Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Лафче => Кафе или чай? => Темата е започната от: always_and_forever в март 01, 2019, 07:47:10Титла: Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 01, 2019, 07:47:10
Честита баба Марта!

Баба Марта бързала
Автор: Йордан Стубел

Баба Марта бързала,
Мартенички вързала:
Морави, зелени,
Бели и червени:
Първом на гората –
Да листят листата.
И да дойдат всичките:
Щъркелите, птичките,
Първият певец,
Косер хубавец.
После на градините –
Да цъфтят гиргините
И латинки алени,
И божури шарени.
Ябълки да зреят,
Круши да жълтеят.
А пък на дечицата
Върза на ръчицата
Мартенички чудни
Със ресни червени,
Да са ранобудни,
Да растат засмени.
------------------------------------

Честит ни нов месец!  :)
Надявам се вече на повече слънчеви дни, разходки и игри.  :sunshine: Много бързо ми мина този месец, но това може да се каже и за всички останали.

Днес съм на зъболекар, ако може едни палчета.
Ще се опитам да се доредя и до промоциите на книги, дано да имам късмет.

Хубав ден и месец!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 01, 2019, 08:13:43
Честита баба Марта!!!
Румени, червени, весели, засмени!!!
Нов месец - нов късмет!!! Изберете си дата! Аз избирам 9-ти!!!  @}->--


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 01, 2019, 08:35:04
Честита баба Марта!

(http://www.ruchnaizrabotka.com/uploads/notices/b_rachno-izraboteni-martenici-ot-valna-s-cvetence_5a72cdb4d1d1c-1517473204.jpg)Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 01, 2019, 09:13:06
Честита Баба Марта момичета!Нов месец, нов късмет!За мен започва с нещо ново наистина.От другата седмица се местя на ново работно място!Това ми беше голямата дилема, трудното ново начинание.За добро или лошо реших да сменя попрището, да премина от частния сектор в държавния, да сменя вида на работата, сферата остава все строителството.
Дано да е за добро!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 01, 2019, 09:48:39
Честита Баба Марта, честит нов месец!
Да сме живи и здрави, бели и червени, весели и засмени! На когото късметът е бил хубав, да си го пази и обогатява, на другите - ново начало и нов късмет! *INLOVE* *THUMBS*
Маги, Булка, честито ви, бързо да се адаптирате в новата обстановка, да ходите с удоволствие на работа, щастливи да се връщате вкъщи и още много врати да се отварят пред вас!
Мимка, Аличка, да се сдобиете със здрави и бели зъби без болка и страх!
Хубав ден с поне 30 минути скука за вдъхновение ;)! Аз намерих стария телефонен указател, почвам да го чета, при поискване ще ви го пратя и на вас, за ваша сметка ;) *INLOVE*


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 01, 2019, 09:51:44
Честита Баба Марта!

Магиии много успехи на новата работа, предполагам че ще има период на адаптация от частно към държавно!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 01, 2019, 10:42:22
Успех, Маги! Да ти носи удовлетворение и парички новата работа!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 01, 2019, 15:48:07
Боже, днес никакви ви няма!Тук духа като за световно, ужасно е на вън!
Благодаря за пожеланията.За пари, надали ще са повече, но ще имам сигурност, а в момента тя ми е много нужна.Както знаете, ние не сме спирали с опитите за забременяване и едно не сигурно нещо ми стига на този етап.Тук поне нещата са предвидими до някаква степен.Както казва свекърва, когато мислим за деца, е хубаво жената да е спокойна и да може да отдели от времето си за тяхното отглеждане, до определена възраст.

Измислили ли сте нещо за почивните дни?За празника да ходите някъде?


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Bube в март 01, 2019, 17:48:52
Честита Баба Марта от мен!

Както си мислех предните дни - свободен график, така сега съм заета по цял ден с какво ли не в института. Но се радвам, че не бездействам. Много ми е кеф да си работя в кабинета, с гледка към Некар и стария град е много вдъхновяващо! В момента се знимавам с не дотам приятни задължения - попълване на документи, но пък ако всичко мине добре, ще участвам в един 6 месецен проект за млади учени, който ще ми носи още една заплата.

Днес е първият по-хладен и дъждовен ден, откакто съм тук, но пак е интересно за разходка. Всяка обедна почивка използвам да повървя покрай реката, а вечер си правя по-дълга разходка из града. Хайделберг е невероятно красив град! С толкова много лица - квартирата ми е в един много спокоен квартал, почти слески тип, малки улички, почти никакви коли, много хубави къщи, дворчета с цветя. Навсякъде цветя, но не подредени стриктно, а диворастящи, осеяли полянки и градинки!

Института е до единия от големите мостове и когато прекосиш реката, озоваваш се в един цял нов свят - хем по-оживен, хем все едно застинал във времето на приказките. Дълга пешеходна алея (не знам дали е по-дълга от тази в Пловдив, но със сигурност е най-дългата такава в Германия) те отвежда през  невероятно украсените витрини на всякакви видове магазини, чак до замъка, който по-залез изглежда много величествен и магичен. Пълно е с млади хора, но предполагам, не е чудно, защото 1/4 от наелението на града е от студенти. Въздухът ухае на свежест, собено около реката, чак имам чувството, че е парфюмиран!

Всяка вечер досега ходя и да тичам, поставила съм си задача да не прекъсвам тази практика докато съм тук. Събира ми се и доста ходене през деня около 7-8 км. минавам пеш.

Днес ми се случи на три пъти да ме заговорят на улицата - казах, че не говоря немски, но явно това не пречи, та хората си продължават да ти говорят. Засега впечатлението ми е, че извън университета, хората не говорят много английски или просто може би не искат.

Маги, дано си щастлива на новото място  *THUMBS*


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 02, 2019, 09:19:25
Бубе, радвам се, че ти харесва :) долипсва ми студентския живот. Със сигурност ме е яд, че не пътувах по Еразъм. Голяма бъзла. Направо си го представям Хайделберг. Със сигурност всички знаят английски. В Пуркерсдорф бабите даже имат перфектен английски :) ама вече се мъча на немски, де

Маги, успех с всичко ти желая искрено ❤️


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 02, 2019, 10:51:11
Привет!
Госпожа Директорката нищо не казва след стъпване в длъжност :). Ама чакаме де.
Бубе, така е по всички малки градове в Германия - чисто и подредено, замъци и къщи /или поне фасадите им/ са запазени от векове и перфектно поддържани. Направо е късмет, да можеш да видиш такива неща не само за ден- два.  *INLOVE* Хехе, мерак да му е на човек да остане там заради природата и атмосферата. Успех с новия проект!
Не очаквай обикновени германци да говорят английски. Вярно, започват да го учат още от детската градина и е близък до техния, всичко разбират, но си държат на родния и не си дават много зор да говорят и знаят чужди езици. Нима в България старото поколение говори руски, Ако и да е учен, близък и научната литература във всиúи сфери да беше на руски? Не! Пък и английски... Уж сега всеки си пише статусите на английски, ама я някой чужденец да попита нещо извън туристическата зона, на улицата, не мисля, че ще е лесно да се разбере с местните  =]. Същата работа е в Испания и Италия, може гладен да си умреш, даже на летищата полицията не говори английски. По мои наблюдения, само с португалците можеш да се разбереш на някакъв език, различен от техния, дори и на кея. По Скандинавския свят, Швейцария и Белгия пък никой не говори само един език, там ти скриват шапката. :P
Днес е Задушница, мир на праха на всички покойници. От понеделник започват постите, някой ще отказва ли месо и млечни? Тази година не правих житен режим, ще ми се да постя, но сигурно ще е в последните седмици само.
Хаха, вчера големи дебати относно мартениците... Не предполагах, че и тук ще си намерят противници, ама всяко чудо за три дни. ;)
Како, и аз съм за 9, дано ти си с късмет, та да се вредя покрай теб за щастлива година :)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 02, 2019, 12:20:20
Свекс директорката прекара деня в излежава е, че който е на висок пост му се събират 44 дни отпуск! Та днес през носа ми излиза, Зверо с ларингит, а аз взех агнешко да готвя, май ми се получи.

Бубе, разкошно звучи, чак мъничко ти завиждам!

За езиците, любими са ни Холандците, говорят перфектно по 3 езика, никой не ги бие за езици, както и за нивото на владеене на езика.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 03, 2019, 14:15:47
Здравейте!!!
Честит ви празник!!! Не знам какво да пожелая в един такъв паметен ден!!! Единствено може би бих казала: Нека помним, защото забравата е най-голямото престъпление към паметта на онези загинали за идеята, за родината, за Свободата!!! Поклон!!!  @}->--
Много ви се радвам и ви стискам палци Бубе и Маги!!! Както и Булче разбира се!!! Вие сте нашата гордост. Винаги съм се чудила на жени, които само си “гледат децата” и постоянно се жалват как не са успели да направят кариера в името на семейството! Имало е моменти, в които и аз съм се чувствала не напълно реализирана докато не осъзнах, че именно даскалството е моето призвание. Не бих се чувствала толкова пълноценно в друго поприще. Много по-ценно за мен е това, че ученици, които аз вече съм забравила ме познават и поздравяват отколкото че съм заклет преводач. Може би единствено мъничко съжалявам, че не съм успяла да преведа книга или филм. Друго си е да си чуеш името в края на филм. Но пък мои статии са били публикувани и онлайн и в хартиен вариант, което пак си е нещо.
Снощи гледах “Дякон Левски”. Макар и много оплюван, не мисля, че е лош. Четох коментари, че Левски бил представен като псуващ разбойник, което аз не съм забелязала явно. Хареса ми, че е представен като човек със своите недостатъци и пороци. Като един от нас. Винаги съм се дразнела от величаенето на една или друга историческа личност. Те далеч не са само бели и добри, което обаче не омаловажава техния подвиг. Понякога се замислям колко хубаво би било да имаме такива достойни мъже за управници. Колко по-лесно бихме живели. Уви, не мисля, че някога ще стане.
Както и да е хубав празничен ден където и по света да сте!!!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 04, 2019, 13:33:56
(https://media.vanityfair.com/photos/5c60799050f462477e50dd65/master/pass/kate-middleton-baftas-2019.jpg)

(https://whatkatewore.com/wp-content/uploads/2019/02/Kate-BAFTA-Arrival-Ivory-Gown-Feb-10-2019-S-Lock-I-images-555-x-800-1.jpg)

 Къде се губите днес?

Вижте колко е прекрасна Кейт на наградите БАФТА. Това си представям аз под красива визия за награди :)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 04, 2019, 13:55:49
Панде,то баш булченска рокля бре!не ме кефи...

Тук сме днес, ходих на зъболекар, имам два мъдреца за вадене...ужас.

Снощи гледях Денят на бащата, много тежък сериал, но много добре направен, довечера и утре ще са последните епизоди


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 04, 2019, 14:32:09
Здрасти!
На мен ми харесва! Няма нищо общо с булчинската рокля не само на Кейт ами и на други кралски особи, единствено това, че е бяла. А и тя е принцеса. Позволено й е да носи такъв вид рокли. Така искам и мен по-често да ме канят на поводи където няма проблем да се носи бяла официална рокля. На сватби не става, на кръщенки трябва или да си майката или кръстница и пак отпада. Може би единствено остава за годишнина. Но за да облека такъв модел трябва да се повталя... ех мечти мечти...
Панде, дай някоя друга рокля от БАФТА. Има ли нещо друго интересно?


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 05, 2019, 08:09:29
Добро утро!

В следващите дни се очертават пролетни температури, което много ме радва. Днес е денят от март, който си избрах. Дано да е хубав.

В петък Алекс вдигна температура, но за щастие за два дни. Заведохме го да го прегледат на частно и се оказа със зачервено гърло. Беше поспалив, но поне имаше енергия.
Вчера бяхме навън, даже кара колело.

Роклята на Кейт ми прилича на булчинска от всякъде, но иначе е хубава. Разгледах и другите, сякаш бяха по-премерени, в сравнение с Оскарите.

Маги, честито. Дано се чувстваш по-добре на новото място.

Хубав ден!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 05, 2019, 08:25:29
Вие пък. Всяка бяла рокля ли е булчинска :))

И тук е хубаво времето. Днес е Фашинг и ще има нещо на центъра на Пуркерсдорф, може да се отбием.

Гледали ли сте Зайчето Питър? Много е готино :)

Айде хубав ден


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 05, 2019, 08:26:44
Не, но тази специално на такава ми прилича.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 05, 2019, 12:04:59
Привет, добре съм но ще има период на напасване, естествено.
Роклята е хубава, на мен ми харесва, но аз бяло не бих облякла.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 05, 2019, 13:05:37
И роклята, и Кейт са хубави, ама ще бия и този фотограф }:->. Снимката в гръб /заради прическата/ е все едно правена с медицинска цел да се види изкривяването на гръбначния стълб :\. Ами онази страничната, на мишницата в едър план, тя пък защо? :\ :\
Роклята е бална, там белият цвят е предпочитан и даже препоръчителен за млади дами. Пък и да не е, както казва Фани, принцеса е, каквото си иска, това ще прави ;) ;)
Изтрепах се в почивните дни... Родният беше по събрания, аз му ударих голямо разбутване на цветята. Теменужките на балкона ги попари последната слана, та трябваше да ги скубя и да сея нови. Ходих и до пловдивската Икеа, ръка да пипне. Иначе на каталог са красиви, ама в действителност ми дребнеят и ми се виждат нестабилни. Малко като лисицата и гроздето, кусури им намирам ;).
На Главната имаме нови грозотии - Пижо и Пенда. Направо.... Отзад се вижда и емблемата на ЕСК на сцената за 3- ти март. Свири духова музика за 15- тина минути, а през останалото време думкаха само един барабан.  :( Тържеството вярно беше вечерта на друго място, но все пак Мамин Златен можеше да се постарае.
Хубав и скучен /за вдъхновение/ден, аз отивам до Еконт. Поръчала съм едни платове за РД за правнука на леля ми и трябва да се вдъхновя. Лесно е за момичета, вържеш по една фльонга и готово. От 12 плата, 10 са в розово. Двата "мъжки" са в бежаво и избеляло синьо. Пък уж повече момчета се раждали. *crazy*
Гледах "Ден на бащата" и сега чакам последните серии. Ами... позната тема как от нищо става нещо. Има един сериал "Аферата", там от щастливо семейство с три деца, без видими дразги, от една нищо и никаква усмивка, чак до убийство се стигна :\.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 05, 2019, 13:53:13
Здрасти!
Много е ху ава Кейт с роклята, на мен ми харесва. Нещо мярнах, че май е бременна, ама може би е било невярна информация.
Маги, честито!
Бубе, благородно ти завиждам! Много ме кафиш как красиво описваш всичко!
Ние 3 дни се изкефихме на макс на Пампорово. Малко пренаселено беше, особено на 3ти, понеже правят спускане със знамена и носии. Бяхме взели един колега на мм, който кара доста, та имаше бързи обучения и вече караме доста по-добре, та имаме и повече писти за спускане. Ама много бързо свърши и сега ми е толкова криво и сиво, нищо че навън времето е страхотно.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 05, 2019, 13:59:21
Не е бременна Кейт. Казала била че на нея би и се искало 4то, но Уил не би издържал, от там голяма каша :)

Свекс, за сериала, че много ме вълнува :). Мен ми направи друго впечатление, а даването на съвети в трудни ситуации, особено свързани с проблеми във връзката/брака. Майка ми цял живот ми натяква да не се бъркам в чуждите взаимоотношения, и е права. Никога не бих си позволила да кажа на някой разделяй се, или прости му. Тук ясно се вижда ей това намесване до какво води. Снощния епизод беше много тежък, днес е финала


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 05, 2019, 14:19:35
Здравейте!
Направихме една вила в Средна гора без нашите деца. За една вечер, ама пак разнообразие *THUMBS* Дребният ни наказа на другия ден с криене и мучене, а днес е ревльото на мама и само по крачолите ми виси =]
ММ днес беше до обяд на работа и вече е отпуск преди старта на новото място. И при него е от частен в държавен сектор, та ще има да се напасва към новото темпо. Ще се възползваме тези дни и ще обикаляме по магазините за строителни неща. Искам на спокойствие да огледам за лампи, гранитогрес, нещо декоративно за едната стена и разни дреболии, че започнем ли - ще е тичане. Мразя да пазарувам под натиск сега и веднага!
Гък да не сте казали за Денят на бащата ;) Гледам го в интернет, та към малко назад. Да, и на мен ми прави впечатление чуждата намеса и силата, която тя оказва при взимането на решения. В едно интервю чух за това, че кадрите са дълги, а не насечени като при екшън. Това определено прави още по-тягостна обстановката и създава чувство за реалност.
Маги, успех @}->--
Бубе, ти много увлекателно разказваш, ама защо не ни показваш ;) Направи някоя и друга снимка.
Аз съм за 6-ти. Миналата година беше малко смаренгясано времето точно на тоя ден, ама годината не ми беше лоша. Мен още ме държи странно настроение. Имам чувството, че не е сатурнова дупка, а е осъзнаване, че майчинство ми приключва след няколко месеца. :\

А, да - канени сме на сватба на другия край на страната. Ден неделя, дневна сватба! Защо точно в този край съм била 2 пъти на такова събитие и двата пъти организацията беше нулева?! Ако ходим на тази - вероятно ще ми е хеттрик.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 05, 2019, 14:27:44
"Денят на бащата" съм го набелязала още, докато въртяха само рекламата. Ще видя кога ще му дойде времето и до тогава ще прескачам всичко, което пишете за него, защото не обичам да знам какво ще стане, преди да съм го видяла със собствени очи.

"Моят ден" нещо не ми харесва. Слънце от време на време, но духа. Даже шапката си слагах, защото ме заболя ухото.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 05, 2019, 14:31:18
Да, тъщата съвсем си се проявява като тъща :). Хубаво, че няма свекърва, досега да е като в шекспирова драма- всички изпотръшкани на сцената. Двете мацки взаимно се надъхват, но в общи линии е най- добре да кажем "пази боже". =].
Бахаровият да кажа, скоро го гледах в моноспектакъла "Чамкория" Ами изключителна актьорска игра прави, как за миг не доскуча, а реално няма какво да се измъкне от сценария.
Хлапето с чуждоземско име и то много кадърно. *THUMBS* Изобщо, добре направен сериал. Снощи в Капките споменаха, че и Дяволското гърло заслужава да бъде видян, та и аз като на Али мъжа ще взема да се притесня как по цял ден само телевизия ще зяпам :P
Моля ви се, на 8-ми март по пенсионерски сме на арменски ресторант. :) Представете си как ще се надлъгваме, хаха. Пак по- добре, отколкото на китайски :P.
Вие ще празнувате ли?


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 05, 2019, 14:48:17
Али, къде го гледаш в нета? Аз чкм да свърши и ще го започна, ако не заспя пак в 22 де.
А "Дяволското гърло", мм каза че е хубав и ще го гледам и него някога. Пък и нали е сниман по моя край :P повечето места са ми познати, та със сигурност ще го видя.
Аз съм си избрала 17 и дано да е хубаво, че тая година нещо много неизвестни се очертават и малко ме плаши.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 05, 2019, 15:01:05
Рат, в youtube го има. Разгеле, научиха се да правят свои канали и оттам пари да печелят! А не както досега да го пуснат в определен час по телевизията и кой гледал - гледал. Столичани в повече са типичен пример как да унищожиш един хубав филм във времето. То е ясно защо майка не е гледала "Есмералда" баш по време на вечерно къпане и кърмене =] Ама оттогава са минали 32 години.
Снощи гледаме Стани богат и на стола арменец - щастлив пенсионер. ММ много компетентно каза: Аз досега нещастен арменец не съм виждал! :funny: :funny: :funny: Свекърва, поне весело да ви е :P


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 05, 2019, 15:18:27
Точно сега го подпитвам ММ дали има планове за 8-ми. Аз ще ги водя на ресторант. Скоро го откриха и още не сме ходили.  Ама той не знае. =] Няма да му казвам до последно какво ще правим.  Запазила съм още преди един месец почти.  :girlhide: Уж нямал планове, ама нещо на ощипан ми се прави.  :girlhide:


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 05, 2019, 15:33:56
Миме, накрая да не се окаже че и двамата сте направили планове тайно от другия ;). Мо е да имате 2 маси в рестиранта :P
Довечера май ще го почна сериала.
То като гледам бъркане то в чуждите работи на някой хора си им е хоби. Е на мм бабата така някога "забранила" на сина си да се разведе със свека и цял живот бях нещастни. Сега свека се опитва да направи същото  =]


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 05, 2019, 19:08:57
Рат, аз ги гледам тук
https://www.bnt.bg/bg/a/217750-denyat-na-bashchataТитла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 06, 2019, 11:56:47
Аааааааа, какво се случва? ohmy


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Bube в март 06, 2019, 12:37:48
Я, никакви ви няма...

Вчера тук имаше карнавал с костюми по повод Fastnacht -започване на постите преди Великден. Беше ми много интересно да видя толкова много ентусиазъм в хора на всякакви възрасти. Всички бяха с костюми, усещаше се едно приповдигнато настроение и всичко това въпреки ужасно неприятното време вчера - студено, с набиващ ситен дъждец.

Имах доста ползотворен уикенд, мога да кажа - всеки ден виждам по нещо ново от града. Събота ходих до замъка им, обикалях градините и се наслаждавах на заслужената гледка, след стръмното, почти отвесно изкачване. В неделя пък се разходих в гората, където за мое учудване имаше асфалтова пътека, въпреки че си беше гора като от приказката за Хензел и Гретел.

Не сприра да ме удивлява непринудеността на хората, често ме заговорят просто така или пък, когато бях в гората, по едно време не знаех на къде да отида и една жена явно е видяла объркването ми и дойде да ми обясни кое накъде е.

Освен разходките обаче вече имам чувството, че върша и работа - засега напреднах по три дисциплини, които все отлагах, защото някак си ми се струваше загуба да започна от елемнтарните основи, при положение, че време няма и вече трябва да плувам в дълбокото. Но в Хайделберг настройката ми е съвсем различна (дано успея да я запазя и след като се прибера). Започнах бавно и полека със съвсем началните неща и мисля дори ми стана интересно програмирането!

Али, аз снимам, снимам, но засега съм качила само във фейсбук. Ще се поправя обаче, но нека мине още един уикенд, за да мога да извадя вече и тежката артилерия за снимки  ;)

Хайде, днес тук е един много слънчев и свеж ден, пожелавам ви такъв!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 06, 2019, 13:43:06
Здрасти!
Аз съм в дупка, вчера моите момчета се изложиха с гръм и трясък и за седмица загубиха 3 купи  :'(. Сутринта се събудих преди мм да излезе и отидох да го гушна, да му пожелая лек ден, а той вместо "добро утро" взе да ми се подиграва, че сме слаби  P-(.
Изгледах почти 3 епизода от "Денят на бащата", харесва ми. Тая героинята на Глория Петкова е много дразнеща бе.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 06, 2019, 14:16:59
Здравейте!

Тъкмо мислех да ви издирвам, но гледам, че сте се разписали.

Тук е слънчево, но и ветровито. Бяхме на разходка с колелото.
Сега ще си чакам една пратка от Еконт, ще си правя тренировките и съм се подготвила да чистя прозорци.  Между всичко това трябва да обядвам и да измисля какво да сготвя за довечера.
Моля за идея как да направя броколи? Ние не сме им фенове, но нали са много полезни и ще присъстват в менюто ни, колкото и ММ да не е щастлив. Последния път ги правих със сметана, за да им убия малко вкуса. 

Бубе, ти сама ли си обикаляш забележителности? Нямаш ли си някоя дружка за компания?

Рат, горе главата. И ние сме им фенове. Явно нещо им бяга късметът.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 06, 2019, 14:46:27
Аааааааа, какво се случва? ohmy

Както има една сръбска песен :Куча посао, посао куча (вкъщи-работа, работа-вкъщи)

Гръмнала ми е главЪта... Ретрограден Меркурий е, всичко се обърква!

Ей снощи пак си поревах на Бащата, малко го претупаха на края епизода, но пък завърши добре.

Бубе ти слага ли маска?  :)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 06, 2019, 14:59:25
Така вече по- бива *THUMBS*
Бубе, сигурно не си се движила сама досега и затова не са те заговаряли *INLOVE* Аз нали от три години съм в повечето случаи без придружител, та стигнах до този извод. Споделих го с "колежки", те казват същото. Вече не ми е смотано като сядам сама на пейка или в заведение, много често си намирам съвсем непозната, но и приятна компания. Е, в повечето случаи са жени, дето се шляят за навъртане на километри. Мъжете или са в група да играят карти и пият бира, или забързани с пазарска чанта да си изпълнят поръчките на жените и да се покрият по свои си дела после. ;) Хаха, понякога аз заговарям или избирам пейка със сам човек.  =] В парка е лесно, кучетата ме познават и идват да ме душат, та щат не щат, стопаните им също разменят по някоя дума. Човек е социално животно, има нужда от себеподобни. Докато работех, нито ми се гледаха хора, нито имах мераци да общувам с непознати.  =]
Мой роднина, писател, имаше пък навика да се качва в автобуси от първа до последна спирка и да събира истории и вдъхновение от дочути разговори. После написа книга.
Рат, изкара ми акъла сутринта, като видях твой пост за траур :funny: Карай, ще имат шансове момчетата занапред *THUMBS*  *INLOVE*
Не ми се вярва да спрат "Денят на бащата" само с 6 епизода. От друга страна обаче, продължат ли го, неминуемо ще го съсипят като Столичани в повече и Откраднат живот. =]
Днес в една от майчинските групи бяха качили тема по повод този сериал. Направо се шашнах как млади хора, родители при това изместиха приказката към кой как си възпитава децата и кога се казва "не", колко виновни са бабите и прочие... Проблемите са къде- къде по сериозни и в съвсем друга посока.
Преди време Миленка беше повдигнала въпроса защо сега много повече семейства се разтрогват, сравнено с преди и го свърза с по- добрите възможности за забавления и пътуване. Сега, след филма, намирам много по- съществени скрити причини, които трудно могат да бъдат отстранени при сегашните семейни ценности =].
Миме, бланширани броколи и спанак запържвам в масло съвсем леко и добавям някакво сирене, най- добре става със синьо. Сиренето размачквам и става на гъста каша.
Правя и така наречения от НИ2 Европейски гювеч- варени картофи, моркови, пащърнак, бланширани броколи и карфиол, някакво сварено месо /ако не е постно/, запържвам съвсем леко в зехтин с масло и настъргвам кашкавал за допълнителен вкус.
Ние тази вечер сме на пиле с праз и гъби. Много ме е яд, че идва краят на праза, а го ядем с удоволствие.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 06, 2019, 15:40:41
Здравейте :)

Днес беше първият ден в градината за Бамбук. Само 1 час и 40 Мин. Той бесня, аз седях на една пейка с другите родители на нови деца. Утре може и повече, ще видим. 20 деца с 3 учителки са. Бамбук познава 3 от децата. На мен ми беше интересно да наблюдавам децата. Бамбук игра с едни камиони и скача в басейн с топки. Едно ходеше и скубеше наред или ги удряше по главите. Някой само седяха в учителките. Едно през цялото време си седя на пода и нищо не правеше. Няколко мажеха сополи. И така :)

Също така вчера ми преведоха деЦките и рЕзко забогатЕх, защото са за 5 месеца. Трябва да си купя нещо, няма как.

Миме, ориз с броколи - слагаш ориз и броколи в една тава, сол и олио и печеш. Може и лук или други зеленчуци да сложиш. Но ако не го обичате, защото да се мъчите. Яжте, каквото ви харесва.Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 06, 2019, 16:08:40
Ей, това броколи много актуално днес. И на кинди ру го обсъжахме с една майка. Аз последно го правих със синьо сирене, бланширах го леко и после на фурна със сиренето, супер стана. Даже мислех, че само аз ще си го ям, но и Ники го нападна. Друго което обичам е на супа, варя го и слагам ивесени ядки, после пасирам и става много яко също.
Гледайки сериала, а и кума ни единственото, което си мисля е че трябват сериозни промени в семейния кодекс и наредбите, които режима на виждане с родителя, който не упражнява родителските права
 Панде, айде честито! А кога се очаква да започнеш да го оставяш и да си ходиш? В смисъл как предцедират?


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: marry_me в март 06, 2019, 17:24:39
Привет, дами  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

И аз гледах сериала, биваше, на моменти ми беше изкуствен. Но в общи линии добре се бяха справили с това да предадат смисъла на проблема. А проблемът не си е никак малък, особено ако си от късата страна на хОя :)) :))

Свекърва, причини за развод винаги има, даже може да си ги съчиниш от нищото. По-интересно е какво превръща хората в удобни, кога ставаш удобен на другарчето ти в живота и той на теб, кога решаваш, че въпреки различията (защото различия има между двама партньори, другото е форма на шизофрения) ще продължиш с този човек, а не сам или с друг? Ей това са интересни въпроси, на които е хубаво да си дадеш отговор. Защото на героят му се случи баш това. Той реши, че не иска да продължи с този човек. И причината не беше друг човек, а просто той така искаше, така се чувстваше и не искаше да е удобен в тази връзка. Обаче другарката му не виждаше така неща и го накара да страда чрез детето. Ами какво да я правиш? Така ги е виждала нещата, така ги е направила. А героинята на Глория Петкова е като много хора около нас, бъркат се и дават акъл. Те как биха постъпили, ти как да постъпиш... За мен само емоционално лабилен може да позволи друг да му казва какво да прави с живота си. И май сериалът свърши. От гледна точка на детето няма да го коментирам, защото няма смисъл. Не знаем какво се случва в техните глави, там много трудно се влиза и ако не е специалист, по-добре да не се бърника вътре, че после цял живот се оправят щети.

Имам вече дата и час за махане на мъдреците :)) Имам и план за брекетите, та стискайте палци да не ме боли, че съм голямо шубе :badgirl: :badgirl: :badgirl:


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 06, 2019, 20:13:15
Привет!!!
Не знам какво кара хората да се разведат... Може ли на мястото на някогашната любов да се роди омраза?! И как човек си мисли, че ще продължи до края на живота си - сам или ще си търси друг?! А другия ще се окаже ли по-добър?! Ами децата?!
Лично за себе си съм си дала сметка, че колкото и да е крив Инж. си го обичам, допълва ме емоционално, психически, физически, физиологически и сексуално и във всякакъв друг смисъл... още повече, че самата мисъл да се съблека пред някой чужд мъж ме кара да настръхна...
А кой иска да се развежда не разбрах, че тръгнахме да го обсъждаме?!
Аз на 8-ми ще празнувам обедно с колегите, а на 9-ти вечерно с гимнастиката. Кико ще има празник на 12-ти. Очаквам изненади от децата и свекито. Аз на бабите и братовчедка ми ще подаря по един сапун и крем за ръце от Орифлейм!
Хубава вечер!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 07, 2019, 07:40:30
Како, никой не е тръгнал да се развежда, нищим сериал по БТН "Денят на бащата" :).
Естествено, щом е филм, образите на героите са събирателни, а събитията са пречупени през погледа първо на сценариста, после на режисьора, на артиста и накрая на зрителя. Последният трябва да бъде задържан пред екрана, а най- лесно това се случва когато го натиснат емоционално по все някоя  от чуждите гледни точки. Та всеки намира нещо "свое", което му дава отговор защо и как се случват нещата. =]
Бе, по- различен е сериалът, поне се опитва да покаже, че и мъжът е човек и страда ;). Вярно, че на моменти е твърде клиширан и дразнещ с предвидимост, но за такива като мен, дето нямат близки приятели, занимаващи се с бракоразводни проблеми, е интересен. Много по- слаб е от "Аферата", където основната тема е същата, но с криминален отенък за напрежение, ама трябва да подкрепим българското, защото все пак действието се развива в наши условия.
Хайде, хубав ден. Днес няма да имам време да скучая, нанизала съм си доста интензивен план. :)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 07, 2019, 09:54:31
Добро утро!

Аз се опитах да организирам 8ми март, ама нещо всички заети, никой не ще, та се разпадна работата. Ще видим.Освен на свека, нямам на кой друг да подаря, ще взема една китка да я зарадвам утре.

Свекс, точно, ние този сериал го пречупваме през нашия опит. Мен в главата ми се въртяха две двойки, съседите, развеждат се, по много подобен начин, лошото е че продължават да живеят заедно, даже съседа ония ден си беше постнал цитат от филма във фейсбук, че "Щом си мъж, по презумпция си виновен". Жена му не беше успяла да намери свидетели да го изкарат негоден баща, вече 1 година се развеждат. Той отказва да се изнесе, детето страда ужасно. Развеждат се по желание на жена му, която беше силно повлияна от доброжелателки. Много гадна история ми е. Другата двойка е близка много, и сърцето ме боли че са тръгнали да се развеждат... Както  Миленка казва, защото са избрали да не бъдат заедно повече, поне деца нямат :(

Хайде, пожелавам ви слънчев ден че баба ви Марта от вторник ще беснее пак, дават го сняг!Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: emmmmmy в март 07, 2019, 12:32:54
Реалистично е просто да не искаш да си с конкретен човек вече,какво като имате брак- дето викате, поне дете да няма в картинката...
А за доброжелателки- имаХ такава съфорумка- в момент в който имах нужда от подкрепа, тя ме напрягаше с предложения, за които не им беше моментът. Радвам се че нито пише тук, нито общувам с нея- токсичните приятелства са кофти добавка в тежки моменти.
Аз на осми март има уговорка за коктейли, да видим. :)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 07, 2019, 13:59:30
Мен нещо финала не ме изкефи, много го захаросаха. В реалния живот ако изобщо стигнат до такава стъпка, отнема доста повече време (по е по наблюдения). Не мисля, че ще има какво да изсмучат за 2ри сезон, ама знае ли се.
От опита ми с познати и от сериала, стигам до заключението, че жените са едни озлобени същества, които използват детето/децата, за да измъкнат каквото могат или да тормозят мъжа за спорта. Правят се на много загрижени за децата, а им нанасят ужасни емоционални травми и ги осъкатяват.

За утре нищо май няма да правим, може би празнична вечеря в къщи. Да отбележим 37год брак на нашите.

Днеска много топло, бяхме по блузи на вън. Дребния едва си го прибрах, няма изразходване на тая енергия и това си е.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 07, 2019, 14:41:41
Здравейте!

И тук е приятно времето. Ходих до личната и там един ми вдигна кръвното, като ме пререди. Идеше ми да го изям с парцалите. Не си замълчах де и на излизане го оправих.  }:-> Ама, ако все им се мълчи на такива индивиди, няма да има оправия. Заради него си закъснях за часа при зъболекаря. Добре, че там поне мина безболезнено този път. Другата седмица пак ще ходя.

Изгледах първи епизод на Денят на бащата. Хареса ми доста и сега ще пускам втория. На 15-тата минута щях да се разплача. Аз съм силно емоционален човек и такива драми много ги преживявам. Много е лесно да гледаш отстрани и да даваш съвети или да казваш "ама този сега защо така постъпи". Много сериозна тема е засегната. Аз съм дете на разведени родители и се радвам, че майка ми е казала край, защото е била подложена на всякакъв вид тормоз и не знам, ако не се бяха разделили, до къде щеше да се стигне. Нямам спомен някой да ме е настройвал против биологичния ми баща, аз сама виждах какъв е, а и нямам кой знае какви спомени. Тук, в сериала, става въпрос и за изневяра, а тази тема не я харесвам, колкото и да е "актуална" в днешния свят.
Подозирам, че няма да ми хареса края, щом ще има такава раздяла. Хареса ми играта на актьорите. Досега не бях гледала Захари Бахаров, освен в тв предаването.  *THUMBS*

Панде, честито ви! Голямото момче ходи на градинка.  *THUMBS* Така обяснено ми звучи като все едно са на детски център. Така ли е навсякъде там, защото знам, че тук не позволяват на родителите да остават с децата, или поне на повечето места?


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 07, 2019, 16:23:08
А, изневярата е само нишка. Още в началото момъкът казва, че нещата между тях отдавна не вървят. Става ясно, че е останал без работа заради неудобна статия, която е пуснал по убеждение, но жена му не одобрява. После тя му е намерила нова работа, която пък той хем мрази, хем е и ниско платена. Някак изпада в положение, по- често отреждано за жена и това допълнително му вгорчава битието. Та изневярата вероятно е била от моментна ярост /като на приятелката, дето пък съблазни общ познат/ и в крайна сметка нищо повече не се случва от един алкохолен секс.  =]
Онзи момент, според моите разбирания, е всяка криза в личен или съвместен план и продължава цял живот.  Всеки от нас се бори по различен начин, едни се мъчат да не допуснат да се случи, други имат някакъв  вариант да се справят ако се случи.  Аз май съм от вторите...
Хаха, едно време плашех мъжа ми, че ще избягам и ще му оставя на него двете деца :funny: Съвсем доброволно и сега му ги давам, барабар със снахи и кандидат- снахи, но пак не се трогва да ми свири по гайдата и да ми купи два диаманта ;).
Много интересно ми беше, как леко вкарват за засилване на подсъзнателна реакция котки - онзи белия рунтав, двете на прозореца, една черна, една мърлява в калта и т.н.т. :)
В Кауфланд има розички на прИмоция - 13 бройки за 5лв. Купих на моите пенсионерки за утрешната среща в арменския ресторант и ще ги разфасовам на по- малки букетчета, издухах си косата, белким срещна засукан арменец и ми хареса и съм готова за празника.  :) Родният си има колежки, те да му мислят изхранването, благодарностите и изненадите ;).


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 07, 2019, 16:44:59
Цитат
Та изневярата вероятно е била от моментна ярост /като на приятелката, дето пък съблазни общ познат/ и в крайна сметка нищо повече не се случва от един алкохолен секс.  pardon

мен това ми направи впечатление, тя побърза да и каже когато разбра че мъжа и е изневерил,но когато изпадна в същата ситуация си замълча за да не си развали брака.

Ние днес ходихме на Ливански ресторант за обяд, почерпих си любимите ми подчинени (ужасна дума, не се сещам за синоним) за новата позиция. Много вкусно беше


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 07, 2019, 17:19:30
Рат, що така нахрани жените, нали и ти си жена?

Вторият ден на градина не се състоя, защото снощи тръгнаха сополи, а през нощта лаеща кашлица. Иначе е добре горе долу днес.

Аз ще ходя с него, не знам и аз колко време. Може и месец май. Аз с удоволствие още вторник ще си тръгна. Ама едва ли ще стане. Тук, доколкото знам има период на адаптация във всяка градина.

Пас съм за сериала. Захари Бахаров ми е анти.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 07, 2019, 18:48:49
Привет!
Аз съм на родителска. “Захаросах” ги предпразнично, хахах. Сега гледам как колегите ги “захаросват”.
Голям смях днеска: четат по роли и едната роля е на Susanna. И един скача и вика: аз ще съм Шушана, хихихи *YAHOO*  8P
При нас е весело винаги. Хората са Simply the Best, ние сме просто : The Simply...  =]
Изненадите ми за празника вече започнаха: ключодържател сърце със снимка на Кари и саксия зИмбюли бели от Кико. Ще видим утре какво ще е от шефа. Иначе от учениците имаме общ сертификат за най-добри учителки. Знам, защото го организираме аз и една колежка. Заедно с 2 ученички сме от Организационния комитет (така ни наричат на работа), организираме всичко по всякакви поводи!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 08, 2019, 08:33:51
48М! :good_luck: :LAUGHTER: *INLOVE*
Кой както разбира днешния ден, така да го празнува и това да получи!
Аз лично не се боря за равенство по разни показатели с мъжете, а за надмощие! Понеже не виждам как ще си го получа, съгласна съм и на рози! Вие обаче не се предавайте, млади сте, искайте повече, имате подкрепата ми! *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 08, 2019, 09:06:19
Добро утро и честит празник. И аз като свекърва, за надмощие се боря. Иначе няма да ме отразят! Бъдете обичани и много ценени.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 08, 2019, 09:18:56
Честит празник мили дами!

За поредна година се възмущавам на всички постове в мрежата, че това е празника на майката. За какво се боря? За да не мисля за надмощие, равенство и пр, а това да идва естествено.


И тази година, любимия ми поздрав, ЖЕСТОКИ СТЕ!

Не готвиш, не подреждаш, не переш –
не ми е нужна тиха домакиня.
Надявам се за днес да избереш
онази рокля във небесно синьо,

обувките на белите цветя
и сребърните гривни от Мароко…
Сложи червило. Идва пролетта.
Прекрасна си. Направо си жестока!

Аз искам да се перча като лъв
със своята излъскана лъвица,
за другите мъже да бъдеш стръв,
но да си само моя –
като жрица.

Такава те желая. Не с парцал.
Мъжете нямат нужда от слугиня.
Бъди красива. Всичко бих ти дал.
Но, моля те, не ставай домакиня!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 08, 2019, 09:24:49
(https://s7img.ftdi.com/is/image/ProvideCommerce/PF_18_R205_LAY_SHP_V1?$proflowers-tile-wide-mv-new$)

Честит празник с рози от мен!

Аз вчера получих крем за ръце с коноп от The Body shop. Бил най-мега гига добрия крем за ръце :)

Хубав ден :)

Е, Булче нали уточнихме, че в България съвпадат денят на жената и денят на майката. От деца така ни учат.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 08, 2019, 09:51:53
Цитат
Е, Булче нали уточнихме, че в България съвпадат

ама то чужденците в България не го разбират така  :))


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: emmmmmy в март 08, 2019, 10:48:32
Аз си купих дантелени боксерки и четки за грим.  :P
Честит осми март! Жената е жена и преди и след децата!
Днес ми е първият свободен осми март откакто забременях- чувствам се мега.
Не се боря за нищо- искам да изкарвам пари да се гледам себе си и детето, другото - както дойде. Човек трябва да е подготвен за всяка ситуация. А мъжете да са живи и здрави- откакто родих, основа съм си аз, цел съм си аз. Преди беше мъжкия пол, което според нен не е било правилно..


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: marry_me в март 08, 2019, 14:33:34
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Честит празник, на викай му такси :)) Всеки е свободен да празнува каквото си поиска. Аз лично днес се чувствам мега добре в тялото на жена. Подстригах се на каре, сложила съм си най-секси дантеленото бельо, имам супер програма за вечерта... Ами, жестока съм  :[ :[ :[ Направо съм неотразима и под роклята и над нея :)) :))

Маги, забравих да те поздравя за новото начинание. Дано да ти е успешно и да ти носи предимно положителни емоции, директор да станеш  :girl_wink:

Бягам и ви пожелавам хубав ден  @}->-- @}->-- @}->--


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 08, 2019, 14:38:35
Честит празник на всички @}->-- Пожелавам ви здраве и красота!
Днес бяхме при едната рожденичка - бабата на ММ. Довечера ще се съберем с другата - моята баба. Решихме го да е в нас за по-удобно на всички. ;) Колкото и да се подиграват на този ден, днес се усеща празнична атмосфера из града. Имам си прекрасни цветя и финансова част за една глезотия.
ММ си е в нас и се възползвахме :) Тези дни сме по всички магазини за строителни материали. Купихме гранитогрес за терасата - на дълги ивици имитиращи дървени греди. Измислихме как ще изглежда декоративната стена зад едната част на дивана. Поръчахме лампи. Измислихме вместо цветарник да са лавици на стената за саксиите, а от другата - за книги... Полудях от идеи *YAHOO* ММ е в настроение да угажда :bravo: Харесах един корниз като състарен, ама пусто само малки размери. Там май ще е някакъв вариант Б, но има време.

Много ми е интересно да коментирате Денят на бащата. Ще пиша и аз, ама от компютъра. Хич не е захаросан края! На това му се казва Да заметем под чергата. Трябваха ми 2-3 дни да се отърся от емоцията, която остава. Дано да няма втори сезон или поне не в тази сюжетна линия. Не искам пак да се разочаровам  като зрител. Едва сега ще видя Откраднат живот, Дяволското гърло и Господин Х. Не можех емоционално да ги смеся. =]


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 08, 2019, 15:02:54
Честит празник!
Ние с баба и майка си спретнахме чудесно обяд че влюбимия ресторант в Банкя. Мм сутринта ми оставил ключа за колата с докуме тире на мотора и ходих да му нося документи понеже "тебе никога не те спират"  =]. Хубаво е да послуша човек и нещо различно от "Маргаритка", та поне се зареди с хубава музика.
Утре или други ден се опитвам да организирам каране на ски на Витоша, дано ми се получи.
Свекърва, като каза че се бориш за надмощие, баща ми има един лаф за семейния живот--първите години от брака мъжът се бори за надмощие, после за равенство и накрая за оцеляване.

Рат, що така нахрани жените, нали и ти си жена?  
Жена съм, ама съм заобиколена от мъже, които страдат, заради нещастници. Кумата ми идва да ходя и да я набия, няма такава долна жена, не я интересува нищо стига бившия й мъж да страда, това да разреве детето като му о яснява, че баща й не я е изоставил е като спорт за нея. При Девера същата история, а още не са се и развел. Жена му казала, че никой повече няма да вижда и да пипа малката и вече никой не я вижда.
Никой не е застраховане от развод/раздяла, само се надявам ако някога стигнем до там да си удържа на сегашните принципи и да не допускам тия просташки грешки с моето дете.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 08, 2019, 15:22:08
Здравейте и честит празник!

Моето момче ме зарадва със стихче:

Днес е твоят празник
майчице добричка.
Много те обичам аз
ти си ми едничка.

Цветенце откъсвам
с моята ръчичка
Цветенце ти давам
майчице добричка.
 *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*

ММ ми беше оставил цветя и после се издаде, че бил ходил за подаръци, но не знам още какви.
Сега ще се разкрасявам - че си оправя маникюра, прическа и разни други приготовления. Няма да пипна нищоо :girlhide: Даже мисля да си пусна Денят на бащата, докато си правя косата. И тъй... =]
Има вероятност всичко да се провали с гръм и трясък, ако Алекс не пожелае да седим в ресторанта, но  ще се надявам на другото.
Днес бяхме по блузки навън, голям кеф. Случайно се засякохме с една приятелка в градината и много се зарадвах, защото не се бяхме виждали от месеци.  *YAHOO*

Пфу забравих, че не съм звъняла още на свекървата.
Хайде хубав ден и вечер!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Bube в март 08, 2019, 16:06:08
Честит празник, момичета! :) Пожелавам ви да сте най-страхотните жени  :girlhide:

На мен днес милото ми направи празника  *INLOVE* Беше ми малко криво цял ден, та се прибрах по-рано от университета. По едно време гледам през прозореца някакъв куриер с цветя. Викам си, ха, може пък да са за мен, на този адрес няма много варианти. Обаче той човекът се повъртя малко и си тръгна. Аз излязох да видя все пак, а той тъкмо потегляше с микробуса, но като ме видя и спря и вика - вие ли сте госпожа Маринкова?  :danceg: Та така, имам си цветя и то успях да ги получа заради поредица от случайности  :)

Ще правя след малко и празнична вечеря, та ще се почерпим с колежката  :P


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 09, 2019, 10:04:09
Честит празник с малко закъснение...
Да сме живи и здрави, всичко останало се нарежда... тези дни не спирам да си повтарям тези думи. Преди Коледа внезапно изгубихме едно майче от градината. Последно се видяхме в края на ноември на родителска, още не мога да повярвам, съвсем здрава, млада, чаровна, абе мацка от всякъде. Толкова беше пълна с живот... трагедия пълна. Чух как мъжа й питаше госпожата дали има смисъл детето да участва в празника на мама?! Трудно се сдържах да не се разрева...
вчера беше хубав ден! Имаше цветя от учениците и снимка с послание от Кари, както и лично посадено от нея цвете. Получихме си и сертификата от учениците!
Зарадваха ни, че ще ходим на обучение в чифлика. Супер!
Ще си ходя при мъжо през априлската. Как искам да си легна до него. Липсва ми гушкането, разговорите над чаша кафе, да му готвя и да преяде, да ходим ИЗ МоЛа и да ми се ядосва, че много харча... абе такива малки неща...
По кой канал и кога дават тоя сериЯл?
Хубав и слънчев ден!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 09, 2019, 13:14:55
Фани, филмът го дадоха по БНТ. Аз не го определям като сериал, а като филм от няколко части. Точно затова и не ми се иска да го разводнят с втори сезон. Започва нещо хубаво, успешно е и го приключват в пика, а не да го направят бозалива поредица от сезони. =] Ей това много куца в българското ново кино! Още със Стъклен дом направиха тази грешка.
Тук изобщо темата не е изневярата. Тя е фон. Това е поводът Димо да види истината и да я признае пред себе си и пред жена си. Тъщата е типичен пример на разведена жена, която излива собствената си злоба върху другите - Той винаги си е бил такъв, Той онакъв... И чак последния епизод се сети: А, ама ти си се надявала да се съберете =] А, не! Мечтата на дете на разведени родители е да съсипе собствения си брак *crazy*
При Калина болката, обидата минават в настъпление, арогантност, злоба и всичко това от безсилие да направи друго.
Социалните служби са ясни - там оправия скоро няма да има.
Адвокатите са си адвокати - "най-хубаво било да докажат, че детето има PAS синдром". Е то това си е точно Пирова победа. Ще спечелиш битка, ама на каква цена - разбитата детска психика и ще си кажеш Браво :\
Финалът е *db* заметен, защото колкото и да мажат възрастните, счупеното в детето си остава такова. Аз бях изненадана от финала "Е, това ли беше?!". После си дадох сметка, че точно такъв в повечето случаи е краят на подобна история.
Александър Сано и Глория Петканова правят уникални роли *THUMBS* Някак много истински пресъздадоха всичко.
За мен това е обиденото поколение - съдя по много близки хора на тази възраст. Млади хора, които завършиха училище в най-смутните и безперспективни години. Хора, които бяха по чужбините за малко или много. Хора, които се научиха да са много различни от родителите си в хубав и в негативен смисъл... Та така - семейните ценности са някак объркани, непоследователни, защото времето, в което са градени, е било такова.
Хехе, единствено нещо друго напоследък ми прави много силно впечатление. Филмите се снимат есенно-зимния сезон, заради ангажиментите на актьорите. На този филм му отива студа, ама ако човек не знае каква е истината, гледайки българско кино ще си помисли, че България е къде по- на север ;)
Гледах първия епизод на "Откраднат живот". Ако не го засучат, нататък има голяма вероятност да го зарежа. :\ Много разочароващо започва всичко!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: emmmmmy в март 09, 2019, 13:43:34
Дори заради сюжета, не знам как издържате изкуствените реплики и непрофесионална игра на някои от актьорите по българските сериали.
Аз вчера имах страхотна вечер по женски, само две бяхме, ама кукувици колкото за цялото заведение.  =]
И на София филм феста се отчетохме. Мислим и да продължим с други филми другия уикенд.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 11, 2019, 08:20:30
Армен ду- ду, гащи наду е тук! Хехе, Али, знаеш ли я тази?
Хубаво си се наприказвахме и ние, разкостихме снахи и зетьове, прехласнахме се по гениални внуци и оплюхме образованието :P.
В ресторанта не видяхме пукнат мъж, всичко пълно с жени над 60, явно пенсионерки и празнуващи по навик празника. Ами така е по обедно време, народът се труди и мъжете си почиват ;). Хубава беше храната, почти турска кухня, защото пловдивските арменци са изселници от там. Накрая яко ни метнаха и стана хубава работа, ама арменска.
Има обедно меню, ястията са с по 2-3лв. по- евтини и предпочетохме тях. За да видим съставките, разгледахме официалните менюта и поръчахме. Таксуваха ни по- скъпо, защото не разбрали }:->. Питахме има ли разлика в грамаж и рецепта- няма... За едно разглеждане само, ей ти по 5 лева над сметката, ако и да си избрал от обявените на допълнителния лист.
Както и да е, мина и това. Най- хубавата осмомартенска приказка е, че жените черпят, защото така показват, че са финансово независими, с равни права и осъзнати :funny:
МНОГО се съмнявам да остане дотук сериала. Казах ви, че сюжетът копира "Аферата" в НВО, като последният има 4 сезона. Съвсем умишлено и нашите са си оставили неизяснени неща, които да задълбаят в последствие. Ей ви накратко американския развой на събитията - бащата написва бестселър за преживяното и си измисля криминална историйка за по- интересно. Тъстовете яко се намесват и подкукуросват дъщеря си /майката/ да ограничи със заповед достъпът на бащата до децата, тук 3 броя. Най- голямата дъщеря изперква и избягва от университета с любовница, а после тръгва с наркоман на възрастта на баща си, второто момче получава разни припадъци, краде от съседи и върши щуротии, малкото лъже и си измисля абсурдни истории, които разказва в училище. Междувременно майката тръгва с мъжа от приятелската двойка, дето им завижда, бащата се жени за тази, с която е изневерил от немай къде, защото пък тя е забременяла. Ама не от него, а от бившия си съпруг, но естествено бащата /наричан така за по- ясно/ хич и не знае и обича детето. Майката се жени за лекар, имат щастлив брак, обаче той умира от рак. Бащата помага в най- тежките моменти и двамата мъже се сближават много. Любовницата се връща при бившия си съпруг и се заплита в убийство, както е описано в книгата. Сближават се с майката и си помагат в трудни моменти. Бащата влиза в затвора, защото доброволно приема вината за убийството,  да запази любовницата и детето /което не е негово/ Неговите си деца са съсипани, че баща им е затворник, майката залита по една съседка с разни окултни занимания и тъй нататък. Междувременно се изяснява защо бащата и станал такъв, от какво семейство е, как е обременен от постъпките на собствения си баща. Разнищват и проблемите в семейството на майката и защо пък тя е станала такава и защо в крайна сметка двамата са се оженили и как са живеели преди да се случи случката с изневярата и после с развода.
Та ето и при нас възможности за няколко сезона, докато се разбере кой защо е станал такъв. Нищо не се споменава за майката на бащата и за бащата на майката, защо двамата са се оженили, как са живяли преди.  ;)  Детето си има синдрома и ще продължава да ги изнудва, ненапразно е качено на покрива и ще  задълбочава проблемите и така нататък...
Еми, вярно, много лошо игра и дикция правят нашите филми, едва разбирам какво казват. Хубаво, че съм гледала повечето актьори на сцена и зная какво наистина могат. Хаха, подкрепям българското, нищо повече.
Хубав и спорен понеделник!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 11, 2019, 08:59:47
Добро утро!

По план ми мина 8-ми. До последно не казах на ММ къде отиваме, заобикаляхме малко с колата, за да не се усети. Два часа седяхме в ресторанта, което си е много. Даже с мрънкане си тръгнахме.  Алекс беше щастлив, че има столче за него и голям кеф да седи вътре, после си намери някакви какички и голямо гушкане падна. Е баща му беше до дупето, но аз гледах стъпка по стъпка как правят пиците, защото кухнята беше отворена и ги приготвяха пред нас, а и ми беше под носа. Вкусни бяха, но имах по-големи очаквания за десерти и отношение.
В събота се видяхме с приятелка в парка, после се пренесохме в тях. Едва изкарах Алекс да си тръгнем. Играха си с госпожицата. Като се наспа пак рева да ходим в тях и отидохме.
В неделя беше супер време и бяхме на разходка, вечерта на вечеря при майка ми.
Имам още 3 епизода от сериала да гледам.

Хубав ден !


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 11, 2019, 09:42:17
А Зайчето Питър гледали ли сте? Сега него гледам всеки ден. Ама нямам против, защото участва актьор, който играе Левин в Ана Каренина с Кийра Найтли. По някаква причина ми е много симпатичен. Сигурно, защото е роден на 12 май.

Събота и неделя нищо особено. Беше дъждовно, дребното сополиво, баща му и той. В събота бях на немски. Другата седмица Lieber Dario ще отсъства, а след това остават още две седмици и свършва нивото. След това сигурно на друг ще пиша любовни писма.Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: emmmmmy в март 11, 2019, 10:24:15
Свекс, взе ми думите от устата. Хубаво че част от тези актьори съм ги виждала по софийски сцени и знам какво могат.....
Панди, гледах го наскоро- аз съм страшен фен на книжката за Питър от дете. Като магия са ми илюстрациите. И филмът е много сладък, макар и да не е това което очаквах- завъртян е около човеците, не около животните.
Аз днес имам бая работа за вършене, но довечера ме чака награда театър- храна за душата, плюс коктейл, питие за тялото :D.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 11, 2019, 10:28:58
ахах Свекс, как са ви метнали арменците! не я ли оправиха поне сметката?

Този Аферата интересно звучи, ама сега ми го спойлна ти и се чудя има ли смисъл да го гледам  :))

Зайчето Питър филм ли има?

Ние уикенда го изкарахме добре, събота обикаляхме по магазини, мерихме колело за Зверо.Следобеда бяхме в Южния с братовчед ми, като изключим факта че Зверо рева 1 час че той имал бебешко колело, а братовчед му бързо, хубаво си изкарахме. Май се спряхме на колело, ще ходим да го мерим и да взимаме, вече е голям мъж, ще върти педалите.

И аз имам много работа, излезна ми една оферта за пътуване и се чудя много. Хем е един път в живота сигурно, хем не ми стиска...Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: emmmmmy в март 11, 2019, 10:32:31
Аз съм гледала хаотично някоя от първите серии на Аферата и много ми допадна атмосферата... като от бавна американска книга- мудна и с меланхолия... Затова и не прочетох описанието на Свекс хахах, да не си спойлна натам ако реша да гледам целия сериал.
Има филмче за Питър и приятели, да.
Булче, не съм те чувала да казваш че за нещо не ти стиска, не се излагай сега. =] *db*


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Kiwi в март 11, 2019, 10:38:17
Булка, заминавай! Възможностите не трябва да се изпускат!

Аз минавам да ви кажа хубава седмица, напоследък никак не ми се пише, но с удоволствие ви чета.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 11, 2019, 10:40:44
хаха написах това и ми се реши проблема  :)), не е истина просто, един клиент ще идва с цяла делегация вождове на тази дата тук и аз съм ЧАО! А беше егаси шанса, да избера където искам в Азия за 5 дни, самолетните билети покрити от фирмата,заедно с мм, че имаше възможност и аз да ида командировка там и след това да обикаляме. Oh well!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 11, 2019, 11:00:11
А, нищо съществено не съм казала за Аферата, нанизването на събитията не е толкова важно, колкото причините да се случат, а тях съм ги спестила. Артистите са много известни, играят страхотно и само затова си струва да се гледа. Какво се случва е така или иначе загатнато още в първия сезон, в първите епизоди- един вид връщане назад е изграждането на образите. Освен това, както казах и преди, всеки вижда и разбира нещата през собствения си опит, та като нищо да излезе, é не сме гледали едно и също ;)
И не е свършил сериалът, очакват се нови сезони и сигурно отново ще са интересни.
Булче, нищо не оправиха арменците, платихме си като две и две, четири. :( Ама ще пишем на сайта, няма да им се размине ;)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 11, 2019, 11:13:23
И аз много си обичам книжката за Зайчето Питър, а мм не го беше чувал. Преди имаше сериал, който беше нарисуван като книжките и си беше по тях. Пак бих го гледала. На мен по принцип Котето Том ми е любимата история.
Този филм е по-скоро американска романтична комедия с животни. Ама си е детски.


Карай, Булче. Сега като си директор ще се наложи все пак. Шефката ми така ходи в Токио, Хонконг, Куала Лумпур и Сингапур (или нещо такова).

Аз миналата седмица бях извадила тротинетката, ама пак около 3 Мин и се радвам. Тя имам чувството, че ще му умалее преди да му стане интересна.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 11, 2019, 11:40:42
Привет и от мен.Зайчето Питър го знам на изуст вече, а приказките четем за лека нощ.Малко е трудно да се открият, но ги има.
Ние в събота ходихме на Беклемето и дребното се качи на ски за първи път.Беше рев и сълзи по Достоевски направо.Такава драма скоро не бях виждала!За себе си разбрах, че не мога да я надъхам да прави нещо, не знам как да я убедя.Трябва да съм упорита и да не я оставям да се отказва.А нея я мързи за 100 човека, и като установи, че висчко е много яко изведнъж се надъхва.Е трябва да стигнем до момента с якото де!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 11, 2019, 14:11:27
Здрасти!
Булче, жалко че ти се разминава пътуването.
Зайчето Питър само съм го чувала и до там. Може и да видя за книжките. Ама сега у нас на мода са "Барбароните", четат се по 35436 пъти на ден, от ставането се занасят на някого.
Маги, я разкажи за ските? Тя сама (вие я учихте) или с учител? На влек успява ли да се хване и задържи?
Свекърва, много тъпо за ресторанта, дано по е храната да е била вкусна и обслужването на ниво.


Ние уикенда си го прекарах е супер. Събота уж на разходка щяхме да идем, но тате подрязване овошките и не можах да отлепя Ники от стълбата. Добре, че таре има няколко, та една се превърна в трасе за Ники   =]. Мм прекопа, аз рязах овошки и цветя, та вече се усеща запролетаване в нашия двор. Днес даже малини насадих и чесън.
В неделя ходихме да караме ски на Витоша. Много беше хубаво, само дето сезона е към края си и снега беше адска коша (след 12 часа). Успях да навия и едни приятели, та стана супер забавно каране и пиене на бира в последствие. Днеска съм малко синя тук там, ама кой може да се метне на 2метра полет ;) а после и в заведението се метнах като идиот, ама по е беше смешно  =]


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 12, 2019, 08:51:29
Добрютро.Тук вали гадна суграшица и е студено.Аз успях да си скъсам якето минавайки покрай един стълб и много ме е яд.Утре ще го нося на шивачка. :angry:

Рат за ските.Бяхме с един баща, който учи децата да карат ски.Показа им елхичка, как да падат и стават.Трябваше да се качат малко по един наклон, след което ние ги доиздърпвахме и той им показваше как да се спуснат.Обаче това дребното като ревна, че не може да се качи.Ей орева орталъка.После човека я качи с него на паничките, качиха се до върха на пистата и се спусна с нея, като я държеше.Ей зариби я жестоко.Само искаше да се спуска.Голямо влачене я влачихме.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 12, 2019, 12:26:42
Привет!
Имате ли някаква идея какво можем да направим с учениците за Деня на децата със синдром на Даун? *crazy* много искаме да помогнем...


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 12, 2019, 13:01:24
Како, поканете ги на спортен празник. Нека играят с вашите ученици с топки или просто да тичат.
И НИ1 и НИ2 в Америка имаха мероприятия с деца със синдром на Даун. Големият подготвяше за кандидатстване в колеж 10 деца и после им помагаше с домашни и лекции, но самият той е минал специални курсове за доброволец за подкрепа на хора със СОП. Малкият ги учеше да играят баскетбол и организираше състезания. При него идваха с родители, той не е специално обучен.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 12, 2019, 13:46:22
Свекърва, ама ти баш позна, че голямо лъгане ще падне в този ресторант :funny:
Армен ду- ду, гащи наду е тук! Хехе, Али, знаеш ли я тази? - чувала съм ;)
Хехе, преди време работех често с арменци. Всички по брат'чедска линия бяха клиенти. Така и не можех да им хвана спатиите - хем от нас далавера имаха, хем и помежду си някак въртяха нещата. Много бяха интересни, колоритни, а в същото време супер точни. Търгуваха се големи бройки и ай се обади баш шефът, че нещо липсва или е в повече, изобщо не се слагаше под съмнение!

Къде да намеря книжки за зайчето Питър? Бях се засилила да водя кокона на кино да го гледа, но ми се стори, че нямаше да й допадне към онзи момент. Сега по- ще се загледа.
Леле, тази Афера много засукана! O_O Мда, като нищо Денят на бащата ще го завъртят около миналото на родителите и начинът, по който детето тепърва ще ги наказва. :huh:
Откраднат живот е станал адски бозалив. Мъча го и няма да се изненадам, ако го зарежа в скоро време.

Булче, какво колело харесахте? Темата ми е много актуална.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: emmmmmy в март 12, 2019, 14:08:29
Али хубавата е изчерпана. има опция за мини книжлета с отделни истории за Питър- онлайн са налични


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 12, 2019, 14:49:45
Али, аз съм виждала на отделни книжки историите, но аз си имам моя стара. Малко е скъсана и за сега не я давам на Бамбук.

Днес беше ден втори в градината. Аз стоях 1 час, след това той седя още 40 Мин сам. Правили са упражния, катерили са се на шведската стена. Казаха, че било минало добре. Не ме е търсил и не искаше да си ходим. От там отидохме в другия център,той е през улицата. Там удари едно дете и много ме ядоса. Виждам, че и други има, които се бият и че имат такива фази, ама е гадно.

Фани, не разбрах дали реално ще правите нещо или само искате да го отбележите. Ако само ще го отбелязвате носете шарени чорапи.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: emmmmmy в март 12, 2019, 15:44:09
И аз имам стара, но не бих я дала на детето- и моята е скъсана и си я пазя да не я докъса. Купих новата преди година и нещо .
И на мен ми е дразнещо като ръчка или бута друго дете, но честно казано изпитвам облекчение, защото преди това  година и девет месеца го бутаха него и не си пазеше грам правата. =] *db*


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 12, 2019, 15:56:06
Не знае, че тази книжка е била популярна и през нашето детство  :[.
Сутринта имше почти педя сняг в Банкя, голям кеф, може и да става за ски още седмица  *YAHOO*. Вече вали дъжд и почти разкара снега де. Ама както събота и неделя бяхме по блузи на вън, сега ми се вижда много студено, а реално не е. Нищо, нека се порадваме на последните пориви на зимата.
Сега офертирам една приятелка вместо в детски кът да направи рдто на детето на Алеко и ще е супер яко ако го избере като вариант. Ако сме там ще кача Ники на ски, не ми дреме колко е малък.
Мм точно изкара мотора за 3 дни и сега пак го е завил. Дано тази година да не отлагат пак откриването заради сняг. Надъхала съм се да ходим, искам пак в шествието да се включим, макар мм да не е много "за" да се време в навалица та и да караме с 30км из цяла София.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 12, 2019, 16:17:31
Аличка харесали сме на DRAG с алуминиева рамка, че тези със стоманена много тежът, 16'.

За удрянето, да ви кажа започнах да уча Зверо и той да удря.Имаше периоди в които започна да отнася шамари от други деца и не се защитаваше а ревеше само. Та напоследък ми разправя как еди кой си го ударил но и той му върнал. Ония ден даже беше ударил едно дете с играчка по главата. Много ми е раздвоено по въпроса, старая се да го уча да не посяга пръв, но е момче и някак ми е много тъпо пък друг да го удря а той да стои и да не се защитава. Какво мислите вие?


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 12, 2019, 16:59:49
Аз купувам малки книжки за Зайчето Питър.Добре заредени от тях има в книжарници Сиела.То реално разказите за самия Питър са малко, по скоро са горски разкази.И аз обичам за Котето Том.Моята книжка не можах да я намеря.Някъде при местенията е изчезнала.

Булка, като теб обяснявам.Добра е, наивна, оставя се да я удрят, да я обиждат, да я използват.За сега обяснявам, че ако някой се държи лошо с нея, тя не трябва да му е приятел и да се държи добре с него.Имаха  и имат агресивни деца, обяснявах и да отвръща и да казва на учителката.С течение на времето тя трябва да се научи и да знае кой кога я използва.

Ох, главата ми гръмна от информация последните дни.Много нови са всички неща дето правя и нощем сънувам яко числа и скици   :girl_impossible:


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 12, 2019, 20:18:43
Панде, ясно е, че поне ще отбележим със шарените чорапи, но ни се искаше да има и деца със синдрома на нашия хепънинг.
Сега се сещам, че вместо при нас в училище може да излезем на центъра ако директора разреши.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 13, 2019, 01:30:52
Ами Бамбук се защитава или си грабва каквото си е решил и бяга. Децата, които е удрял по принцип са си по буйни и майките ме питат какво е направило нейното дете, за да го удари Томи. И в двата случая му взеха дървения влак. На някои им дава да играя с него с влака, на други бута нещо друго в ръцете, за да не пипат влака. Аз днес му казах, че го наказвам за това, че е ударил друго дете и няма да пипа влака. Той взе, че се върза и нямаше драми.
Едното дете, което е удрял със сигурност не го харесва, защото не иска нищо да споделя с него.
Той сега е най-голям в градината. Няма да го закачат.

Много ми е интересно в градината да наблюдавам децата. Много са странни. Едно момиченце скубеше друго момиченце. Гушкаше я да не плаче и пак я скубеше.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 13, 2019, 09:17:19
Общо взето лесно няма с децата или поне изчезна щом тръгнаха на градина, а сега става още по-весело.С всеки ден аз се уча на търпение да обяснявам и показвам кое е правилно и кое не, да се опитвам да лавирам между това да се бие и това да е жертва, да и показвам кога е права и кога не, без да и вменям чувство на вина.Въобще е голям зор.Ет тази сутрин имахме драма, рев, сълзи, говорене, пак рев и сълзи и така.Със сигурност и аз греша, но както и обясних на нея аз се уча да съм родител, а тя на моменти хич не ми помага!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 13, 2019, 10:27:10
Ха здрасти!
Булче, с риск да ме замеряте с камъни не мисля, че е редно да учиш детето да отвръща на удара. Така ни учат във всички педагогики, че е супер грешно на агресията да се отговаря с агресия, това води само до лоши последствия. Трябва работа с проблемните деца на ниво учители и психолози. Саморазправата не води до нищо хубаво. Децата нямат спирачки и днес ще се защити обаче утре ще ти посегне на теб или още по-зле на някое по-малко или беззащитно дете. Обяснявай, говори, но НЕ на агресията под никаква форма. Не забравяйте насилниците не се раждат, те се възпитават. Не казвам, че вашите деца са лоши, нито ви обвинявам за начина, по който ги възпитавате, но наистина в училище става страшно. Тийнейджъри се трепят за нищо...
Както и да е хубав ден!!!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 13, 2019, 11:30:37
Привет!
Како, кажи малко повече какви са тези деца със синдрома на Даун - от дом ли са, ученици някъде ли са, или вие ще ги издирвате? И какъв е този хепанинг, че нещо грешно го превеждаме и си мислим, че ще е вид протест... Добре сте се сетили за тях, но е деликатна тема и трябва да се внимава да не засегнете родителите им. В смисъл, че на децата им е нужно повече приобщаване, а не толкова финансова подкрепа.
В тази връзка, нали по Коледа "осиновихме" едно девойче от махала в Родопите и му помагаме да се подготви за кандидатстване в езикова гимназия и после да следва медицина - ами... големи трудности виждаме /ние, няколко пенсионерки/. Има пропуски в знанията и според учителките, желанията му по- скоро са блян, или поне на този етап. Аз пък не виждам да му е развита механичната памет и вероятно ще има трудности при усвояването на език *crazy*. Ще продължи да ходи на уроци, но е най- добре да завърши нормална гимназия и да насочи усилията си към медицината, ако все още има мераци после. Понякога искаме да направим добро, ама се оказва мечешка услуга.  =]
Гледах двете серии на Напускайки Неверленд, за Майкъл Джексън и странностите му. Както казват, света се раздели на две половини - едната коментира активно "за" или "против", другата мълчи. И аз ще замълча по основната тема, но няма как да не споделя, че участниците във филма са изключително красиви ohmy
Да, за агресията много пишат и много препоръки дават, ама като му дойде до главата на човек, малко трудно прилага методите. Моите никога не са се били, нито някой е дръзвал да ги закача вън, но вкъщи се изпотрепваха взаимно, макар и със 7 години разлика. Единият дразнеше другия с думи или само с физиономии и се почваше :angry:. Ходи и им разправяй да отстъпват ли, да се защитават ли, да нападат ли, като все са твои и хем те е жал, хем и те е яд и на двамата :[ Разделяй и владей тактиката също не е от най- добрите, защото исках да не ги настройвам един срещу друг. Периодът на физическо насилие мина, но понякога се чувстват удари под кръста, облечени в думи и спасение няма.  :[
Хайде, днес нали е сряда и не се сяда, хубав ден ви желая. Довечера съм пак еманципирана жена и ще се виждам с колежки от най- първата ми работа :).


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 13, 2019, 11:46:51
Фани, аз те разбирам, ама както казва свекърва като ти дойде на главата не е приятно и не съм ок да бъде удрян и да стои безучастно. Агресия за момента няма, те се сдърпват за играчки с още няколко други момчета, те са си най-добри приятели, още от яслата, но няма как да ми е ок да яде шамар от някой и да стои да ми реве.

Свекс видях вчера че са го качили Невърленд, в списъка ми е за гледане уикенда!

Мале искам да ви кажа колко съм умна, понякога, не винаги! ММ има рожден ден в събота, и понеже какво ли не сме си подарявали, реших да мисля нещо по-различно, тааа почнах да ровя за билети за концерт. Първо мислех за Ед Ширан или Бон Джови в Букурещ ама нещо ми се видяха самолетните билети много солени.Та намерих Стинг! на 1ви юни, в зала Армеец. Няма човек който да не го харесва, а пък на 1ви имаме и годишнина от сватбата, тааа уредих два празника, дано се изкефи :).


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 13, 2019, 14:08:35
О, Булче, завиждам му на ТМ  супер подарък :) пък и с теб е готино да се ходи на концерт ;)

Служебните деца доста се биеха първите 3-4 години. Като спряха, ми стана по-лесна работата.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 13, 2019, 14:20:16
Браво, Булче! Дано тм се изкефи на макс.
Фани, не се сърди, май не те до разбрах какво искате да правите за децата, ама ми напомни малко на ходенето по домове за деца без родители около Коледа. Всички са добри и мили, ама само за няколко дни в годината, а през другото време не се сещат.
Това с удряне то при малките е много трудна тема, ама явно почти всички минават през това. В квартала им седна майка, която открито си учи дъщерята да се бие, сега малката ходи и раздава шамари, като я питат защо е ударила/ блъснала еди кой си, отговаря" изкам да го боли! ".
Днеска моя дребосък врътнал на баба чуден номер. Оставих ги на една количка с левчета да изтича до Спиди, ама имаше хора и се забавих малко. Излизам, никъде ги няма. А нашия като никога се вози само 2 пъти, взел си колелото и газ, баба тичала след него, ама няма настигане. Накрая го намерила да чака на едни стълби с колелото. Беше й изкарал акъла, каза че повече сама с него освен в двора няма да остава.  =]


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 13, 2019, 14:57:23
Оф, на мен така племенникът се опита да ми бяга с колело, ама извадих късмет, че един доста страшен циганин от Махалата го спря. Да е жив и здрав човекът, взе му страха и после не смееше да кривне сам и на 5 крачки. Беше побъркал техните - гонят го, той се хили, мисли си, че си играят.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 13, 2019, 15:06:52
Не думай, ние ония ден бяхме нали в Южния, и сме се разлафили с братовчед ми и жена му, бавно си ходим и по едно време виждам мм грабнал племенницата и колелото и тича, тез двамата с братовчед му избягали,а беше вече 19:00, в парка тъмно, такъв спринт му ударихме


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 13, 2019, 17:36:18
Честно, аз съм зациклила! Само знам, че искам да помогна! Не ме интересува как изглежда. Искам да ви кажа, че и тия организации в БГ като всичко останало са бутафорни. От вчера съм писала и чакам отговор, не искам нищо от тях само да кажат как да помогнем! Ако не ми отговорят мисля директно на стената им във фейса да пиша. Хем искат да им се помага хем не си проверяват кореспонденцията. Най-накрая се спираме на мероприятие в залата в училище, ще обясняваме защо, как и ще обявим събиране на средства. И разбира се шарените чорапи!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Kiwi в март 13, 2019, 19:25:48
Фани, в малък град повечето хора се познават. Намерете родителите на тези деца и говорете с тях. Разкажете им за вашите идеи, чуйте как те се справят с живота и какви са спънките им. Аз бих разказала т
яхната история на децата в училище, докосването до нечий чужд проблем според мен ще изгради чъвствителност по темата, уважение, приемане.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 14, 2019, 09:06:01
Добро утро, как сте днес?Как я карате?Аз днес съм една идея по-добре.Натоварена и уча нови неща, сънувам ги после и така :) Пия поредните хапчета от които ми е ужасно лошо, но останаха още малко и край!
Айде хубав ви ден от мен!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 14, 2019, 11:34:16
Добър ден :) тъкмо взех Бамбук от градина. Сутринта ми сочеше да влизам с него, но се продаде за един автокран. Аз четох книга в едно кафе. Взех го в добро настроение. Казаха, че два часа е търчал нон стоп. Другата седмица се надявам да  не съм на stand by и да си ходя в къщи. Сега чакаме влака. Нещо нова мода измисли, въпреки че така е по заобиколно. Сега не бързаме, така че няма проблем.

Тук е много слънчево, пролетно. Във Виенската гора вече се виждат цъфтящи и разлистващи се дървета. Обаче гадния вятър такова мамата на всичко.

Хубав ден


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Bube в март 14, 2019, 12:39:32
Привет!

В Хайделберг вали, но съвсем спокойно може да се ходи и без чадър. Не обичам такова сиво време и ако си бях вкъщи, сигурно щях да съм депресирана. Но тук засега ми е добре. Днес имам планове да вечерям индийско и после малко шопинг, че няколко дни сънувам как съм се прибрала в България и не съм купила никакви подаръци и сувенири (а наистина имат толкова невероятни неща - особено един магазин с ръчно правени орнаменти за елха, играчки, музикални кутийки и всякакви други чудеса от приказките!).

Работата върви добре, чувствам се доста по-уверена в способностите си, отколкото през цялото време на докторантурата ми досега. Не стига това, а даже с желание съм се захванала да научавам нови неща. Не мога да се позная  8P

Събота и неделя обикаляхме замъци и гори. Много е приятно да се разхождаш! Обикновено излизаме с колежката заедно, но всъщност не ми пречи да си обикалям и сама, така ми е даже като време за медитация.

Ходихме на гости на ръководителя ни в "студенстки град". Не можете да си представите как изглежда това място, много е сюреалистично! Стъкло и метал, завършен кампус с всички научни сгради близо една до друга, както и общежитията, столови, обхванати от павирани алеи, зеленина. Чувствах се все едно съм попаднала в някакъв космически кораб!

Та така, малко извън темите напоследък, ама да ви разкажа и за моите вълнения  :)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 14, 2019, 14:00:06
Аз тези дни се подмотавам - спокойно и лежерно си върша ежедневните неща. ММ чат-пат се прибира вкъщи по обедно време. Голям плюс е да работи близо.
Имам съобщение да ходя до ИКЕА и да си взема нещата. Май не ви казвах - бяхме в тукашната ИКЕА, за да разгледаме, че в София до там така и време все не намираме да отидем. =] Събрахме идеи. Поръчката ни е малко смешна - конзоли за рафтове и козметично телескопично огледало за в пералното. Второто съм си го набелязала от 100 години от хотелите, където сме били по почивки. Хареса ни и една ъглова етажерка за в банята, но не я поръчахме. Чудим й се дали и тя няма много да ръждяса. Уж все са хромирани, а ги сменяме почти всяка година P-(
Та така - ИКЕАта малко са я побългарили тук или тепърва влизат още в час. До входа имаше 2 места, на които взимат поръчки, малко бавно, ама с желание. Бяха заети и за да не чакаме, послушахме съвет да отидем в дъното на магазина, където има още 2 бюра. Бая си почакахме - там служители така и не се появиха. Върнахме се пак на входа, изчакахме новите хора, които вече даваха поръчките си и чак тогава се уредихме. ;) Препоръчаха ми карта (която така и не съм наясно дали изобщо ще ни трябва, ама айде да се пробваме да трупаме точки), карта не успях да си извадя. Междувременно двама мъже искаха да проверят какво става с техните заявки, защото нямали смс. На единия му казаха, че по име не могат да го търсят в системата O_O, а другият директно беше отпратен "отзад при колегите", които издават стоката... 8P Днес-утре ще ходя да видя "задните колеги" как работят ;)
Булче, хубаво, че те питах! Останала съм с впечатление, че на Драг колелата са все алуминиеви, защото такива се карат в квартала. Аз гледам обяви за втора ръка - ново не ми се купува, че няма как ММ да му сменя цветовете към мъжки след време. Мислех, че има грешка в една обява, където пишеше, че е от стомана. Кютук не ни трябва! :\
Фани, идея си нямам по твоя въпрос! Даже и с чорапите това го чувам за първи път :[

С гоненето на децата хич не е лесна работа. Кокона ме държеше все в нисък старт и голямо тичане тичах след нея. Сега си давам сметка, че Дребният е кротушан, ама както е кротък - така може да ми се измъкне и ходи го търси. O_O Свекърва ми имат навик да държат ключовете на входната врата. ММ триста пъти им прави забележка, че когато децата са в тях, ключовете трябва да са на високо. Помня как Фиби тук беше разказвала, че Явор си е отключил и излязъл сам O_O


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 14, 2019, 14:29:17
Али, ще пращаш Мария да гони Симеон ;).
Днеска държах едно 7месечно момиченце, ей голям разкош *INLOVE*, а Ники много странно гледаше бебето. Естествено възползва се, че са ми заети ръцете и хукна към басейна, едва го удържах и го пратих да влиза при треньорката и плува с нея, докато върна бебето.
Панди, браво на Бамбук! Явно бързо свиква. А там как се оправят като той не разбира немски?
И аз искам да ходя до Икеа, харесала съм на Ники библиотека за книжки, че ми писна да се размятат навсякъде и да ме праща да ги издирвам с Интерпол всеки ден.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 14, 2019, 14:43:19
Рат, то няма много за разбиране. Той просто си играе два часа там. Найн е достатъчно близко до Не, за да разбере. Нито го карат да яде, нито да спи. Те правят разни работи, рисуват пеят. Ама май, на който му се играе не се занимават.

Ники колко книги има, че му трябва библиотека?


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 14, 2019, 15:13:06
Звучи ми като готин детски кът това. Важното е, че му харесва, а скоро и ти ще ми еш да се възползвал от свободно време :)
Ами има 8 за Барбароните (те се четат по 6373 пъти на ден) и има още по е 10 други (които за разхвърляни на 100места). На него не му трябва, ама на мен ми трябва, че ми писна да няма къде да му наредя книжките и да ги търся навсякъде. Аз съм харесала една детска и една обикновена с рафт чета, но ниска. Няма да е нещо голямо, нещо компактно и ниско просто.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 15, 2019, 08:15:16
Привет. Тук от сутринта е слънце, да видим как ще е до довечера.
Да се оплача. Вчера одрах една кола без да искам. Лошото е че е БМВ и няма Каско  O_O вече официално съм шофьор!
Айде хубав ви ден!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 15, 2019, 08:58:26
Здравейте :)

Днес Бамбук не е на градина и ще го водя в центъра да играе.
Тук уж ще е много топло събота и неделя, но още е студено и не мога да си направя план.

Маги, случва се, на който кара кола. А тм как го прие. Моят би откачил. Аз затова никога няма да карам кола .

Хубав ден :)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 15, 2019, 10:16:47
Не беше щастлив, то и аз не бях. Ама аз карам една много старо и очукано Пунто. Та на моята кола нищо и няма


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Kiwi в март 15, 2019, 11:08:56
Панде, за град като Виена може и без кола, тук транспортът ми е толкова ужасен, че без кола не мога. Купих си първата кола на пук, защото си ценях времето още тогава. Отнесох много критика от мъжете шофьори, докато не им теглих една и ги помолих да слязат. Шофьор се става с практика... сега същите тези разбиращи


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Kiwi в март 15, 2019, 11:12:49
Пиша от телефона... решилда постне на половината писане...

 }:->

Панде, за град като Виена може и без кола, тук транспортът ми е толкова ужасен, че без кола не мога. Купих си първата кола на пук, защото си ценях времето още тогава. Отнесох много критика от мъжете шофьори, докато не им теглих една и ги помолих да слязат. Шофьор се става с практика... сега същите тези разбиращи се возят спокойно при мен, а колеги от чужбина, които съм разкарвала из града се кръстят на трафика и ми правят комплименти за уменията. А аз не съм нито рейсър, нито някакво чудо на шофирането, просто свикнах.
Маги, и за теб се отнася. Ще се научиш!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 15, 2019, 12:19:54
То това е проблема реално, че няма удобен транспорт и с едно малко по-голямо дете дето ходи на някакво занимание извън градината става трудно. Плевен е малък град, но от в къщи до майка сменям два тролея, а с кола съм за 5 минути. Сега ще почва на плуване дребната, после лятото е лесно, ми зимата. Та аз от зор карам, иначе съм голям пешеходец.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 15, 2019, 12:59:56
Пандата и в София си джиткаше по градския транспорт, не я плаши нищо :) Аз тук 2 дни ходих с градския че колата ми умря и исках да режа вени... егаси! и то с метрото... не с автобус

Маги, аз още на първата седмица ударих един, хич да не ти е :)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 15, 2019, 14:11:38
Маги, на всеки се случва, после ще ти е забавен спомен.
Мм наскоро се изуми, че масово приятелките ми с деца не карат и се чудеше как се оправят. Аз не си представям да съм зависима от някой да ме развозва само (не че имам само моя кола, ама все се разбираме на кой е по-належащо), а мм пък хич не е фен да ми е шофьор. Оня ден даже се жалваше, че така и не изкарах А категория, че да си ползвам и скутер.
Днес много приятно време, макар да е леко хладно.
Довечера имам излизане по женски и нямам търпение вече.
Ще водите ли някъде децата на кушии?


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 15, 2019, 16:19:07
Булчето как знае, че съм фен на градския транспорт :)

Реално в София имах по-удобен транспорт - метрото, тролей, трамвай, автобус, все на 5-10 Мин. Тук всъщност не живеем във Виена и е като тези автобуси, които се водят крайградски - на 30 мин и влак на 30 мин. Постоянно съм в стрес дали Бамбук няма да се замота и да си изпуснем транспорта. Добре, че и тук закъсняват :)) Иначе влакът е като космически кораб.

А мъжът че ще мрънка, ще мрънка. Но аз се опасявам, че ще получи удар. Просто той много си пази нещата, а аз, да кажем, че съм над нещата :)) :))


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 18, 2019, 08:32:21
Добро утро след един доста натоварен уикенд.Не мога да кажа до колко положителен беше, но не беше и ужасен.Съседите от горе ни наводниха тоалетната в събота срещу неделя и цяла нощ с това се занимавахме.Поне времето беше хубаво и излизахме по улиците.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 18, 2019, 08:52:42
Добро утро!

Ние бяхме болни миналата седмица и сега сме почти добре. Времето беше разкошно почивните дни и бяхме навън.

Изгледах Денят на бащата. Определно за мен филмът беше много добър. През цялото време съм гледала с притаен дъх и насълзени очи. Много тежък и истински ми беше. Всички актьори ми харесаха. За финала съм със смесени чувства. Някакси неестествено ми дойде, колко щастливи са всички. Мога да кажа само - горките деца, които са жертва на родителите си. Втори сезон, мисля че не искам, защото ще се развали идеята. Страхотен!

Маги, много неприятно.

Днес съм на зъболекар отново, че миналата седмица отложих като се разболяхме.

Хубав ден!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 18, 2019, 09:47:36
Здравейте!

Ние вчера се разходихме до Братислава. На мен грам не ми се ходеше. ММ цяла седмица се гласеше за хубавото време в неделя, а на мен не ми се вярваше, че ще е хубаво, защото в събота валя. Бамбук ме събуди в 6ч, имаше мъгла и аз си викам, супер никъде няма да ходим. Ама в 7ч вече беше слънчево. Мрънках още малко, ама ММ не поддаде. Та отидохме. От началото ми беше студено, пък и спряхме на една улица, все едно сме в София, нищо интересно. Ама като се стопли и отидохме до замъка ми хареса. Та добре си прекарахме. Бамбук от време на време се лигавеше, но не беше много зле. Само накрая беше на кон. На него му хареса, защото има тролеи, трамваи, автобуси, кораби и гълъби.

Миме, успех със зъболекаря

Маги, кофти случка

Хубав ден на всички. Днес тук пак е дъждовно.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Bube в март 18, 2019, 13:14:37
Привет!

И при мен е все дъждовно последната седмица, но въпреки всичко е пролет, дърветата и цветята цъфтят откакто сме дошли :) Надявам се и слънцето скоро да излезе, че ми се обикалят гори и планини!

В събота ми беше първият истински почивен ден досега - отлежах си, гледах цял ден филми, а по залез излязох да се разходя край реката. Уж за малко, ама натрупах 5 км. В неделя пък ходихме в зоопарка, който е не много голям, но доста интересен - откарахме 3-4 часа там.

Нямам търпение любимият да ми дойде на гости, следващата седмица ще е при мен  *YAHOO* Ще си взема малко почивка от работа, разбрала съм се вече с колегите, че няма да ме има 2-3 дни. Имам толкова много планове да му покажа всички местенца и красоти в града... но най-вече искам пак да си засиваме заедно, да го прегърна! Липсва ми много вече. И въпреки това съм доволна от себе си, защото преди да замина си мислех, че ще ми е много трудно да се справям с всичко и носталгията и тъгата по дома ще дойде, просто защото не мога да съм сама. Но се оказах по-силна от страховете си (поне засега  :P ) и чувствам липсата на милото, не защото имам нужда от помощ, а защото просто го обичам (лигави излияния  =] )

И малко по темите - аз имам книжка от 9 години, но шофирам, само ако няма кой друг. Аз обичам да се возя, но не обичам да внимавам в пътя. Два пъти съм карала до морето - дългите разтояния не ме притесняват, но градското в София си ме плаши, особено като не мога да паркирам навсякъде. Знам, че това се лекува с практика, но...

Хайде, успешна седмица от мен!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 18, 2019, 13:20:48
Здрасти!
Маги, миналата седмица явно някаква каръщина те е гонела. Дано тази вече да е по-добре.
Миме, дано всичко мине бързо и леко при зъболекаря.
Ние уикенда бяхме почти като без дете. Аз в петък излизах, прибрах се към 12,мм едва беше приспал Ники (скоро няма да ми се случи пак излизане след 22 :( ). В събота ходихме да видим кончета, много беше приятно за около час. После оставихме Ники и с мотора ходихме до квартала, аз на кола маска, мм да ме закара уж, ама се разбрал с един приятел и айде по бира, та едва си тръгнахме, за да не закъснеем за плуване. В неделя ходихме да покараме ски за последно  :'(. Много ми е смотано, че зимата свършва и следващите 9-10 месеца няма да караме.
Днеска е толкова топло, че бяхме по тениски на вън. Ники видя една моя с бухал и искал и той да има бухал, сега ще търся и за него  =] мислех, че такива орищевки за дрехи имат само момичетата.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 18, 2019, 14:48:00
Направо си е пролетно вече, незнайно до кога обаче. Дори не съм забелязала кога са цъфнали дръвчетата пред блока. На мен чак за тениска ми е рано, нищо че времето позволявя. Аз и с бодитата трудно ще се разделя. По тънки блузки бяхме. Просто трудно ще се климатизирам сега..такава съм си.

Този зъб ще го влача още поне 2 седмици и пак ще трябва да ходя. Надявам се за него да е за последно вече. Не само, че ми е неприятно да ходя, но и постоянно трябва да ангажирам ММ да излиза от работа, за да гледа Алекс.
След зъболекаря ходихме в детската градина, Алекс си намери едно момиченце и си играха. После се прибрахме с мотора - 40 Мин.
Сега се чудя от къде да започна, че в нас е бит пазар.   8P

Панде, днес Бамбук не е ли на градина?

Бубе, много хубаво, че ТМ има възможност да те посети.

Рат, ей я къде е следващата зима. Пак ще карате. 


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 18, 2019, 15:58:53
Миме, той само вторник, сряда и четвъртък ще ходи на градина, с понеделник и петък ще ходим в центъра за деца и родители. Така излиза по евтино, защото центърът е безплатен, а и аз се социализирам.
Само, че днес вдигна температура и тази седмица ще пропусне :(

Бубе, супер, че ТМ ще те посети :

Рат, лято има много възможности за спорт. Даже и водни ски  :P


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 19, 2019, 08:40:08
Добрютро!Аз тая нощ най-накрая спах.След всички премеждия успях да се отпусна!Времето е хубаво тук, ужасно лъжливо, но поне до към 19 часа става за тичане на вън и с детето сме по улиците.Днес и мъкна и тротинетката с мен, няма как!

Хубав и усмихнат ден.

Бубе, голямо удоволствие ми прави да те чета, звучиш много добре, страхотно направо!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 19, 2019, 14:10:39
 :look: :look: къде сте? Времето се оправи и няма никой.
Маги, ти нали в колата я мъкнеш тая тротинетка? Представих си как я разнася из градския цял ден и ми стана мъчно за теб. Аз в колата имам цял автопарк и още куп топки и подобно.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 19, 2019, 14:24:51
Мм да, времето е хубаво, но ние си останахме в нас, защото Алекс май има конюнктивит. Сълзи му окото. Сигурно нещо се е замърсил. Писна ми вече. Нервите ми са опънати на макс, а се опитвам да съм спокойна.  Кога ли ще свърши?! Оплаках се...  :[
И нашият багажник е пълен до горе с всякакви неща на Алекс. Ако можех да карам, щеше да е супер, но не мога.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 19, 2019, 14:30:29
Дзак от мен ;)
Тук е нереално топло. По разходки сме, вечер крадем време пред блока, за да тичат и скачат децата.
Много натоварена програма ни се очертава тази пролет. Нали ви казах, че сме канени на неделна дневна сватба по морето? Е, ще ходим =] Малко гъз път да види, но все пак емоции. Отделно месец преди това синът на братовчед ми става на годинка. Ще съчетават с кръщене, та и до Русе ще ходим.
ММ се чувства добре на новата работа. Още не си беше подписал договора, но разбра, че ще има над 30 дни отпуск в годината и "напери гребен". Преди всичко беше изстискано покрай университета, сливане на дни около Коледа и време за почивка почти не оставаше. Сега време ще има и затова ще се трупат пътувания ;) Така или иначе лятото ще има време евентуално и за море взехме да мислим. Проучваме упорито нещата, че има разлика с цените от миналата година.
Мен взе да ме жегва, че остава малко до края на майчинството ми. :( Цялото неизвестно около отпуск, кандидатстване за ясла, търсене на нова работа ми създава дискомфорт. Гледам да не го мисля, че когато пусна нещата по течението, по- се получават в някои случаи. С пренавиване само ядове да си докара човек =]


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 19, 2019, 14:34:11
Рат, на ръка я мъкна.От в къщи до службата е малко разстоянието и с кола ми е по-трудно, защото има синя зона.Аз съм свикнала с тротинетките, виж колело не бих помъкнала.

Али, разбирам те напълно, аз така се чувствах като свърши майчинството при все, че беше сигурна работата.Ще се наредят нещата.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 19, 2019, 16:25:13
 Юхууу

Аз пак съм на въртележката, тези дни ми е лудница. Днес ако ме вярвате че бях в Пловдив и от 2 часа съм в София :). Единия вожд е тук на посещение та го водихме за 2 часа там и обратно, даже откъртихме на връщане и сега съм супер свежа хаха, хубаво било да подремваш и на работа.

Ние за море го решихме тази година в Турция, резервирахме вече даже. Дано случим на време и хотел, уж е много препоръчван а и ще летим със Зверо за първи път.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 19, 2019, 16:29:11
Тук съм, при нас е лошо времето.

Бамбук пак има малко температура, та утре ще го водим на лекар.

Съчувствам ти, Али. Аз имам късмет, че мога да си позволя първо да се уреди градината и след това да си търся работа. Не че имам идея каква.

Морето тази година го решихме да е без дете, защото това ще ни е възможността да останем няколко дни само двамата. Нищо няма да търсим и резервираме от сега. Каквото си намерим в последния момент.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 20, 2019, 08:38:31
Булка, ти си нашия герой.

Моника се разболява  :'( Аз не мога да отсъствам при никакви положения.Красота!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 20, 2019, 14:03:37
Здравейте :)

Как са болните? За моето казаха вирус, ще чакаме да му мине.
Стискам палци и на останалите!

Гледам из фб всички си честитят пролетта, честито и тук

Бубе, а кажи като по-конкретна - кога настъпва астрономическата пролет?

(https://www.phoenixhealthandwellbeing.org.uk/wp-content/uploads/2018/03/spring.jpg)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 20, 2019, 14:04:51
ЧЕСТИТА Пролет!
Маги, дано й се размине разболяването!
Булче, вярно всички при вас отиват. На мм ръководителката на екипа напуска и идва при вас. А къде ще ходите на море? Браво на тм, че се е навил за Турция.
Панде, Бамбук изобщо ли ще пропусне море или ще го водят бабите?
Ние още нищо не сме измислили за море. Сигурно ще е Турция през септември, ама кой знае  =]. Първо да ми мине мъката по снега и ще почна да оглеждам за оферти. То реално аз имам един вариант, хотела е супер, отговаря на всички изисквания (почти) само да има места и да не са му надули цената.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 20, 2019, 14:09:03
При нас морето май се очертава да е пак гръцко. Още не се знае - разглеждаме, обмисляме и така. Ние все пак ще сме 4-ма възрастни с 2 деца, та се налага всичко да е удобно. И когато дойде моментът, да се наслаждаваш, а не тепърва да се организираш.
О, Панде, то и при мен ще е така - първо яслата, после работата. Но всичко е неясно като време и това малко ме изкарва от релси. =] "Любимата" ми част с търсенето на работа е работното време, разбирайте работа събота или неделя. Човек за пари работи, ама условията на труд са ми не по-малко важни.
Маги, дано удържите! *THUMBS*
Булче, кога успя да свършиш всичко :girl_haha: 8P

Хм, Първа пролет не е ли утре :huh: Тук сливите вече се разлистиха, цветовете почти им окапаха. жълтите храстчета нацъфтяха. Навсякъде има покарали пролетни цветя. Имам чувството, че е средата на април, а не на март.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 20, 2019, 15:10:45
Някъде довечера започва, но все пак е днес . Иначе снощи нещо объркаха по телевизията, ама нали пусто ги отделиха БАН от метеоролозите, та като нищо и две пролети да имаме:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5
В приложената таблица се вижда, че само с две минути е преди утре :P
Мене ако питате, знам го от училище на 22 март, това сега ми са нови моди ;).
Али, много дини си подхванала под мишница, ама не се съмнявам, че ще се справиш. Само не се ядосвай, ако другите около теб не могат да се движат с твоето темпо и не са толкова издържливи. Щото и моментът с "прегарянето" го има, не е само научен термин. *INLOVE*
Панди, вероятно няма да се размине без допълнителни курсове и някаква нова специализация. Млада си още, ще си намериш мястото *THUMBS*
Маги, какво стана с пенсионирането на майка ти, ще дава ли по едно рамо за Моника в критични ситуации?
Оф, аз също съм пролетно раздразнена. }:->  То не е двоумене, направо четириумене е какво да захвана, та хем да има финансова изгода, хем и да ми е приятно да го върша. Май такова нещо нЕма ;). Хаха, докато се чудя и мая, активно бездействам и още повече се вбесявам и усърдно си копам Сатурновата дупка ;).
Времето и то хубаво, та хубаво, не мога да го обвиня за лошото ми настроение :P


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Bube в март 20, 2019, 15:27:16
Привет!

Както е писала Свекърва, днес в 23:58 българско време настъпва пролетта :) Ето една интересна статия: http://nauka.offnews.bg/news/a_0/a_124436.html?preview=ok&fbclid=IwAR1TtAOB9-4Yz24DnWwBQwMeCjnIjUyZttmXALoJtZ0DESZ8ETRv1MDDCDM (http://nauka.offnews.bg/news/a_0/a_124436.html?preview=ok&fbclid=IwAR1TtAOB9-4Yz24DnWwBQwMeCjnIjUyZttmXALoJtZ0DESZ8ETRv1MDDCDM)

При мен времето е чудесно. По този повод си направих дълъг обяд и се разходих из стария град. Навсякъде животът се пробужда, хората го карат по тениски, насядали са навън по кафененца, ресторантчета и сладкарнички, а край реката вече има и такива, които се пекат...

Имам план да си направя списък да хапна във всяка или поне в повечето пекарни/шоколадерии/сладкарници - направо ме е яд, че не обичам толкова сладко, защото тук това е основната им храна - то не са пайове, щрудели, торти, тортелини, еклери, чийзкейкове, та чак до захаросани домати! А сладоледът... Откакто съм тук всеки на улицата яде сладолед, няма значение, че до преди два дни преваляваше и сняг - пълно е с джелатерии! И аз покрай всички открих сезона, но такъв сладолед не съм яла никъде!

Болните да оздравяват бързо!Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: emmmmmy в март 20, 2019, 15:31:31
Аз хубаво си копам Меркуриевата дупка пък, този път не техниката, а хората се развалят около мен =] *db* .
Кой от кой по нервен, неадекватен.. Мен па ме удря на крайни решения и устатост, а уж не се препоръчва в ретроград такова поведение....
Али, напълно те разбирам. АЗ бях спряла да го мисля, мъж ми само ме стресираше и себе си и мен с подобно мислене кое първо, кое второ.... В крайна сметка част от нещата се наредиха сами и по доста неочакван начин.
Аз за море отсега не мисля, мисля си за фитнес - поднових си редовното ходене уикендите, но смених залата. Разбира се, новата е по- неудобна, не съм свикнала на теснотия- а уж  се води в пъти по- луксозна. *crazy*  Явно разбиранията ми са други. Нейсе, ще се съобразя, в името на другарче, което много чаках да се прибере в БГ, за да имаме съвместни акции. 8P
Чака ме подновяване на кухнята, а като знам ДОмашният как се изнервя от такива мероприятия... не ми се прави нищо. Дано не го изгоня преди края на ремонта... :danceg:


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 20, 2019, 15:41:04
Рататуйче, не мога да я открия коя е тази, хъм. Иначе в Адаля, Лара ще ходим. Нияо не разбирам, знам че е близо до Анталия, Турция ми е тъмна Индия. Виж Гърция я познавам много добре.

Ох верно тоз Меркурий ми се бъзика с колата... днес даже се наложи аз да бъркам под капака за да запали... егаси

Не съм разбрала че пролетта даже че ще идва.Сутринта ми започна с хора от Австралия до Централна Америка... При едните беше 9 часа през нощта при последния 1 часа сутринта, при мен беше най-добре 9 сутринта. Разчекнах се днес между Европа и Азия...

Малее Еми, лошо му се пише с ремонт хахах


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 20, 2019, 15:49:41
Ооо Анталия им е най-луксозния курорт, най-Южен е от големите, с най-модерните хотели. Там от началото на май до края на октомври все е добре за почивка. Бая е далечко, ама вие сте със самолет.
Еми, стискай зъби!
Знаех си, че пак нещо има, че съм толкова за ядлива тия дни, а то планетите са виновни  :girl_wink:
Фери скоро не се е появявала, дано мине да се отчете.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 20, 2019, 16:01:08
Не че нещо, ама това ще ми е поредно лято без да работя. Егати късметът :funny: За друго може/не може, ама за това да ми завиди човек! Все така се случва, че зимата съм била най-работна. Лятото все се случва да е лежерно, ама то и по нашите ширини в жегата не си е работа ;) Вече съм спряла да го мисля в детайли кое след кое. Карам го без време, отпуснато и малко ден за ден, че ще е до време цялата тая история.
Аз сладко обичам, ама имам специфика в разбиранията. Ям шоколад и сладолед (шоколадов). Вафла хич няма да се сетя да си купя. Щолени, молени - ако някой подари, може и да ям, иначе ги заобикалям отдалеч в магазините. =] Сладолед ям целогодишно :P Вчера мярнах едни селяндури, които редовно ядат по детстката площадка пред нас, че бяха помъкнали сладоледи. Ходих до магазина и отдалеч видях кутията на любимеца вкъщи. Хакнах го във фризера и го забравих. Вечерта ММ попита какво има за десерт. Казах му няколко неща. Той се ухили и попита дали има нещо във фризера. Товага се сетих :girlhide: И той: Видях го, когато си взимах лед за ракията, ама ме беше страх да отворя кутията, че можеше да са сарми :)) :)) :)) :)) :)) :))
Нали знаете - Ако бутилката от Фанта е с капачка от Кола, вътре е ракия 8P
Еми, много мразя да сменям фитнес! Хубаво, че сега си се пОтя вкъщи.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 21, 2019, 08:08:24
Добро утро и честита първа пролет.Моника си е в къщи с баща си и е по-добре.Какво правят един-два дни престой в домашна обстановка!Чудеса!

Свекърва, трябваше да се пенсионира края на месеца, обаче нямало кой да седне на нейното място  O_O И май ще и продължи още малко да работи.Въобще, съм леко в шок.От една страна добре за нея, от друга зле за нас.НО ще се оправим!

Аз за море въобще не съм мислила, тазо година ще е нещо в последния момент.Просто не мога да правя от сега планове.Абсурдно ми е.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 21, 2019, 14:37:44
Днес денят ми стартира много динамично. Спиди ми се изръси рано-рано. Даже случайно чух телефона, че хранех малкия през това време. После имах 300 разговора и писаници на най-различни теми.
Решено е - морето ще е гръцко. Пак на същото място, но на долния етаж - в малко по-малък апартамент. Тази година сме в по-скъп период, ама здраве да е ;)
Маги, твоята история много ми напомни на тази при майка. Колежката и е за пенсия. Хубаво, ама няма кой да я замести. Бяха избрали една, за да са 50/50 като време. Обаче работата е специфична, трудно се навлиза в готов колектив и нещо не се получиха нещата. Сега колежката на майка пак ходи на половин ден, а другата половина майка го отнася. То достатъчно да ти влизат 100 човека и само да те прекъсват =]
Днес съм решила да направя една преса в корените. Така и така измих пода защо да не ръсна малко косми :P


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 22, 2019, 08:33:01
Вчера направо е било за класацията най-пуст ден във форума.Как сте днес?Аз още свиквам на новото място имам спадове и добри моменти.Материята е коренно различна и се уча всеки ден.Това ме побърква де, защото съм свикнала аз да знам всичко, а не някой да ми казва какво да правя  :[


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 22, 2019, 09:52:39
Вчера направо е било за класацията най-пуст ден във форума.Как сте днес?Аз още свиквам на новото място имам спадове и добри моменти.Материята е коренно различна и се уча всеки ден.Това ме побърква де, защото съм свикнала аз да знам всичко, а не някой да ми казва какво да правя  :[

За това през което минаваш има едно много яко обучение, казва се Situational Leadership, ти до скоро си била D4 High competences, High commitment, сега обаче се връщаш в първи клас, ставаш D1, това става при всяка смяна на позицията и е много важно да не зациклиш на D2

(https://usercontent2.hubstatic.com/8633363.png)


Ние вчера бяхме на тържеството, уникални бяха. Зверо почти си казаха стихчето, на майка най-хубавия щъркел!  *INLOVE*


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 22, 2019, 10:59:44
Да, да това си го знам, от опит.Аз се познавам каква коза съм и ми е ясно, че няма да се примиря някой да знае повече от мен  :[ Ще ровя, ще чета, ще търся информация, но ще се науча.А и щом не мога да спя и мисля, дали не съм объркала нещо, значи ще стане работата.Ако не ми пукаше всичко щеше да е обречено.

Браво за хубавото тържество.Разкошен Звяр видях аз по снимките.

Нашите правиха миналата неделя спортен полуден плюс тържество в салона на медицинския.Беше много готино.Играха децата, играхме ние с тях, тичахме, скачахме, голяма веселба.Те пяха, казваха ни стихчета.Абе много весело беше!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 22, 2019, 12:43:07
Здравейте :)
 Днес да не счупим вчерашния рекорд :)) мойто дребното уж се оправяше и вчера привечер като се закашля, сигурно два часа не спря. Преди лягане се поуспокои и си спа цялата нощ, без кашля. И сутринта пак. Правим инхалации, ама не му минава много. В сряда бяхме на лекар. Чудя се какво да го правя.

Булче, много готин щъркел! Да е жив и здрав!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 22, 2019, 13:46:50
Панде, закачил е някоя бактерия сигурно. Трябва да се  заредиш с някакви антибиотични капки от тук, иначе оправия няма.

Мерси, щъркела беше просто велик! Много се изненадах че беше отпуснат и се забавляваше  *INLOVE*


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 22, 2019, 13:59:21
Мерси, щъркела беше просто велик! Много се изненадах че беше отпуснат и се забавляваше  *INLOVE*
То това е най-важното ;)
Вчера Кокона сричаше стихчето си пред блока. Едни родители бяха на "къси-дълги", че чете. Днес ще я придумам да й го чета аз, а тя да го научи. Тържеството им ще е по-нататък. Сега готвят хореография като лазарки с обръч с цветя.
Тези дни ще ги водят в грънчарска работилница. Вярвам, че ще й е интересно. Още не съм й го казала, че всеки ден ще ме пита още колко остава до тогава.
Маги, поне има кой да те обучава *THUMBS* Тъкмо след време да си направиш равносметка чии знания си надскочила.
Панде, нищо ли не му даваш?


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 22, 2019, 14:17:55
Аз си мислех как днес ще имам много за четене, понеже вчера не влизах, а то явно и другите са като мен  =]
Щъркела на Булката е разкошен  *INLOVE*
Моника и Бамбук бързо да оздравяват!
Аз вчера ходих на маникюр, 52 дни ми издържаха ноктите без да ги счупя и сега се радвам на лаленца


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Kiwi в март 22, 2019, 14:36:46
Привет! Привет! Аз влизам най-редовно, но нещо бях в цикъл и хич не ми се пишеше. Змейовете бяха болни и двамата, всеки от различно нещо за цвят и с описания на симптоми реших, че няма да ви занимавам.
Надявам се да предстоят по-хубави дни и да има с какво да се похваля в положителен аспект. До тук бонус ми е лек шопинг, вечер след висяне вкъщи с две кисели деца Баш Змея ме пускаше да се разведря малко и аз понеже живея по средата между три мола и една добре заредена с магазини главна улица успях да се обзаведа с боти на промоция ( аз традиционно пазарувам зимни неща в края на сезона), блуза и чанта.
Щъркелът го видях! Прекрасен щъркел! Днес даже мартеницата си свалих и я закачих на цъфнало дърво.
Али, големият змей отдавна чете, аз не се учудвам, но все пак Мария заслужава похвала. Браво! По-скоро мога да се чудя на децата, които още не са се светнали как става четенето при толкова информация, книжки, детски и приложения за таблети и телефони. После що ножицата в училище била голяма, еми за това... И все пак нека да учат децата, на които им се учи. 31 не искаше да репетира стихчето да го казва изразително, но го придумах да го снимам на клипче ;)
Рат, 52 дни ми звучи супер дълго. 52 дни нищо не им правихте или си имаш поддръжка за ноктите? Моите растат бързо и максимум след 10 дни не ми харесва как ми седи маникюра. Сега с новите лакове, които дори не изискват печене, успявам сама да имам прилични нокти от неделя до неделя.
Панде, бързо оздравяване на Бамбук.
Свекърва, къде си? По любов или на пътешествие. Липсват ми разказите за чудните ти срещи в парка :) Сега баш за разходки е сезон.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 23, 2019, 19:39:45
Привет, Хелоу!!! Обожавам шеф Роу като каже така  *YAHOO* много ми е сладка! Ние пак стягаме багажи с Кари. Сигурно няма хора, които пътуват толкова често като нашето семейство. Аз специално пътувах през февруари, сега в края на март пак. Не съм предполагала, че ще го кажа, но ми липсва не само Инж., но и това, че никой не ни познава (е вече не е както беше в началото), ходим си инкогнито напред назад, има къде да ходиш по разходки и социален живот/забавления, докато тук ми е прекалено малко, аз и твърде не излизам, че то веднъж да излезеш и половин град ще ти се хвърли на врата. Ми Инж. ми вика, че било нормално, че не стига, че съм даскалица ами и директорша вече. Само да изляза някъде и аз преди да му кажа къде и с кого съм била, той вече е научил от клюкарника!  :girlhide: не мой се скри...
Да ви кажа много добре мина хепънинга за Даун. Много добре се бяха подготвили ученичките ми и ни разказаха/показаха много по темата. Беше научно, но не и скучно, лично и емоционално дотолкова, че с колежките се просълзихме. Директорът също разказа за свой роднина също много интересно. И беше хубаво, че въпреки, че залата ни се пръскаше по шевовете цареше тишина. Радвам се, че не ми се наложи да въдворявам ред.
И ние мислим това лято да ходим към Турция, но Инж. настоява от Русия да си резервираме, че на него да му е по-удобно. За нас е малко по-разкарвация, но не се оплаквам.
Сега с Кари ще гледаме “Уют” на Камен Донев, та сме пред киното.
Пък в турските жълтини упорито се върти слуха, че Берен Саат се развежда. Даже последно четох, че бракоразводното им дело е било насрочено за 28-ми. Ще видим... Дано да не е вярно, че ми харесваха като двойка. Така е то като няма деца и в един момент всичко се срива. Децата сплотяват, особено ако има любов. Тя снима и нов сериал за интернет платформата Netflix.
А този Бурак Йозчивит (Бали бей) и Фахрие Евджен (Неджля от Листопад) ще имат бебе. Вече е в напреднала бременност и щяло да е момче и да се казва Каран и даже са му направили акаунт в Инстаграм. И Хазал Кая (Фериа) се омъжи преди няколко седмици. Много красива булка е била. Говори се, че също е бременна, ще видим в скоро време дали е вярно. А и Таркан наскоро стана татко на момиченце, ама му забравих името, ще проверя и другия път ще ви пиша. Какво според вас ще бъде бебето на Меган?
И моя Кико е болен. Цяла седмица беше сополив, а от вчера и кашля, та днес пак ходихме да го слушат. Пак сме на ония черни капки. Добре, че поне са ефикасни!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 25, 2019, 09:51:41
Привет и пак честит празник на жени и майки! *INLOVE* Благи вести да получаваме, ама да са планирани и да не ни стряскат! ;) :bravo:
Како, в крайна сметка отговориха ли ти онези от фондацията? Каква беше целта ви, да информирате само ли?
Кари сигурно много се радва, че ще се види с бивши съученици и приятели. Успявате ли да поддържате езика?
Киви, поколението в парка нещо се смени - децата са по ясли и градини, на йога- почитателките им затвориха залата, бабите без ангажименти ходят на масажи с турмалинови легла, защото процедурата е само левче и се събират там, хубавите дядовци или са измрели, или зорко ги стискат съпругите им и не ги пускат и до Кауфланд дори ;).
Хаха, в петък видях тризнаците. Много рядко ги вадят на разходка, държат и по- на тясно, че вече не искат в количка, а и не могат да ходят стабилно. Бяха на някакви трудно разпознаваеми превозни средства, дето се бутат с крака, трите еднакво облечени. Момченцата дърпат напред, момата едва се влачи след тях и се ядосва. Заприказвахме се с бабата и по едно време стигаме до място, където алеята се раздвоява. Едното тръгна наляво, другото надясно, а госпойцата отцепи направо в тревата  :funny: Бабата е като овчарско куче, върти външни кръгове около тях и ги избутва към някаква обща посока.  ;) Предложих и да си намери  дълъг прът с кука на върха, че да ги лови ;). На чужд гръб и сто тояги са малко....
Хайде, хубав ден и да си сложите стотинки в сутиена, да ви закука кукувица на пари ;). Аз там не мога, ще ми изпадат, а и няма как да ги зашия в гащите, днес не се пипат игли и ножици, ще ме хапят змии и разни други твари през лятото, иначе ;)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 25, 2019, 10:14:23
Добро утро!

Черпя ви виртуално за малкия ми рожденник, кога стана Благата ми вест на 4г. Милия, изритахме го на градина, ама какво да се прави, там са му приятелчетата и ще си празнува на деня с тях а събота с на мама и тати приятелите :).

Уикенда ми беше малко лудница, ама поне свършихме всичко набелязано, купихме подаръка най-важно, вчера си поднових гардероба, взех дрехи които никога преди не бих се осмелила, ама реших малко да си изляза извън зоната на комфорт. Та сега имам зелен панталон, късани дънки, бежово сако без ръкави и розови маратонки, както казват сърбите "све ми бойе, лепо стойе"  :))

(https://gallery.evibe.in/cakes/1429/profile/1527231608-3.jpeg)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 25, 2019, 11:08:05
Булка, какво е това сако без ръкави?Я покажи.

Свекс, нали знаеш неволята учи.

Аз пак съм на въртележката, голямо тичане ми се очертава близките две седмици, само стиснете палци всичко да приключи добре, че нещо в повече ми идват новите неща напоследък.И моя мъж пак по командировки да ми е хубаво и съм включила бабите на макс в помагането.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 25, 2019, 11:10:46
абстрахирай се от моделката :), на живо изглежда супер, издължава много

(https://static.zara.net/photos///2019/V/0/1/p/2600/295/741/2/w/1024/2600295741_1_1_1.jpg?ts=1553105382751)

и тоз панталон

(https://static.zara.net/photos///2019/V/0/1/p/6136/044/500/2/w/1024/6136044500_1_1_1.jpg?ts=1549542097282)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 25, 2019, 11:15:41
Привет!!!
Да ви е жив и здрав юнака, Булче!!! Голям да порасне!!! Как ще празнувате? Аз искам и снимки от събитието. Събитието беше информативно и ми отговориха от фондацията. Оказа се, че поддържали комуникация с ученичките още от януари. И много са им помогнали да се подготвят. Тъй че си връщам думите назад. Много хора са им писали просто и по-бавно отговаряли. А кутия за дарения също ще направим, за да помогнем, макар че казаха, че главния проблем не им е средствата, а интеграцията в обществото. В този смисъл много се радват на такива информативни събития.
Препоръчвам силно филма - 2 часа нон-стоп смях! Даже се чудя дали да не ида пак... Супер се изкефих!!!
Хубав ден!!!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: emmmmmy в март 25, 2019, 11:44:08
Свекс, то с близнаци като гледам съседката и лошо ми става.. камо ли три... Едното реве, другото се буди... *crazy*
Булче, на теб ще ти вървят като стил тези дрехи.  *THUMBS*
Аз съм на работа в Пловдив от четвъртък до неделя- за който желае да ме види, ще пиша уточнения на лично. =]


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 25, 2019, 13:37:16
А какво мислите за Софка и Гринго? Вчера имаше сватба, ако не сте разбрали. С кумове - Преслава и Павел  *INLOVE* Горчивоооооо


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 25, 2019, 14:06:47
Булче, да е жив и здрав Звяра! Честити парцалки, в кеф да ги носиш!
Киви, аз преди ходех с ужасно дълги нокти, сега не ми харесва а и не мога да си го позволя (ще ги изтръгна). Много израстват, вярно е. За това предпочитам телесни цветове или френски, та да не се вижда от космоса.
Маги, успех във всичко!
Свекърва, горката баба на тризнаците! До ре, че от сега тренира, та като станат още по-диви да е подготвена.

Ние вчера ходихме на "гости" на свека, много беше странно цялото преживяване. Мм, още от миналата седмица й беше набрал, сега от врата и щял да си тръгне, понеже била заета с някаква комшийка. Жената си тръгна, свека реши да се прави на работна и да реже лозе. Мм отиде на браснар и ние с Ники се чудих е какво да правим  =]


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 25, 2019, 15:58:13
Здравейте :)

Да е честит Звяр! Много го обичаме  *INLOVE*

Честити придобивки, Булче! Много ще си шик :)

Рат, тойта свека е голяма загадка, много е странна

В събота бях на немски. Разбрах, че още три месеца ще си пишем любовни писма с Лиебер Дарио. И ще се виждам с половинката група, защото и те продължават. Ще ми липсва, обаче полякинята, която седеше до мен, голям образ е.Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 26, 2019, 08:56:34
Добро утро, как сте днес?Тук духа гадно и става студено, на мен ми е едно шеметно главата ми се върти лошо ми е, абе не съм аз.А имам толкова много работа!

Булка, много ме кефят и панталона и сакото.Тоя панталон не знам на мен как би ми седял, но бих го пробвала.За сакото не знам, защото не ми е нужно на работното място, а аз не съм по саката.Виж харесала съм си една зелена плесирана пола и много и се чудя.Но съвсем нямам с какво да я облека.
Айде хубав и усмихнат ден ви желая!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 26, 2019, 13:49:42
Вчера мислех да пиша, ама време за нищо не остана. Бях жокер "Обади се на приятел". С други думи комшийката имаше контролно по счетоводство и решавах задача с нея. :[ Ама лапешка работа! Няма да ми каже от преди това. P-( Тетрадката ми със задачите е в нашите. Някои неща съм ги забравила как се правят ръчно. В практиката си се ползват програми и съвсем се разминават нещата с теорията.
Още ме държи обаче друго. Нямат система на учене. Става дума за СОУ с уж специализирана паралелка. То всичко хубаво, ама може ли в 12-ти клас да не знаят основни неща - как се прави начален баланс, как се правят Т-образните сметки... Госпожата им беше дала с по едно действие от основните стопански операции. Преди време пак се ядосвах със системата им - за половин срок не бяха взели търсене и предлагане по микроикономика. Ама това е в основата! Ти как иначе ще разбереш аджеба тая микроикономика с какво се занимава? *crazy* Наплякват им някакви предмети и уж нещо учат там. Малко като на Свекърва нещата с момичето, което иска да кандидатства в езикова гимназия - липсват важни неща, които трудно се наваксват. Съседката ще кандидатства пък за Медицинския колеж, та с тая икономика нерде Ямбол, нерде Стамбул. =]
Булче, само не разбрах защо не ти е в стила ;) Аз съм се зарекла панталон с ръб отпред да не си купя нивгаш. Само дано не ми го натресат като униформа някъде :girl_haha:
Фани, тия светски новини как успя да ги запомниш, жено?! :))

Нещо ми е дремливо, ама хич няма да лягам. Готвя едни картофи тип пържени, ама са печени. Искам да направя опит и да се лакирам, че вчера ме секнаха с тия баланси и "тетки".


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 26, 2019, 15:45:46
Али, нашата Главна счетоводителка отначало ей така, като теб се ядосваше, като идваха на стаж от Търговската - нито знаят, нито искат да знаят кое как става. Пък после реши, че нарочно така ги учат, да са зависими от компютъра и да не могат да мислят сами, та и по- малко бели да правят.  ;) Представям си ти като намираш разлика за има- няма 10 години, какво вижда човек, завършил преди 40 години :\.
Нашата госпожица сега пак ще идва на усилени уроци през ваканцията. Имало промяна уж, надявам се да не са приказки на учителките, та да не я изгубят като доход.  :(
В момента най- проблемни са тези максимум 5 неизвинени отсъствия, много се вълнуват и учители и ученици. Разправям, че и при нас беше така, не могат да повярват как и от 15 минути закъснения можеха да се натрупат и да ти намалят поведението.  =] За нищо го нямат ходенето на училище, ако не могат да се измъкнат и да запрашат нанякъде. Родители ги водят и взимат, ама по време на час изчезват съвсем сами. Но и родителите са виновни... Племенникът ходи по екскурзии в учебно време, двете моми, дето ги гледах няколко дни, редовно ги "освобождавали" ако можели да си ги вземат по- рано или ако имали записани часове за фризьор или ходене по магазини с майка им. Менят се времената...
Сетих се, че моите съученички, които станаха учителки по немски, разправяха, че вече не правят диктовки, а само тестове, щото на теста можеш да намериш отговорите и да изкараш добра оценка, вместо да пишеш думи до откат. Пък и защо наистина, като има автокоректор и на правопис, и на граматика.
Аз съм много ядосана от необмислена покупка. Намерих си гащи от бамбук и награбих 10 чифта, щото на аванта - по 4лв. бройката. Изпрах едни и сега ми влизат само до коляното, свиха се повече от 50%. Хем нямам гащи, хем и уговорката е да ги заменя за нещо друго, а не за пари. Какво да е това друго в магазин за гащи, освен пак за гащи не се сетих да проверя }:->. Освен да ги срежа през средата по дължина и да сложа по- дълъг ластик, та да се получи отвор за двете нужди, както са били кюлотите едно време :angry: Мисля по въпроса.
Та така, лека вечер и си лягайте с по 10 минути по- рано и съответна ставайте с по 10 минути по- рано всеки ден, че да свикнете по- лесно с промяната на часа към лятното време ;)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 26, 2019, 16:38:56
Здрасти!
Днеска как се развали пак времето  :\, дано за събота да се оправи, че ще умрем на студ на моторите.
Свекърва, ако гащите не стават, почивай диета ;), все пак пари си дала. Така един приятел беше казал на мм, че ще го води в парка да тича, ако не му стане един ски панталон.
Как така ще ги освобождават, за да ходят по магазините   O_O, направо ме изумявате. Мен майка за всяко не извинено ми държеше сметка, а сама да ме извини за някоя глупост, не можеше и дума да става. Е намира си чат-пат фалшиви бележки, ама не е било системно.
Аз днес бях на интервю, сега ще тръпна в очакване дали ще стане. Нещо не мисля, че се представих добре, ама к'вот тако' а.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 26, 2019, 18:33:06
Рат, късмет! *INLOVE*
Булка, преди време питаше как е културната дума за подчинен - сътрудник е.
Пусто тези обучения като идват все на английски, голям зор е да намериш точния превод на български. Схемата, дето я прати на Маги е Стилове на ръководство в зависимост от готовността на служителите ;). Е, може стил да се замени с начин, подход, метод, ама нашите от шапката в София бяха го решили така. За 96-та година си беше добър превод, сега се казва английската дума в най- добрия случай, а в най- лошия - като се лепне българско окончание.
Не é има някаква връзка с коментираните работи, ама преди време из медиите се заговори за организирано състезание за ученици по български език под егидата на кака Радевица. Наред със задачите досега - диктовка, редактиране на текст, замяна на чужди думи с български, има и още една, която ми се стори доста "необикновена". Хаха, трябва да се пресъздаде текст, писан на шльокавица, на литературен български. Оттам пък се сетих, какво съобщение ми написа преди доста време НИ2 и как се чудих по нощите /2 часа беше/ какво е искал да каже с "sa zabaa, spete si!" :funny:


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 26, 2019, 19:46:51
Аууу свекс, седмичния хороскоп каза: пазете се от необмислено покупки, ще съжалявате парите които ще дадете и гответе се за път. Та ти с малки гащи, аз пак на Париж :girl_impossible:, или както французите казват селави! Май е c'est LA vie? Ти ме уби с този превод, при нас във фирмата си е известен като Ситчуейшънл Лидершип-а хахаха, ама на нас не ни се разбира какво говорим, толкова сме зле с толкова чуждици, ония ден водим разговор " да си еджюкейтнеш хората на това менталити". Шапка свалям на един мой сътрудник, 99% говори само с български думи.

Аз също се чудя на тая свобода тук и не ходене на училище. 12ти клас още от април спират да ходят на училище


Аличка, аз ходя с панталон, риза, с ръб. Цветовете са черно, бяло, бежаво, макс синьо. Та за туй не са мой стил


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Feribotka в март 26, 2019, 21:22:30
Халооо!
Месецът почти свърши, ма като гледам не сте се убили от писане, та горе-долу ви попрехвърлих.
Рат, все едно ме призова  @}->--
Запомних за:
Удрянето - ММ смята, че на никой не трябва да остава длъжна. На мен пък не ми се иска да удря и тя...не знам, засега нямаме такива ситуации, но усещам, че ще имаме разногласия. И да, разбира се, че няма да ми е приятно да ми удрят детето, никой от нас не си позволява, камо ли непознати.
Шофирането - мразя е меко казано. Едно от малкото ми нелюбими неща  =] Ама сега новата кола е Хавтоматик и е голям кеф, дори за мен, та по-често се пускам. Не моЖ ме накара обаче да ходя с кола на работа, няма и смисъл, нито има къде да се паркира, нито ще стигам по-бързо. ММ влиза идеално в ролята на шофьор на Мис, засега така сме си подредили ежедневието, че на него се пада тази чест. А и той яко се кефи на автоматика, та не се натискам.
Съчувствам на който трябва да си търси работа, доста тъпо ми е да ходя по интервюта и да обяснявам едни и същи неща. Успех на всички в новите начинания  @}->--
Направихме си дълъг уикенд при бабите, разбира се не мина без сътресения. Кучето ни, което е абсолютен социопат и лае по всичко и всички, се метна под една кола та бяхме пак линейка Берковица-Монтана д го водим на вет два дни. Цяло чудо е, че се размина само със стрес и охлузвания.Още не се изправя като преди на два крака и погледът му е един изтерзан, ма сам си е виновен.
Тия последните и панталоните и сакото ми стоят като харизани. Хич не са мойте, само цветовете ми харесват.
А, Зайо Байо стана на 7 годинки, имаме си първокласничка ;) Направо я броя вече за ветеран, толкова невероятно ми се струва предвид всички премеждия с нея.
В Юск (Jysk) в момента има супер намаления, обзаведохме се с мебели за градината, ма пусто време ощене сме ги сефтосали.
Рат, вземете му от Икеа от тия най-обиконвените рафтчета за стена, има и такива с преградка и може там да наредите книжките. При нас в момента още тв шкафът играе тази роля.
Писна ми от тоя студ навън. Не искам вече да го палим тва котле, лошо ми става вече...
Извинявайте, не запомних много от другото  @}->-- Целувкен  *INLOVE*


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 27, 2019, 09:29:27
Добър ви ден! Тия синоптици защо излъгаха, че ще вали? Аз тръгнах с ботуши, а то е за маратонки! Много мразя така ей.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: marry_me в март 27, 2019, 10:40:27
Привет, лейдис  :sunshine: :sunshine: :sunshine:

Не съм се погубила, само имах много грижи на главата си  :)

Булче, да ти е честит Звяр, голям да порасне, да е упорит като мама и да покори много върхове :*

Аз се разделих с мъдростта си :)) Извадих си мъдреците операционно с пълна упойка, операцията мина по-дълго от предвиденото и се събудих към края на втория зъб, ама заспивах, будих се, беше мега странно, след 2 часа и половина в операционна си тръгнах като сгазена от влака София-Варна и без мъдреци :)) После 10 дена не можех да се храня нормално (разбирайте със сламка), докато не ми свалиха конците. Сега още не мога да си отворя челюстта на цяло, ама да видим. Като цяло си беше кофти преживяване. Болката беше много, силна и дразнеща. Към края бях толкова изнервена, че разбирам психопатите убийци :))

Сега съм в годишно и главата ми е тройна, с нетърпение чакам 1-ви Април да пуснем и последната фирма и после ще се отдам на грижи за себе си.

Вярно много рехаво сте го раздали :[


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 27, 2019, 11:24:09
Доброе утро!!!
Аз съм много доволна, че Берен Саат излезнала днес усмихната и казала, че не се развежда. Вече снима и новия си сериЯл, ама с тоя Netflix как ще го гледаме не знам  :'(
Мразя да ми говорят с чуждици на който и да е език и аз гледам да не използвам. Не ми е красиво някак. Особено хора, които са живяли в чужбина и как говорят с акцент. Е не мога да си го обясня. Как мои приятели живеят от десетки години в чужбина и говорят нормално докато някои други не. Като имате предвид, че някои живеят в някоя европейска страна и употребяват турски много по-често от българския. Въобще не толерирам такива хора. И на учениците, намалявам оценки за незнание на български.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: svekarva в март 27, 2019, 13:10:31
Фани, не и бери дерта на Берен, какво ли не пишат жълтите вестници ;).
Гледаш ли сега "Майка"? Направо ми е чудно, как показват толкова мръсни ризи на хората от простолюдието *crazy* Има един актьор със сини очи, само него следя ;).
Е, то като работиш в международна фирма, няма как да не употребяваш за по- лесно и бързо чуждите думи. При Булката обученията, длъжностите и изобщо всичко върви на английски и няма нужда от български превод. При нас беше смешно, защото шефовете ги обучаваха на английски, ама работата я вършеха българи, на българския пазар. Пък шефовете през 96-та бяха ходили само на курсове за 6 месеца и съвсем не плуваха във свои води. То и половината от съдържанието беше непонятно за нашите ширини по онова време, та ставаше голяма каша понякога.
Хаха, веднъж обикалям с нашите хора пазара и едно от момчетата почва да обяснява на продавач в малко магазинче, че стоката не е подредена съгласно мърчандайзинг стандартите. Човекът слуша, слуша и по едно време ме дръпна настрана и ме пита тихо: "Тоя къв е?" Аз пък, патката му с патка, отговарям: "Ами Маркет девелопер е!" , а оня въздъхва и казва:" Заваллата, дано поне е успял да се ожени..." По- късно се разбра, че го е помислил за леко луд :funny:


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 27, 2019, 14:08:57
И аз мразя да ми се говори на полубългарски и така да ми се пише. Булчето я разбирам, защото това й е среда. Извън средата обаче някои така си говорят. Точно говорят, а не общуват. Второто е двустранен процес и аз отказвам да участвам в него :P
Свекърва, то защото диктовката не е практика от нашето време, затова всички знаят чужд език на такова посредствено ниво :\ Ние бяхме първите бели мишки с тестовете. Тепърва и учителите се учеха как да съставят, проверяват и оценяват по тестове, щото "така било по западните държави" *crazy*
" Заваллата, дано поне е успял да се ожени..."
:laugh: :laugh: :laugh:
Мда, познати учители се жалват, че са писари и пъдари - по-важно е кой отсъства, а не колко са научили присъстващите *crazy*
Мери ми, правилото зъб, пръст и г*з не е случайно :angry: Освен да ти пожелая в друг живот да имаш по-широка челюст =]
Днес съм крива - малкият ми скъса нервите с бели. Още ми трепери всичко от неговите изпълнения. Причината е, че се буди рано и е киселяк. Сега дадох алтернатива на ММ до края на седмицата - или изгонваме малкия екземпляр при каката и спят на пуснати до долу щори, или купувам двоен корниз с плътна завеса за спалнята. Само ММ обича да спи на по-светло }:-> Нормалните хора се будим!
Търся корниз и за хола и се оказа мноооого трудно O_O O_O O_O В стария апартамент изобщо нямахме грижи. Сега обаче много рехав пазарът на таз стока. Що така?! *crazy* Тъкмо намерих една фирма близо до нас. А дано приемат поръчки за клиенти на дребно!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 27, 2019, 15:19:47
Здрасти!
Фери и Мери, айде по-често да минавате!
Мери ми, важното е че е минало, кофти е било, но е зад гърба ти ;)
Фери, ти ако не ходиш с кола, как изобщо стигаш на работа? Вижда ми се супер далече.
Свекърва, тия са се разбрали като глухия и слепия хахаха
Аз се старая да не ползвам чуждици, дразнещо ми е половината изречение да е на бг, другата на англ.

Днес ходихме на гости, тате да свърши една работа, а ние с Ники да видим едни кученца. Много бяха сладки, аз май повече им се радва от Ники. Той видя отверки и инструменти и отиде да "помага". Предлагат ни да си вземем едно кутре, ама нещо сме със смесени чувства дали е до та идея. А и са няква странна кръстоска между подобие на карачанка и някакъв вълк, та ще станат огромни и с характер.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 28, 2019, 08:20:05
Добро утро! Хладничко е тази сутрин. Абе как ходите навсякъде с кола. В София има що годе нормален градски транспорт в определени квартали и може да се ходи с него. Не казвам, че е лесно, но да се чудя с часове къде да паркирам и да обикалям всички странични улички мен ме убива. Дано направят още метро, супер удобно е за мен!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 28, 2019, 13:40:10
Здрасти!
Пти нас е хубаво времето, само да не духаше така...
Леле, изглеждам голяма снобарка, ама трудно мога да се хвана да ходя някъде с градски, особено с Ники. В Банкя имам 15мин пеша по един голям наклон, за да стигна спирката и после още 30мин път до София, с кола съм за 20мин до същото място, където и рейса ще ме остави. В квартала има що годе удобен градски, ама да се ръгам при болните, аре мерси. С кола винаги ще стигна по-бързо и по-удобно до където ми трябва. Не следя разписания и връзки за прекачване, абе обичам си колата   =]
Ники нещо вдига температура, не разбрах какво става. Снощи бяхме на рожден ден и дано не сме зарази ли някой. През нощта ми се видя топъл, сега от сутринта си поддържа няква. Нищо друго му няма, ще видим какво предстои.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: always_and_forever в март 28, 2019, 14:26:30
Здравейте

Тук е слънчево, но хладно. Алекс не пожела да излезем и си останахме в нас. Снощи го подстригахме, за първи път не плака и даже му измихме косата без драми.  :)
Сигурна съм, че ако имах книжка щеше да ми бъде 100000 пъти по-лесно и щях да си спестя много главоболия, но нямам и се движим така. И градски нямам удобен тук.  :\ Гадно е винаги да си зависим от някой.

Рат, да се оправя бързо Ники.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Alichka в март 28, 2019, 14:38:57
Днес лудницата е пълна! Кокона вчера се е разкашляла в градината, та я спрях за наблюдение. Голяма е туууутлаааа 8P На ден по 3000 пъти казвам "Хайде!" и все зор давам я за миене на ръце, я за обличане, я за лягане, я за нещо друго. Децибелите са ясни :huh: По-късно сме на лекар, ама като гледам, ще минем леко. До другата седмица трябва да е във форма - ще имат интересни занимания. :)
Вчера продадохме старото колело на Кокона. Наши приятели дадоха от тяхната дъщеря, а нямах и шанс да откажа (примерно). Супер скептична съм. То верно зъбите са на харизан кон, ама... :\ Просто търсех нещо леко, а това имам чувството, че е страшно тежко. Досега не бяхме махнали помощните колела поради тази причина.
Днес поне свърших малко полезна работа вкъщи. Поизмих прозорците без престараване. Мъжо ще ги довърши. Прибрах най-зимните дрехи. С най-зимните обувки ще се разправям утре. Сега ще меря прозорците и ще пускам запитвания за тия пусти корнизи по разни фирми. Ако ми отмине пищящият шум в ушите - може и филм да си пусна.

Маги, хич не е удобен градският в София. За два съседни квартала трябва до центъра да се свалиш. Аз покрай студентските години съм го намразила, че всички клошари зимно време са по рейсовете, дори и бездомни кучета е имало. Страшна мизерия е на места, та разбирам Рат. При всяка възможност пътувахме на тумба с колегата от Перник, пък на него му беше все тая откъде ще върти. Метрото е друга бира *THUMBS* Тук транспортът съвсем пък го скапаха, имам чувството, че е умишлено. Редовни линии вече са на високосни години и хич не искам да ги чакам - или с кола някъде, или пеш до центъра.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 28, 2019, 15:18:59
Аличка, ама сега метрото е почти навсякъде, още малко и почти няма да е останал район без връзка с метрото, истина е обаче че лудите са в центъра, особено в трамваите, какво ли не съм виждала.

Аз си продължавам да съм на въртележката, слава богу отминава ретроградния меркурий след 40 мин! Урааа!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: pandapanda в март 28, 2019, 16:25:18
Здравейте :)
Аз в София винаги съм си пътувала с градски транспорт, с Бамбук откакто е на два месеца. Въобще не е толкова зле, въпрос на навик е. ММ също винаги е пътувал с градския транспорт. А метрото в София е много хубаво, трамвайте също. И по доста линии има и хубави автобуси.
И едното и другото си имат + и -, въпрос на навик, приоритети, гледна точка.
И ми е много любимо, когато някой който навсякъде ходи с кола се оплаква от въздуха в София.

Аз тази седмица бях с ужасна хрема. Не са шега работа градински бацили.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: магито в март 29, 2019, 07:50:54
Добро утро, как сте? Днес съм на коктейл в София по случай 10г фонд ин витро. Половин час си избирах дрехи, накрая си взех една черна рокля и сако, и обувки на висок ток. Ще е веселба, аз не ходя така облечена.
Иначе аз пътувам почти и Самос метрото в София, така са ми дестинациите, че съм с метро. Имам и автобус до метрото но това разстояние го минавам пеша, малко гимнастика.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: fanimira в март 29, 2019, 12:45:09
Добро утро ууупс добър ден!!!
Приятно изкарване Маги!!!
При нас се започна отново! Великото преселение! Тръгнали сме за София, довечера летим, утре сутринта рано трябва да стигнем местоназначението.
Не се оплаквайте от студа, аз на по-студено отивам!!! Мъжо каза максимум 3-4 градуса! Може и сняг да видим все още! :girl_impossible:
Айде до завтра!!!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: ratatui в март 29, 2019, 13:03:31
Фани, лек път! То там и за ски сигурно още става.
Маги, весело изкарване!
Панди, бързо да се оправяш!

За градския, много зависи от къде и за къде пътуваш. На мм от Банкя до работата му е супер неудобно, ходи с рейс, метро и трамвай. Цялото това нещо е около час и половина. С кола е за 30-40мин, с мотора макс 30. Той ходи с билети, като се налага и бензина му е по евтин от тях. Особено на мотора дето кара 10 дни за 15лв.
Ники днеска е добре, на пипане няма температура, никакви други симптоми не се появиха, странна работа.


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Vivi20 в март 29, 2019, 13:44:42
Едно е да живееш в един град, друго е да го посещаваш. Като живеех в София, основно се предвиждвахме с автобуси, лятото беше много гадно - горещи, тъпкани, бих си го спестила. Зимата пък ми се е случвало да чакаме автобус по 50 минути и това не беше много яко. Сега като ходя на гости с метрото ми е най-гот - ново е, чисто, бързо, много ме кефи! Обаче не покрива целия град. Но ако примерно се движиш от Дружба/Младост до Центъра е перфектно! Като има задръстване дали ще си в автобус или кола няма значение (освен ако няма специална лента за автобуса, де), така че тогава варианта за по-бързо е само трамвай или метро. Както Рат казва, с мотор е най-бързо. Имам един колега, маршрут, по който с кола ще му е сигурно 2 часа, с мотора идва за по-малко от 1. Обаче мен ме е страх от мотори. :) В София не знам дали бих карала кола - много диво карат, никакви правила не спазват, не дават път, изобщо е малко джунгла, а и е доста натоварен трафика сутрин и вечер. Всеки си знае за нуждите, кое го устройва най-много. При нас като е студено и вали предпочитам кола. Иначе пеш или с автобус. :)


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в март 29, 2019, 15:40:00
Виви интересно е да се прочете от човек който не живее тук, какво е впечатлението, защото моето е впечатление е различно. Автобуси стари и мръсни вече няма, всички са нови, даже и тролеите са нови, пускат климатик през лятото.Единствено има малко останали стари трамваи. Карането в София за мен е песен сравнено с по-малки градове, където не се спазват никакви правила, също сравнено с други столици, с най-много опит примерно мога да кажа в Париж.Но, аз съм се учила да карам в София и съм свикнала на карането тук и сигурно не ме впечатлява толкова колкото теб.

Маги, весело изкарване!


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: Feribotka в март 30, 2019, 21:51:44
Ох, аз от дъжд на вятър, ма да се включа все пак :)

Ами Рат, на мен автобусът ми спира пред вкъщи. Имаме само един гараж, така че зимата трябва да я чистим тая кола. Автобусите по правило си имат бус лента и доста се спазва, щото навсякъде нацвъкаха камери, та с автобус + метро или автобус+трамвай ми е в пъти по-бързо. Може би ще ми е най-добре с кола до метрото, ма и там не винаги има места за паркиране, та предпочитам да си спестя тоя екшън.
Булка, нито едно от тия не е мой стил, ма то и чиносите не ме кефеха като излязоха, пък сега си ги нося с кеф  =]
Няма такъв филм като стари и вмирисани автобуси, повечето линии вече са обновени, дори селските, лятото пускат климатик, зимата парно. Зимата закъсняват, само ако е паднал сериозен сняг и със сигурност не 50 минути. Бе аз съм си фен на градския транспорт, от 15+ години основно така се придвижвам и не го заменям за кола :))
Мис от два дена ни пробва търпението, добре, че днес бях на работа, а свекървата беше дошла да удари едно рамо на ММ. Сутринта ни е вдигнала в 6:30, като снощи легна с много рев и ни изтощи на макс. Преди да тръгна за работа вече си бях свършила 1/2 от домашните задачки, ма цял ден сме като блъснати от влак. Трябваше да я командиоваме в Дружба, маааааааа късно се сетихме  =]


Титла: Re:Март 2019 - Честита баба Марта!
Публикувано от: bulche91 в април 01, 2019, 08:23:57

Нова тема

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,38079.0.html