Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 22:45:55

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ДРЕБОЛИЙКИ - 3 част  (Прочетена 184083 пъти)

silviq-tamara
Сватбар
Публикации: 280

Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: юли 04, 2008, 07:31:06 »

аз сега ще задам един глупав въпрос, понеже като чета тук се обърках.дано не излизам от темата.значи тези късметчета са жито,стотинка и бонбонка, увити в тюл и се хвърлят след църквата и след ритуалната.трябва да има и насипно жито ли?моля кажете, защото сега си сглобявам точно тези късметчета да не се окаже че съм объркала нещо и да се наложи да ги развалям?
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: юли 04, 2008, 07:36:01 »

Аз до колкото съм виждала по сватби, късметчетата с тюл, жито, стотинки и бонбонки ги хвърлят след ритуалната зала или понякога в самата зала след ритуала, а след църковния ритуал хвърлят само жито със стотинки. На една сватба това последното го хвърлиха като изведоха булката от къщи, но то пък нямаше църковен ритуал, а на друга тюлчетата бяха след църквата...
Моят съвет - направете каквото и когато си искате! Важно е на вас как ви харесва!
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: юли 04, 2008, 13:15:36 »

по принцип "късметчетата" (или булчета/тюлчета и т.н. ) се хвърлят след гражданския ритуал (обикновено пред ритуалната зала или както сметнете за по-удачно). Те символизират късмета на булката, затова гостите си взимат от тях, за да си "вземат от късмета на булката".

След църковния ритуал се хърля жито, смесено с монети и бонбони. Хвърля се върху младоженците за да "зареди" младото семейстов с плодородие, благодeнствие и сладост.

В общи линии е това. Но предвид разнообразието на провежданите ритуали и различните предпочитания на младоженците - всеки си го прави както му е удобно и както му харесва Wink
« Последна редакция: юли 04, 2008, 14:02:30 от Alucinado » Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: юли 04, 2008, 13:25:10 »

Някой поръчвал ли си е тюл от Ракхива и ако да то с куриерски фирми ли работят за доставка? Трябва ми по-голямо количество тюл само, че като гледам имат магазини само във Варна и ще трябва да поръчвам по телефона.  Hmmm
Активен
Wienerin
Професор
Публикации: 491

Живеем истински, тогава когато умираме от любов!

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: юли 04, 2008, 13:25:26 »

pardon ние го направихме на обратно, жито, монетки и листенца от здравец след ритуалната, а късметчетата след църквата. Аз не знаех кое след кое е, нито пък ми беше дошло на ума, че може би има някакво правило  crazy
Аз реших да е този реда, защото залата ни беше тази на Леге и там (тези, които са били там знаят) изхода е изключително неприветлив, тесен и заобиколен от кошчета с надпис "Чистота" и всичко това на един тесен тротоар  bad не исках красивите ми късметчета да влязат я в коша, я да се пльокнат в канавката или върху някоя от паркиралите наоколо коли diablo
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: юли 04, 2008, 17:06:00 »

Някой поръчвал ли си е тюл от Ракхива и ако да то с куриерски фирми ли работят за доставка? Трябва ми по-голямо количество тюл само, че като гледам имат магазини само във Варна и ще трябва да поръчвам по телефона.  Hmmm
  Каква е цената на тюла от Варна ? Ако не е тайна разбирасе !
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: юли 04, 2008, 17:14:45 »

Днес обикалях по магазините за платове и цените на тюла варират от 3.90лв. за линеен метър с широчина 1.5м. или 1.15м. до 6лв. Ракхива предлагат тюл на цена 1.80лв. за линеен метър с широчина 2м., което е повече от изгодно. Аз вече поръчах 30м. - трябват ми за украсата на ресторанта. С доставката може би ще ми излезе към 65-70лв. Работят със Спиди. Ето тук можеш да видиш какъв е тюла:
http://rakhiva.com/?pg=produkti&M=62&session=
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #352 -: юли 05, 2008, 11:17:18 »

След дълги размишления върху украсата на шампанското, реших, че няма да има такава, а шампанското ще стой в кофа с лед. Струва ми се супер стилно, а и подхожда много повече на чашите.
Представям си го нещо такова

* img59m.jpg (21.81 KB, 383x344 - видяно 4126 пъти.)
« Последна редакция: юли 05, 2008, 11:18:51 от KlaraFina » Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: юли 05, 2008, 12:00:37 »

KlaraFina аз съм за с две ръце  smile

Ели приборите са супер yahoo
Активен
ROSI KRASTEVA
Публикации: 3674

ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: юли 06, 2008, 14:14:37 »

понеже скоро ми предстои да си правя точно тези късметчета за хвърляне, искам да попитам колко бонбончета се слагат вътре?аз си мислех за 1, но май ще е постно?
зависи колко са големи бонбончетата аз аз слагах по три
ето ги мойте
като идея мога да ти кажа мойте отдолу под стотинката ако си решила да слагаш имат хартиено кръгче колкото стотинката и на него са написани нашите имена и датата
успех good
ето и снимка
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Публикации: 1838

http://vanily.multiply.com/

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: юли 07, 2008, 11:23:53 »

Клара Фина, много е оригинално ис тилно това, което си измислила за шампанското! Страхотно! И ние вече имаме шампанско, вино, чаши, късметчета, и други дреболийки, които може да видите в галерията ми!!
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: юли 07, 2008, 11:28:54 »

Клара Фина идеята е страхотна. И аз не харесвам натруфените бутилки и чаши. Първоначално вкъщи намерих едно много скъпо шампанско и реших, че няма абсолютно никакъв смисъл да купувам шампанско, свалих му етикетите и готово. После реших, че е много семпло без украса и му вързах една панделка, но като че ли без никаква украса стои по добре. Може по късно да кача снимка със и без панделка да ми дадете мнение.
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 765

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: юли 07, 2008, 11:43:56 »

Цък нашето шампанско:

Само по себе си е много красиво. Смятам само една панделка да му вържа на гърлото, дори етикета няма да махам.

Това с леда е добра идея, стои стилно. Само не знам как ще устиска леда до ритуалната?
Активен
tsvetenden
Ентусиаст
**
Публикации: 52

Най-истинските неща са невидими, те се чувстват

« Отговор #358 -: юли 07, 2008, 12:05:05 »

snezhito, ако за теб не е проблем ,че шампанското не е стдено вместо лед в шампаниерата може да се сложат от тези прозрачните камъчета. Виждала съм такива, които са точно като бучки лед.Твоята бутилка е матирана и създава впечатление, че се е "изпотила" от студ. Предимставата на този вариант са, че ще изглежда на снимки стахотно,няма да мислиш как да пренесеш леда,няма да намокри бутилката. Основния недостатък е , че шампанското няма да е студено, но пък на кой друг е такова?
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 765

Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: юли 07, 2008, 14:20:56 »

Момичета, издирвам под дърво и камък ето такива кошнички! Награда - голямо парче торта! good
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: