Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Лафче => Кафе или чай? => Темата е започната от: emmmmmy в април 01, 2020, 08:17:21Титла: Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 01, 2020, 08:17:21
(https://www.fastweb.com/uploads/article_photo/photo/2038016/crop635w_iStock-1135418835.png)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 01, 2020, 08:26:19
Здравейте :)

Вчера нещо се бяхме пощурили с Бамбук. Той само правеше бели, пък аз нямах нерви да мисля с какво да го заигравам. Добре, че ММ нямаше много работа и се включваше и той.
ММ нали е по плановете и все още сутрин пита какъв е планът за днес. Моят отговор обикновено е Да избутаме :)) :))

На скоро из фб метнах, че януари е бил цяла вечно, февруари никой не разбра кога мина, март - като Джуманджи. Да видим сега април ;)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 01, 2020, 09:04:50
(https://i.dailymail.co.uk/1s/2020/03/31/17/26639406-8172471-image-a-48_1585672261334.jpg)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 01, 2020, 09:16:03
олее вярно нов месец почна  :)) :laugh:


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 01, 2020, 10:14:28
Да, докато се обърнем покрай тая корона и то април.Сега да видим как ще протече и той.Моя баща има празник скоро и му търся подарък.Нали ми е виден овен :)

Хайде хубав ви снежен ден :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 01, 2020, 11:36:30
Привет в новия месец! Да сме живи и здрави ние и близките ни, да го отметнем и него! *THUMBS* *INLOVE*
Аз тази година не искам подаръци, ама наистина никакви не искам. На фона на сегашната обстановка ми е адски гузно за фасоните, които правих лани за диамантеното бижу }:->. Пълна неблагодарница съм била :[
Дано имам шанс да поправя нещата и да мога да се извиня без да ревна трагично.  :\
Очертава се племенникът и жена му да идват да раждат в Пловдив, в клиниката при брат ми. Тя е в 31- ва седмица и има проблеми, трябва да постъпи за задържане. В София са съвсем сами, на квартира. Тя е от Варна, но при спешната ситуация няма как да ходят до там, в Благоевград също не става. При нас поне лекар познат ще има. Много ми е притеснено, те ще са отделно от нас, в друго жилище наблизо, но въпреки всичко... В същото време си мисля, че ако моите деца имат нужда от помощ, все някак ще им се върне доброто *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*.
Много се надявам да преживеем и това. Нали затова сме хора и роднини. Стискайте палци, да изкара още някоя и друга седмица девойката в корема на майка си. Ще взема и аз да пиша на Генерала да се поскара малко. ;)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 01, 2020, 12:13:23
Свекърва, стискам палци девойката да кротува! Ех, не се знае какво ще ни поднесе животът... днес имаш нещо, утре можеш да нямаш нищо и това винаги е било така, но бяхме го позабравили. Дано повече хора осъзнаят урока, който ни се преподава в момента, а като приключим с тази лудница и можем да излезем, да сме по-смирени и по-добри.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 01, 2020, 12:27:10
Привет!
 Тоя месец ни е най-рожденденския и на нас. Утре Ж., на 7ми баба, на 22-татко, покойните ми баба и дядо също са в месеца. Най ми е мъчно за баба на 88 ще стане, здрава е, няма кой знае какви оплаквания, ама от 1 месец затворена вместо да се радваме взаимно още колкото има.. Двуяки са нещата, ама следваме препоръките, пък дано си има още време писано извън короната да се порадваме.

 Свекс, стискам палци девойката да поседи още, то и без тва тоя свят не е за излизане. Като знам на мен преди 2 години на този ден какво ми беше... дано майката е спокойна колкото може  *INLOVE*
  Аз днес имах неотложна работа по институции. Ей, ФБ е като синя пъпка в розова мъгла. Един пенкилер като се изтъпанчи с видно "начетената" физиономия на опашката. Па като взе да обяснява за маски, за италианци, бе всичко знае, бе. Друг път ако излизам освен маска ще си взема и тапи за уши. Виртуално скролвам, ама реално как да заглуша такива знаещи...  P-(

 На Ж. й дойде подаръка, ама съм го скрила и не съм го и погледнала. Тя освен него от утре съм решила да е без биба, много ще е нанагорно, ама вече ми е крайният срок, та ще се ошантавим в тоя месец.

Киви, едно време майка ми правеше "Бухтички за злояди деца" от една рецепта във Вестник за жената. Според мен е било психологически ефект, че са по-специални и аз съм се чувствала отличена, та помня, че много ми се услаждаха. Вече можех да чета, та знам, че не е било трик на майка, но е било на вестника. Като се замислиш какво може да им е специалното на едни бухти.
Да го избутаме всички тоя месец в добро физическо и психическо здраве, пък после ще го мислим!  ;)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Bube в април 01, 2020, 13:01:29
Здравейте и от мен в новия месец!

Ние сме в София, дойдохме да си съберем багажа, да изключим хладилника, да приберем, ако има някакви развалящи се храни. По план днес вечерта трябва да си се приберем пак на село. Вчера ми беше супер свито, че трябва да пътуваме, ама го отлагахме колкото можахме, а ако се затегнат още мерките, няма да можем и да дойдем.

Свекърва, стискам палци и аз, дано всичко е наред! А за падаръците, не мисля, че трябва да се чувтсваш виновна - хората сме си такива, искаме си специално внимание и не виждам нищо лошо в това.

Започнах да сънувам вече карантината, значи много ми е под кожата това положение. От време на време си мисля, че сме във филм, не ми се вярва просто и в същото време, изпитвам паника да ходим до магазина.Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 01, 2020, 14:16:41
Свекърва, да си стои на топло госпожицата и да кротува!
Сигурна съм, че всичко хубаво се връща. И съм сигурна, че в такива моменти хората запомнят и оценяват още повече доброто. Така че децата ти не са сами :)
Щях теб специално да питам дали имаш идея откъде идва изразът "ял кокоши крака"? Не знам дали другите го знаят и ползват. Винаги ми е бил абсурдно смешен!

Аз тази година останах (засега) без подарък за рождения ден. Добре, че тогава имах някоя и друга изненада. Ами криво е! :\ То не стига другата "хуботия", ама дребните неща радват и ни вадят от битовизмите. Идва ми и именния ден и изобщо не го виждам като предстоящ празник.

ММ отново не са на работа. Свършиха, каквото имат да вършат и обратно по къщите. Нашите баби не са в пенсионна възраст. Отпадат по презумпция от графата гледащи деца. Те и без това не изгарят от желание.
Интересно ми е дали ще назорят завърналите се българи да си оправят нещата с НАП и НОИ. Много повече ме вълнува тази тема, отколкото откъде внасяме маски в момента. Фери е права да се чуди дали няма да посегнат на майчинството, защото майките са най-удобни. Не случайно втората година майчинство я съсипаха като идея в годините.
Идея си нямам как ще се проведат класиранията за училище и градина. Наближава и това време и всичко ме свива. От вчера всичко трепти около таксите за ясли и градини. Представете си за по-сериозните неща... То каквото е за всички, това е и за нас и обратното, но все пак :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 01, 2020, 14:46:55
Али,  *INLOVE*
Зная само смисъла на "ял кокоши крак" - не може да пази тайна. Ама откъде е тръгнало, чудила съм се и аз. Нещо ми се върти, че едно време е било наказание да ти се паднат баш краката на пилето да ядеш - то по тях месо няма, само кожа и нокти. Сигурно някой нещо е изклюкарил и го е сполетяло възмездието от най- възрастния, дето разпределя храната, да си остане гладен, като получи точно тази част. ;) Но нямам спомен дали аз така съм решила, или съм питала баба ми.  =]


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Feribotka в април 01, 2020, 15:05:42
Здравейте  @}->--
Ех как не обичам зима, ма тая година прекали. Тук е много снежно и студено, духа един силен и леден вятър, направи като всред зима  *crazy*
Киви, ММ онзи ден прави кифлички ,половината сладки, другата солени.
Разбира се, че се връща доброто, както и злото. Да си седи на топло бебка, хеме рано, хем е смотано за излизане.
Аз го играя възглавница, 5 пъти опитвам да оставя бебето да спи и не ми се получава  :angry:
Замислила съм едни бисквити да пека, ма ще видя кога с тоя гушльо дето ме е окупирал.
Сега като разпуснат парламента заради тия болния депутат, поне няма как да гласуват нови закони.
Аз се отказах от идеята, че тази година ще го приемат на ясла и вече сме направили схемата за гледане. Дано не ни мине котка път.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 01, 2020, 15:08:20
Здравейте и от мен в новия месец!

При нас обявиха, че училищата ще оствпрят най-рано на 4 май... въобще... не в много розово. Иначе на мен ми е готино вкъщи с децата, но ме потиска балконнив туризъм. Отделно се тревожа много за майка ми, която е сама в България, че и всеки месец прекосява цялата страна заради лечение :/ но се старая да мисля позитивно и да си казвам, че един ден пак ще изгрее слънцето, образно казано.

Стискам палци бебочето да си поседи нанщ топло. Още повече направо не искам да си представям под какво напрежение са бременните и наскоро родилите в момента...

Али, не знам какво има да ги “натискат” българите, завърнали се от чужбина. Ако не си платят осигурновките, трябва да си платят на частно. Ако са си внасяли пенсионни вноски, ще имат пенсия.

Явно пролетните месеци са пълни с рожденици :) при нас същи малкото човече има оразник след две свдмици, голямото след месец и половина :)


Много ме изкефи картикатабна Еми, резонира ми с настроението


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 01, 2020, 15:24:06
Свекс, да не излиза девойката! Сърцето ми се свива като прочета подобно нещо,ама да лежи! А на вас в пъти да се връща доброто!

Аз като виден капиталист, също коментирах че втората година на майките трябва да отпадне или да бъде направена неплатена или по някакъв начин да се мотивират майките да се връщат на работа. С прехвърлянето е много добър вариант, също с програмата за детегледачки, реално (не де факто) яслите приемат от 10 месеца, така че аргумента няма кой да ги гледа е спорен, спорен е факта че няма достатъчно места. Тази мярка ако спаси редовното плащане на болнични/пенсии съм с две ръце. Знам че жива ще ме изяде някой за това твърдение, както и гладен на сит не вярва, но пък винаги се сещам за всички останали европейски страни, как майките си пускат и 3-4 месечни бебета на ясла.

Али, що казваш че не изгарят от желание? Аз оставам с впечатление че казваш че доста често са при вашите или свекърите?

Много е студ, ама и друг път съм била рожденик на сняг. За подаръци не съм се и сещала, ей сега се сетих поне една торта да вземем да духна свещичка за Звяр да се радва :) Хайде, утре ще си празнуваме с Жана  *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 01, 2020, 15:39:36
Алексия, защото за спешните случаи не се гледа (или поне преди беше така) дали е осигурен или не даден пациент. Остава за сметка на лечебното заведение. И ако големите болници в големите градове се оправят, то финансовото състояние на регионалните болници не е розово и без това. Как ще издържи изобщо здравната ни система и на високите позиции май не им е ясно.
Булче, аз изобщо не съм съгласна с това ;) Докато осигуряването в България не е индивидуално, а е солидарно, да не пипат майките }:-> Аз нямам намерение да раждам повече, но раждащите не бива да се ощетяват към момента по какъвто и да е начин.
Наши приятели имат дъщеричка София от преди два дни.  :) Тепърва купиха жилище и ще имат и ремонти. Как ги сметнаха всичко в един момент да им е? 8P
Свекърва, никога не съм се замисляла, че може кокошите крака да имат връзка с разпределянето на дажбата.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 01, 2020, 15:49:04
В Австрия майчинството е до 2 години, като парите са едни и същи. Ти си решаваш колко ще стоиш вкъщи и съответно от това зависи по колко на месец ще получаваш.
Яслите са само частни и за деца 1,5 години. Но пък и те и градините (от 2,5 години) може да започне детето веднага след като е навършило годините, а не се чака за септември. 
В Люксембург, Алексия ще каже е доста малко. Аз все си мислех, колко е тъпо, че детето на луната може да проходи там и да не видят първите му крачки. Но то проходи сега вкъщи по време на карантината :)Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 01, 2020, 15:51:34
А Аличка, аз не очаквам да ме разберете в мисленето, просто не подкрепям социалните форми и бих предпочела това финансиране да отиде при пенсионерите,майките не ги жаля, била съм в майчинство знам какво е, но сърцето ми се къса да гледам възрастни хора които да работят по цял ден на крак като пазачи и чистачи защото не им стигат парите.  :angry:


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 01, 2020, 16:00:27
Забравих да кажа, че стимулиране би било с нещо свързано с данъците, точки за ясла, социални придобивки като ваучери за нещо си и тн. Орязването на парите си е форма на принуда и не ми е хич социална политика. В смисъл, че родителите да решат на база на ползи и недостатъци колко да е майчинството, а не от немай къде (защото на 380 лв не се живее) да се налага жените да тръгват обратно на работа. :)

Булчето е писала...
Да, Булче, много са сбъркани нещата. Има не малко хора, които не се осигуряваха през 90те и нямат стаж за пенсия. Имам няколко близки примера, които пък са обратният вариант - имат стаж, ама са млади.
Леля ми пък години наред не можеше да взима вдовишка пенсия, защото не можеше да догони 5 години преди пенсия, каквото беше условието. Все едно зорлем е искала така да се стекат нещата. Изобщо е толкова мътна и кървава... Баш майките от градинките ще стабилизират държавата :))


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 01, 2020, 16:26:44
Забравих да кажа, че стимулиране би било с нещо свързано с данъците, точки за ясла, социални придобивки като ваучери за нещо си и тн. Орязването на парите си е форма на принуда и не ми е хич социална политика. В смисъл, че родителите да решат на база на ползи и недостатъци колко да е майчинството, а не от немай къде (защото на 380 лв не се живее) да се налага жените да тръгват обратно на работа. :)


това нали сега и съществува като лично решение? След 6я месец си взимаш и майчинство и заплата( не си спомням как беше, 50 или 100%),много мои колежки се възползваха  от това, избираш дали да вземеш втората година, ползи и недостатъци също може всеки да си измерва, дали да живее с 380лв или не, то ако е неплатено в повечето случаи ще се избере да се върнат на работа. Аз това знам че това правителство със сигурност че няма да направи, не им стиска, те от едни маски се страхуват, не пък майчинство да урежат.Сега най-вероятно безработицата ще се вдигне и глада за ресурси ще утихне,много българи се върнаха и вече го виждаме при нас поне, усилено кандидатстват и по програмата която имаме.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: marry_me в април 01, 2020, 16:53:17
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Не мога да спра да се смея с тези двамата  :funny: :funny: :funny:
Да се гледа след 3:50 задължително :))

 https://youtu.be/7-Mt48DGjqc (https://youtu.be/7-Mt48DGjqc)

И още едно много добро

 https://www.instagram.com/p/B-NExrMKK4r/?igshid=uw72ndd7e6yx (https://www.instagram.com/p/B-NExrMKK4r/?igshid=uw72ndd7e6yx)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 01, 2020, 17:02:42
много добро  :laugh:


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 01, 2020, 17:15:54
Али, дори в спешното проверяват дали са ти платени осигуровките. Казвам го, защото за съжаление имаме много горчив опит от първа ръка. Не ме разбирай погрешно,  не се заяждам, просто ми е изключително неприятно като започне да де говори как българите в чужбина са едва ли не някакви хора, които се чудят как да прекарат системата. Ние също плащаме осигуровки, както здравни, така и социални, има си документи, които се попълват, за да се прехвърлят права и така нататък. Обаче през лятото, когато мъжът ми беше на път да се гътне от варицела, си плати като поп всичките сметки, макар че има европейска здравна карта, на никой не му се занимаваше. Обратно, познавам хора, които са били на гости и с европейската си здравна карта издадена в  България, веднага са били асоциирани към местната каса и използвали пълните права все едно са осигурени тук.
Аз ползвах 5 месеца майчинство и двете деца. Можех да си остана а вкъщи още след това, като парите които щях да взема, щяха да покрият 50% от наема. Върнах се на работа... и двете ми деца тръгнаха на по година и 4 месеца на ясла, проходиха вкъщи.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 01, 2020, 17:32:19
Какви майчински ви гонят вас насред тази буря? Изпуснах нишката... Моето мнение е, че системата, която ти дава избор е добра, не всички имаме баби или пък можем да намерим читави бавачки. Аз не дочаках втория рожден ден и на двамата вкъщи, но със 32 имах две хубави лета на слънце, вместо в офиса. Той тръгна по-голям и по самостоятелен на ясла в сравнение с 31, доста боледуване му беше спестено.
Булче,  а тези жени, на кой си оставиха децата след шестия месец?
Без да се заяждам ( споделям наблюдения за хора извън форума), имам наблюдение, че за някой майки ( кариеристки или мързеланки) детето е просто аксесоар за снимки и партита. Детето се ражда лично ( няма как иначе за сега)  и после баби, дядовци вършат черната работа ( махане на памперси, водене по площадки, по-късно по курсове, училища, градини). На такива майки и 2 месеца майчинство са им много.

Едит: Да допиша за кокошите крака. Аз съм го чувала този израз да се употребява за някой дето много се разхожда напред назад и не го свърта на едно място.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 01, 2020, 17:41:20
Аз лично заради детето самото,  не бих го оставила рано на ясла. Не зарад друго- мен, пари и прочие.
А за майчинските е ясно че няма да смеят. Ще ги изядат
Мисля че разговорът се движи в кръгова посока- всяка от нас има своя визия за нещата и няма да я промени,дано да не стане спор.
Иначе ясно че всяка от нас е различна, обединени тук сме доста интересна извадка.Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 01, 2020, 17:43:26
Абе Киви, изрично написах че ще ме изядете с парцалите, защо ми се хващаш на чешенето на езика :P. Иначе детегледачка, баба, оправят се. Аз лично за деца аксесоари нямам примери, но имам доста примери на мрънкачки седачки вкъщи дето все им е в повече домакинстването и гледането на дете, та и в двете посоки може да гледаме.

Ти като работеща много повече оценяваш времето прекарано с детето, аз също, глътка въздух ми е всяка минута прекарано с него, всяка почивка, всеки уикенд, всичко ми минава като си го гушна, само да са здравички.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 01, 2020, 17:51:58
Киви,  :)) :)) :)) Чешем си езиците!
Факт е, че са много "майките" с аксесоар. Точно заради това се разделям от такива хора и не се обиждам, че видиш ли съм си ползвала майчинството. Ако бях от сръдливите, нямаше отдавна да гледам деца, а да кажа напук: Ето, и аз си хвърлих моите по ясли и градини.
За съжаление моите родители нямат общо с моите баби и дядовци. Както една съфорумка каза преди време: Те собствените деца не са си гледали, че сега чужди да гледат. =] Нашите дадоха едно рамо от началото на карантината. Такива ги натвориха, че една вечер с ММ бесняхме вкъщи и сега деца и баби са с бан :angry: Нервите на всички са опънати и нямам намерение повече да се ядосвам за глупости.
Алексия, изобщо не става дума кой какво ще цака. Зор ще е следващата година, когато регулират осигуровките за работник и работодател. Тези, които се прибраха, като нищо пак ще заминат. Ама тези, които сме тук как ще я караме =]
Само да сме здрави! Другото все ще го нагодим ;)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 01, 2020, 18:28:50
Али, не виждам как хората, които са се прибрали, да влязат всички в болница, отделно повечето ще си платят осигуровките, тези, които не са, ще си платят на частно. Да не говорим колко хора, които са в България не се си плащат осигурновките. Няма да споря повече, защото явно виждаме нещата по различен начин.

При нас нямаше начин освен ясла... докато тръгнах ги гледаше или баба или мм, когато не работеше. Честно казано, като изключим гадната болест и постояннатеа тревога :) тая карантина ми дойде добре - вкъщи с децата, не бързаме за работа


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 01, 2020, 19:40:25
Алексия, на година и 4 месеца си е добре. На кумата ми тръгна на 9 месеца, на нея и беше много криво първите два месеца.

Аз съм си от седачките вкъщи, дано не мрънкам много. От една страна вече 4 годинисъм си вкъщи, ама не точно, защото се върнах на работата ми, когато Бамбук беше на 4 месеца. Просто работата ми беше по-особена. От както той стана на 1,5г ми се иска той да си ходи на градина, аз да ходя на работа. Но още не е дошъл този момент. С мм много сме го обсъждали, заедно сме вземали решения да си остана още вкъщи. Но ако имам друго дете, рано-рано ще го запиша, за да може на 1,5 да тръгне на ясла.

Аз не можах да разбрера спора ви за осигуровките. В България хора без здравни осигуровки познавам доста. И в чужбина има. Радвам им се, че са здрави хора, не им се налага да ходят често на лекар. На мен тук първата ми работа беше да намеря лекар за детето и за мен, защото всеки месец ми трябва рецепта за лекарства.

Не ми е много смислен коментът, ама трябва да пиша съчинения по немски,а ме мързи. :)) :))

А още нещо - всички ли момченца обичат да си играят на катастрофи и пожари?
Днес с Бамбук играем с Легото. Правим къща, слагаме човечета да ядат, да си играят с котката, да се разхождат. Бамбук взе едното човече да кара кола. Блъсна го в дървото, идва кран да го спасява. След това друго човече кара камион, той се блъсна в къщата, стана пожар, дойде пожарна. И аз казах, че на такива игри не играя. Той ми вика, "Бързо карай пожарната, че котката гори"  8P 8P 8P

Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 01, 2020, 20:09:38
явно и моето дете е такова. блъскат се коли, изяжда ги динозавър... такива ми ти работи
не ме кефи че почват да умират хора без съпътстващи заболявания...  май ще съм лош пророк за дължината на карантината...


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 02, 2020, 08:39:30
Спокойно така си играят децата.И моето момиче играе на игри с убиване и умиране.Какво да се прави, за нея всичко е абстрактно още.

Ох исках на някой да пиша нещо, но забравям все.

Еми, спри с тия твоите прогнози, че взе страшно да става!  *INLOVE*

Аз искам разходка.Не знам как ще издържа до 13.05 с трите момичета нон стоп.Накрая или аз ще съм превъртяла или къщата ще е тотална разруха.

Булка, да си много здрава, щастлива, целенасочена и да обичана!Честита да си!
(https://buketite.net/wp-content/uploads/2018/09/BM002.jpg)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: ratatui в април 02, 2020, 09:02:29
Здрасти в новия месец!
Имаме си рожденичка, да ни е жива и здрава!
Свекърва, стиснати палци, момата да поседи колкото се може повече в корема на майка си!
На мен днес ми е първи работен ден от 2 седмици почти и ми е много странно. От другата седмица май ще имитирам дейност от вкъщи, дано Ники е благосклонен и да ме оставя да върша по нещо.
За майчинството, аз и сега бих си поседяла пак повече време, реално това няма да се върне. Булката е права, че като не си нон9стоп с детето повече оценяваш моментите и ги прекарваш по-пълноценно, ама пък веднъж са толкова малки и поне първете 2 години не бих ги пропуснала.
На мен ми е много тъпо, вчера котката в Банкя е умряла. Не знам какво става, всяка котка, с която се сближа на 3години и "аре чао".

Абе сега последно приеха ли удължаването до 13.05?
Еми, те вече доста сериозно затягат мерките. Един приятел полицай, каза че яко ги натискат да глобяват разхождащите се хора.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 02, 2020, 09:49:30
Адиктет, да е жива и здрава Ж и само да ви радва!

(https://imgrabo.com/pics/deals/15532491915921.jpeg)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 02, 2020, 09:50:09
Здрасти в новия месец!
Имаме си рожденичка, да ни е жива и здрава!


Абе сега последно приеха ли удължаването до 13.05?


ааа две , две си имаме хахах

Не са го гласували още това, чакаме

Мен сатурновата дупка ме тресе яко, за капак ми дойде, комбинацията е някаква ужасна, по традиция рева на рождения си ден,че много мразя вниманието към мен в този ден, таа дано домашните успеят да ме издържат днес...  :xixixi:


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 02, 2020, 10:14:54
И аз мраЗя да ми честитят, та ще те пропусна :))
И майка е днес рожденичка...
Маги спирамммм, няма вече прогнози


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 02, 2020, 10:43:47
Добро утро!

Да сте живи и здрави и двете рожденички @}->-- малката да слуша повече, а голямата да я слушат повече :) весел празник!

И моите хлапета така играят. Че даже и да забавен каданс си проигравят катастрофите  :angry:


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 02, 2020, 11:01:55
Ок, значи си е средностатистически пакостник моя :)) :))

Честити да са М и Ж! Много здрави и щастливи!!!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 02, 2020, 11:06:55
 Много е интересно като седиш и се тревожиш за нещо и изведнъж се оказва, че при всички е така :))


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 02, 2020, 11:14:50
Честито на трите овчици кротки! Горе главите, скоро пак ще се вихрите и командосвате, де що сварите! *INLOVE*
Ние доскоро плащахме здравните осигуровки и на двамата, за всеки случай дублирахме. На НИ2 му признават тук, че е от ЕС, но за големия не става. Подават разни декларации за прекратяване, когато излизат навън, ама после докато се възстановят, мотканицата е голяма. По Нова Година, като го захапа кучето, НИ2 отиде на спешно в частна клиника, което е 100% платено. Още не съм разучила как е сега, на кого какво му искат и дали пак нещо се плаща, ако отидеш в частна клиника за рентгенова снимка *crazy*
Много са здравно неосигурените в България, казвах ви за интервютата на какви проблеми се натъквахме. Не зная и как ще се справят сега с бързите кредити хората. Ама все още не мога да мисля глобално и толкова занапред, карам го ден за ден. Пишем си по два реда сутрин и вечер с двамата и това е. Сега поне им снимам снега, та има за какво да разширя разговора.
Гостенката ни вече е в болница, ще мъти 5 дни и после ще се решава какво ще се предприема. И там  ще се кара ден за ден. В момента мрънка, че храната не била хубава, ама за сметка на това отношението било много по- добро, отколкото в Майчин дом, та поне е спокойна, макар и гладна ;)
Отварям да уча Монтесори за деца 6-18 години, ама нещо не ми върви и се насилвам.
Хубав ден на всички!
Панди, момченцата редовно колят и бесят, убиват, мачкат, стрелят... Пак казвам как брат ми ни бесеше куклите, как заливаше мравки със спирт и ги палеше, бе изобщо садист си падаше в моите очи. }:->. Моите момци също съм ви разказвала как се хилят като малоумни при трепане по филмите и катастрофи по формулите, за мой ужас. Ами дето ходят по бикоборство, разни борби и боксови мачове, това пък какво е? Устойчиви гени от онези времена, когато е трябвало да бъдеш войн. *db*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 02, 2020, 11:46:46
Стискам палци на роднината ви, Свекс!
Обаче аз не разбрах защо са дошли в Пловдив, у вас ли са? Спомена, че живеят в София, пък после Варна, Благоевград. От теб какво се очаква? Не че е важно де, но ми стана странно защо са пътували до Пловдив точно сега?


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: ratatui в април 02, 2020, 12:14:54
Да са живи и здрави Ж и на Еми майката!
Свекърва, а те как изобщо са ги пуснали до Пловдив? Не само на КППтата, ами и от болницата, как са й дали да пътува в това състояние. Дано да е за добро и момата да си поседи вътре! За храната, не може ли да й се носи нещо от вън? Поне пакетирано.
Пък аз си мислех, че убийството на божи кравички е лошо.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 02, 2020, 13:08:05
Панди, те живеят в София, там работят. Момата е от Варна, момъкът - от Благоевград. Всичко вървеше равно и гладко до последния преглед във вторник, когато изведнъж откриха скъсена шийка и препоръка за моментално влизане в болница и опасност от раждане. Да, положението е сериозно, но не и нещо, на което не може да се влияе и да се пести още време. Брат ми прие да дойдат до Пловдив, ако ще се чувстват по- спокойни с познат лекар и че сега е моментът, докато не е официално постъпила в друга болница. Шашкането при тях идва от факта, че преди две години за съвсем кратко си отиде племенницата, само на 35 от рак и още не сме го преживели, комбинирано със сложната епидемиологична обстановка. Не са при нас, в смисъл не живеем заедно, а в жилище съвсем близко до нас, нещо, което няма как да се случи в Благоевград или Варна. Освен това, фирмата, в която работят, има клон в Пловдив, та могат да извадят документ, че са в командировка тук, за да минат КПП- тата. Връзката ни е електронна, ако трябва нещо, подаваме го през външната врата при спазване на всички мерки и от двете страни. Ако се случи да роди тук, вероятно пак ще е по- добре, отколкото в софийското жилище като обзавеждане и с готвене от моя страна понякога.  Не се знае дали и те пък няма да помагат на нас в екстрени моменти, че както нямаме кола, хич не ни виждам. Та така, всичко е за добро, надявам се.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 02, 2020, 13:43:48
Милата. Колко е шийката, смисъл колко см? Сега с много лежане няма страшно, виж че аз от 26та до 38ма изкарах, ама бях много послушна. Хубаво е че си помагате, и вас да има кой да наглежда!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 02, 2020, 13:56:17
Стискаме палци!  Явно им е сложна ситуацията!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 02, 2020, 14:21:26
Привет!

 Благодаря за пожеланията. Госпожицата я накиприхме с роклята за кръщенката, защото или ще я е израснала, докато дойде време за тоя ритуал, или ще й е много топло с дълъг ръкав. В тоя студ не знам как щяхме да я кръщаваме, ако не беше тая карантина. Както бях накупила прежда за помпони за украса трябваше шалове за гостите да плета. :funny: Тя се радва много и се фръцка с роклята, но щом мина обяда сама си пожела да я махнем. Хареса си и подаръка, хапна си торта, свещите не сме репетирали, ама тя сама си ги духна преди някой да успее да снима, та правихме дубли. Доволна е и ние се радваме покрай нея. :P

 Свекс, и малкото помощ в такъв момент се чувства огромна, та дано колкото се може повече спокойствие да чувства майката с промяната на зависещите от тях и вас обстоятелства. Ден за ден е и ситуацията навсякъде, та поне в момента повече хора ще показват емпатия и ще вършат добрини. Стискам палци!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 02, 2020, 14:43:32
Честити да са рожденичките! Пожелавам здраве и силен дух! @}->--

Както бях накупила прежда за помпони за украса трябваше шалове за гостите да плета. :funny:
:funny: :funny: :funny: Щеше да вкараш нова мода в подаръците за гости.

Още не мога да се наглася към часовете. Дребният скърца нещо в присъница няколко нощи. Сутрин май той е най- в час. Ние се успиваме и после имам чувството, че половината ден ми е заминал. *crazy*
Имам да оправям битовизми - прах, миенето на обувките. Повечето ги оправих, обаче сега вкарах обратно в употреба едни.
Наложи ми се да излизам. Ръцете ми се вкочениха с тия ръкавици. Освен да слагам зимни и отгоре нитрилни. 8P И шал хубаво нямаше как да сложа, че ми буташе маската нагоре и ми влизаше в очите...
С ММ се шегуваме, че сега ще е спор кой да изхвърли боклука. Няма само единият да се разхожда на свобода я! Работата имам чувството, че хич няма да е на добре и след Великден. Дано поне времето е гадно, за да не ме е яд. Измислих занимания за децата за следващата седмица. За по-нататък още не мога. =]


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Bube в април 02, 2020, 15:04:13
Привет!

Честити да са рождениците, много здрава и щастлива година да имат!

Днес ето тези картинки са ми вдъхновение.

https://vk.com/@psih_sovet-doma-luchshe-chem-vezde-zdes-odezhda-udobnee-chai-vkusnee-l (https://vk.com/@psih_sovet-doma-luchshe-chem-vezde-zdes-odezhda-udobnee-chai-vkusnee-l)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Feribotka в април 02, 2020, 15:17:12
Честито на всички рожденички  @}->-- Много ми хареса на Алексия пожеланието - малката рожденичка да слуша, големите да ги слушат ;)
Мама вече яко ми се е размрънкала, че иска да види децата, направо не знам вече и аз какво да правим. Отделно и Мис си се присеща за баба и дядо, за другата баба и за още куп хора.
ММ днес я извежда навън да се пързалят на съседната улица, голям кеф, сега поне легна да спи. Чакам бебето да заспи, да вляза да измия банята, той пък все едно усеща че не ми се прави и не иска да заспи  :P
Аз не мисля, че някой сега изобщо ще се загрижи за българите от чужбина, камо ли за осигуровките им. Има вече предостатъчно частни болници. До колкото знам в спешното се проверяват за осигуровки, поне мойта приятелка дето работи в Пирогов така ми каза.
Ххихихи малката рожденичка не си пада по рокли? Мис много обича да се кипри с рокли, ма трябва да са розови.
Още не сме имали игри с убиване, горене и тн, може би като порасне бЛат ми.
Еха Свекс, верно сложна работата на бъдещите родители. Дано бебето не им създава проблеми.
Я ми препоръчайте някой сериал, ма да го има в ХБО го. Без Западен свят, мерси.
Целувкен  *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 02, 2020, 15:56:52
Фери, не съм я обличала често в рокли освен като бебе. Обаче види ли рокля иска да й се облича. Като преравям дрехи от братовчедка й обикновено набарва по някоя и се накипря и е много щастлива. Аз съм казвала за HBO Go- Гениалната приятелка. Ако не си го гледала, де...Сега ще почва новият сезон на Killing Eve. И двата са феминистични и странни по различен начин. Западен свят на мен не ми допадна като вид странност.  :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Feribotka в април 02, 2020, 16:25:53
Ооо Гениалната приятелка го загледахме с ММ, но заради него го спряхме, може да го почна сама *THUMBS*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 02, 2020, 16:40:35
Аз този май ще загледам, изглежда забавен https://www.youtube.com/watch?v=w8Zr3f-_Ft8


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 02, 2020, 17:25:50
Честити ни рожденички! Само Ж. ще я спомена, защото е малка фурийка-късметлийка. 32 много я хареса от пръв поглед :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 03, 2020, 07:51:25
Привет банда, как сте?Снощи попаднах на лайф на Орлин Павлов, а преди това на Люси Дяковска.Стана ми много готино, имах нужда някой да ми повдигне настроението.
Еми, честита да е майка ти на патерици!

Днес тук има едно слънце прекрасно, ама знам ли го как е иначе като температури?!

Айде отивам да правя гимнастика, хубав ден!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 03, 2020, 09:35:49
Привет!
Аз вече се обърках от хилядите интервюта, статии, коментари и препоръки, какво да се прави и какво да не се прави, какви са симптомите, къде и кога да се обадим, какво се плаща и какво - не... Изпаднала съм в някакъв ступор и непрекъснато се самонаблюдавам и изследвам къде ме сърби и боли.  }:->
Тук също пече, но е бая студено. Дано снощи не са били минусови и не са замръзнали цветовете на по- ранните овошки.
Маги, гледахме и ние Люси Дяковска, тя беше рожденничка. Радвам и се колко е жизнена и оптимистична. Имала е големи идеи за празника си, ама живот и здраве - догодина.
Виви не се е показвала скоро, дано всичко е наред там. Бе тези, видните кралски и политически особи много бързо се възстановяват след положителни проби, как става тая работа *crazy*.
Хайде, хубав ден, да сме живи и здрави ние и семействата ни *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 03, 2020, 09:46:15
Добро утро,

И тук светна слънце, ама някаква мъгла има. Много съм раздвоена за кратки разходки за детето, имам чувството че прекаляваме и че изобщо не го извеждаме, мм обаче и дума не дава да става...

Вчера много се смях, кой как ми звъни ми разправя колко му е трудно, как три седмици не са излизали, че аз нали поне до офиса ходя  :)) :badgirl:, наложи се да им припомня че аз 3 месеца гледах една стена докато всички си джиткаха навън, тааа явно имам натрупан опит хаххах

това го пиша два часа вече.... пускам :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 03, 2020, 10:25:22
И аз близо три месеца стена, не стига това, а и получавах странни стягания в момента който доближа  комп или тел, та го карах на радио. Та и аз се чудя леко. Наистина от Сф ми липсват трима човека, това е.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: ratatui в април 03, 2020, 10:35:13
Здрасти!
Ние вчера установихме, че вече почваме да изтрещяваме сериозно. Обикновено чакаш петъка с нетърпение, имаш план, сега няма! Днес ще ходя до работа, та се вълнувам, че ще видя различни хора  *YAHOO*
Булче, вие си знаете, ама в колата и в някоя гора, само тримата... защо не? Аз си имам горе-долу тайни местенца и през седмицата там водя Ники да поиграе, то дори по пътя коли и хора не срещаме, там си е сам и потичва на воля.
Аз макар, че го извеждам, явно му е малко. От 2 дни е в Банкя и не могат да го приберат, само из двора търчи. Прибира се чак като е мокър до кости и вече му е студено. Днеска по пижама е излязал, че нямал търпение.
Свекърва, стискам палци на момичето! Дано да устискат! Ама ето аз от 32седмица нямах шийка и издържахме. Та й пожелавам да има този късмет и поне до 36-7 да издържат 2 в 1!
Май е безсмислено да питам какво ще правите уикенда? Ама все пак какво ще готвите поне?


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 03, 2020, 10:47:21
И ние сме изтрещели, за Моника няма да ви казвам.Мисля да накарам моя мъж да я изведе тук на едни язовири, събота и неделя, че иначе ще я ошамаря накрая!Малко трябва и аз да си оправя нервите, а скоро вино няма да мога да пия.

Свекърва, стискам палци за малката госпожица.Лежане му е майката, лежане и никакви физически усилия, камо ли готвене, чистене и т.н.
ДОброто се връща по един или друг начин.Аз вярвам, че тия трите дето ми опъват нервит, ми се върнаха точно защото помагам на хората :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 03, 2020, 11:09:35
Магиии, така хич не ме обнадеждаваш за моя син! Не е ли по разбрана вече, тя е голяма..


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 03, 2020, 11:24:34
Аз ли съм луда, ама ми идва да удуша бат Румен }:-> }:-> }:->


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 03, 2020, 12:03:50
Свекс, вече не ги слушам.ББ сутринта използваше думи все едно е на мегдана.РР се опитва да е опозиция, а в момента няма смисъл.

Еми, да разбрана е, слуша избирателно, но е дива.Обича да тича, скача, да се катери.Аз това в домашни условия не мога да и осигуря.Отделно, че е мамо, мамо, мамо постоянно.
Сутринта я карам да правим едни леки упражнения от градината, за фигури, числа, като не успя и се ядосва, мрънка, тъча, сърди се!Та така с каката...


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 03, 2020, 13:46:41
Аз ли съм луда, ама ми идва да удуша бат Румен }:-> }:-> }:->
Нехуманен безотговорен популист. Немислещ гьон....


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: always_and_forever в април 03, 2020, 13:58:03
Здравейте в новия месец! Дано сме здрави!

Тук пече и снегът се топи. Подивяхме и ние. Всичко му омръзна вече и тая енергия няма къде да я изразходи.

Свекърва, стискам палци бебето да изчака още някоя и друга седмица. А жената да почива, поне това зависи от нея.  *INLOVE*

Вкъщи сега на мода са роботи и стрелби. Преди много играеше с коли и всякакви превозни средства. Не знам колко долнища съм му изхвърлила, протъркани от лазене. Мои също. Често блъскаше и трупаше една върху друга колите, катастрофирали. Тези дни аз го подканям да сменим малко игрите с роботите, защото омръзват, ама кой ме пита. Майка да се прави на робот и да стреля е доста интересно.  =]

Днес не съм ги слушала. Какво се е изказал пак президентът? Аз още не мога да повярвам как нагло си вдигнаха заплатите.  }:->

Ще мариновам месо и ще го пека после + салата и багети,  това ще е днес за вечеря.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 03, 2020, 14:20:34
Привет!

 Румен предишния път го слушах и просто ми идваше да счупя тоз телевизор. Аз приемам лично за обида да се държи по такъв безумен начин, защото съм емоционално свързана с пилотската професия. Той обаче изглежда като да му е направена лоботомия от партийните другари и всякакви добри впечатления от изказвания преди политическия живот са в канала.  :angry:

 Жана още я държи доброто настроение от вчерашния празник. На всяко ядене сега иска да се пали "ищичка" и да се духа. Днес от църквата ми се обадиха да ми държат сметка защо не съм отишла да отменя кръщенето. То за мен си е отменено от цялата ситуация, ама нали пари трябва да се изкарват.

 Ние днес сме на грах, утре на пиле с картофи. :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 03, 2020, 15:50:23
Аз измъкнах рецепта от Прехода за скумрия в херметическа тенджера, та утре ще е това. Днес дояждаме едно телешко варено за обяд, довечера сме на тиквички с ориз.
Донесоха ми и на мен лапад за едно готвене, накиснала съм го във вряла вода и му точа ножа. ;)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 03, 2020, 16:06:33
Ох досадничко е това готвенето, аз тази седмица правих Гулаш,картофена яхния, вчера суши поръчахме, днес телешко с жълт фасул. Утре май ще е боб с наденица, само да не забравя да накисна боба.

Радев какво го прихваща? Той наистина ли мисли че ако тук бизнеса работи и ще сме супер? Цяла Европа е замръзнала, какво ще произвеждаш като няма кой да го купува, то не че е и спрял, при нас идваха сумати проверки, но още са ни отворени и двата офиса, стига да спазваш нещата никой не те затваря. Баща му починал днес, съболезнования, ама можеше да си спести поредната безумна реч...


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 03, 2020, 16:15:20
Точно това си говорехме днес с майка ми.Тук всичко работи, но ако няма износ загиват и ще започнат да ги пускат в неплатен.Не е проблема нашето извънредно положение, а това в цяла Европа.Само на заведенията и хотелите сме им ние проблема.

Аз днес съм на пиле с картофи на фурна, вчера супа топчета правих.Неделя ще направя някой тутманик, че да има за началото на седмицата.Каката иска торта, ще видя дали ще имаме време да забъркаме една.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 03, 2020, 16:19:58
Аз ли съм луда, ама ми идва да удуша бат Румен }:-> }:-> }:->

Явно е масово, аз ходих малко да видя свят в обедната почивка носих едни документи до общината, че да отменя нашите... пред бюрото по труда опашки... Днес изобщо не стигам до политици, но ми ги преразказват, даже доктор Охболи не съм му виждала очите днес на брифинг, Ютюб обаче ми изкара интервю с него  :love-g: :girlhide: :girl_wink:

Заведенията се понаучииха, но хотелите си го заслужават масово, не си ценят местните туристи, на луди ни направиха миналото лято тук на морето...  P-(


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 03, 2020, 16:31:27
Аз пък си готвя голяма тенджера и си я ям по три дни. Не ми е толко голям хладилникът а и избягвам да пращам посланика често в магазини. Сега съм на червена леща. После мисля спагети.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 03, 2020, 17:01:41
Здравейте, момичета!

Киви, този доктор Охболи много ме разсмя :) имаме вкъщи книжката и я четем отвреме на време.

Ние пазаруваме веднъж седмично голям пазар, през седмицата купуваме хляб от магазинчето срещу нас, няма как 3ма възрастни и две деца сме, трябва да се яде  =]
 
Аз уж следя новините, твто ми работи на Нова в стаята, в която работя, но днес точно трябваше да говоря по телефона много и го изключих, та съм изпуснала последните събития.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 03, 2020, 17:29:56
Снощи гледах с половин око БТВ, ама по едно време чак се ококорих- младо семейство се жалваха, че теглили кредити и направили малко заведение, ама сега трябвало да го затварят. Едно кипричко заведение, явно е на централна улица, продават кафе и торти за вкъщи. То хубаво, с ръкавици, с маски, обаче кафето го предлагат в картонени чаши, всеки си взима бъркалка и захарче от обща купа. Какво като не го пият там, просто е голям риск. Освен това не видях как става плащането, щото ако един човек пипа пари и чаши... }:->
Днес пък наблюдавах през терасата как каките от Хигиената бъркат из кофите с отпадъци и как си кашлят в лицата. После дойдоха  два буса хора и техника да проверяват трафопоста, какви ти 2 метра, напъхани са един в друг, че да могат да си помагат. Просто ми се свива сърцето.
И сега като почне изплащането на пенсиите, пак ще има скупчване на пенсионери пред пощите. Страшно изоставаме в Пловдив със социалните дейности. :'(


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 03, 2020, 17:42:42
Здравейте :)

Аз ще ям макарони с моцарела, а наденички. Бамбук което си избере или хляб. Събота е ден за пица :)
Ние имаме голяма мазе и в него втори хладилник, та веднъж седмично е достатъчен пазар. ММ купува три хляба и си стоят в хладилника.

Аз новините от България ги следя от вас, ама днес сте много лаконични.
Тук днес здравният министър е споменал, че другата седмица ще оповестят план за връщане на бизнеса към работа. Но много плавно, защото все още очакват да има и по-голям пик на болни.

На мен, както очаквах вече въобще не ми се излиза, дано като се стопли да не съм чак така. Днес е топло и ММ и Бамбук сега излязоха да занесат стъклените и менталните отпадъци до съседна улица, че до нас няма такива контейнери. Тя е до гората и може и да походят малко. Бамбук за сега е излизал по веднъж седмично от 13 март, но не се оплаква.

Аз вече нямам уроци по немски, но още имам домашни. А и мисля поне събота и неделя да си уча. Така че събота и неделя е ред на ММ да кара коли и влакове, да е механик, полицейска кола, пожарна, Райдър, Чейс, Пепа, Томас и т.н. и т.н

Допълвам - тук от чистотата не са на два метра. Някои са с маски, други - не.
Тук от другата седмица ресторантите, които нямат доставка, ще могат да работят така - да ходиш да си вземаш храна от там.
Плащането е с карти, вдигнаха лимита на безконтактното.
И за пенсиите имаше нещо. Не може да ходят лично пенсионерите, трябва роднина или някой друг. Нещо такова.
И дето Свекърва казваше за какво могат да правят кметовете. Тук кметът още в началото беше пуснал апел за доброволци, които да пазаруват за възрастните, за да не ходят в магазините. После четох, че са 25 човека, всеки ден по 6 пазарували.
 


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 03, 2020, 17:48:20
Киви, този доктор Охболи много ме разсмя :) имаме вкъщи книжката и я четем отвреме на време.

Ами радвам се, че съм разсмяла днес поне един! Щом имаш Нова значи знаеш за кой лекар ти говоря :) Ето и видеото:

https://youtu.be/LdMg5f75C0A

Аз съм му фенка на някакво подсъзнателно ниво ( изобщо не задълбавам в работната част), освен това мъж, който знае как да си мие ръцете.... уау... на Киви-Монка и омекват колената чак...  *INLOVE*

Друго мое "монкско" наблюдение - хората са изкупили сапуна, бях до кварталната дрогерия и знам какво има там като количество, защото пазарувам редовно, изглежда все едно никога до сега никой не си е мил ръцете... хелоу...

Ох, Свекс, ама защооо така с тия пенсии? На баба пенсията и е на картата от години.

 Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 03, 2020, 21:51:32
Хаха, да разбира се, че знам кой е :)

И аз съм учудена за пенсиите, мислех си, че отдавна ги превеждат.

И при нас сапунът силно е намалял,  но интересното е, че алкохолът също и то разни уискита и ликьори, които стават за директна консумация, не вярвам с цел дезинфекция да е . Иначе при нас също от общината се пратиха апел за доброволци, ние сме в списъка за доставки за възрасрни хора на магазинчето срещу кас, но още не са опрели до нас де.

Днес получих писмо за избор межсу два предметя за бъдещия първолак и това ми се стори като лъч надежда в  тъмнината. Сигурно пърият ден като ме пуснат на работа ще целувам сградата


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 04, 2020, 08:22:32
Алекс,недей целува, че покрай тоя Ковид настръхвам :))
И тук се е увеличило в пъти - продажбата на твърд алкохол. Браншът ще оцелее :))


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 04, 2020, 08:45:56
Е то ще е след края на карантината :P

Отивам да пазарувам... да видим ще чакам ли на опашка...


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 04, 2020, 08:58:39
Е то ще е след края на карантината :P

Отивам да пазарувам... да видим ще чакам ли на опашка...
Мани, аз точно поръчвам храна от дрогерия- така поне за варива и десерти не мисля :))
След карантината още 100 човека извън теб, мож да са решили да целуват стените :))


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 04, 2020, 10:56:39
Е, вие пък много буквално взимате думите оттук ;) Пловдив не е ептен на майната си. Естествено, че превеждат пенсиите. Баба ми е от 100 години с дебитна карта. Една година по-голяма от нея е бабата на ММ. Е, тя си се реди в пощата. Опашките за българските пенсионери е вид социални мрежи, начин на живот, комуникация...
На нас от първия ден ни орязаха детските кухни, защото разливат с канчета и ние си носим бурканите, а не са предварително опаковани. Издаде се заповед да се изтеглят всички храни, които може да се развалят. Много беше хубава идеята! *THUMBS* Дадоха всичко на възрастните хора, които са на социална кухня. Баба ми от съвсем скоро е записана на такава, защото недостатък да живееш на центъра е липсата на удобни хранителни стоки. Съответно тя нямаше как да мъкне покупки. Нашите носят неща, а поне храната сега не я мислят. Та баба беше зарината от ябълки и пренасочва от време на време към нас :) С удължаване на срока Дребният приключи с кухнята. Много е тежък да хранене. Вярвам, че ще оцелее до 14-15 годишен. Ако и тогава не прояде - тежко на жена му...
Вчера висях по терасата. Видях една черна котка как стоеше самотно върху покрива на магазин и наблюдаваше минувачите отгоре. Стана ми смешно, че и тя е в изолация :P
С комшийките планираме вместо да се чукаме с яйца, да се замерваме от терасите.
Заради поредният дъжд нещо цифровата ни прави проблем на някои канали. Сетих се, че не сме я плащали.
Вчера пристигна чантата, която поръчах за майка ми. Малко се ядосах, че нещата не бяха както трябва. Едва ли са заринати от поръчки, че да карат през пръсти. Сега чакам да видя как ще се коригират. В същото време получих и маратонки за мен. От сайта ми напълниха душата! Опаковка, комуникация - 6 точки! Понеже фирмата е от Карлово, пуснали и ароматизатор с българска роза. *INLOVE* Обичам такива детайли.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Feribotka в април 04, 2020, 11:00:16
Здравейте :)Много
И мен ме подразни РР, дано не започнат да си играят на опозиция.
Навсякъде са свършили сапуните, особено антибактериалните.
Еми, от ДМ ли си поръчваш варивата?
Оф писна ми да готвя, непрекъснато. Имаме мусака и макарони с песто и пилешко за дояждане. След това мисля пилешка супа да направя. Правих крем супа от тиквички, реших да експериментирам и сложих джоджен, стана много приятна на вкус  *THUMBS*  Иначе ми се върти в главата винен кебап, отдавна не сме яли. За мен ще си направя зелен боб, никой друг не го яде, но имам един буркан дето мисля да го използвам. А, правих тази седмица и пълнени патладжани, пак само аз си ги ядох.
Повечето хора си взимат пенсиите на ръка все още, най-вече в малките населени места. Но мисля, че ще са направили организация да се влиза по един или двама и да се спазва дистанция. Самите хора са бая наплашени, та може и сами да се пазят.
Оф много исках да се разходим четиримата, ма ужасно време  :\
Вчера си излъсках кухнята, предния ден банята, много съм доволна  :girlhide:
Ами аз съм ЗА да се извеждат децата поне веднъж седмично, стига да не се събират с други и да са на открито. Според мен една обиколка на блока или да потича в училището ще се отрази добре и физически и психически.
Целувкен  @}->--


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 04, 2020, 11:25:42
Befit. DM не знам да имат онлайн магазин, лили имат но много се бавят.
Аз тук нонстоп гледам птиците. Тъй като хвърляме доста корички, бая са се навъдили. Наистина с това неизлизане се обърнах към себе си и към природата. За съжаление , стигам до заключение че съм правила ужасни грешки, но квото такова. Нали е период за размишления..


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 04, 2020, 12:50:04
Фери, може ли рецептатат за пилешкото с макарони и песто, мисля, че ще върви у нас.

Преборих се с пазара, като отидох нямаше хора,  но като излизах пред магазина имаше опашка. Онлайн храна  в момента е трудно да се пазарува, заринати са от поръчки и не дават гаранции за срока. Сапуни отново нямаше... успях да купя една тройка твърди сапуни, ще се поръчва от Амазон, те в момента са си приотизирирали доставките и изпращат нещата от първа необходимост първо.
Иначе зеленият боб върви много вкъщи, децата от време на време също го ядат.

Ние се каним да излезем следобед, времето е хубаво, ще се разминаваме на 2 два метра, ако срещнем някой,  макар че предни път срещнахме един човек само :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: always_and_forever в април 04, 2020, 14:16:28
Здравейте

Аз пак съм измила и изчистила лапад. Още събирам сили да ги сготвя, защото ММ като разбере, че пак такова ще яде, сигурно вече няма да ми се зарадва.  :\ Притеснявам се вече да не стане зелен.  =] Свекърва ми продължава да изпраща. Онзи ден и коприва беше изпратила, но тя поне беше сготвена, защото аз не ям и не готвя такова. Та ММ само я яде.
Този път мисля с месо да го направя, за да мине номерът. Ще направя и супа със свинско и каша с пилешко за детето. Поне това яде. За утре ще мисля.
Хладилникът е празен и ние ще трябва да напазаруваме повече неща.
Чаках си две пратки за детето, книжки и една изненадка, но явно ще е в понеделник. И аз се оглеждам да си избера книги от намаленията, че имам едни пари за харчене, но още се чудя дали да не изчакам другия месец покрай 24-ти. Ама в същото време ми се вижда много далечно, а нямам такова търпение.   :\

Сапуни засега си имаме. За ръцете аз взимам течен, защото ми е неприятно да ги мия с твърд.
Покрай блока не се притеснявам да се разхождаме много, защото обикновено няма никой.  :)

Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Feribotka в април 04, 2020, 16:10:48
Алексия, аз бях гледала едно клипче май от Тейсти и вече си ги правя по спомен. Един пакет паста (примерно фарфале или фузили), около 300-400 гр пилешко филе, едно бурканче готово песто (мързи ме да правя, ма може да си направиш и вкъщи) и няколко скилидки чесън, колкото обичате. Варя макароните, после задушавам пилешкото и чесъна, обърквам всичко в една голяма тенджера и слагам още малко зехтин, отгоре стържа кашкавал или ако предпочитате пармезан. В повечето рецепти в нета има и готварска сметана, но аз не слагам, за да усещам повече пестото.
Еми, да, затова питах да не съм пропуснала нещо.
Ние ходихме на разходка с колата :)) Мис от известно време мрънкаше на баща ѝ да я вози с бялата кола, пък и на него му липсвало шофирането.
Сапуни аз винаги зареждам на едро, имам цяла кошничка + няколко бутилки течен.
В лидл продължава да няма мая, чесън и хартия за печене, поне в нашия.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 04, 2020, 18:19:13
Сапуните и тук бяха изчезнали, ама в четвъртък ММ зареди.
Ние излязохме да караме колело. Отдавна не сме карали толкова много. Дано не сме много схванати и никой да не се е простудил, че на връщане се скри слънцето.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 05, 2020, 09:42:57
Привет дами, как сте днес?Все се надявах да е една идея по-топло и мъжът и детето да изчезнат по чукарите.Малко имам нужда от почивка, ама няма да е скоро.Отивам да правя тутманик и да мисля какво пак да готвя.Честно, писна ми!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 06, 2020, 08:32:03
Привет!
И на майка ми пенсията беше на карта от първите възможни, някъде от 2005- та, мисля. Точно както казва Али, за българския пенсионер пощата е вид социално общуване и затова си ходят с кеф всиúи, които могат да се движат. Аз ги виждах на нашата поща - студ, пек, на огромни опашки. Освен, é е възможност за раздумка, друга причина да си взимат лично парите е, че се плаща такса за обслужване на картата. Може и да е 1лв., ама нали си правят сметка и на стотинките, да се не минат. Плюс, да не им открадне някой пин-а, картата и да злоупотреби, пък и кой има доверие в банките. Казано си е, пари се държат в буркан или в дюшек ;). Как иначе да си обясним, че попадайки на телефонни измамници, самотни стари хора дават суми, надхвърлящи представата дори и на работещи за наличности кеш. Ама не са само те и друг път съм казвала, че доста мои приятели и познати не ползват карти, не плащат сметки по банков път, ходят си лично, месец за месец и никой не може да ги убеди в ползите. Даже си го казват в прав текст - когото го мързи да направи няколко крачки, да дава пари на вятъра ;). А и много си получават заплати изцяло  или голяма част от тях в плик, за "удобство" на работодателя.  =]. Много неща "лъсват като въшка на чело", такава ни е управията.
Историята с котките около НИ2 ми се изясни, явно народът изхвърля домашни любимци от страх, че разнасят заразата. Уж го отричат за кучета, но явно има някаква вероятност за ходещи по дворове котки.  :'(.
Нас ни нападнаха гълъбите от парка. Толкова са нахални, че почти чукат по прозореца, докато се разхождат по перваза и оградата на терасата. Имам сандъчета с теменужки и те ровят из почвата също като кокошки. Какво намират, хич и не зная, сигурно има някакви личинки и семенца. Изхвърлили са сума пръс из терасата и са оголили коренчетата. Направих огромната грешка да им хвърля трохички и сега не мога да се отърва ;)
Гостенката лежи старателно в болницата, правели и вливки. Много и се гадело, та малко намалили скоростта. Пускат я да се разхожда по коридора, иначе само в стаята и до тоалетна. Хубаво е, че има телевизор и интернет и са две в стая, да си правят компания. Та така...
Днес грее слънце и го дават така да върви цялата седмица. Дано това ни даде малко сили да живнем по терасите поне.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 06, 2020, 09:18:42
Свекс вярвам те, майка ми едва миналото лято я научих да тегли пари от банкомата, и добре че я научих, че като станаха е-винетките, добре че имаше карта тя, та успяха да дойдат, че иначе нямаш ли карта си край... Баща ми като видя че навсякъде става с карта вече се реши "на това дяволско чудо" преди месец, та и двамата са с карти сега. Там смешното е като пазаруваш, питат те кой ти е пин-а и ти го набира продавача... Скарах се на майка ми да не си го дава, смъмрила една продавачка, те и се изсмяли че какво щяло да стане  *crazy*

Ох Звяр е с подуто око... Игра с едни монети цяла седмица, те пък стоят в това портмоне две години вече... Слагам едни капки, дано ни се размине ходене на лекар.

Хайде, лек и слънчев ден! Аз работя вече :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 06, 2020, 11:34:38
Добър ден!На моята баба и минахме на карта пенсията малко на сила.Преди това и я носеха в къщи.Но тя не чува добре, движи се бавно и пощаджията идвал, звънял и се разминали.И така два месеца и се забави пенсията и баща ми я принуди да мине на карта.Сега реве, че нямала пари и сме и били взимали всичките пари  :huh: Защото баща ми тегли, плаща, пазарува!Ама тя си е такава.Все е недоволна.

Свекс, моите хора засадиха картоф на терасата в една бака, да видим какво ще стане.Следващата цел са тиквички пак на терасата.Да видим.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 06, 2020, 11:46:59
Здравейте!
Днес сме на очен лекар и отсега ми е нещо нервно. Да се чуди човек защо! 8P
Чакам и Спиди баш когато ще трябва да изляза. Пристигна чантата на майка, обаче нали не всичко беше ок и сега съм в очакване на "корекцията". Понякога се чудя аз ли съм прекалено изискващ клиент, или го карат АМН (ако мине номерът)?
И тук четох, че вдигнаха сумата на безконтактните плащания на Мастер кард, което е супер тъпо, защото не се съобразяват с индивидуалните изисквания на клиентите. Щом мобилните оператори могат да слагат индивидуални лимити, защо и банките да не могат при поискване? Преди време хванаха по камерите младеж, откраднал дебитна карта на пенсионер и пазарувал за 50 лв. С нашето правосъдие са хванали на босия цървулите :\ А 100 лв (сегашната горна граница) е къде-къде за много хора. Да не говорим, че хората пропищяха от кражби на пари с мобилни пос терминали.
На мен ми се налага да ползвам пари в брой. Детските магазини около нас не работят с пос терминали. Аптеката до нас е малко на принципа на дрогериите и имат минимална сума за плащане с карта. При тях са налични основни лекарства, другите ги карат до няколко часа по поръчка, а основната стока са витамини и козметика. Харесва ми, защото така очевидно не "затварят" пари в стока, а прехвърлят през по-малка надценка. Отделно и самите лекарства са с дълъг срок на годност.

Маги, и прабаба ми така казваше, че баба ми ѝ взимала всички пари. Прабаба ми беше с две патерици и никъде не излизаше. Съответно и разходите ѝ бяха да ми даде пари за някой празник =] А това ток, вода, храна... Сами се плащаха...

Решила съм в най-скоро време да купя на Кокона Чичко Тревичко, за да си го гледа, да си го подстригва на терасата. Да видим дали ще се заинтригува :)
Пак е на етап "скучно ми е, нищо не ми се прави". :girl_impossible: Сега я накарах да пише дните от седмицата, месеците и сезоните. 15 мин тишина и спокойствие!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 06, 2020, 12:56:40
Привет!

 Гълъбите на мен винаги са ми били като плъхове и актуалните сега прилепи. Ж. по едно време се беше впечатлила много в парка, където се събират около един паметник, дето и Киви ни намери, ама все я дебнех да няма много вземане-даване с пернатите. :)

 Баба ми от доста отдавна има карта. Има си тетрадка, в която всекидневно си пише разходите, на кого каква сума е дала за РД или по друг повод. Майка тегли и пазарува, отчита се с касови бележки. Въобще голямо счетоводство върви, а на младини изобщо не си е знаела парите. Дядо ги е осигурявал, тя ги е харчила и толкова. Затова сега се закачаме с нея, че голям счетоводител на стари години се извъди.  :P
  Ние от днес го мъчим без биба. Събрала съм всичката си професионална воля и опит в занималня. Засега поне криза не е правила, но заспиването се вижда, че мъчно ще стане. Ако до довечера не изпадне в криза го пишем успешен първи ден. Стискайте палци!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 06, 2020, 13:59:31

Историята с котките около НИ2 ми се изясни, явно народът изхвърля домашни любимци от страх, че разнасят заразата. Уж го отричат за кучета, но явно има някаква вероятност за ходещи по дворове котки.  :'(.


Тигър=котка, дали?

https://www.nationalgeographic.com/animals/2020/04/tiger-coronavirus-covid19-positive-test-bronx-zoo/?fbclid=IwAR2p51tTSU30ZBkDzsj--UiObCQL7AotX778k1krfApz6cm-GTv5gdpQx0w


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: ratatui в април 06, 2020, 14:31:20
Здрасти!
РР вече имам чувството, че всичко ще каже само да е на пук. Не знам дали му е личното мнение или просто говори от името на опозицията.
Баща ми си получава на карта пенсията, ама картата е в майка. Той не знам дали някога е ползвал банкомат изобщо. Сигурна съм, че знае как става, но не му се е налагало. Прави си нещата с електронното банкиране повече. Баба ми не знам на какво е, ама скоро няма да се прибере в Смолян.
Абе а как ще става плащането на детските градини сега? Нали само таксите може да се плащат електронно, а допълнителните часове не?


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 06, 2020, 15:18:48
Е то нали няма градина, няма ли да е само такса. Те тук си я вземат. Аз сигурно само трябва да пратя имейл, че Бамбук и след  Великден няма да ходи. Тук ще има отхлабване на мерките след Великден за постепенно пускане на магазини.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 06, 2020, 15:51:59
Булка, да му минава бързо окото на хубавото момче *INLOVE* Да не си чистила с разни препарати и да му действат противопоказно?
За котките няколко пъти го казват по радиото и обясняват, че хората заразяват животното, не обратното, но все пак е опасно. Уж се мил и трил НИ2 после, да пази господ, ама :'(
Изписват утре гостенката, ще лежи вкъщи. В петък е на контролен преглед, сигурно ще е така до края.
Али, има за какво да се притесняваш, не може ли да се отложи този преглед?


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 06, 2020, 16:40:32
Върнахме се от преглед. После бях да плащам кабелната и на връщане през магазина. За Лидл вече знам - или кола, или повече ръце. Не си е работа човек да става на магаре без самар =]
С Кокона нещата са добре *YAHOO* Има положителен резултат от упражненията. Можех да отложа часа, но не исках. За този лекар се чака много време напред. Отделно е частна клиника и много народ няма. Бяхме 4 човека на целия етаж.

Изписват утре гостенката, ще лежи вкъщи. В петък е на контролен преглед, сигурно ще е така до края.

Браво! Значи ще избута още малко. И малко по малко става много :)

Това с животните е много тежко :( Толкова ли нямат разни организации, дружества... Знам ли! Не очаквах такова нещо.
Гълъбите са напаст, да. Много болести носят. Заради тях се въдят и хлебарки по блоковете.

За градината по градове е различно. Кокона беше ходила 3 дни и платих 3 лв и стотинки. Тя има намаление на таксата, защото брат ѝ е записан на ясла. Дребният този месец не е ходил. При него таксата се изчислява по друг начин - 20 лв твърдо плюс пропорционално за дните, в които е бил, плюс отстъпка пак заради сестра си. С въвеждането на карантината гласуваха тези твърди 20 лв да отпаднат. И този месец нямам нищо за плащане там. Много са им сложни сметките. Буквално трябва да си счетоводител, за да хванеш кое след кое и как начисляват и да получиш с точност до стотинка сумата, ако сам си я смяташ.
При Кокона дейностите ги плащаме на срок. Сега се появи питане аджеба какво правим с платените такси и нулево занимание. При Дребния пък имам купони за кухнята, които не знам как ще компенсират... Едни такива, които ще се нагласят във времето.

Едва сега успях днес да седна. И няма да е за дълго. Ще правя спагети. Тези дни ще има и ориз със зеленчуци с масло и руло Стефани. Салатите са ясни. Ние с ММ това ядем за вечеря.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 07, 2020, 09:15:38
Добрютро, как сте?Днес домашния овен - баща ми има празник.Да ни е жив и здрав.Не мога да си пожелая да слуша, няма как да стане  *db* =]

За градините не знам кое, как смятат.Пуснаха ни съобщение кога ще работят нашите, за да платим, обаче часовете са абсурдни и няма как да стигнем точно тогава до там и да платим.Та ще е някой ден като я отворят.

Днес мисля да излезем зад блока с децата.Там няма никой, има едни гаражи, на чиито покрив се качваме.Малко да ни напече слънцето, че изгубихме цвят.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 07, 2020, 09:33:52
При нас пишеше че няма да се плаща такса за периода на извънредното положение. Ама след всичко това няма да го пусна повече тази учебна година, така или инак.
Айде дано днес наистина е последният студен ден! Дават го от утре топло!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Feribotka в април 07, 2020, 09:50:48
Здравейте :)
Хич не се и старая да им хващам сметките на дг, не вярвам мамят, а и пак казвам, откакто не плащам 650 лв на месец за градина, ми е все тая колко ще платя, повече от 130 не сме плащали (заедно с допълнителните занимания).
Рат, да ви е жив и здрав дядото  @}->--
Ох вчера си увеличих малко тренировката и днес съм схваната, а бебето е извънредно мрънкаво и иска само на ръце. Отделно цяла нощ рева и яде и съм тралала. Връщам си думите назад, че реве по-малко от кака си.
Днес няма да готвя, имаме за дояждане достатъчно. Утре или в четвъртък.
Уф Булче, дано мине тва оченце, може да е някое ечемиче. Последно на Мис мазах унгвент тобрадекс, а преди това капки макситрол, и двете съм доволна, тя нали беше влязла в серия с очите по едно време.
Мама си тегли и плаща с карта и няма проблеми, само мобилно банкиране още не си е направила, само я ръчкам. Тати обаче е много зле, всичко се прави на каса и се търчи до банката, даже карта няма извадена. Обяснявам, че само излишни такси им дава за теглене, за подръжка, ама така си е свикнал. Иначе всичко се плаща в кеш. Бабите няма шанс да се оправят с карта, най-малкото няма да видят цифрите да цъкнат, и двете са с пердета на едното око (трябваше сега да ги оперират, ма отложиха операциите).
Ние вчера излизахме, Мис най-после реши да подкара тротинетката. Ходихме до магазина за кафе и се прибрахме, ма тва разбирайте два часа и отгоре с всичкото мотане и спирания. Ей сега пак ще ги облека и ги измъквам, ММ малко да поработи, че Мис само ходи при него и му крещи на главата или иска да си играят. А, и искам да взема от аптеката някакъв по-сериозен гел за венците на бебето, че ще ни подлуди.
Откакто има ИП ходим до магазина с тротинетката, само с раница, колкото побере-толкова. Иначе преди купувахме щяло и нещяло, особено от Лидл.
От утре го дават по-топло, да. Замислила съм да градинарстваме с Мис  :)
Айде опнах ви чаршафа, целувкен  @}->--


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 07, 2020, 10:11:11
Привет!
Маги, жив и здрав да е баща ти, скоро да празнувате заедно всички празници!
Али, минават и ги хранят доброволци котките. Ние мислихме, че са от неработещите кафета и ресторанти в околността, сега само предполагаме, че може да са ги изхвърлили стопаните им, или да ги предпазят от заразяване, или самите те да се предпазят. За случая с тигъра казаха и по новините, та не се знае и тук какво ще предприемат стопаните.
На гълъбите не им хвърлям трохи от няколко дни, но те продължават да ровят в сандъчетата и да кацат по оградата на терасата. Сега и там мия и трия с дезинфектант. Трябва да видя как се правят плашила с мърдащи висулки и да ги плаша. Ама те и от котката по- рано не бягаха, та не зная дали ще имам смелост да вадя и пране на слънце. Държа ги под око и съм си приготвила пръчка за гонене.  ;) Едно време брат ми обикаляше из двора с жилка и камъни, защото имаме цяла стена, обвита с бръшлян, рай за косове и всякакви хвъркати от Бунарджика.  ;) :[ Е, имахме и счупени прозорци и оплаквания от съседи, де :[
Хубав ден на всички и да сме здрави ние и семействата ни. *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 07, 2020, 13:15:26
Привет!

 Да ти е здрав бащата овен, Маги!

  И нашите последно за пазаруване ходиха с колата. Майка нали никога не си е ползвала книжката, та татко я кара и седи да я чака. Пазаруваха и за баба и после го закараха. Предните дни майка се оплакваше, че й е тежко, баща ми пък че сме го извикали от село да помага, а нищо не прави.Баба ми има предпочитания за марки на стоките и само майка ги знае и пазарува скоростно знаейки кое къде е, та татко е само шофьор. Не се бяха сетили за колата, защото магазините са на 200 м от нас, но като пазаруваш за седмица и 2 домакинства е тежко. Сега и двамата са доволни. *THUMBS*

 С Ж. преживяхме първи 24 часа без биба изненадващо добре. През нощта ме беше страх, че ако се разбуди и в просъница и не се сети за обяснението къде й е бибата ще има драма. Имаше събуждане за вода. Милата направи жест да си маха бибата в полусън докато й подавах водата. После си обясни сама на себе си "Бау, ам, кака" в превод "Дадохме бибата на кучето да я изяде, защото вече е кака". Сутринта имаше лека драма, но се овладя бързо и съм доволна.  *THUMBS*

 За котките тук във входа имаме един човек, който храни уличните. Знам, че по някаква програма с общината ги кастрира. Също по програма ходи и му дават и храната им. Сега го гледам, че ходи при тях с маска да им сипва храна. Аз нали не съм по животните ми е малко налудничево това, но съм доволна пък че не се плодят. Загладили са косъма и са много доверчиви към хората почти като домашни. Щом тук има такива опции и не от сега не вярвам в чужбина да са по-назад. Сега се замислих дали съм виждала много улични животни при пътувания.  :\ Ако досега не е имало масово оставяне може пък да е нова ситуацията. :huh:

 И ние имаме купони от пловдивската кухня. Не съм ги мислила как ще се презаверят или обезщетят. Засега външния свят ми е на пауза и въобще каквото е било до 13 март изобщо не го мисля сега.  :P

 Хубав ден и със здраве.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: always_and_forever в април 07, 2020, 13:43:35
Здравейте!

Моето дете нещо не иска да излиза, даже и на терасата. Тук пече и не беше зле малко да глътне въздух, ама не мога да го накарам насила. 
Вчера си счупих пръстите да му сглобявам едни фикурки, сега много ме болят от натискането.  :angry: Чакам още три пратки с книги и се чудя как ще ги дезинфектирам.  Тия куриери като ги гледам, никакви предпазни маски и ръкавици не използват.  :\

Накиснала съм боб, но понеже днес се сетих, че това ще готвя и не го накиснах от снощи, сега се моля да се свари бързо, а не 100 часа и накрая пак да хрупа. Вече си купувам сварен и става супер бързо и вкусно.

В нашата градината се плаща само за дните, които е посещавал, нямаме друга такса и изобщо не го мисля.

Маги, честит празник на вас! Жив и здрав да е!Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 07, 2020, 13:57:22
Здравейте!
https://m.bg-mamma.com/?topic=1199860
От много време исках да чуя конкретни отговори на конкретни въпроси. Чаках това интервю и ще го изслушам с интерес. За протокола - само чета избирателно новини и най-вече около взетите мерки, новите разпоредби и тн. Не си причинявам емисиите новини по телевизията. То реално няма и кога да ги гледам де... :)
Адиктед, и при мен нещата са на пауза, както казваш. Децата не бяха на ясла и градина отпреди карантината и тогава си взех бележки без крайна дата. Сега (естествено) никой не е наясно какво и що, обаче си представям хаоса в първите нормални дни след това. Ще има: Трябва/ Не трябва бележка, изследвания... Ще има тичане и събиране на родители по поликлиники и лаборатории... Не ми се мисли! :girl_impossible: Да вземат обаче да го измислят хората, от които зависи. И без друго всичко ще е хаос в опит за нов ред.
И при нас има хранещи котките. Единият е ветеринарен лекар. Хранят ги с гранули и май пак са по общинските програми. Няма лошо! Обаче побеснявам от факта, че ги хранят около пейките пред блока. Там играят нашите деца, пипат и тъпчат с крака интересните топчета. Съответно котките си знаят закусвалнята и току привличат някой полуразфасован гълъб :! С едната леля се караха и тя смени мястото с близкия трафопост.

За ужас на баща си цял предиобед децата играха с пластилин и формички за курабии. После ги подреждаха като торти на няколко етажа както прави Масленка. Бях щатен фотограф за всяко произведение.

Маги, да е жив и здрав баща ти!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 07, 2020, 14:09:50
Маги, честит празник на баща ти :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 07, 2020, 14:56:17
Маги, честит овен и от мен!

Таксите в нашата градина са от миналия месец вече онлайн, без допълнителните. Тях не знаем кога ще ги плащаме. В София миналата година отпадна минималната такса, така че за март имаме май 2-3лв за плащане. Аличка, в София отпадна изискването за всякакви бележки и изследвания, чудя се дали Чобанов го пусна или министерството, но ще важи само за този период.

Аз следя всички новини, постоянно джуркам Worldometer, нещата изглеждат мъничко по-добре за Италия и Испания, Франция, ЮК и САЩ са все още доста зле...

днес направих пенсионерски пазар, детето беше вече на ръба на нервен срив от всичките колове, та по време на обедната ми почивка ходихме на пазара, купих една краставица, една маруля и една връзка лук и половин кило кайма. Та добре му се отрази.Навън хем живот кипи, хем 4 патрулки пред входа...

Очето му капя тобрадекс, май е е ечемик и изглежда вече да набъбва, обаче не го виждам под клепача, ама е станало на топче.Единствено ме притеснява да не е враснал косъм. Ако не мине още ден два ще го заведа на очен, имаме в клиниката в двора.

хайде, продължавам да се трудя!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 07, 2020, 19:55:20
Айде и от мен привет, аз аха да се капична over the weekend с един мъдрец, но за пореден път се оказа, че съм ултра Киви...  Докторите явно много силни молитви са изчели на ум, днес ходих контролно да ме видят и бяха уау не мога да повярвам, че изобщо можеш да си отвориш устата ( Аз даже работя ( на обезболяващи все пак), но това е защото в цялата суматоха никой не ми каза, че хората в такава ситуация седмица болничен взимали и като не знам какви са им очакванията се мобилизирам и действам  :girlhide:... )  

Честит рожденик, Маги!

Животът е прекрасен! Обаче много вече искам да видя няколкото безценни и изолирани хора и да ги нагушкам...


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Feribotka в април 07, 2020, 21:10:16
Ооооо Киви колко ти е хубаво последното изречение  *INLOVE* И аз, мисля и всички останали много искаме да видим вече любимите хора :)
Е кво сега, ще го правиш ли тоя зъб? И болничен?
Много съм изветряла, ЧРД на бащата на Маги, не на Рат :)) Ма и двамата да са живи и здрави, и всички де  @}->--
Хахаха Булка, страшен пазар, ма става за кюфтета и салата  :P Е, ти ако не следиш новини  *THUMBS*
Къпахме бебето, ММ почти го е забелил, много съм щастлива, че не се занимавам с това  :danceg:
Миме, готов боб в буркани ли взимаш? На мен ми е малко странен на вкус и вече не взимам, кисна си и си варя  :huh:
Брат ми тамън подписа договор за работа и тупнаха карантината и сега си виси вкъщи и не се обучава, нито работи. Омрънка света дали ще му платят, въпреки че 100 пъти обясних, че е на договор, фирмата е голяма и сериозна и няма как да не му платят. Вчера ми се похвали, че са превели заплати, сега драмата е за следващия месец...начи като хвана едно дърво  P-(
Забравих да пиша за бибата на Ж. Не се предавайте, повечето деца не драматизират много  :) Успех  *THUMBS*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 08, 2020, 07:36:36
Аз имам пет човека, сега ги броих. Не мисля че съм се разделяла за толко дълго с част от тях, вече ръчичките ме сърбят да ги настискам, въпреки че някои от тях не са по прегръщането :))
Днес съм на спагети с доматен сос. Айде и да ни е хубаво времето!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 08, 2020, 08:40:17
Добър ден!

Благодаря за пожеланията за овнето ни.Гледаме си го, понякога се караме, ама много си го обичаме. :)

Аз днес ще гптвя мусака.Боб си варя, не вззимам консервиран, не се одобри в къщи.Вчера излизахме зад блока, там хора няма само ние четирите бяхме.Добре ни дойде малко въздух, че откачихме.

Киви, ти си наистина ултра Киви.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 08, 2020, 09:37:49

Киви, ти си наистина ултра Киви.

Хаха, мерси ...  :bravo: Стартирам значи деня с усмивка с почти всички зъби, онзи лошият ( уточнявам за Фери) феята на зъбките го отнесе в спешен порядък. Той така или иначе трябваше да се маха, но плановите операции сега нали са спрени. Дано другият заподозрян се поспре малко, че там ще още повече копане и къртене...


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: always_and_forever в април 08, 2020, 13:42:16
Здравейте!
Излизахме зад блока да играем днес. Времето е приятно и слънчево. Тъкмо пристигнаха и новите книжки,  после едва го накарах да легне.  *INLOVE*

Фери, от буркан е бобът. Баща ми миналата година донесе няколко стекчета чужбински, хубав, но свърши и сега купувам от тук. Не ми е странен на вкус. Ядем си го. Продават и насипен хубав боб, но така ми е много по-лесно, а не да кисна и варя 100 часа. Вчера ми се получи де. За 3 часа беше сготвен.
Уж с ММ да си направим някакъв списък за готвене, че ми омръзна всеки ден да го мисля, но все забравяме и днес ще е старата песен на нов глас.

И аз трябваше да оправям зъби, но в това положение ще се чака. Дано не се наложи само.

Хайде хубав ден, отивам да гледам Един за друг.  :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Feribotka в април 08, 2020, 13:59:00
Айдеее оправи се времето и никакви ви няма  :P
Киви, мерси за пояснението, дано не ти създават повече проблеми  @}->--
Аз днес не съм ги водила на разходка, щото цяла сутрин се мотахме по двора. Пресадих си всички цветя, чистих мини от кучето, метох и каталясах. Мис тамън заспа, бебето навън в количката, сега излизам и аз да си пия кафето. Мис търча около мен, мислех че ще ѝ е интересно да се включи, ма ровна малко и каза, че не иска да си изцапа пръстчетата.
Днес измислих да извадя една кайма и да направя принцеси за вечеря. Тва сигурно никога не се е случвало, ама имаме един хляб дето е леко по-твърд и да го оползотворя.
Беб днес прави 5 месеца, по-късно ще го накипря и ще го снимам  *INLOVE*
Никога не ми се получава да си правя план за готвене, действам според наличностите.
Зъби ще гледам като спра да кърмя.
Вчера се изкъпах и епилирах и се чувствам като чисто нова  :girlhide: До къде стигнах  :[
Целувкен  @}->--


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 08, 2020, 14:32:00
Привет!

 Ние първата седмица бяхме много организирани в готвенето и пазаруването. После се отпуснахме. Сега има план за 2 дни, а преди за седмицата. Нашите вечер ядат малко, но все препечени филии и чай или нещо такова, а аз не искам да ям вечер теста. Карам го на салата, ама пък гледам и там много продукция да не харча. Ж. яде като за световно, чак вече ме е страх, че ще си разшири стомаха. Преди не искаше да погледне кисело мляко и сирене, щом и това прояде. Днес яде таратор с копър и чесън. Мен до тийн годините ме погнусяваше толкова подправен. :P

 Очаквано акция Биба се усложни на 2та нощ. Снощи се разкисели през нощта, та палихме свещичка за торта и я духахме в 3 през нощта.  *crazy* Сутринта със ставането рева пак. Мен ме изгони като човекът, който я е изхвърлил. Аз пък толкова се натъжих, че си доспах. Не се сеща като цяло, но си има епизоди. Фери, застигнаха ни роклите. От 2 дни се мота с една плетена от Лидл. Бяха ги пуснали в края на есента и майка беше взела голям размер. Много е смешна щото е до средата на прасеца и на мен ми е леко като стара мома. Тя пък сега обича да се прави на баба, че куцала и съвсем смешно става.  *db*
 
 Хубав ден и със здраве!  *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 08, 2020, 15:33:02
Еха, кога се роди, кога стана на 5 месеца! Да ви е жив и здрав, Фери!
Али, добро е интервюто, но нищо ново /за мен/. Така и не разбрах защо скочиха всички срещу тях... После сама си отговарям- ами никой не слуша внимателно, чува избирателно и си ги насосва както му е угодно. }:-> На нищо ги направиха, че две седмици са писали 400 страници. Едно е политика, друго - научен съвет. Както се казва навсякъде, тепърва ще се правят анализи, ще се коментират стратегиите и ще има съдебни дела. Но едно е ясно, на скапана тенденциозно и умишлено здравна система, само здрави мерки и полицейски режим и решават временно задържане на кривата.  =]
Помагам дистанционно на двете момичета, дето идваха да карат при мен ваканциите. Голям зор, само с един лаптоп са. Аз ставам многоръка - едно гледам на скайп, друго цъкам на телефона. Майка им е на работа, бащата работи дистанционно от вкъщи, ама хич не може да обяснява и те двете реват. Носят ми в замяна неща от двора на едната баба и всички сме доволни. Бе, много е трудно, чак сега ги разбирам майките, дето се жалват *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*
Хайде, хубав ден, живи и здрави да сме само.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 08, 2020, 15:48:20
Днес свърших велико дело. Подадох данъчната декларация. 8P Досадно е, ако не друго. И с промените всяка година има моменти, в които се чудиш "какво е искал да каже авторът".
Свекърва, за мен беше важно практическата страна - миенето на плодовете примерно, което звучи първосигнално като налудничаво. За тестовете също не бях наясно, защото там е развален телефон от самото начало.
Адиктед, много се смях с твоята гузна съвест, която те е катурнала да си доспиш ;) Аз и на двамата поетапно махах биберона - около годинката го оставих само за сън, а после пропуснах и за тази цел да давам. Мрън е ясно, че ще има, ама нали е кака и с рокля - ще се нагоди ;)
Фери, наистина имам чувството, че сте още с бебе, а той скоро ще сяда :huh:

Кокона и баща ѝ ми разместиха менюто. Карай! Важното е, че от глад няма да се мре.
Със стоенето вкъщи увеличих двойно тренировките. В моменти на чувство за скованост пак се качвам на кростренажора като за разходка. Майка си има друго забавление - гледа свраки новодомци. Направиха гнездо на отсрещно дърво. Носиха сума си боклуци. Сега вече женската мъти. Мъжкият се перчи на съседния орех. =]


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 08, 2020, 16:30:08
За кое интервю говорите? Кои плодове?


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 08, 2020, 16:38:16
На предната страница съм дала линк. Потребители на бг мама пускаха въпроси. Много от тях бяха по-индивидуални тип "с това и това заболяване съм - уязвим ли съм?". Миролюба Бенатова обобщи въпросите на теми.
Беше интересно за здравната ни система колко процента отделя за лечение в сравнение с превенцията например. Интересно беше и за отговора дали БЦЖ ваксината има полза и срещу коронавируса и тн. Практически отговори бяха за маските, за ръкавиците, за хигиената като цяло.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 08, 2020, 16:54:54
Киви, Аличка даде линк към интервю, разпространено в бг. мама вчера
Ами то и за плодовете много отдавна казаха, та затова няма много ново за мен.  =] По разни сайтове, на разни езици. Най е вярно, че всичко е въпрос на личен избор, никой с нищо не се ангажира 100%. Киви, за миенето на пресни плодове и зеленчуци става въпрос.
Аз това, което ядем прясно, го мия със сапун и накисвам във вряла вода за кратко. Марули избягвам заради стомаха, зеленолистните ги готвя пак по същите причини. Купуваме нарязан хляб, него пък го препичам за кратко във фурната или в микровълновата. Което нищо не значи, де =] Винаги има процент, който няма как да се избегне.
Пловдивското РЗИ разреши отварянето на фризьорски салони при спазване на хигиенните изисквания. Няма да ходя, ама все пак се чудя защо *crazy*.
Хвърлих боклука и видях опашката за пенсии, чакат милите на разстояние, все побелели и едва кретащи. Има платформа помогни.ком, но никой няма доверие на никого. Дотам я докарахме...
П.П. Има вече отговор, но няма да поправям


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 09, 2020, 08:26:50
Честит рожден ден на нашата свекРИва !

(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSJ6uoR1vGTGfyu5TtwsN5ddyKCobrgiCGc0L17Eoi7jgPSlJ3R&usqp=CAU)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 09, 2020, 08:43:59
Хаха, благодаря ти, Булка!
Живи и здрави да сте всички, дано и да се видим на форумска среща!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: ratatui в април 09, 2020, 10:07:03
Здрасти!
Свекърва, бъди жива и здрава!
Маги, на патерици, да е жив и здрав баща ти.
Аз след като понеделник не можах да свърша нищо като хоум офис, защото как седна и се почна "айде да редим пъзел", "пика ми се/ ака ми се, ама ела да ми светнеш", "направи ми сок" и т..н. Вторник го юрнах на разходка и после спа 3 часа, та аз свърших разни неща. Вчера трябваше да ходя до работа и той се гледа с дядо си, още от качване в колата, каза че няма да се прибира и по цял ден обикалял двора.
Вчера най-накрая изгледах "Гробище за домашни любимци", много ме изкефи. То май това е първият цял филм, който гледам от месеци.
Аз слава богу вече виждам хората, които да прегърна, ама стоим на разстояние и не се прегръщаме. Гледам все на двора да се виждаме и да не се мотая много там.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 09, 2020, 10:38:18
Добър ден. Как сте днес?Свекс да си ни жива и здрава и все така духовита <3

Аз днес съм много недоспала.После повече, че Моника ми е на главата сега и иска да пише.

ПП Дописвам.Пак ще излизам зад блока с Моника, вчера тича, тича, беше се зачервила цялата, измрена и щастлива.Днес се надявам пак да е така.Отворила съм вратите из целия апартамент голям кеф ми е с това хубаво време.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: always_and_forever в април 09, 2020, 13:47:11
Добър ден!

Свекърва, честит рожден ден! Бъди жива и здрава, радвай се на любимите си хора още дълги години!  *INLOVE*
И моят свекър днес е рожденик!

Времето е хубаво, тъкмо повече да ни е яд, че не можем да сме там, където ни се иска.

Детето заспа, аз ще готвя, ще пия кафе и ще подреждам снимки.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 09, 2020, 14:39:17
Свекърва, да си жива и здрава, вдъхновена и много вдъхновяваща @}->--

Аз имах ходене до куриер и Лидл. Видях малко хора. Стига толкова :funny: Оплезихме с Кокона по един сладолед. Мой втори за сезона. Много обичам, но тази зима по-рядко си взимах.
В близък блок гледам един младеж редовно ходи по покрива. Санираха ги и нали аванта - всички си затвориха и двете тераси. =] Едно от нещата, които много харесвам, са точно дълбоките тераси. Да седне човек на въздух, да пие кафе и да релаксира.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 09, 2020, 15:39:39
Честит рожден ден, Свекърва! Пожелавам ти здраве, щастие и ум :)

Вчера нещо ми беше крив ден и нямах търпение да си легна. Дребното заспа на време и в 22ч си легнах. Обича по едно време взе да върти, стана, светна лампата и вика Гладен съм. Та в 1:30 всички пихме чай с бисквитки. Айде пак миене зъби, приказка. Аз към 2:30 заспах. Бамбук и баща му гледали детски до 4:30. Аз се събудих от алармата в 7ч, те спаха до 8:30. И цял ден само се караме, та днес ми е по-крив ден и от вчера. Днес за първи път ходих до магазин от началото на извънредните мерки и е егати натоварващо цялото упражнение.  Добре, че ММ пазарува. Аз уж бързах, а само се лутах  като муха без глава.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 09, 2020, 15:57:04
Привет! Да ни е жива и здрава Свекс, тя може да има много снахи, но на мен ми е единствената свекърва.  @}->--

Свекс, пожелавам ти здраве! Фантазия, идеи и размах имаш поне като за 5 живота, продължавай в същия дух да си ни вдъхновение, съветник и светъл пример!  :bravo:Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 09, 2020, 17:30:36
Честит рожден ден, свекърва! Бъди много здрава и обичана и дано скоро да можеш да ходиш по любов :)

Панда, големи изпълнения сте имали! И аз тая вечер спах с малкия или по-точно спайх защото  цяла нощ се изправяше да ми бръщолеви за някакви паяци. Накрая сутринта той спа блажено, аз бях :angry:

Днес пих социално дистанцирано кафе със съведката - аз на ограда им седнала, тя на терасата (на приземния етаж са)  на разстояние 2 м :).  Беше приятно :)

Фери, специални благодарности за рецептата, сетих се, че съм съм а гледала точно от Тейсти.Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 09, 2020, 17:54:46
Благодаря ви, снахички! Вие сте свежата струя в живота ми и винаги мога да си равнявам критериите по вас! *INLOVE*
Получих подаръци, но още се обезвирусяват и няма как да ги покажа.  =] От Родния имам традиционната орхидея, петниста, с два клона и много пъпки, от племенника и съпругата му - килограм джинджифил, от сина на леля и съпругата му - перли за лице и крем, от съфорумка-голям номер ръкавици. Помолих децата нищо да не поръчват по куриерски фирми и да ми отварят работа по миене и триене след това ;), като в замяна ги впрегнах в разговор на живо, от подопечните момичета - една шестица и едно браво плюс торба коприва, та с две думи - доволна съм  *YAHOO*. Да сме живи и здрави само, това ми е най- важното в момента.
Спокойна вечер, да си починете и наспите *INLOVE*  *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Bube в април 09, 2020, 18:08:49
Привет!

Свекърва, честит рожден ден! Една много здрава, щастлива и късметлийска година ти пожелавам. Да ти е леко и хубаво на душата :)

Днес ходих по Софийски институции и съм меко каза бясна. А си мислех, че хората в Самоков са невнимателни спрямо вируса. Ами, поне половината от хората по улиците в София, си бяха без маски. Отделно ми се наложи да чакам около 45 мин, пред Кадастъра и имаше немалко хора, които ме гледаха с насмешка или интерес, защото имах маска (в случая малко като каубой бях де, че имам триъгълна бандана). На гишето вътре, отново без маски, Охраната също, няма маски, ръкавици, но за сметка на това  кашят, та съвсем... Знам, че не е задължително да се носи и че не предпазва 100 %, но предпазва, когато има някой болен да си разнесе заразата. И смятам, че всеки има откъде да си намери парче плат и да го приспособи. Защото няма значение например, аз внимавам или не, защото все пак ми се налага да излизам в обществото и там вече се чувствам в опасност. Ох, съжалявам за лиричното отклонение, ама много се ядосвах...

В Самоков още не са нацъфтели дърветата и тук в София определено много пролетно се заредих. Ако всичко беше нормално, сега със сигурност щях да съм на разходка.

Цял месец домашна храна, днес си позволихме да поръчаме. Много ми се ядеше вече джънк. Пуснах ги малко на термична обработка и това е всичко, което мога да направя за "спокойствието си".


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 10, 2020, 07:40:39
Добро утро!
Аз вчера бях с шала за колелото и с очилата, с които карам колело. Видях се в едно огледало и се стреснах :)) :)) все едно бях отишла да обирам аптеката. :)) Тук маските са задължителни в затворени помещения, но може и шал. Идеята им в е да пазиш другите от теб. На ММ маска купих вчера от аптеката. Казаха, че ако не я пипа, може да я използва доста време. Само след всяко носете, ако е било за един час, например, да я оставя един ден без да я пипа.
Та тук всички са с маски, продавачите с маски, очила и ръкавици и касите са в плексиглас. Странно е, ама за сега това ще е новото нормално.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 10, 2020, 08:25:23
Добро утро, как сте?Аз днес пак ще излизам с децата.Тоя час и половина на вън ми действа много добре, на изпържения мозък.Трета плътна седмица съм с Моника в къщи и наистина вече нямам сили, нерви и каквото и да е.
Аз понеже не влизам никъде, седя зад блока и не си взимам маска.Вчера вечерта към 17 часа, зад блока беше пълно с деца и родителите им.Родителите стояха на разстояние един от друг, но децата играеа заено, та малко безсмислено ми беше всичко.
Свекърва, да ти дам идея за шиене :) http://10fingers.bg/site/products.php?product=81688 протектори за ранички.Значи бебетата дъвчат всичко и хората шият протектори.Един комплект 20 лв??!!Помолих майка да ми ушие :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 10, 2020, 09:01:49
Привет!

 Маги, ти вече в раничка ли ги слагаш? Предполагам единично или имаш трик и двете? Ж. не дъвчеше нищо като бебе, та и без протектори раницата ни е почти нова. Даже не съм наясно и къде се слагат. *crazy* Пазя я за евентуално второ, ма да видим.:P

 Ние имаме преки наблюдения само към улицата зад блока, която по принцип е почти задънена. Тръгнаха да строят небостъргач преди предната криза 2008-2009, та спряха. Сега го възобновиха зимата, прегполагам пак ще спрат. Преди имаше нещо като РУМ и той хич не вървеше и още повече ни задънваше. Хич не му върви на това място и е като мускус за проблеми явно. :huh:

 Та вчера бяхме неволни свидетели от терасата на любовна среща между изневеряващи на тази задънена улица. Всичко тръгна от там, че дойде една кола и шофьорката въртя-сука не успя да се намести на едно от местата. Веднага след нея дойде друга кола и спря. Искахме да видим в кой от блоковете отива неуспешно паркиращата. Тя се мушна в другата кола. Говориха си близо час разделиха се с въздушни целувки, целувки през прозореца. Тъпото беше, че тя отвори багажника и имаше купени детски играчки. Потеглиха в различни посоки. Това ни беше разнообразието. Може и да имат причини, ама за детето ми стана жал...

 Бубе, и ММ вчера това констатира за маските. Още като се затопли съвсем ще ги зарежат хората според мен. Жалко е, че хем ще сме седели, хем пак ще се вкараме в беля, хем всички дето врякат, че ще мрат от глад си утежняват положението. Ама всеки си кове съдбата и в случая никой не се сеща, че от него зависи съдбата на страната.  :huh:

 Вие козунаци, курабии ще правите ли? Сега с домашното издание на Мастършеф в това положение се чудя дали да се вихря... Козунак един път съм правила, нещо не го бях изпекла съвсем, но на външен вид беше чуден. Някоя майсторка с лесна рецепта? Баба има рецепта за класически курабийки и на тях се чудя.

Имаме лястовички, правят гнезда...Животът си тече...
 Хайде със здраве засега!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: ratatui в април 10, 2020, 10:20:20
Здрасти!
И тука в лидл са с плексиглас вече, ръкавици имаха, за маски не се сещам. В магазините, които пазарувам /малки квартални/, в някой имат маски, в други не.
Адиктед, вие голямо забавление сте имали.
Бубе, а лесно ли преминавате КППтата? Има ли много опашки?


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 10, 2020, 11:23:31
Адиктед, аз ще правя козунаци, тази рецепта я тествахме много хора, няма несполучливи до момента, всички са новаци.Можеш един да врътнеш предпремиерно  :torte:

https://gotvenetovsashnosteliubov.blogspot.com/2018/03/blog-post_8.html?fbclid=IwAR0NzYmPEbIILmDpSm-fKT77SrpQs-UOd37uKSTKgK7lSVwZBkHzPJuO7A4


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 10, 2020, 13:21:52
На нас разнообразието този предиобед дойде от спасителна акция как да измъкна Дребния, който се заклещи в един стол 8P Ситуация почти като Емил от Льонеберя със супника.
Пече силно и папагалът на осмия етаж врещи от удоволствие. Вадят го да събира и той витамин Д ;)
През терасата гледам, че основно младите са с маски, а възрастните - не. В Лидл пък вчера как се издразних... Бях с количка. Накупих 200 неща и започнах да ги реда на лентата. Хубаво са сложили плексиглас на касиерите. Обаче самата лента идва по-къса така. Слагам неща и в следващия момент касиерът подвикна: Ако не сте заедно, сложете разделители. Обръщам се и гледам един чичко се лепнал зад гърба ми и трупа ли трупа неговите неща, а за моите вече няма никакво място. P-( Изгледах го лошо и сам си сбута продуктите назад. Бях съгласна, ако толкова се бута, да ми плати сметката. Бях на милимунда да му го предложа :funny:

Козунак никога не съм правила. Кокона се забавлява тези дни, когато ми помага да правя кекс, пържа яйца, бъркам, цапам, клепам нещо. С баба си правиха баница... Като нищо да тестваме един козунак за разнообразие на битието.

Адиктед, остави! Като нищо е поредната самотна майка и си търси късмета :) Та може и да е за добро на децата.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 10, 2020, 13:36:09
А, Али, то ясно, че не се знае вкъщи какво е... тъпо ми стана, че в тая ситуация едно дете седи и чака майка си... Иначе пролетта и птичките и пчеличките всеки си я разбира по негов начин, та никого не съдя. На нас ни осигуриха нещо различно от короната и турски сериали, за което да се вълнуваме, та да са живи и здрави.  :P

 Булка, посоченото брашно ли ползваш в тая рецепта или става и с друго добър резултата?


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 10, 2020, 13:38:52
не, София Мел за баница, това е най-хубавото брашно


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 10, 2020, 13:40:21
Привет!
Булка, рецептата и аз съм я правила, трябва точно това брашно да се намери. С тип 500 пак става, ама чак такива конци не прави.
Според мен, кекс нормален да си спретне човек, ако сложи вътре кора от лимон или портокал, пак е същото, но без втасване и месене. Мисля едни курабии здравословни да направя, яйца ще боядисам 10, пак с натурални бои, че да може да се пускат отново да поврат за дезинфекция ;). Агнешкото го предпочитаме на кайма, смесено с телешко, та живот и здраве, ще направя кюфтета за нас и бременната С. Хаха, голям майтап сме - пускам въже с една кошница и така си спестяваме отваряне на врати и съответно миене на брави, ключове и копчета на лампи и асансьори. Всеки път се стягам да не падне върху нечия глава, въпреки че му хванахме цаката =]
Маги, тези са повече за красота. Как само на 40С да се пере нещо, дето после бебе ще го лапа... Има едни памучни кърпи, на квадрати, продават ги в Лидл, Кауфланд и Метро, водят се за съдове. Те хем са 100% памук, хем се перат на 90С, хем и са подгънати. Прегъваш на две по държина, намотаваш около презрамката и от двата края стягаш с ластик или просто връзваш с нещо. Велкро се шие много трудно, хич не се мъчи. По- лесно се пере, по- лесно съхне *THUMBS* И разни специални кърпи за лапане така може да се направят, без специални красоти по тях.
За нашето бебе имам много красиви момически платове купувани, още преди да знаем пола. Ще мисла какво да шия, дето да не е за красота, а да върши работа.
Хайде хубав ден, отивам да уча материала за 3- ти клас ;) С първи клас по се справям...


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 10, 2020, 14:58:32
Свекърва майка ми намери плат останал от каката и направи за моята раница.Станаха идеални и ги прах на 90 градуса.Давах ти го като идея за бизнес ;) Аз 20 лв, за тая глупост няма шанс да дам като знам, че и сама мога да го направя ако имам време.
Адиктет слагам ги вече в раница и това ми е спасението на моменти.Едната е в раница само.Ако знаете как излизам за сега.Количката седи в общо помещение до врата на входа.Кошовете се махат и имат от долу едни подпори и могат да седят на земята.Едната е в коша си, другата в раницата.СЛизам до общото и там окомплектовам количката.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 10, 2020, 15:14:50
Ох, то излизането е някак организирано. Зорът винаги ми е бил на прибиране! То бебе, то количка, то покупки, то кухня по-нататък... И пак имах шанс да набутам всичко в асансьора, но стълбите до него ми бяха като изкачване на осемхилядник. 8P
Тези протектори ми бяха удобни в периода на повръщащи кърмачета. По-лесно се перат в сравнение със ситно плетените колани на количка и кошница за кола.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 10, 2020, 15:53:40
Да, Маги, разбрах, че ми ги предлагаш като бизнес идея, ама и аз се чудя, кой би дал пари, особено в тази ситуация. Към цената отива и доставката от минимум 5 лв., та представи си. Пък тези, които дават, предполагам, че ще искат от доказани марки и със специални принтове ;)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 10, 2020, 16:15:01
Привет!
Булка, рецептата и аз съм я правила, трябва точно това брашно да се намери. С тип 500 пак става, ама чак такива конци не прави.
Според мен, кекс нормален да си спретне човек, ако сложи вътре кора от лимон или портокал, пак е същото, но без втасване и месене. Мисля едни курабии здравословни да направя, яйца ще боядисам 10, пак с натурални бои, че да може да се пускат отново да поврат за дезинфекция ;). Агнешкото го предпочитаме на кайма, смесено с телешко, та живот и здраве, ще направя кюфтета за нас и бременната С. Хаха, голям майтап сме - пускам въже с една кошница и така си спестяваме отваряне на врати и съответно миене на брави, ключове и копчета на лампи и асансьори. Всеки път се стягам да не падне върху нечия глава, въпреки че му хванахме цаката =]


аа става, мен ми станаха конци, ама трябва яко месене, блъскане, втасване, пак месене, апк втасване :) ама и да няма конци, пак е вкусно, а и къщата ще мирише на вкусно. Така се вълнувам за месенето на тези кознуаци ако знаете, как искам малко да спря да работя... Всичко ме боли от седене на компютър и на неудобен стол


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 11, 2020, 08:09:15
Честита Лазарица на всички малки лазарки.Да са много здрави!

Аз след малко мисля да избягам към офиса малко без бебета и деца.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: always_and_forever в април 11, 2020, 10:05:30
Добър ден!
Честит Лазаровден! :butterfly:

Минавам само набързо да питам някой дали може да предложи настолна игра, която може да играем тримата, съответно да е подходяща за Алекс? :)

Хубав ден! Ще пиша после, ако остане време.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 11, 2020, 19:21:05
Домино, мемори

Виж в https://mousetoys.eu/ (https://mousetoys.eu/) чела съм, че от тук си купуват много.

На Бамбук сме му взели тази за рождения ден

https://www.thalia.at/shop/home/artikeldetails/ID127449353.html?ProvID=11010478&gclid=CjwKCAjw1cX0BRBmEiwAy9tKHinIdcMICnGWiPaxj6T5yp-drKBgty_mj90t2KCH138n-0fV9nZ9FhoC32MQAvD_BwE (https://www.thalia.at/shop/home/artikeldetails/ID127449353.html?ProvID=11010478&gclid=CjwKCAjw1cX0BRBmEiwAy9tKHinIdcMICnGWiPaxj6T5yp-drKBgty_mj90t2KCH138n-0fV9nZ9FhoC32MQAvD_BwE)Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 12, 2020, 07:13:12
Честита Цветница на всички!Да сте много здрави!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 12, 2020, 08:55:09
Честита Цветница и да е свято името на всички, наречени на цветя, дървета, тревички, билки и природни явления! Като добавка и на тези, които пък нямат имен ден и по традиция се включват към тази група ;).
Да сме живи и здрави и да посрещнем с отворени сърца влизането на Христос в Йерусалим, какъвто всъщност е библейският смисъл на днешния празник и да имаме повече вяра и благодарност. *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*
Благодаря за поздравите към Родния за Лазаровден, вчера телефоните прегряха от обаждания и съобщения  :) от цял свят, свързаха се роднини, приятели, колеги и забравени почти състуденти и съученици. Някак с идването на пролетта се възвръща и надеждата, че ще преминем през този кошмар и ще сме отново заедно физически.  :)
Не ми стигат другите притеснения, ами и за племенника ми се добавиха. Обикалят двамата магазините за бебешки неща и за подготовка на жилището за раждане. Ясно е, че трябва да лежи С., ама трябва да се почисти и подреди, пък няма как да се викне фирма за миене на прозорци, примерно. Казвам им да карат полека и едно по едно, докъдето стигнат. В тяхното семейство тя чисти и подрежда, той готви, пазарува и работи на отговорна позиция, съответно на него се разчита финансово, но ще трябва да се промени приоритетно разпределението. Ще се оправят, родители ще стават, а все пак ми е свито...
Хайде, хубав и ползотворен ден!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 12, 2020, 10:41:14
Честит празник! Да са живи и здрави всички именици, да носят красота и любов в ежедневието на всички наоколо!:flower:

 Свекс, ние един месец имахме бебе, ама не вкъщи и пак не бяхме готови за деня на изписването й. Винаги има какво да се почисти, а мъжката ръка рядко чисти като женската. При очакване на бебе аз силно препоръчвам робот. Откакто го взехме се чувствам перфектна домакиня. Ще се справят!  *THUMBS*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 12, 2020, 13:55:17
Честита Цветница!
Да ви е цветно в душите! Живи и здрави, наистина хората се сещат повече за близки и приятели. Забавиха темпото на живот и вече намират време за едно обаждане или съобщение. Много са хубави тези неща :) Отърсихме се от оправданието за липсата на време. Време винаги има. От нас зависи как ще го разпределяме.
Вчера нагледахме как върви здравната ни система, контролът с вирусите и прочие... Дано скоро нямам пак тази чест. =]
Миме, змии и стълби е интересна. Мярнах я в сайта. От този сайт редовно си крада идеи. После ги търся по други места, че цените им са надути. Дженгата може също да е интересна за Алекс.

Свекърва, вчера следобед се сетих и за вашия празник. Да ти е здрав и дълги години да се радвате на хубави емоции около вас! Пожелавам ви пак да имате възможност за пътувания!

Днес с чиста съвест отивам да се излегна малко. Снощи не спах добре. 8P


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 12, 2020, 14:12:26
Ами може и да си вземат робот за после, сега другото е по- належащо като основно почистване. Там спа НИ2 докато си беше тук за Нова Година, не е живяно като за постоянно. Преди идването му ударихме едно коледно стягане, но едва ли е било достатъчно. Иначе има почти всичко като техника, даже и парочистачка :). Съвремените мъже обичат такива джаджи, пък и племенникът си пада малко техничар, та дано се заеме с тази час. В София имали познати семейства, които им обещали разни бебешки неща от техните деца, но сега става много сложно и ангажиращо да им ги пращат или донесат. После дезинфекция... Бе, Господ да пази. Да се роди живо и здраво, после полека- лека... Нещо се чува, че покрай ситуацията, за предпочитане е раждането с операция, за да се избегне започване с нормално и по никое време, ако има усложнение, да се мине на допълнителни упойки и т.н.т. Ама това са само приказки из среди на бременни, не са говорили още на тази тема с брат ми.
Аличка, благодаря *INLOVE* Хич нямам мераци за пътуване вече, добре ми е на терасата ;). Само да сме живи и здрави ние и децата, те да ходят насам- натам. ;) *INLOVE* Вие в коя поликлиника ходихте? Звучат сериозно и обнадеждаващо мерките *THUMBS*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 12, 2020, 16:03:14
О, Свекс, тия приказки са били винаги! То е ясно, че и за лекарите е тежко от нормално да минат на секцио. Пък и ще кажеш, че е родилен дом в някое село, където има една акушерка, а докторът го карат по пижама посред нощ с линейката, ако опрат до него. Едва ли здравомислещ лекар ще слага под ножа всеки в днешно време =]

Бяхме в Хирургиите, към които открай време имам неприязън (меко казано). Затова ми беше голяма изненадата *THUMBS*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 12, 2020, 17:04:46
Не мога да редактирам, та нов пост...

Пижамата ме подсети на каква простотия се хилих тези дни 8P Реклами почти никога не гледам, защото изкарват зрителите прости. Обаче! Случайно хванах цялата реклама на мазило за стави. По време на танци младоженец го хванаха ишиасът и ломбагото едновременно. Намаза се с вълшебната отвара и финалът на рекламата - как мераклийски се метна в леглото - явно вечерта след сватбата. И като му видях пижамата на едро каре, от душа се смях :funny: :funny: :funny:


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 12, 2020, 17:43:04
Привет!

Аз честити на Свекс вчера и днес на Пандата, ъъ Бамука де, и то растение хахах.

Аличка, четох ви във вашата тема, ужасче... Абе момчетата са си така, ей го сега седи на стола и след една секунда сякаш е бебе се изсули на земята и тресна на ръката. Хубаво че сте минали с лесно там.

За игра и аз препоръчвам змии и стълби, Звяр все ни бие на нея ххах.

Свекс, не разбрах, онази буля и тя ли обикаля по магазините? Чистене като чистене, пък не е най-важното на света. Ние всичко поръчахме тогава, свека и мм обикаляха по магазините.

Сега в Щерев е нова мода, даже съм изненадана, искаш секцио по избор, няма проблем, 4000лв. По медицински причини си им е нормалната цена. Минаваш през лекар и казва дали си за секцио или не, най-странно ми е че даже предишно секцио не е предпоставка за секцио. Сега една приятелка ще я пробват за нормално след секцио. Не мога да разбера, печалбарско ли е или не, но са се вдигнали на вой всички пациенти.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 12, 2020, 22:29:11
Честит имен ден на всички цветенца, да сте живи и здрави и много късмет да ви носят имената!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 13, 2020, 11:53:03
Добър ден, как сте?Аз се събудих с ужасно гадене и позиви разни та днес деня ми започна гадно.Вече съм по-добре и се гледаме с децата, ама сутринта беше гадост.На вън е еднопрекрасно, отворила съм всички вратии прозорци.Котките се счупиха да обикалят около терасата и да следят гълъбите :)
Хайде появявайте се да давате отчет.

На Пандата лошото време ще дойде насам утре гледам.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 13, 2020, 13:11:00
Ох дано се развали, че белоглавите орели са по пейките кацнали...

Дано си по-добре Маги, ако имаш Вомитусихил, мисля че можеш докато кърмиш

Иначе какъв отчет, преди поне беше вкъщи-работа, сега е вкъщи работа хахах. Днес взех си изправих косата че ми писна да ходя чорлава, сложих си и спирала, парфюмче, ей така за самочувствие.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 13, 2020, 13:22:53
Привет!

 Аз се занимавам с отменянето на морето. Доста ми е мъчно, защото хотелът, в който бяхме и миналата година е на семейство възрастни гърци. Бяха много вежливи и коректни и се надявам да оцелеят и да можем да ги посетим някога при по-добри обстоятелства. Взехме решение, че това лято единствено ще отпочиваме на село. То си е курортно почти, но не вярвам даже и минералните плажове да ползваме. Ще си пляцикаме краката в детския басейн на Ж. на двора. Не мисля, че скоро ще съм склонна на рискове да посещавам плажове и хотели.  ММ днес пък ще ходи да му връщат капарото за несъстоялия се РД на Ж. Въобще ми е тъпо, че неща, дето буквално са били даденост вече са мираж, ама дано им се насладим по-силно след време. *THUMBS*

 Честно казано се радвам когато се разваля времето. Дори на нашата задънена задна улица движението осезаемо се променя, когато има слънце. Много майки от околните блокове ползват точно че е широка задънена улица и че баща ми е посадил доста овощки и се разхождат с връстници на Ж. Аз не поемам и този риск. Първо, че после ще е много трудно да я прибера. Второ, че тя непрекъснато нещо пипа и съм сигурна, че или в асансьора, или по стълбите ще се хване за нещо и ще изпадна в паника.O_O

 Али, и аз ги мразя хирургиите. При всички случаи, когато е имало здравословни проблеми все там сме били като е и най-близка болница. Хубаво е, че се държи ред. Такива неща ме обнадеждават.
 Хайде със здраве!  *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 13, 2020, 13:35:33
Явно всички са преяли вчера с марули (нали са пости) и много не им се пише ;)
Изпразнувахме празниците. Днес естествено е етап 2 - чистене, подреждане и набутване на един тон храна в хладилника. Бяхме само с нашите, но баща ми беше подготвил пържоли за половината вход =] Майка си получи подаръка за рождения ден, аз също имах доста подаръци... Всички доволни :)
Днес разсаждахме с децата цветя по терасата. Изключително чисто се получи. Очаквах кал навсякъде. Беше им интересно - половин час разнообразие.
Около нас редовно кръжат патрулки. Вчера са били спрели през едно кръстовище от нас и ММ е видял колко народ са спрели и са им писали актове. Ами нека! То какво друго да кажеш...
Леля от Русе разказа как покрай единия кабинет, където работи, кипи живот. Стар квартал, с множество едновремешни ведомствени блокове - всички се знаят и в ежедневието са заедно. Леля се смя и вика: Сигурно и заедно си спят! Като на село са - все по дуварите висят да си приказват.
Един от братовчедите ми пък се похвали, че ще се женят. Имат си дата за септември, ама са стопирали всичко и не смеят да правят планове и се хвалят с половин уста. Разсъждават трезво и каквото дойде! Ние сме канени на сватба през май. Едва ли ще ходим. То не се знае даже дали ще се състои.

Нов отговор: Много точно казано, Адиктед! Някои неща ги приемахме за даденост.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: always_and_forever в април 13, 2020, 13:50:07
Добър ден!

Тук се заоблачи, иначе е приятно. Вчера се въртяхме по терасата, че сме ѝ замислили малко промяна. Алекс снощи по тъмно игра там.

Играта Змии и стълби я помня още от детството ми и ми беше любима. Поръчах му нея, дано да я хареса. На мен ми хареса това, че е дървена и ще може да се запази по-дълго време. Имаше и 2 в 1 + Не се сърди човече, но беше картонена и се отказах. Ясно ми е, че доста сръдни ще има, защото не обича да губи, но все някога трябва да се научи.
Чакам 4 пратки и се надявам да пристигнат навреме, че и Лего трябва да сглобяваме.

Приготвила съм да правя мусака за утре. Довечера ще пека месо на скарата и салата, има и супа. Това ще е за два дни, утре мисля да не готвя.

Хайде аз ще гледам Един за друг. Хубав ден!

Нов отговор.
И ние щяхме да сме на сватба май месец, но я отложиха за август. Всичко са сменили. Мен би ме било страх даже и за тогава да си правя плановете.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Bube в април 13, 2020, 14:47:22
Привет!

Хубаво е времето и хем му се радвам, защото имаме голям двор и буквално сме последната редица къщи от селото, та излизаме да се разходим край Искъра, хем се плаша, че хората съвсем ще свалят гарда и ето ти пика на кривата. Ще видим как ще е след Великден. Ние лично сме се разбрали, че няма да приемаме или ходим на гости, дори на най-близките.

На сватба бяхме канени в края на април, но естествено я отмениха. Представям си, че ги е яд най-вероятно, като знам колко е организацията и чакането на такова събитие. Те пак ще си се подпишат тогавеа, защото искат да купуват жилище, но самото тържество ще си направят впоследствие.

За морето... не знам, имам още някаква мъничка надежда, че поне до края на август нещата ще са се нормализирали достатъчно.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 13, 2020, 15:06:50
Ей Аличка, съвсем забравих че и ти си китка! Съвсем съм те сляла с псевдонима, нали останалите поне фейсбук имат и от там си напомням как се казват,ама ти чак и в телефона си ми Аличка хахах. Да ти е вечно името на патерици.

А за море и аз се надявам, ние така или иначе ходим края на юли/началото на август, надявам се до тогава да се е оправило.Тъкмо Гърците бяха вдигнали цените в небесата, та малко да свалят цените...


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 13, 2020, 15:35:26
Никакви надежди за нищо нямам... Просто всичко ми е "на изуй гащи".
Окрадоха един магазин за хранителни стоки в близко село и днес викнаха Родния, като ръководител, да носи актове от ревизии и да го разпитват в полицията там. Взехме всички мерки - маски, ръкавици, гелове, спирт, но пак ми е притеснено. Да пази господ, друго не мога да направя. Ще го съблека по кожа още на входа, ама...
При нас в парка е мъртвило, по улиците вървят майки с колички, тротинетки и колела, но са си със своите деца, не се събират. Имаме само две белоглави дами, ама те открай време не са съвсем в ред и май никой не ги контролира, кога обикалят и кога седят по дуварите. =]
Булка, не им се меся в работата на младите, двамата ходят по магазините. Днес били в Метро за дъска за гладене и сушилник, щото трябвало така или иначе да взимат епикризата от болницата, та да комбинират излизането. Количка и креватче чакат другата седмица, нейният брат има син на годинка, та доста дрехи, шезлог и други работи щяли да им пратят по куриер. Ами, няма да ги разпитвам какво правят, é да не ги мисля :\ :[.
Та така,  да сме живи и здрави, животът си тече.. Ей го месец мина в карантина.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 13, 2020, 16:16:39
Много ми хареса едно мнение на възрастна жена. *THUMBS* Цитирам по спомен: По време на войната аз две години се крих в дупки в земята, сега вие не може да се криете за кратко в собствените си къщи!
Ами много на място и много силно!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 13, 2020, 17:57:17
Върна се Родният. В полицията също мерили температурата на всеки, имало дезинфектант, в стаята били на разстояние той и разпитващият, с маски. Направило му впечатление, че е доста разчистено, преди било пълно с папки и пепелници.  =] Стараят се хората, стегнали са ги и тях *THUMBS*
По улиците се виждали хора да си приказват на групи и да пият бира по пейките. Пазарите били натрупани с марули и цветя, ама няма кой да купува...
Али, това и аз го четох някъде. Мисля, че тези думи са на еврейка, която е преживяла ужасите на гоненията в Полша, а сега се обръща към негодуващите от карантината в Израел. Наистина силни думи.
Моята бивша колежка йога продължава да прави простотии и да ги показва из социалните мрежи. От коментарите под снимките разбирам, че "гуруто" им е казал да ходят, да се движат на слънце, за да не си изгубят имунитета. Самият той обаче имал вила в планината и отглеждал лимец, пука му, че в града работата е друга }:->


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 13, 2020, 20:18:45
Според мен, когато врагът е физически е било друга работа. Как да не се мобилизираш като ти валят бомби на главата, изчезват ти роднини... не излизат 20 души на ден да ти обясняват война ли е или не е. За това и много хора чисто интуитивно пазят психиката си като мислят, че ги лъжат. Също както беше описано не помня в кой учебник през Средновековието как са ходели на обезглавявания на площада. Виждайки го като един вид театър се дистанцираш и колективно преживяваш смъртта като нещо далечно, което на теб не може да се случи. Сега така се дистанцират хората като търсят придружаващи заболявания и рискови групи, към които те не спадат. Новото е добре забравено старо в този свят за всичко. :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 13, 2020, 23:50:21
Здравейте!

Благодаря за поздравите за имения ден :)

Ние събота и неделя, а и днес малко бяхме по реката с колелата. Бързо минаха дните. Тук от утре започват да отварят някои бизнеси. Маски и дистанция трябва да се спазва. Из фб видях много възмутени майки, че нямало да сложат маска на децата. Тук за деца до 6г казват да не се слагат.
Тук събота и неделя имаше и деца да играят заедно.

Аз вече бях на сватба през януари. Всички се питаха как пък са го измислили сватба през януари, ама ето много добре им се получи.

Ние не даже и за прибиране до България не мислим в момента, камо ли за почивки. Курц само повтаря, че свободното пътуване ще се възобнови след откриването на ваксина или ефикасно лекарство.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 14, 2020, 06:55:13
Здравейте, китки и цветенца! Честити да сте ми и на патерица! Здравейте и всички останали, на вас честит вторник!
Ще се върна на Пандето и сватбата през януари, нищо важно не трябва да се отлага за после, защото послето я дойде, я не... Ние например кръстихме 32 като беше на 5 месеца, лято беше, къде да чакам до годинката и без това винаги е пикът на грипа по неговия рожден ден. И добре, че така направихме... после се натрупаха куп напрягащи обстоятелства и нямаше да се получи такъв хубав празник.
Вчера след работа си извадих зазимените китки по терасите, голямо градинарство до тъмно падна, днес остана да почистя. Може да ви звучи странно, но аз съм изключително благодарна за това карантинено време. Животът частично е на стоп кадър и имаме време да подредим някои детайли, които са разваляли картината. Много силно се надявам, повечето хора да извлекат някаква поука, да станат малко по-състрадателни и по-добри след това изпитание. Мисля, че ще се получи. Все по-често чувам думи като уважение, солидарност.

И за баланс да спомена как Фейсбук се счупва да ми рекламира разни костюмчета и обувки на токчета баш като за пролетното ходене в офиса :) Забавно нали  :girlhide:
 
Бъдете здрави   *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Bube в април 14, 2020, 07:41:06
Съвсем ми беше изскочило, че имаме цветенца тук, нали съм си ви запомнила по никнеймове  :badgirl: Честити да са Панда и Аличка, и всички други с цветни имена  :)

Киви, много положителен пост! За жалост не мога да се съглася напълно, защото макар от тази изначало лоша ситуация, да произлизат и положителни неща, има го това, че ми се отвориха очите колко прости и невежи хора съществуват. Малко вярата в човечеството взе да ми се губи...


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 14, 2020, 07:49:56
Добрютро!

Киви, само така :) Аз съм на моменти, ту съм обнадеждена, ту попадам в дупка, като прочета малко мнения в нета.

Бубе, хората по перзумпция са тъпи.От там вече вадиш познатите и средата си, които са по-добре.Аз такова отваряне на очите изживях като родих каката.Като се запознах с малко майки и ми стана зле колко тъп е народа около мен.

Днес съм добре, даже малко ще подомакинствам.Вчера като се оправих врътнах една баница, че нямаме нищо за закуска.Ох в това извънредно само се готви, ама това го дъвчем постоянно тук :) Пиле с картофи и агнешка дроб сърма има в къщи.Пост не спазваме, аз не мога абсурд, ям като за трима в момента, такова ядене не е било никога.

Еми, зачезна нещо.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 14, 2020, 11:09:41
Маги, ти точно трима храниш, тъкмо и за толкова трябва да ядеш *THUMBS*.
Киви, то хубаво си извадила цветята, ама снощи синоптичката каза, че и сняг може пак да дойде тези дни :angry: Аз ги оставих за след Великден моите. Както върви, ще скубя теменужките и ще оставя само мушката на терасата.
Не искам в стаята да ми се мотат дръгливи и проскубани орхидеи, изхвърлих ги с кеф. Оставих само новоподарените три и една стара с пъпки.
Като казах тераса, та да уточня, че е съвсем малка - 4 крачки по дължина и две за завъртане в краищата. Като тръгна да вървя, свят ми се завива от честата промяна на посоките. ;) Но пак добре, че е южна и хваща слънце.
Искам да видя съпричастност, но все още не мога. По- скоро усещам как излизат черните качества /по моите критерии/ на хората, които и преди това са си ги имали. В бизнес средите е ужас някакъв - куче влачи, диря няма :\. Покрай Родния се нагледах и наслушах на пълни абсурди в търговията с хранителни стоки, на взаимодействие с банки и държавни институции, което е повече от смазващо точно сега.
С моите момичета правихме дистанционно проект за Великден от училище. Голямата учи за видове текстове  и трябваше да включи стихотворение или вдъхновяващ разказ и научно популярен текст и да направи плакат А3. Имам сума стикери от миналата година, красиви хартии и материали за албуми, но са им казали, нищо готово да не ползват, сами да рисуват. Сега снимам и пращам, те копират на тънък лист директно от екрана на лаптопа, оцветяват и изрязват. Хаха, аз ги научих на тази шмекерия, голяма работа, че нямат принтер. Научих ги и как да вдигат мащаб с квадрати, още през лятото. Помнят милите *INLOVE* *INLOVE*
Та така, хубав ден и да сме здрави! Не казвам да си стоите вкъщи, щото така или иначе всички тук го правим :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 14, 2020, 12:34:18
... хората по перзумпция са тъпи.От там вече вадиш познатите и средата си, които са по-добре.

О йе... тъй са хората, но аз честно смятах, че анцузите с ланците са масовото население на територията и сега като открих, че освен едната шепа адекватни хора,с които общувам тук и на живо, имало и още ... Анцузите са ясни, ама който от тях оцелее, малко естествен подбор... (ирония  :girlhide:) Доволна съм, защото видях, че не само те. Бонус е, че ситуацията е чудесен филтър, за да познаем под купешкия излъскан вид колко мозък се крие и при доста други "напудрени" особи... ( както каза една позната "установих, че има хора, които вече ме е срам да познавам").
Няколко положителни примера около нас, хората са много учтиви и чинно чакат ред пред магазина, вътре служителите са страшно организирани и мили, по балконите се ръкопляска вечер, във входа има доброволна организация за дезинфекция, повечето хора са чинно вкъщи, а другите полицията ги събира с овчарските кучета  :girl_wink:

Свекс, против сняг няма да пера якета и шапки като последните 2 пъти през Април...


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 14, 2020, 12:37:39
Аз май по-скоро съм като Бубето. Да, като се роди Бамбук ми се отвориха очите, ама сега пак ми се наби в очите. Как да преметнем системата - току някой пита какво да пише на декларацията, че да си иде на село\вилата. Ама не да отиде да си стои там, а да отскочи. Супер страшните 14 дни, които трябва да си стоят вкъщи, завърналите се от чужбина. Всеки ден постват снимки с отегчени физиономии. И това не някакви самотни хора. Това са хора, които имат роднини, които са им напазарували, имат си всичко необходимо, ама драма да има. Скачането срещу всяко решение. Все едно няма значение какви са правилата, важното е да не се спазват. Всичките му там конспирации. Само антиваксърите се покриха нещо.
И ябълката на раздора - маските.  Всичкото мрънкане е, че не било ясно как маските ще пазят МЕН. Никой не се замисля, че може да са да пазиш другите. Та, Киви, къде е тази човечност, солидарност, осъзнатост. И много, често от хора, от които не го очаквам.  И е много тъпо за всички, които спазват правилата. Но добре, че има и много примери за разумни хора.
А пропуснах и извъртането на нещата в какви ли не посоки. Въобще не мисля, че ситуацията е обединила хора. Всеки си гледа себе си повече от всякога.
Ако искате това като от страничен наблюдател. Аз не съм в България, но близките и приятелите ми са там и никак не ми е безразлично.
 


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 14, 2020, 12:50:14
Привет!

 И аз се лутам между двете крайности в наблюденията. Най-близкият ми социален кръг е с моите виждания, но има хора, които са достатъчно близки и знам, че сме различни по принцип и все пак не мислех, че са толкова зле...  *THUMBS*

 ММ като ми разказа как засякъл дилъра във входа и той е бил с маска и дръпнал някаква предполагам клиентка да направи път, за да имат необходимата дистанция... направо паднах. И това е човек, дето не знам колко е лежал по затвори и комуни и 90% от времето е друсан и не знае къде се намира. Щом до неговата пихтия в главата е стигнало нещо дори преди задължението за носене се отчайвам за пишман революционерите и черепносъдържимото им. P-(

 Майка украси за Великден. Цветно е, но няма никакво вълнение. Ж. ходи и предекорира по неин вкус, демек всичко струпано накуп, ама поне няма разрушителни подтици. :P

 Хубав ден и със здраве!  @}->--


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 14, 2020, 14:29:16
И аз съм доволна (доколкото здравият разум се радва на такова нещо) за карантината. На всеки е полезно да се замисли за важните, ама наистина важните неща. Радвам се по някакъв си мой начин за моите си равносметки, времето с децата, ако щете и за провокацията към ума ни какво да правим, за да се разнообразим. И виждам адаптацията на децата, виждам как си намират общи занимания напук на разликата във възрастта, как си измислят нови и нови игри при налични поомръзнали / приети за даденост играчки.
"Анцузите" ще си ги има. Социалните мрежи им дадоха гласност. Наше си решение дали ще ги допуснем да ни влияят.

Прекопирването от монитор е готина идея *THUMBS* По-удобно даже от прозореца.

Свекс, другия път си изхвърли проскубаните орхидеи насам :funny: С удоволствие ще ги осиновя.
Кумецът е фен на орхидеите. Има цяла плантация. Развъжда ги с кеф. Всяка я знае откъде е. Има 5-6-7 намерени на боклука. За една бъркал в казана, та кумицата беше в потрес 8P Бъзиках го, че се занимава с "управление на отпадъците". :funny:

На мен целогодишно ми стоят сандъчетата на терасата. Но там са калдаръмчета, последните от които цъфтят през октомври. Сега избиват новите. Изваждам 2-3 саксии, които зимата трябва да са на тъмно.

Булка, ХА познай как си ми в телефона :laugh: :laugh: :laugh:


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Feribotka в април 14, 2020, 21:04:27
И аз да драсна два реда, добър вечер  @}->--
Ние рязко развалихме изолацията, просто не издържах и събота и неделя нашите бяха вкъщи. Ами много добре ми дойде, липсваха ни  *INLOVE* То почти не сме влизали вътре де, основно на двора. Тати и ММ правиха пътеките, Мис търча, бебето спа, аз си починах. Днес ходих на фризьор и вече съм с бретон, че го мислих много отдавна и се чувствам като чисто нова. По-скоро щипнах щото имахг нужда да избягам малко от децата, не толкова от подстрижка. Какво да ви кажа, слаби са ми ангелите явно  :[
Моите цветя от миналата седмица всички са навън, включително прекопах лалетата и чемширите, като последните мисля да ги махаме наесен, че хич ги няма и да засадим само лалетя, че са ми любими.  Орхидите са ми нацъфтели почти всички, като прецъфтят ще ги пресаждам, много съм им фен и аз  :)
Почти всички обувки и якета са ми вече зазимени, ако свие студ няма да мърдаме никъде и това е  =]
И аз виждам, че хората са любезни, но хич не са се изолирали, особено белоглавите, както им казвате.
Ние получихме онлайн покана за сватбата на кума през юли, силно се надяваме да не се отложи. Имаме една и август. Морето ни през юни почти сигурно ще отече  :\
Почти не виждам хора с анцузи.
В нас за ядене има телешко варено, спагети болонезе и едно фрикасе доядохме, но всичко свършва. Утре ще готвя пиле с ориз и постен фасул. Днес правих щрудел, майката на докторчето ме пита за рецепта и ми вика, а запържваш ли плънката преди това :)) Викам е кво да ѝ пържа на тая ябълка?
Айде наспамих ви, целувкен  @}->--


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 14, 2020, 23:44:00
Привет и от мен!

Виртуално ви почерпвам за рождения ден на малкия ми човек, който днес стана на 3 :)
Честно казано в карантината нищо не ме притеснява, доволна съм, че съм децата. Притеснява ме, че идвя нямам кога животът ще тръгне по нормално му, защото ми се струва , че няма да е скоро. Така като глееам, лятото няма да можем да пътуваме, а исках да видя майка ми. Но нямя да изпадам в черни мисли, засега да задържим положението, пък после ще му мислим. Иначе реакциите на хората не ме учудват - вианги има такива, които спазват правилата и други, които булат или се правят на ударени.

Моля ви, не прекопирайте от мониторите, много лесно се развалят от дори малък натиск.

При нас също е слънчео, но последните два са хладни, около 10-12 градуса, от утре очакваме пак високи температури. Чакаме в четвъртък комплект маси и столове за терасата, нямам търпение да си пия кяфето навън.

Фери, сигурно те е питала дали запържваш ябълкатав смисъл дали я задушаваш, както в някои рецепти за тиквеник например ;)
 Хубава вечер от мен!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 15, 2020, 10:16:08
Привет! Сняг няма, но дъждът си плющи яко. Позна "синята птичка".
Алексия, не описах добре копирането от екран, не се натиска директно: направихме през лятото картонена "рамка" към която се закрепва тънък лист и с много мек молив или флумастер се очертава контура на фигурата, във въздуха почти. За прецизна работа пък им правя мрежа на снимката/рисунката и те я пресъздават на мрежа на лист. Но каквото и да си говорим, прекалява се с гледането на екран. :( Основно се обясняваме по телефона, баща им ми праща снимки на това, което имат вкъщи на хартиен носител - книжки, учебници, рекламни брошури на големите вериги и обсъждаме идеята. Това е първият онлайн проект, днес голямата го предава и са много ентусиазирани и двете.
Да ти е живо и здраво малкото пораснало вече детенце! *INLOVE* Да му се радвате и много още празници да празнувате!
Панди, абсолютно права си. *THUMBS* Даже не бих казала, че си по- различен от мен наблюдател, защото и аз по същия начин съдя за живота извън моя обозрим периметър от терасата само по споделеното на познати и непознати в социалните мрежи.
Днес е Велика Сряда, денят, в който Юда извършва предателството. Тъжен ден от Страстната Седмица, а в социалните мрежи летят икони с пожелания за здраве и семейно щастие *db*, толкова си знаем и тачим религията...
Та и аз да не правя изключение, ползотворен ден и да сме здрави! *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Bube в април 15, 2020, 10:37:30
Здравейте!

Тази седмица ми тече много бързо, а нищо съществено не съм свършила. Имам си един списък, със задължетелните "навици" за деня - йога сутрин, тичане или някакви упражнения следобед, пиене на вода поне 1.5 л - и до там ми се изчерпва ползотворността. Останалото време е заето я с готвене (наистина само се готви, като сме вкъщи!), я с подреждане и почистване.

Имам задачи за университета, но малко ми се уби ентусиазмът...  Днес ми писаха, че отменят и двете конференции, за които бях кандидатсвала (което е нормално, очаквах го), но тази в Лион чак за след две години! Въобще не знам какво ще е след две години и малко ми стана тъпо, защото това е  едно от най-чаканите ми събития (точно по моята тема, пълно с лектори, които са светила в тази област). И пак взех да се замислям, как си правим сметка по моите ангажименти кога да имаме деца, а аз все повече ги измествам напред във времето.

Свекърва, ама много се занимават тези момичета, браво! Аз не знам, ако бях ученичка сега, дали щяха да могат да ме накарат да върша каквото и да е с желание.

При нас наваля сняг, но е топло и бързо се топи, всичко тече.

Алексия, да е живо и здраво момчето ви!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Feribotka в април 15, 2020, 10:53:39
Добро утро :)
И тук има сняг, писна ми.
И на мен ми тече бързо седмицата, ей го дойде почти денят за боядисване на яйцата.
Аз сготвих, сега си гледам сериала, мързи ме да ги извеждам, следобед ако стане по-топло.
Мързи ме.
Целувкен @}->--


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 15, 2020, 12:41:20
Здравейте!
Бамбук загледа Пес патрул и съм се скатала до една купчина дрехи за сгъване.
Да не ви дразня, ама тук е много хубаво времето.
За вечеря - гнезда и картофено пюре. За обяд супа.
Рат и Еми май не са писали скоро.

Една моя роднина, която живее в Италия беше споделила хипотетичен план за вдигане на карантината там. Запомних само, училище през септември, кина и театри през декември и отваряне на границите март 2021.
Тук също няма скоро да ги отворят. На нашите не им се вярва, че може и да не се видим тази година, но според мен е доста реално.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Feribotka в април 15, 2020, 12:51:28
Aз сготвих ориз с пиле, ММ когато и да го питам как да сготвя месото, казва с ориз  =]
Казах ли ви за леля ми в Италия - от миналата седмица болна, кашля, тя е и асматичка и цяла седмица чака да дойдат да ѝ направят тест. Изпрати децата при баща им поне. Понеделник са я тествали, отрицателен, ма много я мислих...Дано сега не лепне нещо друго като се върне на работа.
Иначе на ММ на братовчед на жена му брат ѝ (много объркано хаха) в Испания го карал вирусът, прераснало в пневмония, пил АБ и сега е ОК, няма поражения на белия дроб до колкото разбрах. Иначе жена му и децата им няма нищо, много странно, особено за жена му, дето спят в едно легло.
Верно къде са се покрили всички, особено Еми  *INLOVE* Дано всички са добре  @}->--


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 15, 2020, 13:52:11
Фери, нищо странно няма, това му е коварното на вирусът. Може да са го изкарали безсимптомно жената и децата и през това време да са заразявали на поразия, ако не пазят карантина. Кръвни тестове правят само на такива с усложнения, нямат време и финанси за контактните по първа линия. После, при по- спокойни времена може и да проверят дали имат и те изграден имунитет. Възможно е и да не са карали, да не са се заразили, ама как и защо все още никой не е в състояние да обясни. =]
Панди, като чета какво се случва в Сингапур, заради приема на сезонни работници и в Китай, където се връщат по домовете си от Европа и различни части на самата страна, като нищо и март 2021 да прескочим. Аз дотогава може и да се гътна от притеснение... Карантината и изолацията не ми тежат, не държа и да си видя и прегърна децата, но тревогите дали са живи и здрави, едва ли... :'(.  Най- близката ми приятелка, докторката, противно на мен е много оптимистично настроена. Завиждам на такива хора. Завиждам и на тези, които имат силна вяра в Бог.
Преди минути получих втора торба с лапад, този път от бившата ми колежка католичка. Имам 10 боядисани яйца и 10 сурови "от черната кокошка" и правени от нея курабии. *INLOVE*. Слушали и гледали онлайн службата на техния отец в селото, храмът им е затворен от началото на карантината. Вярно, имат големи дворове, лозя и градини, кокошки и зайци, ама пак им е свито и тревожно. Младите работят в Пловдив и в няколко колбасарски и млекарски цехове, обаче пък живеят заедно по три- четири поколения ако не в една къща, то поне в един двор и няма как да бъдат напълно изолирани. Всеки си с дерта :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 15, 2020, 13:57:39
Алексия, да ти е жив и здрав малкият-голям човек @}->--

При нас салоните масово не работят. Тук-там има по някой. Даже комшийката пишман стана, че отиде при случайна и се жалваше колко криво е подстригана. За подстригване зор нямам. Искам някоя и друга терапия да си направя. Ама пак не ми е тупнало да е сега и веднага.
Утре запазих час за в градината. Раздават материали, дават разяснения. За първи път ще е.
Чакам едни обувки по куриер енти ден. Само обувки гледам тези дни, че са ми оредели пролетните и летните. В същото време ми е смешно, защото шкафът е на режим "А ти къде?!". Кумицата каза голям лаф - за всеки празник в близко бъдеще да се подаряват чехли, че ги изтъркахме от ходене вкъщи. :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 16, 2020, 08:02:44
Алексия, жив и здрав да ти е малкия мъж и много да ви радва.

Как сте днес?Аз нещо съм недоспала.Вчера направих козунаци, едно руло и един козунак станаха.Нещо прекалих със сместта и се наложи да меся на ръка, а не в хлебопекарната, че и дребните нервни  и с едната в раничката, другата в люлката до мен и аз меся.Ама като съм решила да правя нещо, това е.Станаха де, смао малко ги препекох, защото пак ревяха дребосите.Абе вчера беше ден-рев!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 16, 2020, 08:40:32
Браво Маги, с три деца и козунак спретна.

Вчера една приятелка (и много отдавнешна съфорумка) ни хвърли егаси бомбата, чакат близнаци, имат детенце колко Звяр. Направо ни оправи деня  *INLOVE*

Аз станах днес в 05:30, плана ми беше за 06:30 да сложа яйцата да се варят поне преди да изгрее слънцето, ноо цъфнах по-рано. Та равносметката е 3 от 20 спукани, ужасна боя за яйца (на Юткер) няма измива се за секунди и не хваща хубаво, ама карай, хубавичко е.

Утре е ред на постен боб, събота козунаците, неделя дроб сарма и агнешко,само да смогнем да вземем агнешко, че не сме взели още.

та така, това ми е "хайлайта" на седмицата.... днес съм плътно на колове, мм също, та ще си поръчаме нещо за хапване.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 16, 2020, 09:17:05
Брех, коя е тая съфорумка, много се чудя аз.Нали съм любопитна коза :)

Аз заради излизане днес по доктори правих вчера козунаците, но в събота освен яйцата ще има още една порция козунаци, че тия двата за никъде няма да стигнат.Голямото дете хареса козуначното руло  :danceg:  :yes: и сега и такова ще правя.Че мъжът не го кусва и аз не правех.

Ние агнешко няма да взимаме, едни свински пържоли със сметана ще направя и това е.С това готвене нон стоп нямам желание за нищо.Скоро имаме и рожденник, единствения мъж в нашето семейство пораства :) и мисля да поръчам храна от някъде, че ми писна!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 16, 2020, 09:22:36
Тя само за сватбата беше тук, после се прехвърли в бг.мама, от 2014та май е :). Ние покрай бебетата се запознахме и си станахме една компанийка майки априлки, вече 5 години.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 16, 2020, 11:32:12
Ей, Булка, много си работна и ти! 4:30 е това по старото време, почти по нощите *THUMBS* Сега, 3 ти се спукаха, или 3 останаха здрави? ;)
Аз тепърва почвам нашите, че трябваше първо да готвя. Пък трябваше да готвя, за да си набавя шлюпки от кромид, че нямаше как да се мотам и да си крада като лани от Кауфланд :[. Ще правя пак с натурални бои, колкото и грозни да стават и да ми се смее Пандолината ;)
От кекс май ще се пренасоча към ябълков щрудел, че купихме едни гаргамушки ябълки, дето не стават за ядене. И в тази връзка с коментарите сурови ли се слагат ябълките, смятам да ги настържа и да ги задуша малко в масло, че са толкова твърди и сухи моите, та чак наподобяват на дюли и "загуцват" /задавят/. При други условия щяха да потеглят към коша, но сега всичко ползваме до дупка. Торбите с боклук обаче се множат от кухненската хартия за бърсане на ръце, опаковки и обелки от миене, триене и готвене.  =]
На нашето бъдещо девойче вече му дошла количката - бяло и сиво, със столче и летен кош. Сглобена е и чака. Какво ли да се измъти някоя мома Гергана. Не щем ДенТруда, раничко ще е... Любопитно ми е дали са мислили за името, ама много нахално ще е от моя страна да питам *crazy*  
Чудя се дали да захвана да плета пелена, имам една прежда в сиво, която гласях за Амели- то, но се отказах тогава. То за лятно бебе вероятно няма да е нужна, какво ще кажете? Под пелена разбирам одеало 90х90, от бебешка прежда, така пише на гранките. Съставът е преобладаващо памук, но не е толкова тежка. Основният подарък ще е паричен, нека майката си избере сама какво и кога да купи.
Хаха, вчера ми се показа на снимка с количката С. /майката/. Племеникът я боядисал, но нещо объркали боята и станала червено- руса. Не се харесва, тя е мургава със светлокафява коса и сега прилича на съседка от Махалата :P.
Та така, хубав и здрав ден на всички ни. Ако се питате какво готвя с толково кромид - попска яхния е. Картофи, моркови, кромид, чесън, бахар и дафинови листа, червен пипер, доматено пюре и за разкош мазнината е зехтин и масло. :)
П.П. Забравих да питам за най- важното- как и е никът на тази булка 2014?


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 16, 2020, 11:40:53
Защо да се смея  :huh: Смяла ли съм се?

Аз с Бамбук ползвах плетени пелени за одеалца в количката. Ама не знам дали не бяха по-малки


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 16, 2020, 11:50:40
Не се присмиваше, смееше се, като си признах, че на нищо не приличаха лани :P Едни такива кафяво- червени бяха станали. :)
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,38079.165.html
Ето тук по- точчен спомен


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 16, 2020, 12:01:08
Свекс, три се спукаха само, та съм ок хаха. За втори път в живота боядисвам яйца, нали съм гледана дъщеря и снаха, амааа дойде ми реда и на мен.

За пелена, не мисля че ще има нужда с лятно бебе, аз само мятах лятото един тензух и по боди и голи баджаци беше. Нещо шалче да сплетеш? Това от теб все още си го носи Звяр  *INLOVE*

Хахха помня че аз ланските "грозни" яйца, споко моите за сега са на първо място по "грознота" :DANCE:


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 16, 2020, 12:05:38
Свекс, аз ползвах плетена пелена за в количката, а и не само. Нали моят е в края на май - ще ти е показателно. Обаче! Пелената не е 100% памук. Майките нямаме много време да перем на ръка на новородено. Бухаме всичко в пералня, ако и да е на програма за ръчно. Моят съвет е да има нещо изкуствено, за да не се степа. :) На Кокона съсипах почти пелената от изписването. Беше от вълна. Пазя я, обаче не знам как да я оправя. Вече с Дребния имах опит - памук (като за лятно бебе) и малко акрил май имаше. Така или иначе е за върху чаршафче или за върху дрешки. Питай ги за чаршафче за количката. Може да им направиш с калъфка. Много полезно е при повръщащо бебе. И тензух съм ползвала - на картинки *INLOVE*

Гледах боядисване на яйца с мента, червено вино, червено зеле и прочие такива естествени материали ;) Аз по презумпция винаги яйца в събота боядисвам.

Днес имах "социален живот". Ходих до градината за материали за Кокона. Дават пожелание при запазен предварително час.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 16, 2020, 12:19:17
Свекърва, къде помниш такива неща :))


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 16, 2020, 13:05:31
Привет!
Аз съм яхнала метлата, че баба и внуче нещо са се съюзили и ме бие съчмата, ама такива хубави теми сте подхванали, че ще си стисна зъбите/ сдържа пръстите.

 Аз имам две братовчедки рижи близначки. Родиха синове в една година, а Ж. е по средата като възраст между тях. Майката на по-малкото е бременна с момиче. Имах подозрения преди малко си ги потвърдих.*THUMBS*

Свекс, аз с ябълки правя един кекс с грис. Не се усеща гриса, само обира сока на ябълките. Много е лесен и вкусен, ако се откажеш от щрудела. Наща Ж. беше с термин  Деня на труда или 6 май, че така и не стана ясно кога се е пръкнала. Първо се молех да не е момче и на 6, че щеше да си е Георги Димитров. Ние нали живеем срещу неговата къша в София и съвсем яд ме хващаше. После баба ни спука от смях с проектоимето на майка Гертруда от герой на труда. Айде викам и Гертруда да не е.Накрая се роди на дата дето хич не исках да е, ама добре че аурата на наща Булка успокои страстите. Да е здраво и да се роди, когато му е времето, че се научих да внимавам с претенциите, че най-лошо е като се удовлетворят.:P

 Ж. я изписаха на 8 май, та си е майски овен. Пелената беше моя бебешка пелена. Аз пък както съм августовско бебе с тва ли да са ме изписали?! Доста плътна и първите дни беше студено и валеше помня, та си имах нужда и от плътни завивки. За лятото си имах одеало на едри дупки и едно по-меко. Беше доста дъждовно лятото, чести спомени са ми за валежни разходки.В София си има винаги повей и резки смени на климата. В Пловдив едва ли биха ми потрябвали чак толкова различни завивки. Те тук предполагам ще го гледат за начало, а тук става рязка жега! *THUMBS*

 Направих козунак по рецепта основно с миксер. Виждам конците. Фурната на нашите е смотана и ми го прегори леко дано е вкусен. Мирише добре. Следобед 3 поколения ще правим курабии по рецепта и дистанционни наставления на 4тото. Дано ни подейства терапевтично. Яйцата в събота.. :P

 Хайде здраве и здрави нерви ви желая, че днес моите са косъм! *INLOVE*

 


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 16, 2020, 13:27:44
Свекърва, къде помниш такива неща :))
Нали знаеш, с възрастта дългосрочната памет се запазва, краткосрочната липсва.  ;) Вече забравям какво съм яла вчера  :)
Погледнах пак етикета, пише "Бебешка прежда" с памук, пране до 60С. Има синтетика, затова е и толкова лека. С този състав няма да се степа, по- вероятно е да се разтегне. Измъкнах и няколко списания, вярно, че няма толкова големи одеалца, максимум 60х80 са за количка. Помня, че бархетните пелени бяха 90х90 едно време, за повиване при изписване. Хаха, представих си, че ще е като при Даяна и Кейт по снимките, но те сега ги пъхат направо в столче. Ще го мисля още, живи и здрави да сме, има време *THUMBS*
Адиктед, голям смях беше с твоята Гертруда, помня :P.
Да, сега се сетих за този кекс с грис, имам рецептата. То и един с чаени бисквити, много масло и грис  правех, ама те тези ябълки са отврат и не ми се хабят хубави материали. ;)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 16, 2020, 13:32:22
А наша Ж. е точно като на Уилям и Кейт от изписването. Пелената си беше винтидж и бяла. Имаме снимки, защото все пак акушерката облича и предава бебето на бащата, та не е направо в столчето или поне при нас не беше. Ква борба беше първия път с тоя стол. Изпотихме и дрехи и всичко докато се нагласи дете в стол, стол в кола... 8P


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 16, 2020, 13:48:06
И при нас беше така *THUMBS* Фръц, мръц, снимки, охкане и ахкане и тогава натъпквахме бебе в столче. Вторият път беше лесно, ама първият...
Ей тогава как не изядох ММ с парцалите! 100 пъти му казах да разгледа как се връзва кошницата към седалката на колата. Е, тества с живо бебе вече. Не се справи точно. Едното чудо ни опази от катастрофа с колата на връщане от родилното. Оттогава експерименти ММ не си прави, а е много стриктен. Той повече се стресна.

С тези курабии и кексове винаги се чудя. Все имам спомен, че се правят в петък, защото хлябът олицетворява тялото и тн. Не ми се връзва и цялата суматоха по готвенето да е в един ден събрана. Може да е нещо от края на прабаба ми. Може и да греша, знам ли!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: always_and_forever в април 16, 2020, 13:59:55
Добър ден!

Вкъщи не мирише на козунаци, а на меденки. :)  Досега не съм правила козунак, защото все майка ми ги въртеше, но вече няма как, та ще се яде от магазина. ММ е поръчал и шефът му всяка година също дава на всички (от едно и също място). Спомням си, че миналата година беше вкусен, нищо че в нас имаше за една седмица напред от на майка ми. Трябва да се престраша някой път да пробвам. Сутринта с Алекс правихме меденки със зайчета и мечета. Такива форми намерих в нас.
Два дена сглобявах Лего и мислех, че няма да ми остане време от него, но вчера  свърших и днес реших да пека. Липсваха ми две части от Легото и все пак успях някак да го сглобя. Оригинално си е, запечатано и затова ми е странно.
Мисля да си оправя малко ноктите и да изгледам епизода на Един за друг, че стана време за другите.

Пелена и да не я използва сега, все есен и зима ще дойде и ще е от полза за количката.

Хубав ден!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 17, 2020, 14:53:34
Здравейте на Разпети петък :) аз се чудя къде сте, ама ти е почивен ден :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 18, 2020, 07:41:05
Добро утро!При нас вчера две нервни и ревящи госпожици и не можах да се включа. Днес ще боядисваме яйца, да видим как ще се справим.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 18, 2020, 08:24:11
Маята чипна, на шюшлюнки... белтъко го овиждам, мажем жълтъко с ръката на козунака и ръсим захар... ей така като се наслушах с нови думички от шопско македонска баба, че почвам заредена деня и чистенето и готвенето... Айде слънчев ден, спорна работа, после на отчет с яйцата и да сте здрави :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 18, 2020, 11:32:50
Привет!
Яйцата тази година май станаха по- поносими цветово. Къщата ухае/вони на кромид и куркума, ама това е ;) Козунаци и сладки ни донесоха, сега подлежат на дезинфекция и после на запичане във фурната за кратко.
Използвам слънцето и съм опнала чаршафите да гълтат витамин Д.
Да сме живи и здрави, догодина да сме и пълни къщи с близки хора! *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 19, 2020, 11:23:35
Христос воскресе!
Бъдете живи и здрави и благословени, вие и семействата ви, мили момичета!Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 19, 2020, 16:57:42
Воистина воскресе! Живи и здрави да сме, всичко друго ще се нареди! *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 19, 2020, 17:19:53
Во истина възкресе.Да сте много здрави и щастливи!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 19, 2020, 19:19:14
Честит Великден!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 20, 2020, 07:10:32
Панде, да е жив и здрав Бамбук и много да ви радва!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 20, 2020, 08:38:10
Христос Воскресе! Воистина Воскресе!

Вчера аганце, днес дроб сарма, дано ми се получи, от сега събирам кураж да понеса миризмата след варенето  :angry:


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 20, 2020, 08:58:34
Воистина воскресе!

Бъдете здрави и по-добри! До тук много лежерни празници караме, не прекалихме с готвенето, днес доядохме козунака, другия беше за армаган и го подарих :) Днес ще трябва да затропам пак с тенджерите, за да има какво да ядат змейовете.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 20, 2020, 09:11:35
Цитат на: bulche91 link=topic=38289.msg740962#msg740962 dat =1587364690
    днес дроб сарма, дано ми се получи, от сега събирам кураж да понеса миризмата след варенето  :angry:
А, то и варенето е отврат, ама поне не отнема много време. :). Аз от свекърва ми зная, че се пускат няколко пръчици карамфил, да убият миризмата. Махам червата, нямам нерви да ги мия, а и те са най- вонящите :angry:. В последните години слагам задължително гъби /преди не се намираха/, та и те променят вкуса и аромата. Булка, как няма да се справиш, това е едно от най- лесните ястия с ориз *THUMBS* Много зависи и от вида ориз. Басмати има силен собствен мирис и може да надделее над "карантията". ползвам бланширан, зърната не се слепват, става бързо, пък и съм му хванала "цаката". Заради С. правих и само с гъби, много пресен кромид и гьозум, че нали не се препоръчват дреболии за бременни. Ама си го изядохме и ние и те още в събота :).
Днес дояждаме картофите и морковите от печеното с добавка на фасул и грах, нещо като гювеч, ама не съвсем.
Откривам неща, които никога не съм и знаела за племенника. Изключително организиран е, Ако и да е близнак зодиакално. Намерил си е програма за планиране на седмично меню за бременни и по него прави покупки еднократно. Хаха, предложихме им от нашите домати за салата, но категорично отказа, защото си имали нужното количество и щели да се развалят. Викам, направете най- старите на доматена супа, не можело, щял да се обърка графика =]. Покупките за бебето също са планирани ден по ден, да не се натрупат доставките и сглобяването едновременно ;). Като нищо да програмира и бебето кога да спи, кога да реве :P. Дано му се получи всичко и да не се разочарова, щото животът, както знаем, често си прави шеги :)
Та така, хубав и здрав ден. Отивам да хвана малко витамин Д на терасата, че нали идват дъждове и лошо време, а и да преброя котките, да видя кучкарите в парка и изобщо да водя социален живот  :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 20, 2020, 09:34:38
Благодаря, Маги :)

Ние само с ядене на торта прекаляваме. У нас беше повече рожден ден. Днес добре, че Бамбук ни подсети, че има още яйца.
Сега минаха Великден и рождения ден и е малко скучно.

Вие как сте? Имам чувството, че всички са много гневни.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 20, 2020, 10:49:23
Защо гневни Панде?Аз не съм, по-скоро апатична.Взе да не ми пука за другите, което е лошо, но и на тях не им пука за мен.Гледам си семейството, моята си кочинка и толкова.

Аз обичам дроб сърма, но миналата година прясно бременна се хванах да режа и варя дреболиите и щях да си оставя моите там на масата.И така тази година не можах да се пречупя да направя, за това пък майка ми донесе сготвена, а свеки ми изпрати сварени дреболии :) Пак намазах.

Свекс, така ще му е запълнено времето на твоя племенник, а после живота ще го научи, че не е както той иска, а както госпожицата :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 20, 2020, 13:33:07
Привет! Христос Воскресе! Здраве, спокойствие и възкресение за нов по-хубав и спокоен живот след тази лудост!
   
 И аз съм апатична. Единственото лошо е, че според мен ще се натрупа психическа умора и баш когато трябва да сме издръжливи ще сме деморализирани от седене и чакане на пикове.Гледам си какво става иначе между четирите стени и толкова. Следобед имам забавлението любовна среща между изневеряващи. По същото време един друг минава да си вземе оставена доза в шубраците на административна сграда и това ми е забавлението. Поне вече се стъмва късно и седим до към 7 и 30 на терасата. Така следобедът се изнизва по-бързо.*THUMBS* Кръстницата ми показа една група дето хора от цял свят снимат непосредствените си гледки през прозорца като условията са доста и общо взето трябва да е само гледката без някакви лични аранжировки. Гледахме Соренто и си мечтаехме как пак ще сме там...  *INLOVE*

 В нормални условия татко или поръчва агне и му го носят заклано и одрано от сутринта, ако е на село, или обикаля всички месарски в Пловдив и намира най-добре изглеждащите дреболии и месо. Тая година взехме каквото има в Кауфланда до нас. Уж българско... ми айде месото добре, комплектът за дроб сармата не беше цял и с гадно качество... та изобщо нямаше вкуса както обикновено.:no:

 Ж. нещо на 3-4 дни прави големи драми със спането на обед и внася напрежение в иначе еднообразния живот. На мен точно това и до ден днешен ми е голяма драма, че не мога да си направя план. Тя беше режимлия нощем, и абсолютен хаос денем, та след годинката малко се помирихме една с друга, но и сега не е скучно.

 Хубав ден и да сте здрави!

 
 


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 20, 2020, 15:42:34
Свекс, червата ме изненадаха, мислех че са чисти ама уви не, та гледахме клипчета как се обръщат, пукнахме, още ни миришат ръцете от тях... Иначе верно е супер лесно, получи се много вкусно. Комплекта беше от месарницата, та беше хубав.

Браво на племенника, мм като лежах и готвеше толкова зле, че почнах да отслабва хахах

Не е лесно тези дни, Адиктед  мисля че бих те посъветвала малко от малко да излизате , ние си слагаме маските и въртим кръгчета из квартала, знам че Ж обожава да е навън и на теб ще ти отрази добре.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 20, 2020, 16:27:39
Ние излизаме зад блока.Няма никой, хора не минават и сме само ние.Моника се катери по едно дърво, аз бутам количката.В седмицата веднъ или два пъти ни се получава, но ще изтрещим иначе всички.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 21, 2020, 07:52:35
Хайде пак аз, добро ви утро как сте?Аз изпратих работещия и сега пия кафе и ще ходя да събуждам каката.Как я карате?Какво ще правите днес?


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 21, 2020, 08:04:27
Добро утро!

Преместих се от леглото на дивана. Днес ще готвя ориз с броколи.

Ще ходя и до аптеката да си взема хапчетата. Тук много удобно направиха за хора, които пият хапчета, които им се изписват всеки месец - обаждаш се по телефона, казваш си датата на раждане и в коя аптека да ти пратят рецептата. Та вчера се обадих и днес ще ида да си ги взема.

А за гневните хора - виждам из фб все по-често гневни постове и коментари от хора, които познавам като позитивни и спокойни. Най-вече за невъзможност за излизане.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 21, 2020, 08:27:57
Покрай мен хората са гневни от началото на извънредното положение.Не можело да ходят по горите, не можело да ходят по парковете.Значи за горите и аз съм несъгласна, но парковете, ми тук са човек върху човек.В градската градина е лудница, а в Кайлъка събота и неделя е като манифестация.Реално паркове има, алеи малко и народа се скупчва там.А последните дни ескалира всичко.Ние излизаме малко на вън, на няколко дни веднъж.Без да контактуваме с никой друг.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 21, 2020, 08:28:44
Добро утро!

Аз отидох на работа, демек преместих се от дивана на бюрото, мм даже и това не прави,от дивана работи  :))

Панде това много удобно наистина.

Чудя се на снощния брифинг, търся някаква логика в него? В нета няколко човека писаха че са получили информация от доверени хора (в БАН, ЕЖК) да си седят вкъщи два дни на затворени прозорци... Какво наложи извънреден брифинг в 23:00? Да ни сплашат да си седим вкъщи, да опровергаят фалишви новини (ама пък можеше сутринта да се каже), или нещо има наистина? Какво е вашето мнение?


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 21, 2020, 08:46:15
Не знам какво да мисля за този пожар и за тази пресконференция по нощите.Супер нелогична ми е ама супер.Ние така или иначе седим в къщи и не излизаме, само дето проветрявам, ама и това няма да правя да кажем.Но за това да ни лъжат, защо?Защото не знаят как да реагират?А какво предприемат в другите страни, мерки има ли?


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 21, 2020, 09:34:53
Аз четох това в сайта на местната национална телевизия. Нещо е съмнително явно.

https://orf.at/stories/3162624/ (https://orf.at/stories/3162624/)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Bube в април 21, 2020, 09:49:25
Привет!

Весели празници и от мен (те минаха докато се наканя, но все пак)! Панде, да ти е жив и здрав Бамбук, да расте едно слънчево и добро дете :)

Аз не съм разбрала, за пожара близо до Чернобил ли става въпрос?

Днес при нас е много дъждовно и доста студено навън, та ще сме си вътре сигурно. Имам да се занимавам с едни статии, че по повод отменените конференции, сме запретнали ръкави да напишем поне нещо за публикация.

Днес ще готвим червена леща, а за вечеря или някаква тънка пица с много зеленчуци или пилешко със салата.Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 21, 2020, 09:49:47
Пожарът не може да вдигне частици, които да са опасни, говорих с човек който това работи
Христос Воскресе!
Ще минем и това изпитание, сигурна съм.
Аз лично не готвих нищо освен че сварих яйца, избягвам ходене по магазините, козунак бяхме купили


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 21, 2020, 11:09:09
Привет!
И снощи, и сега слушах внимателно брифинга в частта за Чернобил - съобщението е направено като опровержение на фалшиви публикации, уж от БАН и по настояване на Б.Б.
Европа твърди, че всичкото вълнение идва от лъжливата и скривана информация от 1986г. и нагласата, че на руснаците изобщо не може да им се вярва какво се случва при тях.  =] Какво да се прави, заслужили са си го.
То в последните няколко дни много конспиративни статии се публикуваха относно произхода на вируса. Някои неща ми звучат абсолютно правдоподобни, логични и подплатени с дати и събития, други - даже цитирани от държавници ми се струват повече политически PR акции. Нормално е да сме объркани и тревожни в такива времена.
Ние, тук във форума, сме добре - не ни се налага да работим в затворени помещения в големи цехове. Представям си какво е на шивачките и семействата им в Плевен сега *INLOVE*, как се чувстват родителите на доброволците, на медиците от първа линия, на продавачи на хранителни стоки, на таксиметрови шофьори и изобщо на всички, които не могат да си останат по домовете.
Е, паднаха ограниченията за влизане и излизане от София с личен автомобил. Дано поне глобят тези, които
са излъгали, но се съмнявам. Пак ще има наши и ваши... Видях една позната патка да се хвали, че с брат полицай нищо не може да я спре }:->
След час пак има събрание в Парламента, чакаме още новини явно.
Хайде, спокоен ден, кофти е да вали.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 21, 2020, 11:15:43
Воистина воскресе! Да сте здрави и благословени! @}->--

Мина и този странен Великден. Събрахме се само с нашите.
По празниците съм казвала, че най-отвратително ми е цялото внимание към храната. Все едно светът свършва! Та тази път го направихме много обрано. То и няма за кого толкова да се готви и шета.
Дроб сърма никой не яде. ММ не яде дреболии. Аз ям единствено дробчета и то по "моя си рецепта" - кипнати, а после запечени с подправки черни и препечени като въглени. Така ги ям и ми е вкусно 8P И агнешко не се яде... Свекърите купуват всяка година, когато се събират с кумове и кумци. Отделно за младежите винаги има скара, че се мусят на месото. =]
Аз имам нова придобивка от вчера - излиза ми четвъртият мъдрец. Боли си яко и мажа всички илачи за бебешки зъби. Дано да му се намери място, а не като други два, които по спешност ми оперираха. :(

Имам ходене до градината. Дано дъждът поспре.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 21, 2020, 14:06:57
Привет!

Сутринта мернах пост на Чери в бебешката и тема, но в този отдел на форума надничам, само ако някой е писал скоро и докато отговоря изчезна... Чери, призовавам те да се завърнеш :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 21, 2020, 14:41:22
Киви, постът си е там, публикува го втори път.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 22, 2020, 07:51:47
Добро утро, как сте?Тук е светнало едно слънце, разкошно.Личната на бебетата се обади и утре сме на консултация.Да видим как са девойките.На голямото момиче му падна предния горен зъб и сега има чаровна усмивка  :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 22, 2020, 08:44:39
Маги, задължително я снимай! Това казах и на Аличка, много хубави мигове са ;). Как го извадихте, сам ли падна ;). И последно по зъбната тема, феята ще идва ли?
Добре ще са девойките щом си хапват, плачат и пълнят памперси *INLOVE* Сигурно и ще ги боцнат с някоя ваксинка милите. Леко да минава всичко *THUMBS*
Понеже си навътре в нещата, за инвитропроцедурите май спират само тези, които са за жени под 39, нали? Имам бивша колежка, която е на 41 и преди ИП беше много обнадеждена, ентусиазирана и въобще... Сега ми е неудобно да я питам, но и аз се вълнувам с нея.
Хубав и здрав ден на всички ни, нека чуем поне по една добра вест и поне един път се усмихнем щастливо! *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 22, 2020, 08:59:20
Да свекърва, спират само на тези под 39 години.Жените на възраст над 39 г, с ниско АМХ и онкоболните могат да им се правят процедури, ако самата клиника работи, защото масово за прекратили процедурите.

Ще я снимам госпожицата, много е въодушевена и щастлива.Дойде феята, остави паричка.При нас и Великденски заек идва, ама и обясних,че не е истински.Просто със сестра ми им го организирахме това търсене на яйца на тримата от по-малки и тази година пак го направихме, но само с нея.Да си имаме традиция за децата :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 22, 2020, 09:10:20
Привет! Феята у нас още не съм я викала, трябва да го пъхна този мъдрец под възглавницата най-сетне.
Аз напоследък съм физически много изтощена, уж спортувам, раздвижвам се, но сутрин докато отлепя... Ден преди карантината ми предписаха допълнителни изследвания, но как да ида да вися по лабораториите... в сериозно чудене съм, но накрая ще ида и да става каквото ще.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: emmmmmy в април 22, 2020, 09:39:24
По скъпо е но има и опция взимане на кръв по домовете


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 22, 2020, 09:47:50
Вчера беше много криво, че не можах да седна на терасата. Днес изметох, ама е студено (още) и ще видим дали изобщо ще се играе вън.
ММ тези дни откри това място в нас 8P Той изобщо няма навика да излиза там. В техните едната тераса е усвоена в кухнята, другата е остъклена и е една закатанчена, никаква. В стария апартамент пак я бяхме остъклили, но в по-малко жилище е едва ли не необходимост да се възползваш от всяко пространство. Та тези дни седях и си оцветявах с кеф на въздух. Децата там играят с пластилин и рисуват. ММ и той се присламчи да оцветява :P
Покрай книжката ми за оцветяване се присетих и за други подаръци, които са ми от размените тук *INLOVE* Стана ми едно мило :)

Каква е тази работа с инвитрото? Не съм чела, но звучи ужасно!

Чакам куриер и ще си отчакам... Имат много заявки явно и грам не се спазват часовете. Много мразя да съм така вързана :\

Киви, бяха го казали да се прецени риска от евентуално заразяване и евентуално заболяване. Дадоха пример за детенце, което четири дни не било уринирало. Накрая се оказало с бъбречна недостатъчност. В такива случаи вирусът си е бял кахър! Аз лично предпочетох да си заведа детето в болница, за да го лепнат, вместо да се влачи още с кървави марли =]


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alleksia в април 22, 2020, 22:23:11
Привет и от мен!

 Ие тив два дни дни бяхме на тръни, защото имаше съмнение, че мм е бил в контакт с болем, за щастие се оказа с отрицателен тест. Бав изтръпнахме, защото най- малкото щвха да ни сложат под карантина цялото семейство...
За боледуване в момента не знан дали ви разказах как в началото на извънредното положени малкият вдигна 40+ градуса. Еми ходихме в спешното, нямаше как, оказа се гнойна ангина. Иначе за рутинни изследвания аз лично не бих отиша сега, освен ако наистина не е спешно, най-малкото ще се свържа с лекаря да го питам как да действам. ММ имаше телефонна консултация с личната, диагностицира го набързо :))

Аличка, ние също много висим на балкона. Взехме си комплет маса със столове и е голям кеф да пиеш кафе и като цяло да седиш на слънчице.

Хаха, ние имахме изпълнение с феята. Падна му на човека поредния зъб и той чинно си го оставил на прозореца. Феята обаче се разсеяла и не го отразила, много беше драматично :P ама се поправи де, по 2€ се кутиратнв нашата лъща зъбите :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 23, 2020, 07:55:43
Гутен морген!

Алексия, добре сте се разминали. Ние пък бяхме болни в началото, след ходене на рожден ден, ако не друго поне сега не влачим градински вируси, които и без корони ни рестарират...

Пия си кафето и сядам пред компютъра, днес мернах една снимка на работеща майка от къщи в момента... Шесторъкия Шива. Оммм... ще се справим и ще станем още по-добри, по-издръжливи, по-организирани.

А относно феята, за този мъдрец трябва да ми донесе поне петдесетачка. Беше здрав, хубав, добре измит и поддържан, а освен това чинно изтърпях цялото рязане, шиене и сега красотите по поддръжката. Феята за млечни зъби носи по пет пари, а смятам да го използвам за мотивация как зъбите може да се мият 10 пъти по-добре от в момента.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Bube в април 23, 2020, 08:47:48
Здравейте!

Мина почти април, а като че ли вчера влязохме в това извънредно положение. Живи и здрави, когато всичко това свърши, не знам дали ще мога и как да се върна към нормалния живот. Липсва ми да се разходя в град, да седна някъде на ресторант, да позяпам по магазините, да отидем на кино. Но това да са ни неволите!

От три дни минах пак на броене на калории и да ви се оплача, не знам как съм имала толкова воля преди. Яде ми се шоколад, а от месеци не се бях сещала.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 23, 2020, 08:51:37
Счупи се миялната. Голяма мъка. Седи заредена от снощи. Мисля да офертирам Бамбук да измие чиниите.
Вчера ходих до една дрогерия. Почнах да си правя маски със салфетка и свикнах с ритуала по дезинфекцията, та вече не се стресирам толкова. Даже друга седмица мисля, пак да ида, че имам още стикери за отстъпки.

Сега се чудя какво да сготвя. Обмислям да в нещо върху хартия за печене върху решетката на печката и се яде с ръце. Пица или сандвичи май.

Как вчера, Бубе, цяла вечност е това ИП :)) :))


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 23, 2020, 09:02:44
Добър ден! Аз вчера бях в дупка някаква.На мен вече взе да ми идва нанагорно това ИП.Просто много ми идва.Аз обичам да излизам, да се разхождам, един ден от седмицата максимум изкарвам в къщи, а сега един ден за 2 часа ходя до офиса... Гледам като е хубаво времето поне зад блока с децата да изляза и да подишам въздух, вчера съм обикаляла терасите да дишам  *crazy* изкуквам, тотално.В магазин не съм влизала от поне 3 седмици, хора различни не съм виждала не помня от кога.
Днес сме на консултация с дребните да стиснете палци всичко да мине добре.

Алексия, добре сте се разминали.

Панде, аз обмислях пица, но ще си я ям сама, та само тесто за мекици ще пусна в хлебопекарната, че ако още една сутрин открия макарони за закуска ще се гръмна.

Бубе, вие поне имате двор на село.Аз ако имах двор ехееее.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 23, 2020, 10:53:43
Аз съм навън днес. Чакам при зъболекаря. Като в сюрреализъм е. Всички са с маски, ръкавици, очила и скафандри. Само Гала от телевизора ми напомня за дейността 8P
Мислех, че никнещият мъдрец мъти работата. Оказва се май горният P-( Снощи на моменти едва преглъщах и исках с два пръста да измъкна тази гадина, поне да знам от какво боли.
Докато пишех ме придърпаха и вече съм без зъб. Феята трябва да ми донесе кофа сладолед :P

И аз съм свикнала все навън. Децата също. Два дни само вкъщи от лошо време примерно и после яко ме цепи глава. Обаче бързо се адаптирахме. Може би, ако бях с бебе, и аз щях да изчаткам. Сега най- пазим татко и излишни експерименти не правим.

Алексия, късмет, че сте се разминали!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 23, 2020, 12:06:28
Привет!
 
 На мен ми е нанагорно, че каквото и решение да вземем има негативни последствия и вече и аз изкуквам. Чакам да вдигнат КПП-тата и май ще отказвам програма баба и внуче и ще си отиваме в София, че тук не знам кой по не чува от двете. Става разнобой на авторитети, а Ж. тотално вече манипулира до дупка. Та от това ми писна най-много. Уж беше оптималното решение, но към тоя момент не ми се вижда така.  :(

 Киви, аз също се чудя за изследвания, ама едва ли ще ги направя към момента. Ж. има час за офталмолог в Токуда в началото на май, но и него няма да посетим. При цялото пазене не ми се ходи по болници за профилактичен. Наесен ако сме живи и с всичкия си. :)

 Аз сколасах да прочета цяла книга. Много подходяща е за ситуацията на Бакман Тревожни хора. Смях през сълзи точно както и в действителността. Нахъсала съм се да изчета всичко налично преди да си набавям друго да видим.... Вчера се обзаведох с дрехи за навън пролетни, че нямам нищо тук, а и в София доста разчистих. В пепел от роза ще съм, ако изляз някъде този сезон. :P

 Хубав ден и бъдете здрави!  @}->--


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 23, 2020, 12:47:45
Привет! Опитвам се да ви споделя тази снимка, тайничко си фантазирам как ще работя на тишина някой ден :)

https://twitter.com/ipspankajnain/status/1239944632043048961/photo/1

Аличко, честито беззъбие... съчувствам ти. Обясниха ли ти какво да правиш в постоперативния период? Антибиотик, обезболяващи дадоха ли ти?

Адиктед, то кога ще е безопасно? Хайде очния на Ж. е профилактичен, но моите неща не могат да чакат.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 23, 2020, 13:22:49
Киви, в никакъв случай не съм за отлагане на неотложни неща. Споделих, че съм в чудене дали мога да отложа моите, които не са супер спешни и все пак е здраве. Не знам защо е прозвучало като че мнението ми е за всичко. За офталмолога държа на тази лекарка, но в голяма болница към момента няма да ида, а тя преглежда само там. Ако се удължи и затегне още положението и имам притеснения ще търся варианти за по-малка практика.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 23, 2020, 13:27:12
Киви, ако не ти е далече при нас в Грийнберг няма живо пиле сутрин и можеш да си пуснеш изгледванията. Аз бих си ги пуснала. Не знам, претръпнах ли вече, ама излизане , общуване не ми причинява стрес, в началото ми беше малко странно.

Тая снимка описва моментното ми състояние... Вчера докато бях на кол ме замерваше с топки... По едно време вика, хайде затваряй, стига толкова колове, не изкарахте ли достатъчно пари за играчки вече? А ти с две на подобна възраст не ми се мисли.

Панде направо ужас... това е кошмар за съдомиялната...

Алексия радвам се че не сте се заразили! И честит ви паднал зъб!

Аличка и на теб честит ти изваден мъдрец! И аз имам два за вадене и мЪ е страх!

Адиктед, защо да чакате КПП-та да отменат? И сега може да ви вземе тм. Иначе клаша на генерации под един покрив е доста тегав, няма как. За очен лекар, препоръчвам др. Симеонова, във визус преглежда, те са малка клиника, ако ви е нужно.

Има малко раздвижване по Западните страни, усеща се опит за връщане към нормалното, виждаме покачване на обеми и резервации. Дава ми мъничко надежда. *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 23, 2020, 13:50:18
Киви, в никакъв случай не съм за отлагане на неотложни неща. Споделих, че съм в чудене дали мога да отложа моите, които не са супер спешни и все пак е здраве. Не знам защо е прозвучало като че мнението ми е за всичко.

Не е прозвучало така, аз по-скоро за мен си  разсъждавам. 


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: always_and_forever в април 23, 2020, 14:11:20

Добър ден!

Днес имам два повода за радост. Първият е, че малкото ни момченце празнува имен ден! *INLOVE* Да ни е жив и здрав!  *INLOVE* И вторият, че голямото ми момче вече официално е повишено на по-висока позиция. Много се гордея с него, защото знам колко упорит е във всичко, което прави и го заслужава! *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*

Вчера звънях на личната на Алекс, защото от няколко дни, вече седмица дори стана, гласът му е пресипнал и започнах да се притеснявам. Засега правим инхалации и ще видим какво ще стане. Досега не ни се беше случвало и се чудя от какво може да е.

И аз трябваше в началото на месеца да си пусна контролни изследвания, но ме е страх да отида до лабораторията. Ще изчакам още малко, но и не ми се отлага много във времето, защото трябва да видя как се движат нещата.

От скоро преоткрих терасата като приятно място и обичам да си пия там кафето следобед. През деня е много слънчева и приятна, затова решихме да я променим малко. Засега само заградихме едната страна, за да не се открива гледка към другите тераси. Имаме още работа по нея, но ми трябва и хубаво време за работа. Много е приятно, слънчево и спокойно, цъфнали дръвчета, песен на птички. Мечтая си и вечер да може да изпием по чаша вино там, ако някой изобщо ни позволи.  *INLOVE*

Снощи казвах на ММ, че ако някой ни снима с камера, без звук, ще си помислят, че сме излезли от джунглата. Пълна лудница е и в нас.  8P

В нас има печено агнешко, зеле със свинско, супа. ММ иска за довечера крилца и пържени картофи, салата…Храна има, днес няма да се въртя много в кухнята. Ще врътна едни палачинки само, другото ще е по-късно.

Вкъщи дружно имаме нужда от смяна на пролетния гардероб, но като знам, че няма къде да ги носим, ми се изпарява желанието. Скоро прибирах дрехи на Алекс..ами то нищо не остана. Всичко му е малко.  :girl_impossible:

Има по-малко от месец до рождения ден на любимия ми и трябва да се стегна, да организирам празника, да му избера подарък. *INLOVE*

Хубав ден от мен! Ще си пусна предаването, защото нещо изостанах. 

 


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 23, 2020, 14:34:19
Малии, какъв зъбовалеж... Ще я разорите феята, все пак криза е ;)
Ох, Алексия, хубаво, че ви се е разминало *THUMBS*
Кивич, случайно или преднамерено на снимката момците са 3 броя? ;)
Вчера цял свят беше луднал срещу карантината, правеха се планове за разхлабване на мерки, гърците за море се готвеха, изобщо полъхваше оптимизъм и днес - бам! Повишение на цифрите в статистиката навсякъде  и при нас. :'(
По улицата днес разхождаха две новородени близначета, сигурно и тях са ги повели на консултация. Майката я гледах до съвсем скоро с огромен корем да крачи из парка. Тече си животът, хич и не му пука за нас. Ей нашите бебета във форума скоро ще ги захранват и ще си седнат на д- тата. *THUMBS*
"Моите" моми вече са под крилото на майка си, в неплатена отпуска я пуснали 20 дни. Говорехме си как трябвало да си взимат пакетите "Плод и мляко" и как по- добра работа биха им свършили пари или някаква трайна храна.
Ние имаме през две улици училище и виждам съседи от Махалата да носят по 5-6 чанти с краставици. С тях са и децата, нямате представа колко са щастливи, че излизат от вкъщи. Нагласени, пременени, като за първи учебен ден :). Ох, всички сме еднакви за някои неща *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*
Залягам над Монтесори за деца 6- 12 години, че пак имам домашна. Както бяха все от "голямото добрутро" да видите как се промениха тези ми ти курсисти - питат, разпитват, стъпиха здраво на земята, не се префантосват. Хаха, никой не включва камерата, не им остава време да оправят сигурно домашната обстановка. Вероятно ще минем само на индивидуална работа, трудно се синхронизираме...
Хайде, хубав следобед и поне по 2 усмивки от сърце! *INLOVE* *INLOVE*
П.П. Хаха, снощи обяснявах как се различава пресен кромид от пресен чесън. Голям зор, че нямах наличности за демонстрация. Днес вече се снабдих и галерията ми е пълна със снимки и клипове. Обаче НИ2 отказва да вникне в нюансите на зеленото и формата /като тръби на кромида и плоски на чесъна/ на перата и реши проблема, като си купи праз. :funny:
П.П.П. ЧИД на Алекс!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 23, 2020, 15:09:22
Не е прозвучало така, аз по-скоро за мен си  разсъждавам.  

Днес просто трябва да изключа и да почивам не ми се получава писането... исках да кажа, че не исках да кажа това  :girlhide: :girl_impossible: :girl_wink:  *crazy*

Свекърва,  какви неща ти хрумват :) Снимката циркулира отдавна между хоум офис родителите, относно бройката змейовете лудеят като поне за трима, но карай да е весело. Бях за малко станала от моето бюро и мъжа ми ми разказва как открил 32 седнал на стола, сложил слушалките, цъка с мишката и обяснил, че работи. Преди известно време се заключих в детската, за да взема важна среща, а 32 хванал един алармен часовник и го настроил да звъни пред вратата. 31 е вече голям и като го помолиш разбира, съдейства.
На децата също им е трудно, гледаме да ги разведряваме по някакъв начин. Поръчах една игра "Не се сърди човече" и 5 приказки на Валери Петров.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 23, 2020, 16:20:06
Този път се размина срещата с лицево-челюстен хирург. Зъболекарят ми го извади. Шевове имам, ама не е същият ужас от играта със скалпел. Утре съм на промивка. Шевовете - другата седмица. Направо камък ми падна! От самото начало супер много пречи този зъб. Баш на майната си е и много трудно се чисти. И болка нямам. Е, криво е, едно раздрусано в устата, но до утре ще съм на шест!
Значи за тези неща се убеждавам, че е до ръка. Освен това зъболекар е комшията ми и редовно го хвалят пред жена му, че нежно пипа :)) Тя пък през смях отговаря, че е много търпелив и внимателен, ама само нея не може да изтрае 8P

Татко нали всеки месец е по лаборатории по принуда и казва, че няма хора. Ама и той е стриктен - маски, ръкавици, после дрехите за пране... Няма начин.

Много се смях за циганетата, които са пременени по повод излизане навън въобще! Всички сме еднакви наистина в някои отношения *THUMBS*
Нашите плод и мляко ще го карат по адреси. Много от родителите се отказаха в полза на други семейства от градината, за да има повече за нуждаещите се.

Последно без съдомиялна бях, когато се нанасяхме в този апартамент. Трябваше да се преправят тръби и една седмица бях готова да ядем с ръце. Това ми е от най-отвратителните домакински задължения.

Адиктед, за Пловдив мога да ти препоръчам детски. Работи с касата, ако ти е от значение. Хубавото е, че е в клиника, а не в болница и април нямаше наплив.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 23, 2020, 22:36:59
Здравейте :)

В Австрия направо е весело тези дни. Топло е, децата играят много. От 15 се връщат на училище, отварят ресторанти, зоопарка, след него и музеите. Маските са само за закрито, та като видиш някой с маска, значи отива до магазина. Аз си правя маски със салфетка и два ластика. ММ нещо мрънкаше, защото не си направя от плат, ама според мен е все тая. На него му купих скъпа от аптеката, която може да се ползва доста,ако не се замърси.

За зъболекар не ми се мисли. Тази година може да ни се наложи да идем тук. Пък казват, че е много скъпо.Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 24, 2020, 09:28:33
Добрютро или добър ден, как сте?Ние бяхме вчера на консултация и тази нощ беше весело, а и сега е пак така.Но лекарката беше организирала всичко идеално, много съм доволна.

Днес мисля пак кратка разходка зад блока без никакви контакти.

Панде, при вас разпускат ситуацията, а при нас се чудят май какво да правят.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 24, 2020, 15:47:23
Маги няма да те оставям самичка да си пише я хахах

Те Австрийците разпускат много ясно, имат по-малко случаи от нас хахах

Ние сме забили пред компютрите, днес само поръчки правя, сега поръчах и каска и протектори и мисля да боря Звяр да се учи да кара вече колело :)

Весел карантинен уикенд!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 24, 2020, 20:35:36
Здравейте :)

Булче, а защо държиш да кара без помощни? Аз въобще не мисля да му давам зор на Бамбук.

Айде после може още да пиша


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 25, 2020, 09:02:41
Панде щото ми се вижда естествен процес да мине без помощни. Неудобство е с помощните, заклещват се, бавно е карането, всички дечица на неговата възраст карат без, състезават се и той изоставя и се нервира, та и това го има. С братовчед му още от сега се уговарят как ще се състезават и той е без и ще е голяма драма. Обаче без предпазни няма да го пробвам, че онзи ден на една приятелка малката беше паднала с колелото и главата директно в бордюра, добре че е била с каска...


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 25, 2020, 09:47:15
Булка, помощните колела се повдигат, когато задобрее малко. И двете момчета така се научиха, никой не е тичал след тях да ги крепи. Даже големият по едно време караше с едно помощно, за всеки случай. Баланс превозни средства едно време нямаше, та от малки бяха свикнали да въртят педали. Сега е нужно време първо това да усвоят, да вдигнат скорост и чак тогава да се отпуснат. Но в крайна сметка, всички се научават, де.
НИ2 си взел колело под наем, за 20Е на месец, чисто ново. При него е проблем да си намери достатъчно голямо, та първо смята да пробва няколко. Върти по малко 10-15км. да свикне с размера, а и целта е да стигне място, където да ходи пеша.
На дървото пред нас, след 19 години прекъсване, отново имаме гнездеща двойка гълъби. Първо ги гледах как се ухажват и онождат, после как готвят гнездото и сега вече женската мъти. Съседските деца си направиха наблюдателен пункт и само се размотават из терасите с бинокли. Обаче гнездото е съвсем паянтово, дано няма бури и да издържи. Една година си спомням, че Родният се катери да закрепва дъска да не им вали на малките и да заякчава "конструкцията".
Имам си и друга занимавка, отсреща правят ремонт и непрекъснато се въртят двама млади майстори из терасата. Май и на тях им е скучно, нищо по- засукано не минава по улицата, паркът е затворен, та бройкат и те котки и гълъби ;)
Хубави и здрави почивни дни!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 25, 2020, 09:55:38
Свекс той въртя миналото лято и лети с тях, кара и баланс, чудя се за едно дали да оставим само, ама пък нали го излъгахме че ги няма вече тааа няма как. Търпение само и ще се научи.

Ей супер че си е наел, и аз искам много да карам ама няма къде да ги съхраняваме, в общите части пред нашата врата е входа за мазето и не е удобно.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 25, 2020, 11:21:29
Булка, може да те изненада детео.Моника се научи за ден буквално.Но махмахме помощните от раз.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 25, 2020, 15:41:27
Булка, може да те изненада детео.Моника се научи за ден буквално.Но махмахме помощните от раз.

Цъ! Пробвахме есента не искаше, белким сега ще се навие


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 25, 2020, 15:50:20
Те там ги държат пред къщите колелата. Неговото било с два катинара и застраховано. Иначе таратайки имало навсякъде, даже в каналите, щото ако някое цопне вътре, хич и не го вадели.
Показа ми на снимка летните къщи на нидерландците - ми те бараки, с по една стаичка и навес за инструменти. Имат и малко дворче, пълно с домати, ягоди, малини, касис и други ядливи бурени, дето не ги зная какви са. Не са като на нашите хора прогимназиите и дворове с райграс и цветя ;)
Извадих мушкатата от стълбището на терасата. То като нямаше зима и те нацъфтели за чудо и приказ. Уж казват, че ще е хубаво вече времето, ама да видим дали няма да ги прибирам скоростно. Обещават и облаци в следобедните часове, което е добре за да не прегорят на слънцето първите дни.
Племенникът си правили бременна автофотосесия. Снахата явно е из майчинските групи или в мама.бг, защото са типичните пози на задна прашка, със снимка от видеозон, с обувчици в ръка, целувки по корема и подобни :). Предложих им да ги снимам от разстояние на улицата, ама трябва да са с маски, да не ни изненада някоя глобичка =]. Ей на, почти четири седмици вече са тук и стискат краци *THUMBS*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 25, 2020, 17:25:29
Свекс, коя седмица стана вече? То не е смешно ама онзи ден в междублоковото правеха професионална фотосесиия  :girl_impossible:, умрях от смях, с цяло професионално оборудване се мушеха по храстите и скриваха панелките да не се виждат хахаха.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 25, 2020, 19:33:22
На 01.04. беше 31- ва, хич и не зная как се смятат. Коремчето и е много симпатично, тя е като Фери на фигура. Придобила е бременно изражение, но по походка не личи още в гръб. Не и се лежи, схващала се, ама това е, малко още остава.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 26, 2020, 00:33:43
Здравейте!

Такива летни къщички има много около нас :) аз им се кефя,те са им за дворче за събота и неделя, не да живеят там. Те повечето са по жп линията и реката. Едни съседи от блока имат и тяхната е от по-големичките.

Нашите колела са във входа. Някои блокове имат стаи за колела, ама нашият няма. Много ми беше странно, да си оставя чисто новото колело във входа, ама има 3 Scott, а нашите са по неизвестни. С това се успокоявах. В София сигурно никога нямаше да имам колело, защото нямаше да има къде да го държа на сигурно, а и сигурно щяха да ми го крадат.  Иначе тук само нашите са в движение. От време на време и 3 на съседите от първия етаж. А има още 5, ама останалите ни съседи са много възрастни и почти никога не излизат. Добре, че малко ги сместиха някои да има място за нашите.

Бившият ми ходи с колелото на работа в София. Мисля, че 2 са му откраднали. Едното от пред болницата, докато е бил на нощно дежурство, другото не помня.

Булче, дано бързо се научи тогава. На мен Бамбук с помощни ми идва вече бърз. Ама още е голяма камикадзе, нито контра, нито спирачка ползва. От време на време само спира като Флинтстоун. Аз му викам намали, той ми вика, Не може, аз съм бързо Порше. За сега аз карам с него, а мм тича около нас. Ама сега ММ взе да проучва тротинетки. Аз миналото лято се зарибих. ММ малко е скептичен, ама май ще му омръзне скоро да подтичва.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 26, 2020, 07:07:26
Добро утро!
Мен ме е страх да карам колело тук, а много ми харесва идеята. Както видяхме в кола си абсолютно беззащитен, а къде да се бутам с колело из трафика... Миналата година имаше тежък инцидент с велосипедист, но нали не беше публична личност... беше чудо за 3 дни.
Вчера ходих да обиколя блока с единия змей, който категорично отказва да носи "каска" ( край на цитата). А с със Змей1 бяхме до зоо магазина и купихме растения за аквариума, графинарствам на всички фронтове :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Bube в април 26, 2020, 09:45:07
Привет!

И ние си купихме колела (не бях карала от години, сигурно поне 7-8), на милото дойде преди два дни, моето още го чакам. Той си взе планински fat bile, ще може да го кара офроуд, аз даже вече го пробвах на пресечен терен с пясък и съм много доволна. В София и мен ме е страх да карам, около нас няма велоалеи, а по шосето си е абсурд. Трябва да ги товарим на колата и да ходим в някой парк, много занимавка ми се вижда. Но докато е извънредното положение, ще си ги караме на село, после живи и здрави, събота и неделя.

Днес ще ходим до гората на пикник, но неприятната част от деня е, че трябва да се пазарува от магазина, и то от голям супермаркет.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 26, 2020, 09:52:17
Понеже не може само да е криво и да е мрънкаво, химна на този уикенд вкъщи. Децата много я харесват, пък аз не случайно съм си взела мъж с македонска жилка, езикът задоволява напълно любовта ми към "изкилиферчени" думички, но с малко по-романтично звучене от северозападния говор :)

https://youtu.be/KK8zXgRCntU

Намерих си кресло за терасата, една кутия за играчки префасонирах на масичка за кафе. В замъка сме готови да изкараме лятото на наблюдателницата ( терасата)  :girl_wink:


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Bube в април 26, 2020, 10:47:38
Понеже не може само да е криво и да е мрънкаво, химна на този уикенд вкъщи. Децата много я харесват, пък аз не случайно съм си взела мъж с македонска жилка, езикът задоволява напълно любовта ми към "изкилиферчени" думички, но с малко по-романтично звучене от северозападния говор :)

https://youtu.be/KK8zXgRCntU


Вчера попаднах точно на тази песничка, много свежа и си я тананикам и днес!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 27, 2020, 08:03:53
Добрютро от мен.Ще излизате ли по парковете?Аз в парка няма да ходя, но ще се разходим до една велоалея.Там няма хора и ще бутам на равно количката.Ние живеем до Скобелевия парк, но първо не мога да кача хилядите стъпала до самия парк, второ той е с калдъръм и ще разбия мозъка на бебетата и количката.Та търся алтернативи.Ако моя мъж не беше на работа, ги слагаме в раничките и така, ама сама с трите, абсурд.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 27, 2020, 09:07:49
Добро утро!

И аз си обожавах раницата, защото ми даваше свобода да мина от където искам, а не от където е възможно с количката. Журналята са окупирали парка и врат микрофони в носовете на всички според ъпдейт на кучкарите, които първи имаха удоволствието да се разходят. Аз вчера извадих креслото на терасата и установих, че мога да играя футбол докато релаксирам седнала със 32. Висш пилотаж би било да си взема шезлонг и да играя легнала .... Тази седмица ще тествам нов готварски режим, готвя преди работа вместо в обедната почивка и вечер. Едновременно забърках пилешка супа и дежурния кускус за закуска.

Компютърът ми реши да се ъпдейтва и имам повече време за вас :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 27, 2020, 12:34:24
Добър ден!

Маги никакво намерение нямам, то нашия остава затворен, най-вероятно защото имаме малцинство в квартала а е перфектен за тази организация и щеше да има добър контрол, но и разбирам защо биха го държали затворен. Писах и преди, квартала ние с огромни междублокови, не е гъсто населен, има поляни, баирчета има къде да се разхождаме без да сме натъпкани.

При мен къкрят две манджи, вчера уж почивах от готвене но врътнах една фокача, която мислех че ще е върха, ама нещо този път обърках тестото и беше като хладно оръжие  :girl_impossible:

Панде помниш ли че и аз имах такава страхотна идея за тротинетка след като почна да кара колело хахах, даже Пандьо ми търсеше при вас

Свекс, значи е на финалната права, вече 35та!. Хайде още малко и както казват сърбите "Пусти бригу на вселйе"  :bravo:

Сега си гледам поръчката от Декатлон, доставка 05.06... ще им звънна да ги питам дали това е сериозно,ако е да, просто ще отскоча в някоя обедна до там, че ще изпуснем хубавото време за каране :)

Хайде, поне седмицата е къса! *INLOVE* @}->--


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 27, 2020, 12:55:15
Привет!
 
 След 40+ дни Ж. направи дебют навън.Аз бях взела политическото решение да излезем още вчера преди да кажат, че отварят, защото бебешкия пубертет плюс изолацията вчера ни заля. От около 11 будни часа сумарно дали имаше 3 без рев, крясъци и тръшкане не знам.  *crazy* Та днес бях казала ако ще да валят жаби излизаме и мислех да въртим по улиците просто малко да се измори, но щом разрешиха...
 
Ние живеем до 2 парка, които са разрешени. Гребната ни е по-близо и е по-широко. Не знам за какво лаеха всички как са им отнети правата като имаше само 3-4 семейства с деца. Всички пазеха децата и се дърпаха като се приближат едни до други. Имаше много патрулки, но по самите алеи нямаше никой, то и хора нямаше, та може би ако стане по-гъсто ще започнат да регулират. Не видях в околоблоковите пространства никой и съм обнадеждена, че поне сега малко ще се кротнат мрънкачите и ще се пазят повече. *THUMBS*

 Хубав ден и да сте здрави!  @}->--


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 27, 2020, 12:59:56
Паркът до нас е от разрешените. Кучкарите ходиха сутринта да опи.аят тревни площи и алеи, онези със сигналните жилетки и метлите се скупчиха в единия край, три полицейски коли клекнаха на изходите. Към 11ч. се появиха две - три баби с внучета с розови колела и нищо повече. През улицата, за да отиде в парка мина една майка с количка и момченце на тротинетка, ама тя това го правеше всеки ден по няколко пъти. Тъжна работа, не се чуват детски гласчета, явно всички се страхуват. Както казват руснаците, този вирус е така устроен, че въздейства на мозъка и на сърцето на всички, от младия - до стария, от богатия - до бедния, от учения - до неукия. =]
Може и причината да няма разхождащи се да е това, че децата имат часове, а родителите работят предиобяд. Надявам се да има оживление след 16 часа.
На мен ми е добре на терасата, поне мога да говоря с хората наоколо, не съм с маска и ръкавици. Хаха, вече втори път се припознавам и изпадам в неловки ситуации, като не виждам лицата, а само теметата на минувачите :P
Булка, наистина остава малко... Сега, на 29- ти е на преглед и вероятно ще се взимат важни решения. Почнала е да се притеснява, не можела да спи от разни мисли какво и как ще се случи. То при нормални условия като знаем как е, представям си сега как и е свито сърцето.
Гугутката мъти денонощно. Излита да яде и пие вода по някое време, а мъжкият долита да вдига врява от съседните клони. ;)
Хубав и здрав ден на всички!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 27, 2020, 13:15:42
Да, Булче, помня ти идеята. ММ първо пита ти каква си си взела. Около нас няма паркове, пък между блоковете на комплекса срещу нас, бързо му омръзва. И обикаляме по тротоарите из града - той кара, един кара, един подтичва. Ама ние гледаме да го извеждаме поотделно, защото само така може да се върши нещо на спокойствие вкъщи. ММ се надъха, а той като се надъха бързо решава.

Ние ще ядем макарони довечера, та по-късно ще дойда. На мен днес ми дойдоха едни учебници, които поръчах на 7 април. Междувременно поръчахме и дойдоха за по два дни подаръците на Бамбук и пасатор.
А днес се обадиха за миялната, че са получили заявка за ремонта, ама пак ще звъннат кога ще дойдат да я видят.

Вчера бяхме доста време на реката. Този път имаше и други хора на това място, но по тревата, а ние седим на брега и хвърляме камъни, та пак си се забавлявахме.


Хубав ден :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 28, 2020, 08:19:53
Добър ден!Вчера разходката ни се отрази супер.При нормални обстоятелства това е никакво разстояние дето минавам, но вчера се изморихме всички.Каката я жарна слънцето и вятъра и беше изпръхнало лицето около устните.
Днес ще видим как ще е и може пак разходка да направим.
Мъжът в къщата има РД тия дни.Мислех да поръчаме храна, че ми омръзна да готвя, той не иска.И пак ще се правя на Пепеляшка  :\


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 28, 2020, 12:33:47
Тези дни се изгубих, че съм сама с две деца. ММ е по служебни ангажименти. На моменти имам слънчица вкъщи, на моменти са нетърпими мрънльовци.
Вчера бях до куриерите и предложих на Кокона разходка с мен. Не е излизала не помня откога. Отказа! Не искала да носи маска.
Баба ѝ я беше нахъсала как отварят парковете. Естествено реакцията беше на щастие. Аз обаче бях "лошото ченге" - обясних за всички забрани, които майка не беше споменала. :\ Та така - стоим си вкъщи.
Вчера извадих един кашон с джунджурии. Приятелка подари всякакви Барби аксесоари от детството ѝ, купувани тогава от чужбина. Кокона е във възторг! Дребният също реди с два пръста чашки и чинийки. =] Това лято трябва да намеря и кашона с моите Барбита.

Забравих да кажа как се смях на глас на песента, когато я чух за първи път! :) Особено във връзка с хъскито. Мечтите на едно куче били стопанинът да си сложи наморник и кучето да го изведе на разходка.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 28, 2020, 16:19:13
Здравейте :)

Тук времето е много хубаво :)

Това съм го написала сутринта и до там :)) ама нещо няма активност :))


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 29, 2020, 08:16:22
Добро утро, никакви не пишете значи.
То и аз само сутрин успявам с кафето и после настава веселба.Вчера пак излизахме.Каката много ме ядоса и сега съм сърдита и ще има строй се преброй се.Леко съм побесняла.
Тук днес се е задънило и май ще вали.Пролет е полага му се.Моя мъж и каката засадиха на терасата в сандъчета тиквички и познайте, избиха доста и сега ще ги подаряваме на хора със села и места за гледане.Има и цветя засадени и нито едно не е избило.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 29, 2020, 09:05:04
Ех, изтри ми се съобщението.

Ами миялната нещо май няма да я бъде, счупени са моторът и помпата. Та наемодателят трябва да реши ремонт или нова, защото ремонт е много скъп.

То първо пасаторът ни се счупи и купихме нов.

Вчера пералнята заби нещо, дано нищо ѝ няма.

Тук също е мрачно днес.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: always_and_forever в април 29, 2020, 10:03:53
Здравейте!

Не, че има какво толкова да пиша, но да раздвижа малко темата. Тези дни ми се отвори доста работа и нямам време.
Тук засега пече и е много хубаво времето. Дано да успея да убедя детето да се завъртим покрай блока за малко.
Вчера ходихме на едно стадионче, натичахме се на воля, беше много хубаво. Оцених колко хубаво и освежаващо ми действа миризмата на трева.  *INLOVE*

Днес отново ще се чудя какво да готвя. Вчера правих картофени кюфтета и ще има за обяд, но за вечеря съм в чуденка. Нещо не ни се яде месо.

Панда, вие сте в някаква серия явно. Дано да не ви се струпва всичко на веднъж.

Хайде повече слънце да има! :butterfly:


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в април 29, 2020, 12:33:39
Привет!

 И ние откакто сме тук сме в серия. То нещо инсталацията не я бива, ама досега не правеше проблеми, а калеко дето е разбирач не успя преди да я оправи. Та климатикът гръмна вече сигурно от месец и си седи така, на нашите Ракетата (прахосмукачка от сватбата им) май първо отключи проблемите, та не смеем да я ползваме. Махнахме килимите и само забърсваме всекидневно. Единия ден и пералнята нещо беше забила. Аз имам странна връзка и с печката, че ми прегаря много бързо сладкиши и печива... и въобще всичко електрическо май е за смяна. :(

 Днес сменихме посоката на разходката, че майка трябваше да оправя договора за интернета. По моя идея минахме под прозорците на баба и за пръв път се видяхме от 6 етажа разстояние. Много ми е мило и мъчно за нея. Нямаше никой никъде където би могло да има нарушения. Пейки и площадки бяха пусти. По улиците или имаше като нас майка (с баба) и дете или по единично възрастни хора. Утре пак сме към гребната и това ще е за седмицата, че през почивните дни очаквам наплив.:P

 Уф и ние сме в чуденка с готвенето.... вече нищо не ми се яде. Прияждат ми се разни завъртени дето са с много продукти и става малко количество, а такива ги избягваме, че после следва пазар....

 Хубав ден и здраве!  *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 29, 2020, 13:33:57
На мен пак ми се наложи да излизам. Обиколих квартала три пъти, че да свърша всичкото за вършене с едно излизане. Повече не мисля да ходя където и да е до края на седмицата.
И тук косят и мирише на свежо *INLOVE*
Да сте живи и здрави с тия картофени кюфтета :bravo: @}->-- Много обичам (без лук). Тъкмо обмислях картофено нещо си. Ще ги направя на фурна, че да не ядат децата пържено.
Довечера съм обещала на Кокона да спи пак при мен. Значи онази нощ не беше мятане, не беше въртене. Имах на главата едновременно ръце и крака 8P Дано довечера е по-кротка!
Впечатленията от миялните (вече доста на брой покрай познати), че развалят ли се, нямат оправия. Дано, Панде, решат да имате нова. А пералните забиват най-често, ако реотанът им заминава. Малко да има нагар и може да бъзика цялата електроника. ММ отсега мисли как да пригажда филтри за пречистване на водата след водомерите. Вероятно ще е чак на ремонт на банята, но си е хубава инвестиция.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: always_and_forever в април 29, 2020, 14:00:35
И моите сладкиши са все препечени отвън, отвътре не баш. Все си викам, че фурната ми е виновна, иначе не знам къде бъркам.  :\

Картофените кюфтета са ми много любими. Само, че аз ги пържа, защото на фурна не може да се докара такъв вкус. Вкъщи почти не ядем пържено, така че поне това мога да си позволя.

От няколко дни интернета прави проблем., Вчера вече не издържах, защото не мога да си свърша работата. Уж идвали, сменили нещо и днес пак прекъсваше.

Тук още не е заваляло, но ми мирише на дъжд. Прострях все пак прането на терасата малко до подиша и после ще го прибирам, ако се наложи. Много ме е яд, защото се видях в чудо. Цялата ни тераса, прането също, са ни винаги в кучешки косми от комшиите над нас.  }:-> Един път ги помолих да си тупат нещата малко по в стани, но явно си ме сложиха някъде си. Ще пращам ММ следващия път. Принудих се да чистя с прахосмукачката и там, защото не се трае.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в април 29, 2020, 14:27:13
То и аз рядко пържа, защото кой ще ме остави да готвя на спокойствие. Все някой ми виси по гащите и мразя да дебна да не се опаря или да не опаря друг.
Кокона сега спи до (сравнително) късно. Става към 9 и съответно следобед не ляга. И следобедите не са ми почивка, защото тогава забавлявам нея. Вчера имаше момент, в който с едната ръка играех Не се сърди, а с другата мачках пластилин на Дребния... 8P

А, това с космалдаците е гадно, да! Събери им ги за пълнеж на възглавница P-(


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в април 30, 2020, 08:21:58
Как сте днес?Как я карате?Аз съм изморена, вчера тичах с Моника по улиците, за да се раздвижа и днес ме боли всичко  :P Тук за сега е слънце, но не се знае какво ще е по-натам.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 30, 2020, 09:40:35
Здравейте :)

Нещо ме мързи много днес. Бамбук гледа детски за сега ама скоро ще му омръзне и ще  иска да си играем. Трябва и нещо да се готви, ама не сме измислили още. Нещо много спрял ден за сега.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Kiwi в април 30, 2020, 09:49:23
Здравейте!
Нямам сили за положителен пост.... така започнах , измрънках всичко дето ми е на душата, олекна ми и го изтрих. Сигурна съм, чена всички ви е трудно в момента, не е нужно да ви натрапвам и моите тъпотии. За това ще премина към благодарностите - здрави сме, миялната работи ( пу пу), аз и ММ ( както се пише по светите форуми) също ... айде хубав ден...  *INLOVE* ви... мой макък остров нанормалността...


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Bube в април 30, 2020, 10:40:22
Привет!

При нас днес вали и на мен ми ухае на лято! Обичам буреносното време :)

Колелото ми още не е пристигнало, нищо че го поръчах още преди Великден. Ама здраве да е, карам това на милото и съм доволна.

Минах на режим отново да си броя калориите, че нещо ми се струва, че изпускам фронта. Поне откъм спорт се гордея със себе си, от 5 месеца правя всеки ден йога, а вече от 20 дни тичам или ако няма как правя някакви силови упражнения. Остава да се науча да пия повече вода и кой знае, може най-после да постигна желаното лятно тяло (въпреки, че може и да няма много много къде да го показвам, ако морето си остане блян).

Вчера най-после свършихме нещо, което искам да направя още от началото на карантината - подредихме/пренаредихме кухнята. Не ми беше удобно много да се меся в работата на мама, все пак някак си чувствам, че това си е нейно място, но след като живеем тук и аз също готвя, крайно време беше да направим промени. Доволна съм от резултата, за има-няма 4/5 часа оправихме всичко.

Днес трябва да работя, ама как не ми се започва...

Хайде, хубав ден от мен, дано всичко скоро тръгне към подобрение!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: bulche91 в април 30, 2020, 11:15:48
Привет

Аз тази седмица все не намирам време да се включа че дните са ми запълнени на максимум и от работа и от това да балансирам домакинството и излизането навън.

"Хайлайтите" на седмицата:

Звяр почти унищожи къщата, както и кутията със спомените, първата косичка беше разпиляна в цялата стая, пъпчето оцеля, една маса е безвъзвратно унищожена

Започна и градината с обучение от вкъщи, вчера имаше първия "кол" и той който мина доста добре, постарали се бяха госпожите с презентация, родителите им съдействахме с техническата подготовка както и организацията около присъствието на децата в два слот-а за да могат всички да се включат.Ще имат урок един път седмично.

Започнахме и да го учим да кара колело, доста добре мина вчера ама почна да вали, та продължаваме днес. Наложи се да ида до Декатлон за екипировка, че онлайн много бавно става.

И така, сега с нетърпение чакам дългия уикенд

 Bube аз така на майка ми цяла нова кухня и направих, ама е доволна :)

Маги и аз изплезих език вчера покрай колелото, ама добре е , спахме всички по-добре като сме изморени :)

Панде излизайте навън вие двамата ако времето позволява!Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в април 30, 2020, 15:50:01
Аз се мъча да се съсредоточа в Монтесори за ученици, обаче не става :(. Идеята в този период е да се ползва метода Космическо образование - как всичко във Вселената е свързано едно с друго, как всяка жива твар на планетата поддържа собствения си живот за да е полезна за запазването на другите форми на живот, как процесите в Космоса имат връзка с процесите на Земята и изобщо неща, които в моята глава все се извъртат към сегашната ситуация :[. И една от последните лекции на Монтесори в Холандия, след Втората Световна  за световния мир е просто вик към нашия свят, че трябва да възпитаваме децата в уважение, състрадание, любознателност, самостоятелност, любов към околната среда и намиране на личното място на всеки един в кръговрата на живота, защото бъдещето е в ръцете на децата. Всяка криза кара хората да правят изводи, обаче после всичко отива в небитието :angry:. За съжаление, това щеше да ми звучи изключително напарфюмирано, тенденциозно и безсмислено преди три месеца, обаче сега...
Та и аз като Киви, здрави сме, децата работят дистанционно, не сме гладни и жадни, не се избиваме вкъщи... все неща за благодарност.
Хайде, здрави, спокойни и смислени почивни дни! *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в април 30, 2020, 21:33:51
Аз пък нищо не размествам с кухнята на мама. Аз се адаптирам. Няма да ми хареса тя да ми размества.

Булче, аз излизам с Бамбук по изключение. Ако аз изляза аз с него, след това не му се излиза с баща му и ще си изпусна 1-2 часа спокойствие. А и те хич не могат да се гледат вкъщи - Бамбук нещо все блъска, събаря, ММ се ядосваш, все нещо имат да ме питат. Играхме с Легото и беше ок до обяд. Ама след обяд беше велико лигавене и като излязоха му взех боичките и принтираните за оцветяване и оцветявах :)) Те са карали колело по реката, подхвърля ли са камъни, погледали са влакове. Аз довърших пилето с картофи, оцветявах, подредих, правих упражнения и се къпах. И слушах малко Dua Lipa.
Сега тук е 21:30 и ММ излезе да кара колело с приятелят ни, който живее на близо. Всички изтрещяваме, няма как.Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: магито в май 02, 2020, 08:00:51
Привет дами как сте днес?Да не хванахте гората  :D Аз днес ще правя торта, че си имам рожденник.Менюто е измислено така че и дребната да яде, че голям зор с това ядене. Времето е прекрасно за сега, чакаме да завали и тук най-накрая, но не би.


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: Alichka в май 02, 2020, 08:20:33
Добро утро!
Тъкмо пия кафе без озвучаване от Пес патрул. :)
Нас вчера ни пораздруса, за да покаже природата кой командва. Изобщо не искам да вали. Онзи ден имаше грахчета градушка. Както Адиктед каза, чакаме жаби да завалят =]
Хубаво ми е да виждам планината отсреща. Тези дни е толкова чисто! Вижда се всяко хълмче и всяко покривче на къщичка. Гората няма да хващам. Сигурно един Лидл обаче ще трябва.
Ще ми предстои и поредният турнир по Не се сърди, човече. Все още не съм засънувала как хвърлям зарчето с надежда за 6.

Маги, да ти е честит @}->--


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: pandapanda в май 02, 2020, 08:33:02
Да ти е честит рожденичка, Маги! Жив и здрав и много щастлив с 4те му дами :)

Аз малко ще пропусна гората този уикенд. ММ да се разхожда с Бамбук, аз ще поуча малко.

Аз отивам да простирам сега :)

Пожелавам ви приятни събота и неделя :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: svekarva в май 02, 2020, 08:48:48
Честит празник, Маги! Живи и здрави да сте, да се радвате дълги години на деца, внуци и правнуци! На първо време ама да ти стане тортата и да си я изядете с удоволствие *THUMBS*
Едва ли някой ще фукне по Родопите в това променливо време, ама знае ли се ;). Има си туристи и то предимно по- възрастни, от старата генерация, дето се събират, ходят и после пеят песни. Откриват обаче по- късно сезона, чак към Еньовден.
Вчера паднаха задълженията за носене на маски на открито и точно сега онази моя бивша колежка, йогата, публикува снимки натъкмена с аксесоара :P. Естествено в поза на плеймейдка, с изпъчено дупе, глътнат корем и ръка на кръста. ;) Що пък да не прави точно на обратно :)
Хубави почивни дни, здрави и спокойни, без градушки и земетресения :)


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: addicted_to_u в май 02, 2020, 12:35:12
Привет! Народопсихологията е винаги да се прави напук, та сега и маски ще заслагат и генералът ще искат, че иначе сигурно пак някой лъже...

 Аз вчера доста се стреснах с тоя земетръс, та цяла нощ бях на тръни за някой тежък вторичен. Ж се накефи на локвите вчера, тъкмо и гумените ботуши влязоха в употреба. Бяха последната придобивка преди да затворят Мадъркеър и мислех, че ще ги прескочи, ама им дойде моментът.

 Аз пък се кефя като вали пролетен дъжд, че иначе следобед на нашата тераса не се седи, а ние основно там висим. Като се извали Родопите са толкова зелени и ясни.  *INLOVE*
 Хайде хубав ден и здраве!


Титла: Re:Април 2020
Публикувано от: always_and_forever в май 02, 2020, 13:34:15
Нова тема


http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,38291.new.html#new (http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,38291.new.html#new)