Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Лафче => Здраве и красота => Темата е започната от: Medenka в октомври 26, 2016, 10:36:53Титла: Дуфастон: козметични странични ефекти
Публикувано от: Medenka в октомври 26, 2016, 10:36:53
Здравейте, дами.
Не се опитвам да забременея и въобще не мисля за бебче в момента, но ми изписаха Дуфастон заради много ниски нива на прогестерон, поради което нямах цикъл повече от половин година (не че преди това е бил редовен някога). Трябва да го пия по 10 дни месечно, 2 пъти на ден, в продължение на "няколко месеца".

Искам да попитам тези от вас, които са пили Дуфастон- имали ли сте някакви козметични странични ефекти? Качихте ли килограми и как се отрази препаратът на кожата ви?

Пила съм Ясмин и от тях не бях качила килограми, но Дуфастонът ме хвърля в ужас. Работя в спортна зала и буквално заплатата ми зависи от добрата ми форма. Не мога да си позволя да кача никакви килограми и съм в ужас в момента...  :girl_impossible:


Титла: Re:Дуфастон: козметични странични ефекти
Публикувано от: магито в октомври 26, 2016, 16:48:51
Както сама сте видяла дуфастона е прогестеронов препарат.АКо са ви го изписали значи нещо в организма ви не е наред.Аз лично бих си пуснала изследвания на всички хормони.Отделно, кога е изследван прогестерона, в кой времеви прозорец на месечния ви цикъл?

При всяка жена той се отразява по различен начин.Някой напълняват, други не.На мен лично от прогестероновите препарати ми се гади.