Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 13:38:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на misskapriss 09.08.2008
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на misskapriss 09.08.2008 (Прочетена 137087 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
Отг: Отг: Сватбата на misskapriss 09.08.2008
«
Отговор #75 -:
юли 09, 2008, 20:09:13 »
Цитат на: misskapriss в юли 09, 2008, 09:40:46
Ами според мен колкото по-рано толкова по-добре. Ние трябва и ръкавели и игла за вратовръзката да купуваме, да видим кога схте го хвана за ушите и ще го водя по магазините.
Ето го и плана ни за деня:
14:00ч СТАРТ(под старт разбирайте младоженеца е почти готов и сядя да пие по едно с родителите си и гостите, после слизат за по едно хоро и тръгва към нас)
14:40ч тръгване от младоженеца
15:00ч пристигане в кумувете
15:40ч тръгване от кумувете
16:00ч пристигане в булката
16:40ч тръгване към стария град за фотосесия
17:00ч пристигане в стария град за фотосесия
18:00ч тръгване към ресторанта
18:20ч пристигане в ресторанта
18:30ч ритуал
Това е в най-общи линии. Като на всяко от трите места(булка, младоженец, кумуве) оставям по 30мин за седяне в апартамента и 10мин за игране на хора пред блока.
На фризьор и грим сме аз, кумата и мама. Трябва да отидем в 12ч. И той трябва да свърши с кумата до 14ч, за да може тя да се прибере, облече и да отиде в кума. Аз трябва да съм вкъщи в 15ч, за имам 1ч за обличане и моткане преди да дойдат у нас. След ритуала и да настъпи хаос изобщо вече не ми пука, важното е до тогава да вървят нещата по план
Какво ще кажете? Добре ли е времето или да пусна някъде аванс?
Ели планирай си и приготовленията.Миличка една препоръка първо ти на фризьор.После другите.Защото имаш доста приготовления.И по добре по рано да са нещата.Защото все пак готова може да седиш а не да бързаш щото в деня времето върви доста бързо.А вярвай ми спокойствието е много важно
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
Отг: Сватбата на misskapriss 09.08.2008
«
Отговор #76 -:
юли 10, 2008, 12:28:32 »
Моят план е почти като твоя само дето имаме повече време за път
Съгласна съм, че е добре да има график на приготовленията. Аз съм направила така - мен ще ме взимат в 16:00 (или 15:45, още не е окончателен сценария), значи искам да съм готова 15:45. Имам 45 минути за обличане и приготване на чантичка (звучи много, ама като се почнат фусти, връзки на роклята, стягане, копчетата отзад дето скриват ципа, шаферката да оттренира закачане и откачане на шлейфа и т.н. , по-добре да има време). Още 45 мин. за грим (самичка ще се гримирам) и 15 минути за хапване преди това, защото са ми казвали, че после няма да хапна до края на тържеството. Та така се получава в 14:00 да съм готова с прическата (фризьорката ще дойде в къщи). Още не съм била на пробна, но ще и кажа в колко да е готова и тя ще прецени кога да почне. Останалите дето ще се редят за прическа при нея, ще се съобразяват с мен
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #77 -:
юли 10, 2008, 14:23:21 »
Ами според мен пътя ще е по 15 мин от точка до точка, защото аз лично го взимам за по 10-15мин в събота и неделя. Но пък аз карам доста бързо, така че би трябвало 20мин да са ок и аванс да има.
При кумувете: докато се качат и слязат гостите по етажите ще минат още поне 7-8 мин(те са на 2-ри етаж). Да пият по едно за 15 мин, да играят хоро и да се мотаят още 10-15 мин, общо става 38 мин. Аз съм им дала 40. И после да се привдижат до нас.
От горното разпределение излиза че при мен ще трябва повече време. Първо- докато се качат и после докато слезем-10 мин(живея на 3-ти етаж). Второ- докато избутат вратата и влязат при мен още 10 мин. Трето- докато закича кумувете, родителите, големите шафери и мъжа ми, да пием по едно, кумата да ме забули 15мин. Едно хоро пред блока и черпене на съседите- 10мин. Общо: 45мин, ако всичко е стегнато и без излишни размотавания. Давам и 5 мин аванс за всеки случай- 50 мин у нас. В такъв случай май е по-добре да изместя всичко с 15 мин назад, за да има достатъчно време за всичко и да не бързаме.
Ох, много се притеснявам да не закъснеем за ритуала...
А за приготвянето, не съм го измислила още, трябва пак да отида при Гаро да говорим за прическата и грима. Май ще е по-добре от по-рано да го направим. Освен това мисля да оттренирам с майка ми и някоя приятелка обличането на роклята и да засечем колко време отнема, за да мога да си направя по-точна сметка. Мисля да кажа на свеки и на кума на приятелката да следят за времето и да дават жега на всички да се движат, за да не се бавим.
Как ви звучи?
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #78 -:
юли 10, 2008, 14:26:40 »
Забравих да ви покажа късметите. Те са от 2 цвята тюл- светло розово-прасковен и бял.
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #79 -:
юли 10, 2008, 14:28:18 »
Цитат на: skylife в юли 09, 2008, 19:46:34
О да, сетих се, но примерно аз съм намислила да имам 2 жартиера - един за хвърляне и един за "след това
" и по картинките ги гледам, че когато са 2, единият е с дантелка като твоя, а другият е ластиче, като този който ти показах...та - като идейка - може и ти с 2.
А кой от двата ще ти е за след това?
Аз лично бих си запазила този с дантелата.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #80 -:
юли 10, 2008, 14:33:47 »
Миличка това дето си го предвидила с минутките ми се вижда малко невероятно.пътя първо имай предвид докато се натоварят по колите и почнат дали нещо не е забравено.Докато влезнат докато се видите докато се закичите докато пиете по едно докато те забулят.Едно хоро и черпенето е повече от 10минути вярвай ми.още повече че като отидете в ритуалната зала гостите трябва да влезнат да се подредят и тогава да влезете вие/поне на нашата и на другите сватби на които съм била е така./Аз ти казах по добре да имате време отколкото да бързаш.Още повече във вас всеки ще иска да ти каже нещо и да се снима и ти няма как да откажеш или да те снимат и т.н.А и оператир работи.Дай си повече време.Ако свършите по рано може да изиграете второ хоро пред блока ама ако се наложи да претупваш става различно и за всякъде почваш да бързаш.Оставете си и достатъчно време между ритуалната и ресторанта за да се придвижат хората спокойно и да имате време за фотосесия.
И задължително си разпредели подготовката.И възможно най малко хора да има при теб като се оправяш за да правят хаос и да те изнервят.При мен беше една приятелка и майка ми.Обилчането не е толкова сложно колкото слагането на другите неща и дооправянето.Ох нямам търпение да те видя булка.
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #81 -:
юли 10, 2008, 14:38:33 »
Цитат на: gucci в юли 10, 2008, 14:33:47
Миличка това дето си го предвидила с минутките ми се вижда малко невероятно.пътя първо имай предвид докато се натоварят по колите и почнат дали нещо не е забравено.Докато влезнат докато се видите докато се закичите докато пиете по едно докато те забулят.Едно хоро и черпенето е повече от 10минути вярвай ми.още повече че като отидете в ритуалната зала гостите трябва да влезнат да се подредят и тогава да влезете вие/поне на нашата и на другите сватби на които съм била е така./Аз ти казах по добре да имате време отколкото да бързаш.Още повече във вас всеки ще иска да ти каже нещо и да се снима и ти няма как да откажеш или да те снимат и т.н.А и оператир работи.Дай си повече време.Ако свършите по рано може да изиграете второ хоро пред блока ама ако се наложи да претупваш става различно и за всякъде почваш да бързаш.Оставете си и достатъчно време между ритуалната и ресторанта за да се придвижат хората спокойно и да имате време за фотосесия.
И задължително си разпредели подготовката.И възможно най малко хора да има при теб като се оправяш за да правят хаос и да те изнервят.При мен беше една приятелка и майка ми.Обилчането не е толкова сложно колкото слагането на другите неща и дооправянето.Ох нямам търпение да те видя булка.
Мерси много за помоща
А колко време да предвидя у нас в такъв случай? При кумувете ми се вижда достатъчно времето, но у нас чвно е малко. Но пък да ги юрна от 13ч да обикалят по къщите ли? Ох, не знам и аз...
Активен
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
«
Отговор #82 -:
юли 10, 2008, 14:47:28 »
Късметчетат са много нежни! Страхотни са! Но за разписанието и аз мисля като Гучи, че по минути няма да е така стриктно както си го измислила! Според мен остави малко повече време, за да не закъснеете за ритуала, пък ако е много все ще се забавите накрая!!! А и за прическата и аз мисля да си първа!!!Пак успех!!!
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #83 -:
юли 10, 2008, 15:08:01 »
Честита темичка и от мен (макар и малко късно
)!
Всичко е много красиво! Браво!
Да се намеся и аз за разписанието - по-добре да имаш повече време у вас, а и за подготовката - ти си най-важна и трябва всички да съобразяват правенето на прическите и грима си с теб.
Вярно е, че малко от рано се получава тръгването на младоженеца, но то по сватбите е така. А пък може и по-малко време да предвидиш в кумовете и младоженеца. То като няма булка не е интересно
Успех с всичко!
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #84 -:
юли 10, 2008, 15:10:21 »
Цитат на: misskapriss в юли 10, 2008, 14:28:18
А кой от двата ще ти е за след това?
Аз лично бих си запазила този с дантелата.
О да - този с дантелата е за "после". Да ги видим моите шивачки какво ще спретнат
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #85 -:
юли 10, 2008, 16:07:29 »
Ели, сладка, хайде и аз да кажа. От собствен и почти горчив опит - отивай ПЪРВА на прическа!!! Аз направих обратното въпреки желанието на фризьорката и резултата беше, че докато милото разбиваше врата, аз бях по бельо
УЖАС! при мен го нямаше момента, в който стоя в очакване на младоженеца
Станаха малко непредвидени работи с косата на сестра ми и хоп - забавиха се. Добре, че фризьорката ме склони да се гримирам предварително
Друго, тя е с най-пресни сили на първата коса, после започва да я притиска леко стреса от време и т.н. Не го поемай този риск, ако искаш да имаш малко спокойствие преди цялата дандания.
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #86 -:
юли 11, 2008, 09:08:11 »
Вале
, ами аз мислех първо да направят кумата и после мен, защото тя трябва да е готова 1ч преди мен. А аз за този 1ч ще мога да се облека, че и за чакане ще остане. Нейната коса много лесно се обработва, за разлика от моята, което пък ме наежда на мисълта че по-добре да съм първа. Не знам и аз. Ще говоря пак с фризьора, да видим той какво ще каже.
Активен
Gerka
Професор
«
Отговор #87 -:
юли 11, 2008, 13:23:47 »
Ели, ето малко да подсладим темата ти
Понеже повечето морски торти са синички, пък тази е по- различна
wedding_goldseashell (344 x 358).jpg
(36.59 KB, 344x358 - видяно 3032 пъти.)
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #88 -:
юли 12, 2008, 16:45:25 »
Цитат на: snezhito в юли 11, 2008, 14:06:39
МММ, ако вие случайно не я харесвате, ще си я прибера аз тая тортичка.
Аааааа, не така! Не давам пък, моя си е
Момичета, много съм доволна, роклята става доста добре, обратно на моите очаквания
Бях на 2 проби, вчера и днес и има голям напредък. Само горната част обаче е почти готова. Цялта рокля ще е готова на 26 юли. Ще има и още дантела, като на места ще има камъни Свровски, които да придават блясък, както се изрази шивачката. Ето 2 снимки. Само не ми се смейте на черните прашки
Има и една в гръб в галерията.
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #89 -:
юли 12, 2008, 16:49:37 »
От същия салон взех и бутониерите за родителите, кумувете и шаферите. Мислех да им правим за ръката на жените, но всички отказаха и така си останахме на стандартния вариант. Оставих ги за им сложат и по една перличка там където се прекръстосват двата края на панделката и като ходя да си взема роклята ще взема и тях.
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...