Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 13:52:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 2 част  (Прочетена 162761 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: април 14, 2010, 06:50:55 »

Мишел, и аз като на всяка манджа мерудия blum, да си кажа. Мисля, че имайки предвид обслужването като цяло в България, е по-добре да не се рискува с различни менюта. Зори е адски права за едно - и да искаш да угодиш на всички, няма да се получи. И аз вече спрях да вярвам в това и се настройвам на вълна: "На нас да ни е добре, пък на който не му харесва - жив и здрав да е!" tease
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #211 -: април 14, 2010, 08:24:29 »

velvet, благодаря ти за съвета  give_rose В случая идеята беше не точно за угаждане, а по-скоро за глезене на гостите. Или то май е едно и също...  tease А иначе след като съм видяла на какво е способен персонала в ресторанта, си знам, че и 5 менюта да им бяха дадени, нямаше да се притеснят  Wink Ама все пак нека не ги тормозим. Наистина не е разумно да има 2 вида менюта  smile Предполагам е допустимо само в случаите на вегетарианци сред гостите  smile
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: април 14, 2010, 08:30:37 »

Лееееко отклонение от темата blush :

Те всички изглеждат много добри, мили и вежливи, ама в деня на сватбата...Какви неща чух дори и за персонала в нашия ресторант, от вече минали сватби angry А когато ходихме (2-3 пъти) нито веднъж не ни обслужиха грубо, непрофесионално или байганьовски.
Дай Боже да не ни изненадват в деня на сватбите ни girl_impossible
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #213 -: април 14, 2010, 08:38:28 »

Да, и за това си права  smile Жалко, че повечето бъдещи младоженци ще попаднат на тази тема чак след като са избрали ресторанта. Иначе е добре предварително да са отишли поне веднъж в избраното място "инкогнито". При нас се получи, понеже честичко сме ходили там преди време. Ако се позагледа и заслуша внимателно човек, все ще си състави най-обща представа. За големите, фрапиращи неприятности, за съжаление, няма как да е подготвен никой  sad Дано няма такива на ничия сватба  sad
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: април 23, 2010, 06:54:03 »

michelle, и аз да споделя мнението си за два вида меню - според мен също не е добре да рискуваш, тъй като сервитьорите, че ще се справят - ще се справят, обаче за да имат готовност за 2 вида меню в кухнята, повярвай - със сигурност ще излезе по-скъпо.  Няма как да не се отрази в цената - а според мен това е излишно.
Сега да споделя менюто, което обмислям - надявам се да споделите мнение, понеже се личи, че се колебая за отделните асортименти.  girl_wink

студено предястие / салата: Шопска салата (обмислям комбинирана, но сигурно ще се спра на Шопска)
топло предястие: палачинка с пълнеж от шунка, кашкавал, маслинка, гъбки, сос (или чушка бюрек)
основно: пилешко филе на скара (или пилешко вретено)
гарнитура: задушени зеленчуци и картофи соте
следястие / мезе: колбаси, кашкавал
Тук мога да благодаря на свекито, че сигурно ще направи уникална баница с ориз, която мисля да бъде поднесена към мезетата.
(ядки мисля да няма, макар че има немалко гости, които обичат фастъци и се колебаяяя, но само фасъци..., а пък ако има други ядки, ще ни излезе солено)
десерт: сватбена торта
алкохолни напитки: домашна ракия, вино, бира, водка
безалкохолни напитки: продукти на Coca Cola и минерална вода - по 1l
хляб
кафе

Обмислям и някакъв вариянт за плодови хапки - много би ми се искало...  tease

Очаквам вашите мнения, много се колебая дали така е добре...  pardon
« Последна редакция: април 23, 2010, 08:59:49 от lunno momiche » Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: април 23, 2010, 08:33:11 »

Lunno momiche, за предястие между двете посочени аз бих избрала палачинката.
За основното не знам какво да кажа, защото от една страна вретеното е по - интересно от филе на скара, но същевременно в някои заведения в него преобладават киселите краставички и разни подобни, докато филе на скара си е изпитано. Съветът ми е, ако имате възможност да опитате двете основни и така да изберете  smile
Не ми стана ясно гарнитурата дали ще включва и задушени зеленчуци, и картофи соте, но ако трябва да се избира, аз бих предпочела картофите. Някак си съм забелязала, че не са много почитателите на задушените зеленчуци - особено пък сред мъжете  pardon
Свекървата ти да не е от родопския край? Защото аз баница с ориз само там съм яла и е наистина уникална  Bravo
За ядките, на мен също ми се искаше, но се отказах, защото наистина не върви да са само фъстъци, а ако има и други видове, ще излезе скъпичко. Освен това ние, а като гледам и вие, няма да купуваме уиски, а според мен ядките вървят най - много с него  Wink
За плодовите хапки каква ти е идеята? Преди тортата ли да се поднесат или как? Според мен, ако имате изнесен ритуал и лека почерпка след него, по - скоро там им е мястото  Wink
Успех  good Сигурна съм, че на каквото и меню да се спреш, ще бъде най - доброто  Wink
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: април 23, 2010, 08:46:20 »

divanetata, много мило!  give_rose
Благодаря за хубавия коментар!
Аз да си призная - още не съм ходила в р-та да питам какво меню биха предложили, понеже сватбата ще е в друг град и това ще направим, когато отидем, но пък мисля че менюто, на което съм се спряла, не е трудно и нестандартно за р-тите, нали.  pardon
Много ми хареса вариянта за хапките за почерпка след изнесения граждански ритуал.  good (и аз мисля върху този вариянт да си призная). Колкото и лудо да звучи - нявсякъде бих сложила плодове, ако имам възможност, понеже много ги обичам!  funnytooth  Обожавам ягоди с шоколад, но на фона на горещото августово време, май би било лудост.  crazy  blum
Свекървата не е от родопския край, но така добре се справя - на черното бяло не мога да кажа.  pardon В това е много добра.
За гарнитурата - ако ни е възможно, бих направила комбинация.  good
А за основното - сигурно ще си остане пържолка, понеже хем си е класика, хем по-евтино.  pardon
Още веднъж -  thank you за подкрепата.  girl_wink
« Последна редакция: април 23, 2010, 08:51:07 от lunno momiche » Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: април 23, 2010, 09:43:11 »

Lunno momiche, щом си фен на плодовете защо не помислиш върху варианта самата декорация на масите да е с плодове  Wink Ако не се лъжа, преди време момичетата май бяха пускали снимки на такъв тип декорация и стоеше много красиво и същевременно по - различно от всичко друго. Пък ако на някой му хареса някое плодче от украсата, може да си го хапне  funnytooth
А относно менюто, и аз си мисля, че това, което си избрала, не би трябвало да затрудни хората от ресторанта, защото е класика и е изпитано  blum Все пак защо не се свържеш с тях по телефон или мейл и не поискаш да ти пратят примерни менюта. Може пък да ти предложат нещо, което още повече да ти хареса и за което не си се сетила  Wink
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: април 23, 2010, 10:10:45 »

Лунно момиче, менюто е много хубаво, но по-добре първо да говориш с ресторанта, за да видиш какво предлагат, какви са цените, да няма изненнади.
 аз предпочитам комбинирана салата пред шопска, както и палчинка пред чушка бюрек smile
 за плодовете е супер идея, но имай предвид, че ще останат почти всички плодове.
 на сестра ми на сватбата имаше много- грозде, банани, мандарини, портокали ( беше зимата) и всичко остана, защото като цяло по сватбите има доста храна и хората не стигат до плодовете Wink
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: април 23, 2010, 10:35:24 »

Момичета, много ви благодаря за съветите!  give_rose give_rose give_rose
Относно плодовата украса - да, минавало ми е през ума иииииии това, но както отбеляза Руми, хем плодовете ще останат, хем аз предпочитам цветята - особено розата!  give_rose  girl_in_love
Писах аз на сайта на р-та, но не ми отговориха. Писах пак - дано този път отговоря за примерното меню.
Руми, и аз харесвам нещата, които и ти си отбелязала, че предпочиташ, но зависи и от цените които ми предложат. Дано имам избор за стойността на куверта.  girl_wink
 air_kiss air_kiss от мен! smile
Активен
roumyana

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: април 23, 2010, 10:46:55 »

еми да, по-добре да си говориш с ресторанта, те ще ти предложат менюта, може нещо да не може да стане, примерно на мен и казаха, че мога да избирам между 2 вида гарнитури само, може и да опитате основното ядене и да прецените цените наистина
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: април 23, 2010, 11:14:52 »

roumyana  good

Сега започна да ме мъчи въпрос, свързан с основното - само пилешко и гарнитура няма ли да е малко, според вас? Май има голям риск гостите да останат ненахранени...  sad
Активен
roumyana

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: април 23, 2010, 12:08:17 »

няма никакъв риск, ще остане храна, все пак имаш 5 степенно меню.
 при нас беше комбинирана салата, палачинка, пиле по министерски( с кашкавал ) и гарнитура задушение зеленчуци и картофи соте, мезета и торта, нямахме ядки, защото аз не исках. предостатъчно си беше, хем не бяха много големи порциите
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: април 23, 2010, 12:20:27 »

Руми, вкусовете ни за меню страшно много се доближават забелязвам!  good
Ами, то принципно с топлото предястие, трябва да е достатъчно храната, но аз все се колебая за нещата.   tease
Благодатя ти за подкрепата!  Flower
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: април 23, 2010, 12:37:01 »

Лунно момиче по мои наблюдения по сватби гостите наблягат повече на пиенето и по-малко на яденето. Менюто към което си се насочила е напълно достатъчно Wink
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: