Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 06:22:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ 3
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ 3 (Прочетена 228193 пъти)
iolly_
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 144
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #270 -:
ноември 20, 2008, 00:59:47 »
Цитат на: vasilisa в ноември 19, 2008, 22:40:36
tasty , аз имам примерния договор, за който говори gostenka_82 , копирах си го преди известно време от форума. Ако искаш, ще ти го пратя на лични, или мога да го пусна направо тук, ако и други искат да го имат
Пуснете го..ще е от полза за всчки бъдещи младоженци.
Активен
vasilisa
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 60
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #271 -:
ноември 20, 2008, 09:09:58 »
ДОГОВОР ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СВАТБЕНО ТЪРЖЕСТВО В РЕСТОРАНТ……
ОБЩИ УСЛОВИЯ
1. Ресторант …..разполага със … места (… маси), които могат да бъдат увеличени до …места (…..-къде?-зала, градина?)
2. При провеждане на сватбено тържество се резервира датата и брой места срещу предоставено капаро.
2.1. За сватбеното тържество дължимото капаро е в размер…..лв, като при оставянето му надлежно се издава квитанция от приходен касов ордер. Оставеното капаро се възстановява в размер …% при оставащи не по-малко от 45 дни до резервираната дата, ако мероприятието отпадне по вина на поръчителя.
2.2. При резервация от минимум ….бройки, Ресторантът се задължава да не настанява други клиенти, които не са свързани с мероприятието.
2.3. Капарото се предава единствено лично на Управителя или /с дата на…….., като се издава квитанция от ПКО /???какво е това-не знам издаване, име на вносителя на сумата, дата и час на резервацията, трите имена, ЕГН и подпис на лицето, което получава сумата.
2.4. Квитанцията от ПКО за заплатено капаро се връща при окончателното разплащане на дължимата сума, намалена с размера на капарото.
3. Менюто се определя по цени всеки понеделник от седмицата, като Ресторантът не се ангажира с цени на менюто за мероприятието, ако е направено по-рано от гореупоменатия ден.
3.1. Менюто като съдържание може да бъде променяно до текущата сряда на седмицата, но не по-късно от 3 дни преди датата на мероприятието.
3.2. Менюто се задава от клиентите, като се попълва четливо Приложение 1/след Общите условия/.
3.3. Броят на порционите се определя от клиентите, като последните промени на бройката могат да бъдат направени не по-късно от 1 ден преди мероприятието. В деня на провеждане на мероприятието корекции в броя порциони не се приемат, като зададеният брой порциони има обвързващо задължение при разплащането на сумата по сметката.
3.4. Позициите, включени в менюто, са от предлаганите от лист-менюто на Ресторанта.
3.5. При позиции, които не присъстват в лист-менюто, приготвянето им е по специална договореност между Управителя и клиентите.
4. Клиентите имат възможност да внасят допълнително напитки само с изричното съгласие на Управителя и при изпълнени условия по т.3 Във всички други случаи се забранява внасянето на напитки в Ресторанта и при констатация на това, алкохолът се конфискува до приключване на сметката на клиента напускането на залата на ресторанта.
Активен
vasilisa
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 60
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #272 -:
ноември 20, 2008, 09:10:56 »
4.1. Ресторантът не носи отговорност за качеството, вкусовите характеристики, годността, съхранението и количеството на внесените от клиента напитки.
4.2. Ресторантът приема допълнително внесени напитки, които са надлежно и сигурно бутилирани, само срещу приемно- предавателен протокол, издаден в 2 екземпляра- един за всяка страна, като са описани всички позиции, които са оставени на съхранение.
4.3. Ресторантът приема да охлади/ изстуди допълнително внесените напитки, както и да предостави чаши и необходимите прибори/принадлежности за сервирането и консумирането им.
4.4. Ресторантът не се ангажира със съхранението на внесени от клиента храни и не носи отговорност за допълнително внесените от клиента храни.
4.5. Всички останали напитки от мероприятието се прибират от Клиента същата вечер, като Ресторантът не се ангажира с последващо съхранение. Ако напитките и амбалажът все пак бъдат оставени в Ресторанта, последният не носи отговорност кой ще ги прибере в по-следващ момент, нито за съдържанието на напитките и броя им.
5. Клиентът има право, а Ресторантът има задължението да сервира позициите по предварително зададеното меню. Грамажът на порциите има право да варира в нормалните граници от 10% от посочения в лист-менюто на Ресторанта грамаж на порциите. Претенции се приемат, само ако са заявени навреме- преди започването на тържеството.
5.1. Всички посочени в менюто за тържеството позиции се издават по предварително зададения брой. При желание на Клиента част от броя на порциите могат да бъдат издадени в необработено състояние. Цената, по която ще бъдат остойностени, е цената, заложена в менюто .
5.2. Клиентът няма право на възражения относно вида, вкуса и съдържанието на сервираните храни, доколкото е имал възможността да е консумирал тези храни предварително и е дал съгласието си, когато е избрал и заявил менюто за мероприятието- това трябва да се модифицира-ако си пробвал преди 2 седмици, как ще ти гарантират, че след 2 седмици ще получиш същото качество?
5.3. Ресторантът е длъжен да сервира храните в определения дипазон от време, както и определената температура, съгласно ЗХ.
6. Плащането на мероприятието може да бъде извършено авансово преди датата на мероприятието или след непосредственото му приключване.
6.1. Плащането се извършва след предоставяне на клиентската сметка, съдържаща съответните позиции, брой, единична цена, сума и общата сума на изконсумираните позиции. Клиентската сметка е компютърна разпечатка и остава за Клиента.
6.2. При желание от страна на Клиента се издава фактура на следващия работен ден след отчитане на платената сума.
Активен
vasilisa
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 60
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #273 -:
ноември 20, 2008, 09:11:49 »
Клиентът е длъжен да заяви желанието за издаване на фактура и във връзка с това да предостави необходимата информация за издаване на фактура.
6.3. Разплащането на ресторантската услуга по безкасов път се извършва само при условие на предоставена авансова сума не по-малка от 30% от заявеното меню срещу издадена авансова фактура, както и предварително договаряне с Управителя и счетоводителя на Ресторанта. При липсата на тези условия разплащането се извършва в брой съгласно т. 6.1.
7. Работното време на Ресторанта е от….ч. до …..ч. с клиенти.
7.1. При провеждането на мероприятието с допуска продължаването му с изричното съгласие на Управителя и съответната цена на залата и допълнително възнаграждение на обслужващия персонал за задържане след приключване на работното време на Ресторанта.
7.2. В случай на отправено оплакване от клиенти на прилежащия към Ресторанта хотел или на живущи в жилищни сгради в непосредствена близост, се предприемат действия за намаляване на музиката, като това е приоритет на Управителя и Клиентът не може да има претенции по този въпрос.
7.3. След изтичане на договорения договорения допълнителен престой в Ресторанта, музиката се спира и Клиентът е длъжен да изпрати гостите си в рамките на 30мин. Ако друго не е договорено, Клиентът е длъжен да напусне залата на Ресторанта 30мин след изтичане на времето, посочено в т.7.
8. Ресторантът осигурява музикално озвучение в дните ….. и часовете ….
8.1. Всяко по-различно желание на Клиента се организира от самия него, като Ресторантът не се ангажира с музикално озвучаване при наличието на външни музикални или дисководещи.
8.2. При наличието на външни музиканти/ дисководещи е забранено ползването на озвучителната система на Ресторанта, която е инсталирана.
8.3. Забранява се гърменето на фойерверки, паленето на бенгалски огън, паленето на конфети, пръскане със спрейове и др. такива.
8.4. Външните музиканти/ озвучители се съобразяват изцяло с условията по т.7, съобразно работното време на Ресторанта и нивото на музиката в залата.
8.5. При наличието на две и повече компании, едната от които е извикала външен озвучител, Ресторантът не се ангажира с вида и типа пускана музика, както и с нивото на звука в залата, ако това по някакъв начин пречи на някоя от компаниите.
8.6. Управителят е длъжен да съобщи на другите клиенти, ако има резервации за същата дата, за наличието на външен озвучител.
Активен
vasilisa
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 60
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #274 -:
ноември 20, 2008, 09:12:37 »
9. Ресторантът /не/ се ангажира с украсата на залата.
9.1. Клиентът се задължава, ако желае да предостави украсата за изпълнение на външен Изпълнител, да спазва условията за почистване на салона на Ресторанта във вида, в който е бил.
9.2. Забранява се залепването на материали, които биха навредили на повърхностите и стените на Ресторанта, както и употребата на запалими материали и опасни за здравето материали.
10. Всички останали положения, ситуации, претенции, които не са застъпени в настоящия договор, подлежат на обсъждане в духа на добронамереност и разбирателство.
Приложение 1
Заявка No
Дата Ден от седмицата
Брой порции Резерв Маса No
Час на сервиране
Клиент
Адрес Телефон
Меню
1. заб
2. заб
3. Заб
4. Заб
5. Заб
6. Заб
7. Заб
Лице, подало заявката
Активен
vasilisa
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 60
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #275 -:
ноември 20, 2008, 09:17:27 »
Това имам като договор, дано да е от полза. Малко е дълъг и някъде назад в темите го има, съжалявам ако се повтарям. Късмет на всички с препятствията към откриването на идеалния ресторант
Активен
Kami_Al
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 59
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #276 -:
ноември 20, 2008, 17:29:22 »
Момичета искам да ви кажа, че навсякъде са големи мошеници с тия предварителни договори. И нашият управител не искаше да подписваме, но аз нали съм си упорита
взех образец от договорите, които ние подготвяме, попълних го и му го пратих . Той малко се обиди, че не били "долнопробна кръчма", а 4 звезден хотел, ама подписа. И сега съм по-спокойна.
Наше право е да искаме договор, после кой ще ни гарантира, че всичко ще бъде спазено, и че няма да има нещо от сорта - това не сме го говорили......и т.н
Активен
DJ - Ivo
Ентусиаст
Публикации: 59
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #277 -:
ноември 20, 2008, 20:58:00 »
Браво Ками, само така.....Трябва да се научат да си вършат работата както трябва,и да имат страх,че ако се издънят ще им излезе солено. Така управителя ще следи всичко и готвачите едва ли ще смеят да си присвоят половината торта а на гостите да дадат миниятюрни парченца.Щото това съм го виждал с очите си.Или пък да прибират почти пълни плата преди да е свършило тържеството и после в пликче за вкъщи или цяла седмица яко мезене.Да отбележа че не става дума за твоя ресторант.Но за никой не е тайна че такива работи стават при това често без знанието на управителя.Понякога е и със негово знание което е още по-лошо.Ужас....само като се сетя за оня ресторант дето го коментирахме по напред........
«
Последна редакция: ноември 20, 2008, 21:00:05 от DJ - Ivo
»
Активен
imladenova81
Любопитен
Пол:
Публикации: 22
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #278 -:
ноември 20, 2008, 23:51:59 »
Абе вие сериозно ли говорите за тия договори, ако тоя на когото го връчваш е решил да те измами пак ще го направи и все си мисля че ако е достатъчно тарикат ще го направи така че да няма смисъл да се занимаваш после , а ти ще си хвърлил/а маса нерви. От друга страна ако търсите кусури все ще се намерят.
Може би ние бяхме твърде доверчиви , но пък и не се престаравахме с изискванията - защото ти гарантирам, че колкото повече имаш, толкова повече няма да станат така както ги искаш (което не означава че не трябва да има
). Та моето мнение, тука има впечатления за доста ресторанти и какво (евентуално може да очакваш) + това все си мисля че може да се прецени човека отсреща, нооо всеки си знае. Нашата сватба нямаше договор и мина супер (а от ресторанта даже ни върнаха и отворените бутилки от сватбата LOL
)
P.S> А и какво после няма да ти останат готините спомени от сватбата, а ще разправяш на децата си как си гонила управителя 1 година с Договор в ръка
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 971
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #279 -:
ноември 21, 2008, 09:07:14 »
Цитат на: imladenova81 в ноември 20, 2008, 23:51:59
Абе вие сериозно ли говорите за тия договори, ако тоя на когото го връчваш е решил да те измами пак ще го направи и все си мисля че ако е достатъчно тарикат ще го направи така че да няма смисъл да се занимаваш после , а ти ще си хвърлил/а маса нерви. От друга страна ако търсите кусури все ще се намерят.
Може би ние бяхме твърде доверчиви , но пък и не се престаравахме с изискванията - защото ти гарантирам, че колкото повече имаш, толкова повече няма да станат така както ги искаш (което не означава че не трябва да има
). Та моето мнение, тука има впечатления за доста ресторанти и какво (евентуално може да очакваш) + това все си мисля че може да се прецени човека отсреща, нооо всеки си знае. Нашата сватба нямаше договор и мина супер (а от ресторанта даже ни върнаха и отворените бутилки от сватбата LOL
)
P.S> А и какво после няма да ти останат готините спомени от сватбата, а ще разправяш на децата си как си гонила управителя 1 година с Договор в ръка
Не съм съгласна с теб
Договорът си е малко или много сигурност. И не да не те излъжат, а да не ти измислят в деня на сватбата още 2-3 такси. Например на нашата се оказа, че имали такса режийни и такса за НЕползване на техния диджей. Ако имахме договор няма мърдане. А иначе какво - дават ти една хвърчаща бележка срещу твоите 500лв капаро, а после за всяко нещо трябва да се дорабираш като идиот и да се обясняваш 10 пъти, че НЕ искаш арка върху сватбената маса. И като отидеш в сватбения си ден виждаш една огромна арка! Срещу скромната сума от 180лв.
Активен
DJ - Ivo
Ентусиаст
Публикации: 59
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #280 -:
ноември 21, 2008, 19:49:08 »
Много правилно!!!!!!И аз не съм съгласен,че не трябват договори.Ако на оня ресторант дето стана дума му бяха дръпнали едно дело за 20-30 хил. лева още за първата провалена сватба,вярвайтеми собственика на момента щеше да си е намерил свестен персонал и нямаше да има други провалени сватби които да обсъждаме. Освен това често злоупотребяват с измислени такси последния момент,а това си е чист рекет. Защо го казват в деня на сватбата,а не преди това? Чисто и просто бонус за управителя. Ако мине номера. И явно минава щото на тебе не ти се правят скандали в деня на сватбата,а и те е страх ако откажеш да не ти провалят празника. За това,договорче предварително,както с ресторанта,така и с агенцията. Тя има грижата за всичко и ако нещо не е както трябва,имаш право да не платиш,или поне не цялата сума за която сте се договорили.Иначе съм съгласен,че не е приятно да се занимаваш след сватбата с такива работи,но повярваите ми те на това разчитат.Само като му заявите,че ще го съдите,и че всичко е документирано,предполагам повечето веднага ще се съгласят да извадят някоя хилядарка от сметката вместо да ходят на дело. Мисля че тия парички добре ще ви дойдат за медения месец. Пък нека пак да смеят с тези номера. Но това става само с договор.
«
Последна редакция: ноември 21, 2008, 19:56:07 от DJ - Ivo
»
Активен
imladenova81
Любопитен
Пол:
Публикации: 22
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #281 -:
ноември 22, 2008, 01:05:10 »
Ами незнам може би и вие сте прави, нашата уговорка беше .....бла бла бла... (и при нас хвърчащи листчета) и се
плаща накрая
. Та каквито и такси да си измислят, дали пак ние ще им ги платим, честно казано в джоба на мажа ми имаше точно толкова пари колкото се бяхме уговорили със ресторанта (+ 2-300 лв за оставането след 12). И да бяха казали и 1000 отгоре , щели да го хващат за дедовия (с извинение, както той се изрази но е така) и няма проблем с искането на повече пари. Но определени сте прави за нещата които
НЕ
биха свършили както трябва - за това вече май само договор може да помогне (и пак малко евентуално) .
Все пак всеки си преценява, но каквото и да става не позволявайте на каквото и да е да помрачи един от най-прекрасните дни в живота ви
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1103
http://www.panoramio.com/user/3830585
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #282 -:
ноември 22, 2008, 01:36:42 »
Момичета трябва да избера ресторант...помощ... ето на какво съм се спряла:
Метеор-
http://zavedenia.gbg.bg/index.phtml?tid=20&oid=5142&restaurant_id=6493,
куверт-30лв
Aлександър-
http://www.restaurantalexander.com/gallery/,
куверт 30лв
К-с “Езерото”-
http://www.ezeroto.eu/,
куверт-25-30лв
Табиет-
http://www.tabiet.com/bgtabiet2.html,
куверт 35-40лв
Maria`s-
http://www.marias-bg.com/,
куверт 30-40лв
Дивите разкази-
http://www.divirazkazi.com/gallery/,
куверт 30-35лв
Ето и инфо за някои други ресторанти:
Bali-
http://www.restaurantbali.net/gallery.php,
нисък куверт25-33лв, но такса алкохол-5-6лв. на човек
Greenville-http://sofia.zavedenia.com/uk/921/Greenville/- 60-76лв
Кристал-
http://sofia.zavedenia.com/1122/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB/-37-40
лв
Light Hotels-Light Hotels-35-40лв
Акорд-
http://www.bgvacation.com/company.php?company_id=48&lang_id=1&cart=,
куверт-34-38лв
Той и тя-http://sofia.zavedenia.com/766, куверт-около 35лв
Хотел мег -http://www.meg-lozenetz.com/?lang=bg&p=restorant- куверт 50лв.
Феста-http://www.festasofia.com/home_bg.php#- куверт около 70лв
Цените на кувертите са актуални (от 1-2 седмици, потвърждавани чрез имейл)
Активен
DJ - Ivo
Ентусиаст
Публикации: 59
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #283 -:
ноември 22, 2008, 13:25:33 »
За "Александър" Като гледам снимките мисля че е този на ул.Позитоно до ПСП-то.Абсолютно забрави.Обслужването е гола вода.Да ме извиняват малките мацки ама си е така.Не са за тази работа.Самия ресторант също не е подходящ за сватба с този бар в средата.Да неговорим че 50 човека като запалят по цигара и вътре направо се удушаваш.
Колкото до "езерото" ако е това на околовръсното преди разклона за Банкя,става.Много хубав ресторант и храната е хубава.Размера на порците е задоволитерен. Но доколкото си спомням салона е разделен на по-малки зали и не става за големи сватби.Другите нещо не ми излизат.А този "Кристал"ако е на ул."шипка" на 21декемри ще работя там и ще го видя.
«
Последна редакция: ноември 22, 2008, 13:30:04 от DJ - Ivo
»
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1186
Отг: РЕСТОРАНТИ 3
«
Отговор #284 -:
ноември 22, 2008, 14:36:23 »
Valka за колко човека ти трябва ресторант е първия въпрос?
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
36
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ 3
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines