Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 03:45:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпрос за халките-3 част  (Прочетена 179214 пъти)

branny
Любопитен
*
Публикации: 31

Най-доброто ми слънчице!

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: юни 19, 2008, 12:22:52 »

Много ми харесват и тези, аз нещо такова искам, точно в жълто злато. Ще споделиш ли къде могат да се намерят?  blush

Видях ги в Сара Трейд, в магазина им в гр. Раковски. Отляво на щанда има въртяща се малка витринка. Пръстените бяха хубава изработка, с диаманти, но женския беше само до половината с камъчета т.е те не минават по цялата дължина както е на този от снимката. Така може би е по-добре, защото навсякъде ни казваха, че ако е по цялата дължина е възможно да паднат особено ако не са слагани всяко камъче в собствено "легълце". Но са скъпички. Само женския струваше към 450 лв. и то сигурно точно защото камъните не са по целия пръстен. Представям си ако бяха. А тези от снимката струват към 6000 лв. в оригинал  shok  shok  shok
Активен
desy
Ентусиаст
**
Публикации: 78

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: юни 19, 2008, 22:52:29 »

Здравейте!
Искам да попитам за мнение - аз страшно много харесвам халките, които са целите в камъни, но мъжката халка малко ми е странна да е такава. Според вас как трябва да се постъпи - да вземем две различни халки или да са еднакви?
Много се двуомя как да постъпя!  crazy
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: юни 19, 2008, 22:54:32 »

не е проблем да са различни халките

аз обаче държах да сани еднакви
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: юни 19, 2008, 22:57:17 »

Здравейте!
Искам да попитам за мнение - аз страшно много харесвам халките, които са целите в камъни, но мъжката халка малко ми е странна да е такава. Според вас как трябва да се постъпи - да вземем две различни халки или да са еднакви?
Много се двуомя как да постъпя!  crazy
ами мъжкият модел ще е без камъни и готово good
Активен
kopche
Сватбен ГУРУ
Публикации: 555

« Отговор #154 -: юни 19, 2008, 23:58:49 »

Нашите ще са без камъни, не искаме да ги мислим дали ще паднат, дали ще стане друго ... максимално изчистени и класически жълти златни халки с гравирани имена от вътрешната страна. В крайна сметка халка ли е или нормален пръстен  pleasantry И аз имах желание за камъчета, но искаме да са ни еднакви, а той категорично не иска халка, различна от класическа и изчистена. Все пак каза, че ще ми вземе пръстен с камъни след сватбата, само и само мир да има  laugh Но на мен взе да ми минава мерака за допълнителни пръстени nea Така или иначе не нося, даже годежен пръстен не исках (за какво да седи в кутийка без да го нося?).
Активен
johnsons
Ентусиаст
**
Публикации: 83

Колкото повече, толкова повече...

« Отговор #155 -: юни 20, 2008, 08:40:51 »

Здравейтеее! butterfly
Днес се консултирах с един приятел-златар за моята халка дали е възможно да се разшири и той ми казаа че понеже не я е правил той незнае къде е заварката и така незнае от къде да я среже. За да се разшири трябвало да се отреже по старата заварка и дасе добави още злато/колкото е необходимо за разширението/ и пак да се завари pardon Абе сложна работа ама май ще измисли нещо човека smile Оказа се че халката е 52номер, а на мен ми трябвало 55  Oh my ... представяте ли си колко са ме  метнали тези от магазина с този малък номер, а колко мериха.Ама и аз като не слушам себе си а се доверявам на тях - уж професионалисти хората, знаят си работата - да ама не  beating Направо си е според мен отбий номер.
Та ще видим този мой приятел какво ще успее да направи по въпроса и ще ви пиша.
Извинете ме ако ви досаждам с моите пробллеми, но ако на някой му се случи нещо такова  / на никой не го пожелавам/ поне да има някаква информация  blush
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: юни 20, 2008, 08:47:50 »

мила, аз като избирах, взех по-голям номер, точно защото, ако преценя, че ми е широка навсякъде ще ми я стеснят, докато разширяването е доста по-сложно.

Аз мерих по годежния пръстен, като за халката казаха, че понеже е по-широка, в смисъл в мм. - 5мм., а пръстенът е ... може би 1 -3 мм., трябва да е малко по-широка

освен това се оказа, че ако е от моделите тип класически - леко овална, се взима по-малъкномер, но ако е права - имам предвид тези 5 мм. самата изливка овална или права, се взима по-голям, което е логично, при овалните и да се подуе пръстът, пак няма да стиска, но правият модел, прилепва плътно навсякъде и ако се подуе пръстът - няма мърдане

успех, дано си решиш проблема скоро
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #157 -: юни 20, 2008, 09:37:59 »

johnsons той само като я нагрее заварката веднага проличава. Освен това за увеличаване няма защо да я реже (за стесняване-да, защото се маха малко парченце). Увеличава се като се слага на един конусовиден метален инструмент (муфа) и или се чука отгоре - тя слиза по-надолу по широчината на конуса и се разширява или се вкарава клин във върха на конуса, който се чука, конусът се разширява там, където е халката и съответно тя също се разширява. Това са двата начина, според зависи с какъв инструмент разполага.
Сигурно ти е казал така, за да не ти обяснява надълго и широко де. Но щом е казал, че ще измисли нещо .. споко !
Активен
johnsons
Ентусиаст
**
Публикации: 83

Колкото повече, толкова повече...

« Отговор #158 -: юни 20, 2008, 10:53:15 »

inaxastra мила, благодаря ти много за думите good Нистина когато ти обясни някой човек който се занимава с тези неща и ги разбира се успокояваш иначе пълен шаш и паника  insane
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: юни 20, 2008, 22:25:36 »

Имаме халкииииииииииииииииииииииии   yahoo yahoo yahoo   chee chee chee

Ще пусна скоро снимки  girl_wink
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #160 -: юни 20, 2008, 22:28:49 »

Еееее честито !! Дай Боже като ги сложите, да не ги свалите никога вече !!
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: юни 20, 2008, 22:44:15 »

честито, мила, а дано, както казва инаксастра, ама никога и по никакъв повод
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: юни 21, 2008, 08:16:00 »

Мерси  give_rose Ето ги нашите грозни "патета", дето за 2 дни станаха красиви "лебеди". Обожавам ги  girl_in_love

* halkite_ni.jpg (26.42 KB, 500x633 - видяно 437 пъти.)
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: юни 21, 2008, 08:20:50 »

много са хубави, честито!!!

край на притесненията
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #164 -: юни 21, 2008, 10:09:30 »

Суперски са !! Със здраве да си ги носите !

ПП. Формата е също като на нашите  girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: