Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Svatbata.bg => Инфо, помощ и въпроси => Темата е започната от: beb4eto_na_me4o в ноември 13, 2011, 15:33:17Титла: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: beb4eto_na_me4o в ноември 13, 2011, 15:33:17
Пускам темата тук, защото не знам къде би трябвало да бъде публикувана. Искрено се надявам на съдействие, за да си намери правилното място  @}->--
http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1540623771-Tajnata_istoriya_na_edna_samotna_mayka.html (http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1540623771-Tajnata_istoriya_na_edna_samotna_mayka.html)
Ето това е репортажът за жената. Живеев Шумен, чака отчаяно решението на общината за отпускане на общинско жилище. Преди малко разговарях с нея - получих контактите й от екипът на БТВ. Справя се донякъде с храната, все още кърми детенцето си, а добри хора са й осигурили дрехи. Но има спешна нужда от средства, за да си плати наема, защото хазяйката й ще я изгони посред зима с детенцето. Всеки ден ходи и я притеснява. Моля ви, знам, че се наплашихме всички с тези измами, но в случая не става въпрос за измама...а за истинска, житейска драма. Ако всеки от нас отдели дори само по 5лв, ще успеем да й помогнем не малко, за наема, за сметки,за някой друг ден за храна. Ще бъде истинско коледно чудо, ако успеем да направим повече от минимума!!!!Благодаря на всички предварително!


Титла: Отг: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: fiibi_bg в ноември 14, 2011, 13:59:18
Ок,ще помогнем ,но хазяйката няма право по закон да я изгони в студените месеци ,ако няма къде да живее!


Титла: Отг: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: Bibsi8792 в ноември 14, 2011, 14:04:54
Какъв е начина за помагане????Има ли банкова сметка или нешо такова?
fiibi_bg  може и да няма право ,но явно хазяйката си е такава...няма и най малка човешинка в нея..за жалост
Искренно се надявам да и помогнем


Титла: Отг: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: emmmmmy в ноември 14, 2011, 14:23:31
Някакъв адрес би би добре дошъл, за да може който иска, да има възможност да праща неща от първа необходимост на жената, ако няма възможност да помага с парични преводи.


Титла: Отг: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: leni_beni_ в ноември 14, 2011, 14:58:05
И аз гледах репортажа. Казаха, че ще я настанят за 6 месеца, а после сигурно ще я одобрят и за общинско жилище. Може би ако има адрес наистина ще е добре, за да се пращат някой неща- дрехи, памперси ...


Титла: Отг: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: Barborana в ноември 14, 2011, 15:26:09
И аз имам готовност да помогна. Може ли да дадете информация къде да се преведат пари и дали има нужда от още нещо.


Титла: Отг: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: Teo в ноември 14, 2011, 15:32:48
 O_O
Аз съм готов да помогна с каквото мога финанси - дрехи.
А и нашите малчугани са малко по-големи.
Титла: Отг: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: beb4eto_na_me4o в ноември 21, 2011, 15:31:24
Привет на всички! Благодаря за готовността за помощ - няма как да дам адрес, защото поне миналата седмица все още жената нямаше как да ми даде такъв. Ще се чуем с нея тези дни, за да проверя какво е положението в момента, от какво имат нужда сега, след това ще пиша. :)


Титла: Отг: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: nadelina88 в ноември 21, 2011, 16:07:45
На мен ми стана много интересно следното : Колко време тази жена е работила във фирмата, преди да я уволнят, защото е бременна? По пътя на логиката явно малко или просто работодателя е безчовечен.  O_O И колко време тя живее в това жилище? Оставам с убеждението, че отдавна не е плащала наема и хазяйката от тази гледна точка си е права да я гони, защото това не е приют за бездомни. Никой не знае и какви са доходите на хазяйката, може тези 70 лв. и за нея да са жизнено важни. Историята на тази жена е наистина ужасяваща. Надявам се скоро всичко да е наред!


Титла: Отг: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: Nina Style в ноември 22, 2011, 23:12:12
Направо съм потресена!  :lac: А само като си помисля,колко още такива майки има в това положение и направо ми се плаче. И аз съм готова да преведа парички за тази жена. Само някой да каже къде точно става това или по какъв начин. С дрехи не мога да помогна,защото детето ми е доста голямо вече и нямам бебешки дрехи.  :'(


Титла: Отг: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: beb4eto_na_me4o в ноември 30, 2011, 16:10:19

Днес се чух с жената, изчаках нарочно, за да има време да се случи, каквото има да се случва от обещаното.
Ето новините:
1.Жената не е настанена в дом, както беше планувано и обещано, НО по нейно желание. Тя каза, че е отказала, защото в дома не са й позволили да пренесе багажа си, а само най-необходимите лични вещи, но тя има телевизор, печка и др.неща, които няма къде да съхрани, докато е настанена. За това в момента е в нова квартира, която е с по-добри условия. Успяла е, с голямата помощ на различни хора, откликнали на репортажа, да изплати задълженията си към старата хазяйка, както и да си осигури дърва за зимата.
2.Отново различни хора са й подарили кошара за малката, проходилки, дрешки, от една фирма са осигурили памперси, сапуни, перилни прахове и др. необходими козметични продукти.
3.С помощта на една дама, член на ВМРО, както и един адвокат, са започнали дело срещу работодателя, който я е съкратил, докато е била бременна, но са го загубили. Сега тези хора се опитват да стартират ново дело, с което да оспорят решението от предишното и да спечелят.
4. Йорданка казва, че в момента положението й е по-добро и е безкрайно благодарна на хората, които са й помогнали. Продължава да се нуждае от финансова подкрепа, за да може да се справи, докато няма положителен резултат по делото, да си плаща редовно наема в новата квартира, както и да осигурява нормална храна за себе си, за да може да кърми детенцето си. Каза, че ще се радва на всякаква помощ, имам нейното разрешение да давам телефонния й номер, като е удобно за разговор от сутрин до 11 вечер, когато заспива детенцето. Благодарна е на всеки, който има желание да помогне с нещо, като ми каза, че си записва в един тефтер имената, както и сумите, с които са й помогнали различни хора, защото иска, когато успее да започне работа след някоя друга година (когато детенцето ще тръгне на градина), да върне тези суми. Тя не иска да проси...Просто положението й в момента е тежко.
 Знам, че има много такива хора и не може +да се помогне на всеки. Ако си мислите, че в къщи на мен ми е лесно, примерно...изобщо не е. Но все се надявам, че капка по капка, малко по малко, ще успеем да помогнем поне на някой, което не е малко в живота, който повечето от нас водят.
Та така...Всичко хубаво от мен!


Титла: Отг: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: emmmmmy в ноември 30, 2011, 16:41:51
beb4eto_na_me4o, ако има разрешение за новия й адрес, моля те прати ми го на лични, защото мен лично ми е по-лесно да й пратя по куриер, каквото мога да помогна. @}->--


Титла: Отг: Мили хора,нека помогнем на една майка в нужда!
Публикувано от: beb4eto_na_me4o в ноември 30, 2011, 16:47:59
Ами не съм си записала адреса, понеже синът ми ми беше в ръцете през цялото време на разговора...Имам телефона й - ще ти го пусна на ЛС :)