Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 22:47:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10 (Прочетена 176712 пъти)
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Пол:
Публикации: 6458
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #450 -:
януари 15, 2011, 10:02:10 »
Цитат на: svetli в януари 14, 2011, 22:18:26
Днес си купих от Кауфланд комплект тава за печене на сладки с формички за сладки и трябваше да се направи нещо в тавата. Направих вкусни и ароматни американски бисквити с фъстъчено масло и парченца шоколад!
Светли дай рецептата
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #451 -:
януари 15, 2011, 10:52:28 »
Пламче, можеш ли да напишеш как правиш парфето? Аз много го обичам и отдавна искам да пробвам да го приготвя.
Също така, преди време уж си записах твоята рецепта за топките, но сега не мога да я открия, можеш ли и нея да напишеш пак?
Много хубави идеи за торта си дала. Аз от няколко седмици съм се навила да правя торта, но проблемът при моите е, че никога не ми харесва доколко е сиропиран блата, не знаех, че му се слага и малко алкохол и го правех с кола или компот, но тогава или ми е леко сух, или ми се разпада от течността.
Също така, каква сметана използвате - течна, която се разбива на крем или на шприц?
Хайде, с тоя един милион въпроси, дано ми и отговорите сега.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #452 -:
януари 15, 2011, 11:11:35 »
Сладкарска сметана Дениии,която се разбива на крем
Такава ползвам аз!
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #453 -:
януари 15, 2011, 12:26:51 »
Сега ще ти обясня всичко нямаш проблем.
Първо започвам с парфето.Желатина се накисва в сиропа на компота и се топи на водна баня , плодовете се режат на парченца и се редят по формата като е готов желатина се заливат плодовете и се остава в хладилник да се стегне желето.Разбива се сметаната , добавя се от сиропа с желатин и малко плодове от компота (или на парченца или пасирани).Като е готово желето се залива със разбитата сметана, която не трябва да е много гъста и се оставя да се стегне в гладилник.Преди да се извади от формата се накисва малко в топла вода за да се отлепи по лесно , после поръсвам с кокос.
Ето и на топките. :)Смилаш бисквитите , вариш предварително сироп(ако е карамелизирана захарта става по вкусно) който е изстинал и заливаш бисквитите , добавяш маргарин (масло), какаото, разтопеният шоколад.Омесва се добре , оформят се топчета в които можеш да сложиш пълнеж или само така да са пак стават вкусни.После ако ги потапяш в шоколад , го разтваряш на водна баня с малко олио ,а ако е само с кокос не е нужен шоколад.
Много рядко като сиропирвам слагам алкохол , а що се отнася до сухотатата или прекаленото сиропирване стоят нещата така.Винаги долният блат се сиропирва по малко ,защото той е основата и трябва да е стабилен, същото така не се сиропирва с топъл сироп или блата да е топъл ,хубаво е да е престоял поне няколко часа , аз си ги правя даже от предния ден.Освен това кола никога не съм ползвала ,единствено компот и обикновен сироп ,който понякога ароматизирвам или карамелизирвам.Сметаната е течната, която е в кутиите и се разбива със малко захар,за да стане по пухкава , никога не ползвам флаконите, защото си е друго когато е току що разбита и когато е престояла.Добавям кремове или гъст карамелен сироп ,за да овкуся и става страхотно.
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2042
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #454 -:
януари 15, 2011, 13:04:30 »
Момичета,извинете ме за глупавия въпрос,но искам да ви попитам как става номера с ориза на фурна да не става сух отгоре?
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #455 -:
януари 15, 2011, 22:08:25 »
Роси аз го правя с повече вода и бъркане
по време на печенето като видя че се е поизпарила водичката добавям и разбърквам (долу горе отива към 5-6 към 1, но почвам с 4 към 1, за да не стане много водно и понеже ориза става за 15-20 мин след 10тата го проверявам на 5 минутки
може и по-лесен и професионален начин да има
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #456 -:
януари 15, 2011, 23:23:22 »
Американски бисквити с фъстъчено масло и шоколадови парченца
1/2 ч.ч. меко масло
1 ч.ч. фъстъчено масло
1/2 ч.ч. бяла кристална захар
1/2 ч.ч. кафява захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. ванилия
1 яйце
3/4 ч.л. сода
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.ч. фъстъци или 1/2 ч.ч. натрошен шоколад
Разбива се първо маслото, фъстъченото масло, ванилия и захар, докато стане пухкаво. Смесват се сухите съставки и се добавят към сместа.
Правят се топчета с размер около 2-3 см в диаметър, които се сплескват с вилица, така че да станат чертички като решетка.
Пекат се върху суха хартия за печене на разстояние около 5 см едно от друго - около 10 минути на 180 градуса.
фъстъците и шоколада като добавка са по избор
Аз сложих натрошен натурален шоколад, не добавих фъстъци и ги направих по-големи понеже не ми се занимаваше, но и така са много вкусни.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #457 -:
януари 16, 2011, 18:30:19 »
Цитат на: rosit@ в януари 15, 2011, 13:04:30
Момичета,извинете ме за глупавия въпрос,но искам да ви попитам как става номера с ориза на фурна да не става сух отгоре?
Аз предварително го готвя ориза - задушавам желаните зеленчуци с подправки и малко мазнина, предварително измит и подсушен ориза го сипвам при тях и леко запържвам до златисто. Добавям вода. Когато е полуготов, го изсипвам при месото в тавата. Трябва му много малко, колкото да се сгъсти/да поема всичката вода. Така няма време да загори отгоре и да стане твърд. Много бързо става, макар по обяснение да изглежда пипкаво.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #458 -:
януари 16, 2011, 19:06:36 »
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11
Активен
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines