Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 10:35:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Идеи за сватба в градината :)
Страници: [
1
]
2
3
...
12
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Идеи за сватба в градината :) (Прочетена 116087 пъти)
sladuranka2
Любопитен
Публикации: 23
Идеи за сватба в градината :)
«
-:
март 06, 2007, 08:46:44 »
Някой присъствал ли е на сватба правена в градина и как е протекло събитието? Имате ли представа къде в София може да бъде направена такава сватба? Винаги съм искала да се омъжа в градина и самият ритуал както църковният така и този от общината да бъдат изнесени. Има и друго - тези тежки веселби, хора и ръченици в ресторанта, както и пияни роднини много ми тежат и не бих искала такова нещо на сватбата си. С цел да избегна всичко това ми се иска някакво по изискано тържество тип коктейл, което да не продължава повече от 3 часа на открито, колкото да се почерпят гостите със сладки, сандвичи и някакви хапки /мисля, че в случая някоя кетъринг фирма би свършила добра работа/ и шампанско под съпровод на някаква хубава музика /не че хората не са хубава музика, но не бих искала да се вият хора точно в този момент/. Мисля, че едно такова тържество би излязло и доста по евтино на младоженците отколкото традиционният вариант със кувертите, а една хубава украса би свършила много добра работа за тържеството. Имате ли представа на какви цени са изнесените ритуали и дали трябва първо да се мине предварително през ритуалната зала за подпис или вече изнасят книгата и ритуала си е изцяло истински пред гостите? Мисля, че това обикаляне на гостите по зали, по църкви и т.н. е доста уморяващо.
Ако някой във форума е правил или е бил на подобна сватба ще помоля да сподели своите впечатления, плюсове и минуси на този вариант.
«
Последна редакция: март 06, 2007, 09:06:11 от sladuranka2
»
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
Re: Идеи за сватба в градината :)
«
Отговор #1 -:
март 06, 2007, 08:54:54 »
привет sladuranka2
единственото за което знам е че във всяка община за ритуалната книга е различно.
за варна е 100% сигорно че се изнася и няма нужда от предварително сключване на брак,защото нашата церемония ще бъде най-вероятно в ботаническата градина и съм се интересувала.Виж за софия незнам ,но ако попиташ в ритуалната зала там ще ти кажат.
успех!
Активен
sladuranka2
Любопитен
«
Отговор #2 -:
март 06, 2007, 09:04:44 »
Здравей maslinka и благодаря за бързия отговор. Цялата Ви сватба ли ще бъде в ботаническата градина или само подписването и после ще празнувате в някой ресторант? За съжаление не съм се родила някъде край морето, защото в такъв случай сватбата ми със сигурност би била на плажа, или в някоя градина с изглед към морето. Варненската ботаническа градина е много красива. Също така много харесвам градината в Балчик - невероятно красива е. Въобще край морето си имате страхотни места за провеждане на открити сватби. За съжаление в София такъв тип места с градини са кът.
Активен
abel
Сватбар
Публикации: 162
«
Отговор #3 -:
март 06, 2007, 09:21:30 »
Здравей,
относно коктейла - ще ти споделя нещо, което смятам да включа при нас.
На поканите ще пише нещо от рода на: Поздравления ще се приемат от... до... - еди си къде.
Т.е. смятам да уточня часовия интервал. Малко е нестандартно за БГ, но според мен е съвсем нормално. От една страна смятам по-късно да продължим вечерта с приятели в някой клуб (сватбата е вечерна), а от друга страна чисто организационно, ще е удобно. На запад етикета за такива събития е доста по-различен, но основно се съобразява с младоженците.
Според мен сватбата трябва да е такава, каквато искат младоженците, с уточнението разбира се, че трябва да подходят с необходимото уважение към гостите - в моя случай от рано да уточня какво и колко ще продължи, за да няма разочаровани. Мисля, че при нас ще е сравнително лесно, защото съотношението роднини/приятели е 1:2
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #4 -:
март 06, 2007, 09:23:23 »
Цитат на: sladuranka2 в март 06, 2007, 09:04:44
Здравей maslinka и благодаря за бързия отговор. Цялата Ви сватба ли ще бъде в ботаническата градина или само подписването и после ще празнувате в някой ресторант? За съжаление не съм се родила някъде край морето, защото в такъв случай сватбата ми със сигурност би била на плажа, или в някоя градина с изглед към морето. Варненската ботаническа градина е много красива. Също така много харесвам градината в Балчик - невероятно красива е. Въобще край морето си имате страхотни места за провеждане на открити сватби. За съжаление в София такъв тип места с градини са кът.
само ритуала,после в катедралата и после в ресторант,не искаме да рискуваме цялата да е на открито,защото ще е през септември и може да ни изненада времето
ами другият ни вариянт е за плажа,ако ни кажат някакав безбожен наем за тази градина
Активен
sladuranka2
Любопитен
«
Отговор #5 -:
март 06, 2007, 09:32:03 »
abel все едно ми четеш мислите - наистина това нещо с уточняването на часа идва от западното влияние, но на мен така ми харесва и аз бих направила така, всичко да е ясно и да се знае предварително. В западните държави хората се уговарят винаги в кой ден и в колко часа да си ходят на гости и никой не нарушава тези норми на поведение. Ние сме си диви балканци и в края на всяко сватбено тържество на което съм присъствала картината започва да става жалка и трагикомична. Целта ми е да избегна тази част с развилнялите се подпийнали роднини. Била съм на различни коктейлни тържества и винаги ми е било много приятно като атмосфера и усещане. По етикет коктейла продължава доста по малко отколкото нашите сватби. Всеки минава с чинийка взима си каквото му се хапва, поздравяват се хората и после кой откъде е. Вие как сте решили да го правите - с блок маси без столове или със маси на които да се сяда, но храната да си я взимат от отделни маси? А може пък да има и маси на които всеки да си сяда и на всяка маса да има различни сладки, сандвичи и т.н за почерпка, но не и първо, второ, трето и т.н.
Също съм на мнение, че всичко трябва да си решават младоженците и те да са центъра на вниманието, а не родителите, които опитват да се натрапват, да избират музика, да решават кои гости да присъстват и кои не. Наскоро бях на такава сватба и вместо този ден да остане най-хубавият спомен на младото семейство за тях се превърна в кошмар.
Активен
abel
Сватбар
«
Отговор #6 -:
март 06, 2007, 10:02:10 »
Цитат на: sladuranka2 в март 06, 2007, 09:32:03
abel все едно ми четеш мислите - наистина това нещо с уточняването на часа идва от западното влияние, но на мен така ми харесва и аз бих направила така, всичко да е ясно и да се знае предварително. В западните държави хората се уговарят винаги в кой ден и в колко часа да си ходят на гости и никой не нарушава тези норми на поведение. Ние сме си диви балканци и в края на всяко сватбено тържество на което съм присъствала картината започва да става жалка и трагикомична. Целта ми е да избегна тази част с развилнялите се подпийнали роднини. Била съм на различни коктейлни тържества и винаги ми е било много приятно като атмосфера и усещане. По етикет коктейла продължава доста по малко отколкото нашите сватби. Всеки минава с чинийка взима си каквото му се хапва, поздравяват се хората и после кой откъде е. Вие как сте решили да го правите - с блок маси без столове или със маси на които да се сяда, но храната да си я взимат от отделни маси? А може пък да има и маси на които всеки да си сяда и на всяка маса да има различни сладки, сандвичи и т.н за почерпка, но не и първо, второ, трето и т.н.
Също съм на мнение, че всичко трябва да си решават младоженците и те да са центъра на вниманието, а не родителите, които опитват да се натрапват, да избират музика, да решават кои гости да присъстват и кои не. Наскоро бях на такава сватба и вместо този ден да остане най-хубавият спомен на младото семейство за тях се превърна в кошмар.
Привет,
първоначално и ние бяхме твърдо за коктейла, но след размисъл по въпроса и малко инфо от агентката размислихме. Малко по-сложно става за координация. И за хората ще е по-лесно да се ориентират. Аз планирам да се вместим във времето от 5 часа. Затова и мога да си го позволя. Ако наистина искаш да е 3 часа - с блок маса с хапки е по-добрия вариант
Активен
Ита
Професор
в интернет влизам рядко... само по нужда
«
Отговор #7 -:
март 07, 2007, 12:39:13 »
sladuranka2, добре дошла във форума
Сватба в градината е чудесна идея и изнасянето на самия граждански ритуал със сигурност не е проблем да го направите някъде на открито. Незнам обаче дали ще можете да се венчаете на открито (ако ще правите църковен брак разбира се
)
Незнам какви възможности имате, но като прочетох за желанието ти да се омъжиш на плажа, се сетих за едно чудесно място много близо до София - ресторант Лебед, на брега на Панчаревското езеро. Предполагам, че ако говориш с управителя, може да организират кетъринга на място и градината да се подреди за коктейлно парти, вместо за "тежка" сватба, което не ти допада
Един познат се жени там и съм виждала снимки, мястото е много красиво
ето и сайта:
http://www.restaurantlebed.com/index.htm
Активен
abel
Сватбар
«
Отговор #8 -:
март 07, 2007, 14:18:04 »
Привет,
относно изнесения църковен ритуал - също няма проблем да е където искате, единственото ограничение е, че вероятно трябва да е по-късно вечерта, защото свщениците обикновено са ангажирани до 18 часа с венчавки в самата църква. Аз съм гледала църковно венчание извън църква, така че няма проблем. Възможно е обаче да не го правят свещениците във всяка църква.
Активен
Minna
Новак
Публикации: 11
«
Отговор #9 -:
март 13, 2007, 23:43:50 »
И аз си мечтая за нещо подобно, но не знам как ще стане, май няма да се размина само с коктейл.... Искам обаче задължително гражданската церемония да е под открито небе...
Активен
nelsan
Ентусиаст
Публикации: 66
skype-nelivailo
граждански брак на открито
«
Отговор #10 -:
март 29, 2007, 13:55:05 »
имате ли подходящи идеи за сключване на гражданси брак някъде на по интресено място.и как може да се осъществи
Активен
abel
Сватбар
Re: граждански брак на открито
«
Отговор #11 -:
март 29, 2007, 15:57:17 »
Еееех, има и то много
Според мен с нужните парички - могат да станат чудеса...
Silverarrow - нейната сватба беше в Ботаническата градина в София.
Много готино и супер идейно
Само дето е за топло време и повече финанси
И ние много мислихме, но в крайна сметка решихме, че ще насочим паричките за сватбено пътешествие
Иначе всяка градина и полянка са подходящи.
В София май е по-ограничен избора, но за не-софиянци ми се струва по-лесно да си спретнат сватба на открито
Ето едно интересно място - ами зоопарка, там лятото има едни върби... в тази част с пеликаните и лебедите... Това в кръга на шегата
Активен
nelsan
Ентусиаст
Публикации: 66
skype-nelivailo
«
Отговор #12 -:
март 30, 2007, 11:45:59 »
аз живея точно до парка на гео милев и мислех там да го организирам-една арка и служителката от ритуалния дом.но там в събота е препълнено от майки,бебета и колички и това ме притеснява че много народ ще се събере.а беше много подходящо защото църквата ни е на 5 минути.
Активен
abel
Сватбар
«
Отговор #13 -:
март 30, 2007, 13:21:33 »
Да, сещам се за къде говориш, може да се каже че сме по съседски - аз съм на 15 минутки от там.
Ако успееш да си договориш част от парка да се ангажира - предполагам, че ще ти трябва разрешение от общината. Иначе едва ли ще е проблем.
Подреждате си нещата - украса, столчета - една арка от цветя - и готово
Може и импровизирано ограждение от цветя или балони с хелий, завързани на нещо
И стига да не те притесняват много зяпачи
Активен
maria_lakova
«
Отговор #14 -:
март 30, 2007, 13:26:39 »
Според мен няма какво да се притеснява, че ще има много зяпачи! Нека всички да видят, че двама влюбени са решили да станат семейство - какво по-хубаво от това
А и повече хора - по-весело
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
12
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg