Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Приготовления за сватбения ден => Организация на сватбата => Темата е започната от: gucci в януари 15, 2014, 07:56:57Титла: Видеооператори - част 2
Публикувано от: gucci в януари 15, 2014, 07:56:57
Видеооператори- част 2 (http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,28097.0.html)

В темата се пише само за взаимопомощ.

Не се водят професионални спорове за цени обслужване и т.н.
Доказана саморекламата от несъществуващи булки ще се санкционира с публично порицание.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Shide в януари 19, 2014, 00:27:42
Ние доста се чудихме кой да изберем. Страхотно много харесвам работата на Петя от Пефо студио, бяхме се насочили към нея, но се оказа, че е ангажирана, а и не е никак евтино. След това говорихме с Краси Ламбов, който прави изключителни клипове, просто. Човекът не е шофьор и няма как да дойде с автобус, та и той отпадна като вариант. След това решихме да наемем Волг Вижън, капарирахме ги. Това се случва август 2013. Тази година, обаче, диджея, който наехме ни насочи вниманието към една друга фирма, с която поговорихме надълго и широко за всичко около сватбата, техниката, осветлението, разликата при снимането с камера и DSLR и т.н. Отказахме се от Волг Вижън и наехме тях. И момичето, с което говорихме много ни допадна. Става дума за Ана от Виктор Попов Филм Къмпани. Някой ползвал ли ги е? Харесвам клиповете им, но ще се радвам и на мнения от вече използвали услугите им булки. Благодаря!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: milenkata в януари 27, 2014, 17:12:11
Здравейтеее,

аз съм малко нова като регистрация, но мога да кажа че отдавна Ви следя. Не се бях регистрирала по разбираеми досега причини, но ето че и на мен ми се случи и сватбата ми предстои!

В отговор на  Shide  - навремето  (2006г.) Виктор Попов снима сватбата на баща ми за втория му брак, а наскоро снимаха и кръщетенето на малкия ми брат.

Едно ще ти кажа за тях - те са ми първия избор! Страхотни професионалисти са! Баща ми е завършил оптика, а и е доста претенциозен, но тези хора си знаят работата! Даже днес им изпратих запитване, за да ми калкулират цена..

Препоръчвам ги на 100% и тях и фотографите им!

Но ... все пак... може и да са ми първия избор, но ми трябват резервни варианти. Доста се рових във форума, но това което не разбирам е логичният въпрос - фотографът и видеооператорът не трябва ли да са от една фирма? Защото досега винаги излизат по отделно, пък на мен ми се иска да са от едно място...

Дайте някакви резервни варианти моля.... :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: stoyanov в януари 27, 2014, 18:11:47
milenkata, здравей! Не е задължително фотографът и операторът да са от една фирма. Може да си ги наемеш отделно, но ако имаш добра оферта от дадено студио за комплексна услуга (фото и видео), може да се възползваш. В София има много професионалисти, които са на ниво, така че може спокойно да си избереш.
Успех в избора на екип за заснемане! :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: milenkata в януари 28, 2014, 09:54:09
Stoyanov, благодаря за отговора... и все пак не е ли по - трудно за самите професионалисти да се координират ако не са работили заедно?

Все пак .. дайте други идеи за видеооператори? кои бихте препоръчали?


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: blackisback в януари 28, 2014, 09:58:39
Ние ще сме без видео, но от форума знам, че Матушев е един от фаворитите.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: milenkata в февруари 11, 2014, 19:21:39
В отговор на предходния ми пост.... Оказа се че от Виктор Попов нямат фотографи, а работят с няколко фирми... моля за извинение за неточната информация...

Иначе срещата мина сравнително добре, много ми харесват клиповете им, знам на какво са способни, но някак си не ги усетих моите хора.... знам ли.. има време


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: djdimi в февруари 12, 2014, 13:22:06
... и все пак не е ли по - трудно за самите професионалисти да се координират ако не са работили заедно?

...
По-трудно е, разбира се, особено ако нямат достатъчно разбираем и ясен предварителен сценарий, може и да си пречат дори...понякога нарочно :) От друга страна, ако ги усещате като "вашите хора" , щом са професионалисти ще се справят. И в най-добре реализираната по високи технически и естетически стандарти видео и фото продукция винаги могат да се намерят кусури.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: milenkata в февруари 12, 2014, 13:52:05
Принципно си прав... затова сега си отсеях няколко оператора и няколко фотографа...

Първо ще видя тези, които работят заедно, пък ако не успея да ги намеря в комбина ще се наложи да се разберат, дори никога да не са работили заедно... е да се надяваме че ще успея да намеря каквото търся без да се налага да рискувам толкова ... :)

Ще пиша като ми минат срещите с набелязаните хора и ще кажа какви са ми впечатленията :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: vileto_971 в февруари 12, 2014, 22:00:15
Ние избрахме "100 усмивки" за наш видеооператор. Не сме се срещали все още. Намерих ги през интернет, понеже не сме в страната и ще имаме малко време за организация на място. Решихме да рискуваме с тях. Ако някои има впечатления ще се радвам да ги чуя...Не че ще изберем нещо друго, просто за да се настроя, какво да очаквам като продукция  =]


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: stasynka в февруари 20, 2014, 11:24:22
Момичета, ние се доверихме на "ВидеоЗани" с оператор Димитър Зангаров и не съжаряваме дори за миг, страхотно видео направи, просто нямам думи.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Sunshine87 в февруари 20, 2014, 13:21:03
Аз съм запазила Краси и Ники от Видеоклип, Пловдив ( дит)....след над 50 изгледани филми...


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: kareliaa в март 03, 2014, 10:59:43
Ние също избрахме филмова къща Виктор Попов, грабнаха ни на изложението и други изобщо не сме търсили. Надявам се не сме сгрешили в избора си.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Blomma в март 05, 2014, 19:45:53
Аз въобще не исках видео, но се влюбих в работата на Рefostudio. За съжаление, като всяко хубаво нещо са доста скъпи, а и заети на нашата дата. И сега търся варианти. Вече съм навита по някакъв начин за видео. Познавате ли студио от техния клас в София?

Другият ми вариант е за нещо по–обикновено на доста по–разумна цена. Някой ползвал ли е услугите на Тони Димитров от 100usmivki или Димитър Димитров studioedno? Горе долу харесвам видеата им и цените ми изглеждат ок.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Shaiya в март 05, 2014, 20:12:10
И ние мислихме за Тони Димитров от 100usmivki. Някой ползвал ли го е? Искаме човек който не просто да снима, а да преживее събитието с нас, да не му е безразлично и тъпо. (защото съм виждала и такива, все едно нямат търпение да свърши и да си ходят)  :no:


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Blomma в март 05, 2014, 21:04:44
За мен не е учудващо, ако някой път са отегчени, но ако са професионалисти не трябва да им личи.  :)
И въпреки това и на мен се иска да има настроение както в гостите, така и в наетите екипи, но да видим...  


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: futuremissis в март 07, 2014, 18:15:00
Здравейте, знам че не е точното място но темата за фотографи е заключена затова и пиша тук. Някой да сподели мнения за фотографа Симон Вартерян, и ако някой се е възползвал  от услугите му да ми каже мнение? :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Shaiya в март 07, 2014, 18:39:44
Здравейте, знам че не е точното място но темата за фотографи е заключена затова и пиша тук. Някой да сподели мнения за фотографа Симон Вартерян, и ако някой се е възползвал  от услугите му да ми каже мнение? :)
До колкото съм чувала, прави доста разчупени снимки, доста различни от другите фотографи. Иначе бил голям професионалист, стига да ти хареса стилът му.  :good_luck:


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: gerinceto_gm в март 07, 2014, 19:00:25
Здравейте, и от мен на всички прекрасни дами от този изключително полезен форум.

Следя от известно време всички дискусии, но едва днес реших и аз да се регистрирам.  :)
Да се похваля, нашата сватба ще е на 21 септември и още 10 дена след изненадващото предложение за брак, аз вече се бях спряла на видеоператор, а именно Илиян Матушев. Разгледах обстойно сайта му и реших - Той ще да е.

Писах му е-майл, за да съм сигурна, че е свободен и се уговорихме да се видим "на по кафе", за да се опознаем и да поговорим. Е, с ръка на сърцето мога да кажа, че съм очарована.
Пихме кафе тримата около 2 часа и той ни помогна много и в избора на ресторант, понеже все още не се бяхме спрели конкретно на някой, а бяхме извадили списък.

Извинявам се, ако поста ми стана прекалено дълъг, но просто исках да споделя с вас радостта си.

П.С. Дано да съм толкова очарована и от крайния резултат


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Shaiya в март 07, 2014, 19:10:23
Добре дошла  :welcome-2: :welcome: И ние го гледахме, но ни се видя скъп, цените му варират от 850 лв. (съвсем семпъл пакет)  до 1950 лв. Не съм сигурна дали е чак толкова добър за тези цени... Но явно те е очаровал, може би си струва.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: gerinceto_gm в март 07, 2014, 19:50:25
Благодаря, за посрещането.

Ами, да, наистина е малко скъп, но се решихме. Знаеш ли, какво разправя на всички моят сладурко: "Аз може да не присъствам на сватбата, но видеото и фотото ще ги викне. Те са задължителни" :) Просто така се шегува с моето бързане да изберем фотограф и видеооператор


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: crazynelly в март 08, 2014, 03:21:59
Добре дошла  :welcome-2: :welcome: И ние го гледахме, но ни се видя скъп, цените му варират от 850 лв. (съвсем семпъл пакет)  до 1950 лв. Не съм сигурна дали е чак толкова добър за тези цени... Но явно те е очаровал, може би си струва.
Ако имах възможност да го наема -веднага щях да го направя. За съжаление е зает вече на моята дата.
За мен той е най-добрият в България! Аз се отказах да имам видео. Просто никой не ми харесва колкото него и няма смисъл да давам излишни пари за други,ако не ми харесва видеото им.Нека никой да не ми се обижда. Не го казвам с такава цел.Не казвам че няма и други добри. Просто аз съм си харесала само един.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: DjNick Mc в март 19, 2014, 13:57:42
Младоженци и колеги !!!! Важно !!!
Пазете се от видео оператора  Ивайло Георгиев !!!

Безскрупулен човек, който завлича както младоженците, така и колегите - независимо дали са пари или техника, дали е обещал услуга или нещо друго да извърши - Не връща и не получавате нито пари, нито услуга, нито техника взета на заем от колеги.

За подобни индивиди трябва да се знае от всички и да имат представа ако го срещнат случайно !!!
Нито парите ще си получите обратно нито видео материала от събитието!!!
Прави договори с фалшиви данни, така че не може и да го откриете после!!!

Ето това на снимката е въпросния човек !!!
Ако някоя агенция ви го предложи като видео оператор - бягайте много бързо !!!!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: milenuity в март 19, 2014, 15:59:42
Ако имах възможност да го наема -веднага щях да го направя. За съжаление е зает вече на моята дата.
За мен той е най-добрият в България! Аз се отказах да имам видео. Просто никой не ми харесва колкото него и няма смисъл да давам излишни пари за други,ако не ми харесва видеото им.Нека никой да не ми се обижда. Не го казвам с такава цел.Не казвам че няма и други добри. Просто аз съм си харесала само един.

Нели, видеото е много ценен спомен. За мен снимките бяха най-важното, но като гледаш видеото, то ти дава не по-малко невероятни емоции - та дори и в много случай е по-готино. Помисли си добре - Илиян е страхотен (ние бяхме с него), но има и други, които няма да те разочароват.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Desislava в март 19, 2014, 16:00:43

Да се похваля, нашата сватба ще е на 21 септември и още 10 дена след изненадващото предложение за брак, аз вече се бях спряла на видеоператор, а именно Илиян Матушев. Разгледах обстойно сайта му и реших - Той ще да е.

 :bravo: историята е много сходна с нашата, аз също бях убедена, че искам точно него, но моят приятел не искаше да има видео, защото когато бил кум, оператора не заснел кумската му реч (груба грешка), все пак съгласи се да се видим, след няколко изгледани клипчета от сайта му.
Та видяхме се с Илиян на кафе, говорихме си доста, не само за сватбата...и се оказа, че сме на една вълна, той е много свеж и позитивен човек и изведнъж, моят приятел каза "Ти си човека, какво капаро трябва да дадем" аз колкото бях изненадана, толкова и радостна :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: milenkata в март 19, 2014, 16:08:21
Ние в крайна сметка си се спряхме на филмова къща Виктор Попов - по-точно на Ани Попова.
Аз я познавам от преди (баща ми се ожени повторно преди няколко години, и тя засне неговата сватба), много готин и позитивен човек е. Два пъти се видяхме, единият бяхме аз и кумата, а на втория дойде и мъжО.

И двамата се влюбихме в работата и, изгледахме 2 цели сватбени филма, отговори ни на всички  въпроси, даде ни и друга много ценна информация относно подготовката, ресторанта и тн. и в крайна сметка тя ще да е. А и тя ме насочи към Гого Кехайов за фотограф. Двамата са работили задно , познават се, координират се и след всичко изговорено те са нашите хора. :bravo:Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: crazynelly в март 19, 2014, 16:09:16
Нели, видеото е много ценен спомен. За мен снимките бяха най-важното, но като гледаш видеото, то ти дава не по-малко невероятни емоции - та дори и в много случай е по-готино. Помисли си добре - Илиян е страхотен (ние бяхме с него), но има и други, които няма да те разочароват.
Ми да така е права си. За това няколко деня след като написах този пост си помислих и реших да потърся пак. Попаднах на няколко свободни и от тях харесах един. Няма да споменавам имена,ако някой се интересува може да ми пише на лично.Все пак не е това,което пръвоначално харесах,но пак ще имам поне хубавите моменти от сватбата и ще мога да ги гледам с близките си.   :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: galia1m в юни 24, 2014, 23:15:20
Здравейте,
Моята сватба е на 20-ти юли, съвсем скоро в Плевен, а имам чувството,че времето ми се изплъзна и имам още куп неща. Нямам още оператор и фотограф. Ако някой може да ми препоръча качествени хора, на достъпни цени, ще съм благодарна


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: palachinka в август 12, 2014, 13:01:28
Препоръчвам Христо Лазаров от Haldigital97  :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: vstambolska в август 14, 2014, 06:50:35
Здравейте!Някой може ли да ми даде мнение за Филипов? :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: mariola85 в август 14, 2014, 08:01:50
Ние бяхме с Филипов, с най семплия пакет, мисля че беше около 450 лв. Обслужването е много добро, качеството отговаря на цената. Ако искаш мога на лични да ти изпратя трейлъра. Самото видео е много добре монитирано няма дълги и скучни моменти (виещи се безкрайни кадри от хорА) Не е нищо уау но е добре, ние сме доволни  :girl_wink:


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Selena_ в август 26, 2014, 19:03:26
Здравейте! Някой запознат ли е за тази нова услуга при видеозаснемането, при която камерата е на едно хеликоптерче (или поне нещо подобно) и снима отвисоко, а операторът го управлява от пулт. Как точно се нарича и кои фирми в България предлагат тази услуга?


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в август 26, 2014, 19:11:52
Хеликоптерчето е екстра. Има смисъл, само ако е в комплект с наземно видеозаснемане. Обикновено се работи в екип от няколко човека. Има смисъл ако екипа е професионален и има опит. Ако ще го управлява любител, по-добре без него.Има няколко стотин хеликопретчета в употреба и не повече от 5 сериозни фирми с опит в цяла БГ.Услугата е доста скъпа, познавам такива колеги. Инфо на ЛС, важно е и за кой град става въпрос.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Sisely83 в септември 09, 2014, 15:00:43
Здравейте, и от мен на всички прекрасни дами от този изключително полезен форум.

Следя от известно време всички дискусии, но едва днес реших и аз да се регистрирам.  :)
Да се похваля, нашата сватба ще е на 21 септември и още 10 дена след изненадващото предложение за брак, аз вече се бях спряла на видеоператор, а именно Илиян Матушев. Разгледах обстойно сайта му и реших - Той ще да е.

Писах му е-майл, за да съм сигурна, че е свободен и се уговорихме да се видим "на по кафе", за да се опознаем и да поговорим. Е, с ръка на сърцето мога да кажа, че съм очарована.
Пихме кафе тримата около 2 часа и той ни помогна много и в избора на ресторант, понеже все още не се бяхме спрели конкретно на някой, а бяхме извадили списък.

Извинявам се, ако поста ми стана прекалено дълъг, но просто исках да споделя с вас радостта си.

П.С. Дано да съм толкова очарована и от крайния резултат

Много се радвам на поста ти, защото и моят избор е Илиян Матушев. Пиша моят, защото аз избирах видеографа, фотографа, DJ-ят.
Фотограф-Васил Николов
DJ-Стоян Петров
За мен снимките и видеото са нещото, което ти остава от този ден завинаги и затова в това перо не пестя и не правя компромиси.
Надявам се да останем доволни :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: marrie в септември 19, 2014, 17:51:35
А може ли да ми кажете каква е разликата между видеозаснемане с DSLR фотоапарат и с друга камера? Не се ли губи от време на време фокусът с DSLR? От видео нищо не разбирам и се обърках. Не знам какво да търся...
Мерси предварително за обяснението @}->--


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в септември 19, 2014, 18:35:41
Темата е много дълга, разликата между двете технологии е много голяма. Когато си изберете видеооператор, помолете го да ви обясни и покаже разликите.Поискайте да прегледате цял филм, като краен продукт. Ако е професионалист ще ви обясни и ще разберете, ако е аматьор ще ви разказва цял ден и нищо няма да ви стане ясно :) .Една от основните разлики е че с фотоапарат не може да се направи цял филм, прави се съкратен, както и клипчета с уникална кино визия. С Камерата може да се направи цял добре подреден репортаж на събитието, без липсващи моменти. Втората разлика  е в цената. За добре свършена работа видео ХД при камерите е около 1000+, при ДСЛР е около 2000+ и нагоре.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: AIVEN в септември 23, 2014, 13:47:13
 Какво ли не измислиха вече. Евала за идеите, дано са печеливши.  На мен лично не ми се струва разумно да се инвестира в тази идея. Крайния резултат е просто една различна гледна точка, която не променя много крайния продукт. Почти същия резултат може да се постигне, с помощта на статив, чрез който да се повдигне камера на 2-3м. над главите на хората. С малко изобретателност и риболовен телескоп може да се осигури картина и от 8-9м. височина. Разбира се има разлика от това да бъде заснета сватбата от хиликоптер на открито но тук вече не говорим за качество и професионализъм на заснетия материал а за демонстрация на възможности. Препоръчвам горещо тази услуга на онези които искат да демонстрират финансово благосъстояние. Аз лично бих заложил на една друга услуга, която е по-евтина и определено ползите от нея са повече. Сава дума за излъчване на сватбата в реално време в интернет пространството. Така всички баби, дядовци, роднини, близки и приятели, които не присъстват ще могат да се насладят на тържеството по случай вашата сватба.
 *THUMBS* *THUMBS* *THUMBS*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Alichka в септември 23, 2014, 13:53:41
AIVEN, ти ми припомни - на последната сватба ди джеят направи връзка с една от роднините на булката през скайп. Разбира се нещата бяха организирани с помощта на роднини. В реално време беше много мил поздрав и страхотен жест! Ние също получихме подобен поздрав на нашата сватба от мои близки в чужбина, било то и само по телефона *THUMBS* Определено не го очаквах и беше уникална изненада!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: AIVEN в септември 23, 2014, 14:09:59
AIVEN, ти ми припомни - на последната сватба ди джеят направи връзка с една от роднините на булката през скайп. Разбира се нещата бяха организирани с помощта на роднини. В реално време беше много мил поздрав и страхотен жест! Ние също получихме подобен поздрав на нашата сватба от мои близки в чужбина, било то и само по телефона *THUMBS* Определено не го очаквах и беше уникална изненада!
Да а аа...Скайп и единия вариант но повярвай ми има много по-големи възвожнжсти за осъществяването на тази идея. Как си представяш - седят си в къщи цяло семейство и гледат вашата сватба на собствения си телевизор, в хола при това в реално време!? Могат да избират от различни гледни точки, както от камерата на оператора, така също и от различни други камери поставени на различни места в ресторанта. За съжаление все още тази услуга е доста скъпа и за това се надявам да предизвикам интерес сред видео операторите, за да яразвият, така че да стане по-достъпна.
 *THUMBS* *THUMBS* *THUMBS*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: AIVEN в септември 24, 2014, 15:39:59
Пачоране,
Аз мисля, че нямаше нужда да се обиждаме в ефир. Ако си ми ядосан нещо можеше и на лични. Нямам никакво намерение да се карам точно с теб и приемам извинението ти за резкия тон.
Колкото до останалото, мисля че няколко камери от тези, които си слагат скиорите и парашутистите на каските не струват стотици хиляди. Само давам идея пък вие си преценете. Накрая ще взема да отида на посочените изложения и ще инвестирам аз , ако вие не искате, както направих с някой други услуги в бранша. Техниката се развива непрекъснато и услугите поевтиняват неизбежно. Освен това, до сега не съм имал случай младоженци да ме питат- колко точно хиляди лева струва апарата, с който ще ги снимат. Един добър професионалист, с познания за Фотошоп и апарат от 1000лв. вършат добра работа при  85% от сватбите в БГ. Другите апарати за по 5 000-10 000лв. са излишни в повечето случай и не могат да се изплатят от работа. Това е моето мнение. Липсата на гъвкавост в бизнес решенията водят до излишно високи цени. Цяло лято търся свестен фото-видео екип, за да го включа в пакета сватбени услуги. Или не попадам на свестни хора, или цените са им високи. В последствие разбрах за някой, че снимат на доста по-ниска цена от обявената пред мен но то си е за тях. Аз бях готов да им дам достатъчно работа. Така че не се сърди но всеки си има право на мнение и няма смисъл да се обиждаме. По скоро помисли върху идеята. В момента услугата, за която писах по-горе е на цена 3 000лв. и нагоре. Мисля че може с малко изобретателност да стане и по-евтина, макар и с по-ниско качество. Хората ще го оценят, повярвай ми.  Ако някъде бъркам, съм готов да "изслушам" твоите възражения.
 :) :) :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Svetla_24 в септември 24, 2014, 22:30:40
Направо не знам как взаимно се обиждате  :laugh:
Всеки от наетите подизпълители професионалисти на една сватба трябва да работят заедно. Ето пример от нашата сватба, при рязането на тортата от други двойки от ресторанта бяха предупредили да няма нацапано по килима на пода. Дж съответно по шеговит начин го съобщи и всичко беше точно. Пак при разрязването на торатата на видеото му свършиха батериите на камерата, просто се разбра с Дж някак си и тои малко отложи яденето без ръце от двойките.  8P Всичко стана супер бързо и само ние го разбрахме защото бяхме точно до видеооператора. Защото ако не работеха заедно нямаше да имаме например този момент записан от началото. И може би щеше да имаме разходи по почистване на килима. Това са едни малки примери, за които сега се сещам.
А бъдещата булка по-долу попита за разликата в камерите, защо някои про оператор не й обясни  =]


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: djdimi в септември 25, 2014, 01:14:14
...А бъдещата булка по-долу попита за разликата в камерите, защо някои про оператор не й обясни  =]
"разликата в камерите" не може да се обясни с няколко прости изречения, макар че назад в темите има опити за разясняване на основните видео стандарти и водещите производители на фото и видеокамери...С професионалисти с опит и желание за работа, лесно се работи и е удоволствие, а истинските професионалисти в бранша не са много и си заслужават напълно исканата от тях цена, даже е ниска в сравнение с други страни в EU.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Niki1982 в септември 25, 2014, 11:45:20
Колкото до останалото, мисля че няколко камери от тези, които си слагат скиорите и парашутистите на каските не струват стотици хиляди.
Такава камера за каската (примерно ГоПро) не е без пари, да не говорим за няколко. И освен това повечето от тях нямат май възможност за стрийм в реално време (каквато ти беше идеята).
А иначе, като непрофесионалист и човек, който в момента си търси видеооператор, мога да кажа, че определено техниката си има разлика. Аз например започнах от това, какво искам да получа и се оказа, че наистина хората, които го предлагат са много малко в България. И мен ме шокира цената на повечето, но май ще се плаща. Много ще се радвам, ако може да ми предложите 5-6 видеооператора, работещи с ДСЛР, които правят качествени неща, по възможност на лични, че иначе става лошо. Сватбата ще е околко Бургас, но май в Бургас такива няма.
Освен това, имам и един въпрос. Аз хубаво искам да е с ДСЛР (по обясними причини), но от скромния ми опит с макар и нискобюджетен ДСЛР, знам, че видеото при ДСЛР не е с безкрайна продължителност (и не, не говоря за капацитета на картата с памет) - т.е. поне при моя Д3100 е около 10 минути май. Как ще се справи оператора с този проблем - с два апарата и после добър монтаж или как? Все пак не искам в най-важните моменти да има пропуски.
Благодаря на всички за мненията и съветите :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в септември 25, 2014, 12:20:16
Здравейте  Niki1982. Повдигате един от многото въпроси, поради които темата става необятна и не може да се отговори с 2 реда. С ДСЛР не се снима цял филм. Обикновено колегите които го предлагат изработват кратки филмчета от по 20-30 мин + трейлър. Не можете да имате всички моменти поради факта , който сам сте посочили и ви е добре известен и поради още много такива. Например това , че се снима на ръчни режими, а сватбата е бързодвижещ се и бързопроменящ се репортаж. От там следва , че ще има много изпуснати кадри. Всеки коректен видеооператор би следвало да ви обясни тези неща.Аз се жених преди 2 г и понеже добре знам всичко това, а държах като вас да имам всички моменти се наложи да наема 2 екипа. 2ма видеооператора снимаха с ДСЛР и направиха САМО 20 мин филм и един трейлър, а един колега отделно документира с видеокамера цялото събитие от което имам 3-4 часа материал (който още не съм успял да монтирам, защото и аз като обущаря без обувките). Вечна угодия за съжаление няма, ще трябва да изберете едно от двете :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Niki1982 в септември 25, 2014, 13:02:34
Сериозно ме шокирахте. Аз не съм говорил с никого от видеооператорите досега, но ако трябва да дам 2000+ за 20 мин. видео и отделно сериозна сума за друга камера. И като прибавим и една не малка сума за фотограф. Уау. А казах на бъдещата булка, че може да харчи за каквото поиска, а аз ще имам само една претенция - фотото и видеото :) А сега да я видя : :danceg:


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: AIVEN в септември 25, 2014, 15:31:37
 Колеги, след като на всички е ясно, че не съм професионалист в тази област, не разбирам защо критериите ви са толкова високи към мен. Защо нямам право да пиша тук и да давам идеи? Аз съм човек като всички останали. Давам работа на професионалисти като вас и имам конкретна идея, която споделих и се надявах да я доразвиете или ако е неосъществима да ми обясните защо това е така. Освен нападки аз не виждам много конкретни аргументи срещу моята идея, която всъщност е: Как да направим услугата (излъчване в реално време) по-достъпна за младоженците. Предполагам, че при тази услуга не е необходимо качеството да бъде като това на DVD-то.
:)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в септември 26, 2014, 02:00:31
Сериозно ме шокирахте. Аз не съм говорил с никого от видеооператорите досега, но ако трябва да дам 2000+ за 20 мин. видео и отделно сериозна сума за друга камера. И като прибавим и една не малка сума за фотограф. Уау. А казах на бъдещата булка, че може да харчи за каквото поиска, а аз ще имам само една претенция - фотото и видеото :) А сега да я видя : :danceg:

Изберете си видеооператор и му задайте конкретните въпроси. Поискайте да видите какво дава на клиентите си. Ако се наложи да наемете отделно репортажно обикновено заснемане на вашето събитие, може да изберете от икономичните пакети на някой колега. Там цените са съвсем поносими, обикновено под 800лв.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: AIVEN в септември 26, 2014, 08:21:13
AIVEN идеи не е необходимо да даваш, всичко в идеен план е постигнато отдвна, много отдавна, ти със сигурност не си бил ДЖ тогава.
Именно в това е проблема, че всичко е измислено ОТДАВНА, МНОГО ОТДАВНА. Техниката, възможностите и нагласата на хората към цените са се променили от тогава. Отдавна беше и времето, когато не предлагах други услуги освен озвучаване. Сега обаче моите украси, торти, и т.н. често са в пъти по-евтини от тези на някой колеги, и това не е за сметка на качеството. Има и конкретни причини това да е така. Една от тях е, че освен за собствения си джоб мисля и за този на клиентите.

 
И един въпрос между другото - ти като даваш работа на нас регистриран ли си юредически, плащаш ли данъци  ? Ти ДЖ ли си или ивент мениджър ? В същност какъв си ? ДЖ ?
Едноличен собственик съм на Дружество с ограничена отговорност (ЕООД). Плащам си данъците, по някога и тези на хората които наемам, защото те не искат да си ги платят. Освен че съм сватбен ДЖ се занимавам и с цялостната организация на събитието. Много от нещата ги правя лично аз, колкото и да ти е странно това. Само дето още не съм почнал да снимам. За твоя радост това няма как да стане.:P

Относно излъчването на живо в ефир по телевизия или сайт - ела при мен, аз ще ти кажа кое колко струва та свят ще ти се завие от цифри.
С удоволствие бих дошъл, но предварително знам, че ще ми се завие свят от цифри. Точно в това е проблема- предлагате услуга, която почти никой не използва. Обзалагам се че причината за това е високата цена. Опитвам се да направя нещо, което вие от бранша отдавна трябваше да направите. Или вие не искате или не е възможно. Кое от двете?

Това моето момче не е ДЖ работа ! Не е като да лъжеш клиентите си и да си вдигаш цената.
Тези постотии ще ги подмина. Убеден съм, че когато се запознаем ще ме гледаш право в очите. Не се сърдя защото знам, че мнението ти е изградено спрямо някои от колегите, които наистина заслужават подобно отношение. И двамата сме отдавна в този форум и от постовете ти разбирам, че вероятно си добър професионалист. Пожелавам ти успех през новия сезон. :)

До тук разбрах, че към този момент бранша не е подготвен да отговори на моите въпроси. До някъде получих отговор на някои от тях в лицето на Niki1982, но отговорите бяха от не професионалист и на неразбираем, за мен език. СТРАННО! Надявам се да преосмислите моята идея и да потърсите варианти за поевтиняване на услугата.

Пожелавам успех на всички!
 *THUMBS* *THUMBS* *THUMBS*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Niki1982 в септември 26, 2014, 11:47:03
Аз може би понеже съм развълнуван от предстоящата си сватба и не съм обяснил нещата, както трябва. Но да го обясня по-подробно. Не съм професионалист в сватбената фотография, но като хоби се занимавам с фотография. Първо за коментара ти, че апарат за 1000 лева и добри познания по фотошоп са достатъчни и не са нужни по-скъпи апарати. Това е все едно някой от фотографите да ти каже на теб като ДЖ, че един касетофон, аудио кабел и лаптоп и добри познания по трактор-а са достатъчни. Аз като гледам тук фотографите, те на повечето само единия обектив им е повече от 1000 лева, да не слагаме и светкавици и т.н. (Все пак сватбите не се правят на местата с най-добра светлина на света). Има и пултчета за 200 лева, ама едва ли си с такова.
А иначе сериозно - за видеото на живо имах предвид, че едно ГоПро е с доста ограничени възможности. И просто не мога да си представя, че ще можеш да предложиш на някого качествена продукция на ниска цена. Високата цена не винаги е гарант за качество, но много ниската обикновено е гарант за липса на такова.
А сега от гледна точка на човек на когото му предстои сватба - Защо, по дяволите, ще искам да излъчвам сватбата си на живо? Аз когото съм искал, съм поканил. Това са хората, които искам да са до мен в този ден и да са част от събитието, останалите ако преценя, ще видят трейлъра след няколко седмици. А ако баба ми е толкова възрастна, че да не може да присъства, то едва ли пускането на видеото по интернет ще е от най-лесните задачи за нея. А ако идеята и е, че някой ще и го пусне - Ами не, няма, защото ще пият и танцуват на сватбата ми. Между другото тъй като не винаги се разбират интонации и отношение при интернет комуникацията, искам да кажа, че коментарът ми не трябва да се възприема като лошо отношение или нещо подобно.
И последно - темата е за видеооператорите, а прекалено много се разводни. Предлагам, ако имате идеи и съвети , да ги дадете, ама иначе няма смисъл да се пълни с такива дискусии. Лек ден :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Pachoran в септември 26, 2014, 17:46:50
 AIVEN да се хвалиш, че всичко чрез теб за сватбата е по-евтино е много евтин трик. И ти като ДЖ Младелин си ненаситен и с претенции за големи организаторски способности. Същият е и Пламен Стефанов - фотограф, оператор и ДЖ едновременно. Резултатът е турлю гювеч, ама не прави никакво впечатление на подбраните по-глупавички клиенти.
 Лично аз не се интересувам от евтиното, както и много други клиенти или колеги. Винаги, когато препоръчвам услуга или стока давам най-малко 3 фирми, 3 лица, 3 стоки и пр., но не се водя от цената, а от абсолютно различни критерии. В смисъл никога няма да те препоръчам сам на клиента, а с още най-малко 3-ма колеги и водеща никога не е цената, а начина на работа, интелект, оборудване... Лично за мен не стои на преден план да взема дадена поръчка винаги на 100 %, просто защото бюджета не ми е достатъчен или хората са или с много претенции , а не искат или не могат да платят и пр.
 И понеже темата е за видеооператори искам да кажа на всички младоженци, че понякога не си струва използването на много от предлаганите в тази област услуги, не само заради цената, а заради невъзможност да създадеш стойностен продукт. На пазара има почти всичко, разбира се не в ръцете на ДЖ и сватбени оператори и фотографи. Поради простата причина , че оборудването струва или тръгва като цена, колкото апартамента на един ДЖ в София. Но истината е, че се обезсмисля всичко, ако не е направено като хората с подходящата техника, на подходящото място и време.
 И малко цени накрая примерно за сателитен пренос на тв сигнал от начална точка ресторант до крайна точка сървър за излъчване по интернет на живо. 1 200 лева оборудване за сателитно излъчване, 360 лева на час такса към компанията собственик на спътник, 500 лева оператор с оборудване в ресторанта, 200 лева на час за видеострийминг.... Това са цените и технологията, всички останали опити са смях в залата,,,, от личен опит го казвам. Има и други трикове и технологии, но не си струва да се прилагат - ненадежни са. Няма да сте доволни, ако сте платили за излъчване на живо в нета на сайт, а получавате - нищо или го гледат 20 човека.
 В Испания въздушните снимки са на цена 2 000 евро на час и се правят не в деня на сватбата, а в друг ден, по сценарий и пр....В България се имитира нещо подобно, но не с подходящата техника и в подходящото време. Не защото не може оператора, а защото много рядко някои младоженци са склонни за ефектните въздушни кадри в подходящия ден и място. А и парчки няма..   
 


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в септември 27, 2014, 01:50:21
  :offtopic:
Един добър професионалист, с познания за Фотошоп и апарат от 1000лв. вършат добра работа при  85% от сватбите в БГ. Другите апарати за по 5 000-10 000лв. са излишни в повечето случай и не могат да се изплатят от работа... Цяло лято търся свестен фото-видео екип, за да го включа в пакета сватбени услуги. Или не попадам на свестни хора, или цените са им високи.

Винаги съм уважавал колегите във форума и максимално съм се въздържал от конфронтации, но тука няма как да се сдържа.Нека ние като имаме 2 фотоапарата последен модел за по 12 000лв. (без обективите) да сме балъците и да се чудим как да ги изплатим, пък другите да снимат с техника за 1 000 и малко познания по фотошоп. Давам 10 000 лв. ако ми предоставиш кадри заснети с техника за 1000 и са по-качествени и стойностни от нашите, но ако не успееш............. приготви си и ти толкова :)
Свестен видео-фото екип с ниски цени.................... ако намериш изпрати ги насам, ще ги включа в офертата на моята фирма, време е вече да спра да работя ,защото за 10г останах без очи и нерви :) Даже съм склонен да ти заплатя сериозен хонорар за услугата.

И последно, Колеги, моля ви не разваляйте добрия тон във форума. Ако искате да помагате на хората, бъдете конструктивни, кратки, ясни и точни. Тъкмо се беше успокоила обстановката и пак се намери кой да се изцвъка на метеното. Ако нямате какво да правите не го правете тук! Изберете си друго място, например Gepime.com. :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: marrie в октомври 21, 2014, 13:09:35
 :offtopic: Две страници празни приказки в процес на търсене на нещо конкретно в темата за видео оператори...


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: melita в октомври 22, 2014, 20:51:51
Здравейте,

някой може ли да препоръча видеооператор за гр. Велико Търново?


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: melita в октомври 29, 2014, 10:13:15
Здравейте,

някой ползвал ли е услугите на InFocus Motion Pictures - Видеозаснемане. Ето и сайтът им http://infocus-bg.com/

Ще съм благодарна ако някой може да изкаже мнение за работата им.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: kaminka в ноември 08, 2014, 19:45:26
Здравейте!!!Предстои ми сватба май месец 2015 в гр.Бургас.Вече сме избрали фотограф и ДЖ,но още се лутаме за видеото.Можете ли да ми препоръчате някой искаме да е HD,сумата която сме предвидили като разход е 600 лв.Ще бъда благодарна за всяко едно мнение.Благодаря! *THUMBS* *db*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Pachoran в ноември 08, 2014, 23:40:35
 Бюджет от 600 лв. за HD ? Може, но в Продавалник търсете, там ще намерите безработни или ентусиасти на тази цена.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: IrenaM в ноември 09, 2014, 19:46:49
Здравейте! За нашата сватба през август и по-точно видеозаснемането и, се доверихме на студио Делийски. Самият Петър Делийски нямаше възможност да заснеме сватбения ни ден, затова ни препоръча свой колега. Цялата организация и комуникация преди и след сватбата относно заснемането беше с г-н Делийски, който в последствие обработи видео материала. Всички останаха доволни, най-вече аз, защото аз комуникирах с г-н Делийски. От него получих : професионално отношение, обстойно разясняване на всичко, което искаме да получим, което ще получим и което ще се случи на самия ден и разбира се прекрасно видео, което ще остане за поколенията :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Sunshine87 в ноември 10, 2014, 09:50:20
За 600 лева няма да намерите HD качество. Нас ни снимаха Стдио Видеоклип, Пловдиви сумата беше 800 лева за HD, 600 за стандартно качество... :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: ninsy в декември 06, 2014, 20:21:00
Здравейте! С моя бъдещ съпруг изпитваме големи колебания относно избора на оператор за нашия сватбен ден. Искаме нещо с добро качество и що годе достъпни цени, за момента сме се спрели на Стефан Димиев от Dimiev Studio. Ако някой има впечатления ще се радвам да сподели :) Мерси


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: DjNick Mc в декември 07, 2014, 11:04:37
Здравейте! С моя бъдещ съпруг изпитваме големи колебания относно избора на оператор за нашия сватбен ден. Искаме нещо с добро качество и що годе достъпни цени, за момента сме се спрели на Стефан Димиев от Dimiev Studio. Ако някой има впечатления ще се радвам да сподели :) Мерси
Добър избор !!! :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Anne_Shirley в декември 08, 2014, 22:19:31
Ние се решихме - Филмова къща Виктор Попов са нашите хора  *THUMBS* Много ни допаднаха, а аз съм фен на работата им поне от година и ги следя. Не предполагах, че ще наемем тях, защото не мислех, че можем да си го позволим. Но какво да се прави, веднъж се женим (надявам се  :girlhide:), ако сега не си угодим за такива неща, то кога  @}->-- И двамата сме артистични натури, държим на тези неща и мисля, че ще ни се получат добре нещата с тях.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: melita в декември 09, 2014, 00:44:13
 Здравейте , някой може ли да даде мнение за Краси Йовчев - Велико Търново ( Skvideo Studio)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: agi_1979 в декември 30, 2014, 10:34:38
Здравейте, някой да е ползвал услугите (видео и фото) на 100 усмивки? Някакви впечатления? Предварително благодаря!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: stoyanov в декември 30, 2014, 16:49:18
Здравейте!
Просто с търсачките задавате имената, и ще ви излязат мненията, за който и да е оператор. Ако няма, това не означава, че ще е лош, или няма да се справи. Успех в търсенето на мнения!

Към някои от колегите: Вече е края на годината и се правят раносметки, да си кажа, крайно неприятно и недостойно е да се правят сравнения между различни оператори и фотографи, и да се пускат апели бъдещите младоженци (клиенти) да гледат цели сватби и кой каква техника имал. Щом има клиенти, които са доволни и искат например да ги снима еди кой си, нямате право да се намесвате. Аз също има какво да кажа, но нямам право да обсъждам даден колега, защото нито съм му ползвал услугите, нито имаме нещо общо. Като изтъкнеш недостатъците на другите, няма да "блеснеш"!!! Нека всеки си гледа в неговата паничка! Не желая коментари, защото не визирам никого конкретно.  Благодаря!

Нека Новата 2015-та ви донесе всичко това, за което сте мечтали! За много години!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Sisku в януари 12, 2015, 18:53:13
Здравейте и от мен!
Ще се радвам, ако споделите мнения за видеооператори в гр. Стара Загора. :) Започнахме да търсим, но за сега не сме се спрели на никого.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: melita в януари 13, 2015, 14:56:50
Виждам, че в темата пишат и видеооператори - ще споделите ли за разликата между HD 720p и Full HD 1920/1080 и заслужава ли си допълнителната инвестиция за пакет от Full HD?


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: djdimi в януари 13, 2015, 20:40:46
Виждам, че в темата пишат и видеооператори - ще споделите ли за разликата между HD 720p и Full HD 1920/1080 и заслужава ли си допълнителната инвестиция за пакет от Full HD?

По принцип си заслужава, зависи каква е разликата в парично или друго изражение, защото обикновено се добавят и други екстри към по-скъпите пакети. Щом вашия телевизор може да възпроизвежда Full HD 1920x1080p, нормално е да се възползвате от пълните му възможностите, а и след 10 год. ще може да си го гледате пак с прилично качество на новия си ТВ :)...визирам следващите поколения ТВ, които са с резолюции Super HD , Ultra HD и т.н, а след 20 год. знае ли човек какви ще са резолюциите :)...а сигурни ли сте че видеото ще бъде заснето, обработено и предадено на носител точно с 1080p...


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в януари 14, 2015, 15:44:13
Виждам, че в темата пишат и видеооператори - ще споделите ли за разликата между HD 720p и Full HD 1920/1080 и заслужава ли си допълнителната инвестиция за пакет от Full HD?


Разликата  е много голяма, заслужава си. 720 е с 2 пъти по ниска резолюция, това не е ХД. Това е един преходен стандарт, който се появи преди ХДто.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 14, 2015, 16:17:42
Някакви мнения от http://www.bgfoto.info/ ?


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: prettygirl777 в януари 16, 2015, 22:02:28
Ние бяхме с BGfoto през август 2014 г., като ползвахме и фотограф, и оператор от тях. Като цяло сме доволни от тях - получихме доста добро качество (за нас) на много добра цена. На сайта им има примерни оферти и цени, но могат да ви изготвят и оферта специално за вас, както беше при нас - ние ги наехме само за изнесения ритуал и тържеството в ресторанта (6 часа). Ако имаш още въпроси, с удоволствие ще отговоря.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Alichka в януари 17, 2015, 14:06:23
Имам няколко въпроса към професионалистите тук :)
Наши семейни приятели са се женили в средата на 70-те и имат сватбата на кинолента като за Русь (май така се пише). До колкото знам, лентата е 8 мм, но имало и друг стандарт. Възможно ли е прехвърляне на ДВД? Една и съща ли е процедурата, ако се окаже, че лентата е от другия стандарт? Тук няма претенции за качество. Нямат претенции и за слагане на ефекти. Въпросът в монтажа е да се изрежат кадрите, които с времето може би са изчезнали. Лентата е пускана само веднъж, но предполагам, че от стоене може да се е повредила на места. Интересуват ме цени (прехвърляне + монтаж, както го описах), както и препоръки към кого да се обърна (може и на лични). Аз съм от Пловдив, но не е проблем да се изпратят лентите и до друг град.
Благодаря предварително за всяка информация!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: dreamcometrue88 в януари 19, 2015, 09:16:25
Момичета, препоръчайте ми видеооператор за София, знам, че спрягат Матушев и Виктор Попов като най-добрите, но не съм убедена, че ми се дават толкова много пари за видео, просто не си представям да го гледам повече от веднъж... :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 19, 2015, 09:24:04
Момичета, препоръчайте ми видеооператор за София, знам, че спрягат Матушев и Виктор Попов като най-добрите, но не съм убедена, че ми се дават толкова много пари за видео, просто не си представям да го гледам повече от веднъж... :)

Мой колега ми каза за бг фото , погледни ги цените им са сравнително по-ниски с цитираните студия, но разбира се и качеството е различно. :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в януари 20, 2015, 15:49:18
Момичета, препоръчайте ми видеооператор за София, знам, че спрягат Матушев и Виктор Попов като най-добрите, но не съм убедена, че ми се дават толкова много пари за видео, просто не си представям да го гледам повече от веднъж... :)

Цитираните от теб са добри, но нито най, нито най-скъпите. В София има няколко наистина Най, а цените са им точно 2х или 3х цените на цитираните от вас двама колеги :)

След като не държите на видеото съветвам да изберете колега, който има качествена техника и ще ви направи най-обикновен филм за спомен, без излишни монтажи и други видове висш пилотаж. Също така може да изберете някой орязан пакет с начало например от ритуална зала и по-малко работни часове.Този вид видеозаснемане се предлага от доста колеги и цените са съвсем нормални. За качествено ХД видео например от този тип ще са ви необходими между 500 и 700лв. Между другото с развитието на видеозаснемането у нас вече се предлагат много обширна гама услуги започващи от 500 и достигащи до над 7000лв, което малко обърква клиента. Ако ми остане време зимните месеци бих написал една кратка статия на тема видеозаснемане, за да може да се ориентират по нея бъдещите потребители какво се предлага и какво да избират. иначе накратко с 2 думи. Предлага се обикновено класическо видеозаснемане с видеокамера (което в повечето случаи не е скъпо) или така нареченото Синема визия с фотоарарати (ДСЛР) или един друг клас видеокамери. Второто ако е извършено професионално определено е доста скъпо и е придружено с много сериозен видеомантаж, както е възможно и да се използва много техника - няколко видеооператора, устройства за запис на звук, видеокран, хексакоптери и много други. В първия случай цената е до 1000, във втория за да има смисъл цената е над 2500. Крайния продукт също е различен. При първия обикновено има филм за спомен отразяващ пълно събитието, при втория се изработва треилър или кратък (до 40 мин ) филм, придружен с доста музика и монтаж. За съжаление и в двата стила добрите са твърде малко, за да покрият нужното клиентско търсене. В събота и неделя към заснемането на сватбени тържества се устремява цяла армада от шофьори, охранители, зидаро мазачи и какви ли не още хорица, желаещи да се повеселят малко за ваша сметка и да припечелят някой лев. Повечето от тях снимат с внушителни на външен вид камери, но за съжаление жалки имитации на професионалните модели, закупени за по 1000-2000 долара от съседна Турция или с морално остаряла техника, защото една истинска камера започва от 10 000 без аксесоарите и не е по възможностите на всеки. Именно затова съветвам - не купувайте евтино, купете малко но качествено.Като пример съм дал икономичните 5-7 часове пакети (повечето от колегите разполагат с такива). Ако някой ще ви снима с качеството, с което би заснела сватбата братовчетка ви, защо да плащаме каквото и да било, па макар и 300лв? По добре за 300 купете една малка камера от Технополис и се снимайте сами. С малко упражнения ефекта може да е същия :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в януари 20, 2015, 16:14:55
Имам няколко въпроса към професионалистите тук :)
Наши семейни приятели са се женили в средата на 70-те и имат сватбата на кинолента като за Русь (май така се пише). До колкото знам, лентата е 8 мм, но имало и друг стандарт. Възможно ли е прехвърляне на ДВД?.....................................

Alichka това е сериозен въпрос и за съжаление на много малко места останаха работещи машини за прожектиране на тези ленти (за прехвърляне трябва такава машина). Старите ленти трябва да са съхранявани правилно , защото се чупят лесно и прехвърлянето става много трудно.   Ето една извадка от гугъл:

https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=eF6-VIC-H4aNywOOxILYDg


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Pachoran в януари 20, 2015, 20:36:36
 120 лв на минута е приемливата цена за прехвърляне и обработка на кинолента 8 мм или супер 16 на дигитален носител.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: StoyanL в януари 20, 2015, 20:53:39
Момичета, препоръчайте ми видеооператор за София, знам, че спрягат Матушев и Виктор Попов като най-добрите, но не съм убедена, че ми се дават толкова много пари за видео, просто не си представям да го гледам повече от веднъж... :)

До вчера аз щях да ти препоръчам *http://svatbeno-video-foto-studio.info/* понеже снимаха моята сватба и то доста добре, но точно на финала се издъниха много яко. Снимките и видеото бяха хубави, но ни направиха отвратителен сватбен албум, който за капак чакахме близо два месеца.
Warning! Не ги наемай за нищо на света, само ще ти развалят сватбата!!!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: dreamcometrue88 в януари 21, 2015, 12:06:12
О, определено няма да наема някой посредствен, беизвестен видеооператор, и аз съм се ориентирала към по-базов пакет, но на някой по-известните имена :-)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: milenkata в януари 21, 2015, 13:28:53
dreamcometrue88 тук не опира до известност, опира до възможности и качество на услугата , което търсиш. Понякога някой "неизвестен" оператор, може да работи с достатъчно добра техника и да пресъздаде сватбените моменти точно по начина , по който ти си представяш и да бъде идеален за теб, а друг  "мега известен" да не отговаря на критерийте ти...

Не гледай само имената   ;)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в януари 21, 2015, 17:34:46
Правилно, гледай работата. За имената няма да споря, но не може да се отрече, че ако искате сигурност си трябва опит. Аз например пазя първите си филми от преди 12 години и знам колко трагично изглеждат (казвам го , защото един път получих въпрос от булка - вие защо подценявате новаците). В която и да е сфера не бих се доверил на човек без опит и стаж, човек който не е достатъчно в час с нещата. Относно видеото е много трудно с портфолио в интернет, много често е доста нереално. Трябва да се погледнат извадки от реален филм, от краен продукт.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: dreamcometrue88 в януари 21, 2015, 19:35:12
Ами смятам, че известните имат повече опит и все пак реални хора могат да дадат истинско мнение за тях. Силно ме съмнява, че някой, когото никой не е чувал като име, прави стойностни и качествени неща, но никой още не е разбрал за тях :-))) Но иначе и другото е вярно, че не трябва сляпо да се доверяваш на нечия слава :-)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: mirindi4ka в март 05, 2015, 13:25:24
Здравейте!
Нова съм във форума ,но от доста време чета по темите за мнения и информация!
Понеже темата за фотографите е затворена , а исках да попитам за 2ма фотографи,който има наблюдение и мнение,може и на лични да ми пише!
Става въпрос за Георги Вачев и Иван Банчев!
Благодаря предварително!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: alexandrova_90 в март 05, 2015, 13:27:49
Гледала си старата тема - http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,36094.0.html


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: elicadimitrova90 в май 25, 2015, 13:56:25
Здравейте скъпи бъдещи булки, пиша в темата относно фотографите, защото фотографът е едно от най-важните неща на сватбата!!! Все пак след като сватбата мине, нашата беше на 2ри май 2015г., освен хубавите спомени остават само снимките и видеото!!! Всяка булка минала по този път знае как целия ден минава като един миг и пое на мен ми се губеха доста моменти!!! Точно затова пиша тук за да похваля нашия  фотограф от когото съм много много доволна, казва се Наско Куртев и е от Сливен, скоро разбрах че пътува и в други градове да снима, цените му според мен са адекватни за услугите и качеството което предлага!!!! Фотографът е много добър според мен с добра техника, а приятелката му която му помага е и гримьорка.
Ето линк към наше кратко видео направено от фотографа smile
http://vbox7.com/play:dee9993509&start=3


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: magdalenka в юни 13, 2015, 19:46:45
Здравейте. Предстои ми сватба, но бюджета е силно ограничен. Възможно ли е да се намери прилично видеозаснемане на по-скромна цена. Под скромна имам в предвид до 400лв.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: vesela_baby в юни 13, 2015, 20:18:14
Здравейте - и аз съм пред дилема. Сватбата ми ще е напролет, но вече се оглеждам, защото добрите фотографи и видео оператори ги наемат отрано. Бях на сватба наскоро на моя приятелка в Бургас и останах впечатлена от видео трейлъра на сватбата,  сега чакам да видя повече. Останах с впечатление, че човека не взима скъпо, ама на нея май са и направили някакво намаление - каза че самото видеозаснемане и е струвало  400 лв! Ако някой се интересува ще пусна линк с трейлъра на лично. Ако имате препоръки за район Пазарджик и Пловдив - пишете


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: ManuelaAB в юни 13, 2015, 21:08:35
magdalenka не знам дали ще съм ти много полезна по темата, защото ММ се занимаваше с търсенето на фото и видео, но това което мога да ти кажа със сигурност е, че най-добре, ако са екип... много по изгодно е да наемеш екип, който си работи заедно и ще ти предложи пакетна цена за 2те услуги, отколкото да търсиш фото и видео поотделно.. разликата в цената е фрапираща (поне по мои наблюдения).


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: vesela_baby в юни 14, 2015, 07:32:32
Каква е разликата в цената?


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: magdalenka в юни 14, 2015, 08:39:50
Фотото ще ми бъде сватбен подарък. За това търся само видео.
vesela_baby Бургас ми се пада малко далечко.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Koliin в юни 14, 2015, 08:56:50
И аз си търся видео за сватбата ни след 2 месеца. Тук,за разлика с фотото, доста несериозно действам в търсенето на такъв оператор  :(


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Niki1982 в юни 16, 2015, 13:53:20


Здравейте. Предстои ми сватба, но бюджета е силно ограничен. Възможно ли е да се намери прилично видеозаснемане на по-скромна цена. Под скромна имам в предвид до 400лв.

Много зависи какво разбираш под прилично. На мен фотографията например ми е хоби и не мога да си намеря прилично и за 3000 дори :D :D :D Шегата на страна, но разгледай какво предлагат, повечето качват клипове в интернет. До 400 е възможно да се намери нещо, но не очаквай чудеса (може би само от храброст).


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: magdalenka в юни 18, 2015, 13:22:41
Доста се порових из мрежата. Наистина предлагането е предимно на пакетна услуга заедно с фото.
За сега съм намерила само 1 оферта която ме устройва. Имам още малко време за търсене и ще трябва да избера нещо все пак. Някой ползвал ли е услугите на Vass'G Studio да сподели мнение как се справят.
Тук имат страничка http://vass1976.blogspot.com/. Клиповете които са сложили там ми харесват и цената ме устройва горе долу.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Koliin в юни 19, 2015, 08:45:01
Не виждам къде са обявени цените?


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: magdalenka в юни 19, 2015, 10:22:18
Питах по телефона. Казаха ми 430 лв като се заснемало всичко. От началото до последния сватбен танц. И за бонус правят сватбен клип.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Petenchen в юли 03, 2015, 17:40:10
Можете ли да ми препоръчате видеооператор за сватба на 02.08.15 в София? Матушев и Пефо студио са за жалост заети. Благодаря ви.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: alexandrova_90 в юли 04, 2015, 09:11:18
Да препоръчам на базата на опита, не мога.. Но след проучване на видеоператорите бих ти казала да погледнеш Виктор Попов и Делийски  *THUMBS*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: dodis в август 06, 2015, 09:16:50
Тази седмица гледахме видеото от сватбата ни и горещо бих ви препоръщала Милен Цанков (има сайт) Цените му са достъпни, професионалист е, много се старае и е много приятен като човек. Мисля, че и той предлага пакетни цени с  фотограф и гримьор, но ние не сме се възползвали от тях... :) Успех!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: esscorpio в август 08, 2015, 12:51:50
Нашето видео го правиха Inspirit Pictures. Радвам се, че избрахме точно тези хора да ни снимат видеото.
Слагам линк да видите ако искате нашето кратко клипче, после ще го махна.  :danceg:

http://www.dailymotion.com/video/x308uk0


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: DjNick Mc в август 14, 2015, 08:35:29
Да препоръчам на базата на опита, не мога.. Но след проучване на видеоператорите бих ти казала да погледнеш Виктор Попов и Делийски  *THUMBS*

alexandrova_90 - добър избор !!!

 *THUMBS* *THUMBS* *THUMBS*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: hrishristova в август 24, 2015, 14:55:52
Здравейте, може ли някой да помогнеееее.
Търся видеооператор в Кърджали. Шаферката ми ще се омъжва там, но нямаме представа към кого да се обърнем за видеото. Ако някой има някакви предложения ще се радваме да помогне.
Благодаря Ви предварително


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: alexandrova_90 в август 24, 2015, 14:57:21
Почти всички видеооператори нямат проблем с пътуването до други градове.. Ако е вариант, да се довери на някого, когото познава в работата му, като му поеме тъпуването и нощувката..


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: hrishristova в август 24, 2015, 15:15:09
Ами ние гледаме да избегнем часта с пътуването и нощувката :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: EvaCassidy в октомври 22, 2015, 09:21:58
Здравейте,
подготвям сватбата си в момента и прочетох темата, но имам въпрос . Каква е цената например на последното видео-трейлър, което беше пуснало едно момиче в темата от InspiritPictures ? Ако е удобно да сподели, за да не звъня напразно. Ние имаме бюджет от 1500 лв за фотограф и видео - реалистично ли е , или да се откажа от видеото ? Има ли пакети фото и видео за такава цена ? В сайтовете на Виктор Попов и InspiritPictures, чиято работа харесах засега, няма цени и не мога да се ориентирам дали изобщо да мечтая за двете неща или да избера само фотограф .


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: alexandrova_90 в октомври 22, 2015, 09:35:22
Виктор Попов имат цени, но в момента явно ги обновяват.. Така, че и да кажем колко ни е струвало на нас, няма да е реално  =] Трябва да изчакате и да видите цените за новия сватбен сезон.. Ако сте се насочили към Виктор.. Бюджетът за видео+фото е недостатъчен .. Иначе сигурно има възможност, знам за нискобюджетен фотограф+видео, но въобще не ми харесва резултата, нито снимките, нито видеото.. За младоженците е задоволителен резултата... Jeny's photography.. Цени не мога да цитирам, но не е от скъпите със сигурност..  :\

И ние бяхме отделили много по-малка сума, от тази която реално дадохме, но сега благодаря на съфорумките, които ме посъветваха да не пестя от тези неща, защото са адски важни... Направи компромис с друго, не с това.. Просто съвет  *THUMBS*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Feribotka в октомври 22, 2015, 09:37:53
Аз съм много доволна от нашето видео - bgfoto, ако искаш ги виж, вместват се в бюджета ти, правят и снимки, само че още не съм видяла нашите, но откъм комункиация и всичко останало са супер  *THUMBS*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: EvaCassidy в октомври 22, 2015, 09:42:10
Благодаря за отговора. Аз съм съгласна да спестя от друго , ако е нужно и да наема професионалисти, но все пак поне ориентировъчно искам да знам колко отгоре на моята заделена сума ще е нужно да спестя . Двойно ? Просто нямам никаква идея , а ако сумата ще е двойна или тройна на моята, ще трябва да се откажа от видеото и да остана само с фотограф.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: milenkata в октомври 22, 2015, 09:44:23
Ех Тон изпревари ме.. тамън същото щях да напиша...


Виктор Попов не предлагат услугата две в едно, т. е. може да немете тях за видео а те от своя страна да ви насочат към фотографи с които работят или пък вие сами да си намерите.
Зависи много от качеството на услугите които искате. 1500 лв бюджет за фото и видео по принцип е нормален и достатъчен, но за по -ниско качество. За качествено видео от ранга на Виктор Попов или Илиян Матушев или Волк Вижън - които са предпочитани видеооператори - ще ви трябва повече.

Наскоро мои приятели ползваха Волк Вицън + Вълканов за фото и им излезе 1800 общо - 900 лв горе долу за базовия пакет на Волк + някъде толкова за фотото и като сложиш овъртайм (който винаги го има).. ето ти цената

За твоя бюджет също има достатъчно добри професионалисти, просто трябва повечко търсене...
Но поне за мен - не се отказвай от нито една от двете услуги :) Струват си и двете

ЕДИТ: БГФОТО едни мои познати са страшно доволни от всичко - за твоя бюджет пасват чудесно но не очаквай видеото да изглежда като гореспоменатите - пак е много хубаво, но техниката е друга


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: dani_pawlowa в октомври 22, 2015, 13:25:43
аз мога да препоръчам "ЗАНИ" те снимаха нашето тържество и сме много доволни.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: bibio в октомври 22, 2015, 13:44:23
Здравейте, момичета! И аз имам проблем с избора на видеооператор във Варна. До момента на всеки, на когото сме звъняли е зает за нашата дата 14/05/2016г  :(


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: alexandrova_90 в октомври 23, 2015, 07:36:05
Бибио, всеки видеооператор от София (например) ще дойде да снима във Варна, просто се покриват нощувка и пътни. Разгледай оператори от цяла България, не е нужно да се фокусираш само върху варненските.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: djdimi в октомври 24, 2015, 00:43:55
Здравейте, момичета! И аз имам проблем с избора на видеооператор във Варна. До момента на всеки, на когото сме звъняли е зает за нашата дата 14/05/2016г  :(

14/05/2016г е доста желана дата за провеждане на събития, ама чак пък всички във Варна да са заети, не ми се вярва :). Дори и да са заети, биха могли да препоръчат друг свободен колега...малко е и въпрос на етика и колегиалност, а за "Видео Зани" от Пловдив само добри думи мога да кажа, работим заедно повече от 20 год. Снима се с най-добрите модели камери на Canon и SONY и се предлага най-доброто съотношение цена-качество на готовия продукт. Това им е сайта:  http://www.videozani.com/


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Svatbena_agenciq_Melodica в октомври 28, 2015, 23:04:10
Здравейте, EvaCassidy!
За бюдвета, който искате да отделите можете да намерите също добри оператори и фотографи. Е, няма да бъде същото като по-високоплатените, но пак може да получите добро качество. Ако пък имате възможност да отделите малко повече, то можете да си намерите идеални фото и видео. За сума от по 900 лв на човек, можете да се сдобиете със много добри професионалисти. Наистина може да компенсирате за сметка на друг елемент от сватбата. Такъв например може да бъде декорацията. :) Но никога не пестете от храна, алкохол и DJ. Те са най-важните след младоженците в този ден! :) Успех!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: lyubenov в ноември 03, 2015, 16:11:29
Но никога не пестете от храна, алкохол и DJ. Те са най-важните след младоженците в този ден! :) Успех!
 Намерих и официалното видео от сватба, която е подчинена изцяло на заложените от Вас приоритети, колеги-организатори.

http://vbox7.com/play:8c2216dd


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Svatbena_agenciq_Melodica в ноември 04, 2015, 21:53:53
Здравете, колега!
Благодаря Ви за видеото, но ние нямахме това предвид. Това, което се опитваме да кажем, е да не се предлага шепа салатка и основно 100 гр. за сметка на декорация, например. Каквото и да си говорим, хората по сватби пият алкохол и не е добра идея да им се предложи само по 1-2 бири. DJ-ят пък е много важен, за да стане партито добро. Той е човекът, който трябва да вдигне хората от масите. Ако сте се почувствали по някакъв начин засегнат от предишния ни коментар или  пък този - простете, не е било това целта. :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Alia89 в януари 02, 2016, 21:19:58
Здравейте.

Отдавна следя коментари тук, но чак сега реших да се разпиша.
На мен един от най-трудните избори ми е този за видеооператор и то защото освен Краси Ламбов (да уточня, че става въпрос за Варна), друг никой не ми е познат. Та, ако може бъдещите или вече бивши булки да споделят някакви мнения и препоръки за варненски оператор, на сносни цени :))


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 03, 2016, 09:13:26
 :welcome-2: Аля, мисля че няма защо да се притесняваш.. Всеки от професионалистите е скллонен да пътува в чужбина, та какво остава до Варна :)  *THUMBS*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Alia89 в януари 03, 2016, 10:42:18
Да, но това съвсем ще оскъпи услугата. Със сигурност във Варна има добри оператори, просто аз не съм информирана и не знам кого да проверя.  *crazy*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: djosi в януари 03, 2016, 19:42:17
Alia89 виж тук http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,36423.0.html

Има доста теми за сватби във Варна, със сигурност ще намериш полезна информация  :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: lemon_flutter в януари 07, 2016, 18:09:10
Може ли мнение от видеооператорите в този форум, с каква комбинация от: брой хора в екип, камери и уреди може да се постигне трейлър подобен на тези:

https://www.youtube.com/watch?v=QQVCvVPbkyw (https://www.youtube.com/watch?v=QQVCvVPbkyw)
https://www.theknot.com/content/perfect-california-garden-wedding-video (https://www.theknot.com/content/perfect-california-garden-wedding-video)

Нарочно съм избрала тях, защото нашата сватба ще прилича повече на тези, отколкото на това, което се прави традиционно като български ритуали и сценарий.

Това, което бихме желали да получим като краен продукт е:

- трейлър с основните моменти от самата сватба (но не хронологично подредени, както много често правят) в рамките на не повече от 5мин.
- видео репортаж от сватбата от момента на подготовка на младоженците до последния ритуал, това вече в хронологичен ред, в рамките на 1-2 часа.
- всичките записи от всичките камери в "суров вид", т.е. както ги е записала камерата, с цел да си ги правим какво поискаме после.

Благодаря!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в януари 07, 2016, 18:40:35
Здравейте lemon_flutter

При показаните от вас примери по-важен е стила, след което разбира се, се нареждат техническите подробности, респективно начина на монтаж и обработка.Много ще ви отговорят, че не е проблем да ви го направят,  но според мен лично точно такова видео с гаранция за добре свършена работа могат да направят не повече от 3 фирми в БГ. За първото видео 2ма оператора са напълно достатъчни, с каква техника ще се снима всеки преценява сам.

Второто ви задание (филма с продължителност до 2 часа) си трябва един отделен човек. Дали един оператор ще може да снима само кадрите за клипа и да вземе от втората камера( документалната) допълнителните кадри? Може и да може, но за да ви се даде гаранция и за двете задания, не би следвало. Просто това са различни неща и всеки трябва персонално да си отговаря за тях.

Видеата са хубави, добре направени, концепцията не е нова и добре позната на запад. За да въде направено тук това нещо с гаранция цената няма да бъде никак ниска. От 3000 лв. на горе за двата продукта.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: lemon_flutter в януари 08, 2016, 09:14:59
Deliysky , благодаря за отговора!

Може ли също да кажете дали видеооператорите обикновено си монтират сами филмите после или тази дейност я върши някой друг техен колега, познат и т.н.?

Ако имаме суровите кадри, ако не останем доволни от резултата, някой друг ще се наеме ли да ги монтира, например когато не е пиковия сезон?


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: milenkata в януари 08, 2016, 11:02:57
Някои оператори монтират сами, други ползват монтажисти... Според мен и двата варианта се получават добре, зависи от качеството на професионалистите :)

Иначе суров материал мисля че всеки друг оператор може да го направи на каквото искате, срещу съответно възнаграждение,  само не знам дали няма някакво авторско право.. Тук трябва да попитате конкретно избраните от вас професионалисти какви са условията им - има такива на които суровия материал влиза в цената, има и такива на които трябва да платите допълнително,  има такива които биха отказали някой друг да пипа труда им..  Мисля че отговор на тези въпроси може да ви дадат конкретно избраните от вас хора :)

Успех

П.с. Трябва да изтриете съобщенията си, не мога да ви пиша :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: lemon_flutter в януари 08, 2016, 11:38:40
Благодаря,  milenkata.
Ахаа, изтрих, това е доста...странно, че само по 1 съобщение може да имаш в пощата :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 08, 2016, 11:51:56
 :offtopic: Лемън, просто все още имаш прекалено малко мнения във форума, което е обвързано с броя допустими съобщения. Успех , клиповете са страхотни..  @}->--


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в януари 08, 2016, 14:03:02
Deliysky , благодаря за отговора!

Може ли също да кажете дали видеооператорите обикновено си монтират сами филмите после или тази дейност я върши някой друг техен колега, познат и т.н.?

Ако имаме суровите кадри, ако не останем доволни от резултата, някой друг ще се наеме ли да ги монтира, например когато не е пиковия сезон?

Както са ви отговорили вече - повечето монтират сами , но част от фирмите имат и монтажисти. Въпрос на организация. Ако имате сурови кадри и не останете доволни, а решите друг да ви ги монтира? По добре изключете този вариант. Може кадрите да не стават, тогава другия нищо няма да направи. Може и да стават и да ви откаже. Защото........... този който е снимал, най-добре знае какво е снимал и каква е идеята. аз например имам втори оператор и от години работя само с един колега. Друг не бих ползвал, защото моя си снима както аз съм му казал. И от друг може да се окаже , че не мога да си направя филмчето.

Много притеснена ми се виждате, не е добре да се подхожда с толкова голямо недоверия и резерви. Трудно ще намери те точно същото като вашето. По добре харесайте на някого портфолиото и му се доверете (е след подходящата проверка разбира се)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 08, 2016, 14:58:24
Лемън, имай предвид и това, че в много случаи булките, гледаме някакви клипове, харесваме ги и искаме 1:1 нещата.. Повярвай, в деня емоциите ще са други, вашите кадри могат да се получат много по-красиви и съответно професионалистите, които сте наели да направят по-идейно и запомнящо се клипче.. Масово се въртят 3-4 имена във форума, като най-най-добри оператори.. Има защо да е така, защото освен че улавят момента, могат да направят и монтаж след това.. Както коментирахме и с нашите видеооператори, когато младоженците дават повече свобода на професионалистите, винаги се получа страхотен резултат..  ;) Спокойно разгледай портфолията на видеооператорите и сама ще откриеш вашите  *THUMBS*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: lemon_flutter в януари 08, 2016, 16:35:01
Благодаря за отговорите. Не съм 'много притеснена", искам да направя информиран избор.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: milenkata в януари 08, 2016, 21:03:55
Разбира се, затова е и форумът.. Кога е датата? Ако си си оставила достатъчно време съм сигурна че ще намериш подходящ ЗА ТЕБ оператор..

Казвам за теб, защото ако ще 1000 души да препоръчаме някой, но твоята идея не съвпада с неговото портфолио няма как да стане.. Събери 10тина имена, разгледай сайтовете им, поискай оферта на тези които ти харесват и след това се вижте очи в очи - чак тогава избирай :)

Не винаги най препоръчаното най ще ти пасне - на мен например 2ма от най-препоръчваните Дж не ми харесаха и намерих моя точно от форума :) така че давай смело


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: radity85 в януари 20, 2016, 14:43:16
Някой ако знае добър оператор в Бургас, нека да ми пише..


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: BridalDreams в април 13, 2016, 14:55:52
Здравейте! Искам да попитам някой дали има скорошни отзиви от Тони Димитров от 100 усмивки.

Мерси предварително!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в април 13, 2016, 17:30:11
Тони е стар оператор с много опит, отдавна наложил се на пазара, член е на НАПСФВ, подписал е етичен кодекс от 12 точки (което означава, че не може да ви излъже за нито едно нещо). Останалото е да му видите портфолиото и ако го харесате да го наемете. Това е безпристрастно мнение от колега, съвсем видно е не съм булка, не му правя и реклама (всеки колега реално е и мой конкурент) :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: diana1990 в април 25, 2016, 08:44:13
Здравейте и от мен!На нас също ни предстои сватба и се чудим кой видеооператор да наемем в района на гр.Перник.Чух за Симеон Богданов фотография и се чудя дали имат сайт,който мога да разгледам и да придобия по-голяма представа за тяхната работа?Ще се радвам ако някой сподели мнение.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Feribotka в април 25, 2016, 09:50:20
Не ви препоръчвам да го наемате и за видео (видях, че си писала в темата за фотографите), тъй като едва от миналата година са включили и това в услугите си. На моя колежка сестра ѝ миналата година като се омъжи ги бяха наели и за двете, снимките са им добре, но на видеото беше много зле монтажът (и като цяло самият филм) и не са доволни никак...след това трябваше да го дават на друг да го монтира като хората. Успех  *THUMBS*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: djdimi в април 27, 2016, 22:52:23
Здравейте и от мен!На нас също ни предстои сватба и се чудим кой видеооператор да наемем в района на гр.Перник.Чух за Симеон Богданов фотография и се чудя дали имат сайт,който мога да разгледам и да придобия по-голяма представа за тяхната работа?Ще се радвам ако някой сподели мнение.

Хахахаааа и ние се чудим, колко много зле е монтажа...давай някаква друга стратегия :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Spillberg в май 27, 2016, 09:06:06
виж те малко сватби  от Бессарабските българи

 https://www.youtube.com/watch?v=1vVTH94EKFk
https://www.youtube.com/watch?v=oawdRa24PBw
https://www.youtube.com/watch?v=oYQZq2m4yxI
https://www.youtube.com/watch?v=7Yi21WBPNG4

Само във Молдова нее така красива природа та понеже във Былгария.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Anne_Shirley в май 28, 2016, 09:34:20
Прекрасни са - и клиповете, и младоженците!  :girlhide:


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Alexxx в юли 01, 2016, 11:34:37
Някой има ли информация относно актуални цени за ProvideoZ ?
Сватбата ще е във Варна. ; )


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: viliqna в юли 14, 2016, 17:49:31
Някой има ли информация относно актуални цени за ProvideoZ ?
Сватбата ще е във Варна. ; )

Alexxx нямам актулна информация за ProvideoZ, но мога да ти препоръчам с двете ръце Реджи Видео.
Можеш да намериш сайта му в чичко Гугъл :) там има и цени.
Клиповете, които прави са страхотни. Работила съм доста пъти с него и е супер спокоен, позитивен и усмихнат човек  :)
Прекрасна сватба ви пожелавам!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в юли 15, 2016, 01:26:54
Колежке, двамата дискутирани предлагат продукти със съвсеем различна визия. Няма абсолютно нищо общо между филмите и клиповете им :). И двамата са професионалисти - единият с голям опит и рутина, другият с младежко и иновативно мислене. Различни са, не са заменяеми, не може вместо едното да предложиш другото. Всеки е силен  на различно място. Само за протокола го отбелязвам, понеже добре познавам и двамата и творчеството им. Когато даваме съвет на клиент трябва да сме безпристрастни и обективни, иначе не правим услуга на никого, а на колегите си без да искаме може да подлеем вода :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Alexxx в юли 16, 2016, 12:53:07
От Провидеоз момчето ми отговори доста бързо.
Все пак благодаря за препоръката и пожеланието ! ;)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: viliqna в юли 16, 2016, 13:00:44
Колега, далеч съм от мисълта да подливам вода на някого  :)
Извинявам се за което!  @}->--


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Hristina_NA в юли 19, 2016, 00:10:10
Здравейте булки и бъдещи булки  :girl_wink:
Прочетох цялата тема на един дъх (без предните, понеже са от преди доста време и няма смисъл). Останах с впечатление, че май май няма булки от Русе и областта  =] Аз от скоро живея в града и нямам поглед върху фото и видео заснемане (и не само в/у това), така че ще съм много благодарна, ако дадете съвет. Разглеждах сайта на видео Ценов, но ми идва малко скъпо  :[ търсим нещо по-скромно, а те искат 800 лева + допълнително, ако останат след 10-те часа, за които е сумата.
Предложения приемам всякакви  *THUMBS*
Хубав ден от меееен


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Deliysky в юли 19, 2016, 23:01:12
Това е абсолютната долна граница, ако изобщо сте решили да плащате за тази услуга и филма да ви остане за спомен за след..............20г например. В един момент се оказва, че плащате на някого просто за да смени братовчеда да не снима той (ако правилно ме разбирате). Аз съветвам като професионалист - или качествена услуга, или нищо :). В единия случай - напразно похарчени пари, в другия - скъпо но със смисъл. В Русе има 3-4 сериозни оператора, виж в русенската тема. Аз бих добавил и Петър Петров, но не мога да те ориентирам за цените му.Ето линк, може да го проверите:
https://www.youtube.com/watch?v=JH-JIXrIPJQ


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: viliqna в юли 22, 2016, 10:47:33
До Русе пътуват повечето колеги от Варна. Можете да разгледате и варненските оператори. Доплаща се естествено за транспортните разходи.
Съгласна съм с колегата. По-добре снимайте с телефоните си, от колкото да наемете някой само заради ниската цена.  @}->--
Или си наемете свестен фотограф и карайте без видео :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Hristina_NA в юли 22, 2016, 15:21:22
Да, точно така мисля да направим. Аз много държа на снимките, видеото не чак толкова (въпреки, че е хубаво да го имаш), за това ще сме без видео. =]


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: kalina1988 в август 02, 2016, 16:43:43
И аз мисля, че няма смисъл да се наема видео само заради ниската цена. Добрите оператори имат скъпа техника, а и знаят много добре колко струват услугите им. Няма как за 400 лв да получиш подобно качество, каквото би получил за 1200 лв...
Ние с годеника ми вече сме си харесали няколко видеооператора от самите им видеа в интернет. В началото изобщо не гледаме цените, защото за нас качеството е по-важно. Все пак веднъж се жени човек! Не искам след 20 години като гледаме видеото със семейството ми да ни е срам...


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Nijolovateddy в септември 06, 2016, 22:42:35
Zdraveite momicheta iskax da popitam za preporaki za videooperatori v Plovdiv? Makarche i fotografa ne sme izbrali oshte bihte li mi dali ime na xora ot koito ste dovolni da sa ot Plovdiv e jelatelno. Blagodarq vi! :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: sane в октомври 01, 2016, 12:34:41
Здравейте. Предстой ми сватба и с бъдещата ми съпруга много се колебаем за видео заснемане на сватбата ни с цел спестяване на средства.
Бяхме твърдо решени да имаме само фотограф, но на скоро брат ми присъства на една сватба от когато бяхме очаровани от видеото та от това видео се появиха и колебания за нашата сватба.

 Моля дайте ни съвет какво да правим.. Притеснява ме да не съжаляваме, че не сме си наели видео оператор


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: silviya91 в октомври 11, 2016, 12:20:01
Здравейте!!!
Нашата сватба ще е във Варна ! Много съм щастлива - видеооператор ще ни бъде Красимир Ламбов !! Много харесвам работата му и я следя отдавна и винаги съм си мислела че като се за женим един ден  @}->--той ще ни снима *YAHOO* !!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: Hristina_NA в октомври 11, 2016, 22:52:28
silviya91 изобщо няма збъркаш с него, уникален е. За съжаление нямам честта да се познавам с него, но и аз с интерес  следя работата му. Голям професионалист  :bravo:


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: AIVEN в октомври 12, 2016, 12:24:32
Здравейте. Предстой ми сватба и с бъдещата ми съпруга много се колебаем за видео заснемане на сватбата ни с цел спестяване на средства.
Бяхме твърдо решени да имаме само фотограф, но на скоро брат ми присъства на една сватба от когато бяхме очаровани от видеото та от това видео се появиха и колебания за нашата сватба.

 Моля дайте ни съвет какво да правим.. Притеснява ме да не съжаляваме, че не сме си наели видео оператор
Мога да ти дам препоръки, но не зная за кой град имаш в предвид. :)


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: bulartis в октомври 23, 2016, 21:28:12
Някой да предложи неща качестмено и не на космически цени? За гр.София


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: AIVEN в октомври 25, 2016, 22:46:07
Някой да предложи неща качестмено и не на космически цени? За гр.София

bulartis Обади се на GF Studio и няма да сбъркаш. Цените са много приемливи а качеството е на високо ниво. В момента снимат като подизпълнители VIP BRODHER 2016  и "ФЕРМАТА"
Търси Георги Лазаров. *THUMBS*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: flutter в януари 10, 2017, 19:09:02
Включвам се с коментар за видео за Пловдив. Бях решила да не коментирам по форумите това, което имам като личен опит, но размислих.
Нашата сватба беше през 2015 и се доверихме на 7Еp.  http://7eptv.com/  Бяхме много впечатлени от това, което видяхме на сайта им. Условията бяха общо взето добри, макар цената да беше най-високата за Пловдив. Качеството си струваше и решихме да работим с тях. По време на уговарянето на ангажимента комуникирахме с Жоро Ставрев. Той е човекът, който основно движи нещата им. Жоро е много талантливо, интелигентно и чаровно момче, харесахме го и си казахме "Това са нашите хора". Както се досещате, договори не се подписват, всичко е на устна договорка.  Пакетът ни включваше 1 оператор в сватбения ден, но Жоро доведе и втори по свое желание без да изисква допълнително заплащане. Платихме капаро от 100 лв и в сватбения ден, след като всичко приключи, доплатихме остатъка от цялата сума (голяма наша грешка!). По думите на Жоро, щяхме да си получим готовия филм "след поне два месеца". Като минаха 3 месеца и ние нямахме още сватбено видео, мъжът ми започна да подпитва Жоро какво се случва. Имали много работа, работели, скоро щяло да има резултат. Проявихме разбиране. След още месец, през който Жоро по никакъв начин не сигнализираше за развитието на нещата, мъжът ми започна да става по-настоятелен, но отново получаваше същия отговор - имаме много работа, скоро ще сме готови. В един момент започна да дава конкретни срокове - до седмица съм готов. След седмица телефонът му беше изключен и така в продължение на няколко седмици. Никой от тях не можеше да бъде открит, а те нямат офис и комуникирахме само по телефон и фейсбук. Ако случайно благоволеше да отговори по фейсбук, даваше някакъв нов измислен краен срок, който не биваше спазен. В някакъв момент ни изпрати сватбения трейлър, но сватбата ни още не беше готова. В крайна сметка, след много потрошени нерви, си направихме уговорка в един ноемврийски ден, повече от 5 месеца след сватбата ни. Получихме дискове в лъскави кутийки, Жоро много ни се извинява, изтъкна някакви сериозни лични причини, които така и не разкри в конкретика. Можете да си представите каква беше изненадата ни, когато се прибрахме в къщи и пуснахме дисковете, само за да констатираме, че на тях има само около 1/5 от сватбеното ни видео - първата част. Вдигнахме огромен скандал по телефона - бил станал гаф, нещо записвачката не била наред. В крайна сметка на другия ден следобяд ни прати линк, от който успяхме да си свалим цялото видео. Така и не получихме нови дискове с цялата сватба, или флашка, какъвто беше пакетът, но нямахме никакво желание да се занимаваме повече. Видеото е хубаво, но ако сега трябваше да изберем отново сватбен оператор, не бихме се доверили на 7Еп. Твърде много нерви ни коства техния професионализъм. На последната ни среща Жоро каза, че е заснел около 50 сватби за сезона и е готов само с 4. Към днешна дата знам, че има хора със сватби от август миналата година, които още не са си получили записите. Талантливи момчета, но много неорганизирани и некоректни.


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 11, 2017, 08:11:10
Flutter, хубаво е, че поне сте доволни от крайния резултат и видеото не е скапано, защото тогава щеше да е още по-разочароващо, защото ако кадрите не ок, няма как да върнете сватбата отново  =] Погледни го от тази страна, искрено ще се радвам, ако се мяркаш и по другите теми, особено в Месечната. Твоята сватба ми беше една от най-любимите през 2015  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: flutter в януари 11, 2017, 11:48:24
Alexandrova, оптимистична - както винаги :) :* Споделих опита си със 7ep, защото знам колко много емоции влагат младоженците в организирането на сватбата и в запазването на спомена за нея. Нека хората, на които това предстои, просто знаят с какво се захващат.
А иначе - не ми остава много време за форумстване напоследък, а и по-скоро емигирах към бг-мама, защото вкъщи си имам едно осеммесечно човече :) Но се надявам, че всички булки 2015-та сте добре! Прегръдки от мен!


Титла: Re:Видеооператори - част 2
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 11, 2017, 12:40:24
 :offtopic: И тук имаме много мами :) Просто скролни надолу и прехвърли темите за бебчета и майчинство :)

Да сте живи и здрави. Много се радвам за вас   *INLOVE*