Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Приготовления за сватбения ден => Организация на сватбата => Темата е започната от: gucci в юни 27, 2011, 15:53:09Титла: Сватбената торта - 6
Публикувано от: gucci в юни 27, 2011, 15:53:09
Сватбената торта - 5   (http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,25497.435.html)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Barborana в юни 28, 2011, 10:03:17
Хайде да се запиша първа! ;)
Имам позната, която прави невероятни торти и аз взех, че и предложих да ми направи сватбената торта. Добре, обаче тя така се притесни ..... започна да се чуди и мае.... но все пак прояви интерес. Та, чудя се сега от къде да намеря поставка за торта за вграждане. Някой знае ли от къде да намеря такава под наем? Дали от някоя сладкарница ще ми дадат?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: love.net в юни 28, 2011, 14:18:56
ами трябва да попиташ дали ще ти я дадат под наем или да си я купиш  :)ето няколко сайтчета http://alimco-bg.com/bg/products/items/107 (http://alimco-bg.com/bg/products/items/107)http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/1654.html (http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/1654.html)http://alimco-bg.com/bg/products/items/108 (http://alimco-bg.com/bg/products/items/108)http://www.robusta.bg/robusta-products-catalogue/206/ (http://www.robusta.bg/robusta-products-catalogue/206/)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Barborana в юни 28, 2011, 14:37:08
Силвакиииии, страхотна си! Благодаря ти!  *YAHOO* @}->--
Тук само продават, но се оказа че цената не е нещо грандиозно! Ще продължа с търсенето, ако успея да я взема под наем, поне да не се налага да й търся място за съхранение след сватбата :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelcka80 в юни 28, 2011, 18:48:30
Barborana и аз минах по този път... Имай си едно на ум, едно е да се прави торта, друго е сватбена торта. И аз предложих на една позната... накрая несигурността й надрастна способностите й  O_O... и се наложи да търсим последният месец алтернатива.
Не искам да прозвучи така, все едно искам да те стресна. Просто само да те предупредя да имаш резервен вариянт... @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Barborana в юни 29, 2011, 08:49:09
anelcka80, благодаря ти! Напротив, не ме стряскаш, приемам го като предупреждение и приятелски съвет.  @}->--  Изключително полезна е тази информация, защото наистина е стресиращо, а и всичко се слува, така че не е лошо да помисля и за резервен вариант. @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Shaferka в юли 07, 2011, 16:29:33
Здравейте! Чета тук от време на време, покрай многото сватби напоследък :) Но днес се регистрирах, за да споделя нещо и да предупредя за некоректност от страна на една фирма.

Бях шаферка в събота на една прекрасна сватба, на която ни поднесоха наистина прекрасна торта. НО!

От фирма Мистър Дино и КО се оказаха адски некоректни. Всичко говорено преди сватбата го нямахме написано черно на бяло, само разговори. След платено капаро, след сватбата младоженците отидоха да доплатят останалата сума, която се оказа с над 200 лв повече от предварително уговореното!  }:-> Бяха поръчани малки индивидуални торти за всеки гост - цената им беше завишена с 1 лв на парче! Същата фирма прави и подаръчета за гостите - тяхната цена беше завишена с по 0.80 лв на бройка. Освен това са включили кошница за подаръчетата на цена 50 лв! Най-обикновена плетена кошница, украсена с тюл O_O Жената, която най-нагло е гледала и лъгала младоженците в очите, се казва Галя. Поставила ги е пред свършен факт и за съжаление нямат никаква оферта черно на бяло, с която да си търсят правата.
Затова искам да предупредя всички бъдещи клиенти на тази фирма да бъдат много внимателни и да изискват задължително оферта в писмен вид. Ще се постарая да пиша във всеки един форум, за да се знае...

Дано съм била от полза на някого :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: alo_madona в юли 12, 2011, 21:11:15
 :danceg: Имам си много хубава фугурка за торта *YAHOO* Много съм щастлива и бързам да ви я покажа във галерията  ;)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: love.net в юли 13, 2011, 13:21:56
alo_madona  поздравления за фигурката много е весела ,от къде си я взе ,аз исках нещо подобно ,но не можах да открия ,всички са еднотипни  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: valtsvet в юли 13, 2011, 14:19:04
ние се спираме на вариянт да режем за нас малка торта, а за гостите да са готови парчета, същите като тази която режем можете ли да ми препоръчате фирма за такъв тип торти благодаря  @}->--
Фигурката е много весела  :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Sunnyday в юли 13, 2011, 22:58:28
Здравейте, т.к. ще помагам с организацията за сватбата на най-добрата ми приятелка, се включвам да ви следя! :) Имам и въпросче, можете ли да ме ориентирате как вървят цените на тортите!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: love.net в юли 14, 2011, 09:30:59
Sunnyday  различно варират цените ,зависи от сложността на тортата от какво е направена и т.н. ,минимум от 2 лв. и отива нагоре вече :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: plamak_ в юли 14, 2011, 12:54:08
alo_madona фигурката ви е много весела , страхотна е .

Barborana ако приятелката ти има добър опит за торти , няма да има проблем да се справи ,въпреки притеснението.Предвидете също транспорт и място за съхранение, също така говорете с ресторанта да я занесете тортата примерно предният ден за да ви е по лесно и попитайте дали ще ви искат документ все пак като не е правена в цех.При нас нямаше проблем , но имаше момичета които ми казаха че са им изисквали.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Barborana в юли 14, 2011, 13:33:56
plamak_, много ти благодаря! Изобщо не ми беше дошло на ум, че може да ми искат сертификат. Ще се обадя и ще попитам. Иначе в момента се опитвам да осигуря транспорт до ресторанта и мястото за съхранение, но това ще ми отнеме малко време. Имаме близка, която пък има познат, който работи в сладкарница, та се опитваме по някакъв такъв начин да се договорим с тях за транспорт и съхранение, срещу заплащане естествено :) Проблемът идва, когато нещата не зависят пряко от мен (казвам го защото съм припряна и искам всичко сега и на момента), а трябва да се съобразявам с времето и желанието на трети лица, било то и близки. :) Като имам резултат ще споделя! Иначе приятелката ми е професионален готвач от около 15-20 г. и си има собствено ресторантче  @}->-- В този ред на мисли, ще я попитам дали тя ме би могла да си издаде сертификата от своето заведение... Хм?!!?!?

Момичета, давате безценни съвети! Добре, че ви има! @}->-- @}->-- @}->--

Sunnyday, за София ли питаш за цени или за друг град? За София и аз мисля, че цени под 2 лв. няма да намериш... :(

valtsvet не разбрах въпроса ти. Би ли пояснила?  Мисля че всяка салдкарница би се съгласила да ти направи отделно тортата за ритуала (за разрязването) и отделно за сервиране на гостите. А ако питаш за тези кексчета, ще трябва другите момичета да помагат ....:) В старата тема се изписа доста по въпроса.  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: plamak_ в юли 14, 2011, 14:43:58
Това че има ресторант не улеснява ли транспорта и съхранението , може да я направи там.Тя правила ли е по специални торти или си е готвач?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: valtsvet в юли 14, 2011, 15:56:56
silvaki имат ли сайт, понеже чак август излизам отпуска и съм решила до тогава да си набелязвам местенцата, за да не губа излишно време, не ги откри чичо гугъл :)


Barborana искаме една малка торта за ритуала и отделна за гостите, предполагам, че я правят една голяма на готови парчета  :hmmm:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Monikamaria в юли 14, 2011, 16:28:25
valtsvet, моята торта ще бъде на този принцип - една за рязане, не много голяма, а за всички гости ще бъде в тави. Режат парчета и сервират. Аз малко се стреснах като чух за тавите, но се сетих, че е нормално и няма смисъл да имат глазура отстрани парчетата. Важно е тортата за ритуала да има вид, а за гостите само отгоре и да бъдат вкусни!  :)
Моята торта ще ми я правят от ресторанта, в който ще бъдем. Това е много добро решение, защото отпада проблемът с транспорта и съхраняването! Попитайте и за този вариант! Сигурно ще има и преференциални цени. Нашата е включена в куверта.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: valtsvet в юли 14, 2011, 16:32:29
ами ресторанта нямат такава услуга иначе аз исках да е от там, работят с едни млади момичета, които сами си правят украса, предлагат торти, букети и такива неща, но като няма да е от ресторанта искам поне да бъде вкусна и естествено да изглежда добре  :pig:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: love.net в юли 14, 2011, 17:33:59
valtsvet  аз не съм  от София ,не знам и ти от къде си за да ти дам сайт и да си набележиш местенца ,най-добре отваряй Гугъл и търси сладкарници от града ... :girl_wink:,в който си или попитай в тези,които знаеш  :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Sunnyday в юли 14, 2011, 18:50:32
Благодаря ви за отговорите, но аз имах в предивд цяла торта! В смисъл тази която се разрязва, като говоря за малка торта, т.е. за гостите ще са парчета!  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Monikamaria в юли 15, 2011, 03:04:51
Sunnyday, не съм сигурна, че разбрах много добре поста ти, но аз говоря точно за това - една малка торта за ритуала и парчета за всички гости.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: plamak_ в юли 15, 2011, 09:03:25
Ние пък защото също бяхме с парче за всеки гост оформено като мъничка тортичка си разрязохме такова  и за ритуала.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: pink_panther в юли 15, 2011, 10:01:05
Ууу, точно така искам и аз! Можеш ли да ми кажеш откъде ги поръчахте. Дано да е  в Пловдив!  :P В Неделя искат 7лв на парче!  =]


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: plamak_ в юли 15, 2011, 10:12:30
Ууу, точно така искам и аз! Можеш ли да ми кажеш откъде ги поръчахте. Дано да е  в Пловдив!  :P В Неделя искат 7лв на парче!  =]
Не са поръчка , аз си правих тортите.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: love.net в юли 15, 2011, 11:18:05
Ууу, точно така искам и аз! Можеш ли да ми кажеш откъде ги поръчахте. Дано да е  в Пловдив!  :P В Неделя искат 7лв на парче!  =]
По принцип би трябвало да правят във всяка сладкарница,в която правят и сватбени торти  :)Намерих няколко сайта на сладкарници в Пловдив  :)http://sladkarnicafancy.com/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0/%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8 (http://sladkarnicafancy.com/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0/%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8)http://zadecata.com/index.php?page=0_1_6_1 (http://zadecata.com/index.php?page=0_1_6_1)Надявам се да са ти от полза :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: valtsvet в юли 15, 2011, 13:45:14
мислех, че се вижда от кой град съм ама явно съм се заблудила  *crazy* от софия съм, а чичо гугъл освен неделя, чочко и още някаква беше друго не показва  :girl_impossible:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: adelina в юли 17, 2011, 23:48:20
Момичета искам да ви представя нашата сватбена торта, направена от "100 грама сладки", на които страшно много благодаря, освен че беше невероятно красива беше и страшно вкусна. Дано да ви хареса и даде идея на някого (http://bonibonev.com/uploadfiles/albums/PDPD4e202791f068f/7110.jpg)

На снимката изглежда доста червена но всъщност е бяло преливащо към цикламено, което беше и цвета на сватбата ни.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: hahaha в юли 18, 2011, 10:38:44
тортата ти е страхотна но искам да те попитам  колко парчета е.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: love.net в юли 18, 2011, 10:42:52
adelina тортата изглежда чудесно ,от къде избра модела  :bravo:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: adelina в юли 18, 2011, 12:33:56
silvaki модела е от новата колекция(каталог) на "100г сладки", има я изложена в магазина им на Магърдич (ако си от София можеш да я видиш).
По принцип нашата торта беше 80 парчета, но може да се направи колкото парчета поиска булката. Обаче имаше една врътка при нас. Триетажни торти без метални стойки се правят само с пълнеж от шоколадов мус, който е доста твърд и много вкусен но не е залятото тъй като е тежък. Аз исках да е еклерова с малини. Казаха ми че не може да е триетажна понеже ще стане мека и няма да издържи на тежестта. Но аз настоях. Тогава с главната декораторка решихме така. Правим най долния етаж от стиропор украсен със захарно тесто, другите два етажа са си нормални. Третия най долен етаж се прави отделно и е апсолютно същия като стиропорения и се доставя заедно с тортата в ресторанта. Ние разрязваме само няколко парчета отгоре останалите хората от хотела разрязват в кухнята. Така хем имах мечтаната торта хем никой не разбра че долния етаж е бил от стиропор, хем имаше парчета за всички. Дано сте разбрали че как го обясних само..


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelcka80 в юли 18, 2011, 18:34:06
Eхаааааааааааа каква торта. Мен щеше да ми е жал да я разрежа...  O_O  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: posum в юли 18, 2011, 18:52:39
Хайде да се запиша първа! ;)
Имам позната, която прави невероятни торти и аз взех, че и предложих да ми направи сватбената торта. Добре, обаче тя така се притесни ..... започна да се чуди и мае.... но все пак прояви интерес. Та, чудя се сега от къде да намеря поставка за торта за вграждане. Някой знае ли от къде да намеря такава под наем? Дали от някоя сладкарница ще ми дадат?
А сертификат ще ти издаде ли?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Barborana в юли 19, 2011, 08:07:41
Посумче, ще я питам като се видим дали ще има тази възможност. Има си заведение за хранене...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: panteryx в юли 20, 2011, 13:03:51
Аз искам да ви кажа ,че съм ужасно разочарована от нашата торта  :( бяхме харесали един модел за 40 парчета ,но в последният момент гостите намаляха до 25 и от сладкарницата отказаха да ни направят същият модел и трябваше в последният момент да избираме друга ,каквато и да е  }:->


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: V_e_S_i в юли 26, 2011, 16:00:52
panteryx , много неприятно се е получило с твоята торта :(

Аз също мисля да сме с малка торта за разрязване и парчета за гостите. да знаете цени на торти Чочко?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Barborana в юли 27, 2011, 09:39:33
Да докладвам: Отказахме се от вариант домашно направена торта. Ще си я поръчам готова.  ;)
Така е по-добре, за да спестя големите ядове на моята приятелка.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: steli4ka в юли 30, 2011, 16:24:14
и аз ще се включа малко в темата за тортите  :[  Наскоро беше сватбата на сестра ми (04.06) във Варна, та там си имат една салдкарничка в кв.Галата където правят невероятно вкусни торти. Правят и малки отделни тотички които да се сервират на гостите. Цената на такова парче е към 3.00лв а големината му е доооста сериозна (малко по-голямо от нормално парче торта). Та бях много впечатлена и очарована от този вариянт за малки тортички с перфектен вид за всеки гост и тръгнах и за нашата сватба да търся такава само че в София... и тук идва най-тъпото  ohmy Такива вариянти почти не са чували в сладкарници като Романс, а в Неделя цената на едно такава мини тортичка е 7.00лв за къде къде по-малък размер  *crazy* Та това е повече от двойна разлика в цената!!! Другото което ме впечатли че масово из сладкарниците си "тикат" сметановите торти с рози  :!  Търсенето на торта се оказа по-сложно от колкото очаквах, а да си я поръчам чак от Варна е немислимо. Накрая се спряхме на вариянт с малка тортичка за ритуала (аз така или иначе не харесвам етажните грамади) и друга правоъгълна, която да се разреже за гостите и да бъде основно вкусна. Спрях се на сладкарница BabyFly и се надявам наитина да имаме "НАШАТА" тортичка. За кумата ни също избрах торта от там, под формата на букет  :girlhide: Тя ще и бъде подаръче за което ще трябва да тропне малко ръченица за да и е по-сладко после  :torte:  Лелее дано не ви отегчих с точи пост, но исках да подчертая разликата между Варна и София и за какви неща си усложняваме живота тук  }:->


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: steli4ka в юли 30, 2011, 16:26:47
 :[ и още нещичко...само за настриение  :P


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Cari в юли 30, 2011, 20:30:34
И аз да споделя нашия опит. Поръчахме си тортата от Mr. Dino и сме много доволни. Още нямам снимки, но скоро ще кача, а я има и на сайта им - бледо зелена с много бели цветчета. А за вкуса нямам думи. Много гости ни питаха каква е тази невероятна сватбена торта, страхотен вкус. Тортата, която си избрахме беше еклерова с крем маскарпоне, и се сервира доста охладена и леко прилича на сладоледена. В жегите беше страхотно. Момичето, което я аранжира и украсява е много мило, внимателно и усмихнато. Отношението цена - качество е супер. Препоръчвам ги на всички. Забавлявайте се с подотовката на голямото събитие.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: animal в юли 30, 2011, 21:20:15
steli4ka, и аз имам същият проблем - днес гледахме торти и пасти в Неделя, но разликата в цената и грамажа за... очевадни... гледахме и едни торти "Росита", където предлагат парчето торта за 3,30лв и пасти за по 1,80лв и до колкото разбрах са си нормални парчета (така и не питах... но ще се обадя пак да питам); утре ще ходя до "Лагуна " и "Жоси" и после ще пиша пак :)
Cari, какви са цените в Mr.Dino?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: animal в юли 31, 2011, 15:25:39
Някой има ли впечатления от торти "Калина"? http://www.tortikalina.com/02/936-00-85/products/index.html?iid=383&cid=97&scid=132 (http://www.tortikalina.com/02/936-00-85/products/index.html?iid=383&cid=97&scid=132)
Днес се обадихме да питаме за поръчка и ни казаха, че парчето е 1,60лв! Утре ще отидем на място да видим за какво става дума (като вкус най-вече) :)
Разглеждах също и слакдарски цех Азали (http://www.azaliabg.com/site/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=59)  и http://www.et-petrov.com/cakes/wedding/ (http://www.et-petrov.com/cakes/wedding/) - тук парчето е по 1,76лв!
Моля, ако някой е опитвал тортите на някоя от тези фирми да сподели мнение :)  @}->--
Ето и още едно добро предложение - сладкарници "Athene" - 25лв/кг (стана ми странно, че там ги определят не на парче, а на килограм) :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: steli4ka в юли 31, 2011, 22:01:58
Cari,   какви са цените в Mr.Dino и ти ли си хареса готова тяхна торта или им показа снимка по която искаш да бъде? Питам те защото, като им разглеждам сайта вярно доста от тортите съм ги виждала като моделчета из гугъл. Сполучливо са ги пресъздали, а и щом и вкуса е супер то значи са перфектната препоръка тези Mr.Dino. Остава само въпроса с цената. То може и да попитаме на място разбирасе, но и тук ако се спомене ще е полезно  :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: love.net в август 05, 2011, 10:42:04
Искам да попитам мацките ,които са си поръчвали торта без стойка каква цена им е излязла и какъв е бил пълнежът,понеже ходих да питам в една сладкарница и ми казаха,че парчето било 3лв. а тортата напълно суха ,тип кексова,с обикновен млечен крем тип брюле :huh: :\,а ако искам нещо по различно вече се говори за цена от 3лв. нагоре,което за мен е много  O_O :angry:За ето такъв тип торта говоря...(http://prikachi.com/images/928/3650928v.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: pink_panther в август 05, 2011, 11:20:15
Ауууууу, тази торта е уникалнааа!!! :girl_impossible:  Мисля сега, дали няма да мога да я сменя моята, но това с дантелата отгоре си мисля, че няма да може да стане толкова нежно. То изглежда като истинска дантела..... тц тц тц страхотна е...
Аз вчера поръчах тортата. Тази, която ще разрежем ще е малка, на два етажа с естествени цветя с бордюр от бели перли. За всеки гост ще има малка тортичка. Ето като тази горната бялата. Много съм доволна!  *YAHOO*

 (http://www.picvalley.net/u/2000/69435869797820478913125358554rneS4NwSZds05Qi3Iwb.JPG) (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2000/69435869797820478913125358554rneS4NwSZds05Qi3Iwb.JPG)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: V_e_S_i в август 05, 2011, 12:01:30
Pink_panther, много са сладурски тортичките *YAHOO* :bravo: :bravo: Колко пари струва една такава малка за един човек?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: pink_panther в август 05, 2011, 12:30:43
Тези мъничките ще бъдат с глазура от бял шоколад и с тази украса ще излязат 2.40 на тортичка. Цената ме устройва идеално!  *THUMBS* А, на вкус са уникални!!  *YAHOO* Поръчахме ги от Захарната къща в Пазарджик, ще ни ги доставят до Пловдив. :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: V_e_S_i в август 05, 2011, 14:43:26
Леле, цената наистина е супер! А дали могат да доставят до София? *crazy*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: pink_panther в август 05, 2011, 18:43:25
Веси, нямам представа.  Предполагам, че ще може, щом ще дойдат до Пловдив. За съжаление не мога да ти кажа на нас колко ще ни вземат за доставката. Но видях, че имат страница във Фейсбука, Захарната къща - Пазарджик, можеш да ги попиташ. :) И ако се съгласят, да си спретнеш едно пътуване до Пазарджик да ги опиташ и да си избереш. :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Cari в август 06, 2011, 14:13:16
Cari,   какви са цените в Mr.Dino и ти ли си хареса готова тяхна торта или им показа снимка по която искаш да бъде? Питам те защото, като им разглеждам сайта вярно доста от тортите съм ги виждала като моделчета из гугъл. Сполучливо са ги пресъздали, а и щом и вкуса е супер то значи са перфектната препоръка тези Mr.Dino. Остава само въпроса с цената. То може и да попитаме на място разбирасе, но и тук ако се спомене ще е полезно  :girl_wink:
Тортата я харесах на снимка, но променихме някои неща, това не е проблем. Цената на тази торта беше 348 лева за 110 парчета. Тортата беше на 3 етажа, което сметнаха, че са около 70 парчета. Останалите бяха отделна равна торта, но и тя беше окрасена като голямата. А вкуса е наистина уникалена, ние си избрахме Бачо Бианко. Дано да съм била полезна. (Вече имам снимки в галерията)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: steli4ka в август 07, 2011, 10:47:23
pink_panther, точно така изглеждат и Варненските тортички. Уникално красиви и вкусни на нормална цена. Браво!
Cari, благодаря ти за инфото :) Страхотна е тортата ти


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Sunnyday в август 08, 2011, 15:56:03
Тези тортички са уникални, много красиви, поздравления за избора!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: pink_panther в август 08, 2011, 16:12:12
Дааа, аз много исках такива тортички, но на повечето места ми искаха доста пари за тях. В Неделя например, искаха по 7 лв на тортичка. Много се радвам, че успях да ги намеря на такава цена!  :danceg:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Barborana в август 09, 2011, 23:19:56
Пантерке, страхотни са малките сладкишчета!!!!  *YAHOO* :bravo: Сега им разгледах профила във фейсбук и може да ги посетя др. седмица.

Тортата с дантелата също е невероятна. @}->-- Само не разбрах дали дантелата е истинска или се яде :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: fl0r1ta в август 16, 2011, 18:10:42
И аз днес ходих да гледам и си харесах тортата :) В албума има снинка,но на нашата канта и листата на розите ще са зелени (резеда),а самите рози,ще са с цвят пепел от рози  *YAHOO* Надявам се да стане така както си го представям  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: veninceto в август 16, 2011, 18:17:39
Момичета, аз препоръчвам за Пловдив сладкарница "Буратино". Тортите са им много вкусни и цените не са надути :) Нашата е бяхме поръчали от там.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Garfield в август 17, 2011, 11:12:45
veninceto, тази сладкарница на центъра ли се намира?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: mimi1809 в август 19, 2011, 07:13:41
Това беше мойта торта за 70 човека ми излезе 150л (http://album.svatbata.bg/PETKOVI_/bg/photos/241403.html)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: love.net в август 19, 2011, 13:21:25
на мен за такава торта без стойка ми искаха първо 3лв на парче със съвсем обикновен млечен крем  *crazy* ohmy накрая поръчахме от друга сладкарница и ни искат 2,20 лв. което естествено по ни е изгодно ,но пак ми се струва скъпо сравнение с това,което чета че вие плащате  :huh:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: cherry_dream в август 19, 2011, 20:54:35
Хич не знам къде да търся торта. Много са им високи цените. Братовчедка ми имаше уникална торта, правена в сладкарница някъде из Хаджи Димитър, но още не ми е отговорила точно къде. Иначе в Неделя ги гледах за 24 парчета 61 лв  :girl_impossible:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: animal в август 19, 2011, 21:03:22
cherry_dream, тортите на Athene са много хубави и са сравнително евтини - 25лв/кг (2,5лв/парче); смятат го по около 100гр/парче - т.е. за 60 гости - 6 кг торта = 150лв. Ние ще си поръчаме от там (в понеделник отивам) :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: animal в август 22, 2011, 20:40:57
ето ме отново :) Днес бяхме до Athene и си поръчахме торта :) оказа се малко по-скъпа от първоначалната цена, но все пак е по-добре от останалите сладкарници :) Крайният резултат е торта за 70 човека (7 кг) за 189лв (с украса и доставка) :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _InLoVe_ в август 23, 2011, 15:58:42
Здравейте! Да се запиша и аз.
Вече на две сватби бях на мой приятелки и двете от едно и също място са си поръчали тортите,бяха много красиви и вкусни.Сладкарницата се казва "Захарно Петле" в Пловдив.Разрових из нета и попаднах на тяхна страница във Фейсбук,големи красоти,но трябва да разпитам като цени как са.
Попитах в сладкарница "Неделя" и там си харесах една торта с рози ,но се оказа,че си заплащаш всяка розичка по тортата :( та маи ще отпаднат като варянт,защото искам водопат от рози.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: lola_bunny в август 24, 2011, 23:31:05
И аз вече  избрах  тортата. С  избора за  тортата като че  ли се затрудних най-много...ама как  няма с толкова много  красоти. Ето я  и  нея


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _InLoVe_ в август 25, 2011, 08:51:35
Тортата е много красива!!!Особенно,ако сватбата е краи морето!!!
Мен може би само избора на торта няма да ме затрудни,а кои знае още е рано да мисля и за нея :).


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Josephine® в август 30, 2011, 08:31:15
Момичета, съсвем случайно попаднах на две странички във фейсбук, които биха могли да помогнат - направиха ми доста добро впечатление.

Не зная дали е удачно, но едната е на една дама от Варна - Мина Бакалова - и нещата са доста впечатлявящи.... поне на снимка /а всички снимки са идентични/
(http://store.picbg.net/pubpic/C4/52/acea1d99f791c452.jpg)(http://store.picbg.net/pubpic/F7/F1/f1461fd37a27f7f1.jpg)
Другата е за тези от вас, които търсят мини тортички /София/ - Take a Cake Bakery. Потърсете ги, и дано съм помогнала на някой!  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: V_e_S_i в август 30, 2011, 12:16:52
Момичета искам да ви дам малко информация за поръчка на торта, защото на нас ни го казаха, а не се бяхме замисляли за това :girl_wink:Харесахме торта от торти Чочко. Имат сайт, но е без цени. Само мога да ви кажа нещо "от кухнята", както се казва, защото не знам дали на другите места ти го казват - недейте да поръчвате парчета, точно колкото са ви гостите, а вземете по-малко. То всъщност си зависи от тортата, ама ние например решихме да има една малака във формата на сърце за ритуала и разрязването с кумовете и 2-3 двойки и останалото ще е две големи правоъгълни торти. Нашите гости ще са към 140 човека и братовчедката на майка ми, която е сладкарка там каза, че например ако една торта е направена за 60 парчета ( за правоъгълна говоря), то от нея излизат към 72 парчета. Това е така защото обикновено едно стандартно парче, ако е към 200-200 и нещо гр, то на сватба така или иначе не се яде кой знае колко и около 100-120 гр на парче е достатъчно. Така ни каза тя и например те ти я таксуват като 60 парчета, а после не я нарязват, а само леко я маркират отгоре така, че да излязат към 70-72 парчета. Това е само примерно, за 50 парчета май беше, че излизат 60 и така. Някъде около 20% повече излизат. Цените не си ги спомням точно какви бяха, май към 2-2,20 лв парчето, но като е за голяма торта те си правят някакъв "разкрой" и се смята като на едро и излиза по-евтино. Нние например като смятахме 2 торти по 60 парчета без допълнителна украса и една малка торта към 10 парчета, украсена с розички, перлички и листенца, всичко това излизаше към 200 лв, даже по-малко. Като разделя сумата на гостите се получава към 1,20 - 1, 40 парчето.Това си е доста добра цена, според мен  *THUMBS* *THUMBS* и ние ще поръчаме от там. Тортите са им хубави, от скоро са на пазара и още си държат на качеството. Тази, която ние избрахме се казва шах-мат. Можете да я видиш в сайта им!

Надявам се да съм била полезна! :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: lola_bunny в август 30, 2011, 23:18:24
Аз вече  имам цена за нашата  торта.За 150  парчета ми  казаха 450 лв. - по 3  лв на парче. Това е  във сладкарица "Захаро"- Бургас. Според  мен е  добре, тъй като тортите  им са невероятни на  вкус, а и със  визията  на всички  торти , които сме поръчвали  от там поне за сега се справят чудесно.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: love.net в септември 01, 2011, 13:54:13
момичета мн съм доволна от нашата сватбена торта  *YAHOO* :danceg:стана точно както на снимката ,беше страхотна и на вкус :bravo: :danceg: и тортата на кръстницата стана едно към едно .... :bravo: *YAHOO*(http://prikachi.com/images/311/3765311H.jpg)(http://prikachi.com/images/316/3765316K.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Josephine® в септември 02, 2011, 09:43:21
Момичета, след горната ми публикация се разрових в интернет и открих неворятни торти на български домакини, които са превърнали своето в хоби в професия. В няколко блога видях наистина невероятни красоти. Дали някоя от вас е поръчвала сватбена торта от тях и какви са впечатленията, ако има такива? Благодаря ви много!  @}->-- Ако не сте, аз може би ще бъда една от първите!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: pink_panther в септември 02, 2011, 10:44:18
Дааа, и аз съм виждала такива! Направо са уникални!  :bravo: Браво на тези ентусиастки! Кофтито е, че в повечето ресторанти искат сертификат за всяка храна, която се внася в ресторанта, а за съжаление те няма как да ти осигурят такъв.  =]


