Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Приготовления за сватбения ден => Всичко около сватбата => Темата е започната от: Yohana в юли 05, 2016, 14:03:20Титла: Булка с очила???
Публикувано от: Yohana в юли 05, 2016, 14:03:20
Здравейте на всички! Нова съм тук, но от известно време следя форума и темите в него, които са доста полезни за бъдещите булки. Макар при мен все още да не се очертава подобно събитие, все пак препрочитам това-онова за да не ми дойде нанагорно, като дойде това време. 8P 
Искам да повдигна една тема, която поне аз не видях да е поставяна досега, а именно за съвместимостта на очилата със сватбата. Като човек, който има достатъчно диоптри късогледство за да ми е доволно неясно ( Разбирам къде се намирам, но очертанията на предметите и цветовете са доста омекотени, което предизвиква непълна представа за зобикалящия ме свят. Огромен недостатък за церемония!) пред очите, се появяват няколко варианта за справяне с тази ситуация, като два от тези варианти изобщо не са опция за мен. Говоря за операция или лещи! Така остава варианта да съм или с очила на сватбата си, или да съм без очила, рискувайки да имам отвеяно изражение и почти нищо да не разбера от този ден  :'( или просто нон стоп да слагам и свалям очилата спрямо ситуацията.  =]
Въпросът ми към вас е - Табу ли е булката да е с очила? Защо цари мнението, че очилата загрозяват булката? Изобщо, какво мислите по този въпрос? Бихте ли се осмелили да се омъжите с очила?  :) Има ли някаква друга причина (например по време на снимките очилата да хвърлят отблясъци) освен чистата суета на булката, която да възпрепятства носенето им на сватбата?
Малко дълго се получи, но мисля, че все на някой ще му е от полза темата. На мен със сигурност!  *THUMBS* Благодаря за търпението.


Титла: Re:Булка с очила???
Публикувано от: магито в юли 05, 2016, 14:57:29
Не, не е табу булката с очила.Важното е да се чувстваш добре, да изживееш сватбения си ден.Има прекрасни модели за очила, заложи на някой стилен и модерен вариант и можеш да си невероятна булка.


Титла: Re:Булка с очила???
Публикувано от: Snow_White в юли 05, 2016, 15:04:08
Преди няма и месец бяхме на сватба и булката си беше с очила. Тя беше със стандартните си очила с тъмна масивна рамка, защото това си й е стила и не искаше да изневерява на себе си. Но има страшно много нежни и деликатни модели с които да изглеждаш стилно, да си личи грима и да се чувстваш комфортно :)


Титла: Re:Булка с очила???
Публикувано от: Yohana в юли 05, 2016, 17:03:33
Благодаря ви за отзивите, момичета!


Магито, така е не е табу, но всяка бъдеща булка все пак гледа да не е с очила поради някакви причини - факт! Проблемът е, че и аз робувам на глупости.   :[


Snow_White  Лелее наистина ли? Лъч на надежда за мен и спокойствие, че няма да съм единствената била на сватба с очила... Иначе браво на нея, да са живи и здрави!   :bravo:

Като се замисля, мъжете май не са толкова обременени на тази тема.


Титла: Re:Булка с очила???
Публикувано от: Kiwi в юли 05, 2016, 18:00:37
Йохана, потърси в гугъл glasses brides и виж в Images, толкова много снимки има. Мъжът ти отделно те е харесал с очилата, за него ще си най-хубавата булка всякак :)


Титла: Re:Булка с очила???
Публикувано от: paradise в юли 06, 2016, 11:20:11
Аз също имам висок диоптър, но в ежедневието по-често да нося лещи. (Предпочетох ги и за сватбения ден).

Разбира се, имам и очила, нося и тях, но се дразня, че винаги трябва да имам под ръка кърпички, за да ги почиствам... Споменаваш отблясъците за снимките - честно казано, нямаше да се сетя за това, но покрай цялата емоция, прегръдки, целувки, а и грим!! ми се струва, че стъклата неимоверно ще се зацапат и лично мен, това би ме спряло.

Малко разубеждаващо се получи, съжалявам - каквото и да избереш, със сигурност ще си красива булка :) Но от чисто любопитство, никакви лещи ли не изтрайваш? Дори еднодневните, които можеш да носиш за малко и после буквално да изхвърлиш?


Титла: Re:Булка с очила???
Публикувано от: Yohana в юли 06, 2016, 18:05:59

   paradise   какво да ти кажа, голяма мъка е с моите очи. Освен на очен заради диоптрите, на два пъти ми се наложи и поради сериозни причини да посетя офталмолози и двата пъти едва издържаха с мен да не ме бият, понеже не им давах никакъв достъп до очите си. Първият път нещо ми се беше инфектирало окото и трябваше лекарят да го погледне под клепача, с едни куки... е успя, след като ме заплаши... иначе беше добър лекар! Вторият път наскоро ходих пак при една лекарка понеже ми се появиха мътнини в очите... зор докато ми сложи упойка ( а тя беше чисто и просто 2 капки във всяко око). После на самият преглед не беше по-лесно. Иначе между тези 2 събития по едно време бях решила, че ще имам лещи. Купих си всички нужни такъми, обаче тези лещи така и не успях да си ги сложа. За протокола - не знам как успях след едномесечна епична борба да си сложа едната в едното око и... това беше. После ми беше  зор пък да я изкарам от там.  *ROFL*
Просто не съм създадена за такива неща. Всъщност очите ми лесно се възпаляват и дори и да не съм толкова смотана със слагането на лещите, навярно пак бих си докарала проблеми с тях. То не е лесно.  :(


Титла: Re:Булка с очила???
Публикувано от: Mrs.™ в юли 06, 2016, 21:32:23
На сватбата бях с лещи, но ако се налага не виждам защо да не си с очила ;)


Титла: Re:Булка с очила???
Публикувано от: Bube в юли 07, 2016, 15:47:48
Скоро бях на сватба, на която булката има доста висок диоптър и досега не беше носила лещи. Била пробвала преди, но много я дразнели, два часа не изкарвала с тях. Но сега, явно сватбата й беше стимул и от тогава (вече 3 месеца) ходи си все с лещи. Казва - свиква се, даже сега й е по-удобно  :)

Има и друго обаче - ако цял живот си носила очила, и то такива, които са с по-дебели рамки или по-големи, трудно ще възприемеш, а и околните, образа си.

Но каквото и да решиш, късмет, сигурна съм, че всякак ще си прекрасна булка  *THUMBS*


Титла: Re:Булка с очила???
Публикувано от: Yohana в юли 07, 2016, 19:38:19
Ами  Bube  то моите очила не са с дебела рамка или по-големи, но пак не мога съвсем да свикна с образа си без тях. Предполагам и за околните ще е необичайно. Всъщност, точно затова и направих темата, за да посъбера възможно повече мнения по въпроса, преди да ми се наложи да мисля и за другите неща около сватбата.
Момичета, искам да благодаря на всички ви за подкрепата.  @}->-- Досега бях останала с впечатлението, че едва ли не е нещо ужасно да си булка с очила и това ме хвърляше в тотална безизходица какво да правя. Започвам да си мисля, че с добър грим, който да ми отива и прическа, може пък да не е най-ужасното нещо на света.  +:-) 

Титла: Re:Булка с очила???
Публикувано от: Alichka в юли 08, 2016, 08:54:41
Ти няма да си първата или последната булка, която е направила избор да е с очила. Фотографи и видеооператори ще се съобразят с това. Даже може да говориш с тях предварително.
За грима също е важно да го споменеш на гримьора. При по-дебело стъкло на очилата си има тънкости на гримирането, за да не изглеждаш изкривена през стъклата. Пак е хубаво да го упоменеш при предварителните срещи. Не знам дали ежедневно се гримираш, но все пак гримът на сватбата се различава от ежедневния такъв.


Титла: Re:Булка с очила???
Публикувано от: denidimitrova в юли 12, 2016, 13:30:39
Е има и модели очила, които са много фини и дори не се набива на очи, че си с такива.


Титла: Re:Булка с очила???
Публикувано от: cvete_78 в август 05, 2016, 10:07:56
И аз бях булка с очила.Това е личен твой избор,но ако решиш да си с лещи бих те посъветвала да предвидиш достатъчно време за адаптация. :sunshine: