Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 16:23:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Въпрос за халките-3 част
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Въпрос за халките-3 част (Прочетена 179469 пъти)
d_petrovska
Баш Майстор
Отг: Въпрос за халките-3 част
«
Отговор #30 -:
май 30, 2008, 09:42:14 »
Mис Каприз, от показаните по-горе предпоследните са ми фаворит. Тези, които са целите от бяло злато. Изглеждат страхотно
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #31 -:
май 30, 2008, 09:54:56 »
Понеже нещо не ми стана много ясно за пожълтяването на бялото злато и съвсем се обърках вече, да питам - шефът ми вика да не съм си поръчвала от бяло и жълто злато халки, защото двата метала не били съвместими и след време се окислявали или нещо подобно и изглеждало ужасно.
Е, нали все е злато, каква съвместимост
, аз че не разбирам, не разбирам, ама съвсем се обърках вече, а много искам да са от бяло и жълто злато, за да мога да си я нося моята с различни бижута.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #32 -:
май 30, 2008, 11:13:36 »
Да се окислят ? Несъвместими ? Нищо подобно !!
Да не е виждал някои с родиево покритие, което е паднало и е лъснал припоя отдолу ?? Той дава петна, ако не е направено качествено. Ма какви са тия градски легенди...
Но имай предвид, че ако не са родирани няма ясно изразен и подчертан контраст между бялото и жълтото.
Активен
Kiksi
«
Отговор #33 -:
май 30, 2008, 11:58:20 »
Явно са градски легенди, ама аз се шашнах, честно казано.
Т.е. трябва да търся такива, които не са с родиево покритие, така ли (нищо, че контрастът няма да е изразен)? Дано да съм разбрала правилно...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #34 -:
май 30, 2008, 12:20:02 »
Те се правят по-скоро по поръчка. Тези каталожните всички са родирани, щото изглежда по-красиво и впечатляващо. Намери си някой стар майстор-златар и няма ядове. Че съм продавала халки на разни италиански (турски) марки и съм се чудила как да обяснявам на хората после, защо бялото е станало жълто, защо не могат да се стеснят и защо им падат камъните. Аз си препоръчвам ръчната изработка като най-стабилна. Все пак това е нещо дето трябва да държи до края на живота ти
Активен
gerjo_k
Ентусиаст
«
Отговор #35 -:
май 30, 2008, 14:00:21 »
Златарят, който изработи нашите халки, от които сме безкрайно доволни, ни обясни, че за да има изразен контраст между бялото и жълтото злато е хубаво жълтото злато да е 18 карата, а бялото 14 например и в бялото да има по-малко примес на "родий" ако не се лъжа
защото наистина не си спомниам името на примеса.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #36 -:
май 30, 2008, 14:08:05 »
Да виж, това е истина. Добро разрешение на проблема за цветовете. В бялото вътре не се слага родий. Никел, мед, сребро, най-често специална сплав за "избелване", която се купува готова и не е много ясно какво има вътре, че нали се сещате анализ на съдържанието на сплав как се прави...
Активен
gerjo_k
Ентусиаст
«
Отговор #37 -:
май 30, 2008, 14:20:57 »
Честно казано не съм се интересувала какви примеси и в какви съотношения има в бялото ни злато, но златарят ни предложи 2 вида бяло злато, единият бил "по-лъскав" и "ярък " ( не знам точно как да го определя) и по-скъп и ни показа разликата с другият вид и действително този, "по-блестящия" ефект изглеждаше много по-добре и ние си избрахме него. А иначе ние умишлено не искахме да има голям контраст между бялото и жълтото злато и затова си избрахме 14 К жълто и така ми изглеждат по-елегантни халките, поне по нашия вкус
Много е важно за хора, които не разбират от бижутерство да им се обясни подробно какво как би стояло и кой модел как е по-практично и естетически издържано да се изработи. Това е една от причините да съм изключително доволна от този златар, другата че ни направи халките по снимка, точно както ние искахме да са
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #38 -:
май 30, 2008, 19:06:24 »
Момичета, аз като си пръчвам халките и като ги взема как мога да разбера дали наистина са ми сложили 18к жълто и 14к бяло злато или просто са сложили "специална" сплав за избелване?
знам, че за някои сигурно въпросът ми е глупав, но просто не разбирам от тези неща.
Активен
soksi77
Любопитен
«
Отговор #39 -:
май 30, 2008, 20:00:50 »
здравейте,
вече и аз мога да се похваля с нашите халки
качвам ги да си кажете и вашето мнение
m_DSC00917.jpg
(37.45 KB, 600x450 - видяно 514 пъти.)
Активен
snowdrop
Любопитен
«
Отговор #40 -:
май 30, 2008, 20:26:09 »
Цитат на: Wienerin в май 29, 2008, 17:43:40
a_iordanova така като гледам това са и нашите халки
мисля че snowdrop ги беше поръчала същите, но не знам дали показа снимка..нашите са по-тънки 6мм, носим ги от 24 дни вече
и мата и лъскавината им не е мръднала на милиметър. Вярно, че е малко времето, но мисля, че поне щяха си загубят блясъка до сега мъничко поне.
Дам, отнесох се малко и не пуснах снимка. Оказа се, че само ме наплаши тоя златар. Моята халкичка стана 8.3 грама
, а не 12 както беше казал
. Дебела е 6мм. На мъжа е малко над 13 грама и е 8мм. Я да видим.. сложих ги в галерията...
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/snowdrop/HPIM1409.JPG.html?action=gallery
не се виждат особено добре, но горе-долу...
. Ако направя някоя по-сполучлива снимка, ще пусна пак
.
Активен
gostenka_82
«
Отговор #41 -:
май 30, 2008, 20:38:30 »
snowdrop, страхотни са ви халките и много добре ви стоят и на двамата,
аз като пробвах тук - там халки, направо се стреснах, като сложих 5 мм халка, не ми стоеше изобщо, а и по-изпъкналите също не ми стоят
но тези, които ги харесахме на живо са много по-хубави, отколкото на снимката, по-лъскави са, жълтото не е мат, а е грапавко, бялото е съвсем малки диагонални шарки, но наистина на снимката не изглеждат нищо особено
като сме разглеждали каталога сме ги подминали тъкмо 5-6 пъти - толкова пъти го разгледахме
тук - там по магазините намерихме някои модели, които бяхме харесали, но ... на живо изобщо не ни харесаха
Активен
gostenka_82
«
Отговор #42 -:
май 30, 2008, 20:41:07 »
soksi,
и вашите са много хубави,
изглеждат доста нежни
от сара трейд ли са?
питам, защото моделът, който харесахме ние е на сара-трейд
поне в Пловдив май основно на тази фирма бижутата продават
момичета,
кажете добри и изпитани златари - в Пловдив, може и в София
Активен
soksi77
Любопитен
«
Отговор #43 -:
май 30, 2008, 20:45:33 »
gostenka_82 ,
нашите са от pera на отец пасий 21
те също работят със сара трейд
Активен
snowdrop
Любопитен
«
Отговор #44 -:
май 30, 2008, 20:49:28 »
gostenka_82
абсолютно си права, че много от халките не изглеждат толкова добре в каталог, колкото в действителност. Аз малко рискувах с моите, защото не ги бях виждала на живо, но исках мъжката да не е много натруфена и в същото време да не е и съвсем семпла, а пък дамската да има камъчета. И много ме беше шубе как ли ще изглеждат. Но след като видях халките на
Wienerin
(които са същия модел) и се поуспокоих. И в крайна сметка съм много доволна от резултата
. Още повече, че както казах, ме бяха наплашили, че ще станат грамадни. Е, то неговата си стана доста голяма и сега само ми мрънка, колко му било неудобно, ама като му предложих да са 5мм ми каза, че му било малко и искал 8.. На ти сега!!!
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
34
Нагоре