Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 18:35:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 20   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как си избрахте подходяща дата за сватбата - част 2  (Прочетена 127283 пъти)

yl
Професор
Публикации: 319

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: февруари 23, 2012, 10:38:43 »

Нашата дата е 12.05.12 - съвсем случайно! Даже DJ-я ни обърна внимание за съвпадението, ние не бяхме забелязали. Просто искахме май месец, но термина на една от "желаните гости" е в края на май. Аз исках да е на 06.05, тъкмо и семеен светец щяхме да си имаме, но братът на милото е Георги и мъжО не ми даде да му "вземем" празника smile а още по-рано вече ми е много скоро smile

Друго съвпадение е, че гражданското ще е на 09.05 - летния св.Николай (пак не знаехме), покровител на дъжда, а самия празник ще е на 12.05 - св.Герман, покровител на бурите. Все ще ни върви по вода  Bravo
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: февруари 23, 2012, 10:47:12 »

За нашата сватба и двамата държахме да бъде в събота и почнахме да прелистваме календара...аз исках да има две повтарящи се цифри също така да е в томплите месеци, така че почнахме да гледаме от май нататък....обаче май нямаше как, тъй като много близка наша приятелка ще ражда пред април и май бебчо ще е много малък... и така останах 2 въможности 16.06. и 07.07. което ни харесваше като дати...и тъй като пре юни ще имам изпити остана пре юли smile
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: февруари 23, 2012, 11:16:10 »

Нашата дата е 12.05.12 - съвсем случайно! Даже DJ-я ни обърна внимание за съвпадението, ние не бяхме забелязали. Просто искахме май месец, но термина на една от "желаните гости" е в края на май. Аз исках да е на 06.05, тъкмо и семеен светец щяхме да си имаме, но братът на милото е Георги и мъжО не ми даде да му "вземем" празника smile а още по-рано вече ми е много скоро smile

Друго съвпадение е, че гражданското ще е на 09.05 - летния св.Николай (пак не знаехме), покровител на дъжда, а самия празник ще е на 12.05 - св.Герман, покровител на бурите. Все ще ни върви по вода  Bravo
И нашата сватба е на 12 май. Досега не бях открила съфорумка със сватба на същата дата. Wink И ние я избрахме случайно, по принцип не разбирам от нумерология.
Активен
marina_kb
Ентусиаст
**
Публикации: 124

« Отговор #243 -: февруари 23, 2012, 14:21:51 »

защо на 8ми да не може църковен  huhhuh.gif
веси, честито мила за бебчето  give_rose give_rose ти сигурно в началото на текста имаш предвид, че сте избрали 2011  good
Ezra, казаха ни, че 8ми септември е задушница и тогава не се сключвало църковен брак
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: февруари 23, 2012, 14:42:56 »

аз не го знам това, нас ни записаха и нищо такова не са ни казали

аз знам, че е Рождество на Пресвета Богородица
« Последна редакция: февруари 23, 2012, 14:44:37 от _Ezra_ » Активен
marina_kb
Ентусиаст
**

« Отговор #245 -: февруари 23, 2012, 14:57:04 »

Напълно е възможно. На нас това ни казаха и аз не съм се интересувала повече  blush
Активен
marina_kb
Ентусиаст
**

« Отговор #246 -: февруари 23, 2012, 15:00:18 »

Ето каква информация намерих в един сайт

На предния ден и през Господските и Богородичните празници,  повечето от които са неподвижни (на една и съща дата всяка година) също са забранени венчаванията. Тези празници са:
Кръстовден – 14 септември
Рождество Христово – 25 декември
Богоявление – 6 януари
Сретение Господе – 2 февруари
Свето Благовещение – 25 март
Цветница – 28 март
Възнесение – 13 май
Петдесетница – 8 седмици след Великден в неделя – 3 юни 2012г.
Преображение – 6 август
Успение Богородично – 15 август
Рождество Богородично – 8 септември
Въведение Богородично – 21 ноември

Брак не се разрешава и на 29 август - Отсичане главата на Йоан Кръстител.

Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: февруари 23, 2012, 17:19:44 »

8 септември е много хубава дата и понеже миналата година стнах кръстница на една малка госпожица на тази дата, от попа знам, че това е една от най-благоприятните дати за сключване на църковен брак, така че  Bravo
Активен
miauka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 793

"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: февруари 23, 2012, 21:25:51 »

Как си избрахме подходящата дата ли?Лесно  blumНоември е нашият месец - тогава започна нашата връзка /5.11/,тогава ми направи предложението/7.11/,а за  дата на големият ден избрахме 11.11-не заради самата дата,а просто защото се пада неделя и последната възможност за църковен брак/след това мисля от 13-14 започват Коледните пости/.

Iztre6tqlka много хубава дата сте си избрали  blum Bravo На този ден православната църква почита Свети Великомъченик Мина покровител на семейството!Ще се получат страхотни есенни снимки   autumn
Нашата сватба беше на 11.11.2011  heart Не сме избирали точно заради шесте еденици просто така се получи  smile Моят съпруг ми предложи на 21.08.2011 и след като поговорихме относно дата решихме, че трябва да е скоро защото тогава имахме парите (ние си платихме 80 от сватбата,така искахме) а и трябваше да е есента защото моите родители са в чужбина и само тогава им дват отпуск.Аз исках Септември или Октомври, но и ние бяхме в чужбина (там се запознахме аз живеех тaм от 10 години, но се прибрах в БГ заради него  heart) и така взехме календарчето...той държеше да е Петък а не Събота и ми каза "искаш ли 11.11.11 много добре ми звучи" gu6 и на мен ми звучеше добре, аз много чета за номерологията,11 е число което ни свързва...и така решихме  girl_wink Всички дойдоха въпреки, че беше делничен ден. Когато казахме много от хората ме питаха ама да не си бременна,че толкова бързо  shok аз много мразя такива коментари  lacnl8 но аз ми отговарях "НЕ ПРОСТО СЕ ОБИЧАМЕ"!!!Най-блиските не бяха толкова шокирани защото знаеха, че ще се случи от 4 години и половина сме заедно и всички ни казват,че не можем един без друг  heart наистина е така  kiss2 Беше леко студено...но по добре от адска жега според мен,а и всеки месец някой роднина или приятел има билото то рожден или имен ден само Ноември нямахме никой, но сега имаме  heart
В крайна сметка не е от значение дата а чувствата  girl_wink
« Последна редакция: февруари 23, 2012, 21:42:28 от miauka » Активен
Iztre6tqlka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 508

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: февруари 23, 2012, 21:41:13 »

Iztre6tqlka много хубава дата сте си избрали  blum Bravo На този ден православната църква почита Свети Великомъченик Мина покровител на семейството!
miauka,това не го знаех.Благодаря ти,сега ми е още по-  yahoo
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: февруари 23, 2012, 21:46:34 »

Нашата сватба ще е на 01.09.2012  tease tease tease  yahoo yahoo yahoo
Датата много ни хареса smile  и двамата единдушно решихме,че тогава ще бъдем младоженци  yahoo yahoo yahoo
Активен
petia___88
Ентусиаст
**
Публикации: 82

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: февруари 25, 2012, 09:52:15 »

Janet  и ние бяхме избрали същата дата smile , обаче понеже трябваше да се съобразим с някой неща , сега датата ни е 25 -ти август  smile
Активен
JANET_1
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: февруари 25, 2012, 09:57:54 »

Много хубава дата ....Значи за малко да сме в един ден  smile smile smile
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: февруари 25, 2012, 10:14:31 »

Нашата дата е 08.09.12г. infatuated
 Избрахме я точно за 10 мин. Първо решихме да е или пролетта или есента (лятото не ми е любим сезон). След като избрахме есента, определихме и месеца- септември. Погледнахме кога са почивните дни и о-о-о изненада около 8-ми има 4 почивни дни,  Малка Богородица е, и е събота - и готово имахме си дата  yahoo
Активен
JANET_1
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: февруари 25, 2012, 10:19:16 »

Май се събрахме доста булки за септември 2012  yahoo yahoo yahoo yahoo
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 20   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: