Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 22:44:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
ДРЕБОЛИЙКИ - 3 част
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ДРЕБОЛИЙКИ - 3 част (Прочетена 184077 пъти)
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: ДРЕБОЛИЙКИ - 3 част
«
Отговор #60 -:
май 07, 2008, 23:53:26 »
Арлина
много хубавка е станала кошничката
И другата и тя е много симпатична.
Аз съм в дилема, от къде в София да си купя кошнички, трябват ми 3, не искам да са много големи. Обиколих магазините по 1лв около нас, но нямат. Дайте идея моля ви.
И още 1 въпрос: от къде да си купя тюл цвят шампанско. Обаче магазина или трябва да е в Св. Троица, защото там работя или ако е в центъра да работи до по-късно. Дайте идеи моля, защото до нас има само бял и черен тюл и никакви други цветове.
От друга страна се чудя дали да правя късметчетата с 2 тюла-бял и шампанско или само бяло и да и сложа панделка по края и да ги завържа със същата панделка. Утре вечер ще се пробвам да направя едно, за да ви покажа какво точно имам предвид.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #61 -:
май 08, 2008, 08:55:19 »
misskааpriss - знам със сигурност 2 магазина, където продават и други цветове тюл. Не знам със 100% сигурност дали има шампанско, защото аз търсих розов, но най- вероятно ще има. Та - единият магазин е на Солунска, където се пресича с Ангел Кънчев (има Джимис на Ангел Кънчев, до пазара Славейков). Там точно на ъгъла има едни магазини за обувки и се образува нещо като "чупка" под терасата на кооперацията. Там отдолу има магазин за платове.
Другият магазин е по Мария Луиза, като тръгнеш от Лъвов мост нагоре за към Халите се пада отляво - един бял магазин, метален (в смисъл,че дограмата му е метална). Магазина е по- близо до Лъвов мост, отколкото до Халите. Надявам се да се ориентира долу- горе.
А за това дали да ползваш два тюла - аз лично ще правя моите късмети така - бял тюл отвътре и розова органза отвън (половината), а другите ще са - розов тюл отвътре и бяла органза отвън. На Alucinado късметите и бяха точно от два тюла - бял и шампанско - и са много готини. Така, че ако искаш - купи си два тюла и виж как стават и ако ти хареса - с два, ако не - с един. Пък и като ти остане тюл, все за нещо ще ти свърши работа. Той тюла не е много скъп, а и не ти трябва много, защото обикновено са с ширина 1.40-1.50 и аз примерно си купувах по 30-40 см.
Успех и да пишеш какво е станало.
Активен
Gerka
Професор
«
Отговор #62 -:
май 08, 2008, 09:27:46 »
misskapriss
, кошнички има в магазин РАМ до цветната борса .... не е много далече от Св. Троица
.... но не са украсени ....просто кошнички - магазина е за цветарски неща по принцип и има и други интересни неща
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #63 -:
май 08, 2008, 16:24:21 »
Цитат на: misskapriss в май 07, 2008, 23:53:26
Арлина
много хубавка е станала кошничката
И другата и тя е много симпатична.
Благодаря
За кошничките - моите са от магазин Рая, много е близо до Халите, ако искаш ще ти обясня къде, работи събота, но през делничните дни е до 6, на мен ми го затвориха под носа първият път когато ходих
Тюл си купих от един магазин за платове на Ботев. Имаха много цветове, но вече не си ги спомням, защото го купих преди месеци. Повечето магазини по Ботев работят в събота, но някой до обяд.
Не знам дали са ти на удобно.
Активен
Wienerin
Професор
Живеем истински, тогава когато умираме от любов!
«
Отговор #64 -:
май 08, 2008, 16:41:32 »
сладурани, гледам си говорите за кошнички! Аз бях взела украсена (в моите цветове) кошница за подаръчетата под наем от магазина на Мон Амур на Раковска 86, 18 лв. ми струваше наема и имаха различни размери. Моята беше доста голяма и предполагам по-мъничките са по-евтинки
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #65 -:
май 09, 2008, 09:51:36 »
Мерси за инфото момичета. За късметите реших да са с 1 тюл и довечера с кумата ще ги правим. По края ще им зашивам панделка и ще ги връзвам със същия ццвят панделка, а на панделката долу мисля да залепя и перличка(тъмно кафява), само трябва да открия насипни перли. Взаимствах идеята от Маслинка. Ето ги нейните късмети. При нас вместо червеното обкантване с конеца по края ще е панделка.
Gerka
къде е този магазин РАМ? Имаш ли някакъв адрес? Аз точно неукрасени кошнички искам, за да мога да ги декорирам както аз искам.
«
Последна редакция: май 09, 2008, 09:56:25 от misskapriss
»
Активен
Gerka
Професор
«
Отговор #66 -:
май 09, 2008, 10:21:45 »
misskapriss
, ето това е адресът: Ул. Цар Симеон, бл.339. кръстовището с бул. Димитър Петков
... и сайтът им
http://www.ramtop.com
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #67 -:
май 09, 2008, 13:11:18 »
За кошници и разни други дреболийки аз ходя до Флора Комесс -
http://www.flora-com.com/index.php?ul=2
. На Цар Симеон има и още един магазин за такива неща, но не е кой знае какво. Успех.
«
Последна редакция: май 12, 2008, 10:30:56 от maria_lakova
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #68 -:
май 11, 2008, 18:39:06 »
Момичета, днес ходихме за кошнички в РАМ, но нямаха. Към края на месеца се очаква зареждане, тогава казаха че ще имат
Ето снимка на материалите за късметите, да видите, а самите късмети малко по-късно днес
Активен
daniela83
Новак
Публикации: 18
«
Отговор #69 -:
май 11, 2008, 22:26:47 »
misskapriss от къде купи перличките?Благодаря ти предварително!
Активен
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
«
Отговор #70 -:
май 12, 2008, 08:50:07 »
И аз искам да те питаз за перличките от къде и колко струват, и като цяло нещата, които си показала колко струват, за да знам горе долу колко ще ми излезе. Колко късметчета ще правиш? Аз мисля да правя 30 броя. И още нещо, дали бих могла да сложа такива перлички вместо бонбони?
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #71 -:
май 12, 2008, 10:38:04 »
Перличките са от магазин РАМ. Има много цветове и още сумати неща за декорация. Страхотен е магазина. Перличките струват 2лв пакетчето, а са поне 50 вътре. Тюла е 4лв/м, ширина- 1.40м, взела съм 1м, но остана малко. Панделката е по 0.20лв/м, взела съм 8м. Общо ще направя 29 късмета.
Vanilly до колкото знам броя на късметите е колкото са годините на булката или най-близкото нечетно число. Аз ще съм на 26 като се омъжвам и късметите ще са 27. Правя 2 в повече, за да си ги запазя за спомен
Ето и снимка на първия готов късмет. Обточващата панделка е само на трипоски(ако така се пише) и ще я минавам на машина като се прибера в Пловдив на 24 Май и съдържанието на останалите късмети ще е повече, защото тук ми се струва че се губи едно такова
Активен
Kiksi
«
Отговор #72 -:
май 12, 2008, 10:47:03 »
misskapriss , това за нечетния брой, за 1-ви път го чувам, не че съм суеверна, но май ще го спазя
Аз мислех да правя 30 направо.
Но сега ще направя 31
- аз съм на 28, значи ми трябват 29, а не се бях сетила, че ще искам да ми останат и за спомен.
Жалко, че няма такъв магазин РАМ в Бургас. Някой те беше посъветвал да си вземеш морски звездички от Практикер. Ти намери ли нещо там? Чудя се, дали да се разкарвам дотам въобще да търся малки слънчогледчета, но може и да отскоча.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
«
Отговор #73 -:
май 12, 2008, 10:55:26 »
misskapriss, благодаря за инфото! То нямало да излезе много скъпо! Аз ще правя 30, защто съм на 28, за да е четно 29 и едно за нас, а може и няколко за нас. Да си призная и аз не се бях сетила да си оставя за спомен. Още не съм сигурна тюлът в какъв цвят ще е, но ако роклята ми е екрю ще са и те такива. Много е хубаво късметчето ти! Може би наистина ще стане още по- ако сложиш повече неща вътре! Успех!!!
Активен
Kiksi
«
Отговор #74 -:
май 12, 2008, 11:02:45 »
А я кажете, този кант по ръба на късметчето как го правите - лепите панделка или я пришивате
? Въобще не мога да си го представя как става, а много ми харесва, само да не е голяма играчка да се направи?
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...