Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Лафче => Кафе или чай? => Темата е започната от: bulche91 в декември 02, 2019, 09:20:30Титла: Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Год
Публикувано от: bulche91 в декември 02, 2019, 09:20:30
Здравейте


Заповядайте в месец декември! :Santa: :chr_tree: :skiing:

(https://i.pinimg.com/originals/2f/c4/71/2fc47140ce38ba8b3b4da0ada9850b51.png)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 02, 2019, 09:44:20
Добрютро, аз имам дете със зачервено гърло и сополи.Съответно ще се гледаме в къщи двете!Имам и сушилня!И сушилнята е по-нисък клас, но мога да я сложа на остъклената тераса и ще работи и на по-ниска температура!Чела съм Свекърва аз ;) Вчера 4 перални със сушилни опатках, много бях доволна от себе си!

Измислили ли сте къде ще карате Нова година или ви е рано?


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 02, 2019, 10:24:07
https://youtu.be/pzkg3kBIv88 (https://youtu.be/pzkg3kBIv88)

Здравейте в Декември :)

Вчера решихме да обиколим коледни базари. Общо взето гонихме Бамбук от Щефансдом до първата спирка на метрото, която видяхме. Не знам защо винаги трябва да тича там. Питахме го харесаха ли ми светлинките, а той каза, че не, защото имало много хора и му пречили да бяга. Искахме да се снимаме, сигурно сте видели резултата във фб.

На нова година ще сме си вкъщи. Бамбук сигурно за първи път ще спи в 12ч. Преди като стоеше все до 11, го държахме буден. Ама сега заспива в 9 и сигурно ще спи. Дано не се събуди, защото по принцип много го е страх от заря.

Желая ви хубав месец :) И специални пожелания за положителни емоции към Маги :)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 02, 2019, 10:27:30
И пак аз, че забравих :)

По немски за домашно имахме да пишем за доброволна организация и аз писах за Зачатие :) имах само една грешка, а учителката ми ми благодари за това домашно :)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 02, 2019, 10:30:47
О, благодаря че си се сетила за нас!Радвам се, че съм успяла по някакъв начин да ви приобщя към каузата ни.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Kiwi в декември 02, 2019, 10:57:39
Честит нов месец... аз го започнах болна, вкъщи... трябваше съвсееем друго нещо да правя днес, но не ми било писано. Ще ходим на лекар, отново.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: ratatui в декември 02, 2019, 11:14:51
Здрасти!
Честит нов месец, дано да ни донесе много положителни емоции!
На мен ми тръгна на криво- нали съм пеша и скапания рейс не дойде  }:-> 1 час не мога да стигна, сменях 100неща, закънях и умрях от студ! Ми как да не мразя градския, веднъж ще ми потрябва и ще се прецака!
За НГ вече имаме план- ще оставя Ники на наще за няколко дни и ще ходим да караме ски. Утре мисля и отпуската да си пусна и да се надявам всичко да върви по план.
Тази седмица мисля да водя Ники до коледния базар да разгледаме, ама първо да мине Никулден, че още се разправяме у нас или в Банкя да е.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 02, 2019, 11:34:05
Привет!
Маги, честита сушилня! Ти да не  изпра цялата къща, та 4 перални си врътнала? :P Аз пак не пускам нашата, все още суша на простора вън или вътре, да овлажнява въздуха от климатика. Днес даже минах на зимна програма, при -4 замръзнаха и после ги вкарах шоково вътре и сега пак са вън.
Ами при нас беше -4 сутринта, на Рожен -3 :angry: Сега грее слънце.
Завърших украсата на първи етап, доволна съм и аз, и възложителят е доволен. Снимките от престараване ги изтрих, ще направя пак. Има и коледни елементи, то стана като сватбена декорация само в бяло, та сложих както си трябва зелено и червено.
Вероятно Нова Година ще посрещаме там с приятели, това ми е възнаграждението за труда, в натура :danceg:
Из Пловдив е пълна скръб, нищо ново, нито една нова лампа не са сложили. Старата елха от преди 5 години ще я палят /светлинките, де/ довечера. Онези грозни чудовища, подарък от Китай, дано вече са ги изхвърлили. Базар сигурно ще има по- късно, в Капана. След дъждовете и ветровете всиúо е засипано с листа и прахоляци, сиво и мръсно е, а пече слънце като за ярък контраст.
Панде, много сте напреднали щом такива сложни съчинения пишете вече *THUMBS*.
Имам ужасно много домакинска работа, изостанала от две седмици. Започвам обратното броене до връщането на децата за празника, а дори не зная къде им тикнах тукашните дрехи. Ама и аз като Рат си викам, да мине Никулден и тогава. И две срещи ми предстоят, една пенсионерска и една с бивши колеги.
Та така, болните да оздравяват, да ни е хубав и успешен месецът.  *INLOVE*


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 02, 2019, 12:03:42
Пфуу как ми е изрязано заглавието. Маги, преди да си родила, може ли да го по-оправиш? НГ да е примерно.

Аз толкова мързеливо изкарах уикенда, чак ме е срам :). Уж се понаспахме, вчера даже прекалихме, легна Звяр за обеден сън в 13:30, ние също да гледаме сериали и се събудихме всички в 17:30... После по оправихме вкъщи, украсихме елхата. Много се гордея със себе си, от 9г ползваме същата елха и нищо допълнително почти не сме купили към нея, тук таме някое подаръче от размяни, взех и един флиц тишлайфър за масата и това е.

Рат, на коледен базар само през седмицата, уикенда е лудница, не можеш да се разминеш... Аз Звяр не мисля да го водя, но с колегите живот и здраве ще отидем, миналата година ходихме, делничен ден, екстра беше .

Свекс, само като те чета и се ядосвам... начи ще просваш дрехи, ще местиш парашути наляво надясно,ама сушилня няма да ползваш... ей за това няма да купувам нито на свека нито на майка ми съдомиялна и сушилня, само прах да събира...


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 02, 2019, 12:18:33
Свекс, що не я ползваш, какво й е?
Аз домакинска работа затрупана винаги имам. Миялната финално спря да работи днес. Хубаво че ни е подарък ... щях да се изям иначе.
Та сега само да минат рд-тата семейните и стягам гащи и миялна да изнирам.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Feribotka в декември 02, 2019, 13:10:35
Добър ден!
И двете ми деца спят, аз побръмчах малко с епилатора, трябва следобед и кучешките косми да обера, с прахосмукачката де. Малкото дете през деня кърти, е го сега 3+ часа не е ял, а през нощта на два часа ми мята крайници  :angry:
И ние мислехме вчера елха да украсяваме, но цял ден се търкаляхме по диваните, поне ние с Мис. ММ се занимава с една стая, дето миналата година я разчиствахме и още нямаше прокаран ток и слага външната украса, та сме полу украсени.  =] И двете с Мис сме сополиви, щото в събота беше много студено, пък тя цял ден се пазари да ходим до магазина, накрая я изведох и явно ни е надухало  :\ За първи път съм сама с двамата, хубаво ни е  *INLOVE*
Изобщо не ме привличат тия коледни базари, предпочитам да си спестя лудницата. Греяно винои вкъщи мога да си направя.
Викат ме за ядене  @}->--


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 02, 2019, 14:06:12
Сушилнята я ползвам през зимните месеци, предимно за спално бельо. Няма да сложа панталони, поли и блузи, първо, защото материите не са пригодени за такова третиране, второ, че времето го позволява - духа вятър и грее слънце. Никой не може да ме убеди, че дрехите не се съсипват така много по- бързо. Не ми и трябват спешно, имаме достатъчно за две седмици поне. Времето за простиране и разнасяне /примерно/ мога да го уплътня иначе само с ровене из телефона, за друго не би ми стигнало, а е и вид гимнастика, излизам на терасата и мога да клюкаря какво се случва отсреща във фризьорския магазин и въобще на улицата. ;)
Съдомиялнята по същия начин не смятам да я раздрънквам само за нас двамата, като се съберем поне 4-ма, които да ядат вкъщи, вече е друго. Да, определено не е работа на децата да купуват домакинска техника на родителите си, ако те не са поискали точно това. Всеки си прави сметката от кое за какво да спести, примерно електроенергията за сушене да отиде за отопление и др. Вместо да ми пробутват старите си лаптопи, да ми купят нов, или принтер, та да ги ползвам с кеф.  ;).
В тази квартира НИ2 няма сушилня и то целево. Връхните дрехи /якета/ ги суши на обществена, другите - простира. В средите, в които се движи, само семейства с малки деца ползват сушилни през зимата. Едва ли е от финансови причини, сигурно е ретро мода и опазване на околната среда :)
Вчера имах чувството, че е Благовещение :). Разбрах, че немското Амели чака братче през пролетта и племенникът по мъжова линия очаква бебе в края на май. За племенника беше пълна изненада, познава се с момичето едва от това лято, но пък е любов от пръв поглед и всички сме много щастливи.  *INLOVE* От много години не бях чувала за толкова скоростно развитие на събитията, обикновено се влачат по 10 години докато се оженят и после още поне 3-4, докато родят. Дано имат късмет и двете семейства, да са живи и здрави и всичко да е наред. *THUMBS*


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alichka в декември 02, 2019, 14:47:55
Днес съм с двете деца вкъщи. Ходихме за бележка за Кокона. А Дребният беше на преглед, че и той прихвана конюнктивит. Заели са се да ме дразнят. :\ Дано се събудят в по-нормално настроение.
Еми, кофти работа! Дори и да е подарък, пак човек разчита на пустата му машинка и пак е хамалогия. Е, днес остро имах нужда от робот, а не да мия и трия пода след всяко хранене. :( Даже строих дечурлигата и ги насмотах, че другия път на земята ще им сервирам.
Тези дни пощуряха вкъщи. Излизаме, играят, ама не е като в нормално време. Доста студ и вятър събрахме.
ММ нещо набра на родителите ни. Нашите бяха в Турция на пазар - жив туризъм си е, ама хайде! Приказват за ремонти в тях от година след сватбата ни някъде. В същото време по пет пъти ходят на СПА. Майсторът им е за без пари, обаче... За тях е по-важно да се хвалят как зимата плащат 60 лв ток (примерно). Не отчитат обаче колко е некомфортно студено в тях. *crazy* Едно време баба и дядо тръгнаха да правят скъпи ремонти. Разчитаха как дядо взимаше огромна пенсия. Обаче здравето му се влоши, всичко беше претупано и ремонтите приключиха някакси. Сега баба се чуди как да се оправя зимата. И на майка й казах да мислят преди пенсия... Имат пример уж.
Родителите на ММ пък друга птица ги била закълвала по главите - да продават апартамента си и да купят къща за ремонт в село до града. Е, тук ММ побесня! Едно време майките ни реваха как няма да си виждат внучето (тогава само Кокона) и как не може да живеем някъде, където те няма да имат транспорт до нас. ММ и друго мисли - брат му има преписан апартамент, братовчед му - също, а той като осиновен - ако нещо му се отреди. Не че ни е тупнало, ама него много го жегна. Пак де - само две години му отне да осъзнае, че нашите родители си правят кефа и не им пука много за последиците. 8P
Аз отдавна съм се отказала да давам акъл на нашите какво и как. Но не искам и да ми се бъркат вкъщи що се топли навсякъде, що бойлерът не се спира и тн.
Отивам да дооправя, че сутринта нямах време и леглото да застеля.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 02, 2019, 15:11:36
Абе Свекс, все едно майка ми чета  :)), тя само на евтин ток пере, при тях неделя е цял ден евтин тока и след 22:00, както и между 14:00-16:00, на дърва се отопляват, на печката за дърва винаги къкри нещо за да пести ток, това като дойде при нас не мога да я преместя от мивката, как така сме чакали да съберем достатъчно посуда за да я пуснем? Мен ми е такъв кеф да я пускам, за 5 чаши съм я пускала. Не можеш да ме убедиш че само фенси дрехи имате хахах, аз примерно повечето неща пускам в сушилнята, финните дрехи са на парното зимата, за час два са сухи, така за няколко часа всичко е прибрано по шкафовете.Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 02, 2019, 15:38:09
Али, птицата на прозрението пък е чукнала мъж ти. Съдбата си знае работата!
Свекс, всеки си смята разходите, така е. И аз не бих подарила без да питам. За майка знам че иска сушилня. Съгласна съм обаче с Булката, че всички, подозирам и вие у дома, имате домашни и нефини дрехи, които могат да се пускат на сушилня, без значение дали им съкращава живота. Миялна и аз пускам за 4 чаши.от днес ще пускам чушки, преносно казано. }:->
Друг е въпросът че като човек има свободно време и е деен като теб, си намира работа.
Инак за отоплението и ние внимаваме какво и как потребяваме. Но не прекалявам защото мъж ми е склонен към мания за пестене на ток.  O_O


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 02, 2019, 16:21:24
Аз само с Моника се оправях, но сега абсурд!На моя мъж работните дрехи, на Моника дрехи, чаршафи сменях, на бебетата дрехи.Ми нямам къде да съхнат.През седмицата два дни въртях дрехи вътре-вън.Голямо приключение ми е, а ще ми е още по-трудно в бъдеще.Със съдомоалната е същото.Но разбирам свекърва, майка е по същия начин.Макар тя да има съдомиална, тя си я поиска и я пуска почивните дни и като има гости.

Али, и моя мъж е така с жилищата у тях, малко като осиновен.За сега нищо не се чува за апартамента, но като гледам майка му иска да го остави изцяло на брат му, което въобще не е честно.Но аз мълча и гледам да не всявам раздор.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 02, 2019, 16:52:44
Естествено че имаме домашни дрехи, но какъв е смисълът да ги пускам на сушилня, когато имаме две тераси, една от които закрита? Когато изсъхнат, тогава, не са спешни. На ниска тарифа /през нощта/ не пускам и пералня, защото като свършат, пищят така, че цялата махала ще събудят. Пера, когато на мен ми е удобно, чак толкова дребни икономии до никъде няма да доведат. Бойлерът е включен непрекъснато, отопляваме се с климатици и един маслен радиатор, готвим на ток и газ и никога, ама никога не можем да докараме само 60 лв.  разход за електроенергия. Не мисля обаче, че в случаи като нашия, има смисъл да се прави и преразход, за сметка на едно простиране или измиване на 4 чаши. Няма да забогатея от тези спестявания, но определено предпочитам да дам парите за онова момиче в Асеновград. =]
Както и да е, нито аз ще ви убедя, нито вие мен. След време и вашите деца ще ви се чудят за неща, които смятате за правилни. То и по тези причини млади със стари не искат да живеят.  ;)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 02, 2019, 17:56:32
Абе дано склониш, ако не , здраве да е, ние сме си просто "инстант домакини", та за туй се чудим, даже ей сега ще се кача да питам за робот хахаха  че не знам дали ще се качва на "шаги килима"


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Kiwi в декември 02, 2019, 19:02:50
Килим купих, за да има къде да си играят децата зимата. Аз имам един скромен робот от служебните подаръци, той винаги е на нисък старт в кухнята. В хола по килима не ходи, но съм готова да се разделя с килима в името на автоматизацията.
С ръка на сърцето заявявам, че при наличие на миялна чинии на ръка не мия, само по някакво ултра изключение, евентаулно на 100 години. Пералнята ми е комбинирана със сушилня, пускам сушилня главно за хавлии и чаршафи. Другото не ми пречи да си го просна вътре, защото много от нещата после са ми изпънат и не ги гладя. На терасата спрях дори лятото да простирам, защото се навъдиха много миризливи буболечки.
Инстант домакини ми допада, да такива сме. Но на нас всичко ни е instant, спешно и за вчера в служебен и личен план. Работя на пълен работен ден, отглеждам две деца, което е свързано вече с доста извънкласни занимания и разходки. Домакинската работа не съм я делегирала, готвя много вкъщи и не няма да си дам времето за телефона, защото това е моето малко откраднато време да седна и да ви напиша едон пост докато втората миялна за деня приключи.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 03, 2019, 08:30:38
Добро утро!Киви, колко е права, просто такъв ни е живота на нас.Всяка минута е разчетена и се знае какво ще се прави.В момента нямаме плуване, защото има проблеми с басейна, но като включим и извън градината воденето и взимането на детето, направо нямаме време да се завъртим.

Как сте днес?Вчера разбрах, че днес ще снимат децата за календари в детската и говорих с майка да я заведе.Аз наистина вече съм като танк и ми е много трудно ходенето и седенето права където и да е.

Хубав ви ден!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Kiwi в декември 03, 2019, 10:00:48
Добро утро! Аз днес се оправям, 32 живна, но той е на АБ.
Вече като ми мина малко мога да споделя как си изкарахме последните няколко дни. В един момент, в който термометъра все четворки почна да ми изписва на дисплея и нищо не помагаше, нещо съвсем се сдухах и заведох 32 до спешното в най-близката болница (частна) от където ни изгониха общо взето... не съм очаквала, че при положение, че прегледите им са толкова скъпи могат да назначат такава зла баба да им прави филтъра. Абе изобщо се държа безцеремонно... Свекс беше споменала, че разчитала на старите кадри... младите лекари може да нямат толков
а опит, но поне още са човечни.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 03, 2019, 10:13:34
Кив, при нужда ходим в болница Здравето. Никой не е смял да се държи така. Не ни е близо, но и аз мн държа на отношение. Инак е ясно че ги тъпчат с едни и същи бълвочи.
Малкият за рд получи хубави подаръци и фетишът му да маже и да пере се сбъдна- има пералня играчка и машина за пластелин. А, и Менианте му донесе прословутото осиновено зайче Бетси, та и то е страшен хит.
Свекс, наистина просто сме различни. Права си.
Аз искам робот но ще чакам да кажете мнения за килимите и неговото действие там.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Vivi20 в декември 03, 2019, 10:19:50
Аз нямам сушилня и не искам. Преди като имахме не съм я ползвала и малкото случаи като я пусках трябваше да са малко дрехи, иначе се мачкаха много. Брат ми ползват нон стоп, ама те са 5 души, и аз да имах толкова дрехи, смачкани, несмачкани, щях да ползвам. :)

Миялната я пускаме почти всеки ден, има изключения, ако не съм готвила, няма да има насъбрани тежки неща, а няколко чаши и чинии си измиваме на ръка.

В крайна сметка всеки си знае как му е удобно.  :)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: tweety_pks в декември 03, 2019, 10:39:06
Кив, при нужда ходим в болница Здравето. Никой не е смял да се държи така.
За Здравето в Овча купел ли става въпрос? И ние също няколко пъти ходихме там, защото ни е супер близо. Обаче чух за няколко случая, където казват, че е пневмония, снимки, приемания в болница, антибиотици и тн., а се оказва че е съвсем излишно и грешна диагноза. Следкато и на нас ни се случи същото, с тази разлика, че бях предупредена и не се вързах и след съвет с още 2-3-ма лекари, които потвърдиха, че не е пневмония.. повече не съм стъпила там. Така, че имайте едно наум. Иначе преди това бях много доволна от отношението.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 03, 2019, 10:59:52
За Здравето в Овча купел ли става въпрос? И ние също няколко пъти ходихме там, защото ни е супер близо. Обаче чух за няколко случая, където казват, че е пневмония, снимки, приемания в болница, антибиотици и тн., а се оказва че е съвсем излишно и грешна диагноза. Следкато и на нас ни се случи същото, с тази разлика, че бях предупредена и не се вързах и след съвет с още 2-3-ма лекари, които потвърдиха, че не е пневмония.. повече не съм стъпила там. Така, че имайте едно наум. Иначе преди това бях много доволна от отношението.

това с пневмонията се случи и на няколко мои приятелки, схемата е една и съща всеки път, пневмония, нямаме легла по ЗК, за това можем да предложим частен прием.

Киви, къде ходихте?


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 03, 2019, 11:09:31
При вас имате частни ДКЦ-та тук не е така.Или си в спешния т.е. бръза помощ или търсиш доктор на частно да те приеме.Частната болница, която има детско отделение, нощем няма дежурен лекар и за да го повикат плащаш 50 лв и чакаш да дойде.Събота и неделя има спешен кабинет в ДКЦ-то където водя Моника.Слава Богу, до сега не ни се е налагало нощем да търсим лекар или Бърза помощ с нея.Веднъж на връх Нова година ходихме в спешното и след 30 минутен престой в който дори не ни погледнаха звънях на лекар да ни приеме на частно да я прегледа.Просто в спешната помощ има огромна липса на кадри.Отделно братята роми използват спешна помощ като лично Джи Пи и много често линейките са извън града по заявка за нещо много страшно, а на място има или пияни или с настинка цигани.Просто положението е под всякаква критика!Доктори са ми споделяли как циганите използват линейките за такси.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 03, 2019, 11:23:18
Никога не сме имали такива проблеми там, даже единият път мина с шуслерови соли и вит Ц. Не са ни карали да правим допълнителни изследвания или каквото и да било източващо. =] А сме били при трима различни педиатри там.
Той по здравна каса си има педиатър, но все уикендите ни се случват драмите... Инак държавният е ок, но като има прекалено много деца, там е обратното- недоглеждат и подценяват ситуациите. =] =]
На държавния му харесвам това че не е тръшкач и  не истерясва родителите.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 03, 2019, 12:24:18
Свекс беше споменала, че разчитала на старите кадри... младите лекари може да нямат толков
а опит, но поне още са човечни.
Сега, не забравяйте, че моят кръг познати и роднини са предимно медицински работници и съм им свикнала на отношението към пациентите по принцип, та не им се връзвам много.
Последната среща със спешна помощ беше, когато котката прегриза пръста на Родния и ако там нямаше възрастен доктор, който да каже какво и как, младите нямаше да се справят. Не могат да бият инжекции, не могат да правят превръзки, не могат да взимат кръв от вената... Не го учат, не се упражняват и не искат да го правят. В подобна ситуация отношението и човечността не са от толкова голямо значение, или поне могат да се преглътнат, ако знаят и могат да направят нужното.  =]
Естествено, най- добре би било да се съчетават и двете /можене и отношение/, особено когато се касае за деца. Много неща не са наред в системата на здравеопазването, навързани са едно за друго. Виновни винаги няма, само потърпевши и от двете страни.  =]
Киви, тази баба може и съвсем съзнателно да са я сложили да разпъжда пациенти, хем да има виновен, ако нещо се случи, хем и по- малко работа. =] Звучи ужасно, съгласна съм.
На една разтревожена майка и изплашено болно дете, само това им липсва. Миналата седмица се въртеше из интернет пространството статия на юристка за правата ни, какво да очакваме и срещу какво да протестираме /или в Майко мила, или в Мама Нинджа май я видях за първи път/, но за съжаление не я запазих. Беше след фаталния случай с внезапно починалото момченце, което бяха водили в няколко болници. Ако някой я има, ще е добре да я постави и тук.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 03, 2019, 13:36:55
Да, изглежда че като имаш лекари в семейния кръг и някак им свикваш на държанието.Аз имам двама чичовци лекари.Те са братя.Двамата са коренно различни.Единия е ЛЛ, страхотен диагностик, той откри на баба ми рака на дебелото черво, на сестра ми болестта и какво ли още не.А и двете бяха минали през специалисти преди него.Общо взето ни е спасявал цялото семейство от ужасни болести.Но като човек е ужасен и като държане към пациенти.Ние сме му свикнали, но за много хора е труден за преглътване.Опитва се да се държи добре, ама никак не му се получава.
Брат му е хематолог много добър, и като държане с пациенти и хора е на другата крайност, добър, изслущващ, разбиращ.Лекува сестра ми, и тя сподели, че в отделението го боготворят пациентите.
Аз в повечето случаи слушам какво ми говорят насреща, дали са адекватни и тогава решавам дали да се засегна за държание.В частната болница, където буквално ми спасиха детето, лекарите всичките се държаха прекрасно, макар на двама от тях да си личеше че им е много трудно, но 47 дневно бебе с такава диагноза като нейната рядко се появява и то българче нали.Та много внимаваха, държаха се прекрасно и адекватно от към лечение.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 04, 2019, 07:37:55
Добро утро. За мен е поредната безсънна нощ. Дребната пак сънува кошмари и вика мама. Татко, кога ще е актуален за друго освен за игри и лигавщини?

Хубав и усмихнат ден моя ще е полузаспал.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 04, 2019, 09:12:18
Татко, кога ще е актуален за друго освен за игри и лигавщини?
 :funny: Татковците са отговорни само за хубавите неща, за неприятните си има майки. Като се зажени, чак тогава може да има търкания.  ;)
Шегувам се, съвсем скоро ще се наложи като дойдат новите две *INLOVE
Еми, да ти е живо и здраво момчето, да ходи с удоволствие на градина и само да ви радва! *INLOVE* Порасна и той, все едно вчера се роди. Празнува ли в градината? Как ви мина празника, имахте ли дечица гости? Забравихме да те разпитаме...
Честит първи сняг! Ние си го направихме на киша, почти го стопихме...
НИ1, също по снежни причини, закъсняха със самолетите и едва се прибрали снощи. Наложило се да работят от летището в Ню Йорк. В Канада карали ски на изкуствен сняг, объркана работа =]
Пъпките на НИ2 от Мароко се оказали хапания на особен вид комари, не от дървеници. Дано няма по- големи вреди от тях в бъдеще, засега петната ги няма.
Следващото събитие ще е връщането им тук и справянето със здравното осигуряване. Миналата година не си уредиха нещата, а и аз не ги натиснах, че имахме разни работи покрай кончината на майка ми, ама сега няма да им се размине и съм почнала да ги тормозя. Пълен ужас е , един казва едно, друго им пише в сайта и трето - холандците са много трудни да издават документи точно във вида, който изискват тук. Няма май да ни си размине без адвокат. Казвам "ни", защото на тях не им пука, само аз се притеснявам, че ако се наложи, ще хвърчат пари на вятъра. }:->
Аз подреждам по нови места след ремонта вещите от кашоните и само записвам и надписвам кое къде е :(. Ще има поне година, докато свикна. Изхвърлихме сума торби ненужни вещи, много подарихме и раздадохме.
Така и не успях да продам и за 2 лева нещо из ОЛХ и подобните канали. Замислила съм една разпродажба с благотворителна цел да организирам в старата служба, ама не вярвам да има желаещи да се включат. По училища и градини са мобилизирали майки и баби да правят сладки, картички и коледни украси, та всички са заети и им се гади, като чуят за благотворителност, ако и да имат купища ненужни работи вкъщи. Не ми се иска да отлагам за пролетта, че трябва да прибирам отделеното и после пак да сортирам.  :\
Та така, хубав ден на всички, да сме здрави и наперени,  да ни върви работата ;)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 04, 2019, 09:16:29
Добро утро

Маги, при мен беше нещо подобно, само че рева и вика искам някой друг да ме гушне и да легне до мен, баща му чул ама не си направи труда да стане...Иначе не мога да се оплача, мм взе някакви лего бордови игри, дето уж са за 8+, по цяла вечер сглобяват и играят, само чувам нямам достатъчно кръв, ще убием вълшебника и пр... ама не се оплаквам.

Днес ще пуснат писмата до дядо Коледа, още нищо не сме взели, на изчакване сме, прецакахме се че не пазарувахме на черни и луди петъци, но мисля да разпределя трамваи, тролеи, автобуси и влакове из роднините, че само трамвая е 50 лв.

Поздрави за Свекърва  :DANCE:

(https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/78460744_2828943493803715_2371091250431393792_o.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=hwN2ZXH16eAAQnHS7hLXztktyM_gw1iZZ0ZUSVOtxz1-VHjl3U5O2sx2A&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=a6d6b3853f0b97799dbaa215b5e22fba&oe=5E809E07)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 04, 2019, 09:34:40
Хахахах, снимката кърти :)

Тук няма никакъв сняг, валя, стопи се и така.Детето е нещастно.

Еми, да ви е жив и здрав младежа и все така упорит и със свое мнение за света.

Булче, ще пуснат пак намаления, само наблюдавай Комсед и Хипото.Аз бях заредила поръчка в Комсед на черния петък и нищо не беше налично изведнъж.Умрях си от яд.Е направих подобна в Хипото.Всичко сме купили ние вече, днес ми идва последната играчка дето е от свеки и чичо и.Тая година сме с големи подаръци, за много пари от няколко човека, че къщата ми е пълна с боклуци.

Свекърва, и на мен не ми се отдава да продавам където и да е. В нашата градина не правят благотворителен базар и слава богу.Като я знам нашата луда директорка, ще даде парите за глупости.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 04, 2019, 09:52:37
Хаха, вярно така се разкрачват като замръзнат. Една година, май 61-ва, имаше сняг по- висок от метър и се задържа повече от месец. На чинка ми интимните парчета /за мензис, тогава се шиеха и перяха за многократна употреба/висяха като гарги на тела на двора сума време. Ние с брат ми и братовчед ми ги целехме със снежни топки и те се превъртаха също като на стрелбище. Сега децата какви радости имат? ;)
Булка, в поща ли ще го носят писмото? В Пловдив пак има инициатива да отговарят БП от името на Дядо Коледа с красив формуляр.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 04, 2019, 10:19:58
Хахах никакви, вчера гледа 3 секунди снега и вика хайде да се прибираме, аз с часове играех по двора, той е и под наклон и си правех пързалки, после ми се караха че стрина ми падаше от пързалките ми хахах

Писмото го пускат в градината, в пощенска кутия, после ще дойде Дядо Коледа в градината и ще им раздаде желаните подаръци.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 04, 2019, 12:03:57
Благодаря за пожеланията! @}->--
Беше по-послушен на самото събиране за рд и не е мрънкал, та може би вече виждам светлина в тунела.
Инак това поколение тяхното, му викам "разсъхнато", като се ядосам. За тях няма радости тип: снежен човек, да пипат сняг и прочие. Единственото естествено нещо, което прави, е да ходи из локвите и сега да им пука леда ( като допълнение). Опитвам се да го карам да играе със земята, с растенията, с дърветата. Имам някакъв напредък, но са Различни като отношение към света. =] *db* Разбира се, сигурно има и изключения.
За цикъл помня че едно време ползваха и една специална хартия, но не й помня името.  :\


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Bube в декември 04, 2019, 12:05:30
Привет!

При мен е много натоварено откъм университета. Поне си взех минимума с отличие миналата седмица. Сега в петък трябва да изкарам едно Звездообразуване и пиша годината приключена, няма да си давам повече зор. Обаче пак си разбъзиках кръвното от толкова притеснения. Честно, не става по-добре с порастването, не знам как да се науча да не ми пука за глупости...

Много го чаках този първи сняг, за да се почуватсам най-после коледно, ама да ви кажа, пак нещо липсва настроението, Отдавам го на това, че сигурно просто доста съм се стресирала напоследък и не мога да си отдъхна. Ще видим как ще съм другата седмица, очаква ни малко тиймбилдинг с на милото фирмата.

Тази вечер ще намерим време да си украсим, ще видим как ще ѝ понесе на котката. Засега не проявява много интерес към герляндите. Притеснява ме елхата, защото ни е само със стъклени играчки. Иначе да имаш коте е забавно, голяма е немирница и понеже си е още бебе изисква постоянно внимание. Тренира ни за бъдещи деца  8P

Еми, честит да ви е наследникът :) Много здраве и щастие!!Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 04, 2019, 13:00:33
Привет!
 Обаче пак си разбъзиках кръвното от толкова притеснения. Честно, не става по-добре с порастването, не знам как да се науча да не ми пука за глупости...
Хаха ами като ти дойдат истинските дертове и нямаш време за глупавите, едва тогава се научаваш ;) Затова си карай с настоящите и свиквай *INLOVE*
Честито ти приключване на годината, браво за отличните оценки *THUMBS* Котката след една година само ще спи и ще се чудите как да я събудите, освен за ядене ;)
Ей, ама семейно ли на тиймбилдинг? Да не е маскирано коледно парти?
Еми, лигнин му се казваше на онова. Май съм ви разправяла за бабата на една арменка, съученичка на брат ми, която така и не свикна с името Жаклин и редовно крещеше по нея с Лигнин, Лигнииииин, ела тук, какаванка такава! :funny: Сега си мисля, че може и да се е страхувала да не и изхвръкне ченето, щото трябва да си нагласиш по специален начин устата, че да кажеш "ж", а какво остава да го извикаш :P


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 04, 2019, 13:04:12
Бубе, пазете елхата или поне я закрепете здраво за нещо.Първата година нашата беше съборена няколко пъти, после и мина желанието да играе с нея.Сега не я отразяват.

Честито ти приключване на годината!

Еми, не бързай, сега са в разрушителния период, който ще продължи до към 5-6 годишни.Има проблясъци, но са редки.И Моника на неговата възраст това правеше, обикаляше всички локви и скачаше в тях.Растенията ги скубеше и мреше от кеф да убива Божи кравички.Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 04, 2019, 13:35:45
Маги, поне се занимава сама, надявам се? Че инак ми отнемаш всякаква надежда!
Бубе, благодаря!  @}->--


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 04, 2019, 13:51:02
Еми, след три започват да се заиграват сами.В началото е за малко, после за повече.Но започват и да търсят приятелчета и да искат да се кани някой в къщи.Поне Моника искаше.Сега го играе самодостатъчна, ама ще и разваля рахата.Поне при нас беше така.Заиграва се, днес цяла сутрин си игра сама.Е стаята и е ужас, ама я накарах да я подреди срещу пускане на филмче :)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alichka в декември 04, 2019, 14:20:55
Бабата с "пушката" под мишница наистина кърти мивки :funny:
На нашата тераса и да искам няма да мога да си ги замразя така, че е като хладилник - трайни 5 градуса. =] Ама и в това време простирам наистина само фини дрехи. Вътре не суша нищо, защото ММ е под такъв стрес на тема конденз... :girl_impossible:
При нас сняг като за ангелчета няма. Има киша като за прасета. Напоследък е много на мода да имаш куче. А котките ни са щастливи, защото са на свободно отглеждане. След сутрешната разходка на нещастливите кучета и гонитбата с щастливите котки белият сняг е жълто-кафяв. Удоволствие да се играе в него няма как да има. 8P
Иначе и моите деца обичат да джвакат из гьоловете. Лятото имаше по-убилен дъжд. В локва на детската площадка играха с лопатки и мелнички за пясък. Майките решихме, че така и така ще си прибираме децата кални, поне да знаем защо.
Много ми е рано като за украса вкъщи. Извадих зимни чаши и чинии, но за коледната украса не бързам.
Вчера загледах български фирм, който не го бях чувала, а е от 2015, т.е. не толкова стар. Днес ще го догледам, че не е лек, но по интересен начин привлича вниманието.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: menyanthe в декември 04, 2019, 23:03:46
Зарко и сега не иска да си играе много сам, но това пък е типично за по-малките деца, с по-големи братя/сестри.

Моите деца пък не обичаха да се цапат като цяло  - заобикаляха локви, като бебета, ако се омажат с пюре/храна, почваха да реват... Сега на мен ми се налага да успокоявам Зарко, когато се изцапа/намокри, че всичко е наред и ще се изпере/изчисти.
Помня колко беше смешен като малък, след първия по-сериозен дъжд. Преди това - да, имало е локви, но и сравнително сухи места. Тогава - всичко беше мокро. Горкият се стъписа и не знаеше какво да прави - нямаше как да заобиколи по сухо.  :laugh:
И на мен тези дни ми е супер натоварено  - почнах по стечение на обстоятелствата нова работа, вчера родителска среща, днес събрание на входа и един куп други неща в последно време, та вече не знам къде се намирам, хаха.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 05, 2019, 08:33:43
Добрютро, как сте, как я карате?Аз тази нощ спах и сега съм много по-добре, че вчера хем изморена, хем всичко ме болеше, бях ужасна.Днес има слънце, но го дават студ няма да мърдам от в къщи.Не знам с какво ще забавлявам дребната обаче, четвърти ден и е в къщи с мен и и е ужасно скучно вече.Утре я пращам в баба и двете да си играят, а аз да почина, че тая седмица ми се увидя!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 05, 2019, 08:41:19
Добро утро!

Аз днес съм си вкъщи че вчера ме извикаха по спешност от градината, повръщал, после и колата го отнесе, вечерта и други екстри, тааа днес ще се гледаме вкъщи. Всяка година по това време нещо ей такова става, вече декември все повече го ненавиждам, ама дано е малък дявол.

Хайде лека ви, аз днес ще съм на служебна поща и Маша и Мечока, не бил гледал от както бил на 3 г хахах


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 05, 2019, 12:28:09
Здравейте :)

Аз съм сама днес. Имам да пиша съчинения, в събота ми е последния урок по немски за B1.2. За сега само гледам клипчта в youtube. Не знам защо много гледам трейлъри като не гледам филми.

Да оздравяват Моника и Звяр!

 


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 05, 2019, 13:45:31
Днес в пет сутринта, детето реши да прави на глас описание на пейзажа- звезда, сняг, дървета. }:->
Сега съм тотален фалит и гледам в една точка.
Панди, аз пък съм обратният тип чешит- не гледам трейлъри, а гледам много филми и сериали.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alichka в декември 05, 2019, 14:48:38
Върнахме се от риболов. :fish: Дребният вече спи, а аз си оправих нещата вкъщи.
 Оказа се, че днес и утре ще са смесени групи, че имат проблем с парното. Не ми се нрави и си намерих оправдание да сме си заедно. Кокона малко ревнува, че тя не е в почивка. В същото време баща й минава покрай градината, не я взима, а се прибира. Сред това аз тепърва отивам. Идеята - да не я взимаме много рано, че вечер било най-интересно и сме прекъсвали игрите. *crazy*
Трейлъри не гледам. Филми обичам, но ме изнервя губенето на време по търсене и сваляне. Делегирала съм го :funny: Сериал от Дяволското гърло и Чернобил насам не съм гледала. Трябва да потърся нещо прилично :)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Kiwi в декември 05, 2019, 15:01:49
Привет!

Аз днес мога да се похваля с находка за завиждане :) Гонейки 32 из снежните "преспи" нашият си хареса една розова от глава до пети кукла и хукна да я оглежда от по-близо. Приближих се до майката и хоп изненада изпод шалове и шапки нашата Адиктед с нейното момиченце. Добре са, гледат си се! А бебе Ж. е разкошна пу пу и вече ходи как лети това време еей!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 06, 2019, 08:47:15
Добрютро! Аз пия кафе, детето спи, а мъжът е на работа.Ба си кефа.

Киви, супер среща е било, обичам такива срещи.

Аз днес съм дала инструкция за скумрия да ми се донесе за вечеря.В къщи мъж и дете се мръщят на шарана и аз се отказах да се мъча с тая риба.Виж скумрията и двамата я хапват.Какво да се прави, имам си претенции.
Имам едно ходене до Еконт и честно да ви кажа, не знам как ще стигна до там, но ще се помъча.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 06, 2019, 09:00:47
О, видях го снимано и аз това розовото *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE* Хаха, знае З2 къде да тича :funny: Киви, той май по- любовчия от брат си пада, нали?
Еми, поет си отглеждаш... Вдъхновението не пита кога да идва, в пет - в пет, трябва да си го каже детето. Ама гледаше ли навън, или като истински творец си изливаше душата? *INLOVE* :[
Булка, той затова предишната вечер е бил неспокоен, не му е било добре на детенцето.
Честит Никулден на всички, да ни се множат парите като люспите на шарана, да ни ги пазят банкерите и да имаме попътен вятър в бизнеса /по принцип ;) ;)/
Който си има именници, да му са живи и здрави.  *INLOVE*
Маги, ние също сме на скумрия, пушена и то. Имам и маринована херинга, та довечера ще спретна една "Сельодка под шубой" и толкова. Отново ще празнуваме по стар стил, сега още ни е ремонтно и не сме за гости. :[ *crazy*


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 06, 2019, 09:08:58
Свекърва, ние предните години все имаме гости.Майка ще дойде, да не седи сама.Но тази година баща ми си е в къщи на Никулден и нашите ще са си в къщи.Аз им викам да дойдат до нас да се видим, но баща ми е много труден.Не иска да си излиза от зоната на комфорт.Почва ей сега няма да мога да пия ракия на спокойствие, трябва да идвам до вас и т.н. и т.н. Ще кажеш че живеем на 1 час път от тях.Ама айде прощавам му.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: addicted_to_u в декември 06, 2019, 13:15:32
Киви, благодаря за милите думи за френската революционерка. Много приятна среща, наистина. Малко аз съм станала Маугли и от изненада запецнах - само истинското ти име се сетих, даже ми хрумна безумния въпрос З1 или З2 е това, и неговото име ми изчезна и въобще петно. Майчинство, какво да го правиш...   *crazy*
Тази случайност ми напомни за едно обещание, което си бях дала и вече е време да го изпълня... та за отровно розовото петно повече в нашата тема, надявам се скоро да успея.  *THUMBS* Само пояснение за аутфита, че изобщо не обичам този цвят, но доносваме дрехи. За сметка на това в този сезон няма как да я объркат за момченцето за разлика от есента, когато изборът на цветове беше мой, но тютюневото , жълтото и синьото е твърде дръзко за момичета според приетите норми се оказа. Иначе тя много харесва батковци за ужас на баща си, но те рядко й обръщат внимание, което спестява пари за пушка за момента.  :angry:
 
Хем празник, хем тъжно... Няма и да обещавам да се вясвам, че не обичам да не изпълнявам. Поздрави на всички от нас.  @}->--


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 06, 2019, 13:56:05
Адиктед, твоята госпожица във всички цветове вероятно е разкошна. Хубавото си е хубаво.
Свекс, леглото му е до прозореца, преди не говореше, а само гледаше. Сегс и поетства. Ако е щастлив че нещо ще му дадеш, изразява благодарността си в песенна форна. Изпява ти сиреч каквото е искал да каже.  Няма на кой да се метне.. на шест пишех "поезия" и врещях някакви песни по цял ден... :)
Ние нямаме близки празнуващи, а риба ядем с и без повод. Та не празнуваме нищо. =]


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alichka в декември 06, 2019, 14:35:13
Честит празник на всички, които празнуват и които са решили да не празнуват ;)
Днешният ден го свързвам с много люти зими на гости в Русе. И след заканване, че ще ходя само по топло време там, откарахме няколко Никулдена подред. :girl_haha: Бяха в тийнейджърските ми години и нищо не ни спираше да обикаляме вечер по заведенията. Много беше хубаво! Сякаш беше вчера, защото помня толкова много подробности *INLOVE*
Адиктед, добре дошла обратно в редиците :)
От опит - тиквеното наистина много момчешко го приемат. На синковеца много му отива този цвят и си го носи във всички сезони. Даже тези дни загледах страхотни момчешки якета. Ами чудех се, ако тръгна да купувам, дали тиквено или горско зелено. Синьото ми беше скучно дори за разглеждане :))


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 06, 2019, 15:55:14
Свекс, абе той напоследък болен здрав, все реве, особено като се превъзбуди през деня.

Вчера ми стопи лагерите... осъзнах че аз за домашен офис не съм макър че от януари ни го разрешават един път седмично, аз се изморих повече отколкото в офиса.

Адиктед радвам се да те видя!

Маги кой е именник при вас?

Али, Звяр има горско зелено, много е хубаво, това тиквено за яке ми е напомня на тези от чистотата  *crazy*

Вече съм на тази вълна хахха

(https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/78934553_1088431278154624_5010669255952171008_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=EV9kgyoj2jgAQnLaLAz4_txcT-ObUHIQc-1TZM5z816Ju2Ys_Dob6qhqg&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=630cbaa7439a49e91be8a57b0166d74c&oe=5E6F9CD0)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: marry_me в декември 06, 2019, 16:25:26
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Влизам само за Дзак, не съм ви чела.  :girlhide:

Вече съм сигурна 2019 или се опитва да ме убие, или се опитва да ми покаже, че имам БЕЗгранични способоности *crazy* *crazy* *crazy*

Утре официално отиваме да празнуваме рожден ден на котката. Искам само да си изключа съзнанието за няколко дни, да гледам светлини, да пия греяно вино и да ям кифлички :[

Булче, мога само да си мечтая за такъв календар, колкото повече вървим към Коледа, толкова по-тежко става положението :girlhide:

Моята СПА дестинация ще бъде късно обслужена с подарък, но уви, това е положението :[ :[ :[ Може пък за реванш да й взема нещо чужбинско :girl_wink:


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 06, 2019, 16:42:56
Нямаме именици ние, просто е традиция от детството ми.Събираме се цялото семейство и ядем шаран.
 
Аз днес си завърших гоблена, стана много хубав и ще го оставя на Мерал да го занесе за рамка.Аз вече няма как да свърша и това.

Мери ми, както е тръгнало при теб до Нова година ще си на режим оцеляване!Пожелавам ти да успееш да си починеш.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Kiwi в декември 06, 2019, 18:36:40
Хаха... don't even pretend... ей така ще съм понеделника. А в единствената седмица, в която трябваше да работя съм болничен, но така пълноценно си го изкарах, няма празно. Днес и 31 се включи в отбора, останалите 3ма сме само на антибиотик. Разкош!

Тази вечер щяхме да сме на гости, обаче не ни било писано, пека пъстърви и варя картофи, че да сме диетични заради 31.

Честит празник на всички!  :fish: :fish: :fish: :I-love-winter:


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 06, 2019, 20:32:23
Таблицата кърти мивки! Аз съм в етао: пазарувам коледни подаръци =]
Маги, мн се радвам че си приключила гоблена! :danceg:


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 07, 2019, 12:06:41
Е..... му майката.... }:-> }:-> }:->
Снощи съседите до нас, много се имаме с тях и не са виновни, ни наводниха новобоядисания коридор, пряснонаредените гардероби и пак съм на изходна позиция.  Стената на коридора граничи с тяхната баня и някаква тръба избила. Като напикано е и се люпи днес. Междинните тухли са едни сиви, с отвори и само мазилката пази /итонг май се казват *crazy*/
Тоя календар ми се върти от няколко дни из Фб, ама не зная на кой свят съм, какво остава да се вместя в който и да е цвят ;).
Парите не са важни, това ми е девизът днес.  :\ Имаме застраховка, ама кел файда, няма клауза вадене и прибиране, подсушаване и нови разправии с майстори. Не мога да се скарам нито с Родния, нито със съседите, белким си излея гнева. И сега пекна слънце, да ме дразни допълнително ;) Да си бях прехапала езика, вместо да казвам злъчно "..пак добре, че около Никулден боядисваме, можеше и по Ивановден" }:-> Е, поне дано до Лазаровден сме наред сега :LAUGHTER: :funny:


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 07, 2019, 13:02:51
Свекърва, съжалявам, каквото и да каже ще е малко.Направо те разбирам, аз бях в същия ужас лятото като ни наводниха съседите.Идеше ми да убия някой ама нямаше виновен!  P-(

Дишай!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alichka в декември 07, 2019, 14:30:23
Е, то един лирически герой го беше казал: Тъкмо се усмихнеш - и се озъбиш *crazy* И ние имахме вътрешно наводнение пролетта в стария апартамент. Беше голям екшън да се разбере откъде. Ами текнало от връзките на бойлера, ама петното в коридора стоеше все едно от горен апартамент идва. Хамалогията беше по целия демонтаж и монтаж на портмантото, мазане, боядисване... Когато ти е новичко пък най-боли!
Киви, бързо да минава и за празниците да сте във форма! @}->--
Маги, тия дни ти гледам лентичката и много се вълнувам *INLOVE*
Булче, нашият има елек в тиквен цвят. С почти всичко мога да го съчетавам. Ама как като от Чистотата? Говорим за убит цвят, не за сигнално оранжево.

Баба намина да види децата и се подвъртаме по къщите. Мисля скоро да водя Кокона на новата ледена пързалка. В началото беше много ентусиазирана, когато й казах какво има на центъра. После нещо даде заден, че щяло да й е трудно =] Сега пък зор ми дава да видела украсата и голямата елха. Закопа ме и с желанието за подарък в градината. Този път номерът няма да мине :[ *crazy* :GROAN: :insane: :xixixi:


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 18, 2019, 22:21:03
Яаааааа! То това не е форум, някакъв феникс е! *THUMBS* :bravo: Две- три затрити страници и то на научни разсъждения, спокойно може да се прежалят ;)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 18, 2019, 22:27:27
Форумчееееее! Живоо сииии!  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: menyanthe в декември 18, 2019, 22:37:10
Йее! Има форум!!  *YAHOO* Липсваше ми!  :[


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Bube в декември 18, 2019, 22:58:27
Ооо, колко хубаво ми стана като видях! Гледай ти, как съм се привързала към това място!

Между другото, преди да се срине форумът, успях да прочета мненията ви по моята дилема (нямаше кога да отговоря обаче, че бях на коледно парти на фирмата на милото). Много ви благодаря на всички и за съчувствтието, и за съветите! Искаше ми се да отговоря поименно, но няма как да стане вече.

Свекърва, съгласна съм с твоето обобщение на нещата.

Сгеа като минаха няколко дни, има светлина в края на тунела. Един мост почти изгоря, но пък така ми става по-ясно на къде мога да поема. Предложиха ми (е, още не е съвсем официално, още година има докато завърша) много желана позиция в друг университет. Съдба (макар да не вярвам уж в такива неща)  :) А дотогава, целата ми е да взема/ получа колкото се може повече знание и опит от мястото, на което съм в момента и да не се ядосвам излишно за нещата, които не мога да променя.

Малко като равносметка, но ми отворихте очите, че нищо не е напълно черно или бяло, винаги има и други гледни точки и истини  ;)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 19, 2019, 08:54:54
Добрютро, как сте?Имаме форум  :yes: *YAHOO*

Бубе, много се радвам, че така се нареждат нещата.

Как сте хора?Как се справят?Времето е хубаво излизате ли или сте болни?При нас е едно и също вече, но е толкова сладко!Ще пиша по-нататък в нашата тема за всичко през което минахме, но трябва муза за тая работа :)Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: ratatui в декември 19, 2019, 09:20:45
 *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO* :danceg: :danceg: :danceg: :danceg: Ей, той е жив!
Как сте? Нещо ми прави проблеми на някой букви, при вас така ли е?
Бубе, радвам се, че всичко се подрежда!
Маги, чакам с нетърпение разказа ти! Ама, не се бави много, че току виж пак умрял  ;)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alichka в декември 19, 2019, 10:40:59
Събрахме се!!! :danceg:
Тази седмица ми е лудница, но пък нещата сами се понареждат. Получавам и изпращам подаръци, всички се изреждаме профилактично на очен лекар, минаха тържествата на децата - беше приказно *INLOVE* Днес и утре пак съм на въртележка, но имам енергия за всичко. Единствено не знам кога ще успеем да се снимаме.
Хайде, бягам! Имам много да пиша в нашата тема. Вдъхновение имам, дано скоро и време намеря :)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 19, 2019, 14:12:34
Голяма радост, че има форум, пък никой не пише :)) :))


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 19, 2019, 14:44:55
Голяма радост, че има форум, пък никой не пише :)) :))

ами ти що не пишеш а? :laugh:


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 19, 2019, 15:43:35
Ние /особено аз/ си го изписахме във Фб. ;)
Едното гардже се върна, другото се мотае из София до утре. Само дето готвих меню по заявка... НИ1 е с нефелен стомах от самолетна храна и втори ден е на варен ориз, а НИ2 имал да ходи по рождени дни. Нагъваме двамата с Родния, като невидяли, щото софийското като си дойде, стара храна няма да иска, а не става да готвим само за него, другото също ни е дете.  =]
Ходих на поредната среща с бивши колеги, много ми стана *crazy* Що така всиúи решават да се събираме предколедно, какво ще правим януари и февруари.
Хубав остатък от деня! @}->--


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 19, 2019, 16:21:58
Аз чакам да се захвалите масово в темата с коледните подаръци. :)
Инак мерак да пиша нямам, нещо съм смазана. Правиха ми зъб пак.
Имам да довършвам административни неща, а предколедно хич не ми се занимава...
Във фаза съм- седя и чета неколедни книги, уж ми е празнично.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 19, 2019, 16:39:08
Кво да пиша, у нас само сополи  и кашлюк. Пак го водих на лекар, пак добре бил. Той пък винаги е мега свежарка като е на лекар.

Не ми е коледно, никакво не ми е. Цялата година ми е тегава, последните два месеца най-много. А има още 12 дни от нея.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Feribotka в декември 19, 2019, 18:10:55
Юху  @}->--

Аз днес бях програма максимум, чистих, подреждах, после на маникюр, само готвено няма, но Фантастико има хубава топла витрина  =] Мъкнах и двете деца на маникюр, тя каза, че за пръв път ѝ се случва  =] Каката се въртя на фризьорския стол, бебето спа, аз съм една идея по-красива  :girlhide:
Тази седмица тук времето е разкошно и всеки ден сме навън, Мис търчи, бебето спи, мама се проветрява, всички са доволни  ;)
Вчера ходихме до дг да платим таксата и се върнах минус едно дете. Мис като видя децата се ентусиазира, че иска при тях, те също се разпищяха, че идва. Директно влезе, съблече се, подреди всичко в гардеробчето, обу пантофките и влезе, даже чао не ми каза. Голям зор е да е там с децата, ма всички кашлят, сополиви, разстройство...болните са там, здравите вкъщи да не се заразят  :\
Бубе ето, всяко зло за добро...и това с вратите, ето го нагледно  ;)
Маги, чакам и аз  @}->--


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: nadelina88 в декември 19, 2019, 18:32:58
Здрасти.
Аз се записвам! От фейса разбрах, че форум няма, от там и разбрах, че вече има. Явно отдавна не съм влизала....
Започвам пак!
Като ви прочетох, осъзнах, че сте ми липсвали.  *INLOVE*


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 19, 2019, 18:50:52
За съжаление наскоро това коментирахме със съфорумка. Здравите ги държим вкъщи, да ги пазим от болните там.
Наде, добре си се Завърнала


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Vivi20 в декември 19, 2019, 19:50:03
И при нас е същото, в понеделник чак директорката помоли болните да си седят вкъщи поне по праьниците да са здрави децата, ама пука им, пускат ги с температура, едва гледат, ама това е ... трябвало да работят родителите ... и нямало как да си останат вкъщи ... та и моята мома е от вторник вкъщи, ама не да не се зарази, а защото и тя се зарази, ахаха.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Feribotka в декември 19, 2019, 21:21:33
Медицинската сестра ме пресрещна на входа да ми каже да си я държа вкъщи заради беб. Иначе учителката каза, че редовно някой родител търчи да дава АБ, че го забравил... Всички са болни, ма се забавляват в ДГ, а мойто се чудя какво да му измисля вкъщи  :\


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Vivi20 в декември 19, 2019, 22:39:07
Тва пък да пращаш дете с антибиотик?!?! Непонятно ми е. Момичета, небулайзърите помагат ли зя кашлица и колко често ги ползвате и с какъв разтвор?


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 20, 2019, 08:37:37
Добро утро, как сте?На една крачка сме от коледните празници.Ние се разбрахме с нашите да дойдат на 24-ти и да донесат почти всичко те.Ще дам задачи и на свекърва ми и така.От нас само мястото, те ще носят манджата.Нямам сили да готвя, но не искам да лишавам голямата от празника, заради близначките.

Виви, за инхалатор ли питаш?Аз имам отдавна, при нас помага.АКо е суха, алеща кашлица, задължително го включвам в лечението.Правя инхалации с физиологичен разтвор, за такива с препарат си трябва лекарско предписание.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 20, 2019, 09:01:19
Не знам доколко е позволено, но ако е за голям човек, за себе си съм помзвала кармолис на капки за инхалатора. За дете не знам освен содата- трябва да се проучи
Моят мрази градината - та нямаме и плюса със забавлението..


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 20, 2019, 09:03:06
Здравейте!

И ние много го ползваме инхалатора. Главно за инхалации с физиологичен разтвор, когато има лаеща кашлица. И аз го ползвам и облекчава.

Аз не съм забелязала да водят много болни деца на градина, но сигурно има болни, щом и Томи се разболява. Тук болничните са ограничени и очаквах, че всички ходят много болни, защото няма кой да ги гледа.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 20, 2019, 09:31:58
Еха, кой полазил форума *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*
На голям берекет ще е, дано!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: ratatui в декември 20, 2019, 09:33:29
Добър ден!
Моето е на градина тази седмица, днес им е тържеството и ще имат театър, чак се учудвам че още е здрав и дано да си остане така! Ама януари и февруари мисля да го подържа вкъщи превантивно и аз. Горда съм със себе си, че успях да свърша всичко- колата ми е готова за път, подаръци за децата и учителките, качих си ските и само багажа да стегна ми остава!
После ще се включа пак, че трябвало и да се работи  O_O


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alichka в декември 20, 2019, 10:23:17
С риск да ме анатемосате, ама това не го разбирам! Радвам се, че живея в град, където контролът е по-строг и такава простотия с болни на градина няма. Не че съвсем няма, но цедката е доста по-ситна и те връщат без да им мигне окото. Досадно е, но всяка сутрин ни задължават да мерим температура в яслата. В градината на родителска среща поясняват в кои случаи звънят по спешност да си вземеш детето. Цената на всичко е по-нисък стандарт, по-ниски заплати, една идея по-лежерен живот откъм зор в работата. Въобще здравето на детето не мога да го измеря с огромен бонус за коледните празници (например), защото съм си продала душата на дявола да си пускам детето болно. =] След като се намира начин да се гледа здраво дете, за да не се разболее, би трябвало да съществува обратният вариант, нали? Мои си разбирания...


Снощи бяхме на театър - Чиста къща. Беше интересно, различно и много зареждащо. С ММ после бяхме на кръчма само двамата. Това отдавна не е било. Доволни сме :curtsey:
Наде, добре дошла обратно!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 20, 2019, 10:49:33
Добро утро!

И аз кашлюкам,някакъв Пловдивски вирус закачихме  :)), всички дето бяхме в Пловдив след три дни бяхме със същите симптоми, започна с болки в гърлото и след това кашлица, лошото е че заразихме и Софиянци, ей днес и бременната ми колежка със същите симптоми

Това с градините си е такова, сополи, кашлици, разтройство, има няма 3 дни е бил без сополи от както е тръгнал, ние също ги лепим.

При Звяр вчера беше дядо Коледа, много беше развълнуван, подаръка все още не е отворен, само ходи и го гледа и отброява дните до Коледа.

За Бъдни не знам какво ще правим. Свека е нещо нацупена на мм, той не знае за какво, уж някакви филми върти че е заради това че като сме при нашите излизаме по ресторанти, пък тях не ги водим никъде.Като ги поканим те отказват. Лошото е че май ще се наложи да приготвям аз за бъдни, пък аз никога не съм правила сарми, чушки с боб... даже не знам как се прави със сушени чушки, ама каквото дойде.... ще "гугълна" и ще се оправя. Тъпо е че те ако са без Звяр ще са нацупени също... не знам какво да направя, да говоря ли с нея, на мен не си личи да се сърди, говори си с мен.

Как ми се искаше днес да ми е последния работен ден за годината, ама ще работя и понеделник!

Хайде лек ви ден!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: ratatui в декември 20, 2019, 13:10:33
Булче, бързо да се оправяте и здравословно, и в отношенията със свека! Пробвай се да си посланик на мир, опитай да ги поканиш и у вас ако искаш. Сухите чушки с боб, аз ги правя така- чушките във вряща вода за малко да се отпуснат, боба го варя и после със морков, лук го запървжвам леко, като го овкуся, но гледам да остане малко вода, че да не е сухо. Накрая пълня чушките и им слагам от водата, в която те са били и на фурна. Ох, доядоха ми се!
В нашата детска не видях болни тая седмица, а все засичам по 4- 5деца на вратата, тоя път никой не кашляше и нямаха сополи. Мен 2 пъти са ме викали да си го взимам на обяд, единия път имаше температура, другия като се изрина.
Наде, добре дошла и да минаваш по-често!
Панде, то Коледа дойде, тебе не те обзема коледно настроение. Дано последните дни те прихване!
Али, споделям мнението ти за по-строгия контрол, ама... това е!
Понеделник и аз ще идвам на работа, даже в комплект с дребния, че се надяваме да ни пуснат на обяд и директно да отцепим към Смолян. А дано!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alleksia в декември 20, 2019, 13:45:56
Здравейте, момичета!

 Няколко дни преди да припадне форума бях влязла и си четох сватбената тема, не знам какво ме беше прихванало.... и си викам трябва пак по-редовно да пиша. И тъкмо се наканих и форумът умря


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 20, 2019, 14:42:30
Булче, аз пък мисля, че е по-добре да не се месиш. Най-много да го отнесеш ти.


Добре, де, какво излиза - хората си вземат фалшив болничен, за да ходят на море, но не вземат, за да си гледат болните деца? Това ми звучи прекалено гадно.
Както и дете на антибиотик да ходи на градина.
Но сигурно има и родители притиснати от обстоятелствата.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: addicted_to_u в декември 20, 2019, 15:02:33
Привет!

 Аз тия дни навлизам с малкото в бебешкия пубертет и имаме яко сблъсъци. Едно на ръка от зодиите, второ, че нали работех с такива пубертетчета като нея и явно професионално съм се изкривила, та не е скучно у нас. 8P

 Али, преди време щях да се съглася с теб, ама напоследък в много отношения Пловдив ми се вижда по-зле от София, а не е като да не си го обичам. Имам чувството, че някак тук прииждащите се култивират, а там още всеки си прави каквото знае. За организация на движение, паркиране, че и презастрояване ( градски транспорт пък изобщо не коментирам- такъв няма)вече не знам къде е по-зле, та по-ниски заплати на целия този фон, пак добре че децата не пускат болни. Всичко това го казвам с мъка на сърцето, но за мен е така.  ;)

  Ние тая година на Бъдни вечер (обед, че малкото в 8:30 трябва да е в леглото) сме при свекървата. Не знам какво си причиняваме. Винаги там е италианска фамилия, какафония, надвикване, никой никого не слуша, а сега и с 3 деца съвсем ще ми гръмне главата. Много се натоварвам там психически, ама няма начин. На 25 ще сме си сами у нас. Ще направя едно телешко ала дженовезе и едно тирамису и толкоз. На 26 пътуваме към нашите. Подаръците сме си ги разменили с ММ. Миналата неделя бяхме на курс по приготвяне на телешко и говеждо- подарък на ММ и мен от мен. Аз парфюмът от него си го получих. За баби и прабаби по едни бонбони и един календар с малкото и толкоз. Мен ме чака среща след 10 години с випуска. Купих си рокля, сега чанта си търся, че после и на НГ ще съм пак със същото. Ще ходим за 1 седмица в Лондон при моята приятелка и свърши 2019. За това най-много се вълнувам. А и почваме да пазаруваме и планираме ремонт, та има коледен дух и новогодишни очаквания. :P


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Feribotka в декември 20, 2019, 15:07:59
По темата с градините, в нашата група всички родители са видимо заможни, съдейки по колите, с които взимат децата. ОК, всеки работи и му е важно, ама да си вземат гледачка като се разболее, нещо като варианта на Булчето. Винаги има обстоятелства, има и начини. Да не говорим колко интересни занимания изпуска здравото ми дете...Уж има филтър, но тъй като здравите не ги водят, това би значило цялата група да отсъства  =]
Ние днес направихме разходката, напазарувахме, навъртяхме пак солидно количество километри и сега наследството спи, аз обновявам рамките със снимки да се накичим...още нямаме извадени на най новият член, но поне ще обновя колекцията с домашни любимци.
Рат, как така ви дават с деца на работа? Ей ако направят ДГ във фирмата за служителите ще е супер новаторско и готино. Булче?
Аз бих ръчкала ММ да говори с кралицата майка да изяснят проблема. Чушките с боб и сармите са ти най малкият проблем. Аз ги правя горе долу като Рат, но мачкам малко боба.
Ние по традиция Бъдни вечер вкъщи, Коледа при нашите, другите дни ще обикаляме лелите. Братовчедите ми италианци идват, та ще се видим и с тях и ще си направим снимка цялата чета с новите попълнения   *INLOVE*  Вече сме цели 12 внуци и правнуци, като броим и доведените зетове  ;)
Ще сменяме вратите по спешност, че сегашните не се заключват и котката се научи да си отваря от мазето и всека седмица перем препикан диван или протектор  :angry:


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: ratatui в декември 20, 2019, 15:21:03

Рат, как така ви дават с деца на работа??


Аз сега съм далече от зоркия поглед на директори и ръководство, а и преди бях питала за някой час и ми бяха разрешили, стига да не унищожи документи. Сега не съм питала, ама се надявам да не се и разбере, че е тук. То в понеделник сме се нагласили и да не се раздаваме много  ;)Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alichka в декември 20, 2019, 15:33:36
Булче, чушките с боб е ястието, което задължително присъства на нашата маса за Бъдни вечер. Ето как ги правим:
Необходими продукти: печени чушки, боб, черен пипер, джоджен и тайната съставка много девесил.
Бобът се кисне една нощ в студена вода. Водата се хвърля. Бобът се вари с малко олио, а когато омекне се слага сол. Изцежда се. Смесва се с подправките и се пълнят чушките. Нареждат се в намазнена тава. Пекат се на умерена температура отгоре и отдолу.

Рат, този балон ще се спука! Няма да е вечно така. При нас хем е голям град, хем обаче такива неща бързо се рязчуват. Затова във времето започнаха да градят имена на тази и онази градина. Не опират нещата само до отношение на персонала. От друга страна никой лекар няма вечно да си слага главата в торбата, за да дава фалшиви бележки как детето е здраво, а реално не е.
Свекърва ми нали е в ясла. Идва дете, уж здраво, вдига температура, връщат го. На другия ден родителят размахва бележка, че детето е здраво, а то е надрусано с Панадол и Нурофен. Пак естествено детето вдига температура по обяд и при разговор между яслата и личния лекар лъсва истината. Тогава ще не ще родителят си намира начин да гледа детето. То пак е имало контакт с другите, но едно е със симптоми, друго е в пик на болестта за го влачат.
При вас е битка за градини и на никого не му пука какво се случва след това. Много е жалко!
Адиктед, тук е като в София преди 10-15 години с прииждащи и некултивиращи се все още. Особено по отношение на шофиране!
А каква простотия видях... Дядо Коледа донесе в яслата на едното хлапе кашон с кухнята от Лидл *crazy* Това тежко нещо да го мъкнеш в двете посоки и детето ти в крайна сметка да не може да му се нарадва, защото получава кашон, не кухня... Думи нямам! Важното е да се види що за манталитет имат.
Фери, точно! За море, кола и телефон пари имат, а за гледачка (примерно) им се свиди. *crazy* Има притиснати от обстоятелствата хора, но по мои наблюдения са малцинство.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 20, 2019, 16:46:24
както се казва, пу не важи! Поканиха ни хахах. Аз пак ще си направя питката, чудя се само дали да не направя една баница с локум и орехи или тиквеник.Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 20, 2019, 17:21:55
Али, чак пък на никой да не му пука. Намали малко. Навсякъде има и съвестни родители, и не чак толкова съвестни. А и това е относително.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 20, 2019, 17:58:29
Това с лидл кухнята ме уби. Вероятно вкъщи е получило торбичка с мандарини.
Панди, за съжаление Али не преувеличава. И около мен едно 60% са със странни разбирания относно здраве и грижа. Всеки да си носи отговорността де. Ние само коментираме.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 20, 2019, 21:16:12
Хората са различни, на мен ми е изключително трудно в малкия град да намеря мислещи хора. И не става на въпрос само за гледане на деца, а и за мислене по принцип. Мнооого е трудно се оказа.

Утре ще излизам за първи път от раждането. Трябва да купувам подаръци за двама рожденика и за свекървата за Коледа. Поне ще позяпамм малко магазини.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alleksia в декември 20, 2019, 23:10:29
Вярно е, че има много безхаберни родители, но има и много съвестни. Но е много трудно да се бориш де. Ти казваш едно свястно нещо и докато довършил изречението детето ти изпльоскало  5 простоти, които е научило от другарчето в училище =]

Булка, супер, че са ви поканили :) ние традиционно сме си си вкъщи, тази година за пръв път в собствен дом, има нужда от дооправяне на разни неща, но като цяло поподредихме.

Маги, как сте вкъщи? Малките човечета държат ли се приличко? А каката?

Аз не разбрах, на детето са му подарили само кашон ли?!  Или кухнята е била вкъщи. Защото ако е само кашон е просто жестоко :(Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 21, 2019, 08:02:09
Аз мога да говоря от личен опит за градините, 3г вече, но с родители не сме имали проблем. Разбираме се от раз за всичко, един два пъти е имало някакво обсъждане, но не е имало никакви спорове. Има си ясни правила, подаръците задължително са в някакъв по-малък размер, изрично е казано от госпожите и директорката, те са по списък, насочват ги и да не прекаляват, не си ги отварят там. Сега зависи ужасно много и от квартала, ние нарочно го записахме в друг квартал не в нашия, защото контингента в нашия е на автоджамбази и подобни, докато там където ходи е на друго ниво.

Относно не пукането  не мога да се съглася, доста сме ангажирани от самата градина ежемесечно и сме отзивчиви.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 21, 2019, 09:09:34
Булка, половината баница с локум, другата - с тиква. :) Аз така деля, когато правя със спанак или с праз. Ако пък е и вита /навити кори/, хич не му мисли, стига да има за всички по парче.
Моите хора избягват да ядат фасул, чушките ги правя с ориз. Тези измислици кое точно как е по Бъдни вечер  са журналистическа хватка. Да кажем, че сме постили поне последните три дни, та наистина да има смисъл, ама карай. ;) За онези години народната памет всичко е изтрила, сега се създават нови традиции, диктувани от неизвестно кои. В ранното детство, когато баба ми ни събираше, помня единствено питката с пара, каденето и вареното жито като повтарящ се елемент. ;) Коледари, сурвакари и разни други екстри като подаръци и украси на къщата не бяха позволени, само за Нова Години имаше елха и Дядо Мраз. После майка ми и леля ми започнаха да събират семействата ни, да се видим, ние подписахме на 24-ти и случайно съхранихме празника. Иначе от други познати и роднини нищо не се правеше, то си бяха и нормални работни дни. Католиците ходеха задължително на църква по нощите за служба, как им се разминаваше от Партията, не ми е ясно. =] По селата колеха прасета, но в почивните дни, не го свързваха с църковния празник, много често и през януари отиваше.
Явно е имало голяма дупка, която моментално се запълни с Вълшебната Коледа. Ние нали ще сме на такава, вече взех да се притеснявам, какво ще си говорим цяла вечер  *crazy* и как ще ни избие вълшебството. Бе ще носим туба с вино, да е ясно, че сме от провинцията и каквото, такова :) :P
Болните деца по ясли и градини продължават да са проблем и в началното училище и после на работното място. Тогава вече на никого не му пука дали ще зарази този или онзи, важно му е личното състояние. Моите американци, макар да имат възможности да работят определен брой дни вкъщи, редовно разправят, че си хващат винаги по нещо служебно. Болен, с температура, сълзи, сополи, кашлица, ама на работа, да си я влачи с дни. Те и някои фирми нямат болнични, трябва от отпуската да си пазят. Както казва НИ1, хората там са свикнали с болести от бебета. В Холандия повече си обръщат внимание, поне така мисли НИ2 и имат нетърпимост към бацилоносители, изразена в изолирането им в отделни стаи.
Хубави почивни дни, аз отивам да си духам косата и после ще се чудя откъде да я захващам. ;) Вкъщи е зает всеки квадратен сантиметър, хранителните запаси преливат, а Родният тръгна за пуйка от Лидл.  :(


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 21, 2019, 09:56:45
Като каза локум и ми се дояде  *THUMBS*
БАклава грам не обичам и опитвам от уважение. Толерирам мини такава с шамфъстък.
Не знам какво ни е обществото, но кат бабите да си кажа- с кви вируси ни ръсят нз, ама и ние сме били деца- и така да боледуваме през 4 дни и да зараЗяваме и възрастните- не е било. Не съм фен на конспирациите, ама почвам да вярвам в тази конкретно. Щото после в аптеката сметка под 40
Лв не правим.. :angry:
Гледахме на кино със съфорумка Болка и величие и Един дъждовен ден в Ню Йорк на Уди Алън. Първият беше разкошен, вторият- стигнахме дружно до заключение че Алън остарява, изтърква се и вече не е каквото беше.  :\


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 21, 2019, 10:42:22
Свекс мисля само с локум и орехи, че не ми се стърже тиква.Баклава мисля с мама да направим.

Миналата година ми стана адски задушаващо от коледни вълшебства та на 25ти заведохме детето на църква, тази година се надявам пак да отидем.

Еми, проблема с "ръсенето" на бацили е от по достъпните вече самолетни билети и постоянното пътуване, особено до Азия, влачим някакви мутанти от там. Но ей сега четох една статия че ако не се лекуваме с традиционна медицина средната продължителност на живота би била 38г, таа избор няма. Видя ли че ще има Кайли Скин в Дъглъс?


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 21, 2019, 11:18:24
Напълно съм съгласна за самолетните билети.
Видях, даже участвах в giveaway за продукти на Кайли с автограф.  :girlhide:
Бих пробвала всичко, аз съм й фенка. Продуктите на сестрай Ким, за сметка на това, не ме влекат ни на вид, ни на цвят...


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: ratatui в декември 21, 2019, 14:24:11
Булка, браво че са затоплили отношенията! Баница с локум ми звучи много гадно  :! . С тиква бих предпочела, ама да има кой да я настърже  :P
Али, аз не разрах кой балон ще се спука, ама явно пак съм чела през редовете.
В нашата детска имахме бюджет по 10лв на дете, учителките държаха да са еднакви по обем и бюджет за момичета и момчета, разбира се и да са леки и не обемни. Взех им книжки и дървен пъзел, за момите кълинка, за момчетатат охлюв и всички са доволни. Ники също иска кухня, ама ще е у нас под елхата. Това не бих го влачила в детската никога! За сега всички родители се разбираме, т.е. аз предлагам, пишат 2-3ма и аз решавам накрая какво ми е най-лесно, не съм чула оплаквания, ако има веднага отстъпвам поста.
За болните, ще видим как е. За сега гледам, че доста си ги гледат като има болни, ама все се намира по нещо да се лепне. Надявам се тая седмица да сме удържали фронта и за празниците да сме здрави!
Еми, стиснати палци, да те изберат!
Свекърва, дано ви изблика вълшебството, че да ви поканят пак на Вълшебна Коледа!
Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 23, 2019, 08:54:49
Добро утро!

Аз също съм бил болна през седмица, затова като роди сестра ми и ме спряха от градината. И пак си се разболявах. Ама за нашите винаги има едно обяснение за всички болести около мен - Чернобил. Ама аз мисля, че просто съм си болнав човек, такива винаги е имало. Ето и сега съм болна.
Сестра ми въобще не е боледувала често, даже от мен не се е заразявала, ама си пада хипохондричка, та ако я питате, цял живот има здравословни проблеми (не се уточнява какви).

Еми, едно време за въшките казваха, че ги ръсят :)) :))

За Коледни традиции аз съм учила по етнология. 7 години спазвах всички пости, ама откакто не мога да ям всичко спрях.
Това да ядем постно на Бъдни вечер си го приемам за традиция на моето си семейство. И нашите и на ММ техните обикновено има 7 постни ястия + кебапчета :)) :)) :))

ММ е на работа днес. Аз му казах да не си взема никакви допълнителни отпуски, че Бамбук много издивява като сме всички вкъщи.

Хубав ден


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 23, 2019, 09:40:27
Добро утро!

Ей този дето ръсил, ръсил вируси за празниците се престарал... Звяр вчера ми вдигна температура, ама бая висока, таа включихме от раз тежката артилерия с изорекс и антибиотик, че и жълти сАполи се появиха и кашлица, таа дано закрепим.

Мале това кебапчета на бъдни никога не е било при нас, нито при свека.

Днес като за последен работен ден от годината имам един куп работа.. направо лошо ми става...

Хайде, лек ви ден! @}->--


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 23, 2019, 10:17:29
Добър ден. Ние имахме ревяща нощ и аз днес съм малко неадекватна.

И при нас никога не е имало кебапчета на Бъдни вечер, но то всяко семейство си има традиция.
Моника тази сутрин усетих някаква задна хрема. Днес и е последния ден за годината на детска, дано я овардя здрава.
Хубав ден и светла седмица!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: ratatui в декември 23, 2019, 10:58:18
Здрасти!
Аз съм "работна" с Ники на работа, голям е цирк! Добре че има малко хора на етажа, че тича, крещи, въргаля се по земята дивее на воля! Поне ни зарадваха с майл, че сме до 14  *YAHOO* и нямам търпение да се качим в колата и да тръгнем
У нас понякога след 12 вадят пържоли, щото " мъжете без мръвка не се наяждат" според баба ми.
И Ники от вчера взе да ми шмърка и да не може да спи много много
, ама не вдигна Т и сигурно ще ги влачим цяла седмица. Дано поне си остане само с това!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 23, 2019, 11:07:31
Точно "щото мъжете без мръвка не се наяждат" - и баща и свекър ми са така. Като взе да се говори за поста вечеря по медиите и майка ми понякога е настоявала, ама баща ми само прави физиономии. Свекър ми и той така. Та още една причина да искам на 24ти да сме само ние тримата.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 23, 2019, 14:05:51
Значи, хубаво дето сватовете ни поканиха в София. Предколедно сме без вода, хубава аварийка на улицата си имаме и мен бясове ме гонят. Представям си ако и гости трябваше да стягам. Родният работи в почивните дни, момците са по срещи кой с кого от училище намери, ама и тримата се връщат да ядат вкъщи :). НИ2 този път е с голям куфар, не само с раница, é ще си взима разни неща за там и като по- хитър, домъкнал ми цялото си пране, да не се хаби той. Е, на ми сега, дето се чудех как по две перални и три сушилни на ден се пускат...  ;
Обажда ми се в събота снахата за координация на кой какво ще готви за сбирката и като и казах, че се потя сама над печка и пералня, тя ми вика: "Ах, колко патриархално!" :funny: :funny: :funny: Ами, ма. ната ти, за друго се не сещам...
НИ1 замина още днес към столицата, да празнуват годишнина от сватбата, НИ2 отиде да прави преход по чукарите и да събира слънце, Родният естествено е на работа, а аз и по любов не мога да тръгна, щото не съм мита, няма кой да ми полее вода от резервната туба :(. Заръки обаче имам хиляди какво да правя и купувам.
Иначе добре се уредих - Бъдни Вечер и коледен брънч в София, после директно на вечеря при брат ми, на 26- ти обяд у леля ми и вечеря при другия братовчед, на 27- ми, пак обяд и вечеря по гости. Обаче с празни ръце не се ходи, та пак баници, сладки и разядки.  :[ :\.
Хайде, успешен ден на всички и ако не друго, поне да сме здрави ние и семействата ни. *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: addicted_to_u в декември 23, 2019, 14:47:14
Хаха, Свекърва, уби ме! Баш м..ната й! Аз днес предложих на моята родна свекърва да направя поне питката, щяла сама да си прави всичко. Еми, ако щеш... Детето без да разбира, че идват празници съвсем се "одобри"/ смахна. То е едно галене, едно милване, едно "мамооо". Не знам като схване и концепцията за Дядо Коледа какво ни чака като сега и без нея ме разтапя.

 Баницата с локум си е традиция и у нас. Предпочитам я пред баклава и си я чакам. Въпреки че не сме набожни у нас се вади луканка само ако са изкретали нашите до след 12, а това се случва изключително рядко. На свекърите са различни рецептите, там са съвсем пък по канон и аз не съм свикнала на техния вкус. Уж все боб, сарми, чушки, ама не са като на баща ми, баба ми и майка ми нещата. Най-вече на татко, че нали той е главен готвач на неща, дето не се забравят във фурната. ;)

 Миналата седмица всичко напазарувахме. Вчера беше ад. Засилихме се да си уедряваме стотинките в Кауфланд ма само обърнахме на паркинга.  *crazy* Снощи врътнах тирамисуто за другиден. Днес е наред опаковането на подаръците за децата. Утре вечер ще забравя телешкото във фурната. ММ днес си плаща гъзарията да не ходи когато се отработва с цялата фирма и сега си е сам гъзар в офиса. Като цяло организирано и лежерно ни е засега, да видим дано да е до края.

 Светли и лежерни празници!   :chr_tree:


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 23, 2019, 15:08:26
Свекърва колко мило ти го е казала, патриархално. Аз в такива ситуации казвам на свекърва ми - "Така си ги научила!" :)) :))
Лятото веднъж свекър ми изяви желание да прави супа, а аз да съм си гледала Бамбук. Обели картофите и ме пита как да ги нареже. Премигнах два пъти и му казах на кубчета. Той взе да се чуди колко големи да са кубчета и му казах да се разменим, защото така бях бавачка и на Бамбук и на него :)) :))

Адиктед, лежерни празници и на теб :)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 23, 2019, 15:23:33
Свекърва колко мило ти го е казала, патриархално. Аз в такива ситуации казвам на свекърва ми - "Така си ги научила!" :)) :))
А, моята снаха е глобален борец за женските свободи и права, не че е толкова мила :funny: :funny: :funny:


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 23, 2019, 18:44:50
Хахха ще я изям тази сладка феминистка  :funny:.

Щях да кажа пример да взима от мен, ама дето майка ми казва, ти при твоята свекърва една чаша не си измила :P. Аз ще се отчета просто с питка и баница, пак е нещо помощ  :bravo:


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: ratatui в декември 23, 2019, 22:25:25
Свекърва, аз почвам да го съжалявам сериозно НИ1, тази твия снаха много смхната ми идва на моменти.
Панде, свекър ти ме уби с размера на кубчетата. Ама поне е опитал де, у тях надали е изявяеал желание  ;)
Ние вече сме в Смолян, наще са тук от седмица и за утре всичко е готово, освен питката. Та аз освен едни меденки и то ако не ме домързи не мисля да правя друго. Днеска пътя на мест беше ужас- час не мога да изляза от София (някви идиоти се докоснали на Цариградско и бяха спрели цялата лява лента), после още час пътувах Пловдив - Асеновград, поне дребното почти целия път проспа, но за сметка на това свга ми разказва играта и с тия сополи.... Не ще да ги духа.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 24, 2019, 09:26:14
Кат не ще, хващаш помпата за сополи бебешката и ще видиш как ще си смени мнението.
Майка ми даде две баници, другото го купих от фантастико. Имам толко работа след майстора че..


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 24, 2019, 11:56:59
Щастлива, спокойна и смирена Бъдни вечер ви пожелавам! Където и да сте, с който и да сте, бъдете щастливи!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alleksia в декември 24, 2019, 12:16:04
Светла и спокойна Бъдни вечер, момичета❤️

Аз се захващам с готвенето, да видим докъде ще докарам :))) Весели празници!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 24, 2019, 13:41:35
Хубава Бъдни вечер на всички.

Аз бях в мола досега. Снощи под елхата се появиха три  пакета от ММ за мен. Той вече има риза от мен, ама трябваше и още нещо. Ризата снощи той си я купи. История с ризата е много хубава. В началото на декември му харесах риза, но исках да проверя вкъщи кой размер носи на тази марка. Но след това така и нямах възможност да ида до този магазин. Вчера той ми праща снимка, че пробвал една риза и се чуди дали да си я вземе. И беше точно същата риза :) та си я взе.  Аз днес му взех и друго и обиколих за първи път TK Maxx.

Сега отивам да готвим :) Те вече са започнали :)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 27, 2019, 09:23:34
Днес е работен ден, някой няма ли да се разпише :)) :))


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 27, 2019, 10:18:55
Хайде аз, като най- работна :)
Честито Рождество, много здраве, вяра, надежда, любов и мирис на канела да има по домовете ви! *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*
Уж бяхме уредени само по гости да ходим, ама пак падна едно готвене и плескане, не е работа. ;)
Днес сме на Стефановден у братовчед ми и се надявам утре да си ядем вече вкъщи. Правя четвърта баница с праз, два топа от зеленчука отидоха, да не говорим как съм се вмирисала :). Не искат подаръци, това да сме носили. На народа са му втръснали явно баклави, тиквеници и тутманици и се търсят забравени неща. Вчера ядохме нещо между питка и тутманик, с пръжки, извара, чубрица и свинска мас, по стара рецепта /разбирай на око/ и хич не погледнахме френската торта и чиизкейка на домакинята.  :\
Вълшебната Коледа си беше съвсем обикновена, с постни зелеви сарми и пълнени чушки, само дето не прекадяваха. Парата се падна на нашата къща /на Лазар и мен/, което си е гаден номер и тайно подозирам, é са правили и друга питка после :funny: Ама и така си беше редно, то не бяха ремонти, не беше чудо,  имаме да възстановяваме разходи. :)
Развеждаме междувременно момците по лекари - на големия му се възпали окото и днес е на контролен преглед преди заминаване в Индия, на малкия му довършват импланта, та все дертове да има.
Така се изниза времето, вече ми се стяга сърцето, че пак ще се разделяме... Ама живи и здрави да сме, по- добре така, иначе ще си навлезем доста в личното пространство ;).
Хубав и успешен ден и нова подготовка за следващите празници. *INLOVE*


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Колеk
Публикувано от: marry_me в декември 27, 2019, 12:20:29
Привет, госпожи :)) :)) :)) Да вкарам и аз българските думи за сметка на благородническата титла от Остова :)) :)) :))

Честито Рождество! Пожелавам ви здраве и повече поводи за усмивки *INLOVE*

Аз съм на вълна anti-social, честно казано след тази година си пожелавам за следващата Коледа да съм на място, където не празнуват Коледа - Бали, Занзибар... :[ И после като се замисля, колкото и да искам да не се напрягам по празниците, това си е част от нещата. Не знам колко време ще сме в този състав и може някой ден да искам да е така, а да не може :( Затова, роднини кръвни и по закон, елате ми повече! Не моЖ ме съборите :)) :)) :))

Тази година пръста не съм си мръднала да приготвя нещо за празниците :[ Уж щях да правя сърмите, майка ми дойде да ми дава акъл и се ядосах, та й ги оставих тя да ги прави. Не мога да я разбера понякога, хем иска да й помогнеш, обаче иска, както тя ти каже да го направиш. За мен опциите са две: 1. искаш помощ, приямаш я във вида, в който ти я дават и не даваш акъл; 2. като искаш по твоя начин, си го правиш сам. Общо взето си прави всичко сама. Можех да си преглътна егото, да я слушам какво иска и да го правя едно към едно, ама й е крайно време да си седне на гЪзо и да миряса. Утре-другиден брат ми ще си доведе жена в къщата, това чудо няма да си захапе езика. Или пък го прави само към мен и сестра ми, искрено се надявам да е така, че не виждам коя жена ще го изтърпи това, която не ти е роднина по кръв, без да изпитва желание да я приключи бързо :)) :)) :))

Тази година ми беше много хубава, благодарна съм й. Ужасно трудна, променяща, поставяща под напрежение, изискваща, осъзнаваща, прекрасна *INLOVE* Ще ми трябва време да реанимирам от нея и да се върна към себе си. За следващата си пожелавам да сбъдна една моя идея да пътувам някъде сама за три-четири дни. Искам да отида някъде, където не съм ходила, но сама, никой не ми трябва. Ще си ходя по улиците, ще седя по кафетата и ще гледам животът как се случва около мен *INLOVE* Мисля и градът съм го избрала :girlhide:

Свекърва, твоят левъл на подготовка на храна за мен е недостижим евър :)) , както на Аличка левълът на организираност :)) В моето съзнание нямате стигане, дори не мога да разбера как успявате. Може би не е лоша идея да поработя и над мотивацията си :[

Весело изкарване на останалата малка част от годината и ако ви се прииска да ликвидирате някой роднина, да знаете, че не сте сами  :girlhide: :girlhide: :girlhide:


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 28, 2019, 12:09:48
Аз само по вайбър комуникация и вече съм на ниво- избий всички!
Затова от години не си причинявам вълшебни Коледи. Последните две са скапани и без това. }:->
Моята година дотук си беше като на Мери ми стил- отвратна но поучителна. Научих добри и недобри неща за себе си. Някои ще регулирам, други ще оставя да плаша с тях мъжете.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alichka в декември 28, 2019, 17:00:21
Днес успях да стигна до тук и да доизчета всички :)
Честита Коледа! Пожелавам ви здраве и спокойствие! Хаосът сами можем винаги да си го сътворим :)) Няма нужда да идва отвън!
Ние сме дружно всички вкъщи. Тази година също беше стройно подготвена Коледата както миналата и се получи прилично. Бъдни вечер бяхме вкъщи. Няма такава подготовка като моята. Мери ми, записвай ;) Купих червено цвекло (не го правя вкъщи, че става мазаляк), настъргах морков с царевица,направих и салата от айсберг, домати, краставици. Имахме туршия. А и теренът беше от нас ;) Баба всяка година прави тиквеник с халва. Майка пълни чушки с боб. Питката я взехме от пекарна. На ММ бабата е свикнала на гости да е точно на гости. И като сложихме плодове и ядки, си стана маса за чудо и приказ. Няма смисъл да се правят вкъщи постни сарми, за да се давят двама души с тях, а после остатъците да стоят в кутии от сладолед и да пълнят фризера до Великден. =] Изобщо традициите човек сам си ги нагажда ;)
По Коледа имахме среща с едните и другите родители. Много умело изпадам в транс и се надсмивам над гениални изказвания. ММ този път го отнася и нервничи след това вкъщи. Май и аз предпочитам топла дестинация без глъчка от италианска фамилия. Имали сме един по-различен Великден и взе, че ми хареса. Не казвам, че трябва всяка година да е така, но веднъж на петилетка може човек да отдъхне от тичането по роднини. ... И когато на човек му дойде в повече от роднини, може да се огледа и ще ахне що за хора имат до себе си нашите познати ;)
Що се отнася до изминалата година си направих изводите, включително и как човек не трябва да се самонавива, а да се възползва от моменти да пусне нещата и да ги остави сами да се наредят. Общо взето във времето все повече приемам себе си, знам си ръбчетата на характера, знам какво искам и мога да променя в себе си и какво НЕ трябва да пипам, колкото и да е неудобно за другите :))


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 28, 2019, 17:23:35
Привет и от мен.

Бъдни вечер и Коледа бяха семейни, събрахме се в къщи, беше хубаво, но изморително.

И на мен тази година ми беше като на Мери_ми.Динамична, различна, пълна с предизвикателства, но хубава.Доказах, че съм достатъчно упорита да постигна това кеото исками не ме е страх да скоча с двата крака в нещо ново и различно.

Тия дни сме без голямо дете, сестра ми я взе и спи в напите с братовчедите, чувм я по телефона и я виждам колко е щастлива.Аз така имам време малко да почина и да поспя, че иначе не си е работа.

Хубави последни дни от тази година ви пожелавам.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: ratatui в декември 28, 2019, 21:19:00
Честита Коледа (то Великден дойде, ама нищо), желая ви много здраве, топлина и уют!
Ние изкарахме много спокойни празници. Малко на 24 се разбих от готвене, ама и аз съм като майката на мери ми, ако искаш да е както трябва сам си го свършу, та питката, чушките с боб и едни меденки отнеха целия ден.
Другите дни водихме Ники по еазйодки из града и гората. Вчера с тате решихме да открием ски сезона, ама бързо го приключих с извадено рамо. Утре се прибираме до София, нашите остават там с Ники, аз се връщам да празнуваме НГ.
На мен тази година ми беше много отрезвяваща и промемяща из основи. Честно казано преоткрих едно мое много дълбоко погребано АЗ, което доста ми е липсвало. Много неща се променуха и се наместиха по странен начин, но честно казано отдавна не съм се чувствала толкова спокойна, уравновесена и уверена. Нямам търпение да видя какво ще ми донесе 2020.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 29, 2019, 11:00:00
Големият днес лети към Индия, та пак съм по кацания, излитания и прехвърляне на летища из мрежата. Както казва Панда, не се находиха тия моите.  ;) За догодина имат вече фиксирани дати тримата за Исландия и после за Канада. Това е официално, не се знае какво друго може да изскочи междувременно, ей така за няколко почивни дни. Поне дано са завършили цикъла Азия...
На малкия му се размина ходене до Истанбул заради смяна на лични документи /паспортът му изтича в края на месеца, та и това успя да уреди за малкото дни, докато е тук.
На мен тази година ми беше свързана с притеснения по здравословни проблеми, особено втората половина. Надявам се това да свърши с възпаленото око на големия баш по Коледа, че колкото повече остарявам, толкова по- тежко приемам разни вълнения.
За 2020 вече ми се ще да имам яснота по въпроси за внуци и снаха и да свършим с ремонтите, че да идват нови ;).
Племенникът, за учудване на всички, е въодушевен от Хари Потър и вече е прехвърлил половината на първата книга. Ама и моите батковци имат заслуги в това, яко го зарибиха и надъхаха с приказки и с подаръци - единият му донесе "Светещи кристали", другият- "Вулкан", все разни вълшебства с химикали. 
Доволна съм, че в София нямаше подаръци под елхи, над елхи или по елхи, а при брат ми се бяхме разбрали да е само за децата, каквото и да е. Няма нищо излишно вкъщи, освен втора "чанта с кауза", подарък от снахата. Ама като е с кауза, тоест подкрепа на жените в Пакистан за работа извън семейството, нямам против. Чантите са ръчно тъкани и доста здрави, носят се през рамо, но са твърде необичайни както за ежедневна употреба, така и за пътуване, приличат на дисагите, дето ги слагат на магарето.  :)
НИ- тата получиха от брат ми по 50лв., да си ги харчат без кауза.  ;) НИ1 си купи пуловер от Том Тейлор, по Америка я нямат тази марка и съответно изпрати снимка да го видят, а НИ2 ги заложил в казиното, спечелил 150 лв. и също изпратил снимка на билета. Хаха, брат ми коментирал на следващия ден какво ли биха му изпратили като доказателство, ако бяха пръснали парите за жени, племенникът го чул и веднага отвърнал, че са щели да му доведат жените да ги разражда :funny: Опасно хлапе е, на нашия род прилича ;)
Та така, аз се мъча да намирам време за курса по Монтесори обучение, че имам изпит на 15- ти януари. Малко ми е прекалено теоретично, не си падам и по психология и разни засукани термини и разяснения, ама като съм се хванала на хорото... Следващият модул е за работа с деца с отклонения и сигурно ще е още по- тежък.
Рат, на баща ти рамото ли пострада?
Миленски, кажи какви работи си купи от базарите, че да взаимствам идеи. Тук отново не намерих нищо ново и интересно, все старите дрънкулки, дето ги кичат по морето. Трябва да измисля нещо за съквартирантката туркиня на НИ2, че тя и майка и помагаха в изхранването му, когато получи гадното стомашно разстройство. Падала си по ръчни работи, аксесоари и разни подобни.
Хубав ден на всички ни!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: DNPDNP в декември 29, 2019, 11:14:44
Весели празници и от мен! То празниците поотминаха и остана едно посрещане на новата година, но никога не е късно :) Желая ви да бъдете все така позитивни, усмихнати, истински и великолепни!

А за новата година - късмет, здраве, щастие и радостни моменти. Какво повече да иска човек :)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 29, 2019, 12:22:32
Свекърва и твоята не е лесна! Пораснали момчета ама винаги ще ги мислиш.

Аз се опитвам да се връщам в нормалния живот извън бебетата, излизам до магазина, до болницата ходя, че имам проблеми с раната, чувам се с приятели и т.н.Само никой не приемам в къщи, че ме е страх от болести.

Какво сте планували за НГ?


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: Alichka в декември 29, 2019, 15:56:35
Свекс, тези дни щях да те скастря, че нищо за племеника ти не разказваш последно време и ти се включи с разраждането :funny: :funny: :funny:
Ние сме с децата все в движение. И като сложа и готвенето от време на време си е лудост. Най-кофти е с вятъра навън. Не могат да се наскачат и натичат на спокойствие, а пренасят енергията вкъщи. 8P
Нова година се очертава по тийнейджърски да я караме. Не толкова като години на обкръжението, а като акъл. Живи и здрави, смятам, че ще е весело. Спонтанно стана. Ще разказвам като оцелеем. ;)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 30, 2019, 09:14:14
Здравейте!

Секс, Рат нейното рамо е извадила. Изтипосвам я тук и вие да и мрънкате. Вече н-ти път го вади и трябва да вземе мерки!

Иначе твойте са ясни - ненаходиха се. Еле, пък тази Индия. ММ все казва, че му е било интересно, но не иска да се връща там.
Ама на последък имам чувството, че всички постоянно пътуват. Само ние си седим на едно място :)) Все си казвам, че един ден дребното ще порасне и ние ще обиколим поне близките държави тук. Но всъщност ММ е скръндза, а пътуването е скъпо хоби.

За нова година ще сме си вкъщи (май за трети път го пиша). Бамбук като види фойерверки по телевизията ми казва, че тази година няма да плаче. Ще видим.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: marry_me в декември 30, 2019, 09:25:39
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine: :sunshine:


Секс, Рат нейното рамо е извадила. Изтипосвам я тук и вие да и мрънкате.

Значи бива ли толкова рано за секс да се говори... :)) :))

Сексърва, купих ръчно изработени украшения. Май са нещо между порцелан и керамика, рисувани и после имат лъскав финиш. Но с едни дребни детайлчета, не знам кой е имал нерви да ги прави =]

Днес ми се очертава работен ден ама да видим  :[


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: bulche91 в декември 30, 2019, 13:26:01
Юхуу

Честита Коледа, малко закъснявам, ама да се разпиша, от телефона само ви чета по диагонал.

Аз го карам "патриархално" тези дни, до печката, нещо музата ми се е отворила за готвене, чак и кифлички месих, днес мисля още едни да замеся. На вкус ги докарах а Ла мама, на вид не баш, ама докато им хвана цаката така ще е.

При нас подаръци под елхите има само за децата, само аз и мм си разменяме. За мен, отново Фурла, малка чантичка, портмоне и калъфче за документи, нещо се изхитри МГ, само на сигурно залага, или Пандора или фурли. За него мазила за брада, много се изкефи, всеки ден се маже и реше брадата.

Не се разминахме и без болежките, мен пак ухото ме удари, външен отит, добре че си имам мазила, та се самолекувах и се оправи. Трябва да спря да ползвам слушалки... За новата година ще сме домашни, готвим се от три дни.

СекСтърва ме кефи много! А дано се оБабиш вече, че "матриархалната" не знам какво още го мъдри, па може и малкия да те изненада. Туркинята заета ли е? Хахах. Лек им път на пътешествениците. Много се чудя и аз за една Азия февруари, ама след Канада не ми се пътува в друга часова зона, такова ми се всичко след нея...

Маги, как са бонбонките? Теб какво ти има на раната? Тя и Пандата така бая време ходи на превръзки.

Мери, супер си замислила пътуването, ама не те ли страх?

Рат ще яде бой с това рамо!

Иначе, седя и мъдря равносметката за 2019та. Благодарна съм че сме живи и здрави, направихме три морета, посетих 3 държави, но личностно не израстнах, което много ми пречи, но пречката за това да не се случи си подаде молбата за напускане и се надявам с нови сили и хора да дръпнем догодина. Просто този човек ме изтощи до максимум тази година, върших работа и за нея и вместо да уча и да дърпам напред аз върших работа на пет нива под мен... Амааа така е трябвало да бъдИ.

Весело посрещане на новата година ви пожелавам, ако не се включа пак!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 30, 2019, 14:27:22
Панде и ние сме сами в къщи :) Ще си направим едни пържоли и пържени картофи, ще опукаме пуканки и това е.Взех едно пенливо вино, заради традицията, стига ни толкова.

Вече чакам с нетърпение 02.01 и всеки да отиде по разпределение на работа и градина.

Булка, добре сме всички.Ще пиша по-натам просторно, че за бъдещи мами ще е опит това през което минах.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: svekarva в декември 30, 2019, 15:34:58
То като му излезе име на човек, ходи го спри... :funny:
Покрай онова ми изказване във Фб, че успях да изгледам първата серия на Младия папа само заради голия мъж, де що имаше разголени мъже- честитки за Коледа, всичките ми ги наизпратиха. Голям срам брах, щото точно по това време кацаха и излитаха моите пилци и тичах презглава да отварям всяко пиукане на месинджъра да не е от тях, пък то - мускулести Дядо Коледовци, голи- голи в снега, жал да ти стане :P
Туркинята е свободна, добре изглежда по снимките, едно на майка и татко, с голяма къща в хубав квартал на Истанбул, ама хич не ще там да живее. Родителите и са работили в Лондон, тя е следвала  там и после се прехвърлила в Холандия. Като не е от ЕС, за много неща НИ2 трябва да я дърпа. Работните и договори са по за 6 месеца, което пък води до трудности с намиране на квартира. Разпитвам тук и си търся белята, ама май има някаква италианка от тяхната фирма, дето му е на сърце /или на полов орган/ :[, та ще видим. Другата М. изобщо не се споменава от септември. :\
Рат, лекувай го това рамо, ще се наложи операция иначе. Ти си знаеш дереджето, хич не се мами по снега, дето я го има, я го няма и един месец в годината. }:->
Маги, съвсем сама ли ще останеш след втори? Двете госпожици изравниха ли тегло и ръст? Еднакво ли ги обличаш? Те много си приличаха на снимката, но и на Моника приличаха. Как ги наричаш, с цели имена ли? *INLOVE*
Ние сме на ресторант на НГ, с още три приятелски двойки и четири от групата на пенсионерите. Бе, направо старчески дом, заведен на забава *crazy*.
Хайде, ползотворен ден и утре поне да си починем малко преди дългата нощ.  :)


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в декември 30, 2019, 16:15:35
Ех, този мой перверзен аутокорект. След "голям" винаги ми предлага "пенис". Ето, че прекръсти свекс на секс. Ма туй щото тя си е секси ;)

Рат е за операция, да не се помотва.

Аз още не смея да правя равносметки за 2019, има още един ден. След това може да си направя равносметка.

На мен не ми се готви много, ама вчера правих супа и мусака.
За нова година само баница ще е май. ММ е купил вино. А не съм пила алкохол от 6 години. Той ме навива да пийна малко шампанско на нова година, но аз не знам дали ще мога само малко.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: emmmmmy в декември 30, 2019, 23:21:41
Панди, напий се и отпусни душа.
Свекс, поне имаш социален живот по празници. Някои и това нямахме..
Мисля следпразнично да си подаря една чанта и два модела гривни дето ги нямам в колекцията си. Но първо, за да не си правя сметката без кръчмаря, ще си платя матрака и ще си купя миялна. :\
Маги,чакам с нетърпение повече разказчета.


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: магито в декември 31, 2019, 11:59:10
Весело изкарване на новата година.Не знам дали е хубаво да се правят равносметки или просто да се радвам, че сме всички заедно, здрави!Лесно няма в тоя живот това знам, а тази година беше трудно, но и хубава.

Хайде до догодина и да разправяте кой, как е посрещнал новата година.Държа Свекърва да се включи с разказ!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в януари 01, 2020, 11:17:31
За много форумски години ;)

Бамбук беше много смел до към 21:30ч тогава някой пусна една ракета, той се скри в баща си и заспа. След 00ч ММ гледа 5 Мин фойерверки и след това трябваше да гушка леко разбуден Бамбук. Аз си гледах фойерверки, имаше много яки. Изпих половин чаша шампанско. Преди 12 много ми се спеше, ама се разбудих и си легнах след 2ч и днес ми се спи.

Хубава година на всички!


Титла: Re:Месечна тема- декември - в очакване на Коледа и Нова Г
Публикувано от: pandapanda в януари 01, 2020, 11:22:58
Пуснах нова тема ;)