Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Приготовления за сватбения ден => Всичко около сватбата => Темата е започната от: gucci в юни 27, 2011, 16:07:03Титла: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: gucci в юни 27, 2011, 16:07:03
Ергенско и моминско парти: ЗА или ПРОТИВ - 2 част    (http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,42.420.html)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eli_belii в юни 28, 2011, 11:06:51
Аз много държа на моминското парти и смятам да си го направя страхотно :danceg:. Не ми се иска да е предната вечер преди сватбата и на другия ден да не се чувствам добре и затова ще е поне 3-4 дена преди това. А вие къде смятате да си направите вашите? Правят ли се някакви по особени неща на партито *crazy*? Не искам стриптизьори,защото не ги харесвам.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ellimink в юни 29, 2011, 11:04:39
Jasminka , моето моминско беше тази събота и беше невероятно. Но не го организирах аз, а моите приятелки. Всичките ми подариха по някаква малко подаръче свързано със семейният живот и със смешен надпис. Точилка, свирка, секси белъо,часовники много други.Първо бяхме в ч бар, а после в дискотека.
Говори с тях, ако могат те да ти подготвят нещо.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eli_belii в юни 29, 2011, 11:58:27
 Ние ще бъдем не повече от 5 момичета,но само една от тях е от Пловдив и трудно, ще могат те да ми го организират. Затова аз искам да имам някакъв план да ги заведа някъде и да си прекараме чудесно :girlhide:. Радвам се,че сте си прекарали толкова хубаво с толкова много подаръчета,които ще запомниш завинаги.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: alo_madona в юли 08, 2011, 11:46:03
Моето моминско парти предстои и аз съм в трескава подготовка.Купих си рокля за случая и мисля да изненадам всичките си приятелки като си сложа и воал *YAHOO* Голям купон ще падне. А иначе сме замислили за момента да посетим заведение със жива музика и после на дискотека =] Отностно изненадите от тяхна страна не знам нищо , но съм убедена ,че ще има :bravo:


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Barborana в август 15, 2011, 10:14:03
Момичета, имам следната дилема: Нашите кумове ни отганизират партитата (ергенско и моминско). Не знам обаче, кой плаща сметката накрая? Всеки гост ли, булката/младоженеца, кумовете? Хич не ми се иска да натоварвам кумовете с подобен разход и предпочитам ние да си платим сметката, но пък не знам да не би да има някаква традиция.... Вие знаете ли нещо?


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Миши в август 15, 2011, 11:02:30
Barborana доколкото съм запозната бъдещите младоженци не плащат абсолютно нищо. Сметката им се поема от приятелите те си я поделят помежду си. От Вас се изисква само да се забавлявате.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Barborana в август 15, 2011, 13:16:39
Mishi , благодаря за инфото! @}->-- Това е примлив вариант!  :[


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: once_upon_a_time в август 15, 2011, 16:00:56
И моят опит това показва ;)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: pink_panther в август 15, 2011, 18:00:53
На моминските парита, на които съм била, се събираме приятелките на булката ( обикновено кумата ни събира ) и събираме някакви пари. Купуват се там разни балони, малони и т.н. и останалите за сметката.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: lola_bunny в септември 05, 2011, 01:00:26
Момичета, и  моята моминска вечер  мина. Беше  невероятна,  *YAHOO*надмина очакванията ми, тъй  като аз  не  бях  подготвена за  изненадите  които ми  бяха направили. Исках  просто да си излезем  по  женски с няколко  приятелки  и  кумата разбира се. И така започвам да  разказвам  как протече... Уговорката  беше да  отидем  на кръчмичка с жива музика като за  начало. Кумата ми даде торбичка с  еротично бельо, което  държеше да изкарам и  естествено цялото заведение го  видя... потънах от  срам, но  това  беше само началото...шаферките  ми ми  връчиха една  кутия с  инструкции да чета всяка бележка вътре на глас, да отварям нещата едно  по едно и всичко намерено да  го  използвам на момента. Всяка бележка беше закачливо свързана с предмета ,  който я съпътстваше. Първо  извадих една шапчица тип боне...много смешна бих  казала =],  но  все  пак си я  сложих, след  това  извадих прашки, след  това  една много  секси престилчица, след  това една камериерска рокличка, след  това  перо за прах и накрая  жартиер... След  като всичко  това беше върху мен,  всички погледи в заведението бяха вперени в  мен и  започнаха едни  поздрави,  едни  чудесии от  персонала,  от  клиентите,  че  ми мина  и  срам и  всичко... След това ходихме на дискотека и  там  също си  изкарахме много  добре... Цяла вечер ме  караха да  се чувствам много специална :danceg:
А тази вечер е ергенското парти на мъжа ми,  организирано с  моя  помощ. Той незнаеше  нищо. Аз  и  кума се уговорихме приятелите  му в  кое заведение  да  го чакат, аз му казах  че ще  излизаме с  една колежка и приятелят  й и като  отидохме в заведението разбра какво  всъщност става. Страшно  много се  изненада,  въпреки че  нямаше намерение да  прави ергрнско  парти. За сега нз как са си изкарали, защото още  не се е върнал, но  надявам се да е  доволен


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: mivr11 в септември 21, 2011, 11:21:18
Здравейте,

Моята шаферка ще ми организира моминското парти, но искам да й помогна поне с мястото на което да се проведе. Затова бих искала да ви помоля за съвет къде в София може да ми организира партито, като знам, че ще поръча стриптизьор, но съм чувала, че не навсякъде клубовете са ОК да дойде такъв.:)

Много Ви благодаря. Явно съм такава булка, че искам всичко да е под мой контрол.;)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: stoyanov в септември 23, 2011, 16:38:30
Има едни много хубав игрален филм "Ергенско парти" от 1984 г. И сега е много актуален - ще се побъркате от смях. Ето и линк: http://tvtv.bg/movies/view/id/3085 (http://tvtv.bg/movies/view/id/3085)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: abrakadabra в октомври 06, 2011, 12:56:43
Аз искам да поръчам стриптийз за ергенското парти на мъжете, но незнам откъде да наема някоя готина стриптизьорка? Моля ако някоя от вас знае да ми пише - става въпрос за Пловдив. Искам тя да се представи първо за сервитьорка в заведението, в което са, или пък за клиентка.... - в смисъл не си го представям тривиално да изкача от торта примерно или пък да почне да танцува просто. Нещо по-различно ми се иска да се навие да направи момичето, иначе самата и програма ще е към 15-20 минути. Гледала съм нещо подобно преди време, но момичето беше от София,и нямам нейни координати. А и да попитам някои знае ли горе-долу колко излиза една такава програма?


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: cherry_dream в октомври 07, 2011, 14:18:17
Аз имах моминско парти-изненада :)

1 ден преди сватбата няколко приятелки ме замъкнаха вечерта на кафе, за да уточним последни детайли. След това ме заведоха и на дискотека, където сепарето ни беше украсено с цветя и свещи. Цялата вечер имаше изненади и подаръци за мен :) ДЖ пускаше само мои любими песни. С две думи беше уникално  @}->--Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: V_e_S_i в октомври 07, 2011, 14:33:51
cherry_dream, браво на теб и на твоите приятелки :bravo: :bravo: Точно един ден преди сватбата - като в "дебелите книги"  :girl_wink:

Моето моминско парти беше също много хубаво и весело! Да си призная, не съм си мислела, че ще имам такова моминско парти :danceg: Дори си мислех, че може би няма да имам кой знае какво, защото приятелките ми са все по две, по три и  не се познават помежду си, та не можа да мине без моя намеса и помощ с организацията, но все пак беше супер и ЗАПОМНЯЩО се!! *YAHOO* :girl_wink:


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Katrine в октомври 18, 2011, 10:57:43
Моето моминско парти беше също изненада. Доколкото знам сметката са си я поделили. А кумата го организира. Беше съботата в седмицата преди сватбата. Беше уникално изживяване. Състоя се в пиано бар Синатра - там дойде стриптизьора. Само един съвет. Много внимателно си подберете заведението, защото ако има игри с въпросчета и по така неща, в много шумно заведение ще е трудно всички да следят. А те са доста забавни  тези игри :) :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: anna_karenina в януари 19, 2012, 00:07:12
Малко е рано за това, но ми е много нетърпеливо да разбера как се организират момински и ергенски партита :)

В един ден ли бяха вашето и на мъжа ви?

Как така изненада- не си го представям, все пак аз искам да имам моминско парти и със сигурност ще уточня поне деня, в който искам да е, и кои хора да дойдат...По принцип всички поканени момичета ли се канят на моминското парти? И при мен са по 2, 3 и повечето са се виждали, но не са близки помежду си, то и аз съм близка с много малък брой от тях, но може и да се получи...

Никой ли не си е правил партито вкъщи? на мен ще ми е най-весело и спокойно у нас, аз да подбирам музика и т.н., а не в шумно опушено заведение...Но пък се губи тръпката така от изненадата. Какви са тези игри с въпроси?

И още нещо...знаете ли как си правят момински/ергенси партита във Франция? Много е готино и може някой да почерпи идеи. Значи организацията продължава почти цял ден, а не толкоца вечер. Излизат група момчета/момичета и започват да лудеят по улиците и да се предизвикват. Например предизвикват младоженеца да помоли непознато красиво момиче да го целуне по бузата и да го снимат. Или да влезе в магазин и да се опита да открадне някоя дреболия. Изобщо щуротии, които правят хлапетата, като за последно. Според мен тоца е много по-весело от стриптиз, но не съм присъствала и не знам как точно може да протече, също и дали другите ще са доволни...


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: MaHu в февруари 05, 2012, 16:10:56
Аз също ще имам моминско парти. Кумата ще го организира. Само, че освен 15тина приятелки, ще присъстват и приятелките ми от семейството т.е. майка, леля и бъдещата свекърва :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Andreina в февруари 09, 2012, 02:21:03
Ние няма да правим такива партита. Моят мъж хич не искаше ергенско парти и аз ще му върна жеста.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в февруари 13, 2012, 16:36:29
Предложете интересна рокличка за моминското парти. на мен ми хареса еднам, която сте качили в темата за шаферките:
(http://prikachi.com/images/910/4376910h.jpg)
Приемам и други идеи. Ако е нещо, което няма да трябва да се шие, а може да се види и пробва някъде, още по-добре. :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Minion в февруари 13, 2012, 21:49:48
Здравейте, момичета. Зачетох се в тази тема, тъй като скоро ще организирам 2 момински партита. Сега обаче си спомних за моето незабравимо моминско парти  *YAHOO* Омъжих се през септември 2011, а партито беше една седмица по-рано. Бях запазила маса в едно заведение в Стария град, а после имахме резервация за дискотека. Бяхме 15 момичета. Истината е, че приятелките ми се бяха погрижили за всичко... Просто ме трогнаха до сълзи...  В момента, в който влязох в двора на заведението, навсякъде беше украсено с балони с надпис Game over, разни такива закачки, панделки, изобщо беше адски празнично. Купонът започна и бях супер изненадана, когато един мъж дойде и ми подари една страхотна роза... В първия момент се сепнах и реших, че е случайно... Но...после получих 15 рози от 15 различни мъже в заведението. Всички бяха страхотни кавалери и ми казваха по някой комплимент, а аз наистина се почувствах специална  :[  :girlhide: Междувременно трябваше да си заслужа с разни предизвикателства подаръците. Те бяха от типа, розово було, лента, която трябваше да нося през цялото време с надпис: Палава булка :) , точилка и т.н. ефектни изненади.  :P
Култовото изпитание беше, как трябваше да целуна всички мъже в заведението, за да си заслужа поредният подарък, който беше торта във формата на пенис, с надпис "Оближи ме"  :bravo:
Нямаше как, трябваше да си опитам тортата :)) Получи се супер забавно, смешно... изобщо незабравимо:))) Бяха се постарали и организирали безупречно:))
След това отидохме в една дискотека, купонясвахме, пихме, танцувахме и изведнъж от нищото се появи един уникален мъж, който започна да танцува с мен  8P След 30 секунди асимилирах, че това е стриптизьор, който са наели момичетата за мен  *YAHOO* . Лудувахме, танцувахме, беше незабравимо... Благодарна съм им, че така се бяха постарали, а още по-мило ми стана, че толкова много ме обичат.
Та...сега след като споделих моя опит с моминските партита и се размечтах... :))) идва ред и аз да организирам след 2 месеца едно незабравимо парти, което трябва да е конкурентно на моето :)))
Ще следя темата за идеи, а аз се надявам да съм била полезна с тези от моето парти:)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Christy в февруари 14, 2012, 11:55:01
Аз не исках моминско парти, мъжът ми ергенско - също. Но както се очертава кумата и шаферките не се примиряват и накрая ще се окажа с "парти-изненада". Но...искрено се надявам да не ми домъкнат стриптизьор, защото това е адската простотия (моля да не се засягат тези, на които идеята им допада, мое лично усещане е!). Осланям се на това, че ме познават, а и те не са с такива идеи... Това някакъв да ми се кълчи в скута...  :! Мерси съм  O_O


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: mariajoro1984 в февруари 14, 2012, 14:54:27
Аз много искам моминско парти:))Minion уникално просто,уникално :bravo:Christy и аз като теб не искам голи мъжки з...... пред лицето ми хаха,някак не съм им почитателка :angry:Обаче всичко друго искам,игри и т.н,дано и моите дружки ми измислят нещо :'(


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Iztre6tqlka в февруари 15, 2012, 01:21:06
И двама с милото сме за ергенско/моминско парти  *YAHOO*.Сигурна съм,че моето парти/незнам за милото/,ще бъде ненормално  :danceg: 8P....като си знам приятелките........но със сигурност ще предопредя,че не искам голи мъжки тела  @}->--.Била съм само на едно моминско парти и имаше няколко стиптизьора,които не стига,че смърдяха ужасно на пот ами и боцкаха/бяха им покарали избръснатите косми по гърдите и ръцете/   :!


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: emmmmmy в февруари 15, 2012, 10:04:39
моите шаферки и кума като гледам хич не се сещат като вашите, ама дреме ми- сама ще си организирам и поканя бивши колежки и съученички, като другите не се сещат хахах }:-> :sarcastic:
аз също приемам предложения за рокля къса с пайети за партито. винаги съм искала да имам подобна, но все си купувам някоя друга като модел или не  откривам каквото търся.. :)
харесала съм тази до момента:
(http://www.damskidrehi.eu/images/chasovnici/234x350_20111115-419.jpg)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: m0onlight в февруари 15, 2012, 10:50:09
emmmmmy,
Може нарочно да си мълчат и да искат да те изненадат  :girl_wink: Ето едно предложение от мен за теб : http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%B0+%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8F+%D1%81+%D0%BF%D0%B0%D0%B9%D0%B5%D1%82%D0%B8&hl=bg&sa=X&biw=1280&bih=837&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=t1vJl-aeBd-cjM:&imgrefurl=http://www.roklite.com/catalog/product_info.php%3Fproducts_id%3D1733&docid=qnOfiGao5mW0NM&imgurl=http://www.roklite.com/catalog/images/9187731_black.jpg&w=800&h=595&ei=UnA7T7yeIYfZsgbEkdXMBg&zoom=1&iact=rc&dur=276&sig=108231536521984591165&page=1&tbnh=147&tbnw=196&start=0&ndsp=28&ved=1t:429,r:26,s:0&tx=42&ty=87 (http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%B0+%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8F+%D1%81+%D0%BF%D0%B0%D0%B9%D0%B5%D1%82%D0%B8&hl=bg&sa=X&biw=1280&bih=837&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=t1vJl-aeBd-cjM:&imgrefurl=http://www.roklite.com/catalog/product_info.php%3Fproducts_id%3D1733&docid=qnOfiGao5mW0NM&imgurl=http://www.roklite.com/catalog/images/9187731_black.jpg&w=800&h=595&ei=UnA7T7yeIYfZsgbEkdXMBg&zoom=1&iact=rc&dur=276&sig=108231536521984591165&page=1&tbnh=147&tbnw=196&start=0&ndsp=28&ved=1t:429,r:26,s:0&tx=42&ty=87)
Christy, може да намекнеш, че не искаш голи мъжки д***та, но щом те познават, надали ще  го направят  @}->--
Аз също не исках моминско парти, защото също не желаех такива неща. Обаче кумичката ми ме познава добре и го беше организирала така, че да ми е приятно и забявно и наистина беше - прекарахме си супер!


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Minion в февруари 15, 2012, 15:08:23
Не знам, аз винаги съм искала моминско парти, дори повече от сватбата :)) Но това е просто, защото съм си такъв див характер и обичам шумни купони (макар вече по-рядко да присъствам на такива) :)
Не мисля, че стриптийзът винаги трябва да се свързва с нещо вулгарно и голите мъжки задници не винаги вървят комплект. Моя стриптизьор приятелката ми го беше докарала от София, адски хубав мъж с невероятно тяло, беше изключително дискретен в танците, остана по боксерки (нямаше голи задници) и общо танцува 10 минути.
Това разбира се е въпрос на личен избор, всички се забавляват на различни неща.
Най-важен е жестът за самата организация... Това е най-хубавият подарък, да знаеш, че тези хора са се постарали да се чувстваш специална.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: mariajoro1984 в февруари 15, 2012, 16:15:58
Емии ето виж аз каква имам и много си я харесвам


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: emmmmmy в февруари 15, 2012, 16:28:31
Ейй  мацка  :P , много е яка, ама аз си търся нещо в лилаво или сребристо, златисто, но едноцветни да са пайетите  :girl_wink:


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: mariajoro1984 в февруари 15, 2012, 16:47:03
Аха,еи сега ще потърся нещо,имам спомен за една златна:))


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: cveta_d86 в февруари 16, 2012, 14:22:18
На мен ми харесва тази рокличка :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в март 07, 2012, 12:02:01
Можете ли да ми препоръчате добра шивачка в София за ушиване на роклята за моминското парти? Една шивачка пред малко ми обяви цена от 100 лв. само за шев, а ми се струва много като се има предвид, че моделчето ми е доста обикновено!


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: anna_karenina в март 08, 2012, 12:49:32
Момичета, давайте идеи за игри и закачки за моминско парти? Не е честно, че при мъжете много повече неща вървят, а при нас е по-скучно някак си..Например почти всеки мъж се кефи на стрипризьорки, но ние жените не толкова...
Хареса ми идеята от по-горе да си "заслужи: булката подаръците, например като целуне всички мъже (но трябва да се изключват тези с жени до тях  :) ). Други такива идеи?

Казвайте, че после ще тикна темата на кумата ми и ще й кажа "на, чети, черпи идеи, ама да знаеш, че еди кое си е тъпо" :))))

И един страничен въпрос...говорили ли сте с годеника си докъде можете да стигнете? Аз мисля да му кажа, че "разрешавам" да опипва танцьорките, но само дотук, без целувки, секс и т.н...Той вероятно няма да се възползва и от опипване, но знае ли човек, нека си имаме граници...Или целувките (с език) също да са позволени? Малко гадно ми се вижда, аз не бих целунала друг (освен по бузата)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Christy в март 08, 2012, 12:59:59
Абе хора... аз ли не съм наред? Ще позволя, видиш ли, на мъжа ми да опипва проститутки, ама няма да прави секс с тях, аз ще ходя да целувам чужди мъже, а защо не и с език... Просто самата мисъл да кажа на мъжа ми "Опипвай стриптизьорката, ама не дей да правиш секс с нея" и " А дали пък да не си позволим и езици"...   :angry:

Не искам да засегна никого, разбирам че всеки си има собствени виждания за нещата, тук изказвам само личното си мнение и усещане, не казвам че те са правилни, а вие грешни. Просто се замислих нашите граници ли са твърде тесни или чуждите са твърде широки. Надявам се никога да не стигам до там, да му "позволявам" да опипва стриптизьорки... и да стискам палци да не прави секс с тях. Мисълта, че ще опипва и целува друга ме потриса, не мога да си представя как ще го приема като "просто част от партито".


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: emmmmmy в март 08, 2012, 13:23:29
аз мисля че дори да му кажеш, ако той не иска да прави секс или да се целува с други жени, той така или иначе ще ти се изсмее. каквото и да говорим, какво правят мъжете ни зад вратата, под масата или на ергенското си парти, зависи само от техния собствен вътрешен свят и морал. ако той е решил да има и целувки с език и секс, каквото и да ти обещае , ще стори друго. како и важи обратното. :)
 аз съм му казала за ергенско парти, той вдига рамене,явно не е заинтригуван особено. :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: anna_karenina в март 08, 2012, 13:26:28
Кристи, ти виждала ли си частен танц със стриптизьорка? Там не можеш да не пипнеш, тя сама се навира по ръцете, скута и т.н. на мъжете...Ако кажем "забранявам ти", според мен е смешно.

