Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

След сватбата => Сватбата на... => Темата е започната от: Vivi20 в август 28, 2013, 15:18:16Титла: Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Vivi20 в август 28, 2013, 15:18:16
Милa devisil!

Малко със закъснени, но по-добре късно отколкото никога! ;)

честита темичка! В албума си имаш повече от прекрасни неща, така че сподели всички детайли с нас, за да им се любуваме заедно с теб! :)

Успех на финалната права с подготовката, пожелавам ти много спокойствие, вяра че всичко ще е наред и най-важното - един уникален, усмихнат, влюбен и прекрасен 14 Септември! :)

(http://4.bp.blogspot.com/_ZqXe_P-otE0/S7UHeGZkIoI/AAAAAAAAAOE/z11j098X6qQ/s1600/Sunflower+Wedding.jpg)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в август 28, 2013, 15:38:39
Благодаря ти, Viviiii  *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*
О боже, и аз си имам темичка!
Всичко е толкова вълнуващо  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*, до заветния ден остават точно 17 дни, и се МОЛЯ! за хубаво време!
Избрахме си като тема за събитието Слънчогледите, и изцяло съм се потопила в тематиката!
Откъде да започна да разказвам :-)  :danceg: :danceg: :danceg: :danceg: :danceg:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: scilla в август 28, 2013, 15:51:03
Честита тема, devisil! Oще една слънчогледова булка! Ами започни по-отдалеч - запознанство, предложение, организация и т.н.  :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в август 28, 2013, 16:11:07
Запознахме се на...един строителен обект в България. Точно преди 4 години. Въобще не беше любов от пръв поглед ohmy ! Макар, че е чаровник. Аз по онова време си имах приятел, той си имаше приятелка и две години се разминавахме, усмихвайки се колегиално един на друг. С течение на времето обаче се сближихме повече, защото работим в много тясна обвързаност един с друг, но така и не преминахме границата, уважавайки взаимоотношенията ни с други хора. Но все пак когато сме имали възможност да прекарваме време заедно (обедна пауза, разговор на по питие по време на фирмено парти, някой друг танц..., игра на табла през обедната почивка  ;)), не сме пропускали възможност. *db* След  това той напусна, премести се да работи в друга държава да работи за същата фирма, като ми предложи възможността да отида и аз. Е, не се колебах! O_O На втората година зад граница след още толкова излизания и приятно време се оказа, че и двамата сме се разделили с половинките, не по едно и също време, но не заговорихме за нещо между нас. Аз бях започнала да го гледам с по-други очи  :look: когато излизахме след работа, веселяхме се, говорехме си, ходехме на концерти...Той също,но мъжки не го показа, за да не ме притесни – той пък не е знаел аз дали съм готова....И неусетно нещата се случиха. Беше много красиво и интересно начало. И с огромна тръпка, понеже не знаехме един за друг, а само мислехме за другия като потенциален партньор...
Инициативата дойде от мен, в смисъл , една вечер след като бяхме ходили на концерт, и след това – на пиано бар, окрилени от музиката, стана доста късно, и той ми предложи да спя у тях, разпъна дивана, обаче още не ни се спеше, та наляхме си пенливо вино, седнахме един срещу друг на дивана да си говорим, и понеже ми беше много комфортно, мушнах си краката в неговите, а те се оказаха студени  :insane:, и му ги стоплих, и говорейки си така осъмнахме до 2 сутринта...Е, целувката дойде от моя страна...Ама и той не се дърпаше!
Предложението.....ще опиша малко по-късно, че сега имам малка задачка за правене. 


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: mariola85 в август 28, 2013, 16:21:46
честита темичка devisil стархотено романтично начало сте имали  :bravo: разгледах нещата в албума ти и имаш страхотни идеи. сватбта на плажа ли ще е? расказваи още :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в август 28, 2013, 17:05:16
Предложението...
Изглежда, че съм един от тези „реотани“, които преди да загреят, изгарят.
Бях поканила моя приятелка на гости една събота, тя дойде със съпруга си, и половинката беше с нас, седим и си говорим, пием и слушаме музика, от едно радио на телевизията, и си говорим. И в един момент тя чу някаква песен, в която се пееше нещо от сорта „will you marry me”, и на нея много й хареса, та искаше да види кой я пее, та половинката обърна глава, видя артиста, остави чашата настрана и й каза името на изпълнителя, след което се обърна към мен и ми каза името на песента, а аз седя и не мога да вдяна за какво ми го казва, и му кимнах и казах, Да, така се казва песента, еди-си-кой я пее, да? И той пак ми повтори името на песента, а аз продължавам да не зацепвам. И се гледаме глупаво, след което той махна с ръка, а аз продължих да пийвам. Така отмина случая.
Две седмици по-късно когато се видях отново с тази моя приятелка, тя ме попита: абе, онази вечер, когато ти бяхме на гости, той да не би да ти предложи? А на мен, чак тогава ми просветна! После го запитах, дали е било вярно, а той само се подсмихна и рече, че нямало значение. От тогава нататък на мен ми влезе муха в главата и се питах дали ще го направи пак. Ама той си е такъв един , нестандартен, и ги поднася нещата по най-необикновения начин.
Е, не чаках толкова дълго. След едно посещение при родителите му, понеже майка му е сватбена декораторка, му подметнала, дали не планираме нещо заедно, а той ме погледна и каза: Даааа, разбира се! На мен ушите ми пламнаха и се засрамих, той се ухили, а майка му: А къде мислите, тук или в България, а той: още не сме решили.
И така се започна. В последствие си избрахме дата, търсихме пръстени в интернет, харесахме си модел и отидохме да ги видим в ателието в града, където ги предлагат. И там, на място, ми рече: ами..аз много бих искал, след като избрахме халките, да те взема подобаващо, както си му е реда, искам да си харесаш пръстен (годежен). Та, и пръстен си взехме  :hurrah:
Сватбата ще е на плажа, т.е. самата церемония ще бъде съвсем на морския бряг, в близост до плажния бар на Аркутино, където после ще имаме коктейл и ще се снимаме с гостите.
Избрахме си:
Локация – комплекс „Свети Тома“ на плаж „Аркутино“, където ще имаме церемония на брега до плажния бар; тържеството ще бъде в ресторанта на комплекса. Заря. После афтърпарти на плажния бар. Огнено шоу.
Фризьор – имаме точно 5 желаещи прическа дами, плюс моя милост. Фризьорката ми е приятелка и с удоволствие ще направи това за всички нас, и ще бъде и част от гостите. Грим – с Ваня от студио „Дали“.
Диджей и водеща – Ели и Жоро, от Стара Загора (роднините са ми оттам, и са ми и роднини в списъка за гости. Първоначално подлъгах Ели за датата с уговорката, че имаме годишнина на колегите от университета, и тя си записа; три месеца преди събитието през Септември, майка ми й казала ;-) и всичко лъсна.
Фотограф ще ни е Влади Балевски.
Видео – нямаме. Снимките са по-важни за нас.....


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: mariola85 в август 28, 2013, 17:20:35
ехааа прекрасно място сте избрали много е хубав този плаж и е добре че не е много претъпкан та по снимките да имате хора по бански :)

ние миналата година ходихме на една сватба в Лозенец и трябваше да гоним едни възрастни руснаци нудисти които са бяха настанили до арката  :) и същото беше с фризьорката и тя беше гостенка на сватбта :) и как никой не искаше прическа всички после се изредиха за такава :) щом майка му е сватбена декораторка очаквам чудни неща да видим :)). очертава се романтична плажна сватба  :bravo:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в август 28, 2013, 17:23:14
Мариолче, майка му няма да я впрягам да работи за сватбата! Че ние на 13-ти пристигаме в комплекса, а на 14-ти ни е датата :-) та тя само ще се наслаждава на обстановката - все пак мисля, че заслужава поне на този ден да не прави нищо друго, освен да бъде до нас и да се радва :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Vivi20 в август 28, 2013, 17:26:28
Мила моя! :) Много сладка история, ама и ти ... направо си го шашнала човека с това недоумение. :)

Ние също нямаме видео, пълна вяра във фотографските способности на Влади! ;) Вярвам, че няма да съжаляваме. :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в август 28, 2013, 17:26:36
.... и е добре че не е много претъпкан та по снимките да имате хора по бански :)
ние миналата година ходихме на една сватба в Лозенец и трябваше да гоним едни възрастни руснаци нудисти които са бяха настанили до арката 

Мисля си, че по това време няма да има много хора точно по този плаж. И да има, няма да са такова пълчище, каквото има през Юли и Август.
А това да гледаш голи дупета по снимките от сватбата си.... и за мен не е никак приемливо!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: rujka в август 28, 2013, 17:34:26
Звучи много романтично  *INLOVE*
Снимките в албума са страхотни  :bravo: Всичко ли е уредено вече? :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: mariola85 в август 29, 2013, 10:21:53
ее супер щом свекървата ще е гостенка само :) вие агенция ли ангажирахте за украсата или ти си я правиш?

То верно че септември няма толкова плажуващи, но и на моята колежка сватбата беше началото на юни, и плажа беше полу празен, но като видяха че ще има сватба никой не си тръгна и беше пълно с хора любопитни да видат булката :) ама нищо хората се радват на такива неща :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: pandapanda в август 31, 2013, 17:08:48
честита тема :) историята ви е много интересна :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 01, 2013, 19:58:54
Здравейте пак от мен и се извинявам, че не съм писала от 4 дни в темичката си, но имах роднини на гости и нямаше как, постоянно бяхме в движение.
Искам да ви кажа, че вече си имаме сватбени чаши!!!! Сложих им снимка в галерията. Взехме ги вчера от магазина, понеже нямаха тези цветове, които исках, та трябваше да ги поръчваме допълнително.  *YAHOO*
Иначе дали всичко е организирано - ами в петък (този петък) отивам за сватбените рокли да ги меря в магазина дали ще имат нужда от корекция, и на 12-ти трябва да си ги взема. Менюто е уточнено, ще бъдем на бюфет, питиетата - също, внасяме си наш алкохол, ракия, уиски, пенливо вино, и от ресторанта ще се консумира вино на бутилка който иска, също безалкохолни, вода и сокове. Тортата сега ще я капарирам, трябва да оправя хотела и предплатата за менюто.... Иначе май-май почти не останаха неща за правене...Подаръчета за гостите поръчахме от интернет (солничка и пипер във формата на куб и на сфера, бяло и черно, с надпис "Г-н" и "Г-жа"(качила съм снимка в галерията), с флористката сега се договаряме за последните уточнения....
Останаха малки неща...Наистина...Само след 13 дни...И вече нямам търпение!!!!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 01, 2013, 20:07:07
вие агенция ли ангажирахте за украсата или ти си я правиш?

Мариолче, украсата ни след един куп преговори в края на август я пое флористка от Поморие, от тук намерих нейни координати (от форума), и не съжалявам. Ще бъде една прекрасна слънчогледова сватба!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: pandapanda в септември 01, 2013, 20:09:01
Чашите и подаръците са супер сладурски :) много ми харесват:)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 01, 2013, 20:15:20
Искаше ми се подаръците да са практични, и хем да напомнят на гостите по какъв повод са получени. Ние как ще дадем подаръците - понеже са купени за семейство, за всяка стая направихме с половинката поздравително съобщение, което подписахме и двамата, приветствайки ги на морския бряг, благодарейки им за това, че споделят този ден с нас, и пожелавайки им приятно настроение, и мислим да помолим на рецепция камериерката да ги разпредели по стаи заедно с подаръчетата - така гостите няма да ги забравят по масите, а и го смятам за по-лично отношение, вместо размяната на подаръци директно в ресторанта....


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: liliette в септември 02, 2013, 10:53:06
Ооооо с доза закъснение честита темичка ! Ще я следя с интерес! Страхотно ти се получават нещата и се вълнувам заедно с теб и стискам палци за времето!
Не се притеснявай за плажуващите около бара. Едва ли ще има. СНощи се прибрах от морето и смело мога да кажа, че хора вече почти не останаха ! @}->--


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 03, 2013, 10:30:48
Здравейте момичета!
Пфю.. Да се отчета за свършената работа:

1.Почти всички гости потвърдиха своето присъствие – 68 човека и 4 дечица.
2.Организирахме нощувките и капарирахме хотела;
3.Определихме бюфета, хапките за коктейла, хапките за афтърпартито. Тях по-късно тази седмица ще платим;
4.Уредихме достъп за външни коли с оборудването за церемонията на плажа (озвучителна техника, столове, подиум, флорист), също и заравняване на пясъка за церемонията.
5.Уредихме си фойерверките за тържеството – само трябва да проверя дали човека е ходил да види мястото, за да си хареса разположение за батерията;
6.Капарирахме тортата;
7.Платихме на диджея и водещата; водещата ще ни направи и изнесената церемония, тъй като уж щяхме да имаме човек от агенцията, с която работех преди, но след като приключихме взаимоотношения, останах и без такъв, така че смело напред;
8.Платихме наема на столовете за изнесената церемония и уговорихме час, в който да дойдат на плажа, за да аранжират;
9.Питка за захранване и чупене ще ни направят от ресторанта (поисках само една, от която майка ми ще ни захрани, и после която ще разчупим- струва ми се ненужно за две неща да ползваме две различни питки).

Кумско пиле и торта няма да имаме, поради причината, че нямаме кумове.... На сватбената маса с нас ще седят сестра ми и първата ми браточведка, с която много се обичаме. Булчинско хоро ще си имам; ще хвърлям букет, но мъжо няма да ми се навира под полата, за да търси жартиера.
 
Още съм в чуденка дали да имам фолклорна формация за ресторанта – за какво ли....Избрала съм си музика, на която ще влезем по бялото платно в ресторанта, и на фона на която майка ми ще направи ритуалите.... Тъй че май ще мина без танцьори.


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: liliette в септември 03, 2013, 10:51:10
Много си напреднала! Виж как бързо се задвижиха нещата! Почти нищо не остана!  *YAHOO*


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: yana_traeva в септември 03, 2013, 11:03:21
да се включа и аз (малко със закаснение) Честита темичка , леки приготовления ти пожелавам.Виждам че напредваш много добре  :girl_wink:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 03, 2013, 11:08:57
Напредвам, обаче е много трудно да работиш и едновременно с това да движиш всички тези неща, като се има предвид, че съм на 1800км далеч от мястото....... Дано няма проблеми в самия ден, с една моя приятелка напасваме нещата така, хората да знаят къде, кога, телефони за спешни случаи и тн..


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: yana_traeva в септември 03, 2013, 12:23:26
Няма да имате проблем в този ден всичко ще е наред, ако ли не казваш си "ГОЛЯМАТА РАБОТА ТОВА Е НАШИЯ ДЕН " и това е


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: liliette в септември 03, 2013, 12:36:09
Засега и времето ще е чудесно. Няма от какво да се притесняваш. Дори и да изникнат някакви дребни нередности знай, че само ти ще ги забележиш. Гостите са там заради вас и за да се забавляват. Никой няма да обръща внимание на подробности. Всички ще бъдат омаяни от морската сватба.  @}->--


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 03, 2013, 15:11:05
Не знам колко ще са омаяни от сватбата, но аз при всички случаи ще се омая, докато се фризираме  :makeup:  и гримираме  :xixixi:....Приготвила съм две бутилки шампанско за стаята!!!! А сме 5 жени, дали ще стигнат  :CHEERS:? Мисля, че не.....  :aviator: :focus:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: mariola85 в септември 03, 2013, 15:49:53
хихи Браво, аз омаях сама една бутилка шампанско :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 03, 2013, 16:33:50
А я ми кажете, вярно ли е, че при толкова адреналин през самия ден, младото семейство не може да усети въздействието на алкохола? :-)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: pandapanda в септември 03, 2013, 18:41:59
то и аз доста шампанско омаях, без да го усетя :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 03, 2013, 21:39:23
хихи Браво, аз омаях сама една бутилка шампанско :)

Признах те!

А как беше след това? :-)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: liliette в септември 04, 2013, 10:45:13
Ами аз пийнах доста ама не ме хвана определено. И доста моменти от сватбата ми се губят ( Не от алкохола  :DANCE: )
Не забравяй да хапнеш нещо, обаче, защото аз нищо не ядох и накрая така ме заболя главааа ужас!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: mariola85 в септември 04, 2013, 11:14:33
Признах те!

А как беше след това? :-)

хаха добре беше до момента в който не облякох роклята и не изпищях че ми се пишка :) и ходих до тоалетната 4 пъти само вкъщи, така че това е голмия минус, но иначе си бях добре хапнах преди това за да не ме удари и си бях много отпусната  :danceg:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 04, 2013, 17:16:05
Смятам след закуската да започна с омайването. Предполагам, че от 10 сутринта до 16:00ч няма да мога да сложа нищо в устата си, така че ще трябва да се внимава....
Още не съм правила пробен маникюр. Трябва да си направя някакъв малък график, който да следвам до 14-ти...Инак ще я закъсам!  8P


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 05, 2013, 10:34:42
Момичета, търсих из интернет приветствия от младоженците към гостите им вместо словото на родителите, че нашата е малко объркана – без неговите родители за речите, че са чужденци, а пък аз само с майка ми, и вместо тях искаме да благодарим на гостите,ч е са дошли, да се пошегуваме един с друг  и да ги въведем малко в плана на тържеството, но иска ми се да го поднесем по някакъв по-забавен начин.  Не намерих нищо....Имате ли идея как да го направим?


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Vivi20 в септември 05, 2013, 10:39:52
Смятам след закуската да започна с омайването. Предполагам, че от 10 сутринта до 16:00ч няма да мога да сложа нищо в устата си, така че ще трябва да се внимава....

Задължително хапни нещо тестяно или нещо по-тежичко, за да държиш повечко, че с тия емоции не се усеща човек колко пие и кога се напива. ;)


За словото - не мога точно да разбера - в ресторанта ли искате да го правите и с каква цел точно, аз за първи път чувам, че родителите правят реч?  *blush*


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 05, 2013, 10:43:01
Да, за ресторанта обикновено има реч на кума, реч на кумата, реч на родителите.... За родителите, реч може би много силно казано, но и те си казват по някоя думичка, поне така съм гледала по сватби, а и водещата също ме попита за това нещо.... Може би в различните краища на Б-я е  различно.... А ние като си нямаме кумове, кой да говори? Хаха 


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Vivi20 в септември 05, 2013, 10:52:26
Хммм, ние си бяхме мислили преди да направим реч - да благодарим на този-онзи, ама ни се стори много в стил Оскарите и решихме вместо това да направим един въпросник и го дадохме на най-близките си приятели (4-5) души и с тези отговори ще направим нещо като реч - за нас, за тях и т.н. - какво знаят за нас например и други въпроси имаше, общо взето много се смяхме на отговорите им.

Но не виждам и нищо лошо просто всеки един от вас да каже нещо както за другия, така и благодаря на гостите. :) Можете да си изберете някои приятели, с които имате интересни историйки и да разкажете нещо забавно. ;)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: yana_traeva в септември 05, 2013, 11:07:49
Питай за съвет ДЖ. те са били на много сватби може да ти даде идея


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: bbride в септември 05, 2013, 12:35:29
Каква интересна темичка имало тук  :)
За речта скоро присъствах на сватба, на която булката каза реч. Общо взето благодари на всички, че споделят радостта им, на екипите, работили по сватбата и на двете им майки, защото бащите са починали. Младоженецът поднесе по един букет на майките. Нямаше забавен момент, но беше много емоциално. Мъжът ми като видя идеята искаше и той да дръпне една реч на нашата сватба, но добре че се отказа :P


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 05, 2013, 12:50:46
Иска ми се да ви споделя какво стана днес. Звънях на момчето, което ще ни донесе подвижна пътека и платформа за церемонията за арката.
Поръчала съм си 60 бр столове Шивари, които мисля да разпределя от по 5 реда с по 6 стола от всяка страна на пътеката по плажа, и по които от външната страна да закачим бурканчета със слънчогледчета. Гледах в интернет какви са размерите на столовете и намерих 43 на 40 см на 90 см. Предвидила съм отстъп от всеки стол до другия пред него 40 см. Значи, 40+40- 80 см от стола включително до другия. Как ви се струва? Дали е достатъчно? При това положение ще имам общо 4м. столове от всяка страна по дължина на пътеката, и самата пътека си мисля да е 7 метра, с луфта до подиума и от началото на пътеката. Дали е достатъчно? Човекът ще ми направи каквото аз искам, но аз като не съм много наясно дали това е достатъчно? Мисля, че 7 метра са ок?


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: yana_traeva в септември 05, 2013, 13:16:44
Еми вземи и пробвай по-рано с измерването и ако не стигне вземи защото е много относително така да мериш на ум никога не излизат верни сметките.Питай го дали тия дни може да импровизирате и ще сметнеш колко ти трябва.Но идеята ти е страхотна


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: liliette в септември 05, 2013, 15:49:46
Ммм да, много е трудно на ум. Аз самата не мога да преценя точно. Сметките ти ми изглеждат добри,. Дано са така ,както си го представяш.
На нашата сватба пък в крайна сметка никой не седна на тия столове  :angry: Всички бяха толкова любопитни и въодушевени, че седяха прави през цялото време. Помоли агентката ти да ги строи по столовете и да не мърдат  =]


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 05, 2013, 15:54:19
Лилиет, нямам агент!
А току-що се присетих, че всъщност аз нямам все още нищо, с което да покрия тази платформа 4 на 6 м!!!!!!!!!!!!!!!!!!! господи, ще се гръмна!
...2 минути по-късно: писах на господина да го попитам дали има някакви покриващи повърхности за тези неща, той обикновено изгражда сцени и други такива неща, би трябвало да има нещо... СТИСКАЙТЕ ПАЛЦИ!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: ros4e в септември 05, 2013, 16:31:24
ей, прекрасноооо :) на една дата ще булчим :))))) Честита темичка!
гледам, че сте си направо готови... ама пък и то не остана- така че разбираемо :)
Пожелавам ти една чудна морска сватба :danceg: :girlhide:
( и аз съм решила- ще се омая като теб... :[ :)) )


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 05, 2013, 16:39:10
Ех, преди малко се чух и с фирмата за тортата - уговорих да ми я доставят в 15:00ч на място в ресторанта, за да я видя преди това; Нашата церемония е в 16:00 - 16:30, тъй че ще има време за всичко. Не че нещо, ама не ми се иска да я тикат по хладилниците....Когато е свежо направена, е най-вкусна!

ros4e, радвам се, че сме на една дата! Тръпнеш ли в очакване вече? Пожелавам ти една страхотна сватба!!!!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Vivi20 в септември 05, 2013, 16:54:02
Супер за тортата! :)

Междудругото не знам дали съм ти казвала, обаче чашите са ти супер яки! Много ми харесват! :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 05, 2013, 17:04:50
Vivi, не си, но благодаря! :-) и мен ме радват такива едни изтряскани... Тежички са обаче... :-)

Аз в момента си пиша приветственото слово.....

Вижте докъде я докарах.

"Скъпи роднини и приятели,
Днес е наистина един прекрасен ден. А днес се чувствам и много специална, особено когато се разхождам наоколо  с тази рокля. (правя пирует) И с този чудесен мъж до мен. (обръщам се към него и ще го погаля или ще го гушна)
Мили хора, искаме да ви благодарим, че днес сте тук, с нас, че пропътувахте всичкото това разстояние заради нас, за да се съберем заедно и да празнуваме.
Обаче, покрай всички сватбени приготовления днес, докато мъжо преоткриваше българските плажове отново, аз много изгладнях. Ние организирахме бюфет, който надяваме се, и вие ще харесате. Малко по-късно ще се зарадваме с фойверверки, а след тържеството искам да поканя всеки, който краката все още го държат, и доброто настроение не го е напуснало, да се присъедини към нас за афтърпарти на плажния бар, където днес се състоя нашата церемония.
бля-бля...бля-бля..."


Как ви се струва? Искам да е малко по-разчупено...


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Vivi20 в септември 05, 2013, 17:14:32
Не знам какво точно е бля-бля-то, обаче ако има още предлагам да сложиш бля-бля преди да им казваш каква е програмата - т.е. тя да е за накрая. Иначе е ок, само не разбрах какво общо има твоето пригладняване с бюфета.  =] Не ми се връзват тия двете изречения много. Можеш да кажеш нещо от сорта

"Знаейки, че днес ще пригладнеем от обикаляне на плажове и обичаме да си похапваме (това второто е от мен хахах) решихме да организираме бюфет ..."


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: ros4e в септември 05, 2013, 18:51:10
...
ros4e, радвам се, че сме на една дата! Тръпнеш ли в очакване вече? Пожелавам ти една страхотна сватба!!!!
мерси  @}->-- тръпна неее, амииии ТРЪЪЪПНА! :girlhide:
а какво значи приветствено слово- ще го говориш? или ще го пише някъде...


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 06, 2013, 19:32:09
Словото ще го говоря аз, мъжо също си прави негово си... :) Ще има да миксираме езици....

А днес ходих на проба на роклите :-) И...да ви кажа, първата заспа, а втората за ресторанта....отказах се от нея... Стои ужасно! Ще си сложа една друга беличка, която купих по-рано, и с която може да се танцува с лекота. Качих една снимка в галерията :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: pandapanda в септември 06, 2013, 21:00:13
о, страхотно ти стои роклята :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 06, 2013, 21:06:31
Благодаря ти :-)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 07, 2013, 09:33:02
Ох, да ви кажа какво сладко се получи преди някоко дни!! Умряхме си от смях!
Когато майка ми и братовчедка ми ни бяха на гости преди няколко дни, бяхме излезли да пием биричка навън и да си говорим, и темата се отплесна към роднинските връзки.
Сестра ми ми се обади, и годеникът искаше да я чуе, та предадох телефона, и докато си говорим с нашите, го чувам да я пита: Ами сега, ние какви ще сме? Ти каква ще ми се падаш? И ние трите се споглеждаме и не ни идва на ума думичката на английски и в един глас: ..балдъза... А той понададе ухо и разбра, че е на български и казва на сестра ми: -Аааа, чакай, тук ми казаха, каква ще ми се падаш, булдозер!
Че като избухнахме в смях всички  :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :)) :)) :))!!! Смях, ама луд смях, не можахме 15 минути да се съвземем....

Вчера братовчедка ми решава кръстословица и гледа: "сестра на съпругата". Пише "балдъза" и ми праща снимката с наименование "Булдозеееер". Излезна й прякор на сестра ми....  :funny:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 07, 2013, 17:10:30
Момичета, качих снимка на бижутата, на обувките и на роклята за ресторанта!
Днес си купих и един бял копринен полупрозрачен шал, вместо болеро, който да обвия около раменете си ако стане по-хладно. Мисля, че вече съм...наистина готова!!! *YAHOO*


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: pandapanda в септември 08, 2013, 16:21:48
Красота, красота  *YAHOO* Чудна сватба се очертава с очарователна булка !!!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Vivi20 в септември 09, 2013, 10:35:04
Всичко е страхотно мила моя! Влюбена съм в обувките ти, страхотни са! А роклята е супер оригинална! :)  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: liliette в септември 09, 2013, 10:44:43
Всичко е много, много красиво !!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 09, 2013, 12:37:36
Момичета, извинявам се, че не пиша в темичката, но в последния момент ми се налага да се оправям с организационни неща, и въобще нямам време! Днес ми се отказаха още трима гости, а вече всичко е платено! ще се изям от яд, такива хора са адски несериозни и въобще не мислят за нашия бюджет! Доуговарям с флористката, с хотелите, с ресторантите, с гостите, сега ще си запазя час за маникюр и педикюр,  имам усещането че времето вече лети скорострелно и за нищо нямам време!!!!! Като мога да си поема въздух скоро пак ще пиша, за да ви разказвам.
Благодаря на всички, които харесват нещицата, които качвам в галерията.
Прегръдки на всички ви!!!   :love-g:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 09, 2013, 13:46:38
Ох...тези две стаи, които са платени вече, няма как да се върнат парите. Хотелът ми предлага да оползотворя стойността им като посетя масажния им център и поръчам нещо за двама ни с половинката.
Ама как ме е яд само, че имам такива роднини-дебили!  P-(  :insane: %) :girl_cray2: :hunter: :hysteric: :tuktuk: :bqsnasym:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 09, 2013, 15:52:22
Стискам ни палци времето да е благоприятно и да не ни облее с някой проливен дъжд!!!
Днес  проверявах прогнозата за 6 дни напред и пише,  че ще е ярко слънчево, с температури от 25 до 14 градуса, което е ок. В петък виждам превалявания и гръмотевични бури, но дано въобще да няма такива!
Роднините продължават да ми ходят по нервите, например майка ми сега ме пита как гостите щели да се транспортират от Созопол(една от многото отправни точки) до Аркутино (тези, които не са с автомобил), и намерила, че автобусите от Бургас спирали винаги на спирка Аркутино, която идея нямам къде е, нито пък колко е далеч от хотелите.
Вярвате ли го това, че аз трябва да им осигуря транспорта? Но излезе така, че едва ли не съпругът да ходи да ги развозва! Или да съм осигуряла минибус на хората. Да ви се намира пищов?
Ние вече с ресторанта всичко сме уредили. Окончателното разположение на масите ще го погледнем като пристигнем в хотела. менюто е уточнено как да се сервира, къде да се асистира. Напитките – също. От ресторанта ще ни направят питка – ще използваме една и съща, за двата ритуала (захранване и чупене).
С водещата направихме програмка за церемонията, тя ми изпрати текста, който ще цитира пред нас, направихме малки промени.
Платили сме нощувките, бюфета, зарята, хапките. С флористката днес напаснхаме последните неща относно декорацията; решихме,че по масите ще има и стъкленици, в който върху преплетени във вода клонки ще плуват чаени свещи. Ще има буркани със слънчогледи, аранжировка със свещничета и зелени ябълки. Това на кафяви рънъри за маса и с кафяви салфетки.  На плажния бар ще спуснем 20 топки, плетени от дърво, в които ще се втъкнат по два слънчогледа; на коктейлната маса ще има аранжировка със слънчогледи и други цветя. Церемонията – Т-образен подиум с пътека, покрити с мокет в светло екрю, с наредени бели столове от двете страни на пътеката, като на всеки първи стол до пътеката от двете страни ще висят букранчета със слънчогледи. На подиумчето ще има метална арка с център от слънчогледи, а от двете страни на арката, по една кашпа със слънчогледи.
Говорих с гримьорката, тя ще дойде в хотела на 14-ти в 10:00ч, за да започнем – ние сме 4 човека за грим; с приятелката ми-фризьорка ще започнем също по това време.
Говорих и с фирмата за тортата, дадох им час на доставка и точен адрес на хотела.
Нашият алкохол ще пристигне в комплекса на 12-ти, ние на 13-ти ще го опишем и ще направим приемо-предавателен протокол.
С фотографа ще се видим на 13-ти, и той пристига тогава в хотела.  А на 11-ти отивам да си взема роклята. УРАА! Боже, не издържам вече!
На 11-ти предиобяд съм на маникюр и педикюр, ще ме правят с някакъв гел – момичето каза, че така ставало много издържливо, ще ми запази дължината на ноктите, но ще им сложи някакво гелово покритие, върху което после ще се работи..... Нямам идея какво ще стане!Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Macito в септември 10, 2013, 07:46:06
Етооо, готова си!!!
Това за гостите - не мисля, че ти трябва да им осигуряваш транспорт. В крайна сметка те сами да дойдат :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: ros4e в септември 11, 2013, 19:58:39
... А той понададе ухо и разбра, че е на български и казва на сестра ми: -Аааа, чакай, тук ми казаха, каква ще ми се падаш, булдозер!
:)) :funny: :))

страхотна си и с двете рокли- супер ти стоят, имаш чудесна фигура :)

Аркутино- ние летуваме там последните 4 години, мн красиво ...  точно гледах комент на една приятелка,която е там и каза, че е доста ветровито... но пък толкооооова прекрасно
а м/удругото нали си има маршрутчици м/у Созопол и Аркутино или тази година ги няма???
оф, за времето- и аз съм сдух... ние сме в градина, без особени алтернативи за предпазване от дъжд- треперя като лист от прогнозата, която за сж всеки ден пада в градусите и се увеличава в скоростта на вятъра :angry:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Vivi20 в септември 12, 2013, 15:11:57
Остават 2 дни на една от любимите ми булки! ;)

Знам, че си идвате утре и едва ли ще имаш време да надникнеш тогава, за това сега искам да ти пожелая един слънчев, красив, незабравим и уникален 14 Септември! Отпусни се, не позволявай на нищо да те притеснява и се забавлявай много! С нетърпение чакам снимки и разказ! :)

Целувки!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 12, 2013, 16:12:27
Vivi, Ros4e, Pandapanda,Macito,Liliette,Mariola, Благодаря ви!!!

Събирам багаж в момента, допреди малко се борих с епилатора кой кого да надвие, оформих си веждите, дори в момента на лицето си имам маска и съм цяло страшилище!Чекирах ни до София, чакам да стане готов и чек-ина до Бургас и почвам да пъхам в куфарите! Двете рокли висят на стълбището и ме боли сърцето, че трябва пак да ги тикам по калъфите! А тъкмо са огладени!

Пожелайте ми един бездъждовен съботн ден!!! И обещавам, че ще ви пусна снимки от всяко едно нещо, няма да чакам само на фотографа ;-) Целувам ви всички!!!!!!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: liliette в септември 12, 2013, 18:28:59
Аз вече ти драснах мейле с пожелания, но тека и тук ти пожелая щастлив, бездъждовен ден и само хубави и положителни емоции от тук нататък. Не позволявай нищо и никой да ти развали настроението.
Това е вашият си ден и се наслаждавайте един на друг.  @}->--  @}->--  @}->--
Хайде булчеееееее лек полет ! *KISSED*


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: emmmmmy в септември 12, 2013, 18:57:38
много хубаво ти стоят роклите, чашите са ви много интересни.
Успех !


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: pandapanda в септември 14, 2013, 12:41:48
Честита сватба!  :wedding:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Vivi20 в септември 14, 2013, 13:02:44
Мила девисил! :) Пожелавам ти прекресен, неповторим, морски, слънчогледов празник на любовта днес! Нека хубавото време и попътния вятър са с вас. ;)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: mariola85 в септември 14, 2013, 13:35:37
Честита Сватба !  :svatba: :weddingday:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: liliette в септември 14, 2013, 15:30:59
Честит сватба миличка !!!!!!!!!!!!!!!! Желая ви безкрайна любов, щастие и прекрасни и вълнуващи приключения ръка за ръка !  :svatba: :weddingday: :loving:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Macito в септември 14, 2013, 16:50:36
Честитааа  :svatba: :weddingday:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: yana_traeva в септември 14, 2013, 17:08:54
Честотоо!!!!!!Мило семейство да се обичате много още дългииииииии години!Весело и те чакаме да се върнеш с разказче госпожо:)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Mulan в септември 15, 2013, 10:35:54
Честита сватба! :weddingday:
Желая ви прекрасен семеен живот,изпълнен с много много любов  *INLOVE*


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: ros4e в септември 15, 2013, 16:37:02
Честито! :goody: Да сте мнооооооого щастливи и да се обичате пламенно, силно и завинаги!  :sunshine:
Чакаме разказ, снимки, всичко! :danceg:


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 17, 2013, 07:54:17
Момичета,
Искам първо да честитя и на всички булки, с които бяхме на една дата...
Милички,
Искам да ви кажа едно:  пожелавам на всяка от вас, на която й предстои да каже „да“ или вече е минала под венчило, да бъде винаги толкова влюбена, красива, и щастлива със своя избраник, както в сватбения ден.
Това е ден, който отминава за...броени часове, изпълнен с прекрасни емоции. Този ден е една приказка, която пожелавам на всяка двойка, да им се случва всеки ден от съвместния им живот.
Ние от снощи вечер сме обратно на чешка земя. Пътуването беше дълго и изпълнено с емоции.
От града, в който живеем (близо е до немската южна граница), тръгнахме с кола до Берлин аз, годеникът ми и фризьорката ми. Минахме през Дрезден да вземем още двама приятели и тръгнахме за летището в Берлин. В Берлин се намерихме с баща му и майка му на милото и всички в купом оттам с полет на Air Berlin се приземихме в София в 16:30ч, откъдето трябваше да хванем самолет на България Еър за Бургас.
В София се намерихме с още двама наши приятели, семейство от Чехия, които тръгнаха от Прага малко по-рано на 13-ти Септември и ни чакаха на кафето на летището. Имахме време да хапнем и да пийнем, докато стане време за другия полет.
Трябваше да тръгнем за Бургас в 19:40, но по неясни за мен причини този вътрешен полет се забави с 40 минути. Най-накрая, изнервени и вече леко изморени от глупавото чакане и пътя досега, се качихме на самолета.
В Бургас имахме резервация за кола под наем от Еуропкар, за да имаме с какво да се разходим наоколо докато сме на морето. Бях резервирала с местен човек превоз с минибусче за 8 човека от летището до Аркутино, но с колата под наем имахме проблем – диваците ни предвидили друга кола, вместо тази, за която платихме,та се мина още малко време, докато се разберем какво да правим и дали да се сменя. Оправихме се в крайна сметка и тръгнахме към Аркутино.
Следях прогнозата за времето и наистина то беше с нас. Петък вечерта валя много, също и през нощта, но на сутринта в Събота вече беше преваляло и разцъфваше един хубав ясен безоблачен ден.
Свети Тома е едно прекрасно място. Прекрасно. Снимките от комплекса не могат да отразят достатъчно красотата на това място. Комплексът е страхотен. Страшно живописно място. Пристигнахме към 11ч вечерта всички, а в комплекса се намерихме с още две двойки приятели от чужбина, които също ни чакаха там. Настанихме се и слязохме на лобито да пийнем по нещо. По път се обадих на управителя на ресторанта да задели от алкохола, който купихме и бе доставен в хотела същия ден на обяд, 6 бутилки шампанско и да ги охлади, та кто седнахме на бара, се почерпихме всички и щастливи се чухнахме за добре дошли.


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 17, 2013, 09:27:18
Легнахме си към 12..
На сутринта първата ни работа преди да закусим с половинката, беше да слезем до плажа и да се цопнем във водата. Пясъкът беше ледено студен заради дъжда, който се беше излял същата нощ, но водата беше чай!!!! Малко крос по плажа, за да се загреем и позитръскаме от водата, преоблякохме се и хайде в хотела, след това слязохме за закуска.
Гримьорката заедно с нейната помощничка дойдоха към 10ч; в 10:30 дойде и флористката; в 11ч дойде фирмата със столовете;  в 11:30ч дойде и човекът, който ни направи платформата и пътеката за церемонията. Че като започна да ми звъни телефона....Момичета, идеше ми да го изхвърля. Две от най-добрите ми приятелки се заеха с координацията на събитията, трета слезе в ресторанта, за да напаснат масите по схемата, която бях дала, мъжлето също се включи в координацията;
Сега трябва да ви кажа, че ние си забравихме пръстените в Теплице и се усетихме едва на път към Дрезден. Предишната вечер на гости ни беше това приятелско семейство и те поискаха да видят пръстените, пийнахме си заедно, и не знам как и кога, но кутийката паднала под масата, момичето ни казало, ама ние въобще не сме я отразили. Трябваше да импровизираме за церемонията.
През апартамента ни минаха един куп жени! Майка ми пристигна в 10:30ч за грим и прическа, и още 5-6 мои приятелки. Фотографът дойде с помощника си и ни даде напътствия за снимките. И като отворихме бутилките с шампанско....Изпихме тъкмо три!!!!
Към 15:00ч гостите слязоха на плажния бар, където беше подредено за церемонията на пясъка, на бара имаха хапки и питиета, а в 16:00ч трябваше да слезем и ние там. Е, позакъсняхме малко, но гостите въобще не се оплакаха, понеже се забавляваха на бара, и водещата ми не можеше да ги накара да си седнат по местата за церемонията.
От началото на плажа до плажния бар има пътека която е около 500м дълга, и си пуснах шлейфа да се влачи след мен, но по едно време на средата на пътеката половинката каза: чакай, имаме проблем. Наведе се и като вдигна шлейфа...ми какво да ви кажа! Обрала съм всичката мръсотия по пътеката, и шлейфът отдолу набит с тресчици. Лошо ни стана! Ама казах си: хайде, то само за церемонията тази рокля, никой няма да види мръсотията... Та с триста зора гостите седнаха, едва когато водещата взе микрофона и обяви нашето идване. Всички станаха на крака и ние се показахме иззад дюната и се отправихме към пътеката под звуците на Вангелис   - Conquest for Paradise. Беше много емоционален момент, с тази тържествена музика, и слънцето светеше високо, и после всички ми казаха, че в този момент съм изглеждала като принцеса, някакъв нереален момент. ...
В този момент погледа ми обходи присъстващите, докато стъпвахме по пътеката, и почти всички бяха просълзени. Сърцето ми се блъскаше като лудо в гърдите, устата ми пресъхна. На платформата ни чакаха най-добрата ми приятелка с чашите, майка ми с пръстените, и друга приятелка с брачното свидетелство. Водещата ни венча пред гостите, разменихе си пръстените (той ми сложи моя годежния на безименния пръст, а аз сложих на неговия един гладък, който майка ми ми даде преди това), та закърпихме положението.


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: milenuity в септември 17, 2013, 09:40:52
oo, страхотен разказ...

сподели още! :)

Освен ако не е имало и друга сватба на Св. Тома по същото време, мисля, че зням, кой ви е снимал. :) зърнах снимка от фотосесията ви на фейсбук. Прекрасни сте!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: ros4e в септември 17, 2013, 09:45:24
oooooooo, oooo , oooo!!!  *INLOVE*
 разказът ти е прекрасеееен... момента с блъскащото се в гърдите ти сърце- оооо *INLOVE*  :'( Изпитах същото- неописуемо е... :)
добре сте прикрили липсата на пръстените  :bravo: сладури :) то в цялата лудница, винаги нещичко се забравя- и при нас имаше сума ти неща :)
Радвам се, че и времето е било с вас ( с нас- и ние зависехме пряко от него, защото бяхе в градина-изцяло навън)
Прекраснооо, прекрасноооооо! прегръдкииии
разказвай още!
а за Св. Тома- мястото е разкошно- обичам да прекарвам летата си там :) чак завидях( благородно, разбира се), че сте били там на вашия специален ден


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 17, 2013, 09:51:43
Milenitu, можеш ли да ми дадеш линк към снимката?  :-)

След като пихме шампанско и церемонията приключи, на мен съвсем ми изскочи от ума, че трябва да ме вземе на ръце и да ме понесе по пътеката, та хванахме се ние за ръце и тръгнахме да вървим, ама гостите се развикаха, „Ааааа, не, на ръце, на ръце!“ и му прошепнах през усмивка : „вземи ме и ме носи към бара“, а той ме грабна на ръце и на шега като стигна края на пътеката, ме понесе в обратната посока, да си ме води някъде, а аз през смях му викам: „На бара, на бара“, та такъв смях падна от гостите!!! Занесе ме до бара, остави ме там на стъпалата, и застанахме един до друг, за да посрещнем гостите и да се поздравим с тях.
След като всички се изредиха, и си поплаках с тях междувременно, се снимахме с тях на бара. Надявах се да успея да хапна нещичко там, но всеки ни дърпаше насам-натам и искаше да се снима с нас, та едва успях да хапна една хапка със сьомга и да пийна от шампанското.
Фотографът ме подсещаше,че трябва да се ориентираме за фотосесията, но гостите ми бяха толкова напористи, че той ми даде още 15 мин допълнително, закъснявахме с графика за сватбата, и дори тези 15 мин не стигнаха да удовлетворим всички, мъжът ми се изгуби да си говори с някои от гостите, и не можах да го намеря като стана време да тръгваме, та Влади каза: спокойно, тръгвай с мен, той като види, че те няма, ще разбере и ще ни настигне. И така наистина, мъжо си направи малко кросче по пясъка, докато ние се ориентирахме към едно изкорубено дърво на плажа.  Там снимки, ала-бала, търкаляхме се по дюните, обюо взето много хубави снимки станаха, видях няколко на фотоапарата му. Доволни, се запътихме обратно към плажния бар, където....ВЕЧЕ НЯМАШЕ НИКОЙ! Гостите се бяха извозили обратно до ресторанта, когато ние пристигнахме и с удоволствие забелязахме, че си се обслужват самички с предястията и напитките и не чакат ние да открием бюфета. Много ни се искаше да избегнем тази ситуация, при която хората да се срамуват да си вземат. Та се зарадвахме, когато видяхме, че се чувстват толкова комфортно и си щъка насам-натам без притеснения. Видяха бюфета и много бързо се ориентираха.
Ние бяхме направили така, че предястията и салатите бяха сервирани свободно на бюфета, т.е. всеки си вземаше колкото и от каквото иска, а основните ястия се асистираха от трима сервитьори според желанията на гостите. Напитките бяха до бюфета, там сервитьор наливаше на този, който пожелае, а отделно имаше и двама сервитьори, които минаваха по масите и доливаха на тези, които желаят.
Тук искам да изразя огромни благодарности на Ема, нашата флористка, която дойде от Поморие и сглобихме концепцията за декорация на всички места. Направи ни наистина страхотни аранжировки.
Посрещането при церемонията мина добре, майка ми ни даде по парченце от питката с мед и сол. Тук искам да кажа, че въобще не бях подготвена за това. Питката беше страхотна, мекичка, но в комбинация сух хляб с мед, не можах да преглътна. А хем не ми даде голяма хапка, но на мен като ми заседна в устата, край! Дъвча, дъвча, и не мога да преглътна!!! Гърлото ми се сви! А вече като дойде и хапката със солта, съвсем я загазих! Тази комбинация сладко-солено, ми дойде в повече, и колкото повече се опитвах да дъвча и да преглътна, толкова не ми се получаваше, чак ми се насълзиха очите. Идваше време за шампанското, а аз все още бях с пълна уста! От опитите да преглътна ми се догади и си викам на акъла: господи, може ли БАШ сега да ми се случи?!?!?! Добре, че питието помогна да преглътна, и с насълзени очи си допих чашата и ги хвърлихме зад нас.


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 17, 2013, 10:17:47
Настанихме се по масите, и след малко дойде време за речите. Ние така и до последно не си ги наизустихме, та решихме да е от сърце, каквото дойде наум. Благодарих им, че са дошли, брифнах ги за това, което ще им се случи малко по-късно (кога ще разрежем тортата, кога ще има фойерверки и кога ги каним на афтърпарти), изредихме ги на 4 езика и пак си дръннахме чашите. Оттам се започна тържеството.
Първия ни сватбен танц – танго. Избрахме си на Готан проджект  тангото „Санта Мария“.
Жалко, че не пробвахме предварително как ще се танцува в ресторанта, та се наложи да променим малко танца, поради ограничение на танцовата площадка – но пак се получи добре, и гостите много харесаха изпълнението.
След танца се откри дансинга. Майка ми ми събра очите. Баба ми каза, че много обичала песнта на Фреди Меркюри „I want to break free” и пуснаха тази песен. Майка ми, в комбина със свако ми, изскочиха на дансинга, тя с една бърсалка за под, а той с някаква малка висока масичка, че като се закълчиха... Умрях си от смях, а тя обърса почти целия под на ресторанта докато се връткаха насам-натам!
После друга изненада за мен – баба ми се преоблякла в народна носия и изпя две песни – една за мен и една за мъжа ми. Баба вече си има фенклуб. Всеки се възхити от нея. Жената, на 74г.,  не седна, просто не седна! Танци-манци, хора, събра очите на всички ни!
Чупихме питката, а тя да ви кажа, на сегменти – и моя милост си скъса по-голямата част – почти наравно обаче бяхме, аз имах 19 парченца, а мъжа ми – 17. С едно парченце го водя.
Обиколихме гостите да се чукнем с тях, после танци, стана време за фойверверките. Гостите излязоха навън и под звуците на Хендел – Музика за Фойерверки, запалиха батерията. Хора, този ден и късметът , и времето бяха с нас! Безветрено, та фойверверките разцъфваха хубаво в небето над нас, много хубава заря се получи, огромни благодарности на Панда Фойерверки от Бургас – такава качествена заря имахме, та нито едно изгоряло парченце от фойерверките не падна на главите ни!!!
Много хубава заря. На хората им трябваше няколко минути да се приберат вътре в ресторанта, не искаха да влизат. Но водещата ми ги привика за тортата, та всички се наредиха около нас.
Докараха тората. С две ръце и два крака препоръчвам Кети Кейк от Бургас – направиха ни страхотна торта! 1:1 със снимката, която им изпратих.
А вътре – пълнежът, блатовете, вкусотия до шия! Тортичката не беше тежка, поисках да ми я направят с шоколадови блатове, но те явно са сметнали, че щше стане много тежка, та със светли беше, много леки, с пълнеж от маскарпоне, рикота и пюрирани малини – сладичка и леко приятно малиново –киселка на върха на езика – страхотно! Питаха за още торта! Хахах
С мъжа ми се разбрахме да ядем цивилизовано тортата. Обаче, като отрязахме парчетата, и трябваше да се нахраним с ръце, му омазах муцунката. Той се захили, и като грабна от чинията, хубаво ми я натъпка в устата, ама така хубаво ме омаза, че чак в носа ми влезна! Гостите – в луд възторг и див смях; после той трябваше да ми даде в устата, и рече по микрофона: аз съм джентълмен!, гостите още веднъж избухнаха, той хвана виличка и ми даде, после и аз на него.


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: milenuity в септември 17, 2013, 10:22:24
в момента съм на работа и за съжаление нямам достъп до фейсбук от тук. довечера ще ти го пратя на лични. Не мога да си спомня дали беше само снимка или клипче от фотосесията, но беше от Св. Тома на 14ти и беше красиво! :) Аз редовно им гледам всичко и си спомням, че се зачудих къде е това Св. Тома, защото не го бях чувала.

Сега само трябва да сте търпеливи за снимките, защото месец септември им е бил тотална лудница от гледна точка на брой сватби/фотосесии и сега още наваксват с обработката на августовските снимки. Ние още не сме си ги получили. Направо ме тресе от вълнение и нетърпение вече да ги видя :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 17, 2013, 10:25:34
Букета хвана фризьорката ми.
Афтърпартито беше на плажния бар, с пилешки хапки в корнфлейкс, сирена и филета, и каквото остана от алкохола в ресторанта. Имахме си  музика, и две огнища на входа на плажния бар, където горихме дърва , а хората ходеха чат-пат да се посгреят.
Със сестра ми и още трима човека си спретнахме едно страхотно огнено шоу за около 15 минути, пихме, танцувахме, младите хора, които бяха с нас на бара (около 30 човека бяхме),  съвсем се изпонапиха, някои си полегнаха на пясъка на дюшечета и си дремнаха.
Прибрахме се в 4 сутринта.
Беше един наистина, невероятен ден! Наистина, прекрасен!
Следващия ден малко реанимирахме, поизпратихме се с гостите, и се разходихме в Созопол с неговото семейство. Вчера сутринта преди да тръгнем пак ходихме на плажа, къпахме се и тичахме,после събирахме багаж.
И пак на път.
Ето, днес съм обратно на работа и....хора, иска ми се да се върна обратно там на това красиво място с моя законен съпруг :-)  да можем да си поразпуснем главите поне още малко.
Страхотно много ни хареса всичко. И пожелавам на всяка от вас една наистина незабравима сватба!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: mariola85 в септември 17, 2013, 10:32:56
Браво, много се радвам че се получила такава хубава сватба и че искарахте късмет с времето!

Сега само остава да чакаме снимки да ви видм щастливите и усмихнати лица ! *INLOVE*


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: Lillly в септември 17, 2013, 10:46:06
Честито!!! Много любов и щастие и да сте така опиянени цял живот!
Страхотен разказ, прекрасна сватба като в приказките  :bravo:

Един момент ми е много познат:

Дъвча, дъвча, и не мога да преглътна!!! Гърлото ми се сви! А вече като дойде и хапката със солта, съвсем я загазих! Тази комбинация сладко-солено, ми дойде в повече, и колкото повече се опитвах да дъвча и да преглътна, толкова не ми се получаваше, чак ми се насълзиха очите. Идваше време за шампанското, а аз все още бях с пълна уста! От опитите да преглътна ми се догади и си викам на акъла: господи, може ли БАШ сега да ми се случи?!?!?!

Като си гледах филма се вижда как дъвча сигурно 20минути. Даже ме чакаха да сдъвча първата, за да ни захранят с 2-рата, но накрая се отказах и си напълних бузите като хамстер. В този момент се препотих 100 пъти, а на свекито ѝ стана много неудобно  :funny:
Пожелавам ти скоро да имате възможност да починете и отново да се потопите във вашата романтична приказка :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: milenuity в септември 17, 2013, 10:54:07
фантастично звучи всичко и разказваш много увлекателно. Бъдете много щастливи!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 17, 2013, 11:18:48
Справка за нашите алкохоли да се ориентирате:
Сватба от 67 човека, с 2 деца:  почти всичко се изпи, да знаете; а нашите пият много. Така че да си прецените колко от какво:
Ракия Бургас 63 – барел и траминерова – 6 литра  общо;
Уиски  Джони Уокър, черен етикет -  5 литра
Уиски Кало Айла 12 г. – 2 литра;
Джин Танкюри – 2 литра;
Други анасонови (турска Текирда) – 3 литра;
Вино – бяло, червено и розе – черпихме от бара на ресторанта, така че не знам колко се изпи. Но гледах,че чашите на всички са винаги пълни.
Бира – също от ресторанта, наливно.

Отделно си бяхме поръчали 36 бутилки пенливо вино (италианско от Валдобиадене), което сервирахме на плажния бар за церемонията и в ресторанта и в крайна сметка останаха само 6 бутилки, но за роднините ми, които не обичат пенливо вино, бях приятно изненадана, че си изконсумираха всичко. Ние понеже много обичаме пенливо вино, не се колебахме да вземем за коктейла.


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: liliette в септември 17, 2013, 13:46:14
Още веднъж честито и от мен ! Радвам се, че призкаката ви се е сбъднала ! Разказът ти е страхотен и направо се пренесох там. Виж как хубаво се наредиха нещата към края. Сега чакам снимчица с нетърпение тук или на мейла  8P :))))
Целувки!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: milenuity в септември 17, 2013, 18:03:53
о, мила, ще те разочаровам - оказа се, че има статус, че са на Св. Тома, но снимките, които са постнати на 14ти са от друга сватба на 13ти, а не от вашата...:(


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: pandapanda в септември 18, 2013, 08:52:47
страхотно се е получило всичко :) а вие сте някакви машини с всичкото това пътуване!

Пожелавам ви много, много щастие :)


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 18, 2013, 21:56:44
Момичета, качих снимки в албума от церемонията. Посъбрах оттук-оттам от гостите, за да ви покажа нещичко. Надявам се да ви хареса. Успех на всички, повлекли крак!!! Целувки!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: rujka в септември 18, 2013, 22:04:10
Снимките са страхотни, вие сте страхотни  @}->-- Всичко изглежда перфектно
Винаги бъдете така усмихнати и влюбени, както на този ден  @}->--


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: yana_traeva в септември 19, 2013, 07:47:04
страхотни сте. всичко е толкова романтично :))) Няма нищо по-романтично от сватба на плажа :)))).нищо нашата няма да е на плажа на след години може да си разменим нещо като обети на плажа послучей някоя годишнина хахха като по филмите :))) @}->--


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: liliette в септември 19, 2013, 13:37:41
Прекрасни сте !! Мястото е много романтично и заедно с разказите ти направо се пренесох там.  @}->--


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 19, 2013, 13:41:55
Искам да изразя едно голямо БЛАГОДАРЯ на партньорите ни за сватбата, които направиха този ден ЕДНО ИСТИНСКО ВЪЛШЕБСТВО! справиха се отлично!

-   Флористика: Цветарско Ателие „Ема“, Поморие – от край до край изпълни всичко,което поискахме и както го искахме, браво!
-   Пиротехника – „Панда Фойерверки“, Бургас – гостите още говорят за зарята!;
-   Платформа и пътека, мокет - Протехника Евент Бургас – страхотно изпълнение и навреме!;
-   Бели столове за церемонията тип „Шивари“ – Сватбена Агенция „Елемент“, Варна;
-   Внесен алкохол за церемонията – от онлайн магазина на МЕИК – 98 ООД – отлична координация, доставка по заявена дата и час, цени;
-   Грим  - Ваня и Дани от студио „Дали“ в к-с „Славейков“, разкрасиха един куп хора, а Ваня също така и фризира, та помогна да направим прическите на още няколко момичета!
-   Фотозаснемане – Влади Балевски от „Балевски Фотография“ – прекрасен екип!
-   Озвучаване церемония и тържество – DJ Жоро и Ели от Стара Загора, огромно благодаря!
-   Бутониери за гости, сватбена книга, кутия за финансови пожелания, украса за чаши, кошничка – Сватбени Аксесоари „Маргаро“, Пловдив;
-   Цвете за коса, бутониери за ръце за шаферки, възглавничка за пръстени, бутониера младоженец – Татяна Симеонова от Пловдив (страхотни цветя от плат!)
-    Торта – „Кети Кейк“ от Бургас, страхотна работа като визия и вкус! Отлична комуникация, експедитивност, доставка!
-   Сватбена прическа – Тереза, която дойде с мен от Чехия. Благодаря!
-   Маникюр и перманентни мигли – Алена от Чехия, страхотна работа – макар и само с UV лак върху собствените ми нокти (нямах изкуствени), лакът издържа и не мръдна цели 5 дни, а видя доста зор и не съм го пазила.
-   Сватбена рокля под наем на М.Сотеро от „ Сватбено ателие „Маги“ – Прага – взехме я по-рано отколкото бяхме заявили, и я върнахме по-късно отколкото бяхме обещали заради служебните ни ангажименти, срещнахме пълно разбиране!


Титла: Re:Сватбата на devisil - 14.09.2013
Публикувано от: devisil в септември 19, 2013, 18:52:05
Малка част от купона....  8P  :danceg:

http://www.youtube.com/watch?v=7JeOMnWzZRI&feature=youtu.be (http://www.youtube.com/watch?v=7JeOMnWzZRI&feature=youtu.be)

И в галерията сложих още няколко снимки, този път от ресторанта.... :-) Ох, кубаво ми е като се връщам назад!!!!