Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Приготовления за сватбения ден => За нея => Темата е започната от: магито в ноември 24, 2014, 10:28:13Титла: ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: магито в ноември 24, 2014, 10:28:13
СТАРАТА ТЕМА http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,32424.0.html


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Cerise в февруари 02, 2015, 12:00:21
Тази тема си стои празна  :(
Имате ли шаферки?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в февруари 02, 2015, 12:17:55
Аз ще имам3-4, но няма да ги обличам еднакво. Още не съм им разпределила задачите, но и това ще стане :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lorka888 в февруари 02, 2015, 12:25:25
Аз ще имам 4. Обаче всички ме питат не трябва ли да са нечетен брой. Аз пък нямам никаква идея. Според вас колко трябва да бъдат?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в февруари 02, 2015, 12:36:07
Според мен не е хубаво да са прекалено много, защото накрая няма да има задачи за всяка и може да се почувстват пренебрегнати...По принцип, шаферките участват в някои ритуали - например, при захранването в ресторанта държат питката, меда, солта, менчето; после при наздравицата с гостите и даряването на подаръчетата са заедно с младоженците. Поне така ни бяха разпределили на едната сватба (бяхме 3 големи и 1 малка (на 11г) шаферки).
Получават се интересни снимки. Пропуснах да кажа, че ще имам и шафери :D Един наш приятел загуби бас и ще трябва да носи папийонка на жълти патета на сватбата.  Шаферите са 3ма :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Anne_Shirley в февруари 02, 2015, 12:42:03
За първи път чувам да трябва да са нечетен брой  8P Моите са осем големи. Както обмислях, помолих ги да са в нежно розово и нежно зелено, и бонус точки за дантела  =] Ще им раздам малки задачки в деня, някой ще помага за украсата, някой за настаняването, някой в раздаването на подаръците и т.н. Едната сама си избра да ми организира моминско парти. Символични, но все пак важни отговорности, няма да са само момичета в еднакви рокли (а те даже няма и да са в еднакви рокли  ;) ). А ще имам и две по-малки, плюс един малък шафер, така че ги докарваме до нечетен брой  *db*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: opice в февруари 02, 2015, 12:45:33
Аз ще имам една шаферка - племенничката ми на 11 год. Тя е супер въодушевена от сватбата, въпреки че засега не знаем какво точно ще прави тя ;) Харесали сме й рокля за шаферки от aliexpress. Мислим да бъде такав (http://www.aliexpress.com/item/new-2015-short-bridesmaid-dresses-The-wedding-wedding-banquet-the-bride-strapless-bowknot-with-sisters-performance/32274885101.html)
Накрая ще стане така, че шаферката ще има рокля преди булката, хаха :-D


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 02, 2015, 12:53:31
Аз ще имаМ три големи шаферки, в рокли в цвят пепел от рози, две от тях с дълги (понеже са високички) и една с къса (по-ниска е и няма да се чувства комфортно с дълга рокля). Трима шафери с еднакви тиранти и папионки, като още се чудя дали да са розови или в един от другите бледи цветове на сватбата.
Шаферки ми помагат с организацията, едната от тях ще е горещ телефон в деня на сватбата, но мисля, че няма да има проблеми, повечето ни гости са от София и ще имат основната функция да красят и забавляват гостите, защото познават всички и са супер забавни, игриви и мили. А и фотосесията разбира се, ще имаме снимчици с тях
Имам си и две малки шаферки на 7г и 1г., те ще носят халките и не съм решила още, дали ще вървят пред нас на изнесения ритуал и ще хвърлят листенца от рози например или ще ми носят воала отзад (понеже не знам какъв ще е воала).


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: djosi в февруари 02, 2015, 13:00:29
При мен е пълна лудница, ще имам 3 големи шаферки и 3 малки.. големите сам им купила вече роклите червени , а малките ще си ги обличат родителите с бели рокли..


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lorka888 в февруари 02, 2015, 13:05:11
Аз мисля да им възложа бонбоните и цветята в ритуалната, едната от тях да бъде нещо като часовник- да следи часовете и да ни казва колко време ни остава до следващото място, да настаняват гостите, да ни помагат с раздаването и прибирането на подаръци. Едната работеше в детски клуб и мисля да се заеме с хвърлянето на едно око на непослушните деца (ако има такива). Избраха си да бъдат със зелени рокли,понеже темата е слънчоглед, не съм ги карала да са еднакви,те сами поеха инициативата. И разбирасе фотосесията с тях е задължителна. Шафери нз още дали ще има, те не са моя грижа :P Споделете ако знаете дали шаферите се включват в някой от ритуалите.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 02, 2015, 14:56:32
Знам, че при влизането в ресторанта има едни ленти, които се държат от момчета и момичета, та мисля да са шаферите, понеже ще изглежда ок, като са еднакво облечени :) Ако изобщо го имаме този ритуал хаха :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lorka888 в февруари 02, 2015, 15:15:08
За първи път чувам за това с лентите. Би ли разказала малко повече?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 02, 2015, 15:21:47
Ох, само да знаех хахаах Спомням си го от сватби, ама какво и защо е... Никак не държах на тези ритуали и символики преди да започна да решим, че в крайна сметка сватба ще има  :danceg: Ще питам и ще ви разкажа, обещавам :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в февруари 02, 2015, 15:28:33
Аз съм го виждала само на 1 сватба (в Русе) това с лентите.
Изискването беше да са 3 неженени двойки, които трябва да застанат един с/у друг от двете страни на бялата пътека. Всяка двойка държи определен цвят лента (тук вече не си спомням цветовете), като цвета символизира определено нещо. DJ обявява влизането на младоженците, обявява символиката на първата лента, младоженците преминават през нея (шаферите я вдигат високо) и спират пред следващата. Така процедираха до преминаването на трите ленти. Накрая на пътеката ги захраниха и започна веселбата.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Alichka в февруари 02, 2015, 15:42:09
Лентите са синя - като морето, небето и символизира безкрайността, мира...; бяла - невинността, чистотата, верността; червена - любовта, кръвта, страстта.
На сватбата на братовчед ми пък те искаха да има три вида двойки - едни женени, едни сгодени и едни с деца (или поне така си спомням). Правят го по различните краища като ритуал, но много зависи от самия ди джей или от водещия в ресторанта.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Cerise в февруари 02, 2015, 16:31:59
Моите шафери ще са брат ми и сестра му. Двамата изглеждат прекрасно един до друг и познават всички гости (единия едната половина, другия другата).
Те ще отговарят за разпределението по масите, ще обикалят с нас за наздравицата - единия ще дава подаръчетата, другия ще приема поръците :)
Още не съм говирила с тях за цветове на дрехите, вероятно ще им дам да се разберат помежду си от няколко   варианта.


Титла: ШАФЕРКИ
Публикувано от: hrishristova в февруари 03, 2015, 15:14:00
Здравейте момичета ако има такава тема се извинявам, но аз не я намерих.
Не виждам защо да не отделим малко внимание и на нашите шаферки, които ще са ни в такава помощ в този ден (или поне така трябва да е де  :[ )
Та понеже на мен ми предстой СЪБИТИЕТО  *YAHOO* (не, че имаме дата още де, но УЖ ще е скоро) та се питах има ли някакви изисквания към шаферките: да са неомъжени примерно? понеже то стана модерно от скоро шаферките да са твоите приятелки, а не малки дечица.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в февруари 03, 2015, 15:47:08
Аз поне не знам да има, но ми прави впечатление, че шаферките все са били неомъжени (поне на сватби, на които съм била). От друга страна, някои (като мен) са били със сериозни връзки. Така че според мен няма голямо значение.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lorka888 в февруари 03, 2015, 15:50:31
Всички шафери и шаферки,които съм виждала са били неомъжени/неженени. И при мен е така,но не знам дали така трябва,просто така се получи.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: djosi в февруари 03, 2015, 15:58:21
По близките ми хора, включително и шаферите ( неомъжени и не женени) ще ги ангажирам с  реденето на масата, взимане на гостите от хотела, украсяване на къщата, на баба ще дам чантата ми с важни неща,после да настаняват хората  в ресторанта и така..
Била съм на сватба, на която имаше цветни ленти и не ми хареса.. Младежите, които я държаха не знаеха кога да ги вдигат и седяха отекчени.. На мен лично не ми хареса въобще, това е мое мнение..
Аз харесвам посрещането от свекървата и тъщата, да имам бяло платно с  цветя, да ни захранят и  ние тях, да вдигнем наздравица с кумовете и да почва купона :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 03, 2015, 16:54:54
 :offtopic: Захванването ми е задължително от майка ми и свекито. Много ми харесва!!!

За шаферките, аз имам 2 приятелки, които са ми ужасно близки, но еднате е женена, а другата ще е женена до сватбата и те няма да са ми шаферки, въпреки че много искаха. Символика или не, но искам да са несемейни, а пък и няма половината жени на сватбата да се облечени еднакво (образно казано)  *YAHOO*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: orhideq87 в февруари 08, 2015, 16:09:47
Ами аз няма да имам шаферки.
Изпаднах в кофти ситуация - двете приятелки за които си мислех да са ми шаферки, нямат много възможност да отделят за нови рокли в цвета на сватбата, за това ще си облекат някакви стари, дето не са ги били носели или ще си купят някакви по-евтини, но няма как да се съобразят за цвета, ами ще е каквото си намерят общо взето...
Аз от своя страна също нямам възможност да им купувам и на тях рокли.
Ето защо реших да нямам шаферки, а едната от тези приятелки (независимо с какъв цвят рокля ще дойде) ще върви след нас по време на наздравицата и ще държи кошницата да събираме пликовете в нея. То и без това други задължения, които да са специално за шаферки, нямам. Ако ми дотрябва човек за нещо, все ще накарам някоя приятелка или братовчедка...


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: artemida777 в февруари 09, 2015, 00:36:23
orhideq87, те може да са с различни рокли и пак да са шаферки. Може да им купиш еднакви аксесоари - гривнички, диадеми или нещо подобно. Така ще се отличават от другите гости и няма да ви излезе много скъпо.  :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 09, 2015, 08:51:06
Аболютно, може просто да им направиш еднакви бутониери (най-много 10лв за двете да дадеш) и пак да са шаферки :)  *THUMBS* @}->--


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в февруари 09, 2015, 10:03:35
Аз бях писала някъде назад, че моите шаферки няма да са с еднакви рокли. Понеже решиха сами да си търсят роклите, съм ги помолила поне да са в цветовете на сватбата. Няма да ги затрудня много, тъй като всеки нюанс на розовото и тъмносиньо са перфектни :) Нито аз, нито те харесват идеята за клонинги. Аз имам една шаферска рокля в гардероба...познай колко съм я обличла :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: hrishristova в февруари 09, 2015, 10:39:41
аз обмислях 3 шаферки, но едната се омъжи преди седмица и май отпада от плановете :(  и се замислям дали и сестра ми да не я направя шаферка и нейната приятелка (която ще ми помага за украсата и детайлите около сватбата (покани,бутониери,подаръчетата за гостите и като цяло ще ми е сватбения агент  :bravo: ) и така ще са 4 и мисля и една малка шаферка, която при открития ритуал да мине първа и да хвърля розови листенца (все пак сватбата ще е в Казанлък - града на розите  @}->-- ) не съм го обмислила още като цяло, а и трябва да го обсъдя с г-на :)
Роклите им няма да са еднакви, само цвета ще е тъмно лилав :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 09, 2015, 11:47:30
Моите са три големи и 2 малки. Малките ще бъдат облечени в различни рокли, едната е 1г, другата на 6  :funny: малки принцеси  *INLOVE* Големи ми шаферки ще са в еднаъв цвят, две от тях с дълги рокли, другата с къса, като ще има разлики понеже едно от момичетата има голям бюст, другото е ниско.. няма как да ги накарам да облекат нещо, което не им е удобно и ги притеснява :)  *crazy*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: karanesheva в февруари 09, 2015, 18:20:27
Аз докато се реша, да се омъжа, ме прежениха шаферките :girlhide: :girlhide: :girlhide: Голямата шаферка, ще е малката племеница, но още не съм говорила с нея. Но малки шафери, колкото искаш. Ще имам двама шафери-моя син на 10 год и на голямата племеница нейния син-4 години. Момичетата са на кумата дъщерята и може би бебешката приятелката на сина ми, която е на 10 год.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в февруари 17, 2015, 08:32:07
Момичетата които исках да са ми шаферки са обвързани всички някои и сгодени а други дори омъжени
Имам две прекрасни принцеси братовчедки едната на дест а другата на единадесет и една тийн мадама на четринадесет
И те ще са ми шаферки плюс оше две момченца от страната на младоженеца а може и една малка беба на няма и годинка
Та така станаха пет или шест
Роклуте са ми проблемни ще трябва вероятно да се шие че цвета е специфиченТитла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: hrishristova в февруари 17, 2015, 08:59:57
milady ти не искаш да са нито обвързани, нито сгодени, нито омъжени ли?
И аз отначало не исках да са омъжени ОБАЧЕ никъде не пише, че не трябва и мисля да си запазя първоначалната идея за момичетата. Едната се омъжи преди 3 сед.,но ще си я запазя като идея, защото шаферките са за да помагат на булката. Сестра ми категорично ми отказа да ми бъде шаферка, защото не искала да носи лилаво  *crazy*, и сега се колебая за 3 съм сигурна, макар, че за едната чакам да обсъдя идеята с моя човек да я превърнем в кръстница, но все още не сме стигнали до избора на кръстниците.
Като цяло ще са 3 или 4 + една малка сладурка на 8 години, която мисля да върви пред мен на открития ритуал и да хвърля розови листенца (все пак ще сме в Казанлък  @}->-- )


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 17, 2015, 09:12:22
Ами и според мен идеята омъжени вече жени да са шаферки не е много ОК... Аз имам три неомъжени приятелки, които ще са шаферки (обвързана е едната, но за мен въпроса е да са неомъжени)... Имам други 2, които искат супер много да са шаферки, но са женени... това не значи, че няма да ми помагат и да са с мен в деня.. Напротив, все пак няма половината сватба да е с хора облечени еднакво.. Ще си имам 4-5 приятелки, които няма да шаферки, но ще са до мен през цялото време от сутринта  *THUMBS*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: hrishristova в февруари 17, 2015, 09:24:22
Е добре де аз само не разбрах ЗАЩО НЕ ТРЯБВА да са омъжвани? Суеверие ли има или какво?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в февруари 17, 2015, 09:37:36
Е добре де аз само не разбрах ЗАЩО НЕ ТРЯБВА да са омъжвани? Суеверие ли има или какво?

Шаферките са неомъжени. Това си е неписано правило. Идея нямам защо е така, но това е. Задължително трябва да се неомъжени.При мен решението за млаките дойде от там, че все пак те са ми много близки роднини, редно е да са те. Имам и неомъжени приятелки, с гаджета, имам кой, но искам да са ми от роднините, пък и те си искат и ще се радват.
Най-близките ми приятелки, на които най-много държа няма как да са-и двете от тях се омъжват седмици преди мен и няма как да са и затова предпочитам да са братовчедките и много държа на тях. Те от години все това им повтарят, че ще са шаферки и аз така си го представям просто.  :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 17, 2015, 09:43:51
Просто поредното суеверие... Можеш да си избереш, който искаш, разбира се... Аз реших да се съобразя с това, понеже ще имаме и шафери. Не искам мъжа на някоя от шаферките ми да стои отстрани, докато тя се снима с шафер :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Anne_Shirley в февруари 17, 2015, 09:49:16
Не знам дали е поверие, но аз съм останала с впечатлението, че ролята на шаферките е да символизират прехода на булката от моминството към семейния живот. Те един вид я "изпращат" и "предават" на следващия етап, и съответно не върви самите те да са омъжени. Нямам представа дали съм го чела някъде и ми се е загнездило или съм си го измислила. Мисля, че в българските традиции има нещо такова, не знам дали са определени като шаферки, но неомъжените приятелки на булката имат някаква такава символична роля.Разбира се, традициите вече не са това, което бяха, така че ако човек го усеща така, защо да не си покани и омъжени приятелки. Аз също държах да са неомъжени, но така или иначе от моите приятелки аз съм първата, която се "бракува", и нямах този проблем.  *db* Имам две сгодени, но те ще се омъжат след мен и съответно не ми се стори правилно да не ги каня само на това основание.  =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в февруари 17, 2015, 09:58:23
Дори да си си го измислила има си логика да ти кажа. То е същото като при моминското парти-последна вечер като неомъжена, осъществява преход и празнува за последно като момиче с приятелките си.
За мен също е важно да са неомъжени.
Но нека всеки го направи както иска и както си реши.
Традициите вече са съвсем други, и всеки може да решава според своите желания.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: hrishristova в февруари 17, 2015, 10:23:48
еми да....както четох в групата за кумовете - не можело на някой който си кумувал той да кумува на теб... и кой ще го спази това - НИКОЙ!!! суеверия, традиции ала бала... Не знам, малко ми идва в повече тези дреболии...НАПРИМЕН на запад точно, че и омъжени жени са шаферки. Навсякъде различни виждания за нещата. Както ги усещате нещата така ги правете  ;)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: melita в февруари 17, 2015, 11:07:40
Някой може ли да препоръча добър шивач за София да ми ушие паферските рокли? Ориентировъчно колко струва такава услуга? Харесах модел рокля от сайта cliche.bg, но там цената е 400лв и то за къса рокля.....


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 17, 2015, 11:12:03
Мога да попитам, една от шаферките ми каза, че има позната шивачка, която ще ушие рокли за 100лв.
Зависи от това дали работите с нейни платове, модела, пробите, срока и т.н предполагам  *THUMBS*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Summertime в февруари 17, 2015, 11:16:30
На моята сватба имах 5 шаферки, неомъжени по стечение на обстоятелствата. Омъжените ми приятелки не станаха шаферки поради простата причина, че трябваше да  търчат покрай малчуганите си :)Така че всичко е въпрос на лично усещане.Иначе шаферките предадоха невероятен разкош на сватбата. Бяха облечени еднакво в дълги рокли. Помогнаха много в деня на сватбата-насочваха гостите, включваха се в ритуалите, следяха за нередности.А какво моминско парти спретнаха преди това...аз съм много доволна, а те безкрайно щастливи :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Summertime в февруари 17, 2015, 11:24:16
Мелита, на мен ми поискаха 60 лв. за рокля и то с мой плат.Видя ми се скъпичко и затова обиколих магазините и попаднах на една разпродажба, където бяха останали новогодишни тоалети на много прилични цени. Останах във възторг когато продавача каза че имат 4 еднакви рокли от това което харесах. По техния модел ушихме за 5-тата шаферка :)Така че поразгледай


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в февруари 17, 2015, 11:32:04
Ами аз бихнго спазила защото не искам двойката на която съм кумуваламда кумува на мен а също мисля и че много хора точно товам ще го спазят
Освен ако много не държа на тях тогава може би бих ти поканила но иначе не
Разбира се това са си мои виждания


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 17, 2015, 11:45:07
Мелита, на мен ми поискаха 60 лв. за рокля и то с мой плат.Видя ми се скъпичко и затова обиколих магазините и попаднах на една разпродажба, където бяха останали новогодишни тоалети на много прилични цени. Останах във възторг когато продавача каза че имат 4 еднакви рокли от това което харесах. По техния модел ушихме за 5-тата шаферка :)Така че поразгледай

И аз мисля да направя точно това, преди да търся шивач *THUMBS*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: melita в февруари 17, 2015, 12:25:56
Аз доста гледах по магазините и онлайн, и на живо. Роклите обаче ще бъдат червени, което затруднява избора. Като добавим 4 шаферки с различно мнение, съм абсолютно решена да намеря шивач, който да ушие модела, който всички единодушно успяха да харесат.
Ето го и него ( само ще е по-дълга роклята - до коленете например)Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в февруари 17, 2015, 12:51:38
 Мелита интересен модел рокля червеното е прекрасен цвят и улеснява избора ти  според мен защото е лесен цвят за намиране и класически.Аз мисля да купим плат,да харесаме модели от нета-има ужасно много разнообразие е много сладки роклички.
На двете момиченца които живеят в София ще намерим шивачка,а за по-малката ми братовчедка ще поитам лелята на кумицата ми която е преподавателка по шиене и живее в моя град. Така ще им е по-лесно, намо до ги карам да пътуват за проби насам-натам.
Просто ще вземем еднакъв плат и така. Дори и да не са еднакви моделите, ще е един и същи цвят, което ми е много важно.
А  ивсе пак фигурите им са много различни и трябва да се прецини кои как ще им стои.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Summertime в февруари 17, 2015, 13:02:20
Роклите наистина са много красиви. Цвета е чудесен-шаферките ще се отличават и ще контрастират на теб, което ще подчертае твоята визия. Нашите рокли бяха наситен корал и определено се получи добре.Успех с избора на шивач :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в февруари 17, 2015, 16:08:50
Моделите, които харесвам:
от али експрес са рокличките, ако не поръчаме, ще откраднем моделите, но във всеки случай засега такова нещо искам
http://www.aliexpress.com/item/girls-xl-size-gown-dresses-peach-nude-lace-top-sweetheart-bridesmaid-teen-girl-maid-lace-up/32269655596.html

http://www.aliexpress.com/item/light-pink-bridesmaid-woman-modest-princess-bridesmade-convertible-ball-dress-lace-up-for-adults-bride-free/32238059834.html


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 17, 2015, 16:16:45
Ние с моите момичета, най-вероятно ще се насочим към розовите рокли от тук http://atelierivoire.bg/twist-match-bridesmais-dresses/ ; Ако наистина ги шият за цени 80-120лв  :yes:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в февруари 17, 2015, 18:53:33
Някой ако познава добра шивачка да се обжда  :P


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: MONICAMAD в февруари 23, 2015, 22:25:37
In LOVE!


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: MONICAMAD в февруари 23, 2015, 22:26:12
 :bravo:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: MONICAMAD в февруари 23, 2015, 22:26:35
 :P


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в февруари 24, 2015, 15:23:35
MONICAMAD, ти малка шаферка ли ще имаш?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в февруари 24, 2015, 23:41:16
Последната рокля ми е фаворит.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: MONICAMAD в февруари 25, 2015, 21:37:45
Хехех, имам две мини babyta на 3 и 4  - едната е руса много къдрава, другата е черна и много къдрава- негърче :))) Две на 12 , и 2 на моята възраст- 28  :P  :bravo: *YAHOO* ohmy *INLOVE*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в февруари 26, 2015, 09:55:00
Ех, сладурки! Бебките и каките ще са като мини принцеси  с такива роклички.  *INLOVE*
За твоите набори може би е добре малко по-прибрани рокли, за да не им пречат и да са удобни. От опит казвам ;)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: vstambolska в март 05, 2015, 10:24:02
Аз в крайна сметка няма да имам шаферки .  :'( Не обичам да ме разиграват.  }:-> бях оставила едно единствено нещо на сестра ми да ги организира , но тя тези дни ми каза , че не може да ги събере и да ги организира  }:-> И ми каза , че ако искам шаферки аз да почна да се занимавам и с тяхната организация.И това ми го казва няма и два месеца до сватбата.   O_O Ядосах се  , защото цялата организация за сватбата е паднала на моите плещи и гледам минимално да занимавам някой друг с нея.  *crazy* Събрах ги заедно и им казах , че не мога да се ядосвам и с тях и че предпочитам да нямам шаферки, но че държа да дойдат на сватбата , като другите гости !


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lorka888 в март 05, 2015, 10:33:52
Не се ядосвай, около сватбата всички изперкват. Аз пък бях помолила едната шаферка да свърши две неща, като освен помолила я попитах дали ще може въобще и тя прие задачата с отворени обятия. Това се случи Декември, от тогава избягва срещите с мен и както може да се досетиш нищо не свърши, аз се оправих сама. Сега даже се чудя дали да не и кажа,че не ми е необходима като шаферка,но изчаквам да ми размине малко, за да не взема прибързано решение под въздействието на емоцията. Определено в такива моменти разбираш на кого може да разчиташ. Като гледам как е тръгнало след сватбата ще си ъпдейтна списъка с "приятелите" си :(


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: vstambolska в март 05, 2015, 10:39:49
Lorka да ти кажа , то ми размина и някакси ми олекна, защото не мога да си изкривя душата , че и тях ги мислих  докъде са и т.н.   :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: sunny_sun в март 07, 2015, 16:19:37
Значи напълно ви разбирам за шаферките..голяма мъка е
На моитеим бях казала сами да си изберат рокли, но да са в бордо и всяка каквото иска да не ги тормозя с рокли които аз съм харесала а пък те няма да се харесат...обаче се почна мъката аз обяснявам че моята рокля е нежна семпла и по момичешка...а те се мятат на деколтета голи гърбове супер къси рокли ....
Обяснявам от сума ти време едно и също и кой ли ме слуша и сега понеже са ми малко нещата...аз им търся рокля и почти никъде не намирам все още ....едвам се събрахме 1 път за обсъждане на сватбата...
Нямам търпение да дойде и техния момент и да видят какво е ....


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 07, 2015, 16:37:19
Момичета, като ви слушам..  ohmy За шаферки не избрахте ли най-близките си приятелки? Според мен това предполага да се разбирате от половин дума, да имате приблизително еднакви вкусове и разбирания за красиво  =]

Моите шаферки са три от най-близките ми приятелки, избрахме модела заедно, цвета - пак.. Сега търсим задружно платове и шивач.. Среща имахме с две от тях, но по-скоро да се наприказваме като цяло.. При мен има много време и не искам от сега да ги тормозя със срещо... Едната живее в София, другата в Стара Загора, третата във Варна, говорим по скайп, направихме си общ фейсбук-чат и всеки ден си пишем...

Да не говорим, че с кумата са в пълен унисон и вече са започнали организацията на моминското парти. Питаха ме, кои от момичетата искам да присъстват и на коя дата да бъде партито. Осведомиха ме, че ще е във Варна.. Вече са направили група във фейсбук и нямам търпение да видя какво ще направят..  *INLOVE*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: mariola85 в март 07, 2015, 17:27:54
Тони трай си жена ще се урочасаш. Жени и унисон няма. ;). Дано само като се здърпат не ти казват ххихихи. Аз нямах шаферки точно по тази причина, на една сватба такива клюки и клевети имаше по булката че викам хайде да се обичаме само, без кавги. ;)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 07, 2015, 20:01:41
Да, Мариолка, може и да си права.. Аз принципно имам много приятели мъже, далеч предпочитам комуникацията с тях. Точна, ясна, без излишно напрфежение.. Имам си обаче пет приятелки, от различните етапи на себеосъзнаването ми, с които сме преминали през какво ли не.. За тях душата си давам, три от тях ще са шаферки, едната е кумата, а другата е с бебчето и ще бъде водеща на изнесения ритуал.. Иначе те са в унисон, защото мислят какво ще ми се хареса, а ме познават, познават ме много  =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Feribotka в март 07, 2015, 20:49:40
И аз ще си имам 3 прекрасни шаферки - едни от най-близките ми приятелки, четвъртата е кумата :) Избрала съм си ги да са ми еднакви горе долу по височина и външен вид (цвят на косата и очите) и сме се разбрали лятото като си дойде едната, че работи в чужбина да пообиколим за роклички моловете, пък все ще измислим нещо :) Ако не, кумата си шие дрешки редовно при една шивачка, все ще измислим нещо ;)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Anne_Shirley в март 07, 2015, 22:52:15
Нещо май не разбирам, избрала си си за шаферки само тези от приятелките, които си приличат по височина и цвят на косата и очите?  :huh:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: taratorche в март 08, 2015, 01:15:35
Нещо май не разбирам, избрала си си за шаферки само тези от приятелките, които си приличат по височина и цвят на косата и очите?  :huh:

Мда, това мисля е честа практика, когато искаш снимки като за списание... =]

Аз лично моите не ги сменям за нищо на света, обичам си ги и с криви вежди, джей ло задници и криви крака, аз самата не мисля, че съм перфектна, а и най- важното е, че знам, че мога да разчитам на тях :) на снимките мисля сме най-красиви, защото ще се радват истински с мен, а не заради грима им.
Даже онзи ден им показвах модели и обсъждахме роклите им, а те взеха че се ентусиазираха и почнаха да мислят задачи за милото, за да ме вземе първо да ме бил заслужил и май май ще го тормозят доста докато го пуснат хихихи  }:->


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 08, 2015, 11:11:25
Да, малко ми е странно.. Не си избираш приятелките, защото са ти прителки и са ти най-близките хора... А защото си приличат ВИЗУАЛНО и ще изглеждат добре на снимките, а помежду другото са ти и приятелки?? Странно ми е.. Моите са си напълно различни визуално, все пак са различни хора.. Едната е много висока с крак, дълъг колкото цялото друго момиче..  Третата е с много по-тъмна кожа... и т.н В това е индивидуалността им все пак.. Не си избирам приятелите по външен вид  :\ :[ =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Feribotka в март 08, 2015, 21:06:10
Нещо май не разбирам, избрала си си за шаферки само тези от приятелките, които си приличат по височина и цвят на косата и очите?  :huh:

Хаха неее просто така се уцелиха :) Но искам със сигурност да ги облека еднакво, като те нямат нищо против :) Иначе не бих изключила която и да е защото не прилича на другите, единственото, на което държа е да са нечетен брой :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Feribotka в март 08, 2015, 21:12:44
Да, малко ми е странно.. Не си избираш приятелките, защото са ти прителки и са ти най-близките хора... А защото си приличат ВИЗУАЛНО и ще изглеждат добре на снимките, а помежду другото са ти и приятелки?? Странно ми е.. Моите са си напълно различни визуално, все пак са различни хора.. Едната е много висока с крак, дълъг колкото цялото друго момиче..  Третата е с много по-тъмна кожа... и т.н В това е индивидуалността им все пак.. Не си избирам приятелите по външен вид  :\ :[ =]

Моля, не ме нападайте само защото не съм се изразила както трябва  :\ Разбира се, че това са ми най-близките хора и затова искам да са до мен. Не са фотомодели и не съм ги избирала по външен вид! Просто, както казах са се уцелили по-еднакви, а в случая и най-близките ми приятелки...


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 08, 2015, 22:28:59
Странно ми е, както казах, не те нападам..Изказването ти е такова..Все едно залагаш на външния йм вид, а не на самите тях... Извинявай, ако съм те обидила  :\ :[


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Feribotka в март 09, 2015, 12:44:52
Да, извинявам се, аз не съм се изразила правилно :) Няма пробем ;)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Future_Bride в март 19, 2015, 10:54:37
За шаферки избрах 3-те си най-близки приятелки, същото направи и младоженецът със своите най-добри приятели.

Планирам цветовата гама на роклите да бъде една и съща, но няма да налагам никакви други ограничения. Имат пълната свобода да изберат материали, бюджет, обувки, чанти според тяхна лична преценка. Единствено съм решила да унифицирам букетите :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nelka88 в март 23, 2015, 13:33:21
Моите шаферки са сестра ми и братовчедка ми, 2 мисля че ще са достатъчни. Избрах ги като най-близки хора, на които мога да възлагам разни отговорности, например моминското парти ще се организира от сестра ми, тъй като кумата е в друг град и няма възможност да се заеме с тази организация. В деня на сватбата също ще разчитам на тях за разни неща.

Без да искам докарах и визуалния  ефект - и двете са високи, слаби и тъмнокоси.
Сдобих ги с рокли, тъй  като държа да са еднакви, другото по тоалета си е по тяхна преценка.

Двамата шафери  са най-близките  приятели на ММ, но там той си се оправя - ще имат ли задължения и какви ще са, аз искам само да  хубавеят до шаферките :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 23, 2015, 13:39:59
Ние малко ударихме на камък с шаферските рокли.. Навсякъде като кажа шаферки и казват - минимална сума за рокля 250лв  *crazy* ohmy Аз не искам модел на Долче и Габана все пак, а най-обиконавена рокля .. В Ателиер, може да успеят да направят роклите (модела е този, който става да се носи по 5-6 различни начина) на цена от около 150лв, но не са сигурни дали ще има плат в търсения от мен цвят.. Та, най-вероятно ще купим плат и ще си ги ушият при шивачки, които не определят свръхвисоки цени, щом чуят булка, шаферка, сватба  *crazy*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в март 23, 2015, 14:49:08
Тони, моята шаферска рокля преди 3г беше 120лв. Реално, не струва повече от 50 за мен.
Рокля над коляното, с презрамки и панделка. Материали- шифон и подплата от сатен. 120лв.  *crazy*
И това в малко магазинче в Младост, уж с отстъпка,понеже роклят ана булката е от там.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: karanesheva в март 23, 2015, 14:53:33
Тони на бул Сливница има голям магазин за платове. Провери там дали няма твоите цветове и необходими платове, щом ще шиеш.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lorka888 в март 23, 2015, 14:54:36
Според мен не трябва да се търсят шаферски рокли от такива магазини. Ако отидете в един обикновен магазин за дамска мода ще намерите всякакви модели и цветове рокли. Моята от преди 2 години струваше 45 лв. над коляното от сатен,подплата презрамки и нещо прозрачно отгоре-не знам как се казва. Взех си я от един магазин в Люлин като имаше различни цветове и размери. Тези от вас които имат ФБ-ми могат да я видят.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nelka88 в март 23, 2015, 15:01:32
Роклите на моите шаферки са от Fashion gallery outlet  /Люлинския/, по около 52-3 лева всяка.
Дълги  рокли от шифон с подплата и горна част от по-твърд релефен плат /имитира дантела,  но не е/.
Случайно ги намерих, там има и много кич, но може да се попадне на нещо хубаво /в достатъчно бройки ако имаш късмет/.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: emmmmmy в март 23, 2015, 15:02:02
Ние малко ударихме на камък с шаферските рокли.. Навсякъде като кажа шаферки и казват - минимална сума за рокля 250лв  *crazy* ohmy Аз не искам модел на Долче и Габана все пак, а най-обиконавена рокля .. В Ателиер, може да успеят да направят роклите (модела е този, който става да се носи по 5-6 различни начина) на цена от около 150лв, но не са сигурни дали ще има плат в търсения от мен цвят.. Та, най-вероятно ще купим плат и ще си ги ушият при шивачки, които не определят свръхвисоки цени, щом чуят булка, шаферка, сватба  *crazy*
тони, що не хванеш и не поръчаш от някой сайт или БГфирма за рокли , които имат производство? да се измерят момичетата и ше поръчвате стандартен размер. аз така направих. ако на някоя й е малко голяма, ще се преправи до 5-10 лв, дава се на шивачка за  да се смали и това е. просто всичките ги накарах да поръчат с номер нагоре, щото малка ли е, няма оправия :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в март 23, 2015, 15:06:32
Аз обявявам, че моите шаферки не са в час. Тотално.
Преди малко едната ми прати снимка на роклята, която си е поръчала - принт в зелено и синьо, бяла основа. Аз съм с розовеещи цветове за украса и нюансите на цветовете не се връзват с роклята по никакъв начин.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lorka888 в март 23, 2015, 15:08:51
Нат,ти не ги ли насочи поне в цветовата гама. То аз ги насочих ама какво от това,едната си е купила телесен цвят с черна дантела отгоре,роклята ми харесва,но не и за шаферка *crazy*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в март 23, 2015, 15:11:58
Ооо, как да не съм- казах им, мостри им дадох. Все тая. Чакам да видя другите мадами какво ще измислят :) Каквото- такова.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 23, 2015, 16:23:18
Благодаря ви момичета, при нас основния проблем е, че едната шаферка е в Стара Загора, другита във Варна, а третата тук.. Едната с голям бюст и нормална височина/ширина :)) ; другата висока 180см без бюст; третата малко 150см с всичко на място.. Така или иначе ще са с различни модели, само цветовете ще са еднакви. Със сигурност отпада варианта за купуване от магазин, за да изглеждат официални и да ми харесват ще струват поне 300лв. Ще се шият  =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в март 23, 2015, 16:47:58
Сещам се,че в магазините на Нико по Графа съм виждала симпатични модели летни рокли, които са подходящи за шаферски. Миналото лято имаше в много различни пастелни цветове. Може да провериш какво има там. Цените бяха към 30-50лв макс.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: karanesheva в март 23, 2015, 16:59:27
Тони, Нанси добре подсеща за Нико- ако си чела всичките теми на булките имаше една от там купила роклите за шаферките. Успех


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 26, 2015, 10:25:36
Имаме раздвижване по въпроса с шаферските рокли... Ние се бяхме спрели на този вариант http://dreamday.bg/content/15-50in1 (http://dreamday.bg/content/15-50in1) и ги намерихме в този сайт, дооооста по-евтини, отколкото в Ателиер. В Ателиер ни казаха 150лв/дълга рокля, а тук понеже ще поръчаме 3броя, ще ни излязат по 90лв/брой.. Най-важното, че има цветове.. Чакам да потвърдят и трите, и ще поръчаме  :yes:


Нико, нещо не ме кефят..  :no: =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: emmmmmy в март 26, 2015, 10:29:33
ми доста по ниска цена ти дават, макар че може да ги натиснеш за още отстъпка, ако питаш мен, и така са малко скъпи, все пак моделът е раздвижен, но не е безкрайно скъп като материя. та да не се правят на луди и да свалят оше :), натисни ги  още малко :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: dreamcometrue88 в март 26, 2015, 10:31:15
Тони, не мога да отворя оттук линка, но за кои рокли говориш от Ателиер, тези ли? http://atelierivoire.bg/twist-match-bridesmais-dresses/
Там ли искаха по 150лв? Ъх, и мен ме бяха грабнали и исках да ги поръчвам :-(


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 26, 2015, 10:44:41
Дрийм, да за тези, да не говорим, че няма цветове  :no:

В сайта, който качих има над 10 цвята, ще видим.. Дано са подходящи, да изберем и поръчаме..Ще се опитаме да смъкнем още цената, ама и така е добре  *THUMBS*

Хахах, даже пише, че дават CD с видео, как да направиш 50-те различни варианта  :yes:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: dreamcometrue88 в март 26, 2015, 10:45:26
Български ли е сайта? Могат ли да се видят на място, мен материите много ме притесняват...


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 26, 2015, 10:49:18
Дрийм, във Варна се намират, това е сватбена агенция принципно.. Иначе, материяте е една лъскава супер лека, лежерна, която като видях в Ателиер в цикламено  ohmy Имаше едни клинчета, като бях малка лъскавички  *crazy* В подходящият цвят обаче е супер, те имат снимки във фейсбук на шаферки от сватби и изглежда супе (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152893332409396&set=o.281342028669506&type=1&theater)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lorka888 в март 26, 2015, 10:51:57
Роклите от снимката стоят меко казано ужасно :no:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 26, 2015, 10:57:21
Да, определено не са ги вързали по най-удачния начин според мен, но говорим за МАТЕРИЯТА..Това беше първата снимка, на която попаднах, за да дам линк към фб им.. Вариантите са 50, от които поне 30-тина са страхотни.. Като цяло трябва да имаш малко вкус, при избор на подходящ за физиката ти начин на връзване.. Не само за това, а принципно..  ;)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Future_Bride в март 26, 2015, 12:00:00
Имаме раздвижване по въпроса с шаферските рокли... Ние се бяхме спрели на този вариант http://dreamday.bg/content/15-50in1 (http://dreamday.bg/content/15-50in1) и ги намерихме в този сайт, дооооста по-евтини, отколкото в Ателиер. В Ателиер ни казаха 150лв/дълга рокля, а тук понеже ще поръчаме 3броя, ще ни излязат по 90лв/брой.. Най-важното, че има цветове.. Чакам да потвърдят и трите, и ще поръчаме  :yes:


Нико, нещо не ме кефят..  :no: =]

Wow, тези седят изненадващо добре. И много се радвам на факта, че сватбената агенция се намира във Варна, това ще улесни обикалянето на шаферките. :) Само че аз лично не успях да открия адрес нито на страницата им, нито във фейсбук... :huh:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 26, 2015, 12:20:22
Едната ми шаферка живее във Варна и ще им звънне днес, ще дам отзиви след това..  *THUMBS*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: dreamcometrue88 в март 26, 2015, 14:36:31
Ууу, тука на тая снимка са супер:

https://www.facebook.com/DreamDay.bg/photos/a.504903426313364.1073741844.281342028669506/505103812959992/?type=3&theater (https://www.facebook.com/DreamDay.bg/photos/a.504903426313364.1073741844.281342028669506/505103812959992/?type=3&theater)

Дам, дай инфо после, че искам и аз да поръчам, виж цвета как ще уцелим и размерите, не знам...


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 26, 2015, 14:42:10
За размерите на сайта пише, че се изпращат стандартните - гръдна обиколка, ханш, талия, дължина.. Ако не искат да се видят с моята приятелка, ще искам снимка на роклята, която ще ми изпратят и пратката да е с предварителен преглед, т.е ако не ми харесват - не плащам и им ги връщам  =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: djosi в март 26, 2015, 15:11:00
Тази сватба ми изяде нервичките. Преди няколко дни една от шаферките каза, че заминава за Англия, днес друга ми сервира,  че  заминава за Америка. Е няма лошо да са  живи и здрави, но поне да бяха казали за техните планове  нямаше да купувам рокли, да правя букети, бутониери и всякви измишьотини за тях  P-(   }:->


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: vstambolska в април 05, 2015, 19:05:47
djosi , мила не се ядосвай ! Аз бях казала , че не искам да имам шаферки .Защото ми беше писнало да слушам как не мога да се  разберат и да си изберат рокли. В крайна сметка ще имам 4 шаферки с жълти рокленца , купени от Online магазин за 22 лв. Харесаха си ги и веднага ги поръчаха !  :girl_wink:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Cerise в април 05, 2015, 19:56:24
Скоро се виждах с една приятелка, която ми каза, че шаферката и се обадила вечерта преди Денят, за да и каже, че не може да дойде. Така, че.... добре сме  8P


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 08, 2015, 08:35:49
Айде и тука да се "наместя" :)
Шаферките от сега ми ядат ушите, не знам какво ще ги правя до септември :D :D :D
Имам си 6 прекрасни шаферки и 1 ко-шаферка ..
Цветът на сватбата е черно и бяло и червено като акценти само. За шаферките понеже не се познават, а и нямам възможност да ги събера на едно място , реших да им направя група във фейсбук , където да решаваме всичко около цветя, рокли и т.н. и т.н. :) Леле, леле, леле !! Как реших, че 6 момичета с различни фигури и мнения ще се спрат на един модел ?!?!?  *crazy* *crazy* *crazy* Не съм била наред като съм си го мислила хахах Споровете почнаха от рано - едната иска да е чисто черна, другата иска да е черно и бяло, после дължината - къса или дълга, с презрамки или без , от дантела или от тафта или сатен или ... т.н.  После взеха да се карат коя рокля колко струвала защото едната предлага рокли от 30-40 лева , другата предлага рокли за 100 долара :D вече ми иде да се гръмна .... Ко-шаферката ( разбирейте 13 годишната ми братовчедка) пък си хареса смешна рокля, която няма да й стои добре на фигурата , но тя ДЪРЖИ да е такава .... БЛЯКС ! хахаха
как издържате психически ? Аз съм едва в началото и не знам вече как няма да ги убия всичките до една до септември


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в април 08, 2015, 08:46:57
Теди, добре дошла  :welcome-2:
Спокойно, няма как да накараш толкова кокошки  *db* да се разбират.. Жени сме  =] Иначе, няма как толкова момичета, да са с еднакви вкусове, фигури и т.н. Наложи цвят и от там нататък вече всяка да си прецени, може би и материите де.. Грозно ще е да са 23934924 различни нюанса, защото от цветовете ще изглеждат различно в различни материи.

Дрийм, понеже ти бях обещала, като имам развитие по шаферските рокли, да ти кажа. Моята приятелка се е срещнала с девойката за роклите. Снима ми няколко цвята, които са около това което търсим, ама на снимката харесах едно, тя ми казва то е зверски розово.. Викам, ясно няма да стане така. Миналата седмица момичето от сайта ми е изпратила мостри на платовете, които са в розовата гама, за да ги видя на живо и си избрах цвят, сега остава да задвижим и шиенето. Доволна съм от материите и отношението определено  *THUMBS*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в април 08, 2015, 09:18:24
Теди, подкрепям alexandrova_90! С модела няма как да ги ограничиш, освен ако не е някакъв универсален. Но имай предвид, че те тази рокля втори път няма да я облекат (казвам от опит) по никакъв повод.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 08, 2015, 09:41:47
Добре заварили , мацки  @}->--
alexandrova_90 , изобщо не ми беше минало през ума да ги ограничавам , но те сами бяха проявили интерес да са еднакви , само че като взеха да го говорят настана какафония :D Наложи се да им съставя и пусна анкета , която в крайна сметка наклони везните към следното : Дълги, черни рокли , не искаха един плат , но това не ме притеснява защото в черното няма нюанси ;) Единственото , което им казах, че настоявам е да си показват какво са харесали в общата група, за да не стане една с много официална рокля , а друга със семпла права , изчистена рокличка ... Шашава работа сме ние жените, никога нямаме угодия !
nansita , рокличките ще са черни и не искам да са някакви кой знае какви модели, които да не могат да облекат втори път. Така като ги гледам какво харесват момичетата , мисля че повечето ще и намерят и други поводи да ги облекат, макар че идеално те разбирам. Бях шаферка на сестра ми и си взех невероятна червена рокля, но от около 7 години си виси в гардероба, макар че имам голямо желание да я облека по някой повод :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в април 08, 2015, 09:45:55
Абе то и аз имам една много симпатична бяла рокля с червена панделка, ама няма шанс да я облека някъде. Моделът е супер ежедневен, материите са сатен и шифон. Къде ще облечеш такава рокля? Истината е, че това е инвестиция за едно обличане. Черна, бяла, зелена- все тая. :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 08, 2015, 09:59:29
Даммм , по принцип е нормално :) Пък и жените имаме "лошия" навик да си купуваме нов тоалет за всеки повод :D :D :D


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в април 08, 2015, 10:08:39
Така е, защото искаме да се гледаме различни по снимки :D  :offtopic:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 08, 2015, 10:11:53
Хихихи именнооо :) :) Пък и никога не е излишно да си купиш нова рокля :D


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: dreamcometrue88 в април 08, 2015, 10:44:15
alexandrova_90, много ти благодаря, ти поръча ли ги вече? Много е хубаво това с мострите, и аз ще си поискам! :bravo:

Ще ми пуснеш ли на лични на кого писа само, да пратя и аз един мейл :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в април 08, 2015, 11:54:50
Моята приятелка се е обадила на телефона, който е на сайта им.. Не сме ги поръчали, оставаме за след Великден, сега ми е лудница и нямам време да се занимавам.  :[


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: formite в април 09, 2015, 20:15:19
(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/13/f4/78/13f478352a7db412dd34f4d4a2becfb7.jpg)

(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/62/42/3e/62423e5e529cdb866c4b3590ffb69f8b.jpg)

(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/14/ec/df/14ecdf482a2c7ebe10dcde88feb91899.jpg)

И една за разкош:
(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/75/54/d6/7554d6f8ae0d22cdeeb6689f41d143ba.jpg)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 09, 2015, 20:44:04
(https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11079609_10204018603293179_4139615095454768363_n.jpg?oh=7b766fc8dac3126ddd7dc9ca6f45ecf4&oe=559BD06A)

Сетих се да ви покажа тази снимка ! :) Ние със сигурност ще си направим такива шантави снимки с моите шаферки :) :) :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: SummerMoon в април 24, 2015, 10:32:31
Снимките са много готини! *THUMBS*
Аз искам да ви питам според вас колко шаферки е нормално да има?Първо мислех да са 3-4,обаче сега списъкът се разраства до 6-7 O_O Много ли е?Ще ми се смеят ли хората? *crazy* =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в април 24, 2015, 10:36:26
Ако ти не го чувстваш за нередно, може и всичките момичета на сватбата да са ти шаферки, според мен такива правила - несъществуват. Аз лично искам само 3, макар че имаше поне още 3 момичета, които искат да са ми шаферки. Благодарих им за желанието, но им обясних, че не желая половината ми сватба да е облечена в еднакви цветове и рокли. Отделно на това, те също са ми близки приятелки, но ще им делегирам също толкова отговорни задачи (понеже много държаха), пак ще дойдат вкъщи, и т.н.. Ще им направя от специалните бутониери, но ще са облечени с каквито рокли си преценят.. Въпрос на лични убеждения, направи го както искаш и ти се струва правилно  *THUMBS*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: SummerMoon в април 24, 2015, 10:53:01
Да,права си,добър съвет @}->--
Проблемът идва от факта,че имам няколко приятелки, които държа да са ми шаферки,но братовчедките ми са вече достатъчно големи,за да ми станат и те шаферки.Някога аз бях шаферка на сватбата на леля ми,тяхната майка,и винаги съм си мислела,че нейните деца някой ден ще бъдат мои шаферки.Аз съм кръстница и на двете ;) Няма как да отрежа нито приятелките ми,нито братовчедките,затова стават 6 шаферки...Но щом няма някакво изискване да са 3 (примерно),явно всичко ще бъде ок.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lorka888 в април 24, 2015, 11:00:25
Аз за пореден път имам проблем с шаферките. Първо исках да са само две-най-близките ми приятелки. После ми натресоха сестра ми и братовчетка ми и не можах да откажа. От както обявихме сватбата и поканих едната шаферка, от тогава не съм я виждала. Освен това пое инициатива сама да направи етикети за бутилки,тейбъл картички и покани-чакам ги вече 5 месеца :(. Пое инициатива да се заеме с роклите,защото реши да бъдат еднакви-аз нямам претенции, съответно не се появи на няколко срещи. Вече почти не се колебая и мисля да и кажа,че не ми е необходима като шаферка,даже се чудя дали да я каня на сватбата. В такива моменти приятелите определено се отсяват :'(


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 25, 2015, 09:33:37
Аз отначало уж си мислех, че няма да има коя приятелка да помоля за шферка, а сега се оказва, че ще имам 7 шаферки и една кошаферка, това ако всичко е ок и всички успеят да дойдат за сватбата, тъй като има няколко, които не са в България изобщо или не са от този град. Много съм щастлива , че близките ми приятелки ще са около мен. Дори не го правя толкова заради самото шаферство, колкото до това, че по този начин ще съм заобиколена цял ден от моите момичета и ще ми е много щастливо !


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nadelina88 в април 25, 2015, 10:24:26
lorka888, ама как така ще ти ги натресат, това е твоята сватба!! Освен това знам и аз на моята сватба ще си го спазя задължително, че сестра/брат не може да бъде шафер. А за приятелката - отсвирвай я, нямаш нужда от отрицателни емоции, сватбата е усмивки, веселие и радост, а не нерви.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Cerise в април 25, 2015, 14:33:28
lorka888, ама как така ще ти ги натресат, това е твоята сватба!! Освен това знам и аз на моята сватба ще си го спазя задължително, че сестра/брат не може да бъде шафер. А за приятелката - отсвирвай я, нямаш нужда от отрицателни емоции, сватбата е усмивки, веселие и радост, а не нерви.
ohmy На нас пък точно брат ми и сестра му ще са ни шафери и това е по-сигурно от това, кой ще е младоженеца.
Може ли малко повече инфо, от къде идва тази забрана? Че ми стана странно какво пречи сестра ми/му да раздава подаръчета на гостите или да ги настанява.  *crazy*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 25, 2015, 16:18:01
Аз бях шаферка на сестра ми и изобщо не знам такова нещо !


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в април 26, 2015, 08:19:35
Черешчице, по-скоро имаше някакви такива брат/сестра да не ти е кум/кума, да не е кръстник на детето ти и т.н.. Според мен са безумни поверия, които никой не спазва, така че...  =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nadelina88 в април 26, 2015, 08:23:57
Аз не знам от къде идва това поверие и го написах по-скоро да успокоя Лорка, а не да вкарвам в шах други, за което се извинявам.  @}->-- Истината е, че всеки трябва да прави и вярва, в каквото си реши, нищо не е задължително и нищо не е забранено, стига да носи радост.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: SummerMoon в април 26, 2015, 08:56:11
За първи път го чувам това!Ако имах сестра,със сигурност щеше да ми бъде шаферка!Кой ги мисли тези неща!? :huh:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 26, 2015, 09:50:03
nadelina88 , наистина ме вкара в шах, защото не мога да си представя сестра ми да се жени и аз да не съм шаферка. Знам ли , нали трябва най-близките й неженени приятелки , ми че от мен по-близка няма ! :) Аз не мога да я поканя , защото вече е омъжена, но ако не беше , вярвайте ми тя щеше да е най-отпред!


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: artemida777 в април 26, 2015, 09:54:07
Това не го знаех. Сестрата на милото ще ни е шаферка и също не е чувала подобно неща, а тя е доста суеверна. Мен ако питате, канете си когото искате и хич да не ви пука. =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 26, 2015, 09:59:03
Тооо да ви кажа, като се замисля , традициите и поверията ако ще спазваме, за какви шаферки говорим изобщо? В Бг сватбите няма такова чудо - шаферка :D


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nadelina88 в април 26, 2015, 10:00:13
Аз като го знам и гледам на нещата по друг начин и изобщо не искам да предизвиквам ненужни нерви с това. Моето виждане е, че майка, баща, брат, сестра - това са най-близките хора, те са част от семейния кръг и вероятно ще бъдат в дълги вечерни красиви рокли и костюми и така или иначе ще се отличават, всеки ги познава от гостите и от двете страни и ролята им на близък човек от семейството е достатъчна. Идеята ми  за шафери е и някой друг да бъде "привилегирован" и да бъде по-близо и по-дълбоко в самата сватба.

Теди, как да няма шаферка? Шаферите изпълняват ритуал в църквата.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 26, 2015, 10:10:56
Ритуала в църквата? Хвана ме неподготвена !  O_O За кой ритуал говорим ?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nadelina88 в април 26, 2015, 10:17:31
Както кумовете са зад младоженците по време на църковния ритуал, така пък шаферите стоят до тях през цялото време. И на тях им дават свещи, обикалят  в средата на църквата...


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 26, 2015, 11:41:20
Сигурна съм, че това не е част от българския църковен ритуал, но може би някъде така го правят :) Както казах, в българската традиция няма шаферки, не и в този смисъл на думата. :) Но така или иначе вече всеки си прави сватбата не по традиция , а както си е мечтал :) Така че според мен важно е булката и младоженеца да са щастливи и няма никакво значение кой какви традиции ще спази  :girl_wink:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nadelina88 в април 26, 2015, 11:45:21
Това го казва попа къде кога какво да правиш, аз не си го измислям или да е било прищявка на булката, когато аз бях шаферка.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в април 26, 2015, 14:23:39
Така бях кума скоро и 100% мога да кажа че шаферите стояха с нас през цялото време няма свещи но стояха до младоженците, а ние зад тях после на мен ми казаха да поведа хоро и обиколихме три пъти аз поведох шаферките и младоженците
българско или не така се прави или поне така беше при нас
само да кажа, че става дума за провинциален район, българска църква където традиционно ритуалите и тези неща много се спазват и супер много се държи на тях  :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: djosi в април 26, 2015, 21:29:28
За първи път чувам шаферите  да участват в ритуалите. До колкото знам зад младоженците са кумовете, а зад тях родителите. Аз лично ще предопредя, че искам само кумовете зад нас.
А шаферките ще ги строявам яко, че и те ме нервираха  P-(


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в април 27, 2015, 09:26:57
Шаферките не участват в ритуалите в църквата. Може би тогава така са го решили с попа, но освен да красят и да държат по една свещ, която са ги накарали да си купят, друго не правят. В църковния ритуал важна роля има само кума. Даже кумата е за украса там. Кума разменя халките, короните, повтаря след попа. Кумата само обикаля и се усмихва.  :girl_wink:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 27, 2015, 19:42:03
Шаферките не участват в ритуалите в църквата. Може би тогава така са го решили с попа, но освен да красят и да държат по една свещ, която са ги накарали да си купят, друго не правят. В църковния ритуал важна роля има само кума. Даже кумата е за украса там. Кума разменя халките, короните, повтаря след попа. Кумата само обикаля и се усмихва.  :girl_wink:

Тооочно така ! Нямаше да мога да го кажа по-добре ! Точно това мисля и аз ;)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: SummerMoon в април 28, 2015, 10:23:13
Черешчице, по-скоро имаше някакви такива брат/сестра да не ти е кум/кума, да не е кръстник на детето ти и т.н.. Според мен са безумни поверия, които никой не спазва, така че...  =]
Моята кръстница е леля ми,сестрата на майка ми ;) Не смятам,че има по-подходящ човек за това!Леля ми ме обича като родна майка :) Така че не се съобразявайте с някакви писани и неписани правила и традиции...


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в април 28, 2015, 12:03:19
Няма никъде правило, че сестра/брат не може да бъде шаферка/шафер. Има забрана да са кумове, но това важи за църковния брак. Там изхождат от првилото, че двете семейства се сродяват по права линия и няма как да стане двойно сродяване, тъй като братът/сестрата вече са ни роднини по прва линия. Ако нямате църковен брак, никой няма да ви спре :)
Аз също имам малка сестра и не държа да ми е шаферка, но пък тя е толкова щастлива, че не мога и не желая да й развалям удоволствието. Сватбата е и за вашето семейство и приятели.  =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в април 28, 2015, 14:43:25
Именно затова говорех.. ама пак изпаднахме в ненужна полемика  :no:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в април 29, 2015, 15:09:39
Върви разбери кой се жени  :funny: Готини са, но мисля че е крайно несъобразено облеклото на шаферите и шаферките :D
(http://katemcelweeblog.com/wp-content/uploads/2011/11/07-full-bridal-party-indoors-at-belle-mer.jpg)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: SummerMoon в април 30, 2015, 10:40:27
леле мале :funny: :tc:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в април 30, 2015, 13:12:25
Можело е да сложат един цветен акцент на тия бели рокли. Аз също съм била шаферка с бяла рокля, ама къса и с панделка в бордо. Булката имаше такива мераци и ние се съобразихме.  =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: TeddyLisheva в май 05, 2015, 08:05:49
Направо са си булки мен ако питаш ... виждаш някоя от двойките шафери сами на снимка и като нищо ще помислиш, че са се омъжили  :funny:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Anne_Shirley в май 05, 2015, 08:56:05
На мен пък роклите ми изглеждат сивкави или бежови, изобщо не би ми хрумнало, че може да са булчински. А и нали булката е винаги права и всички трябва да я слушат, защо не приемете, че това е нейното решение и тя така е пожелала, съответно няма как да е неуместно, щом е било нейно решение, а не проява на несъобразителност =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: AdeliaMiss11 в май 05, 2015, 09:31:28
И аз ги виждам сиви, вероятно е от разликата в мониторите :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nelka88 в май 07, 2015, 12:20:08
И в моя "телевизор" сивеят, но определено бих им сложила цветен акцент, поне коланче.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в май 09, 2015, 23:30:50
Моите шаферки ще бъдат с мен в църквата и ще стоят или до нас или зад кумовете ще хвърлят късметите и листенца от рози ше помагат когато е нужни да се носи нещ ри изобщо ще участват малко по-активно така искам и така ще бъде не се вълнувам дали са такива традициите аз няма и да ги спазвам много защото не ми харесват
Кумата само стои и нищо не прави освен да обикаля с шаферите ролята на кума абсолютно за всичко си е по-основна
Другия месец пак кумувам ще видим там пък как ще бъде


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Miteva в май 10, 2015, 14:23:09
Момичета, ние ще правим изнесен ритуал и се чудя шаферките трябва ли да са до нас? Какво мислите?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: hrishristova в май 11, 2015, 08:48:00
Една приятелка правиха преди години изнесен ритуал и първо пристигнаха кумовете с колата, после пристигна младоженеца с шаферките и накрая булката или иначе казано по пътеката младоженеца мина с шаферките, а булката с баща си и после шаферките бяха отсрани с останалите гости. :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в май 11, 2015, 08:50:39
При нас - Младоженецът и кумовете минават и се нареждат, после шаферките минават и ще поръсят с листенца или пък ще носят само букети, нареждат се отстрани на кумовете и после идвам аз с баща ми   =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Anne_Shirley в май 11, 2015, 09:52:38
Аз мисля на изнесения ритуал младоженецът и кумът да чакат при длъжностното лице, после да минат един малък шафер с халките, две по-малки да ръсят цветенца, после големите, после кумата, подреждат се всички отстрани и накрая си минавам аз самичка и всички ме гледат  :DANCE: Но определено мисля шаферките да са до нас, най-малкото ще ми трябва съдействието им, за да упътват гостите за уелкам дринка и след това да ги настаняват. Така че трябва да са на удобно място, а не да се изгубят сред гостите  :girlhide:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Miteva в май 11, 2015, 11:23:18
Да, шаферките ни със сигурност ще са с нас. Аз също мисля като Тони - Младоженецът и кумовете да са първи и аз да вляза заедно с татко :) макар че от сега се представям колко ще е емоционално.  :'( :'( :'(
Може би момичетата ще минат по пътеката между младоженеца и мен :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в май 30, 2015, 06:11:51
а може ли изобщо да влезем с бащите си и шаферките отзада младоженеца да ни чака отпред с кума както е по филмите   *YAHOO* мале аз винаги за това съм си мечтала но не съм се усмелила да питам в гражданското
как мислите дали може знам че тук това не се прави и младоженците заедно си влизат но аз си мечтая да вляза с баща си или да вървя сама по пътеката и зад мен шаферките а аз с букета и сватбения марш да звучи ехаааа *INLOVE*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Blue_Sapphire в май 30, 2015, 15:35:00
milady, мисля, :pullpigtails: че много зависи къде се провежда сватбата.
 На някои места ритуалчиците са много консервативни  :\, но на други го правят. Аз съм присъствала на ритуал, при който бащата отведе момичето до олтара, където чакаха младоженеца и кумовете. И това беше в ритуална зала. А иначе за изнесен, на много места си се случва и съм присъствала.
 Така че, ако ти се иска, просто питай в ритуалната имат ли такава практика. Късмет :good_luck: !
Дано се получи, както си го представяш :good_luck: :weddingday:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: SummerMoon в май 31, 2015, 09:18:05
И аз искам баща ми да ме води :) А той дали иска,вече е отделен въпрос... :laugh:

Дами,при нас възникна следния казус...Първо мислехме само за шаферки.Обаче сега се прокрадна идеята да имаме и двойки шафери,както е по американските филми - шаферките наредени от страната на булката,и шафери (кумове или както биха се нарекли) от страната на младоженеца.Просто имаме две близки двойки,които много се обидиха,че няма да ни кумуват и се чудим дали да не ги компенсираме по някакъв начин...Освен това,дали ще върви да си имам моите си шарефки?Не става ли прекалено!? =]

Човек като има време и започва да мисли какви ли не глупости 8P


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в май 31, 2015, 16:49:41
А защо не направи си го както ти харесва
аз ще имам три шаферки и двама-трима шафери още не се знае
но са малки
и ад исках големи шафери и шаферки но приятелите ви не биха се навили а всичките ми приятелки са сгодени омъжени или ще се омъжват освен това нямаше как да не отдам първенството на братовчедките си които по право са си шаферки


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Feribotka в юни 01, 2015, 15:24:47
Уоу аз не знаех това з абратовчедките...ама те мойте не са ми толкова близки и съм ги кзлючила от шаферките...дано не се обидят, че и двете не са женени  O_O И аз искам тате да ме заведе...трябва да питам наистина :? Ние мъжки шафери няма да имаме :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в юни 01, 2015, 18:11:58
е то не е правило това за братовчедките просто при мен си беше ясно че ще са те
те са тийнейджърки и ще се радват няма как да ги пренебрегна
трябва да питаш да-не навсякъде ще разрешат дори съм убедена че няма


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Tinkata в юни 02, 2015, 07:56:41
Аз пък имам и омъжена шаферка, избирала съм ги според това кои са близките ми приятелки, които искам да се чувстват специални на моя ден  ;) Изобщо не ми пука трябвало ли да са неженени, не трябвало ли  :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Feribotka в юни 02, 2015, 08:04:10
Да, разбирам, ми моите братовчедки тактично ще ги изключа тогава :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в юни 02, 2015, 15:51:34
и аз това щях да ви питам,дали се съобразявате да не се омъжени
принципно ще го спазя,но аз искам моите братовчедки да са ми шаферки,които са малки-те са ми най-близките роднини и мисля,че така е редно
обаче-аз винаги съм искала да съм шаферка,ама на няма да ме огрее,защото ще се омъжа  :)
никой не ме ще за шаферка-все кума  ;) :danceg:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Feribotka в юни 02, 2015, 20:43:07
Спокойно от нашите приятели само ние ще се женим...другите и не мислят, така че аз досега нито шаферка, нито кума  P-(


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: milady в юни 16, 2015, 08:02:31
Харесах модел на шаферска рокля за мойте две момичета/по-малките/
Само,че няма да е с цвете,а с огромна панделка и ще бъде цялата в прасковено,само панделката може би ще е бяла ила екрю по-скоро,защото и моята рокля е в екрю


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: dreamcometrue88 в юли 09, 2015, 22:48:36
Пристигнаха ми шаферските рокли :danceg: много ми харесват, много съм доволна :bravo: *YAHOO*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Cerise в юли 09, 2015, 23:45:59
Е дай да ги видим де  ;)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в юли 10, 2015, 06:23:31
О, Дрийм, много се радвам, в крайна сметка всичко е 6+.. Наистина бих искала снимка и на плата и на материята, как пада върху тялото мерси много, може и на лични  @}->--


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: anestodiq в юли 13, 2015, 08:35:51
Момичета от къде поръчахте шаферските рокли ?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в юли 13, 2015, 09:57:39
ОТ тук http://dreamday.bg/  =] Зависи какво искате  :huh:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: ManuelaAB в юли 13, 2015, 21:42:42
http://megz.eu/index.php/collection/megz-lady-dresses
Утре пристигат и  нямам търпение да ги видя  *YAHOO* мисля, че се вълнувам повече от самите шаферku :D


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: ManuelaAB в юли 14, 2015, 13:41:09
Момичета, Никога, Никога, ама Никога не си поръчвайте от този сайт :Х  както се вълнувах супер много, точно за 2 секунди останах адски разочарована.... Естествено, че винаги трябва да си имаме едно наум като поръчваме от интернет сайтове, ама такова чудо не ми се е случвало, а аз Много пазарувам онлайн.
Поръчах 2 рокли в 2 различни размера... пристигнаха Коренно различни рокли една от друга (въпреки че разликата трябваше да е единствено в размерите), а за модела, който е показан в сайта и реалния думи нямам да опиша.... Направо много ми потънаха гемиите :(
Надявам се да ми върнат парите, както пише в сайта и ми казаха по телефона, ама не бих се учудила, ако и това като роклите им се окаже измама :Х


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Cerise в юли 14, 2015, 13:50:48
Доста неприятно, имаш ли план Б?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: ManuelaAB в юли 14, 2015, 14:51:12
Ами за сега само се надявам да ми върнат парите, защото 100 лв са си 100 лв... а е напълно невъзможно да ги продам тея подобия на рокли :Х
Има още 2 месеца до сватбата и ще търся по магазините нещо.. хубаво, че са само 2 големите шаферки, но лошото е че живеят на 400 км от мен и не знам как ще им купувам рокли без тях, а са категорични че няма  да приемат пари да си ги купят сами :Х Подозирам, че ще отидат, ще си купят рокли и после ще има една кавга "ние ще ги платим, не ние ще ги платим.." и така докато не се предаде някой...
И  май се оказва, че нямам план Б :D


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: hrishristova в юли 14, 2015, 15:24:20
Моите шафери са предимно деца и една голяма, с която се разбрахме да си избере модела, ще купим плат и при шивач. В крайна сметка тя ми отказа финансирането  :\ :( и сега търси шивач вече.
Ще видим сега как ще се оправям с нея. А за останалите шафери, майка ми ще им шие папионки на момченцата, а за  малката шаферка свекърва ми отговаря :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: dreamcometrue88 в юли 23, 2015, 17:39:13
Manuela, аз поръчах от сайта, който каза Тони и макар че малко се помотахме със самата поръчка и комуникация, като уточнихме нещата станаха за 7-8 дена. Изглеждат чудесно и съм много доволна от качеството.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lolitkabg в юли 23, 2015, 22:19:15
Момичета, Никога, Никога, ама Никога не си поръчвайте от този сайт :Х  както се вълнувах супер много, точно за 2 секунди останах адски разочарована.... Естествено, че винаги трябва да си имаме едно наум като поръчваме от интернет сайтове, ама такова чудо не ми се е случвало, а аз Много пазарувам онлайн.
Поръчах 2 рокли в 2 различни размера... пристигнаха Коренно различни рокли една от друга (въпреки че разликата трябваше да е единствено в размерите), а за модела, който е показан в сайта и реалния думи нямам да опиша.... Направо много ми потънаха гемиите :(
Надявам се да ми върнат парите, както пише в сайта и ми казаха по телефона, ама не бих се учудила, ако и това като роклите им се окаже измама :Х
Ужас... и аз мислих да поръчам от тук.. имаш ли снимки на роклите да видя колко са зле... дълги ли са?   аз подозирам, че материята ще бъде ужасна за тези пари.... оххх... голяма дилема... а модела изглежда идеален.... но явно снимките лъжат


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в юли 24, 2015, 07:57:14
Аз много бях харесала един модел рокли от МЕГЗ, накарах за улеснение едната шаферка да отиде да пробва.. Тя ми звънна ужасена, вика абсурд няма как да стане  :huh: По-добре отидете до магазина и ги вижте.. Имат в по-големите градове  *THUMBS*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: ManuelaAB в юли 24, 2015, 09:54:26
Не, не ги снимах, за което много съжалявам сега, но исках да ги прибера по най-бързият начин и никога повече да не ги виждам :Х само като се сетя сега и не ми се вярва как може да изпратят нещо такова и да си мислят, че няма да бъде върнато ?!?! то нямаше и 5% прилика с красивите рокли от снимките. Тъкмо днес изтича срока да ми върнат парите, но засега още няма превод.. ще започвам телефонен тормоз  :D a шаферките ми още са без рокли.. така че ако някоя от вас попадне на нещо.. :) Тези, които показахте по-горе са много хубави, но 150 лв за 1 рокля ми се вижда множко (според нашия бюджет ест), но ако не харесаме нещо друго ще обсъдим пак бюджета просто :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: dreamcometrue88 в юли 24, 2015, 10:31:17
Manuela, за дългите рокли 3 броя ми взеха по 90лв на рокля.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в юли 24, 2015, 10:36:44
Manuela, не са по 150лв, не знам коя рокля гледаш де.. :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: ManuelaAB в юли 24, 2015, 18:31:15
ами аз в dreamday виждам само 2 под 100 лв и те са детски.. всички дълги рокли са по 150лв, което ме кара да ги харесвам по-малко :D


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в юли 27, 2015, 09:07:18
Да, потвърждавам.. Дългите рокли вече са по 150лв, моите шаферки понеже бая се помотаха.. Сега цената е качена двойно.. Уж били с по-хубав плат, аз директно започнах да търся друг вариант.. Роклите не са безумну красиви, по-скоро са практични и със сигурност не струват 150лв, така че ще търся кой да ги ушие.. Тъпото е, че няма време за 1 месец.. Не ми се занимаваше и с това, ама  =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Feribotka в юли 27, 2015, 09:55:31
Ееее ама какви са тия мизерии  P-( И аз ги бях харесала ама няма да стане, добре че на моите им взехме вече едни тоалети, та сигурно ще са с тях  :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lolitkabg в юли 27, 2015, 10:19:47
момичета аз реших да се пробвам с Мегз, поръчах една рокля да видя как е,, материя, изработка,,, понеже цвета ми е супер.. отговаря на украсата и темата, пък ще видим какво ще пристигне... че за месец и малко никоя  шивачка не се нави да шие за 5 шаферки-мързелив народ ейййй....


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Feribotka в юли 27, 2015, 10:29:47
На последната сватба шаферките бяха с рокли от Мегз и бяха много хубави, така че дано не стане като при Мануела  *THUMBS*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: ManuelaAB в юли 27, 2015, 12:42:18
Ами в момента, в който отворих пратката с роклите, веднага звъннах на посочените телефони на Мегз да им кажа, че са абсурдни и ги връщам моментално, мацката отсреща (което беше много любезна и с един такъв гузен глас, най-вероятно просто служител, на който често се налага да говори с гневни клиенти) ме попита дали не искам да ги заменя с нещо...... и след въпроса ми дали могат да ми изпратят рокли, приличащи поне на тези, които уж предлагат в сайта, ми отговори "ами съжалявам, в момента разполагаме само с тези които сме ви изпратили" е..... ?! какво тогава искаш да ми заменяш :D
lolitka, ще следя с голям интерес какво са ти изпратили.. и ще стискам палци просто аз да съм изтеглила късата клечка с тези парцали, пък твоите да са наред :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lolitkabg в юли 27, 2015, 15:27:57
ще видим... дано са ок.... аз поръчах дълга... цвят мока... пък ще видим какво ще получа :)  ако не са както трябва ... тогава не знам какво ще се прави, че няма много време... тъй, че стискам си палците  :danceg:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Tinkata в юли 28, 2015, 20:57:10
Нашата шивачка направи 5 рокли за 1 месец, много красиви станаха, някой ако има нужда от координати ще давам. Мога да ви покажа снимки на лично  *THUMBS*

За Мегз - още като видях цената ми стана ясно, че няма как да са същите като на снимките  :\


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в юли 29, 2015, 08:19:29
Тинче, колко ви излезе цената на 1 рокля?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Miteva в юли 30, 2015, 13:14:17
Мисля, че вече стана ясно за роклите на Мegz, но да си кажа и аз. Едната ми шаферка е ходила в магазина им в София и там са и обяснили, че това, което вижда могат само да й предложат (а тя каза, че нямат нищо общо със снимките) и няма как да й ушият нещо по-добро  O_O За мое щастие момичетата си намериха страхотни роклички - намалени на 25 лв. и ще си бъдат с тях  *YAHOO*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в юли 30, 2015, 14:01:59
Уха 25лв.. Ние в крайна сметка приключихме драмата с шаферските рокли, поръчахме от варненката, като цената ще бъде старата.. Оказа се, че дори ММ се познава с нея.. Светът е малък  =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: dreamcometrue88 в юли 30, 2015, 14:27:33
Няма да съжаляваш, хубави са, плюс и аз реших драмата и изнудих кумата да е със същата рокля, но в друг цвят :bravo:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Miteva в юли 31, 2015, 12:01:15
Няма да съжаляваш, хубави са, плюс и аз реших драмата и изнудих кумата да е със същата рокля, но в друг цвят :bravo:

Браво :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lolitkabg в август 02, 2015, 00:08:33
момичета роклите пристигнаха.... е... не е това, което исках, нооооо... не са толкова зле... ще им направим промени, ще сменим ципа, който е ужасен, подплатата също, понеже прилича на тензух.... Общо взето само шифона е ок, и ще го използваме като основа, с малко подобрения ще стане добре..  Както се казва за тези пари - толкова... 34 лв за дълга рокля.... нормално е да не е прекрасна,,, но за парите си става :)  като си помисля, че шивачката само за шеф  ми  иска 100 лв и роклите започват многоооо да ми харесват :) а най-важното за мен-цветът е същия :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Cerise в август 02, 2015, 01:01:32
 :yes: Браво, всичко е добре, когато свършва добре.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Tinkata в август 02, 2015, 14:05:59
Тинче, колко ви излезе цената на 1 рокля?
Шиенето беше по 80лв на рокля, а плата около 35-40лв., то общо 120лв всяка  *THUMBS*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: mima88 в август 17, 2015, 21:33:36
Моите шаферки са 4-те ми най-добри приятелки. Избрах им страхотни лилави рокли и мисля, че ще им харесат.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: mima88 в август 28, 2015, 11:56:46
Според вас по-добре ли е, ако шаферките са в еднакви рокли или е по-добре всяка да си избера това, което и харесва?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Feribotka в август 28, 2015, 12:03:43
Аз харесвам повече да са еднакви и не ме интересува, че някои от тях мислят, че са като цитирам "дърти близначки", така че си зависи от теб ;)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в август 28, 2015, 12:04:46
О, Мима, според теб не прекаляваш ли с коментарите от по 1 изречение, в които не търсиш отговор или просто не го четеш... В предния коментар пишеш, че роклите вече са избрани... Объркваш се нещо, май  *db*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: mima88 в септември 09, 2015, 10:20:07
Аз ги избрах, но все още не съм ги закупила и взех да се колебая, защото едната от шаферките ми каза, че тази идея с еднаквите рокли не й допада много. Не е нужно да нападате!


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Feribotka в септември 09, 2015, 10:58:48
Направи го както на теб ти харесва, независмо, че на някой не му допада :) Все пак това си е твоята сватба и ако искаш да са еднакви, трябва да се съобразят...все пак затова си ги избрала, те са едни от най-важните на тържеството и трябва най-вече на теб да ти харесват ;) Ако тръгнеш да е съобразяваш с всички за всичко, до никъде няма да му излезе краят  :no:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в септември 09, 2015, 11:07:24
По принцип, ако на някой нещо не му харесва, може спокойно да откаже. Това важи не само за шаферките, но и за гостите. Не се съобразявай толкова много с всички, това си е вашата сватба.  ;)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: mima88 в септември 11, 2015, 05:25:19
Благодаря за съветите, май ще взема роклите пък каквото ще да става.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: blizna4kata87 в октомври 03, 2015, 08:19:21
Здравейте момичета, в чуденка съм още какъв модел  да са роклите на шаферките, дълги или къси да са. Вие за вашите шаферки от къде им избрахте роклите? ohmy


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Blue_Sapphire в октомври 03, 2015, 10:41:49
blizna4kata87, *bye*
много зависи от това дали имаш намерение да ги шиете роклите или да ги купите готови. Зависи още ( и май най-основното) от това ти как си представяш нещата и какъв тип  и стил сватба си избрала.
Ако ще ги шиете или просто търсиш идеи, отваряш pinterest.com пишеш в търсачката bridesmaid dresses  и още разни пояснения, ако искаш  да намалиш кръга (добавяш цвят или разни други допълнения например Lace, Satin, Taffeta и т.н.) ;) и Voila..... вдъхновение винаги ще успееш да намериш или да се спреш на нещо конкретно.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в октомври 03, 2015, 13:55:30
зависи и от бюджета,който си определила- дали ти ще поемеш стойността на всички рокли или шаферките сами ще си ги платят. При втория вариант,според мен трябва да ги оставиш сами да изберат модела :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: blizna4kata87 в октомври 06, 2015, 09:13:57
Здравейте благодаря за отговорите, мисля аз да им купя роклите като бюджета който съм определила е около 50 лв. на рокля. Все още не съм сигурна дали ще купя готови или ще платя да ги ушият. Честно казано ми е неудобна да поканя шаферките и да им кажа искам да сте примерно в червени рокли, ама си ги купете.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в октомври 06, 2015, 09:26:15
Шаферките би трябвало да са най-близките ти приятелки, т.е тези, които да те разберат и да не искат да са в тежест... Тъпо би било да им кажеш определен модел, защото може не всяка, да се чувства добре в него, но за цвета.. Всеки би имал нужда от още една червена, розова, оранжева и тн рокля  =]

Моите не само, че не ми позволиха да им платя роклите, не ми позволиха да платя фризьора и гримьора, а бяха в огромна помощ в самия ден.. Нали затова са добрите приятели.. Ако не могат да си го позволят чисто финансово съм Ок, но да се притесняваш че не можеш да им кажеш това или онова.. Не ми се струва сериозно  :\


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Blue_Sapphire в октомври 06, 2015, 10:10:04
Да ви кажа честно аз как процедирах с моите момчета. Тъй като си имаме концепция на сватбата им казах, че ще им купя плата. Не мога да кажа тема, тъй като не знам точно как да го формулитам с една-две думи, но за сметка на това имаме твърдо изградена концепция за цветове, материали и елементи .
Разбира се, че го съгласувах  плата и с тях.
Бях им направила една папка в Pinterest с модели, които подхождат на концепцията. Папката беше доста сериозна - с над 200 пина, така че избора не им беше никак ограничен. Оставих ги да избират модел, като изрично казах, че предпочитам да са с различни рокли, които да пасват на фигурата на всяка една, но да се допълват и да изглеждат като част от една обща идея.
Те сами си предложиха шивач и поеха ангажимента да се занимават нещата оттук  нататък.  :)

Ти си познаваш момичета и май най-добре можеш да прецениш как да организираш нещата с ролките. Вариантите са много, като всеки намира своята истина в ситуацията. Няма универсално решение.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: nansita в октомври 07, 2015, 16:07:17
Аз пък ти пожелавам успех да намериш рокли за по 50лв, които да се харесат на всички шаферки.
Аз процедирах така: събрах момичетата, обясних им, че не са задължени да са облечени с еднакви модели и цветове, но ги помолих поне да се придържат към цветовете на сватбата. Така или иначе всяка от тях планираше да си купи рокля за сватбата. 3 се съобразиха, 2- не намериха модел и цвят, които да им пасват. Нито са ми развалили снимките, нито тържеството. Успех с шаферките.
Помисли какви задачи ще им дадеш, това е по-съществено от облеклото им. :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Miss в октомври 27, 2015, 18:13:27
Ох тези шаферки...
Имам толкова време до сватбата , но днес им предложиш едни рокли (2 цвята да си изберат) и едната отказа а другата каза че може да се навие ...
А уж наистина са ми най близките и в началото като им казвах те казаха да няма проблеми... Каквото кажеш... Дъра бъра... И дават  мн грозни определения какво съм целяла на сватбата....
Оф направо ми идва да им кажа или така или ще ви сменя!! Ама ние не сме на 18год ( нищо лошо :) ) а сме на 28.... Не знам Тези с по 5 шаферки какво правят  :'(


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: lolitkabg в октомври 27, 2015, 22:06:25
Ох шаферките са голяма драма,,,и при мен беше ужас.Имах 4 шаферки,5 месеца ги чаках те да си изберат рокли е не стана,,,изпокараха са една друга,цирк страшен.Накрая им поръчах на моя глава и им казах е това са,,,ако искате си ги променете леко,,,но да се придържате към този модел,,,и така и направиха,,,добавиха им малко дантела,,но стана стилно и ни харесаха взаимно.Моят съвет е да им обясниш,че ти си булката,ти си важната,те са просто украшение към булката,,и трябва да се съобразяват с теб,а не ти с тях.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в октомври 28, 2015, 09:36:55
Все още мисля, че американския вариант за рокли, който израбхме ние е перфектен, защото хем си личи че са еднакви има положение усилия и мисъл, хем всяка си преценява как й е най-удобно, как да подчертае красотите на тялото си и как да скрие, това което не й харесва..

Моите момичета бяха напълно различни.. Едната е много нисичка и с дупенце, другата е много висока и адски кльощава, а третата е нормална на височина и кг, но с много голям бюст.. Паснаха им идеално  *THUMBS*

(http://oi59.tinypic.com/34h9y53.jpg)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Miss в октомври 30, 2015, 01:38:12
Lolitka , ами и аз искам така да им заявя , но все още се сдържам
Александрова чудесен избор. При мен е трудно изпълнимо защото едната живее в Кипър и ще си дойде за сватбата. За сега нямат претенции за модела на който съм се спряла.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в октомври 30, 2015, 11:59:12
Няма нужда дори да ходят до шивач.. Казва ви се от къде и какво се мери и роклите се получават с еконт-спиди, ако не сте от Варна.. Две или три булки от форума направихме така, като при мен беше чиста случайност, че се оказа ама накрая, че се познават съпруга ми и момичето, което ги шие  *crazy* =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Miss в октомври 30, 2015, 12:11:36
Може ли да споделиш каква беше цената на рокля ?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в октомври 30, 2015, 12:18:21
За 3 рокли по 90лв/брой. Предлагат и къси, но не знам колко стрват  :huh:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: fanimira в октомври 30, 2015, 12:24:29
Тони, знам че го беше поствала преди, но не мога да го намеря, ще ми пуснеш ли линка за сайта на роклите ти за шаферки? *INLOVE*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Miss в октомври 30, 2015, 12:25:02
И много добра цена устройва ме. Ще го имам предвид като вариант , защото моя бюджет е 300лв за трите :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в октомври 30, 2015, 12:50:11
Фани, ето сайта - http://dreamday.bg/


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: dreamcometrue88 в октомври 31, 2015, 13:48:24
И на моите шаферки роклите бяха оттам и съм много доволна, само дето малко им се смъкваха отзад, но го преживяха. Имайте предвид обаче, че са си сменили доставчиците на платове и сега май са с нови цени.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Purple_eyes в март 07, 2016, 10:18:06
Здравейте. Аз сега обмислям да поръчам от dreamday.bg, рокли за моите шаферки и се чудех дали платовете изглеждат добре на живо, и дали ще им е прекалено топло на шаферките с тях?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 07, 2016, 10:33:46
Роклите на моите шаферки + още една моя приятелка, но в друг цвят бяха от там. Платовете са страхотни, падат тежко, но същевременно роклите не бяха тежки, момичетата се чувстваха прекрасно в тях. Както се вижда на снимката, момичетата са с много различна физика, висока с дълки крака, миньонче и момиче с много голям бюст (който изглеждаше перфектно, като върза роклята, по най-точния за нея начин).. Това е едно от най-големите предимства на тези рокли според мен, че всеки може да ги направи да изглеждат добре за неговата фигура, а същевременно да изглеждат и еднакви с останлите момичета.

(https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12088268_10206720136153484_6961845574454748041_n.jpg?oh=f4ddf76a21e02d96f2ad288c522e1f13&oe=575E61F3)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Miss в март 07, 2016, 12:23:46
Здравейте :)
искам само да се отчета , че след едно леко повишаване на тон от моя страна , вече всички (3 на брой) шаферки са облечени.
роклите им стоят много добре и всички сме доволни !!!  *YAHOO* :danceg:
поръчах ги от английски сайт, и вече им ги раздадох !  @}->--


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: p4elichkata в март 07, 2016, 13:19:03
Здравейте :)
искам само да се отчета , че след едно леко повишаване на тон от моя страна , вече всички (3 на брой) шаферки са облечени.
роклите им стоят много добре и всички сме доволни !!!  *YAHOO* :danceg:
поръчах ги от английски сайт, и вече им ги раздадох !  @}->--

Може ли да ми изпратиш линк на сайта. При мен проблемът е цвета. И ако не намеря по сайтовете ще шием роклите.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Pronovias_SP в март 07, 2016, 14:30:17
Аз на моята сватба не исках шаферки, но съм била в ролята на шаферка. Роклята никак не ми харесваше, но не правих драми или излишни коментари. Просто облякох роклята, която ми бяха поръчали и си замълчах тактично, за да е щастлива и доволна булката. Един съвет: ако искате шаферки, е редно вие да им поемете разходите за роклите, а не да ги карате те да си ги плащат. Казвам го от опит.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Miss в март 07, 2016, 14:41:43
p4elichkata ето заповядай :
http://www.very.co.uk/little-mistress-embellished-maxi-dress/1600000745.prd
това , което съм пратила е даже роклята . Но аз дадох 25 паунда, бяха намалени.

Pronovias_SP , аз също исках да платя роклите, но те настояват.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Pronovias_SP в март 08, 2016, 14:17:33
Браво, Miss! Много са сладки, роклите, които си поръчала. Щом шаферките ти настояват да ги платят, това вече е друго.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: p4elichkata в март 08, 2016, 15:01:47
p4elichkata ето заповядай :
http://www.very.co.uk/little-mistress-embellished-maxi-dress/1600000745.prd
това , което съм пратила е даже роклята . Но аз дадох 25 паунда, бяха намалени.

Pronovias_SP , аз също исках да платя роклите, но те настояват.

Много са красиви роклите. Но няма цвят тюркоаз или корал, каквито на мен ми трябват. Вероятно ще шием, дано успея да намеря точните платове.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: hottie в юни 24, 2016, 16:09:23
Наистина са страхотни тези рокли :) И аз искам да са дълги за моите шаферки. Но понеже са 8 реших да им взема плат и те да си ги ушият, но този модел е супер :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: pepimili в юли 28, 2016, 13:24:33
Искам и аз да съм ти шаферка! Браво страхотен избор  *YAHOO*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в август 27, 2016, 23:02:35
Здравейте момичета,

Исках да попитам как сте поканили шаферките си? Идеята която за сега имам е да им направя пакет в който да сложа забавни неща. Мислех си бутилка (която виждате на снимката долу) на която да напиша въпроса си към тях, но незнам дали със бяло сребърен цвят, или нещо от гамата на златните, тъй като ще са облечени (поне за сега такава е идеята) в нюанс на златно но всяка с модел който си хареса.  Една колежка ми даде идея да залепя някаква лепенка от другата страна на бутилката, но си мисля че ще стане много натрюфено, може би още един надпис от другата страна от сорта на "тим булка" или просто "шаферка". Мислех си още да включа червило/гланц в розов цвят, малка пила за нокти, пакетче алка-зетцер за след купона и огледалце малко в този пакет. Може би още някои неща да включа за по-интересно но нямам за сега никаква идея.  :girlhide:
Вие какво бихте ме посъветвали? Мислите ли че е готина идея или прекалено плоска?
Благодаря ви предварително за идеите и мненията! 


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в август 29, 2016, 23:20:48
Nijolovateddy аз нищо не разбирам от  тези нещо, но идеята много ми хареса за персонализирана бутилка с въпроса написан на нея!

И аз да попитам - а каква точно е ролята на шаферката? Ние имаме 2 госпожици едната ще е на 7, а другата на 2,5 годинки и искаме да ги включем някакси в церемонията. И  се разтърсих да видя каква роля би трябвало да изпълняват като шаферки. Наща сватба ще е протестантска защотомилото е протестант и те позволяват "смесени" бракове, а в наще църкви ни можело - трябвало да се покръсти, което просто няма да стане. Та си мислих наще малките може да хвърлят листенца от рози и да носят кутийката с пръстените или нещо подобно. Но по-малкото е страшен бандит и не знам колко отговорност може да понесе...


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в август 30, 2016, 16:50:33
Nijolovateddy аз нищо не разбирам от  тези нещо, но идеята много ми хареса за персонализирана бутилка с въпроса написан на нея!

И аз да попитам - а каква точно е ролята на шаферката? Ние имаме 2 госпожици едната ще е на 7, а другата на 2,5 годинки и искаме да ги включем някакси в церемонията. И  се разтърсих да видя каква роля би трябвало да изпълняват като шаферки. Наща сватба ще е протестантска защотомилото е протестант и те позволяват "смесени" бракове, а в наще църкви ни можело - трябвало да се покръсти, което просто няма да стане. Та си мислих наще малките може да хвърлят листенца от рози и да носят кутийката с пръстените или нещо подобно. Но по-малкото е страшен бандит и не знам колко отговорност може да понесе...
Mellie,
Moite shaferki ste sa blizki priqtelki na moqta vazrast s koito ste si organizirame mominsko party. Nqmam nqkakva specialna rolq za tqh no ima malki neshta koito se ugovarqme da pravqt, kato naprimer edna ot ideitie ni e kato vlizame v zalata vqka shaferka s maja si (tai kato moite momicheta povecheto sa jeneni) si izbira pesen i nqkolko sekundi ste tancyvat na vlizane v zalata, ste sa oblecheni v cvetovete na svatbata  i taka. Ne mislq che specialno v Bulgaria shaferkite imat nqkakva specialna rolq no moje vinagi da im namerish neshto zanimatelno koeto da ukrasi svatbata vi  :) ;)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в август 30, 2016, 21:56:21
Благодаря Nijolovateddy! Ние още не сме решили къде ще е сватбата - тук в Германия или пъ в България или и двете, макар че 2 сватби не ми се правят май. Аз съм била шаферка на сватба в БГ преди години и отговарях за цветята от гостите. Но мойте дъщерички са още много малки за такива отговорности. А в Германия съм била само на една сватба и нямаше шаферки изобщо. Ти много добре си го измислила това за танца при влизането! Много е оригинално!
Като говорим за шаферки от къде купувате детски шаферски рокли?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: silviya91 в септември 01, 2016, 14:11:41
Здравейте момичета !!! Искам да ви попитам вие от къде намерихте рокли за вашите шаферки?? Аз поръчах една пробна от алиекспрес  :[ ,но нещо не съм много доволна от роклята! Естествено за парите ,които струваше е супер - 20 лв ,но все пак мисля че не е нашата рокля! Не искам да затруднявам шаферките със скъпи рокли мисля че всяка може да отдели по 50-70 лв . Гледах в интернет рокли на Мегз ,някой има ли наблюдения ???
Мислех си и да намеря шивачка ,но преполагам  че така ще отидат над 100 лв за рокля. ( Да добавя сватбата ще е във Варна )


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в септември 01, 2016, 18:22:01
Здравейте момичета !!! Искам да ви попитам вие от къде намерихте рокли за вашите шаферки?? Аз поръчах една пробна от алиекспрес  :[ ,но нещо не съм много доволна от роклята! Естествено за парите ,които струваше е супер - 20 лв ,но все пак мисля че не е нашата рокля! Не искам да затруднявам шаферките със скъпи рокли мисля че всяка може да отдели по 50-70 лв . Гледах в интернет рокли на Мегз ,някой има ли наблюдения ???
Мислех си и да намеря шивачка ,но преполагам  че така ще отидат над 100 лв за рокля. ( Да добавя сватбата ще е във Варна )
Zdravei Silviya91, nie nikak daje ne sme nablijili do tozi moment s izbiraneto na roklite, no se nadqvam shaferkite ot BG da uspeqt da si namerqt podxodqsti rokli kogato mu doide vremeto.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: silviya91 в септември 01, 2016, 18:58:18
Nijolovateddy
И на нас ни остава мноооого време до сватбата ,но всички момичета се вълнуват и някак си стана доста спонтанно това с поръчката на рокля.
Дано да успеем да намерим рокли ,че това със сайтовете както вече видях е с шанс 50 на 50 а представям си ако 6 момичета си поръчат поотделно роклите.Притеснявам най-много че може на някоя роклята да не отговаря и ще станат едни ...
Май за сега остава варианта с магазините в България ! Забравяме за интернет за малко  =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в септември 02, 2016, 15:56:58
Nijolovateddy
И на нас ни остава мноооого време до сватбата ,но всички момичета се вълнуват и някак си стана доста спонтанно това с поръчката на рокля.
Дано да успеем да намерим рокли ,че това със сайтовете както вече видях е с шанс 50 на 50 а представям си ако 6 момичета си поръчат поотделно роклите.Притеснявам най-много че може на някоя роклята да не отговаря и ще станат едни ...
Май за сега остава варианта с магазините в България ! Забравяме за интернет за малко  =]
Neznam kak e v BG obache tuk edin edinstven pat porachax roklq online bez da sam q vidqla v magazina kato doide  ohmy  ohmy samo na cvqt beshe sashtata inache modela nishto obsto a kak mi stoeshe ako znaesh.....   *YAHOO* mnogo se smqxme s moite priqtelki. Mislq che dobre si se nasochila kam magazinite i pone da vidish modelite i da precenite koe kak ste stoi na momichetata sled tova moje i online da gi vzemesh i da gi porachash da gi ushiqt. Neznam kak izliza po na smetka. Kasmet silviya91, prati ni snimki kato gi izberete.  :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: silviya91 в септември 02, 2016, 17:35:33
Единствения проблем е че аз не съм в България  :angry: и общо взето май шаферките сами ще си ходят за рокли и ще си пробват ,ще пращат снимки ,няма как. Не знам колко пъти ще се мога да се прибера до България и колко неща ще успея да свърша,но нали затова са шаферките хахах  :[
Вашата сватба кога е Nijolovateddy


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в септември 02, 2016, 20:10:15
Единствения проблем е че аз не съм в България  :angry: и общо взето май шаферките сами ще си ходят за рокли и ще си пробват ,ще пращат снимки ,няма как. Не знам колко пъти ще се мога да се прибера до България и колко неща ще успея да свърша,но нали затова са шаферките хахах  :[
Вашата сватба кога е Nijolovateddy
Nie tazi sytrin opredelixme nai nakraq datata sled golemi kompromisi  *YAHOO* 07/22/17  *db*
Az mislq da im izbera cveta i vsqka ste si meri i haresa model i predi da q vzemem ste iskam da q vidq dali cveta savpada, no im imam doverie. Inache az izobsto nqma da moga da si xodq do BG, no pone tri ot shaferkite sa tuk pri men moga da gi sledq ot blizo  :bravo: no razchitam na tqh za idei i pomosht v organizaciqta predpolagam che stom sa izbrani ste dadat vsi4ko ot sebe si. Vqrvam che i tvoite momicheta ste se postaraqt. Vashata data koga e?


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: silviya91 в септември 02, 2016, 20:40:45
Да да ,казаха че ще помагат за всичко от което имам нужда ,но за сега няма с какво още ,та затова са се заели с роклите,които ще са розови ,защото това е цвета на сватбата  :danceg:  :bravo: . За сега 19.08.2017 ,но има възможност за 26.08 все още не сме избрали ресторанта .


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: djosi в септември 02, 2016, 22:29:42
Здравейте момичета !!! Искам да ви попитам вие от къде намерихте рокли за вашите шаферки?? Аз поръчах една пробна от алиекспрес  :[ ,но нещо не съм много доволна от роклята! Естествено за парите ,които струваше е супер - 20 лв ,но все пак мисля че не е нашата рокля! Не искам да затруднявам шаферките със скъпи рокли мисля че всяка може да отдели по 50-70 лв . Гледах в интернет рокли на Мегз ,някой има ли наблюдения ???
Мислех си и да намеря шивачка ,но преполагам  че така ще отидат над 100 лв за рокля. ( Да добавя сватбата ще е във Варна )

Важно е да говорите с момичетата да ги питате дали са съгласни да носят еднакви рокли или предпочитат различни.. С моите шаферки се разбрахме, че аз ще им взема роклите ( еднакви ), да ми кажат кои размер носят.. И така аз избрах и модела и цвета и те много ги харесаха..


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в септември 02, 2016, 22:58:20
Silviya91 19.08.2017 mni beshe parviqt izbor super data ste izbrali  :danceg: no i 26.08.2017 si e super  :chee:
Az imam chystvoto che restoranta da izbera i datata mi beshe nai trydno, vednaj reshish li se sled tova mai vsichko tragva po voda  :DANCE: Vie v koi grad ste organizirate tarjestvoto?

Djosi, s moite shaferki sme govorili che ste se saobrazq s tqhnoto mnenie za men e po vajno da ni e veselo da organizirvame zaedno, da se zabavlqvame zaedno...abe da sme si zaedno  :goody: Inache az oshte ot samoto nachalo im kazax che ne iskam roklite im da sa ednakvi ne mi dopada tozi stil, predpochitam da sa v sashtata cvetova gama, a modela vsqka da si izbere. Te ne sa protestirali pone za sega de, da vidim kato se izmislqt cvetovete za svatbata togava kakvo ste izmislim  :bravo:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: silviya91 в септември 02, 2016, 23:31:49
djosi аз с моите нямам проблем , казаха каквото аз харесам , искам да са дълги рокли по принцип защото има различни момичета с различни телосложения , но за сега не са пробвали нищо . Един път като тръгнат да пробват ще го решим . Искам да се чувстват комфортно в роклите и в ролята си на шаферки .
Nijolovateddy нашата сватба ще е във Варна . А иначе да еди път избереш ли дата и ресторант всичко др е лесно . Пфф ние се чудим още , но ми се иска вече да решаваме .
А ще имате ли малки шафери и шаферки ?
Аз мисля да поканя малкото момченце на едни приятели тогава ще бъде на 2 и половина - голям сладур е . Той е първото дете в компанията и ми е голяма слабост , нямам търпение да го видя с папионка и мини риза Хаха ;)  =]


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в септември 04, 2016, 17:37:08
Nijolovateddy
И на нас ни остава мноооого време до сватбата ,но всички момичета се вълнуват и някак си стана доста спонтанно това с поръчката на рокля.
Дано да успеем да намерим рокли ,че това със сайтовете както вече видях е с шанс 50 на 50 а представям си ако 6 момичета си поръчат поотделно роклите.Притеснявам най-много че може на някоя роклята да не отговаря и ще станат едни ...
Май за сега остава варианта с магазините в България ! Забравяме за интернет за малко  =]

Аз имам 2 рокли ето от тези китайци и много си ги наресвам и като визия и като качество - http://www.ever-pretty.com/eu/

Само дето ги паръчах чрез амазон.де

Мога да покажа снимки поне на едната, другата една приятелка я взе назаем.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в септември 05, 2016, 03:33:46

Silviya91, мисля че ще имам малка шаферка дъщерята на братовчедка ми. Иначе доста приятелки родиха но мисля че 1-2 годишните няма да ги включвам, че са още малки, но определено ще са с роклички и костюмчета и ще са много големи сладури. Незнам как е във Варна, едва ли има разлика голяма от Пловдив, но датите се изпаряват като топъл хляб. Аз да се похваля вчера ходих да прибера една от бъдещите шаферки с мъжът и че се прибраха от Бг и я изненадах с подарък. Бяла кутия с розова панделка тя се учуди но незнаеше защо й подарявам подарък а и незнаеше че имаме дата вече. Като отвори пакета и взе бутилката страшно много се изкефи, аз й написах с сребърен цвят маркер дали ще ми стане шаферка напълних бутилката с водка и тя като се съгласи отпи глътка. В пакета й бях сложила пакетче с хапче за главоболие, " спешна помощ" пакет който има само женски неща, лепенки за мазоли, презрамки, лепенки за отстраняване на дезодорант, гъбичка за петна, пиличка и още, розов тиктак, розов гланц за устни и огледалце. След като й видях реакцита се успокоих и съм готова да довърша пакетите на останалите момичета. Бях леко притеснена че идеята ми много не струва но сега се чуствам по сигурна че и другите ще реагират така ✊


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в септември 05, 2016, 03:36:15
Аз имам 2 рокли ето от тези китайци и много си ги наресвам и като визия и като качество - http://www.ever-pretty.com/eu/

Само дето ги паръчах чрез амазон.де

Мога да покажа снимки поне на едната, другата една приятелка я взе назаем.
Mellie, не успях да видя модела само уебсайт ми се отвори. Имаш ли снимка да публикуваш тук на модела да ги видим?  :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: silviya91 в септември 05, 2016, 08:31:24
Nijolovateddy , много се радвам че добре се е получила изненадата за твоята първа шаферка !!! С нетърпение чакам да видя снимки  :bravo: Може би и аз ще трябва да измисля оригинален начин да поканя моите шаферки   :huh: , но за сега имам мноооого време да си мисля , уви всички шаферки са в България !
Иначе датите във Варна се топят ... Даже ме е страх да пиша на двата ресторанта между които се чудим , може въобще да няма тази дата вече :( !!
Успех с останалите кутии !


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в септември 05, 2016, 11:32:35
Silviya91, мисля че ще имам малка шаферка дъщерята на братовчедка ми. Иначе доста приятелки родиха но мисля че 1-2 годишните няма да ги включвам, че са още малки, но определено ще са с роклички и костюмчета и ще са много големи сладури. Незнам как е във Варна, едва ли има разлика голяма от Пловдив, но датите се изпаряват като топъл хляб. Аз да се похваля вчера ходих да прибера една от бъдещите шаферки с мъжът и че се прибраха от Бг и я изненадах с подарък. Бяла кутия с розова панделка тя се учуди но незнаеше защо й подарявам подарък а и незнаеше че имаме дата вече. Като отвори пакета и взе бутилката страшно много се изкефи, аз й написах с сребърен цвят маркер дали ще ми стане шаферка напълних бутилката с водка и тя като се съгласи отпи глътка. В пакета й бях сложила пакетче с хапче за главоболие, " спешна помощ" пакет който има само женски неща, лепенки за мазоли, презрамки, лепенки за отстраняване на дезодорант, гъбичка за петна, пиличка и още, розов тиктак, розов гланц за устни и огледалце. След като й видях реакцита се успокоих и съм готова да довърша пакетите на останалите момичета. Бях леко притеснена че идеята ми много не струва но сега се чуствам по сигурна че и другите ще реагират така ✊


Еееее как не струвала идеята?!?! Направо е страхотна! Аз бих била токова щастлива и горда, ако бях на мястото на твоите шаферки итака ме поканят!

Ще покажа снимки щом разбера как да ги кача от телефона...


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в септември 05, 2016, 11:47:18
Nijolovateddy , много се радвам че добре се е получила изненадата за твоята първа шаферка !!! С нетърпение чакам да видя снимки  :bravo: Може би и аз ще трябва да измисля оригинален начин да поканя моите шаферки   :huh: , но за сега имам мноооого време да си мисля , уви всички шаферки са в България !
Иначе датите във Варна се топят ... Даже ме е страх да пиша на двата ресторанта между които се чудим , може въобще да няма тази дата вече :( !!
Успех с останалите кутии !

Вие коя дата сте си избрали? Ние май вече решихме сватбата да е в Германия. Просто неговите гости са много повече от мойте  :(


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: silviya91 в септември 05, 2016, 12:30:15
Mellie 19.08.2017 или 26.08.2017 още сме в чуденка  :[


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в септември 05, 2016, 13:02:21
Ааах августовска сватба на морето! Ще е прекрасно!  *INLOVE*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в септември 05, 2016, 18:06:13
Mislex si da snimam paketa predi da go zatvorq no ne go napravih i az neznam zashto. Ste snimam nqkoi da vi gi pokaja.
 Mellie az sashto mnogo bih se izkefila nqkoi da me pokani taka na svatba az sam mnogo otvorena za takiva idei.
Silviya91 nqma da e losho da proverish zashtoto posle da ne se okaje che nito ednata nito drygata. Stiskam palci i dvete da sa otvoreni i sami da si reshite koeto pove4e vi haresva.
Az bqh dva dena v golemi razmislici zashtoto i nie bqhme haresali dve mesta i si vikah az nqma da resha ako prodaljavam taka i vzex nqkakvo reshenie i veche uj gotova da go kazvam i kakvo ednoto mqsto izvednaj vze da ni postavq usloviq  :girl_impossible: O_O i nqkakvi shantavi ceni  :no: i mi stana edno takova mnogo lesno sled tova koe mqsto da izbera.
Mellie ti spomenala li si koq data e vasheto tarjestvo i kade?  :danceg:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в септември 05, 2016, 18:20:11
Eeee хайде снимай следващия път да видим и ние!

Ние си избрахме дати - 7ми юли в съвета, 8-ми църква и тържество... Мислехме да правим 2 сватби - една в Германия и една в БГ, обаче се отказахме, че много скъпо. Така че само в Германия, защото неговите гости са в пъти повече от мойте и така. Харесали сме си няколко места, но тепърва ще решаваме. Само дано да не ни изпревари някой!


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: silviya91 в септември 05, 2016, 20:49:19
 :offtopic: Еее , германците не ходят ли на почивка лятото ... Може да изкарат една почивка в България , пък вие да си отпразнувате сватбата, не знам как са сватбите в Германия ама в Белгия са доста по-различни ... Аз предложих на моите гости чужденци( е не са много ама все пак ) да си организират почивката в България . За сега всички са съгласни !! Ама пък и вие щом повечето гости са германци ще е голяма лудница да организираш всички и ще ти е доста напрегнато . Пиши в някоя от другите теми за ресторанта и каква е традицията за сватба в Германия : )


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в септември 05, 2016, 20:52:47
Ще пиша ще пиша! Ние имаме и две малки дъщерички и просто нямам много време и нерви, а е аз живея извън БГ от 15 години. То освен най близките ми роднини май че друг не ми остана там. А те ще дойдат разбира се!


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в септември 06, 2016, 15:46:08
Hubavi dati ste izbrali Mellie  :)
Neznam kak e v Germaniq sas svatbite, i nie sme izvan BG ot poveche ot 10 godini no svatbata darjaxme i dvamata da e v BG, moje bi zashtoto i majat mi e bulgarin, no tuka pri nas do 23 v nai dobriqt sluchai 23:30 i posle trqbva da si xodqt gostite, i personala si gi goni i teb vkluchitelno, nqma koi da ti stoi do 1-2 prez noshta da te obslujva. Nqkak si po veselo si e v BG, kakto kazva Silviya91 i pochivka ste si napravim s priqtelite v BG, no i negovite rodnini izcqlo jiveqt v BG i nqma kak da gi karame nasam.  *THUMBS*


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в септември 06, 2016, 16:01:59
Momicheta eto i moeto satvorenie. Samo rozoviqt tik tak lipsva no ste go nabavq dove4era.  :danceg:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: silviya91 в септември 06, 2016, 18:32:15
Просто  :bravo: Nijolovateddy !! Много ми хареса !! С радост бих приела да съм шаферка с такава покана ! Много добре си го измислила и с розовия тик-так - перфектния завършек ! Сигурна съм чени твоите момичета ще го харесат !


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в септември 06, 2016, 21:48:05
Hubavi dati ste izbrali Mellie  :)
Neznam kak e v Germaniq sas svatbite, i nie sme izvan BG ot poveche ot 10 godini no svatbata darjaxme i dvamata da e v BG, moje bi zashtoto i majat mi e bulgarin, no tuka pri nas do 23 v nai dobriqt sluchai 23:30 i posle trqbva da si xodqt gostite, i personala si gi goni i teb vkluchitelno, nqma koi da ti stoi do 1-2 prez noshta da te obslujva. Nqkak si po veselo si e v BG, kakto kazva Silviya91 i pochivka ste si napravim s priqtelite v BG, no i negovite rodnini izcqlo jiveqt v BG i nqma kak da gi karame nasam.  *THUMBS*

Олеее скука там при вас! Тук не е така, но разбира се всичко си има цена... дай да се видим в темата организиране на сватбата от чужбина, за да не отегчаваме и разводняваме темата тука...

 А твоето творение е направо невероятно! Браво! Талант!


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в септември 06, 2016, 22:46:49
Blagodarq vi momicheta  :danceg: za sega samo ednata shaferka e poluchila podaraka do kraq na sedmicata mislq che ste pokanq i drygite dve ot tuk. A za dvete ot BG dogodina za sajelenie che cenite na koletite sa  ohmy.
Ste chakam da pusnete snimki na roklite kato reshite  :DANCE:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: silviya91 в декември 08, 2016, 22:17:53
Голяма драма с моите шаферки .. Оказа се е въобще не могат да се разберат какво искат .
По план ще имам 4 шаферки - колкото повече -толкова повече проблеми хахаах :) ! Това са ми най-близките приятелки и те по между си по принцип не са супер близки ,но кажи -речи се познават! Отдавна бях казала да отидат да мерят някъде рокли и после да си направят чат да обсъждат - 2 са от Варна , 2 в София, да пращат снимки и да обсъждат ... Колкото аз отидох толкова и те ,нормално всяка си има нейните неща и май на никой не му беше до шаферски рокли .
Използвах момента ,в който бях в София ( една от шаферките от Варна също беше там ,та идеално ) бяхме гледали рокли на мегз и ги помолих да отидем да пробваме ,за да видим как ще са.
Отидохме ... Роклите и качеството не са нищо особено на скромната цена от 36 лв си е направо Уааау  :girlhide: . Няма как да покрия и техните рокли и затова ми е неудобно да искам да дават много пари за рокля ,която ще сложат един път пък и от това ,което виждам съм напълно права ,защото май и те не искат или по точно са разделени 2 на 2 .. естествено всеки си знае ...дори и не съм помислила да упрекна някой или да се разсърдя защо това или онова ...
Но кофтито е че тези които искат по-скъпи рокли не искат и да погледнат тези то мегз и въобще става много голяма лудница ... Накрая аз се чувствам по средата и виновна че не мога да помогна с нищо.
Но им казах ако не се разберат няма да са облечени като шаферки и готово , не искам излишни драми .Идеята ми за шаферките бе да откроя най -най - най близките си приятелки и да ги накарам да разберат и да почувстват колко са специални те за мен , а накрая май ще се изпокарат и ще се гледат на кръв на сватбата  *crazy* мисля че сбърках малко с тези шаферки ..                             


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в декември 10, 2016, 23:21:22
Силвия? ами остави ги да си решат сами кой как да у облечен. Толкова стрес имаш покрай организацията, пусни го това да пътува! По скоро им определи задължения! Кой ще държи букета като ти пречи, кой ще се грижи за чантата ти, ей такива неща...


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: silviya91 в декември 11, 2016, 00:48:38
Мели ами май от там идва проблема че ги оставих сами да си решават ... За сега стреса ми покрай сватбата са шаферките ... Но след като си казах всичко тук предния ден май ми олекна  :[ и за това им казах и още предната седмица както искате така идвайте като не можете да се разберете само не ме поставяйте между чука и наковлнята че  P-( !! Да са ми живи и здрави и дано това да са ми единствените кахъри !


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: kmilewa в декември 12, 2016, 13:18:46
При положение, че те трябва да си плащат за роклята съвсем нормално е да не могат (да не искат) да се разберат :)

Ако ти плащаш веднага щеше да ги строиш и да се свърши работа. Но ако те си поемат разноските са много рядко случаите, в които повече от 2 девойки на едно място, които не са близки, да вземат общо решение за благото на трета, независимо, че тя е булка и те я обичат и искат да е щастлива...

Не се притеснявай. Шаферките не са толкова важни по сватбите. Аз например нямах. Ако пак трябва да се женят, пак ще взема същото решение - да нямам :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: sunny_s в декември 12, 2016, 13:22:51
Аз нямах шаферки, но незнайно как най-близките ми приятелки без да се наговарят бяха облечени в един цвят   :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: panda_m в януари 17, 2017, 21:47:57
milady ти не искаш да са нито обвързани, нито сгодени, нито омъжени ли?
И аз отначало не исках да са омъжени ОБАЧЕ никъде не пише, че не трябва и мисля да си запазя първоначалната идея за момичетата. Едната се омъжи преди 3 сед.,но ще си я запазя като идея, защото шаферките са за да помагат на булката. Сестра ми категорично ми отказа да ми бъде шаферка, защото не искала да носи лилаво  *crazy*, и сега се колебая за 3 съм сигурна, макар, че за едната чакам да обсъдя идеята с моя човек да я превърнем в кръстница, но все още не сме стигнали до избора на кръстниците.
Като цяло ще са 3 или 4 + една малка сладурка на 8 години, която мисля да върви пред мен на открития ритуал и да хвърля розови листенца (все пак ще сме в Казанлък  @}->-- )


Здравей,
искам да те питам откъде намери роклите на шаферките ти и може ли снимки, тъй като и моята сватба ще е лилава и в момента събирам идеи?
Мерси предварително!


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в март 27, 2017, 22:01:03
Както обещах в другата темичка, ето роклите на мойте шаферки (на 2 и 7 годинки).

Като обща визия ето това им е стила, взела съм им също и наметки такива за вечерта ако захлади

(http://chicandstylishweddings.com/wp-content/uploads/2014/06/monsoon-flower-girl-dresses-white.jpg)

ета и самата рокля на каката, на мялката мушмурочка е почти същата, но без цветето

(http://i66.tinypic.com/2hyvxvk.png)

И мисля ето този тип обувки да им взема, но трябва да намеря подходящ цвят

(http://i.ebayimg.com/00/s/Njk2WDEwOTI=/z/PKsAAMXQNo5TYiWY/$_3.JPG)
 Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Bube в март 27, 2017, 22:29:05
Прекрасни са  *THUMBS* Не знаех, че и за малките така изпипват роклите! Чудесен стил, много нежни. Момичетата ти ще бъдат направо принцеси! Обувките са много подходящи също :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в март 27, 2017, 22:40:30
Прекрасни са  *THUMBS* Не знаех, че и за малките така изпипват роклите! Чудесен стил, много нежни. Момичетата ти ще бъдат направо принцеси! Обувките са много подходящи също :)

Благодаря! Наистина много красиви неща има за дечицата! Аз се замислям дали да не им взема и по една резервна рокля, друго моделче, защото те със сигурност ще се наклепат за нула време. Ние щи гледаме всичко да е много експедитивно, защото а
от 50 човека над 10 ще са деца, а дечицата бързо се отегчават и уморяват. Ако успеят мойте да издържат чисти и спретнати до фото сесията, ще съм доволна!


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: alexandrova_90 в март 28, 2017, 07:09:42
Страхотни са роклите  O_O *INLOVE* Представям си ги, малки принцеси  :bravo:Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: barni в март 28, 2017, 09:16:44
Прекрасни са роклите и много се връзват и с твоята, Мели!  :chee:


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Mellie в март 28, 2017, 21:21:54
Много благодаря, момичета! И аз мисля, че ще са.много сладки малките госпожици!


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: kamiy в октомври 20, 2017, 14:15:14
Аз няма да имам шаферки, ако е малка сватбата нужни ли са ми?  ohmy


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в октомври 20, 2017, 20:13:53
kamiy това е абсолютно твое решение дали имаш момичета с които искаш да споделиш този момент или ще се чустваш по- добре да сте само ти и младоженеца.  :)


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: optimeon в януари 26, 2018, 11:55:03
Кой е най-подходящият цвят за шаферските рокли


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: Nijolovateddy в януари 26, 2018, 17:15:53
Здрасти optimeon  :)

Не мисля че има строго подходящи и неподходящи цветове за шаферки. По-скоро повечето булки избират цвета на сватбата и от там се ражда и цвета на роклите на шаферките. И пак не е задължително да са същия като украсата може да са друг цвят който да допълва украсата на сватбата.


Титла: Re:ШАФЕРКАТА!!! ЧАСТ 5
Публикувано от: drehi_online в юли 29, 2018, 17:48:41
Розовото е много подходящо за шаферки на сватба, както и за кумата
Ето подходяща рокля за шаферка
https://www.drehi-online.net/damski-oficialni-rokli/balna-roklya-ot-dantela