Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 04:56:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
ДРЕБОЛИЙКИ - 3 част
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ДРЕБОЛИЙКИ - 3 част (Прочетена 184229 пъти)
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
Отг: ДРЕБОЛИЙКИ - 3 част
«
Отговор #90 -:
май 27, 2008, 10:43:27 »
Момичета, от няколко месеца където видя книжарница влизам и питам за тетрадка с твърди корици и бели листи (без редове, без квадратчета), като исках да си направя сватбена книга от нея. Не мога да намеря. В повечето сватбени магазни също не продават и това, което съм виждала не ми харесва. Сега имам 2 варианта - да се примиря с тетрадка на редове или да си направя сама, като във вторият случай се притеснявам, че няма да се получи нещо много трайно. Вие как мислите да се справите с този проблем?
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #91 -:
май 27, 2008, 10:53:09 »
Арлина
, аз също не мога да си намеря такава тетрадка. За това реших да направя следното: купувам от тетрадките с твърди корици и махам листовете. Купих си картон формат А4, ще го продупча с перфоратор и после го прикачам към тетрадката с панделка. И тетрадката и нея ще я надупча. Освен това нея смятам да я опаковам със сатен и т.н. А листовете са малко по-дебел картон, не обикновена хартия. Дано си ме разбрала какво се опитвам да обясня....
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #92 -:
май 27, 2008, 10:56:54 »
Мацки, искам да ви кажа, че онзи ден бях в Слънчоглед. На първият етаж, където продават четки и разни други подобни, продават и тетрадки. Имаха една която е АБСОЛЮТНО подходяща за книга за гости. С твърди корици и бели листа, като листата и са малко по- твърди - като на блокче. Размерът и е долу горе 20 х 30 см. Е, струваше някъде 13 лева
което хич не е малко, ама беше супер тетрадчицата.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #93 -:
май 27, 2008, 11:36:05 »
skylife
, много благодаря за информацията, ще погледна там задължително!
misskapriss
, и аз мислех за подобен вариант, но се притеснявам дали няма да се разпадне като се отвори няколко пъти, а все пак искам да си я имам за спомен.
Активен
Wienerin
Професор
Живеем истински, тогава когато умираме от любов!
«
Отговор #94 -:
май 27, 2008, 15:51:23 »
момичета, аз не съм от най-сръчните и не съм си правила сватбената книга, но питах майка ми как точно е направена. Тя е била с жената, която пое поръчката когато е купувала материалите и ми каза, че съвсем обикновена тетрадка с не толкова дебели корици е взела, след това и е сложила картонени кори на кориците, залепила ги е и след това вече я е обшила със сатен. Та мисълта ми е дори и да не намерите с твърди корици една подложка от картон ще свърши работа
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #95 -:
май 27, 2008, 16:32:55 »
skylife
, още веднъж ти благодаря. Току що се прибирам, минах през Слънчоглед и си купих един скицник, който ще ползвам за сватбена книга
Сложила съм снимка в галерията (не е много качествена, но снимам с телефона, защото прави по-малки снимки и така имам място да кача повече). Имаше още два такива скицника, а и едни като тефтер в различен формат, също с бели листи, но с много тъмни корици и ми се стори по-трудно за прикриване с украса.
Купих си една бяла химикалка. Също я има в галерията.
И освен това купих розова опаковъчна хартия от едно много готино магазинче на Цар Симеон. Остава само да намеря време да опаковам подаръчетата за гости
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #96 -:
май 27, 2008, 17:57:36 »
Арлина, ти си си купила точно тетрадката, за която ставаше въпрос
Активен
borislavaa
Любопитен
Публикации: 42
«
Отговор #97 -:
май 28, 2008, 07:31:41 »
Aрлина и аз си купих същата книга. Моля те като си готова да ми покажеш снимки, аз се затруднявам в украсата. Наистина е много хубаво, че има малко картинки. Аз мислех да прикрия с нещо само плодовете.Купих си и хартия, ама не знам как да я опаковам красиво.Ще се радвам да помогнеш.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #98 -:
май 28, 2008, 13:58:20 »
Ще я снимам като я украся, но едва ли ще е много скоро. И аз не съм решила с какво. Милото даде идея да отпечатаме нещо на лепяща хартия, може и нещо с панделка да се измисли... не съм решила
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #99 -:
май 28, 2008, 14:39:30 »
В Сватбения център има готови сватбени книги... даже доколкото си спомням се продавахо комплект с химикалка.. Бяха много нежни
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #100 -:
май 28, 2008, 14:50:55 »
На мен те не ми харесаха изобщо, но наистина има и химикалки.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #101 -:
май 28, 2008, 15:41:25 »
Arlina
, много е симпатична тетрадката. Аз обаче си мисля да отпечатам на всеки лист имената ни и датата или нещо от сорта, нещо като Header или Footer, нали се сещаш? И за това ще остана на варианта с отделни листове свързани с панделка. Чудя се нещо друго обаче. Като имаме 120 човека гости, колко листа трябва да ни е сватбената книга, ако е формат А4?
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #102 -:
май 28, 2008, 17:55:07 »
Аз лично предпочитам по-малък формат (както си личи от снимката) и всяко пожелание да е на отделна страница, даже на отделен лист,от дясно, а от ляво ще налепя картчки и/или снимки. Повечето ни гости са по двойки, това прави за 80 човека 40 листа, защото впечатлението ми е, че се попълват от двойки/семейства заедно. Конкретно скицника, който купих според мен е доста повече. При вас - за 120 души - 60.
А като идейка, може да отпечаташ в долният десен ъгъл по една малка морска звезда. Аз пъвро мислех да слагам цветенца, като на тейбълките, но много бавно се правят. Сега мисля с розова гел химикалка да очертавам цветенце от линия с шаблони.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #103 -:
май 28, 2008, 18:11:42 »
Аз за моята книга съм намислила следното - тя е разделена така, че на всяка страница да има по 2 пожелания (ще я снимам и ше ви я покажа). Вярно, вътре пише Name и Message, ама да се надяваме, че ще разберат хората...
Та си мисля, като ми напише всеки пожелание, после да си извадя снимки със съответния гост, ама такива по- малки, като онези от едно време и да си ги лепна отстрани. Пък ако не стане - аз си имам 2 книги, че ние искахме една, ама нямаше, та си купихме друга подобна...после си намерихме тази дето я искахме, та си купихме и нея.. и може в едната да си лепкам снимки с картончетата за потвърждение, а в другата да имам пожелания.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #104 -:
май 28, 2008, 18:53:57 »
Някъде из теми бях видяла техника за печат с дантела и сега ми хрумна че вместо да купувам листове, да ги печатам, а после да ги сглобявам, мога да си купя готова тетрадка и да издиря дантела с морска звезда и да "печатам" с нея. Или пък да очертавам звездички по шаблон като
Арлина
. А ето я моята сватбена книга мечта, но надали ще успея да я направя. Поне ще се опитам, пък каквото стане
410.jpg
(16.89 KB, 300x240 - видяно 2721 пъти.)
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8