Това е последната ергенска вечер- ако е като всяко друго напиване с приятели, по какво ще се отличава?
Принципно и аз съм като теб- ние никога дори с поглед не сме си изневерявали, дето се вика. Но специално за тази вечер трябва да има нещо по-различно. Да забраним изцяло стриптизьорките ще развали кахъра на поне 10 мъже, а на мен нищо не ми пречи те да се забавляват.
За целувките казах, че съм против. А за момичето, целувало всички мъуже, прочетох по-назад и звучеше забавно- били са целувки по бузата, какво толкова! Аз редовно си целувам така приятелите (мъжки) и то пред мъж ми...

А иначе както казах, специално моят едва ли ще се възползва каквото и да му "позволя", просто не е такъв, трудно се отпуска с жена без чувства. Точно затова му имам доверие и знам, че няма да направи нищо лошо, а за мен танцът със стриптизьорка точно на тази вечер не е нещо лошо.

Вие ще имате ли изобщо ергенско парти? Ако си така настроена, не знам как точно би протекло едно ергенско парти...А и мъжът би се чувствал "под чехъл", ако му "забраниш" тази вечер или се наложиш да протече както ти искаш.Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в март 08, 2012, 13:28:38
При нас пъ е обратното. Милото не иска стриптизьорка, но аз искам стриптизьор. И то не за да го пипам и целувам, а просто защото се получава купон с приятелките. На мен ми е забавно. ;)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: anna_karenina в март 08, 2012, 13:33:09
При нас пъ е обратното. Милото не иска стриптизьорка, но аз искам стриптизьор. И то не за да го пипам и целувам, а просто защото се получава купон с приятелките. На мен ми е забавно. ;)

а, то и моят не знам дали иска, но кумът иска  :danceg: По принцип моят харесва стриптийз, та едва ли ще откаже, ако не е нещо пошло и грубо...
А аз не знам дали искам, доста трудно си харесвам мъже и шансът да изберат такъв, който ми харесва, е минимален..


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: AliTia в март 08, 2012, 13:36:49
Аз се надявам да ми спретнат едно моминско парти дружките. Не съм против, но милото нещо се дърпа. Не е особено заинтригуван от идеята за ергенско парти, но и не я отхвърля. Никога не бихме водили разговор за това какво ще е позволено и какво не. Все пак от толкова време сме заедно че всеки си знае до къде е "границата". Правилно се изрази eми, едва ли ако си е наумил да прави "това онова" :P ще ти каже, че чак и разрешение да ти иска.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Christy в март 08, 2012, 13:45:49
anna_karenina, последното което може да се каже за моя мъж е "мъж под чехъл" - тук съвсем не улучи  :P Мъжът ми никога не би позволил да се почувствам зле или несигурна - какви стриптизьорки, какви проститутки, какви 5 лева... Много добре знаят как да се забавляват без тези "артикули" - който както иска да се забавлява, за него е безумие някаква да му се кълчи в скута и му е далеч от понятието "забавление"... Аз никога не бих си позволила да "забранявам", "разрешавам" и т.н. просто мъжът ми не би допуснал подобно забавление "със стриптизьорка за последно". Всеки мъж може сам да определи границата, моя си я е поставил там, че да не обарва стриптизьорки и да чака "позволение" да го прави, да ги целува и т.н. Не знам, пак казвам - не съдя никого за това как се забавлява, лично на мен ми е странно, но може би така ми е поставил мирогледа - просто няма нужда да пипа друга жена, камо ли за последно... Да не говорим, че и приятелите му не са на подобна вълна, а са голяма и ужасно весела компания. Всеки си има виждане, очевидно.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: anna_karenina в март 08, 2012, 14:32:20
ох, добре, не ми се навлиза в глупави женски дискусии. Всеки си прави каквото желае, по принцип смисълът на ергенското парти е точно "За последно", но разбира се, че не значи някакъв разврат както по филмите.  За проститутки не знам кой говори, аз говоря за танци през цялото време и не виждам нищо лошо в тях. Дали ще е "частен", или само ще гледат, изобщо не знам, не съм запозната с този тип заведения, не знам дали изобщо кумът ще предвиди това или ще е само пиене...Просто питах бихте ли си говорили с половинките предварително какви очаквания имате за тази вечер, дали бихте се разсърдили, ако има танцьорки и т.н. Няма нужда от подобен тон и коментари. Можеше просто да кажеш, че си против всякакви танци с жени, стриптиз и т.н.  и че той го знае.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: магито в март 08, 2012, 14:37:22
Грешката ви е че гледате как е по филмите и копирате, някакъв стандарт и начин на живот който не е вашия.Направете си пратитата който вие обичате.Защо за последно, аз бих казала за поредно.Нима след сватбата ще спрете да излизате по женски?Не изпадайте в клишета, бъдете креативни.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: anna_karenina в март 08, 2012, 14:47:05
Грешката ви е че гледате как е по филмите и копирате, някакъв стандарт и начин на живот който не е вашия.Направете си пратитата който вие обичате.Защо за последно, аз бих казала за поредно.Нима след сватбата ще спрете да излизате по женски?Не изпадайте в клишета, бъдете креативни.

Аз и сега не излизам по женски, нито той, компаниите ни са смесени и почти вианги сме заедно :)
При нас по-скоро ще е единствено да излезем само с нашия пол  :) Даже ми е странно как цяла вечер без мъже ще изкараме :)))


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Деница Звездица в март 08, 2012, 14:53:57
Мен пък мисълта, че мъжът ми ще пипа някоя друга жена, ще я зяпа как танцува и то пред одобрителните погледи на общите ни приятели, ми е най-противната на света. Ако това ще разочарова неговите приятели, на мен лично въобще не ми дреме, защото ако на някого му се ходи по стриптизьорки, не мисля, че сватбата ни трябва да му предостави добро оправдание за това. В крайна сметка, ако това би ме засегнало в общия ни живот занапред, как бих му го предложила под формата на парти преди сватбата ни? А пък да съм аз там и да го гледам това, е значи да се гръмна веднага. Или човек е опериран от ревност за тия неща и не му пречат, или се познава що за натура е и не си прави експерименти. Така или иначе си мисля, че ако човек го влече още към забавления с мацки/момъци по заведенията, значи няма какво да се пъне да се жени. Еми е права, че то това не зависи от никакви разрешения, а само от вътрешните ти прегради и мисли.

Миналата година бяхме на сватба на англичанин и наша приятелка-българка. Сватбата беше в България, а през седмицата братът на булката организира ергенското парти - беше в караоке клуб с много пеене, викане, достатъчно забавления и си бяха изкарали чудесно до късни доби. По същия начин намирам за готино моминското парти с приятелки навън, с настроение, с много музика. Стриптизьори не биха ме зарадвали, да не кажа по-тежка дума, защото ми се струва, че това е един вид проба и доказване за сватбата едва ли не, а опипването на друг мъж в името на идеята ми се вижда много зле.

Маги е права за креативността, трябва да измислим забавни неща и без те задължително да опират до голи хора за доказване. :P


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: heruvimche в март 09, 2012, 17:34:00
Моето моминско парти мина много добре, като изключим стриптийзьора, който категорично казах да го няма, но вироглавите ми приятелки решили, че без него не може... Иначе имаше игра, в която трябваше да позная от снимки на присъстващите моми кой кой е (на снимките бяха като малки дечица). Имаше също така торта с колаж на Енрике Иглесиас с мен, с която торта се мазахме. Имаше много балони, цветя, тематични подаръци и невероятно мноооого танци, после дискотека.
На ергенското парти момците са се радвали на танците на две кючекини, пийнали и хапнали, танцували в кръчмата и после - и те в дискотека, но далеч от нас.
За мен тези партита са хубав повод за сбирка на приятели, не са наложителни, но ако двойките си имат доверие, се превръщат в незабравимо и страхотно изживяване за всяка от половинките.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: darina1980 в март 10, 2012, 14:47:14
Аз съм за моминско парти със стриптизьор, но без да ме докосва, само танци и целувка по ръката като джентълмен. Това е просто за повдигане на градуса и за забавление, без да остава по прашки и да сядам в скута му. За подаръци - в секс шоп продават бонбонки под формата на бельо за ядене, но не  съм виждала как изглежда. Харесват ми и тематичните подаръци - напр. "Блаженство за тялото" и всички купуват различни подаръци - лосион, пудра, лак за нокти, ваучер за масаж, за хидромасажна вана, спирала, парфюм, ако  е бременна бъдещата булка (или ако не е за в бъдеще ще е от полза) олио за тяло за бременни и т.н. Друг вариант е напр. "Наслада за двамата" и се купуват неща, които да се харесат и за младоженеца - свещи, еротично бельо, книга кама сутра, олио за масажи (да си правят един на друг). Аз съм бъдеща булка и бъдеща кума:) и трябва да измисля интересни игри. Така, че ще следя темата и нека да не спорим, а да обсъждаме идеи, за да е от полза. Аз ще имам нужда:)А е нормално на едни да се хареса, на други не. Партито може да е в определен цвят - да има дрес код:), за да се отличава бъдещата булка, за нея да има було, коронка или венче, може и лента:)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Vivid в март 10, 2012, 20:42:48
Аз обмислям идеята за моминско парти на СПА уикенд по женски в почивните дни преди сватбата...Само дано успеем да се организираме, а какво ще става там...времето ще покаже  :girl_wink:


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: MaHu в март 10, 2012, 21:21:41
Vivid, чудесна идея. Дано успеете да се организирате всички  *THUMBS* Аз също исках подобен вариант, но става много сложно и много от приятелките ми няма да могат да дойдат.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Tsutsi в март 11, 2012, 18:36:41
Аз съм твърдо за ергенско и моминско парти  :danceg: Моето още не знам какво ще бъде, нито неговото, то има и доста време. Да си го организират неговите приятели както искат , аз му вярвам, ако някоя гола стриптизьорка го разколебае в мен, хич не е моя човек, а аз знам, че това е моят човек  :girl_wink:
За мен - искам да отидем на дискотека и да танцуваме до зори, стриптизьори не ща, те и без това всички ми приличат на гейове, но дискотека до зори задължително. На едни наши приятели си бяха направили моминско парти на морето, сватбата беше август, та те направиха Джулай морнинг на плажа и си прекараха страхотно. Младоженецът пък ходи да си пийне с приятели и най-вече да се наиграе на компютърни игри - него това му беше дерта  :danceg: Така, че съм за, само клишета да няма.
По темата със стриптизьорките - всички, които съм ги виждала са такива вълци, че никой нормален мъж, освен мъртво пиян няа да им се върже


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в март 15, 2012, 15:33:51
Момичета и аз да кажа за моето предстоящо моминско парти....Организират го моите най-добри приятелки които ще са и шаферки,сестра ми и още няколко приятелки.Много ми е интересно какво правят....не мога да се сдържам и постоянно питам,но никой нищо не ми казва,освен че моминското ми ще е в Бургас(там бях студентка)....И един ден отворих фейсбука на сестра ми =] не се сдържах (понеже те там поддържат връзка,защото всички са от различни и далечни градове) и видях само началото "Здравейте момичета,вече наближава сватбата на .........,а както знаете тя е най-организирана от всички нас и е голям перфекционист,затова бъдете сигурни че очакванията и са много големи,затова трябва да направим и невъзможното за да ги надминем...."до там успях да прочета и сестра ми влезе и ме направи на нищо....та това знам,а също знам че ще имам стриптизьор,макар че им казах че не искам...но съм сигурна че ще има...знам също че ще има някой неща от обичате(за моминско)  в Африка,понеже една от тях беше в Африка и е разуча всичко...
Имам много големи очаквания наистина,но не знам с какво могат да ме изненадат,понеже преди няколко месеца организирах моминското на една от тях и съм изчела всичко възможно от интернет....
Ако ви трябват идеи за моминско,мога да помогна :) 
Нямам търпение вече....искам моминскооо  *YAHOO*
Нямам търпение да


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в март 15, 2012, 15:35:48
Между другото утре съм на моминско парти на моя скорошна приятелка,така че ако ви е интеесно как е минало мога да разказвам... :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в март 15, 2012, 15:48:47
А милото много много не му се иска ергенско,той е спортист и рядко си позволява да пие...но кумът ниии   :angry: кумът ни е страшен грандоман....каза че взима мойчкият и го води в София....знам че нищо няма да е организирал,всичко ще е една велика импровизация,но ще има от всичко по много  :'(  Гледам много да не мисля,защото не искам да мрънкам на милото...Кумът ще го забърка в какви ли не бъркотии,но все пак милото си има глава на раменете....


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: darina1980 в март 15, 2012, 16:58:36
Bulka88 - освен булка, тази годна съм и кума, така, че с интерс ще следя това, което ще споделиш:)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: cveta_d86 в март 15, 2012, 17:39:15
Bulka88 не се притеснявай..сигурна съм че всичко ще бъде ОК... на моя мъж прителите още от сега са завикали как ще го водят на сладкарница....абе яко ме бъзикат и аз им казах не на мене тия, че са ми ясни че ще се напият и куп други глупости сигурно ще организират...но аз съм решила и моминското парти да не отстъпва  }:->  :P


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в март 16, 2012, 09:40:19
Моминското ми със сигурност ще превъзхожда ергенското! :danceg: Само самия факт че най-близките ми приятелки от детството и от студентските години ще са на едно място в моя чест е достатъчно....понеже няма друг повод който да ни събере всички заедно...защото сме в 4-5 различни града пръснати...Много ги обичамммм  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: MaHu в март 16, 2012, 10:15:00
И аз нямам търпение за моето, да се съберем всички  *YAHOO* Колко време преди сватбата планирате партитата? Моята сватба е в неделя и мисля партито да е предната събота.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в март 16, 2012, 10:21:46
Моята сватба е на 05.05,а моминското ще е на 23.04 (една седмица преди сватбата) :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в март 16, 2012, 10:22:34
И аз нямам търпение за моето, да се съберем всички  *YAHOO* Колко време преди сватбата планирате партитата? Моята сватба е в неделя и мисля партито да е предната събота.
Нашата сватба е на 12 май, а моминското парти ще бъде на 10 понеже чакам приятелки да се приберат от чужбина, а те няма да могат по-рано.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: MaHu в март 16, 2012, 10:25:30
Когато е по-близо до датата на сватбата май е по-яко, но мен ме е страх да не се отикам много   :funny: и на следващия ден да ми е лошо  *crazy*


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в март 16, 2012, 10:39:24
Аз по принцип не пия,но за моминското може да изпия 2-3 коктейла  :danceg: :danceg: :danceg: затова държах да е по рано...да не съм с главоболие  *YAHOO*


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: anna_karenina в март 18, 2012, 14:35:54
По горния спор за стриптизьорките, наскоро си го представих по-конкретно и май и аз съм против да организират на годеника ми "частен танц". Честно казано гледам  на стриптизьорките не като жени, а като на един вид "играчки" и затова не мога да изпитвам ревност, но това е чисто теоритично, а на практика като си представих да се навърта около него друга жена, каквато и да е, и хич не ми харесва...Тъй че сте прави, но не зависи от нас, каквото решат приятелите, това ще е :) Пък за физическа близост съм сигурна, че половинката няма да позволи...най-много да е с гледане. Важното е да се забавляват, не мисля нищо да "забранявам" на кума, годеникът ми сам си знае какво да прави какво- не...

Аз мисля ергенското и моминското да са в един ден, нан 30.04 (01 е неработен ден), а сватбата е на 05, т.е. 5 дена по-рано, според мен е добре- по-малко от седмица е, а има достатъчно време за изтрезняване  :)))

За моето моминско според не мислят още :( То кумата ми почти не познава другире ми приятелки, че да организира нещо с тях...Май сама трябва да имам някакви идеи. Хареса ми това с тематичните подаръци. А булката какво подарява на момичетата? Иска ми се да им подаря нещо за спомен, за съжаление снимки и т.н. не става, защото са по 1-2 приятелки от различни места, не сме компания всичките...(компанията ми е повече с момчета, а те ще са мъж ми на партито, не е честно :( )

А и да ви питам...на моминско/ергенско канят ли се женени? Питам, защото се чудя за омъжената сестра на мъж ми...Нейният мъж май ще ходи на ергенското, близки са и с кума, и с младоженеца, и тя се бъзикаше, че щом не я пускат там, ще дойде на моето. Аз нямам нищо против нея, но е по-голямата сестра на мъжа ми все пак...не мога да се отпусна и да се лигавя пред нея някак си, дори разговори за секс и т.н. може да са ми притеснителни...Но тя може да се обиди, ако не е поканена. И не знам какво да правя:(Освен кумата да не я покани, защото е омъжена... ;)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: MaHu в март 19, 2012, 19:36:50
anna_karenina, на партито не трябва всички да са моми  :) Може да поканиш когото искаш. Аз също ще имам роднини на милото на партито и то доста, но аз реших да ги поканя. Никой не ми се е натрапвал. Ако решиш, че не можеш да се отпуснеш достатъчно, за да се забавляваш максимално, не кани никого от неговите роднини. Това си е твоето парти  :danceg:


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в март 20, 2012, 10:01:20
Аз искам да сме си само моите дръжки,друго си е да се лигава и да говоря глупости пред тях  =],друго е да се опитвам да съм примерна пред роднините на милото...  *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в март 20, 2012, 14:11:07
Момичета щях да ви разказвам за моминското на което бях на 16.03.
Вечерта започна така:
Взех булката от дома й,сложих и превръзка на очите и я закарах до дома на една от шаферките....Там бяха събрани всички с заешки ушички,сложиха и на мен и тогава махнахме превръзката на булката :)
Като за начало бяхме написали различни имена,с които да се наричаме през цялата вечер  :DANCE: Аз се казвах....Буря Куртакова  :funny:, имаше имена Семка,Шунка,Чайка...и тем подобни
Бяхме измислили разни игри...първата беше моя идея- "да изпитаме бъдещата булка дали е готова да бъде съпруга".Първата част на играта беше булката да оправи легло за 1 мин.,втора част- да изпържи яйца (по принцип беше измислено да направи палачинки,но нашата булка не е мн веща в кухнята), третата част-да измете коридора и да подреди обувките за 1 мин.
Втората беше-"колко добре познаваш бъдещия си съпруг"...имаше около 10 въпроса- "Колко деца иска да има бъдещия ти съпруг?" ..........другите ги забравих....  :huh:
След това и пуснахме едно клипче с много красиви и здрави(мускулести)  мъже...с разни надписи от долу....и накрая на клипчето една снимка на бъдещия и мъж-много олигофренска и смешна снимка....и я попитахме дали е сигурна че от толкова красиви мъже,тя ще избере точно него.(беше шега разбира се)...и след това продължихме в дискотеката :)
Беше забавно,но не бепе моминкото което аз искам  :\


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: cveta_d86 в март 20, 2012, 14:14:01
Bulka88 звуче ми като едно страхотно парти ... коквото едва ли някои ще направи за мен..много добре сте го били измислили :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в март 20, 2012, 14:30:33
Цвета ако бяхме от един град,със радост бих ти организирала... :(


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: MaHu в март 20, 2012, 14:34:26
И на мен ми звучи много забавно  :) Особено това с имената. Ние сме приятелки от училище и тогава си имахме смешни имена, с които се наричахме понякога. Може да ги подсетя да възродим традицията на партито  :funny: А моето парти искам определено да е в заведение, а не в домашна обстановка  *THUMBS*


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Миши в март 20, 2012, 22:49:24
Bulka страхотно парти сте си спретнали. Много ми хареса играта за времето и даже ако не възразиш разбира се скоро може да ти я открадна, понеже и на мен ми предстои да организирвам парти за моя приятелка. А това за времето и яйцата със сигурност ще и допадне  :DANCE:


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Alleksia в март 21, 2012, 08:27:48
Булка, страхотно сте го направили :) Горе-долу съвпада с моето виждане за такова парти.
Аз май няма да имам, струва ми се странно да имам моминско парти, предвид, че по закон вече съм омъжена :girlhide:


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в март 21, 2012, 11:49:04
Момичета благодаря,мога да дам още идеи за моминското ,което организирахме на друга приятелка миналата година,ако се интересувате :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: anna_karenina в март 21, 2012, 12:02:19
Много добри идеи, Булка, особено това с въпросите колко добре познава мъж си и кодовите имена...готино звучи :) Аз пък предпочитам моето да е в домашна обстановка поне частично...иначе няма да можем да си чуем приказките, а и през цялото време ще имаме външни слушатели...разбира се може да продължи в дискотека и да се "маркираме" по определен начин всички ние в самото заведение, за да стане весело (не знам дали с уши на плейбой, нещо друго може да се измисли...)

Иначе мисля да дам на кумата списък с хора, които би могла да покани, няма да са всички жени от сватбата определено...По-скоро 5-6 близки приятелки..


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: heruvimche в март 25, 2012, 14:06:26
Булка, страхотно парти сте спретнали!!! Много ми допадна идеята за домашната обстановка. Перфектното моминско парти според мен би започнало със спа процедури (или поне един масаж), след това игри с приятелки в домашна обстановка и накрая забавление навън, било в някоя кръчма или дискотека. За тази цел обаче партито би започнало по-раничко...


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: rady17 в април 09, 2012, 11:35:29
Момичета започнали организацията за моминското ви парти? Изненада ли ще бъде или вие се включвате активно в организацията. Аз им казах каква вечер бих искала и оттам те ще мисля за точните заведения. Не държа да е напълно изненада. Сигурна съм, че ще имам изненади, *YAHOO* когато отидем в самото заведение, но какви нямам идея. =] Чудя се каква тема да измисля за моминското парти? :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в април 09, 2012, 11:50:39
Моето моминско ще е изненада....нищо не знам...освен че ще бъде в Бургас на 23.04....сигурна съм че приятелките ми страшно много са се постарали.Ще разказвам :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в април 11, 2012, 09:53:44
Моето парти също ще е изненада! Знам само датата и нищо друго, но май ще имам танцьор...


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: gucci в април 11, 2012, 12:32:47
Постовете на Мулатка са изтрити.Както и тези свързани с мненията и.Потребителя е предупреден на ЛС,че няма смисъл да се пише и после редакция с йероглифи.Момичета предупреждавам,че при подобна редакция постовете ще се изтриват а потребителя ще получава БАН за известно време.Ако не можеш а застанеш зад мнението си по добре не го споделяй в онлайн пространството.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: anna_karenina в април 11, 2012, 13:20:28
Постовете на Мулатка са изтрити.Както и тези свързани с мненията и.Потребителя е предупреден на ЛС,че няма смисъл да се пише и после редакция с йероглифи.Момичета предупреждавам,че при подобна редакция постовете ще се изтриват а потребителя ще получава БАН за известно време.Ако не можеш а застанеш зад мнението си по добре не го споделяй в онлайн пространството.

Защо са изтрити постовете й? Не съм видяла йероглифи, бяха постове на кирилица. Освен след това ад е редактирала нещо. Изобщо не разбрахме за какво става въпрос и каква е драмата. Дискусията беше интересна, много жалко за изтриването, по чиято и вина да е станало.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: магито в април 11, 2012, 13:37:05
Момичета замени думите си с многоточие, можете да видите в кошчето.От там нататък другите постове висят, затова ги изтрихме.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: emmmmmy в април 19, 2012, 14:05:36
Момичета, измислих каква рокля искам за партито  *YAHOO*, и се чудя сега дали върви с тези обувки, защото са по-светли от нея. :huh: 
Извинявам се за голямата снимка, другата пък е твърде малка.
(http://5stars-styles.ovo.bg/_sh/14/1480.jpg)
(https://www.miniprix.ro/images/f2/66/5d/a2/l/b2dd82aa95c10f530efdc5ba392d50a0.jpg)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: rady17 в април 19, 2012, 14:13:50
На мен ми харесва комбинацията на цветовете от снимката (дано са такива и на живо) *THUMBS* 

Аз още не съм мислила за моето моминско, което е точно след месец. :)
 


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в април 19, 2012, 15:10:25
Аз нямам тоалет още... :( Еми обувките са уникални...от къде са?
Аз трябва да съм с бяла рокля...


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: jenifer в април 19, 2012, 23:56:29
Аз не съм сигурна дали искам моминско парти.
А като гледам вие какви приготовления, рокли....
Може би защото на мен изненади като по филмите надали ще ми приготвят, по скоро ще чакат аз да ги изведа някъде. А това ще ми струва една сериозна сума, която с цялото харчене около сватбата, не знам дали бих могла да си позволя.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в април 20, 2012, 08:04:27
И аз съм вече в очакване на роклята за моминското. Доста кукленска си я поръчах, да видим какво ще стане (май няма да мога повече да я облека). Чакам другата седмица новини от пшивачката. Имам си обувки иначе...


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: tOnItKaTa в април 20, 2012, 08:12:33
Моето моминско е тази вечер! И аз тръпна в очакване, защото и аз нищо не зная .. само часа, в които тряба да съм готова, а какво ще се случи, нямам си и на идея  *crazy* Моята рокля ще бъде лилава (така ми беше казано), тона на сватбата, може би затова (не знае), а моето мило казва, че техните може да са бели, представяте ли си :) Следобед съм на прическа, а после с нетърпение ще очаквам да удари 20:00 :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в април 20, 2012, 14:05:22
Оле Тони,суперрр,сигурно много се вълнуваш  :danceg: :danceg: :danceg:
Утре да разказваш....
 :offtopic: veseto_87 ти да не си от Бургас?


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в април 20, 2012, 14:06:35
Оле Тони,суперрр,сигурно много се вълнуваш  :danceg: :danceg: :danceg:
Утре да разказваш....
 :offtopic: veseto_87 ти да не си от Бургас?
От София съм. :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: mariajoro1984 в април 20, 2012, 15:41:15
Тонка да разказваш:))Моето е утре и съм много развалнувана,после ще ви покажа снимки,иначе си купих тази рокля за моминското  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150317631362445&set=a.10150317624742445.362557.63795552444&type=3&theater (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150317631362445&set=a.10150317624742445.362557.63795552444&type=3&theater) 


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: anna_karenina в април 24, 2012, 14:46:10
На мен ми е много интересно какво ще се получи на моето.То е след няколко дни, организация няма кой знае каква,но знам, че 2-3 приятелки са се чули с кумата- дано да са измислили някоя изненада.

Аз съм приготвила малки символични подаръци + рогца и домино за всички, че да станат готини снимки и да се "маркираме" после в заведението ;)

Специален тоалет не съм си купувала. Инак сме 6-7 момичета, има и още 2 групи по 2 от старите ми приятелки, но те не се познават с другите и май няма да присъстват...ще стане неудобно 3 различни групи, няма да можем да се отпуснем. Но може би в самото заведение може и те да са поканени, не знам...


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в април 24, 2012, 14:54:00
Със сигурност са ти спретнали някоя изненада. Жените са изобретателни. ;) Кога ще бъде партито?
Моето ще е чак на 10 май и нямам търпение. А на милото - утре вечер. Аз го бъзикам, че след ергенското вече не е ерген. Така че той губи от това, че партито му е рано! :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Kiwi в април 24, 2012, 23:26:12
Ние се разбрахме да сме на една и съща дата, като сме навън поне едновременно да е :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в април 25, 2012, 12:38:30
Момичета както казах и в моята темичка  моминското ми беше уникално   ...имах големи очаквания,но то задмина всичкооооо   
още съм много развълнувана и не мога да обясня....давам линк да разгледате:


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: macituu в април 25, 2012, 14:09:34
Страхотни сте, потничетата ми харесаха много  :girl_wink:


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: macituu в април 25, 2012, 15:06:31
Някой да прявел покани за моминско парти или да е получавал такива? Понеже мисля да направя покани и да ги раздам като уточня каде и кога да е партито, а вече дружките да решат как ще ме изненадват.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в април 25, 2012, 15:10:27
Тия приятелите на моя мъж са много зле! Обаждат ми се снощи  *crazy*, а партито ми е днеска, да ме питат какво би го зарадвало. Е какво да им кажа аз? И това ли аз да го мисля?  *crazy*


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: cveta_d86 в април 25, 2012, 15:15:59
лелелее сетили се те кога да те питат  :huh: ohmy


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: rady17 в април 25, 2012, 15:19:18
И това Весе и това, мъже к'во да ги правиш. За тях винаги има време  :huh: и накрая ohmy няма време.  :girl_impossible:


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в април 25, 2012, 15:22:56
Какво да ви кажа! Пратих ги в един магазин за рибарски принадлености, че милото е запален рибар. Поне знам, че оттам каквото и да изберат, ще го зарадват!
За стриптизьорка, нямали пари!  :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Bulka88 в април 25, 2012, 15:39:54
Тия приятелите на моя мъж са много зле! Обаждат ми се снощи  *crazy*, а партито ми е днеска, да ме питат какво би го зарадвало. Е какво да им кажа аз? И това ли аз да го мисля?  *crazy*
Мила поне са се организирали,ние с милото още не знаем дали ще има ергенско!Аз подсещам приятелите му...но да видим какво ще стане...


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в април 25, 2012, 15:43:30
Абе тя една организация, ама пак е нещо де. Поне са се сетили, че е хубаво да му купят нещо. Дано поне си изкара добре, за да го запомни наистина като ергенското му парти, а не като някакво обикновено напиване!


Титла: Моминско парти
Публикувано от: Viviannn в май 16, 2012, 14:20:06
Здравейте момичета , нова съм във форума и ако има подобна тема моля да ме извините.
Моята приятелка се омъжва след месец и половина и искам да и организирам моминско парти , не съм била на такова до сега и ще съм много благодарна , ако някоя от вас сподели дали е организирала или присъствала или изобщо някаква идея , ако и хрумне и би направила или би искала на моминско парти!


Благодаря :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: heruvimche в май 26, 2012, 09:49:18
Изчети темата, има достатъчно идеи.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: sea_flower в май 30, 2012, 19:09:51
Моето моминско парти е тази вечер. След минути тръгвам, но незнам накъде. Едното момиче ще ме заведе. Незнам какво да очаквам. Много съм изморена, надявам се да ми се повдигне настроението. Още съм на работа, нямам специален тоалет и тем подобни. Много не обичам изненади, обичам, но когато имам представа какво да очаквам. А сега нямам...затова и ми е малко криво... Дано всичко мине добре, и не разочаровам момичетата, които са се постарали да го организират.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: AliTia в май 30, 2012, 22:43:31
sea_flower, сигурна съм, че ще си изкараш една незабравима моминска вечер *THUMBS*. Чакаме разказче, като мине.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Hecate в май 30, 2012, 22:53:49
Спокойно, всичко ще е чудесно.  @}->-- И моето трябва да е тези дни, но и при мен ще са изненада нещата, не ми се вярва момичетата да ме оставят без.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: emmmmmy в юни 08, 2012, 10:27:54
да ви кажа ние как решихме за моминското и ергенското- искахме да е на открито, да не е диско, че не сме по нощните заведения хич, а от кръчмета и ресторанти- аман вече.
Пуснах event /събитие само с покани в фейсбук и добавих само приятелките си, а той- го чакам да се намъдри за приятелите си.
И тъй като обикновено това се прави от тях, а не от младоженците- бирата- от нас, храната- от тях. Както се казва в криза, като в криза ! *db* :xixixi:
Намерихме открита площ с маси, музика- от колите и от лаптоп евентуално, и така- икономично, но с много хора и надявам се- хубаво време и настроение. :drum: :violin: :speed: :elvis: :bike:
Наскоро се обсъждаше темата как и  кога човек да уважи и по -далечните си приятели, с които няма възможност да се вижда или няма пари да покани на сватбата- ами това бе нашето разрешение, сега събрах в поканите всички, които няма да имам възможност да поканя на сватбата. :P


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: petia___88 в юни 11, 2012, 08:49:00
Ние не искаме моминско и ергенско парти , но две мои приятелки така ме изнудват , че чак ми писва  :! Едната даже ми каза , че това го чакала повече от сватбата . Направо ми писва от това , защото вярвам , че младоженците имат право да преценят какво искат


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: MaHu в юни 11, 2012, 09:00:15
petia___88 , естествено, че имаш право да решиш дали да имаш парти. Да не би приятелките ти да смятат, че не си искрена в желанието си  ;) Ако е така, убеди ги да не ти подготвят парти, щом не искаш.
Моите дружки също казват, че чакат партито с нетърпение, и аз им се радвам, защото изгарям от желание да се съберем всички и да купонясваме по женски. Повечето ми приятелки са женени с деца и става все по-трудно да се събираме :( затова и чакам с нетърпение партито  :danceg:


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: petia___88 в юни 11, 2012, 09:20:19
По-скоро си мисля , че поне едната се инати , защото иска повод да излезе по женски и да се откъсне от приятеля си и децата за една нощ . Аз нямам против това , излизаме си така , но просто не харесвам това с партитата , някак чужда традиция ми е . 


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: AliTia в юни 11, 2012, 15:05:29
Щом не искаш нищо, по специално, тогава просто им кажи. Може да се забавлявате и без да взаимстваш от "чуждите традиции", както ти се изрази. Все пак, това ще ти е последна вечер като неомъжено момиче, приеми го като забавление, а не като ангажимент към приятелките ти.


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: tinycat в юни 13, 2012, 06:21:25
 Здравейте!
 Сестра ми ще е булка скоро и с приятелките й организираме моминско парти изненада!  :danceg:
 Иска ми се за него да й купя тиара (коронка) с воал   :) , ако може да го поръчам онлайн и да го донесат с куриер, понеже нямам никакво време да търся. Някакви предложения имате ли какво още може да й се вземе и от къде?
Също така - живея МНОГО близо до сватбен център София и ще намина там да разгледам, въпреки, че в сайта им няма тиари  =]


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: emmmmmy в юни 13, 2012, 08:41:48
Здравейте!
 Сестра ми ще е булка скоро и с приятелките й организираме моминско парти изненада!  :danceg:
 Иска ми се за него да й купя тиара (коронка) с воал   :) , ако може да го поръчам онлайн и да го донесат с куриер, понеже нямам никакво време да търся. Някакви предложения имате ли какво още може да й се вземе и от къде?
Също така - живея МНОГО близо до сватбен център София и ще намина там да разгледам, въпреки, че в сайта им няма тиари  =]
http://www.kuku-bg.com/ (http://www.kuku-bg.com/)

тиари има в сватбения мол, но са изкуствено завишени цените, има същите тиари по 10тинс лв макс, по магазините за имитационна бижутерия на пазар Пътеките Мл 1 а


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Нади Шопова в юни 20, 2012, 14:59:07
Здравейте! Организираме моминско парти, но не можем да измислим закачливи пожелания. Мислим да ги сложим в балони и всеки да си спука по един балон.
Моля ако знаете за такива пожелания или сте правили такива да ми помогнете  *THUMBS*
Тук от този сайт взехме примерн (http://az-jenata.bg/article/10591/Kasmetcheta-pozhelaniya-za-mominsko-parti/)
Благодаря предварително!  :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: flyin в юни 28, 2012, 21:21:35
Момичета, моите приятелки май се готвят за тежко моминско парти, а аз не съм съгласна да има стриптизьор...бих направила изключение за този :D

http://www.youtube.com/watch?v=Dd0XPRo4LZQ (http://www.youtube.com/watch?v=Dd0XPRo4LZQ)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Tsutsi в юни 29, 2012, 10:05:53
На моето моминско парти , когато аз категорично отказах да има стриптизьор - моите приятелки си направиха майтап и в домашно направена торта сложиха снимка на гол мъж - беше много смешно.
Моето парти беше в къщи с приятелки, хапнахме, пийнахме и се посмяхме - точно тока, което исках  *db*


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: kanela в юли 16, 2012, 22:39:06
Здравейте,
моето моминско парти мина преди два дни и просто искам да споделя, че беше неповторимо изживяване! Все още няма думи да изразя как се чувствам, все едно съм във филм..Партито беше изненада от моите приятелки и организирано от тях, аз получих картичка няколко дни преди това, в която ме канеха на парти, там беше написано мястото и часа, също и дрескода..всички бяхме много наконтени, с рокли и токчета, имаше супер много изненади, малки и големи, торта, шампанско, и стриптизьор..полудях от кеф и по повод споровете за стриптизьорите искам да кажа че усещането е страхотно, адреналинът също. Танцът беше много премерен, но и много секси, без голи задници.. момчето беше супер и много си разбира от работата и няма как да му устоиш, нищо общо с гейската визия, просто страхотен мъж..вечерта продължи до 7 сутринта и просто не исках да свършва. а сега се чувствам пълна с енергия, като преродена..толкова много положителни емоции. пожелавам го на всеки, и моят съвет е да го изживеете, защото усещането няма общо с никой друг празник!


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: _Ezra_ в юли 17, 2012, 07:28:30
На моето моминско парти , когато аз категорично отказах да има стриптизьор - моите приятелки си направиха майтап и в домашно направена торта сложиха снимка на гол мъж - беше много смешно.
Моето парти беше в къщи с приятелки, хапнахме, пийнахме и се посмяхме - точно тока, което исках  *db*
и аз нещо такова замислям  :)


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Lionelsa в юли 17, 2012, 18:04:55
Трябва да организирам моминско парти на сестра ми в непознат за мен град. Ще съм благодарна, ако момичета от Димитровград се включат със съвети за заведения и забавления в града. Имайте предвид, че не си падаме по стриптиз и чалготеки.
Предварително благодаря!


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Etinka11 в юли 25, 2012, 10:56:57
Здравейте! Ще ви разкажа как мина моминското парти,което организирах за моята приятелка.беше преди един месец и аз бях главната шаферка.Значи първо се обадих на другите ни приятелки и им казах кога ще е и къде ще се намира.После отидохме с едната ни приятелка по магазините,за да купим подаръците,които се подаравят,падна голям смях.Купихме и бельо,свещи,точилка(тя беше най-трудна за намиране хахаха), албум, метличка и лопатка,свирки и направих късметчета.беше голям купон това пазарене :danceg: Вечерта се срещнахме на бар Соло (от Варна сме) там пихме,подарихме и нещата,правихме мн снимки и падна голям смях,свирихме с тези свирки и цялото заведение нас гледаше.После отидохме на Час пик,а там майтапа беше че с момчетата се бяхме разбрали кой къде ще ходи и ние казахме че ще сме на час пик ,а те да отиват другаде,обаче само при нас имаше хора и те решиха и те да дойдат в дискотеката.и дефакто те бяха от долната страна на бара,а ние от горната.но не съжаляваме,стана голям купон и накрая се събрахме заедно.И така мина всичко,на моята приятелка мн й хареса,защото тя не живее в България и мн се беше затъжила за българското купонясване. :goody: Ако има нещо,с което мога да ви помогна,пишете.  *THUMBS*


Титла: Отг: Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: irishka в юли 25, 2012, 14:44:09
Абе тези мъже май са много силни, ако има само ергенско парти, но има ли и моминско същата вечер и не могат да се съсредоточат да ергенуват за последно  :sarcastic: На последното моминско, на което бях (беше купон за две булки едновременно), момите си бяхме признали, че ще бъдем на механа с жива музика, а ергените ни бяха излъгали, че отиват на "кротка" механичка. Естествено, ние знаехме, че не е истина и нещата далеч не са толкова невинни, колкото ги представяха, но никоя нямаше проблем с това  =] Не щеш ли обаче, нашият купон се завихри здраво и бяхме център на внимание (то при такава бурна женска компания ...) а горките ни мъже ... представете си какво ергенуване са му дръпнали, щом в разгара на купона при нас дойде една жена с цветя и ни обясни, че са й поръчали за всяка от нас по една красива червена роза  @}->-- Много мил жест.  :girl_in_love: След час мъжете ни дойдоха да си ни приберат  :sarcastic: Така че момичета ...


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: semantika в август 13, 2012, 09:43:23
Момичета, дайте идея!  :huh: Знам, че ще имам моминско парти, всичко останало е изненада за мен. Много ми се иска аз да изненадам с нещо приятелките си, да им направя нещо, или да им дам, не знам... отворена съм за всякакви идеи...  *crazy*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Josephine в август 13, 2012, 10:36:11
при теб е лесно, поне знаеш че ще имаш такова :) Измисли им дребни подаръчета :)

Аз примерно няма да имам моминско пари, защото няма кой да ми го организира.... :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в август 13, 2012, 12:19:34
Аз им подарих по едно огледалце, опаковано в красива кутийка. Много се зарадваха и сега всички си ги носят в чантите.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Lionelsa в август 13, 2012, 23:08:00
veseto_87, много хуабв подарък *THUMBS*

semantika, в краен случай може и по една благодарствена картичка. Каквото и да решиш, ще останат трогнати :girl_wink:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dani_ela87 в август 14, 2012, 10:07:59
Моето моминско парти мина,сега да разкажа за него.Ами тъй като няма кой да ми го организира,реших да си организирам сама.Много исках да имам а немога да разитам някой да направи това което искам и се взех в ръце и си направих всичко сама.Запазих маса на механа открита(хем да пушим ,хем да е по ведро не задушно)с оркестър .Поканих си момиетата това става на 11.08 а сватбата ни е на 25.08 две седмици преди датата.Поканих няколко момиета с големи мъки (сега немога,сега нямам пари )заместих някой момичета с други и така вече знаех че ще сме 7момиета поръах тениски за всички с надписи намерих от една жена от нета по 10лв тениска +щампа отпред и отзад за 10лв добра цена на мен тук ми искаха 20лв та поръчах ги аз тези тениски 7 за момиета +една за младоженеца ми с надпис Младоженец и на гърба надпис   на Дани .Идеята бе да си отпразнувам моето моминско парти мъжа ми неговото ергенско и на диско двете партита тогава да му дам тениската...Отидохме на механатасъбрахме се всички кой закаснл малко така изаках ги за да запоне организацията ми.пихме по нещо приказвахме си и започанхме.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dani_ela87 в август 14, 2012, 10:16:09
 1во с късмети написани от мен, навити на папирусчета с панделки завързани.Късметите бяха от тук ...http://az-jenata.bg/article/10591/Kasmetcheta-pozhelaniya-za-mominsko-parti/     пихме по нещо играхме хора после 2рата изненада беше с подаръци пак се теглят подаръчите написани хумористично навити на папиросчета с панделнки.бяха следните
Пада ти се утехителна награда с ягодова наслада-(презървътив ягода)
Искам да се забавляваш лудо свиркай си със свирка бубо(свирка под формата на пенис)
Пада ти се голяма и красива наградка нещо като мъж със патка(плакат на мъж)
Таз година Дани булка догодина ти ,се стягай после люлка приготви(тениска с бъдеща булка)
Пада ти се хубава награда голяма бананова наслада(банан които трябваше да отхапе)
и още един преърватив че не успях да измисля още един
Пада ти се утехителна награда с лимонова  наслада(презърватив лимон)
а не мен ми се падна сламка под формата на пенис ама немога да се сетя как го бях предватавила защото беше последната награда и аз не я прочетох а казах а за мен остана това :):):)сламка бубо
после пак хора и завърши с третат последна изненада *THUMBS*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dani_ela87 в август 14, 2012, 10:46:28
 :danceg:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dani_ela87 в август 14, 2012, 11:01:28
 :danceg:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Josephine в август 14, 2012, 11:17:30
не е интересно когато сам си организираш моминското....


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: snowy в август 14, 2012, 15:25:56
То и на мен няма кой да организира моминско парти и затова аз ще се заема и с тази задачка. Късметчетата на dani_ela87 много ми допаднаха. Само трябва да избера къде да се съберем - в нас или някъде на заведение..... И както вървят нещата може да се наложи да организирам и ергенското......... :P


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dani_ela87 в август 14, 2012, 16:17:08
ето още една снимка от лексикончето


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dani_ela87 в август 14, 2012, 16:47:37
snimka 2


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dani_ela87 в август 14, 2012, 16:49:44
posledna


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dani_ela87 в август 14, 2012, 16:54:59
edna s momite


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dani_ela87 в август 14, 2012, 16:58:02
 :danceg:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dani_ela87 в август 14, 2012, 22:23:38
Хубаво или НЕ да се организира от булката аз не виждах друг шанс,ако искм такова парти няма кой да го организира.1во дадох 86 лв за тениски 7 за момичетата и една за младоженеца +8лв за балони украса +малките наградки не се сещам цени защото това 2-3 лв другото 2-3 лв не се сещам но да кажем към 10 защото бяха синвулични и никой няма да хварли едни пари в този труден период затова след като толкова искам аз ,аз си го организирах те само си платиха сметките като косумация на заведението това е от мен и не съжелявам за нищо реших и си го направих написах тези неща и споделих с вас заюото повеето форуми не се дават нито съвети  за игри нито съвети за късмети ,затова си ги измислих и ги споделих с вас за да може някой които не се сети да си избере идеите от мен .Лека вечер и много усмивки


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Josephine в август 16, 2012, 14:06:02
Много е интересен лексикона ти....на моя мъж са му организирали ергенско сега за събота, та ще се прибере чак в неделя защото е извън града :)

Съответно аз може да събера няколко девойки и да пием по нещо на кръчма и после да ходим на диско, да заформим едно моминско....няма да мога да реагирам толкова бързо с фланелките за да направя на всички, но пък не пречи да измисля подаръчета за всяка една нещо дребничко. дайте идейки ;-)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: macituu в август 17, 2012, 09:42:11
За моето парти аз казах на едно от момичетата ти ще го организираш , естествено аз ще и помогна с разни неща , написалам и аз късметчета, ще им измисля и някакви малки подаръчета и така надявам се да е весело  :girl_wink:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: morgana в август 18, 2012, 07:09:46
Моето моминско парти го организира кумата ми, с помощта на няколко приятели и направо ме трогнаха. Беше страхотно. Едната вечер отидохме на клуб ресторант, в който всяка сряда има мъжки стриптийз. Аз не бях ходила и много исках да видя. Беше интересно, макар че не се възползвах от танци и прочее. Стигна ми да погледам. А на другия ден кумата беше организирала пикник и беше взела всякакви вкусотии, шампанско и т.н. Страхотно си изкарахме. А момичетата ми подариха нощница за първата брачна нощ, води си се точно булченска :). И така много много много страхонтно ме изненадаха. Аз не съм се занимавала с нищо, ама нищичко.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: flyin в август 20, 2012, 20:39:20
Аз пък имах две момински и едно кино "Magic Mike" с 13 момичета, тоест реално почти три момински  :xixixi:
В събота вечерта беше второто, истинското моминско, бяхме малка компания и, честно казано, можехме и повече да се раздадем, ама беше хубаво. Ето какво ми взеха :D


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: mari_m в август 31, 2012, 09:21:58
Моето моминско парти беше Страхотноооооо! Изцяло организирано от кумата и няколко приятелки! Обичам ги тези момичета, справиха се чудесно!
Имах чувството, че имам рожден ден: затрупаха ме с подаръци! Казаха ми в 20 30ч. да чакам пред Принцес! Отивам аз и чакам чинно, и идва моя приятелка и ме води в Хаджидрагановите къщи....там всички са се събрали....и се почна хора, музика и разопаковане на подаръци: секси бельо с жартиери, метла, точилка, престилка, рога, луксозно издание на Кама сутра...май нещо забравям, ама ще се сетя.....и всички със съответната символика! След което внасят една торта във формата на гол мъж и ми се хилят, а посланието е, че това е последният чужд гол мъж, който виждам  8P
Здраво хорца и песни, и кумата по едно време си гледа часовника и вика хайде, тръгваме, че закъсняваме! И познайте право в Лакубанита....всяка сряда вечер има мъжко денс шоу...ей тия момчета направо ми скриха шапката......На всяка булка трябва да се осигури представление от такъв тип....можеш само да гледаш, можеш и да участваш, всеки сам си решава! Не досаждат и са много приятни и е голямо шоу!
И пак луди танци и купон! А аз през цялото време съм с рогцата: да съм ги носела, че да свиквам с тях :P Страхотно разтоварващо ми се отрази след стреса няколко дни преди сватбата!!! Обещах им, тъй като много ми хареса след сватбата да организирам, този път аз, следсватбено немоминско парти  *db*
Ето малко снимки:

(https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/392253_409216942459351_1049603609_n.jpg)
(https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/190075_409222049125507_1186590996_n.jpg)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Alichka в август 31, 2012, 10:26:09
Метлата и точилката са много полезни уреди, особено като им намериш бутона за пускане  :speed:

Оф, масово гледам, че правите момински партита! Само на мен ли не ми харесва идеята  :\ Нещо не мога да го приема и взех да се чудя, дали грешката е в моя телевизор  *crazy*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Lionelsa в август 31, 2012, 23:15:40
Оф, масово гледам, че правите момински партита! Само на мен ли не ми харесва идеята  :\ Нещо не мога да го приема и взех да се чудя, дали грешката е в моя телевизор  *crazy*

Не е в теб грешката. Просто се преекспонира с мъжкия стриптийз, секси играчките за подаръци и нещата от този род.
На никой около мен това не му допада и ние съответно правим съвсем друг тип момински партита. Просто приятна сбирка на приятелките с тема и заведение, приятни на булката. С тематична украса и подаръци, красиви емоции, много смях, много бъбрене по женски и хапване на сладки неща. Нещо като да й покажем подкрепа + че и след сватбата ще сме пак до нея.
Скоро ще споделя и какво моминско организираме на сестра ми. Само да мине. :girl_wink:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: flyin в септември 10, 2012, 23:25:07
Не е в теб грешката. Просто се преекспонира с мъжкия стриптийз, секси играчките за подаръци и нещата от този род.
На никой около мен това не му допада и ние съответно правим съвсем друг тип момински партита. Просто приятна сбирка на приятелките с тема и заведение, приятни на булката. С тематична украса и подаръци, красиви емоции, много смях, много бъбрене по женски и хапване на сладки неща. Нещо като да й покажем подкрепа + че и след сватбата ще сме пак до нея.
Абсолютно съм съгласна  *THUMBS* Това с тортите и мъжкия стриптийз не е толкова забавно, колкото истинското излизане по женски със смях, добро настроение и искрено желание да си изкарате приятно. Миналата година на моминското на наша приятелка всички бяхме със значки с нейна снимка и  надпис "Моминското парти на М.", беше малка, но хубава идея :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в септември 11, 2012, 07:47:23
Абсолютно съм съгласна  *THUMBS* Това с тортите и мъжкия стриптийз не е толкова забавно, колкото истинското излизане по женски със смях, добро настроение и искрено желание да си изкарате приятно. Миналата година на моминското на наша приятелка всички бяхме със значки с нейна снимка и  надпис "Моминското парти на М.", беше малка, но хубава идея :)
Въпрос на гледна точка! Аз пък казвам, че е забавно. Аз имах стриптизьор на партито, което пък по никакъв начин не попречи на забавленията с момичетата. Все пак той е за един танц, вечерта си е наша!


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: proxy в септември 11, 2012, 08:00:16
И аз не харесвам подобни 'ритуали', които се правят масово на моминските партита. Но всеки има право да прави каквото пожелае, аз само да изкажа мнение  :P според мен това е доста пошло, и не виждам смисъл една булка след като си има половинка, да се весели докато някакъв си гняс си размята 'нещата' пред нея.....
извинявам се за описанието, но точно така го виждат моите очи. Същото мисля и за обратното - ергенските партита... не харесвам момичета, които се гаврят така сами със себе си, като работят това, а от там и хора, които имат желание да допуснат подобни индивиди около себе си.
Уважавам хора със стил, които запазват положението си във всяка една ситуация и не се унижават чрез изборите си в живота.  *THUMBS* ;)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dope2111 в септември 11, 2012, 08:02:30
И аз не харесвам подобни 'ритуали', които се правят масово на моминските партита. Но всеки има право да прави каквото пожелае, аз само да изкажа мнение  :P според мен това е доста пошло, и не виждам смисъл една булка след като си има половинка, да се весели докато някакъв си гняс си размята 'нещата' пред нея.....
извинявам се за описанието, но точно така го виждат моите очи. Същото мисля и за обратното - ергенските партита... не харесвам момичета, които се гаврят така сами със себе си, като работят това, а от там и хора, които имат желание да допуснат подобни индивиди около себе си.
Уважавам хора със стил, които запазват положението си във всяка една ситуация и не се унижават чрез изборите си в живота.  *THUMBS* ;)

Харесва ми как си го казала. В десетката  :yes:
На същото мнение съм  *THUMBS* :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в септември 11, 2012, 08:10:32
Момичета, айде няма нужда да квалифицираме така, пък после да си потвърждаваме думите една на друга!
Това е купон, не ви ли се е случвало като се забавлявате да правите простотии и после да им се смеете? За какъв избор говорите, за какъв стил?
Уважавам хора със стил, които запазват положението си във всяка една ситуация и не се унижават чрез изборите си в живота.  *THUMBS* ;)
И кой точно е унижен в такава ситуация? Нали всеки прави нещо, което му харесва и му прави кеф! Големи моралистки вече станахме...
Много ми е чудно като вземе някой така да квалифицира без да познава хората...


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ivatodor в септември 11, 2012, 08:13:18
Съгласна съм с Прокси. Имаш страхотно чувство за хумор  8P


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: veseto_87 в септември 11, 2012, 08:22:26
Предлагам сега всички да докажат морала си като напишат п един пост със "Съгласна съм". Момичета, не е това целта на темата...


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: магито в септември 11, 2012, 09:00:30
Придържайте се към добрия тон, всеки последващ пост с квалификации и обиди ще бъде трит!


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: flyin в септември 11, 2012, 19:18:18
Въпрос на гледна точка! Аз пък казвам, че е забавно. Аз имах стриптизьор на партито, което пък по никакъв начин не попречи на забавленията с момичетата. Все пак той е за един танц, вечерта си е наша!
Веси, аз просто си изказах мнението, че не е ТОЛКОВА забавно :) Няма нищо лошо в стриптийза, било то женски или мъжки, просто за мен е тъпо, когато купонът се крепи само на това или на някаква торта. Отново да кажа, че говоря само от личен опит, а не критикувам чуждите момински партита :D

Просто истинската веселба на едно моминско парти не се измерва с това какви секси изненади са измислили "момите", а с това колко е добро настроението и с истинското желание на момичетата да се забавляват и да се отпуснат.

едит - не мога да повярвам, че в 21ви век още има хора, които смятат, че стриптийзът е неморална дейност :D Нищо лично, ама уважавайте избора както на хората, които го правят, така и на хората, които си плащат.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Lionelsa в септември 11, 2012, 19:28:08
flyin, много точно казано. Споделям мнението ти. *THUMBS*

Я да разведря малко настроението като ви разкажа какво парти спретнахме на сестра ми  :P

Запазихме втория етаж на едно заведение и пускахме любима нейна музика - тя слуша твърд рок и метал. За целта взехме един преносим компютър и колонки, а едно от момичетата подбра листа с песни. Темата съответно беше китари. Навсякъде по земята разпръснахме балони в цветовете на сватбата, а на стената закачихме надпис върху китари "Моминско парти". Бяхме подготвили специално направени за партито подложки в-у които да пишем с китара от едната им страна, както и една голяма китара - лексикон, който всяка от нас попълни. Последните страници на лексикона бяха като тест, който булката попълни. Въпросите бяха предварително зададени на младоженеца, а тя трябваше да познае какво е отговорил той. Имаше много игри като целта беше булката да ги спечели и да докаже, че иска да се омъжи, а ние играем с-у нея, за да я разубедим.
Нея преоблякохме с тениска с надпис "Disturbed bridal" + було, а ние имахме бутониерки китари с надпис; "Bridal's crew". Всички бяхме облечени с бели тениски и тъмно сини дънки.  :)
Вечерта завърши с много вкусна торта в цветовете на сватбата и разбира се  - украсена с китари.

Получи се голяма забава с много подготвени игри и още по-забавните подаръци за всяка от тях. Ако ви е интересно, ще кажа и какви бяха игрите.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dope2111 в септември 12, 2012, 07:24:40
flyin много добре казано. :) Лионелса, много интересно, мерси че сподели :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: flyin в септември 12, 2012, 19:32:26
Много яка идея, Lionelsa! Тя имаше ли понятие какво й готвите или беше съвсем в неведение? :) Определено искаме да чуем какви са били игрите, даваш добри идеи  *THUMBS*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Lionelsa в септември 12, 2012, 22:24:37
Тя имаше ли понятие какво й готвите или беше съвсем в неведение? :)

Знаеше, че ще има моминско парти, защото повечето присъстващи не бяхме от града, в който се проведе събитието и трябваше да бъде много добре планирано във времето. Но за всичко друго беше в неведение  8P

Кумата пое остновната инициатива за игрите, някои са моя идея, други нейна или преведени от нета.

1-та игра беше да познаем колко бонбона има в едина голяма кутия с опаковани по отделно бонбони с нестандартни размери.
2-та игра беше Бинго, но не с числа, а със сватбени атрибути: букет, жартиер, торта, сватбени чаши, шампанско и т.н.
3-та игра - всяка от нас казва три факта за себе си като два са истина и един е лъжа. Който разубличи най-много лъжи печели. Ние не се познавахме и се получи много забавно като същевременно успяхме да се опознаем не само с тази игра по време на партито и съответно по-лесно се забавлявахме на сватбата.
4-та - на един лист бяха написани в колона всички букви от азбуката и всяка от нас в рамките на 10 минути трябваше да напише думи, започващи с тези букви. Печели, който попълни повече думи.
5-та игра: всяка от нас тегли листче с името на известна дама като го показва на останалите, но тя не го вижда. С въпроси, на които се отговаря само с "Да" или "Не" трявбаше да познае коя известна личност е. Печели тази, която с най-малко зададени въпроса отгатне.
6-та игра - Какво има в чантата ти? :girlhide: Изброени десетки вещи, които биха могли да се намират в чантата, но разделени по групи. Всяка група носи определен брой точки. Страндартните като ключове, разбира се, носеха най-малко точки.
7-та игра бяха въпросите към булката като знаехме вече отговорите на младоженеца
8-та - разделихме се на три отбора като всеки тегли тема за бъдещето на младоженците и трявбаше от стари списания да направим колажи по темата.
9-та игра: играхме дартс с балоните като черните бяха най-малко на брой и носеха най-много точки, следвани от белите и лилавите. Всяка от нас имаше право на три изтрела със стреличка за дартс. Всъщност рябваше да са завързани в кръг, но поради липса на време бяха пръснати по земята, което направи играта по-трудна.

Затворихме заведението. Всичко това ни отне няколко часа, изпълнени с много смях и страхотно настроение. Както каза булката: "Дори и да се провали сватбата, не ми пука, защото имах страхотно парти" :girl_wink:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в януари 04, 2013, 21:19:00
Здравейте, момичета!
Аз имам страшно много идеи за момински партита. Моето ще го организират сестра ми и кумата (с абсолютно различен вкус спрямо моя и помежду си), не знам какво ще се получи. Хората казват - ако искаш нещо да е както трябва свърши си го сам. Но не ми харесва сама да си организирам моминското парти - се едно сама да си предложа брака. Пък и съм много взискателна да му се не види и нещо като не е наред много лесно ми се скапва настроението. Все пак ще пусна два примерни сценария.

1.Вариант - за по - спокойни булки.
 Аз и кумата по предварителна уговорка отиваме на СПА ден - масажи, педикюри, маски и т.н. През това време сестра ми(която има ключ от нас) с другите поканени отиват у нас и украсяват и подготвят различни игри. Харесва ми например всички заедно да сготвим нещо - подготовка за семйния живот - или 2-3 момичета да сготвят едно и също малко нещо и останалите да ги оценяват - по това кой се е справил най - бързо, най - чисто, най - вкусно и т.н. Ако има и кой да прави весели коктейли също е супер. Любимата ми игра е "отгатни какво е казал той" . Подаръци разбира се е страхотно да има - но не от секс шоп, а по-полезни за домакинстването. Всичко това, разбира се ако и останалите поканени момичета харесват такива неща и няма да им е скучно...
2.Вариант - :)
Всички момичета се събираме привечер у нас и си правим makeover - грим, прически, секси тоалети - и всички са с еднакви розови потничета с забавен надпис. А за булката една диадемка с тюл - като було много повдига настроението и я отличава от останалите моми. И така нагласени тръгваме на бар - според музикалните желания на присъстващите. В бара пак може да има игри - всички са шумни и весели, всички нас гледат  *YAHOO* За бонус може и стриптизьор, но внимателно подбран и с точни инструкции - не прекалено мускулест, да не се доближава на повече от половин метър и максимално до къси панталонки да стигне.

И в двата варианта действията се развиват поне 3-4 дни преди сватбата, за да има време за реанимация и сладки спомени и ергенското парти протича по същото време някъде далеч :) Естествено двата варианта могат да се смесват както ви харесва според вкуса на всяка булка. А ако имате нужда от идеи за конкретни случаи  - пишете ми- пълна съм с такива, но стана много дълъг поста :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: bubito в февруари 28, 2013, 18:49:57
Здравейте . Скоро ми се налага да организирам моминско парти и искам да попитам момичетата от Варна от каде намират различните подаръци за булката от сорта на лента с надпис "палава булка" ; було и т.н.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Миши в февруари 28, 2013, 22:00:12
Було може да купите от сватбените магазини до Ритуална зала. За надписи може да ти направят в мола и на Чаталджа също  правят надписи.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Seagirl в март 09, 2013, 11:39:15
За "палави" надписи съм използвала в Мол Варна на партерния етаж има едни момчета които правят щампи върху тениски (и не само) та при тях. Може да им занесеш на флашка каквото поискаш и го правят или да си избереш нещо на място от каталога. На мен ми бяха стъкнали потниче с много готин надпис  :ashamed: А за останалите джунджурийки ми казаха, че са ползвали Джъмбо и магазините ,които са от типа магазин за 1 лев. И аз живо се интересувам от организацията, защото моето отмина и беше голям купон, но миналата седмица ме поканиха за кума и предстои организация на ново парти  *YAHOO*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: casky в март 09, 2013, 12:48:19
Ние нямахме нито едното, нито другото :D

Първо, че на мен хич не ми се нрави идеята някой с полу-голо дупе да ми се "търка" отгоре...не ми е забавно, ами направо отвратително... и второ, защото по "женски" се събираме доста често и след сватбата...в нас :D Мъжът понеже не му се слуша като куткудякаме си ляга и ни оставя *db* Така че и това не ми липсва :P

 :offtopic: Иначе стриптизьори винаги са ми били много отвратителни :! От Студентски град имам спомен, че винаги имаше такова парти в Айнджълс (тогава) и като ги видех си набивах камшика :angry: Изобщо не ми изглежда мъжествено някак.....


Seagirl честито ти кумуване @}->-- Много е хубаво да си кума *INLOVE*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: MeryMery в март 09, 2013, 14:42:53
Аз много искам моминско парти,но задължително БЕЗ стриптизьори.По скоро да си се съберем по женски,да пийнем прилично  *db*,да има много забавни игри и танци.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в март 09, 2013, 19:10:47
и аз искам и аз :bravo:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Seagirl в март 10, 2013, 17:44:36
Моето също беше без стриптизьор, само много забавни игри и си беше супер, така че това не е задължителен компонент ;) Но всеки си знае.
Бъдещата булка сега също не си пада и знаейки, че няма да и е приятно, в никакъв случай няма да я поставя в кофти ситуация  :\ Планирам и аз игрички, готина атмосфера и малки изненадки за булката ;) Сега обикалям да набелязвам според идеите подходящи нещица, че и бюджет примерен да съставя :)

Мерси casky, надявам се да се справим с тази отговорна задача и да сме полезни на младото семейство  :girlhide:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ratatui в март 10, 2013, 21:18:59
И аз неискам стриптизьор, по-скоро предпочитам стриптизьорка /жевското тяло за мен е по-красиво/,  най-добре изобщо без такива неща.
Аз искам да попитам при вас кой организира моминското парти? При мен едва ли ще е кумата /че ще има бебок на 2-3 месеца/ имам 1 много дейна приятелка, която от сега се е заприготвяла, но тя пък не е много наясно как се правят нещата. И аз искам просто едно приятно женско събиране, с пиене в умерени количества, игри и много смях и забавление.
А при вас кой поема плащането по партито? Всеки за себе си или....?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Seagirl в март 11, 2013, 12:24:12
И аз неискам стриптизьор, по-скоро предпочитам стриптизьорка /жевското тяло за мен е по-красиво/,  най-добре изобщо без такива неща.
Аз искам да попитам при вас кой организира моминското парти? При мен едва ли ще е кумата /че ще има бебок на 2-3 месеца/ имам 1 много дейна приятелка, която от сега се е заприготвяла, но тя пък не е много наясно как се правят нещата. И аз искам просто едно приятно женско събиране, с пиене в умерени количества, игри и много смях и забавление.
А при вас кой поема плащането по партито? Всеки за себе си или....?

Присъствала съм и на двата варианта и кумата да е организатор или близка приятелка. Ако има желание, какъв е проблема, че не е кумата. При мен беше кумата + приятелка, защото кумата работи извън града и имаше нужда от помощник :) Дадох им телефоните на момичетата, които исках да присътват и те си се свързаха. Относно разходите, както се разберете. На едно парти събрахме парички за подаръка на булката, а после в заведението всеки си плати сам. Така се бяхме разбрали предварително. На моето парти си предложих и аз да участвам с парички поне за заведението, но ми отказаха и казаха, че е подарък от тях и са си преценили. Все пак ще поканиш близки приятелки и може да ги попиташ без притестение как предпочитат. Аз например им бях казала, че съм много радостна, че ще ми направят парти, но нека бъде по-скромничко, в смисъл да не събират големи суми.
 :girl_wink:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ra_di в март 11, 2013, 12:40:29
На моето моминско парти момичетата ми бяха купили подарък,а в заведението всеки си плащаше сметката,като моята отново те я поемаха.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: liliette в март 12, 2013, 11:59:24
Моето моминско ще го организират кумата, заедно с най-близките ми приятелки. Нямам особени претенции( но не искам стриптизьор). Само им казах, че искам да е изненада.

Когато аз и моите приятелки организирахме моминското на една приятелка всички си плащахме нашата сметка и си разделяхме нейната.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: bubito в март 17, 2013, 19:50:30
Благодаря за идеите за това от къде мога да купя подаръците за моминското парти.  :bravo: Сега обаче имам една молба към тези които вече са организирали подобно парти - имахте ли някаква декларация на бъдещата булка или някакви стихчета забавни или гатанки за възрастни, някакви игрички с които да се позабавляваме.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Seagirl в март 17, 2013, 21:13:53
Благодаря за идеите за това от къде мога да купя подаръците за моминското парти.  :bravo: Сега обаче имам една молба към тези които вече са организирали подобно парти - имахте ли някаква декларация на бъдещата булка или някакви стихчета забавни или гатанки за възрастни, някакви игрички с които да се позабавляваме.
С какво се забавлявахме ние:
-разделят ни на отбори от по 2 момичета, едната модел, другата дизайнер и с едно руло тоалетна хартия да се направи ефектна булчинска рокля. Булката решава кой печели накрая ;)
-Лепящи се листчета и за 45 сек. всяка трябва да нарисува мръсна картинка, пак булката ги оценява и решава кое е най-доброто попадение;
- Бяхме към 10 момичета, бяха донесли съвсем обикновени най-различни 10 чифта прашки и бикини (нови разбира се) и булката се опитва да познае кои на кое момиче биха били. За всяка грешка пие по глътка алкохол;
-Пластелин и от него всяка за 45 сек трябва да изработи мъжко достойнство  :[ като пак булката определя кое е най-реалистичното попадение;
-Предварително бяха задали 20 въпроса на младоженеца свързани с него и после ми ги задаваха, един вид да проверят доколко го познавам. За грешен отговор лапам дъвка и продължавам;
За подаръчета за победителките от различните игри бяха взели мини лакове за нокти, евтина декоративна козметика :) Забавлявайте се  :danceg:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: artemida777 в март 30, 2013, 02:00:33
Попаднаха ми тези чаши за ергенско и моминско парти и реших да ги споделя с вас:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: artemida777 в март 30, 2013, 02:01:16
Ето я и другата


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в март 31, 2013, 15:10:54
Пробвах се ама не стана нещо както трябва...


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Seagirl в март 31, 2013, 15:53:42
Пробвах се ама не стана нещо както трябва...

На мен пък много ми харесва  *THUMBS* Справила си се отлично  ;)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в март 31, 2013, 20:44:32
Иска ми се ей такива...


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: artemida777 в април 01, 2013, 01:05:57
eleni4ka, страхотно се е получило  :bravo: Завиждам ти колко си сръчна  :[ А тези, които си показала откъде са? Много ми харесват *THUMBS* Дали ще можеш да ми нарисуваш подобни? Ако ти се занимава, пиши на лс да се разберем  @}->--


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Allicia в април 01, 2013, 10:53:38
Здравейте,
Много ми хареса идеята с лексикона по- назад в мненията. Някой срещал ли е и на други места такива лексикони и имате ли идея за по- нестандартни и забавни въпросчета.
Аз имам доста време до евентуалното ми парти :) Но ми се иска да съм подготвена. :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в април 01, 2013, 19:00:43
Ето още една идея за подаръчета за моминско парти - http://www.bggift.com/7770_%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0.html  Много са удобни и полезни закачалките за чанта, а тази изглежда като да може да се надпише с маркер за стъкло например.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: formite в април 01, 2013, 22:09:24
Още една идея за същите закачалк (http://www.unikalni-podaraci.com/bag_hanger.html)
ако имате по-голям бюджет  :[  А това за ергенското пари: http://www.unikalni-podaraci.com/kutii_za_prezervativi.html (http://www.unikalni-podaraci.com/kutii_za_prezervativi.html)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ELCHOOOOOOO в април 01, 2013, 23:30:53
Така чаках аз някой да се сети да вземе да ми организира моминско парти е да ама нъцки и като подхвърлих онзи ден на една от близките ми приятелки тя " ми че вие живеете заедно и имате дете какво парти" ей много тъпо ми стана е какво като имам дете да не съм за втора ръка и нямам право да се повеселя- е ядосах се и реших че като никой няма да се сети за мен аз сама да помисля за себе си- и реших живот и здраве в седмицата преди сватбата в петък на 10,05 да изляза с една две приятелки да се повеселим като едно време до безобразно късен или по-скоро ранен час да си отбележем края на една ера :-))


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: casky в април 01, 2013, 23:49:43
Строхатно си го измислиля :danceg: :danceg: :danceg:

Като те четях и се подхилвах, защото се сещах за нашите изпълнения до безобразно късен час :P ...хубави времена бяха :danceg: И много хубаво го каза...началото на една нова ера *INLOVE*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ELCHOOOOOOO в април 02, 2013, 10:03:09
Строхатно си го измислиля :danceg: :danceg: :danceg:

Като те четях и се подхилвах, защото се сещах за нашите изпълнения до безобразно късен час :P ...хубави времена бяха :danceg: И много хубаво го каза...началото на една нова ера *INLOVE*

И ние едно време бяхме така :-)) - затваряхме дискотеките :-)) та мисля и сега да затворим някоя дискотека или бар - веднъж ще съм булка и независимо че имаме дете до сега си бях госпожица хи-хи и смятам да се разделя  с това с гръм и трясък така че ще си го отпразнувам :-)))


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: desideskata в април 03, 2013, 08:48:26
Аз пък ще имам две партита :)
Едно, което колежките от работа ми подготвят в средата на април и едно, което аз ще си измисля през май  *YAHOO*

Миналата година всичките ни колеги от мъжки пол се вдигнаха на ергенско парти на колега в слънчев бряг, и женската част беше "игнорирана"..та сега е техен ред да работят докато ние се мотаме  :danceg:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в април 07, 2013, 15:01:15
По поръчка на artemida777:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: artemida777 в април 07, 2013, 18:46:13
Ели, чашката е уникалнааа!  *YAHOO* Като я гледам, сигурно много си си играла да я направиш така. От мен едно голямо благодаря... и промишлени количества шоколад  :P Нямам търпение да видя и бялата.  :) И може да се наложи да правиш чашки и за ергенско парти :[


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: formite в април 13, 2013, 17:34:11
Булки, как ще реагирате, ако на моминското парти изненада, кумата ви пожелае да носите подобни лента (снимка 1)  и някакъв къс вола от този тип (снимка 2) ? Като за момичетата на купона също ще има ленти с надпис "шаферки" или нещо такова, а може и тениски.  Как според вас би звучал най-добре такъв надпис на български, защото "Бъдеща булка" е малко дълго,за да се чете както трябва? Или пък всички да носят лента с надпис "моминско парти"?
(http://wedding-pictures.onewed.com/match/images/97184/awesome-bachelorette-party-gifts-bride-to-be-sash-light-pink.original.png?1357324660)
(http://img3.etsystatic.com/000/0/7032068/il_fullxfull.351961211.jpg)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ratatui в април 13, 2013, 17:43:59
На мен лично много ми харесва идеята, но по-скоро с тениски, защото ми се струва, че тази линта ще пречи. А надписа да е просто "Булка". И аз се замислям за такива тениска, ама едва ли някой ще ми си върже на глупостите.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: formite в април 13, 2013, 18:03:36
Може би нещо подобно?
(http://desperategenie.com/storage/bridesmaids%20shirts%204.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1327947412363)
(http://desperategenie.com/storage/bridal%20shirt%203.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1327949310132)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ratatui в април 13, 2013, 18:20:39
О, това е много яко! Аз си го представях доста по-грозно :[, така много ми харесва. А знаеш ли къде се правят такива тениски?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в април 13, 2013, 19:12:42
На мен супер много ми харесва идеята за тениските, а такъв воал правих миналата година за парти на една колежка - от бяла пластмасова диадемка (2лв.) и 1 м бял тюл (6лв.). Всичко много му се радваха.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Malena27 в април 13, 2013, 19:52:28
Аууу, страхотна идея. Много е готино и тениската и лентата. Моя годеник не иска да има ергенско парти, но това не ми пречи аз да имам моминско  :DANCE:. Само че се чудя къде могат да ми направят такава лента  *crazy*, тениските ще ги оправя, но за лентата мисля ще ми е проблем. Ако можете, помагайте  :girl_wink:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: formite в април 14, 2013, 00:57:20
На всяко място, на което се печата върху тениски мисля, че може да се отпечата и лентата. В кинкалериите има, така наречената веревна лента-бие, с която се поръбва по-края. Другия вариант е да я направите двуслойна, така че шева да остане отвътре.
Ето едно място не което правят тениски в центъра на Софи (http://www.unikalni-podaraci.com/teniska_j_teniska.html)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Malena27 в април 14, 2013, 07:40:00
страшно много ти благодаря за информацията. имаш една  @}->-- от мен. Задействам се и почвам да търся.  :danceg:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Lillly в април 14, 2013, 14:07:20
Аз като бях на моминско парти, вместо тениски (тъй като хич не ми харесват) бяхме всички в коронки :D на булката разбира се беше най-голяма и имаше воал. Бяхме много сладки, всичките принцеси :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в април 16, 2013, 18:29:38
Аз пък ще искам всички да сме с маски като за бал :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: formite в април 16, 2013, 22:14:47
Нещо нежно:
(http://img2.etsystatic.com/002/0/5689275/il_570xN.407462390_1aps.jpg)
http://www.etsy.com/listing/118187352/white-rose-mask-base-1-mask-white-fabric?ref=sr_gallery_15&ga_search_query=Mask+&ga_order=most_relevant&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=BG&ga_page=15&ga_search_type=all (http://www.etsy.com/listing/118187352/white-rose-mask-base-1-mask-white-fabric?ref=sr_gallery_15&ga_search_query=Mask+&ga_order=most_relevant&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=BG&ga_page=15&ga_search_type=all)
(http://img3.etsystatic.com/008/0/5689275/il_570xN.386979143_hrff.jpg)
http://www.etsy.com/listing/118387599/white-wedding-mask-base-1?ref=sr_gallery_6&ga_search_query=Mask+&ga_order=most_relevant&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=BG&ga_page=2&ga_search_type=all (http://www.etsy.com/listing/118387599/white-wedding-mask-base-1?ref=sr_gallery_6&ga_search_query=Mask+&ga_order=most_relevant&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=BG&ga_page=2&ga_search_type=all)

Аз, май все скъпички неща показвам  :huh: , но са толкава хубави.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в април 17, 2013, 20:33:38
много ми харесват но в бг не съм мяркала


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Lillly в април 18, 2013, 08:53:18
Моминското парти не се ли организира от кумата?
За моето знам, че ще е изненада...


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: formite в април 18, 2013, 12:45:59
Да, така е. Аз за това и попитах тук какво мислите. Хипотетично съм поканена за кума  *YAHOO* и искам да знам какво би се харесало, тъй като не познавам добре останалите дружки на булката. Друг е въпросът, че е супер рано да мисля за това, тъй като годежа беше преди 2 месеца и сигурно сватбата ще е догодина, но съм супер въодушевена.  Даже им посадих семейно дърво  *crazy*
Друго облекло, което ми хареса:
(http://img2.etsystatic.com/016/0/7558208/il_fullxfull.435187118_5m1n.jpg)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Seagirl в април 19, 2013, 11:46:52
Много готини идейки, formite  *THUMBS*
Тъкмо след като сватбата ще е догодина, ще имаш достатъчно време да реализираш измисленото.
Тези потници са супер и дори аз ако имам такъв, бих си го носила и след партито.
На моето парти само аз имах потник, малко по-различен от тези, но си го носих лятото, надписът ми е не е Булка, ами едно мото, което ни беше забавно с приятелките ми, а те много готино са го приспособили за случая :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в май 12, 2013, 15:50:09
Курабийки за ергенско парти


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: desideskata в май 12, 2013, 19:59:09
Моето минаааа...
Бяхме в наргиле бар. Супер яко си прекарахме. Наргилето, което си избрахме беше шоколад и портокал. Пихме бяло винце, френски сирена и много добро настроение...

Момичетата ме изненадаха с много симпатични тематични подаръчета. Едно от най-яките е звънче (като тези по рецепциите) с послание към половинката ми - It's time to make LOVE  *INLOVE*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в май 14, 2013, 07:22:00
Formite, тези потници виждала лис и ги някъде да се продават? Адски ми харесаха и направо се въодушевих!


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: sunbaby в май 14, 2013, 10:16:42
много ми харесват но в бг не съм мяркала
В Джъмбо има мн красиви, но са черни :)

Някой да има интересни игри за моминско  ?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Kiwi в май 14, 2013, 10:34:46
Курабийки за ергенско парти

Хахах, много са идейни. Обаче, мисля, че не вървят с уиски или бира :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: desideskata в май 14, 2013, 15:44:01
В Джъмбо има мн красиви, но са черни :)

Някой да има интересни игри за моминско  ?

Като напишеш bridal shower games ще намериш мнооого идеи. Когато колежките на работа ми направиха моминско парти изненада, аз реших да ги изненадам също.

Принтирах играта с 20 въпросо Who knows the bride? и наградата за най-много верни отговори беше покана за сватбата. Имахме равен резултат, така че дадох две покани.

На партито с мойте приятелки нямаше такива игри, имаше само наргиле изненада :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: formite в май 15, 2013, 11:18:46
Macito, не съм ги виждала в България. Според мен са прекалено скъпи, при условие,че онзи ден си купих от Обеля от Игуаната потник с дантелен гръб за 8лв. По-добър вариант е да намериш само надписите от камъчета. Те се продават обикновенно подредени върху едно фолио. Залепяш върху дрехата и гладиш с ютия и готово. Тези са от: http://www.etsy.com/search?q=bachelorette%20party%20shirt&view_type=gallery&ship_to=BG&ref=auto8
(http://img2.etsystatic.com/000/0/6894901/il_570xN.344450086.jpg)
http://www.etsy.com/listing/102697773/9-bridesmaid-tank-top-shirt-bride-maid?ref=sr_gallery_9&ga_search_query=bachelorette+party+shirt&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=BG&ga_ref=auto8&ga_search_type=all (http://www.etsy.com/listing/102697773/9-bridesmaid-tank-top-shirt-bride-maid?ref=sr_gallery_9&ga_search_query=bachelorette+party+shirt&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=BG&ga_ref=auto8&ga_search_type=all)Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в май 15, 2013, 21:24:27
Благодаря ти! Моето моминско ще е на 29.06 и така искам да изненадам приятелките ми, защото знам, че те много ще се постараят да се чувствам като принцеса....Ако някоя има идеи, нека сподели, че от толкова организации покрай сватбата, въобще не съм се замислила за Моминското си.. А потниците са просто трепач!


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в май 17, 2013, 13:30:08
Имам въпрос - от къде могат да се купят тези надписи  Bridesmade"; "bride"


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: shantall в май 23, 2013, 22:18:21
Имам въпрос - от къде могат да се купят тези надписи  Bridesmade"; "bride"

не знам за надпис, но се сещам, че съм виждала блестящи "химикалки" за дрехи, които след изпиране се махат


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в май 29, 2013, 20:26:35
Момичета, намерих фирма, която изработва потници с надписи за шаферки. Която се интересува д ами пише на лично. На мен ми идва по-скъпичко и обмислям друг вариант.
Хрумна ми моите момичета от моминското парти да им подаря ленти за през рамо с надпис "Шаферка". Някоя има ли идея към кого да се обърна за изработката на тези неща?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: kokabura в юни 04, 2013, 07:09:51
Лепенки за обувки I Do еиждали ли сте да се продават някъде?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юни 04, 2013, 07:39:47
От тези, които се лепят на подметката ли?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: kokabura в юни 04, 2013, 07:50:48
Да :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юни 04, 2013, 07:56:43
Пак когато ставах кума направих такива лепенки - усмихнато човече за подметката на булката и HELP за подметката на младоженеца. Станаха уникални снимки - той на колене пред нея, а отзад се чете едно HELP :)))
А как ги направих - отидох в дигитален център и им казах какво искам - те ми го направиха на комп. и готово :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: kokabura в юни 04, 2013, 08:01:23
Супер идея :bravo:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юни 04, 2013, 09:52:03
да, само че съобрази цвета на подметките им, за да контрастира :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юни 11, 2013, 08:31:49
Момичета, ето това искам!  Някоя да се сеща от къде да поръчам такива ленти?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Мрявка в юни 11, 2013, 09:51:12
Момичета дойде времето да се включа и в тази тема. Моята кума + сестра ми организират нещо много потайно и единственото, което ми е съобщено е, че ще летим нанякъде с 10 мои приятелки. Заповядано ми е само на една определена дата да съм в определен час на летището с приготвен куфар, като в куфара ми също има списък какви дрехи и неща ще са ми необходими. С две думи ще летя нанякъде и с някого, но незнам накъде и с кого (кои мои приятелки ще дойдат също не ми е позволено да знам) ohmy, хем ми е страшно любопитно, хем ми е много гоино от предстоящата изненада  *YAHOO* :bravo:. Ситуацията при мен е сложна, защото не живея в БГ и имам добри приятелки в Бг и там където живея, до колкото разбрах половината ще видя на летището, другата половина ще кацнат от бг и ще ги видя чак като пристигнем на крайната цел. Много объркано :-), но не мога по-добре да го обясня, тъй като ми липсват мнгоо части от пъзела.

И сега моята чуденка е с какво аз да ги изненадам за цялата организация. Мислех да им направя тениски с някакви надписи, но какви?! Или да им купя коронки, но къде се продават такива? Или и аз незнам нещо весело и което ще им остане за спомен. На идеи много ще се радвам! :-)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: shantall в юни 11, 2013, 10:32:32
за коронки и всякакви карнавални неща - Джъмбо :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ratatui в юни 11, 2013, 13:18:04
Мрявче, да няма последния ергенски запой- да се събудиш в Бангок  :P Шегувам се! Сигурна съм, че са ти подготвили нео много хубаво! Според мен трябва да им подариш освен аксесоар за самото парти и нещо, което след това ще им остане за спомен. Например направете си обща снемка с всички присъстващи на партито и после им я подари в красива рамка или пък с всяка по отделно и на рамката напиши твоето и нейното име.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Мрявка в юни 11, 2013, 13:44:38
Хаха Рататуи надявам се да минем без Бангкок, аз смятам, че е някъде из Европа, защото половината момичета щели да идват само за уикенда, би било далечко да се пътува толкова мн за две нощувки само  :\, ама знае ли човек, след месец ще разбера  :girlhide:. За снимката ми се вижда яка идея, аз даже си мислех може да им направя малки албумчета за спомен от този "момински трип"  8P. Сега обмислям има ли по-добра идея от тениски и какво да напиша на тях точно, а джъмбо при мен за съжаление няма, ще тр да търся из нета някъде момински консумативи :[


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ratatui в юни 11, 2013, 14:31:12
Даже с албумчета е още по-добра идея  *THUMBS* Разгледай из нета, ти от къде си беше поръчала чантичката и беше дошла бързо, може в същия сайт да ти попадне нещо подходящо за моминското парти.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Lillly в юни 11, 2013, 23:22:53
Мрявка, мен ме изненадаха с тези потници : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=544515135595449&set=a.544044842309145.1073741832.231356713577961&type=3&theater (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=544515135595449&set=a.544044842309145.1073741832.231356713577961&type=3&theater)
Това са точно тези поръчани за нас има още снимки. Много са яки, много си го харесвам моя, даже мислех на сватбения ден да си го нося преди да облека роклята, но забравих да го изпера  :[
Ако се навиеш да поръчаш, кажи камъчетата да са тъмни, защото нашите не се четяха добре като се облекат и ги оцветихме с маркер ;)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Мрявка в юни 11, 2013, 23:25:24
Олеее Лили направоса върха!!!! Бързо ли стават? Колко време трае докато пристигнат и каква им е цената?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Lillly в юни 11, 2013, 23:41:53
Ами, за съжаление не знам. Бяха една от многото изненади за моето парти и не мога да ти кажа. Обаче точно вчера говорих с приятелката, която се е занимавала с тях и каза че момичето е много любезно и точно. Ако искаш им пиши на фейсбука и те ще ти отговорят, предполагам още утре ;)

** Ох, сега видях, че си си деактивирала профила, ами може по тел да звъннеш ;)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Noir в юни 12, 2013, 12:42:09
Олее, Мрявка, това, което са ти подготвили звучи супер интригуващо.
Особено и ако на летището ти вържат очите, за да не знаеш къде отиваш  :bravo:
С нетърпение чакам подробности.
Лили, тези потници са супер.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Мрявка в юни 12, 2013, 15:07:03
Да Ноар и аз съм в голяма гатанка какво точно ще се случва, едно знам вече - ще ми трябват бански, значи сигурно ще има мооореееее йеееее :-).
Лили току що й писах на жената на имейла дано ми отговори там, че тази идея с потниците ми се струва най-подходящата!


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: formite в юни 12, 2013, 16:06:25
Мрявка ,Ето тук има доста различни идеи. Хубавото на този сайт е, че се предполага,че всички неща са ръчно изработени или винтидж (т.е. по-стари от 20 години). Понеже каза, че не знаеш кои момичета ще участват, знаеш ли поне колко ще сте?
http://www.etsy.com/search?q=bachelorette%20party&order=most_relevant&view_type=gallery&ship_to=BG&ref=auto1 (http://www.etsy.com/search?q=bachelorette%20party&order=most_relevant&view_type=gallery&ship_to=BG&ref=auto1)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Мрявка в юни 12, 2013, 17:03:31
Да, 10, тъкмо получих много подробен и мил отговор от момичеатата от ванилашоп, потниците са по 18лв на едро, като ще сме 10 човека ще излязат 180 лв+ доставка 190. Трябва да помисля, но ми се вижда доста, може би ако не са с камъчета би било по изгодно?! :\, ще поровя и в това етси, благодаря Формите. Другото е имам един приятел, който има машина за печатане върху дрехи, да си купя 10 обикновени потника и той да ми ги напечата...


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: fiibi_bg в юни 12, 2013, 17:11:29
Да, 10, тъкмо получих много подробен и мил отговор от момичеатата от ванилашоп, потниците са по 18лв на едро, като ще сме 10 човека ще излязат 180 лв+ доставка 190. Трябва да помисля, но ми се вижда доста, може би ако не са с камъчета би било по изгодно?! :\, ще поровя и в това етси, благодаря Формите. Другото е имам един приятел, който има малина за печатане върху дрехи, да си купя 10 обикновени потника и той да ми ги напечата...
Това с печатането ми се вижда най-добрият вариант.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Vivi20 в юни 12, 2013, 17:46:42
Мрявка, супер солено ми се струват тия 18 лева. По-добре използвай някой сайт като тези:
http://portokal.bg/
http://teniski.eu

Или другия вариант с приятеля ти. ;) Ама междудругото всички момичета ли ще са шаферки и какви надписи ще им правиш? Ако не са всички шаферки може да трябват различни надписи?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Мрявка в юни 12, 2013, 18:12:22
Да и на мен мн солено ми се вижда, като ще ги плащам само аз, този портокал има добри неща, на двойно по ниска цена, може би тези камъчета оскъпяват така. Не са всичките шаферки със сигурност, незнам кой ще е там, но шаферките ми са така или иначе само 4. И си права, че ще трябват различни надписи. Ще огледам как ще излезе най-изгпдно, но идеята като цяло е хубава, само да може да я осъществя до към 100 лв.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: malkabulka в юни 12, 2013, 22:02:50
Мрявка, колко заинтригуващо звучи! Сигурна съм, че ще е доста емоционално изживяване  :girlhide:

Бях на моминско парти, на което организаторката беше взела по един бял жартиер, който да си сложим който където си пожелае - ръце, крака, бедра, и т.н. Първо ми се видя малко тъпо, след това обаче като пристигнах там и като си го сложихме всички се създаде едно такова чувство на съпричастност. В същото време беше доста дискретно. Шаферките не изпъкваха, и се чувствахме равнопоставени, булката естествено беше център на внимание, в края на вечерта ни взе бутилка шампанско и така приключихме партито в малките часове.

Аз не знам да ми се крои парти на този етап, но се чудех, какви разходи по това парти се поемат от булката? Въпросното на което бях е единственото, на което съм била и бях малко по-далече от организацията.
 Отделно някои приятелки ме питат кога ще ми е моминското парти...аз ли трябва да си го поискам и организирам щом ме питат? Малко противоречиво ми се струва :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Lillly в юни 13, 2013, 00:59:17
Обикновено булката не си го организира сама, с това се заема кумата или някоя близка приятелка от шаферките. Винаги на по кафе може да се направиш "на луда" и да подпиташ дали кроят нещо или подхвърляне в стил "май трябва да ви събера на едно моминско парти"  *db*
При мен си беше тотална изненада и не съм плащала нищо  :girlhide:
Била съм и на друго парти, участвах в организирането му и беше пълна тайна даже седмица преди това булката ми скочи с горните думи, та се наложи да издам, че "нещо се готви са събота"  :))


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юни 13, 2013, 07:24:37
Момичета, в PORTOKAL.BG наистина стават много интересни  тениски и потници - някой поръчвал ли е от там?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юни 18, 2013, 07:08:27
Момичета, оказа се, че моето Моминско парти ще е в събота!!!   *YAHOO* Нямам търпение!!!!!!!!


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dreamland в юни 21, 2013, 01:01:42
Здравейте момичета :)
От доста време ви чета с интерес и се радвам на идеите ви. Регистрирах се тук преди години за да съм полезна в организацията а сватбата на моя приятелка. Та няколко години по-късно, друга моя приятелка ще се омъжва и вмомента организираме моминското парти. Имам горе долу някакви идеи, но намирането на стриптизьор малко ме затруднява, затое се обръщам към вас за помощ :) Ориентирах се във цените че са около 150-200 лв, но не искам да е случаен. Прочетох добри отзиви по-напред в темата и ще помоля момичетата, които са ползвали такива услуги, да споделят фирмата, от която са ги наемали или да ми дадат координати. Става въпрос за Варна, но до колкото проучих всички са гъвкави и пътуват. Мислех, че това ще е най-лесно, а май се оказа голяма спънка, така, че разчитам на вашия опит  @}->--
Иначе партито го замисляме да е 2 седмици преди самата сватба, защото булката иска да има достатъчно време за релакс. Тя милата искаше сама да си го орагазнизира, за да не ни тормози изишно, но с хиляди приказки я убедих да го организираме ние. За момента сме намислили началото да бъде в Хоризон (утре ще ходим да питаме, дали там може да дойде и танзьор и вс останали подробности). Там ще й подарим забавни подаръци с послания, мисля да има и балони със закачливи късмети за задължениятя й в семейния живот; може би 1-2 игри; фототорта с някой красив младеж; стриптизьор. После, на дискотека и идеята ми е да посрещнем изгрева на плажа, но ще видим дали ще успеем :))) Повече ще мога да разкажа след самото парти. Ако мога да ви бъда полезна, с удоволствие ще се отзова :girl_wink:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: desideskata в юни 21, 2013, 10:27:33
В Лакубанита (София) всяка сряда има мъжки стриптийз. Бяхме там миналата година на моминско парти и голямо шоу и смях падна. Нооо ще трябва да потънцува с тях ;)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в юни 22, 2013, 17:26:02
Една приятелка организира моминско парти и ме помоли да и помогна. Направих 30 розови сатенени торбички - 20 за гостите и 10 за булката. В първите 20 има предизвикателства, които трябва да се изпълняват ( напр. разкажи мръсен виц)  и  късметчета като "I'm sexy and I know it".  В 10-те за булката във всяко има различен забавен предмет (напр. белезници, белачка за картофи и т.н.) и тя ще трябва да си пъхне ръката и да познае какъв е предмета, а после си остава за нея ест. В торбичките за гостите ще има и бонбонки.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: petq1989 в юни 23, 2013, 12:03:38
аз имах 2 партита,с 2 различни групи момичета, едното ми беше организирано от колежките в унито,цяла вечер бяхме на домашно , готвихме си,пихме вино,говорихме си до сутринта...и снощи с най-близките ми приятелки,отидохме на дискотека,танци,поздрави,почерпки,рискувах да осъмна в констанца,това предложение дойде от едната приятелка,на която гаджето й е румънец,да сме ходили на плаж в констанца,да тръгнем от дискотеката...не се осмелих на такова нещо,първо всички бяхме пили,второ не знаем пътя,имаме гпс,но не му имам доверие,нямаме леи,нямаме зелена карта,нямаме подготовка за пътуване с един кат дрехи,нищо нямаме...в 5 часа се прибрах,като бял човек,наспах се и сега споделям с вас


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юни 24, 2013, 08:48:02
Момичетааааа  *YAHOO* , моето Моминско мина - беше в събота! Това беше най-невероятната вечер в моя живот!!!!!
Разказвам....
Бях облечена в червена рокля, а моите шаферки /на които взех ленти "шаферки"/ бяха облечени в бели рокли....
Седнахме да вечеряме, подариха ми точилка. Отидох аз до WC  и като се върнах - нямаше никой на масата. ДиДжея ме хвана под ръка и ми каза да изляза навън... Излизам аз навън, а пред хотела ме чакаше черен мерцедес. Завързаха ми очите с червена вратовръзка, сложиха ми белезници и було и ме качиха в колата...И тръгнахме на някъде....Пътувахме около 15 минути и спряхме на някакво шосе и танцувахме. Пак се качихме и пътувахме....не помня колко....бях емоционално не на място.....Спряхме. Качих ме на някаква кола отгоре - чух подсвирквания, сирени, бибитки на коли и отваряне на шампанско...
По едно време ми свалиха превръзката от очите...Какво да видя - Бях качена на пикап с чаша шампанско в ръка пред Общината във Велико Търново, а пред мен голямо телевизионно табло , на което вървеше моя снимка с надпис "Момичето, което знае какво иска!". Веселихме се, танцувахме, пихме шампанско... Имахме леко спречкване с полицията, което за жалост не беше в сценария, но стана уникално допълнение към емоцията ми! *YAHOO*
След това отидохме на един мост и пускахме фенери на желанията - страхотна красота. Събрахме доста хора около нас, които само ме прегръщаха и ми честитяха събитието. Радваха се с нас, снимаха се с нас - беше....невероятно.
След това се върнахме в ресторанта, където ДиДжея ми беше подготвил доста изненади. Имам микрофон, костюмче на стюардеса, което премерих на място :)))))))) очила, книга за секса, огромна свещ под формата на мъжки член...Аааа, имах й гледачка на карти таро със сцени от кама сутра :))))
След това тортата...ах, тортата - и тя беше в бяло и червено с огромен член отгоре, с който аз изнесох цяла сценка :)))))))) И така, песни и танци до изгрев слънце!
Искам да благодаря на моите приятелки за този филм, който режисираха за мен!  Щастлива съм, че ги имам до себе си!
Дано и Вие усетите тази тръпка да си единствена и специална!


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: artemida777 в юни 24, 2013, 19:22:33
Macito, зучи невероятно! *YAHOO* Браво на приятелките ти за страхотната изненада.
Аз съм решила сама да си организирам моминското и черпя идеи от вашите разкази. От теб определено ще открадна някои неща.  ;)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: shantall в юни 24, 2013, 19:28:49
момичета аз категорично отказах всякакви стиптизьори и обявих, че много ще се радвам на една вечер по женски в събота. но ми трябват идеи. ясно е, че аз ще знам, но искам да измисля някакви изненади на момичетата.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: dreamland в юни 24, 2013, 21:45:48
Macito, имала си незабравимо парти и си личи, че имаш страхотни приятелки. В този ден най-важното е да те накатрат ти да се почувстваш специална и единстевена :)
Спомена, че си им направила ленти, може ли да споделиш къде си ги правила, че и аз търся нещо подобно, за партито, което организирам за моя приятелка.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юни 25, 2013, 07:06:47
dreamland, лентите ги поръчах от един копирен център - занесох снимка и ми ги направиха както ги искам. Не знаех в какъв цвят са се наговорили да са облечени момичетата, за това ги направих класически - бели, с черни надписи. Ако искаш на лични да ти пратя снимка да видиш как изглеждат. Дебелината им поисках да е 7 см. и да са дълги 2 м., но може и по-късички да ги направиш - голям фурор бяха - момичетата не ги свалиха.

artemida777, наистина беше уникално - щом ме държи още  ;)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юни 25, 2013, 07:14:37
dreamland, говоря на изуст :) не мога да ти пратя снимка на лични, ако искаш ми остави mail и ще ти пусна някоя снимка :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: kokabura в юни 27, 2013, 08:20:01
Момичета, къде мога да поръчам плакат със закачлив надпис? :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юни 27, 2013, 08:20:51
Във всеки един копирен център :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Мрявка в юни 27, 2013, 11:08:46
Мацито, това е супер готино как са се погрижили твоите приятелки да организират толкова изпипано до най-малката подорбност моминско парти! Много ми беше интересен разказа ти, благодаря, че го сподели! @}->--


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ratatui в юни 27, 2013, 12:10:25
Момичета и аз искам да подаря на моите приятелки ленти, но не знам с какъв надпис. Тъй като не са шаферки, не знам какво да пише на тия ленти или потници. Имате ли някакви идеи?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юни 27, 2013, 12:16:21
Ами, Ratatui, можеш да напишеш например "Лудетина 1, 2 и т.н.  или пък им измисли прякори на всяка , например "Красавицата", "Блестящата", "омагьосващата...и т.н.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ratatui в юни 27, 2013, 12:23:14
Благодаря, за идеите май ще се възползвам. Но има време де, ще споделя какво съм измислила


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: malkabulka в юни 28, 2013, 17:35:36
Маци, жестоко парти си имала! Браво на твоите приятелки, колко хитри неща са измислили! И много ми хареса това с фенерите, много обичам когато се разчупи стереотипа - фенерите не са само за сватби! :)

С такива щури шаферки, мога само да си представям колко весела сватба ще имате  :bravo: *YAHOO* :girlhide: :girl_impossible:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юни 29, 2013, 10:27:39
malkabulka, не мога да отрека, че беше щуро и на моменти откачах при мисълта "какво ли ще видя като ми махнат връзката от очите...."
А вчера научих, че пък приятелите на годеника ми му приготвят ергенско парти с нощувка в Китен. Направо...пукам се сега :))) Но всеки трябва да си има своя ден!


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: kler в юли 03, 2013, 09:27:15
от къде тези ленти бъдеща булка мога да купя във Варна


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юли 03, 2013, 20:56:37
kler, малко по-напред обясних, че във всеки един копирен център можеш да отидеш и да си поръчаш да ти направят такива ленти - по твой избор, цвят, шрифт и т.н.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ratatui в юли 03, 2013, 21:13:50
А те там имат ли ги тези ленти или ти трябва да им ги занесеш? Те от какъв материал са, не са ли текстилни?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юли 03, 2013, 21:20:17
На моето моминско отидох в копирния център, занесох на флашка снимка, за да покажа какво искам. Поисках да са от твърда перлена хартия с черен надпис. Дебелина на лентите 7 см, и дълги 2 метра. Шрифта пак аз си го харесах. Те ми го набраха на компа и след два дни ми ги направиха.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: petq1989 в юли 04, 2013, 06:06:16
да ви се оплача,на милото ергенското парти ще е в трявна  :'( 


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юли 04, 2013, 08:19:51
петя и аз съм на това положение - на милото ще е в Китен :(


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Мрявка в юли 04, 2013, 18:33:47
А защо да се оплаквате? На моето мило партито беше в Ибица и аз не съм се оплаквала и за миг, напротив радвах се че са се забавлявали здраво, това смятам и аз да направя, нали затова е това парти!


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: petq1989 в юли 05, 2013, 05:54:20
мрявка,не че да се заяждам,но май си искала да кажеш Ибиса(или по-популярна в Бг,като Ибиза)
и това да се "оплачем" си е просто да си споделим,нали за това е форум да споделям,и аз и мацито сме си изкарали страхотно,но няма нужда от повече обяснения... :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Мрявка в юли 05, 2013, 10:12:52
Петя, Ibiza има ралични начини на произнасяне според това в кой край на света се намираш, аз се намирам в край на света, в който този остров се изговаря точно както съм го написала, затова се е получило разминаването явно.
За споделянето ясно, но ти пишеш да се ОПЛАЧА, което за мен носи не позитивна енергия, моят въпрос не е бил заяждащ, напротив исках да разбера, каква е причината да се ОПЛАКВАШ от това, че ергенското парти на мъжа ти е в друго населено място. :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: petq1989 в юли 05, 2013, 10:23:31
ami poznavam priqtelite na miloto,kato piinat i mislqt po drug na4in,da ne napravqt belq na piqna glava,hem imat presen slu4ai s tehen poznat,katastrofiral pil.ako sa v grada,kato se po4erpqt 6te si hvanat taksi,ama ne sa


Модератор:Писането на кирилица е задължително


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Thea в юли 05, 2013, 11:33:06
Петя, това, че са в друг град не е от особено значение. Според мен поведението не е въпрос на разтоянието, а на възпитанието. Тук вече аз виждам по-сериозен проблем....

Мрявка, само като спомена каква изненада ти мислят за моминското парти и веднага си помислих, че ще те отведат към  Майорка /Малорка/ или Ибиса /Ибица/  ;)


Титла: ЯВЕРТЪУИОПШ
Публикувано от: Мрявка в юли 05, 2013, 11:33:30
Да, разбираемо е човек да се притеснява, когато обича, аз също се притеснявам винаги, когато мъжа ми пътува, а той пътува постоянно нанякъде, но инциденти се случват, така както могат да се случат и в такси (например таксмиетровият шофьор да е невнимателен и да направи беля), така могат да се случат и в къщи или на улицата и навсякъде навсякъде, никъде човек не е застрахован. Затова аз лично гледам да не се натоварвам излишно с негативни мисли, каквото има да се случва ще се случва и с моето и без моето притеснние. :)


Титла: Re:ЯВЕРТЪУИОПШ
Публикувано от: Noir в юли 05, 2013, 12:23:22
Да, разбираемо е човек да се притеснява, когато обича, аз също се притеснявам винаги, когато мъжа ми пътува, а той пътува постоянно нанякъде, но инциденти се случват, така както могат да се случат и в такси (например таксмиетровият шофьор да е невнимателен и да направи беля), така могат да се случат и в къщи или на улицата и навсякъде навсякъде, никъде човек не е застрахован. Затова аз лично гледам да не се натоварвам излишно с негативни мисли, каквото има да се случва ще се случва и с моето и без моето притеснние. :)
Абсолютно подкрепям написаното!
Момичета не си вкарвайте филми в главата, защото пък няма да се отпуснете на вашите партита, особено ако са в една вечер с мъжките. Забавлявайте се, защото е един път!
Мрявка, мила, какво стана с твоето парти? Или още си в очакване? Защото и аз съм, да знаеш  :P


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: milenuity в юли 05, 2013, 13:33:05
ami poznavam priqtelite na miloto,kato piinat i mislqt po drug na4in,da ne napravqt belq na piqna glava,hem imat presen slu4ai s tehen poznat,katastrofiral pil.ako sa v grada,kato se po4erpqt 6te si hvanat taksi,ama ne sa

Петя - СПОКОЙНО! Всичко ще мине добре :)
Не са малки деца :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Мрявка в юли 05, 2013, 16:17:15
Мрявка няма идея къде и с кого ще бъде партито й   :girl_impossible: :girlhide:. На 19.07 трябва да съм на летището и това е всичко, което ми е позволено да знам  =].
Като се върнем ще ви разкажа със сигурност  *YAHOO* :bravo:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: malkabulka в юли 05, 2013, 23:55:37
Ми те мъжете се събират да си пийват и да си се веселят цяла вечер, и в кварталното кафе да са, пак може да стане беля.
Аз даже съм притеснена малко, че приятелите му не са много силни в организирането на каквото и да е било и може да го разочароват малко, но се надявам някой по-сериозен да се заеме с тази задачка.

Даже смятам, че е по-добре когато са по-далече. Все се чудя на жените, които ходят на проверки на половинките си в края на вечерта...какво се надяват да намерят броени дни преди да им се врекат във вярност...
Няма нужда да се тръшкаме, както каза Мрявка, намерението ми е да се забавлявам с приятелките, а не да чупя пръсти цяла вечер :) знам, че той ще е доволен ако аз съм си изкарала добре, и е взаимно.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юли 06, 2013, 08:51:29
В този ред на мисли..моето мило замина за Китен още от сега...Не че няма да го мисля, но аз пък отивам с приятели на плаж, а  от там съм замислила излизане с моите дружки по женски в родния ми град! А защо не импровизирана женска вечер :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: formite в юли 11, 2013, 18:04:35
Както и майсторката сама е кръстила албума: "Купон да става" https://www.facebook.com/photo.php?fbid=574153942634850&set=a.574153879301523.1073741842.386899311360315&type=3&permPage=1 (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=574153942634850&set=a.574153879301523.1073741842.386899311360315&type=3&permPage=1)
(https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q74/s720x720/1002699_574153942634850_394977599_n.jpg)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Deliysky в юли 20, 2013, 12:37:32
Партито си е парти и е чудесен повод да се отпуснете малко преди сватбата, а може би и за последно по този начин. Все пак после вече няма да е същото. По повод притесненията на дамите, една приятелка преди да се омъжи не спала цяла нощ на ергенското парти на мъжа си, да не би да се напие и да прасне нещо чуждо. Само, че истината е, че ако някой е склонен на чуждо (независимо кой от двамата), пак ще си намери кога да го направи. Както има една дума - до магазина ще иде и пак ще стане работата :)
Забелязвам, че Българския народ като цяло е много измъчен (какво да не е измъчен, цяло геройство си е , че още съществува), и много трудно се отпуска да се весели истински. Но това си е повод, използвайте го, не прекарвайте у дома в притеснения или ядене на пуканки пред телевизора. Ето ви един пример от чужбина, как трябва да стават хубавите неща. Приятно гледане :) . А забравих, това е от моминската парти. Няма да ви пускам ергенското, щото ще стане страшничко :)

https://vimeo.com/70666049

Хареса ли ви? Ако някой направи нещо подобно по колорит е екзотика, навит съм да го снимам безплатно ( ако съм свободен разбира се)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Macito в юли 27, 2013, 09:51:54
да, разкошно е! И моето моминско беше подобно, като изклчим взаимното ходене на фризьор - приятелките ми така се бяха постарали, че цяла вечер обикаляхме и ме изненадваха. Както и на съпруга ми ергенското беше извън града с преспиване и аз не питам как е - всеки си има право на неговата вечер с приятели/лки. А каквото станало - станало!
Делийски е прав, ако някой е решил - едва ли ще го направи тази вечер - и "до магазина" ще стане.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: beberona в юли 27, 2013, 12:57:44
Делийски страхотно парти наистина :) Гледах и мечтах :) Нямам идея както са ми спретнали моите момичета, но се надявам да в вълнуващо. Сега, след като ме искаха миналата седмица за кума е и мой ред да мисля както да спретна на булката  }:->


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ros4e в август 02, 2013, 21:21:57
:) привет и от мен :) на първото ни кумство- булката бременна, не искаше моминско, сега- на второто- булката ни 'много' бременна  :)) Е, ще има парти, но ще е скромно- ще хапнем, пийнем, ще й подарим подаръче, няколко закачки и май май... с това ще се изчерпи партито :) но се надявам все пак тя да е доволна и да е весело и приятно за всички ни.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: beberona в август 02, 2013, 21:49:52
Еееее ros4e  ти голям късмет с булките  :funny:
Но все пак, както значение има като булката е бременна :) Останалите можете да си полудеете и заради нея  *YAHOO*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ros4e в август 03, 2013, 13:10:28
хаха, да, но все пак сме й подготвили изненадки  :chee:, та да не усети липсата на бар, алкохол, танци и разни ми ти там стриптизьори  :DANCE:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в август 03, 2013, 17:18:55
Ох, мойте моми си направили група във фейсбук и не ме пускат... :\ Не че не обичам изненади, просто не знам защо много се дразня ако нещо не е направено както ми харесва, особено за такива изживявания, които са веднъж в живота.  *crazy* Бях на гости на наште и случайно мернах на сестра ми на компютъра, че пуска оферти за разни стриптизьори  :angry: А аз хич не го ща... Искам  много смях, закачки и бъзици, даже алкохол не ми трябва.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: mariola85 в август 03, 2013, 17:43:22
eleni4ka не се дразни :) аз също не знаех нищо за моето парти и беше изненада след изненада. естетсвено най-голямата изненада беше стрптизьора след като бях казала че не искам, е като се появи така избухнах да се смея че никога през живота не съм се смяла толкова *ROFL*. той си тръгна и аз докато се успокоя дойде пак пак смях, и вече казах аааа край не искам да идва пак и ето го пак с торта с мъжки член е тогава вече припаднах от смях. от тогава съм ЗА  *THUMBS*  :[ за стриптизиьорите! на мъжа ми му бяха пък наели парти бус и му бяха извикали някъква мис плеймейтка за стриптизьорка  O_O. много се бяха постарали кумовете да имаме една незабравима вечер и двамта не сме искали тези неща но си останаха спомен и за двамата супер весел и незабравим!  =]


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: beberona в август 03, 2013, 19:20:43
Еличка, не се ядосвай мила, по хубаво от изненадата няма. Аз пък съм човек, който винаги подозира нещо и накрая като дойде изненадата, аз не съм изненадана, защото съм подозирала че точно така ще стане! Наслади се на момента, аз съм решила да не мисля, просто каквото стане :) *YAHOO*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Allicia в август 06, 2013, 12:08:10
 *YAHOO*Моите момичета ще ми правят партито в петък. Почти не остана време, а аз все мисля с какво да ги иненадам. За сега съм спретнала лексиконче с въпросчета (което между другото намерих точно в тази тема). Но нещо не ми идва идея какво да им подаря като спомен. Мислях си да им гравирам по една химикалка или... и аз не знам вече. То време не остана, а и гравирането си е доста скъпо удоволствие. Някой може ли да ми помогне с идея?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: beberona в август 06, 2013, 20:08:56
Аз мисля че точно тук имаше една съфорумка която беше направила кошничка с чаша и разни други интересни неща за шаферките си :) На мен това супер много ми хареса като идея


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: beberona в август 24, 2013, 13:19:27
Момичета помагайте ! Искам да купя нещо на моите момиче, НО! тук идва проблема... какво да е то?Незнам какво да приготвили, но искам да ги изненадам с нещо. Търсих гривнички от тия кожените коланчета, на които да сложим буки - шаферка, кума, но се оказа че буквите са на анг. а аз искам да пише на Бг. Някоя от вас виждала ли е такива буквички на БГ?
Или има ли идея , как да им сътворя нещо красиво за моите кокони>


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в август 24, 2013, 13:40:51
Ами аз им нарисувах чашки като корсети и ще ги сложа в торбички с розова хартия, по една карнавална маска и още нещо ще измъдря да сложа...Ако някой има идея какво да е то да каже. Предпочитам нещо за ядене ;)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: beberona в август 24, 2013, 13:42:44
Ами аз им нарисувах чашки като корсети и ще ги сложа в торбички с розова хартия, по една карнавална маска и още нещо ще измъдря да сложа...Ако някой има идея какво да е то да каже. Предпочитам нещо за ядене ;)
А със какви боички ги рисува? Мога да им направя нещо такова  *crazy*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в август 24, 2013, 13:44:11
За стъкло от слънчоглед. Може няколко варианта да ги направиш по напред в темата съм пускала примери.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: rujka в август 24, 2013, 13:51:56
http://www.slanchogled.com/Product-Creativ-%D1%89%D0%B8%D0%BF%D0%BA%D0%B0-40-20-mm-%D1%81-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0%2c-1-%D0%B1%D1%80_3878.aspx

Това ми се струва като интересна идея :) Всяка да си получи табелка със съответната длъжност.. :)
А самите щипчици можеш да ги оцветиш с акрилна боя, да не са толкова скучни


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: kokabura в август 24, 2013, 14:05:29
Ние бяхме на морето: арестувахме булката, сложихме и белезници и домино на очите, качихме я на колата и я отведохме на мястото, имаше игра с подаръци, които трябваше да познае от кого са, ако не позне пиеше шампанско, а тя не позна нито ефин :))). Водихме я на педикюр в сл.бряг с рибки, но като я нападнаха махнахме доминото. Имаше клетви, лексикон и диско :)))


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: crazynelly в август 24, 2013, 14:43:36
Аз бих се кефила да отидем на спа някъде с момичетата и да си правим цял ден процедури и вечерта малко на бар или нещо такова. Има и едно много яко заведение в София на бул.България където правят програми специално за булки и има група от яки момчета дето ви танцуват и ви забавляват докато сте там. Аз само гледах една вечер как става това и беше много забавно,дори и да не участваш,а само да гледаш. :danceg: *YAHOO*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: beberona в август 24, 2013, 15:04:17
Това с табелките ми харесва, но сякаш съм си наумила някакво бижу или аксесоар... Ейй.. това да не знаеш какво искаш  :\  :[
Дано измисля нещо по скоро, че време няма  :'(


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: artemida777 в август 24, 2013, 21:22:37
misspanda, къде е това заведение?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: crazynelly в август 25, 2013, 07:52:55
misspanda, къде е това заведение?
Ето го заведението: http://www.lacubanita.bg/ (http://www.lacubanita.bg/)  :danceg: *YAHOO*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: vesta в август 31, 2013, 21:58:43
Милото беше в командировка в Германия и му се случила следната случка.

Били вечерта с германски колега на кръчма и изведнъж се появила групичка от моминско парти. Там му казвали "chicken party". Приятелките казват на булката разни задачки и тя трябва да ги изпълни. В случая задачата била да танцува на улицата с непознат и на кой попада мислите? На моя човек. Той обаче се спекъл, понеже не знаел за какво иде реч и германския колега (ерген) скочил да го отсрамва. Започнал да върти булката по улицата в луди танци, оказало се, че бил бивш танцьор. Накрая булката казала, че ако не трябвало да се жени щяла него да си хване за гадже.

Друга традиция била булката и приятелките да продават разни неща по улиците на минувачите и с тези пари после ходят и си правят парти в някоя кръчма примерно. Хората съответно знаят за това и им дават разни дребни пари. После германеца разказал и други история. Негов приятел бил дърводелец и  направил дървени членове. Познайте какво са продавали девойките  ;) И познайте какви подмятания слушам от тогава от моя човек. Аз подобаващо му отговарям че трябва да позира  :P

А иначе влязох в темата да потърся идеи дали трябва да подготвя подаръци за момичетата на моето парти...


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ros4e в септември 01, 2013, 08:47:39
vesta, ех че яко се случват нещата по чужбинскооо :)
иначе аз за моите момичета- започнах да правя обечки ( аз не съм веща в занаята :) - съвсем обикновени и простички са, но цветни и различни...а и са мн лични, защото са правени от мен за тях) и ще им купя по 1 цветен макарон за всяка- сладичко да има :D


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: beberona в септември 04, 2013, 21:04:59
ооооооооооооо мноогоо интересно ми да прочето това, за Германия  *YAHOO*
Представям си изражението, на наще българи, ако им предложа да си купят дървен *** на улицата. Просто, на следващия ден ще е гръмнал целия ФБ, новите ще го отразят и незнам още какво. Тук сме малко затворени и доста стистнати, да раздаваме пари на улицата....  *crazy* *crazy*
Но иначе благородно им завидях на Германските булчета  8P


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: vesta в септември 07, 2013, 17:35:49
Милото каза каквото искам да правя на партито, само да е нещо, от което няма да се срамувам ако случайно пишат по вестниците на другия ден  }:->

ros4e, аз обмислях също нещо за хапване, както и аксесоари, но ме притеснява да не се повтори после с подаръците на сватбата, че там ще е сладичко. Но пък... май няма чак такова значение. Мислех си за някакви гривнички също, като харесах едно пръстенче с цветя за себе си (остава да си го направя) и евентуално за тях гривни. Много си падам по фиби (а момичетата, с които ще бъда също по джунджурии), ти от къде си взе материали- закопчалки, такива работи? Дали има там основи тип фиби, нещо по-широко?
Ето и снимка на пръстенчето, за основа ще ползвам една стара тенекийка:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в септември 08, 2013, 10:24:08
Това с макароните ми хареса, ще го открадна. *THUMBS*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Deliysky в септември 09, 2013, 01:02:53
Още едно Моминско парти. Приятно гледане :)

http://www.mywed.ru/forum/all/view/60616/


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ros4e в септември 11, 2013, 20:05:40
леле, vesta, чак сега видяяяях... извинявай- бях позабравила темичката. Сигурно вече е късно, но купувам камъчета, тел, закопчалки от един магазин до Халите ( София) и едно магазинче малко- близо до 5те кьошета. Аз направих обеци на моите приятелки- супер обикновени, защото нямах време, но всички толкова се зарадвахаа, чееееее и аз бях ужасно доволна и щастлива  :) Сложих ги в торбички( купих ги от джъмбо за 1,50 -10броя) и надписах на синьо листче името на всяка :) На Шаферките сложих и по една декоративна синя розичка
(http://prikachi.com/images/339/6551339M.jpg)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в септември 11, 2013, 20:39:16
Идея за торта


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: kali87 в декември 21, 2013, 23:08:03
Идея за торта

Виж я тази - много подходяща за случая..:))
А и ще паднат майтапи

http://www.torti.biz/izrabotka/torti-za-zheni/netarpelivata-bulka-detail.html (http://www.torti.biz/izrabotka/torti-za-zheni/netarpelivata-bulka-detail.html)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: vassa в декември 21, 2013, 23:37:57
Виж я тази - много подходяща за случая..:))
А и ще паднат майтапи

http://www.torti.biz/izrabotka/torti-za-zheni/netarpelivata-bulka-detail.html (http://www.torti.biz/izrabotka/torti-za-zheni/netarpelivata-bulka-detail.html)

Уникална тортичка  :bravo:


Титла: Моминското парти!!
Публикувано от: Alex_Shmalex в март 26, 2014, 12:39:31
Здравейте момичета,

не намерих подходящата тема и затова пускам нова. Разкажете как преминаха вашите момински партита. С какво ви изненадаха кумата и шаферките. Някой погрижи ли се за организацията или сами си го организира. Въобще как премина всичко. На мен ми предстоят тези емоции и затова ми е интересно при вас как е било.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: crazynelly в април 30, 2014, 13:33:40
Здравейте! Интересува ме дали някоя от вас за моминското си парти е купувала ленти за шаферките,кумата?
За да ме разберете по-добре ще покажа снимка:
(http://www.vanilashop.com/userfiles/productlargeimages/product_793.jpg)
И какви аксесоари за партито си имахте?  :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Po3u в май 09, 2014, 15:44:11
Момичета, и аз се включвам с мисли около моминското. Моите шаферки май са малко несериозни и още не са измислили нищо, аз искам да е 3-4 дни преди сватбата, надявам се да е запомнящо се!


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: госпожица в май 12, 2014, 10:52:30
Момичета имам нужда от помощ. Дайте идеи за хубаво заведение с градина в София за съботен обяд с мама, кумата, шаферки и свекървата.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: mariola85 в май 12, 2014, 11:02:27
наскоро ми препоръчаха един Вино бар, Vestibule, май е на мъжа на Марияна Попова, Ханес, на петте кьошета. Но има само студени ястия, но звучи според мен много добре винце на обяд със сухи мезета и антипасти. Разказваха ми че режат саламите на една голяма машина ръчно и всичко било много  изискано :)

нямат сайт но го потърси ако искаш в гугъл :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: госпожица в май 12, 2014, 11:45:36
Благодаря за предложението, но по-скоро искам нещо релаксиращо, а не изискано.  Все пак това са дами, които не се познават, а аз искам да ги запозная, за да намаля малко напрежението на самата сватба.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: mariola85 в май 12, 2014, 12:20:04
госпожица ей с чаша винце знаеш ли как ще ги отпуснеш ;)

Хм така се сещам за един ресторант "Тавите", много е красиво вътре, Българско традиционно във винитидж стил , и готвят страхотно и много спокойно. Ти какво точно търсиш и как си го представяш?

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.185024278188652.43380.182920888398991&type=3

Друго : Spaghetti Kitchen ( Не го бъркай със Spaghetti Company )

http://spaghetti-kitchen.com/intro.php

Checkpoint Charly
http://www.checkpointcharlybg.com/


Gloria Mar тук е доста скъпо аз само с бизнес клиенти ходя но пък готвят невероятно и обслужването е страхотно

http://www.gloriamar-bg.com/sofia/

И много други за които не се сещам но тези по принцип са ми любими ;)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: госпожица в май 12, 2014, 20:21:57
Благодаря Мариола.

Spaghetti Kitchen  ми харесва и си представям нещо като неговата градина, такава спокойна и зелена, ама да е по-лежерна обстановката и по-ниски цени, защото някои от гостите са затруднени финансово и въпреки, че не очаквам те да плащат не искам да им е неудобно :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: kleo_15 в юли 22, 2014, 20:35:40
Здравейте. Може ли да ми дадете предлогения относно заведения, във Варна, подходящи за моминско парти.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: blackisback в юли 23, 2014, 05:58:42
Момичета, много ми се иска да пиша в тази тема, но истината е, че нищо не знам за моето парти. Предадох един списък с имена, телефони и фейсбук профили и това е. Знам, че има някаква група във фейсбук, която е тайна. Това ме притеснява обаче. Не знам кога ще е, не знам дали няма да има морално несъвместими компоненти. Не знам...


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Feli в юли 23, 2014, 10:00:51
Еее, супер е, че ще имаш, пък какво ще е няма значение *YAHOO* Все ще е запомнящо се :D


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: mina_ в юли 24, 2014, 14:39:52
При нас едната шаферка изяви желание да организира моминското и ергенското парти. Ще са в един и същи ден. Най-забавното обаче, е че шаферката никога не е ходила в Русе! :)) Казах й към кого може да се обръща за помощ при нужда. Много ми е интересно какво ще се получи накрая ! :))


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: blackisback в юли 24, 2014, 14:43:07
Аз за моето само знам датата. Като се замисля, по-добре и да не знам, че твърде много организационни въпроси станаха.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: JustRain в юли 25, 2014, 12:17:08
Понеже част от приятелките ми не се познават, съгласих се да направя фб фрупа за тях, за да си имат координатите. Групата по-скоро с цел обсъждане на декорации, обичаите, които ще спазим и пр.
Едната ми приятелка, която ме "омъжваше" поне от 3 години(с половинката сме заедно от доста повече), само чакаше този повод и е категорична, че иска тя да организира моминското парти. Та, ако имат желание, да се разбират. Не държа да съм наясно с всичко, защото хич не съм добра актриса.   :coffe:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: ivanjelina в юли 26, 2014, 02:16:04
Изобщо не ми дреме за това парти, честно да ви кажа...Даже искам нещо по-спокойно, по-скоро излизане с най-близките ми приятелки. Нямам енергия и за тия момински чудеса, стигат ми нервите покрай сватбата. Стига 'големият' ден да е ок, нищо друго не ме интересува.
А за стриптизьори и т.н. и дума не може да става. Една моя приятелка, от такава 'изненада' едва не си провали сватбата. При дивашки танци с въпросния 'екзотичен танцьор', той я изпуска на глава, представяте ли си?? Едва не си чупи врата. Следват линейки, болници...страшно парти, буквално. Дни преди сватбата.   
Така че съвета ми е внимавайте какво правите; аз лично си мечтая за спокойствие в момента...или вечеря с момичетата и някакво барче след това, или най-много дискотека. С кумата сме се разбрали да няма шантави неща.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: blackisback в юли 26, 2014, 08:41:22
ivanjelina,това звучи наистина страшно.  O_O

Аз съм казала, че не искам стриптизьори и торти пениси. Силно се надявам да е нещо в някой бар, за после сме се разбрали, че обединяваме двете компании (мъжете и тяхното парти) в една голяма в дискотека. Иначе и моите приятелки не се познават много много. Едните са от училище, други от университета, трети от работа.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: wackybabe в август 29, 2014, 14:53:11
Момичета, дайте ми идеи за подаръчета за момичетата от моминското ми парти :ohah: Вие какво подарявахте?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Vivi20 в септември 03, 2014, 15:09:08
На моите подарих шотче с кратък надпис после и пихме от тях така че са практични и им остана спомен после.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: alexandrova_90 в февруари 05, 2015, 18:17:02
И аз трябва да помисля за подаръчета за приятелките на моминското парти, понеже те от сега са се заорганизирали, мислят и правят някакви постановки (усещам гиии), а има толкова много време... Сигурна съм, обаче че ще е незабравимо, имам толкова прекрасни и креативни приятелки, че няма как  *YAHOO* :girlhide:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Cerise в февруари 05, 2015, 18:53:15
Най-добрата ми приятелка и най-добрият му приятел се заеха с партитата. Ще бъдат петък веер, сватбата в неделя. понеже това е единствения момент, в който всички живеещи в Англия, /към 10 човека близки приятели/ от София и Шумен ще бъдат на едно място, кумовете също. Та тогава ще е... адски съм развълнувана за него.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Nelka88 в април 28, 2015, 13:13:08
И аз знам само датата, на  16 май ще е. Много  държахме с ММ да не са по едно и също време заради хората с деца, ако примерно на ММ брат му е на ергенско парти, съпругата му ще е по-сложно да дойде на момеинското и така като ги разминахме се надявам да е по-удобно.
Казах си изискванията, сестра ми ще организира всичко, дано се получи веселба.
Това ми е основната идея, да се позабавляваме. Надявам се да няма "традиции".


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: artemida777 в април 28, 2015, 20:24:47
Nelka, и моето е на 16. Може да се засечем някъде по баровете :DANCE:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: nansita в април 29, 2015, 09:38:39
За Ергенското парти от началото на годината се крои нещо. Само подмятат по някоя дума и спират.
А мойте шаферки нещо нямат желание, тъй че по-скоро няма да има Моминско парти. А аз нямам излишни нерви да се занимавам и с това.  :[


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Nelka88 в април 29, 2015, 10:25:44
Nelka, и моето е на 16. Може да се засечем някъде по баровете :DANCE:

Може, може :)
Ние ще сме някъде из рок баровете, надявам се. Това ми е единствената тайна надежда, иначе явните изисквания си ги казах - без стриптийзьори и без торти в разни форми.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Feribotka в април 30, 2015, 08:31:28
И аз само съм казала кои ще са поканените и че не искам стриптизьори и от въпросните торти...Та в тази връзка, много ли ще е странно да поканя на моминското момичета, които няма да мога да поканя на сватбата...


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: alexandrova_90 в април 30, 2015, 12:18:54
Мен кумата ме попита кога и къде да бъде (като град), а също и кой искам да присъстваа.. Знам, че има група във фейсбук, в която се обсъжда всичко, скрита и заключена е, но ще е нещо добре организирано имат сбирки (въпреки че има момичета от Варна и други от София  O_O).. Аз определено, трябва да измисля подаръци, с които да ги зарадвам, така че моля пишете идеиииии. От кумата знам, че тя ще подари на всяко момиче гривна с естествени камъни и пожелание, това беше една от моите идеи  P-( Насочвам се към дртуго  =] *YAHOO*

За ергенското също се готви, но никой нищо не ми казва, само подочувам от кумата, че и там е трескава подготовка, много ми е интересно..

Кумата онзи ден почти ме разплака, като каза "Няма да ти издам нищо за моминското и ергенското парти, само трябва да знаеш, че имате огромен късмет в живота, съдбата да ви е срещала само с добри хора, които безумно държат на вас и са готови на всичко... Можеш да се чувстваш обичана, както и Илиян". Аз направо бях  O_O :'( Викам ооо пригответе си кърпички и гримове, защото ще плача, ама много!!! Обожавам приятелите си  =] *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: nansita в април 30, 2015, 12:51:30
Тони, ако носят дрънкуки, може да им подариш комплект обеци. Има много готини моделчета, а и ще можеш да ги съчетаеш с роклите им :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: SummerMoon в май 06, 2015, 09:02:25
Момичета,искам да ви питам нещо,което доста ме смущава като идея...Вярно ли е,че не плащам аз разходите по моминското парти?!Моята бъдеща кума вече е във вихъра си да мисли каква изненада да ми направят с момичетата (а ние дори не сме започнали с подготовката за самата сватба) и разбирам,че те ще го плащат...Малко неудобно ми става...Не трябва ли булката да си го плати?В смисъл,никой не е длъжен да плаща каквото и да било според мен и малко се притеснявам :girl_impossible:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: alexandrova_90 в май 06, 2015, 09:10:04
Мен също от няколко дни ме гложди мисълта.. Ако ги попитам ще кажат неее, как ще плащаш.. знам си ги, но не искам да плащат те всичко.. На две от момиснките партита всеки плати по равно, включително и булката. На едното плати само тя, по нейно настояване, а на едно платихме само ние... В голямо чудене съм, все пак ще сме във Варна няколко дни, трябва да знам поне за вечерта горе долу каква сума да отделя, понеже едно е да сме само на бар, друго е ако сме на хапване и после бар... Обмисля, как да питам, така че да не се сетят, че искам да платя аз  :huh:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Nelka88 в май 06, 2015, 12:41:40
Аз мисля да дам на сестра ми някаква сума, например 100 лв,  за капариране и дрънкулки ако се налага, но не мисля че булката трябва да плаща всичко. Поне в нашата компания се събират пари от всички освен булката, винаги така сме правили. Аз искам да участвам, затова ще се разбера с нея.
Оказа се че Нощта на музеите е на 16-и май и сега като подпитам къде ще се ходи,  все с това ме баламосват - как къде, на музей, разбира се.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: artemida777 в май 07, 2015, 22:59:41
Nelka, на 16 има още едно интересно или по-скоро вкусно мероприятие - шоколадов фестивал в Гранд Хотел София. https://www.facebook.com/events/810060339068377/ Ние с кумата мислим да го посетим преди купона, ако ни стигне времето.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Nelka88 в май 07, 2015, 23:05:21
О, сигурно ще го пропусна за съжаление.
През деня съм на тиймбилдинг - картинг и пейнтбол на Конска, следобяд се прибираме и парти  :witch:
Отсега мисля дали да се забулвам цялата или да слагам потник без презрамки, да не взема да изгоря нещо, че само някоя грозна разлика ми трябва...


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: nansita в май 08, 2015, 20:33:21
Идеята на моминското парти е булката да види какъв весел и сладък живот изоставя.
Когато бях шаферка, с останалите момичета покрихме всички разходи и булката не е плащала нищо. Но ако вас ви смущава, не забравяйте, че на сватбата вие ще ги черпите... @}->--


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: mariola85 в май 08, 2015, 21:21:52
На нито едно парти дето съм ходила, включително и моето булката не е плащала, така че не се чувствайте неудобно. :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Feribotka в май 11, 2015, 11:04:23
Честно казано и аз не искам да си товаря момичетата с допълнителни разходи, но те ме увериха, че ще дойде време и аз да организирам тяхното моминско парти ;)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: nansita в май 11, 2015, 15:22:27
На нас не ни излезе повече от 50 лв/човек за 5 шаферки общо. Наехме заведение в центъра (беше затворено и не ни взеха много, но ако нямате възможност, просто резервирайте места някъде), внесохме си алкохол, торта, купихме украса и разни малки символични подаръчета. 50 лв не са безкрайно голяма инвестиция. Ако намеря някъде касовите бележки отпреди 3г, ще ви кажа колко точно е струвало всичко.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: SummerMoon в май 15, 2015, 08:44:22
Малко ме успокоихте :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: alexandrova_90 в май 25, 2015, 08:34:41
Събота и неделя бяхме с кумовете на мини-почивка в Арбанаси и освен, че ги поканихме тях съвсем официално.. Кумата ми даде покана за моминското парти, която е направила собственоръчно и е в темата и цветовете на сватбата.. С перличка, с дантелка, прекрасна.. Има за всеки по една покана, като моята е различна естествено.. Много ми стана  интересно като прочетох, че ще започнем от сутринта.. Пише приготви се за забавление, партито започва от сутринта  O_O ohmy :yes: :danceg: *YAHOO*

Аз между другото държах майка ми да присъства на партито. Тя винаги е била част от мен и моите приятелки, те всички са я възприемали за супер близка, винаги сме споделяли с нея всякакви щуротии и неволи.. Та, покана има и за нея.. Тя ще си умре от кеф  *YAHOO* *INLOVE*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: lorka888 в май 25, 2015, 08:53:18
Тони,браво на твоята кума. А това,че имаш такива отношения с майка си е страхотно, а че ще присъства на партито е много мило. Кога ще бъде?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: alexandrova_90 в май 25, 2015, 08:58:05
22 август, датата зависеше от мен, понеже сме на 3 сватби, на 3 момински партите, 3 ергенски, които не съвпадат изцяло с моминските... На кръщенее и още куп хубави поводи, но изискват време за пътуване и пари най-вече... Та..  =]


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Maid_of_honour в май 25, 2015, 16:03:51
Здравейте. Може ли да ми дадете предлогения относно заведения, във Варна, подходящи за моминско парти.

Видях ,че въпросът е от преди достааа време, ама да си кажа  :P
Правихме парти на приятелка в Bachata - долния етаж - подходяща атмосфера, а лятото си бяхме само ние. Иначе - Planet, Horizont. А пък аз винаги съм си представяла нещо готино и диво направо на плажа с питиета, заровили пръсти в пясъка, пускащи фенери с желания и т.н.  ;)Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Maid_of_honour в май 25, 2015, 16:05:12
Момичета, идея за заведение с ladies` night като La cubanita, ама да е уикенда все пак  =]


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: flutter в май 28, 2015, 14:18:36
Момичета,
дайте някакви готини идеи за ергенско парти. Ще помагам в организацията на партито за моя мъж, понеже кумовете ни ще пристигнат в същия ден от чужбина, не познават почти никой от приятелите му и т.н. До партито има 5 дни. За сега, ако не измислим нещо по-изчанчено, сме на вариант просто посещение на бар с приятели, но ми се искаше да има поне нещо малко по-забавно. До последно уж нямаше да има парти, поради ситуацията с кумовете, но после решихме да направим нещичко, затова сме до никъде с организацията. Стриптийз клуб ми се струва огромно клише на мен, а и моя си е малко стеснителен и не мисля, че ще се чувства комфортно.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: nansita в май 28, 2015, 14:23:52
На мен ми се струва много готина идея да отидете в Стаята със загадките в София (3 key rooms) и след това някъде на бар.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: flutter в май 28, 2015, 14:24:42
Хихи, и аз го мислих това, Нансита :) Само че вече няма свободни часове. Бях го подхвърлила на кумата наскоро и ако случайно вече е резервирала час ще съм много доволна


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: nansita в май 28, 2015, 14:28:00
Еее, много жалко! Дано да ви е резервирала нещо.
Може ти да организираш подобна игра, но из цяла София. Разходете го на ключови за вас места, като на всяко място трябва да преодолее определено препятствие или да реши загадка, за да получи инструкцията за следващото място. Може и координати да му давате....и после да финишира в любимия бар, примерно.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: flutter в май 28, 2015, 14:29:55
Сега видях, че има още една, т.е. трета такава стая House of puzzle. Там има място. Може да резервирам за там. Иначе идеята ти е жестока, но не знам дали ще се справя с измислянето на интересни загадки, или препятствия. Но много добра идея наистина, мерси!


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: flutter в май 28, 2015, 20:21:12
Хахах, апък моя младоженец сега ми каза, че нещо се притеснява за ергенското си парти. Аз го успокоих: "Какво се притесняваш, просто ще отидеш с приятели на бар", а той: "Ъ, така ли. Е нали трябва и да спя с проститутка?" :D


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: nansita в май 29, 2015, 09:27:31
Много филми са гледали :D
Заплаши го, че после профилактично ще е на антибиотик 10 дни  :funny:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Sisku в май 29, 2015, 20:18:52
Приятелите на моя годеник вече ми казаха да не го ангажирам за 13.06, понеже тогава щяло да е ергенското му парти. Аз естествено съм наясно, че ще има, но  по - подробна информация не можах да получа. :D
Иначе за моето моминско не зная нищо, дори не знам дали ще имам, никой нищо не ми споменава и да видим, може и да си остана без такова.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: artemida777 в май 31, 2015, 00:12:00
Ако вижда, че приятелките ти нищо не организират, може сама да си организираш нещо. Точно ще си сигурна, че е изцяло по твой вкус. Не се лишавай от моминско, много е забавно и ще ти остане много хубав спомен. :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Cerise в май 31, 2015, 00:21:01
Аз имах една девойка, която още като казах, че ще се омъжвам изяви желание да организира парти. Аз така или иначе и сама щях да си го направя, но сега го правят момичетата. Дадох им дата, град и желани присъстващи. За сега никой от нищо не се е оплакал, всички били активни. Понякога повече нямам търпение за партито ми, отколкото за самата сватба :D
И честно казано не виждам нищо лошо в това да си го организираш сам. Или поне аз като абсолютен контрольор, го намирам за съвсем нормално.


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: SummerMoon в май 31, 2015, 09:12:53
Събота и неделя бяхме с кумовете на мини-почивка в Арбанаси и освен, че ги поканихме тях съвсем официално.. Кумата ми даде покана за моминското парти, която е направила собственоръчно и е в темата и цветовете на сватбата.. С перличка, с дантелка, прекрасна.. Има за всеки по една покана, като моята е различна естествено.. Много ми стана  интересно като прочетох, че ще започнем от сутринта.. Пише приготви се за забавление, партито започва от сутринта  O_O ohmy :yes: :danceg: *YAHOO*

Аз между другото държах майка ми да присъства на партито. Тя винаги е била част от мен и моите приятелки, те всички са я възприемали за супер близка, винаги сме споделяли с нея всякакви щуротии и неволи.. Та, покана има и за нея.. Тя ще си умре от кеф  *YAHOO* *INLOVE*

Прекрасна кума си имаш! Много се радвам за теб :bravo: *THUMBS*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: alexandrova_90 в юни 01, 2015, 08:21:51
Благодаря, Самър. Аз в този момент, когато получих поканата за моминското парти, изглеждаща по начин, все едно съм я направила аз.. Убедих се, че кумата трябва да е приятелка на булката, която я познава из основи... И ако нямате двойка приятели, които да ви станат кумове, както за щастие ние направихме (една от най-близките ми приятелки от детството и приятел на ММ, които са двойка  *YAHOO*).. Махнете предразсъдъците поканете ваша приятелка, а мъжете ви да си преценят кой техен приятел да ви стане кум.. Изберете ли двойка само заради единия от тях, т.е само заради това, че момичето е ваша приятелка, или пък че момчето е приятел на мъжа ви, а половинката ви е близка по подразбиране.. Никога няма да получите същото отношение, както бихте го получили от човек, познаващ ви из основи.. Просто съветче  =] *THUMBS*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Feribotka в юни 01, 2015, 12:46:01
Така е Тони (виждам, че всички те наричат така), подкрепям напълно  *INLOVE* Ние сме на същия принцип защото аз знам, че само моето систърче (така се наричаме с моята кума) ще се погрижи толкова добре за всичко и ще ми помага за цялата подготовка :) Не бих и поверила толкова отговорна задача на някое момиче, което почти не познавам само защото е жена/приятелка на най-добрия приятел на ММ, както и не бих го накарала до него през най-важния ден да стои някой друг освен най-добрият му приятел  :) Дано всички имат толкова грижовни кумове  :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: SummerMoon в януари 12, 2016, 01:07:37
А какво мислите за общо моминско и ергенско парти? Примерно да отидем всички заедно на вила за 1-2 вечери?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: blizna4kata87 в януари 25, 2016, 12:22:54
А какво мислите за общо моминско и ергенско парти? Примерно да отидем всички заедно на вила за 1-2 вечери?
Здрасти на мен лично идеята за общо моминско и ергенско парти не ми се струва ok, все пак това е идеята на такова парти - за последен път да се почувстваш като в доброто старо време, когато си бил/а сама и си се забавлявал/а, но това е мое лично мнение може други булки да не са съгласни с мен. Аз все още не знам дали ще имам такова парти, може да се съберем с приятелки някъде на заведение примерно- ще го реша. Може да нямам моминско парти, но определено ще имам торта- харесала съм си ето тази  :P
(не помня от къде съм я видяла може и от някое момиче от форума да е, но ми харесва)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: eleni4ka в юни 18, 2016, 10:50:06
Eй, тази торта е страхотна.
Скоро ще съм кума и ще организирам моминско парти.
Моята булка е от по-скромния и изискан тип, та такава ще и хареса много повече от торта пожарникар (каквато беше на моето моминско парти).
Бих споделила с удоволствие какво ѝ кроя обаче ме е страх да не го прочете тук :)
Така че като мине :)


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: pepimili в юли 25, 2016, 16:22:27
Според мен най-добре се получава когато е организирано като изненада от най близките  *YAHOO*


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Nijolovateddy в юни 02, 2017, 23:12:27
Момичета нямаше как да не се похваля  :bravo: преди два дена си дойдох от първото моминско с приятелките ми от тук и беше СТРАХОТНО  *YAHOO* момичетата ми така се бяха постарали бяха направили шапки, чехли, тениски и чаши за всяка една от нас, през цялото време преливаха от настроение и усмивки. Изкарах едни страхотни 3 дни  :danceg: още немога да осъзная че свърши  O_O
Сега чакам с нетърпение партито което милата ми кумица е организирала в БГ преди сватбата, много е потайна само за датата ме уведоми другото каза че ще е изненада  :danceg:, аз обожавам да правя изненади и май за първи път някой прави такава изненада за мен и нямам никакво търпение  *YAHOO*

Тъй като прочетох цялата тема от до исках да ви кажа че не е задължително партито да е лудо и да има стриптизиори, нито пък е срамно да имаш стриптизиор и лудо парти, важното е момичетата които ви заобикалят да са с вас в този момент и да правите нещата които обичате и ви събират, важното е да ви накарат да се чуствате като принцеса поне за един ден, немога да ви опиша колко много ме изпълниха незалязващите усмивки и нестихващото настроение на моите момичета, вдъхнаха ми кураж, за момент забравих стреса покрай сватбата и се забавлявах с много готина компания. Така че не пропускайте момента да отпразнувате с приятелките ви сигурна съм че ако се познавате от дълго време и сте близки те ще знаят какво харесвате и как да ви изненадат! :partytime:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: Kristina89 в юни 09, 2017, 13:25:03
Искам на моминското ми парти да е много украсено с много балони и всички да сме облечени с еднакви секси рокли.  :danceg: :danceg: :danceg:


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: elisapashkova в октомври 22, 2017, 22:08:26
В момента организираме моминско парти за една приятелка. Някой знае ли добър стриптийз клуб за момичета?


Титла: Re:Ергенско и моминско парти част 3
Публикувано от: kalina1988 в октомври 31, 2019, 09:47:35
Моето моминско парти беше супер забавно! Момичетата се бяха постарали наистина. Имаше всичко: провокативна торта, сатенени ленти, було за мен, скреч игра за моминско парти с 20 предизвикателства от Дар Птица, точилка, рисувани чаши за всяко момиче и какво ли още не.
Няма как едно парти да мине без тез (https://podaracizasvatba.com/shop/категория/моминско-парти/). Иначе ще е скучно и по нищо няма да си личи, че се празнува моминско парти... Само за стриптизьор и аз съм твърдо против. Много ми е пошло и гнусно да ми се кълчоти гол потен мъж...  :\