Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 17:39:12

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 2 част  (Прочетена 162836 пъти)
 
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: август 10, 2010, 11:07:30 »

roxanneBravo на вас! smile
Ами, честно да си призная - нямам доверие . Хората изглеждат мили, ама то повечето изглеждат така и накрая задигат каквото им падне. А и все пак, тези които най-често си "взимат" са сервитьорите.
Затова си мисля да дадем в р-та брой бутилки, съответстващ на броя на масите и останалите бутилки да бъдат на/под някоя маса и да има човек, който да следи за алкохола и да донася следваща бутилка на масата.
Може малко крайно да е, обаче накрая не искам да бъдем изиграни.  pardon
Ох, всъщност не знам дали така е правилно... за момента съм на това мнение.  good
Активен
bubu_123
Сватбар
***
Публикации: 227



Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: август 11, 2010, 16:49:53 »

Момичета и ние сме готови с менюто
Салата: Шопска
Предястие: Пънче "Фантазия" (шунка, пълнена с крема сирене, печена чушка, кисели краставички и маслини)
Основно: 1/2 порция свински карета с гъбен сос и 1/2 порция пиле "Рокфор" като посредата ще е разделено от гарнитурата - картофи "Соте" и задушени зеленчуци
Следястие: Плато от мезета и сирена
Десерт: Еклерова торта
Кувертите вкл още питка, 50гр ракия и безалкохолно.
На нас управителя ни предупреди да смятаме по 3 безалкохолни от 0.500мл/ човек и по 4 бутилки от 1.5л вода на маса (т.е.9-10 човека). Ние ще имаме на всяка маса по 2 вида ракия - кайсиева и гроздова(*1л общо на маса), бутилка червено и бутилка бяло вино. Ще внесем уиски и водка, но те няма да са на всяка маса, а с поръчка. Управителят ни предупреди, че за уискито се търси доста Red Bull, така че е хубаво да си внесем - мислим да са 50бройки. Ще внесем и към 50 сокчета(портокал и ябълка мислим засега). Това е за 85-90човека.

Искам да ви питам - вие ще поемате ли допълнителна консумация? Управителят на заведението ни каза, че е прието само топлите напитки (кафе, капучино и т.н.), първият баща на милото държи да поемаме абсолютно всичко, майка е съгласна само за топлите напитки, а баща ми мисли, че това което сме внесли е достатъчно.
Активен
ina0208
Ентусиаст
**
Публикации: 76


« Отговор #257 -: август 11, 2010, 19:12:15 »

Ние мислим да кажем на управителя да си поръчват каквото си искат,но като стане 200-300лв.да я спрем,иначе няма как без никаква консумация,може и само топли напитки да плащате.

Нашето меню също е готово smile
шопска,снежанка,рейнска,печени чушки-салатите
плата сирена(сирене,кашкавал,бри,ементал,рокфор,моцарела,топрно сирене)
луканка,пастърма,филе "Елена"
пил.хапки със сусам
гъби пълнени с бекон и кашкавал
зад.зеленчуци с ементал(те ще са и за гарнитура)
ролца от раци
Основно:
шпикована свинска плешка(отделно ще има сос,ако на някой му е сухо)
пилешки роладини(също с отделен сос)
1 бр. печено прасенце
Всичко това за 80 човека,иначе купихме 15л.уиски,15 бут ракия'Бургас 63,7 бут.водка по0,7мл.6бут.бяло вино,ще поръчам по 3 безалкохолни на човек,и по 1л. вода на човек,и малко бираШ2-3 каси).И това е,за сега
Активен
Trubadura
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 108



Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: август 11, 2010, 19:46:28 »

Момичета, много ценна информация, споделяте. Ето и нашето меню:

Салата: Овчарска
Предястие: Солена палачинка с пълнеж, вързана като бохчичка
Основно ястие: Пилешко филе с билков сос и задушени зеленчуци
Плата със сухи мезета: филета - милета, кашкавали, сирена
и тъй като на младоженеца любимо ястие са пържените картофи, ще има плата с купчини пържени картофи, а благодарение на гостите ни с френски вкус: френски сирена след хапването
Десерт: тортата, която ще разрежем ние

не сме решили още дали ядки да осигурим
имам и мечта - да направя едни много специални сиропирани сладки - рецепта, наследство от баба, която за съжаление вече не е с нас, но не знам дали ще смогна предвид сложната организация, която сме си спретнали

Безалкохолни: по две газирани и една 0,5 л. вода за гост (това влиза в куверта)
Алкохолни: за 50 гости - купили сме за сега само 10 бутилки уиски и сме поръчали 10 л. ракия  и толкова червено вино, в плана ни има още водка - 5 бутилки, бяло вино - не повече от 5 бутилки и бира - 2 - 3 каси.

Ние също имаме съмнения за това дали сервитьорите ще ни "цакат с топла бира", въпреки уговорения бакшиш, както и това, че им подаряваме 50-те гр. ракия, които влизат в куверта ... ще има кой да държи изкъсо - друг вариант няма ...



Активен
BacuTy
Ентусиаст
**
Публикации: 88



« Отговор #259 -: август 16, 2010, 13:31:46 »

Момичето,по колко грама ядки и мезета предвиждате на човек ?
И какви видове?
Ние засега сме се спрели на шопска салата и предястие пиперки бюрек.
Основното ни ще е смесено пилешко и свинско с гарнитура картофи соте.
Отделно дали е удачно да се направи нещо като алкохолно меню не да се трупа всичко по масите .
Аз се допитах с моите гости какво искат за пиене.
За сега основно ракия,ром и бира и вино за разнообразие .
Но аз понеже винаги съм оставяла жадна по сватби много държа на безалкохолното и водата.
Даже е надявам със склада да се разберем да върнем това дето ще остане за да се презаедим спокойно.
Активен
roxanne
Професор
****
Публикации: 329


Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: август 16, 2010, 14:45:55 »

ВасиТу, ние след дълго премисляне се отказахме от ядките. Просто порциите ни са много обилни и се получава по около кило и половина храна на човек, решихме, че просто няма смисъл от ядки. Мезетата предвиждаме да се сервират като плата, според броя на гостите на масата, като се падат по около 50 грама на човек.
Алкохолът няма да е по масите, освен първоначално ракията, която е специална, "таткова 18-годишна smile", пазена за сватба  good. За нея съм предвидила специални етикети и затова искаме да е на масата smile. Останалият алкохол ще е на помощни масички, направила съм менюта, които ще са на масите, за да могат гостите да се ориентират какво ще вечерят, а и да си изберат алкохол и да си поръчват на сервитьорите. Но мисля, че когато се отвори бутилка с нещо, тя ще остане на масата. С менюто избягваме и ситуации от рода "А мастика има ли?" и т.н - в менюто си пише какво има  Wink. Допълнителна консумация няма да поемаме, така че всеки, който иска нещо извън менюто, ще е си го плаща.
При нас безалкохолните си ги внасяме ние, ще купим големи бутилки (така ни посъветваха от ресторанта) - по този начин едно, че цената на безалкохолните пада доста, а и няма да се случи така да се изпият, примерно, първо колите на масата и после гостите от немай къде, да си вземат фанта, както се е случвало на други сватби на които сме били. Защото обикновено слагат на масата безалкохолни според броя на гостите, по няколко от вид, и обикновено колата се изпива първа  smile
Ние поне така сме го решили.
Активен
ina0208
Ентусиаст
**
Публикации: 76


« Отговор #261 -: август 16, 2010, 21:24:01 »

Момичето,по колко грама ядки и мезета предвиждате на човек ?
И какви видове?
Ние засега сме се спрели на шопска салата и предястие пиперки бюрек.
Основното ни ще е смесено пилешко и свинско с гарнитура картофи соте.
Отделно дали е удачно да се направи нещо като алкохолно меню не да се трупа всичко по масите .
Аз се допитах с моите гости какво искат за пиене.
За сега основно ракия,ром и бира и вино за разнообразие .
Но аз понеже винаги съм оставяла жадна по сватби много държа на безалкохолното и водата.
Даже е надявам със склада да се разберем да върнем това дето ще остане за да се презаедим спокойно.

Ние сме купили по 40гр.на човек,1кг.кашу,1кг.бадеми,1кг.лешници,500гр.пържен фъстък smile
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #262 -: ноември 16, 2010, 18:44:25 »

Момичета, да попитам в частност ходилите/имали сватба в Интерпред един въпрос...сега като преглеждах темата и се сетих, че когато управителят ни показваше менютата спомена, че се избира между топло или студено предястие...а аз май искам да има топло предястие и мезета за следястие... crazy Та дали ще ни позволят да си внесем мезета евентуално?  crazy (знам, че е най-добре да говорим с него лично, но се сещам, че той каза, че менютата ще претърпят промени и ме е срам да се обадя  blush)
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1790


www.ninabg.com


Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: ноември 18, 2010, 16:36:06 »

Момичета, да попитам в частност ходилите/имали сватба в Интерпред един въпрос...сега като преглеждах темата и се сетих, че когато управителят ни показваше менютата спомена, че се избира между топло или студено предястие...а аз май искам да има топло предястие и мезета за следястие... crazy Та дали ще ни позволят да си внесем мезета евентуално?  crazy (знам, че е най-добре да говорим с него лично, но се сещам, че той каза, че менютата ще претърпят промени и ме е срам да се обадя  blush)
На някои места позволяват да се вкарва мезе ,но искат сертификат от производител или бележка от къде е закупено . Не на всякъде искат документ ,но вече ги е страх от проверки и на повечето места го изискват . В други р-ти изобщо не се позволява .  good Обади му се и го питай . Не виждам ,защо да те е срам . Колкото повече си запозната с нещата толкова по лесно ще ти е за напред.
« Последна редакция: ноември 18, 2010, 16:37:37 от Nina Style » Активен
ppvasileva
Ентусиаст
**
Публикации: 81



« Отговор #264 -: февруари 16, 2011, 23:11:23 »

  Здравейте и от мен.Много интересна тема се е получила.На нас ни е още рано да фиксираме менюто,но искам да ви кажа за една сватба на която бях миналото лято и основното ястие беше свинска пържола върху която имаше яйце със сирене и това беше запечено на фурна.Беше невероятно вкусно и изглеждаше много добре.
  Mariaid,според мен трябва да се обаждаш в ресторанта за каквито и въпроси да имаш.В крайна сметка ти си клиента и имаш пълно право да получиш всякаква информация и не бива да се срамуваш.
Активен
abi_dabi
Ентусиаст
**
Публикации: 71


« Отговор #265 -: февруари 22, 2011, 12:46:27 »

Здравейте,
сега като си правя списъка на гостите се замислих дали е редно да има куверт за хора като ди джея, фотографа, видеооператора, жената от сватбената агенция?
От една страна с мисля, така или иначе им плащаме доста, та те куверта са си го избили сто пъти, но от друга страна пък да нямат с какво едно наздраве да кажат?!Също едва ли ще имат време да седнат да ядат и т.н, все пак са на работа...Имате ли наблюдения и каква е практиката?
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1484



« Отговор #266 -: февруари 22, 2011, 13:27:10 »

 abi_dabi, в тези теми на форума са обсъждали въпроса за куверта:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,12904.105.html
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,15003.msg299080.html#msg299080
 Мненията не са много скорошни, но и мисленето на хората не се променя драстично с времето.
 Мнението на съпруга ми и мен, както и на всичките ни близки е-категорично ДА за куверт, напълно идентичен с този на останалите гости. Не възприемам присъствието им на нашата сватба само като поредния работен ден за тях. Желанието ни беше да се чувстват колкото е възможно по-комфортно, да имат време да си починат и хапнат. Да ни запомнят с хубаво като отношение към тях. Резултатите бяха очевидни-прекрасни снимки от фотографа, много хубава музика и програма от DJ-я, чудесна нежна украса от сватбената агентка.
 Само да допълня-сватбата ви няма да продължи 5-6 часа предполагам? Особено за фотографа и видеоператора това си е над 12 часа работен ден. Нали не си представяш да снимат непрекъснато? Има много моменти в една сватба, които просто няма смисъл да се заснемат. Ами сватбените агенти, които през целия ден ще тичат насам-натам? Не заслужават ли да поседнат, починат, хапнат?
« Последна редакция: февруари 22, 2011, 13:36:05 от michelle » Активен
abi_dabi
Ентусиаст
**
Публикации: 71


« Отговор #267 -: февруари 22, 2011, 14:29:08 »

Мерси за мнението, аз също натам клоня, все пак толкова много време на никой не му е лесно да изкара на крак...Единствено се колебая дали вместо ракия да включа бира на свободна консумация да речем, тъй като все пак, не познавам хората лично и отдавна и не знам дали няма да им светнат очичките и да забравят за какво са там...
Как мислите?Или пък куверта да им е стандартен?
Активен
_Ava_
Ентусиаст
**
Публикации: 149



Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: февруари 22, 2011, 16:31:19 »

Благодаря за подсещането! Това го бях изпуснала и така щяхме да се изложим на деня ако бяхме испуснали екипа, който се грижи за протичането на събитието...  blush  Тези хора задължително е необходимо да имат подсигурена консумация, все пак за да е пълноценен човек, особено докато работи, трябва да са задоволени първичните му нужди - т.е. за да е доволен е необходимо да е сит.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #269 -: февруари 23, 2011, 12:56:39 »

Ние също ще включим пълни куверти за тях!  good
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines