Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Приготовления за сватбения ден => Организация на сватбата => Темата е започната от: fiibi_bg в февруари 18, 2015, 09:58:03Титла: РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: fiibi_bg в февруари 18, 2015, 09:58:03
Заповядайте в новата тема

Старата е тук

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,36713.0.html


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: orhideq87 в февруари 24, 2015, 18:09:07
Ние бяхме в Акорд. Всичко беше идеално. Горещо го препоръчвам. *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: DjNick Mc в февруари 24, 2015, 19:32:05
Ние бяхме в Акорд. Всичко беше идеално. Горещо го препоръчвам. *THUMBS*
*THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в февруари 24, 2015, 20:36:19
Акорд е ресторант, който съвсем точно отговаря на цената си.Получавате това за което плащате.На хора с по-високи изисквания може и да не се хареса.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mistarlupo в февруари 25, 2015, 14:51:08
Здравейте,

С моята половинка сме решили да си правим сватбата в София (и двамата сме от тук, както и повечето ни роднини) към края на лятото. Искаме да сключим граждански и църковен брак в 1 ден, след което вечерта да е тържествената част в ресторант. Държим всичко (църква, обреден дом и ресторант) да са на пешеходно разстояние едно от друго.

За момента като църкви сме се ориентирали към св. Неделя и Руската църква, в комплект с подписване на Витошка, а ресторанти - Шератон, България, Скай плаза, Хилтън. Гостите ще са в диапазон 120-140 човека. Моля за вашите препоръки и идеи за добри рестортанти в района.

Благодаря! *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Miteva в февруари 25, 2015, 15:07:09
Момичета, искам да ви споделя, че вече си имаме ресторант  :danceg:  :danceg: :danceg: Запазихме зала "Панорама" в Best Western Expo. Много ни хареса залата - светла е и не е много голяма (ние ще сме малка сватба около 60 души и ме притесняваше да не изглежда празна). Имат страхотна градина - там ще бъде изнесения ритуал.  :bravo: А и моя приятелка е била там на сватба и каза, че обслужването е супер :) Надявам се да съм полезна.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в февруари 25, 2015, 15:49:08
За момента като църкви сме се ориентирали към св. Неделя и Руската църква, в комплект с подписване на Витошка, а ресторанти - Шератон, България, Скай плаза, Хилтън. Гостите ще са в диапазон 120-140 човека. Моля за вашите препоръки и идеи за добри рестортанти в района.

Благодаря! *THUMBS*

В Шератон бях миналата година, хареса ми но не бях много впечатлена за съотношението цена/качество на обслужване. Храната беше вкусна, макар и малко претенциозна, както и украсата не ми допадна, но това е по - скоро от предпочитанията на младоженците, отколкото от ресторанта. Иначе ресторанта е красив и просторен.
България - първо се бях насочила натам, но чух много лоши отзиви за обслужването от нашите професионалисти. Когато отидох на място - залата е хубава, просторна с малко колони, но иска много украса. Подът е малко стар и скърца. Тоалетните са под всякаква критика и миришат. Получихме топло и приветливо отношение от управителя, но не мога да дам мнение за нивото на храната и обслужването. На мен не ми го препоръчаха, но може да са се променили нещата.
Хилтън - така и не стигнах до среща с тях, но никога не съм чувала лоши отзиви. Малко е скъпичък кувертът, но съм чувала че си струва. Залата е една от най-предпочитаните от фото и видео, тъй като има много светлина...

Дано съм помогнала :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Faith_13 в февруари 25, 2015, 16:13:37
За България - сестра ми преди месец беше на сватба там и отзивите не са никак положителни и напълно се припокриват с казаното от Миленката. Храната е била вкусна, но сервитьорите хич не са си вършили работата и масите били пълни с празни чинии.  :no:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: artemida777 в февруари 25, 2015, 19:44:25
Моя приятелка е била на сватба в Хилтън миналата година и много й е харесало. Каза, че и младоженците били доволни.
За Шератон мога да дам не много актуална информация (от бала ми преди 7 години) - въобще не ми хареса. Всичко като се започне от комуникацията с управителя до храната и обслужването беше под всякаква критика. Разбира се, за толкова време нещата може много да са се променили.
Успех в търсенето :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mistarlupo в февруари 25, 2015, 21:14:51
milenkata, Faith_13, artemida777

Благодаря ви много за коментарите, бяха наистина полезни! :bravo:

Относно Шератон, преди 7-8 години и моят бал беше там, но за съжаление нямам спомени за обслужването. Храната наистина беше претенциозна и хубава, въпреки че за тийнеджъри, които са там основно за пиенето и танците това не е от особено значение. Иначе местоположението като за бал беше страшно - голям площад отпред, оркестри, снимки, множество зяпачи... Но като за сватба все още не съм сигурен, че е така. Все пак ще го видим и ще споделя ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: MAPMOTKA в февруари 27, 2015, 09:27:38
Най-накрая и аз да се похваля - ИМАМЕ РЕСТОРАНТ! :)))) Запазихме "Земята и хората". Е да, има едни въпросни колони, които малко ми бръкнаха в здравето като ги видях, но всичко останало, което сме си наумили ще стане повече от чудесно..така че жертвата е приемлива :))


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 27, 2015, 09:37:05
Мармотче,  поздравленияя, сигурна съм, че ще се получи прекрасно  :bravo:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: MAPMOTKA в февруари 27, 2015, 09:47:56
alexandrova_90 , много се надявам :) В интерес на истината от всичките ресторанти, които бяхме намерили ние и тези, които агентката ни намери допълнително, този беше единствения, към който нямахме забалежки по офертите и пъвоначалната визия (снимки)..и в общи линии искахме само него да видим. Жената, с която се срещнахме, ни разведе из буквално целия хотел, спа зони, апартаменти и т.н. Надявам се да няма проблеми занапред, но и да има поне няма ние да се занимаваме пряко с тях ;) Още една положителна черта, за тези които още търсят рестоант - светъл е, много чист, разчупен и с доста зеленина от малки и големи растения, което предполага по-лесна украса. От ресторанта се излиза на тераса със леко вити стълби към покрива, където има голям шадраван и летен бар. Мислим там да ни е уелкъм дринк-а. Не видяхме само панорамния асансьор, който госпожата каза, че се качвал директно до покрива и гостите няма да минават през рестоанта при идването, което се очертава вълнуващо. :) И гледката е супер! Реално ресторанта гледа в посока Цар Борис - като се излезе на терасата околовръстното се пада в ляво а напред и на дясно се вижда града. При хубаво топло време ще е идеално! :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 27, 2015, 10:08:28
Много добре звучи, аз до сега не го бях гледала този ресторант изобщо :[.. Красив ми изглежда  *THUMBS* :yes:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: nansita в февруари 27, 2015, 11:25:56
MAPMOTKA, браво за избора! Много добре звучи цялото описание на ресторанта.  :bravo:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Faith_13 в февруари 27, 2015, 12:00:26
Мармотка, страхотно описание. И на нас ни е в челния списък, обаче чааак за догодина.  @}->--


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mistarlupo в февруари 27, 2015, 14:06:55
Някой с впечатления от залите и организацията в хотел Кемпински или SEC (в Mall Paradise)? На снимките изглеждат доста добре, но явно не са от най-популярните опции в София. Мерси предварително!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в февруари 27, 2015, 14:13:21
За Кемпински съм била само в голямата зала 2 пъти. На сватбата на баща ми 2006г и на една приятелка по-миналата година.

И двата пъти обслужването и храната бяха на ниво. Като украса и двете сватби бяха с агенция, която е украсявала - така че не знам за какви пари става дума и дали от ресторанта поемат такива неща. Знам само че залата е огромна и събира ужасно много хора - за сватби над 200+ е идеална. И двете сватби на които ходих бяха с ДЖ и отделно водещ, предвид големината на залата и броя хора. Необходимо е ДЖ в този случай да добави малко техника, стандартните 2 колони не стигат за озвучаване.
Залата е малко комунистическа, но е изчистена и просторна. Няма колони или чупки.

За SEC - май никой още поне от този форум не я е пробвал залата, защото не съм срещала отзиви :)

Дано съм помогнала :)Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: MAPMOTKA в февруари 27, 2015, 14:13:37
Faith_13 , ще държим тясна връзка тогава :) На коя дата сте се спряли?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Faith_13 в февруари 27, 2015, 15:44:27
17-и септември. Много ми харесва символиката в този ден  :loving:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mistarlupo в февруари 27, 2015, 16:14:42
milenkata, благодаря ти! *THUMBS*


Титла: Мнение за ресторант
Публикувано от: Feribotka в март 03, 2015, 18:39:13
Здравейте,

предварително се извинявам ако има такава или подобна тема, но аз не успях да намеря, и затова отворих нова :) Може би няма да изненадам никой, че главата ми вече пламна, а съм още едва в началото на организацията...След известно чудене и отсяване се спряхме на няколко ресторанта и след като ги обиколихме изборът се сведе до два - ресторант Бижу в хотел Силвърхаус и ресторант Стара София в хотел Вега. Във вторият много ми хареса обстановката, но няма градина, а планираме изнесен ритуал. А в Бижу също ми хареса, особено много градината, но моят годеник нещо му се мръщи, че не изглеждал "тежък". Моля ако някой има преки наблюдения, бил е там на сватба и знае нещичко, да ми сподели  =]

Благодаря!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Dark_Angel в март 03, 2015, 18:58:35
Здравейте. Имам нужда от помощ. Някой има ли впечатление от ресторантите в Бургас, подходящи за сватба. Ние питахме в Хотел България, но датата вече е резервирана. Бих се радвала ако ми дадете и други идеи. Благодаря!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: marry1 в март 03, 2015, 19:27:05
Здравейте,
спряли сме се на Гранд Хотел София. Рових в старите теми, но освен 2  отрицателни коментара нищо не намерих, моля за отзиви.
Много благодаря


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в март 03, 2015, 19:52:50
Здравейте,

Моля дайте ми някакви отзиви за ресторант Бижу в хотел Силвър Хаус и Стара София в хотел Вега :)

Благодаря!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в март 03, 2015, 19:56:53
Здравейте  marry1,
снимахме миналата година  в Гранд Хотел София  2 пъти. Според нас и клиентите, които сме снимали, ресторанта и хотела са на много добро ниво.Отлични отзиви за качеството на храната и за обслужването. Едната сватба беше с много чужденци и българи, живеещи в чужбина, много взискателни клиенти. Аз бих препоръчал, само внимавайте с бройката, ресторанта не е много голям :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: desita8872 в март 03, 2015, 23:23:42
Момичета, имам нужда от помощта ви! Трябва ми ресторант с мъничка градина за не повече от 15 гости в София или околността. Хареса ми 6аТо в Драгалевци, но прочетох много лоши отзиви и се разколебах.   :huh:
Някой може ли да ми помогне с идея за някоя кичеста градина,  където да е възможно да имаме и DJ? Става дума за вечерна сватба през август?

Благодаря!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: taratorche в март 04, 2015, 00:21:41
Здравейте. Имам нужда от помощ. Някой има ли впечатление от ресторантите в Бургас, подходящи за сватба. Ние питахме в Хотел България, но датата вече е резервирана. Бих се радвала ако ми дадете и други идеи. Благодаря!

За коя дата става дума, колко човека? В Бургас няма много избор - приморец, мираж, нептун, океан, аква, университета, цурка, може би още 1-2 по малки. Иначе в близост - Атлантис в сарафово, поморие - гранд хотел поморие, сънсет, марина кейп ахелой.

На мен са ми всички от изброените в Бс малко депресиращи и ще търся градина някъде другаде около Бургас...
пиши в бургаската тема и прочети назад може да харесаш нещо
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,35783.405.html


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в март 04, 2015, 08:30:40
Marry1, Гранд Хотел София е добър избор според мен  *THUMBS* Хубава кухня, персонал на високо ниво.. Може би идва една идея малко тъмно, но  с допълнително осветление ще се получи. Мениджър продажби е младо, прекрасно момиче, с което можете да водите отлична комуникация, казвам го защото ние избрахме другия хотел от веригата - Suite hotel (тогава тя работеше там, а по-късно я повишиха в Гранда). Негативни коментари винаги ще има, но няма да сбъркате според мен  @}->--

ЕДИТ: от въпросното момиче знам, че понякога може да се наложи леко понижаване на силата на музиката, понеже стаите на гостите са разположени непосредствено до ресторанта, а не с 1-2 етажа отстояние.. Поставете го като въпрос :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в март 04, 2015, 15:25:02
Момичета, имам нужда от помощта ви! Трябва ми ресторант с мъничка градина за не повече от 15 гости в София или околността. Хареса ми 6аТо в Драгалевци, но прочетох много лоши отзиви и се разколебах.   :huh:
Някой може ли да ми помогне с идея за някоя кичеста градина,  където да е възможно да имаме и DJ? Става дума за вечерна сватба през август?

Благодаря!

Много пъти е ставало дума по твоя проблем. Мисля че все още няма такова място в София. :(


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в март 04, 2015, 20:35:00
Аз да споделя моя опит с ресторантите, които обиколихме досега:

1. Шато в Драгалевци - на снимките изглеждаше много добре, особено градината, но като отидохме там се оказа прекалено малък дори и за 50-60 човека, колкото ще сме ние. Освен това нямаше кой да ни обясни абсолютно нищо, трябваше да вадя думите с чингел на една служителка, която така и не разбрах каква се явяваше. С две думи - отпадна още на първо четене.

2. Той и Тя пак в Драгалевци - оказа се, че неколкократно си е сменял собственика, и пак нямаше никой, с който можем да говорим за куверти и т.н. Въпреки това ни хареса и си оставих номера и имейл адреса, за да се свържат с мен, но до ден днешен никой не ми се е обадил.

3. Ла Вита е Бела - в Сити хотела на стара планина - кувертите им бяха добре като цена и включени услуги (декорацията също се включва), управителката беше много отзивчива, обясни ни всичко подробно, но самото ресторантче просто не ни хареса за сватба.

4. Принчипи ди Пиемонте - може би най-голямото разминаване между очаквания и реалност. След запитване по имейл ми се изпрати някакво описание на условията, което трябваше да се доуточни на място. Уговорихме си среща с управителя, за който бях изчела един куп хвалби за любезността му в интернет. Посрещна ни малко резервирано като чу че става въпрос за по-малка сватба. Попитах дали сватбената торта, включена в куверта не миже да се замени със сухи мезета (тъй като си имам сладкарка) и той се изсмя и ме пита, а предяститето какво е според вас!? Аз му обясних, че в другите ресторанти става въпрос за топло предястие, а мезетата се водят по-скоро следястие, а той каза, че съм се объркала  ohmy . Както и да е, така или иначе зеленото ми дойде в повече и това определено не е моят ресторант.

5. Стара София в хотел Вега - като обстановка ми е фаворит! Единствен минус- няма градина, Кувертите са межди 50 и 70 лв, но включват неограничено количество вода, безалкохолни, хляб, а по-скъпите +натурален сок, +алкохол и +ядки. Управителят отсъстваше, но ни посрещна главната сервитьорка, която беше изключително любезна, мила, даде ни страхотни съвети и наистина ми идваше да я намачкам от кеф *INLOVE* Определено ако имаше градина, това щеше да е РЕСТОРАНТЪТ, но още не сме го отписали съвсем :)

6. Бижу на хотел Силвър Хаус - много приятно място с прекрасна градина. Изключително изчистено и семпло, търпи всякаква украса и цветова гама за сватба. Ресторантът е Г-образен и малко ме притеснява, но пък има достатъчно място за танци, а за по-малки сватби като се сложат по-малко маси ще е още по-добре :) Управителят е супер - допълнително не се таксува нищо - цитирам "ние тревата не си я продаваме" ( за изнесения ритуал става въпрос), обясни ни абсолютно всичко много подробно, абе изобщо само плюсове за този ресторант и като че ли това ще е нашият избор :) Единствено малко се двоумя, защото моят Прекрасник малко му се мръщи, че щял да се хлъзга пода (ламинат), а той се размазва от танци, а бежовите калъфи не му харесват, но всичко подлежи на доубеждаване от моя страна :)

7. Утре имаме среща за Земята и Хората - след описанието на Мармотка. Първоначалните впечатления са ОК, само дето в офертата, която ми пратиха абсолютно всичко допълнително беше таксувано и малко ще ми излезе извън бюджета. Освен това моят човек пак се намръщи на пода, но вече сме се разбрали с управителката, пък и някак си по ми харесва да са ми 7 обиколените ресторанти  :) Така че утре може да напиша отзив и от него ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: psychopompos в март 04, 2015, 21:13:00
Здравейте от едни бъдеш младоженец.
Някой има ли пресни преки отзиви от Шератон като цени, обстановка, обслужване, а също така и за колко място има, тъй като нашата сватба ще е относително малка - не повече от 60-70 гости. С удоволствие бих отишъл да проверя лично, но е трудно, живеейки в САЩ. Това, което ме е тегли към Шератон е, че е изключително близо до църквата (католическата Св. Йосиф). Отзиви за други места съвсем в центъра като например Арена ди Сердика? За Гранд Хотела прочетох малко по-нагоре, с България определено не искам да се занимавам, някое място което напълно изпускам?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в март 05, 2015, 02:17:49
psychopompos в Шератон има няколко зали (3 ако не се лъжа), едната от тях е по-малка и е идеална за вашата бройка. Обслужването, храната са на ниво, обстановката е стилна (но дали ви харесва преценявате вие). Гран Хотела също е вариант за вас, там ще се чувствате много добре, защото ресторанта не е много голям. България е за 140 души, там ще се изгубите, а има и други негативи, който не бих споделил тук. Относно цените, най-правилно е да им напишете писмо и ще ви изпратят пълни оферти, тука във форума може инфото да не е актуално.

Feribotka Силвър Хаус е отличен избор за по-малки сватби. Не бих казал че се пързаля пода, при мрамор или други твърди настилки е още по-зле. В градината наистина може да се оформи много красив изнесен ритуал.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mistarlupo в март 05, 2015, 10:14:50
Здравейте от едни бъдеш младоженец.
Някой има ли пресни преки отзиви от Шератон като цени, обстановка, обслужване, а също така и за колко място има, тъй като нашата сватба ще е относително малка - не повече от 60-70 гости. С удоволствие бих отишъл да проверя лично, но е трудно, живеейки в САЩ. Това, което ме е тегли към Шератон е, че е изключително близо до църквата (католическата Св. Йосиф). Отзиви за други места съвсем в центъра като например Арена ди Сердика? За Гранд Хотела прочетох малко по-нагоре, с България определено не искам да се занимавам, някое място което напълно изпускам?

Здравей,

Бяхме в Шератон на оглед (вече се казва Балкан или нещо такова) преди няколко седмици, залите на първия етаж са 2 - огледални, големи. Неподходящи за бройки под 100 човека. Като цяло не е лоша атмосферата, въпреки че нищо не е променено/обновено от край време. Цените са високи, но както писах в предния ми пост храната е претенциозна и хубава. За обслужването нямам идея.

Арена ди Сердика звучи като много подходящо място за вашата бройка гости. Има 2 ресторанта, панорамен и на партера. Горе гледката е много хубава, но ако правите вечерна сватба и долу става. Има много добри условия за изнесен ритуал в антична обстановка.

За Гранд Хотела има достатъчно мнения тук и в нета, порови се и ще се ориентираш :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в март 05, 2015, 10:58:16
Някой има ли пресни преки отзиви от Шератон като цени, обстановка, обслужване, а също така и за колко място има, тъй като нашата сватба ще е относително малка - не повече от 60-70 гости.  Това, което ме е тегли към Шератон е, че е изключително близо до църквата (католическата Св. Йосиф).
Добре си се ориентирал към Шератон. Имат зали от всякакъв калибър, които нямат колони по средата на дансинга. Както на всякъде и там си имат кусури. Моя съвет е, че можеш да им се довериш за храната и обслужването, ако ви позволят останалите подизпълнители (фото, видео, DJ, Украси и т.н.) си ги наемете вие. Така ще спестите голяма сума.
Пия червено вино 8) 8) 8) може и от щатите :) :) :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в март 05, 2015, 16:42:52
Много благодаря на Делийски за отзива и ние също сме се насочили натам, но днес първо ще отидем да видим Земята и хората :)

Относно Шератон - вече е само София хотел Балкан, тъй като не е от веригата на Шератон (чиито хотели са на франчайз и те са се оттеглили от България за момента). Нямам впечатления за там, пък и не съм го гледала, в Гранд хотел-а много ми харесва, но са по-скъпи кувертите от това, което ние сме предвидили :) Арена ди Сердика също е прекрасна, вижте в сайта, мисля че имаше зала/градина за около 60-70, но кувертите започват от 60 лв някъде (пак всичко е описано в сватбената им прошура, която можете да си изтеглите от сайта:).

Успех на всички, аз утре мисля да капарирам Бижу-то докато е още свободно за моята дата  *INLOVE*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: psychopompos в март 05, 2015, 18:28:19
Мерси за отзивите. Ние така или иначе ще ползваме услугите на кординатор/организатор, но аз нещо взех да губя търпение. Ако зависеше от мен вече щяхме да сме капарирали Вега, но булката нещо не е очарована от обстановката и това как се връзва с нейните идеи за украса и сега съм на вълна хотели в центъра.

Да изпускам някое място в т.нар. "идеален център"? Радисън може би? Военният клуб е, доколкото разбирам, твърде голям и скъп за нас. Някой друг не-хотелски ресторант?

Имам и още един въпрос, който може би заслужава своя тема, но все пак е по частта с ресторантите. До колкото забелязвам доста от сватбите в България са осветени до дупка през цялото време? Това въобще вярно ли е или си е моя измишльотина, и в случай, че е вярно, до колко са склонни управителите на ресторанти да намалят осветлението? Предполагам има и известен отпор от фотографите и операторите? Ако по-знаещите преценят, че това а твърде страничен въпрос, ще се радвам да го задам в нова тема. Мерси предварително.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в март 05, 2015, 20:08:33

Да изпускам някое място в т.нар. "идеален център"? Радисън може би?

... До колкото забелязвам доста от сватбите в България са осветени до дупка през цялото време? Това въобще вярно ли е или си е моя измишльотина, и в случай, че е вярно, до колко са склонни управителите на ресторанти да намалят осветлението? Предполагам има и известен отпор от фотографите и операторите?

В Радисън има 2 ресторанта, този който е на първият етаж е подходящ за вашия случай. Той също така е по-тъмен, но не е типично сватбен.

Относно осветлението, няма ли осветление, забравяте за снимки и видео. Ако е ресторанта е тъмен, колегите оператори и фотографи ще си го светнат с преносимо осветление. Ако искате нещо задушевно тип дискотека, имайте предвид, че не всички гости го харесват. Абсолютно неподходящо е такова осветление по време на ритуалите.Щом ви подтискат светлите ресторанти тип операционна зала, изберете тъмен и се договорете с видео-фото екипа кога ще снима и кога да не ви притеснява. Тъмнината не се препоръчва и по време на вечерята, има хора които ще се оплачат , че не си виждат в чиниите :) Обичайната практика е да се намали осветлението през втората част от партито, след вечерята, но по време на ритуалите отново трябва да се засилва. А за тези всичките ваши изисквания , след като решите въпроса с ресторанта ще трябва да наемете много професионален екип. За да снимаш на тъмно трябва да разполагаш с много опит и много скъпа техника.Като по-тъмен бих препоръчал да погледнете ресторант Лебед на Панчарево (който е смърт за колегите), но на вас може и да хареса, ако се абстрахирате от факта, че е извън София.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: marry1 в март 05, 2015, 20:14:35
Здравейте,
страхотни сте, много ви благодаря за отговорите и специални благодарности на alexandrova_90,  Deliysky, mistarlupo


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в март 05, 2015, 20:16:15
marry1
почистете си пощата, имате лимит на съобщенията за получаване :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: marry1 в март 05, 2015, 21:15:03
Почистих я имам капацитет на пощата от максимум 1 съобщение  O_O


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в март 06, 2015, 08:37:55
Marry1, няма проблем! Нали е затова форумът. В крайна сметка спряхте ли се на някой?


Някой беше писал за Арена ди Сердика.. А тези колони? Доста неприятно ми се струва за танци, а дори и при ритуалите, винаги ще има някой, който няма да види от тях..  :\


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: artemida777 в март 06, 2015, 13:51:56
Панорамният ресторант на Арена ди Сердика е страхотен, много светъл и приятен и има уникална панорама от три страни. Колоните трябва да видите на място, за да прецените дали ще пречат. При около 50 души мисля, че няма да има проблем, защото ще се изтеглят по-напред. Иначе при повече хора тези, които са в края са малко изолирани.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в март 06, 2015, 14:04:43
Ресторанта ми се струва супер да отида на вечеря, но не и за сватба  :\.. Мое мнение, разбира се  =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в март 06, 2015, 23:16:43
Да се похваля и аз: днес си капарирахме ресторанта - Бижу в Силвър Хаус, който си бяхме харесали :) Днес даже ми се видя още по-удобен и мисля, че няма да има "изключени" от  сватбеното тържество :) Иначе снощи ходихме и до Земята и хората, но хич не ми допадна, доста ме смутиха колоните, от които нз какво ще се вижда. Терасата е хубава, младоженският апартамент също, но самият хотел е на много странно място, където още се строи не е осветено и не се стига много лесно  :huh: Управителката (или по-скоро ПР-ката) беше много подробна и любезна и като цяло впечатленията са ми ОК, но както казах, просто не е нашето място :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в март 07, 2015, 00:04:24
Feribotka, браво, че сте усетили мястото и най-важното капарирали сте желата дата  :bravo: Успех с организацията по-нататък  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: brideee в март 07, 2015, 18:54:21
За Арена ди Сердика мога да кажа, че повече от 50 човека много трудно ще се съберат в панорамния ресторант ( по мое мнение просто няма да остане място за танци). Аз го бях харесала за нашата сватба, но сега съм много щастлива, че не го капарирахме, защото бройката на гостите ни скочи от 50 на 70 и нямаше да се съберем. Всъщност това, което ме отказа от този ресторант беше управителят, който ми направи доста лошо впечатление.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в март 07, 2015, 20:16:19
Благодаря :)

Днес си запазихме и час за църковния брак - ходихме в най-големия студ и сняг  :[ Ама добре че моят красавец ми угажда, и вече съм много спокойна   *INLOVE*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Cerise в март 09, 2015, 11:16:28
Аз да се отчета, че нямах време тия дни:
Ходих до ресторанта - супер е! Притеснението ми, че залата ще е голяма и ще стои празно отпадна, залата е чудесна.
Управителката ми направи много добро впечатление, направо подскачам от радост. /това, което не ми беше харесало от снимките, продължава да не ми харесва, но без никакви други изненади./


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в март 09, 2015, 11:19:21
Браво, Черешке, това е супер!!  :bravo: Последно, реши ли цветовете или есенно - по подразбиране жълто, оранжево, кафяво?  :girlhide:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Cerise в март 09, 2015, 11:21:12
Браво, Черешке, това е супер!!  :bravo: Последно, реши ли цветовете или есенно - по подразбиране жълто, оранжево, кафяво?  :girlhide:
Червено и златисто, но да, като цяло в тази гама.
Иначе получих предложение, ако сама си правя украсата после да я продам на рестората. Което ме устрои напълно.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в март 09, 2015, 11:26:22
О, това е супер. Разбира се, зависи дали ще я изкупят на дадените от теб пари, но е прекрасно.. Хем избираш кактото ти харесва на теб, хем после не се чудиш какво да правиш всичките неща  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в март 09, 2015, 12:47:21
Черешке, за кой ресторант става въпрос, че ми стана интересно къде изкупуват украса  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Cerise в март 09, 2015, 18:51:34
Гранд хотел Шумен


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в март 10, 2015, 12:31:58
Ех, да...в София няма такава практика  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Future_Bride в март 24, 2015, 13:32:47
Спрели сме се на ресторант "Хоризонт" (Варна), но тъй като се намираме в София, тепърва трябва през април да разгледаме мястото и да преценим декорация, менюта и т.н. Някой друг да сподели отзиви от ресторанта? :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в март 24, 2015, 14:01:11
Абсолветнският ми бал беше в Хоризонт.. Предполагам вътре ще сте.. Малко е изнервящо това с етажирането на ресторанта.. Има една основна площ, където най-веоятно ще разположите дансинга и вашата маса с още няколко, но останалите са на задигнато ниво, а има и друго, което е пък по-ниско (разликата е от по 1-2 стъпала, ама е дразнещо).. И не се вижда дансинга от част от масите, не знам колко хора ще сте де.. Сигурно ще успеете да ги разпределите, така че да е ОК за всички..  Обслужването е добро, за храна не мога да кажа, все пак бяхме на бал, не сме хапвали много, много.. При нас направиха проблем и след 24ч. ни накараха да слезем в бара, понеже ресторантът приключвал.. Предполагам сте го коментирали това.. Друго не се сещам  =] Има прекрасна градина и тераса, супер мега красиви снимки ще се получат  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Future_Bride в март 25, 2015, 14:17:31
И моят абсолвентски беше там :) Иначе за сватбата - и нас ни предупредиха, че ще продължи до 24ч., но предвид факта, че започваме изнесения ритуал в 17:30ч., честно казано не искам да продължава до по-късно. Вече, ако желаем да продължим забавлението, има си наистина бар долу и "младите" вероятно ще слезем да потанцуваме още (ако имаме сили).

Причината да избера сватбата да бъде точно там беше заради снимките и прекрасната гледка при изнесения ритуал, наистина е вълшебно. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: nadia_hristova в март 27, 2015, 00:05:30
Ние се спряхме на хотел "Вега". Всъщност други места не сме и гледали, ресторанта ме грабна още от снимки и при първия оглед се прибрахме уверени, че това е нашето място. Искрено се надявам да сме направили добър избор. Скоро ще разберем.  :danceg:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: fanimira в март 27, 2015, 08:23:26
И моят абсолвентски беше там :) Иначе за сватбата - и нас ни предупредиха, че ще продължи до 24ч., но предвид факта, че започваме изнесения ритуал в 17:30ч., честно казано не искам да продължава до по-късно. Вече, ако желаем да продължим забавлението, има си наистина бар долу и "младите" вероятно ще слезем да потанцуваме още (ако имаме сили).

Причината да избера сватбата да бъде точно там беше заради снимките и прекрасната гледка при изнесения ритуал, наистина е вълшебно. :)
Извинете, че се намесвам в темата, но няма ли да е малко неудобно да казсате на хората, че трябва да си тръгват в полунощ. И как мислите да го направите? Вие или наптаво от ресторанта ще им казват? Аз не знам кога ви е датата, но лично за мен, ако е лятна вечерна сватба е почти невъзможно да приключи преди полунощ. А вие май искате да приключва по-бързо?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: dreamcometrue88 в март 27, 2015, 08:54:56
Ние се спряхме на хотел "Вега". Всъщност други места не сме и гледали, ресторанта ме грабна още от снимки и при първия оглед се прибрахме уверени, че това е нашето място. Искрено се надявам да сме направили добър избор. Скоро ще разберем.  :danceg:

Уау, един месец предварително търсите ресторант, смело :-)))
На кой куверт се спряхте? Аз още се чудя с или без включен алкохол...


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Future_Bride в март 27, 2015, 13:47:28
Извинете, че се намесвам в темата, но няма ли да е малко неудобно да казсате на хората, че трябва да си тръгват в полунощ. И как мислите да го направите? Вие или наптаво от ресторанта ще им казват? Аз не знам кога ви е датата, но лично за мен, ако е лятна вечерна сватба е почти невъзможно да приключи преди полунощ. А вие май искате да приключва по-бързо?
Като цяло смятаме, че са достатъчно интелигентни хората, които сме поканили, за да реагират адекватно на призива на DJ-а, който насочва партито след 24ч. долу в бара. Плюс това тук не става въпрос за личен избор да "приключва по-бързо" (това беше леко безвкусно и нападателно от Ваша страна, просто отбелязвам ;)), а за политика на ресторанта.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: fanimira в март 27, 2015, 14:02:31
Нищо лично, стана ми странно, че вие се съобразявате с ресторанта, а не той с вас. Все пак това е вашия ден  =] Според мен младоженците са хората, които решават, а не ресторанта, ДЖ или други там замесени в организацията. Все пак който плаща той поръчва музиката! Но такова съобразяване с клиента все още е чуждо за повечето БГ фирми в обслужващия бизнес, ако мога да ги нарека. А относно "да свърша по-бързо" е перифразирано от ваш пост!  :offtopic: Всеки си има различен вкус, който не знам защо въобще обсъждаме в тази тема  *crazy*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: emmmmmy в март 27, 2015, 14:19:22
Ние бяхме уведомили диджея и  той си приключи тържеството по професионален, деликатен и тържествен начин, 5 минути преди полунощ, че после таксите бяха височки и не ни влизаха в бюджета. :)Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Nelka88 в март 27, 2015, 15:04:19
Интересна дискусия се е заформила тук.
Ние също държим купонът в ресторанта да приключи до към 0:30 - 1 часа и после да ходим на афтърпарти другаде. Това няма нищо общо с таксата за овъртайм, просто така си искаме.
DJ-ят ни знае за това и вероятно ще  го направим с последен  танц, най-елегантно ми се вижда като решение.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: lorka888 в март 27, 2015, 15:08:59
Нашето желание също е да приключим по-рано,поради причината,че ще имаме много гости от провинцията, които ще искат да се приберат. Дали сме начален час в ресторанта 16:30-17:00. Ако не ви приеснява условието на ресторанта значи няма проблем. За всеки влак си има пътници ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: nadia_hristova в март 27, 2015, 15:12:29
Уау, един месец предварително търсите ресторант, смело :-)))
На кой куверт се спряхте? Аз още се чудя с или без включен алкохол...
Всъщност бяха 3 месеца, но тогава и това ми се струваше твърде скоро до датата ни.

Ние се спряхме на куверта от 49лв., защото ще си внесем алкохола, ядките също. Куверта с включен алкохол оскъпява всеки куверт с 20лв. По броя на нашите гости това прави колко 1500лв. Ние със сигурност ще се впишем в по-ниска сума, но това си е индивидуално за всяка сватба, гости, т.н.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: karanesheva в март 27, 2015, 16:16:55
Бях миналата година на сватба, към 11,30 часа сервитьорите започнаха да вдигат масите и ДЖ да си събира  апаратура, без никой да пожелае лека нощ. Сватбата си приключи в 12 часа и всички си разотидоха. Има много начини за приключи една сватба в 12 часа и без да обидиш и оставиш гостите си недоволни. Дневните сватби как са в 17-18 часа приключва всичко.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: nansita в март 29, 2015, 20:49:50
Нас, например, ни предупредиха, че след 24ч живущите във вилната зона до ресторанта се обаждат на полиция и след това е ясно какво се случва. Първо посещение- предупреждение; второ посещение - глоба, която трябвало ние да покрием. Дори да не са прави, предпочитам да платя тия пари за овъртайм на DJ и да преместя купона в залите на ресторанта, отколкото да ги платя на държавата. =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в май 27, 2015, 07:00:22
 Здравейте, искам да помоля , ако има някой запознат със сватбите в Монтесито, да даде информация. Интересуват ме ориентировъчно цени на кувертите, какво се включва в тях, както и какъв е минимумът за ангажиране на балната зала. Благодаря предварително.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в май 27, 2015, 07:59:55
Мини, ако говориш за Бална зала София (Резиденция Тера) минималния брой гости, при който поемат организирането на събития е 80души.. Предполагам, ако сте 70, а платите за 80 пак няма да е проблем за тях, а по-скоро за вас, но като минимално бройка е дадена 80души. Цената на кувертите беше 90лв за 80човека и 80лв за над 90 до 120души, след това става 70лв май.. Това не включва цветя, но включва богато меню, неограничено безалкохолни напитки, бира и вода... Това си спомням.. Няма оувъртайм само на сервитьорите се заплащаше нещо... Пусни си запитване, защото променят условията постоянно.. Аз се срещнах с организаторка в средата на Януари, а един месец по-рано условията бяха далеч по-задоволителни.. Може да има промяна и сега  =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в май 27, 2015, 19:39:14
Мини, ако говориш за Бална зала София (Резиденция Тера) минималния брой гости, при който поемат организирането на събития е 80души.. Предполагам, ако сте 70, а платите за 80 пак няма да е проблем за тях, а по-скоро за вас, но като минимално бройка е дадена 80души. Цената на кувертите беше 90лв за 80човека и 80лв за над 90 до 120души, след това става 70лв май.. Това не включва цветя, но включва богато меню, неограничено безалкохолни напитки, бира и вода... Това си спомням.. Няма оувъртайм само на сервитьорите се заплащаше нещо... Пусни си запитване, защото променят условията постоянно.. Аз се срещнах с организаторка в средата на Януари, а един месец по-рано условията бяха далеч по-задоволителни.. Може да има промяна и сега  =]

Благодаря за отговора, но всъщност питам за Монтесито. Те имат ресторант, а на другото му казват мисля бална зала - голямата зала. Интересувам се там как стоят нещата.  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в май 27, 2015, 20:04:46
Извинявам се, тук няма много коментари от Монтесито, за тази година нито една от булките не знам да е избрала този ресторант... Ще се наложи да се върнеш назад в темите или професионалистите да помагат. Те може и да имат сватби там :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в май 31, 2015, 17:59:01
Здравейте на всички! Ето, че първият ми пост ще е на тема ресторанти, много болно ми се е получило от сега  :'( Но каквото сам си причиниш :D

Нашата дата е юни 2016, та имам година, но тъй като покрай една командировка имах много време, поне по сайтове и фруми се нагледах на какво ли не.

Та, ресторант нямаме още  :) Но какво мога да кажа за сега: Грийнвил (ПаркИн на Радисън) отхвърлвн от мен. Бях там, говорих и с дамата, не е за нас. Първо, че не ми хареса  разположение на масите.Мисля ще успеете да се виждате с гостите, но... И имат точно по средата един огромен бюфет (не се мърда). Казаха ми капацитет 120-130 някъде, аз не го видях. Ние тръсим за около 100 човека. Отидох там основно заради столовте. Всяка булка предполагам си има нещо, на което държи, аз не искам да покривам столовете . Та моето търсене е до ресторант с хубави столове. Градината,с която се гордеят в Грийнвил за мен е малка, не мислете да имате церемония там ,ако имате над 50 поканени и имайте предвид, че ще са прави. За мен това не е градина, а фонтан с 4 храста около него.Снимките предполагам все пак ще изглеждат ОК ако са само булката и младоженецът. Килимът- стар, направи ми впечатление, изтъркан на някои места, на други сякаш са пришили неизползвани парчета. Столовете леко олющени, но все пак ок.

Берлин - отговориха ми, че правят някакви ремонти на хотела или на целия комплекс и изобщо не знаят ще имат ли церемонии през 2016  :'( а той ми беше най-големия фаворит, много съм тъжна.

Монтесито- следващото ми ходене е натам. Мой колега се жени там миналата година и много го похвали, те са били в ресторанта, не залата. Предупредиха ме да действам бързо, защото заради облика си, в момента датите се заемат страшно бързо за много напред.

Та за сега е това от мен.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в юни 01, 2015, 08:01:33
Gehenna, според мен по лично мое мнение, Монтесито е малко прекалено помпозен и пищен... Това разбира се е въпрос на лично мнение и разбирания, но леко ми циганее... Берлин е доста по-изчистен и стилен ресторант  =] Тера е между двете по средата, нито прекалено, нито много семпло..

Оф, последните ми два поста са за Тера, а дори не си правя сватбата там... Поне пари да ми дават  :funny: :[


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: dreamcometrue88 в юни 01, 2015, 08:25:47
Съветвам те да не се захващаш с Берлин, големи драми бяха, ще има ли, няма ли да има церемонии, тазгодишните булки бая закъсахме като отмениха сватбите.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в юни 01, 2015, 08:49:59
Ресторантът, който избраха повечето от булките, след нелепия фалит на Берлин (можеш да погледнеш отделната тема за това в този раздел някъде беше) е на Хотел Вега - р-т Стара София, което ще рече, че като цена/качество/визия се доближава максимално  @}->--


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Tinkata в юни 01, 2015, 08:55:18
И на мен Монтесито ми идва прекалено натруфен - но вкусове всякакви, иначе цените там са приемливи *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Miele в юни 01, 2015, 09:00:25
На мен също Монтесито ми е прекалено натруфен и някак помпозен.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в юни 01, 2015, 10:15:21
Благодаря за съветите!
Снощи точно и с това се занимавах- да чета какво е станало покрай Берлин тук във форума. Но те така или иначе учтиво ме отрязаха, та няма какво да го мисля.

Вега го гледах основно от сайта и честно казано  ми се струва,че за 100 човека ще е тясно там, може само на мен да ми се вижда така... За сега не се ориентирам към него, нещо не ме грабна. Вярно, че е друго да го видиш на място.

Вече съм отправила запитване и към резиденция Тера, нямам още отговор от тях, но съм съгласна, че относно външен вид ми харесва повече от Монтесито, майка ми чак се учуди,че го оглеждам (познавайки ме и вкуса ми), но искам да видя и двете.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в юни 01, 2015, 10:26:52
И на мен Монтесито ми идва малко в повече :) Вега е прекрасен (Стара София), но е малък за твоята бройка :) Моят (Бижу в Силвър Хаус) според мен ще ти хареса също, но отново е за около макс 70-80 човека, за да ви е комфортно :) Успех с търсенето  *INLOVE*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в юни 01, 2015, 10:37:57
Забравих за бройката от 100човека, малък е 100%. Ние по същата причина се отказахме от него  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: dreamcometrue88 в юни 01, 2015, 13:01:49
На Вега максимумът му е 90 човека.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в юни 01, 2015, 13:46:16
Резиденция Тера е една прекрасна бална зала. От началото на този сезон 2 пъти съм бил там, и в двата случая клиентите са останали много доволни.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в юни 01, 2015, 13:53:12
Ще очаквам отговори и ще споделя кое как :) Ще мога и прясна информация след 2 седмици да дам за Лебед (ако някоя дама не ме изпревари), че сме на сватба там.

А относно Глория палас, някой може ли да сподели как изглеждат столовете им без покриване  :[ защото гледах снимки и чета тук, но само покрити ги виждам и ми направи впечатление, че са поне 2 различни вида и само до там.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в юни 02, 2015, 08:10:20
Ммм аз Лебед много го харесвам, но го изключих още в началото заради тъмната обстановка и лошите коментари, но дано да е ОК на сватбата, която ви предстои там :) Виж и Интерпред, на мен малко в повече ми дойде зеленото и има едно неприятни колони, но също е ОК, както и Земята и Хората - една булка много го беше похвалила, но на нас не ни допадна :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в юни 02, 2015, 13:27:46
 Момичета, искам да ви попитам за юни 2016 от сега ли трябва да правя контакт с ресторантите и да капарирам? Аз се мотая тук в темата с цел да събера мнения и да си улесня избора по-нататък, но виждам, че вече има булки, които ходят на огледи  ohmy. Не е ли рано??? Изобщо някой би ли ми приел капарато за след една година?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в юни 02, 2015, 13:29:35
В общия случай могат да ти кажат, че е прекалено рано и не знаят какви ще са цените на кувртите за догодина... По-скоро пристъпи към капариране и запазване на конкретна дата през октомври най-рано.. Лично мое мнение  =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: lorka888 в юни 02, 2015, 13:43:43
Зависи каква дата сте си избрали,ако някаква по-особена е по-добре по-рано, но чак толкова според мен е прекалено =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Blue_Sapphire в юни 02, 2015, 14:42:11
minimouse ,  аз също планирам сватба юни 2016  :). И да ти кажа не се посвених да си резервирам ресторант и то още миналия месец :girl_wink:. Никой не ме е върнал, нито даже са загатвали, че е рано. Моята сватба ще е в Стара Загора, ако това има някакво значение.

Проучвам фотографи и цените за различните пакети и ДЖ и от тях никой не ми отказа оферта за догодина. Приеха си го съвсем нормално запитването, даже казаха че все повече хора си подготвят събитието година по-рано. Дори един фотограф ми отказа поради ангажираност на датата. *crazy*

 И ако ресторанти и най-важните подизпълнители е добре да се капарират отрано и не би следвало да е изненада, то да ти кажа, че и професионалисти, които са по-скоро в графата "Екстри" приеха нормално запитването - имам предвид струнно трио за придаване на атмосфера по време на коктейла. Дори ме подканиха с ангажирането на датата.

Също така и някои от фотографите, с които говорих ми казаха, че имат няколко дати вече ангажирани за 2016г.

След всички тези писания исках да споделя, че ако си харесала ресторант или някой от по-важните подизпълнители - резервирай си ги. Не е рано. Не се притеснявай, че някой ще те вземе с насмешка, че го питаш за такъв дълъг период. Всички, с които говорих споделиха, че юни напоследък им е по-натоварен дори и от месеците май и септември.  Разбира се, ако още не си се насочила имаш време... :good_luck: :good_luck: :good_luck:

И още нещо да ти споделя за юни 2016 - незнам дали ще имате църковен брак :priest:, но 18.06.16 е Черешова задушница, а след това са Петрови пости до 29.06.16 и тогава не са позволени венчавките (понякога ги позволяват със специално разрешение на Синода)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в юни 02, 2015, 14:52:22
Blue_Saphire има ли готов църковен календар за догодина? Мога ли да проверя и за другите месеци?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в юни 02, 2015, 15:09:09
minimouse аз не съм търсила специално, но някои църковни празници ги погледнах. И точно, защото видях, че Великден се пада така, че ще има Петрови пости, та искахме да сме сигурни, че ще имаме избор и, че можем да сключим и църковен.

А и аз съм си фиксирала желана дата и не искам да местя  :badgirl: До сега никъде не са ми казвали, че датата ми е заета, ноооо са ми казвали как има запитвания вече. Това колко е тактика не знам. Но и мен не са ме върнали от никъде и не са ми казали "рано е за капаро".

Аз специално "бързам", защото лятото ми е свободното време. Просто работата ми почва септември- октомври и няма мърдане дооооо... ми края на март. И ако не си направя срещите сега и да си организирам всичко възможно, зимата ще полудея.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Blue_Sapphire в юни 02, 2015, 15:28:03
minimouse, капацитета за съобщения е пълен и не мога да ти изпратя. Изчисти и ще ти пратя каквото знам! ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в юни 02, 2015, 15:33:50
 Включвам се отново с пост по темата, че малко се отклоних с този църковен брак.

 Тъй като видях, че доста от вас намират Монтесито за натруфен искам да кажа следното - като го гледах по снимки реших, че е най-ужасното, селско място за сватба. След това имах възможността да посетя две сватби там и честно да ви кажа останах доста приятно изненадана. На живо цветовете не са така натрапчиви, залата е много просторна, "дишаш" спокойно, а и някак тази бална обстановка създава още по-празнично впечатление. Много ми хареса обслужването там, както и храната. На кратко той ми е в чек листата, но имам опасения, че искат минимум 130 човека, а ние ще сме около сто.

В резюме - това, което търся аз в един ресторант е най-вече добро обслужване, добра храна - и като качество, и като количество, приятна обстановка, и що годе приемлива цена на кувертите / знам, че за 40-50лв/ едва ли ще получа гореизброеното. Просто ми е важно гостите да се чувстват добре и да не си ходят гладни, защото честно казано бях гост на една такава сватба и останах много разочарована.

Много ще съм благодарна, ако давате мнения, предложения, препоръки  @}->--


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: opice в юни 02, 2015, 15:44:59
Не знам къде е мястото да попитам, булките от София, след ресторантите ще правите ли някакво afterparty? На нас ни се иска да идем на някакъв пиано бар, друг бар или нещо такова, но не знаем къде. Някакви идеи? Смятам, че ще е супер забавно да идем така с роклите, костюмите на някакво нощно заведение ;)  :DANCE: :DANCE:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Miele в юни 02, 2015, 20:41:42
minimouse, нашата сватба същоя я планувахем една година. За мен датата беше от изключителна важност, за това и си запазих избрания ресторант около 12м по-рано. Така бях доста по-спокойна и уверена, че мястото което искасм ще си е за нас @}->--

opice, ние мислим за афтър парти. Мислим за някой рок клуб, при това както сме с костюмите и роклите, мисля че ще стане забавно. Стига да имаме сили де :danceg:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в юни 02, 2015, 20:48:25
minimouse аз също не мисля, че е прекалено рано...професионалистите, с които се срещах имаха запазени дати преди повече от година, ресторантите - също :) Така че хубаво, че си се ориентирала по-рано, ще ти е по-спокойно за всичко :) Аз вече си дадох мненията за ресторантите, които бях набелязала :) Друг, за който се сещам, който ми допадна - Той и Тя в Драгалевци...май вече не се казва така, но ресторантът е същият...за съжаление не получих обратна връзка от тях с оферта, но ако ти хареса - пробвай :) Успех  *INLOVE*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: galeto09 в юни 04, 2015, 21:30:44
Здравейте, включвам се и аз с въпроси за място. Някой има ли мнение за хотел Акорд? Има доста примамлива оферта на сайта, но досега нищо не прочетох за него. Дали заради местоположението никой не го има предвид =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в юни 04, 2015, 21:49:19
Разрови се в по-старите теми, има доста отзиви, до колкото помня повечето положителни :) Не е толкова зле местоположението, доста близо е до центъра ;) Друг голям ресторант за който се сещам е Лаура - за по-големите сватби :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: lorka888 в юни 05, 2015, 07:50:24
Акорд ми беше фаворит,но е много малък за мащаба на сватбата ми. Има булки със скоро отминали сватби там, те да споделят.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в юни 05, 2015, 10:13:31
 За последните две години бях на две сватби в Акорд. Мога само да го похваля. За този куверт храната и обслужването са абсолютно адекватни, безалкохолни на корем, тортата мисля, че също влиза в куверта, като и двата пъти беше много красива и вкусна.
 За мен лично проблем е интериорът. Не ми харесва как изглежда ресторантът. Иначе всичко друго е ок.

P.S. Мисля, че Акорд е един от ресторантите чийто дати най-бързо се изчерпват. Не бих казала, че никой не го има в предвид.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в юни 05, 2015, 10:14:32
Именно интериорът ме спря и мен и дори не сме ходили да го гледаме :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в юни 05, 2015, 10:18:31
 А и забравих да кажа, че храната не е точно гурме. Имаше и разни пържени кюфтенца в платото с топли мезета. По-народно е някак, но пък е вкусно и е в достатъчно количество.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Cerise в юни 05, 2015, 10:56:08
Моя приятелка си прави сватбата там - изключително доволна беше. А относно цветовете на интериора - тя успя да ги направи каквито и трябваха със светомузика. Страхотна лилава сватба си спретнаха.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: galeto09 в юни 05, 2015, 12:54:13
Благодаря ви, уж търсих в старите теми,но нищо не намерих... :[
Определено ще звънна и ще проверя за нашата дата. И мен ме притеснява малко интериора, но реално ако мога да спестя от безалкохолни и калъфи за столовете, ще мога да си позволя и малко повече за украса, така че да е в тон с помещението :)
Ще споделя повече като го видя на живо.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в юни 05, 2015, 13:14:32
Разбира се, не го подминавай :) Виж и Лаура (шак са включени доста неща в куверта и е с кръгли маси, които аз много харесвам) - една приятелка си го е запазила за сватбата и е много доволна досега ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Miele в юни 06, 2015, 07:27:35
galeto09, нашата сватбата ще бъде в Акорд. За сега съм много доволна от нещата, които сме говорили с управителя, който е много мил и отзивчив. Не го бях чувала цяла година, но ми е някак спокойно. На живо интериора не е толкова натрапчив, много е хубаво. За обслужаването ще мога да кажа след 27ми :) Иначе до колкото съм запозната имат сватби всеки петък, събота и неделя :D


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в юни 07, 2015, 19:14:46
Благодаря за отговора, но всъщност питам за Монтесито. Те имат ресторант, а на другото му казват мисля бална зала - голямата зала. Интересувам се там как стоят нещата.  :)

Мини, ако вече не сте ходили там- да ти кажа аз  :) петък ходихме с мъжо и разгледахме както ресторанта, така и залата. Аз лично харесах залата повече от ресторанта  =] И двете са по-хубави на живо, наистина на снимки ми изглеждаше я прекалено жълт, я натруфен и т.н. Като си на място е друго. Лично на мен ми хареса залата повече, защото е висока, чак после се усетих, че на места в ресторанта (стига мисля да си над 175 примерно) ако разпериш ръце, ще пернеш някой полилей  :[ Или поне така ми се стори. Та като влязохме в залата, едно просторно, красиво, няма колони. Ако бяхме с гости от 140 човека, дирекно щях да капарирам, признавам си.

Но тъй като сме само 100 и делнична сватба не ни устройва (през седмицата я отдават и за 80 човека гости примерно), огледахме пак ресторанта и тръгнахме в дълбок размисъл.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в юни 07, 2015, 20:15:13
 Gehenna, всъщност какво е условието относно ресторанта за през уикенда? Минимум 100 човека?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в юни 07, 2015, 21:09:25
Да- ресторантът от 100 нагоре, залата от 140 нагоре. Предполам може и 90 за ресторанта. На офертата пише, че важи за над 100 човека, не съм и питала за по-малко за ресторанта, само за залата.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: artemida777 в юни 08, 2015, 14:46:05
Включвам се с положително мнение за Метрополитън - надминаха очакванията ми! :bravo: Страхотна обстановка, много стилен и изчистен, дава възможност да се развихрите с украсата. Обслужването беше много на ниво, от мениджърката и салонния управител до сервитьорите и рецепционистите, всички много възпитани, любезни и усмихнати. Храната беше страшно вкусна и прясна, разрешиха ни да внасяме алкохол без такса, върнаха ни абсолютно всички бутилки, даже тези, в които имаше останал един пръст алкохол. А в апартамента имахме подарък малка тортичка(много вкусна) и бутилка вино. Горещо препоръчвам! *THUMBS*
Куверти - 50-70лв, включват освен избраната храна, чаша концентрат и чаша вино(ние ги заменихме с безалкохолни), франзелки, масло, неограничена вода, малък апартамент за първата брачна нощ(ние си доплатихме за голям апартамент с джакузи), огромен паркинг, уелкъм дринк с хубаво шампанско(подчертавам хубаво, не Искра, примерно). Идеален за 50-120 души.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в юни 14, 2015, 07:47:44
Снощи с мъжо бяхме на сватба в Лебед (Панчарево), та да споделя впечатленията си и от там  :)

Изнесента церемония беше на "кея им". Тоест малко след външната им градина има пътека и води до  нещо като кръгъл кей, от който се вижда местността, езерото, общо взето наистина много красиво място за церемония!  Имаше предостатъчно място за гостите :xixixi: Бих ги посъветвала да го постегнат обаче, не е боядисвано скоро.

Ресторанта- все още е в същата тоналност. През оставащата светла част от деня реално нямаше проблем, вечерта пуснаха отгоре някакъв прожектор, който осветяваше бих казала много добре. Поне от гледна точка на гостите, никакъв проблем, чувстваш се комфортно. Реално ако на някоя булка и харесва като дизайн и място- бих и казала да не се притеснява толкова, че ще е като в пещера  :)) Не е! С нетърпение очаквам да видя някоя снимка, но мисля, че вътрешно неправилно  го дамгосах като "прекалено тъмен", отново като Монтесито трябва да го видиш на живо.

Менюто- салатата и мезетата бяха перфектни. Аз лично останах много доволна от подбраните сиренца, бяха екстра. Имаше синьо сирене, swiss cheese, камембер, мисля и още 1 вид, но за него нямах просто място вече  :[ Аз лично ям камембер в промишлени количества, обожавам! И останах доволна, хубаво беше.

Предястието беше палачинка, пълна с пилешко месо мисля и още нещо- от него ядох най-малко. Не беше по моя вкус, но аз принципно рядко харесвам солен вариант на палачинка. Мъжо много я хареса, както и другите гости. За вегетарианците донесоха нещо като препечени плочки сирене. Ако знаех, че ще е това във вегетарианското меню, щях да поискам това!!  :funny: Миришеше и изглеждаше божествено!

Основно- мисля пилешко роле, вътре с .. бекон? Май бекон беше и малко кашкавал. Докато стигна до основното вече бях овършала второ плато мезета (заедно с друга гостенка на сватбата, седеше срещу мен... двете мноого се развихрихме като видяхме сиренцата  :[ ). Та от него буквално просто опитах. Беше с гарнитурка картофено пюре.  И двете неща бяха ОК.

Вегетарианското беше ориз с нещо отгоре, не успях да го огледам добре, защото докато го видя, гостите го бяха привършили  =] та явно е било вкусно.

Сервитьорите- много активни, щъкаха постоянно. Не съм сигурна колко бяха на брой, мнимум 4-5 човека. Спокойно може и да са били повече. Поръчах на 3 пъти минерална водичка, носеха я за 30 секунди. Мъжо помоли да напълнят отново каничката с ракия- отново много бързо.

Нямаше други хора вътре, защото и аз съм чувала истории за хора във ВИП частта. Навън имаше някоя друга маса с хора, но не влияят на сватбата по някакъв начин. Освен да пооглеждат гостите, които пушеха навън  =]

По мое мнение- отлично място за изнесена церемония, хубав и изчистен ресторант, храната е на ниво. Просто не е това, което аз търся  =] Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в юни 16, 2015, 13:42:14
Явно ми се пада да си пиша тук мнение след мнение  =] Но да се похваля, че вече сме си плюли по датичката в резиденция Тера, та готови смеее  :danceg: :danceg: :danceg: :danceg:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в юни 16, 2015, 13:48:30
Браво, Тера е супер... Ще има ли или няма да има цветя в куверта хаха  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в юни 16, 2015, 13:56:58
Има, има цветя! Реално сега са го направили да избереш между украса с цветя или уелкъм дринк (с някакви плодове и подобни неща нали, не само шампанско) и което си избереш, то ти влиза в цената. Можеш да си доплатиш за другото ако искаш и двете, но аз даже не питах колко ще искат за включване на двете :[ Ще купим шампанско за уелкъм дринка и имам голямото желание да изпека шугър куукис за гостите, като нещо лично от мен. А и стават много лесно. Има време де  :torte:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в юни 16, 2015, 14:00:29
Браво, добре са се усетили  :bravo: *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: dodis в август 06, 2015, 09:30:33
Здравейте,
Нашата сватба беше в резиденция Тера ( или също позната като Бална Зала София). Много много много съм щастлива с избора си! Това беше първото място, на което отидохме да проверим и след това където и да ходихме не успяха да ме спечелят. Бяха страхотни! Като се почне от украсата, цветята, изнесения ритуал и се мине през професионализма на кетеринга и вкусната вечеря.
Едно от най-важните неща, с което ме спечени залата е това, че е много хубава обстановката, побира 130-150 човека без проблем и няма колони- всички виждат всичко и не се чувстват отделени както е в други популярни заведения... Не знам какви са цените сега, понеже ние запазихме миналата година септември, но при нас в цената се включваше вечеря 4 степенно меню ( без тортата), безалкохолни без лимит, украса, цветя и външна украса, не помня точната бройка, но да кажем 10 човека персонал, имат си безплатен паркинг и хората могат да си вземат колите на следващия ден и така.... Горещо препоръчвам!!! :girl_wink:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в август 06, 2015, 23:04:05
Резиденция Тера е едно чудесно място и една от малкото бални зали в София. Условията, макар на пръв поглед да изглеждат височки като цени, всъщност са доста изгодни. Но макар да ви казват че побира 150 (и повече) човека, не ви съветвам да препълвате залата чак толкова. Може би повече от 130 вече ще е дискомфортно.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в август 07, 2015, 08:27:25
Аз мисля, че отговорът им "колко побира" варира според първоначалното ти запитване и евентуално казване на бройка.
Ние като попитахме за оферта за минимум 90 човека (вече станали 100), на живо като се видяхме, не казаха цифра, по-голяма от 130 мисля, даже май ни говореха за комфортно пребиваване на 120 за вчерта.

Та ако попиташ за 130, предполагам ще кажат "можем и 150", просто защото много често добавяш някой друг гост.

Тя сигурно може да побере 150, но друг е въпросът дали ще могат да си режат месото както се казва  :))


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в август 07, 2015, 10:55:01
По мойто скромно мнение в залата за повече от 120 души би било тесничко - не че няма да се съберат, но мястото за танци намалява...
Залата е прекрасна, за който харесва такъв тип - за някои хора идва малко тежичка обстановката..
Някой беше писал преди време че вече не предлагат цветя в куверта, поради факта че много булки искат цветя извън сезона и това първо затруднява организаторите и второ излиза ужасно скъпо и са имали два варианта или да надуят още цените или да не ги предлагат повече - май че вече няма цветя в куверта - не знам - някой с по - прясна информация да каже... :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в август 07, 2015, 10:57:43
Сега отново предлагат и цветя, доколкото чух аз  :'( Здраве да е  :girl_haha:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Exttasy в август 07, 2015, 11:01:29
Здравейте, да се включа и аз по темата, в процес на търсене сме още..  :)

Офертата, която имам от Тера е 80лв. на човек (за около 100 души) и включва 4 степенно меню, неограничено вода и безалкохолни напитки, и избор между: украса с цвета или уелкъм дринк с шоколадов фонтан и сезонни плодове. Аз питах колко ще ми струва допълнително ако избера и двете, и отговора, който получих беше - около 800лв.  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: florence в август 08, 2015, 11:02:26
Виждам, че тук се пише предимно за ресторанти в София, но ако има пловдивски булки, моля да споделят информация за Новотел Пловдив и Тримонциум. Имаме дата, фото и видео, но от Империал, на който бъдещият ми мъж много държи, още не ми дават отговор за нашата дата (03.09.2016), защото имали някакви семинари, които още чакали да им потвърдят. Търсим хубав ресторант, с  изискана обстановка, с възможност за изнесен ритуал, за 130-150 души.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в август 08, 2015, 13:26:06
Здравей Florence, можеш да погледнеш в Пловдивската тема - там има информация за всичко в Пловдив :)
Иначе според мен за твоята дата е нормално да не порвърждават защото още е много рано,  обикновено капаро и запазване става около 10 месеца преди сватбата най рано, а до твоята дата има повече от година. Преди и аз исках всичко да си Запазя от рано, но разбрах че не става така - ресторантите не се наемат с такъв дългосрочен ангажимент... Все пак пожелавам успех :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в август 10, 2015, 11:06:24
 В резиденция Тера имат ли минимум за резервация? Ние най-вероятно ще сме около 80 човека и все още се ослушвам и си правя списък с възможни места...


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в август 10, 2015, 11:07:33
Спомням си, че ако сте под 80 човека, няма да ви вземат, т.е ще ви вземат, но трябва да платите 80куверта.. Приемат минимум 80 човека, като тогава цената на куверта е 90лв, над 100 е 80лв, над 120- 70лв, нещо такова беше :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: florence в август 10, 2015, 13:10:08
milenkata, в пловдивската тема също съм си задала въпроса, но никой не отговаря :( иначе проблемът идва, че явно по това време в Пловдив има някакви мероприятия, свързани с Панаира, защото и от Новотел Пловдив също не могат да ми дадат отговор дали датата е свободна до края на август. Явно просто такава дата сме си избрали  :GROAN: :GROAN: :GROAN:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Alichka в август 10, 2015, 14:58:49
По принцип Панаира се провежда последната седмица на септември, че "захапва" и октомври. Просто исканата дата от вас е прекалено далеч. Аз не виждам защо чак толкова много бързате. Не е лошо човек да е организиран от рано, но това наистина е много рано :) Нормално е ресторантите да не могат да поемат ангажимент толкова напред. Цените на кувертите могат да скочат драстично. Все пак цените на хранителните продукти в магазините се променят (едва ли не) всеки ден.
Изчети пловдивската тема - там може да намериш отзиви. Специално за Новотела и Тримонциум - рядко съм срещала булки тук, които да дават отзиви за тези места, но все пак сватби там се провеждат. За Тримонциум огромният минус е паркингът - хотелът се притежава от един собственик, паркингът от друг и във времето имаше доста недоволни от допълнителното заплащане за колите. Това едва ли се е променило последно време.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в август 11, 2015, 08:44:55
milenkata, в пловдивската тема също съм си задала въпроса, но никой не отговаря :( иначе проблемът идва, че явно по това време в Пловдив има някакви мероприятия, свързани с Панаира, защото и от Новотел Пловдив също не могат да ми дадат отговор дали датата е свободна до края на август. Явно просто такава дата сме си избрали  :GROAN: :GROAN: :GROAN:

Много правилно са посочили другите булки, че повечето места не искат от толкова рано все още. Но като звъниш, ги питай просто кога най-рано започват да подписват договори/запазват дати. За някои може да е 10 месеца, други 6  :) На мен в София не ми отказаха оглед и оферта, защото явно все повече булки почват година напред плануването. Така си се уредих с абсолютно всички, които желаех като първи избор (като изключим фотографа, просто защото най-правилния за нас човек го питах последен  :badgirl: )

Аз също не съм подписала договор с Тера, само им стоя вече в "тетрадката" записана като име и дата. Така да се каже, плюла съм на нея и вече Септември почват с договорите и си имаме уговорена дата кога да отидем с парички и да подписваме :)

Можете и винаги да ходите на вечери на избраните места- хем оглеждате, хем опитвате. Ако нещо ви интересува, можете да питате сервитьора си, той може да пита управителя, ще събереш така впечатления.
Моя позната бъдеща булка (за май 2016 е тя) точно така направи и обиколиха над 30 ресторанта  :)) та голямо отпразнуване на годежа беше...


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: florence в август 11, 2015, 21:56:45
Не мисля, че има тооолкова много време, сватбата ми ще бъде в началото на септември другата година, което значи 1 година подготовка. Кое ви се струва много на това време не знам.

Пловдивската тема съм я изчела и там също съм си задала въпроса, а и не разбирам защо ме препращате на там - заглавието на тази тема не е "ресторантите в София", нали така? Може да има хора от други градове, които да са били гости в ресторантите, за които питам. Всяко мнение ми е от полза.

Иначе от другите места, на които звънях - Санкт Петербург/Виенски салон, Тримонциум, Марица, ми казаха, че датата е свободна и ме поканиха на дегустации, без да ми казват колко е рано.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Alichka в август 12, 2015, 09:21:34
florence, не съм го казала с лошо @}->-- Аз съм от Пловдив и имам малко или много поглед тук.
Става дума за следното нещо. Малка сватба може да се направи къде ли не. Когато обаче на сватбата ще присъстват над 100 души, ресторантите са ограничени като брой и конкуренцията е по-голяма между тях. В тази връзка за една година един ресторант може да се срине. Доказателство - прословутият тук софийски ресторант Берлин. Даже не знам къде е точно, въпреки че съм живяла в София. Беше едва ли не взрив във форума. Другата страна на монетата - за една година, че даже и малко повече, може да се построи, реновира един ресторант. За да се наложи, предлага изгодна оферта и малко или много нещата се променят и за останалите ресторанти в града. Това е динамичен бизнес!
Провери условията в ресторанти около Пловдив. Това също може да е добра опция. :)
Специално около Съединението датите са наистина много желани. Поне тук е така, да. Съгласна съм с теб. Gehenna ти е казала - звъните, питате, срещате се с управител, създавате си сами впечатление и събирате оферти. После претегляш нещата - плюсове и минуси и решавате какво да правите. Ако толкова държите на Империал - чакате потвърждение. Ако не - резервирате друг ресторант.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: florence в август 12, 2015, 14:36:46
Аз вече се свързах с ресторантите, които ме интересуват и знам условията като цени. Но какво е обслужването няма как да разбереш от тези срещи. Ето например, ресторанта на хотел Марица е със супер изгодни условия, но едната ми приятелка направиха сватбата на брата на мъжа й там и само като и го споменах, ме отказа - сервитьорите никакви ги нямало, когато трябвало да разнесат безалкохолните и алкохола, който са си внесли, но пък бързали да вдигат чиниите на хората, дори да били пълни с храна. Храната също не била от най-хубавите и т.н. Това са неща, които с разговор по телефона или среща с управител няма как да разбереш.
За Санкт Петербург също ми се оплакаха, че обслужването много паднало и това ми го казаха едни приятели и две клиентки, които имат сватбени агенции.

Чудя се за Амбасадор (хотел Тримонциум), но за там нямам никаква информация от никъде, освен че много често се сменяли управители и персонал...

А бързам, защото ресторантите в Пловдив, които не само да могат да съберат 150 души, но и да има място за всичко без да е претъпкано, са много малко. Вариантите извън града при нас отпадат по други причини и общо взето имам 4 варианта и ако чакам прекалено дълго за отговор от едните, мога да изтърва другите  8P


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: roumyana в август 12, 2015, 16:10:47
Florence според мен много добре си се ориентирала от рано да търсиш ресторант, защото хубавите ресторанти се запазват. Аз исках от януари за края на август или септември и нямаше свободни съботи. Била съм на сватби във всичките ресторанти. За мен Новотела е с най Добро обслужване, храна , а и като зала е ок. След това Тримонциум. Хубава зала с кръгли маси, стоят красиво и изискано с място за танцуване. Също е добро обслужването.
Санкт Петербург не ми харесва особено като обстановка и обслужване.  Империал е хубава кухня и обслужване, но на мен лично ми идва малко квартално местоположението. Не е на нивото на другите. Това е мое лично мнение. Аз бих избрала Но вотела ако държиш на изнесена церемония в градината.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: florence в август 22, 2015, 13:23:15
roumyana, благодаря ти за мнението. От Новотела ми казаха, че могат да ми дадат отговор за зала Бендида чак след месец, а другата им зала Москва е вече капарирана. Другата седмица ще сме на среща с управителката на Тримонциум. От там ни предложиха вариант за изнесен ритуал в Панорамния бар, което мен лично ме устройва. Е, няма да е в красива градина, но ще е много по-удобно, и няма да ми се налага след това да обикалям по масите (като някой просяк), ами ще си подпишем в Панорамния бар, ще приемем поздравленията преди гостите да се настанят в ресторанта и след това ще влезем и купон  *YAHOO*
Ето и линк от Сватбена агенция Нина Стайл с украса на изнесен ритуал в Панорамния бар:
http://ninabg.com/index.php/restoranti/r-t-trimontzium.html

Стискайте палци срещата да мине добре и другата седмица да мога да се похваля със запазен ресторант :)  *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: roumyana в август 22, 2015, 18:40:34
Била съм на 4 сватби там.едната беше с изнесен ритуал в панорамни бар и беше хубаво. Другата беше с изнесен ритуал в една малка зала пак на последния етаж. Мисля че панорамният бар е по добре. Може да имате шампанско , вода и нещо за хапване.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: prettygirl777 в август 23, 2015, 16:01:26
Здравейте! Включвам се отново с отзив за хотел-ресторант Леджъндс (Legends) в Лозенец, където бяхме след нашата църковна венчавка вчера. Ние сключихме граждански брак миналата година, но оставихме църковния за тази, тк тогава се падаше в забранените от църквата дни. Хотелът е на 10 мин път с кола от Семинарията, където ни беше венчавката, и е изключително добър избор за малки тържества в тесен семеен и приятелски кръг като нашето (ние бяхме 20 души, но може да побере може би около 40-50 максимум). Много сме доволни от комуникацията си с управителката, беше много любезна преди, по време на и след сватбата. Предложи ни избор от 3 куверта на цена между 24-32 лв, като ние избрахме средния (28 лв), включващ салата, плато с топли предястия, основно ястие и десерт. Отделно всеки си поръчваше алкохолни и безалкохолни напитки, тк бяхме малко хора, и ни направиха отстъпка от цените им в менюто, но предполагам, че може и да се внасят (не сме го коментирали). Ресторантът е много приятен, може да се украси по различен начин според желанията на младоженците. Имахме включен и welcome drink на влизане в ресторанта. Обслужването беше много добро, нямаме никакви забележки. След края на тържеството си бяхме резервирали стая в хотела, която се оказа апартамент с много хубав изглед от седмия етаж към Витоша и нощна София :) Там ни очакваха и други приятни изненади- бутилка вино, сватбен албум и фото рамка, които не бяхме очаквали и ни стана много приятно от оказаното внимание към нашия специален ден :) На следващата сутрин имахме опция за късно освобождаване на стаята и богата закуска в стаята :)

Препоръчваме хотел Леджъндс на всички бъдещи младоженци, желаещи малко и уютно тържество!  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в август 26, 2015, 20:28:14
 Здравейте, включвам се, за да подбутна малко темата и ако мога да бъда полезна на някои от бъдещите софийски булки.
 Първо ще изкажа впечатленията си от ресторант "Земята и хората": като цяло ресторантът е красив, има хубава гледка, светъл е, подът е с мрамор, не с мокет. Има една ужасна колона по средата, която разделя сватбата на две, и така едната част от сватбата не вижда младоженската маса изобщо. Храната не беше лоша, но обслужването беше под всякаква критика. Тотално неориентирани сервитьори. Това ми се видя един огромен минус.
 Второто ми мнение е за ресторанта на хотел Глория Палас. Цялото място е красиво, хубава градина, възможност за изнесен ритуал. Много любезни сервитьори, носеха всичко на време, храната беше вкусна. Огромен минус е това, че ресторантът не е реновиран, доста вехт интериор, няма климатици. Охлаждането се осъществяваше чрез широко отворени прозорци, като така ставаше ужасно течение.
 Това е, с което мога да съм полезна за сега. Надявам се и други бъдещи, настоящи и манали булки да се включат с мнения и препоръки. Аз продължавам търсенето. За мен едно от най-важните неща за добра сватба е добър ресторант.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в август 27, 2015, 09:07:56
Аз изказвам скорошни впечатления от ресторант Лаура в НДК. Имаше супер много храна - салата, топло, студено предястие, основно + плато с мезета и плодове за всеки отделно! Храната не беше нищо особено, за сметка на количеството и месото не беше много крехко но горе долу беше вкусно ;) не ми хареса, че много бързо взимаха отделните яденета, но това е защото просто бяха много според мен...Сервитьорите бяха горе долу учтиви, но не следяха непрекъснато ако нещо за пиене липсва и трябваше непрекъснато да си искаме вода и вино например...това което ми направи лошо впечатление е, че управителят също сервираше и отсервираше, а аз поне мисля, че той трябва само да контролира и следи всичко да е наред...сервитьорите бяха малко и затова не смогваха на всички (около 100на човека). Уелкъм дринк-а не беше добре организиран, мислех, че ще е на високи маси на терасата, а чашките (много малки между другото) бяха струоани вътре на една маса и ако се сетиш, че това е уелкъм дринк-а може да ходиш да си вземеш...

Иначе ресторантът е хубав, реновиран, просторен и светъл, може да се сложи всякаква украса, малко само ми идват в повече някои Соц елементи (мраморния под и терасата отпред).

Минимаус, ти в кой град търсиш и за колко човека?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в август 27, 2015, 20:42:14
 В София. 80-100 човека за догодина.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в август 27, 2015, 21:10:28
Ами засега мога да ти препоръчам нашия, ако не си го гледала - Бижу в хотел Силвър Хаус :) Вега е другият, който много ни хареса, Интерпред - не ни грабна, но пък  има много неща в куверта, може да го видите и него :) Други, които не сме гледали, но сме събрали положителни впечатления от трети лица - Кристал Палас, Метрополитън, Грийн Парк (или нещо подобно, до НДК)...засега се сещам за тези :) Успех  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в август 28, 2015, 07:49:46
 Много благодаря за съвета! Ще ги проверя всичките, само ресторантът на Интерпред отпада от сега, т.к. ММ е бил там на сватба и никак не му е харесало.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в август 28, 2015, 08:06:37
За Интерпред бях писала подробно като обикаляхме ресторантите и напълно разбирам какво не му е харесало на ТМ  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в август 28, 2015, 08:25:28
За Интерпред бях писала подробно като обикаляхме ресторантите и напълно разбирам какво не му е харесало на ТМ  ;)

Аз много го бях харесала заради самия цвят пък  :) Смисъл в началото много искахме основния цвят да е зелено ( и нали там бяло, и няколко други придружаващи ала-бала).А не исках в син ресторант да правя сватба със зелен мотив примерно...  Мен основно ме спряха предлаганите места за изнесена церемония и тортите  :[ Просто не са каквото търсех.
И все пак бих го препоръчала на всяка булка поне за оглед честно казано.

Писала съм няколко странички преди тази за Радисън и Лебед. Булката, която ми помагаше в началото за ресторантите, ми даде като списък още- Хилтън, HolidayInn, Expo-то, MaxiClub, Silver House и общо взето изброените до сега по-горе като фаворити. Не стигнах до тях да си призная. Имахме уговорка за Холидей-ин но нямаше нужда да ходим до там, защото Тера си беше нашето място от влизането ни. И сега от зелена, ще правим прасковено-пролетна сватба  :))


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в август 28, 2015, 08:50:26
Аз не говоря само за зеления цвят, въпреки че наистина ме смути, а също и отношението на Управителя...просто не ни предразположи като чу че ще ни е малка сватбата  :no: Нормално е да предпочетат сватба със 100 човека примерно, но беше доста нелюбезен  =] Бтв Холидей Инн го пропуснях, но там също е доста хубаво  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Svatbena_agenciq_Melodica в август 28, 2015, 15:38:24
Включваме се и ние с няколко предложения. С риск да се повторим с горните постове бихме предложили: Хотел "Вега" - обстановката е топла и уютна, обслужването е добро, храната също; Хотел "Метрополитън" - стилна обстановка, като щом сте до 100 човека, ако е зает ресторантът, можете да ползвате зала "София"; хотел "; Резиденция "Тера" - много тържествена атмосфера; Хотел "Принцес" - класическа тържествена атмосфера в топли цветове; Хотел "Акорд" - ако прасковеното е Вашият цвят, този ресторант е супер, а и цените при тях са добри; Хотел "Шератон" - изключително изискана атмосфера; Хотел "Хилтън" - тържествена атмосфера, преобладава бялото, т.е. възможностите за цветове почти нямат ограничение, хубава храна и много добро обслужване.
Най-важното при избора на ресторант е какви са цветовете и темата на сватбата Ви, тъй като ако сте избрали жълто и зелено, например, много от ресторантите ще отпаднат автоматично. Успех!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: nansita в август 28, 2015, 16:24:53
Под хотел вега отвориха Olive's city hotel. Съвсем нов е, можете да видите и там какви са условията. Намира се срещу Търговска лига.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: minimouse в август 29, 2015, 08:05:57
 Благодаря момичета  :butterfly: . Ще мина през повечето предложени тук ресторанти, но физическото обикаляне мисля да се случи октомври месец, т.к. в момента имам други приоритети.
 Само да попитам, как процедирахте вие с огледите? Обаждаш се по телефона и искаш среща точно с тази цел, или пък ходите на вечеря примерно? Смущава ме, че в някоя ресторанти като форма за контакт са оставили онлайн формат, който е много конкретен, а аз не бих искала да попълвам такива неща от сега. В смисъл ние имаме двоумене за датата още, както и не сме сигурни в бройката на 100%. Дали по-добрият вариант е да ги търся само по телефона?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Svatbena_agenciq_Melodica в август 29, 2015, 09:43:58
Ако искате да разберете какви са условията, различните куверти и цените, е най-добре да си уговорите среща с управител по телефон или e-mail, тъй като ако отидете просто на вечеря, няма гаранция, че той ще бъде там и ще има готовност да Ви представи менютата, например. Ако пък просто отидете на вечеря в избраното заведение, ще имате възможност да видите какво е нивото на обслужването и храната, без да се съмнявате, дали не се престарават нарочно. Това, че все още точната бройка и датата не са Ви уточнени, не бива да ви притеснява, все пак става въпрос за догодина, като това можете да го напишете и в онлайн формата за връзка. В крайна сметка вас Ви интересуват условията за провеждане на събитието. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в август 31, 2015, 19:31:08
Мини, да ти кажа аз как процедирах: изрових всички възможни ресторанти, прегледах ги супер подробно в интернет каквото имаше, отсях ги до около 20на, пратих им запитване за оферта с цени и които ми се вместиха в бюджета ги обиколихме :) Звъннах специално да си уговоря среща с управителите за тази цел, обясниха ми всичко и вече като ги видях на живо и прецених управителите ги сведох до 5 някъде, направих им списъци с плюсове и минуси и така стигнах до нашия ;) Успех  *INLOVE*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в август 31, 2015, 21:27:16
Аз направих също нещо подобно, но за щастие имах късмет- двойка, кото щеше да се жени съвсем скоро (и ми изпрати булката всичко, което имаше за ресторантите) и колега, който се жени миналата година. Той беше и първият, който ми препоръча Тера между другото, трябва да го почерпя за това  :bravo: И тук естествено прочетох доста неща, включително примерно за Берлин Парк Витоша, към който се бях насочила първоначално.

Изпратих мейлче на всички места, които ме интересуваха, като казвах приблизителна дата (тогава не беше сигурна на 100%), приблизителен брой гости и друга информация ако има нужда,някои ресторанти си имат нали на сайта готова "форма за запитване". Като получихме офертите, сравних и прецених, отпаднаха няколко. С останалите насрочих среща за оглед. Там отпадаха като мухи  :[ Я килимът им, я столовете (моята драма беше винаги със столовете), таванът нисък. Чак аз си се чудех за какви неща се хващам.

Тъкмо мислехме да запазваме маса за вечеря за избраниците, отидохме до Тера и всичко свърши  :)) Отказах де що резервация направих и си хапнахме в кварталната кръчма  :)

Та и аз мисля, че няма смисъл да запазваш маса за вечеря на всяко едно потенциално място.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: dragonfly_bs в септември 01, 2015, 12:36:10
Здравейте дами,моята сватба бе в Созопол и нямам наблюдения върху софийските ресторанти,но моя колежка ще се жени в началото на октомври в хотел Аякс и за сега са много доволни.Сватбата ще е около 100 човека.След събитието ще мога да дам по-подробна информация.Залата обаче е в червено и не знам доколко на minimouse ще и се върже с концепцията.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: dornrose в септември 02, 2015, 17:50:30
Здравейте и от мен. Планираме нашата сватба да бъде Август. Годеникът ми иска да ми изпълни мечтата за сватба в Риу Правец. Интересува ме какви са цените на кувертите там и колко е такса тирбушон. Моля ако някой има инфо за комплекса да го сподели. Благодаря предварително


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Svatbena_agenciq_Melodica в септември 02, 2015, 21:11:01
Здравейте! Ние сме декорирали сватба в РИУ Правец. Отношението на управителя беше много добро, беше много отзивчив. В градината при фонтанчето може да се направи прекрасен изнесен ритуал на фона на прекрасната гледка, а също може да се направи и самата сватба там, на открито, стига да не е много голяма. Залата е хубава, голяма е и е подходяща за средно голяма сватба /100-130 човека/, като има място за дансинг. За куверти и такси не можем да Ви ориентираме, но най-добре е да пуснете запитване, за да получите актуална оферта, тъй като Ви интересува следващият сезон.
Поздрави и успех!  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: florence в септември 03, 2015, 10:48:32
Аз вече мога да се похваля със запазен ресторант - Амбасадор (хотел Тримонциум), град Пловдив  :danceg: :danceg: :danceg: Много любезни момичета от маркетинг отдела, отзивчиви, любезни. Обстановката вътре ми допадна, цените на кувертите също - започват от 35 лева, с включени салата, предястие, основно, торта и ако искате следястие, цената ще стане към 37 лева. Такса за внасяне на алкохол - 1 лев на човек. Имат стая за младоженците, предлагат панорамния бар за изнесен ритуал, разрешиха ми да си направим нощни снимки на басейна след 20:00 часа и още няколко дребни неща, които за мен се оказаха решаващи :)

Съветът ми към всички, които си търсят ресторант, особено ако ще са повече от 120 души е първо да се обадят по телефона - така най-бързо ще получат актуална информация за цените на кувертите и общите условия. След това преценете къде ви устройва финансово, разгледайте в интернет за снимки от сватбени тържества на местата, които си харесате и след това си уредете среща с управител, за да може на място да прецените обстановката и да зададете допълнителните си въпроси. Аз лично си бях приготвила малък списък с въпроси :) И разбира се попитайте приятелите си или познати, ако случайно са били гости на харесаното от вас място, за мнение относно обслужването на персонала, защото това е единственото, което няма от къде другаде да разберете. За пример ще дам моят случай с ресторанта на хотел Марица - там цените са убийствено ниски, нямат такси освен за внасянето на алкохола, безплатно получавате два часа овъртайм и ако преглътнете леко кичозната обстановка, условията ще ви се сторят мечта... НО когато попитах моя приятелка, на която брат и се жени там, тя ми обясни как никой от персонала не носи безалкохолните и алкохола по масите, как едва ли не хвърляли чиниите на хората при сервирането, как вдигали чиниите на хората, преди да са свършили с вечерята си, дори нейната чиния вдигнали, при положение, че само си била нарязала вечерята и станала да танцува със сина си. Като се върнала, вечерята и я нямало  ohmy


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: shy_G в септември 05, 2015, 20:15:26
Здравейте Дами :) аз да питам някой има ли впечатления (скорошни по възможност в рамките на година) от хотел Триада в София (и по точно за ресторанта)? Намира се в Гео Милев. Ще съм Ви адски благодарна за каквито и да е мнения :) Успех на всички с търсенето ресторанти, а на намерилите вече, дано това да е Вашият ресторант ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Peyu в септември 05, 2015, 20:39:29
Здравейте, искам да споделя мнението си за Интерхотел в град Велико Търново. Днес аз съм фотограф на сватбено тържество в една от залите на ресторанта. Предвидени сме на пълно меню. Поне за това са платили младоженците . Никакво отношение от сервитьорите и салония управител. В 21ч се наложи младоженецът да разговаря с управителката за да получим по една вода.
Смятам, че това е некоректно отношение към младоженците, защото те са платили пълен куверт. А е сервирана по една суха салата без прибори, без салфетки, без нищо. Гола маса!
Смятам, че ние като персонал (фотограф и видеооператор) трябва да получим малко по-голямо уважение и внимание. До този момент сме били 10 часа прави на 36 градуса в голяма част от времето на слънце и в ресторанта сервитьорите да те подминават като пътен знак е леко казано непрофесионално.
Младоженците са ни лични приятели. ......
Вие си направете изводите за нивото на обслужване. :no:

(http://media.snimka.bg/s1/4865/035974011.jpg)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: sharon_adel в септември 06, 2015, 11:36:43
Здравейте момичета! Може ли някой да сподели актуално мнение за хотел Персей Варна?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: djdimi в септември 06, 2015, 21:57:58
Здравейте, искам да споделя мнението си за Интерхотел в град Велико Търново...

(http://media.snimka.bg/s1/4865/035974011.jpg)
Този Интерхотел в град Велико Търново, изглежда не е достатъчно Интер :)...много грозно и непрофесионално отношение на мениджмънта и персонала, нямам думи просто!...а и както се вижда, покривките и настилката са от бай Тодор Живково време, мдааа тогава е бил Интер... :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в септември 12, 2015, 14:38:10
Това с интерхотела във Велико Търново ми звучи доста абсурдно. P-( P-( P-(
Как може да има такива хора!!!
Дано да не е било нарочно. Може ресторанта да не е разполагал с достатъчно чинии и прибори. Нямам друго обяснение. *crazy* *crazy* *crazy*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milena_dyulgerova в септември 12, 2015, 16:17:07
За сватби в района на Стара Загора, препоръчвам Етно Комплекс Канарата. В друга тема (http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,37285.0.html) тук писах подробно какви са ми впечатленията от тях и като цяло от ресторантите в Стара Загора. Надявам се да бъда полезна, защото аз самата имах най-голям проблем с това.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в септември 19, 2015, 12:22:40
Наскоро бях на 2 сватби и се включвам с мнения за ресторантите -

Сватба в Лебеда - Панчерево

Прекрасна градинска сватба, много стилно място- градината е чудесна, вътре е малко тъмно , но ние нее сме стояли там... украсата беше на ниво, имаше много място за танци - като цяло обстановката е романтична и красива... Малко духа от езерото и става хладно вечерта
Обслужването - ФЕНОМЕНАЛНО! наистина много на ниво, нищо не липсваше, пепелниците се сменяха на 2 фаса, чашите бяха пълни....
Храната - за мен малко им е паднало нивото - менюто беше много изискано, но не изпипано по моето скромно мнение.
Салатата - беше микс от рукола и свежи салати с домати и моцарела и прошуто. Салатите бяха увехнали, руколата горчеше ужасно, прошутото беше заменено с шунка - вкусно беше, но не беше на очакваното ниво.
Предястията - имаше студено рибно и топло гъши дроб с карамелизирани праскови - рибното беше вкусно, гъшия дроб - поне с 5 минути препечен и сух..
Основното  - телешко с аспержи и моркови - аспержите бяха ужасно преварени и глетави , телешкото беше много вкусно но полято с един толкова безумно солен сос, че направо горчеше...
Останах малко разочарована :(
Иначче хляб в изобилие, качествен алкохол и както казах перфекто обслужване :)

Шератон - малката зала - за менюто не мога да се изкажа, тъй като отидохме по -късно, но обстановката беше много красива. Осветлението в ресторанта е добро, светло е , имаше доста място за танцуване. Обслужването беше на ниво, макар че забравяха понякога. Украсата доколкото знам са я осигурили от там и беше много ефектна и красива - истински ягоди в голеи кристални вази и червени рози отгоре, свещи по масите - много уютно :)

Надявам се мненията да са от полза на бъдещи булки

и двете сватби са по 100 души, не повече - даже май тази в Шератон беше по-малко


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: petq_taneva в септември 23, 2015, 12:26:29
Охооо знам кой е правил украсата - Party flowers!!! цветарски магазин е, но поддържа цветята и на входа във фоайето.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: florence в септември 23, 2015, 22:21:25
Искам да изкажа мнението си за Виенски павильон (Панаира) в Пловдив: толкова съм щастлива, че НЕ резервирахме него, както първоначално исках! Бяхме на сватба там на 13.09.2015, 120 души гости и в това пространство изглеждахме като не повече от 50! Все пак за това нямат вина от ресторанта, но го казвам за хора, които няма да повече от 130 души, че ще им е прекалено празно!
За храната нямам думи колко беше малко и гадна!!! Изключително малка салата, с меко казано странни на вкус гъби, предястието също не беше вкусно, а основното - пилешко с гъбен сос и задушени зеленчуци, не само че не изглеждаше добре, но и беше ужасно!!!
А относно обслужването - ми то никакво го нямаше. На нашата маса седеше братовчедка на баща ми, която се оказа, че работи в Санкт Петербург (т.е. същите собственици) и ни обясни как персонала по сватбите са всъщност някакви случайно наети хора, на които се плащат едни 30 лева на вечер и които са много далеч от сервитьорската професия за такъв клас ресторанти. Аз, бременна в 9-ти месец, се наложи на 5 пъти да си поискам вода и всеки следващ сервитьор кимаше с разбиране, но така и не ми носеше вода!
Много неприятно впечатление като цяло!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Svatbena_agenciq_Melodica в септември 24, 2015, 15:59:50
Изключително неприятни са такива ситуации както за младоженците, така и за гостите. Много е важно ресторантът, на който се спре двойката да се провери. Това най-лесно се случва, а и е най-достоверно, когато се потърси мнение от близки, вече провеждали подобен тип празненство в определеното заведение. Разбира се, мненията в интернет също никак не са за подценяване, тъй като там могат да се прочетат много и най-различни гледни точки.  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в септември 25, 2015, 11:43:42
Да изкажа мнение и тук за ресторантът след като вече мина сватбата..

След много чудене Тера ли да изберем.. В крайна сметка, знаете спрях се на съвсем друг тип ресторант, защото управителката ме заплени.. Ресторант Зест, Suite hotel, София. Ресторантът е Contemporary, aко мога така да го дефинирам.. Модеррен с невероятна панорама от всички страни, намира се на 12-я етаж, има си тераса за пушачи и невероятна тераса с панорамна гледка на 11-тия етаж, където могат да се провеждат изнесени ритуали и уелкъм дринк.. Ние организирахме нашата винтидж приказка в модерен ресторант.. Беше прекрасно  *INLOVE*

Бях на сватба там преди нашата и много се притесних, персонала ми се стори хаотичен, украсата която бяха направили недостатъчна и проста, по моите разбирания.. Затова запретнах ръкави и наех собтсвен декоратор. Събрах на среща Sales manager и Управителя на ресторанта,както и главните сервитьори, поставих изискванията си, казах всички минуси, които бях видяла предварително.. Отнесоха се адски коректно.. Декораторката беше възхитена от помощта, която й бяха указали още предния ден преди сватабта. Тя стоя в деня преди и в самия ден на сватбата, за да си подготвя цветята и да украсява.. В специална зала, с климатици, с постоянна грижа към нея от страна на персонала.. Която от хотела предоставиха, без да сме заплащали нито стотинка!!! Каза, че никога не е работила по-лесно с персонал в кариерата си.. Бяха на ниво.. Вечерта храната, сервиза.. Всичко беше превъзходно.. Много от гостите бяха възхитени от обслужването и казваха, че за такова събитие винаги се очаква да има забавяне, недуразумения и тн, но са били перфектни.. Чашите не оставаха празни, а сервитьорите кръжаха като пчелички..

Адмирации, 4-звезден хотел и обслужването в ресторанта е на такова ниво  *THUMBS* Просто винаги трябва да знаете какво искате, да заявявате ясно претенциите си, за да не се скатават и да си вършат работата, за която се плаща  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Silvia_90 в септември 28, 2015, 07:38:20
Здравейте за първи път пиша тук и искам да попитам, една приятелка планира сватба пролетта и ме помоли, тъй като не е от София, но годеникът й е, да разпитам за някой друг хотел. Искам да попитам някой от Вас дали има впечатления за хотел "Драгалевци спа" .Интересуваме всичко - цени, атмосфера, обслужване. Благодаря предварително :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в септември 28, 2015, 12:03:49
Здравейте за първи път пиша тук и искам да попитам, една приятелка планира сватба пролетта и ме помоли, тъй като не е от София, но годеникът й е, да разпитам за някой друг хотел. Искам да попитам някой от Вас дали има впечатления за хотел "Драгалевци спа" .Интересуваме всичко - цени, атмосфера, обслужване. Благодаря предварително :)

За съжаление не мога аз лично да кажа за обстановка и т.н., тъй като се отказах изобщо да го гледам
За цените мисля спокойно можете да вземете тяхната оферта от сайта им- освен примерни менюта, виждам включени такса за след 12 часа, за уелкъм дринк и т.н. На мен лично още тогава ми направи впечатление,че има две отделни такси- първо за след 5-тия час, после за след 12 за ресторанта. За мен това е двойно вземане на пари и ако отправят запитване, кажи на приятелката си да попита точно как ценообразуват и колко вземат за стоене до към 3 (както пише), да не излезе златен ресторантът.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Silvia_90 в септември 29, 2015, 08:28:52
Gehenna , Благодаря за отговора :) Ще й предам :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Faith_13 в октомври 07, 2015, 21:10:03
Привет!

Някой има ли отзиви за хотел "Новотел" - София?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: broll в октомври 11, 2015, 22:08:23
Здравейте за първи път пиша тук и искам да попитам, една приятелка планира сватба пролетта и ме помоли, тъй като не е от София, но годеникът й е, да разпитам за някой друг хотел. Искам да попитам някой от Вас дали има впечатления за хотел "Драгалевци спа" .Интересуваме всичко - цени, атмосфера, обслужване. Благодаря предварително :)

Здравей, хотел "Драгалевци спа" беше нашия избор за сватбен ресторант и ,искрено, не бих го препоръчала на друга булка. Местоположението е добро, атмосферата и басейна са прекрасни, кухнята - добра, цените- достъпни и приемливи. Обслужването обаче беше под всякаква критика за четиризвезден хотел. По време на организацията, срещнахме липса на нормална доза далновидност от страна на управителя, сякаш не ние, а той ни плащаше да си направим сватбата там. Персоналът беше необучен, неадекватен и пасивен (да не говорим за облеклото- скъсани дънкови къси панталонки). Много от уговорките не бяха спазени (напр. персоналът беше занесъл касова бележка на гост, поръчал различен от внесения от нас алкохол, при предварителната уговорка, че ние поемаме такъв тип разноски).

Не искам да Ви заливам с негативност. Просто факта, че имаше дота издънки говори само по себе си.
Като цяло купон става, стига настроението да присъства и неприятните случки бързо се забравят... :) ноо ако можехме да върнем времето назад със сигурност нямаше да се спрем на този ресторант, предвид създадените организационни предсватбени главоболия. Успех в намирането на подходящо място!  *YAHOO*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: addicted_to_u в октомври 12, 2015, 14:04:06
Да попитам по-скоро булките, които са имали сватба, харесали сме ресторант, но той няма пряк достъп до отворено пространство за пушачите ( които по груби сметки са 20 човека от 80 да кажем). ММ не се притеснява от този факт, но аз се тревожа за това половината сватба да не е навън през голяма част от времето... та въпросът ми е до колко са основателни страховете ми и струва ли си да направя компромис с атмосфера и условия заради комфорта на 20 човека?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в октомври 12, 2015, 14:51:58
Не знам, неприятно е.. Ние имахме пряка тераса за пушачите, но иначе ще се загуби доста време в придвижване до мястото за пушене.. Това ще доведе до изпускане на важни моменти от сватбата за тези гости.. При нас чуваха, от Дж какво следва и се прибираха.. Колкото и малко да са... Все пак, щом са поканени на сватбата значи са ви близки и е хубаво да могат да се насладят на всеки момент.. Повечето непушачи биха казали "Ами, ще издържат и без да пушат, нали са на сватба, за да се забавляват ще се съобразят с вас".. Аз като непушач, обаче исках гостите ни да се чувстват максимално удобно като гости на сватбата ни, не исках да ги карам да се съобразят и да пренебрегват навиците си, вредни или не, разбирам ли ги или не :)  =]

АКо това е мястото, което искате.. Запазете, но имайте предвид, че част от гостите ви ще се чувстват неудобно..


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Alichka в октомври 12, 2015, 14:53:20
На мен ми е направило впечатление точно обратното. Ако има директен достъп, пушачите се виждат един-друг и дружно всички се изнасят да пушат, уж защото са танцували, уж да се охладят или нещо друго. Това е и тенденция, ако се пуши на дадена маса - всички палят, защото един е запалил.
Ходили сме на сватба (около 75-80 човека) в зала, която нямаше директен достъп до терасата. Не ми е изглеждала празна залата. Имаше една "малка" подробност - бяха наели страхотен ДЖ, който не ни остави да се заседим по столовете. За протокола - не съм пушач.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в октомври 13, 2015, 07:01:33
Аз като пушач да си кажа- нищо няма да ме спре да си изляза, без значение мястото за пушене близо ли е или не. И да- наистина при маса с пушачи- един да стане и всички други стават.
Реално няма как да го избегнете този момент  :) но и да не те притеснява много. Какво пък ако в един момент има доста хора на терасата, те си говорят и т.н., смисъл това не значи, че не им е забавно или нещо подобно.

И не- не прави компромис. Ще си излизат хората без проблем  :) На нашата решихме след 10 часа вечерта най-рано да разрешим пушенето вътре. А ние нямаме непушач и от двете страни на семействата  :)) Цялото ми семейство, без леля ми, пуши, на ММ пак леля му не пуши и това е.. намерили сме се хахаха. Та при нас и гостите масово ще са пушачи, но ще си излизаме!!!

И 5 непушача да има, мега гадно е да се опитваш да ядеш и 10 човека да ти димят  :!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в октомври 13, 2015, 07:15:02
Да разрешите пушенето вътре? Това вече е ужасно.. По-добре варианта с отдалеченото място за пушене, отколкото да се пуши вътре..  :! От танци и песни към 10 часа, така или иначе на дансинга ще се усеща жега и задух, независимо от климатизацията (естествено зависи, колко са танцувални гостите), какво остава ако се дими от масите  :girl_impossible: :\


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в октомври 13, 2015, 07:31:52
Александрова, то така, но няма да успеем да опазим мястото до край без пушене. Знаем си стоката  =] Баща ми е първият, който към 11 най-късно, под веселото влияние на уискито ще запали, без да му пука има ли пепелник или не. Младоженецът ако издържи до 10, не знам какъв банкет ще вдигам  :)) Разбирам, че за повечето може да е странно решението ни, но предпочитам така, от колкото да има изгорени покривки и натръскани чинии. А ако повечето все пак изберат да пушат отвън (като мен например), мисля ще се справим  :)

Иначе ще съм на другия край, да съм изнервена и викаща булка на семейството си за пушене, което мисля точно в този ден няма да ми се пряви  :(


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: addicted_to_u в октомври 13, 2015, 08:23:32
Благодаря за мненията! Огледах и други места, които евентуално да ми харесат, но не открих място, което да отговаря на темата и цветовете и да е постижимо за бюджета ни. Аз съм социален пушач, тоест пуша само когато около мен се пуши и съм наблюдавала,че и приятелите ни са така, ако сме някъде, където не се пуши излизаме максимум за 2 цигари, ако ни дадат чашки,става надпревара кой ще запали повече, семействата ни са изцяло непушачи...така че ние от една страна нямаме друго решение, от друга мисля, че няма да има чак такъв проблем...и след една нощ премисляне може да се каже,че сме готови с избора си :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Tinkata в октомври 13, 2015, 08:29:27
Ние разрешихме пушенето след като мина основното, иначе половината гости щяха да си висят само отвън, на тях няма да ми е скучно, но на нас ни беше тъпо така. От Тера ни увериха, че имат добра вентилация и така и беше, не се е задимявало или нещо такова. Gehenna, и вие май бяхте в Тера, нали? Ако е така изобщо не го мисли, няма да има проблем  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: nansita в октомври 13, 2015, 08:48:50
Аз пък като присъствала все на сватби на пушачи, бих казала, че след ритуалите, които обикновено са в началото на сватбата и приключват за около 30 минути, гостите няма смисъл да висят нон стоп по масите. В крайна сметка ги каните да се забавляват, вие също ще се забавлявате. Не е ли по-важно всички да са доволни и пушачите да си пушат когато им е удобно, а другите гости да се забавляват на дансинга? Повечето ресторанти, не събират 80 комфортно танцуващи. Мисля, че правите прекалено голям проблем от нищото. Винаги има хора, които ще предпочетат да социализират на въздух с други пушачи пред това да слушат поредния поздрав за младоженците от чинката на стринката на майката на булката, примерно. Изкарайте си тържеството весело и не изпадайте чак в такива дребнавости. От опит. В деня няма да ви направи ама грам впечатление дали всички са в залата или 3-4ма пушат. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в октомври 13, 2015, 08:51:44
И аз мисля кагто Нат, даже не съм ги мислила пушачите  =] Като им се пушеше, излизаха, но никога не е изглеждало празно на дансинга ;) После имаше мрън ама аз изпуснах първия сватбен танц...ами ще го гледат на видеото ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: nansita в октомври 13, 2015, 09:42:41
Ами покрай ритуалите и игирите има една тенденция хората да се скупчват около дансинга, така че никой друг да не може да види нищо. Един да стане и всички подвиват крак. За мен беше по-важно, че всички се забавляваха и са запомнили сватбата с организацията и забавлението. Ама все пак хора много, идеали- разни :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в октомври 13, 2015, 10:32:22
Ние разрешихме пушенето след като мина основното, иначе половината гости щяха да си висят само отвън, на тях няма да ми е скучно, но на нас ни беше тъпо така. От Тера ни увериха, че имат добра вентилация и така и беше, не се е задимявало или нещо такова. Gehenna, и вие май бяхте в Тера, нали? Ако е така изобщо не го мисли, няма да има проблем  *THUMBS*

Да, точно там сме  :)

Адиктед, на кой ресторант сте се спрели принципно? Сигурна съм ще има булки, които да споделят как е било за пушачите. Не видях да пише кой е  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: addicted_to_u в октомври 13, 2015, 10:46:27
Спряхме се на Стара София във Вега, следобед отиваме да го капарираме  *YAHOO*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в октомври 13, 2015, 10:50:17
Предвид на постоянната заетост на ресторанта, добрите отзиви и тн, едва ли е проблем за гостите на всички сватби.. Капарирай смело :)  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в октомври 13, 2015, 11:19:48
Това беше първата ни любов  *INLOVE* Но, после се спряхме на друг, заради градината  :) Въпреки това, впечатленията ни от Вега и от персонала са страхотни  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: dreamcometrue88 в октомври 13, 2015, 11:29:03
Вега е страхотен избор, няма да съжаляваш! Аз влязох да пиша всъщност за него, че няма тераса за пушачи и хора слизаха долу да се охлаждат и да пушат. Включително и ние с младоженеца слязохме 2 пъти да подишаме чист въздух. Изобщо не е било драма, не се изнася цялата сватба навън :P


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в октомври 13, 2015, 22:18:52
Според мен този спор за това да се пуши ли в ресторанта е абсолютно излишен и за това има няколко сериозни причини.

1. Отдавна пушенето в ресторантите е забранено.
 Кой би рискувал да му провалят сватбата с внезапна проверка - акт на управителя и на пушачите? Глобата е сериозна и със сигурност ще се отрази на подаръците в пликчетата, но по важното, е че това няма да бъде забравено и негативния спомен от сватбата ще  остане за дълго. Напоследък често правят внезапни, нощни проверки по заведенията, така че не пренебрегвайте този факт.
 *STOP* *STOP* *STOP*
2. Това е сериозна обида към непушачите. Дори и да не се отрази на подаръка в пликчето обидата и спомена от нея остават. Повярвайте ми, повечето непушачи се обиждат, когато законите на държавата се нарушават в техен ущърб. Това че всеки има достъп до въздушното пространство не му дава право да го замърсява, без да се съобразява с другите наоколо. Това е като да стъпчат розите, които ти преди това старателно си посадил и нямаш власт над тях. Надяваш се че всички ще им се радват, но уви това не е така. Не всички се радват на розите, както и не всички се радват на чистия въздух.
 :lac: :lac: :lac:
3. Трудно се танцува на задимена обстановка, и най-активните танцьори трудно се задържат на дансинга повече от две парчета дори и да са пушачи. От няколко години насам по-често виждам изпотени хора на дансинга от колкото преди забраната.
 :) :) :)
Сигурен съм че има и други причини, но и тези са достатъчни, за да вземете правилното решение за вас и за всички гости.
 @}->-- @}->-- @}->--


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Miss в октомври 13, 2015, 23:19:39
И аз бих изказала мнение като една пушачка :offtopic: може ли някой да ми каже Защо не си виждам целия пост? Опитах се няколко пъти да го редактирам , изтрия и Пак наново, но пак същото  :\


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Faith_13 в октомври 14, 2015, 06:46:40
Във "Вега" стриктно не се пуши в ресторанта. Или поне на нас така ни казаха. Ние пък и не настояваме да се пуши вътре, тъй като и двамата сме непушачи. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в октомври 14, 2015, 06:47:13
И аз бих изказала мнение като една пушачка :offtopic: може ли някой да ми каже Защо не си виждам целия пост? Опитах се няколко пъти да го редактирам , изтрия и Пак наново, но пак същото  :\

Да не е бил много дълъг?  :read:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: nansita в октомври 14, 2015, 14:27:24
AVIEN, абсолютно точно.  :bravo:
Въпреки всичко, за частни мероприятия може да се издаде разрешение за пушене на закрито, но процедурата е прекалено тегава и на никой не му се занимава.
Освен това, аз като нешушач ще се чувствам дискриминирана и с нарушени права, ако всички пушат на закрито. Пушенето е право на личен избор, както и непушенето. Нека пушачи и непушачи бъдат еднакво толерантни едни към други и поне в сватбения ден на своите приятели се съобразят с условията и обстоятелствата на събитието. :)
Мисля, че вече стана прекалено  :offtopic: целия разговор. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Alichka в октомври 14, 2015, 14:53:09
За да не е съвсем :offtopic: само ще допълня:
Ресторантът е едно от най-сложните като избор неща покрай сватбата. Тук се говори за цени на куверт, качество на храна, качество на обслужване, условия (оувъртайм, внасяне на храни и напитки), комуникация с много хора (управител, сервитьори и други), украса, атмосфера, дизайн и визия... Това дали мястото за пушене е близо или далеч, не бива да е решаващо. Никой не се замисля тоалетните дали са близо или далеч от залата. В големи хотели се налага да минаваш през една камара коридори, ама пак стигаш до тоалетната, нали ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в октомври 14, 2015, 15:11:59
 :offtopic:

Али, друууг път, аз помислих за тоалетната..   :lacnl8: която в последствие не използвах  :funny:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Miss в октомври 14, 2015, 19:54:40
Ами не разбрах каква беше причината. Ставаше въпрос че съм била на сватба където се пушеше на далече и ОСвен 3-4 господа никой не е стоял твърде дълго. И гостите се вълнуват от сватбения ден и искат Да бъдат в ресторанта. При нас няма Да има дилема за щастие защото ние решихме да е на открито  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Svatbena_agenciq_Melodica в октомври 14, 2015, 22:10:16
   Здравейте, дами!
   Първо, адиктед, страхотен избор на ресторант!  :bravo: Храната е хубава, обстановката е тържествена и уютна, хората от персонала са професионалисти, условията им също са добри!  *THUMBS*
   Това, че мястото за пушене е далеко не е кой знае какъв проблем. Един от основните доводи, които мога да изтъка е, че когато мястото е далеко, много хора биха предпочели да отидат едва 2-3 пъти да пушат, тъй като шансът да изтърват нещо е голям, а и само по себе си това, че е далеко си е фактор.
   Относно разрешаването на пушенето в ресторанта, всяка двойка трябва да реши в зависимост от гостите си. Ако болшинството от гостите са пушачи, може би би било удачно да се разреши след определен час. Е, наистина забраната си е забрана и определено не е комфортно да ядеш, а някой отстрани да ти дими пред лицето. Да не говорим, че ако вентилацията не е добра, става димна завеса, което пък от своя страна би влошило качеството на снимките или видеото. И все пак, това е лично решение и всеки трябва да реши това, което би го накарало да се чувства възможно най-комфортно в този важен ден. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в октомври 14, 2015, 23:13:21
Според мен този спор за това да се пуши ли в ресторанта е абсолютно излишен и за това има няколко сериозни причини.

1. Отдавна пушенето в ресторантите е забранено.
 Кой би рискувал да му провалят сватбата с внезапна проверка - акт на управителя и на пушачите? Глобата е сериозна и със сигурност ще се отрази на подаръците в пликчетата, но по важното, е че това няма да бъде забравено и негативния спомен от сватбата ще  остане за дълго. Напоследък често правят внезапни, нощни проверки по заведенията, така че не пренебрегвайте този факт.
 *STOP* *STOP* *STOP*
2. Това е сериозна обида към непушачите. Дори и да не се отрази на подаръка в пликчето обидата и спомена от нея остават. Повярвайте ми, повечето непушачи се обиждат, когато законите на държавата се нарушават в техен ущърб. Това че всеки има достъп до въздушното пространство не му дава право да го замърсява, без да се съобразява с другите наоколо. Това е като да стъпчат розите, които ти преди това старателно си посадил и нямаш власт над тях. Надяваш се че всички ще им се радват, но уви това не е така. Не всички се радват на розите, както и не всички се радват на чистия въздух.
 :lac: :lac: :lac:
3. Трудно се танцува на задимена обстановка, и най-активните танцьори трудно се задържат на дансинга повече от две парчета дори и да са пушачи. От няколко години насам по-често виждам изпотени хора на дансинга от колкото преди забраната.
 :) :) :)
Сигурен съм че има и други причини, но и тези са достатъчни, за да вземете правилното решение за вас и за всички гости.
 @}->-- @}->-- @}->--

   Искам само да поясна, че когато написах горните редове имах в предвид елитните ресторанти и малко по-изискани градски сватби. Надявам се разбирате, че на една селска сватба най-вероятно нищо от тези порядки не важи. Как да се съобразяват с околните, хора които вместо да си кажат добър ден се псуват. Те са свикнали да се обиждат и да понасят обиди редовно, и хич не се интересуват, че някой им нарушил правата, като пуши или, че той самия е нарушил нечий чужди със същото. Ако обаче кокошките на съседа влезнат в неговия двор, това вече е сериозно нарушение на неговите човешки права.
 :) :) :)
Та така... Всеки с проблемите си.
Все пак мисля че е крайно време, независимо от това къде се намираме - на село или в града, да започнем да се съобразяваме един с друг. Така повелява етикета, а пък в случая и закона. Управителите на ресторанти да не се измъкват, а да поемат отговорността, за която им плащат. Трябва да бъдат по-категорични и да застанат на страната на закона и на добрите обноски. Няма да спечелят кой знае колко от хора, които идват с ултиматум - на всяка цена да се пуши в ресторанта. Опитът ми доказва, че най-големите печалби и бакшиши ( ох колко я мразя тая дума) са именно от непушачи. Човек който е зависим от нещо такова като цигарения дим обикновено е стиснат и всичко обръща в кутии и стекове с цигари. Разбира се не всички, но повечето са така. Пазарят се до последно и накрая подхвърлят някоя 20-тачка в повече за добре свършената работа. Знам за няколко ресторанта, в които управителите разрешаваха на воля да се пуши с цел да спечелят повече клиенти. Тези същите ресторанти сега са затворени. Единия е р-т Чушките или както там се казва, на спирката на Окръжна болница, другия е ресторанта на ЦКС на Ръковска, х-л Родина, до него  р-т Шипка и т.н. да не ги изброявам всичките. Лека им пръст. :P :P :P


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: addicted_to_u в октомври 15, 2015, 07:54:57
Добре аз като човек, който повдигна темата и за да не съм  :offtopic: запазихме си Стара София  :danceg: не смятам че дори да беше възможно да се разреши по някое време щяхме да го направим -дори вкъщи когато са идвали част от гостите ми знаят че се пуши на терасата,така че няма да е изненада, че ще пушат навън.Всичко обаче си зависи от младоженците и техните гости и не можем да съдим някой, че е разрешил ,за да е комфортно на хората,които е поканил.Мисля че с това темата се изчерпа и аз получих необходимите мнения, благодаря!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: djosi в октомври 15, 2015, 09:03:03
На нашата сватба се пушеше, беше си разрешено от ресторанта.. Мога да ви кажа, че ресторанта е на ниво и вентилацията и климатиците работеха на пълна пара, та не  беше задимено като на село в  кръчмата..
Била съм на сватба, на която не се пушеше вътре. Всички гости бяха навън почти през цялото време.. На младоженците им се доплака..
АIVEN Моля ви, без определение селски, градски и т.н.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в октомври 15, 2015, 15:27:16

Била съм на сватба, на която не се пушеше вътре. Всички гости бяха навън почти през цялото време.. На младоженците им се доплака..


Въпрос на възпитание и уважение!

Били сме и на сватби, на които са давали празни пликове! Въпроса с пушенето и един от най-малките с който трябва да се съобразявате. Гостите трябва да се съобразяват с вас. Иначе по-добре НЕ ГИ КАНЕТЕ!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: bibio в октомври 26, 2015, 16:54:09
 Deliysky  , съгласна съм. И аз държа да не се пуши в ресторанта на сватбата ми. Просто не ми е приятно и не искам всички след това да меришат на цигари. На който му се пуши, сме му осигурили хубава тераса.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mari_vel в ноември 21, 2015, 23:02:17
Здравейте, момичета :)

Предстои ми сватба през юли 2016 и съм в ужасен потрес по темата с ресторантите  :star:. Иска ми се ресторантът да е симпатичен, с хубава храна (!), по възможност без огромни колони по средата на залата и да е в центъра на София, на пешеходно разстояние от ритуалната зала на бул. Витоша (това е особено важно). Гостите ще са около 70-80. Разгледах доста ресторанти в интернет, но или са огромни (по 150 и нагоре места), или са далече, или са с лоши отзиви :(. Като тип си харесах Лаура в НДК (защото е много светло и изглежда чисто, а и има голяма тераса, на която всички пушачи можем спокойно да се изявяваме :) ), но там капацитетът е 360 места и не просто ще изглежда празно, а направо пустинно безлюдно... Ако имате някакви предложения, ще бъда безкрайно благодарна!  :flower:

Иначе мога да кажа много хубави неща за Central Park - там бях кума наскоро. Храната беше невероятно вкусна, обслужването беше наистина идеално - хората бяха изключително отзивчиви и внимателни. Няколко пъти имахме форсмажори, та търсиха обезболяващи, игли и конци... Не бързаха да ни грабнат чиниите, преди да сме приключили, движеха се почти незабележимо. Всички сервитьори бяха усмихнати и нямаше и намек за досада или лошо настроение. Единственото, което не ми хареса беше, че имаше колони, които закриваха гледката към младоженската маса за някои гости. :) Бих го избрала и за своята сватба, но още се надявам на нещо без колони :D, иначе натам отиват нещата.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в ноември 22, 2015, 05:19:10
Може да проверите х-л Сити Бест Уестърн. Имат 2 зали, едната е точно като за вас мисля :)

http://sofiacityhotel.com/bg/%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B8-%D0%B8-%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0/

Другото място - хотел от класа без колони, обслужване , храна на ниво, има и тераса- Гран Хотел София, но пък цената е ...............като за нивото :)
http://www.grandhotelsofia.bg/bg/svatbi-grand-hotel-sofia/luksozna-svatba-sofia.htm

Може да погледнете също и Принцес - Дедеман или както се казва сега вече не знам, има 3 зали. Едната също става, по малка е и цената също е хубава.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mari_vel в ноември 22, 2015, 10:17:38
Благодаря за отговора :) Четейки го, осъзнах, че моят въпрос е прозвучал малко претенциозно, а въобще не съм имала подобна цел. Не ми се ще да бъде супер луксозно, а просто симпатично местенце. Била  съм на сватба и в Акорд - там ми хареса (с изключение на колоните), но ми е далече, просто половината от гостите ще идват от друг град и ми се иска да им е по-удобно. :) Хотел Сити наистина изглежда симпатично, ще го проверя, Гранд Хотела е скъпичък за мен.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в ноември 22, 2015, 11:08:14
Мога само да кажа, че бяхме във Лаура на свтаба тази година ииии не съм очарована нито от храната, нито от обслужването. Иначе сватбата беше около 100 човека (не много повече от вашата) и не изглеждаше никак празно :) Разположението на масите е хубаво, светло е, ама този мрамор на пода хич не ми допада...уелкъм дринк-а ни го сервираха в пластмасови (!) чаши  =] Вижте Арена ди Сердика, има една заличка за по-малки сватби, малко по-скъпо е, но е много приятно (не съм била там, но предполагам) :) Central Park ми беше в списъка и с моите ресторанти, но точно колоните малко ме спряха...


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Cerise в ноември 22, 2015, 13:16:15
Аз само да вметна, че моята сватба беше в зала позволяваща 350 човека, ние бяхме 95 и никак не стоеше празно. Те винаги казват максимума, но при него често и гъчканица.

Успех.  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в ноември 22, 2015, 17:43:01
Това, колко човека събира един ресторант и на колко ще им е комфртно по време на сватба са две различни неща. Също така бройката, която ви съобщава управителя и това за колко е предвиден ресторанта също. Ако целта (на управителя) е да се съберат определен брой хора винаги може в р-т за 50 човека да съберете 100, но дали ще е удобно! Трябва да имате в предвид достатъчно пространство за дансинг, както и достатъчно място между масите, така че да могат хората свободно да се движат. Често се случва да не може човек спокойно (без да притеснява останалите) да излезе до тоалетната или да изпуши една цигара . Как тогава ще става да танцува на дансинга.
Ако имате някакви съмнения по тази тема винаги може да се консултирате с вашия ДЖ. Това е още една причина да изберете вашия сватбен ДЖ (водещ) преди ресторанта. Често пъти, да не кажа почти винаги той ви се предлага от управителя на ресторанта, но по този начин вие се лишавате от собствен избор. Освен това дж е наясно със скритите недостатъци и ползи на ресторантите и е твърде възможно от него да разберете важни подробности за избрания от вас ресторант, за които управителя може да премълчи. 
:) :) :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Svatbena_agenciq_Melodica в ноември 22, 2015, 19:41:03

   Здравейте, mari_vel! Не знам какво точно си представяте под пешеходно разстояние, но около ритуалната Ви зала освен Гранд хотел София, Лаура и Сити, Ви е наблизо и Шератон, но там цените са високи. Иначе може да отидете в Лаура и да се поинтересувате дали може да направите сватбата там /понеже на места има минимална бройка гости/. По принцип пространството дава възможност освен за комфорт и за голам дансинг, което си е от сначение. При Сити може би няма да имате възможност за много голям дансинг, но пик залата е уютна и няма големи колони.

   Поздурави и успех! :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в ноември 23, 2015, 04:14:08
 :offtopic:Обичам хората, които пишат просто за присъствие  и компетентност. Не виждам, щом булката търси бюджетен ресторант, защо трябва да добавиш Шератон (който очевадно е извън бюджета), а също така и Лаура  ( Гостите ще са около 70-80........). Не мога да си представя, че сватбен агент , който е написал на сайта си, че има богат опит и се стреми към професионализъм няма да отчете следните факти:

Вкарвайки 70 човека в Лаура (който е огромен) рискуваме да съсипем сватбата тотално, защото гостите ще са разпръснати, на големи разстояния един от друг, а дансинга е по-средата и ще ги раздели на 2 групи (от по 35 човека примерно). Присъствал съм на много такива сватби и няма ли сближаваща обстановка..................... по добре да не ви пускам откъси от филмите на разочарованите младоженци :). Другият факт, който също трябва да се отчете, е че при малка бройка и огромен ресторант има вероятност и персонала да работи с неохота, защото за този ден например................ са очаквали по-крупен клиент :) . Да, звучи невероятно, НО за 99% от ресторантите е факт, казвам ви го от 12годишния си РЕАЛЕН (а не просто написан) опит!

В централната част на София има още много ресторанти( освен тези, за които се сетих в първите 5 мин без да се замисля) и който има желание наистина да помогне, може просто да ги изброи в 2 реда :)

х-л Сити и по-точно бялата им зала, която се използва и за конференции е супер подходяща. Дансинга е съвсем достатъчен, защото няма да има нито един момент в който всичките 70 гости да са едновременно на него (въпреки, че според мен може да ги поеме), а на седящите места 70 души ще се чувстват съвсем комфортно и задушевно.

Докато писах се сетих и за Панорама на Дондуков.Там преди време имаше доста оплаквания, но от 1г има нова управителка, за която мога да споделя, че е изключителен професионалист и всичко е на ниво.

Съжалявам за колежките от сватбената Агенция, ако съм ги засегнал, нищо лично точно към тях.
Айвен пък направо ме уби ..........и е твърде възможно от него да разберете важни подробности за избрания от вас ресторант, за които управителя може да премълчи.    - колега, управителя много неща ще премълчи, но от него пък може да разберем кой ДЖ е скапан и кой не може да задържи гостите на дансинга повече от 3 песни, както и кой е спънат и не може да води ритуал, също така и кой пуска на всяка сватба едни и същи песни. Всяко едно мнение е субективно, така, че по добре да не се бъркаме в работата на другите, а да насочим усилията към нашите си клиенти :). Вярно е, че голяма част от управителите ще предложат свои ДЖ, защото си плаща комисионните, но ако ние си можем, нашият рейтинг ще е много по-голям от този на управителя и това не ни бърка, даже ще ни наемат на цена 2 пъти по-висока от тази на "предложения" ДЖ :)

Апелирам към всички колеги - Ако искате наистина да помагате - пишете по темите кратко, семпло, полезно и аргументирано. Ако забелязвате в предния ми пост има точно това - кратко и аргументирано 3 предложения. Без здравейте, честито, много се радваме за вас, без никакви излишни разсъждения, фамилиарничения и мазнотии :)

Едит (към колегите) и да знаете пак от мен от дългогодишния ми опит в този форум - тука клиенти няма, всичко е на системата направи си сам. Ако има какво да споделите и да помогнете, пишете когато имате свободно време. Някой, някога случайно може и да потърси платените ви услуги. Ако присъствате само и единствено, за да зарибите някой клиент.................. един ден ще се изгубите от този форум, така както много други, преди вас :)

На всички желая успех през новата 2016г. Много весели и щастливи мигове :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в ноември 23, 2015, 09:54:08
За малка сватба може и Принципи ди Пиамонте на интерпред,  но не знам дали няма да е далече.. А за Шератон - тази година бях на сватба там - малката им зала предлага по - ниски куверти и е точно за 70-80 души :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в ноември 23, 2015, 10:12:27
В Принчипи ди Пиемонте (МС Жолио Кюри, Интерпред) управителят малко не ни ообърна много внимание като казах сватба 60-70 души...ресторантът е за около 100. Офертата им е добра, но този човек не ме грабна просто...освен това беше безкрааааайно зелен  :[ А, и имаше едни дразнещи колони


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в ноември 23, 2015, 10:54:15
На мен също не ми допадна зеленото, но пък като капацитет на хора може би ще и свърши работа на девойката която пита ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: nansita в ноември 23, 2015, 12:23:15
В центъра е хотел Central Park Hotel, дъщерен е на Гранд Готел. Имат и ресторант с капацитет 110 човека. Изготвили са и предложение за младоженци. Намира се до НДК.
 http://www.centralparkhotel.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B8/%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: maranthea в ноември 23, 2015, 16:25:12
И аз в кюпа на търсещите ресторант + хотел. Търся си нещо на до 60км от София за 65-70 човека (като трябва да има и къде да ги настаня)за 27,08,2016. За момента сме посетили:

Хотел Панчарево, Панчарево - ресторанта е малък и ужасно мрачен. Това което ядохме определено беше старо. Отпред има страхотна гледка, която от ресторанта не се вижда, защото са опънали някакви тенти, които не се вдигат. Като цени на куверти бяха много ниски - 27,00лв - 38,00лв

Хотел Жеравна, Банкя - бяха в ремонт, когато ги посетихме, но видяхме ресторанта и ни хареса, че е светъл и просторен за нашата бройка поне. Кувертите са от 22,00лв до 40,00лв (има ги публикувани на страницата им, склонни са и на изготвяне на индивидуални менюта). Стаите са реновирани, чисти, в никакъв случай не са лукс, но за 1 нощувка са идеални.

Комплекс Оазис, Зверино - нямат желание да ни предоставят меню за момента, понеже и те са в ремонт, предлагат да ги посетим пролетта (а на мен определено не ми се чака чак до тогава).

Хотел Виталис, Костенец - много хубава храна, ресторанта е с нисък таван и има огромни колони. Кувертите са от 21.70лв до 30.00лв

Бяхме набелязали Природа в Долна баня, но кумовете категорично го отхвърлиха, защото са го посещавали за тяхната сватба мин. година, комплекс Калина, пак там, нямат ресторант. И вече се чудим да увеличим ли радиуса на търсене или да гледаме в София. Отворена съм за предложения, ако на някой му хрумва нещо :)Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в ноември 23, 2015, 16:30:18
Декораторката, която наехме ние, редовно декорира http://villaekaterina.com/ за събития на клиентите си. На мен самото място много ми допада, защото има възможност за маси навън с тенти и тн.. От нея съм чула, че персонала не достига за над 80 човека и е необходимо да си наемеш допълнителен сервитьор.. Мога да питам по-подробно, ако ти допада..
Ресторантът е до 70 човека май.. Така че сватба вътре според мен не е опция..

Като визия е готино  *THUMBS* Мога да ти пусна линк на лично, как изглежда декорирана сватба там   :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: maranthea в ноември 23, 2015, 16:53:00
Да, там е много хубаво, но за съжаление куверта е много над бюджета ни, и не могат да настанят всичките ни гости. Страшно е красиво, но просто кувертите им започват от 60лв, а като сложим и нощувките ...
Другото място което не става е Банкя Палас, защото там беше сватбата на кумовете (кума е брата на младоженеца) и гостите ни се припокриват и не ми звучи добре. Но хотела е идеален. Храната беше много вкусна, подготвиха хубав изнесен ритуал, постоянно имаше сервитьори и нищо не липсваше.Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в ноември 23, 2015, 17:00:47
Съжалявам, не съм запозната с цените..  :( Ще потърся мнение за други и ако открия нещо, ще го пусна  *THUMBS* Успех междувременно  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: nansita в ноември 23, 2015, 17:25:52
Според мен не трябва да те притеснява, че кумовете ви са се женили там. Две еднакви сватби няма, а и с друг вид декорация би се получило нещо ново.
Поне знаете какви са + и - на мястот; можете да изберете друго меню, други игри...
Дано да намерите вашия ресторант :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в ноември 23, 2015, 17:46:32
....... Търся си нещо на до 60км от София за 65-70 човека (като трябва да има и къде да ги настаня)за 27,08,2016. ......


Вила Екатерина, която вече сте споменали отпада не само поради бюджета ви (пиша го и заради други потребители), а защото там няма опция за вътрешен ресторант. Независимо какво са ви казали, ресторанта им е твърде малък, всички сватби са навън, за нощувки също не съм убеден че имат 70 места.

Долна Баня - в Природа бях тази година, бивша почивна станция. Хотела не е нищо особено, ресторанта като вътрешна част го забравете, прилича на ведомствен стол. Но отвън до басейна става много яко парти, предлагат подходяща организация с шатри. Има възможност за изнесен ритуал (редовен, не бутафорен театър!!!), цените са доста........ приемливи, храната и обслужването бяха много добри.

Боровец е място което може да обходите внимателно. Всички целогодишни хотели с ресторанти имат комбинирани оферти (нощувка+ куверт) за сватбени събития. Като бюджетен вариант мога да предложа хотел Айсберг. Снимал съм в още 2-3 но преди време и не помня имената. Навсякъде може да се направи изнесен ритуал, а в бившата резиденция на царя (Банска Бистрица) може да се направи красива фотосесия.

Белчин Баня, х-л Белчин Гардън, много приятно място със супер обслужване. Цената не е много ниска, вероятно извън вашия бюджет, но нека се възползват от инфото и други потребители.

Паничище и района има няколко хотела, които ще ви устроят ценово и имат специално подготвени сватбени предложения, но имена не мога да посоча, не съм бил лично инфо имам от колеги.

Край с.Усойка близо до Дупница (70км от София) има един комплекс с басейн и езерце(не му помня името, но то втори такъв няма) - цената е доста бюджетна но и качеството също :)

Следващото красиво място е Рибарица (100км). Там почти всеки хотел ще ви предложи подходяща и нормална (ценово) оферта. Получават се много романтични тържества, защото всъщност всички хотели са около реката и почти всички имат подходящи градини за изнесени сватби или церемонии. Мястото е доста популярно и често използвано в летните месеци. Но трябва да обикаляте или някой по запознат от региона да пусне конкретен списък с хотели. Аз лично няма да посочвам имена, защото съм снимал там последно преди 3 г., а това е доста дълъг срок :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в ноември 23, 2015, 18:29:25
 :offtopic: Повечето гости от София ли са или са от провинцията? Защото, ако са от София, то тогава сватба в София с по-високите куверти, но с читаво обслужване и настаняване на по-малко гости на хотел, би направила крайната сметка горе долу същата..


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: maranthea в ноември 23, 2015, 18:49:43
Ще кумува брата на младоженеца, за това не го харесвам като вариант, но горещо препоръчвам ако някой има нужда да го посети. Гостите са 40/60 в полза на софиянци, но се спряхме на този вариант, за да имаме свобода и спокойствие за купон до когато пожелаем. За да е удобно и за хората с малки деца, за да избегнем дупките време м/у церемониите и да не се налага никой да кара кола. Мин. година бяхме на 3 сватби и не мога да опиша спокойствието при такава. Винаги можеш да си притичаш до стаята за всичко.
Благодаря deliyski, ще потърся тези, за които си писал. Иначе и ние обмисляхме да добавим Рибарица, не знам защо но приятелят ми не харесва Боровец.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в ноември 24, 2015, 10:31:26
Велинград - Варвара? Не знам цените но мястото е много красиво и обслужването е чудесно. Била съм преди 2-3 години, може да поискате оферта


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: addicted_to_u в ноември 24, 2015, 10:37:09
Преди време мисля в този форум имаше булка,която изнесе цялата сватба на неутрална територия в Сопот -Шато Копса. Първо мястото много ме впечатли,като замък е,после че тя беше споделила,че е много доволна от отношението на хората от малкия град,че много са се радвали и помагали,дори непознати.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: maranthea в ноември 24, 2015, 11:09:53
Белчин Гардън наистина са малко високи, на моето запитване предложиха 40лв за нощувка и куверти от 61лв до 85лв, като имат минимум 70 гости. За внесена бутилка искат 7лв за твърд алкохол и 10лв за вино, а допълнителните часове след 23.00 са 100лв на час.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: kikolinaa в ноември 24, 2015, 11:20:35
Привет и от мен!
Дали някоя от вас има опит с ресторант Враня в хотел Рила? Предстои ни сватба през лятото и този вариант го обсъждаме най-вече заради местоположението. Има обаче неща, които не вдъхват особено доверие на първо четене, така че всякаква информация би била полезна. Благодаря предварително! :girl_wink:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в ноември 24, 2015, 13:08:58
Сопот -Шато Копса. е хубаво място, но за малки сватби. За 70 души не съм убеден, че няма да им е тясно.

Враня в хотел Рила е бюджетен ресторант, който отговаря напълно на цената си. Преди години имаше проблеми, но направиха промени и сега нещата са ОК.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: maranthea в ноември 24, 2015, 15:38:42
С малко повече упорство успях да предложа Боровец и вече имаме 3 идеални оферти, даже чакам още няколко хотела. Сега остава да се организираме някой уикенд и да ги видим. Благодаря за съдействието и виртуалната "сила", ще се похваля като капарираме нещо :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mari_vel в декември 03, 2015, 13:34:58
Здравейте, мили дами  :flower:

След голямото чудене запазихме Central Park Hotel за сватбата. Пак ги огледах тия колони - ще ги преживея, даже съм адски доволна, защото наистина бях впечатлена от цялото изкарване там - храна, облужване, а и целият е бял, което значи, че подлежи на всякаква украса. Междувременно се видяхме с фотографа и  DJ-я и се разбрахме и с тях. Вече мога да дишам спокойно :xixixi: Много ми олекна, че спешните неща са вече готови. Остават вече дреболиите (украса, менюта, торти, рокли и пр.), за които имаме 8-9 месеца, които ми се струват предостатъчни. Стискам палци и на Вас в нелеката задача по откриването на идеалния ресторант и цялостната организация. Бъдете щастливи  :girl_wink:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в декември 03, 2015, 14:18:42
Много хубаво! Интересно ще ми е да разбера подробности, че и аз го бях огледала, но не стигнахме до него :) Разбира се, предостатъчно са 8-9 месеца ;)  :offtopic: Ритуална и църква също са ви от първите неща ;) И не бих нарекла роклята дреболия хаха...някои булки бая обиколки и чуденки му удрят, за обувки особено ;) Действай с две думи  :P


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mari_vel в декември 03, 2015, 14:33:26
Feribotka, ти май вече си минала през всички хубавини и ужасини на сватбената организация.
Утре сме предвидили да минем през Кракра №2 :D
Мога да споделя подробности за ресторанта на лично или тук - за мен няма значение, който както каже. По-назад бях споменала, че бях кума там преди два месеца и съм меко казано впечатлена. Пък сега, вече от другата страна, мога да кажа, че финансовите условия също са доста приемливи.

Роклята иначе мисля да я шия, въпреки че със сигурност ще мина да се позабавлявам из магазините, пък не се знае - може нещо така да ми хареса, че да се откажа от шиенето. А за обувките, знам си, за бала търсих около 100 години заради дребния ми крак... Та тъй, да не се отплесвам :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в декември 03, 2015, 14:44:10
Хихи, минах, да...още са ми пресни емоциите, затова предупреждавам ;) Ама като гледам за всичко си помислила и няма нужда :) По-добре пиши тук всички отзиви, за да имат всичко достъп до тях и да им е от помощ при търсенето на ресторант :)

Бтв хубавините си заслужават всички ужасини  *THUMBS*

Успех  *INLOVE*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в декември 04, 2015, 09:02:25
То си е до характер  :) Аз лично мога да действам и на бързи обороти, мога да организирам и с месеци. Паниката идва в момента, в който харесам нещо. Ей как мразя тогава някой да ми каже "ама чакай".  :))

Аз съм първосигнален човек и за да ми хареса нещо много-много, значи това е.

И така с Тера. Хареса ми, МНОГО. Мъжо също хареса, казаха, че и щаферката ще приемат и то с радост и вече съм готова да звъня,  искам да запазя за датата  (тоест същата вечер след посещението)и ми казаха "ама чакай". Свекито основно  P-( Имало време  :)) бръкна ми това в здравето, бях казала, че ако някой ми заеме мястото докато "чакам" , отлагам сватбата с 1 година  :funny: И какво, след 1 седмица се оправихме със свеки, звъня на Тера и ... "Ами ние почваме сключването на договори след 4 месеца"  :)) :))

С роклята беше нещо подобно.  :) За гражданския съм изненадващо спокойна, но май е защото сега сме в "сезона" на работа и за ноември имам над 40 часа овъртайм... Та май просто не ми остава време да мисля за гражданския  :huh:

Иначе честит ресторант и от мен!  :) Щом го харесваш- значи е точния!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mari_vel в декември 04, 2015, 10:06:01
Благодаря ви :danceg:

Gehenna, имам подобна особеност - мога да приключа нещо без време, а мога и да се разтакавам месеци и като наближи дедлайна и всичко се прави на юруш  =] А това "ама чакай" хич и не искам да го чувам  }:->

Малко подробности за Central Park, който, оказа се, е от веригата на Grand Hotel:
- кувертът е 48 лв. (€24) - доста добра цена според мен с оглед на всичко, което бях проверявала, средно е 55 лв. без много от долупосочените блага :));
- включени са торта по избор (какъвто искаме пълнеж в каквато искаме форма йееееей, хаха), погача, менче, обличане на столове и маси, изработване на менюта и табелки за масите с имената на гостите;
- няма такса за внасяне на алкохол, ние вероятно ще искаме да си внесем и безалкохолните, като таксата е по 2 лв. на човек, а иначе има включени във всеки куверт по една мин. вода и едно безалкохолно;
- имаме стая в хотела, която е с късно освобождаване на следващия ден;
- welcome drink-ът също е на доста прилични цени, а и хапките бяха много вкусни, ммм. Можем да си внесем и шампанското сами и да платим само хапките.
- overtime се плаща по 150 лв. след 5. час, а не като на другите места по 200  *crazy*

Това за финансовата част, сега малко за впечатленията от сватбата, на която кумувах:
- страхотно обслужване - всички от персонала бяха усмихнати, движеха се като привидения (в добрия смисъл) - почти не се забелязваше присъствието им; не измъкваха недовършените ястия под носа на хората; откликваха на всички молби - например поисках точно определено обезоляващо и след 10 мин. ми го донесоха без каквито и да е драми или следа за досада;
- храната беше меко казано уау ohmy - всичко беше свежо и много вкусно, останах наистина впечатлена;
- ресторантът е изцяло бял - бял мокет (леко посивял от експлоатация, но в приемливо състояние), бели тавани (което между другото е рай за фотографите :) ), като се облекат и столовете и масите става бяла приказка  *INLOVE*, което наистина позволява всякаква украса;

И, защото не може всичко да е перфектно, ще кажа кои за мен са минусите:
- има едни колони, които леко препречват визуалния контакт между младоженската маса и някои от масите с гости, но не е фатално;
- няма паркинг, което прави паркирането леко сложно - но пък около НДК има доста места, просто има кратка разходка :D

Май е това, ако се сетя още нещо, ще пиша.

Много съм доволна и вече чакам с нетърпение, чак ме е яд, че не избрахме по-ранна дата, ама я местихме около 10 пъти, за да имаме точно определен фотограф и точно определен DJ :eager:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в декември 04, 2015, 10:19:51
mari_vel, сега аз да ти кажа, че и ние избрахме хотел от веригата на Гранд хотела.. Бяхме в Suite hotel. Храната ще е перфектна наистина, защото много ценят реномето на кухнята и качеството на приготвената храна.. За масови събития в други ресторанти, обикновено има, я по нещо изстинало, я засъхнало.. Няма да го има.. Всичко е перфект.. Ще ви върнат дори отворените бутилки алкохол, ще са коректни до последно!  *THUMBS*
Относно тортата.. Гранда разполага със сладкарски цех.. Не разчитай, че ще направят това, което искаш 1:1.. Тортите може и да са вкусни, но на вид са.. Компромисни  =]

Менютата, тейбълките, имената на гостите са от един типаж за всяка сватба. Имат си една форма и просто сменят цветове и текста с името.. Еднообразни, не правят твой проект.. Ако държи на детайлите като мен, т.е стила на поканите ви и останалите принтове да е еднакъв.. Няма да стане..  :\

Имай ясни, точни и конкретни изисквания към Sales manager и управителя на ресторанта, не им позволявай те да определят правилата.. Ти плащаш и трябва да се съобразяват с теб, а не ти с тях. (в границите на разумните претенции, разбира се).

Сватбата на моя позната, която беше в същия като моя ресторант.. По мое мнение беше провал, не само като декор, но и като поведение на персонала.. Аз поставих ясни условия и изисквания и нямам нито една забележка към ресторанта. Аз наех друг декоратор да прави украсата, защото тяхната ми се стори за отбий номер и доста бутафорна..

Сигурна съм, че ще успееш, стига да си наясно с желанията си и ще се получи страхотно. Успех  *THUMBS*Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mari_vel в декември 04, 2015, 10:52:47
alexandrova_90, благодаря за предупрежденията :)

За табелките и менютата просто споделих, за да се знаят повече подробности. Но пък с дамата, която се зае с нашата сватба, си говорихме, че се правят по наши цветове и форми, въпреки че няма да се възползвам - с една приятелка ще направим цялата украса, покани и пр. Много си падам по такива неща и ще ми е невероятно удоволствие да се занимава с това.

Тортата на нашите младоженци беше много красива и изчистена като вид, а на вкус беше уникална (а аз не си падам много по тортите хаха).

Иначе това за алкохола го знам - случи се пред очите ми на сватбата на приятелите ни - върнаха им всичко - алкохолно, безалкохолно :)
Всъщност основната причина да изберем тях, беше точно обслужването и хубавата храна, всичко друго е страхотен бонус  :hurrah:Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: paranoir в януари 09, 2016, 22:20:02
Здравейте момичета , в предните теми не успях да намеря много изчерпателни мнения за ресторант Акорд , много бих се радвала ако има булки направили тържеството си там или такива с впечатления от първа ръка. Като цяло условията на ресторанта и предложените от тях менюта изглеждат доста добре , но ми се иска да чуя и някое друго мнение за ресторанта.  :girl_wink:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mara_podrobnata в януари 09, 2016, 23:42:34
Здравейте момичета,
някой има ли отзиви за Вила Екатерина Вакарел-http://villaekaterina.com/
Търсим място извън София,където да направим градинско парти, но за жалост първия ми фаворит Голф Клуба в Света София е зает за нашата дата.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mari_vel в януари 10, 2016, 01:06:20
Привет, paranoir :)
Била съм на сватба там преди около 3-4 години. Беше много хубаво, ресторантът е светъл и приятен, което и досега си спомням много ясно. Има едни колони, които закриват гледката към младоженската маса. Храната и облужването бяха добри, но вече не знам как е - може да са сменили персонала. Като разглеждах за себе си и попаднах на положителни отзиви за Акорд. Имат и градина, която може да се ползва за изнесен ритуал.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: paranoir в януари 10, 2016, 09:41:52
Благодаря Ви : ) мен ме притеснява капацитета на залата.. управителят ми каза ,че е за около 140 човека.. но честно казано за моите 110 ми се струва ,че ще е малка и няма да има място за дансинг...


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: prettygirl777 в януари 10, 2016, 19:45:21
Здравей, paranoir :)

Нашата сватба беше в хотел Акорд през август 2014 г. и сме супер доволни, но ние бяхме към 55 души, така че имаше предостатъчно място за всичко. Цитирам ти отзивите си няколко дни след сватбата от стр. 27 на тема номер 12 за ресторантите. Само да ти кажа, че сега мисля, че има малка корекция в съдържанието на най-скъпия куверт (т.е. не предлагат вече всички тези бонуси, от които се възползвахме ние), но въпреки всичко съотношението качество - цена е перфектно.  *THUMBS* Ако имаш въпроси, ще отговоря с удоволствие :)

Цитат:
Здравейте на всички!  Преди около месец отмина и моята сватба и сега, вече след отшумяването на сватбената еуфория, която обзема всички булки, бих искала да споделя отзиви и за нашия ресторант - хотел Акорд 
С две думи - това е най-добрият избор за младоженци, които търсят много добро качество на също толкова много добра цена. Управителят Жоро е супер готин и разбран и през цялото време на подготовката на сватбения ни ден (от края на януари до началото на август тази година) ни оказваше пълно съдействие и винаги своевременно и професионално отговаряше на всички наши въпроси. Както каза моят съпруг - ако имаше повече такива управители като него, бизнес средата в България щеше да е в много по-добро състояние.
Ние избрахме най-скъпото меню, тк то предлагаше най-много бонуси - 4 безплатни куверта за младоженците и кумовете, безплатна украса с балони, безплатно посрещане на гостите с чаша шампанско, както и другите комплименти, валидни и при останалите менюта - украса на столовете и масите с панделки и покривки, безплатна нощувка за младоженците в младоженския апартамент, закуска в леглото, платно с рози и менче за ритуала по посрещането, безплатна дегустация на менюто за двама. Храната беше прекрасна и в огромни количества, тк имаше салата, предястие, основно ястие, следястие и десерт (сватбена торта, включена в куверта). Всички гости останаха много доволни от храната и дори коментираха, че не е трябвало да поръчваме толкова много, но все пак по-добре да остане накрая, отколкото гостите да останат гладни
Нямаме никакви забележки към Акорд, освен може би една дребна - след изнесения ритуал, който беше организиран в градината на хотела, трябваше да има посрещане на гостите с чаша шампанско и чашите бяха наредени на масите отвън, като до тях стоеше една сервитьорка, но тя не покани гостите да си вземат по една чаша, а просто си стоеше и се наложи съпругът ми да свърши тази работа, тк все пак на гостите им беше неудобно сами да се сетят и чакаха специална покана
Иначе след края на сватбата ни върнаха обратно всичкия неизползван алкохол, натурални сокове и студени чайове, както се бяхме разбрали в началото. А и сватбата ни беше в петък, така че имахме 15% отстъпка от цената на всички куверти (вкл. детско и вегетарианско меню).
Така че съм сигурна, че и останалите булки, избрали Акорд през тази и следващата година, ще останат повече от доволни  :)

Край на цитата :) препоръчваме на 110 процента  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в януари 11, 2016, 03:25:09
Здравейте момичета,
някой има ли отзиви за Вила Екатерина Вакарел-http://villaekaterina.com/


Красиво и добро място, с леки забележки от организационен характер. Ако вали дъжд бог да ви е на помощ (но това е за всички открити сватби). Вътрешната част е малка, шатрите не могат да спасят положението, ако дъжда е голям и продължителен - тревата ще стане гьол :)

Акорд - най-точното определение за този ресторант е следното - получаваш точно толкова, колкото си платил. Което все пак е добре. Защото има места на които плащаш много и не получаваш нищо. Не е подходящ за големи сватби. Ако сте платили за обслужващия ви персонал пълни куверти може да си направите труда да проверите дали са си ги получили. Редовно това не се случва. Признавам през 2015г. не съм влизал там, инфото ми е от 2014 и по стари години. В още по-стари години се е случвало и порциите на официалната маса и на останалите гости да се различават, макар и не винаги (но това се случва в поне 50% от Софийските, а и НЕ софийските ресторанти).


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 11, 2016, 08:40:35
mara_podrobnata, Вила Екатерина е приказно място за градински сватби, имам наблюдения покрай декораторката ми, която работи там редовно с младоженците си. Каза ми, че отношението на персонала е ужасно и се работи адски трудно с тях, което теб няма да те интересува, защото на друг ще му се наложи да го прави, но е неприятно. Чувала съм също, че има проблем с обслужването и по време на сватбата, което вече де засяга пряко.. Поставиш ли точни, ясни и обосновани изисквания, според мен няма да има къде да мърдат и ще изпълнят всичко.  =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в януари 11, 2016, 20:11:33
Нямаше ли букла от форума, която беше точно във вила Екатерина?  :huh: Или беше гостенка. Сещам се, че имаше снимки, защото и аз мислех за нея в началото, преди да минем броя на гости- малко село...


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mara_podrobnata в януари 12, 2016, 11:33:14
Благодаря ви за отзивите. Значи ще трябва много добре да се уговорим, какво точно се очаква от тях. Аз ще имам задължително координатор и организатор на сватбата, но все пак едно евентуално напрежение предполагам, че ще ми се отрази и лично на мен.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в януари 12, 2016, 13:37:40
Момичета търся си ресторант, ама не за сватба ахахах :)

Търся подходящо място тип градина за кръщенето на Боби.. Мисля да сме около 30тина души, не ми пречи да има други хора в ресторанта. Търся си подходящо място в София, на което да съберем приятели и семейство за скромна почерпка. За разлика от сватбата, тук ще се по-скромно събране - просто да хапнем и да пийнем, на някое не много претенциозно място. Почерпката ми се иска да не еядене и пиене на корем, а по - скоро нещо скромничко - плата със сирене и мезета, плата с някакви панирани работи и по чаша вино - нещо което да се вмести в около 400-500 лв бюджет...

Идеи?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 12, 2016, 13:50:45
Миленка, кръщенето на моята кръщелница направихме в The bee garden - Ресторант Пчела.. Много хубава градина.. Пускам ти снимки на ЛС. Бяхме 50 човека с плата и много вино, като им излезе около 1000лв, но се бяха престарали с хапването, остана много, т.е може и да излезе по-малко  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в януари 12, 2016, 13:51:54
Много ресторанти имат такива градини. Ниагара на Дойран например, срещу него от другата страна на улицата също има неголям и хубав ресторант с градина. Македонската Къща в Студентски град има лятна градина, Шато в Драгалевци е много приятно място за твоя случай. На околовръстното в София около кв. Суходол има един приятен ресторант, Езерото се казва, градината е мн. приятна. За бюджета........ малко относително е. В Люлин съществува един малко известен битов ресторант - Баяр. Храната е мн. добра и бюджета ще ти стигне за там. В гр. Банкя има поне 3 подобни ресторанта :). Градина за 30 души ще намериш вероятно и в квартала в който живееш ако се огледаш наоколо (нямам представа в коя част на София търсите)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в януари 12, 2016, 13:58:39
И на мен на пръв прочит ми изникват в съзнанието Шатото в Драгалевци и Езерото :) Пчела го бях сложила в списъка за сватбата, ама не отидохме, Шатото ни хареса, но беше малко, а на Езерото ходим почти всяка година на Гергьовден на имен ден и нямам лоши впечатления никакви ;) Делийски добре те е насочил, да е в квартала (ако искаш мога да попитам Боби за заведения, той до скоро живееше там), хем като му се доспи на Бобчо ще можете да го транспортирате бързо  :P


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в януари 12, 2016, 14:21:02
Страхотни сте, ще ги погледна :) аз сега гледах и ресторант Фея, до парадайса мол - ходили сме много пъти храната е добра, големи порции и е приятно много :) а за квартала - трябва да питам Фил, че тоя квартал ми е тъмна Индия. 
Църквата е в княжево обаче(избрахме я заради отеца, чете молитва на Боби за 40 дни и се влюбихме в него) та местоположението май няма да е фактор много много, Люлин обаче автоматично отпада - там и аз и Фил не сме фенове..


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в януари 12, 2016, 14:46:47
Фея мисля, че някой ми я препоръчваше за сватбата ама така и не стигнахме до нея :) Между другото в нашия ресторант, където ни беше сватбата (Бижу, хотел Силвър хаус) също има градина и би било много приятно мисля  ;) Само че нямам представа цените как ще са, но управителят е много сговорчив и можете да се споразумеете за всичко  :) Щом ще сте в Княжево, може и в ОК да разгледаш по-обстойно :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Cerise в януари 12, 2016, 15:01:20
Face bar&dinner е много добро решение за мен.Точно над Горна баня. На чист въздух е и мястото е много приятно. Засилих се да кажа, че е ново, ама вече не е чак толкова.
https://www.facebook.com/FACE-Bar-Dinner-246673768684003/

Другото е Глория палас, но за там съм с леки резерви.

Другото - "На върха". И то е над Горна баня, на 100 метра от Face. Точно на кръщене съм била там и беше страшно приятно, градината е супер.
http://www.restaurantnavarha.com/gallery


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в януари 12, 2016, 15:03:23
Княжево като че ли е беден на ресторанти, но има един приятен ресторант малко нагоре в гората по пътеката по която върви туристическия поток. За съжаление не помня името, но всички в квартала го знаят :)

В Глория палас ще ви резнат главите, няма да отговори на бюджета


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 12, 2016, 15:25:17
Точно "На върха" и аз съм била на Кръщене.. Беше много хубаво  *THUMBS*

Face (Горна баня), има много хубави шатрички, ама предвид че най-обикновен десерт е 7+лв... Питай все пак  *THUMBS*

ЕДИТ: Не съм обядвала/вечеряла, отидохме с ясната идея за кафе и нещо сладко.. Но пак ми се стори доста за кремче 7лв  =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Cerise в януари 12, 2016, 15:33:37
Може и да сте прави за цените, последно съм ходила преди 3-4 години, та не знам в момента как е.
А във Фейса нашите ходят много често за семейни празници, защото могат да ходят пеша и тате да пие едно вино. Аз съм била само веднъж и пихме твърд алкохол, даже не съм виждала меню.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в януари 12, 2016, 16:30:49
Фейса съм ходила много пъти - цените са безумни иначе е страхотно. На Върха също съм била, но нямам спомен за цените... Благодаря за помощта, ще ги разуча има много време - юни мисля да е кръщенето


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 14, 2016, 15:47:08
Здравейте и ит мен.

Като младоженец и половин оргнизатор на сватабата с половинката ми срещаме малко трудности с избор на ресторант. Датата е 27.08.2016. Двамата сме от Хасково, но изключихме вариантите за сватба там, защото по-голямата част от гостите ще са от София. Преслушал съм доста голяма част от рестортантите и хотелите, но за момента нещо не могат да ми грабнат окото. Идеята ни беше за сватба на открито под шатри и т.н. Став въпрос за около 120-130 госта, акто искам да има място за танцуване и около масите да има място, за да е комфотно и на персонала и на близките ни. Също така в случай на лошо време трябва ресторанта да има опция за прибиране на парника на закрито. Не изключвм вариант и за сватба изцяло в някой подходящ ресторант. Изискванията ми са да е светъл, с висок таван и всичко да се случва в едно помещение.

До момента съм проверил и съм говорил със следните ресторанти:

Дипломатически клуб - навън до 22:00, вътре по четене тук разбирам, че за 120-130 човека е оптимално, но по-скоро тясно.
Хотел ЕКСПО - нвън трудно ще поберат 120 човека.
Corso - не съм го гледал на живо, но интериара по моему не е достатъчно тържествен.
Москва - долният ресторане зает, горе не ме привлича.
Макси - тъмен, за парите които му искат. мисля че е преоценен.
Тера резиденс - зает.
Хилтън - над бюджета.
Монтесито - прекалено натруфен ми се струва.
Ниагара Дойран - красив, но разюделението в две зали не ми харесва.
Скай плаза - утре ще го видя на живо, но ми се струва тъмен.
Парк хотел Витоша - знам, че е съставен от две зали и 120 човека трябва да бъдат разделени.
Централ форум - бил съм на сватба, не ми допада Г-образната форма на ресторанта.
Холидей Инн - напрвих запитване, чакам отговор, за момента ми е фаворит.
Грийн вил - зает, но също така и с недостатъчен капацитет.
Бижу в Силвър хаус - не ми харесва заради колоните.
Скай уей - не ми харесва.
България - не ми харесва разположението на масите.

Като цяло искам обширно помещение, което е срвнително високо и светло и масите са кръгли.

Отворен съм за предложения.

Ако някой може да предложи вариант и извън София, който да е еднакво далеч от Хасково и София - до 200км. съм отворен за предложения, нещо при което за до към 8000-10000лв. ще могада се вместя в куверти, нощувки и т.н. свързани с обгрижването на гостите.
 


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в януари 14, 2016, 15:58:16
Царско Село и Sky Way?
Извън София съм гледала снимки от две сватби в един много красив комплекс - http://www.hotel-yaev.com/index.php/lang.2/cat.76

За друго не се сещам :) Успех  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 14, 2016, 16:22:59
Благодаря за бързия отговор, Царско село е зает, Sky way не ми допада. Този комплекс изглежда много добре и е свободен. Още веднъж благодаря! Ако има някакви други предложения от колеги ще съм радостен да ги споделите.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в януари 14, 2016, 16:32:41
За нищо :) Лека подготовка  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в януари 14, 2016, 18:49:08
Яев е хубаво място но няма вътрешна част (по точно ако вали всички гости отиват под навесите, а дансинга е ........под дъжда :). Ако вали ще се получи нещо доста............романтично и задушевно :)
Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 15, 2016, 09:17:18
Така е да, но поне разполага с капацитет, който да поеме гостите от открито вътре, защото доста от ресторантите, които съм гледал или са с голяма градина и малък вътрешен капацитет или голямо вътрешно пространство и малка градина, която да може да се ползва само за изнесен ритуал. Днес отивам да преслушам Sky plaza, в неделя Holiday Inn, а утре най-вероятно ще се метнем до Карлово.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в януари 15, 2016, 09:34:59
Всяка сутрин минаваме покрай този хотел: http://www.parkinn.bg/hotel-sofia/gallery и ми се струва много симпатичен :)

Сега видях в сайта, че има много приятен ресторант ама не знам изобщо правят ли се сватби, колко човека и тн...ако искаш го провери  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 15, 2016, 09:42:51
Правят се сватби. Сватбата на моя позната ще е там, ще бъдат около 150човека  *THUMBS*

ЕДИТ:Извинявам се, мислех че е Холидей Ин..

Парк Ин има една ужасна блок маса в средата.. Както и да е и при мен имаше такава.. Винаги може да превърнеш дефекта в ефект ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 15, 2016, 09:50:45
ParkInn е зает за нашата дата, но иначе изглежда добре!

Alexandrova_90 - прочетох, че вашата сватба е била в Zest, колко човека бяхте и как бяха подредени масите, защото ние вчера се разходихме до там и не ми вдъхват довери как ще съберат 12 кръгли маси за по 10 човека?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 15, 2016, 10:12:12
Имахме 10  кръгли маси за по 10 човека + нашата правоъгълна.. С огромно място за дансинг..

Мога да ти покажа как излеждаше ресторантът в нашия ден, като не знам как да обясня как точно са били подредени масите.. Като влезеш нали вдясно има място за едната част.. Там имахме 5 маси за по 10 човека.. След това нашата маса до прозорците успоредно.. + още 4 маси и една някъде, където не мога да обясня, по-близо до "бюфета"  =]

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.405301652927885.1073741864.334679826656735&type=3


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: nansita в януари 15, 2016, 10:43:57
Страхотни сте, ще ги погледна :) аз сега гледах и ресторант Фея, до парадайса мол - ходили сме много пъти храната е добра, големи порции и е приятно много :) а за квартала - трябва да питам Фил, че тоя квартал ми е тъмна Индия. 
Църквата е в княжево обаче(избрахме я заради отеца, чете молитва на Боби за 40 дни и се влюбихме в него) та местоположението май няма да е фактор много много, Люлин обаче автоматично отпада - там и аз и Фил не сме фенове..

Миленка, Фея е разделен на малки къщички с маса и пейки. Ние редовно сме хапвали там за обяд и не го виждам като подходящо място за сватба или кръщене. Лятото вадят и допълнителни маси покрай тези къщички и става страшна лудница. Иначе храната е ОК, цените също.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в януари 15, 2016, 10:44:47
Може да видите И Лебеда. Еътре е тъмно и черно и не ми допада, но градинята е прекрадна, бях на сватба септември там - шатри, дансинг, беше много крадиво, аз бях разочарована от кухнята малко но мисле че проблема беше повечко в организацията :) седяхме до 12 навън, после малкото останали гости се преместихме вътре

Едит - Нели знам. Но има едни 2 големи къщички за 50 души които може и да станат


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в януари 15, 2016, 10:50:16
За Пловдив мислили ли сте?

Бъдещият мъж е от Хасково, та както се казва, на средата си е, а там локации доста има. Лично съм гледала само снимки техните като са ходили във Виенския павилион. Няма да е с шатри, но мисля си струва да го огледате, АКО се стигне до друг град.

Иначе имаше една агенция, която организира сватби с шатри и кетъринг в София- Party Management. Едно обаждане и запитване не струва нищо  :))

Аз за Парк Ин бях писала впечателния като ходихме и се поразочаровах тогава, но явно имах прекомерно големи очаквания.

Ники Митев беше писал в блога си за един ресторант, явно по нов??? така де, ние не стигнахме до него, но от снимите му изглежда мноого хубав и светъл- Ресторант „Лаура“ .

Гледахме и Глория Палас, заото и ние първоначално искахме отвън. Мен лично не ми харесва вътре как е, но също може да се погледне.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в януари 15, 2016, 11:30:16
Лаура пак да кажа не го препоръчвам особено много  :no: Миналата година бяхме на сватба там, в куверта имаше 100 неща включени, но нито едно не беше особено добре приготвено, бяха тип пържола с картофи  :\ Имаше топло и студено предястие, ама по-добре да имаше едно, но по-хубаво  :[ Да, светъл е и е голям, кръгли маси, ама подът хич не ми харесва и има още някои соц елементи  :) Сервитьорите бяха малко и не много отзивчиви...уелкъм дринк ни го сервираха в пластмасови чаши  :[ Цените иначе са доста добри :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в януари 15, 2016, 11:44:54
Иначе имаше една агенция, която организира сватби с шатри и кетъринг - Има много агенции, които разполагат с подобно оборудване, но цените са доста по-високи от стандартен ресторант,

Лаура не е нов ресторант, това е бившият Форум на НДК и там няма никаква градина. Има само тераса, терасата на НДК, мраморна, СОЦ тип. Но все пак ако няма друг вариант може и да стане.Цените са бюджетни.

Лебеда не го препоръчвам за такова тържество, има доста ограничения и трудно се съгласяват да правят сватби на открито. 1во цената за градината е по-висока, 2ро- идва полицията и ви намаляват  музиката :)

Има много такива места, не точно в Пловдив, а около Пловдив. Има и много винарни  в Розовата долина (не само комплекс Яев). Има и около София.Проблема на всичките е вътрешния капацитет на ресторанта. Мога да посоча доста места, но вътрешния ресторант винаги ще е проблем. Може да се разходите по Рибарица, Рио Правец ще стане, но бюджета ще е над заложения. На Белчин има един хотел, Белчин Гардън - прекрасно място, но отново с малък вътрешен ресторант, около Карлово - Шато Копса - супер място отново с малък ресторант.......

Бих препоръчал да огледате Костенец и Долна Баня. Там има доста бивши почивни станции, къде ремонтирани, къде не особено, но се правят много такива изнесени сватби и цените са много приемливи. Миналата година снимах в Долна Баня една събота и от жената водеща изнесения ритуал разбрах, че имало 5 сватби в същия ден.Мястото беше красиво, приемливо и много бюджетно (почивна станция Природа мисля) Повечето места не са кой знае какво, но ми обясниха, че има един хотел(тогава се ремонтираше основно), бивш на БГА Балкан, който ще бъде доста луксозно място, когато бъде готов. В Костенец знам , че има 1-2 хотела с големи градини.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: addicted_to_u в януари 15, 2016, 11:51:19
Аз се включвам с едно предложение за около Пловдив,защото наскоро видях много красиви снимки на познати,които май са били кумове-  Мидалидаре естейт ,село Могилово,някъде около Чирпан.Нямам повече информация,но сватбата беше изцяло навън по снимките и ми изглеждаше много приятно мястото.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в януари 15, 2016, 12:11:37
Мидалидаре е сравнително ново място за сватби, винарна, много изискано място, но отново трябва да се съобразите с капацитета. Доколкото съм запознат, там вътрешния ресторант не е чак толкова малък.

 :offtopic:В темата на фотографите някои инициира да се направи списък, защото било много трудно да се рови и да се избира фотограф в днешно време :). Аз бих препоръчал да се направят списъци на ресторанти разделени по категории - до 120 души, над 120 души, комплекси с градина подходящи за изнесени тържество. Тука ровенето е много по трудоемко отколкото при избора на фотограф, много. Снимам всяка седмица и обикалям цялата страна и пак не мога да знам всички места, защото непрекъснато се появяват нови и нови, които за жалост не са никак лоши, а са малко известни. А за сметка на това се тиражират непрекъснато в пространството едни и същи ресторанти, половината от тях доста неподходящи за сватби но........... поради липса на друго :)

 :offtopic: Ще направя и още един офтопик, в предния си пост не успях да намеря подходящите снимки. Много добре обмисляйте тия изнесени сватби, защото крият голям риск (даже и през Юли, Август). Трябва да сте готови да поемете риска, също така и да сте сигурни, че ако вали не само не ви пука, а и можете да се забавлявате яко. Защото често се случва и това:

https://www.facebook.com/DeliyskyStudio/photos/a.10151154400641434.451561.278773366433/10152242419761434/?type=3&theater

А купона продължава и така:
https://www.facebook.com/DeliyskyStudio/photos/a.10151154400641434.451561.278773366433/10152242419751434/?type=3&theater


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 15, 2016, 12:30:39
С летните външни сватби винаги риска е такъв, затова търся място, което да има капацитет за непредвидена ситуация. Виждам, че снимките са от Яев, може ли да ми драснеш личните впечатления от сватбите там. Прочетох няколко негативни коменмтара, но предполагам, че е от грешка в комуникацията и по-скоро са станали в следствие на грешка на организацията на младоженците. Има ли ограничение за музиката и т.н., че по-голямата част от сватбата сме млади и ще ни се подивее до по-късно?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в януари 15, 2016, 12:36:40
Инфото ми е от 2014г. Тогава нямаше негативи. Не е имало проблем с музиката, в купона е включена и рок група. Аз лично не присъствах, снимките са на съпругата ми Цветелина. Купона е продължил до 03.00 доколкото знам, храната и обслужването са били на ниво. Тогава това място тепърва прохождаше. Впоследствие чух, че хората от селото вече създавали проблеми относно музиката. Относно обслужването - мисля, че когато си поставяте детайлно и коректно условията възможността за недоразумения се свежда до минимум :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 15, 2016, 13:00:02
Относно обслужването - мисля, че когато си поставяте детайлно и коректно условията възможността за недоразумения се свежда до минимум :)

Абсолютно подкрепям.. Жив пример е нашата сватба  *THUMBS* *THUMBS* *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 15, 2016, 13:56:02
Имахме 10  кръгли маси за по 10 човека + нашата правоъгълна.. С огромно място за дансинг..

Мога да ти покажа как излеждаше ресторантът в нашия ден, като не знам как да обясня как точно са били подредени масите.. Като влезеш нали вдясно има място за едната част.. Там имахме 5 маси за по 10 човека.. След това нашата маса до прозорците успоредно.. + още 4 маси и една някъде, където не мога да обясня, по-близо до "бюфета"  =]

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.405301652927885.1073741864.334679826656735&type=3

http://prikachi.com/images.php?images/404/8575404C.jpg

Това ми предложиха като разпределение. Има ли вариант да се случи спрямо вашите 10 маси, защото на мен ми се вижда малко нереално?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 15, 2016, 14:05:45
speeder88,

Ние бяхме с абсолютно същото разпределение, само че масата за 7 човека, която е под масата за 10.. В близост до бюфета и дансинга я нямаше при нас.. Имаше много място за танци, като повечето ритуали ги изпълнявахме на дансинга, защото освен че за нас беше по-удобно, можеха да видят и всички гости.. Реално на младоженската маса сме стояли всичко на всичко 20 минути за цялото време от 19:30 до 3:30 :)  =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: florence в януари 15, 2016, 15:56:36
 :offtopic: alexandrova_90 , поздравления за украсата! Семпло, стилно, красиво! Бях чела по другите теми, че е дело на момиче, не на агенция? Тя дали работи и извън София? Може и на лично да ми пишеш, тъй като не е много по темама.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Tikva в януари 16, 2016, 12:27:03
Здравейте,

При нас тържеството отпада, но понеже имаме вече резервация и внесена доста голяма сума за ресторанта пиша тук за да го видят повече хора.

Резервирали сме балната зала на хотел Хилтън, датата е 21 май 2016. От хотела казаха, че ще могат да ни върнат внесените пари само ако се намери друга двойка, която да им ангажира залата. Така че ако някой е планирал сватба в този период и от Хилтън е получил информация, че датата е заета да знаете, че вече е свободна.

При интерес - пишете ми на ЛС.

Поздрави и весели сватби!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 17, 2016, 09:36:58
Видяхме го Яев, в последствие се оказа, че е зает. Продължаваме издирването.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Cerise в януари 17, 2016, 12:25:10
:offtopic: alexandrova_90 , поздравления за украсата! Семпло, стилно, красиво! Бях чела по другите теми, че е дело на момиче, не на агенция? Тя дали работи и извън София? Може и на лично да ми пишеш, тъй като не е много по темама.

Мисля, че работи и ако не друго, поне можеш с нея да го обсъдиш :)

https://www.facebook.com/Tsvetomila-Stancheva-dESIGN-fLOWERS-dECOR-334679826656735/?fref=ts


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 17, 2016, 12:47:52
Череш, вече е отговорила, извинявам се не съм видяла въпроса :) Работи извън София и можеш да се свържеш с нея чрез фейсбук  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 17, 2016, 23:05:58
Имам питане относно Sky plaza - на всички снимки ми изглежда тъмен - някой може ли да даде мнения мога ли да избегна този ефект с по-силно осветление и на снимките да изглежда прилично светъл.

Питане и за HolidayInn - булката се притеснява от завесите в залата - дали биха се съгласили да се свалят?

Expo - утре ще проверя дали е свободен, защото освен горните това остава като място за проверка.


С това в София май изчерпахме хотелите и ресторантите. Или са заети, или са със сериозни запитвания, или нещо по вида и т.н. не ни удовлетоворява. Вече приемам предложения за Боровец, Пампорово, Пловдив, хотели по линията Хасково-София с ресторанти с папацитет над 120 души и такава леглова база.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в януари 18, 2016, 02:45:33
Имам питане относно Sky plaza - на всички снимки ми изглежда тъмен - някой може ли да даде мнения мога ли да избегна този ефект с по-силно осветление и на снимките да изглежда прилично светъл.

Не. На снимките има това което се снима. Моделите изглеждат като модели, маймуните изглеждат като маймуни, магаретата са магаретата, патицата си е патица, не изглежда като лебед :). Не само това, ми и по тъмен може да изглежда ресторанта. А при кофти фотограф направо ще е черен :)Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Svatbena_agenciq_Melodica в януари 19, 2016, 11:23:18
Питане и за HolidayInn - булката се притеснява от завесите в залата - дали биха се съгласили да се свалят?

Expo - утре ще проверя дали е свободен, защото освен горните това остава като място за проверка.

Въм пъпроса за пердетата, най-добре се насочете към управителя на ресторанта в хотела, тъй като те най-добре ще Ви кажат. По принцип някои ресторанти се съгласяват, обаче имайте предвид, че прозорци без пердета не изглежда особено добре, някак голо стои. Ако ще ги сваляте, е добре да помислите са други, които да сложите.
Относно Експо, там е доста хубаво, залате е просторна и светла, а освен това има прекрасна градина, в която може да се направи изнесен ритуал и коктейл. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 19, 2016, 11:47:01
Благодаря за отоговора!

Запитахме вече девойката в HolidayInn. Ще видим какво ще се договорим! :)

Expo е зает на нашата дата.
 
Днес ще ида да погледна и залата на Novotel Sofia и ще остане чуденето между тях, HolideyInn и Grand залата на хотел Maxi.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в януари 19, 2016, 16:37:14
В градината на Експо може да се направи и цялата сватба, не само изнесения ритуал. Имат и шатри.

Макси също е тъмен ресторант. Там трябва да се подхожда много внимателно, защото наемателите често се менят, персонала също и понякога има големи проблеми с качеството на обслужване.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 20, 2016, 09:34:11
Определено не бих избрала Макси за толкова важно събитие като сватбата  :\ Там, освен че проблемът с обслужването винаги е на дневен ред, са толкова некоректни към младоженците.. Чувала съм от познати, какви ли не неща.. От спиране на осветлението в по-късните часове, за да прекратят сватбата, заради "спиране на тока" до всякакви други малоумщини.. Въобще не звучи сериозно за ресторант с претенции за реномирано заведение... Определено се насочете към друго място, ако държите сватбата ви да протече спокойно и без гафове от подобен род..


Да не говорим, че е ужасно тъмен  :\


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: radity85 в януари 20, 2016, 13:39:15
Препоръчайте ми ресторант или хотел по морето   =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Cerise в януари 20, 2016, 15:16:17
Препоръчайте ми ресторант или хотел по морето   =]

Ако искаш да повярваме, че не си тук само за да видим промоцията на Кола маска е нужно да дадеш някое и друго пояснение:

В кой район "по морето"?
За колко човека?
В какъв бюджет?
Какъв тип помещение търсиш?
Ресторант или хотел-ресторант? Защото в хотел ще ти е малко сложно...
За кога ти трябва?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: radity85 в януари 20, 2016, 15:22:19
Ако искаш да повярваме, че не си тук само за да видим промоцията на Кола маска е нужно да дадеш някое и друго пояснение:

В кой район "по морето"?
За колко човека?
В какъв бюджет?
Какъв тип помещение търсиш?
Ресторант или хотел-ресторант? Защото в хотел ще ти е малко сложно...
За кога ти трябва?

Естествено, че не съм затова тук - ами може би Созопол, защото е много красив.. за колко човека.. може би около 100-на.. за бюджет, колкото стане. Помещението мислим да е нещо с градина, открито, сега ще покажа за какво говоря. - За август

А това е Санта Марина в Созопол... уникално място, но ни искаха много висока такса само за датата...


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 20, 2016, 16:20:54
Определено не бих избрала Макси за толкова важно събитие като сватбата  :\ Там, освен че проблемът с обслужването винаги е на дневен ред, са толкова некоректни към младоженците.. Чувала съм от познати, какви ли не неща.. От спиране на осветлението в по-късните часове, за да прекратят сватбата, заради "спиране на тока" до всякакви други малоумщини.. Въобще не звучи сериозно за ресторант с претенции за реномирано заведение... Определено се насочете към друго място, ако държите сватбата ви да протече спокойно и без гафове от подобен род..


Да не говорим, че е ужасно тъмен  :\

За Макси имам мнения от булка от преди една година, затова в крайна сметка ще е там. Управителя е същия, условията са същите като при тях. От разговорите ми до сега с въпросния господин срещнах позитивно отношение и предполагам ще успеем да се кооперираме. Наистина е малко тъмно, но ще го компенсираме с осветление, украса и предполагам ще се получи добре. Главното заради което ни хареса още пред няколко месеца е, че залата е много висока и това й придава тържественост. След кто оходихме няколко други ресторанта, няколко зали на хотели се върнахме пак на него.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в януари 20, 2016, 16:26:51
Значи се отказахте от градинска сватба? Радвам се, че сте намерили ресторант, честно казано за него нямам никакво мнение, беше ми в първоначалния списък но ако не се лъжа не ми пратиха оферта на запитването и затова отпадна още в началото :) Иначе съм гледала само снимки, върти ми се в главата, че имаше хубава градина? Ще ми е интересно да споделиш повече подробности  ;) Дано нямате проблеми от гореописаните  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в януари 20, 2016, 16:41:26
radity85 Виж Свети Това в близост до Созопол, както и всичките голф игрища и комплекси в околностите на Балчик и Калиакра (около 5-6 на брой)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 20, 2016, 16:43:32
Няма да е градинска сватба да, защото в София ресторантите, които го предлагат като опция или са малки или са вече заети, а не ми се рискува с някой, който няма вътрешен капацитет при лошо време. До Яев се разходихме, но след проведен разговор се оказа, че предния ден двойка е капарирала датата ни, а ние държим на нея и колегата, който ги е приел не е отразил депозирането им на капаро в системата. Както и да е! Макси имат някакво подобие на градина, която ще използваме за welcome drink и изнесен ритуал, който ще е сценарий. За момента мислим да съчетаем двете неща в едно. Гостите се упътват към мястото на събитието, по път получават чаша шампанско, булката ме настъпва, правим няколко фотки на зеленото и се насочваме към яденето и пиенето! ХИХИХИ


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 20, 2016, 16:44:21
radity85 Виж Свети Това в близост до Созопол, както и всичките голф игрища и комплекси в околностите на Балчик и Калиакра (около 5-6 на брой)
Свети Тома е 5*, според мен ще режат главички!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в януари 20, 2016, 17:12:11
Добре сте го измислили и ние бяхме така, само че нямахме изнесен ритуал, но гостите много се изкефиха на тревичката и шампанското след всички церемонии и жегата  ;) Не помня за колко човека каза, че търсиш ама май бяха над 100, иначе щях да ти препоръчам горещо нашият ресторант (няма да ми правя за пореден път реклама) :) А каква оферта ви дадоха в Макси?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 20, 2016, 18:03:04
По първоначален списък са около 130. Офертата на Макси е 68лв. за 5-степенно меню с включени малко пиене и 1/3 вино, но мисля малко да ги редуцирам, защото тия вино и ракия няма кой да ги пие... Баща ми има затворени ракии и вина от '89 чак, а нямат такса за внесен алкохол. Освен това, се чудя дали да сме на 5-степенно или да махнем предястие да не се мотае. Кой е бил вашия ресторант, че не съм обърнал внимание назад по темите?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в януари 20, 2016, 18:08:14
Ние бяхме в Бижу (хотел Силвър Хаус) ама той е малък за вас  :) 5-степенно, демек + торта и две предястия? Ако е с две предястия, едното е абсолютно излишно според мен  :) По-добре вие си внесете алкохола, че не знаеш какво ще ви дадат  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 20, 2016, 18:11:44
Оп... Излъгах... Салата, предястие, ястие, следястие(плато с мезета), но мисля като отида да говорим предястието да отпадне, защото в менютата им то си е направо като ястие. Торта нямат включена, но ние така или иначе сме харесали.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в януари 20, 2016, 20:35:01
Срещу офертата на Макси бих предложил офертата на Монтесито за 64лв в Залата. Няма сравнение. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 20, 2016, 20:54:05
 :offtopic: С каква цел искате да махнете предястието? Ще намалят цената или? Меню от салата+основно и мезета ми е по-скоро за банкет, а не за официално събитие, каквото предполага да бъде сватбата. Пък и за мъжете е по-добре да се предвиди повече храна, за да си пийват  *THUMBS*
Разбира се вие си преценявате, но предястието си е важен елемент според мен. Все пак в най-лошия случай сватбата ще продължи 5 часа  ;) Ще има много хора, които няма да изядат нищо, но ще има и опразнени чинии ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 20, 2016, 21:38:41
Чудим се за предястието, защото по-голямата част от сватбата ще са млади и по-скоро няма да им е до ядене, а до пиене! Предястията, които са ни оферирали в моемнта си изглежда направо като ястия, защото са от типа: филе от сьомга, пилешко филе с ементал, свинско и пилешко филе с гъбен сос и още нещо подобно. От тази гледна точка разсъждавам да го изключим или да го заменим с нещо друго. Ако го редуцираме би трябвало да смъкнат и куверта, защото каквото и да си говорим и на мен ми се вижда малко висок тозюи куверт, ама кво да се прави... Мерак с пари се троши, двамата с булката сме харесали залата заради високия таван и т'ва е...


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в януари 21, 2016, 03:38:23
Махането на предястието е доста неуместно действие. Видели сте съдържанието, но не сте обърнали внимание на грамажите (а и като отчетем факта, че може и още малко да ги окастрят). Уверявам те, че всичко ще се изяде и точно младите дето ще пият казваш, ще го изпапкат. По старите ядат по-малко и може и нещичко да оставят :) .Не знам защо си мислите, че ще ви позволят да махнете ракията и виното, това е нещо от което ресторанта печели. Общо взето куверта им е разчетен и вероятно тези 68лв са минималните условия при които работи този ресторант, а съдържанието вероятно е минимума пресметнат от тях. Управителите обикновено не са фенове на такъв пазарлък (освен ако сватбата ви не е в понеделник например) и ако не ти откажат директно може да приложат и някоя по вежлива форма. Например да се окаже, че някой е капарирал ресторанта точно преди да донесете вие капарото (и това случайно не е било отразено). Казвате, че цената ви идвала височка малко? Ами вие търсите хубави ресторанти, няма как да не е висока :)
Казвам всичко това с най-добри чувства, не само на теб, а и на всички потребители. Прави ми впечатление (от четенето по темите), че доста хора се опитват да се спазарят  и да изтънят нещо, но не винаги по правилния начин. Имайте предвид, че обикновено срещу вас стоят хора с огромен опит с клиенти (и то в конкретния бранш). Напоследък се наложи тенденцията да не се отказва директно на клиента, за да няма впоследствие негативи, а това се прави по интелигентни способи. Случайно ресторанта (или ДЖя ви или т.н.) става зает или............. каквото се сетите там :)
Пак с най-добри чувства към всички потребители го споделям. Запомнете - живота стана много динамичен, скъп и комерсиален. Всеки си гледа интереса, безплатен обяд няма :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 21, 2016, 06:57:33
Благодаря за критиката и съветите. И аз ги приемам с най-добри чувства. За пръв път се сблъсквам с организация на сватба и затова питам и събирам мнения. Факт е, че наистина търсим хубави ресторанти и ще трябва да се примирим с техните условия. Благодаря още веднъж за съветите. В петък или събот ще оргаанизираме среща с управителя и ще видим как ще се случат нещата.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Marri в януари 21, 2016, 08:20:36
Запомнете - живота стана много динамичен, скъп и комерсиален. Всеки си гледа интереса, безплатен обяд няма :)

 :goodpost:


За огромно съжаление платената висока цена не е гаранция за качество и с нея не си купуваме сигурност и спокойствие за сватбеният ден.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в януари 21, 2016, 10:32:43
Някой беше посъветвал за Монтесито, вижте го и него, горе-долу в такъв стил е като Макси, пък и можете да си направите фотосесията във Врана  :) И според мен не махайте предястието, аз мислех че са 2 (студено и топло)...няма да ви смъкне кой знае колко от куверта, а има реална опасност гостите да останат гладни  :)

Много добре казано от Делийски  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 21, 2016, 11:48:25
И на двамата не ни харесва Montecito. Ще се вслушам в съветите ви, защото все пак вие сте патили, а аз не. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в януари 21, 2016, 12:38:37
:goodpost:


За огромно съжаление платената висока цена не е гаранция за качество и с нея не си купуваме сигурност и спокойствие за сватбеният ден.

Да, не си купувате спокойствие и не е гаранция, но затова си има форуми и препоръки. Повярвайте ми, в интернет може да намерите всичко! А ниската цена винаги е гаранция за компромиси и проблеми :) .Има една поговорка (май беше английска) - Не съм толкова богат за да купувам евтини неща :) .


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Alia89 в януари 22, 2016, 12:30:36
Аз искам да помоля за съвет бъдещите и бивши булки от Варна относно ресторантите. Моят фаворит е хотел Романс на Дружба, но ми се струва, че там няма да успеем да запазим дата (искаме да е началото на септември, а те правят записвания след 15, а вече 17 е заето). Та, можете ли да ми дадете идеи за ресторанти, подобни, до 100 души, че си признавам, съм боса в сфератаи ми е трудно да си избера алтернативи. Друг ресторант, който много харесвам е в хотел Елена на Златните, но наши приятели правиха сватбата си там и не искам да повтаряме.  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 22, 2016, 17:49:31
Аз искам да помоля за съвет бъдещите и бивши булки от Варна относно ресторантите.

http://www.svatbata.com/restaurants
http://restorantite.com/svatba/varna


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Diana_ivg в януари 23, 2016, 02:07:46
Здравейте! :)

Да ви споделя и аз за нашия опит с ресторанта за сватбата ни, която беше през септември 2015 г.
От гледна точка на изисквания искахме ресторантът да бъде светъл, с големи прозорци, по възможност с панорамна гледка, подът да не е хлъзгав и като цветове да бъдат по-неутрални (напр. кафяво, бежово..), така че да позволява съчетание с по-ярки цветове украса, и също така да не е от вече поостарялите, леко соц ресторанти. На пръв поглед мислех, че не са кой знае колко неизпълними тези неща, но всъщност се оказа нелека задача :)

След много разглеждане на всякакви ресторанти и коментари из форумите в интернет се бяхме спряли на панорамния ресторант Zest в Suite Hotel Sofia, заради гледката най-вече, но за съжаление наживо се разочаровахме заради многото петна по килима - дано вече да не е така и да се взели мерки.

За щастие вторият ни опит се оказа идеалният за нас ресторант. Ресторантът се казва Atspas и се намира в Драгалевци, точно на Околовръстното шосе преди кръговото, в новата бизнес сграда Pearl Park.
Бяхме виждали само отвън, че там има ресторант, но никога не бяхме ходили и решихме да пробваме.
Ресторантът е нов (мисля, че на по-малко от година) и все още не толкова популярен, което беше предимство от една страна, но криеше и известни рискове. За наша радост още с първата крачка в ресторанта и щом се запознахме и поговорихме със собственичката, веднага усетихме, че това е нашето място и никак не сбъркахме :)  *INLOVE*

Ресторантът се намира на третия етаж, просторен, с големи прозорци, от едната страна гледката е към София, а от другата страна - към Витоша, има множество саксии с живи цветя, изключително уютно и красиво направено, с много желание, старание и любов. Според мен побира спокойно около 100 човека, ние бяхме около 80, но имаше още капацитет.
Цветово също ни пасна идеално за украсата, която бяхме намислили, подът е от ламинат, който е по-матиран и не се хлъзга.
Има голям паркинг за много коли.
Малко преди сватбата откриха и лятната си градина, която беше идеална за изнесения ритуал - с красиви бели балдахини и отново множество саксии с естествени цветя и храстчета :)

И още по-важното беше прекрасното отношение и внимание, което получихме от собствениците, шеф готвача и целия персонал - изключително отзивчиви, мили и прекрасни хора! Храната също е много много вкусна! Имахме възможност да обсъдим и измислим заедно менютата, и да изберем куверти спрямо бюджета ни. Избрахме вариант с включен десерт (най-вкусната бисквитена торта с нутела, която бяхме опитвали!), а за самия ритуал с тортата - просто поръчахме от друго място една по-малка торта :) 
Съдействаха ни също за поръчването на алкохол от избраните от нас марки на доставни цени, като след празненството имаше възможност да върнем неотворените бутилки и да получим обратно сумата за тях. Имаше също така бонус шампанско за Welcome drink. Друго голямо предимство беше, че можехме да останем до колкото часа пожелаем, без необходимост от доплащане.
И не на последно място - съдействаха ни за намирането на ди джей - запознахме се с DJ Тони Джи, който наистина е майстор и умее отлично да забавлява хората, така че всичко се получи чудесно :)

Единствен недостатък беше, че ресторантът не е в хотел, така че да имаме и нощувка, но за нас това не беше с приоритет при избора. Иначе наблизо е Царско село, както и други хубави хотели, където би могло да се запази отделно нощувка по желание.

Ако случайно някой има някакви въпроси, с радост ще споделя още информация :)
Успех на всички в търсенето на идеалното място за вашите мечтани сватби!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в януари 23, 2016, 11:46:41
Определено "истинска булка".... и постът не е реклама нееееее  :funny:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Diana_ivg в януари 23, 2016, 12:57:52
Съвсем истинска булка съм си :) Има малко снимки на фб страницата им и от нашето празненство, така че си е съвсем реално :)
Просто не съм от активно участващите и коментиращите във форума, а от четящите - бях изчела голяма част от темите тук преди нашата сватба :) И тъй като за мен имаше голяма полза от информацията, реших да споделя и аз малко по-подробно от нашата лична история, защото може някой да се припознае и да му бъде полезно, пък и е нещо по-ново и различно от дискутираните ресторанти.
И все пак, ако преценят за неуместен поста, нека го изтрият.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: speeder88 в януари 23, 2016, 18:35:10
Капарирхме Maxi... Разговаряхме пак с управителя! Мисля че ще се сработим!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в януари 24, 2016, 11:07:09
Хайде честито тогава!!! Важното е вие да сте доволни!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в януари 24, 2016, 21:25:04
И все пак щеше да е по-добре ако в тази тема се пишат отзиви след самото събитие от потребители на форума които са тук от преди сватбата си. Реални отзиви, подкрепени със снимки и албуми също са добре дошли. За съжаление такива са голяма рядкост.
 :\ :\ :\


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Vivi20 в февруари 01, 2016, 11:41:40
Здравейте, не съм очаквала, че ще пиша пак в този раздел на форума, но неочаквано ме поканиха за кума и ще помагам с подготовката. :) Двойката ще правят кръщене на детенцето си в Лозенския Манастир и им предложих голф клуба, но са им дали условия, които не ги устройват и цена, която им е прекалено висока. Някакви предложения за ресторант наблизо до манастира понеже си мисля, че ще е хубаво сватбата и кръщенето да са в една и съща църква. Сватбата ще е между 60-80 души.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в февруари 01, 2016, 11:46:02
За най-близко се сещам за Монтесито на Горубляне, ако им допада обстановката :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Vivi20 в февруари 01, 2016, 12:05:22
Погледнах го, ама със зала за 300 души, едва ли ще се навият за сватба от 80. ;) Мерси за предложението! :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в февруари 01, 2016, 12:07:34
Мисля, че има и по-малка...за около 100на  :huh: Който се е интересувал повече да каже :) Иначе по нагоре по Цариградско са хотел Експо и Метрополитън  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Vivi20 в февруари 01, 2016, 12:08:21
Ще ги погледна и тях, благодаря ти много.  @}->--


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в февруари 01, 2016, 16:37:50
Vivi20  До колкото разбирам сватбата е с ограничен бюджет, който не е според цените на голф игрището. Виждам, че и другите предложения, които ти направиха са сходни - високи цени, големи зали. Виж станцията на БЧК, която се намира над с. Лозен. Ресторанта не е кой знае какво но е приличен и цените са приемливи. Разполагате с паркинг и е много спокойно място. Тоест няма проблем за силната музика понеже се намира в гората. Последния път когато работих там сватбата беше също като вашата - 80 човека.  Ако искаш мога да потърся телефон.
Успех @}->--


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Vivi20 в февруари 01, 2016, 17:00:00
честно казано и на мен ми се стори много, искат консумация минимална за 6400 лева и това е без алкохола. На мен това ми се струват много пари за 60-80 души. Моята сватба беше в 5 звезден хотел и куверта на човек беше малко под 50 лева все пак. Не знам освен цените рязко да са се вдигнали в последните години. ;) Ще проверя и тази станция, мерси за предложението, ще разгледам!  *THUMBS*

ПС> Тия 50 лева са за Бургас, понеже знам, че ти е важно да се знае града. ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в февруари 02, 2016, 16:58:11
Мтакааа, днес ми звъннаха от Резиденция Тера. Обновявали бална зала Тера (има една снимчица само за сега в сайта им, просто за фон) и предлагат на всички, които ще се женят след Април, да изберат по желание новата, вместо "старата" зала София.

Което и ние май ще направим.

Та ако някоя дама е искала Резиденцията като локация, но датата им е била заета (или по-скоро тепърва планират и се оказва вече заето), предполагам след Април, ще могат евентуално, стига новата да отвори врати по план и настина моат да се прехвърлят двойките, които искат. Горе долу у това ми казаха- слд април ще я предлагат на други, сега само на ранните птички  :DANCE:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 02, 2016, 17:01:28
И аз видях снимка на новата... Страхотна е, ако стане 1:1 с плана, разбира се..  *INLOVE*

Къде ще бъде не разбрах, там където  е и другата ли ?  :huh:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в февруари 02, 2016, 17:25:31
Ами описанието е, че е "на другия край на резиденцията" и май на втория етаж. Със сигурност нещо по-горе чух,но бях на работа и т.н. Утре ще мога да дам повече детайли, че се разбрахме да се чуем и поговорим повече.
Да мога да си съставя списъка с нови въпроси за нея като цяло.  =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: SPECIALNIQ в февруари 04, 2016, 03:21:27
Здравейте!
Моля за помощ в изборът на ресторант.
Става въпрос за София, за около 30-40 човека.
Не разполагаме с големи средства, за това търсим нещо средно като цена на куверт (може и малко над средната цена, стига да си заслужава).
Искахме да е в градина, но навсякъде след 22:00 спират музиката. Ако има такъв, който до 24:00 часа да не правят проблем, го взимаме  :danceg:. 
Огромна помощ ще е за мен, ако ми предложите около 10 хубави ресторанта и от тях да трябва да избирам. Благодаря предварително, защото съм сигурен, че ще ми помогнете.  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в февруари 04, 2016, 09:33:52
Ние като търсихме ресторанти, попаднахме на два по-малки - Шато в Драгалевци и La vita e bella на Дондуков, но цените вървяха 40-50 лв :) За други не се сещам  :huh: Успех!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в февруари 04, 2016, 14:25:49
SPECIALNIQ, не е толкова лесно да се намерят 10 ресторанта с твоите изисквания :)
Виж Шато, идеален е за твоя случай. И мястото е много красиво, няма да имаш проблем с музиката :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 04, 2016, 14:31:32
Тъкмо щях да пиша, но Делийски ме е изпреварил.. Не си мисли, че хубавите ресторанти в София са толкова, че да останат и 10 след като се вземат предвид изискванията ти.. +1 мнение за Шато, много ми харесва, ако бяхме се вместили в първоначалното си желание да имаме само 80 човека макс, щях да искам сватбата да е там..  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: SPECIALNIQ в февруари 05, 2016, 01:35:39
Ооуууу от снимките мястото изглежда разкошно.  *YAHOO*
Честно казано точно такава градина си представях.
Мноооого Ви благодаря!!!  *YAHOO*
Ще пиша какво е станало, след като разговаряме с тях за музика и останалите неща.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в февруари 09, 2016, 19:42:33
Ъпдейт за новата зала на Тера- май ще е огромничка (от типа над 200 гости май май). След като скочихме и се записахме, днес ни звъннаха да питат ще размислим ли, че сега според плана тези френски прозорци щели да са още по-"навън" и ще е голяма.

Сега се чудим - мечтаната зала със 110 гости с риска да се изгубим или старата и да получа някой нервен тик като видя покритите столове  :'( Пак ще го мислим....


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Bube в февруари 09, 2016, 22:36:56
Според мен, наемете мечтаната зала! Какво пък, малко ще ви е широко, няма лошо в това, нашият ресторант е с капацитет 220 души, ние ще сме 130. Ще има повече място за танцуване  =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в февруари 10, 2016, 09:35:07
Според мен винаги може да се разместят масите, да са малко по-далече една от друга, хем ще има пространство, хем няма да изглежда празно :) Ще имате и повече място за вихрене, + може да си сложите някакви тематични маси, които да заемат още малко място ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в февруари 10, 2016, 10:43:43
Внимавайте особено много с бройката в ресторанта! Когато ресторанта е за 200-200 души и вие сте 100 каквото и да правите изглежда полупразно. Големите разстояния между масите отдалечават гостите и нарушават задушевната обстановка. Не съм бил досега в тази нова зала и не мога да дам конкретно мнение. Старата зала е отлична за 110 души. Там с старателно наблъскване сме снимали и сватба от 170 души и пак всичко беше ок, друг е въпроса дали това е редно :)
Едит - не разбрах какъв е проблема със столовете, в Тера винаги всичко е било съобразено с тяхната си визия :)
  :offtopic:Не можах да прикача точната снимка, на долното видео има няколко снимки от Тера. на 1 минл и 18 сек от видеото има една в която се вижда добре залата:
https://vimeo.com/154502140


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Vivi20 в февруари 10, 2016, 11:08:37
Нашата зала беше за 100 души, ние бяхме 60 и имаше 2 празни маси - отказаха да ги махнат, но изглеждаше ок, но разликата не беше толкова огромна. Така че си зависи как се събират тия 200 души, ако са нагъчкани, то тогава и сватба от 100 ще е прекрасно. Говорете си със салонния управител, той си знае залата най-добре и ще ви ориентира. Направете груб чертеж на масите и вижте как ще изгелжда, на база на това решете, тук можем да си чешем много езиците, но трябва решението ви да е взето съвместно с ресторанта.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в февруари 10, 2016, 12:08:40
Разбира се, че решението трябва да е взето след консултация с управителя:)

 :offtopic:Извинявам се за многото грешки в предния пост, написах го набързо от телефона :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Gehenna в февруари 10, 2016, 18:52:50
Deliysky, столовете са си ок, мои лични предпочитания, нещо като личния ми брайдзила момент какви точно трябва да са (тоест логика никаква, но трябва да са кавито аз искам)! Още го обмислям и е правилно, че винаги има начини, стига да сме готови да платим- допълнителна декорация, кът за снимки, маса с коктейли, маса за сватбен бирен понг, други подобни неща, по 8 на маса...

Дали ще улучим формулата наистина си е 50/50.

Обмислям го още!!

Пак ъпдейт иначе за тях - и "старата" зала ще бъде освежена. Ще я направят една идея по-светла (пребоядисване), ще махат тъмните пердета изцяло, дребни, но важни неща  :)

Помощта на мъжо по темата коя да е беше:  "тъкмо ще поканим Foreigner след концерта им да ни свирят на широко".  :huh:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в февруари 11, 2016, 09:39:23
:)) Гехенна, на прекалено малко мъже им пука за тези подробности, те не ги мислят толкова нещата  :P До кога трябва да решите? Сега се сетих, че е възможно и не всички от поканените гости да успеят да дойдат, така че бройката ви може да варира, помисли и за това :) Успех  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в февруари 11, 2016, 11:14:49
 :offtopic:Не знам какво визираше относно мъжете, но аз ти казвам, че на сватбата всички гледат булката и хич не им дреме точно за столовете в ресторанта :). Направи една анкета сред гостите след сватбата и ще видиш резултата. Всички са обърнали внимание на младоженците, дрехите, на купона, на храната, но повечето даже няма да си спомнят как изглеждаше украсата, да не говорим за калъфите на столовете :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 12, 2016, 08:32:03
Делийски, може и така да е, но не съм съвсем съгласна.При нас дори мъжете, които бяха гости на сватбата си спомняха и ме поздравиха, не само за роклята, прическата и тн, но и за избора на декоратор  =] Зависи какво им се предложи да гледат.. Всеки има очи за всичко красиво, просто трябва да го види  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: roumyana в февруари 12, 2016, 21:52:08
Украсата никой не я помни.може в момента да направят комплимент , но чак голямо значение няма. Столовете обаче не знам защо мога да кажа веднага в кой ресторант какви са и дали са ми били удобни. В интерес на истината стол с калъф и украса е много по неудобно , все ти се мотае в краката или се изхлузва. Но пък има много по важни неща , които да са определящи при избора на ресторант за сватба.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: djdimi в февруари 13, 2016, 00:39:36
Украсата никой не я помни.може в момента да направят комплимент , но чак голямо значение няма. Столовете обаче не знам защо мога да кажа веднага в кой ресторант какви са и дали са ми били удобни. В интерес на истината стол с калъф и украса е много по неудобно , все ти се мотае в краката или се изхлузва. Но пък има много по важни неща , които да са определящи при избора на ресторант за сватба.
Абсолютно съм съгласен за удобните и неудобни столове, незабравимо гадно усещане причинява кривия и неудобен стол, макар и украсен с най-лъскавата украса, повярвайте ми, а стол на който ти е приятно да се облегнеш, да хапнеш спокойно и да се насладиш на купона, да потанцуваш и пак да си седнеш с кеф е радост за тялото и душата...бил съм на над 1100 сватби :) ...


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: florence в февруари 13, 2016, 12:26:54
В тази връзка, какво ви е мнението за столовете в Тримонциум (Амбасадор) ?  :)
Аз лично съм на мнение, че по-скоро няма да украся столовете, но ще взема по-хубав алкохол, ако бюджета ми не позволява и двете.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: roumyana в февруари 13, 2016, 15:46:01
Флоренс, била съм на две сватби с калъфи и една без в Тримонциум . Столовете са много удобни. Но не съм била след ремонта и не знам дали са същите и с какъв цвят тапицерия са. Определено залата е много хубава и просторна и двата варианта са ок според мен.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: ilonka_bonbonka в февруари 17, 2016, 14:48:40
Здравейте! :)
Изчетох последните две теми, но не видях да има актуална информация за хотел Банкя Палас и моля, някой ако има впечатления за него да сподели. :)
Иска ми се сватбата да бъде някъде в покрайнините на София, не в центъра. Като локации ми харесват Банкя, Горна Баня, Божурище, Панчарево (отпадат като вариант Р-т Лебед и р-т Галант).


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в февруари 17, 2016, 16:22:36
ilonka_bonbonka Преди време Банкя Палас беше хубаво място за сватби. След това управителка стана една лелка, която го съсипа. Прекалено беше алчна и за това... Междувременно се появиха и други, добри варианти за сватбени тържества и Банкя Палас започна да бледнее в сравнение с тях. Към момента знам, че се менажира от собственичката, което принципно е добре, но не знам дали има промяна в интериора и дали е правен някакъв ремонт. Съвета ми е да отидеш на място ако това ти е възможно. Така най-добре се преценяват тези неща.
УСПЕХ @}->--


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: ilonka_bonbonka в февруари 17, 2016, 16:56:57
AIVEN , благодаря за инфото. :)
2013 година съм била там на сватбата на моя приятелка и бях останала с добри впечатления, освен че нямаше климатици, всичко друго ми хареса и за това се замислих за това място, но ми се искаше по-актуална информация от булки били там. Явно както казваш вече не е толкова предпочитано място за сватби. Все пак мисля скоро време да се разходя и да видя за какво става на въпрос към днешна дата.
А препоръки за други ресторанти в Банкя (не е задължително да има хотелска част)?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в февруари 17, 2016, 17:02:21
Аз честно казано даже не съм попадала на този ресторант (миналата година търсих), та може и да не е толкова популярен  вече, но не пречи да провериш ;) До колкото знам в Горна Баня има повече избор на сватбени ресторанти  :) Успех  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: ilonka_bonbonka в февруари 17, 2016, 17:08:51
Аз честно казано даже не съм попадала на този ресторант (миналата година търсих), та може и да не е толкова популярен  вече, но не пречи да провериш ;) До колкото знам в Горна Баня има повече избор на сватбени ресторанти  :) Успех  *THUMBS*

Ами аз в Горна Баня знам само Глория Палас, но нещо не чета много хубави мнения за него, някой друг? :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в февруари 17, 2016, 17:38:19
"На Върха" ми се върти в главата  :huh:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Cerise в февруари 17, 2016, 22:09:05
Аз нали съм Горнобанско девойче, та да се включа. "На Върха" също вече не е в апогея си за сватби, НО това е мое мнение. Глория Палас имам впечатления от 2014, организирахме на мама юбилея там - въпреки тях изкарахме добре. В самата Горна баня има ресторант "Люлин", в който правят сватби често, но на мен лично не ми е в стила. Може да го провериш.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в февруари 18, 2016, 01:25:42
В Банкя има 2-3 ресторанта, цените са ниски но обстановката не е кой знае какво. р-т Дружба -2 - намира се в хотел Дружба -2 близо до ТОХа, ресторанта към станцията на министерството на финанстите, и още някой и друг по ведомствените станции. В Банкя Палас съм бил последно в 2014, след спада от предните години мога да твърдя , че обслужването и храната бяха на ниво. Преди Банкя на стария път срещу басейна има един много екзотичен ресторант - Американската кръчма, там съм снимал балове и банкети но не съм чувал да правят сватби.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: ilonka_bonbonka в февруари 18, 2016, 11:41:22
Благодаря ви! :)
Поразрових се в интернет и ги разгледах предложетите от вас ресторанти, но нещо не са ми по вкуса. Р-т "На върха" и "Люлин" ми изглеждат старички и с потискаща обстановка, р-т "Дружба-2" също, а пък "Американската кръчма" ми идва малко каубойска обстановка и определено според мен не е място за сватба. Иска ми се да намерим някое свежо, просторно и светло ресторантче, не в центъра на София, но нещо удрям на камък. Все пак мисля да се разходя до Банкя Палас и Глория Палас, защото ми харесват като обстановка.
Ако някой друг има някакви предложения, приемам всякакви! :)
П.с. Сватбата ни ще е около 90 човека, за ориентир.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: ilonka_bonbonka в февруари 18, 2016, 12:22:29
Ресторант "Галант" го отхвърлих, заради лошо мнение на моя приятелка, била кума там, но на снимки изглежда приятно място. Тук във форума не намирам мнения за него. Някой нещо да сподели? Като обслужване, храна, как е ?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в февруари 18, 2016, 12:23:17
Има много ресторанти, които не са в центъра и са светли, просторни и свежи и са в София, а не около нея ;) Ресторантът, в който бяхме ние ни беше супер на нашата бройка (около 70), ама за вас май ще е малък...нищо че го дават за 100. Ако искаш все пак го погледни - Бижу в хотел Силвърхаус на Симеоновско шосе :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: ilonka_bonbonka в февруари 18, 2016, 12:27:56
Има много ресторанти, които не са в центъра и са светли, просторни и свежи и са в София, а не около нея ;) Ресторантът, в който бяхме ние ни беше супер на нашата бройка (около 70), ама за вас май ще е малък...нищо че го дават за 100. Ако искаш все пак го погледни - Бижу в хотел Силвърхаус на Симеоновско шосе :)

Да, гледахме го р-т Бижу. :)
Като цяло ми харесва доста, единствено ме е страх да не е тясно и малко формата му ми е проблем, но ми е фаворит.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в февруари 18, 2016, 13:46:52
Ами разходете се и го виж. Писала съм много за него (ако искаш ми пиши на лични, за да не се повтарям/натрапвам), на нас формата не ни беше проблем, но пак казвам, че бяхме с по-малка бройка :) Аз го харесах главно заради градината и отношението на управителя, ако тези две неща липсваха, нямаше да сме там  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Goofy в март 03, 2016, 14:18:55
Здравейте,аз също търся хотел с ресторант и евентуално градина в покрайнините Бояна,Сивеоново,Драгалевци..Въпросът е че ние ще бъдем 25-30 души макс :) Повечето ресторанти са ни прекалено големи,единствено 6ато като че ли се вписва.Ако имате други идеи споделяйте!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в март 04, 2016, 00:12:39
Шато е отличен избор за вас. Може също така да проверите Аякс, Перла, Чепишев, Атлантик, Скай Уей. Симпатични, бюджетни, но на част от тях градинките не стават за купон а само за изнесен ритуал.По принцип за 30 души в района има още много ресторанти, малки и нетипично сватбени, които ще се справят. Просто трябва да пообиколите :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Goofy в март 05, 2016, 13:11:42
Много благодаря,ще погледна всичките!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: GEMINI в март 14, 2016, 19:46:57
Здравейте!
Предстои ни сватба през Септември месец тази година и разбира се като всяка дама тук се вълнувам страшно много.Изчетох от всички теми по много,и имам нужда от малко помощ относно избора на ресторант.
Нямам физическа възможност да изчета всичките части на темата за ресторанта,но до колкото видях някои от частите са от преди години за това си позволявам да задам въпрос тук.Ще се радвам да видя мненията Ви.
Търся ресторант в София.
- 80 - 90 човека.
- Да има възможност за вкарване на алкохол
- Да е просторно
- Куверта да не надвишава 35лв. /Ограничен ни е бюджета/
- Нямам претенции за локация,но ако е възможно да има къде на около да се паркира
Като цяло това са нещата които ме вълнуват.
Моля ако някои скоро е празнувал или ходил до следните места да се свърже с мен : Парк хотел Москва,Акорд,Земун,Шато-Драгалевци и ресторант-градина СЛАВИЯ.
Предварително благодаря.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: ilonka_bonbonka в март 14, 2016, 22:28:06
Здравейте!
Предстои ни сватба през Септември месец тази година и разбира се като всяка дама тук се вълнувам страшно много.Изчетох от всички теми по много,и имам нужда от малко помощ относно избора на ресторант.
Нямам физическа възможност да изчета всичките части на темата за ресторанта,но до колкото видях някои от частите са от преди години за това си позволявам да задам въпрос тук.Ще се радвам да видя мненията Ви.
Търся ресторант в София.
- 80 - 90 човека.
- Да има възможност за вкарване на алкохол
- Да е просторно
- Куверта да не надвишава 35лв. /Ограничен ни е бюджета/
- Нямам претенции за локация,но ако е възможно да има къде на около да се паркира
Като цяло това са нещата които ме вълнуват.
Моля ако някои скоро е празнувал или ходил до следните места да се свърже с мен : Парк хотел Москва,Акорд,Земун,Шато-Драгалевци и ресторант-градина СЛАВИЯ.
Предварително благодаря.
Защо не погледнеш и ресторанта в сградата на магазин Лабиринт в Люлин, там мисля че куверта беше до към 35 лева.
В Шато съм била на сватба с около 40 човека, но за 90 смятам, че ще е доста тясно. За другите изброени нямам представа.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в март 15, 2016, 01:04:19
35 лв. е долната граница на куверта в София. Много малко ресторанти работят в този ценови диапазон. А и рискувате да получите не много добро обслужване. От изброените от вас може да погледнете Парк хотел Москва (но мисля куверта е повече) и Акорд. Шато-Драгалевци и ресторант-градина СЛАВИЯ са над бюджета ви, а и в Шато е спорен въпроса дали е удачно за 90 човека. Също така може да добавим Панорама на Дондуков (има паркинг), ресторанта в магазин Лабиринт в Люлин (моля обърнете внимание, вече не се казва Флауерс и не се държи от същите собственици, респективно са нужни нови отзиви за работата там). Имате ограничен бюджет пък 90 гости........ някак си се разминава с това понятие. За булките с ограничен бюджет мога да предложа едно малко известно място с ниска цена (има и куверти от 25лв) и приемливо обслужване - ресторант Лагуна - намира се на басейна/зимна пързалка на метростанция Ломско Шосе. В Банкя има няколко ведомствени ресторанта-станции, съвсем нелоши и с бюджетни цени  - Дружба -2, станцията на данъчните и т.н.Под Кремиковския манастир в гористата местност (много красиво място) има един учебен център (хотелски корпус+ ресторант) също с много приемливи цени.Съвсем сигурен съм, че в СФ има и други места с цена до 35лв, но имайте предвид, че това е нещо като рискова игра с двузвезден хотел. Нормалната цена на куверта е около 42-48лв. Алкохол позволяват да се вкарва навсякъде, просторно е относително понятие. По просторните ресторанти като правило са търсени, хубави и по-скъпички :).
 :offtopic:Общо взето природно-пазарни закони.Също като при жените.Колкото по-хубава, толкова по-търсена и по-скъпа :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Faith_13 в март 15, 2016, 08:24:41
"Ниагара" на ул. "Цар Симеон" май е в същия ценови диапазон. Една близка приятелка се омъжи там и ѝ бяха дали именно тази цена - 35 лв, която включваше и тортата. Има и градина за изнесен ритуал.  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Bube в март 15, 2016, 13:51:58
GEMINI, ресторант-градина Биляна в Студентски град може да отговори на твоето търсене. Бях там преди 2 години на абсолвентски бал - беше много просторно (капацитетът е 150 души) и залата е красива. Не мога да си спомня за куверта, но май беше около 40 лв.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: GEMINI в март 15, 2016, 17:35:19
Много благодаря за бързите и изчерпателни отговори.
Под ограничен бюджет имам впредвид,че е съобразен с бройката хора,но недостатъчен за някой по-лъскави места,които разбира се са много по хубави,като например РЕЙНБОУ плаза,което страшно ми хареса,но искат 70лв. за куверт,което наистина няма как да си позволим.Аз съм от "булките" за които е важно хората преди всичко да се забавляват на сватбата,за това искам да извикам освен ДЖ,и 2 оркестъра.Познавам гостите си достатъчно добре и знам,кое ще им хареса и кое ще ги впечатли.
Имате ли представа как е новото име на ресторанта в Лабиринт?
Търсех,но не ми излиза нищо...


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: GEMINI в март 15, 2016, 17:42:00
Намерих го,казва се ФЛОРАНС кувертите започват от 34лв.и изглежда много много подходящо за това,което търся.МНОГО БЛАГОДАРЯ на господина,който ми го предложи.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в март 15, 2016, 19:34:19
Аз го предложих, да това е добър бюджетен вариант. Само че за 2 оркестъра и ДЖ....... мисля че няма да има нужното пространство. Може да проверите в една от двете зали на Монтесито. Там кувертите са по-височки, но не са чак 70лв(мисля че са около 45)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: ilonka_bonbonka в март 16, 2016, 11:50:00
Може ли някой по-запознат да ми даде инфо относно овъртайма в р-т Рrincipi di Рiemonte в Интерпред, тъй като от получената преди малко оферта от тях не ми става много ясно. Офертата е стандартно за 5 часа, за първия допълнителен се плаща 100 лева, ако са два сумата става 300 лева, ако са три часа става 500 лева и така нататък, което ми се вижда доста, а според управителя това ми спестявало пари.
От други места също имам оферти, но там е казано, че всеки следващ час е по 100 лева, което ми се вижда по-добре и нещо не разбирам.   *crazy*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в март 16, 2016, 12:33:36
Сега се разрвоих в имейлите, които пазя покрай сватбата, понеже ми стана интересно и ето какво пише в моята оферта: След 5 час
1 час 100.00 лева
2 час 200.00 лева
3 може да Ви се изготви пакетна цена

Тоест моята е била даже и по-висока :)) И на мен ми се струва много, навсякъде другаде се движеше около 100, без значение дали ще седиш цяла нощ. Вие ходихте ли до там? Аз не бях очарована от управителя, малко ни неглижира, пък и има едни гадни колони + натрапчивото зелено навсякъде  :\

Пиши ако искаш втори имейл, за да ти разясни, но според мен се увеличава цената  :no:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: ilonka_bonbonka в март 16, 2016, 13:04:26
Била съм в този ресторант на мероприятие с колеги (не сватба) и ми хареса още тогава, особено храната, в сравнение с на други места. Зеленото не ме притеснява, любим цвят ми и като цяло бих се радвала, ако сватбата е там, но само това с овъртайма ми е странно и ще ми е интересно, някой правил си сватбата там да сподели мнение по въпроса. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в март 16, 2016, 14:10:59
Храната и обслужването са на много добро ниво. Това е един от най-коректните ресторанти в София. Управителя и персонала са дългогодишни кадри, в ресторанта почти няма текучество (направете си изводите защо ли). Ако имате въпроси, по добре говорете с Ангел (управителя), мисля, че всичко ще ви разясни. Не знам как се е случило при потребителката от горния пост неглижирането, според мен това е един от най-коректните и отзивчиви управители.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в март 16, 2016, 14:29:53
Ами аз бях писала и преди, няма да задълбавам отново, но общо взето не ми хареса отношението му още в началото, не обясни добре каквото ме интересуваше, просто не ме грабна...вече сме си говорили за химията между младоженци-професионалисти, при нас явно не се получи :) Успех на Илонка  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: ilonka_bonbonka в март 16, 2016, 15:13:54
Ами аз бях писала и преди, няма да задълбавам отново, но общо взето не ми хареса отношението му още в началото, не обясни добре каквото ме интересуваше, просто не ме грабна...вече сме си говорили за химията между младоженци-професионалисти, при нас явно не се получи :) Успех на Илонка  *THUMBS*
Благодаря! :)
Още не сме се срещали с управителя, но се надявам да се разберем и най-вече да ни обясни това с овъртайма, защото той най-много ме притеснява, всичко друго ми се вижда доста добре.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Ivkaa в март 24, 2016, 19:12:27
Здравейте!
И аз като GEMINI имам същия проблем.
Нашата сватба ще бъде през декември.
Фотограф,видеооператор,покани,тейбъл картички..всичко това е почти готово..
Големият проблем е в откриването на идеалния ресторант..
Ако има някоя булка от 2014-2015г. от Варна,нека ми помогне.  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Krassie в април 28, 2016, 23:00:20
Здравейте! Видях по-назад в темата, че се споменава ресторанта в БЧК в Лозен. Ще ми кажете ли как се казва и ако ми дадете тел. или сайт ще е супер! Едни клиенти търсят ресторант за 40-50 човека, а в Лозенската планина има много хубави места за фотосесии.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в април 29, 2016, 20:24:35
Ресторанта в БЧК няма име, това е техният т.н. ведомствен ресторант. Той не работи непрекъснато, там не може да отидете да вечеряте като във всеки друг, защото работи предимно за мероприятия по заявка. За връзка трябва да търсите управителя на Школата на БЧК. Телефони също се търсят в интернет (за по сигурно). Като цяло ресторанта не е нищо особено, по атрактивна е възможността за открита сватба на поляната в Школата.Но там се правят много семинари и тимбилдинги, добре е да се осведомите в същото време да няма и друго мероприятие или двете мероприятия да не си пречат :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: deizi2304 в април 30, 2016, 08:03:15
Здравейте, търся ресторант, по възможност градина за около 30 души в центъра на София. Предпочитам да е в близост до ритуалната зала на Витошка. Преди всичко идеята е да може да се пуши, за да не стават гостите непрекъснато.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ - Новотел София
Публикувано от: gerganad в юни 08, 2016, 11:31:57
 :danceg: :bravo:
Привет от нашето семейство!
Споделям моят сватбен ден накратко относно избрания ресторант(тъй като това беше най-трудното решение от цялата организация)..Само да започна с това, че сме с 2 ръце ЗА Новотел София с моят съпруг(а като слушам и всички гости:):):))..От хотела са много усмихтани, спокойни, помогнаха ни супер много с всичко! Организацията беше пефектна! Имахме welcome drink (гостите останаха мн очаровани), изнесен ритуал в по-малка зала. Тя беше украсена с арка, цветарници, платно с цветя, украсени столове...мн яка гледка и ритуала се получи уникалнооо! След това продължихме в голямата зала(бяхме около 110 човека)..имаше място за танци, пак залата беше мн добре украсена! Храната беше в големи количества и супер изискана.......(веган меню и детско меню)! Сервитьорите не ги усетихме кога слагаха храната, напитките и т.н.т....Тортата беше върха...настроението беше уникално....купона беше до сутринта..яко танци,хора...гостите и до днес ни звънят да кажат колко са доволни и колко им е харесало! Препоръчвам горещо! Наистина беше най-хубавия ден в живота ни!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: GEMINI в юни 10, 2016, 15:26:49
Новотел София - Рамада ли имате впредвид?Аз търся мнения за РАМАДА (бившия ПРИНЦЕС,ДЕДЕМАН...)Днес бях там и съм изненадана от условията,доста са прилични на фона на това какъв клас хотел е.Същите цени срещнах например в ресторант ФАНТАЗИЯ в Овча купел,което на фона на залите в РАМАДА просто изглежда като обикновено квартално ресторантче.Моля някой ако има впечатления и опит в РАМАДА да го сподели тук или на лично съобщение.Благодаря предварително


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в юни 10, 2016, 20:29:11
Имам впечатления от 2015г. последно. Да, приемливи условия и добро обслужване, особено пък за тази цена , която дават е повече от отлично :)
Новотел София е съвсем друго място и съвсем друг хотел! А и с това Едно Единствено мнение....... само от ресторанта..... добре е госпожата да разкаже още малко за сватбата, иначе и децата даже биха се усъмнили доколко така написаното инфо не е на поредния дето ни предлага да ядем доматите с колците, щото си мисли, че ние в София никога не сме виждали как се садят и как се берат :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: eleni4ka в юни 29, 2016, 22:16:35
Сам да дам инфо - бална зала Тера на резиденцията в Младост е с капацитет 200 човека.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: eleni4ka в юли 07, 2016, 08:37:20
Намерих един полезен блог, извинявам се ако статията вече е побликувана и коментирана.
http://nmitev.com/blog/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA-%D1%81-%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/

Също да добавя, че бях на сватба в ресторант Flowers върху Лабиринт в Люлин преди 2 години - атмосферата беше много приятна и свежа, в гуглето има снимки, защото не намирам сайт на самият ресторант.

А за зала Тера да допълня - на живо е много красива, светла и бяла, в момента дори я освежават след див абитюрентски бал :) залата е обградена с тераса, която е много подходяща за пушачи. Само че се оказа малко извън възможностите ни - Офертата за зала Тера е куверт 80лв/човек, но за 100 гости се заплаща наем от 1000лв. (намален от 3500).


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Radost7 в юли 13, 2016, 20:06:03
Здравейте,

ние планираме сватбата си за 2017 г. и бях убедена, че ресторанта е "Стара София" на хотел Вега.
Наистина е прекрасен, НО има един много голям минус - няма климатик.  O_O Имат само вентилация. Това ме отказа, тъй като сватбата я планираме за лятото. Колкото и красиво да е мястото, ако всички се изпотят и стане сауна с 80 човека няма да е приятно. И така започва обикалянето на ресторантите.  :)

Също така за ресторант Стара София, имат изключително мръсен мокет, целият е на петна. Споменаха, че зимата ще го сменят, но все пак като ще се дават много пари, поне да знаеш, че ресторанта е ок.Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: paradise в юли 13, 2016, 20:36:19
Успех с избора :)

Между другото, ние също избрахме ресторант с мокет, дори по-светъл от на Вега (ако помня правилно). По време на първия 'оглед' разни петна също ни направиха неприятно впечатление. Срам, не срам, повдигнахме въпроса и ни успокоиха, че го минават с подходящ препарат. (И наистина, при следващото ни посещение беше в отлично състояние) :)

Искам да кажа на всички, които се вглеждат в такива неща, че влязохме на перфектен и светещ от чистота мокет и оставихме след себе си нещо тотално различно. И не, не сме свине :D Но при десетки танцуващи (все някой от които - с чашката), ритуали по ритане на менче, чупене на пита, и надяждане с торта, нямаше как да е различно.

С други думи, сигурна съм, че и Вега се стараят да почистят преди и след всяка сватба. Колкото до климатизацията, това е един от популярните ресторанти и съм убедена, че правят сватби дори през юли. :) Ако наистина ви харесва, помислете отново :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в юли 14, 2016, 01:23:27
Във Вега бях последно миналата година средата на Октомври, снимал съм и преди. Обслужването е много коректно, храната добра, цената разумна. Ресторанта не е от скъпите, не знам какво се има впредвид под израза "много пари", там се харчат нормални пари като за сватбен ресторант. Не знаех за проблема с климатика и никога не съм усещал там сериозен проблем. Мисля, че цялата сграда е централно климатизирана, според мен е напълно невъзможно да не е помислено по въпроса. Вие сигурни ли сте, можеби нещо не сте се разбрали с тях?

Иначе само там в този район в радиус до 5км има поне 5 ресторанта със сходни параметри - големина, прилична визия и обслужване на нормални цени. Мога да изброя част от тях, но са различни, трябва си и лична преценка кой ще ви допадне:

х-л Витоша,Суит хотел, р-т Интерпред, парк Хотел Москва (имат 3 ресторанта), Биляна - студ Град. А ако разширите периметъра към Симеоново ще добавите поне още 5(х-л Аякс, Скай Ауей - Май Чойз,х-л Атлантик,  младост -Холидей Инн и т.н.). 2017г. все още е далеч, те хората сега организират сватбите си за септември и октомври 2016, така че според мен имате възможност за спокоен избор и няма никакви поводи за притеснение :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Feribotka в юли 14, 2016, 10:37:11
Ние също сме с добри впечатления от Вега, макар и да не се спряхме на него, той ни беше в топ 3 :) Колебаехме се до последно между него и Бижу, избрахме втория заради градината, можете да погледнете и него  :) И според мен нещо не сте доразбрали  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: viliqna в юли 14, 2016, 12:14:23
Здравейте!
И аз като GEMINI имам същия проблем.
Нашата сватба ще бъде през декември.
Фотограф,видеооператор,покани,тейбъл картички..всичко това е почти готово..
Големият проблем е в откриването на идеалния ресторант..
Ако има някоя булка от 2014-2015г. от Варна,нека ми помогне.  :)

Ivkaa може би вече сте намерили ресторант :) но ако съм полезна ще се радвам.
Много прилични куверти предлагат в Иванчов хан (по пътя за Златните над Дружба). Също така добре се справят с организацията на Бриз 2 и Бриз 3 (сега Персей). Ресторант Варна на входа на морската градина - храната е чудесна.
Хотел Берлин(на Златните) също е добър като организация, но е в малко по-високия ценови клас.
Ако ме насочиш какво точно търсиш ще помисля и за други варианти :)
Прекрасна сватба ви пожелавам!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Hristina_NA в юли 17, 2016, 12:38:32
Здравейте, момичета  @}->--
Нашата сватба ще е края на април в Русе, но още от сега търся подходящ ресторант в града. Тази задача се оказа мнооого трудна  :girl_impossible: Моля ви предложете подходящ ресторант за около 50-60 човека. Разглеждах много в интернет, но нищо не харесах.
Благодаря ви предварително  :thanks:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: eleni4ka в юли 19, 2016, 13:07:06
Здравейте, да се отчета след обиколка на ресторанти в София.
Първо минахме през ресторанта на хотел Метрополитън в ж.к. Младост.
Ресторанта е модерен и красив, но е на три нива като тераски. Това до някъде го прави неудобен за по-възрастните хора, а и дансинга се пада на средното ниво и ако не внимава човек може да тупне по стълбите. В хотела има и няколко зали, едната от които изглежда добре за сватба за около 90 човека. Но пък тя е на -1 етаж и няма прозорци.
Ресторант Старата София в хотел Вега е приятен, но ни се видя малък, тъмничък и нисичък - като за по-скромни сватби.
Ресторант Зест в хотел Суит е модерен, има хубава гледка, но за да стане за повече хора се отваря една допълнителна зала, която пак остава леко изолирана от основната част.
Ресторант Панорама в парк хотел Москва има страхотна гледка, но само това....доста е соц, захабен и т.н., асансьорите едвам ги накарахме да стигнат до там.
Ресторант Лаура в НДК също е соц стил, но по-обновен и може да се преглътне.
Последно минахме през хотел Акорд. Там управителя ни се видя страхотно момче, въпреки, че му се изсипахме по време на някаква среща ни обърна внимание сякаш сме имали уреден час. Разказа ни всичко много подробно, даде ни съвети, дори ни каза кои са ресторантите, в които е най-сигурно човек да си направи сватбата (Акорд, Монтесито, Май Чойс, Старата София, Принчипи ди Пиемонте).
Даде ни съвет да се избере ресторант, който има много опит с правенето на сватби или в който сте ходили на сватба и ви е харесало много всичко. (същото каза за ДЖ и фотограф).
Остана ни да видим още няколко ресторанта и дано да успеем да вземем решение, че голяма мъка се оказа...


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в юли 30, 2016, 14:03:09
Здравейтеее, трябва ми малко информация за следните ресторанти. Интересува ме цени на куверти, възможност за бюфетно меню и дали срещу допълнителна уговорка може да се пуши вътре.


Ресторант Лаура,  
Ресторант Зест
Ресторант Сентрал Парк
Ресторант Силвър хаус
Ресторант Феста


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Didetoooo в юли 30, 2016, 21:22:42
Здравейте, някой да има впечетления от Thracian Cliffs Golf and Beach Resort. Планирам малка сватба 20-25 човека. Ако имате предишен опит може да ми пишете. Благодаря


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: eleni4ka в юли 31, 2016, 18:55:32
 само знам за Зест, че не може да се пуши, питахме...


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: viliqna в юли 31, 2016, 20:46:18
Здравейте, някой да има впечетления от Thracian Cliffs Golf and Beach Resort. Планирам малка сватба 20-25 човека. Ако имате предишен опит може да ми пишете. Благодаря

За Thracian Cliffs е много трудно да се направи резервация, като цяло е доста атрактивен комплекс и почти винаги (през лятото) е пълен. Най-добре да провериш на място за свободни дати. До колкото знам през целия август има голф турнири и е почти невъзможно, освен ако не говорим за следващата година.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: princess_lea в август 03, 2016, 12:55:07
Някой да има лични впечатления от Holiday Inn? Името се споменава на няколко места, но не намирам конкретни отзиви. Благодаря предварително!  @}->--


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в август 05, 2016, 05:20:51
Миналия месец бях там. Пресни отзиви - коректно и вежливо обслужване, добра нормална храна, приличен ресторант на прилична цена. Бих препоръчал да го погледнете и ако ви хареса, може да им се доверите :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в август 05, 2016, 09:28:56
За Сентрал Парк никой нищо ли не знае?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: jotzebee в септември 14, 2016, 08:40:50
Вълнувам се, че дойде и моето време да се регистрирам в този форум  :girl_wink:
Струва ми се, че да се избере ресторанта е по-важно от избора на дата и се почва от там.
Четох тук и google-вах, но не открих инфо и снимки от сватби в Crystal Palace в София. Някой да е бил на сватба в Crystal Palace и да каже как е? Колони?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в септември 15, 2016, 13:04:21
Приемлив ресторант, средна класа, нормални цени, нормално обслужване. Най добре да се види на място, да има едни колони. Също така зависи колко човека са ви гостите :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: shakri в септември 18, 2016, 01:27:49
Здравейте, някой да има впечетления от Thracian Cliffs Golf and Beach Resort. Планирам малка сватба 20-25 човека. Ако имате предишен опит може да ми пишете. Благодаря

Здравейте,
Там е много страхотно. Няма да сбъркате според мен.
Една приятелка си прави сватбата в BlackSeaRama Golf & Villas. Беше невероятно.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mrtn в септември 19, 2016, 12:50:24
Здравейте!
Интересувам се от хотели/комплекси, където според вас може да се проведе красива сватба на открито (вероятно в сватбена шатра) или в полуоткрит ресторант, с възможност всички гости (около 130) да са навън. Локацията не е от голямо значение на този етап, т.к. изобщо не откривам такова място, а и гостите са от всички краища на България. Все пак трябва да е на 50-60 максимум 100км от голям град (София, Бургас, Пловдив, Ст. Загора). Други изисквания са в близост да има достатъчна леглова база за всички, да няма часово ограничение и да не е в битов стил, а нещо съвременно или неутрално.
Ще бъда благодарна, ако споделите вашите идеи. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в септември 20, 2016, 02:30:02
Учудвам се, че не сте открили такова място, та те над 50% от сватбите в момента са открити и се правят на точно такива места. Назад в темата малко като се разровите ще откриете доста предложения (а ако не се лъжа имаше и един мой пост), а ако не се справите ще се включа по нататък с помощ и копие на някои от старите си постове :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: barni в септември 29, 2016, 15:26:00
И аз като jotzebee търся повече информация за Кристъл Палас, но явно не е толкова популярен за сватби?
Ние планираме малка сватба с около 50 човека. Изборът по всяка вероятност ще е между Кристъл Палас и Гранд Хотел София. В Гранд Хотел София всичко много ми хареса, организаторката е много симпатична ... но тези колони ... Гостите няма да виждат или дансинга, или младоженците.  :(


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: jotzebee в септември 30, 2016, 08:22:35
barni преди 3 годни по това време бях на сватба в Гранд Хотел София и бях зад колона, нямах особени проблеми с виждането. Понякога ставах и се приближавах, което се оказа плюс за снимките ни после :D Там обаче е скъпо, младоженците споделиха за 100лв на човек куверт, които си заслужават за класата на ресторанта и добавките като стая, торта, украса, ама са 100 лева все пак!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: barni в септември 30, 2016, 15:34:11
Може би трябва още веднъж да разгледам залата в Гранд-а, в спомените ми колоните са огроооомни. И за 50 човека се чудим дали да преградим залата - ако се разпръснат хората, от една страна видимостта ще е по-добра, от друга може би ще изглежда прекалено празна. Ако пък ползваме само половината, ми изглежда малко клаустрофобично пространството ...
Не е лесна работа взимането на решения.  =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: slun4evo4ove в октомври 07, 2016, 09:31:52
Здравейте, тъй като форумът много ми помогна при избора на ресторант и екип за сватбата, ще споделя и нашият опит, дано бъда полезна на някой :)
Сватбата ни беше в ресторант Принципи ди Pиемонте (Principi di piemonte) в сградата на Интерпред - София. Много сме доволни, това беше най-добрият избор за нас. Ресторантът е с капацитет 120 души, ние бяхме 100 души. Работят с много добра флористка за декорация, което ни спести поне 1000 лева, които щяхме да дадем, ако бяхме в друг ресторант с агенция. Управителят на ресторанта - Ангел Петров е невероятен професионалист, отдаден изцяло на работата си, 90 % от организацията за сватбата беше в негови ръце - направо си имахме безплатна агенция :) Поръча ни всичкия алкохол на доставни цени (уиски и водка само, защото вино и ракия си внасяхме наши без такса), организира фолкорна формация, направи ни безплатно табло с имената на хората, той и екипът му настаняваха гостите. Имат собствени калъфи за столовете, както и панделките към тях - по 4 лева на стол.
До края на сватбата (4 часа сутринта) беше с нас, както и с още 5 сервитьора. Гостите ни останаха очаровани от храната и организацията. Всичко беше много вкусно и навреме сервирано. Тортата я правят на място при тях и беше невероятна! :)
На следващия ден ни върна алкохолът, който е останал, даже и бутилки с по 100 мл. в тях останало, всички мезета, недокоснатите куверти, всички питки, даровете за кумовете, цветята от гости, подаръци, забравени вещи по масите. 
Това е единственият ресторант в София, който спестява наистина мноооого тревоги и организационни дейности на младоженците. От нас оставаше само да се забавляваме :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: eleni4ka в октомври 09, 2016, 16:01:17
Точно така!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: fire_bow в октомври 30, 2016, 22:20:36
Групичка, имам нужда от Вашата помощ!  :[
Надявам се да ми помогнете, тъй като освен страхотни булки, тук има и фотографи и други професионалисти, които изказват мненията си, а всички знаем, че именно те обикалят най-много сватби.

По същество.. сватбата ми е догодина (2017) септември, искам да избера ресторант по-бързо, тъй като за цялата година това е единствената възможно за нас дата, а ми е много трудно да харесам ресторант и ако накрая харесам, а той е зает...  :(
1. Град - София
2. Гости - между 100-120
3. Голямо пространство с голям дансинг, да не преобладава определен цвят
4. Хубава храна и добро обслужване, тъй като май съм от хората, които трудно им минава някое разочарование, а не искам заради персонала да ми се съсипе деня

1. Ще съм много благодарна за всякакви мнения з - ходих да видя залата и определено ми хареса, не бих казала, че офертата им достатъчно добра, но не е и лоша.
2. Получиш оферта и от Хилтън - за съжаление, куверта е 90-100лв и предвид броя на гостите и овъртайма, определено сумата ще е непосилна.
3. Резиденция Тера - скоро получих негативно мнение и това малко ме отблъсна, но като гледам тук всички са с положителни коментари, има ли "пресни" мнения за там?
4. Монтесито - от снимките в интернет ми се струва ужасен, циганее ми много, но по-назад беше написано, че на живо не е така, така че смятам да го посетя.
5. Холидей Инн - утре ще пратя мм да погледне залата и да получи оферта, че работи в близост
6. Царско село - получих положително мнение, но от интернет ми се струва адски червено-розов, което определено не ми харесва. Но все пак ще скоча да го погледна.
7. От написаното от вас , май ще отскоча да видя  
п.п. Стара София е малък,Акорд също(а и не харесвам цвета), от снимки ми хареса х-л Макси, но видях, че мненията ви са доста лоши за там, та го изключвам!

Не знам дали всеки минава през това, но аз май почвам да се отчайвам, а съм едва в началото. Моля ви, давайте ми съвети!  @}->--


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в октомври 30, 2016, 23:23:31
fire_bow Като гледам кои варианти си отхвърлила,  мисля че и останалите няма ти харесат особено. Все пак може да разгледаш р-т МАКС в Драгалевци.
Успех @}->--


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в октомври 31, 2016, 08:39:03
Холидей Ин е под всякаква критика.. Казвам го като човек, който е близък с декоратори работили с този ресторант и като гост на сватба.
1.Покривките им са ужасни, еднакви са били преди 5 години, сега всички са с различни цветове, в следствие на пране и поливания. Винаги може да се промени, ако предупреждават младоженците, защото може да си наемете прокривки от друго място, но бяха показали 1 покривка на декораторите и младоженците и те бяха ок с цвета и тн.. Да не говорим, че са и с различни размери и не покриват краката на масите, което при кръгли маси е просто ужасно.. Виждаха се едни метални крака.. Добре, че декораторите реагираха и успяха да замажат положението.Ако булката беше видяла ресторанта на етап подготовка сигурно щеше да получи удар :)
2. Персоналът е много негативен, трудно се комуникира с тях
3. Храната беше под всякаква критика, салатата беше готова от предния ден сигурно. Топлите предястия бяха студени, основното също.. Да не говорим, че едните гости получиха основните 10-15мин след салатите, а другите след повече от 30-40мин, на каквото и да се дължеше, беше много странно...
4. Локацията е много тъпа  :angry:
5. Цветовете на завеси и мокет (изцапан и на петна?)  :\

Лошото е, че в събота бях на събитие, на което присъстваха хора от сватбени агенции и казаха, че все по-често се случва гостите и младоженците да са неводолни от ТЕРА. Имали проблем с храната, което преди не бях чувала, но щели да променят нещо в системата на работа с храната. Иначе новата зала на Тера ми е мечтаната зала за сватба  ;)

Успех  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: biskvitkatata в октомври 31, 2016, 10:53:44
Здравейте от една бъдеща булка в ресторантска треска.
Сватбата ни ще е през юни месец догодина и избрахме ресторант Варадеро. Трупахме плюсове и минуси от много заведения, но за нас определяща в полза на Варадеро беше цената, която сье отличава с близо 10 лева надолу от най-ниския друг куверт, който получихме.

Набързо нашия преглед на другите места, предвид ограниченията ни.
Сватбата е 215 човека;
Искахме да е на сравнително открито;

На върха - прекрасна градина и гледка. Колкото и да обикаляхме не намерихме място, което да ни харесва повече. Отказаха ни коментарите в интернет, наличието на силен вятър горе, цената на куверта.

Църна маца - също страхотно място, прекрасна поляна, на завет. Собственикът ни предложи шатрите, които ползва за басейна без оскъпяване - проблем е цветът им и трябва да се облекат, но все пак... Отказа ни цената на куверта.

Вила Спаго/бивш Елените/ - имат нов собственик от няколко години, мястото блести с по-добро обслужване от всички останали, които ние гледахме. Виното трябваше да закупим от тях, което щеше да ни излезе доста скъпо. Препоръчвам обаче мястото с две ръце - вътрешна зала за 100-120 човека и тераса за 200. Ние се отказахме заради паричките.

Надявам се да съм била от полза за някоя двойка като нас, решила да се опита да събере една прогимназия брой хора в София :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: fire_bow в октомври 31, 2016, 18:37:22
Аlexandrova_90 , благодаря ти много за подробния отговор. Днес мм отиде до Холидей Инн, каза, че 2 девойки са се отнесли много добре и са му обяснили доста неща, малко по-късно пратиха и имейл с всички подробности.
 Е, благодарение на теб, обърнах внимание на покривките и наистина, дори на техните снимки са различен размер, някои висят до земята, а други едва педя от ръба на масата. Да не говорим, че искат по 320лв за час след 23 часа, което май е най-високата цена, на която съм попадала за овъртайм. Та... този х-л ОТПАДА!  *THUMBS*
 След като и ти споменаваш това за Тера, не съм сигурна дали е добре да рискувам.
Надявам се още някой да се включи с мнения за другите места, за да задействам по-бързо организацията.  :girl_impossible:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: fire_bow в ноември 01, 2016, 17:34:30
Привет отново, момичета (и момчета)
Днес обиколих ресторантите от предишния ми пости и равносметката е следната:
1. Рамада (зала ОпаРезиденция Тера - бях решила, че от слуховете за лоша кухня и мръсни покривки, няма да се занимавам с тях, но днес минах и направо се влюбих в голямата им зала на втория етаж. Така че се надявам и тук някой да сподели скорошни впечатления и дали има защо да се притеснявам.
3. Метрополитън - бях решила да им видя залата, но в крайна сметка ресторанта им ме грабна повече. Според схемата на девойката там, повечето гости ще са но горното ниво и средното почти изцяло ще остане за дансинг. Хотела е доста хубав като цяло.

Моля ви, включвайте се с мнения, за да взема правилното решение, докато все още имам избор!  :god:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: philipa в ноември 03, 2016, 12:59:55
Здравейте и от мен! Аз съм имам един конкретен върпос за хора, които са правили или ще правят сватба в Поморие. Ние си търсим ресторант в Поморие, за сега сме се спряали на комплекс Атриум, но не знаем какъв му е капацитета. Аз съм била на сватба там и мисля, че е за около 150 човека, но не съм сигурна. Някой има ли представа колко точно хора побира? Както и за някой друг ресторант в Поморие, с капацитет около 150 души (освен Сънсет Резорт)?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Boryana123 в ноември 07, 2016, 20:49:48
fire_bow, на 20.11.2016 г. съм на сватба в Резиденция Тера и обещавам да ти напиша впечатленията си от нея. За момента това, което знам от младоженците е, че в цената на куверта влизат много допълнителни неща, които им спестяват пари като например вази и свещници за украса, облечени столове и др. За храната, самата зала и дансингът ще ти кажа като мине сватбата.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в ноември 08, 2016, 11:23:10
Включвам се да споделя мнение за Лаура

Кумовете ни се ожениха там преди 2 седмици - за съжаление потвърждавам слуховете за кухнята на резиденция Тера (Лаура и Тера са на едни и същи готвачи и кетъринг) но подред:

Залата - голяма, добре подредена и доста разчупена, много украса иска, която обаче от ресторанта не предлагат - предлагат украса само в бяло. Така че ще трябва агенция за украса.

Персонал - отношението беше чудесно, сервитьорите спретнати, подготвени и на място когато ти трябват. Единствено ми направи лошо впечатление че имаше обявен уелкъм дринк - ние закъсняхме с близо 20 минути , повечето гости бяха влязли, а чаши за уелкъм дринк липсваха... съответно хората се настаниха по масите съгласно разпределителното табло, а половин час по-късно ДЖ обяви да се върнем до входа за уелкъм дринк - нещо им куцаше тази част

Храна - Младоженците бяха закъсняли с близо 2 часа за старта на вечерята, така че съм склонна да оправдая леко позавяхналата храна(най - вероятно е била приготвена и е чакала и изстивала да бъде изнесена), но не мога да оправдая малките и недостатъчни порции, пресоленото предястие и безвкусните пюрета от картофи, моркови и грах - бяха като едно и също. Смея да твърдя че имам база за сравнение - преди 2 години сватбата ми беше в резиденция Тера и бях избрала същите пюрета - нищо общо като качество... Самите продукти също бяха от явно евтините - доматите в салатата бяха набръчкани и очевидно стари, краставиците безвкусни и като измити - отново за сравнение в Тера преди 2 години същите тези готвачи ни уверяваха че зареждат само най- качествени продукти и беше така... очевидно са занижили критерия. Мезетата бяха страшно малко , иначе бяха вкусни и пресни, хубави кашкавали и сирена , както и филета, но количеството беше много малко - на нашата мася бяхме само 8 души и ни донесоха малка чиния, която едва ли може да мине за плато....

Куверт - включваше само храната и уелкъм дринка и не беше много скъп, но не беше и евтин. 58 лв за 4 степенно меню + чаша шампанско на влизане, не се вписва в представите ми за изгодно.. особено при 170 души

Овъртайм - 100 лв на час - нормално като навсякъде горе долу.

Иначе залата е много приятна, предоставя прекрасна гледка към Витоша за изнесени ритуали, терасата е идеална и за пушачите, тъй като спестява разхождането нагоре надолу и дава възможност да следиш през френските прозорци сватбата в детайли и дори да си излязъл да пушиш венага можеш да се върнеш вътре при нужда

Малко ме е яд, тъй като аз препоръчах ресторанта на младоженците, с оглед на това колко бях доволна от Тера, но очевидно или двата ресторанта са под различно управление или просто Лаура Кетъринг са смъкнали нивото много


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: vancheto89 в ноември 10, 2016, 18:32:36
Здравейте, момичета! Сватбата ни е през юни догодина, но бройката на гостите ни е доста висока (около 250 човека), затова искам да ви помоля за съвет - препоръчайте ми подходящ ресторант за тази бройка? :weddingday:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: vancheto89 в ноември 10, 2016, 18:45:17
"milenkata" - Имам приятел, който работи в партньорския кетъринг на Резиденцията, който се казва Вила Кетъринг. Преди "Вила" кетъринг резиденцията е работила с "Лора кетърниг", може би затова си се заблудила  =] , но Резиденцията и Лаура нямат нищо общо. Миналата година и аз бях на сватба в Лаура и на мен не ми допадна храната, но като цяло си беше ок.Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в ноември 10, 2016, 21:00:34
Здравейте,
отдавна не бях удрял рамо на питащите, виждам доста постове напоследък и за да не пиша поотделно ще ви дам мнение накратко по всички дискутирани ресторанти от последната страница, в които съм влизал през последната една година:

1.Рамада (бившия Принцес), всички зали (3 на брой) - отлично обслужване, добра цена и храна
2.Терра - в цената влиза не само храната, преди влизаше цялата украса, безалкохолните и тортата.Чух че имали известни корекции, трябва да попитате. Като цяло обслужването е много добро - отношение, коректност, качество. Случвало се е на някоя и друга сватба не всичко да е ОК, но като настоятелно им обръщате внимание и на предварителните разговори и на финалния преди сватбата всичко ще е наред.Това е едно от добрите места за сватби в София.
3.Монтесито - имат 2 зали, отивате на място гледате, избирате си. Обслужването и храната са много на ниво.
4.Холидей Инн - само един път съм бил там, персонала беше много любезен, храната добра, имаше доста добре организиран уелкъм дринк.В покривките и краката на масите не съм гледал, на работа съм все пак, не ми остава време за всичко :). Малко ме учудва негативния коментар, а и младоженците също ми споделиха, че са доволни.
5.Принципи ди Pиемонте - това според моите критерии е ТОП ресторанта в който отивате и забравяте за всякакви грижи и проблеми.НО зеленото като преобладаващ цвят не се харесва на всеки и повече от 110 гости не можете да съберете:)
6.Гранд Хотел София е много реномиран ресторант, всичко в него е висока класа - обслужване, храна, меню. Но цената не е много ниска, има колони, но не пречат особено.
7.Царско Село - винаги е имало какво да се желае, и като гледам все още има. Доста време ще мине докато се научат да работят както трябва.
9.Стара София - хл. Вега е също така добър ресторант с добра храна, вежлив персонал и приемлива цена.

Аlexandrova_90 Кои сватбени агенции визирате и кои декоратори за въпросните мнения, а кое е това събитие на което са успели и да се съберат? Питам от любопитство (без да се заяждам), защото аз като председател на асоциация правя събития и събирам по 200 участника от този бранш 2 пъти годишно, а агенции и декоратори толкова не се имат помежду си, че двама на кръст да събереш на събитие пак е много. А вие до преди година бяхте булка, да разбирам, че сте вече и в системата? Може на ЛС да ми отговорите, ако сметнете за нужно, за да не пълним темата с ненужно инфо.
Относно мнение изказано от Агенции и Декоратори бих препоръчал на младоженците да имат и следните факти впредвид:
 - често ресторантите работят с обслужващи фирми (защото всичко се плаща,комисионни,  ако ме разбирате) и отношението към външни подизпълнители (особено агенция и декорация), често не е добро, но това всъщност не означава, че към клиентите ще бъде същото :)
 - те често не присъстват на цялото събитие, не могат да имат поглед върху храната, а всяко препредаване на инфо малко или много не е обективно.
 - между персонала на ресторанта и персонала на агенцията често има конфликт, защото, докато едните подреждат ресторанта, другите искат да го украсят и всъщност може да се получи така, че просто да си пречат едни на други в работата :)Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в ноември 11, 2016, 08:33:26
Писах, писах.. Интернетът изчезна и всичко се загуби...

В общи линии и накратко - НЕ, не съм в този бизнес. Работата ми все още е свързана с производствен цех на верига сладкарници, където през сватбения сезон се срещам с не малко булки и събирам мнения и впечатление - преди  и след сватбата :)

Не, не смятам за нужно да цитирам имената на агенциите (бяха 2) + екип от флористи и декоратори, които работят с тях. Поводът беше от личен характер, не свързан с какъвто и да е професионален форум.

Мнението ми изказано за Холидей Ин е на базата на това, че бях гост на сватба там. Сватба, на която имах възможност да присъствам за 30-40 минути в ресторанта през деня, докато кипеше подготовката..

Изразих лично мнение, определено съм човек с високи изисквания и считам, че за тази цена в София, може да се получи далеч по-добър (не отличен) резултат  =]


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в ноември 11, 2016, 12:41:52
"milenkata" - Имам приятел, който работи в партньорския кетъринг на Резиденцията, който се казва Вила Кетъринг. Преди "Вила" кетъринг резиденцията е работила с "Лора кетърниг", може би затова си се заблудила  =] , но Резиденцията и Лаура нямат нищо общо. Миналата година и аз бях на сватба в Лаура и на мен не ми допадна храната, но като цяло си беше ок.В Резиденция Тера се проведе моята сватба през 2014г. Тогава работеха с Лора Кетъринг (сега не знам с кой работят), ресторант Лаура към момента работят с Лора кетъринг - оттам идва и сравнението ми :)

Преди 2 години Лора кетъринг бяха на доста по- високо ниво в сравнение с полученото тази година в ресторанта на Лаура - на какво се дължи тази промяна няма как да знам


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: vancheto89 в ноември 11, 2016, 15:00:51
В Резиденция Тера се проведе моята сватба през 2014г. Тогава работеха с Лора Кетъринг (сега не знам с кой работят), ресторант Лаура към момента работят с Лора кетъринг - оттам идва и сравнението ми :)

Преди 2 години Лора кетъринг бяха на доста по- високо ниво в сравнение с полученото тази година в ресторанта на Лаура - на какво се дължи тази промяна няма как да знам

Доколкото знам от моя приятел, собствениците на Лора Кетъринг са се разделили след приключването на работата с Тера и сега фирмата им не функционира, значи няма как да имат нещо общо и с ресторант Лаура. А можеш ли да ми препоръчаш място с капацитет над 250 човека?Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в ноември 11, 2016, 22:31:47

Изразих лично мнение, определено съм човек с високи изисквания и считам, че за тази цена в София, може да се получи далеч по-добър (не отличен) резултат  =]


Разбира се, всеки има право да изказва лично мнение. Съжалявам, ако съм ви засегнал с нещо. Например аз не харесвам Лебеда на Панчарево (за сватби, за вачеря лятото е отличен избор), но факта, че там има много сватби.......... , означава, че само един човек не може да е критерии. В Холидей Инн съм бил само един път, на цяла сватба (и един час преди нея), на мен персонала ми направи добро впечатление.Не ги хваля, в поста си съм засегнал почти 10 различни ресторанта :). И не знам цената за жалост, не зная  с какво да го сравнявам. За това което съм видял цената не би трябвало да е повече от 50-55лв(максимум!) на куверт.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в ноември 11, 2016, 22:41:24
Доколкото знам от моя приятел, собствениците на Лора Кетъринг са се разделили след приключването на работата с Тера и сега фирмата им не функционира, значи няма как да имат нещо общо и с ресторант Лаура.

http://www.lauracatering.com/

http://www.lauracatering.com/events/svatba

След експресна справка в нета пише............
не само, че функционира, ми работи та се пука по шевовете. А офиса им е......... в ресторант Лаура :)
Единствено не мога да кажа нищо относно Тера, защото не съм в течение.

Та така, нека си служим с доказателства. Защото иначе става нещо като "Една съседка разправя, че еди кой си спал със съседката от другия етаж, ма после се оказа, че тя горката не знаела :)"

А, и същият този ресторант има възможност за 250+ гости. Но не на всекиго допада на вкус. На мен например ми харесва само след сериозно обмисляне на украсата :)

Също така не е редно да се сравнява ресторант Лаура с резиденция Тера (даже и да се обслужва от една и съща фирма!) Защото това са различен клас ресторанти, цената също е различна (между 58 и 80-90лв разликата е малко повече от 50%). Мерцедес също има едни малки А клас автомобили, има и едни други С класа :). Нито цената, нито возенето може (пък и не е редно) да се сравняват :)

Ресторанти много ще има за всички.Просто си трябва ровене и обикаляне.Няма еднозначно мнение, по цвят и вкус........ предполагам сте я чували тази поговорка :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: vancheto89 в ноември 12, 2016, 10:05:30
http://www.lauracatering.com/

http://www.lauracatering.com/events/svatba

След експресна справка в нета пише............
не само, че функционира, ми работи та се пука по шевовете. А офиса им е......... в ресторант Лаура :)
Единствено не мога да кажа нищо относно Тера, защото не съм в течение.

Та така, нека си служим с доказателства. Защото иначе става нещо като "Една съседка разправя, че еди кой си спал със съседката от другия етаж, ма после се оказа, че тя горката не знаела :)"

А, и същият този ресторант има възможност за 250+ гости. Но не на всекиго допада на вкус. На мен например ми харесва само след сериозно обмисляне на украсата :)

Също така не е редно да се сравнява ресторант Лаура с резиденция Тера (даже и да се обслужва от една и съща фирма!) Защото това са различен клас ресторанти, цената също е различна (между 58 и 80-90лв разликата е малко повече от 50%). Мерцедес също има едни малки А клас автомобили, има и едни други С класа :). Нито цената, нито возенето може (пък и не е редно) да се сравняват :)

Ресторанти много ще има за всички.Просто си трябва ровене и обикаляне.Няма еднозначно мнение, по цвят и вкус........ предполагам сте я чували тази поговорка :)

За ЛАУРА КЕТЪРИНГ няма съмнение, че функционира, най- малкото, защото имат доста реклами по различни продукции. Има и логика да са свързани с ресторанта и по името...
За ЛОРА Кетъринг обаче информацията е актуална. Явно заблудата идва от приликата в имената

Ние когато бяхме на сватба в Лаура, бяхме около 100 - 120 човека и въпреки че имаше доста място не ми се стори за толкова много хора.

Посъветваха ни за новата зала в х-л Маринела, или в Парадайс, защото са за доста хора. Имате ли информация за тях?
Също така, доколкото виждам сте фотограф и ако може да Ви попитам за въпрос, свързан с работата ви - обмисляме да имаме видео прожекции върху стените, това как се отразява на снимките?

Благодаря предварително!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в ноември 12, 2016, 11:53:11
В резиденция Тера обслужващата фирма беше Лаура Кетъринг. В Парадайс има толкова място, за Маринела залата на която казвате нова всъщност е ремонтираната стара, в която всяка година се правеха баловете. Доколкото знам и тя има този капацитет, съветвам да отидете на място и ще прецените лично.
Относно видеопрожекциите и въпроса ви дали ще пречи на снимките - това е малко като като приказката за кривата ракета и космоса - зависи от техническата грамотност и оборудването на фотографа. На нашата фирма нищо не и пречи, има фотографи на които всичко им пречи, включително и булката от време на време :)

Ако ще прожектирате нещо, това означава, че ще бъде достатъчно затъмнено. Ефект ще има ако към тази обстановка прибавите и цветно ефектно осветление. А това нещо трябва да бъде направено грамотно , от осветител, не с измисленото осветление , което предлагат повечето Джи :). И тогава не само фотографа, а и оператора ще има сериозни проблеми. Трябва да се светне дансинга с пилотно бяло осветление по определен начин (докато другата част от залата е затъмнена) и в комбинацията с цветното и прожекцията ще стане супер. Щом искате това нещо, то съвсем ще ви намалее избора от към зали. Може да погреднете зара Рейнбой плаза - намира се някъде в близост до Токуда - тя отговаря на вашите условия (освен другите 2). Но не е много евтина :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: vancheto89 в ноември 12, 2016, 14:57:43
Здравейте,

Както Вие казахте е добре да се служи с доказателства и моята експресна справка показва, че именно ЛОРА кетъринг е имала нещо общо с Тера.

http://17889.bg.all.biz/contacts
https://www.business.bg/f-20687/lora-ketyring.html
https://m.facebook.com/Lora-Catering-100084117957/

Надявам се с това вече да приключим с този никому ненужен спор :).

Благодаря за съвета, ще погледнем и тази  зала. Като цяло нашата идея за прожекции и промяна на декора е именно заради това, че по красивите зали, които не изискват кой знае каква украса не са за толкова хора. Иначе и ние бихме се спрели на нещо от типа на Тера и Голф Клуба в Равно поле.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в ноември 13, 2016, 03:23:20
Ок, интересни факти, с толкова близки имена, както виждам всеки може да се обърка.
А относно залите - Ако ще сменяте декор то изборът е залата в Парадайз. Там има различни видове декор, уникално цветно осветление и т н .Тази зала е специално проектирана за събития.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в ноември 14, 2016, 08:14:28
Извинявайте, че се намесвам в дебата ви, но мисля че след като се заснемат филми на всякакви места и при всякакви условия, не би трябвало интериора на конкретен ресторант или зала да е проблем за заснемането на сватбено събитие. Всичко е въпрос на организация, техника и професионализъм. Ако някой се опитва да ви убеди, че в конкретен ресторант или зала не може да заснеме качествено вашата сватба, заради проблемен интериор, не му вярвайте.
УСПЕХ!  @}->-- @}->-- @}->--


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: fire_bow в ноември 14, 2016, 11:28:30
Скъпа, групичка  :)
Ние най-сетне запазихме ресторант (зала) - Спряхме се на Тера в крайна сметка. Много повече ми харесва горната (новата) зала, но задния двор не просто, че не ни харесва, ами ни отблъсква, та запазихме по-малката зала заради предното дворче с фотната. Надявам се след освежителния ремонт, който тече в момента, залата да блесне!
От всички мнения, които събрах и прочетох, всичко минава добре и само храната ме притеснява, но фотографа и дж-я ми потвърдиха, че последните пъти има подобрение, така че се надявам всичко да мине страхотно!
Благодаря ви от сърце за мненията. Аз ще се радвам на всеки разказ за сватбено тържество там!  *YAHOO*

п.п. Boryana123, чакам с нетърпение до споделиш как е минала сватбата!  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: seana в ноември 22, 2016, 15:44:35
Здравейте,
Бих искала да помоля за помощ. Търсим си хотел с ресторант в София, достатъчно голям за 100-120 човека, и да има място за дансинг, т.е. хората да не са много нагъчкани. По възможност без много колони, широк, добра видимост в среден ценови клас, т.е без Шератон, Хилтън, Холидей Инн. Благодаря предварително на всички отзовали се!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в ноември 24, 2016, 05:06:10
Рамада (бившия Принцес) бих посъветвал да видите. Имат 3 различни по големина ресторанта (зали), цената на куверта е сравнително приемлива, но за жалост нямам инфо за цената на стаите (по евтини са от Шератон със сигурност)

В Драгалевци има един хотел, точно по вашите параметри - Одаджийски. Не съм ходил там от 2 години, чувам, че преустановили (или намалили) сватбите. Берлин Парк е другият, в  Бояна, но в началото на годината го затвориха и май щеше да се продава, отново нямам за жалост инфо дали случайно не са го отворили.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в ноември 25, 2016, 18:51:15
Здравейте,
Бих искала да помоля за помощ. Търсим си хотел с ресторант в София, достатъчно голям за 100-120 човека, и да има място за дансинг, т.е. хората да не са много нагъчкани. По възможност без много колони, широк, добра видимост в среден ценови клас, т.е без Шератон, Хилтън, Холидей Инн. Благодаря предварително на всички отзовали се!
Хотел EXPO, до Интер експо център. *THUMBS* Там на близо е и ресторант Монтесито.  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Boryana123 в ноември 26, 2016, 10:48:40
fire_bow, с известно закъснение се включвам с мнение за Резиденция Тера. Сватбата беше с уелкъм дринк, който се проведе във фоайето на самата сграда. Напитките за уелкъм дринка бяха предоставени от Резиденция Тера и бяха уникални ( много ми хареса едно шампанизирано вино с вкус на праскова). Бяха предоставили 5 вида алкохол - вино, чисто шампанско и шампанизирано вино. Бяха украсили и фоайето и беше много хубаво. Самото празненство беше в горната зала - гостите бяха 150. Адски много ми хареса самата зала - с големи френски прозорци от трите страни и само четвъртата беше стена. Самата зала е определено по-изискана, имаше големи картини на стената, масите бяха кръгли, част от украсата бяха предоставили от резиденцията - свещниците и вазите, пръстените за салфетките. Младоженците бяха осигурили само панделки за столовете и самите цветя. Общо взето самата зала е много хубаво направена и освен цветя по масите, не мисля, че нещо друго е необходимо за украса.

Въпреки някои коментари по-горе храната ми хареса. Менюто, което бяха избрали беше четиристепенно. Храната беше топла и наистина вкусна. По-късно разбрах, че в кувертите са били включени неограничено количество безалкохолни и чай и кафе. Сервитьорите бяха много бързи, не оставяха хората без алкохол, в момента, в който видят, че чашата ти е с малко количество алкохол или празна веднаха доливаха. Не се е налагало да ги чакаме или да ги викаме специално.

Младоженците казаха, че от едната координаторка са останали възхитени, момичето определено е разбирало от работата си. Аз самата я видях как цяла вечер стоя на вратата на залата и наблюдаваше какво вършат сервитьорите, за всяка дреболия се грижеше и до последно всичко се случваше както трябваше и не възникнаха никакви проблеми.Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: sweet_missy в декември 07, 2016, 19:17:20
Здравейте,
моля, някой ако има актуална информация от ресторант Ниагара на ул.Дойран и  Хотел Акорд да сподели :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в декември 13, 2016, 15:57:40
Миналата година имаше много сватби в хотел Акорд, за тази година не си спомням. Мисля, че за бюджетен вариант, нещата са добре, няма как да имате огромни изисквания.  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в декември 20, 2016, 01:02:22
Наскоро едни младоженци ми се оплакаха от Акорд. Не бяха доволни от срещата. Много държаха на украса в оранжево, такава каквато е в Акорд и освен това бюджета им беше доста ограничен. Въпреки това предпочетоха Панорамата на Парк х-л Москва, където куверта беше по скъп, с около 5-7лв, платиха допълнително за оранжевата украса, предполагам около 600-700лв. Също така платиха такса внос на алкохол (ако не бъркам около 100лв) и отделно 700лв за овъртайм за 3,5 часа. Всичко това щеше да им е безплатно в Акорд! Така и не разбрах добре какво ги е разочаровало, толкова много, на срещата, за да се откажат от този ресторант. До колкото разбрах не имало проблем с интериора а със самия управител, с когото са разговаряли. Подробности не ми споделиха. Мисля, че колегите от Акорд трябва да си вземат поука.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: silent_hope в декември 21, 2016, 11:26:26
Здравейте,

Моля ако сте били на сватба или имате отзиви от Комплекс Анел в Созопол да споделите, понеже виждам, че доста сватби се правят там, но отзиви не мога да намеря :(

Благодаря предварително!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Vlad в февруари 09, 2017, 02:00:39
Здравейте,
Сватбата мина и вече мога да споделям мнения. Беше на 05.02. в ресторант "Principi Di Piemonte" - Интерпред.  Обиколихме 8 ресторанта в София за около 120 гости. Имаше мениджъри/на известни ресторанти/, които не знаеха за какво говорят. Имаше и отрицателни мнения, които се потвърдиха.

Говорихме с Ангел Петров, който е мениджър на "Principi Di Piemonte". Каквото каза, че ще направи, в деня на сватбата го изпълни на 110%. Нямам думи да опиша, какво направи този човек за нашия специален ден. Един невероятен мениджър със своя перфектен екип. Когато някой ще се прави сватба в София, задължително трябва да мине през  ресторанта и Ангел.  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в февруари 09, 2017, 05:17:29
Подкрепям мнението за Интерпред с Две ръце (+ двата си крака :) )
И още един малко известен факт за същия ресторант. Има места в София, на които всеки път когато влезеш срещаш различен управител и различен персонал. Интерпред е едно от малкото в които почти няма текучество. И преди 10г и сега, срещате почти едни и същи лица. Само този факт трябва да ви говори достатъчно по темата. аз лично от както знам този ресторант управител е Ангел (над 10 г)
Единственият минус на този ресторант е ограничената цветова гама относно визията (често в зелено) + невъзможността да побере повече от 120 гости. За сметка на това може да разчитате на приемлива цена, отлична храна обслужване и супер коректност.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: shirley в февруари 12, 2017, 11:59:49
Здравейте! Търся си ресторант с лятна градина в Пловдив, където да съберем гостите - засега планираме около 80 човека - и да има възможност за танцуване. Сватбата ще е през септември, някой може ли да препоръча нещо?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: lorianna в февруари 13, 2017, 01:19:30
Ресторантите с хубава градина и подходящи за сватба , които се сещам са около Пловдвив. Мавруда и Градина Марково . Можеш да разгледаш в интернет има доста инфо и за двата варианта , както и да видиш сватби , които са били там  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: roumyana в февруари 13, 2017, 14:31:03
  В ПЛОВДИВ в самия град е по-ограничен избора. Знам за Острова, Резиденцията, Чановете  (така ли се казва сега). Иначе извънградски, освен споменатите Атлантик в Първенец и в Труд имаше едно. Garden Weddings също, друг е въпросът дали искаш на полето сватба .


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: shirley в февруари 14, 2017, 10:34:40
Благодаря за предложенията :) Разгледах ги и Острова и Атлантик определено изглеждат доста добре и мислим да ги посетим в най-скоро време, за да видим и на място атмосферата, пък и кухнята как е  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: KameliyaKo в февруари 15, 2017, 10:19:09
Здравейте, пуснах отделна тема, но да питам и тук, защото поне има активност - някой да организира или да е ходил на лятна сватба на Боровец? Интересува ме хотел Рила след ремонта и по-специално дали на терасата им може да се организира цялото тържество или е малка за ок.120 човека. Писах им, чакам и техния отговор. Притеснява ме, че вечер температурите падат доста и да не е прекалено студено за парти на открито, а също и дали от самия ресторант си разбират от работата или карат през просото. Благодаря ви!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Bube в февруари 15, 2017, 10:41:00
Здравей, KameliyaKo, за теб може би ще е по-полезна ето тази темичека: http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,24516.0.html - сватба в Самоков -  тук сме обсъждали хотелите в Боровец :) Късмет!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: KameliyaKo в февруари 15, 2017, 11:16:53
Здравей, KameliyaKo, за теб може би ще е по-полезна ето тази темичека: http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,24516.0.html - сватба в Самоков -  тук сме обсъждали хотелите в Боровец :) Късмет!

Мерси! Изчетох я, явно Боровец не е особено популярна дестинация за сватби или булките не са много форумно активни. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Bube в февруари 15, 2017, 11:39:11
По-скоро второто, миналата година например, едва се доредихме за дата през септември, навсякъде беше заето, а ние резервирахме 8 месеца по-рано. Но ти имаш време, отиди да разгледаш на място.

За ресторанта в хотел Рила (всъщност те имат 3, но за 120 човека е подходящ именно този до терасата) се говорят само хубави неща.  Обстановка е прекрасна, всичко е много свежо, със светли цветове. Малко се съмнявам обаче, че самата тераса има капацитет за цяла сватба - там се правят изнесени ритуали.

Не беше нашият избор само защото не се позволяваше внасяне на алкохол и безалкохолни, а цените им бяха безбожно високи.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: KameliyaKo в февруари 15, 2017, 12:21:58
По-скоро второто, миналата година например, едва се доредихме за дата през септември, навсякъде беше заето, а ние резервирахме 8 месеца по-рано. Но ти имаш време, отиди да разгледаш на място.

За ресторанта в хотел Рила (всъщност те имат 3, но за 120 човека е подходящ именно този до терасата) се говорят само хубави неща.  Обстановка е прекрасна, всичко е много свежо, със светли цветове. Малко се съмнявам обаче, че самата тераса има капацитет за цяла сватба - там се правят изнесени ритуали.

Не беше нашият избор само защото не се позволяваше внасяне на алкохол и безалкохолни, а цените им бяха безбожно високи.

Благодаря ти, Бубе. А имаш ли представа как стоят нещата с Царска бистрица? Искам да проуча условията за църковен брак в параклисчето им там, както и евентуално за наемане на шатра и провеждане на цялото парти там. Имам някакъв съмнителен телефон, но не знам колко ще са отзивчиви на него. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Bube в февруари 15, 2017, 12:39:13
 :offtopic: Да не разводняваме тук темата, ако искаш пиши в другата  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mito18 в февруари 15, 2017, 21:13:58
Здравейте,моля за помощ. ! Решили сме да оженим юни тази година нямаме много време,а все още не сме се спрели на ресторант. Моля за предложения за ресторанти подходящи за около 130 човека ,като бюджет нямаме намерение да се изхвърляме, по скоро нещо средно .Ще Ви бъда благодарна.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Bube в февруари 15, 2017, 21:35:28
mito18, за къде става въпрос, дай подробности  ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: mito18 в февруари 16, 2017, 07:42:22
Толкова съм се напрегната ,че съм забравила ахаха значи :
-Ресторанти в София
- в центъра и покрайнините,без Люлин и обеля
- да има голям дансинг.!?
Благодаря предварително. :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: AIVEN в февруари 16, 2017, 16:36:23
mito18  Парк х-л Москва - р-т Москва.  :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в февруари 17, 2017, 05:05:34
Хотел Принцес - Дедеман - или както и да се казва след последната смяна на името :). Има 3 различни по големина и цвят зали :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: anitart в февруари 27, 2017, 16:14:18
Здравейте на всички.

Ето че дойде време да организирам и своята сватба  =]
И имам нужда от вашата помощ.

Спряли сме се на дата юни 2018, така че има много време, но аз обичам да съм готова от рано :)

Искам да бъде "градинско парти", а не типичните официални вечери. В момента търся подходящ ресторан с градина където да може да се проведе партито.

Много ми хареса Best Western на Експо, тъй като градината е точно това което искам. Малко ме притеснява, че музиката може да бъде отвън само до 22 ч, а след това в ресторанта, но мисля че можем да се справим с този момент без да се изгуби купона.
Другото място което много искам да видя е Приказната Градина. Малко ме притеснява местоположението, тъй като не е много удобно за прибиране на гостите след празненството, но смятам че има решение за това.

Сватбата ще бъде около 50-60 ч.

Моля за мнения и коментари за изброените по-горе места и съвет за други подходящи такива.

Благодаря!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Deliysky в февруари 27, 2017, 20:22:49
Вила Екатерина - Вакарел, на 40км от София, предлагат и бусове с които може да се извозят гостите след партито. Местата в и около София за жалост не са никак много :). Порови в темата назад, има доста писано по този въпрос :)
Открито парти, Юни месец................. наблюдавай внимателно Юни 2017 и си помисли. За последните години доста булки сме видяли разплакани :). Единствено август е почти безпроблемен, но миналата година и това не беше гарантирано :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: anitart в февруари 27, 2017, 22:13:14
Здравей,
Благодаря за отговора. За разика от повечето булки мен малко дъжд и кал не могат да ме изплашат. Даже ще направят преживаването още по-красиво :)
Предполагам, че все пак част от гостите няма да са напълно съгшасни, за това търся място, където да могат те да се скрият от дъжда *crazy*

Аз поизчетох голяма част от темата (нямах нерви за цялата  :girl_impossible: ), но не намерих много за тези две места и реших да пиша :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: aivanova в март 30, 2017, 10:15:20
Здравейте на всички,

На 30.07 ми предстои сватба и бих искала да помоля за съвет относно ресторанта. Става въпрос за малко хора - около 45-50 човека. Някой има ли наблюдения за ресторантите обслужването в Арт хотел Симона, х-л Романтик, х-л Еди.

Моля давайте предложения за ресторанти, които предлагат добри условия, добро обслужване и приемливи куверти. За София говоря.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: dani81 в март 31, 2017, 11:16:10
Здравейте ,

аз искам да се оплача от ресторант Лаура http://www.laurarestaurant.bg/ и да предупредя и други бъдещи младоженци да не се разочароват като нас . На сестра ми и предстои сватба на 17.06 .2017 и си избраха този ресторант и внесоха 1000 капаро още преди 2 месеца . Преди два дни и се обадиха от рестонта да и кажат , че станало объркване и за тази дата са записали 2 сватби и другата е за 50 човека повече и тя да си избере да и върнат парите или да си смени датата . Излишно е да казвам, че поканите вече са готови :( Разбира се няма как да остане сватбата в този ресторант ! В момента е ходене по мъките и ресторантите , защото повечето вече са заети за тази дата .  Някой ако може да препоръча ресторант ще сме благодарни !!!!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в март 31, 2017, 11:41:44
Уаууу зверски некоректно  ohmy

Да пита наред в ресторантите, няма време, а и предполагам повечето ще са заети :(


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: DJack1 в май 29, 2017, 20:28:11
Уважаеми младоженци, отново/и за кой ли път/ ДЖ-ите Ви предупреждаваме: обикновено ресторантите към хотелите не Ви съобщават, че след 22,30 ч музиката трябва СИЛНО да се НАМАЛИ!!!!!Моля, когато правите своите резервации, вземете този факт под внимание! Ние не сме виновни за Вашият избор!Благодаря!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: shushumishka в юни 07, 2017, 14:27:33
Здравейте,
някой има ли мнение относно обслужването в ресторант Фантазия, Овча Купел? Коректни ли са? Благодаря!


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: alexandrova_90 в юни 27, 2017, 08:56:37
Ние редовно имаме поръчки за торти там за рождени дни, т.е правят организирани събития.. Ресторантът не ми се струва от най-удачните избори за сватба, някак самата обстановка  :huh: Важно да споделиш и за каква бройка хора става дума  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Neli_sv в юли 08, 2017, 21:51:11
Здравейте!

Бих искала да помоля за идеи къде да организираме сватбата си през лятото на 2018 - търсим да е някъде около Варна (макс 1 час път); за около 50-60 човека и с хубава гледка към морето.

Мноооого благодаря :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Katety7 в септември 13, 2017, 21:01:03
Здравейте на всички ! Нова-новичка съм в сайта и се чудя откъде да започна с въпросите. Първото ми питане е следното,колко месеца по-рано е хубаво да резервираме ресторанта. Ако всичко е наред сватбата я планираме за май месец догодина дата окончателна нямаме но сме се спрели на 5,12 или 19. Мисля си да започна с търсенето,защото май месец ще са баловете и ще започнат да се резервират отсега,но пък не  ели твърде рано.Търсим ресторант с хотелска част във варна,не на някой от курортите в близост, а в самия град-предложения ... с капацитет до 100-120 места. Благодаряяяя предварителнооо  :) :) ;) ;) ;) :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Bube в септември 13, 2017, 23:56:21
Здравей, Katety7 и добре дошла! Пожелавам ти спорна подготовка :)

За Варна не мога да кажа мнения, но като цяло за ресторантите, никак не е рано вече да се ориентирате и запазите. Още повече, че става въпрос за май месец, който е преизпълнен със събития и е къде, къде по-натоварено. Ние се женихме през септември, но капаро дадохме в ресторанта (става въпрос за Боровец) още януари. Само след месец вече нямаше свободни дати.

Успех  *THUMBS*


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Kilche в октомври 08, 2017, 14:01:34
Здравейте мили момичета!И моя ден дойде  :danceg: Планираме сватбата да е края на август-началото на септември.Все още не сме се спряли на дата.Почахме да правим списъци ...и техните са упорити и нашите и те и както си мечтаех за малка сватба,така и гостите ще са към 100-120...Надявам се да ги намаля,но все пак няма е малка сватба..От няколко дни чета по форуми,но все са стари теми.Какви са вариантите за сватба във Варна/около Варна,да има красива външна част,гледка,да не е само някаква голяма зала?И ако имате предложения-какви са цените на въпросните места ориентировъчно?Благодаря виии :girl_wink:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Moreyna в декември 16, 2017, 21:04:37
Здравейте,

бих искала да помоля за съвет за сватба през август 2018г. - изцяло външна с опция за вътре при лошо време, за около 110 - 120 човека, много бихме желали да има басейн и евтини варианти за настаняване на гостите наоколо, на около 2 часа максимум от София.

Благодаря предварително!

Относно въпроса за сватба във Варна мога да кажа две лични впечатления:
1. хотел "Хоризонт" - много красив, с хубава външна част, която обаче е подходяща единствено за подписване и посрещане на гостите и евентуално за след самия купон. Партито беше в ресторанта, от който няма достъп до градината и пушачите изчезвахме на части пред входа на хотелския комплекс. Обстановката, храната и обслужването бяха много добри. Цени обаче не знам...
2. Комплекс "Барите" - https://www.complexbarite.com/bg/contacts/ - около Варна е, няма море, изцяло външно, с приятна градина и стаи тип бунгала. Хубаво беше, минусът според мен е, че е далече от морето и донякъде че е етно стил.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: goldish в май 29, 2018, 23:03:55
Сякаш е позамряла темата, но все пак да попитам. Има ли скорошни мнения за Maison hotel до Токуда в София?


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: Florennce в август 10, 2018, 12:13:45
Здравейте, записвам се и тук

Търся мнение за ресторанти в Пазарджик - Фазанарията, Фемили  и Форум.  :)Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: pepinka в април 17, 2019, 15:04:35
Чете ли го някой този форум? И аз имам запитване за хубави ресторанти с градина около Пловдив, всяка малка помощ ми е от полза, аз също разглеждам сайтове в гугъл и ще пиша пак.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ
Публикувано от: stereophonix в октомври 02, 2019, 07:49:09
Здравейте!

Ние все още сме в търсене на място. Търсим нещо като поляна/градина, където има/има възможност да се разположат шатри. Не е задължително да има ресторант, тъй като ще използваме фирма за кетъринг. Нямаме претенции от към локация.

Ще съм ви много благодарна ако имате идеи :) Ние видяхме няколко места вече, но все още на нищо конкретно не сме се спрели.