Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Лафче => Домашен уют => Темата е започната от: Bulka88 в юли 06, 2012, 09:03:21Титла: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Bulka88 в юли 06, 2012, 09:03:21
Здравейте момичета!
Търсих такава темичка но не открих...Имам огромно желание да си направим гардеробна,милото се дърпа но съм сигурна че когато съм готова с цялата идея ще се позамисли.  :P
Ние ще купуваме панелно жилище,в него има малко килерче,което се намира до входа на кухнята.Но понеже ще правим свод между кухнята и хора,няма да са ни необходими 2 врати.Та идеята ми е да се затвори вратата на кухнята като се удължи килера,отпред да сложа плъзгащи врати целите в огледала.Тоест за хола и кухнята да има само една врата.Аз мисля че ще се получи страхотно,но милото не е на това мнение...Моля ви помогнете да го измисля и дайте мнение дали ще се получи добре,според вас...


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: veseto_87 в юли 06, 2012, 09:14:16
Ей, Булка, тъкмо вчера си говорихме, че си изчезнала някъде. Добре дошла отново. :)
Ние също си взехме апартамент и аз имам желание за нещо подобно, но апартаментът не е много голям (72 квадрата ) и не знам дали може да се осъществи.
Моят мъж се занимава със строителство, ако имаш схема (скица) на апартамента, можеш да ми я изпратиш и да му я дам да предложи някакви идеи.
 


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Josephine в юли 06, 2012, 09:31:53
аз си имам голям килер и съм с 2 ръце ЗА, супер удобно е не само за гардеробна а и за всичко останало :)


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: rady17 в юли 06, 2012, 10:08:34
Аз за съжаление нямам, но и аз съм "ЗА" гардеробна, мъжете не могат да си представят какво улеснение е това за нас. При първа възможност си правя такова помещение.  :bravo:


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: punk_girl123 в юли 06, 2012, 10:09:29
Аз по твоите обяснения си го представям повече като вграден гардероб, а не като килер. На мен идеята ми харесва, но вие трябва да си решите колко е практична. В жилището, което ние купихме, има място за такъв гардероб точно до входната врата и там ща седят връхните дрехи, обувки, ще има отделение за четки парцали и подобни. А в единия край ще направим клетки за домашните любимци.
Ти какво мислиш да държиш там?


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: grey в юли 06, 2012, 14:55:18
Трябва да се изолира много добре от кухнята да не попива миризми.


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Bulka88 в юли 06, 2012, 18:15:10
Радвам се да ви видя тук момичета!Веси страхотни снимки!!!!Честито! :loving:
За гардеробната,не мога да ви обясня точно какво искам,качвам снимка да видите как искам да изглежда отвън.Милото страшно много се дърпа,казва че коридора ще стане много тъмен и спушен,но аз няма да се откажа лесно от тази идея.Имам много дрехи и обичам да са подредени както трябва.Ще се опитам да начертая скица на апартамента по-нататък за да добиете представа. :)


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Bulka88 в юли 06, 2012, 18:32:56
Опитах се да направя схема на апартамента,надявам се да я разберете   :)
При първа възможност ще кача схема на това,което искам да се получи :)


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: veseto_87 в юли 06, 2012, 18:42:52
Ти къде видя снимките, аз не ги ли изтрих? :) Благодаря все пак. :)
За схемата, искаш килерът да стане гардеробна ли?


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Bulka88 в юли 06, 2012, 18:46:32
Еми или Ивето беше харесала снимките ти във фейсбука,и от там и аз ги прегледах!Идеята със сърцата е уникална!!!!Поздрвления!!!

Сега качвам скица,на това което искам да се получи...хол и кухня на едно и килера да се превърне в гардеробна със плъзгащи врати с огледала,както на снимката по горе. :)


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Bulka88 в юли 06, 2012, 18:52:36
Милото така иска да го направим....


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Kiwi в юли 06, 2012, 21:44:44
Да имаш такова помещение е адски удобно, харесва ми твоята скица.  Ние сложихме стъклени врати на хола и кухнята, за да е светло денем  в коридора, и все пак - коридора си е коридор, не живееш и не бродираш там, за какво ти е светлина, само минаваш от там.

Единствения недостатък в твоята схема, е  нуждата от обикаляне, за да стигнеш до кухнята, което не е болка. При нас разположението е подобно, ами много по-често излизам от кухнята през хола и от там през холната врата от колкото през кунята на път към другите стаи.


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Snow_White в юли 08, 2012, 11:31:28
И аз съм ЗА гардеробната - аз също имам ужасно много дрехи и обувки и се чудим къде да ги прибираме....мечтая си за гардеробна един ден, където всичко ще ми е подредено и не наблъскано...ако имаш възможност за такава - настоявай докрай :)


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: fiibi_bg в юли 08, 2012, 11:43:46
Аз преди време бях писала в друга тема по въпроса с гардеробната.Когато оглеждахме за покупка настоящият ни апартамент се влюбих в две неща - гардеробната вградена в спалнята и страхотният паркет.Отначало и аз исках плъзгащи се стъклени врати ,но после си оставихме старите дървените и просто ги лакирахме.Милото пък извади цялата му вътрешност ,направихме си чисто нови рафтчета ,сложихме си и двойна стойка за закачалки и съм ужасно доволна.Винаги мога да си сменя и вратите като реша ,но когато правихме ремонта решихме да спестим това перо разходи.Мъжът ми също много одобрява гардеробната ,така че Булка надявам се да успееш да навиеш твоя и тоя някой ден да оцени колко ценна придобивка е и колко добре човек организира дрехите си там !


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Росита в юли 08, 2012, 13:08:45
Нямам, обаче ужасно много искам да имам, че е невероятно удобство.
За съжаление откъдето и да го гледам апартамента ни, няма възможност за гардеробна.  :(


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Lionelsa в юли 08, 2012, 13:11:18
Мога да споделя, че е голямо уобство.  *THUMBS*
В предната квартира имах килер, който превърнах в гардеробна (не вграден гардероб). Сложихме рафтове, плотове, закачалки, украсихме с картини. Невероятно удобно, прегледно, леснодостъпно и подредено. Дори имаше място за мини дъска за гладене, за да не гладя в стаята и да се разходам да закачвам дрехите в килера :-)

Нещо подобно имам предвид:
(http://www.perfektmebel.com/products_photos/1802/149_big.jpg)

(http://nashamebel.at.ua/_ph/50/2/330834613.jpg)

Росита
, а поне стена за голям гардероб? Моя приятелка направи така и решиха проблема си, защото са 4 членно семейство. Има си дори място за дъската за гладене


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Росита в юли 08, 2012, 13:32:40
Lionelsa, аз имам два големи гардероба - в двете спални по един. Вършат си работата идеално, но винаги може да е още по-идеално.  ;)


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: punk_girl123 в юли 09, 2012, 14:37:29
Може би аз съм малко странна в мисленето си, но никога не бих си жертвала кухнята за помещение, в което ще слагам дрехи. За мен кухнята е свята и трябва да е широка и удобна. Извинявам се, ако се изказвам неподготвена, понеже не знам квадратурата на апартамента на bulka88, но ми се вижда малко мястото за кухнята.
А относно гардеробната....аз нащата ги виждам повече като от рекламата/ мисля, че amstel беше бирата/, само че в мъжката версия пълна с биричка и билиярдна маса  *THUMBS*


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Christy в юли 13, 2012, 09:02:12
На мнението на Пънк гърл съм  *THUMBS* Ако ще се жертва от пространството на кухня/всекидневна/спалня - не. Няма значение, че дрехите ви ще са по-нагъчкани, защото в крайна сметка е важно вие да сте на по-широко!

Сега имаме едно помещение около 9-10 квадрата, което играе роля на гардеробна, с тази разлика, че има доста голям гардероб с плъзгащи се врати, а освен това там са пералнята и сушилнята (за да не ни шумят в кухнята). Но не е отнето пространство от стаите (няма как да бъде причислено към някоя стая, без прозорци е и всъщност може да стане само част от банята).

Скоро като тръгнат да ни правят проекта за строеж на къщата задължително ще имаме гардеробна, но там разполагаме с много място. И всъщност сега добре, че го има това помещение от 9 кв., защото не виждам иначе къде щяхме да си сложим гардероба  *crazy*


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: roumyana в юли 13, 2012, 14:34:20
мисля, че гардербната е нещо страхотно, особено, ако е по-голяма. на нас ни предстои да се местим в нова къща и имаме гардеробна, макар, че е малка. но колкото, толкова. Предстои ми да си правя проект и съотвтено да се изработва, така че ако янкой има опит вече и може да ми препоръча фирма от Пловдив, приемам предложения, както и всякакви идеи за подредбата.


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: bamce в юли 13, 2012, 20:51:39
Здравейте  и от мен.Миналата  година и  аз правех  къща,нямам  място  за  гардеробна,за  това  го  замених  за  голям  гардероб  с плъзгащи  се  врати,но  аз  нямам много дрехи.Булка  идеята  ти  е много добра.Само  1  нещо  не  си отбелязала  входа  на  апартамента.Друго  ,което ми идва на  хрумка, хола  и кухнята  са  ти преходни.За  да с тигнеш  до кухнята трябва  да  минеш  целия  хол.Аз  бих им обърнала  местата -  хола  бих направила кухня  с  трапезария,а кухнята  на леко  холче.Така  ако имате  гости  те  спокойно могат  да  си спинкат  там,а  ти  да  станеш  и да  си направиш  кафе.Лесно можеш  да  отделиш  другото място  с параван.За  мен местото на  банята  е  супер подходящо  за  гардероба,защото  ти е  близко  до  спалнята и можеш  да притичаш  по  голо  дупе  набързо.Твоята  идея(скица)  е много  добра,ще  си  спестиш много  нерви с  това  кое  къде  да  прибереш *THUMBS*Така,че  мъжът  ти,г-н  Пенев,да  не  си прави оглушки  а  да почва  ремонта:))Неговия  вариант нещо не ми е функционален


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Bulka88 в юли 14, 2012, 08:43:14
Момичета май идеята ще отпадне :( милото иска малкото килерче да мине към кухнята,защото се оказа че стената която исках да избием,за да направим гардеробната е носеща...трудно ставало,било забранено...и т.н.Абе в тия панелни блоковеее  :\...Но аз нма да се откажа така лесно,мисля си да направя гардеробна в спаляната  :danceg: :danceg: :danceg:


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: bamce в юли 14, 2012, 09:08:42
eeeeeeeeeee  тия носещи  стени,и  баш  на  тази малка  стая }:->


Титла: Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: punk_girl123 в юли 16, 2012, 13:02:15
Bulka88 а в спалнята ще имате ли място? Незнам, но като се появи едно малко човече в гардеробната ли ще спи? Или просто това е временно жилище и ще го сменяте след време?


Титла: Re:Отг: Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Vivi20 в май 21, 2013, 15:46:52
Bulka88 а в спалнята ще имате ли място? Незнам, но като се появи едно малко човече в гардеробната ли ще спи? Или просто това е временно жилище и ще го сменяте след време?

Много ми хареса коментара, направо си представих как в средата на гардеробната има една кошарка. ;)

За мен гардеробната си е бая лукс - трябва да имаш супер много място, за да го направиш така, защото се губи доста място. Бих предпочела да направя резервна малка спалня за гости, отколкото да правя място за дрехи и обувки.  =] Малкият ни гардероб в момента сериозно ме стимура да разчиствам на няколко месеца, а ако имам толкова място, само ще трупаме боклуци. ;)


Титла: Re:Имате ли гардеробна???
Публикувано от: valya_82 в юни 13, 2013, 09:43:21
Според мен е добре да помислиш дали си струва едно цяло помещение да се прави на гардеробна - според мен се губи доста пространство по този начин и е по-лесно да се направи голям гардероб просто.


Титла: Re:Имате ли гардеробна???
Публикувано от: scilla в юни 13, 2013, 10:15:11
Темата е започната преди близо година. Предполагам, че дамата вече си е решила дилемата  :girlhide:

Иначе принципно и аз съм съгласна с последните две мнения. Безспорно е мечта за всяка една жена да има отделно помещение, където да стои и да избира какво да облича за деня и да се оглежда пред огледалото, но трябва да се вземат всички фактори под внимание  :girl_wink:


Титла: Re:Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Karis в юли 03, 2013, 11:28:39
Ох, това е болната ми тема, така си мечтая за гардеробна. Имах преди няколко години, бяхме в друг апартамент и имаше самостоятелно отделено помещение, което си ремонтирахме. Още си пазя снимката, да не забравя, че съм имала  *YAHOO*. Като правим ремонт съм решила да махна гардероба и да преградя стаята, толково колко е бил хардероба и да сложа рафтофе с плъзгащи се врати. Бях видяла на едно изложение тази идея и се влюбих в мострата  *INLOVE*


Титла: Re:Имате ли гардеробна???
Публикувано от: Maret в юли 15, 2016, 16:31:53
Супер голямо удобство е. Ако имаш тази възможност наистина е добре да си направиш. Аз лично имам едно малко килерче, ниша, а бе нещо подобно :), което още със нанасянето в апартамента моментално се превърна в гардеробна, но при мен е доста близко до самата спалня и ми е удобно.


Титла: Re:Имате ли гардеробна???
Публикувано от: rostislava221 в август 15, 2016, 09:20:27
Иска ми се да си направя, но много място ще заема, а апартаментът не е толкова голям.


Титла: Re:Имате ли гардеробна???
Публикувано от: hortenzia_92 в септември 02, 2016, 10:57:10
Бих искала да имаме ,защото е някак по-приятно и широко,но за съжаление нямаме такова място...