Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 13, 2024, 20:39:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбено меню - 2 част
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбено меню - 2 част (Прочетена 162468 пъти)
23
Професор
Отг: Сватбено меню - 2 част
«
Отговор #105 -:
април 08, 2009, 14:45:14 »
Да и на мен гарнитурата ми е проблем! В смисъл, че не съм я измислила още. Предложиха ми в ресторанта картофи Соте, опитах ги
. Грам не ми харесаха! И сега умувам и аз!
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #106 -:
април 08, 2009, 14:50:13 »
Аз никога не съм опитвала нищо в нашия ресторант. Може би е добре да пробваме каквото изберем за менюто, че като казваш сега за картофите соте и ме хваща страх
Иначе аз мисля от двата типа гарнитура, че ако някой не обича едното, поне другото да изяде.
Активен
23
Професор
«
Отговор #107 -:
април 08, 2009, 14:57:58 »
Най-добре опитайте.
Не се спичай сега
-нали знаеш, че си е въпрос на вкус!
Активен
dar4eto
Сватбар
«
Отговор #108 -:
април 26, 2009, 11:32:41 »
Момичета, не знам дали в тази тема бях видяла преди време обсъждане на меню за музикантите, видеоператора и фотографа. Минах тази 2 част, но не видях това обсъждане. Моля да ме извините ако съм
, но някакви идеи да ми дадете за менюто на музикантите, видеоператора и фотографа?
Определено сме решили да не е като сватбеното меню и се замисляме за някакво плато на масата им с разни хапки, безалкохо и минерална вода, разбира се и по парче от торатата ще има за тях.
Дайте някакви идейки.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #109 -:
април 26, 2009, 18:29:15 »
Защо да не е като на другите ? От каква гледна точка ?
Активен
ina_lemon
«
Отговор #110 -:
април 26, 2009, 18:38:15 »
Хмммм.... и на мен ми е интересен отговора на това, принципно те си вървят с куверт като гостите!
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #111 -:
април 26, 2009, 19:19:35 »
В темата за фотографите беше обсъждано, но незнам дали не го изтриха след това покрай споровете.
Аз лично съм "За" това менюто им да бъде като на всички гости.
В нашия случай това с особена сила важи специално за фтографа, който пътува 300км, за да ни снима - не можем да го оставим на "частично" меню, ако мога така да се изразя
Активен
Maetto
Любопитен
Проекто-Попова
«
Отговор #112 -:
април 26, 2009, 21:28:28 »
nevVn_Sm, разбирам те идеално. И ние като теб организиране сватба отдалеч, но не от Варна а от София. И ние ще имаме гости от Варна, защото аз съм от там, но нямаме възможност да поемем нощувките им, а само сме резервирали хотел, за да не се налага да си търсят сами. Никой няма да ти се обиди според мен, аз съм ходила на много сватби, на които съм си поемала нощувката и сама съм си търсила хотел и не съм се сърдила за това. Все пак времето е такова, криза е и на всички е трудно. Колкото до DJ и видео, съветвам те да действаш бързо, защото повечето са вече заети, от личен опит го казах, звънях на 4-ма DJ-и докато успея да намеря някой свободен за нашата дата.
Активен
23
Професор
«
Отговор #113 -:
април 26, 2009, 22:17:11 »
Цитат на: dar4eto в април 26, 2009, 11:32:41
Момичета, не знам дали в тази тема бях видяла преди време обсъждане на меню за музикантите, видеоператора и фотографа. Минах тази 2 част, но не видях това обсъждане. Моля да ме извините ако съм
, но някакви идеи да ми дадете за менюто на музикантите, видеоператора и фотографа?
Определено сме решили да не е като сватбеното меню и се замисляме за някакво плато на масата им с разни хапки, безалкохо и минерална вода, разбира се и по парче от торатата ще има за тях.
Дайте някакви идейки.
Няма какво да му мислиш по 1 куверт/същия като на гостите на сватбата/ за оператора, фотографа и още там който ще е..
Активен
dar4eto
Сватбар
«
Отговор #114 -:
април 27, 2009, 12:16:19 »
Sunny_girl
, благодаря ти за бързия коментар.
Лутането ми произлиза от това, че съм чувала и за двата варианта. Имам познати които са биле на сватби и менюто на музикантите, видеооператора и фотографа е било същото, но кувертите им са биле около 25лв, а нашите ще са около 50 и то ще ни дойде около 300лв отделно само за менюто.
Не знам, двуомя се още.
В смисъл, че това си е работен ден за който им се заплаща поисканата от тях сума, но разбира се няма да ги оставим на празна маса. Определено не мисля да им сложим по някоя и друга хапка само, а да е нещо сборно в голямо плато. Все пак мисля, че за плато или плата за около 100лв-150лв, определено ще е добър асортимента а и ще си имат вода и безалкохолно и даречем бира или нещо друго алкохолно за да се чукнем с тях.
