Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 01:33:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Булченският букет - част 3
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булченският букет - част 3 (Прочетена 190325 пъти)
LOSHKA
Сватбар
Отг: Булченският букет - част 3
«
Отговор #345 -:
февруари 06, 2009, 11:25:59 »
на мен лично не ми допадат тези пера....
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463
«
Отговор #346 -:
февруари 06, 2009, 11:41:28 »
Цитат на: LOSHKA в февруари 06, 2009, 11:25:59
на мен лично не ми допадат тези пера....
Хихи, интересното е, че и мойта Половинка Портокал така реагира като му го показах, а аз вече си представях как ще окрасим и колата с подобна аранживорка... хахаха
Било му много пилешко каза...
Та тъй... май моя ентусиазъм набързо го плиснаха със студена вода.. Сега за отмъщение съм му дала задача да ми покаже какво му харесва... Щото то е лесно да се казва - не ми харесва това, не ми харесва онова...
Сега ще му се хиля аз и ще го гледам как се пържи на бавен огън аз като не харесам нещо дето ми покаже.
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
«
Отговор #347 -:
февруари 06, 2009, 11:50:35 »
Ето едно странно предложение за булчински букет , което ми се стори и доста интересно...Букет от кристали...
crysta new.JPG
(44.59 KB, 500x500 - видяно 441 пъти.)
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
«
Отговор #348 -:
февруари 06, 2009, 12:34:58 »
Ето още идейки... В този сайт направо ми завъртяха главата от букети...смаях се...
http://www.seattleflowers.com/store/category/bridal-bouquets
...не бях виждала досега букет по формата на шал...
ама явно има и такива...
Дано съм полезна...а не досадна
с предложенията си...
А това много ми хареса...с тея пеперудки...
tuturudi.JPG
(26.08 KB, 400x400 - видяно 4101 пъти.)
«
Последна редакция: февруари 06, 2009, 12:36:40 от Nocturnal_dove
»
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #349 -:
февруари 07, 2009, 12:13:04 »
Nocturnal_dove
хареса ми твоето предложение- падам си по нестандартните предложения
А относно този сайт наистина има много страхотни неща, леко не традиционни , но хубави.
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #350 -:
февруари 08, 2009, 14:31:03 »
Nocturnal_dove букета е страхоте,направо бижу.
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
«
Отговор #351 -:
февруари 08, 2009, 22:36:34 »
Радвам се че предложенията ви харесват...дано да са ви и от полза....
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #352 -:
февруари 11, 2009, 10:55:00 »
Ето и малкополезно инфо за букета:
Сватбеният букет и украсата от цветя са важна част от сватбеното ви тържество, независимо от това дали е малка церемония в семеен кръг или грандиозна церемония. Букетът на булката играе важна роля в това тържество още от времето на Древна Гърция, когато младоженките носели китка билки, като символ на плодородието. Някъде слагали жито и билки, които символизират здраве и плодовитост.Но в миналото, букетът, в ръцете на булката е поставен не толкова от естетическа, а от езическа гледна точка! Събраните или по-точно, под специална форма, преплетените едни в други треви и цветя, посипвали с ароматни отвари и връчвали на девойките-нашите предци са вярвали, че такава "композиция" ще прогони злите духове от младоженката! Днес цветята и стъблата в ръцете на булката са просто прекрасен букет, вече не призван да пази, а само да краси!
Вие избирате типа на букета, вида и цветята и тяхното количество.
Най-важните цветя в сватбата са тези в булчинския букет. Можете да изберете всичко от съвсем семпъл до огромен букет, от различни видове цветя и зеленина. Добре е от същия вид цветя, както в букета на булката, да бъдат и в букетите на шаферките, ако има такива, както и в бутониерите на младоженеца и кума. Още едно нещо, с което е хубаво да се съобразите е и цвета на роклята, както и този на шаферките. Базовите цветя гледайте да са от един цвят с този на тоалета. Към рокля от блестяща тафта ще подхожда прост по форма и линии букет ,на леките и въздушни тъкани повече съответстват изящни и пищни букети, а тежките тъкани съответстват завършени и строги линии. Както знаете, въпреки, че бялото си остава предпочитано като цвят, то съвсем не е единствено. Все повече навлизат цветните булчински рокли – златисти, бледозелени, светлосини, розови. Някои дори се спират на екстравагантно червено, сребристо, както и комбинация от няколко цвята, бродерии... възможностите зависят само от въображението ви. Ако имате украса на колата, в църквата или на мястото, където ще се проведе церемонията, както и в ресторанта и самата маса на младоженците, то би било добре ако използвате същите цветя, както в букетите. Това разбира се трябва да е съобразено и с вашия бюджет. Ако искате да имате повече от един вид цветя, то най-скъпите сложете само в букета на булката. За мястото на церемонията може да направите само две големи аранжировки от двете страни, а за масата – една в центъра или две – в двата края или пред нея. Може да помислите и за малки вази или купи с цветя и за масите на гостите, което едновременно ще освежи интериора, а и близките ви хора ще усетят вашето внимание. Ако се интересувате от символиката на цветята при избирането им за вашия Голям ден – ето няколко подробности:
Символика на цветята в сватбения букет:
кала - царственост;
орхидея - любов и уважение;
лале - споделена любов;
момина сълза - скромност, завръщащо се щастие;
червена роза - страстна любов;
розова роза - съвършено щастиe;
оранжева роза - изпепеляваща любов;
фрезия - невинност, красота и чувственост;
лимонови листа - вечна любов;
омайниче - силна любов-омая;
бръшлян - всеотдайна любов;
бегония - мечтател;
ирисът - символ на вяра и мъдрост;
лилиумът – истина и вярност.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
«
Отговор #353 -:
февруари 11, 2009, 10:55:42 »
Но избягвайте жълтата роза, която репрезентира ревността.
Има няколко основни форми букети, които флористът ще обсъди с вас:
Каскаден букет - Най-традиционният и официален стил булчински букет. Съставен е от спускащи се цветя и листа, които са захванати за ръкохватка, вързана с панделка. Както името подсказва, букетът представлява “водопад” от съчетание на цветя и листа, които се разливат надолу. Използват се предимно калии, лилиуми, рози, листа и др. Имайте предвид, че ако имате дребна фигура, големият каскаден букет ще засенчи роклята ви. Той повече би подхождал на висока жена. В този случай ще подчертае фигурата - високия ръст и тънката талия. Каскаден букет (на връв) - стеблата на цветята се отрязват,а цвета, по особен начин закрепва на връвта, а след това се събират всички цветове заедно, както и в обичайния букет. Кръгчето на този букет е изцяло от връв, която умело се прикрива с панделка.Тези букети са доста скъпи, тъй като направата му изисква много време и голямо майсторство на флориста.
Класически букет - Представлява плътна китка от цветове, които придават илюзията на току-що набрани пролетни цветя. Растенията са закрепени на ръкохватка или просто са пристегнати едно за друго. Използват се най-често различни цветове рози.
Китка - Основно понятие за всяка малка кръгла китка цветя. Характерно за този вид е, че всички растения са подрязани с еднаква дължина. Още се среща останал от викторианската епоха инкрустиран сребърен конус, в който се поставя букетът. Обикновено е направен от един - единствен цвят и съдържа много малко листа.
Гривна- Булката през лятото трябва да бъде слънчева, блестяща и чаровна без излишни аксесоари. Елегантната цветна гривна, която е подходяща за млади двойки идеално допълва летния сватбен тоалет.
Топчест букет - иначе казано топка от цветове. Шаферките носят този вид букет закрепен на изящна панделка. Най-често за направата са използвани нежни дребни цветчета.
Букет на стойка (на т.н. микрофон) - Стойката(микрофона) - това е своеобразна куха тръбичка със специален матерал, който попива вода, като гъба и поддържа цветята свежи през целия сватбен ден. Такива букети се аранжират бързо и е удобно да ги държиш в ръцете. Цветята в такива букети се държат и на собствените си стебла и на връв. На връв закрепят големите и тежките цветове, а останалите се държат на стеблата си.Букета трябва да подхожда не само на роклята и на цвета на косата, но и да съответства на вашето светоусещане.
Също така съобразете цветята с тези, които са апликирани на роклята. Гледайте максимално да се покриват формите. В последно време малкият кръгъл букет става все по-популярен. Интересен вариант може да бъдат и само няколко орхидеи, които да „преметнете” през лакътя си. А ако заложите на фантазията си, е възможно да се радвате на оригинален букет. Екстравагантната булка, която е избрала силни, ярки цветове, които придават необичаен фасон на церемонията, има нужда от такъв подобаващ букет, предизвиквайки истинска радост за цветарите. Романтичните натури биха предпочели цветя в скромни пастелни тонове. Ако сте избрали класическото бяло за цвят на роклята, важна роля играе цветът на косата. За брюнетките подхождат букети с всякакъв цвят, но е хубаво да наблегнат на наситените цветове като кремаво и розово, докато блондинките на нежната гама, а на рижите коси - с жълтите и оранжеви цветове. Също така съобразете букета с възрастта. Ярко червените рози в ръцете на младо момиче биха стояли предизвикателно и неловко, а обратният случай превръща романтичните цветя в лекомислени. При това вашето червило, трябва да бъде с цвят, като най-светлия тон на сватбения букет.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
«
Отговор #354 -:
февруари 11, 2009, 10:56:08 »
И последно:
Тук също е добре да прецените средствата, с които разполагате и да обсъдите подробно вариантите с флориста, поне няколко седмици предварително. Едно от нещата, с които трябва да се съобразите, ако разполагате с по-малък бюджет е да използвате цветя, чийто сезон е в момента. Например ако през есента искате букет от лалета и ириси, то трябва да знаете, че те се поръчват специално, което отнема повече време и струва доста повече. Помислете си дали ще хвърляте букета и дали ще изпълните ритуала с вашия букет или искате да го запазите. В такъв случай си направете още един по-малък и по-семпъл, с който ще определите следващата булка. Според едно поверие е хубаво младоженката да съхрани булчинския си букет година след сватбата. Може да се посъветвaте с флориста си как може да стане това. И така, отделете малко повече време при избирането на този красив булчински аксесоар, вложете малко въображение и го направете различен и запомняш се!
От нервно напрежение или глад младоженците могат да изпитат неразположение от силните аромати, излъчвани от цветята. Такива например са орхидеите, които у някои народи символизират необуздани страсти.
Младоженката не трябва да се стреми, букетът да съдържа всичките и любими цветя. Тежкият букет не е за препоръчване, тъй като носенето му в течение на няколко часа ще се превърне в неприятен проблем. Скоро булката ще започне да го прехвърля от ръка на ръка и на снимките това неудобство ще изпъкне.
Сватбеният букет е важен аксесоар, придаващ допълнителна свежест и романтика на красотата ви. Изберете естествените цветя. Цветът - по ваш вкус, но задължително хармониращ с роклята. Ако сте ниска предпочетете по-малък букет, а ако сте висока - възползвайте се от възможността за дълъг и красив микс от цветя. Поръчайте букета в специализиран бутик и се осланете на професионалните съвети, които ще получите там. Внимавайте, все пак да не се престараят и да ви връчат да носите красив, но … тежък букет. На брюнетките подхождат букети с всякакъв цвят, на блондинките-светлите тонове, а на рижите коси-с жълтите и оранжеви цветове.При това вашето червило, трябва да бъде с цвят, като най-светлия тон на сватбения букет.Има значение и типа на роклята - към рокля от блестяща тафта ще подхожда прост по форма и линии букет ,на леките и въздушни тъкани повече съответстват изящни и пищни букети, а тежките тъкани съответстват завършени и строги линии.
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423
www.album.bg/kate_to
«
Отговор #355 -:
февруари 12, 2009, 10:13:49 »
Bulechka™ много интересни статии.Аз лично мисля, че е важно букетът на булката да е от любимите и цветя, а самата аранжировка е въпрос на въображение и вкус...
Активен
kikolina
Професор
сем.Матеви
«
Отговор #356 -:
февруари 13, 2009, 00:59:11 »
моето букетче
IMG_7175.JPG
(75.8 KB, 728x485 - видяно 819 пъти.)
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"
«
Отговор #357 -:
февруари 13, 2009, 01:03:27 »
киколина прелестно е толкова е нежно
Активен
lusi
Новак
Публикации: 19
«
Отговор #358 -:
февруари 13, 2009, 12:05:45 »
kikolina,много е хубаво букет4ето ти . Аз моето искам да е с кали и зелени листенца.Ако ми го напрвят както си го представям ще е много добре.
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463
«
Отговор #359 -:
февруари 17, 2009, 15:24:01 »
Момичета, според вас как се закрепят орхидеите в този букет?
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...