Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Лафче => Кафе или чай? => Темата е започната от: always_and_forever в май 01, 2019, 08:14:15Титла: Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 01, 2019, 08:14:15
Добро утро!
Честит ни нов месец!

Как минаха почивните дни?
Ние ходихме насам-натам, ядохме козунаци и агнешко, починахме, ако изобщо е възможно и тЪй. Времето беше с нас и успяхме да се разхождаме.

На мен още ми се запушва носа, колко време вече я влача тая хрема?! Запазих си СПА-то и рЕзко започнах да се оглеждам за море. Не мога да трая да не се занимавам с някакви организации. Рано ми е още, ама като не знаем къде искаме да ходим, ще ми трябва време. Действам и по организирането на рд на любимия.  *INLOVE* Абе важното е да има напрежение.  8P

Този месец ще има доста събития. Не ми се мисли, ако трябваше и на двете сватби да ходим. 8P
Хайде хубав ден и месец!Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 01, 2019, 08:36:59
В клоните зелени майско птиче пей,
знаменце червено вятъра люлей!
Вей се, майско знаме, вей се в родния ни край,
нека всеки знае, днес е Първи май!
Хайде, хванахме се за зелено, няма шега, идва лятото!  *YAHOO*
Аз съм бясна, Родният е на работа и ми съобщи едва днес. Не че нещо, ама му бях организирала много добре деня за основно почистване на къщата. Работи в петък, в понеделник /от великденските/, гласи се и за 26- ти май пак да се измъкне. }:-> Можех да врътна няколко срещи с приятелки, по женски, ама на. Че и ръцете си пестя заради алергичните обриви, пълна скръб изобщо ;)
Миленка, /от априлската тема/, нищо ново зад Океана. Планират да пътуват за Австралия и после пак към Индия. Хаха, на сватовете също им е непонятно какво е това навъртане на мили и го превръщат в притеснение да не се случи нещо- примерно, дали няма да ги ритне кенгуру, или да ги хапне алигатор /цитирам сватята/ :funny:  Да отмятат и Нова Зеландия и да си сядат на д- тата. Вярно, парите са си техни и могат да ги харчат както си искат, но някак ми намирисва на болестно състояние вече това обикаляне.
 и Летящият холандец не се е спрял един месец без да отскочи някъде из Европа, явно е всеобщо явление на това поколение. Пак добре, че не са решили околосветско на лодка да предприемат, че тогава вече и аз ще взема да се притесня. :[
Хубав и ползотворен да ни е месецът!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 01, 2019, 14:30:18
Христос Воскресе! Да сте здрави и да се роите ;) Аз съм се отчела, та не ме бройте.
По празниците бяхме в Русе *INLOVE* Племенникът (на братовчед ми детенцето) направи годинка. Кръстиха го по този повод. По обедно време бяхме в някогашния най-скъп и луксозен ресторант, където майка и татко са се женили. Сега е бар енд фууд ;) Много хубаво място, с прекрасна кухня! Чак и сервитьорите са супер, не защото бяха все млади мъже, а защото изтърпяха много малки тичащи крака.
Леля ми отправи предложение - когато си вземе отпуск лятото, да отида с двете деца! Това ще е *YAHOO* На мен много разтоварващо ми действа ходенето там. Имам много спомени от моето детство. Ще е прекрасно, ако и моите деца създават хубави спомени там *INLOVE* Ще видим! Дано го съвместя с морето, ремонта, кандидатстването за ясла, търсенето на работа и още неизвестни =]
Тази седмица е леко луда. ММ и Кокона бяха на вилата. Сега вече съм сама с две деца, а ММ ще работи часпром без да си идва вкъщи. Родният на Свекърва е по- за жалене, че вечер могат да го навикват. ММ майка му да си го строява, а вкъщи ще е толкова чисто, колкото сколасам  =]
Днес нали е ден на труда се потрудих. Бяхме с майка и с децата до Домко. Час-час и половина гледах завеси. Харесах 10 модела поне, ама финансово се ограничих. Купих си плата и сама ще си ги шия, че иначе ставаше почти двойно. Два месеца имали промоция на текстил, ама кой да знае! Карай! Другият път ще ходя без деца, че леко се пощуриха.
Досега оцветявах за релакс. Кречеталото се събуди и ми направи забележка къде съм излизала. Каза: Няма нищо! Така се учиш :))


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 01, 2019, 14:42:32
(https://www.birthdaywishes.expert/wp-content/uploads/2017/04/Hello-May-on-photo-with-pink-wooden-wall-and-flowers.jpg)

Здравейте!
Днес и тук е почивен ден. ММ гледа дребното, аз наваксвам с немския :)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 02, 2019, 07:11:06
Добро утро.Ние имахме хубави празници.Много веселба, игри, виждане с близки хора.Малко ядене :)

Аз нищо за никъде не гледам,т ази година ще бъде в последния момент всичко.Ще видя колегите кога са си писали отпуските и тогава ще решаваме ние кога да излизаме и къде да ходим.Въобще не го мисля това.
Вече взех да свиквам на новата работа и с колегите, а това ми е най-важното в момента.Да се съсредоточа, да внимавам ид а не правя глупави грешки, за които да се мразя после.

Свекърва, това с пътуването го дават като болестно състояние на новото поколение.Те вече и не са малки и е време да си седнат на трибуквието, но начина на живот много се е променил и лъже, че вечно ще сме млади и старостта е нещо далечно.

А в тоя ред на мисли, днес моя мъж става на 40г!Кога минаха тия години?Аз го познавам от 18 годишен  :[ Имаме един цял живот зад гърба си заедно!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: emmmmmy в май 02, 2019, 07:29:40
Привет мривет!
Свекс, това стъкленото дето си го снимала става за бой с ютии. :D =]
Маги, така си минава времето- обърнеш се и сме вече стари кралици ( и крале ).
Панди, ти ако си виждала ние как изглеждаме на село - всички са в кал, каша и прах. Щото малкият дели само петната, друго не- маже по нас, каквото не е успял да избърше в себе си. Всяка вечер хвърлям за пране... :huh:
Аз си подготвям за ремонта, работя ( че и пари трябват мамка му ), попоглеждам 15 сериала едновременно, които излизат по серия на седмица. Инак чакам както обикновено с нетърпение петък вечер. Ще правим с приятели домашна пица, ще гледаме Фонтанът и ще плачем. Така де, ако не ревеш- за какво си жив. :D
Чудя се дали този месец да си пусна картата за фитнес пак, или да почивам малко, че май попрекалих предишния.. :huh:


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 02, 2019, 08:48:13
Ей Христос воскресе и от мен и честит ден на труда!

Ние още сме на баба инклусив, утре се прибираме. Много хубаво минахме, хапване, пийване, разходихме се до близкото курорт че, вчера върнахме една скара на двора. Остава ми днес да се видя с един братовчед и затваряме кръга. Решихме да се приберем по-раничко да се адаптира е един уикенд в София.

Целувки и поздрави на всички!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: marry_me в май 02, 2019, 09:55:56
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Един почиващ електрон се размазва в спа-то, фитнес, масажи, с една дума - почивка...

Свекърва, явно и аз съм от това поколение. 5 лв. да имам за ексурзийка ги давам  :[ И ще го оправдая с пълна сила тези два месеца :)) :)) Виж спестени пари може да нямам, но емоции... Ей, пълна съм и се разширявам, мога да побера още. Дай ми само нов град, нова държава, някой остров. Не мисля, че е болест, а начин на възприемане на света. Само на път се чувствам истински жива, мислите за поредното пътуване ме държат да не изкукам в ежедневието, плюс две кукувици като мен, особено едната :* :*  *INLOVE*

На работа само проблеми, стари изостанали неща имам да оправям, малко да си оправя настройките, че нещо напоследък бях прегоряла :[

Хубав ден от мен, пиша два мейла и тичам към фитнеса  :girl_wink:


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: ratatui в май 02, 2019, 13:41:33
Здрасти в новия месец! Аз се чудя защо никой не пише в старата тема  *crazy*
Свекърва, нека си обикалят, сега им е паднало! На мен на всякъде ми се ходи, ама не и с дете, ще чакам да порасне явно  =]


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 02, 2019, 14:41:30
Здравейте :)

Маги, а в честит твоят мъж! Да е здрав и винаги до вас с Моника!

Аз също обичам да пътувам, за толкова много места само съм чела, а ще се радвам да ги видя. Но имам много други неща, за които ми трябват парите, които биха отишли за пътуване.

Съгласна съм с написаното от Маги.

Мери, пътуванията са зареждащи, но детската усмивка също ;)

Хубав ден

П.п. днес прибрах Бамбук с колелото, той на детската седалка. Оцеляхме :)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 03, 2019, 15:09:15
Да не сме сменили месеца и аз да не съм разбрала? С тия делници и празници хич дните не оправям, ама уж месеците се сещам ;)
Майтапът настрана, ама хем имам много свободно време, хем се разглабям и до вечерта съм гроги. Някак 100 неща ми се иска да свърша и ги върша на по-бавни обороти. Вчера преизпълних плана! ММ, ако види колко гориво от колата липсва, лошо ще му стане. То уж тук, уж там, а се прибрах къде 3 следобед...
Това за пътуването е някак другата крайност на поколението на родителите. Преди почти никой не можеше да пътува. Майка ни беше години наред очите и ушите за чужбината. Развенчаваше много митове и легенди. Откакто тръгна поколението на ягодоберачите не се спря. Няма лошо, стига да знаеш какво искаш. И на мен ми се пътува, ама няма да е сега. Никой не ни е крив, че с ММ сме се юрнали от средата на 20-те си години деца да правим. =] Въпрос на приоритети! Имаше период, в който работехме като луди. Пари имахме, ама време - не. После имаше период на безпаричие и наличие на прекалено свободно (за мен) време. Докато са ни сравнително малки децата и имотният въпрос не е на 300% уреден, ще си седим на дупетата. След ходенето ни до Русе сме приятно изненадани как децата се държаха. Все пак 4-5 часа път не са малко време. Нас ни хваща саклет на моменти!
Ще пътуваме. Сигурна съм *THUMBS* Майка и татко като двойка се юрнаха в чужбина на около 50 години, че ние ли няма да ходим преди това ;)

Булче, много свежо звучиш аут ъф офис-но ;)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 06, 2019, 08:40:38
Честит празник!

Миналата година Бамбук ходи във Военно-историческия музей, но май не беше разбрал много. Само се беше уплашил от изтребителите. Сега повече би го оценил.

Той вчера имаше имен ден, но не можа да го разбере баш. Валеше, духаше, беше 7 градуса и не можахме да отидем на отворените врати в пожарната.

Хубав ден,тук все още вали


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: LittleSunshine в май 07, 2019, 10:03:06
Здравейте, момичета @}->--
Аз ви чета от известно време, но днес се престраших да пиша и аз. Приемате ли нови попълнения?
Ние вчера празнувахме скромничко, само с 2ма приятели - по-точно приятел и новото му гадже, която се оказа доста мила девойка и всъщност си изкарахме много готино.
Времето вчера не ни спря, защото си бяхме на топло в къщи. Обаче днес беше страаашно трудно да се излезе на работа - в къщи топло и приятно, навън - ветровито, дъждовно и студ като за декември  *crazy* Дори с децата видяхме голям зор да ги накараме да станат и да се приготвят за излизане...
Усмихнат и успешен ден на всички :)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 07, 2019, 10:48:53
Привет след празниците!
То събития, събития, не знаеш кое по- напред да следиш ;) Вчера гледах парада, после папата, после се чу за новия потомък на кралското семейство, за самолетната катастрофа, падна град... и спира Шоуто на Слави ohmy Личните събития трудно можеш да си вмъкнеш в деня ;)
Имах среща с приятелките ми съученички от детската градина, прекарахме страхотно. Толкова се смяхме, че по едно време сервитьорът взе да се навърта около нас, ама не дръзна да направи забележка. Уж залата беше пълна, но всички млади забучили пръсти в мобилните и си мълчат, муха да бръмне, ще се чуе, пък ние се хилим на простотии. Само да напомня, този ми кръг познати са все от високо ниво интелектуалки, което не им пречи да клюкарят пикантерийки от първо лице. Хубавото е, че нито една няма внуци, заменяме ги с отглеждане на котки и кучета. Няма и с любовници, макар само аз да съм заседнала на първи брак, а те да са с по три минимум опита. Та така, имам някакъв стимул за обществен живот поне през този месец.
Честити отминали празници на Маги и Панди!
Имате ли познати абитуриентки тази година? Аз нямам... Нямам и информация от фризьорката в близост, защото взела, че си загубила тефтера и сега не знае кой кога ще идва и дали изобщо ще идва, че да се коментира.
Хайде, хубав ден, дано и някой друг се включи *INLOVE*
Малката Слънчева, приемаме, как да не приемаме, ама кажи ни нещо за себе си :) *THUMBS*


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 07, 2019, 12:37:40
Здравейте :)

Аз да добавя и Met Gala 2019. Някои не можех да ги позная.

Хари пак много симпатичен. Как ли ще се казва?

Самолетната катастрофа в Русия ли? Ако знаете от къде разбрах за нея ще паднете. От Инстаграм на Кристиан Костов, от Х фактор

За Слави чак не ми се вярва.Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 07, 2019, 16:28:34
Свекс това си мислех и аз за вчера, егаси деня, а аз просто отидох до китайския мол вчера  :))

За Слави много ме е кеф че спира, не го понасям, знам че много хора му се кефят, особено на музиката, но за мен е огромен простак... Бас ловя че се залавя с политика, а дано, че да видим колко ще се изложи там.

(http://ПандМалката Слънчева, добре дошла! Булка ли ще си?

ПС.Брех, влезнах в офиса, супер спокойна съм и очето пак почна да ми играе... какво може да е да му се невиди!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 07, 2019, 17:41:08
Галата и аз я гледах чак днес, хубаво, че Панди каза:
Имало е и епизод от Война на тронове, достоен завършек на деня за феновете му. Едва издържам този сезон, то бива, бива, ама съвсем са се отпуснали =] Бях си оставила епизодче от Виктория, та с него се забавлявах. Булче, ти сигурно го следиш, остава да роди още 2 деца и да умира Алберт, както е исторически. Поне няма изненади, човек знае какво да очаква.
Твоето око преди година май пак беше почнало да играе, тогава с витамин Б ли се лекува, забравила съм.
Слави безспорно е епоха - 19 години, в никакво време успяваше да задържи будна публика. Бендът е един от най- добрите, сценаристите са много находчиви, изобщо, прави шоу човекът, винаги е сред първите изказали мнение по наболели въпроси. Е, понякога не се трае от лиготии и чалга изцепки, но ще ми липсва в ефира.
Хаха, наш Николай нали е нещо сърдит на папата, събитието мина мирно и некоментирано. ;) На моята бивша колежка католичка, внучка на братовчед е приела от него Първо Причастие. Изпълнила си е стената на ФБ със снимки, даже пипнала папата. Представям си какви ще ги разправя като се съберем пенсионерски.
https://lifestyle.bg/stars/met-gala-2019-kim-kardashiyan-emili-rataykovski-leydi-gaga-i-nay-ekstravagantnite-toaleti-na-sabitieto.html
Последният ми скри шапката, съвсем изперка този народ :[ :\


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 07, 2019, 19:44:15
Ооо булката опатка Вики още януари като излезна. Чакам и аз да омиргва Албертчо.

Гледа ли трейлъра на прислужницата? Джун идва в Джуни  :girl_impossible:, Короната и той на есен ще почва.

Ми пих Невробекс, не помогна. В момента в който дойде време за почивката от раз спря. Днес хем спокойна бях цял ден и пак се появи, много е неприятно.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 08, 2019, 07:22:08
Добро утро!

Много скапано време ...Кога ще се оправи, че така не ми харесва?!

За Слави ми се иска да не е истина. Аз го харесвам и макар да не го гледам вече, ще ми липсва. Тези дни с Алекс се загледахме в частта с пеещите деца и той много им се радва.
Бебето идея нямам как ще се казва, ама и те кога ще съобщят? Да бе, и те сигурно не са решили още.

Хубав ден !


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Bube в май 08, 2019, 13:04:46
Привет!

Най-после влизам в тукашен ритъм (не знам дали това обаче е задължително хубаво нещо). Но целта ми е да съм по-организирана от преди. Ще започна с някакви малки стъпки, които съм си набелязала, да видим дали ще има резултат върху цялостното ми ежедневие.

Много празници, много гости, много нещо - уморих се от социален живот. Откривам за себе си, че са ми нужни само няколко близки хора около мен, за да съм щастлива и в комфортната си зона. Големите компании от приятели, познати, роднини просто не са за мен.

LittleSunshine, добре си дошла! Разкажи ни за себе си :)Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 08, 2019, 13:07:10
Тези дни бях на черешата! Дребният вади исторически зъб. 8P Ако не му го запязя някога, пък нА. Беше с някаква никаква температура и по необичайно време, без идея кога и как ще се появи. Отделно рев, мрънкане, висене по крачолите... Вече съм малко на предела, че днес само лежеше по очи на пода и крещеше  с все сили! Вчера половината хора в поликлиниката ме мразеха, а другата - съжаляваха. На мен не ми пукаше, че гледат как ми се дере детето. =]
За сметка на това бяхме на имен ден без да сме специално затова събрани. Имаме приятели, с които супер рядко успяваме да се видим, а ни е супер изживяване всеки път. Кокона беше с нас. Децата се заиграха и ние откарахме до прилично късно. Майка и татко са изтърпели все някак Дребния. Днес съм на родителска среща - та пак "социален живот". ;)
Слави отдавна се оплаква от медийна среда или по-скоро дирижиран вариант на такава. Със сигурност ще се захване с нещо друго. Музика не са спирали да правят в годините и не вярвам да спрат и сега. Аз го харесвам, че е човек с позиция *THUMBS* Умее да се изразява. Шоуто на Слави много рядко се гледа, но някак ще е странно, ако предаването го няма. То наистина си е като част от живота на българина. =]
Булче, може да е от светлината. Смесената светлина е мор за очите, както и бялата светлина, типична за разни учреждения. От работа при такива условия свекърва ми и ММ са с влошено зрение само за последните 5 години.
Свекс, както кумата казва - щом сервитьорите са мъже, значи заведението е по-квалитетно ;) Жена нямаше да ви изтърпи, бас държа ;) ...и то от завист, не от друго.
Иначе съседката я чакам да завършва. Вълнува се най-вече за матурите. Ще кандидатства, ама то за тези набори е малко между другото. Не е битката от наше време. Роклята я знам. Следя тенденциите в разкрасяването. И булка тази година ще видя. Родителите й от началото на годината са се закахърили кое и как мислят младите и нещата не им се връзват. Имаме покана на вайбър :girl_haha: Чакаме следващите изненади :)
Отивам да шия, че тези дни имам бая задачи в тая област.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: LittleSunshine в май 08, 2019, 13:24:58
Здравейтеее! Благодаря за топлия прием!
Няма да съм булка (да чукна на дърво, че един път ми стига, хахах). Преди съм влизала във форума, преди доста години, от известно време се присетих покрай разни бебешки теми и цоп - тук!
За мен - какво да ви разкажа? Питайте смело, аз ще отговарям  8P Накратко - пълно диване съм! Имам двама дечковци, момчета - един брой в училищна среда, един брой - още на градина.
Обичам да пиша, да рисувам, музика, танци - изобщо, де що е арт и изкуство, на душа ми е.
Аз пък днес грам не съм в работно настроение, да ви се оплача. Уж куп неща свърших от сутринта, ама на - сигурно 2 пъти толкова щях да направя, ако ми се работеше. Спи ми се, мечтая си за пухеното юрганче в нас, а това никак не ми действа мотивиращо  :P Поне слънце малко изпече, та излезнахме на обяд с едната колежка, да видим свят и той нас...
Вие как избутвате тази седмица? Аз след почивните дни ще съм в режим на напасване към работен ритъм още поне 2 дни.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 09, 2019, 11:37:42
Ехоо къде сте?

Понеже традиционно тук винаги сме обсъждали изписването на кралското бебе, слагам ви снимка със срванение на Диана, Кейт и Меган. Определено Меган изглежда като от списание, странно е че не видяхме излизането от болницата. Името е доста странно също,ама ще му свикнем :)

(https://akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201948/rs_1024x759-190508045932-1024-Meghan-Markle-Kate-Middleton-Princess-Diana-Baby-Debut-LT-050819.jpg?fit=inside|900:auto&output-quality=90)

(https://akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/2019226/rs_1024x759-190326150148-1024-prince-diana-prince-william-kate-middleton.jpg?fit=inside|900:auto&output-quality=90)Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 09, 2019, 12:53:23
Аз така и не съм чела детайли около прословутото раждане на Меган. Тя нали уж вкъщи щяла да си ражда? В болница ли в крайна сметка е родила?
Иначе за тоалет с Еми коментирах, че много ми харесва. Аз си харесвам бяло за бебе, що да не и за родилка, като всичко е за има-няма половин час суета *THUMBS* Кейт ми беше все в бабешки рокли. То с техния етикет, а и в особено положение след раждане не е лесен изборът на дрехи.
В неделя съм на детско парти - рожден ден, но по женски на по кафе. Нещо зациклям за подаръци *crazy*
Снощи поставихме рекорд по най-бърза родителска среща. Предстоят ни много събития. Трябва да търся костюм на приказен герой по избор, че ще имат карнавал за 1 юни. Все са кофти материи и все са на хубави цени. Да се чуди човек!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 09, 2019, 13:16:04
Е, тя все пак е снимана на втория ден след раждането, Кейт само няколко часа изчака. Пък и пълна мистика как точно се е случило, че нали щеше да е в домашни условия първо. =]
Булче, гледах разни снимки от предстоящия епизод, нали знаеш, не съм му голяма фенка. Виж, снахата много се вълнува ;). В София като бяхме, направо се изплаших колко е обсебена и все едно не дели филм от реалност. Не може да се примири, че се е върнала и останала без детето героинята. Трябвало да отиде и тя в Канада и оттам да се бори, ама от сърце се ядосва :[. Викам и, ами нали иначе ще е много лесно, пък и трябва епизоди да се трупат как страда по рожбата си, не се съгласява *db* *crazy*
Днес пак имах ескалация на проблем и отговорих по онази схема със солване ва ишюто :funny: Изобщо не реагираха, само казаха "ние също".
От бившата колежка католичка имам подарък - монета с образа на папата, позлатена. Жал ми е колко пари е дала, малко като моята работа с онази от Културната столица :(. И знаменце в бяло и жълто имам. От събитието най съм впечатлена от арменския поп - носеше черно расо с голяма качулка, все едно ще изпълнява смъртна присъда чрез обесване :).
Али, давай на Червената шапчица да я правим. Моите едно време все Котаракът в чизми бяха, чиста работа и с подръчни материали.
Ние семейно сме на кръщене на правнука на леля ми и официално ни намекнаха подаръкът да е в пликче. Бях се ориентирала към книжка или някаква поредица, ама така ме облекчават.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 09, 2019, 13:38:24
аа виж аз не съм разбрала че вкъщи е раждала. Поне като и гледам корема не ме е срам от моите снимки от изписването. Е верно бях с маратонки и с едно чорапче нагоре вдигнато  :girlhide:

Свекс,съжалявам, но твоята снаха не е майка и не може да разбере болката на една майка. Едното е бебе което токущо е родила, не се е привързала към него, другото е голямо дете което си е обичала и отгледала , как да си остави детето и да се спасява? Даже и за секунда не съм се замисляла че не е направила правилния избор, през цялото време бях убедена че няма да напусне, особено след като вече се срещна с нея и Хана и каза "защо не ме търси, аз те чаках"?

За ескалацията видях хахаха, земи ги рейтни с по нисък скор че да им страда CSAT-a  :))

Али на какво е фен Мария? Бел?


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 09, 2019, 13:56:43
За Червената шапчица хич не съм се сетила *THUMBS* Вариант ми е вече, макар да не знам дали си струва занимавката да търся плат и да шия. Кошница имам точно като илюстрация от приказката. Най-много някое и друго цвете от хартия/плат и ще е готова.
Булче, тя гледа "бебешки" детски - Ник Джуниър. Сега на мода са Масленка, Искрица и Сияйница... Елза, Бел и Пепеляшка са масовите костюми по магазините НМ и Уайкики. Утре мисля да се разходя и да хвърля един поглед какво се предлага.

Хехе, и се сещам за коментара на Еми по повод кърменето на Кейт - Много я знаеш дали кърми! :funny: :funny: :funny:


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Vivi20 в май 09, 2019, 14:54:25
Булче, уж щеше да ражда вкъщи, обаче в неделя вечера Хари я е закарал в някаква супер, дупер гъзарска болница, дето Виктория Бекъм била раждала, и там е родила. Уж казват, че имало някакво усложнение и се наложило да отиде до болницата. Въобще разчупват традициите отвсякъде, таткото държи бебето, вместо майката, майката не е облечена като пенсионирка, всичко е ок. Макар че мен ме кефеше, че Кейт е с подобни рокли на Даяна, ама тя си е все пак англичанка, има си по-различни разбирания. Интересно ми е бебето как ще изглежда като порасне, доста екзотична смесица е. :)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 09, 2019, 15:09:09
На мен пък много ми харесват роклите на Кейт. Меган все с такива ходи, въобще не я бях загледала. Хари ми е симпатичен в случая.

На скоро беше рожденият ден на Шарлот и имаше актуални нейни снимки. Много ми прилича на кралица Елизабет.Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 09, 2019, 16:03:39
Али, онова червено якенце от Франция пазиш ли го и докъде и влиза на момата? Червената шапчица е с пелерина и качулка, бързо се шие. Имам червен плат, ако решиш да е това.
Хаха, майката на немското Амели, нали е съученичка на НИ1, някъде в първите класове предложила да е лошата сестра, калната, от приказката Златното момиче. Те нали са две доведени лоши и едно заварено добро и бабата топва първата сестра в кална вода, втората- забравих къде, май в зелената, а третата - в златна вода. Та нищо специално не се иска, само я цопваш в някоя локва :funny:
Булче, ако още малко ми се мотат, ще ги рейтна на бърза ръка ;).


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: LittleSunshine в май 09, 2019, 16:04:57
На мен Кейт като цяло ми е по-симпатична, честно казано. Не, че ги познавам и двете, де  :P
Аличка, сетих се, че Пипи Дългото чорапче е лесна за изпълнение, а доста сладка героиня :) Ариел също не е трудна за изпълнение, ако намериш едно лилаво горнище на бански и зелен плат за опашката ;) Искрица и Сияйница и ние ги гледаме, те пък са някаква детска версия на Жасмин от Аладин, според мен поне :)
Булче, много интересен колаж си направила. Обаче определено прави впечатление, че Кейт повтаря стила на принцеса Диана, не мислите ли? Роклите от изписванията са супер сходни, и то за всяко бебе... ohmy


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 09, 2019, 16:41:16
Аличка, сетих се, че Пипи Дългото чорапче е лесна за изпълнение, а доста сладка героиня :)
*THUMBS*  Да, добра идея, имам истински жартиери ;)
За Ариел имам някъде кройка на опашка.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 10, 2019, 08:06:44
Добро утро.Нещо не мога да стигна до тук напоследък.Много задачи, много работа и нямам време за 5 минути почивка.

За мет гала бях така  O_O То вярно че целта е да си ексцентричен, ама имаше такива дето ми идваха в повече.

За кралското бебе, все ми беше тая.Името ми е странно, ама те си го харесват, нали?Мегито, не ме кефи по принцип, но роклята и ми харесва, друг е въпроса, че красивите и обувки седяха потресаващо на едва движещото и се тяло.

При мен нищо ново, работя, уча нови неща, правя грешки, мразя се за тях и така....


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 10, 2019, 08:36:25
Здравейте :)

Вчера най-после заведохме Бамбук в аквариума.  Беше във възторг. Ходихме с колега на ММ от София, който е тук на екскурзия със семейството си. Та Бамбук имаше и бонус кака. Даже ходихме и до Пратера. До сега не бяхме ходили, защото мен ме е страх, а на ММ вестибуларния апарат не понася такива преживявания. Но пък те са ентусиасти, та ние гледахме момичето, докато те се пускаха. Стана малко, че детето заведе мама и тати да се забавляват. После вече и на по детски ходиха.

Може би още ще обикаляме с тях тези дни. Децата като са с други деца са склонни да съдействат изглежда

Днес тук е хубаво времето, от утре следва една седмица дъжд.

Хубав ден


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: LittleSunshine в май 10, 2019, 09:05:53
Добро утроо! Минавам набързо да ви пожелая чудесен петък, въпреки, че е дъждовно и мрачно тук. Аз си посрещнах колегите с една изобилна шведска маса с плодове и много се зарадваха, като дойдоха. Освен един колега, който се изцепи, че било много яко, ма му напомняло Задушница, щото имало купа с череши, а майка му едно време така слагала само на Задушница  *crazy* Викам си:" като не можеш да се зарадваш, що ли не си мълчиш", ама реших да не си го слагам и просто го подминах.
Имате ли планове за уикенда? Аз се надявам на поне малко разкъсване на облачността, че децата ще подивеят, ако сме само в къщи...


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 10, 2019, 09:06:11
Добро утро!

Днес времето се смени тук 5 пъти поне, проливен дъжд, слънце, дъжд, слънце... пак ще мухлясаме, дават го да вали до следващата неделя...

Панде да, децата като са с други деца са различни. Бамбук вече излиза от бебешката фаза и ще започне повече да се социализира. Че хубаво за Аквариума, слагам си го в списъка като дойдем! А за увеселителния парк йок! Имам кошмари от такива неща, пробвала съм, не е моето нещо.

Снощи изгледахме първия епизод на минисериала на HBO Чернобил. Преди години бях се побъркала да изгледам де що има документален по този въпрос, и хем знам как всичко се е случвало по минути, сериала е направен великолепно, въпреки че знаеш какъв е края  те държи на нокти. Само като изключим факта че всички говорят с бритиш акцент, като че ли в Припят са говорили само с бритиш акцент. Но като изключим това, актьорския състав и игра са на високо ниво.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 10, 2019, 13:05:08
Я да почна отзад напред :)
Това за интереса към Чернобил ми е доста странно =] НИ2 и той по едно време беше залитнал по темата, ровеше за информация и снимки, даже се канеше да ходи на организирано посещение там. Мисля, че ме накара и някакъв документален филм да гледам и по нощите обсъждахме колко зловещо и застинало е останало всичко - чинове, спортни съоръжения, разхвърляни детски книжки... Малко му е като фентъзи събитие и много го вълнува. Същата работа е и за Хирошима - знае като Булчето всичко по минути :[. Аз му пригласям от немай- къде, иначе вкъщи никой не му се връзва и той ходи по мен да показва и задава въпроси. Мен ме избива студена пот като си спомня :angry: Много страшно беше, нямахме никаква информация кое как е наистина. Баща ми подхвърляше разни недомлъвки /беше инженер- химик/, но просто нямаше какво да се направи, освен всичко да се мие, че да не задържа прах. Хаха, от онова време е и култовата приказка на свекърва ми: "Нема по нас радиация, нищо не сме усетилИ!". Не е виновна жената, така казваха по новините. =]
По повод НВО и моите вчерашни закачки ;), днес епизодът от Добрата битка е наличен, обаче без субтитри. Само този епизод, нищо друго. Ха сега, като се правя на мома англичанка, как да им пиша в чата,  че ми трябва превод :funny:
Слънчева, ами баш си е помен по Черешова задушница, нищо лошо няма в това ;). То и ние вкъщи друг пък купуваме- не купуваме череши, щото само аз ги обичам, ама тогава винаги се снабдяваме. Вярно, че първият сорт се казва "13- ти май" и им е време вече ;) Като бяхме гаджета, Родният получаваше колет от село с череши най- рано, че първо там узряват. Ти от кой край си?
Маги, ти ли си хващаш грешките? Да, гадно е, един вид двойна работа си отваряш... Имаш ли възможност да питаш и да се консултираш с някого предварително, или те оставят нарочно сама да си трошиш главата? Който не е сменял работа, само той не знае колко трудно е на ново място. Още малко и ще си печена, няма страшно *THUMBS*
Панде, аз редовно виках съседчето да яде заедно с племенника, когато ми го оставяха. Той леша хичне обича, ама с гостенчето ушите му плющяха ;)
Хубав ден и спокойни и скучни /за вдъхновение/ почивни дни ;)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 10, 2019, 13:29:31
Отвори ми се допълнително работа. В неделя сме на рожден ден и обмислях как спокойно ще имам време да купя подарък. Е, справих се скорострелно. Остана нещо съвсем дребно да добавя. Зорът ми е, че чакаме на майка братовчед й с жена му. Организираме вечерта и утре през деня как ще са нещата.
Междувременно уредих Дребния с нови неща за лятото. Оглеждах и за костюми. Намярках само едни костенурки нинджа и си представям, ако времето е топло, какъв зор ще е да си в тоз скафандър 8P Момичешко нямаше нищо.
Снощи ми предложиха вариант Пипи. Кокона много я харесва, защото гледа сериала от време на време. Спира ме, че сама няма да успее да се облече, а няма да са цял ден така пременени. Предложиха ми вариант Баба Яга с черна гарга - костюм от Хелолуин, но ще е резерва. Май ще се спра на Червената шапчица. Така дрехите са лесни - блуза и пола, които ще си ги носи по начало; престилка, която е лесна за направа; наметало, за което другата седмица ще търся плат; кошница и плюшени цветя, които ги има налични по къщите на бабите.
Свекърва, онова френското лаченото още й става O_O Аз го открих с изненада. Кройката е разкроена и няма талия, а ръкавите могат да се носят обърнати с парамент и без.

И по темата за Чернобил - имаше не лоша статия наскоро. Аз съм гледала стрийт вю от града. Много е призрачно, да. Не бих отишла на място. Майка ми достатъчно ме е облъчила, че вместо да пие фолиева киселина е хрупала свежи марули =] Казват, че наскоро са засекли мечки в района. Явно природата някак се мъчи да се възстанови. Мен по- ме плаши отражението на всичко върху хората. Тези, които тогава са били деца, днес в не малко случаи са с репродуктивни проблеми. За моето поколение тепърва се разкриват нещата. Страшното ми е децта след нас как ще са със здравето занапред.

Предстои ми взимането на отпуск след майчинство и имам тревоги в тая област. Тези дни ще седна да си сметна дните, че не са никак малко. Трябва да известя ръководството и треска ме тресе :\


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 10, 2019, 13:42:06
Здравейте!

Ние днес си останахме вкъщи. Нещо ми е мързеливо в това време, а имам задачки за вършене.
ММ за два месеца трети антибиотик пие. Добре, че му меля на главата да ходи да се види, че ако зависи от него така ще си я кара. Вчера на снимка и кръв го изпратиха, но всичко е наред. Ей, преди две-три седмици дава кръв за бащата на негов колега и си е втълпил, че от това още повече му е паднал имунитетът. Той и без това си е кекав, само това му трябваше.

Little Sunshine, от къде си ?

Меган изгледа добре след раждането, не че има друг избор.

Хубав ден!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 10, 2019, 16:06:45
Свекс те сигурно заради английския ти са ти спрели субтитрите , така ти се пада като се правиш на интересна! Иначе пиши им абе нещо ми се дисейбълнаха титрите (субтитрите)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: LittleSunshine в май 13, 2019, 08:06:17
Добро утрооо! Успешна и усмихната нова седмичка!
Момичета, в София живея от дете. Иначе сме от кол и въже събирано семейство, ама това е друга тема  :P
Как изкарахте уикенда? Ние този път го поударихме на почивка, което се случва ужааасно рядко. Аз вчера нещо не се чувствах добре, някакви стомашни истории ме бяха хванали и следобед направо не си стоях на краката. Ама днес станах ОК и съм на работа вече.
Баткото имаше мач вчера на обяд, размазаха другия отбор с 6 на 1. Стана ми жал за загубилите - децата бяха видимо разстроени. От друга страна, въпреки скромната си възраст ( между 1 и 3 клас), някои държаха такъв език и така псуваха, че аз се изчервявах на няколко пъти  *crazy* Едно от момчетата ( 1ви клас), няколко пъти обясняваше, че само да се прибере в къщи, ще изпочупи всичко от яд, че иска да се самоубие, че ще смачка някой, толкова е ядосан от загубата... ohmy Такава агресия от толкова ранна детска възраст, ужас...Не ми се мисли, ако това не се овладее, как ще изглежда този човек в пубертета или в по-зряла възраст..
Оставям ви сега, усмивки за всички!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Bube в май 13, 2019, 14:16:14
Привет!

Обикновено обичам понеделник, защото имам цели пет дни да съм продуктивна (или поне се надявам на това), но днес ми е унил ден. Събудих се без настроение и въпреки че обикновено се опитвам да не се поддава на такива моменти спадове, сега си ми остава криво.

Май месец е, но не чувствам много пролетта тук... Иска ми се и в София да си намеря късчета от рая, както беше в Хайделберг, където да ми е приятно да се разхождам дори в лошо време, но засега нямам успех в тази насока.

Общо взето мрън!

Започнахме проектите за къщата и тук малко удрям на камък за разпределението на стаите. Може би накрая просто ще бъда наистина минималистична в желанията си, та хем да стане по-бързо, хем с по-малко нерви.

Тази година първата ми братовчедка завършва, та ще имаме кого да изпращаме на 24 май и повод да посетим старата гимназия.

Захванала съм се да чистя днес, че не ми се ходеше до университета, но върви бавно. Поне вчера направих основна чистка на дрехите си и ще пробвам capsule wardrobe, но може би с една идея повече дрехи, отколкото обикновено си позволяват. Поне с обувките нямам проблем - имам един чифт боти, ботуши, маратонки, кецове и сандали.

Слънчице, забелязвам, че вече дори наистина малки деца са много нервни. Не знам на какво се дължи това, може би на по-забързаното ежедневие, може би няма и кой да им обръща толкова внимание, както е било преди, или пък децата са претоварени не само със задължения, но и с развлечения.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 13, 2019, 14:24:20
Аз от сутринта съм много работна. Имам желание и муза за всичко!
За костюм в крайна сметка реших Червената шапчица. Вече скроих пелерината. Мисля качулката. Сега хвърлих едно око на руските ми приятелки, че там всичко има като идеи и изпълнение. Междувременно почти довърших едната завеса за спалнята. Нямам нерви днес за другата, че платът е твърд и иска бавно и внимателно да се шие. Така де - като ще е за без пари, отнема време. Иначе засеса и шев щяха да са ми на много сходни цени =] Харесах си и завеси за в кухнята. Сега ще пропусна, че имам други приоритетни разходи, включително рождения ден на наследника =]
В чудене съм какво да купим на комшийката за бала й. :huh:
Вчера бяхме на детски рожден ден, организиран вкъщи. Децата играха - не мога да се оплача. Хит беше една пералня, която вадеше невероятен звук. 8P Едва си тръгнахме!

LittleSunshine, народът толкова се е изнервил, че хич не ме изненадва децата как се изнервят за дреболии. Не всеки може да губи, а това е от важните уроци в живота =]
Бубе, защо те затруднява разпределението? Бившият ми приятел бяха в огромна къща и понеже не им се давало пари за скъп проект, го бяха попретупали. При огромна къща водата да ти е на един щранг - не го разбирам. Един да влезе в банята, друг не може да си измие ръцете, че ще го ощави. Както и не разбирам да минаваш покрай всички спални, докато стигнеш до хол/кухня. Наши познати хвърлиха луди пари по къща, а пак има много глупости. 6-7 бани и тоалетни на етаж, а няма баня/тоалетна към спалните. Аз много гледам Файн ливинг и там имат интересни идеи. Друг е въпросът на каква цена би излязло всичко.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 13, 2019, 16:10:56
Момчетата винаги са се вживявали в спорта и не признават друго, освен победа. Треньорите ги надъхват допълнително и ако са някои без житейски опит и сърце, могат да се случат големи бели. Аз нали съм майка на спортист, какво ли не съм видяла... Който твърди, че спортът учи на ред и дисциплина, да дойде да ми се обади :(
НИ2 и той е имал в събота футболни преживявания. Играли на приятелски начала, за запълване на времето с колеги и по едно време започнали да се псуват вратарите на двата отбора, накрая се сбили, щото италианецът си показал с пръст достойнството, а другият, от турски произход, не издържал на жеста и съответно му теглил една балканска многоцветна на майка и произход. Другите тръгнали да ги разтървават, ами и те пострадали в мелето. Моят, нали е по- як и по- висок, няма поражения, но колегата му е със счупена ръка. Имам чувството, че така изпускат натрупаното напрежение от работната седмица. Уж са големи хора, повечето с деца, със солидна работа и образование, ама нА...
Бубе, проектът не се ли прави от архитект? Погледни типови къщи, все нещо ще харесаш. Обаче, каквото и да направите, после винаги има съмнения, че е можело да е още по- добре, та не се притеснявай толкова. По- важно е да е качествен строеж и с добри материали, другото ще променяте в ход. *THUMBS*
Слънчева, какъв ти е бил никът от първото влизане във форума?


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 14, 2019, 06:59:27
Добро утро!

Моето дете пак е болно. Той, който никога не кашля, сега е с кашлица. Водихме го на частно в неделя и сега правим инхалации с вентолин. Уж не е сериозно, но кашля доста. От ММ го е лепнало най-вероятно. А той си изпи антибиотика и не се е оправил. Ще го пращам днес пак на преглед.
А аз имам толкова задачки за вършене навън, но няма мърдане. Добре, че майка ми е отпуска и ще ми свърши работата.

Ако правехме къща, може би щяхме да ползваме услугите на архитект. Струва ми се сложно сам да действаш в такава ситуация.

Свекърва, добре че твоето момче не е пострадало. Като се съберат повече мъже и си мерят достойнствата. Като изключим подобни махленски изпълнения, спортът би трябвало да учи на ред и дисциплина от всякъде.  Говорим за елементарни неща.

Хубав ден!Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Bube в май 14, 2019, 10:36:00
Привет!

Днес много ми се спи, въпреки че спах до късно. Но поне настроението ми е далеч по-добро от вчера. Имам желание да свърша много работа. После ще врътна и една баница, на която съм решила сама да омеся корите.

Разбира се, че ще ползваме архитект, то е задължително. Но не искам готов архитектурен план от тези от интернет, а имам изисквания/желания за някои неща. Затова съм си инсталирала една програма, където чертая примерен варинат на 2D и 3D. Казвам, че разпределението ме затруднява, защото имам точен списък на стаите, но не мога да подредя втория етаж така че да има 2 бани (едната винаги се пада да краде хубаво изложение, което може да се използва за част от спалня. Другата труднос са ми стълбищата. В къщата ще се влиза от приземен етаж, т.е. трябва ми високо или завиващо стълбище за втория. Но имах идея коридорът на втория етаж да е не със стена, а с парапет, да може да се гледа към вестибюла, а за тази цел, стълбището трябва да е под него и едно. Обаче това води или до много стръмно такова или до много дълго.

Свекърва, чак счупена ръка! Направо не мога да повярвам, че това може да се случи при възрастни хора!

Миме, да оздравявате бързо!

Али, и аз се чудя какво да вземем на братовчедка ми за бала. Искам да е нещо сантиментално, което ме навежда на идеята за бижу. Но тя не носи злато, може би нещо от бяло злато, не знам. Просто ще излезем другата седмица по магазините и ще мисля в движение.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 14, 2019, 11:53:49
Мимка, с теб тепърва ще си говорим, ако Алекс се захване сериозно със спорт :) *INLOVE*
Бубе, те от международни мачове, дето има съдии и публика ги вадят помлени, със скъсани връзки и счупени ръце и крака, ти за махленска среща се чудиш.  =]
Що не включиш банята към спалнята със стъклени стени? Така няма да губиш изложение и гледка, а когато е необходимо, ще пускате щори. В хотела в Сингапур банята и тоалетната бяха в средата на спалнята, в красива стъклена кабина. Сега, няма какво да се лъжем, че след определена възраст, това е почти перверзия :funny:, ама за млади е екзотика.
За открито стълбище съм виждала  много красиви спираловидни варианти, но с опита, дето го имах с майка ми и с малки деца, предпочитам да живея само в една плоскост, без прагове, наклони и стълби, ако ще и на по- малка квадратура да е. Да, в чужбина са на няколко етажа домовете им, ама никой не остава да живее там и на старини, местят се на по- малко и удобно. Реално за красиво и раздвижено жилище човек има на разположение не повече от 5 години да му се радва, защото като тръгне после на работа и го завърти шайбата от хиляди задължения, винаги се търси възможност да се измъкне навън. Излиза, че се прибираме за едното спане. Децата ще имат собствено виждане, модите ще се променят и като нищо да не искат да останат в бащината къща. Време за вкъщи има след пенсия, ама пък тогава поддръжката на жилището става трудна и финансово невъзможна, пък и мисленето се променя. Та затова се замисляй само до фаза да ти е интересно, почне ли да те притеснява планиране и разпределение, има си хора, дето са го учили това и от това си вадят хляба ;).
Леле какво скапано време.... В неделя обаче ще гоним 30С :)
Хубав, ползотворен и без болести оставащ ден!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 14, 2019, 12:31:58
Днес времето ми провали повечето планове =] Аха да се зарадвам, че е спряло да вали, то пак се засили. Поне откраднах разходка до кухнята и до магазина 8P Няма да ви казвам каква влажност е вкъщи. Както комшийката питаше: Ако стане 100% влажност вкъщи, ще завали ли?". ММ обмисляше да прибира влагоабсорбатора лятно време, ама на този етап активно си го ползваме *crazy*
Бубе, личи си че нямате още деца ;) С най-добри чувства! Много е хубаво това с парапета и тераската на стълбището. Ела да видиш обаче миналата година що страх брах. Ние бяхме в мезонет в Гърция с такова стълбище. Е, хлапето друга работа си нямаше, че само да маха отгоре :cap:
Моя приятелка са в хубаво измислена къща, без да има някакви извратении по разпределенията. Всичко е някак простичко, логично, практично. Четвъртата им спалня ми беше странно, че е на първия етаж, ама си е удобно като за гости, удобно е и в по-късна възраст. *THUMBS*
Отивам да шия, че не ме свърта, като имам идея.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: marry_me в май 15, 2019, 12:56:21
Ехаааааа тук вече съвсем запустяло. Дами, утре съм на фризьор, ще кажа да ми направи едно каре (тайната съставка за връщане във форума) :)) :))

Бубе, абсолютно съм на мнението на Свекърва, ползвайте архитект *THUMBS* Все пак са учили 5 години за това и са практикували още доста, за да станат хора. А и повечето проектантски студия ти дават цена на квадрата за всички проекти - Архитектура, Конструкции, ВиК, ОиВ/ОВК (ако имате), Електро и т.н. Вярвай ми, че един добър архитект може да ти даде много добри идеи и да оползотвори площта. Аз лично имам право по старите правила, не знам дали още важи, да си проектирам до два етажа, но проектите ми трябва да бъдат съгласувани от проектант с пълна правоспособност. Все пак се дипломирах 2003. И от тогава грам не следя какво се случва в тази област.

Гледахте ли тоалетите от Кан има две рокли, които са УАУ по всички мои критерии. Особеното едната:
(https://media.gettyimages.com/photos/nieves-alvarez-attends-the-opening-ceremony-and-screening-of-the-dead-picture-id1149147278)

Изчезвам да се трудя, че после 4 дни искам да ги посветя на себе си в хубав град с хубави хора.

Целувкен :* :* :*Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 15, 2019, 13:43:12
Привет!

Откритото стълбище е красиво, но краде много квадратура, помещението става огромно и трудно отопляемо.Второ много е важна височината на стаите, стълбищата са различни видове, с различна дълбочина и височина на стъпалото.Хубаво е да имате в главата общ план и да кажете изискванията на архитекта, той заедно с конструктора вече(защото конструктора смята къщата и може нещо начертано и красиво да се окаже невъзможно за изпълнение конструктивно) ви предлага някакъв вариант с възможност за коригиране.Вее изключително рядко се срещат планови разпределения.
Изяснете си големината на етажи.
Изяснете си, от къде ще се влиза и какви стаи искате на всеки етаж.
Изяснете си какъв ще е стила на къщата.
С всичко това и съответното архитектурно бюро можете да направите прекрасна къща.И не на последно място.Хубаво е баните да са една над друга, в пъти по-лесно и е по-малка е вероятността от аварии!

Аз съм добре, работя много усилено, влизам уж в час.
Свекърва беше питала кой ми открива грешките, колегите ги откриват, няма как, ние сме свързани в работата си.На мен ми е гузно, макар да осъзнавам, че няма как да знам всичко, но все пак аз съм си коза искам всичко да знам  :\


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Bube в май 16, 2019, 10:39:41
Благодаря за съветите от всички :) Задължително ще използваме архитект, но предварително ми се искаше да се изясним какво искаме и горе-долу как искаме да изглежда.

Отново няма никой тук? Това ли са последните мигове на форума? Няма ги Пандето, Рат, Киви, Еми, а пък и останалите са все по-редки... Този форум е част от живота ми вече три години, определено ще ми липсва. Да направим опит да пишем по-често?


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 16, 2019, 12:19:23
Ох Бубе, ти 3 аз 6 години... ама такова е, той форума е цяло чудо че работи, те съвсем го зарязаха.

Аз нямам почти никакво време за писане даже, толкова много работа имам...Два дни бях на Кючук Париж, с клиенти и изобщо глава не можах да вдигна. Но много хубаво изкарахме, този път сменихме ресторанта и останах мнооого доволна и от обстановката и от обслужването. Сега отивам към летището на едно събитие, малко да се омешаме с народа.  @}->--


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 16, 2019, 12:48:01
Аз от вчера съм в безтегловност. Сметнах си дните отпуск, които ми се полагат. Да, ама счетоводителката вече е друга. Естествено досегашната не знаеше контакти на новата, което си е с намигване казано *crazy* Сега чакам уж от новото счетоводство да се свържат с мен и съм по пара кога ще стане.
И тъй като един мозък не стига, сутринта търчах да нося нещата за басейн, че кой да се сети, че каката днес има плуване.
Много негативно ми действа осъзнаването, че майчинството ми привършва. Развличам се с  неща, които ми носят положителна енергия.
Ще се пръсна от гордост, ама да се похваля, че пелерината е готова. :girlhide: Сега обмислям една малка престилка и костюмът за карнавала ще е готов. Имам да шия и завеси, че са донякъде само докарани.

Мери ми, роклята наистина е супер стилна... *THUMBS* ...особено на фона на боксерките на заден план ;)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 16, 2019, 15:29:45
Булче, къде ги води, аз открай време издирвам хубав ресторант, ей така, да ми е подръка. Тъкмо нещо ми хареса и хоп, на следващия път изцепка. Намяркала съм новия ресторант на мястото на Бирената фабрика, но пък от първа ръка чух лоши неща за кухнята, та пак съм в търсене. Предстои да се срещам с приятелски семейства, дето се връщат през лятото от чужбина и ми е на дневен ред.
Алич,ти се каниш цветя да слагащ в кошницата, ама не трябва ли да е бутилка прясно мляко и питка?
Хаха, вярно, че има и престилка Шапчицата.
Аз защо си мисля, че Панди трябва да има РД тези дни? Даже за 15- ти, вчера ми се върти *crazy*
Дааа, оредяхме, дано е временно. Безсъбитийно е времето, никой не се жени, не забременява, не се кара със свекърви...
Иначе разни Конвенции са важни, ама толкова се изписа за тях и аз се обърках. Като чета поддръжниците, прави ми се виждат, обаче и противниците ми звучат по същия начин, щом попадна на смислен автор. Та нямам мнение, не é ми го искат, де.
За малките матури пак се вдигна шум. Ама пак никой не беше погледнал текстовете, не беше чел  разказа за лъва и лисицата и не знаеше по какви критерии и какво се оценява. Обаче пък мнения и препоръки от родители- бол. Няколко дни с това се занимавам, ей така, да съм наясно накъде вървят нещата.
Снощи гледах случайно "Смени жената", че нямаше какво друго. Ами... даже не го догледах, то като за малоумни  *crazy*
Та така, чакаме значи Миленка да се върне подстригана на каре  :)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 16, 2019, 16:48:10
Свекс, в Атлас бяхме. Малко е скъпичко, но обстановката и обслужването са на ниво. Бяхме на втория етаж, стените са супер високи и има много интересно светлинно шоу, което създава много хубав амбиент.
Пандата има рожден ден вече, не видя ли поздрава ми?Седни да гледаш Чернобил де... интересно ми е как ще го оцениш, защото хем си живяла в тази "епоха", имаш око към детайла и хем имаш спомен от всичко. Аз снощи гледах втория епизод... замръзнаха ми ръцете от притеснение... това си е баш смразяващ!

Али, ох верно, дойде време разделно. Симеон ще го записваш ли на есен на ясла? Чакаме снимките от Червената шапчицаТитла: Re:Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 17, 2019, 08:09:46
Добро утро!

Има месец и половина до моя РД, но май дупката е подранила.
Не знам с какво да се похваля, но за оплакване имам. ММ изпи 3 антибиотика и още не се е оправил. Алекс кашляше много, четири пъти ходи на лекар и никой не изписва антибиотик. Не, че искам, но се чудя  как така не се застраховаха. Дано днес е по-добре. Аз за 20 дена втори антибиотик и пак ангина. Имунната ни система яко е паднала.  :angry:
Дано следващата седмица започнем на чисто.

Свекърва, Панда беше на 12-ти. Пропуснала си.
Гледах от части Смени жената, когато беше с Марияна Попова и ми стана още по антипатична барабар с мъжО си. На мен предаването ми е интересно. Хвърлям по един поглед и на Мастър шеф в движение  
и на Бригадата същата работа. Женените никакъв шанс..Егати ще кажеш, че гледам ТВ, а съвсем не е така . =]

Явно не сме много гостоприемни щом няма желаещи да се включат във форума. От кога не е имало булки?!

Хайде хубав ден !


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 17, 2019, 09:02:00
Да бе, трябва и съобщение да съм имала за РД на Панда :[
Ами, ако не съм те поздравила, Панде, жива и здрава да си, някъде ме е отвеяло старческото ми битие :\
Булче, зная го Атлас. Там гласяхме сватбата на НИ1, там беше и абитуриентската на НИ2, но при предишните собственици. Стои ли паното на стената на втория етаж? Това е било навремето клуб на ЖП- работниците, един от първите в Пловдив. Изгледът е много хубав, към фонтаните с пеликани и Общината. Светлинното шоу мисля е било само за няколко дни, във връзка с ЕСК 2019. На всички много им харесва /и преди/, само на нашите сватове - не, та изместиха тържеството в София 20 дни преди датата, в Кристал. Гледам да го заобикалям по тези причини, но пък само там правят домашен сладолед с розова вода, та лани седнахме вън с приятелки.  :)
Миме, много е упорит този вирус. Моят племенник /по мъжова линия/ чак до скенер на бял дроб стигна. Всичко е наред, слава богу, но продължава да поддържа температура втори месец и да буха. Съмнявам се, че кара Свински грип, макар лекарите да са на друго мнение. Последно пил Бисептол  и май поне кашлял по- малко. Ще мине, но иска време и търпение. *THUMBS*
Чернобил нямам настройка да го гледам още, сигурно е зловещ и тежък. Точно в края на май по онова време, близка приятелка роди и загуби детенце за два дни и още се упреква, че се е разхождала в критичните моменти като бременна и е яла салати. Беше здраво, износено бебé и съвсем неочаквано казаха, че е развило стрептококова инфекция. Ние обаче си мислим, че има някаква връзка с радиационното лъчение :angry: :'(
Аз чакам НИ2 за почивните дни, ще прави изследвания за имплант на зъб, че нали му падна млечния и няма зачатък. Ще му се да иде до Розовата долина и да види розите и ако е без придружителка, може да отида и аз с него за компания. Снощи бая яко ги е треснал град около Карлово, ама дано не е всичко погинало.
Хубав и успешен ден, петък е! :) *YAHOO*


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 17, 2019, 09:17:48
Ццц свекърва, как така го изпусна моя рожден ден. Ей ме на,  на 33. Най-забавно ми е на курса по немски, много ще ми липсва лятото. Бамбук пак е сополив от снощи. Дано се размине леко.

Онзи ден ходих на кафе с една майка, с която се сприятелих. Питах я тя чувала ли е за социалните в Норвегия. И докато се опитвах да и обясня защо я питам, май тя остана с впечатление, че в България е пълно с лунатици. Ама аз имам впечатления само от фб, а там е пълно с такива.

Бубе, хамбари трудно се отопляват, та внимавайте с открити стълбища. В първата къща на служебните деца, вечно беше студено.

Миме, някакви изследвания правиха ли му? 3 антибиотика е доста.

Тук грее слънце и ще изведа Бамбук да си напече течащия нос.

Хубав ден

П. П .  Благодаря, Свекърва :)
П.п.п. идете в Казанлък, по-хубаво е от Карлово.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 17, 2019, 13:20:15
Панде, и аз съм пропуснала :[ Пожелавам ти много здраве @}->--
Свекс, то по тая логика да взема и бутилка вино да сложа в кошницата, че да им е по-весел празникът в градината :girl_haha:
Нищо не съм чела за матурите. Даже не знаех, че има някакви скандали. Утре ще засядам с комшийката да я видя какво знае и какво не знае за матурите, че нещо се притесни, когато времето рязко наближи.
Ау, Мариана Попова ми е пълен отврат още от времето на първия ВИП Брадър. (Тогава се гледаше от всички, защото беше нещо различно.) После съм я засичала по разни предавания - мрънкалник и егоист =] Чудя се дали умишлено го вкарва като образ, или наистина си е такава.

Така да ми се гледаха тези светлинни шоута, ама няма как. :( Татко наскоро беше на театър. Имаше билети, подарък от един от актьорите. Интересна, запомняща се, тежка постановка. Сега много ни навива и ние с ММ да сме ходили. Всичко хубаво, ама като знам каква организация ме чака за една вечер навън, някак ми се отщява. А и честно казано имам нужда от комедии, а не от драми.
Два дни вече няма ни вест, ни кост от новите счетоводители. Звъннах пак в офиса и ми затвориха. Подозирам, че ще имам някакви ядове. :angry: Сега ще трябва пак да се заровя в бумащина и да си огледам хубаво правата, за да са ми вързани гащите. Имам и юристконсулт, когото да питам, ама ми е краен вариант. Как ме натоварват такива простотииии - не е истина! :\
Булче, на есен с песен ще кандидатствам, пък да видим. Колкото време съм си вкъщи, толкова ще го гледам. Всеки ден ще си ми е подарък. Въобще - лято, в което ден с ден може да не си приличат и не смея да правя големи планове.

Днес май е Спасовден. Бубе, ти май си от най-младите булки тук ;)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 17, 2019, 14:02:30
Свекърва, Алекс имаше един ден не висока температура и повече не е вдигал. 4 пъти му слушаха гърдите и един път на ехограф го гледаха. Със сигурност не било пневмония. Тъкмо вчера следобяд се беше закротил малко и тази сутрин пак кашля много. :angry:

Панде, на ММ му правиха снимка и кръвни изследвания пусна. Всичко било наред. Ама как наред като не се е оправил вече толкова време, не знам.
Вие нямаше ли да си идвате ?

Али, ти с тази фирма все проблеми имаш. Добре, че се махаш.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 17, 2019, 14:13:56
Свекс, светлинното шоу е вътре в ресторанта, не отвън. Иначе пано не видях вътре, но сладоледа от рози беше божествен, бях с белгийци и англичани, размазаха се от кеф направо. Комбинацията ягоди и рози е в десятката.За Чернобил, и ние имаме загуба такава, вуйна ми е била бременна и са били на 1ви май навън, празнували, малко след това е родила в 7я месец,за съжаление неуспешно.

Али представям си какво ти е на душата в момента... такива несериозни са тия вашите...Хубавото е че ситуацията в Пловдив се подобри значително, има по-добри работодатели и съм сигурна че ще си намериш скоро нещо

Панде хахах за Стратегията ли обяснява?

През пролетта доста хора не обръщат внимание на алергиите, аз включително. Не съм алергична много, но ако се наслои много полен кашлям и ми тече носа постоянно. Та пием с Зверо и двамата противоалергични, макар че вали тези дни доста и би трябвало да е по-добре.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Bube в май 17, 2019, 15:53:14
Привет!

Али, напълно съчувствам за документите и бумащината. Аз днес съм кипнала от сутринта. Просто не мога да си намеря место от яд за ТЪПАТА БЪЛГАРСКА БЮРОКРАЦИЯ  }:-> Откакто съм си дошла от Германия, оправям документите за Еразъм. Третират ме все едно съм престъпник, оглеждаха ми подписите под лупа, печатите  ohmy Нямало да се разберем, защо немало там и там печат? Ами, обясних им, че така процедират в Германия, че са се отървали от такъв вид приспособление въобще, т.е. нямат печати и това е. Е не можело така! Щели да ми направят проблеми от Европейската комисия. И за още някакви неща се хванаха  *crazy* Все едно не съм отишла да обменя опит, да работя, а съм направила всичко с цел да прибера едни три бона безвъзмездно. Е, не издържах вече днес! Обадих се и им казах всичко, което мисля за тях. Не си спомням толкова да съм крещяла на непознат... Може би прекалих, но те ни вземат за някакво долно качество хора. Все пак не ми е работа да ходя всеки ден да им нося някакви документи, колкото и странно да им звучи, имам и други задължения овсен това да вися пред офиса им, който на всичкото отгоре е чак в Студентски град.

И колко странно е това, че от немска страна ми покриха и разходите за квартира, и за самолетни билети и в замяна не искаха почти никакви документи и доказателства от мен. Значи навсякъде може, само тук в България не.

В крайна сметка им казах, че никога повече няма да се възползвам от техните услуги, които ми излизат през носа, защото на всичкото отгоре ми казаха, че можели да си посикат и парите обратно... Пълна пародия!  :!

Панде, зло да те забрави! Честит празник на патерица, много здраве, щастие и дзен ти пожелавам!Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 17, 2019, 16:07:05
Бубе, аз не разбрах кой са те?

Мен тук ми е странно, че винаги искат само копия от документи и то без разни печати и вярно с оригинала. За детската градина. Явно тук всичко си проверяват.

Булче, да. Ама аз не съм много на ясно. Във фб изглежда все едно народът се е побъркал.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Bube в май 17, 2019, 16:31:48
Панде, те са хората от Еразъм от българска страна, АПАО. Още преди да замина, месеци преди това, работата ми беше само да им предавам документи, до ходя по нотариуси, да подписвам бумащина, да препращам копия. Мислех, че това ще свърши след като се прибера и съм вече засвидетелствала, че съм свършила нещо, а не съм избягала с парите им. Но не би.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 20, 2019, 07:49:37
Здравейте

Как сте, как изкарахте уикенда?Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: skylife в май 20, 2019, 08:41:53
Третират ме все едно съм престъпник, оглеждаха ми подписите под лупа, печатите  ohmy Нямало да се разберем, защо немало там и там печат? Ами, обясних им, че така процедират в Германия, че са се отървали от такъв вид приспособление въобще, т.е. нямат печати и това е. Е не можело така! Щели да ми направят проблеми от Европейската комисия. И за още някакви неща се хванаха  *crazy* Все едно не съм отишла да обменя опит, да работя, а съм направила всичко с цел да прибера едни три бона безвъзмездно.

Аз да се включа "импотентно" и да зачезна пак - това е така, защото за съжаление в нашата прекрасна страна, много често има хора, които правят подобни измами. И това се прави вече десетилетия наред. Може би ако в Германия започнат да лъжат поголовно, също ще въведат по- стриктни мерки, но за сега, както и тук, хората не предполагат, че може да излъжеш за нещо подобно. Просто не им идва на акъла, че някой ще си направи труда да излъже, за да вземе (примерно) 500е от застраховка или нещо подобно. =]


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 20, 2019, 08:43:26
Добро утро!

Минавам да почерпя за рождения ден на моя любим! *INLOVE* Чувствам се така, все едно аз имам рожден ден! *INLOVE* Нямам търпение да го видя и нацелувам! *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE* Както и да му дам подаръците.  *YAHOO*
(http://media.snimka.bg/s1/6379/039002639.jpg?r=0)

Ние още се лекуваме. Времето беше страхотно, дори доста топло и бяхме на разходки и игри. ММ почива два дни и ни беше супер заедно.

Днес трябва да ходим до болницата на проверка.

Хубав ден и седмица!Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 20, 2019, 11:58:30
Привет!
Миме, да ти е живо и здраво момчето и да имате хубав празник! *INLOVE* Възхищавам се на ентусиазма ти *THUMBS*
Вярно е, че по принцип сме калпазани и далавераджии и това ни носи лоша слава из целия свят. Не че другаде не го правят, но не е толкова на дребно. Има и друго, което според мен е по- важно - винаги могат да проверят кой документ е верен електронно. Примерно НИ2 няма дипломи, във вида, в който са нашите. Работодателите му, с негово съгласие, могат да получат достъп до университета и да видят абсолютно всичко, като се почне от ежедневно представяне, до изпити, стажове, различни дейности. Ама българските фирми си искат печати и подписи, да го има приложено в досието копирано, защото такива са процедурите. =]
С Еразъм не съм запозната как действат, но Фулбрайт, чрез която НИ- тата ходиха в Америка, изобщо не се задълбаваха в точки, запетайки и подписи с печати, защото какво да лъже, нали ще го хванат ако не първия месец, то със сигурност първия семестър, че не показва резултати и ще го изхвърлят.
Както и да е, Родина, брате...  O_O И на чиновниците им е ясно, че фалшивите документи са изпипани изрядно и са по- от всички редовни, ама ако цъфне проверка, ходи и доказвай, че нямаш сестра, ако не са спазени всички безсмислици.  =]
Али, ти дните искаш да ги ползваш ли, или да ти ги изплатят? Ако знаят, че ще напускаш така или иначе, гледат да ти правят гадости като за последно. Не, че вършиш нещо незаконно, просто се дразнят, че може да ги "изцедиш" до последно. Особено ако са патили от майки, като мен ;).
Булче, жалко за паното в Атлас. Беше на цялата стена срещу прозорците, от метал, в стил от преди войната  по време на техниéската революция. В Копенхаген има подобни на външни фасади в работническите квартали и си ги показват като забележителност. Погледнах в галерията малко снимки на обстановката, някои неща са с полъх на кич от Прехода. Ама ще взема да се преодолея и да отида там, дето се вика, скоро 10 години ще минат :)
Не успях да отида с НИ1 до розите, отиде с приятели, с чужда кола. Разочарован е, как по пътя стояли хора с чували цвят и се пазаряли за цена. Интересно, сигурно се е надявал да види млади, красиви момичета да берат и да пеят, както по снимките. Ходили и в розоварна, но било пълен камуфлаж.
И от мен хубава седмица, идват светли празници! :)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 20, 2019, 12:36:45
Тези дни бях с малкото джераме. Голямото мое и малкото на свекърва ми бяха по направление. Успях някак да си отхвърля много неща по домакинска работа. Вчера в детската беше взрив, че преглеждах всички летни детски неща и ги разделях на такива за носене, такива за подаряване, вадих и прах новите... Тук вече е толкова топло, че чак хората са изненадани. Може да се видят всякакви варианти на дръзко разсъбличане и бавно разлистване.
Снощи децата се бяха затъжили едно за друго и бяха много сладки как се търсят да играят. Кокона ми се похвали, че има палатка за легло на вилата. Сега очаквам, че и за вкъщи ще иска =]

Иначе никого нямам намерение да дразня. Искам да си ползвам отпуската, че така или иначе сега няма кой да ми вземе детето на ясла. Има едни такива моменти, че нещата не зависят от нас. За себе си съм стигнала до извод, че когато най- съм напъвала нещо да се случи, или не е ставало, или се е случило с хиляди мъки и нямах сили накрая да се зарадвам. Затова малко пускам нещата по течението и да става, каквото ще става :)

Хахаха, Свекърва, НИ наясно ли е, че за млада и хубаво мома из розите трябва да обикаля по кърищата в 4 часа сабален ;)
Скай, добре си наминала @}->--
Миме, да ти е жив и здрав рожденика! Хубав празник!

Дребният задряма в количката на връщане от големите разходки. Ядоса се, че го разсъних. Очаквах да не заспи дълго време, ама вече се е отнесъл. Отивам да се боядисам, докато мога. Имам и нокти да оправям, че само един черен лак ме дели от визията на Баба Яга.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Feribotka в май 20, 2019, 14:11:49
Леле колко малко сте писали този месец, не знам да се радвам ли, че ви изчетох бързо или да не се, че сме вече много тихи  :\
На мен този месец ми е много лежерен, заради празниците имах много офф-ове и всичките ми бяха слети и общо взето нямам пълна седмица на работа, супер е  :)
Мис пак е леко сополива и кашляща, ММ работи от вкъщи, после аз бях почивка, утре ще използваме вуйчо ѝ да се включи и ще я избутаме.
Вчера с ММ празнувахме осем години заедно, ама направо сме аматьори в сравнение с Маги и нейният мъж  :P Имахме планове да си направим по-дълга екскурзия някъде, ама добре, че не запазвах предварително, че Мис баш деня преди да изляза отпуска вдигна лека темп и после сополи, кашлица...редовното. Починахме си, направихме си няколко еднодневни екскурзии и пак ни беше хубаво. Вчера ходихме на един язовир до Сф, пренесохме хамака, маса имаме сгъваема със столчета, чадър, одеало, и си направихме егати седянката, цял ден там. ММ имаше удобен случай да си ползва такъмите, Мис беше залепена за него, аз киснах в хамака и четох книга, бе идилия.
Другият месец края си резервирахме море в Созопол, Септември живот и здраве в Синеморец по традиция.
Юли ни е егати препълненият месец. В началото едната ми леля става на 50, после е свекървата (Слава Богу не юбилей, ма все пак), на 19 е Мис, пада се петък, ще празнува в градината, после на 20 вкъщи на двора с дприятели, на 21 трябва да пътуваме към Берковица защото баба става на 80, а на 22 трябва да се върнем в Сф за рд на ММ и просто ми иде отсега да избягам с писъци. Ама са хубави поводи всичките де  *INLOVE*
Миме, ЧРД на В  *INLOVE*
Али, чак наесен ли кандидатства за вашите ДГ  :huh: Тук беше и още е егати истерията, леле толкова се радвам, че не ми се налага пак да минавам през това  :\ Май съм пропуснала, нова работа ли ще започваш, или просто реши да се махнеш от старата  :)
Днес другата ми баба е рожденничка, чувствайте се почерпени  *INLOVE* Пазаря я зимата да идва при нас, ама хич не ѝ се ще, ще я видим :)
Пък и от тая стратегия вече ми се повръща. Колежката срещу мен само ме спами, информира ме кога ще има протести да ходим...последният път директно ѝ казах две-три приказки по темата и тя само ме изгледа странно и ми каза, че като ми вземат децата аз ще съм си виновна  *crazy*
Сигурна съм, че никой не си е направил труда да прочете прословутата стратегия, само тролят по групите, ми четете бе хора  :[
ПиснА ми от тва време, искам вече да се стопля за постоянно, да извикаме тия с газта и да изчистим мазето от пелети и простотии. Имам и да градинарствам, ама кога по-напред като все вали или е студено, пък като е топло гледам да сме навън с детето...
Бтв какво сте замислили за първи юни?Мен не ми се ходи на масовките, мисля си някъде извън Сф. Някой ходил ли е до тоя известния парк в Дупница дето много го хвалят?
Мис кърти, отивам да пошетам малко вкъщи и после може да навестя и нейната тема.
Целувкен  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Bube в май 20, 2019, 20:08:33
Привет!

Скай, че по-често наминавай, не само за лоши теми  ;)

Меме, честит рожден ден на ТМ! Да е жив и здрав :) Как щяхте да празнувате не помня дали беше планирала нещо за повода?

Не ми се мисли повече за документи и българска бюрокрация. Когато ви се оплаквах бях толкова афектирана, че накрая стигнах до хапчетата за кръвно... Ще гледам да не се влияя вече толкова.

Фери, колко хубаво, че се отбиваш :) Честита годишнина, 8 си е много време!

Взехме подарък за братовчедка ми за абитуриентската - пръстенче със сапфир. Много е нежно и семпло, надявам се да ѝ хареса и да ѝ стане (че с взимането на размер беше дълга история).


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 21, 2019, 08:22:53
Добро утро!

Благодаря ви за пожеланията!  @}->--
Чудесно ни се получи изненадата. Пропуснах обаче, че Алекс също ще иска подарък и изпращах ММ след работа да му търси, за да има мир.
Бубе, излязохме да хапнем навън тримата. Не се задържахме дълго, защото Алекс пак подивява напоследък. ММ се отказа от шумно събиране с "приятели ". Може тия дни да излезем с няколко по-близки и това ще е. Сега ще чакам почивката, дано времето е хубаво, че не знам какво ще правим.

Тук от рано бръмчат косачки и мирише на трева.

Фери, завиждам за Созопол. *INLOVE* Нали знаете колко го обичам. Тази година УЖ няма да сме там, но ние всяка година казваме така. Много търсих къде да отидем, но като се разболяхме рязко ми спадна ентусиазмът. Мисля тези дни да продължавам с издирването на нашето място.
За 1-ви още не знам какво ще правим. Миналата година се разочаровах, че нищо интересно нямаше, освен някакви игри на площада за дребните, но беше егати жегата. Ако ММ е почивка може да отскочим някъде наблизо. Вечерта ще е зарята и Алекс я очаква с нетърпение. 

Хубав ден !


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 21, 2019, 10:48:47
Хахаха, Свекърва, НИ наясно ли е, че за млада и хубаво мома из розите трябва да обикаля по кърищата в 4 часа сабален ;)
Е, той такива, дето си правят фотосесии е търсел, пък в 4 часа още е тъмно :P Обаче се съмнявам и тогава да има, повечето са наемни работници в преклонна възраст, щото младите са или на училище, или на работа.
Хаха, аз съм канена на розобер в село Зелениково, или по- точно на розокрад ;). Нонка Шатова- Матова има огромна градина там, ама не я обработва. Самата Нонка ми е колежка от университета, а имотите и са в съседство с тези на близка приятелка, та съм поканена от двете. Миналата година нямаше как да отида заради майка ми, та ми изпратиха 3 кг. непръскан розов цвят и правих сиропи и какво ли още не. Сега пък не смея да отида, че едва се оправих от кожните екземи по ръцете, пък и всичко ланско произведено си стои.
Миме, каква беше изненадата, какво му подарихте?
Уф, без да искам се самопоканих на абитуриент. От учтивост разпитах една съседка за бала на сина и, а тя ми вика "ами ела вкъщи на изпращането". Чудя се дали ми е там мястото. *crazy*
Хубав ден, отивам да даря малко кръв на комарите в парка.  :)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Feribotka в май 21, 2019, 17:02:34
Миме, ние не сме фенове напоследък на Созопол заради многото хора, ама го букнах спонтанно докато ровех в еърбнб  :)
Ооо то нали ви е и празник на града. Не правят ли нещо интересно?


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 21, 2019, 21:47:25
Ай привет.Някак никак нямам време за тук, а и нямам желание за никаква комуникация.Нещо съм все нервна, викаща и ужасна.  :[ Етап от живота, ще ми мине.

Миме, честит да е твоя мъж!Дано сте здрави всички в къщи.

Фери, супер за Созопол.Моя мъж беше ужасен от тълпите там и отказва да стъпим там отново.Разбирам го де, не знам от възрастта ли е но вече и аз не ща да виждам тълпи, действат ми клаустрофобично.

Свекс, я си стой на д-то и ходи да те хапят комарите.То тия розови неща за какво се ползват?Аз едно сладко от рози имах, бяха ми го дали за разхлабване.Другото не знам за какво се ползва.Ти как си?Как е настроението?Какво прави дебелата мързелана?Нашите са ужасно тормозени на моменти от Моника и пак се завират да спят при нея  :\ :huh:

Бубе, разбирам разочерованието ти.Когато ходя където и да е от Фертилити юръп изискванията после за платежни документи са минимални, но тук в БГ е някакъв ужас.Всичко е такава бюрокрация и хамалогия.И кога по дяволите всичко ще стане електронно?

Али, наближава края на спокойствието.Сигурна съм че съдбата ще нареди нещата правилно.Кофтито е че влизате във въртележка, ясла/градина, работа, тичнае.Но няма как!

Аз съм добре, работя, уча се, греша, ядосвам се, после се ядосвам че съм се ядосала.Абе добре сме!Мъжът ме ядосва, детето не слуша, значи всичко е 6!

Айде до скоро!

ПП. Булка, не можах да гледам Чернобил, сега първо Дяволското гърло ще изтегля, че ми хареса и после ще мина на Чернобил!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 22, 2019, 08:06:26
Привет!
Аз рано- рано, докато чакам да отвори магазина и да си купя захар ;).
Като си има човек късмет, така е :P. Донесоха ми на крака розов цвят и сега цялата къща ухае.
Маги, миналата година си измислих сироп, по подобие на сироп от цвят бъз- накисвам за една нощ листенца във вода, после прецеждам и леко подгрявам водния извлек за да се смеси със захар в съотношение 1:1.5. После затварям в стъклени буркани или шишета. При пиене се разрежда с вода и прясно изцеден лимонов сок. Стана много хубав на вкус, но на цвят отива към светло жълто- кафяво. Замислила съм сега да сваря цвекло и да капна няколко капки, белким порозовее. ;)
Сладкото хич не го докарах, листата останаха жилави и никак не е вкусно. По- добре сироп. Част от листата суша за чай, а най- красивите цели цветове - за красота. Реално и чая не го пием, аз си мия лицето с отварата.
Правя и една смеска за къпане на новородени, по подобие на скъпи швейцарски продукти ;). Ина ми беше пратила опаковка, там прочетох съставките: сушени цвят от слез и лайка /аз добавям и рози/ и овесени трици. Правят се пакетчета, завързани в тензух, накисват се в топла вода преди къпане и това замества сапуни и други препарати. Ползвам го и за мен, ама по- млада и по- красива не съм станала :P. На леля правнука го къпаха с тях и майката беше много благодарна, пък и ефектен подарък се получи. Пакетчетата са за еднократна употреба, бях им избродирала буквата от името и разни други цветчета, та станаха и те красиви.
Котката спи по цял ден, не мърда. Хаха, от известно време почна и да хърка, като човек. Сигурно от старост и дебелина и е променена структурата на гърлото и на нея :\. Не обича да я пипаме и само се замушва някъде на тихо и спокойно. Ако е в стаята, при нас и започнем да говорим за нея, някак разбира и веднага мръдва нервно опашка и мести уши. Вечер спи на моите крака или почти в чатала на Родния. А сме мръднали и почва да ни налага с лапа и да ръмжи. Сега е добре, имаме одеала, ама през лятото е голяма мъка. Гледам да легна първа, да дойде при мен, защото мястото и при Лазар е много по- опасно :[ :\. Ако затворим вратата на спалнята, няма да ни остави и за миг да спим- дращи по врати, мяучи жално, тропа и бута разни неща, само и само да я пуснем при нас. Твърдата бучка на едната цица си стои, не расте, ама пак ми се свива сърцето, като я видя. Трябва да я водя през 6 месеца на преглед, но тя така се стресира после, че мисля да я оставя. На 14 години е, да живее спокойно колкото време и остава.
Снощи гледах вече първата серия на Чернобил. Не съм ходила по онова време в СССР, но каквото разказваха омъжените тук рускини, баш си е така. Само дето не показват живота преди взрива, там е било едно от местата с висок жизнен стандарт, с много зеленина и доста социални придобивки. Потресаващи са действията на ръководителите, тайните, манипулациите... И тук беше така, аз защо вяра на никого от управляващите нямам и до ден днешен.
Хайде хубав ден на всички, отивам по задачи :)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 22, 2019, 08:37:33
Добро утро!

Свекърва, майка ми беше направила тематична украса с Манчестър Юнайтед. Разни украси за масата. Торта, меденки, мъфини.. *INLOVE* такива неща.
Почивка, ваучер да си накупи разни неща, от които има нужда, семейна карикатура и раница за спортните принадлежности. Това са му подаръците.  *INLOVE* Надявам се сме успели да го изненадаме приятно. Нащракахме се...Алекс беше заинтригуван от собствения си подарък.  :))
Иии вече в главата ми е РД на Алекс.  =]

За самопоканата от твоя страна, зависи колко сте близки. Например, ако комшийката на майка ми я покани, тя ще отиде, защото й е най-добрата приятелка сигурно, но ако не сте толкова близки, аз не бих отишла. Там ще са роднини и т.н. какво ще се буташ и ти?!

Фери, лудница е в Созопол, но на мен ми е важно там, където сме отседнали да ми е спокойно, не толкова улиците. Плажът, на който ходим е супер плитко и няма навалица. Досега винаги сме оцелвали да отсядане на спокойно място. И предпочитам пред това да няма с кой да се разминеш. Засега не гледам натам, но знае ли се?!
Празник на града ни е,  вечер е супер, но си спомням, че много се разочаровах през деня, като нямаше какво толкова да се прави или може би имах по-големи очаквания. Тази година пак ще има детски панаир и предполагам ще сме там всяка вечер. На мен ми се иска да го заведем някъде - на зоопарк, едни езера съм набелязала.

Маги, кураж! Всичко ще си дойде на мястото, но си трябва време.  @}->--

Хубав ден !


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 22, 2019, 09:21:57
Еха, подготовка като за юбилей е имало *THUMBS*
Раница за спортни работи е много хубава идея, от Декатлон ли я поръча? Моите си носят принадлежностите в същата раница, където е лаптопът и другите работни документи и всичко се вмирисва :!. Няма да го променят, нито ще помъкнат нещо, купувано тук по самолетите, та само разучавам... На работа ходят пеша и с обществен транспорт, фитнесите им са пак там и не се връщат вкъщи, за да имат отделна чанта. Едно време на НИ2 бяха му дали от националния отбор много интересна раница- имаше закопчани допълнително чанти за маратонки и спортни екипи, та някак не се смесваха работите. То и сега има подобни, ама онази беше оригинален Адидас и просто не може да бъде заменена ;)
Тцтц, що не каза какъв е подаръкът на Алекс, та пак да трябва да питам ;).
Той като проявява интерес към топката вече, няма ли и неговият РД да е със футболна тема?


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: marry_me в май 22, 2019, 13:06:09
Bonjour, mesdames!  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Почвам по ред, че отдавна не съм се включвала.

Панде, да си жива и здрава, голяма панда да станеш и много да те гушкат :*

Деактивирах си ФБ и сега не знам кой кога има РД :[ :[ :[

Миме, да ти е жив и здрав В., все така да се обичате и безброй прекрасни емоции да ви предстоят.

Бубе, не знам дали искам да влизам в тази тема. Дано свърши този ад скоро. Аз вече обмислям да ги заплашвам, че ще ги бия  P-(

Маги, мислила ли си да промениш нещо в ежедневната си рутинна, нещо малко, като примерно да пиеш чай сутрин, да правиш упражнения по 10 мин. всеки ден. Нещо, което да промени с малко ежедневието, но да го правиш всеки ден или поне през работните дни. Понякога една малка промяна ни помага да приемаме деня по различен начин, да приемаме обстоятелствата различно, би те освежило :girl_wink: Пробвай нещо, за да излезеш от този кръг, тази спирала с времето става с все по-тясна фуния в основата *THUMBS*

Дами, имах един от най-уникалните дълги уикенди в живота си. От четвъртък до неделя бях в Париж по женски, бяхме три мацки и си изкарахме уникално. Това пътуване ни промени и трите и ни даде поглед над животите ни. Хубави разговори, хубав град, карахме го лежерно. Не сме обикаляли по забележителности, но за сметка на това се отдадохме на вино и ресторанти. Направихме си и бърз шопинг в Лафайет, намазах един Chantelle, просто е тотално различно с други жени. Апартаментът ни беше уникален мезонет на 200 метра от Триумфалната Арка с уникална гледка към нея и Айфеловата кула на Ave de la Grande Armée. В уникална сграда, стълбището беше един път (ама сега като нямам ФБ не знам как да ви покажа снимки). Апартаментът беше с три спални и огроооооомен хол висок два етажа, което покриваше едната спалня. Получих две предложения за брак, едно френско и едно бразилско, за една бройка и азиатско да получа. Самочувствието ми е на левъл максимум. Viva la Parie!

Сега ходя с усмивки от ухо до ухо и трябва да се готвя за следващото пътуване след две седмици до Италия и Швейцария, после трябва да организирам гръцко море, екскурзия за годишнината от сватбата и тя годината ще се изтърколи. Както казах спестени пари може да нямам и да живея под наем, ама емоции... пълна съм  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 22, 2019, 13:11:21
Свекърва, няма ли сега Троновете да гледаш. Аз и две мин не съм гледала, ама що коментари изчетох  :)) хем ми изглежда интересно, хем няква отврат.Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 22, 2019, 13:16:57
Фери, тук лудницата се създава от неинформирани майки и преки роднини на отрочето. Сега са се емнали по разни програми да ремонтират, дострояват много от яслите и градините. Някак не мислят, че наборите си вървят, деца има много. Не е логично да затвориш сума си групи в много и то близки по локация заведения. Маги си спомням, че се оплакваше от подобни истории.
Комуникацията с фирмата ми върви на приливи и отливи. Въобще за едни документи си е егати зорът да се свържа с тях. Заредила съм се с търпение! И при все това търпение на моменти стомахът така ме свива от притеснение, че все едно са ми извадили въздуха. :\ Много мразя нещата да не зависят от мен.
За да избие напрежението, чупя кокалите на кростренажора. Това е израз на ММ, та представете си отсрани как изглеждам. Занимавам се с куп глупости, само и само да има нещо по-позитивно и усмихнато в ежедневието. Събираме се вечер с приятели, хилим се, клюкарим... Тези дни подреждам гардеробите, все едно с това и ще подредя и всичко останало.
Днес се разходих, пазарувах... Купих на комшийката една висулка - много нежна пеперуда със сини камъчета. Тя носи минималистично бижута, та се надявам да й хареса. Предстои ни сватба, но още за там не мисля. До края на седмицата съвсем други мишки ми се вихрят из главата =]
Искам да имам спокойствие, за да си оправя ноктите. Сега само ще ги нажуля с пилата и няма да са по-красиви в моите очи. Не съм гледала сериали от 2-3 седмици, та и за това време искам да отделя. Да видим кога :P


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 22, 2019, 13:32:26
Панди, гледах до половината първата серия и не можах повече :! Няма да го доглеждам, щото и снахата вече не го харесва - нещо каква роля играят жените в историята я дразни. Хаха, даже пуска гневни коментари.
Иначе следя Добрата битка, Милиарди, Убивайки Ийв, Малки лъжкини, Виктория и чакам няколко. От филмите нарочно гледах Параграф 22, малко да се успокоя, че не само ние правим простотии /бях го забравила/, Приемна грижа /във връзка със Стратегията, да видя как е извън ЕУРОПАТА, един за създаването на ЕС, ама не му помня името и за отскок няколко романтични комедии, дето едва разпознавам артистите като млади ;)
Миленка, ти нарочно ли си деактивира Фейсо?
Викаш, преосмисли си живота, а *INLOVE*. Да не си решила пола да си сменяш? ;) Това последното го казвам под влияние на приложението в СнапЧат да прави мъжете жени и обратно :). Аз изглеждам като доста перверзен старец, но снахата е млад момък за чудо и приказ :funny:
Али, *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*
П.П. Преброих 5 пъти уникално парижко, сега стават 6 с моето. Хехе, тва по повод на реклама по телевизията, де. Ох, има една, дето почва със срещи на акушерки и изродени от тях деца - благодарят за първата светлина в живота си. Паднах, става въпрос за Ей Ви Ен, електроснабдяване, демек.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 22, 2019, 13:47:23
Свекърва, тази реклама с акушерките мен лично ме разрева, макар да е тъпа връзката в енергото =]

Мери ми, уникално много обичам такива моменти, в които човек се отърсва от ежедневието и вижда важните неща в "картинката". *INLOVE*


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 22, 2019, 13:57:16
Свекърва, не е от Декатлон. От друг сайт я взех, пак на любимия отбор. Не е и с много отделения. На него му трябва да си носи екипа или някоя тениска. Гледах и за чанта за маратонки, но си мисля, че няма да я използва.
Хаха, подаръкът на Алекс са нови микрофони на стойка. Много е доволен и само, че не спи с тях.
Такава мисля да е темата за рождения ден, само детайлите ще умувам. И вечният въпрос къде да е точно.

Мери ми, благодаря. @}->--

Маги, аз пък си мисля, че след толкова напрежение и нерви ще ти се случи нещо много хубаво !  *INLOVE*

На мен защо така не ми вървят тренировките? Тъкмо набера инерция и или месечни неразположения, или болести ми секват усилията. Много ме е яд.

Свекърва, тези лъжкини Малки сладки лъжкини ли са или нещо ново? Този не свърши ли? Много съм изостанала със сериалите и филмите. Изобщо не ги знам тези.

Коя е тази реклама?

Така ми се спи, но трябва да готвя и пералнята съм се засилила да чистя.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: marry_me в май 22, 2019, 14:26:22
Aли, теб те пропуснах. Доколкото разбирам ти искаш да си пуснеш целия платен отпуск накуп и после да напуснеш? Или ще си взимаш и неплатения? Защото платеният се дава след съгласие на работодателя и тук могат много да те прецакат. Ти може да си го искаш, те да ти откажат за искания период и ако не ти го дадат до края на годината с уведомление да ги информираш кога в следващата ще го ползваш. При всички положения не са длъжни да ти го дадат накуп по твое желание като дати.А имаш ли опции какво ще правиш при НЕ? Работодателят ти пита ли какви са ти плановете за връщане? Може да се е вразумил. Пазарът на труда в Пловдив коренно се промени за две години :girl_wink: Успех, каквото и да стане.

Свекърва, нарочно по мое желание, карам втори месец, ще започвам трети и се чувствам уникално. Който ме интересува, зная как да го намеря по един или друг начин. Не се обременявам с излишна информация. И без това от известно време не споделям нищо лично, та личния ми живот официално вече е личен *YAHOO* А за промяната не е полът  :girl_wink: А фините настройки - отношение към живота, работата, колегите, семейството, приятелите, партньорът и т.н. Всъщност разбрах неща за себе си и характера си. Осъзнах, че няма смисъл да се обвинявам за грешките си, а да продължа след тях. Да се извиня, когато съм прекалила. Още в понеделник се извиних за поведение, което беше нараняващо другия. Общо взето в момента се чувствам идеално в тялото си и съм в прекрасни взаимоотношения с ангелите и таласъмите в мен  8P


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: marry_me в май 22, 2019, 15:21:29
Втори пореден мой пост, но форумът пише, че Фани има рожден ден днес. Това вярно ли е?


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 22, 2019, 15:42:26
Миленка, май да, днес има РД Фани
За ползването на платен отпуск когато поиска, Аличка ползва предимство, че е майка на дете до 7 годишна възраст. Само трябва да подаде молба, ако шефът реши да прави гадости и да го прекрати, трябва да посочи важни производствени причини, което никога не може да докаже пред проверяващи, защото се искат куп подписи и анализи. Не могат да и откажат и ползване на неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 години. Реално само тя може да ги цака, ако реши ;), защото всеки един такъв отпуск е със зачитане на трудов стаж, сиреч, още платен годишен отпуск пропорционално на времето. Ако има натрупани 40 дни от 2- те години и ползва 11 месеца неплатен /6 нейни и 5 преотстъпени от съпруга/ ето ти още минимум 20 платен, без да си е мръднала пръста. Това имах предвид, че ги дразни и правят врътки ;). Всичко е законно, макар и нечестно в очите на работодателя :) Те пък се бавят, защото ако са надушили, че ще напуска, не искат да се прекарат с макар и никаквите по размер суми за отпуск.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 22, 2019, 15:55:45
Мери ми аз промених работата, изначално!Работя нещо коренно различно от това което съм правила до сега.И от тук идва моето неразположение.От едно доста високо ниво на знания, абе бях си вече изградила име в сферата и уважение, смених тотално попрището и това много разтърсва.Лошото е че и аз не обичам да греша, искам да знам всичко от първото показване да запомня, да съм все номер едно и всяка грешка много срива.Работя по този проблем мой!  :P

Уикенда звучи прекрасно.Мисля всеки има нужда от подобни преживявания.

Аличка, миналата година по някаква европрограма ремонтираха много на брой градини и ясли ЕДНОВРЕМЕННО!Всички бяха в шок, а аз за малко да набия нашата директорка.Значи като ми кажеше "Намерете вариант някой да ви гледа детето" ми идеше да и забия един шамар.Мина и това, с много нерви и настояване от моя страна, звънене в община и РИО се оказа, че за всички деца са осигурени места, но директорите искат да правят икономии.Това е ужасно дразнещо, защото икономисват от децата ни, и какво после връщат парите в общинския бюджет!Голям праз!

Панде и аз не съм гледала тия тронове, ама разбрах, че почти никой не е доволен от финала.Голяма драма беше и е!

Миме, вие вярно се съсипахте от болести.Дано спрете вече и от тук нататък сте все здрави!

Моята девойка от сутринта е с алергична реакция, почват да цъфтят липите и аз вече съм пред нервна криза.Спрях я от градина за днес и утре, свекърва ми е в отпуска и ще я гледа два дни.А аз извадих тежката артилерия  :angry: Какво да се прави съдба!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: marry_me в май 22, 2019, 16:07:55
Маги, знам, че я смени. Но говоря за нещо от ежедневието, за да ти повлияе на стреса от нова работа + самобичуване за грешки. Тези малки трикове помагат :girl_wink:

Свекърва, това сигурно ли е, че за майки до 7 г. могат да откажат ползване на платен отпуск само по производствени причини :huh: :huh: :huh: Аз на нашите им го разрешавам винаги :[

Фани, да си жива и здрава, инж. много бижута да ти подари и хубав секс :[ Всъщност сега осъзнавам, че разликата ни е само 2 год. Т.е. сте наборки със сестра ми.

ЕДИТ: Стълбището. Само стените са ми на видео клип, но са камък и отгоре изрисувани пана, отдолната страна на стъпалата са гипсови отливки.
(https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/s2048x2048/60820953_352042122347732_4322089937164828672_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&oh=47261179e4b570e8b5119419ab5a7d0b&oe=5D559D04)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 22, 2019, 18:11:46
Дайте да се включа докато съм на КОЛ с целото "КАЖИ НИ ГО" (превод)

Така ме е хванала въртележката на работа, че направо в графика имам "букнато" време за пишкане... Мери ми така ти завиждам с "фъншуйто" стейт оф майнд в което се намираш. Казваш за фейса, ама инстата ти върви хахах.

Свекс, много е тежък бре тоя Чернобил, третия беше най-тежък до сега, а почна доста оптимистично... Малки сладки лъжи да не се бърка с малки сладки лъжкини (Big little lies vs Pretty little liars)

Честита да е Фанка! Мери много хубаво поежлание и отправи!

Али , благородно завиждам за заниманията ти ( без комуникацията с фирмата)

Маги горе главата, припомни си това което ти показах, ще станеш D4, но отнема време...

Ох още много неща ми се въртят в главата, амааа съвсем изпуших вечеТитла: Re:Май 2019
Публикувано от: Feribotka в май 22, 2019, 19:13:27
Миме и Маги, ние от години избягваме Созопол щото и на нас тълпите ни идват в повече, но сега просто кмного ми хареса апартаментът и реших да сме там. Пък и края на юни още не е толкова трагично
Мери Ми как завиждам и те разбирам за женските екскурзии. Ние с мойте благоверни от тази година решихме да си подаряваме почивки, те започнаха с моя рд със супер як хотел и спа и сега сме букнали за кумата пак спа с дегустация на вино и ни се отразява много добре  *INLOVE*
Фани, ЧРД  *INLOVE*
Булче, добре намери време поне бонбони да ни донесеш  @}->--
Али, ще влизате и вие в матрицата наесен...успех  *THUMBS* Явно и при вас не е розАво положението с ДЗ  :
Всички яко плюе троновете, аз покрай ММ подразбирам, но коилежките яко го коментират...бе като всеки сериал 5+ години го размиха и няма как да няма разочаровани.
Свекс, скриваш ми шапката с тия хенд мейд неща  *INLOVE* Твоите внуци ще са яко късметлии  :)
На първи юни май решихме да ходим в парк Рила в Дупница и ще се надяваме да не е препълнено като тук.
Маги, гушкам те и мисля и аз, че преди изгрева винаги е най-тъмно  :)
Рекламата с акушерките и мен ме разчувства много  *INLOVE*


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 22, 2019, 21:24:15
За платения отпуск казвам, че работодателят няма право да откаже ползването на платен или неплатен отпуск за гледане на дете до 8 години. Платен отпуск /започнал вече/ може да прекрати само по производствени причини, но трудно може да се аргументира защо и да се защити. Майката ползва предимство до 7 годишна възраст на детето за определяне на периода за платен отпуск, така че няма начин да не получи Да на резолюцията на молбата.
Поразрових и намерих това, ситуацията е същата:
http://magazine.askana.com/ver_05/article.php?art_id=466
Иска се само молба и работата е бетон :)
Сериалът е Малки сладки лъжкини - разбозано криминале, ама с красиви артисти, естествено с гейове мъжки и женски и разни други нетрадиционни сексуални двойки. Аз го гледам онлайн, може в реално време да е свършил.
Булка, обаче виж как братята американци показват и положителни герои от Партийния апарат и се отнасят уважително към Горбачов. Лошите са от КГБ ;). Портретът на Ленин се появява деликатно, изобщо, много премерена работа е. Поне досега не се чувства критика, а по- скоро е съчувствие и възхищение към действия и взети решения. Не намирам кусури на сценария на филма, а играта на артистите е изключителна. Не ми излизат от ума очите на младия пожарникар.  *THUMBS* Тежка работа, не е за всеки =].
Е да де, рекламата е твърде неочаквано неподходяща дори и за любители на нестандартното, като мен.Дали наистина е имало такава инициатива за среща? :[


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 22, 2019, 21:45:15
Свекс т.е гледаш Pretty little liars ли? Хахах не мога да повярвам. Кажи ми че поне гледаш Big little lies? По HBO e.

Ето статията за разказа за пожарникаря и жена му. Не е за хора със слаби сърца и не гледали сериала : https://doriana129.wordpress.com/2011/03/19/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81/


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 23, 2019, 07:08:29
Добрютро, как сте?

Мери ми, може би си права, че трябва да сменя нещо в ежедневието си.Ще видя, ще помисля.

Булка, кефиш мек ак гледаш 150 сериала и четеш сумата му и статии.И аз правех така преди години.На нас ни предстои тежка програма другия месец, но паралелно с това ще е и доста забавно.Ще пътуваме, ще ходим на интересни места и се надявам да се видим с кумовете!

Айде отивам да пия кафе и да започвам да работя!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 23, 2019, 07:37:04
Добро утро!

Вчера вечерта ни заваля дъжд в парка. ММ и мач трябваше да има, но го отложиха. Вярно, че покрай баловете е все дъждовно, но да се свършва вече.

Фани, честит рожден ден! Желая ти здраве, щастие, любов и диаманти!  @}->--

Свекърва, ще падна с теб. Лъжкините го оставих на 5 сезон мисля. Интересен ми беше, любимци си имах, ама не знам защо така стана. Толкова заплетено беше всичко, че накрая се чудех кой какво беше направил.

Фери, юни трябва да е добре там. Къде ще отсядате?

Пак да питам за тая реклама? Ама хайде осведомете ме, де?

Мисля, че разбирам скрития замисъл на фейската група. Да се съберат всички стари дружки! Мхм..

Хубав ден !


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 23, 2019, 07:45:26
Аз не разбирам целта на фейс групата.Събрахме се много и различни хора, от много различни години, без допирни точки и много ми се размива комуникацията.Общо взето ще стане мазало.Но не е лошо да се опита, все пак от опитване глава не боли.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 23, 2019, 08:15:12
Свекс т.е гледаш Pretty little liars ли? Хахах не мога да повярвам. Кажи ми че поне гледаш Big little lies? По HBO e.
То и аз не си вярвам, че гледам такава боза, ама го минавам като задоволяване на естетически нужди /казах за красивите актьори/ и като езиков курс ;). Хаха, Училищен психолог също съм изгледала :).
Големи малки лъжи още като взе награда гледах, чакам нов сезон.  *INLOVE*
Маги, липсваше ми да откриваш деня *THUMBS*
Вчера цял ден се мотах из къщи, превърнах се в розоварна :). Доволна съм от резултата, ще имам разменна стока за приятели и бивши колеги.  ;)
Реших и дилемата с матуранта на съседката. Тази сутрин я срещнах на стълбището и ме покани официално. Няма да имат роднински гости на деня на бала, тържество ще организират след това. Даже си дадох подаръка. Момчето си търсело щипка за вратовръзка с халка към копчето на ризата, пък аз имам няколко, останали от 50- годишнината на Родния, дето си стоят даже с подаръчните опаковки. Де да искаше и онази красота с топките- свещници, да се отърва и от нея ;)
Да се оплача- сутрин ставам в 5 да отварям прозорците на стълбището вече 2 дни. Лястовиците пак са се промъкнали и са свили гнезда. Не стигат двете лански, ами и децата си са довели, та са станали 8 броя. Пак ще оцвъкат всичко :[. Почват да цирикат и да се блъскат по стъклата на разсъмване, а котката се дразни и иска да ги лови.
Еха, днес е петъчен четвъртък и за утре съм предвидила хубави задачки на Родния. Ама си трая, ще го изненадам, че да не вземе да ми се пише пак за работен }:->
Мимка, явно този сериал е продължение на онзи, защото тепърва е първи сезон. След заглавието има допълнено Перфекционисти 1.  *THUMBS* Стария не съм гледала.
Рекламата е следната: Показват голямо тържество и просълзени каки и батковци, държащи бебешки снимки, като целта е да намерят акушерките, на които дължат оцеляването си като новородени. Прегръщат се, радват се и се разтапят от умиление. В същото време върви прочувствено слово на благодарност към хората, които са ни помогнали да видим първата светлина в живота си. Тъкмо пуснеш сълза... хоп, появява се надпис EVN :) :)
Фейсбукската група за мен има значение дотолкова, че намирам много интересни съфорумки, които вече не пишат тук и би ми се искало да имам личен контакт с тях. Навремето не съм предполагала, че ще изчезнат и не съм ги добавяла като приятели. Иначе трудно се следи разговор, темите се размиват, но ще видим как ще се развият нещата.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 23, 2019, 08:24:53
O, за тази реклама ли говорите.Хубав е замисъла, докато не изкочи ЕВН!

Аз почивните дни искам да почивам.Ако може нищо да не правя ще е най-добре.Миналата събота и неделя по стечение на обстоятелствата ми се наложи да лежа и бях мнооого щастлива.Ба си кефа, детето с баща си, аз сама в апартамента, лежа пред телевизора.Ще видим тези как ще е!

Аз с времето добавих и изчистих хората с който контактувам от форума.Или те сами се махнаха.И без това имам толкова много контакти на хора покрай Зачатие, хора дето не мога да се сетя от къде познавам ама си седят във ФБ, защото нали пускам инфо за инициативите ни.Аз и за това ФБ го използвам само за клюкарник, рядко публикувам нещо.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 23, 2019, 08:54:49
Фейсбукската група за мен има значение дотолкова, че намирам много интересни съфорумки, които вече не пишат тук и би ми се искало да имам личен контакт с тях. Навремето не съм предполагала, че ще изчезнат и не съм ги добавяла като приятели. Иначе трудно се следи разговор, темите се размиват, но ще видим как ще се развият нещата.

То май теми няма още. Тече ревю - представяне.  =]

Тези Перфекционисти не съм ги и чувала. Иначе гледам си е със същите актьори.

Видях я рекламата. Даже има тема в бг мама какъв й бил смисълът. Аз гледах подобна наскоро, пак такава прочувствена, ама накрая какво изскочи, не помня.

И ние си имаме срещу вратата лястовички.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 23, 2019, 08:55:41
хахах Маги, това е моето спасение, да чета и да гледам и следя такива неща. Никога, амаааа никога не съм предполагала че в живота ще са ми нужни, ама не познах! Преди два месеца имахме посещение от известна онлайн платформа за филми, най-известната всъщност, и бяха единствената от моя отдел която разбира от сериали, още на втората дума успях да блесна със знания за бизнеса им. В момента пък се подготвяме за посещение от друга известна социална платформа, част от знанията които трябва да имаме са всички настоящи тренд-сетъри в тази платформа, вчера съм прекарала 1 час да обяснявам всичките скандали на сестрите Кардашиян и Дженър, както и великата драма Джеймс Чарлз-Тати-Джефри Стар

Сега се сетих за съвета на Мери ми, да промениш нещо в рутината, и се замислих че аз не СМЕЯ да променя нищо.Направя ли го, ще си скъсам нервите и ще съжалявам супер много, Звяр е рутинен човек, и ако нещо му сменя ще издивее....

Свекс, дааа ти си почнала новия сериал, аз изгледах стария, и спрях, новия изобщо не ми допадна, да не говорим че на сила догледах стария от сентимент.

Цитат
Мисля, че разбирам скрития замисъл на фейската група. Да се съберат всички стари дружки! Мхм..

Знаеш че се сдържам от месеци да коментирам твои постове, но не се ли замисли за секунда че с това ще засегнеш Панди, която седна, направи групата, написа целтта, извини се ако не се харесва.Много ми става тъжно когато човек тръгва с добри намерения и остава неразбран...


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 23, 2019, 09:04:45
Идеята ми беше да се пише повече там, защото ми се чете. И главно за хора, които са писали в седмичната някога, които казват, че тук е трудно да се пише от телефона и виждам, че са много активни във фб.

Но за сега има друг ефект. Тук се разписахте изведнъж повече, а там е като среща на класа. Въобще не съм очаквала, че за толкова хора форума е бил от такова значение!

Целта не е много ясно, но мисля, че има смисъл, дори и да е за кратко.

Скритият замисъл е, че повече ми се чете, отколкото пише. Без користни неща рядко правя.

И нищо не продавам, така че 8 или 80 човека, все тая е.

Аз се опитах да гледам Outlander,  Бамбук като тръгна на градина, но не успявах с домашните по немски и се отказах. Но аз прекарвам много време във фб и чета много книги, затова нямам време за сериали. А и защото предпочитам тишина в свободното си време.

И Бамбук и ММ ако им смениш рутината издивяват. Големи са консерви, много ме дразнят.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 23, 2019, 09:21:52
И Моника си обича рутината. Изнервя се иначе. Но повечето деца са така, чувстват се спокойни. Аз моята рутина я разбивам събота и неделя. Даже ми е кеф!
Аз имах период на нямам какво да напиша и за това само чета. Сега ми дойде вдъхновението пак. През форума са минали много хора. Голяма част от тях ги познавам, с много от тях станахме близки и до ден днешен поддържаме контакти. Интересно нещо е ок лайм комуникацията.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: marry_me в май 23, 2019, 10:26:08
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Булче, инста не ме натоварва толкова, а и аз там не споделям кой знае колко много. Пък и филтърът ми към хора е по-добър там.

И сега какво излиза аз нямам ФБ, а вие ще се пренесете там :)) :)) Но подкрепям, че би следвало там комуникацията да е по-лесна и да е повече. За следенето на разговор и тема може би тук е по-лесно. Но проба - грешка. Може и да се получи.

За промяната имам предвид точно това като с децата. Нещо, което ако правиш всеки ден, в даден момент самото му правене ще те успокоява. Да пляскаш с ръце преди да излезеш от вратата на дома, да си слагаш червило, да си слагаш фиба, шал, но да е всеки ден или поне всеки работен. Не говоря да си променяш генерално нещо. Поне при мен големите неща не работят. Затова вече действам на малко, на парче и като свикна с него вадя ново парче. Май тази формула работи за мен. Вече пия по едно кафе на ден, изключих следобедното. Т.е. явно и аз съм като децата генералните промени не ми се получават, затова го играя на дребно. Но забележете всеки ден съм с минимум стъпки грим - ББ крем, спирала, хайлайтер и червило. Ами много добре се чувствам, колкото и да закъснявам си ги правя. Ааааа минах на лещи, ама сменям лещи - очила. Имам си брекети и леко фъфля, ама така съвсем се подмладих  :girlhide: :girlhide: :girlhide:

(https://i.pinimg.com/236x/2c/41/7f/2c417f3a3eec53510fbc24a9b22a009b.jpg)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Vivi20 в май 23, 2019, 10:36:04
Булче, проследих я тая драма ... просто не мога да повярвам как едно 19 годишно момченце им скри шапката на тия мадами Джефри и Тати ... а последното видео на Джефри по въпроса беше такава плява, че направо ми се отщя да го следя повече, а ме кефеха някои негови неща, особено розовия му сейф ... ох малеееееее ... макар че съм малко раздвоена дали човек трябва точно така да си харчи парите. От друга страна, той си ги е изработил, той си ги харчи както си иска. :) Нейтън ми е супер сладичък :)

Откъм сериалите изгледал Луцифер по Нетфликс оня ден само не разбрах какво толкова го хвалят, голяма простотия беше последния сезон, на малките големи лъжкини изгледах 2 сезона и ми доскуча жестоко. Другите сериали дето ги говорите за съжаление не ги знам. :( много ми беше любим онзи с Баримор дето е зомби и много ме е яд, че го спряха ...  гррррррррррррррррр

За летни почивки говорите, аз следя полетите от 1 месец, цените са като йо-йо, нагоре надолу, чудя се как един билет може да варира с цени между 20 и 200 лева в рамките на 1 седмица, обаче това са авиокомпаниите.  =]


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 23, 2019, 13:14:41
 ohmy От седмици не ми се е случвало да вляза и да имам толкова за четене! Кефите ме *INLOVE* Даже ще имам да дочитам, но след малко.
По юридическите въпроси - идеята е да ползвам натрупан отпуск от над 50 дни. Няма кой да ме трае на този етап вкъщи без да нося каквито и да е приходи :[ Тези месеци са кофти, че се получава дупка между майчинство и заплата, която върви месец назад. Това вече е оттренирано действие. ;)
Опции за НЕ нямам. Няма и как да имам. По яслите след април рядко се обявяват места, където и да било из града. От май масово започва едно чистене на отпуски (персоналът в яслите и градините са с по 32-36 дни отпуск за годината някъде). Децата са смесени групи до към началото на септември. Тогава се получава естественото разместване от градина в училище и от ясла в градина, та да има свободни места за нов прием за най-малките. Сега и с тези ремонти тук-там има допълнително свиване - вместо 4, само 3 групи примерно. *crazy*
Малки сладки лъжкини съм гледала първи сезон. Нали става дума за филма на Ева Лонгория за домашните прислужници? Така и не намерих време да свалям и гледам другите сезони. Мен ме кефеше динамиката, че е сходна с тази на Отчаяни съпруги, на които съм фен. За справка - никога не съм понасяла Сексът и градът, че ми е феминистки.
Свекърва, едната акушерка е на фона на УМБАЛ снимана. Едва ли ще я снимат там, ако наистина не работи... Сигурно е имало такава среща. Преди време пак на ЕВН-то имаше реклама за предложение за брак и благодаряха на жителите на 45 блок в кв. Тракия. На поляната пред блока, където беше снимана рекламата, съм виждала подготовка за изненада за рожден ден. Бяха компания от млади хора, които забиваха запалими колчета с надпис Честит рожден ден. Даже се загледах в рекламата дали не става дума за същото.
Фери, Мери ми, харесва ми това за излизането/пътуването по женски. При мен на този етап обаче не го виждам =] Малко жените около мен са в крайностите - или са без деца и с друг вид ангажименти, които трудно се съчетават, или пък са с много малки деца, че даже и с по две... Малко сме като играта на двегодишните - уж играя заедно, а по-скоро всяко играе само за себе си, но левитира около другите.
Тази сутрин майка ме издразни и както бях сънена и кисела си го показах :[ Гледаха Чиста къща с татко. Започна да ми обяснява колко хубава постановка е, а аз искам от много време да я гледам. Секнах я как знам кои актьори играят. Малко поведението й беше - ти нали въртиш интереси само около памперси и пюрета. Ами не :\ - аз имам куп други интереси и хобита, ама съм ги смотала в ъгъла на ежедневието с памперсите и пюретата. =] Така де - някой ден и на мен ще ми се случат такива работи ;) Иде и времето на майка - в неделя й оставяме двете деца за цяяяяял ден.
Отивам да посвърша нещо из нас, че предпразнично ММ ще се завърне след малко от работа.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: always_and_forever в май 23, 2019, 13:22:47
Знам, че обичаш да се заяждаш с мен, макар да не разбирам защо, но няма значение. Ако е възможно продължавай да ми подминаваш постовете, по-спокойно ми е. Ей, сега чета цитата от мен и не виждам нещо лошо да е казано. Ама важното е нападки да има.
Само човек, който ме познава може да знае дали бих написала такова нещо, за да засегна, всичко друго са чисти интерпретации. Тук има хора, с които ми е приятно да си комуникирам, останалите ги подминавам и не ги закачам.
Отговарям на този коментар единствено и само заради Панда. Иначе бих го подминала, защото знам, че след него ще има още хиляди.

Панде, извинявам се публично, ако съм те засегнала с написаното. Нито за миг не съм искала да го правя. Написаното беше шега, не знам в кавички ли трябва да го слагам или да подчертавам, че е шега, за да се разбере. Знаеш, че те уважавам и разбира се, че не бих писала нещо с лоши помисли. А вече кой как го разбира си е негов проблем. Не знам защо някой все трябва да търси под вола теле и да създава конфликти. На мен идеята ми допада, макар да не познавам старите съфорумки, затова си пиша по-често тук. А и там засега няма кой знае какви разговори. Ако не съм искала нямаше да се включвам и там.

Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 23, 2019, 14:14:26
Алич, не, не говоря за сериала с Ева Лонгория, той е къде по- висока класа и съм го гледала с удоволствие до последно, макар малко да го поразмиха накрая.
Много лъжкини явно има :funny:
Този е за живота в един елитен колеж, където студентите са все отличници и перфекционисти в работата си и съответно гледат да се надцакват. Имат си разни тайни - единият е гей, бащата на друго момиче е крадец и е скрил при нея присвоени суми, на една майките са на висок обществен пост, но си изневеряват и правят скандали, момък ходи с преподавателка и т.н.т. За разкош има и убити брат и сестра, ама сестрата се оказва, че не е съвсем убита и се появи жива и здрава. Сега разследват кой е убил брата и в групата са включени две героини от стар сериал, бивши студентки, но тук са преподавателки. Бе, бозичка, ама красива ;)
То, че са подготвили снимките е ясно, въпрос е дали участниците в рекламата са артисти или е действително събитие, под тяхна егида. Има кадри и от Античния театър, но и това нищо не значи. Онези реклами със светлините съм ги гледала, там по- върви да се досети човек още от началото накъде отиват нещата, ама тук ни в клин, ни в ръкав смесват светлина с осветление =].
Е, 50 дни са си два месеца и половина, бая време е. Хаха, че какво, ще те гонят ли, ако останеш без доходи ;) Изплаши ги ти, че първа ще избягаш, ама без децата, да ги видя тогава ohmy


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 23, 2019, 14:33:11
Цитат
Малки сладки лъжкини съм гледала първи сезон. Нали става дума за филма на Ева Лонгория за домашните прислужници? Така и не намерих време да свалям и гледам другите сезони. Мен ме кефеше динамиката, че е сходна с тази на Отчаяни съпруги, на които съм фен. За справка - никога не съм понасяла Сексът и градът, че ми е феминистки.

хахах стана развален телефон, този който ти си гледала е Devious Maids  *db*

Цитат
Публикувана от: Vivi20
Вмъкни цитат
Булче, проследих я тая драма ... просто не мога да повярвам как едно 19 годишно момченце им скри шапката на тия мадами Джефри и Тати ... а последното видео на Джефри по въпроса беше такава плява, че направо ми се отщя да го следя повече, а ме кефеха някои негови неща, особено розовия му сейф ... ох малеееееее ... макар че съм малко раздвоена дали човек трябва точно така да си харчи парите. От друга страна, той си ги е изработил, той си ги харчи както си иска. smile Нейтън ми е супер сладичък smile


Aз ти обясних,ама и тук да кажа, Youtube се намеси според мен и секнаха цялата драма, но беше велико изживяване да се следи, аз денем и нощем наживо следях броячите, ама малкото човече доста добре се измъкна от ситуацията.

always_and_forever изобщо не обичам да се заяждам с теб, защото знам че всеки път не можеш да спиш с дни от мен... Но като засягаш човек на който държа много и му знам намеренията, не мога да стоя безразлично, моля те, за пореден път, приеми обратната врзъка . Точка.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alleksia в май 23, 2019, 14:58:17
Здравейте,  момичета!

Присъединих се и аз към фейсбук групата, надявам се да мога пиша. Всъщност аз и във форума много искам да пиша, но чисто физически не ми остава време. Хвърлям по едно око, но наистина ми е трудно да пиша. Всъщност се замислих, че поне мога да се опитам да пиша по-често. Другият проблем е, че наистина от телефона се пуше трудно, на работа имам филтър, вкъщи вечер не включвам компютър...

Малки сладки лъжкини гледах донякъде к ми омръзна. В момента гледаме Big little lies, The Crown и аз доскоро гледах Jane the virgin.Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: marry_me в май 23, 2019, 15:01:22
Ехаааа, нито сериалите ги знам, нито драмата с онези тримата :)) Единият го знам от Булчето, беше споделяла някакъв клип, ама другите нищо не ми говорят.

Аз нали разчитам на натуралната си хубост  :[ (пу, че съм скромна) грам не ги следя тези мейкъп влогъри  :girlhide:

Бях решила с котката да почнем да гледаме Короната, а за Чернобил и Параграф 22, само ако има всички епизоди качени в HBO GO. Не е моето това да се качи един епизод и да чакам след седмица :\ А и още нещо, аз съм GoT девствена :)) :))


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alleksia в май 23, 2019, 15:44:47
Хахаха, и аз нямам нито един цял епизод изгледам на ГоТ,  но горе долу знам за какво става въпрос, съпружеството го следеше. Сега като мина истерията мога на спокойствие да си чета книгите


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Feribotka в май 23, 2019, 16:55:42
Хихи и аз нз Булче от къде това време за толкова сериали.
Свекс уби ме с тия малките, аз мернах няколко епизода, но ми сесе видяха прекалено лигави.
Аз мисля короната да подхвана и чакам Джун.
Чернобил ще изчакаме повече епизоди да излязат.
Никакви влогъри не следя, и аз разчитам на естествена красота и скромност ;-)
Около мен повечето са без деца, та се нагласяме някак.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Bube в май 27, 2019, 09:55:51
Привет!

Колко хубаво, че сте писали последнмите дни :) Отдавна не съм имала толкова за четене!

Ние изпратихме нашата абитуриентка, направих ѝ и фотосесия малка, та постепенно си попълвам портфолиото  :P Иначе си мислих дали ще се почувствам носталгочно в старата родна гимназия, ама не, минало ми е отдавна явно.

Тези сериали, които сте изброили, никой не следя от тях, търся си обикновено нещо в Нетфликс, но с много малки изключения, повечето неща са правени просто, за да ги има, нямат стойност и замисъл.

От миналата седмица имам строен ежедневен график, много ми харесва засега! Кой да предположи, че рутината е хубаво нещо. Сутрин се занимавам по вкъщи и себе си, на обед нося на милото хапване и обядвам заедно в парка, а след това отивам в университета, където си работя 4-5 часа. После се прибираме заедно с любимия, вечеряме навън или вкъщи, гледаме филми. Разликата с преди беше, че всеки ден съм ден за ден - много често си работех просто от вкъщи, но явно нямам много силна воля, защото когато съм си у дома, често се разсейвам и не мога да отделя плътно часове за работа.

Другата седмица ще е първата ми конференция. Доста се притеснявам, все пак това ще е бойното ми кръщение в науката. Ако можех щях да го отложа. Но знам, че щом искам да се занимавам в тази сфера, така или иначе ще ми се налагат такива изяви. Трябва просто да се стегна и дано всичко мине гладко!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: marry_me в май 27, 2019, 10:39:08
Привет, лейдис :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Ние уикендът го раздавахме мързеливо вкъщи, ходихме малко на шопинг в събота, кино и хапване. В неделя гласувахме и после гледахме панаир :))

Имам толкова много работа в офиса, а трябва да подредя програмата за Италия, имам осем дни, а още не съм гледала къде ще ходим :girl_impossible: :girl_impossible: :girl_impossible:

Бубе, ще се справиш, просто бъди уверена в себе си, в знанията си и в потенциала си :girl_wink: Стискам ти палци и да разкажеш как е минало после *THUMBS*

Новината на Фери много ме зарадва :danceg: :danceg: Браво на тях :yes: Дуй дуй и целувкен :* Сега разчитам всички други да забременеят и да има с кой да си пишем тук :[ Не съм бременна, не ме подозирайте :)) :)) :)) Толкова ексурзии съм планувала и така съм напълнила графика, че до октомври всеки месец имам по едно излизане извън страната, а юли може би ще са две :girl_impossible: :girl_impossible: :girl_impossible:


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 27, 2019, 11:02:44
Бубе, какво представляват тези конференции? Предвижда ли се да обсъдите какво си правила в Германия, да споделиш опит?
Много ви е хубава абитуриентката, истинска млада дама *THUMBS* Имам чувството, че и вие със съпруга сте се снимали точно на тези места ;). Аз нали не съм по фотосесиите много- много, все ми се виждат еднакви пози със сватбените :[
И ние си изпратихме момчето по съседски. Стояхме около половин час, пихме кафе и направихме купчина пред входа, докато влизаше в колата. Родителите го последваха, да видят съучениците и учителите му преди влизането в ресторанта. Не е като на момичешко изпращане, няма какво да гледаш толкова на един костюм, риза и вратовръзка. Пък и той има още съвсем бебешка физиономия, тънко вратле и плах поглед, все едно за първи учебен ден тръгва *INLOVE* Завършва математическата и ще следва, но още е детенце и слуша много мило мама и тате какво да прави, как да застане, на класната кой букет да даде и само клепа с очета и се черви :).
Успях да свърша част от заплануваната домакинска работа, защото пак ми се изринаха ръцете :( Все забравям, че съм родена за принцеса. Родният и той клекна от липите и само киха и му текат сълзи и сополи, ама няма кой да го съжали, като не си свърши работата преди това.  ;)
Кардашиянките се опитах да ги гледам по Диема Ф, но епизодите са толкова плоски, че дори и за скука не можах да ги издържа. Мислех, че сестрите са по- наперени, ама те едва- едва се влачат и все някакви драми несъществуващи си измислят. В майката сякаш има повече живец. ;). Мъжете и те гледат като дрогирани и само се извиняват един на друг, абе, боза.
Чакам тези дни да се върне приятелка от чужбина за месец и да тръгнем двете по любов. Тя няма да може, защото е прясно омъжена за трети съпруг, но мен няма какво да ме спре ;)
Миленка, аз също се радвам като има бременни, защото от скука пишат по- често ;)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 27, 2019, 12:05:40
Свекс, остана си ти  без любовник, нещо не ти върви! Дай да ти намерим един шугър деди хахах. Кардашианките си трябва следене от самото начало, аз ги гледам от поне 7г, за да навържеш цялата драма. Иначе всичко е режисирано за епизодите. Мама Крис е много способна жена, направила е милиони от неталантливите си дъщери.

Миленко, хайде от кога те чакам да се обебиш, стига си хайманослвала  :)) ( това в кръга на шегата, че аз по принцип не се бъркам в бебеправенето на хората)

Ние много хубаво изкарахме уикенда, ходихме при кума всички (нема кума вече, официално се разведоха), на барбекю, децата тичаха, ние се забавлявахме, много хубаво. Вчера също насам-натам, гласувахме, по парковете.Днес съм на въртележка от сутринта!

Бубе, успех на конференцията!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 27, 2019, 15:07:21
Добър ден, нямам време да стигна до тук днес и тая седмица така се очертава. Веселбата е пълна.

Бубе, много обичам конференциите, успех и съм сигурна че ще е ползотворна.

Миленка, хващай се в ръце ;)

Каква е новината на Гери, нещо изпуснах.

Ох ще пиша пак по-късно.
Чао че ми е лудница.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: marry_me в май 27, 2019, 17:49:51
Ехаааа, във ФБ ли се пренесохте? Да си направя един таен профил (без роднини и познати) :)) :)) :)) , че да мога да си общувам с вас  :huh: :huh: :huh:


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 27, 2019, 18:25:27
Не, тук сме си :) Толкова сме писателките... Във Фейсбук групата също няма движение, хората работят ;)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Feribotka в май 27, 2019, 20:10:49
Ххихи хич не ми е скучно, просто почнах по-често да отварям лаптопа вечер, и най-вече репих да ви държа в течение ;)
Бубе, успех на конференцията.
Ние имахме интензивен уикенд, в събита пазарувахме, после се събирахме на барбекю, 10+ човека бяхме, пак голяма лудница, ма поне Мис се накефи и си поигра с приятелка.
Надуваемият ни замък миналата година се спука на много тъпо място, и сега търсим варианти да го вдигнем на крака  :\
В неделя една колежка дойде с малко бебе на кафе, погушках го, помирисах го, голям кеф  *INLOVE* После гласувахме,  ходихме до нашите, след това аз на маникюр, ММ на тренировка и от толкова хайманосване, в неделя вечерта до 12 оправяхме къщата   :[
Днес бях малко на автопилот, ма сефте  =]
Верно никакви ви няма...


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 27, 2019, 22:38:38
Здравейте от Враца

Тук си е същото.

Миме, видях, че е в Кауфланд ще има Детски празник за първи юни, нали се интересуваше.

Днес обикаляхме с мм и Бамбук по задачи. Голям зор, Бамбук търчи, ММ въобще не познава центъра, той тук все за риба ходеше. Та днес трябваше и двамата да ги държа под око.

Много ми е тъпо, че тук детски столчета за кола са им само за красота.

Бубе, успех на конференцията. Аз съм ходила на две университетски като бях докторант. Тъпи ми бяха и повече хора ме дразнеха :)) :)) но имаше и много добре подготвени и интересни теми. Ама много малко.
Какво идилично ежедневие имаш. Време ти е някое бебе да ти го разбута.

Хайде лека нощ от мен :)


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 28, 2019, 07:36:22
Добро утро.Тоя редактор вчера е натворил прекрасни неща вместо мен.Понеже пиша от телефона масово.Трудно ми е от компютър.
Ние събота и неделя се разбихме.Ходихме на гости на едно село.Моника се натича на воля, после до нашето лозе уж да берем череши ама не са готови.В неделя и една разходка в парка направихме, абе хубаво беше.Починахме си емоционално, физически никак.
Работната седмица почна на пълни обороти, направо яко ни завъртя!Но така е то!

Панде, да си изкарате добре в БГ.

Хубава седмица на всички!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Bube в май 28, 2019, 14:17:30
Привет!

Панде, добре дошла, колко време ще сте си в България?

Иначе за конференцията - тя не е университетска, а международна, но е ред София да е домакин. Цялата тема е посветена на астрономията, аз ще говоря в деня за звездообразуваме и междузвездна среда. Имам си тема, тя е всъщност и тази, по която си работя за докторантурата - Изследване на степенни опашки при еволюиращи молекулярни облаци.

Днес е много топло, направо си е лято! Отворих сезона на роклите и тук, само съжалявам, че тръгнах по чорапогащник.

Днес деня ми е плътен от сутринта, но успях да свърша доста неща, че даже си намерих и купих бяла риза - много отдавна търся вталена такава, която обаче да не ми се отваря на бюста. Обядвахме с милото, разходихме се малко в парка и сега съм готова отново за работа (харесва ми да си работя в кабинета, кой да предположи). Вечерта сме на кино, на Аладин, но нямам много високи очаквания, защото анимацията достатъчно си ми харесва, а досега Дисни ме разочароват с игрилните си филми по класически детски.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 29, 2019, 07:36:00
Хора, дайте ми медал за голяма бяла птица, чак вчера зацепих че Фери е бременна!Много се радвам за тях, ще е голямо приключение :)

Аз съм от вчера с главоболие.Дано днес ми мине!

Хубав ден от мен и целувки!


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: marry_me в май 29, 2019, 10:11:09
Маги, заповядай, медал за Лебед  :girl_wink:Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Alichka в май 29, 2019, 13:38:01
Здравейте!
Тези дни съм на колела и в пряк, и в преносен смисъл.
Изпратихме си нашето момиче на бала. *INLOVE* Беше прекрасна, нежна и много себе си *INLOVE* Оказа се, че сме единствените, които я изпратихме пред ресторанта. Майка й и баща й не дойдоха. Имаше някакви сръдни и неразбирателства, ама все си мисля, че на 19 ти е простено, докато на другата възраст трябва да си по-зрял откъм държане. =] Както и да е! Подарихме си й бижуто, майка на другия ден допълни подаръка в същия стил, за да е комплект. От висене час и половина права краката ми бяха целите в мазоли и едва се прибрах.
В неделя бяхме на сватба. Не ми върви на морски сватби и това си е :[ Това беше сватба с най-много млади хора, лежерна, плажна почти. Е, танци нямаше! O_O Бяхме като на концерт с живи изпълнения. Имаше 3 хорА и докато се усетим, времето за танци свърши. =] Важното е младоженците да са си харесали празника. *THUMBS* Около 12 часа беше цялото приключение с пътуването барабар. Изморихме се доста и съм доволна, че този път децата не бяха с нас. Нямаше шанс да издържат!

Тези дни си дадох много зор и с шиенето. Довърших завесите за спалнята, като ги мерих 15 пъти. Оказа се, че не се спраха, колкото очаквах и тази огромна площ от плат я мерих и мерих... *crazy* Снощи им беше бойното кръщене *YAHOO*
Довърших и костюма на Кокона. Тези дни имат уникални неща из градината и ще пиша в нашата тема при първа възможност.
Сега отварям път на летни поли и рокли, които са полуготови.
Не е лошо да си изчистя къщата за утре, ама да видим кога :[
Фери, *INLOVE* Имам куп въпроси, ама в твоята тема. Хич няма да се изчерпаш в един пост ;)

Маги, заповядай, медал за Лебед  :girl_wink:
:))


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 29, 2019, 15:41:28
Еха, 12 часа отиване- връщане и сватба :) Дет се вика, само дето едно кръщене не сте успели да изкарате *THUMBS*
Лани една съученичка така разправяше за плажна сватба на дъщеря си. Тя се смееше, че едно е да го гледаш на филм, друго - да го организираш. Те в един от Резортите го правили, ама маси и всичко останало било разположено на брега. Хубаво, но духнал вятър, шатрите се разклатили и романтиката отишла на кино. От бученето на морето никой нищо не чул какво се говори, а накрая се замотали кой с каквото може, да се спасят от навяванията на пясъка. Булката имала пясък и в гащите и преди консумирането на брака, дълго и щателно се почиствала, защото хем се била мазала със слънцезащитни мазила, хем се изпотила, в резултат на което всичко по нея полепнало и заприличала на ходеща шкурка =]
Аличка, аз също им се чудя на тези хора, вместо да се радват на децата си, че ето ги, пораснали и щастливи, те взели да се цупят за глупости. На този матурант, дето попаднах ни в клин, ни в ръкав на изпращането, родата по двете линии отказали да се срещат заедно и за да няма ощетени в точния ден, в къщата бяхме няколко съседки, колкото да не е без хич. Какво толкова има да делят, не зная...
Браво на теб за завесите, с перделик ли ги прави?
Оф, разперила съм и аз кройките и се потя над една блуза от естествена коприна. На където я дръпна и натам се криви, като жива е. Едно време съм шила с хартия върху пластовете, толкова е трудно. Ама сама се набутах, никой не ми е крив...
Булка, този Чернобил още по- тежък. Да свършва вече, нямам нерви... Тцтцтц, точно така беше, никой нищо не казваше и само лъжеха, а последствията сега са на наша глава. Да им умра на достойнството на нацията }:->


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: bulche91 в май 29, 2019, 16:01:01
ОО свекс аз съм ходила на супер яка сватба на морето, баш в плажа. Булката и младоженеца се бяха скарали с родителите си ( майката на булката се беше сгаджосала с бащата на младоженеца и до съд бяха стигнали). Та решиха никаква рода на сватбата, само приятели и братовчеди.Май съм ви разказвала, ние бяхме шаферки, имам снимки в профила, беше приказно. Боси всички, заведението беше един кораб на плажа, нямаше хора, танци,а само луд купон. Баш като на филм беше, от предната вечер започна купона

Ох мани жено, цял уикенд гледах документални, радиация сънувам вече... снощи и аз гледах в една точка след епизода... Искаш ли книгата да ти пратя "Чернобилска молитва"?

Маги :laugh: :laugh: :badgirl: :badgirl:

Али как за бога няма да си изпратиш детето ?


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 30, 2019, 09:48:43
Не се смейте, тия дни съм много зле физически и това се отразява на психиката ми, но всичко ще се нареди.Уж чета, уж внимавам ама нъцки!

Ох аз почнах да се чудя да го гледам ли тоя Чернобил, много тежък казват че е.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: svekarva в май 30, 2019, 11:51:00
Ох аз почнах да се чудя да го гледам ли тоя Чернобил, много тежък казват че е.
На руините на огромна катедрала в Дрезден е поставен надпис "Да се помни и вразумява" /мой превод/. Останала е дупката от бомбата и наоколо са разпръснати огромни каменни отломки и обгорели греди. В подземието, служещо преди за гробница на видни свещеници, са били евакуирани жени и деца от близките квартали, няма оцелели... :\
Та и филмът е така, не е измислена фантастика, а сурова действителност. Било е повече от ужасно и точно затова трябва да се помни и знае. Наред с пораженията от ядрения взрив са показани и безумията на студената война, безсилието на здравомислещите хора, безхаберието и некомпетентността на властите и безсмислието на политическия строй. Много е спестено на зрителя, въздейства се предимно с музика, мрачни тонове, кратки, но наситени с драматизъм диалози и човешки истории... Не мога да преценя дали този, който го е гледал, или който не го е гледал, губи повече. =] Независимо в какво състояние на духа е човек, няма как да не е разтърсен.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: магито в май 30, 2019, 11:55:19
Това трябва да се помни, факт е.Заради безумието на партията, заради тъпата студена война, заради жертвите дадени, заради нечие его.Ние ще носим следите на този експеримент с хилядолетия, но за съжаление власт имащите няма да запомнят.Там не играе паметта, там играят други интереси.


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: marry_me в май 31, 2019, 11:33:09
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine:

Къде пак се загубихте всички :hmmm:

Али, ще кажа само, че човек страда от глупостта си :girl_wink:

Ей, зарибихте ме с този Чернобил. Ще го гледам в HBO Go, когато пуснат всички епизоди, че не мога така да чакам  :[ :[ :[

Уикендът имам планове да подредя програмата за пътуването ни, че има 4 дни  :girl_impossible: :girl_impossible: :girl_impossible: И накрая ще стане като всеки път, каквото дойде на място  :[ :[ :[

Искрено се надявам да ми се усмихне късмета в неделя и да пия по няколко питиета с интересни разговори.

Очертава ми се някакъв интензивен период на емоции и промени, да видим как ще излезна накрая :[


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: pandapanda в май 31, 2019, 13:33:23
Здравейте :)

Аз съм на фризьор :) друго си е някой да се старае с косата, а не само храс-храс, и после сам се сушиш :)) :))

Ей, много ви тресе тоя Чернобил. Ама не ме изкушавате. Ние за кино се гласяхме докато сме тук, ама не остана време.

Айде че ще ми мият косата


Титла: Re:Май 2019
Публикувано от: Feribotka в май 31, 2019, 19:49:02
Е колко пък трябва да си дебелокож да не си изпратиш детето на бала  :huh:
Имам една приятелка, братовчедка ѝ е в Кипър и има бебе на почти годинка. Та бебето още си няма официално име щото родата се изпокарала как да се казва и почти една година му викат бебето :)) Питам е няма ли си акт за раждане, как са го записали, майка му и баща му адвокати...вика не знам, не питам много, че темата е деликатна  =]
Чернобил много актуален, ама нз аз дали е подходящ за моментното ми състояние и засега май ще се въздържа.
Леле Али що не си направихте уикенд на морето, поне една нощувка, много път  :angry:
Днес пък Панди ми дойде на крака до работата да я видя  в обедната почивка *INLOVE*
Леле как ви се занимава с шев и кройка, всичко давам да се шие в Икеа.
Утре май няма да можем да отидем кой знае къде в това време :\