Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Лафче => Кафе или чай? => Темата е започната от: ratatui в юли 01, 2020, 08:20:59Титла: Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 01, 2020, 08:20:59
Честит ни Юли! Желая ви който ще излиза почивка да я оползотвори качествено. Който не да си намери спасение от жегите.
Булче, и моето кръвно е супер ниско от тия жеги и съм все с едно виене на свят и как изляза на вън ми става лошо. За капак днеска и ми дойде и съвсем ще съм като пребита тия дни.
Поне месеца ми тръгна добре- Ники стана в настроение и не сме се разправяли тази сутрин. Някви котки се бият пред нас и ми иде да ги избия, от 5 взех да ги чувам  P-(Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 01, 2020, 08:47:49
Добро утро!

Честит джулай морнинг!

Снощи седях до късно че имаше продължение на Драмагедон, Тати пусна ново видео и закопа Джефри и Шейн, та рових до късно по туитър и youtube  *crazy*, нямам акъл, знам  :laugh:. Пуснах и новини и се депресирах, ей не бях гледала от две седмици, почвам да разбирам хората които избягват да гледат новини, някак различно въздействат когато само ги четеш.

От онзи ден имаме морална дилема пред блока, не знам какво се прави в такива случаи, но съм сигурна ако бяхме в някоя западна страна това нямаше да се толерира. Има 3 дечица (от 6 в семейството) които слизат от съседния блок. Родители не сме виждали, най-малкото е колкото нашето, със счупена ръчичка,сами са навън по цял ден, постоянно молят някой за храна, малкото е прекалено малко за да е пуснато без надзор, кулминацията беше онзи ден след като изскочи пред една кола, ей така от нищото, човека в колата пребледня... просто и в тази ситуация в момента с пандемия те обикалят навсякъде, родители не се виждат никъде, не знам, много ми е съвестно да извикаме някоя служба, но е недопустимо толкова малко дете да е навън само... тоя гипс се разпада, стои вече месец...Какво бихте направили вие?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 01, 2020, 08:59:42
Цигани ли са?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 01, 2020, 09:03:06
ох, Булче направо настръхнах. Горките деца!
Поразпитайте наоколо, все някой знае нещо за родителите. Поне при нас майките са кварталната мафия, все някоя знае отговора на въпроса. Подайте поне до кварталния сигнал.
Новини само по радиото слушам, изобщо нямам време да пускам телевизор, пък и не ми се натоварва излишно.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 01, 2020, 09:11:37
Честит ни нов месец! Нека да е топло, но да няма жеги, да вали, но да не са порои ;) Ама най- важното е да сме живи и здрави и възможно за ситуацията най- спокойни. *INLOVE*
НИ2 си дойде за 10 дни и понеже няма задължителна карантина, направи тестове. Много е тежко да не можеш да си прегърнеш детето и да му се радваш от сърце, да спазваш дистанция и да стоиш с маска вкъщи. Дали някога ще свикнем, не зная :'(. Инстинктът за самосъхранение дали е по- силен от майчинския, дали не ставаме първосигнални и дали не оскотяваме... Не мога да искам от него да не се вижда с приятели, да се затвори сам, да не вика и да не се смее, това си е негов живот. Естествено, няма гаранция, че и ние не може да му лепнем нещо, Родният ходи до разни институции служебно и макар да спазва мерки, никога нищо не се знае... Опитвам се да гледам разумно на ситуацията, но се иска време да се адаптирам емоционално.
Хубав ден на всички, с много вдъхновение и положителни изживявания! *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 01, 2020, 09:28:10
Честит юли! Дано е слънчев и усмихнат :)

Булче, много зависи от степента на проблема. Първо - звъните в РПУто на дежурния. Тези разговори не са с арменския поп, а всичко се описва и пази като информация. Подавате сигнал, а полицията ще си направи проверка. Много вероятно да ги посети два-три пъти на адрес. Второ - ако е много наболял проблем, пускате жалба до три институции - полицията, районното кметство и социалните служби. Хубаво е да се упомене, че жалбата е пусната едновременно към всички. Хубаво е и да има подписка от няколко семейства. Социалните ще проверяват социално-битовите условия, лекарски прегледи и тн, полицията - частта с това дали родителите упражняват контрол, дали децата имат девиантно поведение, а от кметството - тези хора как и защо живеят там, официално ли са... Много е важно да има нещо черно на бяло. Така, ако има по-голям проблем, има на какво да се позове човек. Представи си да причини някой лека или средна телесна повреда, както казваш, че може с колата да удариш детето?! От друга страна вече има спечелени дела от етажната собственост за временно извеждане на проблемни съседи... Случаи много!

Новини чета диагонално и избирателно. Времето да седна и да ги гледам по телевизията си е загуба за мен.

От вчера имаме вързани компактдискове на терасата. Поръчахме и спрей, за да не прилича на кокошарник. Още леко се стряскам от отблясъци, когато влизам в хола.

Напоследък попадам все на дръпнати, сопнати хора в ежедневието и май вирусите им са последна грижа, но пък първо оправдание. Не е много трудно човек да е малко по-приветлив към останалите. Хубаво е, че емоционално съм над нещата точно сега.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 01, 2020, 09:31:50
Цигани ли са?

Не, бели като сирене...

Али, районното е отсрещния блок, ще видим дали да поговорим с тях, ние всички го говорим но всеки се притеснява какво ще се появи насреща (визирам родителите) и какъв е случая, за тези наистина не знаем нищо, аз даже не знам ако поддам сигнал за кого и къде да поддам.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 01, 2020, 09:48:53
Булка, задължително направете снимки и клипове, да имате доказателство. Наистина е добре да се вземат мерки от съответните инстанции, а може и вече да са им известни. Самите деца искат ли да говорят къде живеят, как се казват родителите им, кой ги гледа?
По същия начин тук в парка се размотават 4 дечица на възраст от едно бебе до 12- 13 годишно момиченце, което го бута в мърлява количка и просят пари и храна. То така си беше и преди пандемията, но тогава пред църквата стояха основно, че имаше повече хора да ги съжаляват. Познавам важно лице от Махалата, което им се явява нещо като "Връзка с обществеността" по време на избори и други прояви и още тогава му казах за децата. Знаели ги и ги държали под око, такова е виждането за отглеждане в общността на по- бедните и изпаднали в нужда. Понякога самият той е в парка и виждам, че го слушат да не напускат територията и да не чупят и рушат люлки и катерушки. Вероятно това е максимумът на "попечителство", който може да се упражни при живи родители  =] и се е решило, че всяко друго действие би се отразило по- лошо на всички. Давам храна и толкова. Майките си дърпат децата щом ги видят, но и те самите не се смесват с тях, движат се винаги в група.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 01, 2020, 11:18:11
Свекс, на няколко пъти се опитваме да изкопчим информация, особено от по-големите, но си личи че им е болна тема. Онзи ден когато стана това с колата, питахме къде е мама, че трябва да е тук, сестричката само обърна очи и каза оо мама, няма да стане... Вчера купихме сладолед на децата, то дойде веднага и пита а на мен ( като е черпено от нас безброй пъти, ама има лимити нали) и аз му казах иди извикай мама да дойде да ти купи сладолед и то заби поглед в земята. Също така се въртят около нашите деца нон стоп, не върви и да дърпам и да казвам не играй с него, че не искам да има предразсъдъци, ама и не знам къде е ходило и с кого е било контактно... Иначе не са лоши деца въпреки ситуацията, даже сестричката е много лъчезарна, хубаво е облечена, просто това малкото е захвърлено на произвола на съдбата и се чудим грешна ли ни е преценката или наистина има проблем?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 01, 2020, 12:27:47
Булче, щом избягват темата, има нещо гнило. А имената казват ли си? На училище ходят ли /преди ходили ли са/?
Има нещо гнило в цялата ситуация, ако имате някоя разговорлива майка да ги подкара леко леко, да спечели малко доверие и деликатно да поразпита за баби, дядовци, татко.... щом за мама не се говори.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 01, 2020, 13:20:59
Привет, и аз бих подала сигнал.За мен това е недопустимо.Играят си с живота на децата.Ама нали ще ни вземат децата и не приеха закона за социалните услуги, където в него подобни случаи бяха упоменати.Истината е, че има много деца в риск, а ние като общество не сме дорасли и не искаме да се месим в"чуждите работи" а после цъкаме с език, че видиш ли това се е случило.Това е същото като побоя над жените.
Най-малкото ако има проблем в семейството, социалните ще се опитат да го изгладят.Първото и най-важното там е детето да остане в семейсна среда, извеждат ги при крайна мизерия и неглижиране на децата.

Аз съм недоспала, нервна и сърдита на целия свят.Не мжоах да спя, че растът зъби и е голямо мрънкане.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 01, 2020, 13:46:29
Привет! Аз от вчера съм решила, че е юли и това е, ама и вие си мълчите и не ме поправяте:D

 Ние днес бяхме на плаж. До към 11 бяхме сами на целия басейн. Предишни години в 11 заемаме последното място на паркинга, а в ресторанта, ако не си резервирал от сутринта забрави да седнеш. Сега сутринта сервитьорът супер троснато каза, че нямало нужда, маси бол. Иначе дезинфекцират много навсякъде, с шлемове са повечето. Дано оцелее бизнеса и да са здрави хората.:)
Ж. ни изненада много. Аз мислех, че ще я е страх в басейна, а тя на 2 пъти даже и краката й не стъпваха на дъното. Обикаля и се кефи супер много. Аз съм много горда. В началото се бях вкопчила от страх да не вземе да се хлъзне и да се нагълта и стресне, но повече стрес й причиних, та добре че ММ малко я дръпна от мен и я остави да си обикаля. После ако усетеше, че се приближавам и викаше сама, сама.  *THUMBS*
Хората са зажаднели за общуване. Една жена си разказа цялата история, че имала почти наборче на Ж. и че го било страх от водата, пък че имала проблем със зачеването. После една баба също я закачи и тя че имала внуче на 3 м и пак доста си говорихме от разстояние.
Свекс, същите мисли ме спохождаха, докато бяхме в изолация и ММ като дойде първия път. Хем как да си отделя детето от баща му, хем на различни места сме били, а и нашите да пазим. Преодоляват се тези мисли, дай Боже всичко да е наред.
В петък преди да тръгнем съобщиха на ММ, че е хубаво до този вторник да се върнат в офиса. Буквално така им казаха. Имало термокамери, влизало се само от 1 място и общо взето това бяха указанията. Аз се издразних на неорганизираността и на 0-вата мисъл за психическото здраве. ММ се притесни, ама му казах да не го мисли, няма как да го промени. Днес една колежка му се обади. Понеже имат и производствена част с голяма фабрика имало положителен тест сред работниците там и от днес пак връщат всичко по домовете. От една страна на мен ми е по-спокойно, но от друга дано наистина вземат мерки, хем да не умре бизнеса, хем и хората да се чувстват спокойни...
 
 Булче, нормално е каквато и да е майката да опитат да я защитят и прикрият. Такива деца се превръщат във възрастни много рано от страх, че ще загубят и малкото сигурност, която познават, колкото и гадна реално да е тя. Чрез децата не можете ли да разучите, между връстници е по-вероятно да споделят  основна информация като да посочат къде живеят и с кого или с по-индиректни въпроси от възрастен. На наболял проблем директен отговор няма да дадат... иначе за институциите се присъединявам към съветите. :(  Едит след Виви тези мерки само с цел да има достатъчно информация за подаване на сигнал, а не че да вършите чужда работа го виждам аз.

Какво пак драматизират Джефри и компания... гледах за Шейн мин седмица, сега и Тати ли пак се включи... От нямане на кво да правят и те стари неща дъвчат. Ще ги преслушам и аз.

 Хайде хубав месец този път наистина  *crazy*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Vivi20 в юли 01, 2020, 13:54:55
Булче, малко в повече ми дойде това видео. :\ То сълзи, то депресия за неща от преди повече от година дето ги дъвчат вече ... няма невинни в тази ситуация, а че Джефри не е света вода ненапита за никого не е тайна.

Аз също съм за сигнал, не мисля че ви е работа на майките да разпитвате децата, защото може да си навлечете неприятности ... най-малко децата могат да кажат на родителите и после да има последици за майките, които са разпитвали, понеже не се знае с кой си имате работа, най-добре сигнал и да се оправят институциите, не че много работят, ама е по-добре от никакви действия предвид, че явно има проблем.

Свекс, разбирам ти емоциите, аз за това много се колебая дали изобщо да се прибираме ... 1во, че всички ще ни гледат като прокажени, 2ро малко или много ще имаме повече контакти от нашите и ще ме е страх да не им закараме нещо ... брат ми го изкараха ковида и не беше никак забавно, та съм в застой, не проявявам излишна смелост, просто няма смисъл.

Тук в неделя отварят вече й заведения, но с доста мерки, вече магазините работят, вътре е празно, но отвън опашките са дълги ... всеки спазва дистанция, де. Чета по групите е голяма драма с тия карантини, чудят се как да ги избегнат, как да отидат в хотел и да стоят там 2 седмици?! Аз не го разбирам това, в крайна сметка като има карантина и не те устройва, недей да се прибираш, ако се прибереш си стой вкъщи ... едва ли е толкова трудно.

Гледах сега нашумя каква нова звезда, дето бил на сватба с 2ма болни и опищя света, че го държали вкъщи 2 седмици, има 2 теста 1 положителен и 1 отрицателен, то и на тия тестове толкова може да се има вяра. Николай ли, Николов ли нещо такова беше ...

А по повод, ходене в офиса ... ние глобално до края на годината ще сме си вкъщи, догодина ще видим ;) Има някакви хора, дето ходят, ама то на смени, ама с маски и с толкова изобщо правила, че по-хубаво да си седиш вкъщи.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: always_and_forever в юли 01, 2020, 14:42:58

Здравейте в любимия ми месец!  *INLOVE* 
Днес ми е и ден, затова ви черпя виртуално.

(http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/arx1593607082b.jpg)
Ходихме на църква, че и курбан имаме. Уж имахме запазен час, но нямаше свободен поп. Въртяха ме малко и накрая ни изпратиха в друга църква.
Навън е мор.
Днес решиха да ни доставят и дивана. ММ явно не е успял да го вкара и е преместил шкафа от коридори в другата му част. В хола всичко е нагоре с краката. Кога ще имам време да оправям, не знам.  :\

Свекърва  *INLOVE*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 01, 2020, 14:43:24
Вив, как е брат ти сега?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 01, 2020, 15:02:48
Миме, да си жива и здрава!
Виви, а само брат ти ли се е заразил или цялото му домакинство?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 01, 2020, 16:07:20
Миме, да си много здрава!Весел ден ти е бил!

Вив, давай подробности, че всички искаме да знаем нещо от първа ръка.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 01, 2020, 16:41:40
Честит рожден ден, Миме! Да жива и здрава и много обичана!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 01, 2020, 17:07:53
Мимка, да си жива и здрава ти и любимите ти хора, да имаш още много рожденни дни, които да празнувате заедно, спокойни и щастливи!
Виви, точно така е с идването за кратко време - всички гледат теб и семейството ти като виновни и безотговорни, макар да си пазила строга карантина, а те да не се притесняват да ходят по мачове 
и да гостуват на възрастни роднини, щото видиш ли, тук боледуват само цигани, заразени от връщащи се роднини. :[
Съвсем се обърка светът, май пак движещата сила са властта и парите...


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 02, 2020, 07:33:02
Добро утро!
Как сте в четвъртъчното утро?
Панде, как върви при теб?
Според мен при прибиращите се е най-опасно самото пътуване със самолет. Братовчедка ми нали се прибра от Англия преди 12 дни и пак не искам да вижда наще /н закрито/, нищо че утре май свършва карантината. Знам, че се е пазила преди да си дойде, ама в самолета....
Лек и успешен ден!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 02, 2020, 07:34:52
Привет днес от мен, как сте?Свекърва, съчувствам и те разбирам.Дилемата ти е ужасна.

Аз излизам след малко ще обикалям бебешки магазини, нене най-прекрасното преживяване, но трябва да купя някои неща.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 02, 2020, 09:08:24
Добро утро!

Имам мускулна треска на краката от ходенето на токчета, та днес минах на маратонки, явно съм супер обездвижена и ще трябва трейнинг... та уикенда мислим малко да се подвижим по Витоша за да се раздвижим. Звяр няма проблем с това, целия е мускул от колелото и тичането.

Ох чакайте да ви покажа нещо, свързано с разговора вчера тук за детенцето. Слизам долу и всички деца тичат играят и го намирам това детенце да рисува и виждам тази картинка... Останахме в шок, не успяхме да го питаме какво означава, но изглежда доста стряскащо. Разбрахме се лека полека да ги разпитваме да видим каква точно е ситуацията.

(https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/106781405_627110417904344_7435384603636769087_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=elFjcK-OA2QAX-SpBd3&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=19fdd47ed6f4ce6971e83c2da8a71772&oe=5F221739)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Vivi20 в юли 02, 2020, 09:20:33
Булче, настръхвам!  :girl_impossible:

Еми, добре са вече, то това беше преди близо 2 месеца, като беше пика при нас. Всички са сега с положителни тестове за антитела, което е хубаво, но аз лично предпочитам да не минавам през това. Не ми харесва тази менталност в България, че всички сме трябвало да го изкараме?! Не, не трябва изобщо да го изкарваме, защото изобщо не се знае какви са последиците. Стискам палци да изкарат ваксина скоро ... знам и мнението на повечето за ваксините, обаче изобщо не ме интересува, бих я сложила на цялото си семейство. За да успокоя майките обаче, децата дори нямаха симптоми, така че мисля е вярно, че те го карат най-лесно и незабележимо. Възрастните да му мислим. ;)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 02, 2020, 09:36:36
Виви радвам се че е минало, аз нали ви разправях тук за една бивша съфорумка. Баща и също се зарази, без никакви симптоми, има антитела, но намериха находка в белите дробове и сега го следят, даже през уикенда го приеха в инфекциозна но го изписаха със сироп за кашлица с бръшлян и мащерка  *crazy*

Иначе иска ми се и на мен да е точно така както казваш, ама нещо губя вяра че ще стигнем до ваксината...Ако сравним примерно със Испанския грип, който горе-долу е вървял по същата крива, следващата пролет ще утихнат нещата. Там е започнало на пролет, утихване през лятото и масово заразяване през зимата и до следващата пролет напълно изчезва. Вчера като спомена как всички се опитват да избегнат карантини, еми така си е. Не мога да си обясня как една позната се прибра онзи ден с кола от Англия и в момента е на море в Гърция... как избяга от две задължителни карантини в две страни???


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Vivi20 в юли 02, 2020, 09:56:18
Аз не губя надежда за ваксината, само това ме крепи. ;) Сега пратиха тая оксфордската в Бразилия, щото казаха, че ако остане в Англия, ще се провалят тестовете, защото при нас няма вече толкова заразени. В Бразилия тоя проблем няма да го има, та се надявам да вървят там нещата. Знам, че е и пусната в производство, всичко зависи от това дали ще успеят да я одобрят. Ако не, ясно е, че зимата ще е кошмар, това дето беше пролетта нищо няма да е било, макар че то тая зараза си се вихри из Европа от януари, ако не и от декември.

За карантината ... всичко е въпрос на шанс, щото на всяка граница и всеки граничар си говори някакви негови неща. ;)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 02, 2020, 10:02:45
Виви, радвам се че си сериозна и отговорна по темата, много малко са хората, които разбират за какво иде реч.
Булче, положението с рисунката е сериозно, ето така се оформят бъдещи престъпници- с липса на любов и внимание от страна на родителското тяло. Зов за помощ си е отвсякъде, ако може да се направи нещо от социалните, ще е добре. :(


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 02, 2020, 12:08:57
Привет! Ние се прибрахме от плаж. Днес имаше повече хора и не ми беше толкова приятно. В ресторанта имаше места само вътре и не седнахме. Отсреща има нещо като будка за сладолед и Ж. понеже мрънкаше за нещо сладко се завъртяхме, еми после се реве, че им умрял бизнеса.3 месеца нищо не правиха пак ги мързи да гледат, висяхме повече от 2 мин с малко дете в най-големия пек и като се врътнах чичката излезе демонстративно. Ами, яж си сладоледа и обяснявай как иска някой да ти съсипе бизнеса. Ей на такива най-много ме е яд, а по благоевградско с лопата да ги ринеш, нищо че корените ми са от тук. Тази черта най ме дразни.Така изкарах си го.;)
 Виви, благодаря за информацията. Наистина е рядко от 1ва ръка да може да се достигне. Ние имахме случай на познати на колежката на ММ. Още в началото на цялата патардия. Бяха ходили в Египет на почивка, дошли си, бяха безсимптомни, но заразили възрастните и те едва изкретаха. После дълго даваха положителни проби. За карантините моята приятелка си дойдоха от Англия тук си изкараха чинно карантината, ама сега наобратно искат да шикалкавят май. Нещо покрай тая криза ние малко си развалихме приятелството, защото аз не мога да приема да се живее като паразит и да се иска да се вземат само плюсовете от всяка държава, ама тва е друга тежка тема. :\

 Булче, мисля, че сте взели разумно решение и подкрепям. Дано успеете да помогнете и наистина да се възприеме като помощ от децата. Обувките дето ги показа ли ти докараха мускулната? Сега в Пунто има хубави намаления и съм си набелязала едни подобни на твоите, ама още им се чудя и въобще за какво ли са ми, ама  *crazy*

 Снощи при нас имаше светулки и падна много ярка падаща звезда. Ето за това го обичам това място, макар и да не одобрявам манталитета.  *INLOVE*

 Хайде хубав следобед!  *INLOVE*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Bube в юли 02, 2020, 12:17:09
Привет!

Последната седмица ми е супер натоварено, вече и физически се чувствам скапана - имам муслкулна треска навсякъде! Първо имах няколко фотосесии, изморително ми беше и както ви споделих преди, доста притеснено. Всичко мина добре обаче, доволна съм и съм готова за нови предизвикателства :) Правихме уикенда и един преход - Вазовата пътека, но се позагубихме малко по чукарите и бая страх брах по едно нанадолнище, после краката ми бяха кашкавал. Започна и обичайната селскостопанска работа по прибирането на сеното, та и жегата си каза думата за умората.

Запомних, че Свекърва ме беше питала в миналата тама за фотоапарата - да, имам нов, милото ми го подари за рождения ден - full frame. Сега имам две тела и два обектива (набелязала съм си в близко време поне още един обектив, по-широкоъгълен) и мисля, че за момента са ми достатъчни за снимките, които правя.
Иначе любимият започва работа на новото място от 10 август и да, ще си работят от вкъщи, което много ни радва и се надяваме даже да отидем да поживеем някъде на морето и от там да си работим.

С вируса... много ми се искаше всичко вече да е зад гърба ни и си мислех, че можеше да стане, ако имаше още малко карантина. Сега очаквам бум след вчерашния мач и абитуриентските балове последните дни.

Виви, напълно съм съгласна с изказването ти! Радвам се, че брат ти вече са добре.

Наши близки сега си дойдоха от Лондон, в карантина са 14 дни и после искат да се видим. Аз обаче понеже още не сме се отворили към виждане с хора, всичко ми се вижда риск. Но пък не искам и да ги засегна. Ох...

Булче, според мен направо към социалните трябва да се обърнете. Не знам, имам чувството, че най-страшно е да растеш в семейство, което не се грижи за теб, не е безопасно, най-вероятно има и тормоз и най-лошото е, че децата нямат защита срешу това.

Отивам да оправям малко снимки, после да пиша по една статия, все пак са ни насрочили първата конференция за септември, да видим дали ще се състои.

П.П.Миме, честит рожден ден на патерица! Да си жива и здрава, да си обичана, обичаща и спокойна :)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 02, 2020, 12:17:21
Булче, добре сте решили. Ако успеете да им спечелите доверието ще ви е много по-лесно после каквото и да решите да правите. А на колко са децата? Най-малкото е към 5, а останалите?
Рисунката е стряскаща, ама те се движат безконтролно на улицата, едва ли у тях има кой знае какъв контрол, може да е просто нещо видяно по телевизията, а такива ярки неща им се запечатват в съзнанието.
Ваксина, че ще измислят ще измислят, независимо дали е ефективна или не, тава са страшно много пари, та... А ваксина за вирус ми се струва много безумно, той мутира непрекъснато. То ако беше така лесно грипове нямаше да има отдавна  ;) ама и това си е най-печелившата индустрия, знаете как е.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 02, 2020, 14:27:44
Хиху... привет :) Много креативно име на темата, аз само ще се мре зачитам ...   
:good_luck: :priest: O:) :aviator: :good_luck:

Аз от една картинка не бих си правила изводи, особено като знам как 31 ме рисува слаба и дългокрака :) Изобщо картинката ми прилича на оня дет заклал ламята... и прилагам актуална корица:
https://www.ozone.bg/product/svet-t-na-prikazkite-b-lgarski-narodni-prikazki/

Че не са оптимални условията е ясно, но пък ви разбирам опасенията да не направите повече неприятности за семейството. Ако пък имат сериозен проблем, е по-хубаво да им се помогне. Дано да успеете да научите повече чрез някоя майка, децата не могат да са достатъчно тактични  според мен. А дали е опция да се поговори с кварталния без конкретен сигнал, просто да ви насочи какво да гледате?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: always_and_forever в юли 02, 2020, 14:48:15
Здравейте!
Благодаря за пожеланията!  @}->-- Да сте живи и здрави вие и близките ви!  @}->--

Оправихме дивана, намерихме му ново място, защото е доста по-голям от стария. А него пък с удоволствие ще го махаме. Наложи се да приберем засега и трапезната ни маса, докато не измислим къде нея да сложим. Алекс е повече от доволен и само го обикаля и му се радва. Сега имам мерак за пребоядисване, защото вече не ми харесват цветовете, а и по стените вече се виждам отпечатъци на детски ръчички.  *INLOVE*

И днес е голяма жега. Докато се въртях на терасата едва дишах.

Бубе, браво за снимките.

Май щях и друго да пиша, но забравих.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 02, 2020, 15:19:32
Хиху... привет :) Много креативно име на темата, аз само ще се мре зачитам ...   
:good_luck: :priest: O:) :aviator: :good_luck:

Аз от една картинка не бих си правила изводи, особено като знам как 31 ме рисува слаба и дългокрака :) Изобщо картинката ми прилича на оня дет заклал ламята... и прилагам актуална корица:
https://www.ozone.bg/product/svet-t-na-prikazkite-b-lgarski-narodni-prikazki/

Че не са оптимални условията е ясно, но пък ви разбирам опасенията да не направите повече неприятности за семейството. Ако пък имат сериозен проблем, е по-хубаво да им се помогне. Дано да успеете да научите повече чрез някоя майка, децата не могат да са достатъчно тактични  според мен. А дали е опция да се поговори с кварталния без конкретен сигнал, просто да ви насочи какво да гледате?

абе така е, искаше ми се да чуя какво то вижда в картината, ама не успях, че сгъна листа и почна да го облизва от всички страни (става още по крийпи знам). Ще видим как да действаме, стъпка по стъпка :)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 02, 2020, 17:11:33
Здравейте :)

Аз съм добре. Утре имаме забавен ден без нашите учители, само с учениците ни. Посвикнах с това ежедневие, много ще ми липсва като свърши.

И ние го мислим прибирането.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 03, 2020, 08:26:54
Добро утро в петък!
Как сте?
Панде, ако се прибирате задължително да кажеш. До Враца ще дойда да те видя  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*
Днеска сутрешния дъжд ми се видя много свеж и приятен. АМа вече почва да се заформя жега. Довечера се изнасяме за 2 дни в Банкя, докато нашите ги няма и вече нямам търпение, като почивка го приемам.
Вие какво ще правите почивните дни?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 03, 2020, 09:29:58
Здравейте!
Предстои два дни да сме сами с ММ. Ще мислим някакви излизания за разнообразие и глътка въздух. За сметка на това днес ще е ден на изпитване на нервите. Нещо са щурави от сутринта =]
Тези дни ми пуснаха муха в главата за един бански. Поръчах си гривна и пръстен. Купих маратонки за мен и Кокона, че ги дебна от пролетта. Не знам къде ще му излезе краят! :girl_impossible: Важното е положителната нагласа. :))
Чета малко "излишна" информация евентуално за едно интервю за работа - неясно кога. Много мразя да помня глупости! Щом човек знае къде да го провери, защо трябва да зубри *crazy*

Панде, от какви националности са ти учениците? Може и да си казвала, ама не помня.
Виви, де да бяха повечето с такива разсъждения като теб!
Миме, честит рожден ден с малко закъснение!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 03, 2020, 13:29:58
Привет!

 Ние се наслаждаваме на последен ден само 3мата. Утре си идват майка и татко и в неделя двамата с ММ се прибираме... Ж. е много сладка и от сега ми е тъпо, че трябва да я оставям. :(

 Вчера следобед тя искаше разходка, но аз я водя в парка само сутрин, когато няма почти деца, та обиколихме селото по улиците.Навръщане от разходката се засякохме със сестрата на моята прителка и детето й. Нямаше как да се прибера без за малко да ги видя. Казах, че не ходя в парка и не искам Ж. да се меши прекалено. Отговор тука сме ваксинирани, всички го изкарахме зимата. Не ме е яд, че такова им е мнението. Яд ме е, че се изказват все едно са прочели нещо повече от 2 статии шог и бонба във фейса и искат да ме изкарат мен тъпа, но си замълчах. Не искам да им сменям мнението, но не искам и те да се опитват да сменят моето. Ако нямахме други варианти щяхме да ходим физически на работа и тя да е на ясла, но като можем да спазваме дистанция защо да се бутаме... Ж. беше чинно дезинфекцирана след това.:\

 Оф, и аз поръчах обувките, дето вчера ги обмислях. Реших, че такива ежедневноелегантни нямам, почти като балеринки, но с отворена пета и цвят пудра. Как да не ги взема и пак хванах последната бройка.;)

 Тук си е жега, но сега взе да гърми, то си е името на селото неслучайно, само гърми без да вали. :P

 Хайде лек петък и хубави почивни дни. @}->--


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 03, 2020, 13:37:15
На Али мухата за покупки е минала май през всички във форума :)), заразно си е, ама си е удоволствие шопингът. И аз си поръчах гривни. =]
Брат ми е от месец и повече на работа- с клиенти, пък живее у нашите, така че спряхме да пазим детето от другите деца- излишно е, след като имаме пробойна. Избягвам градинките обаче, защото там са болни от други неща и е изкл дразнещо как си влизат със сополите родители в заградените мини площадки за деца, всред бременни и бебета. }:->
Държа го пред входа или в двора на училището, където е голямо пространството, пък и на първото място е сянка.
Отказах срещата с приятеля ми от друга държава- с лъжа :( ,  не исках да става така, но знам че е обидчив и щеше да се цупне ако кажа истинската причина. Имам усещането че вирусът в БГ си е един, този в другите страни- различен. Може и да е тъпня, но засега не искам да се виждам с хора от чужбина. :(


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 03, 2020, 13:54:57
Честити покупки момичета, със здраве да си ги носите :)

При мен деня е ППП (петък, пет часа, проблем) и съм ВТНН (виж там, направи нещо), това ми е трети петък подред в който ситуацията е подобна... дано следващия вече се кротнат нещата че мерКУрия отминава!

Да ви дам ъпдейт за децата: майката е по майчинство с 6то дете, бащата е строителен работник, бабата живее с тях но и тя работи.Майката не излиза с тях че си гледа бебето, сами осъзнават че не е легално да са навън без надзор. Родителите не вярват в тези глупости вируси...

Хайде лек уикенд,че отивам да оправям ППП!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 03, 2020, 13:58:53
Леле 6 деца, ужасТ.

Привет, все пак.Ние сутрин излизаме рано, после дкоато се оправя и станало никое време.

Аз не съм пазарувала, поне не за мен.
В размисъл съм, дали да запиша Моника на баскетбол.ова значи два дни седмично да не е  на градина, че той е сутрин.Ще го мисля.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 03, 2020, 14:00:18
Маги, няма ли да ти стана още по-нанагорно да не ходи на градина две седмици :))
Булче, аз затова казвам че не схващам едно нещо- полет до луната има, но няма начин за регулация и възпитание относно раждаемостта ? Май на държавата й изнасят подобни схеми, или не й се занимава ( както обикновено).


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 03, 2020, 17:02:44
Здравейте :)

Няма да пиша, че съм уморена, това го разбрахте :)) :))

Обаче тази вечер може и нищо да не правя. Малко се издразних, на част от групата ми (включително и Деймиън), защото много на уволнение са го ударили. Другата група, останаха, да работят заедно, нашата на бързо се изнесоха. Аз даже се замислих да да остана малко с другата група, ама бях ядосана. Какви ученически проблеми имам, не е истина :)) :))

Р, ще ти пиша ако се прибираме, но почти няма да стоим във Враца. Не знам дали ще ходим до София. ММ май не иска да се срещаме с никой освен баби и дядовци да видят Бамбук. Много тъпо прибиране се очертава, ама и тук нищо няма да правим. Просто такава е годината.

Хубав уикенд на всички, аз ще уча :))


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 06, 2020, 08:31:01
Честит понеделник!

Уж почивахме, но някак си не го усещам като да съм си починала. Змейовете минават през мрън фаза, църкат от както се събудят ... и съъъъм...  8P

Спорна седмица на всички!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 06, 2020, 09:15:12
Добър ден!
Панде, ама то свърши ли обучението? Сега какво следва? А където си, ако се виждате с хора ще дойда  ;) ако е далече даже бих го съчетала с разходка и нощувка някъде   :)
Киви, те у вас ли са змейовете?
И моето зверче се събуди с тръшкане, та понеделника ми започна пак с нерви. А събота и неделя си стана като за градина, без да го будя  8P Вече се чудя в колко трябва да си легне, за да стане в 7.30 и да не е кисел?!
Какво правихте почивните дни? Починахте ли си?
Аз събота си попочинах, вчера се поизгърбихме с миене на коли и подреждане в Банкя.
В сряда тате има рожден ден и не знам какво да му подарим, приемам всякакви съвети. А как нямам търпение да ги видя, от 20 дни не сме се виждали изобщо.

Лек и успешен понеделник!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 06, 2020, 11:07:33
Здравейте!
От петък бяхме младоженци и така го изживяхме - с много спонтанни решения и много обикаляне. Кумицата имаше рожден ден и по обяд решихме да й правим изненада. Събрах багажа на две, на три и газ към София. Хапнахме суши, набърборихме се и на другия ден се прибрахме, че да не изтървем друго гости.
От София си взех горнище на анцунг, от Пловдив - долнището 8P Майка най-после ми подари подарък за рождения ден по този начин ;)
В събота бяхме на барбекю. Легнах в 5 сутринта. Не спах много. И тази сутрин едва отлепих.
Имам си принтер и с 1000 гимнастики го сприятелих с компютъра. Ще ми е супер за всякакви хоби занимания *INLOVE*

В средата на квартала ми се отлепи едната сандала. ММ по спешност дотърча да ми носи обувки. Не вървеше да си купя джапанки от левчето, че тепърва обикалях. Днес ще ми е ден за битовизми. Имам и да готвя...


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 06, 2020, 11:25:29
Привет!

 Събота и неделя ни мина в разопакования, опакования и пак разопакования на багажи. Нашите дойдоха да застъпят с Ж. в събота. Докато свалим багажи, те имаха да си подреждат неща да сглобяват шкафове. В неделя ние стягахме багажи и пътувахме. Много ми е досадна тази част от пътуванията.  :\

 Аз обувките хубаво ги поръчах, ама освен потвърждение на поръчката 3 ден ни вест, ни кост от тях. Може и да ми спестят едни пари. За сметка на това яхнах вълната с кутията на влогаджийките. Шампоанът го имам и не е лош. Термозащита ми трябваше и другото ми е бонус. Днес ходихме до КАМ. На мен ли прагът на търпимост много ми се е стопил или хората съвсем ги мързи.... Пльоснали в брошурата промоция и аз специално отидох за едно от нещата. Гледах, гледах, няма го, питам, аа ми не сме го заредили още... Метнах и другите дребни покупки където ми падна и се изнесох.  P-(

  Свекървата вчера ми донесе 2 кила череши от вилата.Сега се чудя как да ги употребя... Друго дето трябва да измъдрим е как нашите да имат интернет на село само за през лятото. Някоя от вас ползвала ли е бисквитка с предплатен мобилен интернет да сподели впечатления. Булсат няма покритие в наше село и друго не знам какво да измисля...  :huh:

 Хайде хубава седмица  *INLOVE*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 06, 2020, 12:03:01
Адиктед, разтърси се за сладкиш с череши и желатин без печене.
Аз си поръчах бели сандали- от две години само отлагам в този цвят, хем ми се ще, хем е непрактично.
Малкият преди малко ми дигна кръвното но след наказание му дойде акълът на мястото му }:->


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 06, 2020, 12:12:50
Адиктед, ами да увеличите мобилния нет и телефона да е хот спот? Вариант ли ви е? Ако ви трябва много нет не е добра опция, но ако е малко и от време на време става.
Честити сандали, Еми! Хубаво, че при вас работят наказанията  ;)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 06, 2020, 12:55:53
Привет,

Явно много сме били дейни уикенда.

Ние се разходихме едно хубаво, тази пътека в Банкя много хубава, равно се връви и горе малкото язовирче е разкошно. Обаче на връщане "далдисахме в мохабети" и хванахме дългия маршрут и вървяхме по слънце, всички изгоряхме, децата едвам вървяха, абеее малко си бяхме за за бой. Та вчера беше малко реанимация и вкъщи седене. Звяр е командирован на бабин дом от днес, ще спи даже там днес, за другите дни ще видим.

addicted_to_u ние взимахме Вивакомски в офиса, слаба работа бяха тези флашки, за няколко дни свършваха, много зависи за какво ги ползвате. Обувките е рано още, спокойно ще пристигнат :)Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 06, 2020, 13:07:57
На тях им трябва колкото за фейсбук и месинджър, някой друг видеоразговор и 1-2 епизода на Маша да пуснат на келемето. В Пловдив са на префенциална оферта на Ентри и имат всички канали, не че ги гледат плюс интернет и плащат около 20 лв. Местният доставчик на село иска договор за около 30 лв с много по-слаб нет, а и ще се плаща цяла година да се ползва 3 месеца Тъпото е, че няма как да се пренасочи Ентри-то, та вариант ми беше Булсат, ама там нямало покритие. За това е цялата главоблъсканица какво да изберем, та да не разчитат само на мобилните на телефоните, хем да се плаща само когато се ползва :GROAN:


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 06, 2020, 14:02:49
Тия не предлагат ли някакъв необвързващ договор за по-висока цена? Такъв месец за месец?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 06, 2020, 14:16:24
Булка, абсурд такива иновации пък ти. :P Позна иначе утре ще дойдат обувките. ;)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Bube в юли 06, 2020, 18:54:54
Момичета, влизам само да ви питам, препоръчайте ми добра клиника и конкретно гинеколог в София? Някой от вас ме посъветвахте за репродуктивна направо, имате ли обаче мнения за някоя? Проблемът е този, който разказвах преди - овулационно кървене, което не се знае на какво се дължи.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 07, 2020, 07:57:52
Добро утро!
Бубе, тука има няколко доволни от Щерев  ;)
Как сте днес? Аз съм доволна, че се понаспахме и даже дребното само се събуди и нямаше много драма, даже по-рано отидохме и успях и таксата да му платя.
Какво готвите в тези жеги? Много съм зациклила на тази тема.
Усмихнат вторник ви желая!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Vivi20 в юли 07, 2020, 08:53:42
Рат, последните дни готвих пиле с ориз, картофи с грах, ако не ти се грее кухнята таратор или нещо на скара - зеленчуци с млечен сос също. Другите неща дето готвя напоследък не са за български жеги ;)

И майка ми има рожден ден утре, поръчах й козметика, то нямаше много избор предвид, че поръчвам дистанционно. :)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 07, 2020, 10:39:43
Привет!

 Аз вчера се уморих от следобедното обикаляне и след 1 чаша вино бях готова да заспя. Наспах се бързо и в 12 и 30 се събудих. Добре, че успях пак да заспя, че имах усещане, че цяла нощ ще се кокоря. :P

 И аз сега завъртях едно пиле с ориз. В момента се пече и едно блонди с череши и бял шоколад, да видим какво ще се получи. На мен ми се ядат фалафели или фахити с много зеленчуци и сосове. Ще разлистя скоро книгата на Джейми, че ми омръзнаха и на мен едни и същи манджи. Яде ми се нещо свежо и пъстро, но пък такива храни са за едно ядене и на следващото пак трябва да се плескаш.:no:

 Бубе, аз опит нямам, но другите със сигурност ще ти дадат добър съвет. Една приятелка миналата седмица я одобриха за инвитро. Тя е 1 година по-голяма от мен и докато аз бременеех тя изкара инсулт от неправилно предписани противозачатъчни за регулиране уж на цикъл. Много сложен случай е, но се радвам за нея, дано всичко е успешно. Та тя ходи в Селена в Пловдив, пътува от София. Това ми е най-прясното наблюдение. Вече няколко познати от тук пътуват там. Не знам има ли причина или мода... Сигурна съм, както казах, че тук ще получиш добри съвети. *THUMBS*

 Хубав и прохладен вторник и дано морето не стига София пак. *THUMBS*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 07, 2020, 10:54:14
Ух манджи! Аз съм в лятно настроение, ям розови зрели домати с моцарела и сирене, нямам песто, ама пак е вкусно, по обяд ям мръПки както казва Звяр, от Пърленката. Иначе неделя правих имамблайдъ, вярно че е много пляскане за 5 минути омитане на хапването,ама пък балайдисахме, аз го правя с кайма, е у нас е положението "чушка пушка не държи".

Аз си писах с Бубе снощи, в крайна сметка препоръчах Калчев, виждам че се е преместил от Малинов, имаше преди добри отзиви, Маги да каже как е сега положението че тя повече сигурно ги следи.

Лек деен!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 07, 2020, 11:58:32
Снощи имахме авария - развалена тиква, забравена в чувал }:-> Как смърди и каква каша оставя... Днес оправих всичко плюс измих первазите, за да ги пръскаме пак против гълъби и три пъти запирах насрани гащи. Влудява ме на моменти тоз Дребният!
Вече приключих и съм крак въз крак. За награда - днес ми пристигна гривната. Дано успея да я взема от куриерите :)
За Селената - има страхотни отзиви в града, а и е по-евтино от София. Отрицателното е, че много често препоръчват я лапароскопийка, я нещо друго и цоцат пари по всички фронтове. Не важи за всички лекари, а за конкретни имена!

Почти не готвя. Караме на салати и аламинути. Вчера обаче направих едно прясно зеле. Вкъщи си предпочитаме постни ястия лятото. И сладкиш направих, та вечерта в кухнята можеше да се влиза само с пожарникарски дрехи.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Vivi20 в юли 07, 2020, 12:46:40
Али, припомни ми едно лято, дето мъжа ми забравил една диня в колата и оставил колата на летището, летя си до България, ваканция 3 седмици, прибираме се, отваряме вратата ... че и оставил динята на предната седалка, а не в багажника ... няма да ти казвам колко го псувах и как вонеше и как се прибирахме после в тази кола ... имам чувството, че 2 години после миришеше вътре.  :girl_impossible:


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 07, 2020, 13:48:25
Привет, при мен е много натоварено тия дни ще пиша утре.Влизам заради Бубето.

Бубе, аз съм доволна от Д-р Владимиров и д-р Белчева. https://ivf.bg/ Калчев е добър, но всяка втора жена при него минава през хистероскопия, което според мен е прекалено и му е станало като "Здрасти" Иначе и в Щерев има не лоши лекари, но пак трябва от личен опит да ти се препоръчат.Надежда, аз лично, не препоръчвам.И за д-р Димитров, имам добри отзиви, той е в Младост https://invitro.bg/

Адиктет вижте месните кабеларки.В Плевенско имат само летни пакети, заради хората седящи само лятото на село.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 08, 2020, 07:11:31
Добро утро, как сте?Айде да драсна малко.
Тия дни ми е някакво на бегом всичко и навсякъде, все нямам време да се завъртя.Успях в понеделник да се подстрижа, от вчера водим каката на баскетбол, отделно си е плуването.Въобще голямо тичане ще е това лято, но поне детето е щастливо.
Аз съм ужасно изморена от жегата и тия няколко дни захлаждане ми дойестват много добре.Надявам се днес да успея и да се боядисам и съвсем ще заприличам на човек :)

Хайде хубав ден на всички!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 08, 2020, 10:31:50
Добър ден!
Днес тате има рожден ден, та ви черпя виртуално  :birthday: За подарък му направих торта /тази, която Маги даде на Панди  ;) / Маги благодаря за рецептата, а на Пандата за съветите.
Аз вчера по поръчка сготвих една бърза леща, щото шефа това искал, ама докато се сготви си изяде купата със супа топчета, че кремчето /оставих му малко от този на тортата/ го "гледало". Правих и паниран кашкавал, че ми се дояде, а и едни се моткаше из хладилника.
Днес 2 часа обикалях по лаборатории, реших да видя как са ми хормоните. Имаше ебати опашките! Добре, че в единия филиал бързо ме взеха. Довечера с нетърпение чакам да празнуваме, не съм виждала наще от 3 седмици. На тате му взехме уикенд в Огняново, миналата седмица минаха от там и много му харесало, та този уикенд ще сме там.
Започвам и обратното броене до морето и вече нямам търпение да стягаме багажа. Ники  итой се е настроил на морска вълна и само пита колко още остава.  *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*

Желая ви лека и приятна сряда!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 08, 2020, 10:42:21
Рат, честит да е баща ти! Къде в Огняново ще сте? Хубаво е по нашия край, ама взеха малко да предобрят и там манджата със строежи. Ако имаш нужда от препоръки за разходки и места за хранене пиши ;)
И аз бях се засилила за хормони, ама щом има много хора не знам...
 Аз днес доготвям пилето. Тоя път на супа. Не ми се буташе само за моркови и супата ще е с грах и картофи. Много безрадостен вид има, ама тва е. :[

 Взех си обувките. Много луксозни чак с калъф за съхранение. Сега остава и да има къде да ги нося.*THUMBS* ММ ги връщат в офиса на смени 2 седмици офис/ 2 хоум. За мен е много тъпо, ама нищо не може да се направи. Дотам им стига фантазията явно. Той няма да е от първата смяна, та дано доизмислят...

Хайде хубав ден!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 08, 2020, 12:14:49
Адиктед, давай идеи за разходка. В къщи за гости Релакс е запазила. То има басейн и детски кът, та не знам колко ще се разходим, но поне едната вечер или след обяд ще мръднем на някъде.
За изследвания, ние отидохме в Рамус /така пожела половинката, че са му бивши колеги/ искаше в централата, за да не ми разхождат пробите из София, ама там имаше над 20 човека и каза, че ще идем на Ангиста /зад Сточна гара/, че там било най-добре. Там имаше 3ма човека и за 15мин бях готова. Момичето каза, че преди 9.30 са били много хора, после към 10 намаляват.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 08, 2020, 12:44:25
Аз нещо се спекох от стремглавите промени в епидемиологичната обстановка...  :[ :\ Ей на и австрийците ни порязоха като надеждни за посещения :'(
Вече нищо не разбирам и ще стигна до извода, че просто искат да се оттърват от всички стари и болни, барабар със здравната система. Слушах и едно интервю по радиото за ролята на джипитата в процеса на лечение от коронавирус и още повече се отчаях.
Все гадости в последните дни - вчера погребахме син/внук на наши колежки, момче на 25, вероятно свръхдоза  :'(. Никой от нас не е знаел, даже не сме и подозирали какво преживяват майка и баба. Голяма трагедия. Познавам детето от малко, когато идваше да помага за коледните тържества.
Бебе Зори вчера стана на 40 дни. Донесоха ни от питата и сладките. Бяха предвидили малко женско събиране в парка, ама то такъв дъжд заваля, после наизлезнаха комари, големи като врабчета, след това задуха много силно и набързо начупили питата вкъщи. Какво да се прави, не може да се планира до минута. Не искаха сутринта, че тогава мрънкала и не спяла, в ранния следобед всички спяли, ама в крайна сметка си имаме почерпка, те пък - подаръци. Аз и уших комплект памучна завивка, възглавница, раница за майката, всичко от един дизайнерски плат от Етси. Изплетох също втора диадема за глава, в тон да е, не вярвам да я сложат. Майката си е малко особена, само каквото тя е купила, това облича. Ама бях купила много отдавна плата и реших, че няма да давам пак пари ;). Все пак съм малко като свекърва :P.
Днес Родният е на някакво съвещание в София, та и той ме изправя на нокти от притеснение. Не ще да си седне на д- то, няма да се откаже да работи и то с физическо ежедневно присъствие, щото без контрол никой нищо не работел. }:->
Та измрънках и аз положителни емоции :(.
Хубав ден на всички, да сме живи и здрави и да ни се случват хубави неща!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 08, 2020, 12:49:32
Рат, не знам на какъв вид изхранване сте, но вила Рай е най-добро за хапване. Вкусни и огромни порции. Всички и местни, и гости ходят там за хапване. Само трябва да минете за резервация от по-рано, а като гледам вие сте близо. Иначе може би вечерна разходка с влакчето ще хареса на Ники. То обикаля Огняново, Марчево, Гърмен парка и обратно.Паркът и в Гърмен, и в Гоце Делчев са хубави. Естествено вторият е по-голям. В Гърменския има животни. За Лещен и Ковачевица мисля няма смисъл да казвам, много са популярни и има достатъчно информация. Истинска минерална вода е в Мирото(на картата пак е до вас). То е общинско, но миналата година му правиха обновление. Входът му е символичен и като си вземеш билетче може да влизаш и излизаш колкото пъти искаш, а и да се редувате, защото водата е много гореща и е нещо като джакузи- не става за плуване, само за киснене. Пред него има и нова площадка. ;)

 Аз от бременността все в тоя Рамус на Сточна ходя, та да видим.

Свекс, вместо да се изяснява положението имам чувството, че е по-смутно и от преди. Ще се надяваме на чудо вече май и това е.  *THUMBS*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Bube в юли 08, 2020, 13:35:18
Привет!

На мен много ми се е събрало за мрънкане, подкарали сме една каръшка серия, не знам къде ще му излезе краят. Пиян моторист се блъсна в колата докато бяхме спрели на една отбивка. Ние сме добре, той е доста потрошен, а колата смазана. Нямаме вина, той е с 3.6 промила от дрегера само, радвам се, че оцеля. Доста ме е яд обаче, че оставе без кола за не се знае колко време, защото ще я държат в полицията за доказателство (въпреки, че злополуката се води като - самонаранил се в неподвижен обект - демек, ако беше в дърво, щяха ли да го сържат с месеци пре полицията?). Всъщност съм благодарна, че нищо ни няма на нас, защото можеше да стане нещо страшно, не ми се мисли ако бях слязла 5 мин, по-късно от колата...
Още неща ни се наредиха последните дни, дребни, ама като са ти оголени вече нервите и всичко те хвърля в бяс.

Благодаря ви много, момичета, сега ще чакам другата седмица, да съм в цикъл, за да пусна хормони и след това ще ходя на преглед. Така или иначе точно преди цикъл както казват всички, матката е удебелена и само ще ме разкарват няколко пъти.

Поне нещо имам да се похваля, имам вече няколко клиенти за снимки, в събота пак :) Голямо удоволствие ми е. Сега съм в размисъл обаче, дали ще ми стигнат силите да започна работа и в ТУ от есента или първо да изчакам да си завърша докторантурата до края на годината.

Отчетох се, после ще ви чета и вас :)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 08, 2020, 13:53:11
Олеле Бубе, ужас, слава богу че сте добре!

Свекс, Адиктетд, човек като седи вкъщи, чете и слуша новините обстановката му е една, излезеш ли навън, на работа, почнеш ли малко повече социализация е съвсем друга бира. Когато си в офис някак малко повече се отпускаш. Аз онзи ден гледах новини, не бях гледала седмици наред, имах чувството че света свършва. Сериозно взе да дотяга неизвестното, почва да става клаустрофобично, града е пълен, сутрин пътувам по 40 мин на работа, има страшно много задръстване. Не мога да кажа на никоя от вас да излиза, че не е страшно, защото вируса продължава да е с много неизвестни, но младите трябва да работим, кой от където може, защото вируса почва да не е единственият проблем от месеци. Единствено мога да кажа, спрете новини, спрете да се вглеждате в това кой носи, не носи маска, спазвайте правилата но и правете една стъпка напред към някакво предишно нормално, защото вируси е имало и преди короната, какво ли не минахме известно/неизвестно с детето последните две години... трябва да продължим напред и да се научим че и живот с маски и дезинфектанти има...

Иначе, съседката ми работи лаборант в голяма частна столична болница. От време на време я разпитвам как върви, преди месец казваше, ми тестваме ама нищо положително не излиза, слаба работа. Онзи ден я питам отново, каза че има зверски опашки, от сутрин до вечер се тества, но хората които идват за тестване са безсимптомни, трябват им PCR тестове за пътувания, работа и подобно и от там излизат много положителни. Та нещата не са съвсем както са представени явно, особено в София.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 09, 2020, 06:32:06
Здравейте!

Вчера тъкмо се радвах, че мина последният ми урок и хоп - ограничения за пътуване. Аз се разстроих и понеже на курса ми повече сме далеч от семействата ни и сме преуморени, и сме жени, та си поревахме дружно.  В къщи не можем да решим какво да правим. През март така ми се провалиха плановете десет дена преди да тръгнем, ама сега за три дни не знам какво ще решим. Деймиън има най-интересното предложение - да се срещнем с роднините ни в Гърция, тъкмо една почивка да си направим. Не мен първата ми мисъл беше, че няма да пътуваме, и без това трудно се решихме. Другите варианти са тест или да се надяваме, че ще се промени към положително докато сме в България.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 09, 2020, 08:46:03
Добро утро!
Панде, това с почивката в Гърция е супер идея! А ако нещата се променят докато сте там ще си продължите почивката в България, ако ли не ще се върнете към Виена. Но нещата толкова бързо се променят, че то не знаеш след 2 дни какво ще е, а за седмица и повече напред да не говорим.
Адиктед, благодаря за предложенията! Надявам се поне на влакчето да се качим. А то от къде се хваща  и на колко време горе-долу е?
Вчера си прекарахме много добре. Ники чак накрая взе да се проявява и бързо се изнесохме преди да ни изгонят. Тортата стана страхотно, много ни хареса. Благодаря за рецептата, Маги и за съветите на Пандата!!! Мисля и за моя рожден ден да я направя, ама има време де.
Лек и успешен четвъртък!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 09, 2020, 08:50:26
Привет!
Панди, почти всичките ми приятели с деца в чужбина вече се срещнаха/срещат се в Гърция, дори и когато нямаше карантина при завръщане. И въпреки това са със свити сърца през цялото време, защото всяко пътуване, дали със самолет, дали с кола, все е риск от отмяна на полети и затваряне на граници. Трябва да свикваме, нищо няма да се върне такова, каквото е било.  :\
Изненадващо бебе З. потегля днес за Бургас. Мъчно ми е, тъкмо почна да става човече, да се усмихва почти съзнателно, да издава звуци, да рита и шава с ръчички. *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE* Ама там ще им е по- добре, хем по- близко до роднините на майката, хем на по- хладно. А и племенникът тръгва физически на работа и дано това им се отрази и финансово и да получава и бонуси. Квартирата им е служебна и есента я обзаведоха по мерак с всичко необходимо за семеен живот с бебе.
Доволна съм от поведението на нашия кмет и мерките, които предприема *THUMBS*
Дано има някаква промяна, много ми се иска да го вярвам. Хубав ден на всички ни! *INLOVE*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 09, 2020, 09:13:23
Привет!

Рат, ще питам майка да каже на колко време е, мисля, че може да се хване от пътя за Терма Вита или дори пред Вила Рай. Има звънец и може да слезеш където искаш, иначе обикаля за около 1 час трите села+ разкопките май. До утре ще ти дам повече инфо.;)

Свекс, след време З. ще има много интересна за разказване история за раждането си. Да са живи и здрави и да се чувстват добре и спокойни. *THUMBS*

Оф, тая седмица нещо всеки ден готвя и вече се дразня. Чудя се какво да измисля за събота и неделя някаква разходка и разнообразие наблизо. :P


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 09, 2020, 10:07:13
Честит празник на празнувашите!
В сайта на дъглас има 20 процента на всичко, за който има нужда от козметика и грим. Аз лично мисля да пробвам скраба и пяната на Кайли Скин


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 09, 2020, 10:09:05
Адиктед, много благодаря!
За разходка, зависи какво искате де- Бистрица има приятни места да поседите на хлад. Банкя има 2 манастира в близост. Вие сте без Ж, нали? Бих се разходила до ждрелото на река Ерма, много е хубаво, ама не е за деца на възрастта на нашите.
Готвенето и на мен вече ми дотяга, за това гледам да го отмятам в 2-3 дни и другите само да се дояжда, че всеки ден ще умра да вися на печката.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 09, 2020, 10:11:34
Честит празник на празнувашите!
В сайта на дъглас има 20 процента на всичко, за който има нужда от козметика и грим. Аз лично мисля да пробвам скраба и пяната на Кайли Скин

еее точно скраба ли? Той е ужасен, не си давай парите. Аз си взех измиващ гел на CeraVe , от sopharmacy, малко скъпички идват но са страхотни и спрягани за една от най-добрата бяла козметика. Виж Сефора там има страхотни намаления, шоколадовата палитра на Too faced е на 50% мисля да се почерпя.

addicted_to_u пробвайте тази пътека дето ние ходихме уикенда https://svetogled.com/pytekata-na-zdraveto-bankq/


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 09, 2020, 10:12:59
Пробва ли го скраба? Добре , нема го взимам щом си го тествала вече. Вит Ц серума?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 09, 2020, 10:49:54
Пробва ли го скраба? Добре , нема го взимам щом си го тествала вече. Вит Ц серума?

Скраба се води един от най-опасните понеже е с частици които правят микро разрези в кожата и разраняват кожата и се стига до инфекции, супер много я критикуваха за това. За вит Ц серума също нямаше добри отзиви, съставките са като на дрогерийна козметика. Иначе не съм тествала, отзивите са ужасни и съветите са че е скъпо платена евтина козметика...


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 09, 2020, 10:59:51
Скраба се води един от най-опасните понеже е с частици които правят микро разрези в кожата и разраняват кожата и се стига до инфекции, супер много я критикуваха за това. За вит Ц серума също нямаше добри отзиви, съставките са като на дрогерийна козметика. Иначе не съм тествала, отзивите са ужасни и съветите са че е скъпо платена евтина козметика...
Аз четох това за скраба преди месец нейде, ама те уж се бяха обяснили че не са частици, било безопасно. Докато не се жертва една от нас, няма да разберем истината, а тя има толко хейтъри в страницата си, че грам не вярвам и на тях.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 09, 2020, 11:16:58
не, не аз ревюта на дерматолози. CervaVe e  най-препоръчвана от дерматолози


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 09, 2020, 14:54:12
Здравейте!
Около мен няма много нови неща. Не планираме и за надалеч =] Първи познат човек имам с положителен тест. Младо момиче е. Дано бързо премине през това изпитание.
Но то се очакваше всичко. Ако не бяха балове и мачове, щяха да са екскурзии и морета. Онази нощ, минавайки покрай Капана в 4+ сутринта, се чуваше и виждаше колко хора има.
Морето при нас сякаш е мираж на този етап. Ще има евентуално един уикенд на язовир - за разнообразието, нищо специално иначе. ММ ще ходи на санаториум с всички баби, та си намествам планове за разходка до там с плаж, както и да посрещам гости в негово отсъствие :P
Много хубава идея с тази пътека *THUMBS* Този път нямахме културна програма в София. Следващият път ще наваксваме. Най-некултурно ММ ще свикне и с желанието ми за софийски молове =]


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 10, 2020, 07:24:31
Добро утро в петък.Аз цял ден съм в петък, не знам защо.Днес мисля да го карам по лежерно, но май трябва да готвя, та след обед ще мисля какво да се яде.Това готвене ми писна, наистина ми писна.

Ние май тоя месец ще си седим на д-тата и така, няма да ходим никъде.Иначе това с вируса го очаквах.Народа е разпасан, поне част от народа.Ние сме ограничили контактите, спрели сме виждания с много хора, кръга ни е доста малък, но каквото такова.Само се моля да измислят някакво лечение, че да се изкарва по-леко и да оздравеят родителите ни при евентуална зараза.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 10, 2020, 08:27:38
Абе, прост народ сме и това си е... Ама то си е казано, дай на хората зрелища и вино и им гледай сеира. В момента слушам по радиото отново неразбираеми неща, изцяло политически ориентирани и се побърквам }:->


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Bube в юли 10, 2020, 08:41:36
Здравейте!

Днес съм будна от рано, та викам да се разпиша поне, така и така не съм се захванала със стоте неща, които трябва да свърша...

Ние оставаме официално без кола за сигурно около 6 месеца. Сега го мислим да вземаме ли под наем за този период или пък да си караме старата, която вече е на нашите (те имат и друга, ама тя е на ремонти постоянно, та не може да се разчита).

Свекърва, съболезнования за момчето, такава трагдия!

За вируса и аз очаквах такова нещо, макар и не толкова бързо. Около нас вече почти никой не се пази, ама говоря за елементарните неща, че не се спазват, а не за изолация. Ние все още се опитваме, но е много трудно, когато всичките ти приятели си мислят, че си параноик.

Тези дни, не знам заради всичките нерви ли, но много са ни обтегнати отношенията с любимия. За всяко нещо правим от мухата слон! Пререканията ни са затова, че той иска да си дойдем на София и да си живеем двамата, но в момента хич не ми се вижда възможно, защото има много селскостопанска работа по прибирането на сеното и не искам да оставям нашите сами в това. Разбирам го, че иска да сме си по-самостоятелно семейство, но за мен това, точно в момента, е проява на егоизъм. Когато сме на село, да, остава ни доста по-малко пълноценно време само двамата, но пък има и толкова предимства - природата, здравословния начин на живот, общуването в по-голямо семейство. Е, признавам, че и на мен ми липсва вече да си се съобразяваме само с нас си... не мога да намеря златната среда.Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 10, 2020, 09:03:17
Привет!

 И днес пак ще се готви. Какво правя, какво струвам тая седмица съм готвачка! Омръзна ми. Гледам да се занимавам тук с разни учебници, дето отдавна искам да чета. Вече обаче ми е много еднообразно и скучно.Ще си правя СПА днес- епилация и маникюр...

 Свекс, напълно подкрепям мнението ти. Всичко разбирам само защо като се протестира защо не се протестира като в Щатите и да се спазва дистанция.

Бубе, да ти кажа ние тая година нали прекарахме доста време в изолация с нашите без ММ. Ами не ми беше Ок и в крайна сметка съм на мнение, че всеки си е най-добре отделно. Приела съм максимата на баба "Гледай си мъжа, родителите винаги ще са родители".Аз си спазвам както смятам за добре, хич не ми дреме за мнението на околните. В наше село сигурно ме имат за луда, ама когато прочетат книги, колкото мен тогава ще ми запука какво мислят. В София кумовете са изолирани. Една компания искаше да се видим, но заваля и трябваше да сме на затворено, та всички се отказаха и никой няма зор да се виждаме. Ние всеки следобед обикаляме поне 4-5 км  колкото за тонус и ми е добре.*THUMBS*

 Утре май ще се запътим към Своге.
 Хубав и кратък петък  *INLOVE*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 10, 2020, 09:29:54
Здравейте!

Аз пътувам към курса за последно. Много хубаво преживяване беше, въпреки постоянната умора.

Няма да се прибираме в България, не сме от хората, които могат да си кажат "прибираме се и дреме ни, все ще се върнем".

Бубе, по-добре отидете си в София с ТМ, щом така иска. Тъпо е да се карате заради сеното на вашите. Все пак нали брат ти е там да помогне. Със сигурност не го кефи да е заврян зет.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 10, 2020, 10:06:55
Добро утро

Много ме натоварва политическата обстановка в момента, просто ми се идва да шамаря и тримата глупаци наред!

Днес останах вкъщи да работя, 1 месец изкарах почти плътно в офиса, но заради протестите ми се усложнява прибирането а и главния вход на квартала е в ремонт, та реших да се възползвам от правото 1 път в седмицата хоум офис, много ми е лежерно.

Бубе Изобщо не е проява на егоизъм. Не знам дали си се поставяла на негово място, но ти би ли издържала толкова време при свекърите? Аз не бих... Теб ти е лесно, ти си си вкъщи, той не е, колко и да е трябва да се съобразява, дето се казва гол не можеш да прескочиш от банята до спалнята ( нещо което аз редовно правя вкъщи че не си намирам хавлията) или мм да се разходи по гащи вкъщи защото го мързи да се облече... И това са си съвсем нормални неща когато си в собствен дом. Същото важи и за вашите, сигурна съм че се съобразяват и те с него.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 10, 2020, 10:13:15
Здравейте!

Аз пътувам към курса за последно. Много хубаво преживяване беше, въпреки постоянната умора.

Няма да се прибираме в България, не сме от хората, които могат да си кажат "прибираме се и дреме ни, все ще се върнем".

Бубе, по-добре отидете си в София с ТМ, щом така иска. Тъпо е да се карате заради сеното на вашите. Все пак нали брат ти е там да помогне. Със сигурност не го кефи да е заврян зет.
Напълно съгласна с Панди и Булчето- най- важен е партньорът, родителите са друго семейство. Даже се чудя как и толкова е изтърпял да живее с други хора, най малкото интимността е много важна за добруването на една двойка.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Bube в юли 10, 2020, 10:29:20
Добре, знам, че имате право и той също. Вече съм му обещала, че ще се връщаме повече (ако не за постоянно) в София. Аз просто много му се издразних, че едва ли не тези месеци не са били лесни, а направих всичко възможно, че и отгоре, за да му е удобно - има си кабинет, стая за спорт и си имаме наша си стая, всяка обедна почивка отиваме на разходка, а след работа караме колела. В случая, аз се старая да се погрижа за всички и всичко, колкото ми е по силите и някак се чувствам, все едно никой не се сеща, че и аз имам капризи и желания.

Няма как нещата да са идеални и всички да се разбират напълно, ясно ми е това. Радвам се, че милото все пак харесва нашите и брат ми и не иска да не общувам с тях или нещо подобно. Просто избра най-неподходящия момент да предявява претенции, защото колкото и да е работа на нашите и дядо ми, аз знам, че без наша помощ ще им е трудно. Пък нали знаете, че ние ходим семейно на море, та свършването на пластенето е ключово за кога да тръгваме.

Аз ня бих издържала с неговоте родители, но тук вече говорим за съвсем различно нещо. Той самият не е много близък с тях, та от там и аз нямам особени чувства. От друга страна, аз много държах, той да приеме моето семейство като свое и от това няма да отстъпя, защото затова се иска старание и работа, не идва туко-така. Ако зависеше от любимия още в началото на връзката ми беше ясно, че той иска винаги да сме си само двамата. Той е много романтичен, чувствителен и по-интровертен, та от там идва желанието да не иска да ме споделя с никого. С времето обаче се научи, че за мен има и други хора, които са ми важни.

Ферман стана, ама като ви го пиша и на мен в главата ми се избистря.

П.П. Да вметна само, тази седмица сме си на София.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 10, 2020, 10:35:49
Бубе, да ти кажа аз доста го играх тоя филм с живеене при нашите, аз едва издържах. Семейството трябва да си е отделно. Хубаво е да се събирате от време на време и да ви е добре заедно, ама пъпната връв трябва малко да се скъса за доброто на всички. Аз забелязвам, че като се виждам по-рядко с нашите и не гледат Ники са в пъти по-спокойни и сговорчиви, а и аз също. Много се обичаме, ама не сме вече на годи да живеем заедно.
Бубе, щом сега ти го казва, явно просто вече не издържа и не е от сега, просто му идва в повече. А не може ли ти да си помогнеш за сеното, той да си остане още малко сам в София. Ти ще помогнеш, той ще глътне малко въздух?
Даже този уикенд нали ще ходим заедно на почивка, а и за пръв път с новото ми гадже  8P ще са толкова време заедно и ми е леко напрегнато как ще протече всичко.
Нещо вече съм на предела на силите си и едва издържам на натоварването и психически и физически. Много зле се чувствам, всичко ме дразни, постоянно съм крива. Айде оплаках ви се!
Булче, завиждам да Хоум офиса.
Панде,  :'( ще те чакам когато дойдеш!
Адиктед, вярно е голяма мъка това непрекъснато готвене. Утре приятна разходка!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 10, 2020, 11:01:42
Булка, малко им е бой на всичките, без изключения. Тъкмо си похвалих кмета, че взима адекватни мерки вчера и че най- накрая сложиха в център здравето на хората и ей ти ново 5. Обърна нещата и наново разрещи всичко с 50% присъствие и на закрито, и на открито. Гледам във Варна същата работа.  :'(


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 10, 2020, 11:11:18
Бубе, със сигурност си направила всичко,за да е максимален комфортът на всички.Аз мисля, че съм си казвала мнението- неговото семейство няма да стане мое и не искам да му налагам моето семейство да е негово. Такова желание не ми се вижда здравословно, особено ако е на всяка цена наложено. Колкото и да не  са близки все се сещам за една приказка "Майката на майката е повече майка", а не бива да е така. Всяка майка е направила всичко по силите си да отгледа детето и да му даде максималното и на всяка й се иска малко внимание и грижа. Пък и така изглежда малко нечестно, мъжете по принцип не са толкова близки с родителите си, но ако жената насочи нещата може да ги сближи, а ти казваш аз не бих издържала с неговите, но той трябва да издържи с моите и да положи усилие. Не съдя и не давам акъл само поставям друга гледна точка.Най-неприятно е мястото между чука и наковалнята и аз гледам от егоизъм да не се поставям в тази позиция за повече от 5-7 дни, защото се почва майка ти, той... и еди кой си е такъв, не искаше това да каже, та не, мерси. :P


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 10, 2020, 11:21:57
Бубе извинявай сега че ще разкостваме темата, ама е петък и ни отвори тема за размисъл.Той е притеснителен, явно му се е насъбрало и не знае как да го каже без да те засегне. Адиктед е тук много права, няма значение майка си е майка. Аз виждам като отида при свека, сядам на стола, държа се сковано, а хем толкова години се познаваме и се виждаме всеки ден, мм влиза, отваря хладилника, ходи си рови из стаите. Като отидем в нашите е много по свободен отколкото аз при техните, но аз там съм съвсем не ми пука, свалям сутиена и седя цял ден по пижами. Ей такива неща не се издържат за дълго време...

Свекс всичко е натиск,аз разбирам и барове и дискотеки, ми това са живи хора там, работа нямат вече колко месеца подред... вкараха пари сега да отворят отново и сега пак затваряй... как се издържа това? Боже колко ми липсва нормалността, за какви глупости сме мрънкали преди това?? Не ви ли се струва смешно....


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Bube в юли 10, 2020, 11:38:53
Бубе, щом сега ти го казва, явно просто вече не издържа и не е от сега, просто му идва в повече. А не може ли ти да си помогнеш за сеното, той да си остане още малко сам в София. Ти ще помогнеш, той ще глътне малко въздух?

Не иска без мен  =]

Адиктед, права си да, аз си го знам като моя вина, че не полагам усилие да сме по-близки с техните и сестра му, ама трябва и от негова страна поне мъничко желание, а на него му е най-комфортно да не прави нищо. А и знам, че ще прозвучи, че го казвам, защото не са ми родни, добри хора са, ама са много странни и набожни и някак не намираме общ език за по-сериозните теми. Като ходим у тях се обсъждат само повърхностни неща, времето и глупости - те не ни питат, а сами не казват много за "какво се случва в живота ви". Знам им мнението напоследък със смяната на работата - само за пари мислите - ами, обидно ми стана, още повече като знам колко е чувствителен любимият на тази тема!

Ето какво ми е в главата на мен - мъчно ми е от промените и ме се иска да сме си все така близки с всички. Брат ми расте, скоро ще си поеме по свой път, а той ми е един от най-най-любимите хора на тоя свят и някак си наивно се опитвам да открадна още време с него, такъв какъвтно е сега, без да има жена и друго семейство някога.

Отделно не искам връзката ми да страда, естествено! Обожавам да сме си и само двамата, много ми липсват пътешествията ни, спонтанността.

Златната среда ми бяга, както казах. Но това е само временно състояние, имам предвид това да сме на село. Аз го приемам като подарено време, за да се балансирам, за да си взема нещо, което може би ми е липсвало от предишния ми живот, преди брака.

Искам също, от цялата атзи ситуация, и милото да си вземе малко за размисъл - че не мога само аз да съм инициатор и двигател на всичко, отделно не мога да съм само аз тази, която прави компромиси. Т.е. добре, не иска да сме на село повече, да измислим обаче начин да не става с кавги и припирни и мотиви от сорта - аз така искам и няма да се обяснявам.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 10, 2020, 12:29:07
винаги съм твърдяла, че на всеки плюс у другия, отговаря и един минус, свързан с този плюс, в случая интровертността на твоя човек, го прави по любвеобилен.
А за това налагане и държене да обича, харесва, разговаря с вашите- струва ми се и на мен насилено и странно. Някой ден, ако е както е писала природата, възрастните си отиват преди нас, и ние оставаме с избора си в живота на партньор и с комуникацията която сме изградили с него. :)
Още повече- крава не суче от теле- убедена съм че за вашите би било по ценно ти да имаш здраво семейство, а не да им помагаш със селскостопанската работа ( ако знаят че минавате през конфликти заради това ).
изграждането и налагането на някакъв фиксиран образ за семейната среда у другия партньор, обикновено води до отдалечаването му от любимия човек.
Иначе те разбирам за това че все ти всичко се стараеш да е наред и да правиш, но това е и жената, мъжът е реката, жената- коритото, тя насочва нещата, тя прави така че реката да не излиза извън очертанията и да прави поразии.
казвам всичко това с най добро чувство. :)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 10, 2020, 12:38:39
Аз пък много отдавна спрях да се кахъря на кого какво му е удобно. Когато и ММ го осъзна, станаха по-ясни нещата. Ще ме прощават, ама и родителите се променят в годините, форма на егоизъм, ако щете. Та не съм слънце, за да ги огрея и на всеки за всичко: Ама така удобно ли ти е?! Всеки си живее живота по свой начин и не бива да си натрапва разбиранията и битовизмите.
Не искам да се бутам в една къща ни с нашите, ни с техните. Родителите много "обичат" да подкопават родителският авторитет на децата си. Както ние се учим да сме родители, така трябва и те да се научат да са баби и дядовци и тяхната дума не е на първо място.

Булче, то хубаво бизнес! Обаче когато са свикнали да тече и вземе да капе... Казвам го като човек, който е работил при много богати хора. Свикнали да ламтят и после що не върви. То върви, ама няма как да няма спадове от време на време. Доколко са адекватни, за да оцелеят в бизнеса? Доколко са адаптивни към нова среда, нов вид бизнес? Доколко са финансово културни в харчовете си...? Все неудобни въпроси.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 10, 2020, 12:50:28
Много съгласна с всичко казано до тук.Семеството сте ти и мъжът ти към момента, после идват и децата.Родителите ми са ми скъпи имили, но така както правиш в един момент ще забравят, че и вие имате нужди и вие имате ваши си неща и ще се сърдят като не можете да помогнете.А и извинявай ама селскостопанската работа е до време и те сами трябва да започнат да я намаляват.Те остаряват, вие ще имате деца някой ден.Какво ще зарежете децата, че да отидете на нивата?Тогава конфликтите стават още по-големи.Аз лично не бих издържала повече от седмица с нашите, а и те с мен, да сме честни, та твоя мъж е герой в моите очи.

Еми, много красиво го е написала!.

Аз днес бях на едно приятно кафе и след обед отивам на куклен театър в парка на Музея с дребната и дребните.Вчера беше добре, да видим днес как ще е.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 10, 2020, 13:11:52

Булче, то хубаво бизнес! Обаче когато са свикнали да тече и вземе да капе... Казвам го като човек, който е работил при много богати хора. Свикнали да ламтят и после що не върви. То върви, ама няма как да няма спадове от време на време. Доколко са адекватни, за да оцелеят в бизнеса? Доколко са адаптивни към нова среда, нов вид бизнес? Доколко са финансово културни в харчовете си...? Все неудобни въпроси.

Не, не си ме разбрала, мен ми е мъчно за обикновения човек, за чистачката, за сервитьора, това са работни места на нормални хора. Изобщо не се вълнувам от дебелите гуши и златните ланци...


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 10, 2020, 13:15:57
О, завиждам за театъра *INLOVE* Последният път ми се размина, че бяхме на колела два дни и само до театър беше всичко. Скоро пак ще има. Дано да са що годе нормално нещата и да отида :)

Съседите имам чувството, че ще паднат у нас. Нещо разместват, а са кротки хора по принцип. Тези дни са се активизирали от общината да режат дървета, да косят и всякакви подобни шумни мероприятия. Малко ме натоварва този шум.

Булчето писала... О, да, да, сега разбирам. Напълно съгласна!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 10, 2020, 14:40:28
Вайбърът нещо умрЕ...
Али, значи съвсем няма да ти понесе Сф и нашия квартал- супер шумно е непрекъснато. Има и някакво капанче за цигари и кафе, нонстоп се събират олигофрени и викат до 2-3 часа пияни... :\


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 10, 2020, 14:47:26
А, такива лястовици и ние имаме на денонощката. По време на забраните, махнаха масите. Ония довлачиха пейки. Лайкучката трябва да върви :) Ако вали, се подреждат в редичка по един под стрехата.
При нас следобедите утихва движението на хора и коли. Затова ми е необичайно.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 10, 2020, 14:54:34
Меркурият ни еб# майката на комуникациите този път. Че и с вода ми беше залято помещението с тръбите в апартамента. Толко тежък ретрограден и такива кретени ми пишат като клиенти че не е истина


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: always_and_forever в юли 10, 2020, 15:21:04
Здравейте!

Минавам и оттук да ви почерпя виртуално за рождения ден на Алекс! *INLOVE*
Довечера ще сме с близките, а утре с деца.
Имам чувството, че ми се сливат вече дните. Тъкмо тръгнах да си правя кафе, то пък свършило, а така ми се пиеше, малко да отдъхна. Малко нанагорно и на мен ми идва, искам седмица на морето.  *INLOVE*

Бубе, така, както го описваш ТМ ми прилича на мен. И аз се разбирам със свекърите, но не бих искала да живеем заедно, нито пък с нашите. Особено напоследък съм тотално разочарована от всички и на самотен остров само тримата да сме си ще ми е екстра. Да отчетем факта, че и на мъжете им е още по-неудобно в "чуждата" къща. ММ ни караше да ходим с детето на село за няколко дни, но се дърпам. Просто не ми е комфортно да се съобразявам с други хора, да се налага да си прехапвам езика, за да няма спорове, и т.н. Казала съм, ако има нещо за помагане да ни викат, но да седя там, не мерси. Всеки да си знае къщата и семейството, а на този етап вече си имаме отделни семейства. Всеки си обича роднините, но е тежко, когато трябва да се чувстваш разпънат между родителите и твоето си семейство. Още повече пък да възникват спорове, заради това нещо.
Бубе, ти си усещаш нещата по твой начин, така че с повече говорене ще се изясните.  @}->--


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 10, 2020, 17:56:34
Не мисля, че някой изобщо се тревожи за чистачката и дребния човек в бара, ама както и да е. Това не е свикване на живот с вируса... Щото ако дебелият врат се разболее, за него има място в болницата и специални лекарства, ама на бедния Господ да му е на помощ.
Хич не си мислете, че протестите в Америка са били с маски и със спазена дистанция. Точно обратното - пълна блъсканица, още по- опасен задушлив газ, танцуване, пеене и скандиране. Обаче, ако си ходил на протест, после не можеш да ползваш лекарска помощ от какъвто и да е специалист в рамките на 14 дни, не те взимат, ако и да имаш златна застраховка. Когато отиваш в затворен ресторант/бирария, записват име и телефонен номер, съобщават ти за опасностите и проследяват има ли ръст на заразени, за да знаят кога и как да разхлабват мерките. За тези неща мен питайте, минаха ми през главата, та ми скъсиха живота.  :\
Бубе, този път заставам твърдо зад теб. Добре е да останете там, щом ти се чувстваш сигурна и спокойна. Пък от твоя страна ти се откажи от ходене заедно на море, това е вече прекалено, според мен. Момчето е изнервено в момента, сменя работа, ситуацията е неясна, тревожността на всички расте... Ако друго не помага, пускай сълзи /дано можеш, де/.
Ако е решил да се инати, просто не си видяла тази черта от характера му в кризисна ситуация. От теб зависи дали ще можеш да живееш в бъдеще с това, няма да го промениш. В нашето семейство е същото в момента, неговите решения не са съобразени с моите разбирания и категорично казва, че ще прави това, което иска. За съжаление нищо не мога вече да направя, по- рано си го пусках покрай ушите и обръщах внимание на другите му положителни качества. Ама при тази ситуация хич и не ме греят другите му плюсове.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 11, 2020, 09:02:30
За обикновения човек никой не се е загрижил, общо взето всеки мисли за себе си.А в малките радове пък, съвсем се овълчват хората с пари.Ние не бяхме излизали на заведение от преди карантината, миналата неделя отидохме на сутрешно кафе в едно заведение до нас с външен детски кът.Това ни е било и ще ни бъде скоро.Но хората си ходят.Вчера окъсняхме и по никое време ходихме да търсим колектори за урина и установих, че улиците са пълни с хора, заведенията и те и въобще живота си върви.

Свекърва искам да те питам нещо, че наблюдавам едни промени в моето родителско тяло.Баща ми работи, майка се пенсионира вече.Наблюдавам, че прага и на търпение спрямо него е изключително нисък.Почти е спряла за определени неща да се съобразява с него и ако преди е търсела общия комфорт, сега търси своя личен.Разминават се в много неща и за нея това не е проблем както преди години.
Имам чувството че с годините търпимостта и към грешките му намалява и иска той да поеме по-голяма отговорност.И че някак няма сили вече да прави компромиси.Децата са големи, родителите им са остарели и не вижда смисъл да крепи вече толкова крехкото им съжителство безоблачно.
Не знам правилно ли мисля, и правилни ли са ми наблюденията.

И в тоя ред на мисли, крепейки тая мъжка гордост, не грешим ли, не пренебрегваме ли себе си в името те  и семейството да е добре.Но пък ако се еманципираме прекалено много, няма ли да си живеем сами?
Големи размисли събота сутрин.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 11, 2020, 10:33:39
Маги, аз имам същите наблюдения за майка. Явно им писва да търпят патриархат на дърти години. Разбирам ги.
И да, аз спрях с голяма част от компромисите. Изхабена съм отсега- камо ли да почна чак на 60 да се отстоявам- няма да оцелея.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 11, 2020, 16:07:08
Никога ситуацията не е била като сегашната, минали сме през кризата на Чернобил, на Прехода и още ред трудности. Тогава обаче някак гледахме в една посока.
Решил е, че ще ходи на работа и ще носи отговорност към бизнеса така, както беше преди пандемията - командировки, ходене по институции и физическо присъствие сред млади. Няма шофьорска книжка и трябва някой да го кара, тоест влиза в кола с различни хора за дълго време. Много неща може да решава с виртуални срещи и разговори, но не казва защо не иска, просто е "защото, така". Разбирам, че се отпуска емоционално, но в случая сме едно - аз пазя него, той пази мен. Не се смятам нито за млада, нито за здрава, че да се навирам между шамарите за адреналин.
Не мисля, че нетърпимостта ми расте с възрастта, просто сега е момент на няколко кризи. И да бях по- млада, пак щях да реагирам така, не се съмнявам, че и той щеше да направи нещо различно. Според мен, правя това, което мога и което е най- доброто за мен и околните, съзнателно и отговорно. Той хипотетично спасява света, ама даже и не може да се обоснове защо. Предполагам, че го държи служебната власт и парите, които пък за мен никога не са били приоритет, щом имам нужния минимум. За пояснение, пенсионер е от две години, взима тавана и дай боже дълго да го взима.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 11, 2020, 16:27:34
Свекс, в твоя случай- при него е фиксирана гледна точка тип бетон. Така си баба знае, така си бае, е неговата работа. А и не е свикнал да седи вкъщи и със сигурност е ужасен от перспективата. И за властта и кинтите също е важна добавка- ако се върне вкъщи, ще трябва да намери наново своето място и да го овласти. =] *db*
Мъжка му работа с две думи.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 13, 2020, 11:14:30
Добър ден

Маги къде се губиш? Няма ли да се разпишеш?

Как изкарахте уикенда? Ние пак по обиколихме малко, извадихме душата на децата, втори уикенд с по 12км пеша им дойде в повече, та май този уикенд ще починем малко

Ох това с майките и при моята съм го забелязала. Те с баща ми докато и двамата работеха бяха пълен синхрон, аз тях да се карат не съм ги чувала, всеки ден се обясняваха в любов, а сега са като куче и котка, не иска майка ми вече да се съобразява с баща ми и се дразни на неща които преди това цяла живот е търпяла.

Ох отивам да снимам едно видео, толкова съм надебеляла че в роклята съм като наденичка със стягащи гащи,ама на лицето стягащи гащи не мога да сложа  :badgirl:


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Bube в юли 13, 2020, 11:47:39
Привет!

След петък ме хвърлихте в дълбоки размисли, че и аз имам грешка наистина, че изисквам прекалено много от любимия...

Еми, хареса ми твоята поговорка!

Свекърва, именно защото сме под напрежение и сега виждам как функционира под стрес. (между другото, за семейното море, тук не го карам, той просто наистина много го заобича и сега дори се ядосва, че ще е само за десетина дни, а не за три седмици).

Ще се опитам поне този път аз да съм по-отстъпчивата, защото наистина много му се събра и иска просто да получи малко разбиране. Не искам такива малко, незначителни, делнишки неща, да съборят това, което има между нас.

Ние събота и неделя имахме толкова много активност! Участвахме с милото на състезание по колоездене през Лозенската планина. Разкатахме се, но се радвам, че го минахме и то не с лошо време :) Имахме после малко селскостопанска работа (да, сеното), но приключихме за тази година! Отделно имах и фотосесия. Абе въобще, сега съм многооо уморена!

И малко да ви се изрекламирам тук, ако има някой в района на София, който се интересува от мини лятна фотосесия :)
https://www.withlove.bg/ (https://www.withlove.bg/)Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 13, 2020, 11:58:00
Привет!

 Оф, и ние се счупихме от ходене. Минахме Вазовата екопътека от гара Бов до с. Заселе и после се спуснахме по един черен автомобилен път надолу. Беше по-обиколен, но равен. Пътеката беше доста населена, а на пътя имаше само още 1 двойка, с която се редувахме да се изпреварваме. Телефоните показваха 25 км изминати, колко е вярно не знам. Вчера за сметка на това изобщо не сме мърдали от вкъщи. Обикновено излизаме следобедно да се разхождаме, но с протестиращи не ми се бута в момента. *THUMBS*

 И аз намирам разлики в нашите от преди и сега, не големи, но аз ги забелязвам. И в свекърите забелязвам и като че ли мъжете повече се променят и стават по-капризни и свадливи, ако и преди да са били разбрани. :P

 Аз отсега си чакам уикенда да си видя детето. Този път ще водим и свекървата/ свекърите зависи как дойде. Не обичам много да ги събирам родителските двойки, не че не се разбират, ама пак съм нащрек кой какво ще каже, да не разбере криво. Иначе искаха да купят някакъв голям подарък на Ж. и трябваше да мисля тия дни. Измислих го някакъв котлон и разни чинийки с плей-до да се прави, че готви. Аз така или иначе исках да й взема пластилин, а тя обича да "готви манджи". Хем малко фината моторика и въображението да развием. ;)

  Дано около 2 дни й държи влага, че толкова наследствени играчки са й на разположение, че вече нищо не й прави впечатление. Строила е на двора 2 вида коли, една триколка с/без  бутане, една тротинетка и я чака баланс колело.Ето на майка ми мога да й обясня и да разбере, че не искам да се купуват играчки, на свекървата максимумът, който съм постигнала, е аз да избера и купя, а тя да даде пари. То е повече бабата да се зарадва, че дава голям подарък, отколкото на Ж. да й направим кеф, ама... Искам да я възпитам да може да оценява нещата, друг път пък си казвам, ама тя износва много и доизползва много чужди играчки, искам нещо да си е нейно. Едно време аз имах наследство от братовчедите, но не бяха толкова много играчките, до които имахме достъп, и помня как съм мечтаела за някакви неща и какво съм изпитала като съм ги получила след месеци желание. Сега имам чувството, че много рядко са така децата... Може пък да е за добро и моето да е било странното, а така да трябва да бъде. Голям размисъл му дръпнах. *crazy*

 Хайде хубав ден! Днес единственото разнообразие ще е ходене до Лидл. От 3 седмици ми се ядат такоси и слава Богу, че е мексиканска седмица да си вземем шелс, че ги търсих и в Хит и вече на корема ми излязоха. =]
 


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 13, 2020, 12:21:55
Здравейте!
Почивните дни бяха по-лежерни, че жегата го предполагаше. Успях в събота да изляза следобеда сама по магазините. Харесах бански, ама го дебна от други места, че пак някаква никаква логика във фирмен магазин да е по-скъп в сравнение със сайтовете. =] Накупих си малко козметика. Нищо интересно с две думи.

Аз имам друг опит. Маги го каза за прекалената еманципация. Майка ми толкова е свикнала да командори служебно, че го пренася и в личния живот като отношение. То изобщо при нея границата работа - личен живот е полузаличена. В годините татко изпадна в крайностите. Или е апатичен към всички и всичко, или е с опънати до крайност нерви. Изобщо почти нищо не остана от човекът с финото чувство за хумор. Много рядко се отпуска и има светлинка.
Изобщо взаимоотношенията много трудно могат да са дразнител - реакция. Не сме програмирани машини, а всеки си влачи психическия и физически багаж от ежедневието. В дадена ситуация лесно може да махнем с ръка, ама в други - най-малкото може да ни извади от строя.
И друго ми прави впечатление - изкукват хора без лични интереси и хоби (най-общо казано). Една приказка помня от прабаба ми: казваше, че не може "да стои паратки" (да не правиш нищо, със скръстени ръце и празен поглед в нищото).

Това с играчките ми е мисия от самото начало *THUMBS* Мен ме влудяват и безброй много боклуци. По-добре малко, ама качествени вещи.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 13, 2020, 13:20:55
Тук съм, но тая сутрин тичахме на преглед при ортопед, контролен.После каката на баскетбол, айде прибери се, сложи им да ядат, опправи и то стана никое време.

Ние имаме домашен проблем, едната котка е болна.Откриха и чернодробна недостатъчност, всеки ден е на системи, бият и инжекции.Ако прояде, може да поживее още няколко години, ако ли не .... Голяма мъка е честно. Отгледали сме я от малко, новородено коте.Беше с пъпната връв като я открихме и спасихме.Сърцето ме боли за нея, но това е живота.

Събота и неделя вече са ми размити.Освен, че се сдобихме с нов хладилник и телевизор, ходихме на едно гости с все чаветата и в неделя ходих до МОЛа че имах да пазарувам подаръци.Май това беше.Тая седмица ми е седмицата на прегледите при лекари и на тичането с каката.Ще ми се разкаже играта, напред назад по тия баири, ама това е положението.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 13, 2020, 16:00:41
Адиктед, това с играчките ми е много болна тема от детството. Затова му купувам всичко което иска. Не че реално го оценява, а и поколението им е такова- пренаситено с емоции и материя... Ама нейсе.

Аз бях с майка  неделята- най после успях да й отделя един ден да изберем сандали, че е с проблемни крака.
В мола ми направи впечатление едно че е празен, второ че все се жалват че нямат работа- а с клиенти не им се работи. Държат се отегчено, пуфкат ако трябва да вадят втори чифт обувки, а грам човек нямат в магазина. Ако ги видят шефовете им, сигурно няма да са доволни.
На малкия взех книжки, забелязвам че кратките приказки по го влекат, дългите го отегчават. На мен и майка си взех Удхаус някакво ново издание и ново издание на  Разум и чувства на Остин. Дочитам един вестникарски любовен роман и някак не ми се четеше нищо тежко. =]


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 13, 2020, 22:18:14
Здрасти!
Уикенда си го изкарахме разкошно! Много ни хареса по края на Адиктед и с удоволствие  пак ще отидем. Къщите бяха много хубави, басейна идеален, Ники не излезе! Едвам го вадех на обяд и вечер. Ресторанта много ни хареса (този, който Адиктед препоръчва). Возихме се на влака, ама за малко, че му беше последното кръгче и като чух че дъни чалга. .. Ама за кефа на Ники издържахме 15мин ;)
Аз от днеска съм болничен с Ники в къщи. Не знма какво стана. Той от неделя е със страшна жълто-зелена хрема, не може да се издига и кашля щото си гълата. Мен, тате и Р ни драскат гълата. Само майка за сега е читава. До петък трябва да се оправим, че море ни чака.
Адиктед, напълно ти разбирам размислите с подаръците. Аз минах на принципа, че подаръци (големи) се получават само на повод (рд, Коледа, 1.06....) и без това едва измисля какво да му купя, та ако купувам през 1 седмица съвсем ще зацикля. Старая се да няма ненужни неща, с които да не играе и гледам да прибиран което не ползва. Той не е от много искащите деца, по научила съм го че не се купува всеки ден нешо си, просто ей така и след 10мин да се метне някъде. Забелязах, че има неща които много харесва и почва да говори за тях и как в би искал "точно такова...", но сам си казва че ще му е за рдто (че сега е най-близо). За колело с педали говореше няколко месеца и много му се изкефи, за кухнята беше същото, 2 м обясняваш как ще слуша, за му донесе дядо Коледа кухня и беше на 7то небе като я получи. Докато като му се купи нешо ей така, щото да се харчат пари ги размята някъде и  или ги изпипуеа набързо, или изобщо не ги поглежда. Закриване с вещи и презадоволяване, не са моето  :\
За търпимостта на родителите, не мога много да кажа, ама у нас е обратното тате е пенсионер, майка и тя, ама оше работи. Той последните години много повече взе да полага грижи за домакинството (опитва се да готви даже), отколкото преди. Ама у нас винаги е било матриархат, общо взето.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 14, 2020, 08:38:10
Здравейте!

Аз от сега се чудя как ще го търпя ММ, когато (дай Боже, де) и двамата сме пенсионери и по цял ден сме само двамата. Баба ми, която твърдеше, че няма да живее на село, в крайна сметка реши, че е по-добре да седят на село, защото там все и има нещо за правене.

Аз само съм помолила да не е повече от една играчка на ден. Иначе да му купуват, виждам, че ги радва. Сега всички деца имат много играчки. Миналата седмица Бамбук беше за малко у един негов приятел и после ми вика: "Мамо, и аз искам да имам много играчки" :)) :)) а според мен е затрупан :)) :))

Моят курс свърши в петък. В неделя ходихме във Вила Хермес и парка около нея във Виена, а вчера до Халщат. Много е красиво там. Пък и Арендел е вдъхновен от там. Днес back to reality.

Хубава седмица :)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 14, 2020, 09:08:16
Привет и от мен, аз имам болна близначка и съм в тотален филм.Вдига Т висока човечето и не е ОК, ще я водя на лекар.Каката замина на баскетбол, намерихме кой да я заведе днес и да я занимава през деня, свекърва ми ще я вземе на работа.Аз ще тичам по лекари, а вечерта мъжът ще води котката на системи.От тия системи горката се изпуска навсякъде и пера половината къща.Сложих и памперс аз накрая, че то не се издържа.

Тоя месец не го знам какъв е, ретрограден ли е, ненормален ли е, но от 01.07 до ден днешен нямам почивка, все нещо става.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 14, 2020, 09:21:36
Привет!

 Рат, радвам се, че ви е харесало. Влакът понеже минава покрай нас и вечер съм останала с впечатление, че се качват местни тийнове, та мислех, че те си пускат чалга на телефоните... :no:

 За подаръците сега позволих, защото Ж. от февруари все е с другата баба +/ - мен и свекървата предполагам се е затъжила и иска да я зарадва. Иначе единственото, което купувам без лимит са книжки. Винаги са й интересни, иска да й се четат, напоследък си разлиства и разказва истории по картинките сама, а мен това ме радва много. Всички деца искат много играчки, но освен за бройката не е като да си играят с тях така че да си заслужава. Помня и снимки имам като ходихме на една сватба в Русе и преспахме в апартамент на едни хора, дето работеха в Испания, мисля. Дъщерята беше малко по-голяма от мен и цялата секция беше наредена с кукли, с барбита, барби обзавеждане. От вълнение не спах и исках майка да ме снима. Момичето изобщо не изглеждаше впечатлено, всички играчки си имаха точно определено място и си седяха като на изложба. Мен освен всичко останало ме дразни, че още сме на етап да пазим за 2ро и ми се трупат всякакви нужни и ненужни вещи и се задръстваме. :no:

  Напоследък ми се струва, че във възрастните двойки мъжете стават по-малко склонни към компромиси, по- своеволни и инатливи. Не знам специфика на самата възраст ли е или на точно това поколение, ама го наблюдавам при всички близки. С ММ засега нямаме проблем да прекарваме дълго време заедно сами, дано докато одъртеем не изкукаме съвсем и да можем да се понасяме. 8P

 Хайде хубав ден!

ПП: Маги, сила и прегръдки, че верно юли звучи критичен!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 14, 2020, 09:34:32
Маги, дано бързо да мине!
Адиктед, то наистина бяха масово местни на вкалчето. Имаше едни момчета 4мя, на около 8-10год, леле тия как говореха... Ужасих се какви думи ползват на тия години.
Аз си знам, че съм трудна за понасяне, даже майка ми едва ме издържа на моменти. Мен ме е страх като вляза в критическата, дали ще ме издържат близките и аз тях. Като се сетя у нас какво чудо беше майка в критическата, аз в пубертета, тате едва ни усмиряваше.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 14, 2020, 09:56:32
Привет! Панда, как хубаво ме върна във Виена... мечтая си като се нормализира светът да заведем децата до зоопарка, а моя милост да изяде една торта с гледка от високо към двореца :) Ние като гаджета 2 пъти ходихме във Виена и ми е романтична дестинация, за градините на Мирабел в Залцбург също си мечтая  *INLOVE*
Ние го избутахме Меркурия и веднага усетих как се задвижиха проектите като с вълшебна пръчка.  *YAHOO* Да се движат, работа да има и всичко ще е наред. Тук в всички живеят все едно вирус няма, а вече и аз познавам разболели се. Дай Боже да им мине леко.

Аз съм на принципа напоследък, че бабите, дядовците, лелите, чичовците са едни мили хора, които въпреки че живеят с друг ритъм и разбирания, все пак обичат децата ни. Нека да ги обгрижват както искат, да им купуват каквото искат и да си създават готини спомени както искат, защото това си е между тях и аз работа да им се бъркам там нямам. Отказвам да контролирам целия свят! В детския мозък като нещо уау се запечатват най-невероятни неща и после като станеш "голям" изплуват такива мили моменти като например леля как ме водеше на разходка в Плевен и ми купуваше зелен сок, който се продаваше от едни машини по главната, после тия машини ги нямаше вече, но имаше сладолед на фунийки :) Ако някой ги помни тия машини, да каже газиран ли беше пустия сок и на какво имаше вкус зеленото ?

Маги, прегръдки! Да се успокояват и при вас нещата!

Хубава седмица!  :girl_wink:


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 14, 2020, 09:59:27
Оле Маги, бързо да се оправя шушулката! Дано е макс тридневно вирусче  *INLOVE*

Рат и ние с майка ми така съвпаднахме, аз в пубертет, тя в критическа, мале какво беше...

Относно играчките, ние сме като при Рат, знае че се купуват по два повода РД+Коледа, сега си е харесал една писта от съседското дете и само повтаря как дядо Коледа ще му я донесе. Иначе свека всеки път му купува по нещо когато е при тях, но то е някаква малка количка, те не са ми драма, той си ги пази. Книжки много рядко купувам, не искам да трупам и книжки, взимам такива само които знам че в момента темата в тях е интересна, приказки не харесва особено, но примерно е изял буквите на енциклопедията на Нешънъл за Космоса, сега също ежедневно разлиства една за климата, динозаврите.Също така книгите за готвене на Манчев и Шишков са на почит  :)). Тези неща трябва да следват интереса на детето, да го обогатяват.

Лек ден на всички!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 14, 2020, 10:06:39
Киви, ментов сок.Самия сок беше концентрат, разреждаха го с газирана вода.И аз помня :)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 14, 2020, 13:05:49
Булче, направо ми написа поста! Книжки обича, но определени, има се вече интереси и не всяка иска. Има такива, които и по един път не са четени, просто не ги иска и това е. Барбароните бяха много любими, вече не ги пипа, а имам още, които не съм му дала даже  =]
За мен е по-важно да има спомени с баби и дядовци, от колкото вещи от тях. Отношението, игрите, забавленията заедно, остават спомен, а не поредната играчка.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 14, 2020, 13:32:41
Рат, и за мен изживяванията са повече от играчките. Не се знае какво ще се запечата в съзнанието, но аз поне помня само случки с дядо ми, който първи си отиде. Помня как ме учеше на стихотворения, как ми обясняваше за религиите, как сядахме вечер на стълбите пред вилата и пееше Хубава си моя горо и ми показваше съзвездията. И от другите, та и от живата ми баба детските спомени не са свързани с нито една играчка, а със споделено време, ядене, някакъв израз, които често са ползвали. *INLOVE* Иска ми се Ж. да има сетива да се наслади на такива неща, а не да е втурачена в някакви си играчки, които никога не стигат и чуждите са по-интересни. Ама както казах това може да си е мое изкривено възприятие, не задължително правилно. За книжките, разбира се, са съобразени с нейната възраст. Тя към момента няма някакви толкова изразени любимци и интереси. Гледам да са с кратък текст и красиви илюстрации и да натрупва речников запас. Миналата година и бях купила едни малки за заспиване от Лидл. Идеята тогава ми беше просто да може сама да ги разлиства, че мъкнеше едни огромни стари и се удряше с тях. Е, ужасни са, преведени директно от немски, мисля. Имената на героите нямат прочитане, но тя в момента само това иска да й се чете. :no:
 И аз съм в клуба тийн+ майка в критическа. Ако денят не започнеше със скандал тръгваше криво. Баща ми пък отиде в Щатите точно в този момент и се спаси, но едва ли щеше да ни повлияе на хормоните. 8P


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: always_and_forever в юли 14, 2020, 14:33:15
Здравейте!

Мина рожденият ден на детето, съвсем наближава годишнината от сватбата ни, после пък ще е почивката и общо взето скоро няма да си почина от към организации.  8P
Рождения ден мина супер, два дена празнувахме. Ще разказвам в темата ни. Имаме си вече пораснало момче.  *INLOVE*
Бях си дала срок до пролетта да оправя няколко зъба, но покрай вируса ми се объркаха плановете и действам сега. Вчера учудващо ми направи един зъб без да трябва да ходя 3 пъти само за него. После ходихме до София при Мустаков за детето. И за това ще пиша в темата. Вечерта се чувствах много изморена и нямах търпение да легна.
С играчки и ние сме заринати. Сега, покрай рождения ден получи много неща. Има си една стая пълна с играчки, но и тя не е достатъчна да ги побере. Общо взето е презадоволен. Много трудно ни беше да решим какво да му подарим, защото това, което искаше не съществува все още.  :\ Играчките по никакъв начин не заместват вниманието, времето и любовта, която получава от нас. Ние не сме имали толкова играчки като деца, но и времената бяха други. Никой, освен нас не му подарява играчки, бабите и дядовците му дават пари за празниците. И на мен ми се иска да си създава спомени с тях, но те явно са на друго мнение и не знам с какво ще ги запомни.

Книжки има много и гледам често да му купувам. Последно едни енциклопедии на Фют не оставяше и ги четяхме по не знам си колко пъти на ден.  *INLOVE*

Маги, кураж и да се оправи бързо детето.

Пс това го пиша от сутринта и ме ми остана време да довърша.
Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 14, 2020, 15:59:57
Маги, другата мома ли е с температура, или същата? Има някакъв грип по децата, дето ошашка родителите в последно време, две от майките наоколо чух да се оплакват - температура и гърло, като на едното детенце стигнало до гнойна ангина.
Миме, скъпи гости сте имали на празника, по- хубав подарък от това няма! *INLOVE*
Киви, свързах лимонадата ти със спомените за моята баба.  *INLOVE* В близост до нас, зад училището, в което учих до 4- ти клас, е ВМИ, тогава Държавна Болница и точно срещу входа и имаше такава сергийка. В квадратни наклонени буркани слагаха зелен /мента/, жълт /трябваше да е лимон, ама не е/ и червен /малина/ концентрат. Разреждаха го с газирана вода от машина с помпа, която ужасно бучеше. Чашите миеха само с вода, като ги поставяха в нещо като шадраванче с гърлото надолу и леко ги завъртаха. После слагаха от сиропа, добавяха кубчета лед и газираха, да потече пяна по чашата. Докато чакаш ритуала и ти се пълни устата със слюнка. Ама баба ми винаги носеше в чантата си стъклена чаша от вкъщи и караше там да ми слагат лимонадата, без ледчета. Даже и шише с вода понякога мъкнеше, от онези с телчета и порцеланова капачка. Запомнила съм го, защото баща ми, чичо ми и майка ми вечно се подиграваха на баба и дори след нея разказваха за изключителните и хигиенни навици ;) Като си направя сега сметка, била е на 22, когато е минала онази инфлуенца 1918 г. и сигурно е било страшно да я преживее сама. Роднините и са в Пещера, тя отишла сама да учи чак в София. Наистина, на павилиона беше пълно с хора по пижами, явно лежащо болни, а чашите, както казах, изобщо не виждаха сапун. А, другата екстра беше, че продавачите взимаха стотинките и ги пускаха на тезгяха в нещо като образувала се локва вода, която пък се стичаше към гнездата за миене на чашите. :P. Нямаше да запомня нищо от това, ако родителите ми не го повтаряха и обсъждаха. Та децата запомнят баби и дядовци с нещо което им насочват вниманието родителите :), или многократно го повтарят. Моят баща почина когато НИ2 беше на 2 години, но всички ние разказвахме за общи преживявания и той ги помни, все едно съзнателно. Казвали сме също "това ти е подарък от баба", "това ти го изплете баба", "с дядо ти ходехте ето в тази кръчма, защото имаше пързалка в двора" и др. Мисълта ми е, че трябва да се повтарят и преразказват някои събития, за да се създадат спомени. Сега поне е лесно, правят се стотици снимки и може да се разглеждат и обсъждат.  :) Някои деца сами разказват и ако им се обърне внимание със задаване на въпроси, ето ти го споменът.
Маги, забравих да питам, прояде ли котето? Дано прескочи трапа, много е тежко...
Хубав оставащ ден на всички! *INLOVE*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 14, 2020, 16:17:03
Свекърва, другата е на ред.Точно висока Т и гърло.Ей сега и слагам компрес на гърлото аз, няма да се оттърве.Котето още не яде, мъка ми е там, ама ти знаеш.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 15, 2020, 07:30:59
Добро утро.Мина и тази нощ, по-добре беше, но не се хваля, чакам да видя днес как ще е госпожицата.

Мисля малко да се разходя из квартала, имам да минавам и през Спиди и Еконт, че имам пратки.Ще забраня на всякакви деца да ги пипат тия двете, бях доста либерална тия дни, ама това разболяване ме отрезви.Всеки се завира в количката, че са атракция голяма те двете.
Хубав ви ден!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 15, 2020, 12:31:45
Добър ден!
Къде сте всички?
Маги, дано вече да отивате към оправяне! Дърпай ги настрани, хората изобщо не се съобразяват и са супер нахални в това отношение.
Ники е една идея по-добре, даже се опитва да си духа носа (ще черпя скоро ако го усвои съвсем). Ама сега съм аз наред. След 2 дни гърло, днес вече яко ми е запушен носа и тече. Дано до петък да се оправим!
Честит имен ден на Владитата на Фети и на Мими, дано не пропускам някой!
Спорна сряда и да пишете!


и


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 15, 2020, 12:58:30
Добър ден!

 Верно много сме утихнали. Снощи много до късно не можах да заспя и днес съм леко зашеметена.
 
Аз като типична майка орлица изобщо пък не давах да пипат Ж. разни случайни хора. В настоящата обстановка също не ми е много приятно, но я дезинфекцирам след някакъв близък контакт. Ей, предния път на село дойде един дядо с внуче голям зор да се хванели за ръце, направо се изприщих... внучето не искаше, а нашата пък много се запали по идеята. Добре, че беше темерутщината на другото дете, та да не се изпълни искането на дядото. ;) Знам, че звуча налудничево, ама като така и така не общува към момента с много деца защо да си подава ръка с разни непознати...
 
 Близначките са голям фурор винаги. Моите братовчедки са и рижи и еднояйчни и до ден днешен където се появят предизвикват вълнение. Вчера гледах, че едната вече е напреднала с 2рата бременност. Точно 2 години ще е разликата на децата. Много им се кефя, сигурно защото нашите неща не се наредиха така.;)

 Да са здрави и щастливи Владитата. Вчера и мен на патерица ме поздравиха за пореден имен ден дето не го знаех... Св. Вероника било на 12.07. Нека да има празници *THUMBS*Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 15, 2020, 13:19:27
Здравейте!
Вчера бяхме до училището. Исках да се видим с госпожата на занималнята, обаче учители не видях. Явно са ги пришпорили да са в отпуск, защото многозначително вдигаха рамене, когато попитах за среща. За сметка на това децата поиграха в двора без присъствието на други.
Днес сутринта си приех пратката с новия бански :danceg: Много съм доволна! Дизайнерите, когато искат, могат да измислят хубави неща. Много се надявам покрай цялата криза с короната, бързата мода да се намали наполовина поне. То толкова грозни модели дрехи има... Чудя се кой изобщо ги купува! Дори и в интернет не могат грам свястни снимки да качат, какво остава за усещането на живо.

Свекърва, такива сокчета имаше и срещу пирожките на Халите, нали? Много смътно ги помня. Помня ясно машините със скрежината. Помня и какъв бизнес се въртеше с хотдози - на пазарски сергии, един тостер, една тенджера с попарени кренвирши, първите сосове в пластмасови бутилки и онези червени салфетки, твърди като велпапе. Хигиената беше улична. Най-отвратително за майка ми пък е останал споменът от квартала на баба. По улица "Иван Вазов" имаше доста магазини и сергии и по обяд плъзваха медицински сестри в болнични халати и с белите чехли от близката болница. Няма зиме, няма лете! Вътре и вън със същите манти.  =]

Адиктед, аз пък наскоро чух за цвете Вероника и много се изненадах.

Бързо оздравяване на всички болни!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 15, 2020, 13:32:47
Аа цветето го знам някъде от около 98 година. За Св. Вероника знам историята, но че на 12 юли я честват ми е ново.

Хот-дог помня, че имаше под колоните до Джумаята. Тия твърдите салфетки бяха едни белезникаво розАви и миришеха като употребени за пореден път. Скоро се сещах как на Централна гара имаше карамелени и шоколадови пуканки и винаги намазвах я фунийка, я в найлоново пликче навръщане от вилата. А това с мантите и сравнително скоро съм го виждала, ама около Пълмед, нали ни е наблизо.

 Вчера точно гледах от какво се отказала една влогърка французойка да купува. Тя има интересни видеа на тема подтон на кожа, цветове и кройки подходящи за различните хора. Та се замислих, че аз реално нищо от тия неща  дето тя ги спряла не купувам, пък съм пак далеч от минимализма.:)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Feribotka в юли 15, 2020, 14:42:27
 :girl_impossible: То станало средата на месеца аз докато се запиша  :[
За играчките и ние сме само по повод, най-много и за първи юни нещо да забърше. Сега за РД съм много доволна, че организирах хората по групи да вземат големи неща, от които имаме нужда, а не поредните пластмаси. Иначе съм ви казвала, редовно разчиствам и прехвърлям или на двора, или при бабите или подарявам/дарявам.
Уф Маги много смотано и за котката и за детето, бързо да се оправяте  *INLOVE*
Аз също горе долу съм оставила децата като са с баба и дядо на самотек, хич не им се бъркам. Само непрекъснатите сокчета и близалки ме смущават, ма ги научих да взимат близалки от аптеката и от тия плодовите пюрета, поне да не е съвсем захар.
У нас най-новият хит са на ФЮТ Изследователи, поръчала съм няколко за рд.
Предстоят ни много празници и на нас, за ММ още не ме капарирали ресторант, ама трябва да се ориентираме вече. За Мис още малко украса трябва и ако остане време ще отскоча за някоя нова блуза/рокля, макар че не е задължително. Още мисля и за подаръка на мъжа на сърцето ми, ма се успокоявам, е има цяла седмица и съм поръчала разни дребни лиготии ако не друго  :[
Всички болни да оздравяват  *INLOVE*
Къде е Мери Ми  :(
Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 16, 2020, 08:00:16
Привет, нов ден, нова екстра - хрема!Аз, и другата близначка сме със сополи.Тя не можа да спи, и аз съответно.Аз ви казвам, ще се гръмна има още две седмици до края на месеца!Не свърши ли тоя Меркурий по-дяволите?!
Поне днес вали и баскетбола се отмени, което значи почивка за мен.Надявам се да дремна днес след обяд.
Дори не знам кой ден от седмицата сме, всичко ми тече на забавен каданс.
Айде хубав ден и пишете!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 16, 2020, 08:49:27
Меркурия свърши още в неделя, Маги! Ама не е за разправяне... и в нашата рода тръгна на зле, дай Боже поне змейовете да са здрави. Аз от 2 дни обикалям като блъснат самолет. Имам едни проекти да подготвям, поне това ми фокусира съзнанието върху нещо различно. Бързо да се оправяте с близначките!

Иначе 32 мога да го похваля :) Случихме на възпитателка в яслата, много обича децата, а и 32 и бърбори и й е слабост ( как се пише и с ударение?!). Тя се е захванала да му лекува злоядството и мога да се похваля, че снощи и двамата ми сина изядоха всичко, което им бях сготвила. Алелуя!

На вълна ремонт на класна стая сме в училището, паркети, бои... на мен много ми се ще да изюркам народа да сменим и секцията (и все пак идеално разбирам, че доста хора са затруднени и не биха се включили сега не от нежелание, а от невъзможност...). Надявам се да се сплотим родителския колектив около тези неща и децата да се чувстват добре заедно.Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 16, 2020, 09:35:16
Добро утро!

Той ретроградния мина но има още две седмици влияние, тъй че ще го усещаме още малко, но по-скоро си търсим оправдание за егаси обърканата година в живота  :[.

Маги, хванали сте някое риновирусче, ще мине за няколко дни, дърпай на девойката сополите. Как е другата с температурата?

И нас тези дни ни удари, три дни издирвах едно лекарство за мм, направи пак подагрена криза, оказа се че едното лекарство са го изтеглили и лекуват короната с него, в това време на пандемия никой не пътува, търсихме го и в Румъния и в Гърция, накрая в Гърция го намерихме,то и там било изтеглено но слава богу изкарахме късмет. Една бивша колежка е там и купи няколко кутии. Та дано му помогне, той е в някакъв шок от болки, свода му няма даже от това колко му е подут крака...

И така, лек и спокоен ден на всички!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 16, 2020, 13:06:33
Вчера едната ми съседка направи 33. Други изкоментираха за Христовата възраст и как сега започвал животът. Та и при мен нали така съвпаднаха тежестта на възрастта и на короната, викам да минава тази година и да го почвам тоя ми ти живот 8P ;)

Киви, хубава идея за реновиране, ама и училищата малко прекаляват с родителското изнудване. Ще кажеш, че сте в някой Диарбекир! Точно пък в София да нямат пари - айде, моля! Иначе ако са здрави секциите и е само до освежаване - с едни нови панти и вратички работата ще заспи. :)
В училището на Кокона последните години съм влизала само, за да гласувам. Виждах старите зелени чинове от едно време. Обаче се оказа друго. Дъртите чинове ги вадят от хранилището само по избори. Всъщност децата ползват индивидуални масички и отделни столове. Масичките са в две редици по три една до друга. По време на някои часове и занимания ги разместват и са две по две насреща, в кръг по групи и тн. Гледах снимки в сайта. Ама то като са индивидуални маси и много бързо и лесно се правят удобни конфигурации. *THUMBS* И шкафовете отзад са нови, защото вече няколко години не се носят раниците всеки ден, а само в понеделник и в петък връщат всичко вкъщи. Ще открият и нашите директори топлата вода...

Мен сутринта ме изнервиха външни хора, ама вече си наместих чакрите и реших да съм над нещата. Отивам да засядам на машината. Моят мъж не си хареса къси панталони. Купи си на разпродажба дълги и сега ще ги режа =]


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 16, 2020, 14:15:04
Замислям се че наистина прекаляват с ентусиазма на родителите- в градината беше същото. По наше време нито някой родител стъпваше да види, нито някой учител е искал пари. Аз съм от конете с белите опашки, както викам на алахойтите- ако някой не каже че е задължително, не се занимавам с такива инициативи- оставаше училище в Сф наистина да няма пари за ремонти.  По ме вълнува лично мен в бъдеще, ще имат ли стол, хубава занималня и прочие.
Абе какво съм седнала за нероден Петко- то не се знае ,ще има ли обучение на местО. =]
Една пред блока ( от групичките които упорито заобикалям, но син ми упорито поздравява  *crazy*  ) гордо ми се похвали без да съм я питала- детето от септември било прието на ясла. Аз пък съм в цикъл и първо че грам не виждам това да е повод за хвалене, второ че изръсих че може въобще да няма ясла септември. =]
Май е по-добре в името на общото благо, да не се социализирам с майките около блока. *crazy*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 16, 2020, 14:52:44
Мотивацията на хората е различна :) Аз пък смятам, че ако нещо може да се подобри без изключително много да се напрягаме (щото не се напрягаме почти), а това ще зарадва децата и ще помогне да се чувстват добре в новото място, е чудесно пък да се направи нещо. Аз още си спомням с какъв ентусиазъм прекрачих прага на класната стая в първи клас и панделката, с която ми бяха вързани учебниците :)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 16, 2020, 15:08:20
аз съм на мнението на Киви, но знам колко нерви коства. Ние миналата година ремонтирахме в градината и няколко месеца след това директорката ремонтира отново и не можа да обясни защо... Но смятам че обществения принос е важен и може когато двете страни партнират много хубави неща да се получат. Дано случите и на учител, което е най-важното!

Еми, не си попаднала може би на твоите хора на площадката, мен също ми отне доооста време, едва тази година не просто ги понасям ми и приятни ми станаха, ама трябваше доста да пресея хората с които ми е ок да седя навън и да ми доставя удоволствие.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 16, 2020, 15:25:41
Най вероятно е ремонтирала още един път, защото е имало " едни пари за усвояване" - разбираш ли сега защо не съм ентусиаст...
А за площадката- тук ме познавате най добре. Аз извънфорумски приятелки нямам и едва ли ще имам ( освен тази с която раждах и една съученичка ). Не им понасям разговорите за масовки, битовизми и ботовското мислене. Вероятно проблемът си е и в мен ( макар че аз не страдам хич ). Общувам предимно с мъже извън приятелките си във форума.
Аз за съжаление, от училище не съм впечатлена от хубавите стаи ( бях в комунистическо даскало с "не кви да е деца" :))  и се грижеха за него ), а от лошото отношение на преподаватели, от хубавия стол и от липсата на занималня. Иначе другото което ще ме интересува за в бъдеще за малкия- локацията на училището ми е от изключително значение.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 16, 2020, 15:42:33
Привет!

 Аз днес имах неочаквана среща със стар познат и ми е странно оптимистичен деня. Някак си излязох от мисленето, че гадости само на мен се случват. Не че е хубаво като се случват и на други, но като видиш, че хора с подобни качества се борят със същите неща и се чувстваш, че не си сам. *THUMBS* Та нещо като излизане от Меркурия ми е днес( надявам се наистина да е и за вас).

 Хаха, Еми, кефиш ме- същото бих казала и аз на тази родителка. И въобще стила ни на общуване с майки май е еднакъв.*THUMBS*

 Помня как имахме една ученичка в учебния център, дето учеше в село край Пловдив. Не помня кое беше, не помня и каква беше причината по програма ли беше, схема със злоупотреба с брой ученици ли, но се гордееше колко им е хубаво училището и наистина селското училище изглеждаше по-добре, имаха униформи и безплатни нови учебници. В наше село също направиха ремонт преди да кажем едно много известно софийско частно да заприлича на нещо отвън, а не е като да са им малки таксите и ниски критериите за прием. Мисълта ми беше, че по малките места има доста варианти и няма да ме учуди софийските наистина да не разполагат с толкова голям бюджет, колкото спорадично из страната.:P

 Хайде хубава вечер!  *INLOVE*
 


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 16, 2020, 16:28:59
Еми и аз бях така, обаче не става... Първият път когато ми стана гадно беше на един Хелоуин, аз не празнувам такива неща, но децата на неговата възраст от блока ги бяха маскирали и минаха, той толкова им се зарадва но след това ревна, пита защо не е с тях, защо не идват в нас. После се почнаха рожденни дни, да си се канят помежду си, него го пропускаха щото аз не поддържах никакъв контакт с майките. Таа пречупих се миналата година, писах на майките да обикаляме заедно за Хелоуин, много радост беше. Сега покрай карантината, почнах да се насилвам да слизам долу, да се заговарям, та лека полека се сближиха и сега са неразделни, те са голяма банда, все на неговата възраст и си ги търси, не иска да обикаля с мен или баща му. То не е като едно време, пуснеш го пред блока и да се оправя, все ще намери някой, трябва да си там, та щеш не щеш ще се пречупиш. *INLOVE*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 16, 2020, 16:53:23
Оф ще трябва да си купя успокоителни явно :))


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 16, 2020, 16:57:44
Ние и с двете деца бяхме много ангажирани от детската грядина, та до края на гимназията. Минала съм от поправяне на играчки до събиране на пари за нов паркет в класната стая. Боядисвали сме огради, садили сме дръвчета /нито едно не оцеля, нямаше кой да полива/, купували сме тоалетна хартия и разни помощни материали, прозорци и пердета сме сменяли, ама и времената в началото на Прехода бяха други.
Хич не виждам и аз как ще се случат нещата за физическо присъствие в училище :[. В Нидерландия тази година началните училища са почнали занятия о понеделник, че да могат да са навън, докато времето е по- хубаво.
Гледах репортажи, че на много места в по- малките градове организират летни училища за наваксване на материала, който е преподаван дистанционно. Не съм чула около нас да има такова нещо, макар в съседство да се намират 3 и един техникум. Учителките от ясли, детски градини и училища ползват отпуски в момента =]. Съседчето е по две седмици на градина в месеците до октомври, да се изредят до си изразходват дните лелки и учителки. Пък съвсем не се знае какво ще се случи и защо да ги хабят баш сега, когато и родителите се върнаха в работен режим *crazy* Из учителските форуми са се разделили на групи и се плюят едни други... Преди клюкарстваха, сега се мразят до дупка и всяка втора дума е "на въпреки".
Хайде, лека вечер на всички *INLOVE*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 16, 2020, 19:59:09
Хубаво е да има разбирателство между ръководство и родители. Обаче ми прави впечатление, че често ръководството не искат много външна намеса, разбирайте претенции в последствие. От друга страна и родителите много трудно понякога се стиковат. Така например в градината стана дума за поставяне на филтри, когато ни забраниха шишетата с водата. Направиха лабораторно изследване и казаха, че водата е чудна. Ние много добре си знаем къде в квартала са нови и къде стари тръбите, къде редовно има аварии и се копае за щяло и нещяло. Е, дори директорката не каза в прав текст дали тя самата пие вода от чешмата. ;) Ясно, че нея я натискат от други места... Като цяло обаче в градината всичко е било лесно като комуникация между родителите и с ръководството. *THUMBS*
Обаче миналата година се нагледах на изхвърляници в яслата. Точно декември преди всички празници група майки решиха да се направят на много добри организатори. Събирахме пари за играчки, за лелите, за снимки, за какво ли още не. Аз нямам против! Въпросът е, да не се натрапва всичко. Пуснаха анкета по колко пари да събираме. Хората дадоха мнение. На тази групичка им беше малко. В крайна сметка имахме родители, чиито деца са приети по социални критерии (разбирайте някои са самотни родители), както и такива с трети деца. И да искаш сумарно 100-тина лева за месеца само и само да се направиш на можещ... Беше много грозно тогава! В крайна сметка се решиха едни нормални суми, а който толкова зор даваше, да даде по свое усмотрение повече =] Мисълта ми беше, че Киви много хубаво се е замислила дали нещата са до желания или възможности.

Свекърва ми нали е в ясла - голям зор да си ползват отпуските. По време на карантината ползваха комбинация от платени и неплатени отпуски. Защо?! Да не би някой да напусне и да е ползвал повече отпуск, отколкото му се полага пропорционално *crazy* И другото е, че е хубаво отпускът да не слива цяла седмица, а да е на средата. Защо? Отговор няма *crazy*

Аз общувам навън с конкретни хора и на конкретни места. Имам площадки, които предпочитам да избягвам, защото контингентът не е мой тип.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 17, 2020, 07:27:23
Добро утро, интересни теми сте разисквали вчера.

Аз с кката се запознах с мноого майки, ама много.Бях толкова щастлива, че имах дете, че исках да го изкрещя на целия свят.В поселдствие започна отрезвяването и уажаса "леле колко са тъпи тия!"И бавно и постепенно се отдалечих от някои.Сега с близначките съм много по-обрана.Нови запознанства нямам, имам останали няколко за цвят.За децата от блока хем е както Булка го описа, хем не е така, но вашите са момчета и е една идея по-лесно.Ние имахме хубава група деца, умни интелигентни родители, Но оказа се, че децата започват да се наговарят да не играят с каката или с някой друг.Недопустими за мен неща.Аз научавам от нея, тя обидена и сърдита, накрая и забраних да играе с определено дете и нещата се тушираха, но си имам едно на ум.И да кажа това го правят само момичетата.

За градината, нашата беше в добро състояние, нищо не сме ремонтирали.Преди две години и направиха и основен ремонт и смениха всичко от-до.Наложи се само да купим нови щори за стаята, че нямаха.Всички тези ремонти, пари и т.н. много зависят от директора.Той ходи в общината, разправя се, лобира и съответно му отпускат или не пари.Нашата директорка е много добра в тази част.

Ние сме една идея по-добре.Спали сме!И трите!Чак ми е леко странно.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 17, 2020, 08:26:19
Маги, радвам се че сте по добре!
Аз разглеждам ревюто на Jacquemus и си мисля- понякога в желанието си да си оригинален и да покажеш свободомислие, разваляш естетиката. Този път не ми харесват нито моделите, нито дрехите...

https://www.instagram.com/p/CCt9UdCD_WU/?igshid=1mt3ov7v4mbdt


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 17, 2020, 08:42:02
Добро утро!

Днес ми е самотно в офиса, всички са по отпуски, мислех хоум да остана, ама съм единствената не в отпуска от колегите та ще съм тук, изпих си кафенцето в едно китно кафене на тишина *INLOVE*. Вчера попаднах в зверското задръстване заради протеста, днес мисля още по-рано да тръгна ако времето и задачите позволят.

Ауу Еми, какви са тези парцалки и измити физиономии?

Маги много се радвам че сте се наспали  *INLOVE*. Постоянно и разказвам на моята приятелка за теб, тя нали чака две девойки и има кака колкото Звяр. Иначе за това което си казала, напълно те разбирам, има две деца които тормозеха Звяр, даже няколко пъти до бой се стигна.Има едно дразнителче, аз съм изумена от това дете, както и майка му. Онзи ден минаваме и не ме видя че идвам и аз и каза "Махай се от тук не съм ти приятел", а като е с майка му е лизен мазен. Ама нещата от живота,при нас малко е подялбата ясна, в двата нови блока си личи огромната разлика на родителското тяло в сравнение с панелджийската свита, та почнахме много да се цепим от тях.

Ние от яслата сме с едни и същи родители, комуникацията винаги е била на ниво, е, винаги има хора от типа " Е няма такава държава, съсипаха я", точно вчера беше такава ситуацията, миналият път аз се намесих и писах на директорката че бяха се юрнали за подписки, вчера една друга майка изясни нещата с директорката по много възпитан начин, че бяха плъзнали слухове за болни деца от коронавирус. Просто трябва малко по-възпитан да е човек и да попита без да напада. Иначе за парите никога проблем не е имало, в началото събираме по 100 лв и нищо не доплащаме, покриваме и подаръци и материали и остават на края пари, ама касиерката ни е бомба.

Хайде, много се отплеснах, лек ден и до после!Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 17, 2020, 08:54:01
За съжаление и аз виждам огромна разлика между свитата която се събира в междублоковите градинките, тази която е в двора на училището и тази която е в съседния квартал, където живеех преди. Полуалкохолици, философстващи за живота- айде не мерси! *crazy*
А за ревюто- в желанието си да са по модата- да харесваме всички, да си ходим без грим, сакън да не обидим и някой модел с друг цвят на кожата ( примерно), всичките са невчесани, неестетични и... няма да продължавам.... P-(


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 17, 2020, 09:36:37
Привет!

 Аз имам тук една задача дето трябва да я свърша, ама нямам особено желание, защото се отбива номер и знам, че няма да се възползвам от резултата, просто за имидж, ама.... та да си загубя малко време. ;)

 На мен първоначално не ми се контактуваше заради непрекъснати сравнения и все на мама гарджетата са много напред и те каквото правят е много над нормата.:bravo: Сега и хората ми се виждат невъзпитани и невъзпитаващи, отричащи всякакви норми, за да не бъдели еди си какви, та не с родители ми почти с никой не ми се общува. Има няколко дечица, с които са ми приятни контактите и нямам проблем и мисля, че са достатъчно. По-нататък ще трябва да си ъпгрейдна комуникативния чип както казва един приятел.*THUMBS*
 Прекаленото избягване на конфронтация и на мен ми идва в повече и във филми и в мода и всякакъв вид изразяване. *THUMBS*

 Ох, айде да го почвам, че да го свършвам! Хубав петък засега.  :sunshine:


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Vivi20 в юли 17, 2020, 09:49:30
Ми тука явно сме се събрали банда 'темерути', щото и при мен имах една позната, с която ми беше приятно да излизаме и общо взето до там беше. Това сравняване на децата винаги ме е натоварвало много, но понеже бяхме и с майка ми и тя все говореше с нечия друга баба и мине, не мине, пристигаше и се започваше ... А Пешо може да лети вече, а Гошо решава корен квадратни уравнения ... мълчах си.

Последно кумата като ме пита дали детето ми си бърши само дупето след тоалетна ми беше върха на сладоледа и дори не й отговорих, просто се направих, че не чух.

Това за блоковете тука го няма при нас, хората са толкова дръпнати, че няма шанс да играеш случайно с някой, случва се на площадката, но не й в махалата. Нашите съседчета миналата година много се натискаха да идват у нас да играят, 100 пъти ги канихме, техните не ги пускаха, явно много лоши хора изглеждахме и се отказахме, ама те в последствие децата се оказаха доста невъзпитани, та не ме беше яд.

Ще видим с втори деца как е, дано е малко по-лежерно, че тоя стрес с кога се завъртяла, кога опитала морков и по-колко пъти на ден я кърмя не искам да се повтаря като сценарии.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 17, 2020, 09:58:28
Аз честно казано, имам нужда от поне още две години, за да се замисля за второ дете ( и астроложката тей ми рече :))  ). Не се шегувам, баща ми ходил на любимата си астроложка "виртуално", питал за мен и брат ми. Та извън това- това въртене, сучене, четене, подбиране на храни- ай сиктир, не съм готова за второ дете и аз. Имам хронична умора, нонстоп ми се спи, а непрекъснато излизат задачи и нов стрес. Промените тази година във всяко отношение ми идват в повече. Е затова се раждат деца докато си млад, ама това е друга тема на разговор. Преди не бях на това мнение, вие знаете. *crazy*
А за сравненията и кой кога чел комикси и си бърсал сам гъза- то и моят може сам, ама по- добре да не бърша след него.. че така си пренася гърнето да го изхвърли в тоалетната, все едно море носи. :)) . Извън майтапа- аз съм била мега юркано дете, тия дето не ги юркаха толкова, повече направиха след 18тата си годишнина, защото не бяха бърн-аутнали.. Та и там имам специфично мнение.  =]
Не ме касае особено колко ще е умен и успял, искам да е спокоен и щастлив, по възможност минимално обременен от мен. За другите му роднини- не нося отговорност, вече не се и меся.
Аз имам две опции за приятелки с деца, които са читави. Но сега пък с тази пандемия, не ми се ще да се каним по къщите и горкият - тича по по-големите деца из двора на училището, те пък не го бръснат за слива... малките не са му интересни. Каквото - такова. :\


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 17, 2020, 11:25:21
Здравейте!
Тази седмица ми беше обратна адаптация - от забързаното ежедневие към седене вкъщи. Физически е лесно, психически, не толкова. То пък е и дъждовно, та не може и да сме навън много.

След два месеца и половина отново имаме миялна :)

И ММ днес е в офиса, защото трябваше да закара колата на годишно обслужване, което е в района там.

Маги, радвам се, че сте по-добре!

Аз тук винаги се изненадвам, че майките искат да си говорят с мен, въпреки лошия ми немски. Сигурно от любезност.

Булче, недей така за панделките. В София живеехме в панелка (тук също, между другото). Рат и тя е в панелка ;) :))  Аз в София имах майки-приятелки, с които се бях запознала първо в групите във ФБ.

Малко по една тема от миналата седмица - мъжете и отношенията им с техните родители. Вчера свекърва ми имаше рожден ден. ММ ѝ се обади по Вайбър, каза ЧРД, жива и здрава, и отиде да яде, а остави Вайбъра на Томи и на мен. Почти винаги така им протичат разговорите. Според мен е много смотано, няколко пъти съм му казвала, че както говори той с техните, така и Бамбук ще говори с нас, но не се впечатли. Да не говорим, че съм виждала във Вайбър по 2-3 съобщения "как сте" от майка му и той нищо не е отговорил. Поне едно ок да пише.

А след един месец основно с баща си и дядо си, Бамбук различава Форд Куга от Форд Еко Спорт, но не различава молив от флумастер.

Сравняването на децата май е неизбежно. Бамбук, освен с прохождането, все е изостанал. Преди не се впечатлявах, но ако продължава така ще почне сам да го усеща. Все пак до първи клас няма да го разбере, пък до тогава дано навакса.

Хубав ден


 


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 17, 2020, 11:43:40
Панда както винаги, си в десетката.
Замисляш ме, след престой с баща си е: леко превъзбуден, истеричен и лигав. След престой с майка ми е спокоен и е научил нови неща- приказка, разказва нещо, нови думи, послушен. След престой с мен не знам как е- ама аз след него съм в истерия. :))
А за  марките коли- в мъжкия свят това ще му е по- полезно като инфо от химикалките :))
В панелките има изключения, но зависи от квартала. В този на булчето съм сто процента съгласна с нея, че трябва да се делят по нови и стари блокове. Ставала съм свидетел на какво ли не в този квартал.. O_O


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 17, 2020, 12:30:11

В панелките има изключения, но зависи от квартала. В този на булчето съм сто процента съгласна с нея, че трябва да се делят по нови и стари блокове. Ставала съм свидетел на какво ли не в този квартал.. O_O

аа ето това пропуснах, квартала хахах, не живея в елитен такъв. Как да ви кажа, миналата седмица един баща от панДелките, който уж е и дилър си се заплашваха в 23:30 с жена му че ще се убият, пред децата си, кулминацията дойде след като жена му каза че отива за пистолета  O_O. Та при нас са леко съмнителни...


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 17, 2020, 12:41:03
Хаха ние не сме в панелка, но и нашият комшия е дилър. Само, че май нещо са му паднали протекциите, защото миналият петък организира купон, явно някой се обади на полицията. Той спря музиката и вместо както обикновено да вдигне егати зулума, излезе викна "Ей какви хора сте, поне елате кажете да намаля защо ми викате куките" и приключи партито.

 В другия квартал, дето уж много елитен също имаше дилър, но на по-елитни субстанции. Изобщо не можеше да каже човек, че се занимава с такива неща, но зимата май предруса и почина. Та идеята ми е, че елитността на кварталите не е показателна много. Луди хора навсякъде има. Аз затова ги избягвам наравно. 8P


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 17, 2020, 12:55:58
Здрасти!
Много сте изписал, браво!
Аз благодарение на една съученичка имам приятелски контингент майки, повечето са супер печени, приятелки сме, 2оът месечно си излизаме на заведение даже. Децата се познават от бебета и играят заедно. Много се радвам, че ги имам, защото винаги мога да разчитам на някоя да гледа Ники за малко, да не се носят боклуци на вън и Т. Н.  За рождени дни е ясно, че сме същата банда.
Не съм съгласна съвсем за панелите и новото строителство. За мен е до квартала най-вече, масово новите квартали са създадени от пришълци, носещи селяни ята дълбоко в себе си. Сега да не се обиди някоя, тук не мисля че има такива, просто като мина през някой нови квартал пета и ми иде да ги взривят.
Нашата детска има нужда от много неща, осо оно двора е отврат. Ама на никой не му се занимава, чудя се дали да не повдигна темата с останалите пари от годината да им вземем някакви неща за на вън, ама това значи аз да се занимавам с всичко и нещо не се навивам.
Ние утре заминаваме на море и после директно към Смолян. Чакаме толкова работа че от нерви корема ме боли.
Маги, радвам се че сте по-добре!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 18, 2020, 04:51:39
Добро утро!
Леле, забравила съм какво е да ставаш по тъмно, ама поне причината си струва  ;)
Късно видях, че сте споменал кварталите, като фактор. Ама в интерес на истината, всичко си зависи от хората и как ще си ги подбереш. Аз се радвам, че Ники от бебе е с тия деца, познават се и малко или много съм ги предопределила за негово обкръжение на този етап. Сега би ми било по-трудно да се социализирам тепърва.
Хайде приятен уикенд, прекрасни!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 20, 2020, 08:37:45
Добро утро?

Как сте след този дъждовен уикенд?

Вижте какво вещаят звездите, добро начало на седмицата :)

(https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/115803854_567512584129530_1944533323596712804_n.png?_nc_cat=106&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=iT6AfS2JkzkAX8ZUwL4&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=7cd6d740e75633adf35a2573674bc444&oe=5F3A88D3)

Рат весело на морето!

Мен всички клиенти са ми в отпуска,та дано седмицата я изкараме леко!Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 20, 2020, 09:16:49
Здравейте!

Как изкарахте уикенда? Тук до обяд беше дъжд, но следобед спираше и можахме да излизаме с Бамбук да караме през локви. Днес е слънчево от сутринта. Това лято ще е много дълго.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 20, 2020, 09:47:16
Аз пък си мисля че в Бг вече няма лято- то е или дъжд или студ или и двете.  *crazy*
Лека полека почваме да чуваме за познати с Ковид, гадинката идва все по-близо.... :(
Почвам се да се притеснявам...
Иначе уикенда дори не помня какво правих- ама си полежах бая, имах нужда.
Мислехме да идем на морски уикенд другата седмица, ама се отказах- след тия протести ще има маса заразени хора... P-(


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 20, 2020, 10:01:26
Привет!

 В събота като тръгвахме тук се изсипваше егати дъжда. На село не беше валяло, прерося и дотам, та не сме имали дъждовни преживявания. Ж. се изкефи много, че има "много гости". Аз малко бях под напрежение, че майка и свекъра не мелят брашно много и се ослушвах, ама мисля, че мина. Не смятам да повтарям скоро, изнервям се. В село също има болни вече, даже в болница. Майка като пенсиониран служител в МВР им се дразни и само им прави забележки, че не ходят с маски... На улицата ти да има болен в болница и да не се стреснеш и да се правиш на безсмъртен поне на задължителните места за мен е тъпо селско упорство.*crazy*

 Братовчедка ми дето е женена за швейцарец са направили схемата, дето и тук обсъждахме. Дошли са в Гърция и ще се видят там със семейството. Другата братовчедка ми даде покана за сватба. Там не знам как да го играя. Или нашите ще идат, а ние ще си вземем Ж. малко към София, или ще идем само на подписването в градината на ресторанта и ще си тръгнем преди хора и всякакви салтанати, пак с предтекст Ж. =]

 Аз реших утре да ходя за хормони, ама помня само че трябваше да бъда наспана, а нахранена ли/гладна ли.... тук знам, че ще подскажете.

 Хайде дано верно е начало на хубава малко по-лятна седмица.:sunshine:


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 20, 2020, 10:12:13
нищо не спазват, ситуацията е извън контрол в Сф... O_O
А за сватбата, Адиктед, не бих пуснала вашите на твое място. То на такива места се ловят вируси, а те са в рискова група като възраст..


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Bube в юли 20, 2020, 10:36:27
Здравейте!

Ние, ако всичко е наред, в сряда заминаваме малко на море. Заради обстановката сме го съкратили на половина престоя, но пак си имам притесненията. Много ми се ходи иначе, то аз си живея за морето и Коледа.

Уикенда мина в работа, вкъщи, за университета, за снимките... Захванала съм се да лекувам едно котенце, което може би ще подаряваме, ама то милото не се дохранва явно от доста време. Ох, не е лесно с животни, още повече като станат над 5-6.

Адиктед, аз поне знам, че кръв се взима със сигурност на гладно, а даже и на жадно. Дано всичко е наред с хормоните, аз не успях да дам този месец, ще чакам другия.

Днес ще дооправям у дома, ще пиша списъци, ще редя багаж и ще раздавам задачи. За почивката просто си пожелавам да не се нервирам, малко да си отпусна душата и да не се опитвам да угодя на всички!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 20, 2020, 12:25:50
Привет, аз днес правя 100 неща и ми иде да се гръмна.Тук времето е средна хубост.Сутрин дъжд и вятър, по обед жега не се диша, вечер дъжд и вятър.По случая аз и едната близначка сме със сополи, другата се опитва и тя.

Мерки и тук никакви, възмутена съм от хората, но това е положението, много недисциплиниран народ сме.

Адиктет, ако са полови хормони, оже да хапваш не е проблем, ако са щитовидни без кафе и без пит хормон.Ако е ПКК, на гладно и жадно.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 20, 2020, 13:38:07
Аз пък си мисля че в Бг вече няма лято- то е или дъжд или студ или и двете.  *crazy*
Лека полека почваме да чуваме за познати с Ковид, гадинката идва все по-близо.... :(
Почвам се да се притеснявам...

В София искаш да кажеш, тук и аз стигнах до този извод, но не ми пречи на офисния дрескод, даже предпочитам. Виж на морето е друго нещо...

И аз имам познати вече, но отказвам да се притеснявам. Да се страхуваш от бъдещето едва ли би донесло някаква полза, даже имам съмнения, че сами си навличаме бели, когато все треперим над нещо. Спазваме си мерките, чистим ръцете, носим си маските и от вчера си репетирам репликите как културно да обяснявам на неграмотните да не ми дишат във врата на опашката в магазина... точно това ми се случи, на 30 см от лицето ми се залепи една кака,  но бях твърде изморена да и наливам акъл вежливо и за това просто се преместих... Имам чувстовото, че хората прегряха от цялата карантина и брифинги на щаба и сега като не виждат пряко какво се случва и нямат заразени познати, силно искат да вярват, че вирус няма и игнорират бройката.
Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 21, 2020, 09:09:03
Къде сте всички?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 21, 2020, 10:46:49
Привет!

 Аз бях на изследвания за хормоните. Да видим какво ще покажат. Имаше мерки, но не ми бяха оптималните честно казано.
Иначе гледам като Киви да изпълнявам, което зависи от мен без да се притеснявам. Яд ме е на хора, които разсъждават над закони и демонстративно не спазват. Закон ли е спази го, пък си вярвай в летящи еднорози, ако искаш. Натрупано е много исторически опълчването и отричането на всичко, ама...:no:
 
 За сватбата не знам... има подозрения за още заразени на нашата улица, а булката освен най-близката роднина живее и отсреща, та до края на август ще стане ясно какво ще е.

 Днес май ще излизаме социално на бира в градина на заведение. Странно ще ми е, да видим... *THUMBS*

 Хайде хубав ден!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 21, 2020, 11:12:25
Айде завърнахме се от тренировки.Голямо тичане е това, голямо чудо.Сега имам три броя нахранени деца и аз май трябва да ям.
Нашите имат годишнина и искат на кръчма.Те ходиха и на море, на хотел ол инклузив.Та какво да ви кажа...Гледам философски на нещата и се надявам просто да отслабне самия вирус.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 21, 2020, 11:20:05
Ехо, ей ме и мен!

Нас нали ни каниха на сватба на 2ри, е вчера ни се обадиха да ни помолят да си направим PCR тест... как пък не... направо исках веднага да откажем поканата,мм иска да си направим бръз тест, е да ама струва 90 лв този с гърлен секрет в домашни условия. Хем ги разбирам що искат да правят сватба, емоция е, зор е, ама на сила хубост не става.... младоженеца е в рисковата група и щяло да имам възрастни хора. Не че не  е така, ама какъв е този зор не разбирам. Та ще го мислим, не знам.

Събота трябва да заминаваме на море, ама компанията ни не е сигурна дали ще идва, на тях едното дете е със сопол. Миналата година ако беше изобщо нямаше да ми е драма дете със сопол,ама сега ми е леко притеснено,ама малко го карам да става каквото има да става, не мога да променя нищо...

Поне днес ми дойде и се надявам да приключи до събота и да се наслаждаваме на почивката, че от извънредното положение до сега съм била отпуска 1 ден и имам крещяща нужда се отцепя от всичко!

Лек ден!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 21, 2020, 12:13:06
Това па е супер нагло- като не е времето за сватба, да не я правят..


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 21, 2020, 13:13:48
Еха...  повече от ясно е, че всички ще са мааалко по-предпазливи на сватбата. Ако пък ще е вместо подаръци тест в плик,  то ще станат основоположници на нова сватбена мода ;)

Ще се носят маски на закрито, няма да се тъпчете да се целувате и всеки дискретно може да си дезинфекцира ръцете след като се е ръкувал с половината сватба... То и на Гърците PCR теста е изгъзица, тях си ги знаем, че са особени... щото ти днес може да си негативен, което не значи непременно здрав, ама утре да имаш всичките симптоми...

Булка, аз сигурно бих отишла, ако са ми близки, имаме нужда от всяка положителна емоция след тази карантина... годината е луда, всички се борят със страховете си по някакъв начин, гледам да ги разбирам хората. Но в същия момент, ако интуицията ми крещи недей... ми няма пък да ида.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 21, 2020, 13:46:20
Булката не я познавам, момчето само, подчинен е на мм, симпатяга е и си имам и аз лаф с него. Хич не ми е за парите за теста, ама ми идва малко в повече. Киви точно за това не отказахме поканата защото като се обади каза "моля кажете че ще дойдете че всички ни отказват", защото знам какво е и хората да отказват, ама пък на сила хубост не става.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 21, 2020, 14:06:43
Еха...  повече от ясно е, че всички ще са мааалко по-предпазливи на сватбата. Ако пък ще е вместо подаръци тест в плик,  то ще станат основоположници на нова сватбена мода ;)

Ще се носят маски на закрито, няма да се тъпчете да се целувате и всеки дискретно може да си дезинфекцира ръцете след като се е ръкувал с половината сватба... То и на Гърците PCR теста е изгъзица, тях си ги знаем, че са особени... щото ти днес може да си негативен, което не значи непременно здрав, ама утре да имаш всичките симптоми...
И аз съм много впечатлена от новата мода в сватбените подаръци ;), даже бих добавила да се носи и фиш за заплащане и да уточня от колко часа преди това да е. За по- бедните роднини става и една 14- дневна карантина на пълна изолация.
Върти се тези дни някаква сватба от кралския двор в Англия, явно с много пари направена, но със спазени всички мерки за дистанция. В нашенските заведения просто не ги спазват тези неща и са на принципа "ден година храни", та и аз бих се замислила. Гледах видеа от абитуриентски балове и там дисководещите зорлем караха всички да се бутат един в друг, фотографите и те гъчкаха ученици и учители. Както казват от НОЩ, има ли емоции, трите Д- та трудно се контролират. Аз по принцип съм против големите сватби и всяка показност, вероятно затова ги говоря такива.
Киви, ми те като са с маски на закрито как ще ядат? ;) Пък и какво да се лъжем, маските самоделки никого от вируси не пазят =] Разбирам да са с ffp3 клас, но и те са със значителна инвестиция. Хаха, може пък тях младоженците да ги подаряват със стикерче датата на сватбата ;), за спомен. Зная за три сватбени тържества отложени с години, сега само се подписват. После, както е тръгнало, може да ги оставят за децата си или заедно с тях да си подновяват обедите. Мамка му...


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 21, 2020, 14:43:35
И аз съм много впечатлена от новата мода в сватбените подаръци ;)
Киви, ми те като са с маски на закрито как ще ядат? ;) Пък и какво да се лъжем, маските самоделки никого от вируси не пазят =] Разбирам да са с ffp3 клас, но и те са със значителна инвестиция. Хаха, може пък тях младоженците да ги подаряват със стикерче датата на сватбата ;), за спомен. Зная за три сватбени тържества отложени с години, сега само се подписват. После, както е тръгнало, може да ги оставят за децата си или заедно с тях да си подновяват обедите. Мамка му...
Естествено че никой нищо не спазва ни на закрито ни на открито. Да разчиташ чв съвестта на хората е като нашата не е опция. Нали до нас има заведение- правят абитуриентски балове. Потресаваща бутаница. Кой на три ракии на сватба ще седи с маска или ще си трие ръцете с дезинфектант :))


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 21, 2020, 14:47:19
Здравейте!

Аз на рожден ден не бих отишла май, камо ли на сватба. Ама и знаете, че на моята сватба нямаше гости, та съм субективна.

Тук два дни е лятно времето, дано се задържи. Днес возих Бамбук с колелото до един парк във Виена малко да се разнообразим.  

Ние мислим разни еднодневни екскурзии да си правим, ама пак се очертава дъждовно.

ММ много се дразни, че маските не са задължителни в магазините, всеки ден проверява дали не са ги върнали.Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 21, 2020, 14:59:38
Тук уж ще се задържи слънчево няколко дни, да си понося летните тоалети.
Еднодневни екскурзии ми се иска, но не планирам уви и аз нищо. Мисля да ида на Пловдив другия месец ( както казват в наше село ) :)), да видим как ще го изфабрикуваме.
И нашите отиват на море- дигнала съм ръце, в Сф се пазят много. Не знам дали има смисъл да им говоря там какво да правят. Уж гледат новини, ама там не знам дали има нещо полезно или само простотии... :\


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Vivi20 в юли 21, 2020, 15:26:24
Свекс, започнаха да излизат проучвания, че всички маски помагат, най-високата защита казват, че трябва да се остави за специфични случаи, а не като ходиш до магазина. От петък тук маскитебса задължителни в магазините, а от няколко седмици в публичния транспорт. То даже не маски, а face covering.  Ние в момента сме извън Лондон, тук е подобно на Лондон, но хората са малко по-неглиже, мож3 би защото имат по-малко болни. В София в последната седмици мои 2 познати се жениха, едната бременна в 6ти месец, аз не бих си го причинила, но хората не им пука.

Тук времето е много хубаво, помага ми в мизерията, че няма да се прибираме лятото. Брат ми са се засилили да идват, те нали го изкараха и са много смели, на мен ми отне 3 месеца да се навия да се видя с тях, толкова съм луда.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 21, 2020, 15:30:49
Хич не си луда- аз даже и след три месеца не бих се видяла с тях.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: svekarva в юли 21, 2020, 16:07:28
Виви, да по- добре с нещо на устата, отколкото съвсем без нищо. Поне ще ти пречи да викаш... Тези проучвания при нас ги показваха още в началото, от някакви китайски сайтове бяха. При вас казват изобщо не е имало маски от резерва, в Америка същата работа, та затова в началото мълчаха. Ние тук имаме внос от китайчета, щом се предлагат свободно с висок клас, явно не е проблем.
Четох обаче нещо друго интересно за някакъв английски патент - правели маски, чиято повърхност трепе вирусите, освен и че не ги пропуска. Наелектризирани са отрицателно и така разрушават връзките на Ковида.
Тях ги пазят вече само за медици. Ама колко е истина....
То и за ваксината уж беше почти сигурно, но Борис каза чак догодина и едва ли. Днес пък руснаците вече били готови. Прекаралите пък заболяването си губели имунитета на 3- тия месец и хващали вируса по- лесно, защото организмът вече имал опит.
Дето има една приказка, човек и на средния си пръст вяра да няма, че не може да забременее...


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Vivi20 в юли 21, 2020, 16:19:56
Свекс, смея се с глас!!! Аз имам специални маски, но ходя с памучна, която има джоб за филтър. Обаче и с филтъра ми е трудно да дишам. Онзи ден бях само с маска без филтър и издържах 3 часа иначе и 30 минути не мога.

Ваксина очакват, че ще има, но масово догодина пролетта. Есента очаквам да я пуснат за млади и здрави, щото па имала странични ефекти. Да видим, аз се надявам да я пуснат октомври, ноември. 

Еми, единствената причина да се видим, беше че майка ми каза, че съм луда и прекалявам. Иначе и аз нямаше да се навия. Ходихме в голям парк с площадка с много хора в центъра на Лондон, как мъжа ми не получи удар не знам. Снаха ми викаше в лицето ми, даже ме наплю по едно време и си викам толкова ми беше. Хем ми е неудобно, че дори си ги мисля тия неща, хем това е тъжната реалност.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 21, 2020, 16:39:05
Ти си с повече акъл, важното е че сте били на открито. А майка ти много знае, ама то на чужд гръб и сто тояги са малко!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 22, 2020, 12:46:07
Хелоуу, де сте бе?Обедно време и никой не е писал.Мен тоя баскетбол ще ми разкаже играта.Ставай, бързо, обличай децат, айде на колата, айде виси час и половина, прибирайте се, ядене, оправяне...Но поне голямата е доволна и изморена след него.Днес е и на плуване, не знам от де намира сили тя.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 22, 2020, 12:55:41
Еха, защо ви няма?!
Тези дни все има какво да се прави и рядко имам време за тук. ММ дари кръв, три дни си е вкъщи и се възползваме да пазаруваме заедно, да свършим нещо и така :)
Ние бяхме канени през май на сватба. Сега септември ще бъде май. Както вървят нещата, май-май някой друг май ще да е 8P :funny: Много зор на хората да се женят в годината 20-20. Сякаш предна или следваща година сватбата няма да е впечатляваща! *crazy* Говоря за дългогодишни връзки. Братовчед ми също щяха да са септември. Много трезва преценка имаха още пролетта и казаха, че всичко върви към другата година.
Взеха да се завръщат близки от Англия. Едните били под карантина, другите чакали да я отменят и сега ще овършеят страната, както обикновено. =] Тяхна си работа!
Днес се чух с много близък приятел от студентските години. Във Франция е. Отдавна се канех да се чуем. Позитивно ми стана :)
Маги, писала... Кокона тези дни ме изненада, че пак иска да ходи на плуване. Нещо й беше мрънливо и уж друго искала да спортува. Сега ме юрка да купувам баскетболен кош. Гледам нещо за навън. Наесен съм си запланирала да я заведа да гледа някоя и друга тренировка по лека атлетика. Ако й хареса, ще е много удобно за нас.

Много жега ни налегна тук! Отивам да си свърша домакинската работа, а се чудя откъде да я захвана.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 22, 2020, 14:19:10
Привет!

 Ние вчера много добре си изкарахме в едно хипстърско заведение насред нищото и почти си бяхме само ние. Много харесвам неангажиращи и алтернативни, леко шантави хора, та ми бяха глътка свеж въздух и буквално, и преносно. Върнах се буквално в гимназията, когато общувах само с такива, а насред гората все едно не бяхме в София. *THUMBS*
 
 Аз вчера се занимавах с хляб с квас и съм доволна от резултата. Играчка е, но си заслужава и докато го правех не ми се струваше така, но определно има нещо терапевтично в целия процес. Днес пък миди съм се засилила да правя. :P

 Излязоха и резултатите... всички хормони са наред, само един е извън норма, което не е неочаквано. Гинеколожката ми каза какво да пия няколко месеца и пак да тествам, та да видим. Гледам да не си го слагам на сърце, защото реално нямам никакви оплаквания. Възможно е и преди да съм имала колебания и въпреки всичко Ж. си стана, а съм убедена, че съм способна да се блокирам, ако мисля, че нещо не е ок, когато му дойде времето за това, де (не и в близката година). ;)

 За сватбите не знам... вероятно и аз ако имах тази година, щях да искам да си я направя. Е, сигурно в много малък кръг и най-вече нямаше да се сърдя, ако някой не дойде. На тази, на която сме канени ние е спорно дали няма да се разсърдят. Усещам, че е възможно да съм станала голяма снобка, но знам, че ще е много селска сватба с напивания и изцепки и въобще не ми се рискува за такъв тип събитие.Ако очаквах да бъде естетическиудовлетворяващо и свежо като усещане нямаше да го изпусна.:P

 Наистина изведнъж налегна жега... хубав летен следобед! :ice_cream:


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 22, 2020, 23:38:58
Айде привет... докато стигна до вас и то станало утре.

Значи в последната седмица и половина дето уж нямало ретроградни планети такъв мармалад е вкъщи... че честно, ако ви го напиша цялото ще мислите, че се шегувам нещо... ама не ми се ще да ви занимавам с цялата сага изобщо, само ще ви кажа, че 31 за капак вдигна температура тази вечер. Пусна и типичния си градински сопол, спокойно ми е, но го чаках да заспи, защото поради обстоятелствата работя на няколко места, няколко феи в 1 съм, та днес осребрявах млечни зъби,  освен че доктрокуинствам и бая против уроки...  *crazy*  Първите 2 дни де притеснявах по мармаледените истории, но най-страшното се размина, дарих кръв за първи път в живота си, а вече така дадох на късо, че изобщо не ми работи центъра за тревожността... Пък може и цялата тъпотия да е за добро... трябваше да ходим на планина в петък, сега оставаше точно час до края на безплатното анулиране, когато 31 завви, пе му е лоши, а и това беше поне втория опит на вселената да ни натърти, че не е сега време да ходим ( за справка - вижте мармалада горе) ... тъй... за щастие жива съм и мърдам и си представям какви ли хубави неща ми предстоят след тези стрес тестове :)

Ваша Киви ( работеща майка, дентална фея, пилот на метла и каквото още се наложи ... ) Целувам ви и лека нощ! 


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 23, 2020, 08:00:06
Добро утро!

Киви, стискам палци да се успокоят мармаладените истории по край теб и змея да оздравее бързо!

Вчера пак возих с колелото Бамбук до далечната площадка. Хем той доволен хем спорт за мен. Ама беше много жега на връщане и след това бях уморена до края на деня. Днес мисля да сме около нас, че нещо ме мързи.

Хубав ден! 


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 23, 2020, 08:16:53
Мен много ми харесаха тия карикатури на майчинството :
http://purvite7.bg/shhastlivoto-detstvo-ima-nuzhda-ot-shhastlivo-maychinstvo/
Както и цитатът под него във ФБ
Една руска лекторка, майка на 3 деца, преди години каза следното (цитираме по памет с руски акцент :)): "Ако вкъщи има един пАртакал, изяла го бих целия, защото ако съм доволна, всички вкъщи ще са добре и доволни :D" Kрай на цитата :)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Bube в юли 23, 2020, 10:20:48
Като казах за каръшката серия, ама не му се вижда края... Мих колата, за да пътуваме на чистичко за морето, ама стъклото явно се е било много напекло и се спука. Не знаех, че може от вода, виновна съм си. Но тук не приключва. Обадихме се да отложим с два дни. Днес трябваше да дойде новото стъкло. Объркали го! Чак във вторник могат да ни намерят. Тукашен майстор може уж да го смени, но понеже не сме говорили предварително, той си има работа. Като цяло няма накъде повече да го местим морето, защото И. ще започва работа през август.

На всички съм ядосана, отново се чувствам, че всичко трябва да минава през мен, за да се свърши. Отделно между чука и наковалнята, за да лансирам поведението на любимия и на нашите. Той иска ние да си го платим и оправим, баща ми не дава, защото колата си е тяхна, няма значение, че аз съм го счупила. И се започват едни спорове, от които става всичко друго, но не и разбирателство. Обаче в цялата ситуация се чувствам много жертва вече. Въобще... Оплаках ви се.

Сега все пак ми е тъжно и за милото малко (ама няма да го показвам), защото му се скарах доста, но той има голяма вина затова защо днес няма да сменяме стъклото, заради ината му!

Ако вярвах в поличби, сигурно не трябваше въобще да ходим на море - първо новата кола, която не се знае още колко време ще е пред полицията, после и резервната няма стъкло... отделно котката се побърква последните дни, защото искахме да свикне да излиза на каишка (да знам, че е противоествествено, но на морето само в една стая мислехме, че няма да ѝ е добре) и тя много се уплаши, сега не дава да я пипаме въобще (цялата съм издрана).


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 23, 2020, 10:26:25
Добро утро! Познайте дали спахме... 31 ще оцелее, в 3 беше гладен и мазах филиии ...  *YAHOO*

За портокала съм съгласна, но всички се опитват да го изядат...

Бубе, съжалявам, че и при вас е така... за родата не се чувствай длъжна да им превеждаш, аз от както почнах да не знам и да не разбирам много неща, съм далеч по-добре... те рускините всичкото са го измислили, само уши да чуе да има човек ;)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Bube в юли 23, 2020, 10:41:18
Киви, съчувствам ти, дано за всичкия невървеж и гадория се върне после тъпкано добро!

Аз вчера се чувствах в криза направо. Знам, че може да ми се смеете, ама морето за мен е като спасителен остров от цялата какафония на вселената, нужно ми е, за да съществувам. И сега като чувствам, че може да го няма за мен тази година и ми е повече от криво. И светът ми става крив и хората, които обичам.

Напоследък си мисля и друго, променила съм се, може би от това, че често съм изнервена и все едно не съм добър човек имам чувството. Искам да съм уравновесена, спокойна, над всички делнични проблемчета, но не ми се получава.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 23, 2020, 10:46:54
Бубе, за тия неразбории дето ти се случват, помниш ли как те наковахме тук преди малко време? Е, точно защото предвиждахме от опит сблъсъците и жертвата която ще си ти между чука и наковалнята. Отделете си се двамката и всички ще се обичат отново.  *INLOVE*
А за морето- брат ми и баща ми са така- ако не идат, не се чувстват хора и се депресират. И двамата са зодия Лъв. При мен явно е по-различно, но пък заради тях много ти съчувствам.
Аз портокала вече не го давам никому, дори не знаят че е "купен и наличен" :)), предлагам избор от други плодове за останалите у дома- така да кажем :))

Бубе, сега ми хрумна, Обмисляли ли сте кола под наем до морето?
Аз днес делегирах малкия искам не искам, имах затрупани административни неща за правене а не е добра идея да го мъкна по офиси и банки  :\ .


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 23, 2020, 12:03:58
Бубе, вярвам всички имаме нужда от почивка, море, планина. Миналата година имахме с ММ 5 дни почивка двамата и това беше супер. Въпреки че въобще не си бях отпуснала душата, както ти казваш, защото докато бяхме на почивка оперираха баба ми. Това е да си възрастен - край с безгрижието. Знам, че когато нямаш деца е трудно да го осъзнаеш, не съм забравила. И знам че каквото и да ти кажем, всеки трябва да си преживее нещата.
Та не се коси, не се сърди на мъжа ти. Аз това да ходите на море с вашите, откровено ти казвам не го разбирам. Ама след това най-добре си се приберете в София за по-дълго. И събота и неделя си ходете  някъде само двамата с И.,. а не да се прибирате в Самоков.
Баща ми докато беше тук много ни помогна, но ако не беше толкова крайно наложително да дойде, нямаше да го извикаме, защото точки по време на курса не ми се искаше да съм между чука и наковалнята, а разбира се имаше такива моменти.
Тук виждам котки на каишки, ама тя няма ли да оцелее сама или някой да минава да и оставя вода?  Не съм по домашните любимци, но ММ понякога ходи да храни котката на едни приятели, когато пътуват.

Аз портокали не ям, ама шоколадът си е само за мен :PТитла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Bube в юли 23, 2020, 12:36:39
За кола под наем няма време, ние обмисляхме да вземем за няколко месеца направо, но явно има процес на одобрение, някакви справки, няма да стане за тази седмица.

Да, знам, че ми казахте, ще се приберем на София за по-дълго сигурно, ще се връщаме в Самоков на гости или като имам снимки. А когато се успокоят страстите, отново ще го мислим.

За морето с нашите, тук наистина няма проблем дори от страна на любимия. Ние ходим открай време с няколко приятелски семейства в един лагер с бунгала и така сме свикнали, харесва ни.

Котката можехме да я оставим на дядо ми, ама и той си има един куп животни, само ще му е за домашно коте да се грижи. А не може само с храна и вода, защото повече от десет дни няма да ни има, а животинката си изисква и някакво внимание.

Ох, като ви се оплаках, а и с една приятелка се чух и малко по-спокойно гледам на нещата. Стискайте палци днес да има как да го сменим това стъкло и утре на морето ще дишна малко.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: bulche91 в юли 23, 2020, 13:22:33
Бубе, как ще да няма време за кола под наем? Аз работя за най-голямата рент-а кар компания в Европа, скъпички са, но ако искаш да проверим за оферта? Става за 5 минути, никакви драми няма, само кредитна карта се иска.

За морето и аз съм така, центъра на вселената ми е лятната почивка и то морска и хич не разбирам как хората това не им е най-любимото нещо на света хахах. Сигурно защото баща ми все натякваше че трябва задължително да се ходи на море, за здравето, да се събере витамин Д, синусите да се отворят хахах, не даваше дума за ски почивка, само лятна.


Еми, за портокала съм с две ръце. Онзи ден разправях за баба ми, най-уважаваната майка и баба на света. Тя от 7 деца едното по избор го пращала да и купи кебапчета и само на него едничко давала, другите не. Но беше супер обичана и уважавана, майка ми все ми повтаря че човек трябва да е като нея, да слага себе си на първо място, аз доста съм се метнала на нея  =]

Киви , да се се оправя бързо!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 23, 2020, 13:50:45
Бубе, на котката няма нищо да и стане сама няколко дни.Ако има кой да и слага храна и вода и да и чисти тоалетната оцелява.Айде сега и внимание, а масаж случайно някой да и прави?Много се втеляваш за абсолютно всичко, подробна си на макс, а това само ти вреди.Взимай рента кар и бягайте на морето.А на стъклото му е било времето.И всичките в една кола ли ще се товарите?Аз не бих го преживяла това с нашите.Правила съм го и вече съм Не мерси.Обичам ги много, но сме много различни, което е нормално.

И да, има една приказка "Ако мама е щастлива, всички са щастливи!"Ям каквото ми се яде, ако ще да е последното, детето ще е забравило за него след 5 минут, оставям ги, за да имам време и за себе си.С каката не бях така и много страдах от това.В момента съм в размисъл мога ли да оставя като наказание любимия да сготви, защото е забравил да ми извади каймата и сега е на кокал, а на мен не ми се занимава.

Киви, и през това ще минете.Прегръдки!

Аз от вчера съм ужасно изморена, че тичах по прегледи с бебетата и днес го давам по-лежерно.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 23, 2020, 13:59:32
Бубе, на котката няма нищо да и стане сама няколко дни.Ако има кой да и слага храна и вода и да и чисти тоалетната оцелява.Айде сега и внимание, а масаж случайно някой да и прави?Много се втеляваш за абсолютно всичко, подробна си на макс, а това само ти вреди.Взимай рента кар и бягайте на морето.А на стъклото му е било времето.И всичките в една кола ли ще се товарите?Аз не бих го преживяла това с нашите.Правила съм го и вече съм Не мерси.Обичам ги много, но сме много различни, което е нормално.


Мда, затова после човек бърн-аутва и аз така се втилясвах.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 23, 2020, 14:21:24
И аз днес делегирах децата. Бях половин ден по магазините. Купих си пафти най-после *INLOVE* Скоро ще ги направя с колана и да има поводи за "малка черна рокля" ;) Ако не - вкъщи ще си намеря поводи да си разхождам токчетата на една педя, но ми трябва такъв тип разведряване.
Гледах за пердета за кухнята. Ходих и до един магазин с интересни неща в сайта. Значи това фотографията може да изкриви много реалността. Тотално разочарование! Дрехи не си забелязах никакви. Важното е, че успях малко да сменя обстановката.
ММ ще води Дребният на фризьор. Аз мисля да водя Кокона на сладолед :) Като не ни е ясно морето, ще търся лятното настроение в града. И за мен морето е ритуал! *INLOVE*

Киви, пращам ти сили в консервени кутийки! Да знаеш само, че моите сили не са фейски, а вещерски.

Бубе, повечето неща са толкова дребни ежедневни битовизми, които тестват границите на търпението на човек. Защо се вторачваш?! Отпусни малко душата.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Bube в юли 23, 2020, 21:57:50
Ето ме пак, да дам отчет все пак.

Булче, не знаех, че е толкова лесно, мислех си наистина, че ще ни трябва поне седмица. Благодаря, ще знам за друг път, ако се наложи.

Оправихме стъклото, ходихме до Дупница, където го смениха на място, само дето ни спряха полицай почти веднага и си викам край, ще ни вземат номерата. Оказаха се разбрани обаче, обяснихме им, че отиваме да сменят стъклото, та ни пуснаха.

Няма да сме с една кола, то от там е драмата. Не можем толкова хора да пътуваме с една, нали и брат ми е с нас, той е 2 м, няма къде да си сложи краката човекът. Отделно носим доста багаж понеже там си готвим.

Не знам, може би нямаме и чак толкова възрастова разлика с нашите, те са в ранните петдесет сега и някак си сме се нагласили във времето за почивката заедно. То си е традиция, тези семейства, с които ходим, също са с "децата си", които са мои съученички и приятелки (вече водят и техните мъже). Абе, наистина ни е хубаво, имаме си режим, много активна почивка правим винаги - все сме нагоре надолу, търсим различни плажове, много ходим и пътуваме.

Маги, за котката ми се струва много време да е сама две седмици, ще я мисля само. А като няма на кого да я оставим, най-добре е да е с нас. Ние там сме в самостоятелна къщичка с тераса, има си спалня, кухня, баня и коридор, ще ѝ намерим място надявам се.

Мина ми днес цялата сръдня, може би си има лимит на тези неща и в един момент се уморих  8P  Поне винаги след такива ситуации си давам сметка колко обичам човека до себе си, действа ми отрезвяващо явно големия скандал  =]

Все се каня да го карам по-полека и все не ми остава време. Да видим дали не съм се пречупила вече.

Хайде, лека от мен и дано утре вече мога да ви пратя поздрави от морето!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: always_and_forever в юли 24, 2020, 08:25:33
Добро утро!

И ние бяхме малко на въртележката.  :angry: Изредихме се и тримата с летния вирус повръщане и разстройство. За ден-два, но ти разказва играта. Имах чувството, че влак ме е газил. Вече сме ок.

Морето ми е едно от най-любимите неща.  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE* Обожавам го още от малка. Имам незабравими спомени с баба, когато ме водеше.  *INLOVE* Искам и моето дете да има такива. ММ се опита да каже нещо за Велинград, но чакам всяко лято с нетърпение и накрая да не усетя мечтания въздух ... :\
Малко в последния момент организираме нещата, очите ми станаха на понички да търся къде да отседнем. Трудно ми е да намеря апартамент с кухня, защото не искам точно сега друг да ми готви.

Бубе, имате нужда от почивка. Морето ще ви се отрази Добре, макар че и там няма да сте си двамата. За всеки е трудно да е между чука и наковалнята. Мен това много ме напряга.
Когато се натрупа повече напрежение все някъде трябва да избие. Важното е да не се поддавате на моментните емоции. Обичайте се!  *INLOVE*

Хубав ден!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 24, 2020, 12:11:35
Привет от мен, нещо никакви ви няма.Аз днес направих някаква криза, мигрената сутринта беше ужасна.Извиках майка, добре че е пенсионерка, че нямаше да преживея деня.

Бубе, намери ли сте решение, това е важно.Ние нашите котки сме ги оставяли и по сами и двете заедно, не е имало проблем.Това са котки все пак, ние сме притурка към тях, не те към нас :)

Аз обожавам почивката по принцип.Вече не се втелясвам дали ще е точно море, просто държа да се махна от там където съм.Искам да съм някъде на спокойствие, а в последните години гледам и да няма много хора около мен.Глупостта им ме товари.Ние сме на планина, запазила и платила съм почивката тази година рано-рано.С изхранване сме и ми е спокойно, че не трябва и там да готвя, че малко всичко ми идва в горница тия дни.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 24, 2020, 19:37:17
Ето ме... ние сме във вихъра си :)

Хайде ще ви разкажа само хронологията на текущата седмица, за да ви позабавлявам в какъв комедиен сериал живеем - в понеделник се сбогувахме с хладилника, ще купуваме нов отсече майстора, провеждаме проучване от къде и какъв...:girlhide:...   Сряда - 31 с температура разказах вече, оправя се, той на майка си се е метнал, ще оцелее ;) Днес докато мирно и тихо си миех ръцете в банята, изби тръбата, която свързва батерията с водопровода, но такава, че да смениш батерията, не тръбичката само ;) Беше много живописно, от шкафа под мивката извираше вода, тая стена и без това беше за миене, тя вселената го е помислила :)
Моят принц на бял кон също работи от вкъщи, спря водата, сглобява, разглобява. Бяхме в магазина малко преди да затвори ( поне имаме близо в квартала), купихме нова батерия и нямам вече фонтан в шкафа.

Тъй... седмицата още не е свършила :)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 27, 2020, 08:24:55
Добро утро!
Как сте? Как прекарахте уикенда?
Ние се върнахме в реалността и ми е някак много смотано. А и сутринта ми започна много ударно с висене пред лаборатории и стигнах буквално на секундата на работа.
Много добре си прекарахме отпуската, разбира се ми малее, особено морето. Доста се чудехме дали да не останем още 2 дни, ама имахме вече планове и за дните в Смолян. На реката за 1 ден изгоряхме повече, отколкото за 4 на море. Добре, че Ники беше по-умен от нас и не ми даде да го съблека. Сега още съм цялата на пъпчици, заради слънчева алергия, ама поне да ми напомня за почивката  ;)

Попрехвърлих изминалата седмица:
Киви, голям екшън е било при вас. Надявам се, тази седмица вече да имаш здрав змей и нищо де не се чупи.
Бубе, радвам се че сте намерили решение за стъклото и котката.
Друго не запомних, нещо мозъка ми още е почивка  =]

Аз обичам и лятна почивка и зимна. Може би лятната ми е по-важна, Ники както беше със сополи още в събота като наближихме морето /образно/ и всичко спря, то и за мен де, че и аз нещо бях понастинала. Както каза Булката, лятната почивка ми е центъра на света.

Хайде лек и успешен понеделник!
На морските им желая хубаво време!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 27, 2020, 11:22:58
Привет и от мен.Ние придължаваме със серията, все пак месец юли още не е свършил.
Вчера си отиде нашето малко 12 годишно коте.След голяма борба, не издържа и се предаде.На всички ни беше много мъчно за нея, но поне не се мъчи повече душичката ни.
За да има равновесие и да не рева цял ден за котката, едната близначка се изприщи по ръцете и краката за има няма 5 минути от нещо.Днес посетихме и личната, за да съм сигурна, че е от препарат против комари, напръскан в събота, като бяхме на разходка в парка.Занзи им пръсках и на двете, едната е изприщена, другата не.

Рат, важното е да имате хубави емоции и спомени.

Аз чакам тая седмица да свърши, да бия кепенците на този ужасен месец и да стискам палци август да е по-хубав.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 27, 2020, 11:31:54
Здравейте!

Уикенда времето беше хубаво и Бамбук преди обед излизаше с баща си, след обед с мен и така той беше уморен, а ние си почивахме.

И аз обичам лятната почивка, но гледам да не и придавам голяма важност. Все пак понякога се налага да я пропуснем и всъщност не е чак толкова голяма драма.
Тази година измислих алтернативна почивка - като се върне Бамбук на градина през септември, ако не работя, ММ да си вземе отпуска и да си почиваме през деня, докато Бамбук го няма. Щото това нещо море с дете не е почивка. Приключение - да, ама не е почивка :))

Маги, съжалявам за котето ви :(


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 27, 2020, 12:09:49
Маги, съжалявам за котето! Моника как го приема? А другата котка?
Панде, права си че с дете на море не е почивка, ама пък иначе ще е голяма скука  ;) тва да няма кой да те държи под напрежение, да разполагаш със себе си и времето си, да седнешщ да си четеш книжка без да те прекъсват, да не тръскаш пясък на всеки 30сек.... то голяма скука бе  :P


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 27, 2020, 12:20:29
Рат, викаш, кисело било гроздето, а :)) :))  :P  :P


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Vivi20 в юли 27, 2020, 12:31:20
Маги, съжалявам за котето. :(

Човек знае и 2 и 200 с почивките, и аз никога не съм си мислила, че ще пропусна лято, ама ето ... дори съм се примирила. Ходихме миналата седмица на една английска ферма и съм много доволна, видяхме малко Англия, никога не съм обикаляла в този район, а то се оказа толкова красиво и интересно, та в крайна сметка всяко зло за добро. :) Само ми беше смешно как ни се възмущаваха, че не ходим на плажа, защото бяхме на около 20 минути с колата ... е какво да ходя на плажа?! Камъни колкото картофи и вода 10 градуса ... е какво да правя там?!?!?! Едни други обличат децата в специални костюми и айде на плаж, егати кефа ... за мен водата не е ли 25 градуса и въздуха 30 не е плаж, а мъчение. :DТитла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 27, 2020, 12:38:39
за мен водата не е ли 25 градуса и въздуха 30 не е плаж, а мъчение. :D

Абсолютно подкрепям! Даже 27 вода  ;)

Панде, то аз съм си виновна, че имах много високи очаквания за море. Миналата година беше рай, нищо че бях с дете и то сама.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 27, 2020, 12:40:44
Хахаха, Рат, те затова хората без деца на море пият от обяд... От нямане какво да се прави :funny:

Аз бях сама с децата два-три дни, че ММ спасяваше света. Ходихме на различни площадки, играха, скачаха. Следобедите Кокона ми помогна и си уших една рокля. Майка взе децата по едно време, та имах няколко часа шопинг. Имам къси дънки и чехли с големи цветя отгоре. Така и не стигнах до джапанки да гледам, харесам, меря и купя.
Вчера ММ се прибра рано и успяхме да се разходим по Гребната база. Заръмя в единия край, после вървяхме срещу дъга *INLOVE* Кокона се радваше да хвърчи с тротинетката, Дребният беше лежерен на баланса и зяпаше лодките.
Днес ми беше ден за чистене и оправяне. Даже и сготвих като бабите, рано-рано. Сега ще се отдам на почивка - маска за коса и лека книжка. Вчера поръчвах подаръци от Озон и видях една книга на 50%, която отдавна искам да прочета. Ще си имам и занапред четиво ;)

Виви, разсмя ме! И през 90те майка търсеше чара на това да стоиш в колата, докато децата ти да са посинели от студ от водата, а после да казваш с гордост, че си бил на плаж. Това беше около остров Уайт.

Кумците ни зимата направиха екскурзия в района на Подбалкана. Сега бяха два дни в Търново, два дни туризъм във Варна и после пет дни море в Шабла. Идеята им никак не е зле.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: always_and_forever в юли 27, 2020, 14:23:08
Здравейте!

В събота се организирахме с децата и майките от групата на Алекс да се съберем. Едната госпожа също дойде. Дойдоха само 6-7 деца, но беше много забавно. Децата си играха през цялото време, а ние успяхме да поговорим. Супер се разнообразих и се разбрахме да повторим.
В неделя си ходихме на село. И там малко разнообразие.

Маги, съжалявам за котето!

Дано не вали и да успеем да излезем.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 27, 2020, 14:34:38
Привет!

 Ние бяхме за уикенда в Пловдив. Най-вече да видим баба. Най ме радва като казва Живее ми се. Не съм си и мислела, че на 88-9 ще е така както си я знам цял живот. Нарочно я подтиквам да ми разказва за младините си всеки път и просто се потапям в друго време. Та в събота почти целия ден си изкарахме с нея. Хапнахме в мексиканския до нас и се разходихме. В неделя си спазихме традицията за гофрети, макар да имахме набелязано и някакво ново за понички. Единствено многото комари не ми допаднаха.;)
 
Почивка-екскурзия последно беше първите седмици на бременността. Бяхме до Варна, ходихме до разни отдалечени плажове, до Преслав, после спряхме във Велико Търново да хапнем. Усещахме, че има някаква промяна и затова ли или че повече не повторихме ми е много сантиментално това пътуване. Сега с дете не бих тръгнала така, а и по ергенски само с ММ вече винаги мислим кога ще чуем Ж., какво да й купим и няма я онази безгрижност. Сега пък има други хубави моменти и преоткриване през нейните очи.  *INLOVE*

 Абе, май не само в студени води се навличат западняците. В САЩ бяхме на сравнително топло място, аз така голи къпещи се и печащи се като нас не видях. То или са с неопрени или слагат нещо с дълги ръкави и крачоли. Та май не само от студ го правят. *THUMBS*

Маги, съчувствам за котката!  *INLOVE*


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 27, 2020, 20:41:49
Маги, наистина тъпа серия. Съжалявам за котката, те са си член от семейство...
Айде заглавието на следващата тема да не включва никакво умиране, щото ние тука жега не видяхме, но колко техника ( Дай Боже само тя да си остане...) се пресели във вечните ловни полета...  :[


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 28, 2020, 07:30:56
Добро утро, как сте?Аз днес имам амбициозен план да се боядисам.Надявам се да ми се получи.Тук ще е ужасно топло днес и излизам сега по хладното, че после не ми се мисли какъв мор ще е.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 28, 2020, 07:41:18
Съжалявам за котето, Маги!
Оставям тук за размисъл и съждения, един текст
https://webstage.bg/filosofiya-i-psihologiya/2881-nay-tezhkoto-breme-na-pleshtite-na-detsata-e-neizzhivyaniyat-zhivot-na-tehnite-roditeli-karl-gustav-yung.html


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 28, 2020, 07:46:51
Добро утро!
Аз съм като на автопилот, нищо от вчера ми е тръгнало на тъпотии. За капак ми върнаха Ники от детска, имал коньоктивит, едва гледал... Веднага го видя лл, вика " никакъв коньоктивит не е. Леко червено, или се е пипнал с мръсни ръце и е раздразнил окото, или нищо му е влязло и от търкане е малко зачервено." Можел да си ходи на детска, ама няма да го искат  =] и сега ще въртя пак схеми за гледането му, че ми е неудобно вече с тия болнични. Той още миналия път лл ми каза, че тоя месец е дал няколко болнични за здрави деца, защото от детската си измисляли причини да ги върнат, за да си намалят групите. Ама си мислех, че в нашата няма да е така.
Излях си терзанията.
Маги, какъв цвят ще се боядисваш?
Свекърва, къде е?

Лек и успешен ден!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 28, 2020, 08:00:55
Добро утро!
И аз разхождам токчета по центъра рано, че после ще е ад. Запазих си час за подстригване следобед по никое време, за да няма хора. Моята фризьорка е в майчинство с близначки и за втори път ще ходя при друг. Дано ми се получи времето за релакс. Вчера събрах много нерви около връстниците на Кокона.
Планирах си тази седмица, почивните дни и съм в размисли за следващата, че ще съм сама с децата. Вчера тъкмо намерих хубава оферта за два часа занимания за Кокона и се оказа, че е още малка. Било за 8+ годишни =]

Свекърва наистина изчезна @}->--

Хайде, усмихнат ден на всички!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 29, 2020, 07:39:43
Де сте бе?Никакви ви няма!

Ние тая нощ приключения с каката.За втори път се оплаква, че я болят очите.Ще я водим на очен лекар изглежда, няма как.Ама защо да не се случи през ноща и защо да не се вкара цялото семейство да помага т.е. и таткото :)

Вие как сте?Какво ви се случва, кажете нещо хубаво и положително, имам нужда.

ПП. Вчера успях да се боядисам, то било хубаво да направиш нещо за себе си!Днес ще готвя за съжаление, но няма как.Трябва и да се яде.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 29, 2020, 08:11:15
Добро утро, аз съм на вълна статии пак
Оставям я тук
https://www.facebook.com/567536439992163/posts/3105182059560909/?d=n
Иначе вчера си позволихме гости - една съученичка с дете, мн добре си изкараха децата, ние също. Хубавото е че тя редовно си прави тестове заради пътувания, та бях спокойна.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: always_and_forever в юли 29, 2020, 08:35:31
Добро утро!

Моето дете има ново любимо занимание - да хвърчи с тротинетката. А ние пък вече може да седнем без да тичаме след него. Има си любимо място за каране и там си намира приятелчета.
Вчера се срещнахме с приятели с деца. Те играха, ние успяхме да се видим. То си било хубаво.

Днес съм на зъболекар, после сигурно пак ще сме с тротинетката по улиците. Не мога да го стигам, а и той няма навика, да се обръща, за да види къде сме. Като се заплесне си кара и трябва да тичаме или викаме след него.

Хайде хубав ден!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 29, 2020, 11:13:41
Еми, първата статия много дълга и тежка за моя мозък.Мисля че съм чела нещо подобно.
Втората за Жаки Кенеди е интересна.Тя е доста спорна фигура и ми е интересно да чета за нея.

Миме, на мен ми липсва сега приказването с познати.Все снова с количката.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 29, 2020, 11:17:22
Привет!

 Покрай нас нищо ново, ама да се включа. Всъщност вчера разбрах за едно бебе на път и ми беше много приповдигнато цял следобед. Днес пак имам минимални добри новини, дано продължат така.

 Еми, точно за Юнг си купих новото InGlobo. Като се разгледат и неговите отношения с родителите и се вижда от къде идват много от идеите му. Хубавото е, че пише достъпно и даже съм решила скоро да го разгледам по-цялостно, а не само учебникарски преразказано.

 Тия дни съм се отдала на английска история. Гледам документални филми и разни полуисторически сериали и се опитвам да ги разгадая кой кум, кой сват, кой на булката брат...не особено успешно, ама се чувствам по-образована от преди. Уж Играта на тронове от тях инспирирана, ама сюжетът се повтаря крал и битка кой да има повече влияние върху него. Не че 700-800 години не ги въртим пак същите.:P

 Маги, наистина да свършва месеца и да почвате на чисто! *INLOVE* Аз даже прекалих с приготвянето на храна и поне до понеделник няма да имам включвания. Освен хляб да направя, ама все повече ми харесва процеса, та това не го слагам в сметките.

 Хайде хубав ден!  :butterfly:
Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 29, 2020, 12:17:56
Здрасти!
Аз вече влизам в релси, че 2 дни на работа яко напрежиние. Ама вчера направихме добро разпускане- карахме колела до Борисова, там си взехме цаца с картофи, бири, менти... Дойде и един приятел на Р, та откарахме почти до 12 там. На връщане заради протеста центъра беше затворен и си карахме спокойно по улицата, та беше много лежерно.
Днес съм на маникюр, не знам какво да си направя, ама квото дойде. Братовчедка ми и тя пристига, което не знам дали е добра или лоша новина. Сега ще ми фукне да обикаля приятелки и барове, та малко почвам да се стресирам. Ще има всяка вечер сигурно неизмити чинии и боклуци... Ама няма да се настройвам от сега.
Вчера реших да се откажа от море в Гърция тази година и запазих да нашето, началото на септември, на ол инклузив. Плажа бил много хубав, хотела също. Живи и здрави ще видим!

Миме, ти чак сега ли го остави Алекс сам да си обикаля? Как си смогнала да тичаш след него толкова време? Мен това висене до него права много ме напряга. Научих го да му покажа къде съм и той да обикаля където иска, аз само го гледам, докато си говорим с другите. Ако нещо му трябва /падне и не успее да си вдигне сам колелото, покатери се някъде.../ или прави тъпотия, тогава отивам.

И мен ме мързи да готвя! Добре, че Ники не е у нас, та мога да се скатая малко.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: pandapanda в юли 29, 2020, 12:43:03
Здравейте!

Аз съм Бамбук по площадките. Днес ще се виждам с приятелка и нейните деца, а утре с приятелки от курса.
Аз се пречупих от жега вчера и позволих на Бамбук да играе на фонтана на центъра. Той от тези дето струите излизат между плочките и е голям хит за всички деца. Ама миналата година ме беше страх, че ще пие водата и не давах. Та днес пак сме тук, въпреки че не е чак такава жега, защото имаше буря снощи. Нося резервни дрехи, ама друг път направо бански ще нося.

Аз си взех тротинетка и си обикалям с Бамбук. Или обикаля с един негов приятел, който е на 7 в комплекса  срещу нас. Ама с тротинетка е яко. Още го возя и в столчето до по-далечни площадки


Хубав ден :)

Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 29, 2020, 13:14:56
Аз съм с перла златист лак но много ми се ще френски. Не смея да ида на маникюр обаче. Масово гледам са без маски.
Адиктед, каня се да си взема някои трудове на Юнг- явно му е дошло времето. Много от нещата му съвпадат с моя лош опит и това ме кефи. Явно съм помъдряла.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: always_and_forever в юли 29, 2020, 14:09:42
Рат, а не, и преди го оставяхме, просто сега ми е по-спокойно, защото ходим в по-малък парк и когато седна някъде го виждам какво прави. А и преди все намираше за какво да ни извика или какво да направим. Някакси ми е по-спокойно.  А и в него виждам промяна. Вече си търси повече деца за игри и като се заиграе почти не се сеща за нас. Ние обикновено излизаме сами, не с компания, затова ми беше разнообразие.

Ходих на зъболекар, навън е голяма жега. Приготвила съм да правя тиквички и нещо с картофи и грах мисля да готвя. Напоследък нищо не ми се яде. Вчера карах главно на плодове.

Имам една камара документи на главата, добре, че не съм ограничена в някакви срокове, но сама не искам да се туткам.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 30, 2020, 05:47:22
Привет! Рано пиле преди да са ме ембали задачите :)

....Вчера успях да се боядисам, то било хубаво да направиш нещо за себе си!Днес ще готвя за съжаление, но няма как.Трябва и да се яде.

Аз пък вчера успях да боядисам :) Купих си латекс и мажа на воля, моята собствена боя за коса седи в кутията и ме наблюдава, май ще се прежаля да ида на фризьор. Трябвало е да стана художник.  В момента, в който забъркам цвят или пък видя как е станало светвам :)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 30, 2020, 07:31:59
Привет.Аз пък следващия път искам тапети в стаята.Тая боя за една година стана на пръсти и е за пребоядисване.

Каката плака тая сутрин болят я очите.Сега са на лекар с баща и, мен сърцето ми направо трепери.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 30, 2020, 07:34:55
Стискам палци, Маги
Да не би да не може да обясни и да е мигрена?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 30, 2020, 09:00:13
Добро утро!
Маги, дано всичко да е наред с Моника и да не е нищо сериозно.
Киви, какви цветове си избрала?
Вече и аз броя кога ще свърши тоя месец, направо тази седмица от понеделник всеки ден гради в гадостта си. Вчера пак беше отвратително, днес направо така си започна с гадости.... Вчера и с наще се изпокарахме, абе просто не знам от месеца ли е или съм в дупка преди рождения ми ден, ама искам да се скрия някъде и да не виждам хора!

Хайде лек ден на останалите!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 31, 2020, 05:53:43
Привет!

Маги, как е Моника?

Рат, нищо творческо и ново като цветове, някакво светло каквото хванах и това е, освежавах стария латекс, защото много се беше изпоцапал на места, особено ди ключовете на лампите  :!. "Арт инсталация" *db* направихме в детската, снощи сложихме светещи звездички по стените, децата бяха уау :)

Имате ли опит с миещия се латекс? Нещо не мога да повярвам съвсем, как става това миене?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 31, 2020, 07:44:18
Добро утро и от мен.

Някой беше питл за цвета на косата, кафява е.Ако успея да се боядисам, иначе е полубяла с кафяво :) Одъртявам.

Благодаря за мислите за Моника, по-добре е.Ходи на лекар, оказа се много нежни очи които веднага отговарят на силното слънце с болки.Трябва да ходи с очила и с шапка(за неин ужас) и да и капем капки.Ще свиква няма как, че вчера сутринта ревеше от болка в очите.Днес е по-добре, не я болят, много по-добре се чувства.Аз съм така с чувствителни очи и знам какво е.Очилата не ги свалям и зимата, макар всички да си мислят, че се правя на голямата работа.

Киви, такова животно като миещ се латекс няма.Може да минеш с влажен парцал, но ако е хубаво петното, като го изтъркаш там остава пък по-светло петно от търкането.

Вчера не сме си подавали носа на вън.Пуснах климатика в нашата стая и с бебетата седяхме в на каката стаята.Играха там, спаха там, бяха много щастливи от смяната на обстановката.Сега отиваме на гости и после пак в къщи в на кака стаята.Довечера вече ще излизам да взема каката от градина и да ядем сладолед в градската.Само там е по-хладно и няма да мърдаме до към 19 часа от там.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 31, 2020, 07:55:13
Добро утро!
Пия кафе, гледам "Пристрастена към реставрирането", а след малко ще правя кекс за утре сутринта.
Маги, (междувременно си писала) радвам се, че Моника е добре @}->-- И моите очи сълзят от силното слънце, и аз съм често със слънчеви очила. При мен зениците стоят една идея по-разширени, не се свиват съвсем на точка.
Киви, нали не си мислиш да миеш цялостно стени?! Миещ латекс е супер за почистване на места. Например около ключовете за осветление, имах следи от гумите на детската количка, нещо си се подпрял и има отпечатък... За цялостно миене не бих се наела. Вкъщи не се пуши, нямаме и много прах от улицата. Въпреки това някак си мисля, че ще стане на кръгове къде и как е минато. След ремонта миналата година на хола никога вече няма да купя евтин латекс. В детската стои като боядисана с блажна боя в сравнение с перления ефект на стените в хола =] А разликата да е била 20 лв сигурно.
Аз съм в търсене на боя за коса. Вече 13 години съм червена. През цялото време съм все с Палете, последните N години с Делукс серията. Ама мъдря нещо по-щадящо, безамонячно или там нещо био-мио. Имам един вариант за 20тина лева. Сега търся и вариант Б.

На мен ми предстои излизане извън зоната на комфорт тези дни. Сигурно ще е готино, ама на този етап е повече мисленето 8P Ще разказвам като мине.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Kiwi в юли 31, 2020, 08:20:06
Маги, радвам се за Моника! Малкия дявол
   *THUMBS*

За латекса нямам представа кой мие цялостно, точно около ключовете много се цапа. Вкъщи също не се пуши, но са си опушени таваните. Като знам каква чернилка свалям от прозорците, явно въздуха е такъв.

Иначе в магазина се кълнеше продавачката, че чудесно се миел някакъв тониращ се за 100лв за 15 квадрата в моя цвят  *crazy*.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: always_and_forever в юли 31, 2020, 08:35:06
Добро утро!

Вчера беше много топло, но се налагаше да излезем, защото трябваше да си снимам един зъб. И до спиди ходихме, че много важната книжка на детето пристигна и не можеше и секунда да се чака за нея.  =] Четохме я на една пейка, веднага като излязохме от офиса. Аз си взех и банския. Доволна съм, че няма да го мисля повече. Голям късмет извадих, че почти без пари го взех и точно, какъвто исках.  *INLOVE*
Вечерта поне беше много приятно и се прибрахме в 22.30ч.

Маги, добре, че не е нещо сериозно.
И моите очи са много чувствителни. Лятото без очила не мога да ходя. Сълзят ми очите и нищо не виждам. Алекс е същият. Зимата също много ми дразни снегът.

Днес се очертава да е отново жега, но мисля да не излизаме сега, чак следобяд.

Хайде хубав ден!Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: emmmmmy в юли 31, 2020, 08:58:40
Маги и ние с малкия сме светлочувствителни, аз въобще не мога да гледам на слънце. Непрекъснато съм с очила.
Латекс вече и аз не купувам евтин, както и тониран на място, последния път пак уж среден клас, антибактериален, парфюмиран... *crazy* - нанасянето беше ад. P-(
Аз днес пак ще съм с "детски гости"- цената е висока защото слушаме много шум, но пък после спят като порове. =]
Купих си бяла рокля за евентуално ако ходя пак на море, много ми се носеше рязана дантела.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 31, 2020, 09:06:11
Те Dulux много го хвалят, ако е той. Нашият пак е тониран - един измислен цвят, мъката на писателя. Но си ходихме в специализиран магазин. Не знам защо  в хипермаркетите  боите са в най-тъмния ъгъл. Специално се разрових из облаците със снимки Fleetwood color perfect се води, ама виждам, че са различни подвидове. ММ смеси един фасаген с част от латекса и боядиса терасата, за да е в един цвят с хола. Една година е подложена на метеорологичните условия и не е мръднал. *THUMBS*
Обаче моето мнение е, че ултра скъп латекс не може да замени прилични мазилки. Като пораснат децата, бих дала пари за мазилка, ако и да не са разрушители на фона на видяното по някои чужди къщи.

Хайде, замириса на ванилия вкъщи. Сетих се за Феята от захарницата, че тя се казваше Ванилия. Трябва да я потърся на хартиена книга. Кокона много я беше харесала от Сторител.


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: addicted_to_u в юли 31, 2020, 09:44:27
Привет!

 Еми, с теб все сме на една вълна и аз непрекъснато се влюбвам в бели рокли с рязана дантела, ама си сядам на ръцете, че нямам нужда. :P

 От бои и латекси нищо не разбирам, но скоро ще трябва и това да се избира. Тук ММ е купил да има резерв и боядисва докато аз лежах за задържане спалнята.

 Голям мор и задух е. Аз бързах да ида до Еконт преди съвсем да не се диша, че нали съм унищожител на слушалки и поръчах поредни. Хлябът след малко също ще е опечен и следобед тръгваме към детенце. Наложи се да купим и поредна количка за кукли, че детето знаеше, че майка му е завяна и хиляда пъти ми поръча да я взема от Пловдив, ама в последния момент остана приготвена до вратата... *crazy*

 Али, аз купих Lakme Chroma като беше намалена в Златна рибка. Не е като да не боядиса, но от мненията очаквах нещо много уау. Понеже смесвах 2 цвята и ми останаха по половин дози, да видим на следващото мацане ще се шашна.;)

Маги, радвам се, че Моника е по-добре и чувствителност, а не нещо сериозно. Аз съм също от надувките с очила зимата, ама то точно тогава е най-неприятно със снега, та нека да съм. *THUMBS*
Хубав петък :P


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: Alichka в юли 31, 2020, 09:58:59
Чакайте, че се сетих нещо с тия очила :P
Дребният се влюби в едни детски слънчеви очила от Кокона. Имат много лека извивка тип пеперудени крила и (естествено) са розови! Есента, когато тръгна на ясла, си представете мрак, мъгливо време и едно препръскващо такова. Абе типичното късно ноемврийско утро. Хората вървяха загърнати в шалове, а нашият си лепнал очилата на носа, изпъчил коремче и върви като пич. Странно гледаха мен, обаче детето беше дало ръка и вървеше без мрънкане. В яслата лелята се ококори, а след това добави комплимент какви хубави очила имал. =]

Ох, тая Златна рибка нали все я гледам онлайн. Ще взема най-после да отида на място. Все си мисля, че с първо нанасяне на каквато и да е боя ефектът не е уау. Дано ти оправдае очакванията втория път ;)


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: магито в юли 31, 2020, 11:05:33
Моя мъж беше бояджия бая време и ми каза, че за него лично няма смисъл да се дават пари за Делукса, същата работа като обикновената е.Ама то нали знаете, човек леко се побърква като работи в дадена сфера.Както и да е, като стане време боята от хола я махам и слагам тапети и това е!В детската сме с тапети, вярно една ролка струваше 20 лв на времето, ама преживяват Моника и не са мръднали, а където котките ги надраха ги сменихме, защото имам в повече.Около ключовете се чистят лесно и не си личи мръсното.Е за сметка на това боята в хола е очукана, на пръсти, деруги и т.н.Предала съм се и съм я оставила на произвола на съдбата, все пак имаме малки деца :)

А аз вчера се сетих че имам бял панталон дълъг и днес ще го облека.Това лято не съм го обувала още.То това лято какво ли носих?


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: ratatui в юли 31, 2020, 12:30:52
Здрасти!
Ей, разписахме се в последния ден!
Маги, радвам се, че не е нищо сериозно при Моника. Не е приятно разбира се, но поне има сравнитолно лесен начин да се оправят нещата. Аз също съм все с очила, че от свитлина получавам мигрени понякога. Даже слънчевите ми са с диоптър.
Аз сега се направих червена, ама и фризьорката ми каза, че сега на моята тъмвна основа ефекта няма да е каквото искам аз. Пак ми харесва, ама другия път се надявам да стане по-ярко.
У нас всичко е латекс. Не помня какъв е, но купувам от години само от едно място, те ми го тонират и не съм имала никога проблеми.
Хубав горещ петък ви желая!


Титла: Re:Юли дойде, от жега ще се мре!
Публикувано от: always_and_forever в август 01, 2020, 08:17:14
Нова тема

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,38295.new.html#new (http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,38295.new.html#new)