Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 12:25:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 2 част  (Прочетена 162730 пъти)

asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: февруари 23, 2010, 12:49:03 »

Velvet, ако позволиш един въпрос - защо избрахте и предястие, и основно ястие с пилешко?
Не че ми е работа, просто ми стана интересно, няма ли да "се бият" двете?

Иначе на мен конкретно основното ми звучи много вкусно. Мале, едвам ще изчакам да стане време за обяд...  blush
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: февруари 23, 2010, 12:56:19 »

Асето, няма проблем, че питаш smile
Ами, в интерес на истината, опитахме и предястие панирани рибни хапки. Но баничките с пилешко и шунка ни харесаха много повече.
Освен това, въпреки че милото е фен на свинското месо, сам каза, че основното със свинско е малко по-тежко и ще е по-твърдо за храносмилане от по-възрастните гости. Съчетано и с гъбен сос, наистина се оказа тежичко за края на месец май.
Не вярвам да е проблем, че и двете са с пилешко, защото в баничките то е смесено с шунка и не се разбира какво има повече - шунка или пилешко месо.

Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: февруари 23, 2010, 13:03:35 »

Аз сега се замислих за нашето меню и за гостите, които не ядат месо! От нашите гости се сещам за поне двама, трима. Няма да са много, но със сигурност ще има хора с по-особени изисквания за храната. Мислили ли сте какво да правите с такива гости? Как се процедира, по време на самото тържество ли поръчват или трябва предварително да се уговори с готвача?  huhhuh.gif
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: февруари 23, 2010, 13:06:14 »

Ariel, според мен трябва със сигурност да уговориш предварително менюто на въпросните гости.  good
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: февруари 23, 2010, 13:13:52 »

Ариел аз пък имах гости който не ядат пилешко, а при нас основното беше пилешко.За тях отделно бях поръчала определен брой свинско, като жената която ми беше координатор, знаеше за кой става на въпрос и обясняваше на сервитьорите.
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: февруари 23, 2010, 13:43:14 »

Аз имах вегетарианка /май една беше само  crazy/ и бях предупредила персонала, както и нея, че може да поръчва каквото сметне за добре.  good А и самите ресторанти нямат проблем да реагират с малък брой вегетариански порции .
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: февруари 23, 2010, 17:55:06 »

Ариел, понеже знам, че сме в един и същи ресторант, ще ти кажа как ние сме се разбрали с тях. Понеже на мен веднага ми хрумнаха няколко човека от гостите ни, които със сигурност знам, че са вегетарианци, ги питах и ми предложиха следното - по масите ще има напечатани менюта, ние ще включим възможност за избор между две основни ястия. Едното ще е с месо, другото вегетарианско. Та хората ще трябва да си изберат още в началото, когато седнат по масите, сервитьорите ще минат и ще съберат поръчките, така да се каже. Съответно, докато гостите си хапват салатата и предястието, персоналът в кухнята ще има време да реагира и да приготви няколко порции от вегетарианското ястие.
Този вариант ми се струва най-удачен, защото в България мисля, че не е прието да се пита за такива детайли в поканите, а и хората не потвърждават присъствието си писмено. Пък така хем ще имат възможност да разгледат менюто на спокойствие, хем персоналът на ресторанта ще е подготвен и ще има време да реагира.

Велвет, мерси за отговора. Аз просто се зачудих, защото тук под кордон бльо се разбира нещо малко по-различно, по-скоро е като шницел с шунка и кашкавал вътре, а не като баничка. Та ми вървеше малко към основно ястие и пак с пилешко, оттам и въпроса.  smile
« Последна редакция: февруари 23, 2010, 17:58:26 от asseto » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: февруари 23, 2010, 18:48:26 »

lunno momiche, Fenix, магито, asseto благодаря за отговорите ви!

asseto, идеята ти не е лоша, обаче има една слабост - не само основното ястие е месно. Студеното и топлото предястие, както и следястието обикновено са с месо. В менюто на ресторанта, който е един и същи за нас и за вас,  smile в повечето менюта е така. Или сте решили само основното да има опция да е вегетарианско?
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: февруари 23, 2010, 19:06:23 »

Ами честно казано не сме решили още какво ще бъде менюто конкретно. Доколкото си спомням, повечето предложения за предястия съдържаха две неща,от които поне едното е вегетарианско. Сред студените пък по мои спомени бяха повече тип салати и подобни, без месо.
Ще питам пак в ресторанта, но предполагам, че ако студеното предястие е тип салата, ще имат време да реагират за топлото (ако и там дадем възможност за избор между месно и вегетарианско). Трябва и да отидем да дегустираме, а и да преценим колко са големи порциите.
Абе, сега като се замисля, полека-лека трябва и това да почваме да го мъдруваме, че времето си минава...  angry
Хубаво, че влязох в тая тема, уж да дам акъл, ама и да се подсетя, че работа ме чака...
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: февруари 23, 2010, 19:36:49 »

Хайде и аз ще го мисля и ще споделям. Но мисля, че по-добрият вариант е да се уговори предварително с ресторанта. Съмнява ме в деня на сватбата да са кой знае колко гъвкави...  huhhuh.gif
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: февруари 24, 2010, 12:55:19 »

Да, при всички положения! Все пак трябва да са подготвени и според мен тези уговорки трябва да станат най-късно при уточняването на менюто. Ние обаче това ще го правим края на май или началото на юни, та затова досега отлагам да мисля по въпроса.  blush
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #206 -: април 13, 2010, 17:57:50 »

При нас има следните варианти за меню. Да изберем всичко да е едно и също или да са две напълно различни възможности. Според майка ми за гостите би било обидно да ги питаме предварително кое си харесват повече  sad За нас е въпрос на жест от наша страна да предложим варианти. Изкушихме се да изберем два алтернативни , защото ястията в ресторанта са толкова хубави, че не можем да се спрем само на един. Вие как мислите? Грешим ли с идеята си? Дали е по-добре да действаме по-традиционно?
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: април 13, 2010, 20:37:07 »

Мишелче, на мен идеята не ми допада. Ако на една маса има 5 души с едното ястие и 10 с другото как сервитьорите ще знаят кое на кой да сервират или ще трябва да ги търсят по имена (ако има поименни тейбъл картички), а после за сервиране на вечерята? Според мен не трябва чак толкова много да се опитвате да угаждате на всички гости, защото това е вашия ден и те трябва да се съобразяват с вас, а не вие с тях. И бъди сигурна, че няма начин, по-който можеш да угодиш на 100 души едновременно и винаги ще се намери някой, който не е доволен.
И аз в началото си мислих как да направя нещата, така че на всички да им хареса, но такъв начин няма и за това спрях да се тормозя за такива неща.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: април 13, 2010, 20:45:03 »

Michelle, и на мен не ми допада много идеята  nea Някак си, ако аз съм гост и ми предложат още преди сватбата да си избера между две менюта, няма да се впечатля в хубавия смисъл, а по - скоро ще ми стане малко странно  huhhuh.gif Освен това Зори е права, че това би създало някакъв хаос при сервирането. А и в крайна сметка това е сватба, а не обикновено посещение на ресторант, където всеки си избира какво да хапва и пийва. Не знам, ти си решаваш ...
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #209 -: април 13, 2010, 23:08:50 »

Zori83 , divanetata , абсолютно сте прави  good Благодаря ви за мненията  smile Поста ми беше след кратък емоционален и не особено разумен момент. След известен размисъл преценихме, че един вид меню си е повече от добре  smile
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: