Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 00:07:57

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпрос за халките-3 част  (Прочетена 179180 пъти)

gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: юни 29, 2008, 21:32:18 »

и аз да се похваля - взехме си халките  danceg

утре ще ги сложа да ги видите
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1094

"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: юни 29, 2008, 22:47:13 »

след много обикаляне по отец паисий в пловдив и ние решихме че в крайна сметка ще идем до раковски "сара трейд" и ще си поръчаме халки би трябвало към края на седмицата и аз да се похваля със снимка
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Публикации: 871

Никога не е късно да постъпиш правилно!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: юни 30, 2008, 08:19:58 »

MMariana мисля че това е добро решение, ако трябва да съм честна и на мен не ми се ходеше до там, викам какво пък толкова повече ще има там, където в Пловдив да го няма, ами най малкото много изложени модели , за да се добие реална представа и освен това как стои на ръката ти. Мисля че няма да съжалявате като отидете поне ще видите кое как изглежда на живо.
Активен
bobby
Любопитен
*
Публикации: 40

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: юни 30, 2008, 08:48:12 »

Е да се похваля и аз-вчера и ние си взехме халките.

* snipshot.jpg (20.04 KB, 373x280 - видяно 2253 пъти.)
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: юни 30, 2008, 09:18:41 »

ночко,

ще ги сложа, довечера, като се прибера от работа;

снощи късно се прибрах и не ми се занимаваше, бях скапана направо

марианка,

ние си ги поръчахме от 1 магазин точно срещу магазин Версай,

не са на сара трейд, имаха доста моделчета за мострички, наистина, виж го, те даже се водят италиански, и ги направиха за 2 седмици, някъде толкова;

поръчхме ги в неделя, а следващият петък вече бяха в магазина, а не 20 раб. дни
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: юни 30, 2008, 13:33:30 »

Момичета, нашите халки вече са готови. Одеве кандидат-свекъра са обадил на милото и го информирал  yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo Гравират ги с нашите имена днес и датата и са готови. В събота като се прибера в Пловдив ще си ги видя  danceg danceg danceg Много съм щастлива.
Активен
kikolina
Професор
Публикации: 381

сем.Матеви

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: юни 30, 2008, 14:10:58 »

Честито на всички,аз още не съм тръгвала да разглеждам дори,но много се радвам на Вашите ..представям си на нашите yahoo
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #187 -: юни 30, 2008, 18:37:57 »

help  help  help

Бихте ли ми казали как точно се процедира с халките при гражданския брак, кой на кого ги слага т.н.
Нашите халки са готови, много красиви и пасват точно на левите ни ръце, където мислим да ги носим. Мислихме при самото сключване на брака да си ги сложим на дяснята ръка, както се носят в България, но уви - влизат много трудно, голямо напъване ще падне. Златарят ни предложи да ги поразшири малко за сега и след сватбата да ги свие отново. На мен обаче, хич не ми се иска да ги преправям и то два пъти  girl_impossible. Сега се чудя дали не можем да си ги сложим още тогава на лявата ръка и да избегнем преработките. Вие какво мислите?

Аз да си призная, не знам защо халката се носи на дясната/лявата ръка. Ние ще ги носим на лявата защото ни е по-удобно.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: юни 30, 2008, 18:47:00 »

хаха, KlaraFina, това е и нашият проблем. На мен ми става халката и на двете ръце, но на Мони изобщо не може да му мине през кокалчето и за църквата мислех да вземем един прост сребърен пристен, който е изчистен и прилича на халка да използваме за целта. Другото, което чувам, е че нали попа ги слага до половината на пръста, след това кума ги дослага и може попа като я сложи халката на десния донякъде, ние хоп, веднага местим на другата ръка и кума ги дослага после  crazy
Ама незнам дали ще ми стане номера.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: юни 30, 2008, 18:50:51 »

Мили мадамки, добре де какъв е проблема да са ви на ръката която искате? Аз ли не разбирам или има проблем в църквата? Би трябвало попа да ви ги сложи на ръката която си искате.Какви са тия мероприятия та до половината пък после да сменяте пък сребърни пръстени. Явно аз съм  crazy
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: юни 30, 2008, 18:54:48 »

Gery79, ами по източно православна традиция халките се носят на дясната ръка. Аз не мисля, че попът ще се съгласи да ти я сложи на другата ръка (просто е против канона) и затова си представям упражнението по следния начин, колкото и налудничаво да звучи.  ROFL
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #191 -: юни 30, 2008, 18:56:54 »

Ми Gery, не знам кой е " crazy ", но нали халките в България се носят на дясната ръка. Аз достатъчно съм скандализирала бъдещата ми свекърва, та ми се искаше поне с това да се съобразя.

Да разбирам ли, че според вас е ОК да си сложим халките на левите ръце? 
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: юни 30, 2008, 18:57:53 »

Ох милите ми,не ви завиждам но се надявам да нямате никакви проблеми  good в което не се съмнявам. Май това е първият път от моята организация когато не съжалявам че сватбата ни не е в България.Поне сагата с пръстените ще спестим
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: юни 30, 2008, 19:27:56 »

ето ги и нашите халки

* halkite.jpg (17.38 KB, 640x480 - видяно 358 пъти.)
Активен
Wienerin
Професор
Публикации: 491

Живеем истински, тогава когато умираме от любов!

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: юни 30, 2008, 19:45:46 »

момичета, по каноните на "нашата" църква халката е на дясната ръка както при жената, така и при мъжа. Не мисля, че има поп, който би се навил да ги сложи на другата ръка  nea и упражнението със слагане до половината, а после местене на другата ръка не ми се вижда изпълнимо, защото попа ще гледа и като нищо ще прекъсне церемонията  girl_impossible за да ви "набива канчетата". За това си мисля, че друга халка, малко по-голяма, по простичка или дори халката на някои от родителите, кумовете би свършила работа през церемонията и вече след това да се сложи истинската халка на ръката, на която става.
След ритуалите вече двойката си решава на коя ръка да носи халката, аз лично не съм видяла в Бг някой да носи на лявата ръка обаче. При мен беше смешно като се прибрах в Англия, защото колегите ми зяпаха лявата ръка да ми разгледат халката и като не виждаха там пръстен не смееха да попитат дали случайно не съм избягала от сватбата си  laugh
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: