Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Приготовления за сватбения ден => Всичко около сватбата => Темата е започната от: Jane в май 19, 2012, 09:10:44Титла: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Jane в май 19, 2012, 09:10:44
Момичета, надявам се че няма такава тема вече, поразгледах, но ако съм изпуснала, много се извинявам.

Исках да ви попитам за съвет, защото на всички други въпроси до тук успяхте да ми помогнете :)

С наближаването на сватбата се усещам, че ставам ужасно сантиментална и като видя някоя стара приятелка, ми се иска да я поканя. Ето утре ще се срещам с едно момиче от старата работа, с която не сме се виждали от една година горе долу. Момичета е много симпатично, в работа много се разбирахме, но тя напусна преди мен и след това почти не сме се виждали (тя имаше до скоро много ревниво гадже, което не я пускаше).
След напускането ми пък с едно друго момиче си поддържаме контак - седяхме бюро до бюро, всичко си споделяхме, докато бях там, макар че се познавахме от месеци. Даже тя беше първата, която научи, че съм бременна. И макар и рядко, продължаваме да се виждаме и чуваме. Не я бях предвидила първоначално в списъка на гостите, но сега ми се струва, че тя много ще се зарадва, аз я харесвам и купон става с нея и може би трябваше да я поканя, все пак сме минали през разни неща в работа - аз трябваше да взимам много важни решение миналата година по това време и тя ме съветваше  и изслушваше.
Третият човек е най - добрата ми приятелка от гимназията - пет години като дупе и гащи, после заминахме заедно за чужбина, живяхме една година заедно. След като аз се прибрах в България, две години не се бяхме чували, докато тя не ми се обади тази зима. Видяхме се, беше много весело, припомняхме си стари истории. Днес изведнъж ми се прииска и тя да е там и да сподели тези специални моменти с мен.

Давам ви три много конкретни примера, за да може да ми дадете конкретен съвет. Сватбата е малка - 50 човека, но можем да си позволим още. Ще има по равно семейство и приятели.

Мисълта ми е, дали не съм станала прекалено сантиментална покрай наближаването на сватбата. В акъла ми непрекъснато изникват хора от миналото ми, които са ми били много важни, но почти не присъстват вече в живота ми. Става въпрос общо за около 5 човека, т.е. не ми представлява никакъв проблем да ги поканя.

Отделно откакто се сгодихме са се появили и нови хора. Много се сближих с едно момиче, с което раждахме заедно, сега заедно си разхождаме децата. Но това всичко стана реално след като бях напечатала вече поканите.

Вие как отсявате гостите за малка сватба? Каните ли хора, които не сте виждали отдавна, но са ви по някаква причина важни, били са важна част от живота ви и пр?

Малко дългичко стана, благодаря на който имаше нервите да изчете :)


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: yl в май 19, 2012, 09:34:53
Не се притеснявай толкова, те знаят че не можеш да поканиш всички!
Аз реших, че девойките, които няма как да поканя мога да викна на моминското - хем се видяхме, хем празнувахме, ама и не ме 'отежниха' като бройка за самата сватба. Друга двойка пък поканих само на взимането от вкъщи - дойдоха, пиха по едно с нас и после се разделихме. Хем те бяха щастливи, че ме видяха, като булка, хем не сме се притеснявали за сватбата.


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: MaHu в май 19, 2012, 09:57:07
Аз бих ти казала да поканиш всички, които са били важни в твоя живот и знаеш, че винаги можеш да разчиташ на тях, дори и да не се виждате често.
Аз имам 2 такива приятелки, с които се виждам веднъж на 2-3 години (не живеят в моя град), но като се видим все едно не сме се разделяли и знам, че винаги мога да разчитам на тях и да се чувствам спокойна и сигурна в тяхната компания. Надявам се да не си помислиш, че налагам мнение, споделям как е при мен ;)


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: yl в май 19, 2012, 11:44:51
E, хайде сега - ние и с кумата се виждаме веднъж годишно  :sarcastic:


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: leny в май 19, 2012, 12:23:24
И според мен ако не представлява проблем - покани тези приятелки. Щом имаш само положителни спомени от тях - те могат само да допринесат за веселото настроение :) .Ако не -след сватбата ги покани на скромна почерпка, покажи им снимки...Важното е да си щастлива!  :)


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: InLove_Girl в май 19, 2012, 14:57:53
Аз също имам приятелки, с които се виждам супер рядко и по стечение на обстоятелствата те са ми най-близките, така че ако тези момичета са важни за теб - няма какво да се чудиш  @}->--


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: alla в май 19, 2012, 15:18:13
Ох, това ни е голям проблем. Как да кажем на непоканените гости, че ще се женим. Икаме да им кажем по-рано, за да не излезе, че крием от тях. Обаче как? "Здрасти ние ще се женим, но вие не сте поканени." Малко тъпо ми звучи. Направо не знам какво да правим. :'(


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: emmmmmy в май 19, 2012, 15:52:56
аз не виждам проблем в това- казвам че сватбата е само в роднински кръг, че нямаме пари , и че ще почерпя по питие края на лятото , когато се видим и така .  деликатно  *THUMBS*


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Jane в май 19, 2012, 19:46:32
Момичета, благодаря за мненията  @}->--

Не става въпрос за много близки мои приятелки, както вие се изказахте. По скоро хора, които са били важни за мен в един или друг период от живота ми, но вече не са. Виждаме се рядко, защото не търсим контакт, а не защото не ни е възможно.

А финансова пречка нямам да ги поканя, има и още места в ресторанта, за готини хора става въпрос, ще ни е приятно заедно. Просто като подготвяхме поканите аз не се сетих за тях, изобщо. Но после съм се присещала, мъчно ми е, че вече не са част от живота ми и си мисля, заради "доброто старо време" си струва да ги поканя и да споделим още един хубав спомен.

Младоженецът няма против, казал ми е каквото искам да правя.

Освен това се чудя как ще се приеме покана, изпратена толкова късно, едва три месеца преди сватбата. Дали няма да се сетят, че съм ги позабравила в началото или да си помислят, че запълвам места... ?

Нямам никакви притеснения да казвам на хората, че не са поканени. Всички знаят, че сватбата ще е малка. Дори днес една приятелка каза, че нямала да води приятеля си, защото не го познаваме добре. А аз съм го виждала, те са заедно от 3 години. Трябваше чак да я убеждавам да го вземе. Много разбрани хора са всичките ми приятели.Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: emmmmmy в май 19, 2012, 21:13:02
не е късно 3 месеца преди сватбата да им се даде покана.
а приятелките са ти мнго разбрани  , браво  :bravo: :bravo:


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: goldish в май 19, 2012, 21:54:16
3 месеца преди сватбата никак не са малко. Аз самата ще се женя след 3 месеца и поканите дори още не са готови. Според мен ги покани. Ако не всички- приятелката от училище. Помисли и също и с кого могат да си говорят, т.е. на кой от тях ще им е най-приятно на сватбата ти?


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: anna_karenina в юни 06, 2012, 13:35:34
Аз поканих всички, за които се сетих, че искам да бъдат част от този ден; всички, които някога са били важна част от живота ми. Сватбата си е сантиментално събитие, не виждам защо не. Нашата беше средна- 80 души, без много роднини, само близки и приятели.
Имай предвид, че не всички ще дойдат и бройката ще намалее. Но по-добре да ги поканиш, а не после все да се чудиш "дали не трябваше да я поканя". Няма какво да загубиш, а снимките със стари приятели от детството точно на този ден за мен са много ценни. Разбира се не всичките си познати, само такива, които са важни за теб и си усетила, че искаш да са там. Моят съвет е смело да каниш, един път в живота е, прави каквото искаш ;)


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Hecate в юни 06, 2012, 14:48:00
И аз си мисля, че щом го чувстваш така със сърцето си трябва да ги поканиш, 3 месеца са доста време, освен това.


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: gucci в юни 06, 2012, 19:50:42
А защо просто не ги събереш отделно на едно женско парти тези момичета.Може и да е във вас.


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: ivelka в юни 07, 2012, 08:06:20
Аз имам подобен проблем и съответно също ви помоля за съвет. Нашата сватба от първоначално планирани 80 човека стана 90 а и е на път да стане към 100  ohmy
Проблемът е следният - имам няколко много близки приятелки (едната ми е бивша колежа от друг град, с която се чуваме редовно), другата ми е една от най-добрите приятелки. И двете искат и са намеквали, че трябва да дойдат с гаджетата си, а аз почти не ги познавам, а милото даже не ги е виждал... Честно казано не искам да ги каня, но и двете ще се обидят много ако им го кажа в прав текст. Как да им го кажа деликатно?
И още нещо, което направо ме втрещи. Случайно се видях с дна позната, която е от компанията на бившия ми, но си бяхме доста близки с нея дори и след раздялата с него. Но с нея не сме се чували и виждали повече от година и половина, а и преди аз й звънях по-често, отколкото тя на мен. А сме в един квартал. Видяхме се случайно на улицата, стана дума че се местим и от там, че ще се женим и тя ни в клин ни в ръкав: "Оооо, мислимо ако не получа покана!!!" Не стига това, ами намекна, че мъжът й няма да я пусне сама и той трябвало да дойде  O_O
Как може да има толкова нетактични хора...
Jane, извинявай, че ти откраднах темичката, но ми е мнооого болна тема и това ме депресира излишно преди сватбата. Твоите приятелки явно са супер разбрани и аз бих те посъветвала да ги поканиш, ако не ви представлява проблем :)


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: emmmmmy в юни 07, 2012, 08:41:52
аз мисля че тр да си нагла като тези които се самопоканват и също толкова открито да им кажеш че  няма места . Каквото повикало, такова се обадило. Ако си любезна и увърташ, ще се самопоканят пак...


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Christy в юни 07, 2012, 09:10:38
На реплики "Мисли му, ако не получа покана" просто се усмихвах и не казвах нищо... естетсвено покана нямаше, ако не са били предвидени. Никой от тези не се е обидил, та сега си мисля, че даже са го казали на шега. Разпитват за сватбата, искат видеото, снимките, радват се, коментират във фейсбук и така  *THUMBS*

Но аз съм твърдо на мнение, че не можеш да поканиш някого без половинката му! Ние имахме доста близки приятели, които имаха приятели/ки от по-скоро, които не познавахме или познавахме бегло. Имах мои близки приятелки, с които винаги се виждаме по женски и аз съм виждала приятелите им само веднъж, а имаше и такива, чиито приятели/ки не бяхме виждали. Но да не ги поканим и тях е меко казано неуважение към приятелите ни - това е нашето мнение! Те са големи хора и сами могат да преценят дали ще дойдат с тях, дали те искат и т.н. Повечето дойдоха с половинките си, които уж никого не познаваха а накрая на вечерта бяха най-добри приятели с младоженеца :)) и се забавляваха от сърце. Други пък не ги бяха взели, но благодариха за уважението и разбира се ни казаха предварително.


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: ivelka в юни 07, 2012, 09:34:22
Christy, благодаря ти за по-различната гледна точка. И аз си мислех, че тези реплики са по-скоро шеговити, но се оказаха доста сериозни. А относно половинките на нашите приятели - всеки е на различно мнение явно. Аз нямам против, стига приятелките ми да изявят желание предварително да се съберем, да се поопознаем, да излезем заедно поне един път. Сватбата е много лично и семейно събитие и ние с милото държим поне да познаваме гостите си :)
По този повод майка му и баща му се майапиха, че на тяхната сватба имало 200 човека, от които те познавали едва половината, но тогава всичко е било много по-различно и разходите за 100 човрека допълнителни куверти не са били проблем :)


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: MaHu в юни 07, 2012, 09:45:07
Аз съм на мнение, че на сватбата трябва да присъстват хора, които те познават и знаят коя е майка ти например..... За мен това е повод да се съберем с най-най-близките си и да отпразнуваме ЗАЕДНО нашето щастие. Не мисля, че някой не познат би могъл да сподели момента с нас. Не исках и непознати лица по снимките си и т.н.
По -конкретно на въпроса, ако приятелките ти са много близки и са в сериозни връзки трябва да ги поканиш. Аз имам няколко такива много близки дружки, които са в много сериозно отношения с половинките си и просто ще е голяма обида, ако не ги поканя заедно ( а съм ги виждала няколко пъти). Няма как....


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: MaHu в юни 07, 2012, 09:50:05
Да допълня още, че няколко от приятелите на милото искаха да идват с приятелки (определено не серизони) на сватбата... Единия каза, че сега трябвало да си търси момиче за компания, а другия директно ме пита може ли да дойде с момиче - казах Не, сватбата ми не е повод за свалки... а за уважение към младоженците.


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Christy в юни 07, 2012, 09:51:43
Добре, ако теб те покани твоя приятелка на сватбата си но без мъжът ти, защото не го познава - как би се почувствала? Може би в това е ключът - ако за теб е ок да бъдеш поканена само ти, все едно половинката ти я няма и да отидеш сама, може би затова разсъждаваш така - в което няма нищо лошо, само да уточня, различни хора, различни гледни точки  :P *THUMBS*

пп - не говоря за поредната едноседмична приятелка на Х - говоря за хора, които или са дали сериозна заявка че ще бъдат дълго с този човек (дай Боже) или които са в сериозни отношения. Имахме и приятел, чиято съпруга не познавахме - е как да не я поканим!? Имаше хора, които са в несериозна връзка попитахме ги директно и ни казаха че ще дойдат сами, така че... Написахме техните имена и им казахме сами да преценят дали ще дойдат двамата - тези с несериозните връзки директно ни казаха, че ще дойдат сами много ясно... Така че за мен е уважение към приятелите ви да поканите половинките им и уважение от тяхна страна да не мъкнат на сватбата ви Сульо и Пульо - ние такива случаи нямахме! Но пък и приятелите ни са най-близките, така че не виждам кой би ни причинил подобна изцепка...Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: ivelka в юни 07, 2012, 09:56:50
Точно това се опитах да кажа в предишния ми пост - аз нямам приятелки, които не познават годеника ми, дори повечето от тях го познават много добре. Така че няма как да стане моя приятелка да ме покани на сватбата си без мъжа ми. Няколко пъти им намеквах да ни дойдат на гости да запознаем мъжете ни. Но все не остава време за това :) Все пак имаме цяло лято на разположение, надявам се до сватбата да са се запознали :)


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: MaHu в юни 07, 2012, 10:01:07
Това казвам и аз, поканих тези, които са в сериозни отношения  *THUMBS*
Отклоних тези, които са с временни и несериозни връзки. Просто защото нахалството им ме изнерви.
След моята сватба съм поканена на сватба на приятелка, която е виждала моя бъдещ мъж - 2 пъти за 5 мин. Поканена съм сама и изобщо не се обиждам, тъй като уважам и отивам заради нея, а не да си пия пититето с милото. Момичето си прави малка сватба - 60 човека само с най-близките.


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: veseto_87 в юни 07, 2012, 10:03:12
Ивелка, и аз мисля че е редно приятелките ти да бъдат с половинките си. Не знам, аз не бих отишла на сватба без приятеля си (докато още не бяхме женени), особено ако не познаваам други хора на сватбата. Даже имах приятели, на които им беше малко неясно положениети и на поканата бяха написала името + придружител. Мисля си, че на такова официално събитие всеки трябва да е с половинката си.


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: emmmmmy в юни 07, 2012, 10:07:00
 аз лично смятам да не поканя поредните за които имаше покана, но дори не си направиха труда да си я получат. просто им казах че оттеглям поканата.
А за приятелките/приятелите на близките ни хора- пресна случка- каня някой, чиято приятелка съм виждала 5 пъти, каня и нея. В последствие, в рамките на тази една година откакто подготвям сватбата, няма да преувелича ако кажа че това е единственото момиче, което не ми скъса нервите и ми помогна, за разлика от ПРИЯТЕЛКИТЕ МИ. *db*
Така че моят съвет е просто да прецениш колкото можеш, дали съответните хора си заслужават каненето, колкото и малко да ги познаваш.
Сватбата е за да се уважат младоженците и няма да поканя жени, които не са благоволили дори да се запознаят с мен, или мъже , които им е се едно дали ще дойдат. независимо на кого са гаджета.


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: gucci в юни 07, 2012, 10:34:34
При нас приятелите с непознати половинки/гаджета/ бяха поканени сами.За никой това не беше проблем.Близки приятели със сериозни връзки които да не познавахме половинките нямаше.
Аз не бих се разсърдила да ме поканят без половинка.


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: anna_karenina в юни 07, 2012, 15:17:54
За натрапниците- казвайте "о, ще видим, но тя сватбата ще е малка, в тесен кръг". Така им намекваш, че няма да ги поканиш.

За половинките- не знам, все си променям мнението...Имахме една "половинка", която не познавах, гаджета бяха от 2-3 месеца, но тя ми беше разказвала много за него и й направих кефа да го поканя. Други непознати половинки нямаше. А за "да си взема мацка за компаниЯ ги режех, разбира се. Ако искат свалки- на сватбата има свободни момичета, ще си намерят там, но не и да водят непознати.

Аз не бих се забавлявала без мъжа си на сватба честно казано.


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Jane в юни 08, 2012, 16:36:24
Ивелка, разбрани са много, така е  *THUMBS*

Аз ако бях в твоята ситуация, щях да поканя гаджетата на двете момичета. Лично не бих се обидила, ако някой ме покани на сватба без приятеля ми, но просто няма да отида. Ако нямате финансовата възможност да ги поканите - просто им кажи, не е срамно, но приеми варианта, че може и да не дойдат. На моята сватба ще има много хора с половинки, които не познаваме - или аз или мъжът ми или и двамата. Не ме притеснява това, сигурна съм, че ще са готини хора. Също като Christy смятам, че би било неуважително, а и не смятам половинките на приятелите си за сульо и пульо. Нашите покани, дори за в момента необвързаните, са + придружител. А пък сватбата ни пак е малка 60 - 70 човека и то това с музикантите и фотограф.

Третото момиче, от компанията на бившия, даже не би ми дошло на акъла да я каня - хем нахална, хем не съм я виждала от сто години - да бе да. Никому не си длъжна, това си е твоята сватба, изобщо не се оставяй такива коментари да те карат да се чувстваш виновна! Във въпросната ситуация предполагам просто си замълчала? Така и трябва, абсолютен игнор заслужава такова нахалство.

Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Bride_ в юни 13, 2012, 12:00:56
С наближаването на сватбата бройката на гостите постепенно спадна. От 150 на 120 ги намалихме, като оставихме само най - близките и всички добронамерени приятели, които имаме - като в бройката сме включили и половинките на някои, които ще водят втори човек със себе си. По принцип при нас се получава така, че с хората, които не бихме поканили нямаме контакт, така че имаме 'имунитет' срещу подобни изказвания както по - горе бяха описали момичетата.


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: kanela в юни 15, 2012, 19:26:09
Хора голяма мъка ми е с тези половинки и незнайни гаджета....разбира се, всички съпрузи и сериозни половинки на наши приятели са поканени, ноо..едно от момичетата, който съм поканила, оня ден се изказала аз ще идвам с приятеля си, тя няма да има против" !!! Та аз незнаех че изобщо има приятел, впоследствие се разбра, че тя му е любовница!! И иска да идва с него! Има и още такива случаи, даже някои също искат да идват с "дама" - все едно са на маскен бал?! За децата незнам какво да кажа..не е много правилно да водиш деца на сватба без да предупредиш, особено ако поканата е само за родителите и няма друга уговорка..


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: emmmmmy в юни 16, 2012, 08:35:39
ами обаждаш се и казваш директно на конкретните индивиди, че са те разбрали погрешно и изброяваш поименно кои са поканени. Аман вече от наглост... :angry:


Титла: Отг: И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Jane в юни 16, 2012, 12:43:06
Аз пък не мога да разбера как това да отидеш някъде с партньор си = на маскен бал. Оливате се малко вече. Просто си предупредете гостите, за мен по подразбиране поканата важи за двама. Ако има други уговорки, трябва младоженците ясно да ги кажат. Т.е. не мисля, че хората са нахални, просто вие не сте си казали ясно.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в май 21, 2014, 13:54:44
Мили дами, отчаяно имам нужда от съвет :(
(ако не съм подбрала темата моля модератор да премести мнението в по-подходяща, просто не се сещам къде другаде да питам)

Та, на въпроса,

Работя в голяма фирма, от финансова невъзможност да поканя всичките си колеги , ще поканя само избрани и ще бъдат поканени само в ресторанта. Проблемът е че дори и с тази орязана бройка, ако всеки доведе жена си/ мъжа си - всичко се удвоява а практически не можем да си позволим да поемем толкова куверти.

Въпросът е - мога ли да поканя само колегите си, и да е тип нашите фирмени събираня (на които семействата не се водят) и да им кажа че ще си бъдат само колеги или съм длъжна да се съобразя със семейното им положение (всички са женени) ?

Ако им дойдат половинките масата става от 10 души на 20 души което ми оскъпява куверта с 900лв :( :( :(

Другия вариант е да редуцирам бройката на колегите, което пак е трудно защотоимам 4ма шефа (2 мъже и 2 жени) и ако трябва да са със семейства трябва да поканя само шефовете, а не хората които са ми наистина близки.

Ако пък поканя само низшите служители - шефовете ще се разсърдят... :GROAN: :GROAN:


Помгайтееее  :HELP: :HELP: :HELP: :HELP: :HELP: :HELP: :HELP: :HELP: :HELP: :HELP: :HELP: :HELP: :HELP: :HELP:


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
Публикувано от: mariola85 в май 21, 2014, 14:01:28
 :offtopic: имаше по подходяща тема но не се сещам коя :[ преместете и моето мнение

Та въобще не се притеснявай, не ги кани с половинките. Аз моите колеги ги поканих с половинките но познавах много добре половинките им, а и една колежка ме прецака преди нас прави сватба и така ги кани и нямаше как. Каних с половинки такива само които са заедно от много време и женени, такива с от скоро гаджета им казах не :).  Иначе ММ ме мъкне на сватби на колеги на които почти никой не познавам и си е пълна скука. Да даваш толкова много пари отгоре за някой да седи вкиснат и да не познава никой около себе си не си струва  *THUMBS* На поканите пишеш само името на колегата/колежката и им казваш директно че каниш само колеги. Няма да има сърдити и те ще се забавляват така повече :) Шефовете си покани, много голям кеф им е да знаеш. Моите се радваха много :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
Публикувано от: Sunshine87 в май 21, 2014, 14:02:28
Във фирмата, в която съм сме 3 -ма души само. Нямам намерение да каня шефа си - не зная дали е правилно


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
Публикувано от: госпожица в май 21, 2014, 14:09:50
Аз не виждам защо ще каниш шефове и колеги, това е сватбата ти, не конференция.  Покани само приятелите си,  ако сред колегите ти има такива чудесно.  Все пак живеем в такива времена,  че не вярвам някой да ти се сърди.  После може да почерпиш в офиса и да покажеш снимки ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
Публикувано от: blackisback в май 21, 2014, 14:10:58
И аз се замислих върху това. Ще си поканя някои колеги, естеството на работа е такова, че няма да могат да дойдат всички, защото часовият пояс трябва да бъде покрит. Разказваха ми за сватба на колега и от разказа индиректно разбрах, че са били само колеги, без половинки. Чудя се дали се саморазбира, че са канени само колегите или трябва да го кажа. И, ако трябва да се каже, как се казва максимално коректно, без да е грубо.


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
Публикувано от: milenkata в май 21, 2014, 15:11:38
И аз се замислих върху това. Ще си поканя някои колеги, естеството на работа е такова, че няма да могат да дойдат всички, защото часовият пояс трябва да бъде покрит. Разказваха ми за сватба на колега и от разказа индиректно разбрах, че са били само колеги, без половинки. Чудя се дали се саморазбира, че са канени само колегите или трябва да го кажа. И, ако трябва да се каже, как се казва максимално коректно, без да е грубо.

Госпожица,

за мой голям късмет работя в много задружен колектив, наистина много сполтен, събираме се поне веднъж месечно след работа на по питие или на заведение или на дискотека, всички са по - възрастни от мен но са страхотни. Ужасно трудно ми беше да отсея само 10 души. Колектива е 25 души в офиса и още около 30 по страната. Спряла съм се на моя отдел 3те ми колежки които много обичам и са ми приятелки, мениджърите и 4мата шефа..

Попринцип бих поканила само мениджърите и колежките (горе долу сме на едни години + / - 10г.), обаче едната шефка е малко дръпната и ще ми стъжни живота после.
Работя там от 4 години и наистина нон стоп се виждаме, събираме, ходим на плажове, на планина заедно, прекарахме миналата седмица  3 дни на Витоша... общо взето тези 10 души сме си най близки и аз искам да са до мен в този ден.

Благодаря Мариолка, мисля че ако им кажа че са само колеги на 1 маса събрани няма да е проблем :)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
Публикувано от: госпожица в май 21, 2014, 15:29:03
Не мога да те посъветвам тогава =] Аз живея в чужбина и тук няма кой да ми 'стъжни'  живота,  че не е поканен, но за мен това не е добра причина да поканиш някой на сватба.  Що се отнася до половинките,  аз не бих отишла на сватба без бъдещият ми съпруг ;)


Титла: Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
Публикувано от: mariola85 в май 21, 2014, 15:29:19
 :offtopic: моля продължете разговора тук :) :

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,32645.30.html


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: milenkata в май 21, 2014, 16:14:04
"Не мога да те посъветвам тогава  Аз живея в чужбина и тук няма кой да ми 'стъжни'  живота,  че не е поканен, но за мен това не е добра причина да поканиш някой на сватба.  Що се отнася до половинките,  аз не бих отишла на сватба без бъдещият ми съпруг "

Аз също не бих отишла без бъдещия ми мъж, но пък не мога и да си позволя да дам толкова пари и за половинките на колегите ми...

При теб е малко по-различно, но както се казва гледам да не ми изстине мястото, защото добре ме осигуряват и за майчинството ще ми трябва. Реално тази шефка е единствената , която не ми е много по-сърце, но е най главната и няма как да я пропусна.:)Защо да сисъздавам проблем като мога да го избегна :P

Да не поканя никой също не е вариант, защото имам 3 ма души на които безумно много държа, и които много са помагали на мен и на мечи и си стахаме много близки... *INLOVE*

Така че щом е вариант да поканя само колеги, без половинки (както се прави на тийм билдинг примерно) се надявам всички да сме ок с тази идея

Все пак благодаря на всички за помощта :* @}->--


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: mariola85 в май 21, 2014, 16:17:33
аз прекарвам средно по 10 часа на работа, и работа с тези хора от 6 години. Те са ми повече от приятели и роднини. Те са хората с които се виждам по цял ден и не бих си представалиа  да не ги бях поканила. Те  бяха едни от най-веселите хора на сватбата . Според мен половинките ще им разберат че е ок сами да дойдат. Не е фатално, просто казвате им  с една голяма усмивка, че сте решили да каните всички без половинките защото примерно има някои които ще са сами да не се чувстват самотни  @}->--


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Vivi20 в май 21, 2014, 16:54:11
Що се отнася до половинките,  аз не бих отишла на сватба без бъдещият ми съпруг "


Ами недей, щом толкова не можете да се разделите за няколко часа. На нашата сватба междудругото поканихме колегите на мъжа ми и им казахме, че могат да си доведат половинката (понеже с половината сме много близки приятели така или иначе). В интерес на истината половинките, които не познавахме, просто не ги доведоха и за мен това беше супер от страна на момичетата, защото нито мъжете нито момичетата щяха да се чувстват комфортно. Така те си танцуваха спокойно цяла вечер и на мъжете си им е било спокойно вкъщи. ;) Аз не бих замъкнала мъжа ми на сватба на колега, защото не познава никой и ще му е доста скучно и неудобно, така че зависи от ситуацията, ама ако имаше някой дето да ми прави чупки, щото не можел да дойде без бъдещия си мъж, щях доста бързо да се изнервя.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: blackisback в май 22, 2014, 05:40:17
Вчера чух друга версия: покани всички пък, който не ти е близък (аз имам и такива) сами няма да дойдат. Ух...


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: tweety_pks в май 22, 2014, 09:30:06
Вчера чух друга версия: покани всички пък, който не ти е близък (аз имам и такива) сами няма да дойдат. Ух...

Според мен не разчитай на това, че ако въпреки всичко, решат да дойдат, незнам как ще им обясниш, че си очаквала да откажат :)

На нашата сватба аз бях покнила само една част от колегите - тези, с които си пия кафето всеки ден и с които работя от самото начало във фирмата и ги чувствам наистина близки. Бях ги поканила заедно с половинките им, даже и с децата, но всички видяха удобна възможност да оставят малките на бабите :) Имаше само 2-3 половинки, които не познавах и речих, че това ще е удобен момент да се запозная с тях. И както казах, поканих само една част, като учтиво преди да им раздам поканите им бях писала е-мейл, вкойто да ги помоля да не коментират с другите колеги, защото нямам възможност да поканя всички. За сметка на това след сватбата поръчах една голяма торта (почти сватбена) и поканих абсолютно всички на почерпка на "сватбена торта с уиски".

От друга страна, много от колегите като се жениха, се жениха тайно и не каниха никой.... така, че това също не смятам, че е проблем. А Ако наистина сте близки с тях, бихте могли да им обясните, че нямате възможност да ги поканите с техните половинки, но пък в същото време би значело много за вас, ако те (самите ви колеги) присъстват.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: blackisback в май 22, 2014, 10:48:57
Аз също си мисля, че не може да се разчита много на това. За половинките не се притеснявам, не вярвам да ги вземат, а и да ги, ще питам предварително за потвърждение, защото в крайна сметка ще ми трябва бройка, която да кажа на ресторанта.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: zai4e_kate в май 27, 2014, 10:54:53
ами ние директно си им казахме на колегите че поканата е само за тях ,защото иначе щяха да дойдат 16 човека вместо 8


Титла: Една питанка за каненето на гостите на сватбата
Публикувано от: Dessitka в май 28, 2014, 16:11:52
Здравейте, момичета и момчета :)
Имам едно питане към вече преминалите през красивото събитие и паметния ден на сватбата, и през цялата свързана с това организация :)
На нас с половинката денят "Х" още ни предстои.
Все още сме във вихъра на организацията и сега сме на етап - избистряне на списъка с гостите за нашата сватба.
И тук идва моето питане...
При обсъждането кого да поканим изникна въпроса - повечето ни приятели са или вече семейни или сериозно обвързани. И от моя страна, и от страната на половинката има обаче хора, които другият не познава - приятели, съученици, колеги...
И се стигна до въпроса и дилемата - дали когато се кани гост, винаги се кани в пакет "+1" - т.е. - независимо дали се познава или не втория човек, той се счита за поканен.
Например - аз съм предвидила да поканя няколко мои колежки. Мъжът ми не познава колежките, а аз пък не познавам и никога на съм се виждала с техите съпрузи/мъже.  И при това положение - трябва ли да ги каним заедно или поканата да си бъде само за съответните момичета - колежки...
Същото важи и за един от гостите на моето либе...Той му е близък приятел от студентските години, обаче живее в друг град и за съжаление аз никога не съм се запознавала с него. Момчето обаче има жена и детенце. И при това положение - трябва ли да ги каним в пакет...
Като седнахме със списъците в ръка, и се зачудихме....
Защото ако поканим всеки с половинката, списъкът ще нарастне значително, и то все с хора, които дори не познаваме....
Моля за вашия съвет и препоръки - наистина ще са ми от полза :)
Благодаря много :) @}->--
И се извинявам предварително, ако питане като моето вече е било обсъждано в някоя тема... :victory:


Титла: Re:Една питанка за каненето на гостите на сватбата
Публикувано от: ivelka в май 28, 2014, 18:27:26
Здравей, Dessitka!
Попаднах случайно на въпроса ти и реших да ти отговоря, понеже и ние имахме подобни дилеми.
Що се отнася до колежките - бих ги поканила сами, без техните половинки, защото все пак се водят в графа колежки и най-вероятно не са ти близки приятелки.
Относно добрият приятел на твоя годеник - редно е да го поканите с половинката, още повече ако са семейство с детенце.
Моят съвет е да се водите от интуицията си - няма ясни правила кой трябва да се кани и кой не.
Аз ако ти кажа, че след нашата сватба разбрахме, че родителите на кумовете ни - и от двете страни били обидени, че не сме ги поканили, защото такава била старата българска традиция O_O А ние въобще не сме близки с тях, дори нашите родители не са приятели с тях, макар, че сме комшии...
Така че хора всякакви и винаги ще има недоволни, най-важното е вие да се чувствате добре и да не се натоварвате с излишни разходи за гости, с които едва ли ще се видите повече.
Успех и приятна подготовка на сватбата @}->--


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: tinycat в май 28, 2014, 18:35:20
 Деситка, ние избрахме да поканим колегите на годеника ми и техните семейства (влк. децата)  =]
 Годеникът ми много си харесва колегите и понеже петъка преди сватбата му е и последен работен ден в тази фирма, решихме да поканим всички  :)
Поне на запад сватбения "етикет" повелява сериозните половинки и годеница/годеник да се канят, дори и да не се познавате, но ако искате сватбата да е интимна или ако не искаш напълно непознати на сватбата - тактично го споменете като каните гостите си и те ще разберат  @}->-- а който не е разбрал ще те попита и тогава ще се уточните.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: crazynelly в май 28, 2014, 20:36:30
Ние поканиме всички роднини и приятели с половинките им. Повечето половинки ги познаваме и преди сме излизали с тях и се знаем(става въпрос за приятелите). А половинките на повечето роднини си ги познаваме от години и според нас не е честно да поканиш единия,а другия не. Не е важно да сме си супер близки,но поне от уважение. :) Има и такива половинки на приятели на милото,които аз не познавам,има и такива, които той не познава, но това не ни притеснява. Обичаме влюбените!  *YAHOO*


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: blackisback в май 29, 2014, 05:55:19
Мен ме успокоява, че на предишна сватба в офиса са отишли само колегите, без половинките. И то това е било сватба извън София, с нощувка. А и още нещо: не малка част от колегите си нямат половинки. И с тях мисля, че ще се съобразят женените.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: svekarva в май 29, 2014, 06:04:28
Колкото повече са двойките, толкова по- пълен е дансингът. По принцип, на сватба се канят и половинките на омъжените. Пък вече решението е тяхно, дали ще дойдат в пакет.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: milenkata в май 29, 2014, 09:38:58
Деси писала съм по нагоре за колегите и момичетата помогнаха, относно всички останали с милото взехме крайното решение  - приятели със сериозни връзки , които познаваме (съпрузи или двойки на повече от 6 месеца връзка) се канят в пакет, такива които нямат половинки или често ги сменят ги каним сами :)

Даже мечи има един приятел от детските години, аз го познавам - момчето живее в Англия. В момента си е тук и като му казахме за сватбата, директно му казахме ако дотогава има сериозна приятелка разбира се да заповяда с нея, ако не обаче на нашата сватба не желаем хора, които не познаваме (сватбата не е голяма и е само с най близките) и му казахме че такива от типа "днес прекарахме ноща заедно айде утре на сватба" да ги нямаме!:D

Всичко зависи от вашите си гости, от това какъв бюджет имате и тн. Ние с мечи общо взето и двамата познаваме важните за нас приятели и решихме че излишни хора, които ще са там за принципа не ни трябват. Това е събитие , което поне ние искаме да споделим най-близките си, и затова максимум 1-2ма души няма да познаваме на сватбата си :)

Ти най добре можеш да прецениш кои са ви близки и кой искате да бъде до вас в този ден, но да каниш хора само заради принципа, поне според мен не е редно


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miele в май 29, 2014, 10:00:13
При нас е нещо като при миленката. Решихме, че не искаме хора които не познаваме, за това някои гости ще са без половинките си. Примерно имаме един приятел, който е от Първомай, но учи тук, той си има приятелка там, но ние не я познаваме и за това ще поканим него, но примерно имаме няколко мн близки приятели чиито половинки познаваме и те ще са заедно. Другото което ни спира от канене на всички половинки е бюджета, не разполагаме с много за това взехме това решение, надявам се да няма сърдити като дадем поканите.
Всъщност само на кумата приятеля ще е там, а не го познаваме много добре, но все пак тя ще ми е кума и сметнах, че е редно :)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: gucci в май 30, 2014, 14:45:09
Аз не бих се обидила ако не ме поканят а поканят само мъжа ми на сватбата на негов колега.Досега 4 пъти са ни канили-3 пъти ни каниха общо и един път без половинка.И трите пъти в които бях поканена не отидох.Просто реших че не ми е мястото там.Те са си колеги и си имат техни приказки и теми.Познавам доста от колегите му ,но все пак реших ,че трябва да отиде сам.Мисля ,че не трябва чак толкова да се притеснявате ако решите да не каните половинките.
На нашата сватба повечето приятели с половинки които не познаваме и не са сериозни връзки бяха поканени без тях.Нямаше отказали да дойдат при тези условия,нямаше и обидени.Близките хора ще ви разберат,истинските приятели няма да се разсърдят ако поговорите спокойно с тях и им обясните вашите съображения.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Dessitka в юни 09, 2014, 15:12:12
Здравейте, мили момичета и момчета! :)
С извинение за закъснялото включване - модераторите бяха преместили темата, и докато я открия, в навалицата, голямо ровене падна.
Благодаря от сърце на gucci, milenkata, svekarva, Miele, blackisback, crazynelly, tinycat и ivelka  :butterfly: :flower: Дадохте ми кураж и повече увереност за организацията и гостенския въпрос.. @}->-- Надявам се да ни разберат приятелите и колегите, защото каквото и да е, всичко опира до финанси, за съжаление... Иначе ще се получи сватба с повече непознати, отколкото познати...Ще пиша пак, като поизбистрим списъка... :)
Хубав и усмихнат следобед от мен и до скоро писане :)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: vania_kk в юни 12, 2014, 14:44:32
Ние няма да имаме гости. Ще отидем с кумовете за 2 дни в Несебър и ще купонясваме. В началото се притеснявах от реакцията на родителите ни, но те не възразиха. Единственият гост, за когото ми е много тъжно, че няма да присъства е синът ни, но с така стеклите се обстоятелсва по организацията няма да има кой да го гледа  :'(


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: blackisback в юни 28, 2014, 21:11:04
Ние поканихме колегите. Мина доста естествено и притесненията ми не се оправдаха. Естеството на работа ни е такова, че през уикенда винаги трябва да има по двама работещи и няма как реално всички да дойдат. Така че съм доволна как минаха нещата.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: AIVEN в юли 06, 2014, 10:17:43
За мен лично приятелите на моите приятели са и мой приятели. В този смисъл не мога да поканя някой без неговата половинка. Все пак не забравяйте, че почерпката въпреки, че е масова практика не е задължителен елемент от сватбата. Тя се прави с благотворителна цел, а именно всички почерпени да ви пожелаят всичко най хубаво в живота и колкото по-искрени са те в пожеланията си толкова вероятността да се сбъднат пожеланията им е по-голяма. За съжаление напоследък много хора предпочитат пожелания под формата на финикийски знаци, което е груба грешка според мен. Парите правят живота по-удобен, но не и по-щастлив. Искрените пожелания и позитивни мисли на хората спрямо вас е нещото, което носи истинското щастие.
 @}->-- @}->-- @}->--
Колкото до тези, които канят шефове и колеги, не е редно според мен. Повечето от тях го правят с користни цели, като се надяват да получат някакви облаги след това на работното място. Да затвърдят лидерско място, да станат по близки със шефа, или просто да запазят работното си място по-дълго. Има и много други причини сред които е и липсата на личен живот у някои хора, при които доминира служебния такъв. При тези случай просто няма кой друг да поканиш, когато твоя живот е твоята работа. Няма лошо.
Моите искрени пожелания, към онези от вас които са поканили своите колеги, защото са толкова добри хора, че успяват дори и на работното си място да създадат добри, приятелски и междучовешки взаимоотношения.
 @}->-- @}->-- @}->--


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: milenkata в юли 07, 2014, 14:16:19
Да ти кажа, не каня колегите си от користнио цели а даже напротив - яд ме е че не мога да поканя всички, защото съм попаднала в страхотен колектив.

Даже вчера ходихме на басейн и картинг с милото, 4 колежки и двама колеги,  барбар с децата им, които си се познават вече и са си приятели :)

Поне при нас не е рядкост да излизаме извън работно време макар и да имаме разлика в годините около 10-15 години.

Вярно с шефката ми не съм толкова близка, но пък относно поканата и на сватбата - няма как, но не от корестни цели, а защото тя си е малко обидчива и ще го приеме лично ако тя не е поканена а другите са. Това е малък компромис от моя страна, тя е готина , просто не я бях предвидила.

Окончателно от 18 души офис ще поканя 10, като 8те непоканени са тези , които не работят постоянно в офиса и реално нямам толкова често контакт с тях, но пак са готини и ако имах финансовата възможност бих ги поканила с удоволствие. ;) Всички много ми се радват, защото съм първата булка на фирмата (всички или са отдавна женени и ли си живеят на семейни начала). Така че мисля че откъм позитивни искрени пожелания ще се постараят :)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: AIVEN в юли 08, 2014, 10:42:00
 milenkata Ти явно си от последните за които писах, което е много хубаво.
Не е никак лошо човек да покани някой на сватбата си без да има конкретна причина. Тоест без да му е роднина, приятел и т.н. Има такива хора и за тях казват, че са "широко скроени", с големи сърца. За мен това са истински щастливи хора. Не забравяйте поговорката "Ръка, която дава - не обеднява" Смисъла на почерпката при сватба е както при рожден ден, "курбан" и др, където целта е да дадеш нещо материално, за да получиш нещо нематериално - здраве, щастие и т.н. Не случайно дните след сватбата са едни от най щастливите в живота. Ако продължите и за напред да сте все така, щедри и позитивно настроени щастието няма да избяга от вас.
 @}->-- @}->-- @}->--


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: milenkata в юли 08, 2014, 12:22:26
Да, определено тук си прав.

Поне за мен , хората не се женят защото искат някой нещо да им дава, а защото (поне аз) искат да отпразнуват и свподелят със своите близки и познати един от най-хубавите си моменти.

Като и мислех кой да каня, си зададох простичкия въпрос "Кой искам да бъде до мен в този ден? Кой искам да ме види на върха на щастието в най-хубавата бяла рокля?"... след това списъкът не беше сложен


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: the_light в юли 20, 2014, 07:38:58
Здравейте! Не мислех, че ще пиша в темата, но какво да се прави и аз вече изпаднах в тотална дилема. Уж сватбата щеше да е малка, а ето 80-90 човека.
 Понякога ми е странно как хората са толкова нахални. Аз поканих тези, които исках, но винаги се намира някой който да ти каже - аз до кога ще си чакам поканата?  O_O ( е щом нямаш какво ти говори това) Или пък аз ще дойда задължително.  O_O
Отгоре на всичко си сменям работата, но нямам да имам възможност да поканя от новата месторабота, че аз ще съм там от месец, защото не върви да поканиш само 1.
Вече почвам да се изнервям от всичко, а колко неща има още да се вършат   :angry:


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: ivanjelina в юли 20, 2014, 13:58:05
the_light, и при мен простотиите със самопоканени или нахално поканени не свършват. Току-що ми съобщи и друга приятелка 'Аз ще си доведа и най-добрата приятелка' (която съм виждала или никога, или веднъж в живота си). Да не говорим пътуващите от чужбина, 'ама те не могат сами да пътуват'. Ми като не могат, да не идват!! Направо бях обезумяла. Излиза, че на най-специалния си ден ще съм заобиколена с тотални непознати! Че даже и с хора, които ги знам много добре и ги ненавиждам. Супер!! Не е ли си да наложиш на булката каквото и когото искаш....! иначе няма сватба да е.  }:-> :angry:
Безкрайно съжалих за цялата организация и за доста от поканените. Особено една лелка, стара близка на семейството ни, която ми заяви, че пръстена ми изглеждал като за '20 стотинки' и не можело ли семейството на годеника ми да ми купи нещо по-скъпо.  O_O O_O ohmy


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: nansita в юли 29, 2014, 17:09:15
ох,чета и не мога да повярвам какви нагли хора има?!?! Как така се самопоканват...никаква тактичност  ohmy Аз казам, че сватбата е само за близки приятели и семейството, с ограничен бюджет!
Не очаквах да пиша и аз тук,ама се оказа,че сватба без дилема няма :D
Та реално, не знам до колко е ОК да се канят шефовете....лично аз не се бях замисляла, но пък след като ще се канят хора от офиса (които са ми близки), може би е редно да им изпратя по една покана. Лошото е, че шефовете са 2-ма и аз изобщо не искам да каня единя, който е малко сноб (лично според мен). А да поканиш единя, а другия не-не е добре.  :angry:


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: ivanjelina в юли 29, 2014, 18:26:00
Изобщо не ги кани, според мен. Не попадах в същия капан като мен. 'Ама единия не може без другия'. Настоявай и се заобиколи с най-любимите си хора, това е твоят ден. На мен току-що ми натресоха още една непозната, която не съм виждала НИКОГА през живота си. И то след като изрично бях пояснила, че сватбата е много скромна, едвам изобщо организираме нещо, и е за семейството и най-близките. И отначало ми отговориха 'разбира се, няма проблем'. А сега 'ние искаме еди кой си да дойде, ама ще платим куверта'. Кой си ти, за да искаш, бе??  Това твоята сватба ли е? На твойта си кани когото искаш!! Побеснях. И ме накараха да се почувствам още повече като просякиня, защото никога няма да им взема парите, разбира се!!
 }:-> }:-> }:->


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: JustRain в юли 29, 2014, 20:26:01
Аз казам, че сватбата е само за близки приятели и семейството, с ограничен бюджет!

И добре правиш! Ще почерпя пример.    *THUMBS*
При нас драмата е, че се предвиждат бройки за непознати и за двама ни хора, евентуални приятелки на двамата братовчеди на половинката. ЕВЕНТУАЛНИ!
А изрично споменахме, че искаме задушевна сватба.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: ivanjelina в юли 30, 2014, 01:05:15
JustRain, от такива 'приятелки' аман вече. Ако знаех, нямаше да си каня изобщо братовчедите, НИКОЙ. Адски ме вбесява мисълта, че на най-специалния си ден ще съм заобиколена с непознати. Когато си исках само най-близките и любими хора. И за какво са тези непознати? Най-обикновени сеирджии. Нито те познават, нито ти мислят доброто, нито милеят за теб по какъвто и да е начин. Просто зяпачи, да те разнасят после по цяла София и да клюкарстват. :resent:


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: blackisback в юли 30, 2014, 05:54:09
Нова драма: Хората, които не поканихме....ВКЪЩИ!!!! Нали най-близките били при взимането на булката, айде нова драма сега  P-( Ама как така еди кои си ще са вкъщи, пък другите няма... :!


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Feli в юли 30, 2014, 09:21:51
Е, точно за това у дома ще са всички почти от моите гости и аз вече съм изпаднала в ужас! Даже трябвало на сватовете една маса, та да седнат, а друга за тези, който са от по-рано при мен :)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: nansita в юли 30, 2014, 09:44:27
Момичета, предлагам да сложим розовите очила! Давам си сметка, че покрай тая сватба само се ядосвам (като гледам и вие сте така), а цялата идея на празника е да сме щастливи. Нали е ПРАЗНИК! На любовта при това!
За вкъщи ми се струва редно да бъдат роднини от моя страна и близки приятели. Всички останали могат да чакат в ресторанта, където ще бъде изнесената церемония. При мен вероятно ще се получи плана, тъй като тържеството ще е в друг град и гостите от София могат направо да отидат там, да се настанят в хотела на комплекса и да си починат малко от пътя. :)
seems like a plan, huh?!  :yes:


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: JustRain в юли 30, 2014, 11:41:56
nansita, много позитивно ми дойде твоето изказване. Май наистина всички имаме нужда.   :)

ivanjelina, точно! Нищо лично, просто не желаем непознати.   *THUMBS*

blackisback, аз съм в другия край на ситуацията. Сигурно цялото взимане ще пропадне, защото родителите ми се разделят в момента и е неудобно за най-близките ми. Цялата ситуация силно отряза и броя на поканените от моя страна, та...   :girl_cray3:


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: classy в август 01, 2014, 14:27:44
Първи пост, ама тази тема ме провокира първо  :huh:

Мисля, че сте много мили и се натоварвате себе си с проблеми, които са излишни и ви тормозят.
Вместо да мълчите пред нахалниците - казвайте им в прав текст, че няма да са от гостите и продължавайте напред. Сватбата е за хората, които са ни близки и искаме да са до нас, не за всеки срещнат.

А относно половинките - мисля, че всеки си преценя. За колеги, ако не са близки поне аз не смятам, че е задължително да им се канят половинките, но аз имам колеги с които си се виждаме и по двойки и даже и бивши колеги, с които дори сме в различни градове вече, но не пропускаме празник да се чуем или да се видим, когато ние сме там или те тук - е те идват по двойки. За приятелите е друго - не говоря за приятели сменящи си половинките често, а за тези със сериозни половинки - те си идват заедно.

Моя мъж като ходи на сватби на колеги, дори да съм поканена пропускам, но ми стана много обидно миналата година, когато се жени мой приятел с който сме израстнали заедно, в училище, университета и т.н. заедно, накрая и той и жена му живяха при мен около година, ме поканиха без половинка. Вярно е, че последните 2 години се виждахме по рядко и така и не бяха се запознали с него, но ние живеехме вече заедно. Така и не отидох на сватбата, защото беше в един ден със сватбата на първа братовчедка на милото(която също не ме познаваше, но бяхме канени и двамата), но огорчението си ми остана
Това е моето виждане по въпроса  :girlhide:


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: nansita в август 01, 2014, 15:00:40
Да, наистина се получават неловки ситуации с половинките на близки приятели. Аз,например, не познавам гаджето на близък мой приятел, с когото сме израснали и дивяли почти до 20г, но вече се виждаме само по празници. Също така, не познавам и мъжа на една от колежките, които съм решила да каня. Не познавам и мъжа на братовчедка ми, тъй като те също живеят в друг град и все се разминаваме. НО всички те са семейство (или бъдещо) и не ми се струва редно да не ги каня. Още повече, че съм била в ситуацията "непоканена, понеже е гадже на еди-кой-си" и чувството е ужасно (за справка, тогава с бившия ми приятел бяхме заедно от 3г и определено ме познаваха роднините му). Лично аз ще ги поканя всичките, а те спокойно могат да не дойдат. Все пак това е покана, а не призовка :D  :P


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: ivanjelina в август 02, 2014, 00:18:50
Аз изобщо не бих се обидила, ако хора, които изобщо не познавам, не ме поканят на сватба, а поканят само половинката ми. Напротив, времената са тежки и дори не очаквам да съм поканена, камо ли пък да се обиждам. Но когато хората не са ти близки въобще, и даже изрично си ги помолила, и те въпреки твоята воля оповестяват, че ще си доведат този или онзи ...е това просто не мога да го приема.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: arnavonit в август 19, 2014, 16:00:04
Да, аз също съм била и от двете страни. Да съм канена на нечия сватба, смао защото съм гадже на някого. ама то пък взехме, че сега ще се женим с този някого и хората, които ни бяха поканили са негови приятели и съседи, така че някак си не се губи толкова.
Аз също имам две двойки, които се натресоха. Едните са ни роднини, които живеят в чужбина и по това време ще са в БГ. Друга част от тяхното семейство (брат на мъжа) е канен и онези като чули, че ще има сватба направо заявили "канени не канени- отиваме. така ни се ходи на сватба". Останах леко втрещена, защото точно аз не очаквах, че ще допусна такова нещо на своята сватба, но айде- от мен да мине.

Другите са едни приятели, на които споменахме, че ще се женим, но тъкмо като обяснявахме, че ще е сватба в тесен кръг (един вид извинение, защо не са какнени) и те заявиха колко са благодарни, че сме ги включили в близкото си обкръжение и ги каним. И двамата с мъжа ми направихме 3 секунди пауза  ohmy .

Нооо нека да е весело.

Преди време първите ми братовчеди решиха на сватбата да канят само младите роднини (т.е. мен и другите братовчеди), на което аз малко се обидих. Родителите ми не са толкова дърти (на 50г), че да им развалят празника и да не са канени. При положение, че семействата ни са близки, не сме скарани за имоти и други щуротии, за мен е неприемливо да не се канят и лелите и вуйчовците. Пак си е до семейство, но ние наистина за други празници все сме заедно.Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Ice_Princess в август 21, 2014, 01:09:09
Аз бях предвидила всички почти по двойки (с изключение на тези, които със сигурност знам, че си нямат половинка) и за супер много хора не остана място. Затова сега почти с радост приемам, като някой ми каже, че няма да може да дойде, за да си поканя и другите хора, които искам...  :[


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: stoyanov в август 21, 2014, 08:42:47
На много сватби, в самия ден, идват и непоканени гости (например половинките на приятели, децата на по-възрастни гости и др.). Понякога младоженците се ядосват, но друг път се радват. Така е по-добре, да дойдат повече гости, отколкото да има празни маси.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: AIVEN в август 22, 2014, 17:49:33
А сега 'ние искаме еди кой си да дойде, ама ще платим куверта'. Кой си ти, за да искаш, бе??  Това твоята сватба ли е? На твойта си кани когото искаш!! Побеснях. 
 }:-> }:-> }:->
:funny: :funny: :funny:


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Ice_Princess в август 23, 2014, 03:52:08
Ама много не е смешно това - и на мен се опитваха да ми натресат някакви хора, като родителите ми ме убеждаваха, че те щели да им платят хотела и куверта, ама няма начин да позволя това да стане. Само дето ме изнудват...


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: AIVEN в октомври 05, 2014, 08:27:09
Защо толкова се ядосвате от неканени гости? Още повече от тези, които си плащат куверта и хотела? "Колкото повече, толкова повече" е казал Мечо Пух, и толкова по-добре бих добавил аз. Едва ли ще дойде някой с когото се мразите. Според много хора колкото е по-голяма сватбата, толкова е по-добре. Не мислите ли и вие така? От друга страна какъв по-добър шанс ще имате да проявите благородство на този красив ден. Преди време е имало традиция да се поставят допълнителни прибори на масите за неканени гости. Някой хора я спазват и до днес на празници като Бъдни Вечер когато освен, че поставят допълнителни прибори, храната остава на трапезата до сутринта, защото се надяват да дойде някой неканен гост, пътник или просто гладен човек.
Може би съм споменавал вече, но аз много харесвам едно поверие: Ръка, която дава - не обеднява!!!
 @}->-- @}->-- @}->--


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Turnovska_bulka в януари 23, 2015, 16:52:23
Здравейте , от прочетеното разбрах как стоят нещата с гаджета и роднини  :) Някой може ли да ме посъветва какво да правя с колегите си ? Не мога да поканя всички , но има и такива от тях , които държа да дойдат , защото сме приятели от преди . Как да кажа на останалите , че не са поканени като се има предвид , че сме близки колеги ( ако има такова понятие)  *crazy*  =]


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Nelka88 в януари 24, 2015, 11:19:33
Здравейте , от прочетеното разбрах как стоят нещата с гаджета и роднини  :) Някой може ли да ме посъветва какво да правя с колегите си ? Не мога да поканя всички , но има и такива от тях , които държа да дойдат , защото сме приятели от преди . Как да кажа на останалите , че не са поканени като се има предвид , че сме близки колеги ( ако има такова понятие)  *crazy*  =]

Аз съм решила да каня няколко колеги, мисля като са ми готови поканите да им ги оставя по бюрата и да пусна мейл само до поканените колко са важни за мен и как държа да присъстват въпреки че нямам възможност да поканя целия тийм /40 души сме, няма как да стане/. Надявам се да няма обидени, но и да има, няма да ми накривят шапката.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: milenkata в януари 24, 2015, 11:22:02
Винаги можеш да поканиш всички чрез имейл само на ритуала и църквата, а тези които искаш да присъстват в ресторанта, да им пуснеш допълнителен имейл като ги помоклиш за дискретност.

Така хем си поканила всички и няма да има обидени и всички ще те видят булка, хем само най-близките ще бъдат в ресторанта... След като са ти приятели от преди, не мисля че другите хора биха се разсърдили - възрастни сме не деца в децката градина


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: tweety_pks в януари 24, 2015, 18:13:35
Както бях писала и преди, с е-мейл поканих най-близките ми колеги (тъй като още не ми бяха готови поканите, а исках хората да могат да си направят плановете) и ги помолих да не го разпространяват докато не мине самата сватба. Седмица след сватбата (тъй като бях в отпуск) купих голяма торта, така че да стигне за всички 2+ екипа (около 40 и няколко човека) и поканих всички на торта с уиски.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Turnovska_bulka в януари 25, 2015, 16:42:07
Благодаря за отговорите :) Решението на " проблема " дойде само  *YAHOO* Колежките , които много държах да дойдат са бременни и по време на сватбата ще са излезли болничен , така те ще дойдат , а осталите колеги ще почерпя наведнъж на работа след нея  :bravo:  *db*  *YAHOO*


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: nansita в януари 25, 2015, 18:54:25
При мен ситуацията е подобна...офисът ни е голям, около 70 човека сме само на моя етаж. Няма как да поканя всички, трябва да направя втора сватба само с тях и половинките им!! Затова реших да няма колеги. Тези, които са ми много близки, веднага ме разбраха. Все пак е семеен празник.
Мисля след сватбата да почерпя всички с торта и уиски (ако звездите се подредят правилно и шефчето се съгласи..) ;)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: alexandrova_90 в януари 25, 2015, 21:05:20
Аз ще поканя 3мата ми шефове (не от задължение), много са весели, постоянно са налиния, ако имам нужда от време или почивка покрай организацията сега, а и попринцип :) Също и 4ма от колегите ми, които са ми най-близки и също биха се забавлявали и радвали от сърце. По принцип сме 75 човека (това само в сградата където съм аз, а отделно ходя по ревизии и имам пряк контакт и с останалите към 60 човека) изключено е да поканя всички, а и все пак това че с някого си казваме "здравей, как си?" и говорим по въпроси за работа, не значи, че трябва да бъде на най-сантименталния ми ден. Ако следваме логика да поканим всички, трябва да викнем и съученици, състуденти и т.н :)  8P


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: SummerMoon в май 15, 2015, 08:48:30
И аз много се дразнех,че родителите на приятеля ми прекаляват с бройката...Ние искаме малка сватба,ще си поканим към 30-40 души само най-близки млади хора,а техните изскочиха с минимум 30 човека (които и самият ми приятел не е виждал повече от два пъти в живота си!!!) и това без децата им! ohmy Обаче вече хич не ми и пука *crazy*


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: lorka888 в май 15, 2015, 08:59:45
SummerMoon и при мен се получи нещо такова. Първо исках сватбата да бъде с не повече от 130 човека. В последствие само от страна на младоженеца станаха 180, от моя страна ще бъдат около 50-60. И като казах,че са много хора това и не можем да си го позволим ми заявиха да не се притеснявам,че ресторанта е голям, а пък кувертите им сме щели да платим от парите,които ще съберем *crazy*. Аз реших че няма да си хабя нервите за глупости и казах, тогава всеки да си плаща сам. Сега съм спокойна,че няма да натоварвам баща си допълнително,пък те да му мислят.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miteva в май 18, 2015, 11:15:56
Аз съм решила да каня няколко колеги, мисля като са ми готови поканите да им ги оставя по бюрата и да пусна мейл само до поканените колко са важни за мен и как държа да присъстват въпреки че нямам възможност да поканя целия тийм /40 души сме, няма как да стане/. Надявам се да няма обидени, но и да има, няма да ми накривят шапката.

Момичета, аз имам страхотен проблем с колегите си. Тъй като нашата сватба няма да е голяма - ще сме около 60 души - решихме да каним само близки и приятели. Моите колеги - наистина са ми само такива - те не само, че не се радват за мен, а и доста ми пречат. Аз не желая да ги каня - до тук добре, но... когато се сгодих, разбира се видяха пръстена и се гласят за сватба, няколко пъти казах, че сватбата ще е малка, но те продължават да си говорят  :huh: наистина не знам как да постъпя. Само да кажа, че едната ми колежка, която определено не ми е шеф беше водила разговор с един колега какво ще се промени след сватбата му и с една колежка, защо чак в 4-ти месец е казала, че е бременна - наистина не искам тези хора на сватбата си  :'(


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: lorka888 в май 18, 2015, 11:23:38
Miteva Ако не ги искаш на сватбата си просто не ги кани. И мен много колеги ме питат кога ще е и дали ще ги поканя,но това че питат не означава,че съм длъжна да ги каня. Въобще не се притенявай и направи нещата както са ти на сърце.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miteva в май 18, 2015, 11:40:57
Miteva Ако не ги искаш на сватбата си просто не ги кани. И мен много колеги ме питат кога ще е и дали ще ги поканя,но това че питат не означава,че съм длъжна да ги каня. Въобще не се притенявай и направи нещата както са ти на сърце.

Проблемът е, че аз им казвам, че сватбата ще е малка и ще поканя само най-близките (тактична съм) и смятам, че са ме разбрали, а миналата седмица ме попитаха кога ще им дам поканите. Как да им кажа без да има напрежение?
Деликатно е - мислех си, че трябва да ме разберат - не искам да се карам с тях - все пак всеки ден сме заедно.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: milenkata в май 18, 2015, 12:01:53
просто не отговаряй на въпроси по сватбата... Помни - една жена винаги има право когато даден въпрос не и харесва да отговори просто ... С УСмивка :) Усмихни се и се направи на рзсеяна...
Не е лесно, но се пробвай...
Подготви се психически че приказки зад гърба ти ще има и ще те одумват много, и ще се опитват да те провокират и ще пускат гадни коментари от типа "ние нали не бяхме поканени"... но това е живота - такива хора под път и над път... Днес работиш с тях, утре ще работиш с други... А мъжа ти ти е за цял живот :P


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: alexandrova_90 в май 18, 2015, 12:05:31
 :goodpost: Миленка.. При мен имаше подобна ситуация, породена от това, че моя колежка се е омъжвала преди 2 години и на сватбата си е поканила всички, общо 70 човека от цеха, при сватба от 120 човека  *crazy* *crazy* *crazy* *crazy* *crazy* O_O
Аз поканих само шефовете, не по задължение, харесвам ги и са забавни най-вече това, ще е шоу с тях, както и колегите ми в офиса 3-ма човека, едната жена не ми е никак приятна, т.е без нея! В цеха започнаха да подпитват, отговарям си на въпросите им, но още в началото заявих, че няма да поканя никого от тях. Не ми пука за коментарите им  :girlhide:


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miteva в май 18, 2015, 12:06:34
просто не отговаряй на въпроси по сватбата... Помни - една жена винаги има право когато даден въпрос не и харесва да отговори просто ... С УСмивка :) Усмихни се и се направи на рзсеяна...
Не е лесно, но се пробвай...
Подготви се психически че приказки зад гърба ти ще има и ще те одумват много, и ще се опитват да те провокират и ще пускат гадни коментари от типа "ние нали не бяхме поканени"... но това е живота - такива хора под път и над път... Днес работиш с тях, утре ще работиш с други... А мъжа ти ти е за цял живот :P

milenkata, Така е :) само с усмивка - щом не разбират от дума - ще се правя на разсеяна. Определено ме притесняват коментарите, но си адски права - днес съм с тях, утре с други хора :)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miteva в май 18, 2015, 12:07:44
:goodpost: Миленка.. При мен имаше подобна ситуация, породена от това, че моя колежка се е омъжвала преди 2 години и на сватбата си е поканила всички, общо 70 човека от цеха, при сватба от 120 човека  *crazy* *crazy* *crazy* *crazy* *crazy* O_O
Аз поканих само шефовете, не по задължение, харесвам ги и са забавни най-вече това, ще е шоу с тях, както и колегите ми в офиса 3-ма човека, едната жена не ми е никак приятна, т.е без нея! В цеха започнаха да подпитват, отговарям си на въпросите им, но още в началото заявих, че няма да поканя никого от тях. Не ми пука за коментарите им  :girlhide:

И аз така се опитах, но проблемът е, че хората са нахални  P-(


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: milenkata в май 18, 2015, 12:11:20
Хората са нахални и нагли , особено като опре до безплатно пиене и ядене...

Можеш да почрпиш след сватбата в офиса - купи бонбони, сладки, соленки, безалкохолни или поръчай кетъринг хапки - докъдето ти стигне бюджетът.
Аз така направих и не съм имала проблеми. Занесох бонбони и соленки и купих и една торта, оставих ги в сретата на офиса и казах всеки да се почерпи за наше здраве със съпруга ми...
Хората бяха доволни че са пили и яли без пари, почувстваха се значими, в същото време спряха да се сърдят че не са били поканени :)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miteva в май 18, 2015, 12:17:14
Хората са нахални и нагли , особено като опре до безплатно пиене и ядене...

Можеш да почрпиш след сватбата в офиса - купи бонбони, сладки, соленки, безалкохолни или поръчай кетъринг хапки - докъдето ти стигне бюджетът.
Аз така направих и не съм имала проблеми. Занесох бонбони и соленки и купих и една торта, оставих ги в сретата на офиса и казах всеки да се почерпи за наше здраве със съпруга ми...
Хората бяха доволни че са пили и яли без пари, почувстваха се значими, в същото време спряха да се сърдят че не са били поканени :)

И аз така мисля да направя - ако за тях наистина е важно яденето и пиенето - имат го ;)
Много ти благодаря Миленка, имах нужда от такава подкрепа :)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: milenkata в май 18, 2015, 12:23:58
Ядене пиене и клюки - това дай на българина и му гледай сеира ахахаха
Не е само за пиенето, ами че трябва да те обсъдят - роклята, сватбата, мъжа ти, майка ти, стринка ти - всичко което може да се изклюкарства..
Така че вземи им нещо малко, разкажи им с пет приказки за сватбата, ако имаш снимки толкова рано покажи и снимки и си готова - седмица след това ще са го забравили... Просто сега си новина номер 1 в офиса си:)

А за подкрепата - винаги - нали за това е форумът ;) *INLOVE*


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miteva в май 18, 2015, 12:29:05
Ядене пиене и клюки - това дай на българина и му гледай сеира ахахаха
Не е само за пиенето, ами че трябва да те обсъдят - роклята, сватбата, мъжа ти, майка ти, стринка ти - всичко което може да се изклюкарства..
Така че вземи им нещо малко, разкажи им с пет приказки за сватбата, ако имаш снимки толкова рано покажи и снимки и си готова - седмица след това ще са го забравили... Просто сега си новина номер 1 в офиса си:)

А за подкрепата - винаги - нали за това е форумът ;) *INLOVE*

Права си Миленка - ще им дам храна за тялото и душата 8P и ще мине бързо.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: nansita в май 18, 2015, 14:52:51
Миленка ти е дала много хубава идея, аз щях да ти предложа същото, тъй като планирам да го направя. Ние сме офис 100 и кусур човека, много нови хора, с които не работя пряко, а "старите пушки" вече ги няма. В нашия кабинет сме 4 човека. Поканила съм само една от тях, защото поддържаме и приятелски отношения извън работа. И да се сърдят, и да не се сърдят- все ми е тая. Реално трябва да направя 2 сватби за всичкия народ.  *crazy*
След сватбата ще занеса малка почерпка, да се почерпят за наше здраве и толкова. Някои от колегите ми само се озлобиха към мен, откакто разбраха за сватбата. Такива хора на тържеството не ми трябват.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miteva в май 18, 2015, 16:16:51
Миленка ти е дала много хубава идея, аз щях да ти предложа същото, тъй като планирам да го направя. Ние сме офис 100 и кусур човека, много нови хора, с които не работя пряко, а "старите пушки" вече ги няма. В нашия кабинет сме 4 човека. Поканила съм само една от тях, защото поддържаме и приятелски отношения извън работа. И да се сърдят, и да не се сърдят- все ми е тая. Реално трябва да направя 2 сватби за всичкия народ.  *crazy*
След сватбата ще занеса малка почерпка, да се почерпят за наше здраве и толкова. Някои от колегите ми само се озлобиха към мен, откакто разбраха за сватбата. Такива хора на тържеството не ми трябват.

О, Нансита, много добре те разбирам за озлоблението, аз и за това не ги искам. При мен реално става дума за 5 човека - не са много, но не са хората, които искам да виждам в толкова прекрасен ден за мен.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: nansita в май 18, 2015, 16:19:55
е, щом са само 5, спокойно можеш да ги заведеш на някой обяд, ако това е вариант за теб. Сватбата е личен празник, не е място да се събират сульо и пульо..


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miteva в май 19, 2015, 09:08:21
е, щом са само 5, спокойно можеш да ги заведеш на някой обяд, ако това е вариант за теб. Сватбата е личен празник, не е място да се събират сульо и пульо..

По-скоро ще ги почерпя в офиса.  *THUMBS*


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miele в май 19, 2015, 09:11:32
Гледам говорили сте си за колегите. Аз ще покан само една колежка, защото станахеме мн близки и излизаме поне веднъж седмично :) Другите ще ги почерпя и така :)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miteva в май 19, 2015, 09:14:34
Наистина хората трябва да разберат, че сватбата е личен празник и младоженците определят кой да поканят. Тук не става дума само за финанси, а и за желание да споделиш празника с важните за теб.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miele в май 19, 2015, 09:16:31
Митева, напълно съм съгласна. Например имаме един прител, който попринцип е много готин и весел, но понякога когато почне да пие и прави глупости и решихме че няма да го каним, защото все пак е сватба.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miteva в май 19, 2015, 09:22:53
Митева, напълно съм съгласна. Например имаме един прител, който попринцип е много готин и весел, но понякога когато почне да пие и прави глупости и решихме че няма да го каним, защото все пак е сватба.

О, напълното те разбирам. И ние имаме един такъв приятел, но той ще е с жена си и ще има контрол. =]


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: lorka888 в май 19, 2015, 09:24:30
Аз много се притеснявам точно от това. Силно се надявам да няма пиянски изцепки, защото това е от малкото неща неща на света,които ме карат едновременно да изпитвам ужас и ярост P-(


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miteva в май 19, 2015, 09:28:47
Аз много се притеснявам точно от това. Силно се надявам да няма пиянски изцепки, защото това е от малкото неща неща на света,които ме карат едновременно да изпитвам ужас и ярост P-(

Лорка и аз се притеснявам от това, но до сега не съм срещала много пияни хора на сватба. С нашия DJ си говорехме за това и той каза, че неговите наблюдения са същите.
Може би е така, защото хората са мислили преди да поканят някого  ;)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: nansita в май 19, 2015, 09:30:32
Лорка, и аз много се надявам да няма такива изцепки нито на вашата, нито на нашата и на която и да е сватба. Откровено ненавиждам пиянски глупости и с риск да звуча като строга пуританка, не ги толерирам и много се сърдя после.
За съжаление, няма как да се предотврати. Има хора, които нямат мярка с пиенето..


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: lorka888 в май 19, 2015, 09:37:30
Miteva то хубаво да мислиш, но аз лично не консумирам алкохол и не съм се събирала да пиянствам с никой от гостите,които ще поканя. Следователно нямам никаква идея какво ще направят. А пък за гостите на ММ нямам съвсем никаква представа. Остава да се надяваме, че всички ще си дадът сметка на какво събитие присъстват и ще се държат прилично. На сватбата на моята съседка един от гостите така се е напил,че паднал и си счупил главата. Не е разиграване на пиянска сцена,но е достатъчни кофти момент на сватбено тържество. Аз не мога да си представя да се случи нещо такова и аз да продължа да се забавлявам все едно нищо не се е случило.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Miteva в май 19, 2015, 09:43:30
Miteva то хубаво да мислиш, но аз лично не консумирам алкохол и не съм се събирала да пиянствам с никой от гостите,които ще поканя. Следователно нямам никаква идея какво ще направят. А пък за гостите на ММ нямам съвсем никаква представа. Остава да се надяваме, че всички ще си дадът сметка на какво събитие присъстват и ще се държат прилично. На сватбата на моята съседка един от гостите така се е напил,че паднал и си счупил главата. Не е разиграване на пиянска сцена,но е достатъчни кофти момент на сватбено тържество. Аз не мога да си представя да се случи нещо такова и аз да продължа да се забавлявам все едно нищо не се е случило.

Лорка, определено е много кофти ситуация. Няма как да се предвидят такива неща - не си в главата на хората. Случвало се е хора покрай мен, които не пият, да се подведат.
Наистина се надявам нито на твоята, нито на моята, нито на друга сватба да няма такива случки.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: SummerMoon в май 19, 2015, 10:32:30
Наистина хората трябва да разберат, че сватбата е личен празник и младоженците определят кой да поканят. Тук не става дума само за финанси, а и за желание да споделиш празника с важните за теб.
Именно!


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: blizna4kata87 в януари 25, 2016, 12:14:10
Аз не смятам да каня колеги, имайки предвид, че работя от скоро с тях. Мисля да им направя хубава почерпка след сватбата. :P


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: always_and_forever в януари 25, 2016, 12:37:45
Напълно достатъчно е щом си отскоро там.  *THUMBS*


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: rostislava221 в януари 25, 2016, 13:00:07
Вие колко гости поканихте, защото аз все се опитвам да скъся списъка, но е малко трудно.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: AIVEN в януари 25, 2016, 15:57:46
Много зависи от хората, но по принцип присъствието на колеги и служебни лица на една сватба, в повечето случай са причина за създаването на една комплицирана ситуация, която от своя страна вреди на доброто настроение и респективно на купона. Хората които са си близки се притесняват от присъствието на официалните гости и не смеят да се отпуснат така както умеят. Много често за това допринасят и самите младоженци, като предварително предупреждават част от гостите (обикновено най-големите купонджии) - да внимават с веселбата за да няма издънки - Случва се да предупредят и дж-я.  Съветвам младоженците, които имат намерение да канят своите колеги и шефове да помислят по този въпрос.
 :[ :[ :[


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Anne_Shirley в януари 27, 2016, 09:53:01
Това, което AIVEN казва, звучи доста логично и си заслужава да се обмисли. Но много зависи от работната среда и от самите колеги. Аз нямам колеги, но мъжът ми реши да покани прекия си началник и няколко колеги, с които са си най-близки, повечето от тях дойдоха с жените/мъжете си, също поканени от нас. Ами тези хора бяха едни от най-забавните на сватбата (ако може да се степенува, на тази сватба беше пълно с всякакви образи  8P), дивяха си без задръжки и искрено се забавляваха, поне според мен. Дори единият от тях хвана букета ми  :funny: И въпреки това наистина трябва да се обмисли добре, ако става въпрос за хора, които се канят само от уважение и трябва да се внимава покрай тях, по-добре не. Ако обаче хората са готини и сте си близки, тогава нямате какво да криете от тях  =] Просто трябва да се обмисли конкретната ситуация. Колкото до хората, които аз не поканих - пропуснах да поканя някои от роднините си, с които не сме си близки, предпочетох да наблегна на приятелите. Е, имаше фасони след това, но нищо катастрофално  =] За протокола, гостите ни бяха малко под 140  :P


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Alisa85 в март 15, 2016, 11:39:49
Тъй като сватбата ни ще е в много тесен кръг, ще поканим само най-близките ни приятели, без роднини и братовчеди.
Замислили сме по-натам по-голяма сватба с църковен брак и тогава вече ще видим кой точно ще каним, сега обаче искаме само близки хора.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: kamiy в октомври 20, 2017, 14:33:40
Според мен покани колкото желаеш! Това е твоят ден и трябва ти да се чувстваш добре! :)
Аз планирам на моята сватба да има 7 човека - кумувете, сестра ми с приятеля й, брат му и ние двамата  *YAHOO* И се чувствам прекрасно от идеята!  *YAHOO*
Така, че, направи го както ще си най-щастлива!  *THUMBS*