Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Лафче => Кафе или чай? => Темата е започната от: магито в юни 03, 2019, 07:36:19Титла: Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 03, 2019, 07:36:19
Добро утро, как сте?Пловдивчанки, как е хавата при вас след проливните дъждове.Айде в петък пристигам в Пловдив и то потоп ще го погребе тоя град.

Какво правихте за първи юни?Ние се разбихме от обикаляне и разни инициативи в града.Моника е вече голяма и разбира, включва се в разни игри, търси забавления, та беше интересно.Намаза 100 подаръка и за този празник!

Аз от сутринта съм тръгнала на опаки.Мислех че днес съм на лекар от 8 часа.Бързам, тичам и накрая да е за утре!Ще се гръмна!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: always_and_forever в юни 03, 2019, 08:15:20
Добро утро!

Честити празници на патеричка!  @}->--
И честит ни нов месец. Съвсем близо сме до лятото.

От 1-ви юни съм разочарована, както се и очакваше. Освен ден на детето си имаме празник и на града, и всичко беше насочено към него. Нямаше нищо за дечицата. Само някакви балони на безумни цени се влачеха навсякъде. Никъде песни, танци, игри. Миналата година на площада поне имаше някакви забавления, но са преценили, че тази година не е необходимо. Е, да има детски панаир на стадиона с две люлки. Явно смятат, че това е достатъчно.
Както и да е, де. Детето си има празник всеки ден и не сме опрели точно до това, но много хора останаха разочаровани. Знаех си, че трябваше да отидем някъде, но очакваните валежи ни подлъгаха и си останахме.
Вечерта имаше заря, на която присъствахме до половината, защото се размрънка, че е страшна.

И тук от вчера вали, цяла седмица, месец, се очаква да са дъждивни. Чудесно! Близо до лятото, но не чак толкова.  *db*

Хайде хубава седмица!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 03, 2019, 08:39:27
Привет от Морската столица на европейската култура! ;)
Ами, да, голям дъжд падна в петък, продължи в събота вечерта, вчера следобед и днес се мръщи отново. =]
Моите деца са се водили сами на бира - единият в Лос Анжелис, другият, в Прага. Ние подкрепяхме чешката бира дистанционно. Гласях се да ходя на даване на дипломите на племенника, ама се оказа, че ще е на Деня на детето и после ще има ресторант и почерпка, та реших да си го спестя, не съм толкова близък роднина. За сметка на това, в парка беше организирано спортно състезание и разни игри и дето се вика, от балкона се гледаше и чуваше. Щафетата беше по желание за деца и родители, всичко останало се плащаше и някак ми стана гадно, че само подмамват за балони, царевица, сладолед и рисуване на лица. Съответно се чуваха  доста ревове да се купи нещо и от уплах от крясъците на клоуните.
В петък имах водно преживяване :[. Наводни се закритата тераса и оттам тръгна по двете спални. В най- силния дъжд почнах да ръчкам отточния отвор, защото реших, че вероятно се е запушил и тогава вече стана лошо - изригна направо гейзер мръсна черна течност. За миг си спомних как по филмите съм гледала намиране на нефт и си рекох, ха, забогатях, ама това не мирише и не е мазно ;) В следващите минути вече клечах и затисках с юмрук отвора. Гащите ми се намокриха и като нямаше какво да спасявам по достойнството си, почнах да мисля какво може да се е случило. Пак добре, че инженерната ми мисъл се сети за смътни познания по ВИК... Станах и с капещо дупе и мокри крака зацопках към другата тераса, където стои сечивото на сечивата - македонският косер. Това е нещо като коса, но се ползва във вертикална посока за сечене на клони и глави. Та като един смел македонски воевода, с два замаха клъцнах тръбата, която свързва терасата с водосточната тръба /косерът сече отгоре надолу и отдолу нагоре с човката си/ и водата от терасата си тръгна по законите на гравитацията. Вероятно е имало нещо запушено или просто от силния дъжд с лед дебитът е бил по- голям, отколкото може да поеме заустването към канализацията и е започнало да връща нагоре по етажите. Звъннах първо на тези над нас, да не ни наводнят, ама се оказа, че сме единствените от подобни апартаменти, дето не сме си зазидали отвора на терасата и затова е избило при нас с налягане на почти четири етажа :angry:.
Та така по наводняването, пак добре, че си бях вкъщи и не загубих ума и дума и се справих :)Няма поражения по паркета, всичко вече е сухо.
Хубав, спокоен и мотивиращ ден на всички! *INLOVE*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 03, 2019, 08:44:58
Здравейте :)

На първи юни бяхме в Казанлък. Там в края на май/началото на юни е празник на розата и ви препоръчвам да го посетите някой ден. Тази година имаше и Казанлък Мези, та из целия град имаше сцени, люлки и всякакви забавления. Томи намаза разни неща от разходки с баба и дядо.
След обяд бяхме на кръщенето на племенника ми. Много голяма лудница са и ме натоварват такива събирания на роднини. А и Бамбук пощурява. Племенникът ми е на 1 година и сестра ми не беше съобразила, че заведение трябва да е с детски кът, а не на главна улица. Децата стояха все отвън и все имаше дежурни при тях.
Сега сме при свекърите. Нищо особено за сега.

Пожелавам ви хубаво време :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 03, 2019, 10:43:49
Привет, лейдис  :sunshine:

Свекърва, първо ме разсмя със снимката, уникално добра е :)) После със ситуацията ти :)) :)) Много обичам да разказваш ежедневни неща с иронизиране към себе си и ситуацията :)) :)) Много добре ти се получава *THUMBS* Обмисляй друг бизнес план - написването на книга с кратки разкази "Волите и неволите на една Свекърва" :)) :)) :))

Панде, докога сте в БГ? И дойдохте заради кръщавката или си взехте отпуск?

Аз тези дни бях физически зле, получих изместване на една става, където не можах да и запомня името. А и не мога да го произнеса. С две думи кофти работа. Тази става е свръзка между крака и гръбнак, от там минават всички нерви, които движат краката. Ситуацията беше  :girl_impossible: :girl_impossible: :girl_impossible: Бях полу-инвалид  :'( :'( :'( Сега съм по-добре, но още ме боли нервът, защото се беше възпалил чак под коляното. Ще трябва да положа повече усилия по себе си и да си променя ежедневието и работните навици. Че на работа като заседна и не ставам с часове от д*то.

Още два дни, ом, ом, ом и заминавам за езерата  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE* Апартаментът ни има собствено пространство на брега на езерото, мисля да си попека д*то  :[ :[ :[


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 03, 2019, 13:19:51
Здравейте от Венеция :girl_wink:
Тези дни водим един активен начин на живот, напук на всякакви форми на природни бедствия.
Имам доста да чета и още повече да пиша. Засега сме без интернет и 90% от каналите по телевизията припръцкват. Други щети нямаме. Честно казано се забавлявам доколко сме безпомощни в подобни ситуации. Забавлявам се, защото не ми се налага да ходя някъде кой знае къде, и защото ММ работи наблизо и може да притърчи с маратонки под мишница, ако се наложи.
С комшийката обмисляме бизнес план за отдаване под наем на водни колела по детската площадка, плуване с улични котки (делфините са клише) и други подобни атракции.
Хайде да ви изчета, както си трябва ;)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 03, 2019, 18:26:26
Хахха тази снимка е култова! Този виц ме разсмя
Годината накратко дотук:София диша,Варна шмърка,Пловдив плува...

Майтапа настрани, пред вода и огън герой не си, остават си опасни бедствия. А и отводнявала съм паркет и знам каква мъка е. Свекс късмет си изкарала пак че акъла ти работи на двеста

Панде много яко изглежда празника, хвана ме и мен мерак!

Олеле Миленка, ужас! Сега как си? Бе то виж и щадиш нерви и всичко и то пак избива на някъде. Аз като не пушех така не ставах от бюрото, та излизай с пушачите да се раздвижваш.

Ние изкарахме страхотен уикенд. Срам не срам, ден на детето не сме празнували, а ден на мама и тати. Реших че има прекалено много празници на които се празнува той, пък ние двамата имаме само един и ще си го празнуваме заедно. Тааа Зверо и не разбра че има Ден на детето. Петък на Боровец беше супер яко, без глас останах от викане и смях, танци до сутринта! Друго си е като сме само локалните, без големите вождове. Събота пък беше уникално, уж подарък за ММ беше концерта, ама аз май му се насладих повече.


Тъй, хайде да грейва!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 04, 2019, 10:48:41
Миленка, гледай да не стане хронично. Сега ще ти мине и замине, млада си, ще се справиш с възпалението. *THUMBS* На мен така ми се беше възпалил нерв /ишиас/ по народно, от едно спане на тясно легло с пружина - изместила съм дюшека и съм останала върху желязната рамка точно на този участък. Чак до кутрето ме болеше  :'(. Ама бях в съвсем начална бременност и ме достраша да отида на лекар, че трябваше да си призная състоянието. Да чукна на дърво, не се е повторило, но беше направо ад- ходех назад, така по- малко болеше.  =]
Пуснаха и последния епизод на Чернобил... Дори само този епизод да се гледа е достатъчно, повтарят се най- важните истини - каква е цената на лъжата и дъното на човешкото безхаберие, изказано с фразата:"Защо да се тревожим за нещо, което няма да се случи!" Колко актуално, нали? Браво на американците! Вярно, прокарват си и техни виждания като ролята на жената /сборният образ на учените е жена/, влиянието на фалшивите новини върху взимането на решения, но пък това са отново истини и не дразнят на общия фон.

Миленка, не си първата тук, която ме навива за книга *INLOVE*. Благодаря за високата оценка @}->--
Много интересни хора първо пускаха забавни истории във Фейсбук, после издадоха книги с тях и някак се изчерпаха. Ей ги Никола Крумов, Котаракът Румен, Ревюта на вафли, В малките часове и сума ти други. Имам си тетрадка от Еми и там събирам някои весели преживявания, нещо като дневник ;). Не са толкова много, а и не мога да разчитам, че ще виждам още дълго време смешната страна на събитията, за да напълня цяла книга. :P Ама не се знае, де ;)
Мина момичето да отчете водата и може спокойно да излизам вече :) Хубав ден, с много поводи за усмивки!Майка ми днес щеше да стане на 92. Често мисля за нея, но съм я сънувала само веднаж - бяхме се събрали някъде и тя се похвали, че има нови крака и нови зъби. Зъбите и бяха гордост, с правилна захапка, равни и подредени и без пломба до 50 години. Така и не сложи изкуствени. Благодарна съм и, на много неща ме е научила и от много грешки ме е спасявала. @}->-- @}->-- @}->--


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 04, 2019, 11:09:23
Свекс сериала не е американски, Британски с режисьор Швед, ХБО само са финансирали. Понеже съм отпуск после ще го пусна и аз, цяла сутрин затварям очи да не прочета спойлер.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 04, 2019, 11:15:14
Да, правилна забележка.  *THUMBS* Изхождам от приказката, че който плаща, той поръчва музиката, затова :[ И да прочетеш подсказка, нищо няма да промени отношението ти към филма *THUMBS* :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 04, 2019, 14:01:32
Хайде и аз съм вече социална. ;) Снощи отведнъж се отприщи цифрова, нет, всичко :bravo:
За миналите неща - сватбата по морето беше с доста религиозно-поучителна насоченост. Родителите на момчето били някакъв вид протестанти (не ги разбирам в детайли и не съм наясно). Затова може би всичко ни беше различно. =]
Не отидохме с нощувка, защото излишно пари хич не ми се харчат. Набелязали сме разни други цели за харчене на пари и затова се въздържаме. Да, отрепия си е толкова път! В крайна сметка бяхме 3 коли хора и някак по-друго е да знаеш, че има хора с теб, макар да не сме карали в колона.
За бала на момичето - бяха говорили как ще правят бал в тях и от две години пооправят по нещо из апартамента. Те живеят в малко жилище, но пък със стандартно голям хол. Спокойно можеха да поканят хора на кафе, сладки и по един аперитив за Наздраве. Никой не очаква, че трябва да има цял леген руска салата, както и пържоли за един полк. За заведение е ясно, че не всеки може и иска. В крайна сметка комшийката излязла от апартамента на баба си, за да има един вид оправдание защо не е вкъщи. Тя обаче се фръцнала на техните и отишла в ресторант, където празнува нейна приятелка с роднините си. И така - майката обидена що с чуждо семейство била =] Пак казвам - ако на 19 ти е простено, то с по-зрял акъл е трудно да се оправдае подобна постъпка. Май най-нещастен беше таткото. Примоли ни се да направим хубави снимки. :( Сигурно щяха да го изядат с парцалите, ако беше отишъл пред хотела... Знам ли! Всеки си е башка луд!
Първи юни не го отбелязахме с нещо специално. Кокона беше на рожден ден с баба си и дядо си. Събраха се с вторите братовчедки, с които все се разминават. Дребният не го помъкнахме по центъра, защото времето беше ще вали/ няма да вали. :huh:
Кажете този Чернобил къде да го гледам безплатно (и по възможност без теглене). Тези дни си освободих половината компютър и половината телефон. Все едно съм с нови устройства. Летят :witch: :P


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 04, 2019, 16:52:01
Аличка ако нямаш ХБО ще трябва да ровиш по сайтове.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 05, 2019, 09:49:32
Привет, нещо нямам време за форума тия дни.Настинала съм, не ми е добре, в групата на Моника има скарлатина, абе крива съм.Чакам петък да си почина, че ми писна.

Тва да работиш с хора е най-ужасното нещо на света!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 05, 2019, 10:28:05
Тва да работиш с хора е най-ужасното нещо на света!
На мен и на Булката ли го казваш? ;)
Изнервящо е по- скоро, но пък и удовлетворяващо при успех *THUMBS* ;)  *INLOVE*
Много ти се е събрало, а скарлатината е върхът на черешката. По принцип не е силно заразна като другите шарки и много вероятно е да се разминете. НИ1 така и не разбрах откъде си я хвана, а в градината не се разболя нито едно друго дете. Аз, като преболедувала, изкарах една гнойна ангина, вкъщи също останаха здрави. Все си мисля, че има хора, склонни да се разболеят по рождение.  =]
Бе, нали трябва да ти се скапе настроението и да има за какво да се тревожиш докато си в Пловдив :\
Иначе ще се постараем поне дъждът да спре ;)
Аз съм заседнала на шев и кройка по принуда. Кърпя един панталон на НИ2 и ме хващат бесовете. Машината май усеща и непрекъснато къса конци и набира плата }:->. Де да можеше да се рестартира, ама е от преди Прехода...


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 05, 2019, 10:42:33
Здравейте!

Мери, дойдохме си за дипломирането на служебното момче. Това е запланувано от една година. Естествено трябваше да видим и бабите. А сестра ми вмъкна и кръщене и стана две седмици турне из България. Не мога да определя това почивка ли беше или допълнително изморяване.
Поне успях да си науча по немски, да не ми се трупа за след това. Още 4 седмици. Ще ми липсва да пращам "любовни писма" на Дарио. А на есен той ще е в Канада, и ще имам нов учител.

Хубав ден и без дъждове ви пожелавам :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 05, 2019, 13:44:59
Свекърва, аз нали съм прохождаща в областта и чета активно. Та научих някои полезни неща - ако долният тегел е кофти, трябва да се регулира горния конец; ако се къса конецът - да се намали опъна, да са еднакви горен и долен конец; да се шие през хартия, за да приплъзва. Случи ми се наскоро да ползвам един конец от конус (за оверлог). Машината го късаше постоянно. Просто е някак по-пресукан и не върви гладко.
Булче, точно, че нямам НВО. Сигурно съвсем скоро ще го напускат по сайтове, ама ММ трябва да впрегна да търси. Той е по-мераклия за такива неща.

Тва да работиш с хора е най-ужасното нещо на света!
Подкрепям *THUMBS* Начи на патенцето в офиса й писах да ми прати резолирано копие на молбата. Познайте дали го е направила. =] За половин година не намерили време да дадат трудовите досиета на служителите на таз голяма фирма. Добре, че си пиша директно със счетоводството, поне там да са наясно за какво иде реч. *crazy*

За сметка на това вкъщи е веселба. Извадих пианото от миналата Коледа. Дребният се побърка! Само ръмжи и крещи на микрофона :funny: :funny: :funny: :werewolf: Начи това Айрън Мейдън, Аксепт и Моторхед пасти да ядат.
Отивам да готвя, че хем ми е ред, хем ми се пада...


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 05, 2019, 14:21:14
При моята машина проблемът е като я пусна на заден ход, тогава грайферите правят номера. Ама исках уж да си спестя труда и да не въртя плата и то стана като нафъкан китеник отзад... Хем и на зиг- заг, на дънков плат с малко еластан запълвах дупка, колкото 1лв. Справих се, но ми отне два пъти повече време.
Е тая мома взимвам за снаха, ама заради ризата ;) Ако е купешка, значи има пари, ако е шита от майка и, скопосна сватя ще имам. *YAHOO*  ;) Нещо много войнствено си е забучила розата зад ухото, та ще гледам да я сплаша предварително ;)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 05, 2019, 15:52:40
Да, нещо тия месеци са ми трудни.Макар да не съжалявам, че смених работното място, ми е зор на моменти.Най-ми тежи взаимоотношението с колегите, в същност липсата на такова.Но съм решила да не ми пука.

Аз не мога да шия и много ви се радвам какви чудеса правите.За сметка на това майка шие и редовно и давам да закърпи нещо на Моника. В тая връзка дребната е най-щастлива, ще изкара две седмици при баба и дядо и ще си почине хубаво!А аз чакам с трепет и се моля утре да и излезе резултата и да не е носител на тая гадост наречена скарлатина.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Bube в юни 07, 2019, 13:40:28
Привет!

Мина ми вчера конференцията  *YAHOO* Мисля, че се справих прилично, доста се старах да се подготвя. Поздравиха ме след това, даже днес ми се обаждаха колеги. Определено можеше и да съм по-добра, но мисля, че като за първи път, нещата протекоха нормално :) Поуката ми е, че виждам, че системната работа, макар и не винаги да е със светкавични резултати, дава плод. Сега целта ми е да продължавам в същия дух, за да не е както в било винаги преди, всичко в последния момент, когато някой краен срок наближи.

Къде сте вие?

Хубаво ми е вече, юни е, следват много празници и рождени дни - моят е другата седмица, на милото на края на месеца. Интересното е, че въпреки, че отметнах доста работа, очертава се да имам едно доста заето лято - съботите и неделите ми са разпределени до средата на юли. В края на юни ни се иска и да "поздравим морето" за няколко дни  *INLOVE*

Свекърва, винаги е ободряващо човек да те чете!

Маги, съчувствам ти! Любимият е на такава работа, където си няма екип в българия, всичките му колеги са в Германия и определено му липсва общуване на живо с колеги. Дано нещата се подобрят при теб!

Миленка, не съм разбрала, къде ще пътешестваш ти?Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 10, 2019, 10:37:22
Привет! Аз така и не можах да свикна с ФБ формата на форума. Нещо ми е хаотично, а и не влизам често.
Тук е умерено горещо- планината си казва думата и пази хлад. Особено скрие ли се слънцето, си е за дълъг панталон.
Извадих си нови очила за четене и работа- оказа се че не съм вдигнала диоптър а мъничко астигматизъм и оттам ми мажат буквите. Изръсих се яко, ама в крайна сметка здравето- с предимство. Дадоха ми и упражнения за очите. Да видим дали ще ги правя..
Бубе, браво на теб, радвам ти се много на посоката.
Аз ще съм на балеаж скоро този месец, отдавна не съм си правила цветно по косата, да видим какво ще решим на място.
Маги, не понасям да работя с хора, особено с българи и китайци. Но ми се налага. :\
Тотално намразих контакта с човеците покрай работата...


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 10, 2019, 12:34:59
Мъжо изрови Чернобил и сигурно довечера ще го подхващаме. Отдавна не сме правили киномаратон вкъщи. Той моите сериали не ги гледа. Гледа предавания за ремонт на автомобили и така са ми набити в главата, че нощем ги сънувам. 8P
Тези дни не смеем да мръднем надалеч, че току виж заваляло. Никакви планове не може да си направи човек за разходка.
Днес бяхме в по-различен парк от обичайния. Едва си тръгнахме - то рев, то писъци. Хич не го обичам заради онези колички, кончета, люлки срещу левче. За утре дестинацията трябва да е в различна посока.
Скоро трябва да посетя личната и се чудя за какво по-напред да си взема направление. Най-вече ми е за профилактични за децата, ама преди отпускарското време.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 10, 2019, 13:39:12
Да кажа и аз едно здрасти! :)
Минаха и заминаха гостите, кръстихме правнучето на леля ми, видяхме и вероятната снаха на единия племенник, дето е с 9 дни по- голям от НИ2. Изобщо, голяма активност :P
Естествено, най- ме вълнува кандидат- снахата. Като не ми е лична, мога само да и се радвам и хубави думи да казвам ;) Младите живеят и работят в София, а тук са взели квартира, макар племенникът да е едно дете и да имат голям 120 кв.м. апартамент с две спални. Така де, всеки да си знае личното пространство =].
Новоизлюпеният християнин бая си поплака на церемонията. Попът нещо се беше вживял в ролята си, много артистично и патетично го вдигна високо над главата си и три пъти извика силно името му, преди да го топне във водата. Онова дете като се стресна и така и не млъкна, докато не напуснахме църквата. Ми как няма да реве, като го навлякоха с дълъг кадифен костюм, с риза и папионка и елече при 30С жега. Синоптиците са виновни, щото говореха за бури, дъждове и студове за целия ден, пък то само капна и чак привечер заваля. Същия ден имаше 1000 кръщенки и две сватби, та караха по скъсена процедура. Веднага след нас дойде друго бебе и изобщо не смениха водата в купела, съмнявам се и преди това да са го направили за нашето момче.
Наложила се е нещо като мода на задължителни ритуали, съвсем като на сватба. *db* Прави се кът за снимки с балони и сладка маса, като в единия край се поставя кутия за пликове - отиваш да се снимаш с детето и родителите му, пускаш си лептата, дават ти нещо за спомен и така....
В ресторанта имаше още едно тържество на РД за 1 година, на момиченце. Гостите бяха с дрес код - жени и момиченца с розов тюл, момченца и мъже - с розови ризи. Общо към 50 розови облака ;). Сигурно са купили по един топ от всеки плат и някой сръчен приятел или роднина е шил. Мераклии хора, нали и агенциите трябва да имат хляб.
Аз да прекъсвам, че пералнята свири като на пожар, че е готова и после пак ще се включа.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 10, 2019, 14:43:04
Ай привет. В Пловдив беше супер. Изкарах си страхотно свършихме много работа и се прибрахме пребити, но щастливи. Града е красив, макар и в ремонт. Хората са хубаво облечени, има сладоледи на всеки ъгъл и беше ужасно горещо, ама не ме изненада много това.
 Моника е във фурор от цялото преживяване.

Свекърва, кръщенета, сватби всичко вече е една огромна показност и надскачане.Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 10, 2019, 15:13:18
Мераба на всички!

Нашата почивка върви към края си, сряда се прибираме. Всичко беше ток и жица до вчера, но, малкия чоджук вдигна температура, та си пие антибиотик и нурофен. Това естествено не му попречи да играе кючек вчера, амааа какво да го правиш. Мамоо падна ми температурата на стола отивам да ям и на дискотека... От сега се почва. Щеше да ми стане гузно че ще зарази други деца, но ми мина тоз мерак след като 3 дни преди това братушките видях да си водят  децата с нурофена на басейна... Стискайте палци да се закрепи. *INLOVE*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 11, 2019, 06:50:06
Здравейте :)

Кръщенето на моят племенник беше последното за деня, след цял ден кръщенета и сватби. Въобще не го събличаха, само малко му навиха крачолите. Доста бързо мина. Нямаше кой знае какво. Даже фотограф нямаше и ме накараха аз да снимам като ми връчиха някакъв фотоапарат, ходи се оправяй. Само в повече ми бяха подаръци за гостите. Сега имам три плетени ангелчета. А тъкмо изхвърлих всички подаръци от сватби на скоро.

Беше и кандидат-зетят на вуйчо ми, демек гаджето на братовчедка ми, ама него си го знаем от 4 години, вече не е нещо интересно :)) :))

Дано звяр се закрепи!

Хубав ден :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 11, 2019, 07:31:33
Добрютро.

Булка, дано звяр се закрепи!Братушките са уникални!

Панде, било е весело.

На мен от сутринта ми е много лошо.Ще избутам и днес, няма мърдане!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 11, 2019, 11:00:07
Нашето кръщене също не беше голямо, към 40 души роднини и приятели и много дечица от 3 до 10 годишни. Пуснаха дисколампа да върти светещи точки, раздадоха балоните от украсата, пуснаха музиката доста силно и малчуганите от двете тържества се сляха и пощуряха- всички на свободната площ, търкаляха се по плочките, пукаха балони, изобщо - веселиха се и ядоха само торта и сладки неща, розови и сини. Езиците им станаха виолетови ;).
Значи, друга мода е тортите да са от картон и само един пласт ядливи. Гледаш ги огромни и от красиви, по- красиви, пък накрая имаше по едно деликатно парченце само за децата. Ама компенсираха с разни произведения на кулинарното изкуство, набучени на клечка, завити в книжка, на връв, като гердан, да ти е жал да ги ядеш. Подариха ни едно кръгло нещо, с меченце отгоре, завито в целофан и със синя панделка. Реших, че е сладка и тръгнах да го ям... Пък то било магнит :[ Сега сме с три магнита, единият с моята захапка на глинената част ;).
Майката е от по- такивата, с мераци и си имаха всичко - издържани в един стил покани, тейбълки, благодарствени писма, подаръци за гости, ленти за масата, панделки за столовете, фотограф и фотосесия, та чак до тематични салфетки и клечки за зъби. Майката беше с рокля в бяло и синьо, обувки от плата на роклята, бяло- сини аксесоари и като нищо и гащите и да бяха такива. :) Таткото и детето също бяха бяло- сини. Хаха, но съседите по тържество в залата бяха с едни гърди напред заради дрес кода ;) Госпожицата им спа през цялото време в количката, искаме я за снаха :) *THUMBS*
Панди, как карате колела, един зад друг ли? Сигурно само на определени места.
Маги, главата ли пак те боли или общо неразположение? Хаха, така е в Пловдив, горещо. Сега поне не е и прашно.
Булка, видях го как си друса д- то Звяр *INLOVE* Дето викаш, почна се! *THUMBS* :funny:
Бубе, да си жива и здрава, все така умна и слаба! Хубав празник ви желая днес и да кажеш какво ти подариха роднините /за идеи, не от любопитство :[/


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 11, 2019, 11:02:58
Че 40 човека малко тържество ли се води? O_O
Мен и 15 ме боли после глава от тях. А за кръщене не ми се мисли... ВЪобще не ме кефи идеята да събирам хора, които не толерирам и поотделно, въпреки че са ми роднини.
Свекс, добре си си апнала от глината. Аз затуй първо подушвам дали е ядливо хахаха.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 11, 2019, 12:48:49
Здравейте!
Разходихме се с Дребния, поиграхме, гонихме се, гонихме котките. Сега той блажено спи, а аз съм така :eager: Захванах се да скъся едни рокли и покрай тях ме тресна музата. Сега намислих поне 10 неща, които да коригирам или шия от нулата. Взех да ги записвам, че то една глава всичко не помни. Имам една тетрадка за тая цел, та там си описвам нещата като последователност. Понякога ми е по-сложно да го измисля в стъпки, отколкото самата направа.
В търсене съм на слънчеви очила за Кокона. Някои са много бебешки и са й тесни, други съвсем дамски... Имам още време до морето, ама то и за в града си трябват.
Тези дни има Алея на книгата. Мисля да отскоча някой ден, за да попълня една-две книги от жълтата поредица на ПАН, ако са с отстъпка. Събирам си ги, а след време и на децата ще са им интересни. Едва наскоро гледах Малки жени. Не съм я чела, защото не ми е попадала. Та като нищо пак нещо детско-юношеско ще е четивото за морето.

Сега сме с три магнита, единият с моята захапка на глинената част ;).
:)) :)) :))
Покрай всички кръщенки, на които съм ходила (не са много) и на които съм гледала снимки, все повече се убеждавам какво НЕ искам да има някой ден. Ние не сме кръстили още децата :[ Все нещо по-приоритетно има като разходи. И при нас ще са 40-50 човека. На мен всички джунджурии ми идват в повече. Някак съвсем ми бягат от православното християнство. Едните са много сватбарски, другите много като за детски рожден ден. Особено разни надписи на английски (на балоните например) ми бъркат в червата. :angry:

Булче, палчета Звяр да е по-добре @}->--
Бубе, голяма промяна в теб! Продължавай в този дух :bravo:

Забравих да се "похваля" как се успах тази сутрин :)) ММ трябваше да става рано-рано, за да върне баба си от санаториум. Та измушил се той "по терлици". Обаче по презумция той *db* не знае как се наглася алармата на телефона и все нагласяме тази на моя телефон. Аз зор да ставам нямам от две години и половина, ама нищо - всеки път моят телефон трябва да бъде ползван. ;) Към 7 и малко Дребният ме събуди, ама си кротуваше в кошарата, имаше и време. Нагласих си аларма с половин оЧо за след половин час. Заспала съм юнашки! В един момент Кокона притича от хола "Мамо, някой звъни!". O_O А то, детето, станало, облякло едно елече върху пижамата, чете си книжка в хола и не ме притеснява. *INLOVE* Звънящият на вратата беше майка - идваше да взима Кокона за градина. Хубаво, че имам слънце вкъщи и знае кога трябва да е сериозна. За минути се облече, измихме зъби, лице, вързах косата и беше на вратата да се обува :bravo: Аз после половин час реанимирах и се чудих на кой свят съм :[


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 11, 2019, 13:51:39
Ами то нашето беше 3 в 1 - РД, кръщене и прохождане. Даже и за някои първо виждане въобще. Да не говорим, че родителите имаха годишнина от сватбата в същата седмица. Терминът на бебето беше в деня на сватбата, ама хубаво, че закъсня, иначе щеше да е твърде сложно какво точно се празнува. Превес имаше кръщенето, та затова и украсата в къта беше без 1- цата, но с голяма първа буква от името.
Да, балоните са с английски надписи - сините за малък принц, розовите - малка принцеса. Мен и това ме дразни, все от кралско потекло ;) За кръщене няма толкова чуждоезични, че в интернет и Пинтер- а са по- малко източно православните, но за РД всичко може да се свали на английски.
Госпожицата имаше картонена единица, украсена с нагръчкани като цветя салфетки и задължителния в последно време колаж от снимки с уточнение кога се е обърнала /НИ2 така и не разбра какво е това/, какво яде, кои песни харесва и други факти.
Поне не видях надписани с името на детето и датата на раждане елементи от украсата. *THUMBS*
В нашата църква случайно станах свидетел на кръщаване, в делничен ден. Свещите имаха принтиран образа на детенцето, името му и денят на кръщаване. Ама като ги запалиха и от топлината картинката се свлече и размаза и придоби кошмарен вид :angry:. Язък им за труда.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 11, 2019, 14:25:02
Ciao ragazze!  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Bella Italia беше както винаги бела и превъзходна.

Бубе, Честит Рожден Ден :* :* :* Още много конференции, прекрасни дни и усмивки  *INLOVE* *INLOVE*
(https://i.pinimg.com/originals/cb/37/7e/cb377e6d583a0fa1a28b32b92a290c0e.jpg)

Ние бяхме за пет дни в Италия, трябваше един от тях да сме в Швейцария, но ни се размина. Като взимахме рент-а-кара ме питаха ще напускам ли с колата граници и аз казах "Да". При което ме сюрпризираха, че трябва да платя още 110 Евро, за да мога да напусна ЕС/Шенген. Обсъдихме набързо ситуацията с мъжо и решихме, че ги изядем и изпием тези пари :)) :)) :)) Та Швейцария друг път, за един ден 110 Евро ми се видяха тууууу мъч. Тази дестинация, която посетихме, е must see in a lifetime.

Ден 1 - Кацнахме в Бергамо, взехме колата и отпрашихме към Комо. Разгледахме градчето, което се оказа над 80 хил. с огромна катедрала, приблизително с размерите на Александър Невски. Към 3 отидохме да се настаним в апартамента. Това беше един от джакпотите на екскурзията. Намираше се над самото езеро с уникална гледка, падаше се на пътя между Комо и Беладжио, не беше в населено място, там има застрояване почти по целия път, тук таме някоя вила е скочила върху склона. Закусвахме на терасата и вечер пиехме вино, докато светлините на отсрещния град плуваха в езерото. Следваща спирка Беладжио, прекрасно китно градче, което е разположено на нос във водата. Разходихме се, напазарувахме неща за апартамента и вечеряхме. С ръка на сърце мога да кажа, че Варена ми хареса много повече от Беладжио.

Ден 2 - Обиколка на Лаго Маджоре, първа спирка Арона. Има огромна разлика в усещането при двете езера, Маджоре е по-широко, създава се усещане за простор като при море, подобно е на Халкидики. Арона е приятно малко градче с голяма крайбрежна алея, обаче ние се влюбихме в една пешеходна улица украсена с въртележки по цялата й дължина. Следваща спирка беше една църква в Леза в Романски стил. Уви беше затворена и й се любувахме само отвън. Тъй като беше на хълм, имаше хубава гледка към езерото. От тук се отправихме към Стреза и там мозъкът ми щеше да експлодира. Толкова красота на едно място, природна и човешка, усещането беше все едно си в друга реалност, паралелен свят, това не може да е истина. Започваме с влизането в курорта, едни огромни хотели в стилове Барок и Бел Епок с огромни градини и много цветя. Звезди от 4 нагоре :)) :)) Спряхме на пристанището в посока Боромеовите острови, решихме да посетим само Изола Белла, защото имахме доста неща за деня, които исках да видим. Изола Белла е известен с двореца и градините си, дворецът е с толкова Барокова орнаментика, че едвам го изживях :)) :)) Толкова аристократичен кич не е по моята част :girlhide: Градините обаче бяха друго вино, огромни, цветни с различни растителни видове, птици, имаше поне 7-8 бели пауна, много красиви създания. От острова има 360 градуса гледка, в която се преплитат красотата на езерото и Алпите. Поваля ни лек дъжд, но това беше като пръски от косата на водната нимфа, в чиято чест е построена тази красота. Върнахме се на сушата и хванахме лифта за вр. Мотароне. Ей тук беше моментът, в който главата ми щеше да се пръсне. При изкачването се откри гледка към езерото, Боромеовите острови, Стреза и величието на Алпите. Благодарих на Вселената, че е създала тази красота. Усещането беше нирвана  :girlhide: :girlhide: :girlhide: Исках да остана там, бях готова да остана там (имах същото усещане и във Варена, два дни по-късно). Продължихме с вила Таранто и Паланца. Обаче след лифта не бях на себе си, та не можех да се впечатля толкова. Върнахме се за нощно Комо и вечеряхме в града, ресторантите по крайбрежната алея са много красиви, кипри и уютни.

Ден 3 - Милано. Аз още живеех в ден две и гледката от лифта. Милано е красив и приятен град, не е от чаровните (лично мнение), но пък не е и като Рим с огромните си неща :)) Катедралата е много красива, разгледахме я цялата - тераси, покрив, архиологическа зона, музей, крипти и т.н. Опитахме се да видим и Тайната вечеря на Леонардо, но билетите бяха продадени за две седмици напред :girl_impossible: :girl_impossible: Върнахме се към шопинг зоната и аз намазах бански и бельо. Чудото от много чудене си остана с празни ръце.  :girl_haha: :girl_haha: :girl_haha: Вечеряхме и се насладихме на нощно Милано.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 11, 2019, 14:25:16
Ден 4 - Тръгнахме от апартамента (който се намираше между Карено и Несо) и направихме обиколка с кола на езерето до Варена. В Леко природата беше рисувала с най-фината си четка, дъхът ти спираше, високи зъбери, отразяващи се във водата, зеленина, китни къщи, разкош. Отидохме до Кастело ди Вецио и тук щях да се гътна. Викам си аз съм си у дома, видях всичко и да си бях отишла след този миг, нямаше за какво да съжалявам. Съответно пак бях в Нирвана. Гледката от замъка е нещо, което не можеш да видиш другаде, неописуемо е. Замъкът е доста старинен, той е отбранителна крепост и гледат соколи. Има направени духове от гипс, много е крийпи. Слагам една снимка от Инста.
(https://scontent-sof1-1.cdninstagram.com/vp/31aac3dbfc33f7d5bad79292658d4853/5D9AD795/t51.2885-15/e35/p1080x1080/62020478_442424479907997_2177342069840786437_n.jpg?_nc_ht=scontent-sof1-1.cdninstagram.com)

След замъка слезнахме в градчето и се влюбих, сърцето ми остана в цвета на сградите, отражението им във водите на езерото, в тесни улички, в баирчетата, в бабите на площада  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE* Ядохме домашен сладолед и си беше дооооста домашен, вкусът беше много различен от машинния. Разходихме се по крайбрежието и хванахме ферибота за Беладжио. От водата Варена и Беладжио изглеждат още по-красиви, защото виждаш и цялото величие на надвисналите над тях Алпи. Беше много романтичен момент във водата, целувахме се, хората ни се радваха. Абе Долче вита! :)) :)) Слезнахме в Беладжио и докато завъртя да паркирам, да чакам за билет, изпуснахме Вила Мелци. Ама нека да имаме причини да се върнем. Тъй като бях платила паркинг за два часа, седнахме да пием Аперол на крайбрежната. Към 8 и 30 тръгнахме за Комо. Планът беше да се качим на фуникуляра до Брунате по залез. Ей, това беше топ изживяване. Гледката пак беше един път, залязващото огнено кълбо зад Алпите се отразяваше във водата и беше уникална феерия. Даже видяхме швейцарския град Киазо, той е на 4 км. от Комо. Така че и с Швейцария се отчетохме. Вечеряхме в един ресторант с много добри отзиви в ТрипАдвайзър и вярно ни беше адски вкусно, пихме си Аперол и Долче вита  :girlhide: :girlhide:

Ден 5 - Гугъл реши да ме е*ава  :ANGRY: :ANGRY: Тръгнахме за летището и бяхме решили от там да вземем магнити, защото предния ден се оказа, че в 9 в Комо всичко е затворило и нямаше от къде да си купиш кьорав магнит. Проверих бензиностанции около летището, за да заредим колата преди връщане. Не стига, че ни прекара през горнонанадолнище, ами се оказа и че тази бензиностанция не работеше в неделя. Хайде търси нова, даде кофти маршрут за нея и се оказахме от другата страна на пътя, хайде върти две детелини и стигнахме. Обаче бензиностанцията беше на самообслужване, ама докато вдена няколко минути бая ги псувах. Както и да е взе ми депозита, заредих и тръгнахме (вчера ми възстановиха разликата до реално зареденото, та съм доволна, няма да ги псувам повече). Тъпият гугъл реши, че до паркинга за постоянно пребиваващи ще ни прекара за "напряко" през целия трафик, където спираха шатъли, таксита и изпращачи, загубихме още 25-30 мин. в трафика. Повече никога няма да гледам гугъл мапс, ама си викам много знам на колата навигацията ъпдейтнали ли са я или не. Та уж да го играя насигурно и дърво. :)) Оставихме колата (Опел Мокка - не е моята, отпадна ми като идея, а ми беше опция, но пък екстрите и бяха добро изпълнение, дори камерата за задно беше доста реална за разлика от други модели). Затичахме се към офиса за връщане на ключа, онези в 8:15 в неделя още не бяха отворили. Пуснах им го в дупката и газ към терминалите. Имахме час до полета. Тук имахме челна среща с опашките за контрол. Летището в Бергамо е така направено, че за да стигнеш до терминала те прекарва през всички магазини, но бързахме и не само, че не успяхме да вземем магнити, ами и почерпка не взехме  :girl_impossible: :girl_impossible: Имахме 5 минути до бординга, когато се озовахме пред опашката за митнически контрол, три зиг-зага и само две гишета. Викам ей сега изядохме дървото. На опашката имаше и други българи и се успокойх, че няма да тръгнат без поне 20 пасажера. Обаче да виждаш как другите вече минават гейта и се качват в самолета, а пред теб има три реда опашка си беше доста стресиращо. Както и да дойдохме си. Спах целия ден, бях в депресия. Къде се събудих и къде трябваше да заспя. Но екскурзиите са добре, когато са в малки дози, като наркотиците :girl_wink: :girl_wink: :girl_wink:

Като си прехвърля снимките уикенда на компа, ще гледам да ги кача на облака, за да може да ги разгледате.

За кръщенета и сватби вече имам нова мантра само Аз и Той  :girlhide: :girlhide: :girlhide: Да ме прощават всички, ама не съм си намерила нервите на пътя. Сега се захващам здраво за бач, че се е натрупало като за два месеца  :girl_impossible: :girl_impossible: :girl_impossible:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 11, 2019, 14:31:10
Съжалявам за поредния пост, горните не ми се събраха в един.  :[ :[

Свекърва, тази мома сега каква ни е? Истинска кандидат снаха или виртуална? Че нещо не вденах =]


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Bube в юни 11, 2019, 15:27:29
Влизам набързо да ви почерпя с тези кексчета и после ще ви изчитам, днес май сте били по-акивни  *INLOVE*

(https://allshecooks.com/wp-content/uploads/2017/01/red-velvet-cupcakes-735x735.jpg)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 11, 2019, 16:37:07
Честита да си Бубе :)

Мери, страхотно пътешествие, все така да се отчиташ :) направо ме вдъхнови :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 11, 2019, 21:36:00
Честита да си Бубе.Все така обичана, щастлива, целенасочена!

Мери, супер е било, чак ти завидях.

Свекърва гадене и повръщане и хрема.Мъчи ме нещо ама не знам какво.Но е моментно.Да ти кажа след Пловдив ми е приповдигнато и щастливо.И някак не обръщам внимание на неразположенията си.Преди това бях изпаднала в състояние на самосъжаление, сега съм щастлива!

За кръщенетата в Плевен е така от години.Направо им се чудя на акъла на тия хора.Аз съм била и на кръщне от 100 човека и сега октомври пак ми предстои такова.Ще е лудница!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 12, 2019, 12:08:17
Здравейте :)

Днес имаше градина за Бамбук, а за мен това има кафе (в моя случай вода) с една майка на наборче на Бамбук, с която се сприятелих.

Май месец беше толкова студено тук, че още не мога да повярвам, че е 30 градуса.

Бубе, на мен ми е любопитно какви подаръци получи. Ти винаги отделяш толкова време и внимание за подаръци и ми е интересно ти какви получаваш.

Маги, дано скоро ти мине това неразположение.

Хубав ден :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 12, 2019, 13:41:22
След като вчера бях орта-будала днес си казах, че трябва да съм във форма на 100%. Сутринта един час говорих с моя приятелка. Имаме още 100 неща да си кажем, ама и двете с две малки деца си е трудно да съчетаем маршрути. =] Та с телефон на ушо и дребосък в краката се оправих, връчих бурканите за кухнята на комшийката и драснах по центъра.
От Алеята на книгата съм леко разочарована. Всяка шатра се дели от по две издателства. Баш пред Халите си е наблъскано, а сега съвсем нямаше пространство. :\ Не му е там мястото, ама важна беше идеята. Търсех конкретни неща. Намерих къде са ПАН. Ами разочарованието беше пълно :hunter: От въпросните поредици (жълтата, тази с книгите на Астрид Линдгрен и прочие) имаше по една десета сигурно. Гледах, гледах... Наистина - всичко беше с 20% отстъпка от корична цена, ама то в Хеликон държат налични почти всичките им книги, а на фирмения щанд едва намерих нещо, което да го нямам. В крайна сметка взех две книжки и готово. Предна година бях ударила греда с луксозното издание на Пипи, но тогава моя грешка, че отидох в последния ден. Сега се надявах на повече.
Като казахте подаръци - видях една страхотна възглавница с охлаждащ гел, та си я поръчах на ММ. Той ме изгледа леко на кръв, ама му поясних, че може и като за Коледа да бъде ;)
Хайде, Бубе, давай идеи ;)
Мери ми, подозирам как вече планираш следващото пътуване :)

Отивам да засядам зад машината. :moil:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Bube в юни 12, 2019, 15:03:50
Привет!

Благодаря на всички за хубавите пожелания, да ви се връща  :)

Подаръци... мога да кажа, че наистина съм много глезена в това отношение. Любимият е надминал себе си. Той винаги много се старае с подаръците ми, но този път беше уцелил даже неща, които действително ми трябват. Получих значи - обектив за фотоапарата (50 мм, 1.8f, специално за портретни снимки от тези с много размазания фон) и светкавица, чиято технология е като от бъдещето за мен. Тепърва ще се ошлайфам да работя с тази нова техника, но имам огромен ентусиазъм, а и събитие скоро.
Отделно си имам цял комплект за хранене навън на Гуш - термос (голям, за супа), кутии, чанта, дори и сламки - всичко еко/био от нераждаема стомана.

В неделя ще се събираме вкъщи, та тогава ще се отчета какво ми е измислила и родата  ;)

По принцип хич не обичам да си празнувам рождения ден с хора, та като един вид компромис, винаги събирам гости не в деня. Някак приемам за своя лична отговорност всички да се забавляват, напрягам се и въобще не усещам празника.

Два дни подред трябва да съм от сутринта в университета и мога спокойно да кажа, че това никога няма да е моето нещо, по-продуктивна и съсредоточена съм следобед. Ама, много работа имаме, сега пиша статия, която ще е първата ми с първо авторство и втората като цяло. Вълнуващо си е!

Миленка, направо ме зариби за такава екскурзия, толкова поетично описана! Само че си представям, че няма да можем нищо да обиколим, защото при първата хубава гледка, ще се залепя да снимам цял ден.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 13, 2019, 11:57:21
Привет, лейдис :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Къде се губите всички P-( =]

Пожелавам на всеки с цялото си сърце да пътувате натам, накъдето ви влече сърцето. Следващата дестинация е плод на солидни дебати с мъжО, накрая аз съм поканена на женски Мадрид (същата компания от Париж) и ако много се чуди, ще си остане с чуденките. :)) :)) :))

Дайте някоя интересна статия да обсъждаме, нечии мъж, жена, свекърва, зълва :[ :[ :[ Толкова ли няма какво да си кажем :girlhide: Иначе ще ви разказвам как мина днес бизнес конференцията инициирана от Райфайзен банк. *crazy* *crazy* *crazy*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Bube в юни 13, 2019, 13:59:58
Привет и от мен :)

Моят отчет от днес е, че си останах вкъщи, за да наваксам малко с чистене и оправяне, но откакто съм станала се занимавам с обработка на данни, защото се оказа, че някъде по пътя съм объркала два еволюционни етапа на звездообразуване и от там всичко се е наредило едно... Виновна съм, че не си водя хубаво бележки за нещата, които правя, а и също още не съм се научила добре да си пиша скриптове за автоматизация.

Мери, интерсна тема - не знам колко би била интересна за останалите, но напоследък често се замислям за духовното и психическото здраве на хората около мен, а и на мен самата. Какво ни кара да се чувстваме щастливи и защо е толкова лесно да се подхлъзнеш по посока на депресия или униние. Моята мантра от години е "здравомислие", но и аз често попадам в ситуации, където стресът и притеснението замъгляват реалната ми представа за нещата. Иска ми се да водя по-спокоен начин на живот, а в следващия момент се замислям, че всъщност моят живот е спокоен и уж няма какво толкова да ме напряга наистина. Факт е обаче, че когато няма съществен проблем, все намирам за какво или кого да се тревожа. Шантава работа, не знам как се излиза от този омагьосан кръг. Решението ми е да не мисля в тази посока, но ето че все пак ми е в главата, щом го пиша и сега.

Иначе друга тема при мен, от няколко месеца насам, са приятелите - останали сами близки на пръстите на едната ръка и се чудя дали това трябва да ме смущава. В интерес на истината, напоследък не изпитвам нужда да прекарвам времето си почти с никой друг освен с любимия. Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 13, 2019, 15:47:52
Поне е безопасна темата за бизнес конференцията, касае банката и свързаните с нея лица ;)
Ама като спомена Бубе за психическото здраве на околните, та да кажа и аз как се стреснах преди месец, при първото идване на НИ2 тази година.
Значи, той има едно много бившо гадже, още от ученическите години, дето му беше навита, ама се разделиха постепенно когато замина за Америка. Девойката се омъжи, роди три деца и почти не се споменаваше доскоро. Идва си той и казва, че въпросната непрекъснато го търси по разни платформи и било много важно да се срещнат. Имала някакъв голям проблем, а и с мъжа си не били много наред. Викам си, или ще му иска нещо по- специално, което се продава легално в Холандия, или ще гледа да се закачи някъде и да бяга после. Първото не ме притесни много, в крайна сметка големи хора са, да мислят... Обаче вероятността да се закачи с три деца, породени момчета, за НИ2, бая ме стресна. :[ Работата обаче е нещо по средата ;). Жената взела да си потупва по- често децата, ама като се започнали дискусиите за Стратегията, се стреснала и отскочила до видна психоложка. По нейна препоръка трябвало да поднови всички връзки с хора от преди брака и децата, да избере няколко с положителна нагласа и да се "погледне" отстрани, през техните очи. Питам го аз НИ2 как е минала 3 часовата им среща, пък той съвсем в негов стил, промърмори: "Май трябваше да я опъна, не виждам друг начин да помогна да се погледне през моите очи!"  =]  ;). Ми така де, сигурно само така я вижда :\. Не разбрах дали сега пак са се виждали и дали са довършили започнатото =], дали госпожата е спряла да си бие децата, но и ме е страх да питам, да не получа положителен отговор }:->
Миленка, онази мома с розите е от нета. Двуметровото и отгоре дете ходи из Розовата долина и беше крайно разочарован, че имало само стари и възчерни баби и дядовци из полята. ;) Виртуална евентуална е. :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 13, 2019, 16:29:36
Свекърва,  :funny: :funny: :funny: Вярно да я беше опънал, за да се види от неговите очи. Стига после да няма прилепване, защото опасенията ти са доста уместни.

Бубе, за психичното и емоционално здраве моето и на околните ще напиша ферман утре, докато си пия кафето и още съм с положителен поглед над нещата.  :girl_wink: :girl_wink:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 14, 2019, 02:23:54
Свекърва, пак избухна с история :)) ама е яко, че ти разказва такива  неща, че си говорите. Разговорите на ММ с майка му са болезнени за изтърпяване. Той мълчи като пън, тя се мъчи с ченгел да измъкне нещо. Аз стоя и се чудя, да говоря ли, от инат ли мълчи, нещо иска да им спести ли.

Бубе, роди поне едно дете и ще ги забравиш тия душевно-ментално-психогически въпроси. Стига никой да не кашля,повръщa, или да е с температура и си пей сърце и стресфрий.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 14, 2019, 07:50:32
Бубе, роди поне едно дете и ще ги забравиш тия душевно-ментално-психогически въпроси. Стига никой да не кашля,повръщa, или да е с температура и си пей сърце и стресфрий.
Едно ако е, иди- дойди, ама виж тази с 3- те какви дертове си отваря :funny:
Панди, говорим ако той реши, или ако го хвана в добро разположение на духа ;). Мъча се да не намилам /облъчвам/, да не питам и да си казвам мнението, само ако съвпада с неговото ;). По сериозни въпроси обаче гледам да си кажа "нещото" кратко и ясно, пък той да взима решение. Вече го мързи сякаш за се хаби и да ми прави напук и комуникацията ни е значително подобрена. С него ми е лесно, че и двамата не се взимаме твърде на сериозно. Родният не е в течение на горната история, трудно би я схванал. НИ1 реагира малко неадекватно в последните години, там се чувства влиянието на М., непримирима боркиня за женски права и свободи, та получава само преработена информация по толкова деликатни въпроси :[ ;)
На най- близките ни приятели синът, семеен с дете, живее в чужбина им се обажда всеки ден, докато е в метрото. Какво си говорят по 15- 20 минути, не зная, но явно има потребност да споделя. Снахата и тя звъни на майка си ежедневно. Ние говорим 1 път седмично официално, иначе разменяме /аз, Родният не се занимава с такива неща/ по някое изречение във Вайбър и толкова. Ще вземем да си омръзнем ;)
Миленка, много ми беше интересно да прочета за пътуването. Ти си третата ми позната, която ходи по тези места в последните месеци. Другите не са толкова въодушевени от красотите, сигурно защото са обиколили света и се впечатляват от други неща. =]


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 14, 2019, 14:46:19


Бубе, роди поне едно дете и ще ги забравиш тия душевно-ментално-психогически въпроси. Стига никой да не кашля,повръщa, или да е с температура и си пей сърце и стресфрий.

 :badgirl: :badgirl: :badgirl: :badgirl: мани, все това ми е в главата, като някой го мъчат други въпроси, ама то всичко си е до времето. Аз като четя Бубето, толкова и завиждам, амааа тя си знае какво и е наистина. Опитвам се да се уча да не изкарвам моите проблеми най-велики, ама хич не ми се получава.

Да обобощя : аз съм на урбазон и антихистамини, работя от вкъщи щ, ям картофи вече 3ти ден, умирам от глад, Звяр е на пулмикорт че е с ларингит, ММ е с 39 градуса темпертура.

Има ли тема за екскурзии,имам описано почивката, ама не ми се слага тук, че ме е срам след на Миленка екскурзията да разказвам как се размазахме от ядене  :[


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Bube в юни 14, 2019, 15:27:14
Привет!

Знам аз, че нямам съществени проблеми и не ме разбирайте погрешно, доволна съм си от живота. Но просто откакто се помня, винаги за нещо се тревожа. Много рядко смея да си отпусна душата напълно, защото все едно "много хубаво, не е на хубаво". Не знам дали едно дете би променило тези ми качества, ще видим, когато му дойде времето.

Булче, разказвай смело, интересно ще ни е  ;) И оправяйте се бързо!

Свекърва, и на мен първата ми мисъл беше колко откровен е НИ2 с теб! Обаче гледай ти какви неща се случват с хората, малко като от нагласено реалити ми изглежда  *crazy*

Днес вече официално мисля, че сме лято, откривам сезона на сандалите и леките дрехи. Даже на път за работа намазах една рокля  :girlhide: Вече много ми се ходи и на море. Дано времето все да е така хубаво и в края на месеца, тогава ще отскочим до там и ще празнуаме рождения ден на  любимия на плажа  :danceg: (само ощв не мога да му измисля подаръка...)Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 14, 2019, 15:39:21
Булче, И да разказваш и да не разказваш, като видях на какво приличаш съм пас за Турция :)) :)) :))

Както е казал класикът  "Човек само когато знае к' во му е, само аз си знам к'во ми е"

Но децата променят всичко. То и аз като чета Бубето и Мери си спомням блажените години преди Бамбук, но въобще не искам да се връщам.
Ама и сега разни екзистенциални въпроси понякога се нищят. Приятелката ми тук е учителка по религия и философия, а съм историк, та понякога се чудим как от приема в детските градини стигаме до Холокоста, Чернобил, Великото преселение на народите и тем подобни.

Вчера бях на родителска среща в детската градина. Малко ми стана странно, че почти всички деца от яслата на Бамбук са заедно, а той е в друга група. От групата за игра ще има познати, но не са му приятелчетата. Но пък учителката му ми направи много добро впечатление. И говори  много добре английски, та поне ми обясни какво не съм разбрала.  От стаята се вижда жп линията, така че ще е доволен :)

П.с. Бубе, такова състояние "Да си отпусканеш душата "го има само при много малки деца. Да, едно дете ще го промени това - ще стане много по-зле :)) :)) :))


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 14, 2019, 15:58:43
Ето, намерих къде да си я пусна http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,24579.15.html

Бубе, дет му се казва на чист български, енджойвай си времето!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 14, 2019, 18:12:19
Пандич, сега на целодневна градина ли ще тръгва детето? Не започват ли към края на август, моите сведения са за Германия, де. Ще има ли пак адаптационен период? На моите познати задължително им искат човек, който да е на разположение първите две седмици, макар детето да е ходило на ясла. Групите за игра кои деца обхващат?
Хаха, сега вече сигурно ще го занимават, едва ли ще го оставят да гледа по цял ден влакове ;)
Пак от тези познати, учителките в яслата, хем частна, били чужденки- две чехкини и една латвийка, следвали, омъжили се и останали там. Срещу допълнително заплащане можело да гледат детето в яслата или в дома му до 23 часа. Не ги учили на песнички и стихотворения, не моделирали, не рисували, само игра и по разходки. Сега обаче, в градината ще има "тематични часове", по избор за деца от три възрастови групи заедно. Отново изискване било детето да казва заповядай и благодаря, да може да си познава името, написано на ръка /или поне първата буква/, да ходи само до тоалетната и там да се обслужва само /бърсане, вдигане на гащи и пускане на вода/. В яслата ходеше задължително с гащи- памперс, нямало проблем да е пак така, но не им ги сменяли. При "аварии" викали родителите направо да си ги взимат и оправят вкъщи, а докато дойдат, правилото било да седят на пластмасови столчета в сервизните помещения. Майките били много притеснени от последното, но и аз си спомням, че съвсем в началото НИ1 имаше разстройство и ме викнаха да го взимам. Държахме задължително един кат резервни дрехи в гардеробчето и май учителки и лелки помагаха да се преобличат в по- леки случаи.  *crazy*
Булка, ние Нова Година сме карали в Турция чрез Емералд. Също нямам забележки, само дето много се яде- това да опиташ, онова да видиш какво е ;). Турските сервитьори са все красавци, ама бая нисички и слабички :[. Хвърчат, все едно са бегачи и никога не са в лошо настроение. Хаха, винаги са по- любезни с мъже и мъжки деца, забеляза ли?
Бубе, това са си неща от живота нищо не е нагласено. На мен с две деца ми идваше да ги пребия понякога и едва се въздържах да се разминем само с крясъци от моя страна. И отношенията със съпруга минават през много сложен етап, та като нищо човек да изтрещи. Пък на психолозите само това им дай, особено ако са от префантосаните бивши манекенки и фръцли от хайлайфа - ей ти Кобилкина кви ги приказва да си оправиш брака :angry:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 15, 2019, 15:11:28
Булче, добре си го разказала :) повечето хора споделят подобни неща за морето в Турция. Да оздравявате всички.

Свекърва, на целодневна тръгва, но докато си намеря работа ще е до 13ч. От 02 септември започва. Ще има пак адаптационен период. В началото на юли ще идем да разгледа градината, след това 1-2 дни по 1 час и постепенно се увеличава времето. Но ако няма кой да се занимава оставяш и те се оправят. Но повечето хора тук си предвиждат две седмици поне.
Групата за игра е за деца до 3г.  на Бамбук това са му последните ходения.
В сегашната градина също ги занимават. Имаме нещс правени от Томи за Великден, Muttertag, Vatertag. Пеят песни, той винаги се включвал с на-на-на.
В градината казаха, че цял ден правят креативни неща и играта е само след следобедния сън.
В яслата сме оставили памперси и кърпички. Имат един рафт с 20 отделение и там са отделени на всяко дете. В градината няма никакви изисквания. Само ако още е с памперс да се занесат памперс и кърпички.  Изискването е да не носим ранички и пантофи, които са много сложни за закопчаване, защото децата трябва да се научат сами да се справят с тях.

Днес на немски първите 10 Мин бяхме само аз и учителят :)) после дойдоха още две :)) много беше забавно, направо частен урок. Почивката ни беше половин час, защото нещо се заприказвахме :)

Тук днес вече е прекалено горещо тук.

Хубав ден


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 17, 2019, 09:39:27
Привет, никакви ви няма.Как издиянвате в тая жега?Аз ще умра!Събота и неделя бяхме на гости в София, изкарахме си супер, но беше просто много топло.Тая нощ пък съседите си крещяха по терасите и днес едва гледам.А е едва юни!

Екзестенциалните въпроси са ми от рода, ще успея ли да възпитам детето адекватно към днешния начин на живот?Това е!И да ви кажа по-трудно е от да си отговоря на въпроса де е моето място във Вселената.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 17, 2019, 09:41:27
Маги? Добре ли виждат очите ми ?


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 17, 2019, 09:50:40
Магииииии  *YAHOO* тихичко честитооо  *INLOVE*  *INLOVE*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 17, 2019, 09:59:52
Да, добре виждате. Чаках да мине първата ФМ, че много зор беше тоя път. С Моника ми беше зле ама тия двете ще ми разкажат играта. И да две бебета са. Късмет! Имахме няколко загуби, прокървявания, биохимични преди тях и сега върнахме две за всеки случай. Те пък упорити се явяват. Та гледам да избирам до четвъртия и се надявам да спра да драйфам.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 17, 2019, 10:03:22
Е това е новина! 2! Много, много се радвам за теб!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 17, 2019, 10:08:14
Ще е весело в нашата къща  :danceg:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 17, 2019, 10:24:18
Много се радвам! Стискам всички налични палци!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Kiwi в юни 17, 2019, 10:29:20
Да, добре виждате. Чаках да мине първата ФМ, че много зор беше тоя път. С Моника ми беше зле ама тия двете ще ми разкажат играта. И да две бебета са. Късмет! Имахме няколко загуби, прокървявания, биохимични преди тях и сега върнахме две за всеки случай. Те пък упорити се явяват. Та гледам да избирам до четвъртия и се надявам да спра да драйфам.


Маги, не бях влизала тук със седмици! Нещо ме привлече днес. Страхотна новина! Леко бременеене и щастлив финал! Прегръщам те!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 17, 2019, 10:32:49
Маги,  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE* Лека бременност за напред и прекрасни бебоци на финала. Ей така се правят три  :girl_haha: :girl_haha: :girl_haha:

Прекрасна новина за усмихване на деня  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Значи, ако отворите тема за Бебета 2019, току виж с Фери сте повлекли крак и форума се напълни с мами  :girl_wink: :girl_wink: :girl_wink:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 17, 2019, 10:34:34
Леле, 2 *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO* Ха дано поне лесно се гледат после и най- важното да са здрави! *THUMBS*
На снимките от Пловдив изглеждаш много добре, макар и "посърнала" от гаденето и неразположенията, та като нищо да дойдат две момчета :). На Моника ще и се стъжни живота, ще се налага сериозно да помага, милата.
Аз си забравих приказката, толкова се развълнувах :'( :'( :'( *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 17, 2019, 10:43:49
В Пловдив ме беше хванал адреналина. Наистина е голяма емоцията на всяко ДРЗ за мен.
Моника за сега щяла да помага, но Леглото не си го дава!

Благодаря за пожеланията, за сега само се моля да са здрави и да избираме до деветия.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 17, 2019, 11:33:35
ама как , това е новина! Я кажи пол знае ли се? Термина кога е?


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 17, 2019, 12:27:40
Нищо не знам. Мина първа ФМ, но при две е много сложно да се види всичко. Поне знам че за сега са ОК. Голямо ръчкане и гледане беше. Термина е на нова година. Подаръци ще има за всички от сърце  :girlhide: :girl_wink: хахахаха
Та ако съм мрънкала много последните месеци, те са виновни!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 17, 2019, 13:32:53
Леле, какви новини съм изпуснала! *YAHOO*
Тъкмо да се похвяла от пътуването ни до София и Маги ме зашемети *INLOVE* Много, много, много се радвам за вас! :bravo:

Напоследък хич нямам време да пускам компютъра, а и едни екстендециални въпроси ми са в главата, че хич не е за хвалене. ;) Присещам се да пусна едно заявление за ясла, но още душа не ми дава. Хич не искам да викам на магарето Дий! Така или иначе обявени места няма, затова и зор да следя нещата не си давам. Ама ме чопли вътрешно и не ми дава мира... Особено нощем =]
Естествено всичко е премесено с отпуск, заплата (кога ще я получа), работа, комуникация с хора и тн. Нещо хич не съм на работна вълна и този път очаквам как няма да ми е до общуване с хора извън най-близкия кръг.
Имахме остра нужда от почивка с ММ. Някак и двамата сме изморени физически и психически. Понатрупа ни се умора, а морето е още далеч. Така спонтанно той измисли, че за рождения си ден, който е днес, ще ходим до София. Бяхме без децата. Това е за първи път от времето, когато се канехме да ставаме кумове. В един момент той ме накара да се чувствам виновна едва ли не що за егоист съм, защото подхвърли, че може да вземем Кокона все пак с нас. После обаче се отказахме. =] Дребният щеше да е в пъти по-спокоен поне с кака си наоколо. Та не жалихме бабата и я натоварихме от петък та до късна неделя.
В София си изкарахме жестоко! Някак ми е леко увредена психиката и се стреснах към 7:30, че съм се успала и какво ли правят децата. После се сетих на кой свят съм и дръпнах още малко сън. Жегата не ни спря и направихме хубав тур по центъра. Към културната ни програма имах включена среща с две хубави дами :danceg: :danceg: Познайте кои :P Маги, теб не сме те видели, ама това тотално би избило рибата ;)
Вечерта направихме едно гости на родителите на кумицата. Хапнахме, пийнахме, посмяхме се. В неделя що сън отнесох! Събудих се подпухнала! Върнах се в студентските години направо със спане след 10! O_O Пак имахме разходка и се прибрахме късния следобед.
Пътуването ни се отрази добре дори в частта си да изберем дали да говорим, или да мълчим в колата. :) От снощи децата ни висят по крачолите. Днес има леко наказателна акция спрямо нас, но това е част от чара ;)

Свекърва, това със зорлем намирането на контакти отпреди брака ми е много хард. Може да го пише в някои дебели книги, ама по балкански НИ2 добре го е казал в частта с опъването ;) И аз се възхищавам за комуникацията, защото при мен и моите родители по такива теми няма. Спестявам всичко, че дудненето на майка ми и изкривената й представа за света ми е в повече. Баща ми е бил винаги пък в страни, защото не иска да ми се меси с размахан пръст, а и в повечето случаи го е било срам да пита и подпитва.
Булче, и теб те изчетох току що. Бързо да се възстановите и все пак да остане хубав спомен от почивката :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 17, 2019, 14:01:57
Ей, като вземете да казвате половината неща, мен пък ме наляга конспирацията :funny:. Еми беше казала на другото място, че ще са две в София, ама по барове. Обаче нищо чудно да сте имали чукната среща трите, макар двете да не се явявате на онова място. Така ли е? *YAHOO*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: always_and_forever в юни 17, 2019, 14:25:31
Здравейте
На мен нещо не ми се пише напоследък, пък и що ли?!
Имам и сто неща на главата. И с ММ обсъждахме сериозни теми тия дни, че имах нужда да си излея душицата. Нещо ми се струва, че боксувам на едно място. Ама в дупка съм сигурно, че РД наближава.
 =]

Маги, честито! Много се радвам за теб!  *INLOVE* Дано всичко се развива нормално и спокойно до край. Един път и аз да мога да кажа, че те подозирах от известно време. Дано и неразположенията ти скоро да те напуснат и да се радваш на бременността.  :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 17, 2019, 17:05:19
Ей, като вземете да казвате половината неща, мен пък ме наляга конспирацията :funny:. Еми беше казала на другото място, че ще са две в София, ама по барове. Обаче нищо чудно да сте имали чукната среща трите, макар двете да не се явявате на онова място. Така ли е? *YAHOO*

Свекърва, нищо не ти разбрах  *crazy* *crazy*  :[ :[ :[ Прощавай ама съм руса и ми трябва директно изказване. Доколкото разбирам аз в схемата с "ония двамата и онзи третия" :)) :)) Само че се явявах и на двете места, та не вдянах кой две къде не се явяват  :[ :[ :[ 


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 17, 2019, 18:09:49
Хаха, ти и Аличка не се явявате във ФБ - групата. Там Еми беше подметнала на Надето, че ще бъде с още някого от форума през почивните дни.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Feribotka в юни 17, 2019, 21:13:11
Ох, влизам само да кажа, че подсмърчам пред лаптопа от кеф за Маги  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*
Няма да бременея самотно  @}->--
Мързи ме да пиша повече, ама сме добре  :P


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 18, 2019, 07:08:35
Добрютро, как сте? Аз тази сутрин ще отида на работа малко по-късно, че нямаме шеф и няма кой да отключи.

Гери направи тема, че аз съм все през телефона. Ще си пише двете, пък знае ли се


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 18, 2019, 08:50:53
Магии, лека бременност оттук нататък! *INLOVE*
Много се радвам за теб!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 18, 2019, 08:56:55
Ахахах Свекс, нашето си е сложно. Първо че често не си знаем бройката, че в последния момент някой му изниква проблем. Инак по баровете често сме две, с опция за трето лице е , ако се лепне някой непознат досадник.  :yes:
А на тур обиколката бяхме една сурия хора. И аз много се радвам че видях Али и компания, с Миленка успяхме да се вместим в дневната им програма.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 18, 2019, 09:31:29
Така де, познала съм кои сте :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 18, 2019, 09:57:09
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine:

Тук е някаква жега от сутринта, имам работа за целия китайски народ и почвам да се въртя в кръг, ако не се мобилизирам веднага :girl_impossible: :girl_impossible: :girl_impossible:

Напоследък не страдам от никакви екзистенциални въпроси, наслаждавам се на прекрасното време, което имам тук и сега, чувствам се просто перфектно в тялото си, харесвам се, харесвам си нивото на дзен. С няколко думи екстра съм, не ме мислете :girl_wink: За мен емоционалното и психично здраве са малко или много моментни състояния. Както си ОК и изведнъж прас, хайде долу. А до това колко си силен емоционално и психически зависи колко бързо ще се изправиш, а в някакъв момент да не позволяваш на една значителна част от ситуациите дори да те разклатят. Преди бях критична към родителите и семейството си, наскоро спрях, вече не съм. Даже напоследък така преосмислих нещата, та направо ги харесвам, те са чуднички *INLOVE* Успяха да ни научат какво в действителност е важно в живота, да не се вземаме прекалено на сериозно, да прощаваме, да помагаме на приятелите и семейството си, да сме отворени към живота и света, да живеем с кеф. Научиха ни, че когато нараниш някой, трябва да носиш последствията, да се извиняваш, да говориш, да общуваш. Че най-важното нещо не са чувствата на другия, а твоите собствени. И да трябва да пазиш тези на партньора, но без да се поставяш на втори план. Мисля, че родителите ми са силни емоционално и психически. Но за да стигнеш до това ниво на възприемане, трябва да си изял доста ла*на, да те е боляло дълбоко, да си ревал като магаре и още куп други негативности. Може би сме така устроени, за да се убедим какво е наистина важно и ценно, трябва да сме страдали за него. Донякъде разбирам Бубето и нейната нужда от тревожност, това си е закодирано в нас. При някои е по-силно, при други по-слабо. Но също си мисля, че едно дете променя това чувството, защото обектът на тревожност се концентрира само в съществуването на едно малко човече.

Отпадна ми едната командировка и сега се чудя на оферта за женски Мюнхен, ама така съм разорена, че картите ми реват. Обаче ми се живее две не виждам :)) :)) :)) :[ :[ :[

Изчезвам да работя, че 150 човека са на моята главата. И ако не си свърша работата, няма да има за тях  :girl_impossible: :girl_impossible: :girl_impossible:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 18, 2019, 13:21:27
Може картите да реват ама ти нали не ревеш! :(
Вива Мюнхенннн :danceg:

ПС : Днес малкият вика: Искам сиви!
опулих се - викам кой пък си е търсил работа пред него и потънах в конспирации. Сега разбрах че искал да се завие.... O_O


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 18, 2019, 13:43:16
Доколкото разбирам аз в схемата с "ония двамата и онзи третия" :)) :))
:)) :)) :))
Предния път с Еми се разминахме, ама сега имахме предостатъчно време. Зарадвах се на Мери ми. Аз на всяко ДЗАК бих се радвала в тоя случай. Разходката беше по жега, но успяхме да си вземем почти план максимум за деня.
Нямаше как да съм в схемата за питиетата вечерта, че и родителите на кумовете трябваше да уважим. С кумицата сме със слаби ангели. 8P Последният път, когато ни изтърваха по женски, беше на едно гостуване уж по без повод. Към 11 вечерта й дадох зор да се облича, че бяхме заформили тайно нейното моминско парти. Като главни действащи лица не можехме да пием тип "не сме оттук и сме за малко", ама се разбихме от смях и танци. :danceg: Обещали сме си пак женска вечер, но да видим кога.

По културния въпрос - с ММ имаме още два музея по центъра за посещение. Това в перспектива разбира се. Иначе установихме в Етнографския, че от компания от 6 човека всички имаме алергия към интериора от 80-те. =]

Снощи едно приятелче ме намери пред блока. Другия месец може да съм работна за няколко дни за по няколко часа, за да се отдаде на почивка. Подметнах, че ще имам нужда от осигуряване за в един момент, а той моментално каза, че ще го направи. O_O Дори не ми даде шанс да го питам! Някак видях лъч светлина!
Моите родители са леко кукави. Снощи майка звъня към 11:30, за да се разберат кой ще води Кокона на градина. Затворих й, защото вече всички вкъщи спяха. Дребният ни разказва играта, че сутрин пак взе да се буди рано. Морално ли е да го слагам да спи с маска за сън и с антифони?


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 18, 2019, 13:58:13
То по тези причини е измислено съобщението, най- много едно дзън да се чуе. НИ2, като виден нарцисист се записва на звук, под предлог, че го мързяло да пише, ама ми се струва, че иска хем да се порадва на гласа си, хем да има следа, какво точно е казал.
Али, дано пък стане за по- дълго и да ти хареса работата *THUMBS*
Миленка, ако не друго, поне ще се разхладиш малко в Мюник  ;)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 18, 2019, 14:13:13
Али, и аз се радвам, че се видяхме било то и за дзак, винаги си добре дошла за женско излизане, само да са ти здрави ангелите :)) :)) :)) :girl_wink: :girl_wink: :girl_wink:

Може картите да реват ама ти нали не ревеш! :(
Вива Мюнхенннн :danceg:

ПС : Днес малкият вика: Искам сиви!
опулих се - викам кой пък си е търсил работа пред него и потънах в конспирации. Сега разбрах че искал да се завие.... O_O

Еми, ти знаеш, че не е само Вива Мюнхен :danceg: :danceg: През август е Вива Хърватска, през септември е Вива Мадрид и ако юли прасна един Вива Мюнхен, познайте кой ще е бездомен от октомври  *crazy* *crazy* *crazy*

Свекърва, Мюник не е моят град, нали ходим там на панаир, скука, скука  :[ Да се върна на впечатленията за Езерата и твоите познати. Мога само да кажа, че всеки се впечатлява от различни неща. Аз обичам планини, комбинацията планини и вода направо ме пуска в ступор. Не харесвам грандомански, огромни неща. Виж малки калдаръмени улички, отражението на теракотените цветове във водата, синьото небе и колаборацията от цветове е моето нещо. Сигурна съм, че твоите познати биха се впечатлили повече от Ревиерата, но там е бяло/кремаво, с усещане за аристократизъм, лукс и т.н. Мен ми харесват нещата с чар, душа и харизма. Така че абсолютно не съм съгласна и си оставам впечатлителна към езерата, особено Лаго ди Комо - Варена, Беладжио, Леко и Комо. И Стреза на Лаго Маджоре  *INLOVE*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Feribotka в юни 18, 2019, 21:50:08
Ох, добрах се до вас  @}->--
Значииииии само едно ми липсва от моминския живот - повечето пътувания, е и сънят де  :[ И сега щъкаме, но само в родината и по-кратки. В чужбина не сме ходили от преди да родя Мис. Бях се наточила тази есен за КЪДЕТО И ДА Е, ама други емоции ще ни тресат. Живея със самоубеждението, че само и второто да стане една идея по-самостоятелно, ще наваксваме, ма без тях, щото и без тва нищо няма да помнят  =]
Леле от вчера ми е приповдигнато за Маги  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*
Аз тази седмица мисля да приключа работа в сряда, после ще си пусна болничен, щото малко изпуших. Нещо не ми почна добре работният месец и имам нужда от рефреш. А и като се сетя другият колко събития ни чакат  :[
На ММ му писна да чисти вкъщи и взе прахосмукчка робот от лидл. Доста добре се справя, дори неочаквано. Само килимът има какво да се желае, ма той е труден дори и за голямата. Най ме кефи, че обира всички кучешки, котешки и заешки косми, завира се под дивана и под масата. Малко е хаотична и ми минава по 100 пъти кухнята, ма явно има кво да се чисти там :)) Мислех, че ще се метне от стълбите, ма е предпазлива като Мис и си седи на едното ниво само ;)
Днес поръчахнов телефон за РД на ММ, няма да е изненада, щото отдавна си го е харесал, ама изненадите догодина за юбилеят ;)
Хаха искам Сиви, много пък работен :)) Нашата непрекъснато казва, че отива на работа и като я питаме какво работиш - разни работи ;)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 19, 2019, 07:48:54
Привет!
Ей, налегна ме старческо безсъние :[. Въртя се по цяла нощ и само глупости намилам в главата, после през деня ходя като пияна. Котката даже се изнесе от краката ми, за първа година от живота си...
И едни ужасяващи новини по радиото за Нилски, Флорентински и разни други трески пускат в ранните емисии, не ви е работа.
Миленка, приятелите се впечатлени повече от швейцарските и немските езерни гледки, а от комбинация вода и скали са за Капри, Соренто и Неаполската част на Италия. И вярно, Ревиерата им е много на сърце. Понякога зависи и от моментното състояние на духа, пък и от възрастта. Аз, като Фери, където и да е бих отишла :)
Али, за кой Етнографски музей говориш? В София са направили някакъв за 80- те, ама е само апартамент и нещо като библиотека- кафене. Аз пък си мислех, че всички, родени около Прехода са луди по този период и интериора му, съдейки по НИ2 и приятели. Е, не да ползват мебели и уреди, само за малко да им се порадват и посмеят. Хаха, секцията с кристални чаши и купи вкъщи са истинска атракция, първо това показва. Следва уредбата с тонколони и все още работещата част с касети ;).
В тази връзка, сещам се за изпитите след 7- ми клас и по- точно за текста за чипровските килими. Ами не знаят повечето деца за какво става дума *crazy*. Учат го в училище, ходят по Етъра, Златоград и други уж етнографски резервати, но така и не ги разпознават вече. Не зная каква е причината, може би, че вкъщи не се коментира ли, обзавеждане и традиции не ги вълнуват ли, пък и изобщо нужно ли е да го знаят =]. Покрай това момиче, дето сме го взели под наша /пенсионерска/ опека, правя разлика с моите деца, колко много неща не знае за света. Бе, не е работа да живееш в махала в Родопите и животът ти да се върти около   насъщния. Стискам и палци, днес е на математика.
Хубав ден на всички, големи жеги ни чакат до края на седмицата :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: always_and_forever в юни 19, 2019, 08:09:54
Здравейте!

Жега през деня и вечер като изплющи тоя дъжд. Вчера буря беше тук. Тъкмо се обличахме да излизаме и добре, че се забавихме, че щеше да ни отнесе.  :girl_impossible:

Криво ми е! Още едно детенце не успя да изживее детството си! Всеки ден чета, чета, чета за развитието му и днес...не можаха да се съберат пустите му пари!

И на мен само глупости са ми в главата. Предпочитам да се занимавам с нещо, че иначе глупости мисля.

Хайде хубав ден!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Bube в юни 19, 2019, 10:30:00
Привет!

Какви прекрасни новини, Маги, честито! Две бебечета! Да сте живи и здрави :)

Ей, трябва хората да бременеят, че да се върне активността тук  8P

Тези дни ми е доста хаотично, подхванала съм 100 задачи, а имам и изпит по английски в петък (води се минимум по западен език за докторантурата), но пък чудното е, че не съм се притеснила както обикновено. Дано мине добре, но ми е прекалено лятно, за да се тревожа  =]

Миме, не си го слагай толкова на сърце, за жалост всичко се случва в този живот... Аз понеже също се натоварвам много от тези неща, ако не мога по никакъв начин да помогна, просто не ги следя.

Свекърва, не е само да си в махала в Родопите, имам чувството, че хората като цяло (или една голяма част) живеят живота си като коне с капаци. Простотията е навсякъде! Напоследък ежедневието ме среща или с много ограничени индивиди, за които единственото удоволствие е на маса с ракия (като имам предвид запой, а не приятелска сбирка) или пък високомерни, арогантни и надути хора, които си мислят, че са над всички. Заключението ми е, че май трябва да си общувам само в добре познатия ми кръг от приятели и да не го разширявам. Хич не обичам да генерализирам така, но това са ми пресни впечатления, затова си позволявам.

Но да не се впускаме в лоши мисли :) Днес най-после избрах подарък за любимия, поръчах го, да се надяваме, че всичко ще е в ред. Нямам търпение да дойде рожденият му ден и да сме си на море!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 19, 2019, 13:12:44
Здравейте!

Не са ми интересни 80те, неща от този период все още са навсякъде. И малко ме дразнят хората, които уж им се радват, а всъщност се подиграват.

Успех с минимума, Бубе! Моят мина много лесно. Взех си една книга от библиотеката срещу шофьорската ми книжка и отидох. Те се сбъркаха от термините.

Ние имахме ситуация. Бамбук бутнал едно момиченце в градината. И то на моята приятелка. И то пред баща му. На мен от градината нищо не ми казаха. Но вечерта приятелката ми звъня, мъжът и голям проблем направил. Тя познава Томи и нищо лично няма към него, но малко ми наду главата за сигурността в детската градина.
То и аз съм се бутала и са ме бутали, та някак си не мога да се впечатля много. Така и не се знае какво точно е станало, ама според мен тя е била на пътя му, а той пак е тичал като луд.
Аз се сетих за футболното сбиване на НИ2.
Дайте някакъв акъл как да реагирам в такива ситуации. Той се е сбутвал с две момчетa в групата за игра, тогава майките казаха "момчета са, случва се".
Майките на момичета - вие каква реакция очаквате?Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 19, 2019, 13:22:26
Свекс, говоря за Националния етнографски в Двореца на Батенберг. Има преход в епохите по отделни витрини. Направи ли са половин стая с 80-тарски неща - червена булана на дивана, на масата имаше торта с типичните твърди като камък захарни зайчета, телевизорът беше завит с каренце и прочие. Смешни са до някъде. На мен обаче ми навяват асоциация на мизерия, защото не малко хора бяха принудени да си държат гланцовите секции и през 90-те от немай къде. Уредбите, кожените дивани вкъщи, разните му маси с плот от рисувано стъкло и тн си е баш снобизмът през борческите години, когато си личаха първите пари от собствен бизнес. И се присещам как на търговиите в Нова Загора (стари, ръждиви халета) ММ е видял някакъв с Жигула комби, натоварена с два стека евтино безалкохолно и 2-3 кори яйца. Една позната баба се спряла, заговорила го и го питала сега с какво се занимава. Мъжът се наперил и отговорил - С бизнес. Бизнесмен съм! ;)
И аз се изумявам понякога на липсата на обща култура. За себе си се мъча да направя разчет кога колко съм научила, за да не съм толкова критична към подрастващите поколения. В смисъл дали е било през ученическите години, дали като студентка... На какъв етап съм разпознавала нещата. Етъра ми е любимо място, макар от 3-4 години да не съм ходила. Но там си иска някой да ти даде поне елементарна насока. Иначе гледаш и нищо не *db* виждаш.
Ние минахме през тропическото време миналата седмица. Сега е жега и пак жега. И комари! Имам чувството, че само тук са като пилета. Ако ги уловиш живи, може и на грил да ги приготвиш.

Панде, сложни въпроси! Ако на мен ми се случи, очаквам реакция при следваща случка, очаквам внимание от страна на майката дали си наблюдава детето за евентуално повторение на бутането. В случая важно ми е дали родителите биха реагирали на случката, а не на самата случка, т.е. дали се приема в това семейство за нещо нормално да си правиш каквото си искаш. Дребният не бута, ама така се изпищява, че нещо умира в ушите ти, а някои деца се стряскат. Не мога да го оставя да пищи така. Не е нормално да го оставя - лично мнение. Ок, това е сегашният начин да си защити "позицията", ама трябва да му се дудне. Дори кака му се кара - Кажи "Не"! Защо пищиш?!
Има едно момченце, което чат-пат идва при баба си на гости. Бабата/майката/лелята е през два входа на пейката и пуши цигара. Момченцето играе само на детската площадка. Босо! Ако падне от пързалка/люлка, останалите майки ще го "събираме". Ако изскочи на паркинга, бабата не може да го види. Бута, плюе, крещи, врещи... Но в тяхното семейство явно е нормално то само да се гледа. Приемат го за палав. Там реакция не очаквам от страна на възрастен. Реагирам аз P-(


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 19, 2019, 13:44:38
Pande, всичко зависи от конкретната ситуация.Моника едно бутане няма да я спре, а и тя е много неориентирана и бута без да иска.Емоционална е и като се радва и подскача може да удари някой.От друга страна вече ако я бият, удрят и това е повтаряемо, бих направила проблем.Трябва за мен да се види има ли рецидив, дали децата не се разбират, какво се е случвало в конкретния момент.Чак проблем и разговор по телефона са ми в повече.

Фери и аз имах планове, но сега тия са по-хубави.После ще обикаляме :)

Бубе, успех, ще се справиш.

Миме, трябва ти живот извън в къщи и детето.Забила си яко!Казвам го като външен наблюдател.Не се сърди, това е съвсем откровено мнение, на дотса по-възрастен от теб човек, минал през доста неща.Със Свекърва не мога да се сравнявам само  :P


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 19, 2019, 15:01:03
Маги, то си има приказка:" Не питай старило, ами патило!", та в случая няма значение възрастта.
И на мен ми е ясно какво ми липсва в момента, ама на, не искам да правя компромиси с каква да е работа и какви да е връзки, че няколко пъти съм сваляла много ниско летвата и не ми е било никак хубаво.
Хаха, гледам днес пенсионерите в парка, мъжете по- точно, хванали се да боядисват една ограда. То хубаво, но плътно до оградата има храсти. Батьовците вместо да ги окастрят, че да не им пречат, охкат и пъшкат, бутат ги с ръце и в крайна сметка по листата има повече боя, отколкото по металните части :funny: Аха да им направя забележка, пък си викам, я да мълча, че от много знаене, ей ме да обикалям като луда сама, пък мъжът ми да иска да работи още 5 години след навършена възраст и стаж ;), двете деца са прокудени из чужбина, вместо внуци, котка развъждам :P. Сигурно трябва да се науча на търпение и смирение, но като не ми държи ни език, ни нерва... ;)
Панди, много е неприятно, когато са намесени приятелски отношения. В повечето случаи децата на приятели трудно се спогаждат след време, все едно напук го правят и ни го връщат, че не винаги одобряваме те кого избират. =]. Като гледам какво правят брат ми заради дивотиите на племенника, май сега родителите обсъждат ситуацията и стигат да решение кой какво трябва да промени. Вероятно трябва да чуеш гледната точка на бащата и да разбереш какво го боли и сърби, щото може да е нещо съвсем различно от бутането. Та така, почна се и при вас ;). Всичко ще си дойде на място и ще се кротне детето, ама си трябват едни 7-8 години мъки и майчини терзания *INLOVE*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: always_and_forever в юни 19, 2019, 15:38:13
Маги, е забила съм, нали това писах скоро тук.  :)) То кой не е забивал? Ама от какво БАш нужда имам никой тук не знае.  :girl_wink: И тъй. Всичко ще си дойде на мястото.  *INLOVE*

Панде, аз в градината си представям, че е една голяма бутаница. И къде нарочно, къде не точно всеки се бута. Ти така или иначе няма да разбереш каква е точно ситуацията. А е важно да се знае, за да си правиш изводите.

Бубе, успех !


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 19, 2019, 16:05:38
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Бях влезнала да пиша с друга нагласа, ама Миме прочетох това и съм леко  O_O O_O O_O

Ама от какво БАш нужда имам никой тук не знае.  :girl_wink: И тъй. Всичко ще си дойде на мястото.  *INLOVE*

Не мисля да адвокатствам на Маги, най-малкото тя има нужда. Обаче... Така написани думите ги тълкувам като все едно никой тук не те познава и разбира истински. Което води до два варианта: 1. не си разкрила пред никой какво наистина се случва в теб; 2. нямаш желание да допускаш хората тук навътре до себе си. И двата са си ОК, всеки решава какво и по колко. Обаче не се ли замисляш, че може би написаното от Маги е просто, защото не си й безразлична. Че малко или много иска да си добре емоционално, че написаното идва от симпатия към теб. В такъв момент дори да не си съгласен с написаното, се казва "Благодаря, но считам че другаде е истината". Знам, че си много емоционална и може би в момента дискомфортът, който изпитваш, ти пречи да реагираш коректно. Но така написано ни уби всички в първи епизод =]

Има хора в този форум, които на моменти са знаели много по-добре от семейството ми как се чувствам и през какво минавам. Защото тук има друг филтър - страничен наблюдател без силна емоционална обвързаност. Това на моменти помага да се види ситуацията от друг ъгъл. Затова винаги съм уважавала всяко едно аргументирано изказване, без значение дали съвпада с моето или не.

С което не искам да те фрустрирам, нито те нападам, още по-малко те критикувам. Просто констатирам как аз възприемам написаното от теб, все пак попадам в графата "никой" =] =] =] Моля те също не е длъжно да обясняваш какво си имала предвид, знам, че не си искала да засегнеш някой :girl_wink: :girl_wink: :girl_wink: Но думите тежат, мери ги, не ги хвърляй лесно :*

Свекърва, бях сигурна, че Ревиерата им харесва, защото Лаго ди Комо е една прекрасна картинка от разбъркани неща. Човешкият мозък функционира по два начина - такива, които харесват симетрията, и такива, които обичат неподреденото. Е аз съм от вторите. Също харесвам Швейцарските езера и съм казвала тук, че ако имам стандарт, искам да живея старините си във Веве или Монтрьо на Женевското езеро. А бреговете на Амалфи за мен са късче от Рая на Земята :girl_wink:

Хубава вечер и плодете се, че да има да си водим интересни разговори *INLOVE*

Между другото аз не видях бебешка тема :[ Или е в някой таен за мен раздел :[


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: always_and_forever в юни 19, 2019, 16:35:50
Мери ми, защо и ти като други хора се опитваш да анализираш написаното от мен? С какво лично ти се почувства засегната? Защо във всичко, което напиша тук има хора, които ме изкарват , че искам да засягам някой. Ами не, не искам повярвай, колкото и да е трудно, след като не се познаваме лично, изобщо не съм такъв човек.
Аз на Маги не съм се обидила от това, което е написала, даже потвърдих, че самата бях писала преди няколко дни, че съм забила. Ама защо сега така пак от мухата слон ще стане.

И от това, което ми цитираш, кое пак не се разбира? Далеч съм от мисълта, че тук всеки знае всичко за всеки. Не е ли така? Имало е моменти, в които съм усещала подкрепа тук от хората, но е имало и точно обратната ситуация.
Аз може да имам предвид, че имам нужда от море, например, но трябва да го напиша в прав текст, за да се разбере и да не се налага после да се "обяснявам".
Достатъчно неща съм споделяла тук през тези години, доста лични дори, така че няма как да съм се крила и мисля, че повече от хората ме познават. Но всеки си има личен живот. А и никой не е длъжен да разбира другия.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 19, 2019, 16:48:10
Миме, каквото исках да ти кажа, съм ти го казала по-горе. Прочети го още веднъж, не под афект. Ако не го разбираш, и да обяснявам, няма смисъл :girl_wink:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 19, 2019, 16:51:18
То приятелка е силно казано, но често се виждаме на кафе, та "позната" ми се вижда малко. То което и да е друго дете нищо нямаше да разбера, защото друг ми няма телефона. Разни хора. За мен беше излишно цялото това обсъждане. Но явно бащата много е мрънкал, та я оставих днес да ми говори. Бащата е американец и все не му харесва тук. Все в градината не се грижили добре за децата. Той има и друга дъщеря,  която има дете на възрастта на нашите. Изненадах, че за такова нещо толкова се впечатлява. Би трябвало да знае, че не става по-лесно.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: always_and_forever в юни 19, 2019, 17:02:51
Миме, каквото исках да ти кажа, съм ти го казала по-горе. Прочети го още веднъж, не под афект. Ако не го разбираш, и да обяснявам, няма смисъл :girl_wink:
Въпросите ми остават във въздуха. В случая явно ти не си разбрала правилно написаното от мен и целият ти предишен пост беше излишен. Доста е неприятно да си постоянно "следен" какво си искал да кажеш.
Безсмислено е и затова просто слагам точка.  *THUMBS*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 19, 2019, 17:05:38
Щом ти е важно да си последна инстанция и да слагаш точка на неща, които фигурират само при теб, така да бъде. Точката ти е важна, вземи я, сложи я, не знам какво променя =] =] Гуш  *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: always_and_forever в юни 19, 2019, 17:16:25
Точката си е лично за мен. Безсмислено е да споря за нещо, което не знам какво ще промени за теб, като така и не каза защо реши, че има два варианта (вариант 1 и вариант 2, нали така написа) на моите емоции. Иначе определно не ми е важно да съм в спор с някой, но излизам много удобна да попадам в такива ситуации.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 19, 2019, 17:48:22
Миме, ще ти отговоря само, защото както и друг път си казвала, за теб е важно да се разбира какво се е имало предвид. Подходът ми към теб е изключително положителен, колкото и на теб да не ти се струва така. В конкретния случай се опитах да ти обясня, че неправилния подбор на думите, понякога може да се тълкува по начин различен от вложения смисъл. И още по конкретно използването на думата "никой". Можеше да се използват други думи на отговор, било то като отговор към Маги, било то като обобщение за съфорумките. Сама казваш, че си споделяла лични неща, а после "никой" тук не знае от какво имаш нужда. Тук - форумът вече представлява 15-20 постоянно пишещи личности. Не знам за другите дами, ама аз не се възприемам като "никой" =] =] Затова ти казах, че всяка дума си има своята тежест и значение. Също ти казах, че знам, че не влагаш негативен заряд, затова те посъветвах да мериш преди да хвърляш в пространството. Лично аз не бих си позволила да генерализирам толкова прекрасни и различни хора тук под общия знаменател "никой". От моя страна беше констатация на неправилен подбор на думи, не е анализ, не е нападане, не е, каквото искаш му кажи. Оставам със супер положителен подход и ми е леко странно, че не го виждаш и разбираш  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Vivi20 в юни 19, 2019, 17:53:37
Аз влизам само да честитя прекрасните новини на Маги. Лека бременност Маги!  *INLOVE*Дано всичко да е наред с двете бебчета и да са ви прекрасен Коледен подарък!  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: always_and_forever в юни 19, 2019, 18:18:20
Мери ми, никъде не съм подчертавала думата "никой" и според мен единствено ти и отдаваш такова значение, дори сама го написа. От толкова повтаряне ще излезе наистина така.  Пак ти казвам, не е приятно постоянно някой да се опитва да ти анализира думите, защото това са си само негови интерпретации. В случая не за мен, а за теб има значение какво се е имало предвид, защото аз знам какво съм написала, но ти го разбираш по друг начин явно. Жалко, защото не приемаш друг вариант освен твоя. Това не означава, че непременно си права. И друг път ми е правило впечатление.
Ако реша и аз мога да тръгна да интерпретирам постовете на всеки тук, но за кого е важно това?!
Виждам само това, което усещам. Имам много развита интуиция. Нищо против теб нямам, странно ми е, че написа всичко това.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 19, 2019, 18:34:23
Миме, явно само аз единствено отдавам значение, защото първо часът е късен и всеки си е със семейството. И второ е малко трудно, който и да е друг да се опита да коментира нещо, което ти си написала. Всеки си има своя подход, тон, на кой по-рязък, на кой по-мек. Но всеки път нещата завършват по един и същ начин от твоя страна - анализ, нападение и т.н. В тези случаи не съм много сигурна кой кого разбира и кой кого не разбира. Обаче ти обещавам повече никога да не си позволявам да коментирам нещо написано от теб. Права си, явно не разбирам смисълът ти =] =] =]


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 19, 2019, 18:47:53
Ехаа много сте и писали.

Панде, аз бях свидетел на подобна случка в градината, но толкова се впечатлих че не се наложи да се намеся. Едно дете удари Звяр с тупаник по гърба, Звяр отвърна, то пак удари и Звяр изпищя. Детето го хвана за ръчичка целуна му я, гушна го, Звяр направи същото, целуна му ръчичката и го гушна. Това в градината стана. Аз ей така  O_O. Та става явно с говорене от страна на госпожите как да се отнасят един с друг, не че и ние не сме говорили.

Фери вземи си болничен, сега е подходящо време, не е проблем.

Аз вече не мога и не издържам. Мм е с криза от подаграта, аз съм остра уртикария, 20 дни ще трябва да карам на хапчета и ориз, картофи и хляб, а Звяр уж се подобряваше но ей сега вдигна температура... Утре ще му направим снимка на гърдите и пак по лекари... На работа ще лудна...


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: always_and_forever в юни 19, 2019, 18:57:38
Мери ми, никога не съм си позволявала да анализирам постовете на някой, нито пък да го нападам. Доста преди теб пиша тук и не съм си го позволявала никога. Последния ти пост противоречи от всякъде на твърдението за "добрите " чувства. Извинете, че ви затруднява комуникацията с мен. За първи път го чувам. Има решение за това.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 19, 2019, 19:00:48
Мери ми, никога не съм си позволявала да анализирам постовете на някой, нито пък да го нападам. Доста преди теб пиша тук и не съм си го позволявала никога. Последния ти пост противоречи от всякъде на твърдението за "добрите " чувства. Извинете, че ви затруднява комуникацията с мен. За първи път го чувам. Има решение за това.

 ohmy ohmy ohmy

Предавам се  O_O


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alleksia в юни 19, 2019, 19:34:43
Влизам и аз да честитя на Маги! Прочетох вчера и супер много се зарадвах! Маги, лека бременност и да сте живи и здрави! Моника сигурно много ще се радва да е кака :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Marri в юни 19, 2019, 21:10:10
Привет,дами!

Понеже хубавите новини летят бързо и стигат дори до хора,които не пишат вече.....

Честито,Маги! *INLOVE*
Желая ти от сърце лека бременност и добре дошла в клуба на многодетните(Нека Силата бъде с теб ;))


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 19, 2019, 21:32:25
Благодаря на всички ви от сърце! Винаги сме искали три деца, та мечтата ни ще се изпълни. Да сме здрави и да изкараме до деветия, това ми е важно сега.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alleksia в юни 19, 2019, 23:12:13
Ее, Мари, как се радвам  да те видя! Как сте?

Аз също много искам 3 деца, от време на време отварям темата на ММ, обаче той нещо се дърпа :) засега караме по течението и каквото дойде.
Супер много се възхищавам на хора, които успяват да съчетаят грижит за семейството и активен социален живот, на мен хич не ми се получава.


Панда, за казуса ти с детето, според мен ненужно се е раздула историята, все пак става въпрос за съвсем малки деца. Аз в такива случаи се намесвам само ако видя, че е нарочно, ако е станало случайно, казвам на детето да внимава повече (на моето де).
Аз също днес имах кратка схватка с родители в яслата на малкия,  но тя беше заради родителска глупост.  Напоследък ми прави впечатление, че  е пълно с родители, които все са най-важни и всички са им длъжни...


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 20, 2019, 07:37:49
И аз се радвам, че успях да зърна стари лица във форума. Много е хубаво!
Булка, това е някаква ужасна серия, дано скоро се оправите.

Айде ставайте подпалени, аз вече бачкам и при нас е лудница, народа седи и чака пред вратата от 8,30, а започваме в 9 работа.
Хубав ви ден!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 20, 2019, 08:16:43
Добро утро :)

Тук е почивен ден. За сега мотаме, всеки момент очаквам ММ да почне да дава зор за нещо :)) :)) :))


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 20, 2019, 08:18:16
За да разсейвам Маги, мисля да залагме на пол на бебетата хахха:

А 2 момченца
Б 2 момиченца
В момче и момиче

Аз залагам на А *YAHOO*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 20, 2019, 08:40:08
И аз така си помислих веднага - две момчета, вариант А :). Пу да съм банката при залаганията :).


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 20, 2019, 08:49:07
Който спечели залагането, ще има честта да поеме обучението на близнаците в чужбина! :P


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 20, 2019, 09:15:16
Който спечели залагането, ще има честта да поеме обучението на близнаците в чужбина! :P

:)) :)) :))

Щом сме открили сезона на залозите, аз залагам на В. Винаги съм харесвала разнополови близнаци, мега яки са *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*

Днес трябва да се концентрирам и да свършва ужасно много работа, после малко фризьор и маникюр. А утре отиваме на вилата в Родопите да се охладим, мисля да си разходя новия Милански бански до реката, нищо че в нея плуват айсберги. Не знам дали съм ви казвала, но брат ми в тази река лови дива пъстърва. Тя е ситна, не е като от развъдник, но е по-вкусна.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 20, 2019, 09:26:56
Какви банки бре. Печелите или 1 седмица миене на чинии или 1 седмица гладене на бебешки дрехи при Маги. С любезното съдействие на Маги, Мерал и Моника  :)). Ох сега и нов залог ми хрумна. Всички са на М в тях, като разберем пола, почваме да залагаме на имена с М !  :)) Магииии не се сърдиии!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 20, 2019, 09:34:53
Как ще се сърдя, разсмяхте ме много добре. Давайте да видим кой ще глади и чисти  :P

Мери_ми завидях ти. В тая жега мечтая за планина!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 20, 2019, 09:47:47
Булка, при залагания има банка и тя винаги ПИЧЕЛИ ;)
Да, първо за пол, после за имена и накрая - за дата на раждане :P
Миленка, от айсбергите взимай лед за уискито :) И да знаеш, пъстърва не се яде когато си гладна или ти се спи, може да се задавиш с някоя кост :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 20, 2019, 10:28:14
Миленски, за таз река по добре да ти пратя зимния ми панталон .
Свекс, банката да не спечели купуване на количка за близнета? :P
Аз съм нещо мноого смазана, не помага ни кордицепсът, ни вит Ц, явно сън ми трябва


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Kiwi в юни 20, 2019, 10:31:51
И аз така си помислих веднага - две момчета, вариант А :). Пу да съм банката при залаганията :).


Статистиката сочи, че Свекърва винаги залага на момчета. Ама не е редно така, тъщи им трябват на този форум, свекърви - една оригинал и куп подгласнички,
 вече си имаме.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: cvete_78 в юни 20, 2019, 10:56:51
Здравейте и от мен!Скоро не съм писала,но ви чета редовно.
Маги, много се радвам за вас.Леко бременеене.Коледните бебета са магия.Аз имах голямо желание за блазнаци.
Булка ,аз залагам на В.въпреки ,че имам сантимент към момичетата.
Ние тази година колкото и да е странно избрахме Пловдив за почивка.И двамата с ММ сме учили там.В този град оставих сърцето си.Той не е ходил откакто е завършил/около 20 год./,аз от две години.Децата особено голямото много отдавна иска Пловдив.Та така кой къде ние на майната си. :danceg:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 20, 2019, 11:55:44
Ааааа това за имената е мега яко  :bravo: :bravo: :bravo:

Мари, тези, които са спрели, винаги могат да се върнат към писането, с нова настройка :girl_wink: :* Това важи за всички, да не ви изброявам поименно. Че излиза, че трябва да се размножаваме, за да се пише :)) :)) ЕЙ ти как ще оправим прираста :)) :)) :))

Киви, наминавай по-честичко, върна се в работен режим и мина на друг мууд :[

Цвете, екстра сте го намислили с Пловдив, ама за лято =] Леко е извратено :girl_haha: :girl_haha: :girl_haha: Не че нещо, многоооо жега :angry:

Маги, на вас балкана ви е близо,  за еднодневен излет става, одеялото, сандвичи, детето, колата и бегом :girl_wink:

Свекърва, много е коварна тази ситната пъстърва, ама пъстърва да има, аз съм внимателна. Ам-ам-ам


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 20, 2019, 12:22:24
Имайте милост към Мерал с опция Б, че човека ще започне покрай 4 жени да пишка седнал  :))


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 20, 2019, 13:05:41
И аз съм за разнополови близнета *THUMBS*
Имайте милост към Мерал с опция Б, че човека ще започне покрай 4 жени да пишка седнал  :))
:))
Аз отсега му препоръчвам да инвестира в закупуване на фабрика за дамски превръзки ;)


Ходих на фризьор за дребния. Този път е съвсем късо. Баш момченце е ;) Понеже нали са бели мишки със сестра си, сега главицата му прозира, а на слънце косата буквално искри. Много смешно се нагаждаше да го чешат с машинката :girl_haha:
Разходихме се и се скрихме вече от жегата.
Цвете, хубаво сте го решили :bravo: На вас жега май си ви липсва по начало? Отделно лятото в града е спокойно и приятно за разходки. За колко време ще сте тук?
Свекърва, за работата - до месец евентуално ще стане ясно дали ще трябва човек за постоянно. Готвят едни законови промени и ако ги приемат, на 99% ще съм там. Ще видим! Опитвам се да не мисля толкова задълбочено, защото не зависят от мен нещата. Излишни сценарии само ме натоварват.
Радвам се на всички случайно и неслучайно минаващи @}->-- Пишете по два реда, ама редовно ;)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 20, 2019, 13:09:34
Имайте милост към Мерал с опция Б, че човека ще започне покрай 4 жени да пишка седнал  :))
Не забравяй, че и две женски котки имат ;)
Киви, този път по снимка работя - много е хубава Маги и така по мъжки наперено гледа :). А, залагала съм и съм познавала и за момичета. Последният ми провал е Миленити, там по снимка казах момиче, ама като не вярвам на очите си, сбърках :[
Еми, по- добре образование в чужбина да обещая, че ще ми легне евтино, ще натискаме децата за стипендии :danceg:
Миленка, това за рибата е покрай съвсем скорошна случка с НИ2. За който няма ФБ:

С пораснало дете:

19:15, съобщение:
- Няма да се прибирам вкъщи, на цирк съм!
23:45, звъни моят телефон. Не мога да улуча веднага зелената слушалка, защото спя, защото си мисля, че го е ухапало куче, защото са го пребили, защото са го арестували, защото са го ограбили, защото е свидетел на катастрофа, защото....ТАКА!
23:46, звъни телефонът на баща му:
- Вие да не спите вече? Идвам да се изкъпя, че съм мокър, потен и кален от гадното време. И ще ям, може да ми стоплите вечерята!
00:15, директен разговор с мен:
- Тцтцтц,..Как може такова нещо! Да ми даваш да ям цяла печена пъстърва, като знаеш, че хем съм гладен, хем ми се спи! Ми ще се задавя с някоя кост, бе!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: cvete_78 в юни 20, 2019, 13:43:38
Аличка,Мери ми, при нас в Левски лятото е не по-малко ужасно та няма с какво да ни изненада.Дори понякога в пловдив е по-приятно тук е сухо и много горещо без помен от ветрец.От 1.07 до 5.07 ще бъдем в града.Наехме един апартамент в квартала между Новотела и хотел "Марица".Чудесно местенце,прочетох хубави отзиви.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 20, 2019, 14:13:33
Наехме един апартамент в квартала между Новотела и хотел "Марица".Чудесно местенце,прочетох хубави отзиви.
Даааа, бива си ги там комарите, съвсем да реката сте ;)
Няма и оперни постановки на Античния театър по това време, билетите за  Камен Донев са разпродадени, ще го карате по мероприятията в Капана.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 20, 2019, 14:33:29
Залагайте, залагайте веселба да има.

Цвете, супер да си изкарате в Пловдив. На нас много ни хареса там.

Аз съм във филм не добро БХС. Значи тая бременност ще ме довърши!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 20, 2019, 14:34:51
Маги кръвните ли или ФМ? Че то кръвните като сложиш че са близнаци и годините ти, няма как да излезнат добри, знам че го знаеш това, ама да си кажа :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 20, 2019, 14:48:10
Кръвни, на ФМ нухалната излезе супер и на двете. И гледахме бъбреци, сърце, стомах, диафрагма. Абе Димитрова се изпоти. Хем знам че е така, хем сърцето ми се разлопа. Писах на Кременски, щото до събота ще откача.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 20, 2019, 14:55:22
Не че нещо, ама на кръвните в Пловдив на нито една позната не са казали хубаво нещо. Не знам дали си връзват гащите, дали им е вариант за по-скъпи изследвания, дали нещо друго. P-(


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: cvete_78 в юни 20, 2019, 15:09:39
Свекс,Капан ми е любимото място много ги обичам тези малки улучки пълни с какво ли не.В програмата съм предвидилапосещения в Археологическия,Природонаучния и Етнографския музеи.ММ иска на Бунарджика ,но за там май ще са само двамат с щерката,Митака не обича да ходи много.
Маги,всяка смяна на мястото поне за мен е чудесна ,пък в любимия ми град е направо върха.Стискам палци при теб всичко да е наред. *INLOVE*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Kiwi в юни 20, 2019, 15:17:12

Киви, наминавай по-честичко, върна се в работен режим и мина на друг мууд :[


С най-голямо удоволствие, работата изобщо не е такъв проблем. Просто "живият живот" такива сценарии пише, че едвам му смогвам ;) Всичко е наред, плуваме още ваички, все по-добре, но да седна да ви ги разправям всичките филми ... ще стане дълго и нечетимо.

Аз даже се чувствам страхотно на работа, просто много си обичам екипа, а и такива разнообразни проекти правя, че няма скука грам. Сега творецът в мен се забавлява с маркетинг частта по един проект, цветове, послания, снимки.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 20, 2019, 16:20:07
Кръвни, на ФМ нухалната излезе супер и на двете. И гледахме бъбреци, сърце, стомах, диафрагма. Абе Димитрова се изпоти. Хем знам че е така, хем сърцето ми се разлопа. Писах на Кременски, щото до събота ще откача.

женооо ще ядеш бой! Първо БХС даже за близнаци не се прави,а второ щом НТ е супер, немаш притеснения.Кременски ще ти каже същотото. В Щерев даже не гледат кръвните, пускат компютърно статистиката и това е


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 21, 2019, 07:29:34
Добрютро!
Булка, колко си права.Добре, че в къщи имам един праволинеен телец, та ми оправи чакрите  :girl_wink: И той като теб, само дето не ме ошамари  :[

Днес е петък, радост за мен, утре ще спя!Много ми се спи сутрин, едва идвам на работа.После пак съм на работа де, ама важното е, че е от 10!

Взех да гледам за морето, че нищо не сме измислили още.Ще е нещо в последната минута, но хич не ми пука.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 21, 2019, 09:07:29
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Свекърва, НИ2 е просто толкова от моята кръвна група, че се чудя да не сме братовчеди с него :)) :)) :))

Ооооо, Киви, откакто спрях да се впечатлявам от на "живия живот" сценариите, си живуркам много добре  :girl_wink: :girl_wink:

Ей стопли се и на всички море ни в главите. Сетих се за един афоризъм на Хемингуй: "Всичко, което е далеч от морето, е провинция." Та да си мечтаем скоро да напуснем провинцията и да се любуваме на морската пяна в краката си.

Сега ще ви оставя да се посмеете малко на мой гръб  :[ :[ :[ Нали днес пътуваме и ставам аз сутринта, стягам багажа, взех си душ, облякох се, гримирах се, обух се, заставам пред врата и осъзнавам, че съм си забравила ключовете за вкъщи в колата :)) :)) :)) А котката сутрин, като излиза рано, ме заключва  :girl_impossible: :girl_impossible: Та седя си сега гримирана и облечена на дивана и се смея на акъла си  :funny: :funny: :funny: Хубаво, че мога да работя от нас и не е необходимо физически да съм в офиса, ама въпреки това :)) :)) Обадих се на котката и той каза, че само на мен може да ми се случи такова нещо :badgirl: :badgirl: :badgirl: Ами или съм разсеяна, или съм влюбена, а може би ми е скучно за креативност  :girl_wink:

Хайде хубав ден и се усмихвайте повече, направете деня на някой киселяк още по-кисел :)) :)) 8P 8P


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 21, 2019, 09:35:09
Докато зацепя кой е котката  :)) Къде ще ходиш бре мило пони?

Маги, радвам се че си се успокоила. Ти си дърта майка ( или по бруталното е гериатрична бременност) автоматично щом минеш 35г бхс се влошава от тази цифричка. Мен ми остава една година да задмина тази цифра :angry:

Аз продължавам да се оплаквам....не всъщност да ви споделя. Звяр е с пневмония  :'( интер се води, не е опасна, т.е няма хрипове а си е таква скрита, вирусна. Тааа 10 дни нов антибиотик и всеки ден на слушалка. Добре че снаха ми е на работа тези дни та ще го слуша тя всеки ден. Писна ми ей!Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 21, 2019, 10:38:54
Свекърва, НИ2 е просто толкова от моята кръвна група, че се чудя да не сме братовчеди с него :)) :)) :))
Да, но по моя линия и то по бащина :) Брат ми беше преди да се ожени извор на вдъхновения, да не говорим за братовчедите какви са се извъдили ;)
На твоя котарак му кажи, че можеше и да е по- лошо, да си оставила и мобилния, примерно :P Не помня дали вече беше във форума, когато майка ми ме заключи на терасата гола и боса *db*
Булка, това всичкото от морето ли си го донесохте или просто е трябвало да се случи? Да оздравявате, че Прага и Виена ви зоват :)
Ето за на кого, какво може да му се случи:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,37312.msg688926.html#msg688926


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 21, 2019, 11:24:18
О, бях го забравила това със заключването.Мен Моника ме е заключвала и винаги излизам на терасата с телефон.Е вече е голяма, ама навика си е навик.

Булка, много зле при вас!Да оздравявате.

Мери_ми, поне си в къщи на спокойствие ще работиш.Аз обичам да работя от в къщи, за съжаление новата ми работа не го позволява.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 21, 2019, 11:45:17
Заключената, вади дантелките и коктейлчето и направи кефа на балкона!
Маги, то при героиня като теб е неминуемо, но все пак да кажа- колкото по-малко се връзваш на лекари и си гледаш кефа сега, толкова по- леко ще им е и на децата и на теб.
Ако имаш нужда от нещо за децата, пиши да се организираме тука лека полека форумаТитла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 21, 2019, 12:10:28
и Париж, и Париж... пак...  O_O

Кашлицата започна след като ходи на екскурзия преди морето таа ескалираха нещата...


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alleksia в юни 21, 2019, 13:06:55
Маги, всичко ще е наред!

Булка, стискам палци бързо да се оправи детето. Някой като е болен вкъщи и аз съм като болна.

Мери ми, първоначално си помислих, че истинска котка те е заключила и дълго размишлявах как се е случило докато зацепя :[

Еми като спомена за бебешки неща, да ви споделя нещо, което мисля. Ние имаме супер много неща от децата, дълго пазихме, уж с идеята за трето,  но тъй като ни предстои местене, а и трето дете стои в много далечна перспектива, решихме да изчистим всичко и ако се появи друго дете, ще купим каквото ни трябва. Колички и всякакво оборудване полека лека започнах да подарявам и продавам, дрехите обаче и двамата се съгласихме, че не искаме да продаваме, защото са ги носили децата, голяма част от тях са и подаръци и ако има на кого от близки и познати дадем, ще подарим, остатъка в центъра за рециклиране, след като си запазим за спомен. Та, имаме една приятелка с момченце една година по-малко от нашия малък син и я питахме иска ли, обясних й и какви са ни съображенията. Тя с радост прие и от време на време й даваме насъбрали се дрехи. Преди няколко дни видях, че е пуснала една част от тях за продажба и ми стана много неприятно. Не за друго, защото й казах, че самата аз не искам да ги продавам и ако няма кой да ги носи, спокойно могат да отидат за рециклиране. И сега се чудя дали е нормално да се дразня от постъпката й или реагирам пресилено.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 21, 2019, 13:34:39
Тази история е от златната колекция на Свекърва *INLOVE* Честно, кога беше 2015 година O_O O_O O_O Все едно вчера го беше разказвала и се хилих до припадък!
И ние имаме история със заключване, ама по-странна. В стария блок бяхме два апартамента на чупка на стълбището. Съседът до нас - ерген, живееше в Германия и се връщаше за по месец по Коледа. Видяхме се и говорихме за обща врата на чупката. Той се съгласи и уж замина за Германия, ама не - бил на гости. Прибирам се от работа, слизам от асансьора и чак се стреснах в първия момент. А свекър ми имал време и изградил основното, останало само вратата и едно малко прозорче да се сложат. На другия ден монтираха вратата, а прозорецът беше само поръчан.
Заминахме ние два дни. На третия се прибираме и гледаме - на комшията свети под вратата. O_O Звъннахме му, а той се хили насреща ни :xixixi: Два дни си е влизал и излизал през дупката! Хубаво, че дълъг и кльощав та не е запецнал по средата. Дадохме му ключ, хилихме се на поразия...
На сутринта обърнахме всичко и не намерихме ключовете на ММ. А той - оставил ги на входната врата на нашия апартамент и заключил отвътре с моите =] Хубаво, че все пак имахме вече втора врата.
Дребният имам чувството, че няма шанс да ме заключи на терасата. През краката ми минава, за да е първи. Сигурно би спал там *crazy* Какво му е толкова интересно - не знам.

Alleksia, тъпо е като постъпка, ама... =]
Цвете, добро място е за отсядане *THUMBS* Кумовете ми живееха там на квартира. Главната ви е близо и вечер може да се разхождате. По брега на Марица има нови алеи. Да, баш пикът на комарите си е ;) За сметка на това април-май там не се спи. Гларуси и чайки са разгонени и така врякат, че те будят сутрин.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 21, 2019, 14:25:38
Алексия, много тъпо постъпва твоята приятелка.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 21, 2019, 16:08:39
Алексия, имах подобна ситуация с по- хубавите дрехи на майка ми. Има по канон дни, в които трябва да се изперат и се приготвят в добър вид и да се подарят. Леля ми отказа да ги вземе, а само тя е толкова дребна от всичките ни познати. Реших да ги дам в някой дом за възрастни, ама точно тогава дойде жената, дето ми помагаше в последните дни и ги поиска. Очевидно няма как да и станат, но тя каза, че ще са идеални за дъщеря и, та и дадох всичко. Случайно после разбрах, че ги е продала в едно близко село на безценица. Първо ми стана много криво, но като размислих, моята цел е била да и помогна някак. Е, така е станало, не съм помогнала с дрехи, но с пари, с които си е купила нещо важно за момента.
Та не го мисли толкова, помогнала си и на приятелката. При положение, че не сте имали уговорка да ти ги връща, дрехите са си намерили пътя да зарадват някого и да са полезни. Имаш най- ценните за спомен, не си нарушила решението ви да не ги продавате, всичко е наред *INLOVE*.
Али, аз също се зачудих кога минаха толкова години. Това е от времето на първите ми дни в пенсия, а майка ми беше в сравнително добро състояние на духа и двете много се смяхме след това, как съм викала от високо: "Лазарее, аз съм!". Още малко като библейското:"Лазарее, стани!" :LAUGHTER:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 21, 2019, 20:43:22
Свекс, така минава времето.. Вече не смея и да броя колко години съм във форума..
Алексче, Свекс е права - не се сърди на това момиче, за да падне до там, значи наистина е имала финансова нужда към момента.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 22, 2019, 08:48:00
Аз ще замълча за годините във форума, защото са май най-много  :[

Какво ще правите почивните дни, тук е ужасна жега и не е за на вън!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 24, 2019, 07:02:58
Здравейте :)

Тук беше по-хладно този уикенд. Събота по принцип няма място за импровизация. До обяд аз съм на немски, след обяд бамбук е на логопед. Събота и неделя обикновено излиза с баща си. Возят се на влакове, ходят до Дунава, разни такива. Бамбук вече май го е приел за правило това. Като му каже баща му, че ще излизат, мен ме праща да уча. Ама още една събота и излизам и аз ваканция :)) :)) В събота даже ще излизам с курса. С повечето 6 месеца сме заедно всяка събота, а и септември пак ще се срещнем. Само дето lieber Dario ни изоставя и отива в Канада.

Хубава седмица на всички! Тук е очаква гореща вълна :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 24, 2019, 07:32:35
Ние пък очакваме "студена" вълна. По- скоро дъждовна, че като гледам, няма да пада под 25С.
Вчера бяхме молци, цял ден, като гламави... Ами в тази жега си е много добре на климатик, кеф ти тераса, кеф ти кафе, кеф ти тоалетна :) Новият стар МОЛ в Пловдив има и стаи за кърмене, хубави и чисти и ако няма кърмачки и един сън в креслото може да му откара човек.
За първи пък ходя в българска Икея. Имах чувството, че съм в приказката за Снежанка и 7-те джуджета, всичко едно такова малко, нагъчканко. Не мисля, че скандинавец може да се напъха в подобна мебел. В гардеробите, в секцията за висящи дрехи само мини рокли може да висят без а се подгъват. Същото е и за мъжките отделения. Пък като бяхме в Швеция и Дания, хем по споделени квартири ходехме, направо бяха огромни мебелите. Вярно, всичко беше семпло, изчистено и оскъдно, но с достатъчно място за всичко. Хаха, за тукашните само дрехи, сгънати от Мари /Забравихкоя ;)/биха се побрали и то в количества за 2-3 дни. Хубаво, ама да го гледаш на картинка.
Като цяло, рядко някой носеше торба с покупки... Тинове, млади семейства с бебе в количка и едно подскачащо наоколо и толкова. Сигурно съвсем скоро пак ще го затворят, а в същото време започва строеж на още един МОЛ. На мода сега са аутлетите, с хиляди магазини, извън населеното място, ама ние нали сме по- назад *crazy*
Хайде, хубав ден и много работа да отхвърлим днес ;). А, забравих, честит Еньовден, всеки да си намери онази билка, дето ще му излекува болестите *THUMBS*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 24, 2019, 08:34:22
Добро утро

Да се разпиша докато не ме завърти въртележката отново.

Уикенда-класика, 3 пъти на лекар за Звяр, слава богу показва подобрение, аз спах почти целия уикенд, успиват ме хапчетата, едни нокти направих на маникюр само. Прага се отмени,ама Париж няма да ми се размине. С ММ сега оглеждаме за август едно гръТско море да направим, само се чудим с или без дете.

Тази "студена" вълна е ужасна, косата ми стана на паяжина от влагата, спарно и гадно е.

Свекс, явно пловдивската идеа е по компактна. Тук не ми се е сторило да е миниатюрно, ама и аз съм дребно човече, може да не ми прави впечатление. Тук в София е ужас из Икеа, сърби, македонци има през уикенда и в опашка се върви вътре.

къса ми нервите едната "подчинена". В петък и казах че така няма да продължим, не мога хем аз да и върша работата, постоянно да оправям след нея, хем претенции за повишаване. Дразни ме и че се съгласява с всичко което казвам, после ходи и разправя на колегите че я тормозя, пък и хич не се замисля че всичко стига до мен за броени минути. Хич не случих...Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 24, 2019, 09:04:00
Добър ден. Аз официално се записах на ЖК. Изтеглиха ми кръвта, гледаха бебетата и ме пуснаха да работя. Само дето на мен ми се спи. Тази нощ ми беше ужасна. Беше много топло, получих крампи на единия прасец и почти не спах. Сега на хладното ако легна ще откарам до обяд.
Радвам се че заваля, че не издържах в тая жега.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 24, 2019, 09:16:42
Ние сме фенове на Икеа само за дреболиите. И мен ме дразнят безкрайните опашки там.
Маги, магнезият не ти ли помага за крампите?
Булче, тая не мож ли я разкара форевър? :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Feribotka в юни 24, 2019, 09:31:25
Добър ден!
Ние сме си от четвъртък вкъщи с Мис, аз реших да си пусна малко болничен, то пък и тя със секрет, та няма празно  =]
Ние пак сме в някакви вихри. Решихме като сме свободни да отидем до Берковица да видим бабите. Всичко точно, само дето вчера като тръгнахме да се прибираме колата даде някаква грешка и не ще да включи на скорост да тръгне  :\ ММ се прибра с пътна помощ, нас дойдоха да ни вземат и вече сме си вкъщи. Много ни разочарова, мен яко ме тресат емоциите. Гаранционна е, чакаме да ни кажат от сервиза какво ще се случва, ма ако е нещо сериозно кой знае кога ще я оправят. В сряда трябва да пътуваме към морето, май ще взимаме рент а кар  :\ Уж взимаш нова кола, то и тя ти къса нервите :)) Май е време да вземем втора и да не изпадаме в такива ситуации  =]
Изпуснах си и часът за маникюр вчера, няма да ви показвам в какво състояние са ми ноктите. Снощи с триста зора им изчоплих гела и съм ги резнала до долу, ще им сложа един топ лак или заздравител поне да имат някакъв вид.
Оборудвах ММ за рд предварително с нов телефон, много е щастлив  *INLOVE* Неговият доста запичаше вече, пък и той яко го ползва за работа и няма как да е без нещо надеждно.
От сутринта съм подпалила, изчистих, прострях, оправях дрехи, сега чакам още една пералня и хващам Мис да се шматкаме по центъра. Трябва да отида до работата и без това да си занеса болничния и да заредя аптечката за морето. Ще водя Мис да види къде работя  :P
От толкова зор и емоции и господинът яко се е разбушувал, поне това ме успокоява  *INLOVE*
Маги, и аз имам крампи вече, ще започвам магнезий.
Пак съм с много къса коса, екстра ми е в жегата. Не е каре този път, но пак е от тия бързо миещите се и съхнещи. Фризьорката в Берковица ми взима 7 лв за пълна програма с измиване, оформяне, маски, подстригване, бе каквото се сетите  :P
Алексия, мен би ме подразнило доста също това нещо, но така като се замисля от гледната точка на другите, ако по този начин наистина си ѝ помогнала, значи все пак е добро дело  @}->--
Хаха на мен още не ми се е случвало вкъщи да се заключа, ама като бяхме малки с брат ми ме заключи на терасата, съвсем нарочно. И от много бутане и трескане замина стъккото на вратата, цяло чудо, че не се нарязахме  :angry:
Ние пък сме фенове на Икеа за всичко  :)
Булче, да оздравявате напълно вече  *INLOVE*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 24, 2019, 10:36:44
След като ходих в ИКЕА във Виена и на мен в София всичко ми се стори мини. Ние също сме фенове на ИКЕА, ама втора ръка :)) тук имаме две легла, скринове, маса, столове, диван. Сега като бяхме в България и спахме на различни дивани. Икейският е уникален. Бамбук като е болен спим на него и е супер. Ние отиваме на зоопарк. После още ще пиша.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alleksia в юни 24, 2019, 11:42:11
Здравейте, момичета!

Благодаря ви за мненията по моето чудене. Не са финансво приснени, а дори и да бяха, 5 до 10€ няма да реши проблема. Просто явно различно мислене... тя по принцип има нагласата че всички са й длъжни... както и да е де, споделих си издразването :)

 Ние в момента сме кататалог на Икеа вкъщи


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 24, 2019, 14:27:38
А, Свекс, не давам да затварят тоя нов/стар МОЛ. А и не вярвам - има магазини, където никъде другаде ги няма из града. На един квадрат събраха Технополис, Техномаркет, ЗОРА, Хиполенд, Комсед и масовите магазини за покупка на детски дреги НМ и Уайкики. Няма нужда да въртиш из града, за да сравняваш цени. Всичко е на пешеходно разстояние. Няма да обяснявам колко е удобно, че винаги има къде да паркираш. Мрънкачите мрънкат, че нямало кино, ама кина из града - бол ;)
Хубаво е, че има едно в количка и едно скачащо. Днес ми се напълни душата. Една от майките на кухнята чака бебе, а "голямото" е в количка. Днес видях, че има и едно още по-голямо. *INLOVE* Много се радвам на такива хора!
ИКЕА в Пловдив е само демонстрационен център. Демек виждаш някои неща на живо, други на картинка, поръчваш и до няколко дни ти носят. Малко им е още омотана схемата с известията към клиента, ама ще се нагласят във времето. За джиджавки е ок, ама тия изчистени мебели не са моята чаша бърбън:P

Днес е супер мрачно, а е такъв задух. Бяхме на консултация с младежа. Беше много забавен. Накрая дори се отпусна на повивалника и гледаше док с благ поглед :girl_haha: Сега спи на хлад, а аз релаксирам. Нещо имам нужда от психическа почивка. В най-скоро време ще се наложи да ходя в нашите с децата, докато тече мръсната част от ремонта. Ще е изпитание за нервата ми :[


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 24, 2019, 16:35:52
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Работна та пушек се вдига чаааак до Алеко. :))

Свекърва, тази история за "Лазаре, аз съм" не я бях чела :)) :)) :)) Само го бях чувала някъде като рефрен :))

Панда, ще си намериш ново Либе :girl_wink: :girl_wink: :girl_wink: Обаче Томи с тази негова любов към големи превозни средства ми е много сладък *INLOVE*

Алексия, кофти случка :girl_impossible: Аз лично като дам нещо и спирам да го мисля, вече не е част от живота ми :girlhide: Но определено ще ти е обеца  :girl_impossible:

Ние имаме спален комплект от Икеа, не съм особено впечатлена, но е купуван с идея за временно ползване и после да не ме е жал като го изхвърля/подаря/продам или каквото там му се случи. Мен също не ме впечатляват особено в БГ, но ми е направили впечатление, че в чужбина имат по-други стоки. Включително в Италия, не можах да повярвам, че има Икеа :)) Някак си не ми се вързва италианската душа с този стил =]

Булче, що не обясниш на дИвойката, че в професионалния живот има ред и той не търпи вакум, ако схване на къде биеш с вакума *crazy* *crazy* Аз така в петък бях яхнала метлата и строявах в две редици целия офис. Никой не смееше да дойде да ме пита нещо, след като заявих, че като им се плаща би следвало да знаят за какво и да го свършат :)) :)) :))

Хайде пак да се посмеете малко на мой гръб. Отиваме ние на вилата, изкарахме си супер. Решаваме, че ще слезем до реката трима възрастни и три деца. Всичко добре, ама едното детенце е момиченце на 7 г., което не е свикнало на планински терен. Имаше сълзи и сополи на слизане към реката, денивелация около 600 м., може да си представите колко е стръмно :girl_impossible: И майката решава, че на връщане няма да преживее пак този хел, та се обадихме на баща ми да дойде да ни вземе. Всичко хубаво, чакахме го час и нещо, докато гърмеше над главите ни, тъй като, за дойде трябва да мине 40 км. планински път. Качи ни и тръгнахме, вика сега ще минем напряко през гората (с 4х4 сме)  :girl_impossible: :girl_impossible: Първото препятствие беше минаването по Римски мост на близо 2000 години, защото реката е разрушила съвременния. Представете си камилска гърбица, мост по-тесен от джипа, издигащ се на 10-12 м. над реката :girl_impossible: :girl_impossible: :girl_impossible: В колата гробна тишина, всички мълчат и се молят да минем. Като минахме и се почна една тирада, майката каза на дъщеря си, че ако е знаела какво ще преживее на гръб щяла да я носи по баира :)) :)) Продължаваме с екшъна. По това подобие на път ни засече още една кола, викам си още един луд. Щяхме да се блъснем, ама нали сме големи и всеподвижни влезнахме в гората :girl_impossible: После си представете да се движите по кал и мокра скала от дъжда в почти 40 градусов наклон и да чуете: "Я, гъбка!" Спира се колата, дърпа се ръчна, слиза се, оглеждат се гъбките, радват им се, берат (този лудия е баща ми), качват се и потеглят докато ние си висим на наклона. А как се тръгва по такъв наклон няма да обяснявам :girl_impossible: Както и да е след час и една торба гъби вече се бяхме прибрали. През това време котката и майка ми организирали SOS кампания за нас, само DMS, където не ни бяха организирали. Мисля, че майката с двете деца повече никога няма да иска баща ми да я кара където и да било :)) :)) :)) Даже не знам дали би му говорила  :funny: :funny: :funny:

(http://2.bp.blogspot.com/-VyE02x3WA_w/VfW3rYW3cmI/AAAAAAAASHk/mojzUdVW9uM/s1600/DSC01992.JPG)

Алпийският заслон над реката, има много катерачи там
(https://www.bestplacesinbulgaria.com/wp-content/uploads/2016/01/hrabrino_wide.jpeg)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 24, 2019, 18:17:23
Дори не съм знаела че има в Бг заслон на такова място O_O
А аз с баща ти не бих тръгнала в гората, като те слушам :girl_impossible:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 25, 2019, 07:35:34
Добрютро, минавам на бързо и отивам да се трудя.

Мери, супер звучи всички, на мен би ми харесало това.

Алексия, има такива хора.Просто ги подминаваш.

Аз тия дни съм ужасно изморена и се надявам довечера да вали, че да не излизам никъде с дребната.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Feribotka в юни 25, 2019, 08:38:37
Морген!
Аз не мога да си сложа трета лентичка в подписа  :huh:
Ох егати приключението с тоя джип :)) Изядохте ли гъбите  :P


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 25, 2019, 09:03:30
Събрах щетите по терасата и подготвих терена за нови природни явления =]. Снощи много ни завихри, изпочупи де що имаше цъфнало мушкато, а една саксия от прозореца е отвята. Чак недоумявам как е станало, защото там се явява нещо като ниша и е закътано от две тераси, изпъкнали напред. Хехе, беше с разкошна Коледна звезда, розова, четиригодишна, маскирана като Великденска звезда. Всички съседи ме питаха какво е това красиво нещо и явно са я урочасали ;). Гледам я сега в задния двор разпльоскана и сигурно може да бъде спасена, но там е заключено от един от бившите собственици на парцела, а той рядко се явява, é живее на село.
Миленка, по такъв мост и пеша ми е страшно да минавам. Видя ли нещо разрушено и не зная защо ме обзема паника. Преди време ходех на работа по един от мостовете на Марица в посока кв.Тракия и имаше изкъртени участъци, можеше да се види водата и едва си поемах дъх. Хората ги беше страх, че там се разхождали банди цигани и вършели грабежи, пък аз се стисках да не падна през арматурата, макар очевидно да не съм с размер на жаба. По въжен мост нищо ми няма, там се хващам като удавник за парапета и колкото и да се клати, не ми пречи. Обаче има ли запуснат вид... изведнъж ми става мил животът ;). Хаха, с деца в планина е по- кофти отколкото с деца на море :(
Али, значи го почнахте ремонта, съчувствия :). Е, затуй искам да живея на хотел, други да се грижат за битовите проблеми.
В момента слушам по радиото за инсталация "Възродителен процес" в село Орешари, много интересно. Дано да са написали нещо по повода в нета, говори жена, водили са ученици. Направено е от съвсем млад човек, Байрям, на 22 години.
Айде, хубав ден и дано не е като вчера- до обяд се пазиш от слънцето, после от гръмотевиците :angry:
Ето, има много снимки и репортажи из нета:
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30012319.htmlТитла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 25, 2019, 09:11:50
мани свекс, и моята тераса беше леш, а по принцип не влиза капка дъжд, чистих и аз по нощите че беше пръст от саксиите и да не размазвам навсякъде.

Аз бера душа днес, хапнах тиквички и пих чай от коприва да ме прочистел от алергиите, е прочисти ме. До 2 часа през нощта бях в тоалетната...

emmmmmy такъв ми е плана, ама нямам с кой да я заместя...

Мале Миленко, това дъха ми спря, ама не от красота а от страх!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 25, 2019, 09:20:01
Булче а уж все се оплакват че нямат работа хората- от все повече места чувам че нямат пък персонал фирмите... Не знам какво става в Бг. *crazy* Явно ги мързи да работят.
Аз след единствения АБ пит след пет години затишие, се уредих с гъби си спомням. Уж да се пречистя и аз като теб тогава, пих ябълков био сок- такива коремни болки през живота си не съм имала.  :angry:
Фери, аз тамън навивам моя мъж да вземем кола на изплащане- сега ти ме посече :'(
Свекс- не обичам висящи, прозрачни или каквито и да било мостове - здрави или не, имам страх от височина.
Тук си вали и си гърми от два дни, съсипа ми божури, рози по двора- всичко е на гнилоч от толко вода, буквално.
Днес малкият ме вдигна в шест, незнайно защо. Което ме накара да се замисля че с всичко друго се смирих/ примирих покрай детето като бонуси в кавички, но с безсънието не мога- психически и физически ме смазва само това. Сега имам да чистя паяжини и да мия умивалници но едвам глвдам...


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Feribotka в юни 25, 2019, 09:23:25
Ами Еми, нашата не е баш нова, карана е малко, но си е с остатъчна гаранция, иначе нямаме забележки, ама тва и мен много ме шокира   :\
Мисля, че на Пандата и на Булчето нямат проблеми, ма те да кажат :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Vivi20 в юни 25, 2019, 10:41:47
Еми, поне в нашия сектор IT хора се намират трудно и после основно мрънкат колко са заети, а по цял ден се моткат. Има и работни хора, но наистина повечето си ги мързи. Особено току що завършващите са с огромни претенции с много малко покритие. Поне в моя офис са ми такива наблюденията.

Булче, към какво си алергична?

Тая история на мери ми е страшна, но много яка. Голямо приключение.  :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Feribotka в юни 25, 2019, 11:47:17
И моите наблюдения са, че бая ги мтрзи хората, във всички сфери  =] Една приятелка ми разправя за нейна позната, която работи само от вкъщи, сигурно веднъж месеца се случва да отиде до офиса. Като сумарно ѝ се събират 2-3 часа на ден някой и друг имейл да изпрати, заплатата ѝ е в евро доста над средната и нашта мрънка, че ѝ е малко и трябва да ѝ я увеличат щото много работа вършела :)) Нагли хора колкото искаш  :angry:
Аз не виждам край на бъдещите ремонти в нас. Долният етаж е вече за пребоядисване, дюшемето за циклене и лакиране, стаята на децата трябва да се довърши, мансардата, мазето даже няма да говоря за него, там има и баня за правене...Може би като порасне и Мистър, ако други не са ни завихрили  =]


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 25, 2019, 12:34:00
Народа масово го мързи.Интересното е че и в малките населени места е така.А тук заплатите са смешни!
Във фирмата на моя мъж с 300 зора намират свестен човек за работа, а бая минават от там.Друг е вече проблема наречен начин на мислене на дребния частник.Дето си мисли, че работниците му, са му длъжни.Тук още го има това.

Фери, не го мисли.Ламината в стаята на Моника е надран жестоко, но близките 4 години няма да го пипнем.За сега и тапетите не мисля да сменям и да ти кажа, при следващ ремонт слагам тапети навсякъде.Значи на тия в на Моника стаята има минимални следи от употреба, а са на 7г.Стаята дето я боядисвахме миналото лято е цялата на петна и пръсти!Вече не мога да я гледам!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 25, 2019, 13:11:37
Хич не съм за съчувствие откъм самия ремонт. За мен ремонтът е като бялото платно на художник с муза. Откачам на тая тема! Пари ми дай само и малко свобода да се вихря :danceg: Днес даже ще седна да разгледам секции и да измисля в детайли нещата, а не само отгоре-отгоре. Да я нарисувам на картинка, а свекърът да си я оразмерява. Някои неща сме ги накупили вече и имаме отправна точка. Май и цветът го измислих. Ще видя дали ще пасва на декоративната стена. Тези дни ще наобикалям магазините, за да намеря по-големи кашони, че да има за застилане. Имахме кашони от предния ремонт, но след наводненията в мазето, половината бяха леш. Зорът ще е бутаницата с децата в нашите. Просто аз трудно ги изтрайвам, че са мрънкалници на моменти =]
И моите китки ги обрули снощи времето :\ Калдаръмчетата в сандъчетата са ок. Днес са наперили гребени. Имам обаче 4 яркозелени метални кофички, които висят на синджири отвътре на терасата. Тази година търсех винки за тях. Не намерих. Взех каскадни петунии. Бяха разкошни, докато не ми ги нападнаха едни гадини и едва ги изтрепах. В един момент намерих пакетче винки, ама беше късно за садене вече. Все пак ги пробвах. Поникнаха 4-5 стръкчета. Е, вчера бяха изпльоскани на земята }:-> Уж ще ги бъде, ама...

Мери ми, напълни ми душата :girl_haha: Аз по балкани не обичам. Предпочитам море. Обаче обичам такива "разгледни" гледки. Първа висвам на парапетите, за да гледам отвисоко.
Темата за работници и работодатели ми е много болна. Много трудно се намират хора за работа в производство. Поточната линия, каквато и да е тя, не е за всеки. Тамън намериш някой и шефът успява с простотия да го накара сам да си тръгне. И това не е само в тая фирма. Хората са се нагледали на работодатели и го карат яваш-яваш, че нямат сигурност дали не са на нов глог и по-висок.
Свекърва, баща ми, ако ще и да е историк по образование и призвание, аз съм много боса в историята между 45 и 89-та. При нас уж се учеше нещо по история, ама то колкото да се каже. Възродителният процес е част от това - 2-3 сдъвкани изречения и никаква допълнителна информация.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 25, 2019, 13:27:06
Здравейте :)

Съчувствам ви за лошото време, тук е яко жега.

Аз със всякакви мостове имам проблеми. И височини като цяло. Тук на покрива на аквариума има панорамна тераса на 12я етаж. Само една крачка направих и ми стана лошо.

На всякъде има работливи и мързеливи хора. В офиса на ММ са откъде ли не, уж са дошли да работят, ама той казва, че има и такива, които са по 2 часа обедна почивка, идват в 11ч или гледат сериали на телефона си.

Хубав следобед!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 25, 2019, 15:12:38
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Пловдивчанки, голяма буря при вас :girl_impossible: Вчера видях по новините, че на някаква кооперация покрива й паднал :(

Не знам дали хората ги мързи или им се върти нещо по-хубаво от работа в главите :[ Аз по-скоро имам друг проблем със служителите. Масово всеки чака да му кажеш какво точно да прави и как, никой не мърда грам да помисли нещо сам. Това, което си знае си го прави, обаче опре ли до ситуация, която изисква малко мисъл, чакат да им се каже какво и защо. Никой не иска да носи отговорност, по-лесно е "Ти, така ми каза" или "Никой не ми каза какво точно да направя". Ей това ме убива и побърква, влудяваме и ме вади извън кожа. Добре бе, ма*ка му, помисли как би го направил с опита си и ела ми кажи, имам такъв и такъв казус мисля да го реша така. Е да, ама не :ANGRY: :ANGRY: Пък докато седна да го обясня, защото не им се мисли, ще се похабят, да взема и да го направя най-добре ще е. Това беше причината да се ядосам толкова много в петък. Защото ми се оправдаха за несвършена работа с това, че никой не е казал, че точно това трябва да се свърши. Ама иначе си знаеше, че е в нейния ресор. :angry: Както и да е, по-принцип се владея, рядко ми се случва да сменям тона, но в петък ми прикипя. Замествам търговския директор и освен цялата си оперативно управленска дейност съм поела цялата комуникация с клиентите :'( Та да се върна на мързела, не знам дали е мързел или хората си пестят мисловната и физическа енергия за друг живот :)) :)) :))


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 26, 2019, 08:44:40
Пак зачезнахте ей.Аз вчера бях на спа!Взеха ми детето от градина, игра в едно съседче и даже вечеря там.Мъжът е командировка и аз сама в къщи!Сложих една пералня, варих един боб, кой като мен!То било хубаво да си чуеш мислите!

И тук поваля, но чак някакви бури не е имало.Културно си валя дъжда, много хубаво, и така захладня, че чак спах непробудно цяла нощ.Значи бременна лятото е най-гадното нещо на света!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 26, 2019, 08:50:57
Здравейте!

Тук е много топло. Чак на мен ми е тежко. Вчера явно съм стояла много навън и малко ми е замотана главата. Днес мислех да ходя в мола, ама май ще остане за утре.

Вчера ходихме на гости на един батковци и Бамбук се сдоби с цяла железница изведнъж.

Хубав ден, аз май ще си меря кръвното


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 26, 2019, 09:16:27
Панде, аз извратената чух батковци и реших че ти си била на гости , ама с друга насока. :girl_impossible:
Маги, говори ми.... когато имам възможност, спя сама в София. Е няма такъв кеф- излизам си, прибера се по нощите- купя си парче пица и айран... Никой не ме дърпа, никой не изисква... Съжалявам че не съм оценявала ергенския си живот едно време. *THUMBS*


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 26, 2019, 11:34:51
маги, чувай си още малко мислите, пооосле след 5-6 г пак  8P

Миленка, ей със същото имам проблем и аз, и понеже нямам грам търпение да делегирам и обяснявам го върша аз. После ама ти така каза или изобщо не се проявява инициатива дай аз вече да си върша това, моя работа си е... Ще ме довърши това момиче, казвам ви! Вчера щях да ревна пред шефката, помолих я на следващата среща с клиента да дойде с мен, съгласи се милата, какво да прави.

Не знам даже какво е времето навън, така ме е завъртяла въртележката, гладна съм, изморена съм, разконцентрирана съм.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 26, 2019, 13:01:39
Замислих се за това дето мери ми писа "ще се похабят". Да ви кажа аз от както се разболях избягвам всякакъв стрес и въобще за нищо гледам да не се хабя. Въобще не си представям да се стресирам за работа като булче и мери. Сигурно и за мен тези като тях ще си казват, че ме мързи, ама не знам дали бих се трогнала.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 26, 2019, 14:15:18
Аз днес имам тон задачи. Не е преносно, а почти буквално. Свалям всичко от секцията. Оказа се, че 6 кашона я стигнат, я не. А уж няма много неща в нея. То пък 2-3 кашона ще са само книги =] В детската е паднало бомба, та трябва леко да пооправя, за да се събере всичко разместено.
Момински ли, ергенски ли живот си ми беше хубав. Взела съм си го. Зорът ми е от време на време да оставам сама или с ММ насаме. Не помня откога не сме си взимали поне малко нощен живот. Вчера тръгнахме за едни домати, а след нас имаше писък. Как ни видя сред тълпа от народ на детската площадка - необяснимо ми е! Вече предполагам, че има нюх на куче и по това усеща къде сме. На връщане от "зеленчука" го носих известно време, за да ми е по-готино в жегата. :star:
Мисля за Н на брой неща едновременно и хич не искам да се хабя с чужди проблеми, не искам напрежение в ежедневието си. В моята професия си има голям адреналин и е уникално при сключване на по-значима сделка. Да, ама на времето нямаше кой да ми каже за недостатъците. Хубаво е като работа, докато нямаш семейство. Предпочитам най-тежкото ми да бъде какво да сготвя. :\ Казвам го като НЕкулинар и НЕобичаща да бърка манджи.
Отивам да почета малко и да прибирам още покъщина.
Кокона започна обратно броене на времето до морето. Звучи оптимистично.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 26, 2019, 14:20:53
Замислих се за това дето мери ми писа "ще се похабят". Да ви кажа аз от както се разболях избягвам всякакъв стрес и въобще за нищо гледам да не се хабя. Въобще не си представям да се стресирам за работа като булче и мери. Сигурно и за мен тези като тях ще си казват, че ме мързи, ама не знам дали бих се трогнала.

Панде, говорим за хора с претенции, че са можещи, с опит уж, които взимат и доста добри заплати за това. Ти си наясно със себе си и ще търсиш предполагам такава работа която да ти предложи това. Но не можеш да работиш в компания която изисква динамичност и да имаш претенции а да не искаш да се похабиш :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 26, 2019, 14:27:06
Не знам даже какво е времето навън, така ме е завъртяла въртележката, гладна съм, изморена съм, разконцентрирана съм.
Е те това е проблемът... Включил се е законът на Всемирната гадост и понякога решението е да дръпнеш шалтера. Дай си почивка, тези обриви искат спокойствие, тъмнина и хлад, иначе може да се превърнат в хронично заболяване.  *INLOVE* На мен ми се беше случило такова нещо от ухапване /не се разбра от какво/ и зная колко е кошмарно. Даваха ми болнични и докторите ми се караха, че така само се похабявам, ама и аз тогава бях млада и надъхана и най- важното, мислех си, че много важно да съм на работа и без мен светът ще загине. Глупости, като дойде време за съкращения, критерият всеотдайност моментално отстъпи на връзките. Та Панди след заболяването, аз след удар под кръста, наместваме си чакрите и ги синхронизираме с тези на останалите простосмъртни все някога ;)
Един съвет съм запомнила от най- уважаваната от мен Голяма шефка - не очаквай хората да направят това, което ти би направила, те не са в твоята глава. Същото се отнася и за децата ни и животът ни ще е много по- лек, ако направим реална оценка на ситуацията, без емоции и надежди.
Има си хора, които наистина не се сещат какво да направят, други хитреят и тарикатеят, трети, като момата на Булката, са готови на гадни номера. Няма как, на такива им се обяснява, ама в писмен вид, да има следа и им се задават въпроси, пак в писмен вид, какво са разбрали. Кучето скача според тоягата, чобанинът трябва да прецени колко да я вдигне.  ;) Е, така казва теорията, пък на практика какво ще излезе, само Онзи знае.
По въпроса за липсата на кадри и в същото време на нарастваща безработица, мога да кажа, че е в цял свят, не само при нас. На моите американци и на двамата фирмите са големи и стабилни към момента, но и двете направиха големи съкращения, намалиха процента на бонусите и замразиха заплатите от миналата година. Естествено, натоварването е огромно, защото обемите на работа остават същите, ама това е... НИ2 казва същото за Холандия- там съкращения не правят, хората сами напускат, но на тяхно място не назначават други, не могат да намерят дори имигранти. Няма да стане по- лесно, но и светът няма да загине :)
Ей, как ме изби на философия. Ама така е, като всичките нови сезони на сериали по НВО са от слаби по- слаби.
Булка, много приказки се изприказваха за Чернобил из цял свят, ама едно изказване на англичанка, é не можело то така, нито един цветнокож да няма, направо ме хвърли в тъча. :funny: Сега ще чакаме септември нов вариант с агент от ЦРУ, руснаците го правят. ;)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 26, 2019, 14:44:20
Да, така е. Аз претенции нямам. Ама това не пречи да се намират хора с претенции към мен :)
Ама пък сигурно имам претенции към себе си. В моя курс има хора, които работят сервитьорка и рецепционистка. На мен ми се струва невъзможно с това ниво на немски.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юни 26, 2019, 16:47:26
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

От днес съм с един австрийски клиент до петък ще ми вземи тока :angry: :angry: За него най-прекрасният град за живеене на тази планета е Виена :)) :)) :)) Този също бая си е походил, та да сложим още +1 за Виена. Днес си говорихме за Швейцария и за клиентите там, не е с добро мнение за швейцарците, а как се изказа за жените там :girl_impossible: Ние се базикаме, че този е жив българин :))

Ами аз не искам да се хабят като мен. Знаете от две години се опитвам да променя това, кога ми се получава, кога не, но не съм се отказала от желанието си да се науча да се щадя в дадени ситуации. Обаче не приемам и другата крайност - пълното пестене. Златната среда ме устройва идеално за колегите =] =] =]

Бегам, че тази нощ съм спала само 4 часа, имам над 14 часа работа, а тази нощ не се очертава по-различно.

ЕДИТ: Забравих да кажа обичам си ергенския живот *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO* Наслаждавам му се, защото знам, че няма да е винаги така, та греба с пълни шепи, докато има  :danceg: :danceg: :danceg:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 26, 2019, 17:29:10
Али, то моето уикендите знаеш, срам ме е моминско да му кажа. С това подпийване чат пат...И на мръсния език на компанията ни , не мож ни стъпят.
Ти хубаво че си си го взела. Аз на 19 си играех на семейство и оттогава досега- не съм спирала. Грешката си е моя! Отчитам я.
Панда, аз съм като теб, но у дома- претенции нямам, но пък другите двама все имат.  :)
Свекс, опитвам се отдавна да възприема това на Шефката ти. Ноооо имам проблеми с егото явно.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 27, 2019, 07:44:53
Добро утро!Вчера имах тежък ден с дребната.Карахме се, говорихме си, накрая уж се разбрахме.Не е лесно две жени, сами в къщи.Направо си беше цирк някакъв.

Днес имам излизане с колеги за малко, после плуване, после излизане с майки за малко и прибиране по някое време!Не знам как ще издържа и защо всичко все в четвъртък се случва!

Хубав и усмихнат ден от мен!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 27, 2019, 08:56:10
Здравейте!

Днес нямам проблеми с ниско кръвно, Бамбук от сутринта ми го вдигна. Рева, ама не разбрах защо. Днес му е последен ден в яслата. Може и затова да е.

Вчера беше много горещо. Вечерта ходихме до Щефансдом, за да се повозим малко на климатик във влака. Направо се учудих колко много хора имаше. Ходихме за малко до една площадка на Карлсплац и си имаше деца в 21ч. Около нас имам чувството, че всички си лягат в 20ч.
И днес ми изглежда същата жега.

Хубав ден :)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 27, 2019, 09:10:34
Свекс, то аз разбирам прекрасно какво казваш, и знам че другите хора няма да направят това което аз бих, за това ги напътсвам, говоря, давам обратна връзка, но когато всеки божи ден се повтарят грешките аз стигам лимита и от нетърпение отивам и оправям всичко. Лошото е че е забелязано и от клиентите че щом мен ме няма и съм в отпуска, нещата не вървят и ме искат плътно там. Успокоявам се с астроложката, каза че до 40г ще  е този зор, после ще бия спирачки и ще обърна време на себе си, каза че това са ми най-силните години и се възползвам от това.

За липсата на кадри/безработица, тук е обратния ефект от американците, хора няма и напускащите няма с какво да ги заместим...


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 27, 2019, 11:19:35
Това като приказката за вълка и защо му е дебел врата.Аз имам напредък, взех да правя разни сложни неща сама!Товарят ме с повече задачи!Колкото и тъпо да звучи съм много горда и щастлива!Аз съм малко като Булката, не мога да копая на едно място, трябва да уча нови неща, трябва да знам и мога и да не питам никой!

Панде, вчера кръвното ми щеше да избуши не, ами и аз не знам какво.Знам хормони бля бля, ама и дребната се постара!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 27, 2019, 12:22:12
За липсата на кадри/безработица, тук е обратния ефект от американците, хора няма и напускащите няма с какво да ги заместим...
Решението обаче е едно и също, затова се опитах да сравня Америка и Холандия - натоварват се другите до максимум, бизнесът се свива до ново, устойчиво положение и съответно се променя пазарът. И без това 80% от работата в една фирма се върши от 20% от хората /теоретично, съгласно правилото на Парето/, един вид организацията се прочиства ;)
Та в случая или им вършите работата на другите без да се ядосвате, или не се ядосвате, когато не са я свършили :P. Лично аз никога не съм го можела, явно е въпрос на характер и вътрешна мотивация.  =], но много ми се иска да можех.
Аличка, то всеки обича да прави проекти и да твори, черната работа е кофти при ремонт, затова те съжалявах. Подобна гимнастика правя и аз с гардеробите заради мухъл от последните валежи. Вадя всичко на слънце, почиствам, пера, сортирам и обратно. Книги имаме вече съвсем малко, предимно класика и професионална, та поне това не разнасям. Робувам на родопски одеяла и уж други ценни работи, да видим дали няма да направят първата стъпка към боклука, тоест да ги сваля в мазето ;)
Панди, като говорим за климатици, да ти кажа, че в Холандия масово нямат по жилищата. Не им се  налагало за няколко дни жега. Хаха, обаче от лани им се разказа играта, чак жп транспортът закъсал, защото траверсите не са изчислени на накова разширяване от температурите =] НИ2 си купи вентилатор  :). В офиса имат, ама вкъщи- не. И познатите ни в Мюнхен страдат по същия начин вечер. В Австрия как е?


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 27, 2019, 12:59:09
И в Австрия нямат климатици в жилищата. Почти не съм виждала. Популярни са подвижни дето са с вода или едни с една тръба дето виси през прозореца. Миналата година ММ се свари август месец в стаята му във Виена. След това септември живя в сутерен в Пуркерсдорф и там не му беше хладно. Вчера като ми беше лошо и ММ каза, че се замисля за подвижен с вода. В приятелите ни българи (много тъпо ми звучи, ама все така ги наричам), имаше такъв с вода онзи ден и беше приятно.
Ние с Бамбук сме в мола. На един от етажите има дървени влакчета и той си играе.Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 27, 2019, 13:24:31
Ние пък открихме дерт с нашия климатик. Духа, прави студ, ама да се скъса чак. Не спира! :girl_impossible: Явно нещо му се е развалило баш навреме, защото сега и без това ще се сваля, чисти, зарежда, слага на ново място и прочие. Тези подвижните не са за тук. Виждала съм ги в действие в малко жилище на познати, ама не си е работа за нашите ширини.
Тук пак е като в тропиците. Валяло е през нощта, има локви да се давиш в тях, а така печеееее. Радвам се на топлото. Обичам лятото и цяла година си го чакам. Влагата малко ме бута.
Свекс, преди години с нашите правихме ремонт. Бяхме се отказали от море. Да, ама взеха, че ни вкараха супер оферта. Заключихме си ремонта за 10 дена и кефче :swiming: После си привършихме нещата с настроение. При нас сега ще е нещо сходно :girl_haha:
Днес продължавам с офанзивата. Преодолях най-големия си страх. Надникнах в нещата за рисуване на Кокона. Значи има 10256 книжки за оцветяване. Има папка с разни изрязвани картинки. Цел й е било да ги реже, не да ги пази, стикери, албумчета, тефтерчета... Отсявам и хвърлям *crazy*
И аз обичам да научавам нови неща. Затова сегашната ми работа ми е антипатична - научавам много малко нови неща, но на цената на доста нерви. Предпочитам обратната ситуация.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 27, 2019, 14:08:34
Свекс, нали знаеш мотото на овните " Боже дай ми търпение и ако може дай ми го сега" :)) Това да не се ядосвам? Боужеее, вчера какъв скандал вдигнах в поликлиниката, добре че е частна и ми козируват, ама такъв бесен мейл им написах, сега ги чакам да се обадят да се извиняват :)

Ние пък с голям кеф сложихме климатик в апартамента и се оказа че изобщо не го ползваме. Ползваме го 2-3 пъти годишно, като удари 40 градуса поне.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 27, 2019, 14:27:09
Да, то много зависи от жилището. Ние все пак се топлим на климатици. Под "ние" мога спокойно да кажа 99% от блока. Нямаме алтернативи почти.
Иначе за охлаждане - ползваме го, че ММ вечер ври и кипи и все мрънка колко му е жега. Като си ляга обаче, си огащва бъбреците чак. До скоро спеше и с олекотена, че току виж му станало студено :))
Вчера комшийката под нас леко изтръпна, когато й казах, че ще местим тялото. Външното ще си е на същото място, но имаше резон да попита. Едни от съседите си сложиха външното тяло баш над пътеката. Сега ни капе, когато минаваме оттам. Зимата обаче си е екшън! На въпрос що не си сложат по-дълга тръба, било отговорено: Ще хвърляме сол }:->
Аз почти си свърших работата за днес. Спокойно ми е :popcorn:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 27, 2019, 14:35:31
За мен ремонтите никога не са творчество щото трябва да огрея на сто места финансово и физически. Хич не ми е зор точно кви ще са плочките и паркета, стига да са на промо и да са добре поставени. Като знам че съм и единствен участник в чистенето преди и след ремонта- ептен. Мъж ми върши тежката физически работа, аз другата. Уж заедно избираме, ма ми е ясно че по козешки ще се наложи мрънкайки.
Булче я кажи за тази поликлиника- що не си доволна в последно време?


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 27, 2019, 15:45:00
Еми, ако е в държавна поликлиника, око нямаше да ми трепне. Но това е частна, плащам 30лв на преглед по ЗК и искам обслужване. Това ни е 5ти преглед за 10 дни, че нали през ден е на слушалка. Отивам на време, посреща ни една лекарка която трябва да издаде направление за друга лекарка (безумие). Издава, отивам в чакалнята, болни деца бол около нас, той е в оздравяващ режим след пневмония. Излезна лекарката и извика друго дете, ей като ми кипна, държа ми тон че видиш ли другото дете било по-зле със снимка на гърдите било. Ми моето беше със снимка на гърдите миналата седмица, да го държа с болните с отпаднал имунитет не е по-разумно. Та вдигнах скандала, смениха ми лекаря веднага и така.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 27, 2019, 17:15:25
Ама ти си права в случая! Първо би трябвало документалният процес на частно да е улеснен!
И еторо, да имаш право на избор. Така че правилно си постъпила
Аз след последни грип не смея да стъпя в поликлиника именно по твоите причини.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юни 28, 2019, 07:45:00
Добро утро!

Булка, в правото си си и аз бих реагирала като теб.Лошото е, че доста от частните клиники/болници взеха да действат по държавен тертип.Не могат да избягат от манталитета си!

Ние сме на парно.В Плевен зимата си е предизвикателство да се топлиш на климатици.Не че няма такива хора, но не е топло просто.Нашите си прекараха газ и е супер, преди това на климатик и акумулираща умирахме от студ.Та в нашия регион си трябва равномерна топлина зимата и климатик за лятото.Сега не се живее без климатик, ужасно е!

Петък е, мислете за почивните дни!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: pandapanda в юни 28, 2019, 09:11:22
Здравейте!

Бамбук тази нощ реши да се прави на печка и вдигна температура. Повърна малко. Сутринта пак температура. Друго видимо нищо му няма. Само дето е много жален.

В София на 8 последен етаж в панелен блок климатикът и денонощно е работил в кухнята при големи жеги. Иначе си се топлихме на парно.
Тук отоплението е на газ и е много добро.

Лек ден


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Bube в юни 28, 2019, 10:17:12
Привет!

Нямах време тези дни да ви изчитам. Уж, по-главните ми ангажименти към университета минаха (до се птември, когато ще трябва да предавам за публикуване две статии и да си вземам минимума по звездообразуване), но тази седмица бях по-заета от всякога. Да се похваля поне - минимума по английски мина отлично и да, само се притеснявах излишно, но не знам дали некога въобще ще мога да преборя това.

Запомних на Мерими планинските преживявания, определено си е било приключение, но пък такива истории се помнят!

Свекърва, и аз не бях чела историята за "Лазаре, аз съм!" Честно, направо все едно е скеч, измислен за някой филм  :funny:

Днес заминаваме за морето за уикенда и да посрещнем джулая. Утре любимият има рожден ден, та поръчах и тората в Ахтопол, от жената, която ни прави тази за сватбата (всяка година досега на годишнината си взимаме пак, аз която не съм по сладкото, направо съм влюбена в тортата ѝ червено кадифе). Имам нужда да видя морето и да се "заредя" с позитивна енергия! Напрегнато ми е някак и аз си знам защо де, защото нямам конкретно за какво да се притеснявам   *crazy*

Оздравявайте болните!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 28, 2019, 10:34:35
Бубе , завид завид за морето! И аз искам ама май няма да ме огрее с тия разходи сега.
Панде, явно това му е прощалният подарък от градината :(
Мен малкият петел ме събуди в пет, в шест, в седем и в осем часа... Тия кътници ще ни уморят!


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 28, 2019, 11:11:25
Еми, Маги, то тъпото е че в частните се наемат бивши кадри на държавните и те си мъкнат там манталитета. Въпросната тросната лекарка е стар кадар, свикнала е да е над пациентите, докато там не сме само пациенти а сме и клиенти, тъй като плащаме услуга заради която имам сключен договор с поликлиниката. Та знам си правата. Ама нещо ги няма да върнат мейл, ослушват се.

Панде тъпичко, дано мине леко

Еми, какви кътници, песен бяха в сравние със сега. Като се почнаха едни сънища, по цяла вечер, реве, става, говори... той до 3г на броени пръсти се беше будил през нощта, сега играта ми разказва...

Бубе, весело изкарване!

Хайде, да доизбутаме този ден...Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: emmmmmy в юни 28, 2019, 11:33:52
Булче, кошмари ли сънува?


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: Alichka в юни 28, 2019, 13:07:38
При нас децата спят, ама на мен ми е стреснато едно и нощем си се будя сама. През деня вкарвам позитивни мисли и емоции, ама въпреки всичко ми е отмаляло. Ще мине и това ;)
Бубе, браво за английския!
Тази прословута торта така и не съм я опитвала. Преди време много беше нашумяла френска селска. Е, за мен беше пълно разочарование =] Изобщо не ми харесва! По някакъв повод може да вземем кадифето, че да имам поне мнение.
Мъча се да се свържа с една докторица. Естествено няма кой да вдигне телефона, ако изобщо съм намерила актуалния. Стискайте ми палци да уредя час с направление. Пари няма да им дам на частно!
Предстоят почивни дни. Аз ще съм с децата, че ММ ще работи и то далеч. Вече измислих дестинация, за да са изтощени, когато сме вкъщи. Имаме една майка в квартала - има близнаци инвитро и току се бяха разщъкали, тя забременя по естествен път. Беше голяма изненада за всички. Вече тримата са ученици и майката прилага успешно модел на възпитание - децата се записват на де що може курс/ кръжок/ тренировка, че вечер вкъщи да има мир и любов. Взимам пример от по-опитните ;)
И в жегата се сещам за Джералд Дарал как не виждал смисъл да спи следобед, когато може да обикаля и изучава животинки. За да го пуснат на нощен риболов, един следобед се съгласил да спи. Наистина не разбрал идеята да лежиш следобед потен в леглото вместо да се разхлаждаш на плажа. :girl_haha:


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: svekarva в юни 28, 2019, 13:59:25
Панди, ясно защо е ревал предния ден без причина, не му е било наред на детето. Още тогава да ти го кажа, ама викам, дано греша :\.
И на Звяр може да му е от болестта нощното стряскане. При моите винаги беше така. Хаде, големият поне не вдигаше високи температури, ама на НИ2 не му стигаше скалата на термометъра. Все разправяше, é му падат стените на главата и разни черни точки го блъскат и разтягат. Естествено, съпроводено с нескончаем рев. После го държеше по месец- два. Той и сега не се трае като вдигне температура и му е зле, а онова другото почва да приказва много и се върти като шугаво.  =] Все още не могат да скрият от мен, че нещо не е наред, винаги ги подушвам дори по телефон.
Докторята едно, че идват от държавни болници или успоредно работят и там, са подчинени на Здравната каса и тарикатлъците няма как да ги изоставят. От мераци за повече пари работят по минимум 12 часа, имат си нормалните човешки дертове и съответно са изнервени до дупка. Писнало ми е да ми се жалват приятели и роднини колко е отговорно и напрегнато, как нямат време дъх да си поемат. Ами като станеш на години,  земи та остави частното и държавното, стой само на кабинета }:->. Ама няма как да ги хванат, щото се водят на по 2 часа, осигуряват се на толкова, пък работят до припадък. Като на шофьорите трябва по един тахометър да им сложат и да се кротнат :[. Мен един достолепен и незаменим доктор на 70 години пет пъти ме пита едно и също, двата пъти щото не чул, а другите три пъти, явно е забравил какво съм отговорила.
Другата седмица съм канена на вила от бивша колежка стара мома. Оставям котката на Родния и тръгвам по любов. ;)


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: bulche91 в юни 28, 2019, 14:12:29
Свекс, аз от теб опит попивам, като се прибира вкъщи първо на челото го целувам, като се събужда вечер пак това правя. Не е от болеста, от лигавене е. Вечер докато заспи по 100 пъти ме вика, крачето му се отвило, водичка да пийнел. Снощи нещо беше сънувал и ми каза какво, ама бях сънена и не запомних но беше много смешно. Просто всеки ден има нова емоция,много бързо научава някакви неща и после избиват в неспокоен сън.

И да не мрънкам само от него. Не иска да рисува, едно дърво не знае да нарисува. Обаче детегледачката се сети да му вземе тетрадки за упражнения на букви и цифри. Леле това дете се оказа лудо на тази тема. Пише ченгели и букви с такава прецизност, направо ме изумява. O_O


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: магито в юли 01, 2019, 07:48:39
Привет дами, как сте след почивните дни?Ние събота и неделя се разбихме.Ходене напред назад, даже един басейн и малко риболов направихме.Моника съответно никак не иска на градина сега, защото забавленията и бяха тамън и само реве за басейн.


Титла: Re:Юни - 2019 Лятото дойде, или може би НЕ?!
Публикувано от: marry_me в юли 01, 2019, 09:16:58
Раз, два, три и в новата тема...

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,38133.msg737191.html#msg737191 (http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,38133.msg737191.html#msg737191)