В никакъв случай, не искам да поставя на по-долно ниво музикантите, видеооператора и фотографа, но не мисля и че е правилно да са с менюто на личните ни гости.
Моля, не ме съдете. Просто съм объркана и бих оценила съвети.
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Just a Wife
«
Отговор #115 -:
април 27, 2009, 12:24:04 »
Дарче, мила и аз съм на същото положение като теб.Но агентката ме посъветва да им поръчам само основното меню-салата, вечеря и десерт(торт) + вода и безалкохолно.Нашите куверти са доста скъпички( около 60 лв, за сега...) но не цената е причината да им поръчаме такова меню.Просто така ме посъветва агентката и аз така смятам да направя.Успех.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #116 -:
април 27, 2009, 12:27:36 »
Щом искаш да чуеш мнения, си давам моето - аз не бих сложила различно меню и не го направих. Едва ли това е сумата, която ще утежни бюджета на сватбата. Имах маса за 10 човека за хората от сервиза - 4 музиканти, певец, певица, фотограф, видео, водещ и сватбен агент. На тяхната маса имаше абсолютно същата украса като на останалите (плюс кутийки с дражета). Сватбената ми торта беше поръчана в повече, като имаше предвидени парчета и за сервитьорите (макар да знам, че в България те се самообслужват, но си имам принципи). Единствено за тях нямаше подаръците - бутилки Пещерска, които раздавахме на тръгващите си гости.
Може и да си права, за това, което казваш, че не бива те да се поставят на същото ниво като гостите. Но бих искала да съм щедър човек и бих искала ако аз работя това, мен така да ме третират. Не е задължително, но го намирам за хубав жест от добро сърце.
Това е моето мнение
Активен
dar4eto
Сватбар
«
Отговор #117 -:
април 27, 2009, 12:54:20 »
Благодаря ви за бързите коментари, момичета!
inaxastra
, оценявам добрия дух на коментара ти. Това е целта на форума да обменяме мнения изцяло в добър тон и да не прерастват в спорове
Благодаря още веднъж
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #118 -:
април 27, 2009, 14:51:14 »
И аз мисля, че е по-добре менюто на фотограф, оператор и диджей да е същото като на останалите гости. Тяхната работа и резултата от нея са особено важни и е израз на уважение към усилията им.
Фотографа и оператора са ангажирани с вас целия ден и остават до късно през нощта (ако е вечерна сватба) т.е. няма как да ползват "обедна" почивка, за да похапнат някъде. Следователно като се стигне до ресторанта едва ли ще са по-малко гладни от останалите гости.
Освен това платата като са 150 лв., а кувертите им към 300 лв., не мисля че тази разлика от 150 лв. ще натовари драстично сватбения бюджет.
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Съселчето на Магаренцето.
«
Отговор #119 -:
април 27, 2009, 15:35:42 »
Аз днес също цял ден умувам над менюто и точно стигнах до размисъла за обслужващия персонал. При нас май ще е само дж и шофьора на колицата под наем, да речем. Хареса ми идеята на
inaxastra
. Инче, много добро решение! Аз също си мислех да има някаква отделна масичка или нещо такова и да има и за човека, не подаръче чак, но от почерпките. Вярно, че им е работен ден, но все пак. Веднъж на една сватба погледът ми попадна на диджея. Човекът беше струпал всичката техника на един училищен чин (как не му дадоха от ресторанта нещо по - свястно) и някой му беше буквално "тикнал" една чиния на ъгълчето и той се беше свил и хапваше. Някак си ми дожаля, като го видях как се е прегънал да яде и реших, че ще има и за дж и там разните хора поне една масичка наблизо до тях, да може да седнат и те човешки да си хапнат. Все ще пусне някое сетче с две - три песнички и ще седне за десет минутки. Особено, ако човекът се окаже готин ще ми е пък съвсем съвестно. Определено за 4 - 5 души ако човек може да отдели куверт, не е лошо да има.
А засега съм се спряла на следното меню, като предстои опитване и подмяна, ако нещо не е като хората. Ограничена съм в месото, заради предпочитанията на доста от гостите и ще е пилешко.
За месоядните:
салата - "Витамина" - моркови, зеле, нам си какво, балсамико и забравих олиото какво беше.
предястие - рулца от тиквички с пилешко, спанак и сирене
основно - пилешко бутче с шери и бадеми
мезе - смес от пастърма, луканка и филе и отделно смес от сиренца - обикновено, кашкавал, ементал, холандско и бри
десерт - торта, ядки и плодове
За вегетарианците:
салата - "Ливанска салата" - булгур, маслини, краставица..и бла, бла, забравих останалото, ама изглежда добре.
предястие - пълнени гъби със сиренца
основно - станимъшки сърмички
мезе - сиренца като на другите
десерт - също като на останалите
А аз лично бих си хапнала агнешко, ама....еххххх!
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...