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: sunset в септември 03, 2011, 12:49:18
Момичета, здравейте. Случайно попаднах на една страхотна торта на съфорумка. Стойката на тортата беше с вграден фонтан. Аз съм от Пловдив и сватбата ще е в Санкт Петербург. Тората ще ни я направят там, защото не разрешават внасяне на хранителни продукти отвън. Обадих се в сладкарница, която разполага с такава стойка, за да попитам дали биха ни я предоставили за ползване срещу определена сума, но отказаха. Знаете ли дали някъде ще се съгласят да ни отстъпят само стойка, без да поръчваме торта и къде? Слагам снимка на фонтана.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: sunset в септември 03, 2011, 12:55:27
Слагам още една снимка на стойката с фонтана, за да добиете по- ясна представа.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: pinkbird в септември 04, 2011, 19:02:54
sunset, аз знам една сладкарница, която разполага с такава, но не знам дали я отдават под наем. Сладкарницата е в Стара Загора. Ако не говорим за едно и също място, ми пиши на лични да ти дам координати. :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: ferarra в септември 13, 2011, 09:06:41
Здравейте момичета. Искам да споделя горчивия си опит с вас, за да предпазя тези, които са решили да изберат търновската фирма "Лучия". Въпреки големия избор на добри сладкарски фирми в района, аз избрах тях, защото очаквах, че всичко ще е наред. Избрах малка торта за разрязване във формата на маргарита, защото цената на парчето е 4лв. За гостите поръчах малки кръгли пасти със същия вкус на тортата и със по една маргаритка отгоре. Първоначалната уговорка за пастите бе 2,20 + 0,15лв за маргаритката. В крайна сметка като дойде време за плащане цената на всяка паста се оказа 2,70лв/бр. В деня на сватбата точно преди влизане в ресторанта ми докараха тортата и познайте - нямаше пасти. Вместо пасти като мини тортички, сладкарите решили, че е по-естетично да направят долната част на тортата квадратна. Бях меко казано изумена! Имахме уговорка да доплатя остатъка за тортата в деня след сватбата /вчера/. Попитах служителите защо не получих, това което съм поръчала и отговора беше "те са решили така, за да е по-естетично". На въпроса ми как така те сами ще решават ми се отговори с иронично хихикане "ами ще им се скараме". Отказах се да споря, платих си солената цена от 290лв и си тръгнах разочарована. Това е моя горчив опит със сватбените торти на сладкарница "Лучия". По-късно ще кача снимки на тортата.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: m0onlight в септември 20, 2011, 12:45:43
Здравейте,момичета!
Чета тук коментарите и решихи аз да се включа.
Не знам дали е много добра идея да се поръчат по-малко парчета,а след това да се нарежат повече, защото много честа практика е в кухнята се реже една част за персонала(която не е предвидена) и след това за гостите се сервират мнооого тънички парчета. И ако заявите по-малко бройки,от които да излязат повече и в същия момент и в кухнята си отрежат и за тях и става ...  :lac: Друг е въпроса, че когато на гостите се сервират такива прозрачни парчета, те остават с лошо впечатление и в техните очи изглежда, че за да се спестят пари от 1 парче са нарязани 2 или 3 примерно.
Затова за нашата сватба(която беше точно преди месец) бяхме поръчали торта, която да разрежем и мини тортички за гостите, така че да не могат персонала да си заделят за тях(за тях бяха предвитени допълнителни парчета). Много сме доволни от нашата сладкарка - толкова е идейна и прави неща за каквито се сещате и сте гледали!!!  *THUMBS*  :bravo: Много малко хора се захващат да правят неща,които не са правили и работят с готови модели по каталози! Ако търсите уникална,красива,вкусна торта----> Галина Христова е човекът!!!!!!!!  ;)
В моя сватбен албум може да видите сватбената ни торта,както и тортата футболна топка,която бях поръчала за рожденния ден на съпруга ми.
Галя има страница във фейсбук-можете сами да се убедите в страхотните й творения-аз лично преди това не бях виждала да се правят такива неща-торта череп,футболна топка,земното кълбо!!!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: gucci в септември 20, 2011, 17:34:41
За мацките от Варна.Вчера в Краевекспрес видях много забани фигурки за торта.В тази зад Операта


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в октомври 19, 2011, 15:41:42
silvaki модела е от новата колекция(каталог) на "100г сладки", има я изложена в магазина им на Магърдич (ако си от София можеш да я видиш).
По принцип нашата торта беше 80 парчета, но може да се направи колкото парчета поиска булката. Обаче имаше една врътка при нас. Триетажни торти без метални стойки се правят само с пълнеж от шоколадов мус, който е доста твърд и много вкусен но не е залятото тъй като е тежък. Аз исках да е еклерова с малини. Казаха ми че не може да е триетажна понеже ще стане мека и няма да издържи на тежестта. Но аз настоях. Тогава с главната декораторка решихме така. Правим най долния етаж от стиропор украсен със захарно тесто, другите два етажа са си нормални. Третия най долен етаж се прави отделно и е апсолютно същия като стиропорения и се доставя заедно с тортата в ресторанта. Ние разрязваме само няколко парчета отгоре останалите хората от хотела разрязват в кухнята. Така хем имах мечтаната торта хем никой не разбра че долния етаж е бил от стиропор, хем имаше парчета за всички. Дано сте разбрали че как го обясних само..

идеята е страхотна. аз искам голяма торта, но гостите няма да са много. може да се вдигнат един-два етажа от стиреопор и отгоре още два нормални.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в октомври 19, 2011, 15:44:32
(http://prikachi.com/images/928/3650928v.jpg)

прекрасна!!!!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: sladkata2 в октомври 21, 2011, 12:17:59
Момичета я кажете на сватбата всички ли ядат от сватбената торта или има други торти приготвени за тях


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Bibsi8792 в октомври 21, 2011, 12:45:14
Момичета я кажете на сватбата всички ли ядат от сватбената торта или има други торти приготвени за тях

Разбира се че на всеки гост се поднася парче от сватбената торта.Отделен е въпроса ако гостите са 200-300 на брой и всички тези парчета не могат да се поберът в модела който искаш,но при всички положение торта има за всеки!!
Незнам точно какъв модел си избрала но дори и да е малка тортата ,се прави друга допълнителна ,за да има за всички!!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: sladkata2 в октомври 21, 2011, 13:16:03
това имах впредвид за допълнителните торти,защото нашата ще е на 3 етажа и ще се направят други торти като сватбената на един етаж обаче


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Bibsi8792 в октомври 21, 2011, 13:22:32
това имах впредвид за допълнителните торти,защото нашата ще е на 3 етажа и ще се направят други торти като сватбената на един етаж обаче

Щом трите етажа не позволяват парчетата които Ви са нужни за гостите ,правите допълнителна!Колко парчета са нужни?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: m0onlight в октомври 21, 2011, 16:28:54
При нас беше една торта(от която рязахме и хапнахме ние и кумовете), а за всички останали гости имаше мини тортички - по този начин се избягва рязането на много тънки парчета(често го правят в кухнята) и не се притеснявахме дали ще стигне за всички гости  ;)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в октомври 23, 2011, 23:30:40
Ние си мислим за такава торта, семпла и стилна, в цветовете на сватбата  :torte:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: malinkata в октомври 24, 2011, 09:38:27
 miauka, тортата изглежда страхотно и не мен много ми харесва :bravo: :bravo: :bravo:
Аз също бих искала нещо подобно на сватбата си, може би малко по-малка и с малки тортички за гостите - идеята страхотна и ми допада как изглеждат.
Исках да споделя също, че лично аз не харесах тортата, която бях поръчала от Захарно петле в Пловдив. Аз я поръчах за рождения ден на бебчо и  :\. Децата ядоха, но според мен беше колкото да се отбие номера и да се каже, че е имало торта.
Мисля, че специално за  сватбата тортата трябва да е много красива и вкусна и да се услади на всички. :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в октомври 24, 2011, 19:27:53
 Много се радвам че ти е харесала  @}->--  Да и ние си мислим да е по-малка с малки тортички за гостите, да е по лесно за рязане.
Днес видях една много сладка торта и веднага я споделям, може и да е в цветовете на сватбата   :)
Сега малко се колебая... вие какво мислите момичета?  :vivasvat:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mrs.™ в октомври 24, 2011, 19:54:03
Втората ми харесва повече,само бих махнала орнаментите. Или ако има тейбъл картички с някаква рисунка/орнамент бих добавила него.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: malinkata в октомври 24, 2011, 21:22:01
На мен пък като за сватбена торта първата по ми харесва.  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: veseto_87 в октомври 24, 2011, 21:28:53
И на мен първата ми харесва повече. Но разбира се, решението си е твое. Която и да избереш, дано е много вкусна!  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в октомври 25, 2011, 14:42:36
линкче към интересна страница с идей за тортички  :)

http://cottonandcrumbs.co.uk/?p=7 (http://cottonandcrumbs.co.uk/?p=7)

моето лично мнение е, че първата е по-стилна


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelcka80 в октомври 25, 2011, 18:16:05
theone страшни красоти си открила!
miauka идеята на втората торта не е никак лоша, само дето цветовата комбинация не ми харесва. Малко е претрупана. Първата ми харесва повече, само розите не са хубаво направени. Нашата торта беше с такива и въобще много бях разочарована... :\ Прегледай пуснатото сайтче от theone , там има гениални неща!!!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в октомври 27, 2011, 17:53:00
(http://wedding-pictures.onewed.com/edgy/files/imagecache/576w/images/1042920/outdoor-california-wedding-hot-pink-white-color-palette-wedding-cake.jpg)

 *INLOVE*

(http://www.thecupcakeblog.com/wp-content/uploads/2011/07/Hot-Pink-Wedding-Cupcake-Tower.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в октомври 27, 2011, 18:50:26
theone страшни красоти си открила!
miauka идеята на втората торта не е никак лоша, само дето цветовата комбинация не ми харесва. Малко е претрупана. Първата ми харесва повече, само розите не са хубаво направени. Нашата торта беше с такива и въобще много бях разочарована... :\ Прегледай пуснатото сайтче от theone , там има гениални неща!!!

Да цветовете ще бъдат в тон със сватбата розово и златно. Без тези декорации само с някоко падащи листа :)
Незнам защо но клоня към нея, но ще видим на какво ще се спрем накрая!

theone-Много красива торта.Това са естесвени цветя нали?Страшно много ми допада идеята  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в октомври 28, 2011, 11:36:23
цветята изглеждат естествени. замислям се над идеята с естествени цветя на тортата, защото не съм сигурна с какво качество и детайл ще са изработени направените от сладкарското ателие... и не желая възможни неприятни изненади в самият ден. при изборът на сладкари съм ограничена според предлагащото се на местно ниво, тъй като е рисково тортата да се доставя от далечно разстояние.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в ноември 15, 2011, 18:33:58
За мацките от Варна.Вчера в Краевекспрес видях много забани фигурки за торта.В тази зад Операта
Къде точно се намира? Днес ми похвалиха една сватбена торта от там, че била много вкусна.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: kartichka в ноември 16, 2011, 08:22:35
някой има ли представа какви са цените в 100 гр сладки ?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: m0onlight в ноември 16, 2011, 11:34:41
_Ezra_ ,
Намира се както gucci каза зад Операта, където е Лучиано, после има една друга сладкарница Казабланка мисля че се казваше и след това е Краевекспрес една малка схлупена кафе-сладкарничка.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в ноември 16, 2011, 21:12:11
Благодаря ти! А колко горе долу нормално излиза цената на торта за 80 човека?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: m0onlight в ноември 17, 2011, 10:01:26
Не мога да ти кажа какви са цените на Краевекспрес - аз лично не ги харесвам  :no: Бяхме седнали в тази същата схлупена кафе-сладкарничка, за която ти обяснявах къде се намира да пием по кафе и да разгледаме каталозите им - на мен ми се сториха супер обикновени изобщо нищо не ми грабна окото  :\ Нашата торта беше правена от една жена - прави невероятни торти! Навсякъде където ходихме ни бутаха каталози в ръцете, а ние искахме различна торта. Никой освен Галя не искаше и да чуе за модел торта, който не са правили и не е от каталозите им. Потърси, разгледай, ако нищо не ти хване окото, мога да ти дам на лични координатите на Галя - за нея мога да гарантирам, че прави уникални торти и са супер вкусни  :girl_wink:  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: gucci в ноември 17, 2011, 16:05:39
За Краевекспрес незнам какви са и м тортите нито на вкус нито като цена.Казах че там съм видяла интересни фигурки за тортата-разчупени и различни от стандартните младоженци.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в ноември 17, 2011, 21:25:13
тази Галя от кой град е?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: m0onlight в ноември 18, 2011, 10:38:45
От Варна е - предположих, че и ти си от Варна, щом питаш къде се намира Краевекспрес  :) Аз също съм от Варна  :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в ноември 18, 2011, 12:27:55
За съжаление повечето торти са хубави само на вид, иначе са пълна ХИМИЯ. Няма нищо естествено в тях. :\ :\ :\


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в ноември 20, 2011, 17:39:36
още няколко идей за торта

(http://www.weddingcakes.co.uk/images/assets/section2.jpg)

(http://www.londonweddingdresses.com/wp-content/uploads/2011/07/wedding-cakes.jpg)

(http://www.elegantbomboniere.co.uk/custom/wedding-cake_0_0.jpg)

(http://www.sweetart.co.uk/wedding-cake/wedding-cake-with-fruit.jpg)

(http://arunwayaday.com/wp-content/uploads/2009/07/anemone-wedding-cake.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в ноември 20, 2011, 19:20:40
Ето че и нашата сватба мина...ето я и тортата:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в ноември 25, 2011, 18:31:05
Аз съм се спряла н (http://www.thecupcakestudio.co.uk/images/gallery/slides/wedding-cupcake-tower-roses.jpg)

http://wedding-cupcakes.org/wp-content/uploads/2011/01/red-white-wedding-cupcakes-roses.jpg (http://wedding-cupcakes.org/wp-content/uploads/2011/01/red-white-wedding-cupcakes-roses.jpg)

но в златно; събирам още идеи за малки тортички с розички  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в ноември 25, 2011, 19:50:09
Аз съм се спряла н (http://www.thecupcakestudio.co.uk/images/gallery/slides/wedding-cupcake-tower-roses.jpg)

http://wedding-cupcakes.org/wp-content/uploads/2011/01/red-white-wedding-cupcakes-roses.jpg (http://wedding-cupcakes.org/wp-content/uploads/2011/01/red-white-wedding-cupcakes-roses.jpg)

но в златно; събирам още идеи за малки тортички с розички  @}->--

Ezra, много изискана торта си харесала !  *THUMBS*
Аз пък за моята клоня към нещо в лилаво :
(http://3.bp.blogspot.com/_L8AqWIn9nT0/TTneVkGRZrI/AAAAAAAAAE8/Hve2dTzVj0Q/s400/purple+cake.jpg)

Ето тортички с рози, ако имаш предвид само малките  :


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в ноември 25, 2011, 19:58:58
(http://www.mywedding.com/blog/wp-content/gallery/sayaka-mack/wedding-cake-roses-small-cakes.jpg)

(http://farm5.static.flickr.com/4064/4487105500_709caacb76.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в ноември 25, 2011, 21:14:34
(http://3.bp.blogspot.com/-5taFDZaMAXE/TZoaXYH-5uI/AAAAAAAAACM/e_sA4U3WnG8/s1600/Rose+Covered+Cupcakes.jpeg)

(http://www.maisiefantaisie.co.uk/cupcakeslarge/ivory-sugar-rose-cupcakes.jpg)

(http://www.marysweddingcakes.com/userimages/DSCN4657.JPG)

(http://1.bp.blogspot.com/_GTsXOW2oJio/TAmKSVb4KrI/AAAAAAAABsY/eIlCwJVWLpI/s1600/Romantic+Roses+Wedding+Bridal+Shower+cupcake+tree.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: bamce в ноември 26, 2011, 12:54:51
Здравейте,да  се  включа малко и  аз.Нашата  торта също беше  направена  от мини  тортички.Не  бих  ви препоръчала  захарното  тесто  ,с които обикновенно  се предлагат тези  тортички.Изглеждат много  ефекно,но  на  топлина са  супер  неиздръжливи,тестото  става  гумено и неприятно за  ядене.За наше щастие  нашата  торта  не  беше с  такова  тесто,беше направена с  глазура  от  бял  щоколад  и украсена  с  пеперуди.Беше и много  вкусна.Бих  ви  препоръчала "Захарната  къща".Имат  салони в  София и Пазарджик.Малко ни изпилиха  нервите  докато  я поръчвахме,но  за  сметка на  това всичко  което  бяхме поискали от  тях  го  бяха  направили.Идеята  с минитортите  е  много  добра ,тъй като знаете ,че  за  всеки има  парче и няма да се притеснявате  дали за някой не е отрязано прекалено  тънко ,а на  друг по  дебело.
Успех


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Мариелка в ноември 26, 2011, 13:15:48
Здравейте! Някой може ли да ми каже колко струва 1 бр от мини тортичките.За един човек е нали  :[ ?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в ноември 26, 2011, 13:27:52
До колкото знам - 2,50 до 3 лв. За един човек е, да.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Мариелка в ноември 26, 2011, 13:31:28
Благодаря много, _Ezra_ .Значи си излиза колкото 1 парче. Супер  :P


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: bamce в ноември 26, 2011, 14:39:24
да таксуват ги като парче  торта


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: juliscake в ноември 27, 2011, 13:43:55
здравейте! Бих искала да добавя
Не  бих  ви препоръчала  захарното  тесто  ,с които обикновенно  се предлагат тези  тортички.Изглеждат много  ефекно,но  на  топлина са  супер  неиздръжливи,тестото  става  гумено и неприятно за  ядене.
То зависи какво захарно тесто използват и как ги съхраняват преди (например захарно тесто не понася хладилници и влага).
Наистина през моите ръце са минали различни видове на захарно тесто и всеки един вид има различно поведение, вкус и трайност.
но в златно; събирам още идеи за малки тортички с розички  @}->--
Виж какво намерих:
http://www.peggyporschen.com/Mini-and-Cup-Cakes/cake-details.asp?id=113 (http://www.peggyporschen.com/Mini-and-Cup-Cakes/cake-details.asp?id=113)
(http://www.kiccacakes.com/Images/Mini_Wedding_Cupcakes/430/chocolate_mini_cakes.jpg)
а този вариант също е много краси (http://www.flickr.com/photos/lolamaycakecompany/5169886720/in/photostream)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: bamce в ноември 27, 2011, 15:57:31
Страхотни са...
Незнам  наистина  какви  видове  захарно  тесто има,може  би  си  зависи от много  неща,само  изказах мнение,тък като  не  бях много  очарована,а и  да  го имат  булките  в  предвид.Изборът  е  изцяло  техен


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в ноември 27, 2011, 19:56:48
Надявам се като поръчваме да не бъде такова тесто и да не се разтича  *THUMBS* Иначе благодаря за идеите-супер са! Аз се спрях на отделни тортички, защото хем са красиви, хем на всекиго ще има; не искам да има гладни, а после да прибирам половин торта...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: tweety bird в ноември 30, 2011, 22:48:42
 Аз съм за минитортичките. От ресторанта не лъжат в парчетата, изглеждат супер сладки и всеки има еднакво парче.
Против съм фонданти и подобни, изглеждат супер, но самата торта не е вкусна, за да се задържи фонданта трябва да е по-суха тортата. На нас ни правиха пробни , но като цяло когато забодеш вилицата и захарното тесто (то май е различно от фонданта се разцепваше и не е вкусно. Затова решихме да е с нещо между крем и шоколад, но не беше никак тежка. Семпли
.Всички сте показали много хубави тортички, ето и от мен с рози
(http://fc06.deviantart.net/fs70/i/2009/342/2/2/Violet_Rose_Mni_Cakes_by_Sliceofcake.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: bamce в ноември 30, 2011, 23:03:33
Наистина  страхотни  идейки,чак ми  се  прииска  да  се оженя пак.tweety bird
Споделям мнението  на
tweety bird


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: pink_panther в декември 02, 2011, 13:01:32
Да, наистина с този захарен фондан не е толкова вкусно. Нашата голяма торта беше с такова покритие, за да изглежда по-добре. Но по препоръка на сладкарката, малките тортички бяха покрити с бял шоколад. Вкусът бил супер различен, всички гости след това ги коментираха, а пак си изглеждаха супер. Не знам дали съм пускала снимки, но ето ги:Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: heruvimche в декември 04, 2011, 22:52:01
И аз да се включа... Имам особено мнение за мини тортичките, което не се основава на опит, а само на наблюдения. Според мен ще се яви проблем украсата на мини тортичките, захарното тесто, цветчетата. От друга страна, аз съм твърдо ЗА за следния вариант (както и ние направихме). Винаги съм се ядосвала на сватби, на които ми сервират парче торта от някъде си, а не ми отрежат от сватбената (лично изживяване). Затова решихме да уважим гостите си, като поръчахме голяма торта (100 парчета), разрязахме я, мацахме се, и след "шоуто" малко встрани от центъра на събитията излезе мъж с бяла престилка и голяма готварска шапка, който отряза на всеки по парче и с помощта на няколко сервитьора за нула време тортата беше сервирана. За мен това е най-удачния вариант. Тортата ни се хвана по 3,20 лв/парче, поръчахме я от "Скайлайн". Вида й беше зашеметяващ, имаше избор за различни вкусови варианти. Както вече отбелязах в друга тема, хубаво е когато се обмислят всички детайли и всички техни страни. Ето и самата торта:
http://album.svatbata.bg/podgotovka/bg/photos/245029.html (http://album.svatbata.bg/podgotovka/bg/photos/245029.html) (естествено, беше продължение на темата на сватбата в кафяво-розовата гама)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mrs.™ в декември 05, 2011, 21:10:28
При нас избора на торта е далеч, но аз също съм за мини тортички. На последните сватби на които бях, парчетата по масите варираха от 1см до 10см широки,без да преувеличавам. Някои от парчетата спокойно можеха да се разделят на 3,а др бяха тънички като вестник. Затова ние ще заложим на мини тортички.
Имах идея и за нещо подобно (http://1.bp.blogspot.com/-IP-2g63N7pE/TjvORxfeclI/AAAAAAAAAqQ/NIQLgisjrqM/s640/2011-05-05+032.jpg) (тортата е дело на Буболинка, http://bubolinkata.blogspot.com (http://bubolinkata.blogspot.com) ) . Но пак не мога да съм сигурна,че ще бъде нарязана правилно.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: bamce в декември 06, 2011, 18:58:16
Така напревени  тортичките,меко казано  този който  ги реже  трябва д а е мега  тъп  ,за  да не се  сети как  да  ги отреже.Идеята  много ми  допада,много  е  сладка с  тези лалета


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в декември 10, 2011, 11:07:40
Аз си мисля че удачен вариант да не се тревожим за захарното тесто на минитортичките, е те да са тип мини кексчета като тези  :girl_wink:
(http://archive.blisstree.com/files/2007/03/wedding-cupcake3.jpg)
(http://1.bp.blogspot.com/-_AWaL17nrWQ/TnbIlm1a-cI/AAAAAAAAYwY/oLbdrUL2iYc/s1600/Collages.jpg)(http://[url=http://hudsoncakery.com/wp-content/uploads/2011/02/mini-cupcakes-with-tiered-stand.jpg]http://hudsoncakery.com/wp-content/uploads/2011/02/mini-cupcakes-with-tiered-stand.jpg[/url])


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: juliscake в декември 13, 2011, 00:48:59
Освен това мини кексчета и са по-евтин вариант  ;) А ето ви е от мен една идея как да направете обикновенни кексчета много красиви: дантелени украси за кексчета. (http://farm3.staticflickr.com/2079/1520662997_a48433b5d0_b.jpg)
А за случая ако има една главна и няколко по-изчистени торти за гости - ако не се поръчва от самия ресторант, можете да помолете майстора да ги разреже предварително на равен брой парчета. Това е вариантът за тези торти, които не показват на пуликата.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: m0onlight в декември 13, 2011, 10:08:48
Според мен гостите на една сватба очакват да си хапнат от сватбената торта, а не кексчета с кремче отгоре ... мое мнение  ;)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: V_e_S_i в декември 13, 2011, 10:27:14
Нашата торта беше така - една основна за ритуала: (https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/390993_2566161346682_1033592305_32527020_1938857000_n.jpg) Благодарности на "Торти Чочко" @}->-- и най-вече Дианка :* :* Тортата беше ужасно вкусна, макар че я пробвах само от лицето на мъжа ми  :sarcastic: :laugh:, но всички гости казаха, че е много вкусна и лека. Даже сме се наканили с мъжа ми да отидем и да си хапнем по едно парченце :torte: :torte:, защото така и не ядохме от нея тогава :[  Отделно за гостите имаше същия вкус торта, но не нарязана предварително, а само леко маркирани парчетата - така ни препоръчаха от сладкарницата, че по-добре *THUMBS* Общо всичко ни излезе 200 лв за 110 парчета.

Колкото до  това дали ще си хапнеш от сватбената торта или от "някаква скрита в кухнята", аз лично за себе си нямам проблем с това да ям от "скритата", а и от моите познати не съм чула до сега някой да е изказал подобно мнение. Не искам да осъждам някой за собственото му мнение @}->--, но ние лично преценихме, че няма смисъл да дадем 2 пъти повече пари за украса на същата торта, щом може да си я поръчаме същия вкус, но без излишно оскъпяваща украса.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: m0onlight в декември 13, 2011, 10:42:40
V_e_S_i,
и аз толкова опитах от нашата  :laugh:И точно вчера си говорихме с мъжа ми, че трябва да си поръчаме по една мини тортичка скоро време, че са много вкусни, а не можахме да ги опитаме на сватбата  :P


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: cvetina84 в декември 14, 2011, 13:57:10
И аз се включвам в тази тема. Аз се омъжих в началото на месец юни и тортата се оказа голям проблем: от гледна точка на това, че  разгледах милиони предложения, все исках някаква украса, която в крайна сметка не мойеше да се направи. Накрая ми писна и оставих всичко в ръцете на родителите ми. Седмица преди сватбата баща ми ме заведе при един негов познат (човекът се занимава с направата на торти от 15 години). Та въпросният сладкар ме попита каква торта искам и аз казах "ХУБАВА", 90 парчета. И това по-долу е резултата. Тортата беше с баварски крем, супер пухкава и наистина ХУБАВА  *YAHOO* . Имахме гости от Германия, които не спряха да я снимат. На снимката са 4 етажа, а в кухнята остана непокътната допълнителната торта, която с удоволствие хапнахме у дома след сватбата. Цялото това удоволствие ни струваше 100лв. торта+ 80лв. украса на тортата. Евтино и стилно.  :P


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: karamelche_ в декември 27, 2011, 18:51:57
може би от ровенето ми тук реших да имаме и за нашата сватба отделни тортички.. явно в бургас не беше особено разпространено, защото всичките ни гости останаха очаровани и от вкуса, и от вида и от хрумването ни.. на следващите две сватби бяха прекопирали идеята ни, но с различни цветове естествено.. имахме една нормална торта с мини вариант отгоре, която също не беше с фондан (ей тка малко ме ядосаха, че се 'поразтече'..) за рязане и останалото беше в малки тортички :) нямаше фондан беше си стандартната глазура на тортата, като бяха хванати самите тортички с .. мм как да го кажа - опаковъчна пандела за цветя :) ето снимка:
(http://img267.imageshack.us/img267/236/img1585z.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/267/img1585z.jpg/)

забравих да спомена, че и на мен не ми пречи да ям от 'скрита' торта, стига парчето ми да не е прозрачно ...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Ariel в декември 27, 2011, 23:32:36
Винаги съм се ядосвала на сватби, на които ми сервират парче торта от някъде си, а не ми отрежат от сватбената (лично изживяване). Затова решихме да уважим гостите си, като поръчахме голяма торта

Аз имам същото изживяване - някак си не ми се нрави като ми сервират от отделна торта или тортички, а не от "младоженската", не виждам смисъл в това разделение. А и като цена не е задължително да е много по-евтино.

Нашата торта е от Лагуна (за София) и ми я направиха точно както исках, по снимка. Там имат няколко пълнежа, които са божествени!  :diner: За нас специално купиха квадратна стойка. Мога с ръка на сърце да ги препоръчам.  :)

(http://lh5.ggpht.com/-HLqMKJKCkCY/TJE0g0b8ZDI/AAAAAAAADAA/SoMfRUSvPSc/s512/dsc_6970.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: heruvimche в декември 29, 2011, 09:46:21
ARIEL, ПРЕКРАСНА ТОРТА!!!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в декември 29, 2011, 11:15:56
ariel, тортата е чудесна! сватбата в шератон ли беше?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: tabakera в декември 29, 2011, 11:33:38
Здравейте момичета,да се вкюча и аз в темата. Ето това беше и нашата торта, в Плевен я поръчахме и стана много вкусна, но поръчахме 110 пърчета, които трябваше да са по 2,5 см. а излязоха много по-тънки,дали имаше и по 1см, но пък вкуса беше невероятен. Късмет с тортите :)  :P


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: bambi83 в декември 29, 2011, 13:26:29
Нашата торта също беше избрана след  разглеждането на много сватбени торти. Бяхме се спрели на 3-4 варианта, като накрая се получи много красива и вкусна торта. Парчетата стигнаха за всички гости (около 130), дори останаха и допълнително.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Ariel в декември 29, 2011, 15:46:07
heruvimche, theone благодаря!  *KISSED* И беше много вкусна!

ariel, тортата е чудесна! сватбата в шератон ли беше?

Да, точно така.  *THUMBS* :)

Нашата торта също беше избрана след  разглеждането на много сватбени торти.

Ето това беше и нашата торта, в Плевен я поръчахме и стана много вкусна

Много големи красоти показвате момичета! Дано бъдещите булки се вдъхновят и да видят, че няма неизпълними неща, само трябва да си упорит в търсенето и да знаеш какво искаш. И винаги ще се намери място, където ще ви изпълнят желанията. Не се примирявайте с нещо по-малко, от това, което желаете.  @}->--Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Ariel в януари 02, 2012, 22:35:25
Ето няколко красоти за вдъхновение и за плакнене на очите:

(http://www.marthastewartweddings.com/sites/files/marthastewartweddings.com/ecl/images/content/pub/weddings/2002Q3/a99621_fal02_charlottecrop_xl.jpg)

(http://www.marthastewartweddings.com/sites/files/marthastewartweddings.com/ecl/images/content/pub/weddings/2006Q1/wa102009_spr06_cake01_xl.jpg)

(http://www.marthastewartweddings.com/sites/files/marthastewartweddings.com/ecl/images/content/pub/weddings/2004Q4/a100448_win04_cknthstl_xl.jpg)

(http://www.marthastewartweddings.com/sites/files/marthastewartweddings.com/ecl/images/content/pub/weddings/2005Q1/wa101236_spr05_calicocake_xl.jpg)

(http://www.marthastewartweddings.com/sites/files/marthastewartweddings.com/ecl/images/content/pub/weddings/1998Q2/wed_sf98_cakes_05_xl.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: alexandrina_alexandrova в януари 03, 2012, 12:17:47
(http://prikachi.com/images/788/4218788X.jpg)
Това е тортата, която за сега съм харесала... като мисля за гостите пастичките да са под формата на малки подаръчета..
Да кажа само, че сватбата е зимна иии специално избора на торта доооста ме затруднява :( Ако имате някакви предложения, помогнете! :)) Благодаря виии предварително! :))


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelcka80 в януари 03, 2012, 16:31:24
Ако искаш зимна тематика- торти бол...
(http://www.perfect-wedding-day.com/image-files/winter-wedding-cakes-12.jpg)
(http://www.perfect-wedding-day.com/image-files/winter-wedding-cakes-11.jpg)
(http://[url=http://blog.pinkcakebox.com/winter-wonderland-wedding-cake-2008-01-19.htm][img]http://www.pinkcakebox.com/images/cake510.jpg)[/url][/img]
(http://weddingcake.name/wp-content/uploads/2011/05/christmas-wedding-cake.jpg)
(http://www.wedding-cakes-for-you.com/images/christmas-wedding_cake320x464flare.jpg)
(http://www.bride.ca/wedding-ideas/images/Blog/Cakes/Cake-Toppers/fairytale-wedding-cake-top.jpg)
(http://realphotography.com/blog/wp-content/uploads/2008/03/winterwedding3.jpg)
(http://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2008Q4//mws1544_fal08_rhap_cake_xl.jpg)
(http://palermobakery.com/wp-content/uploads/snowflakes.jpg)
(http://www.tumblr.com/photo/1280/13510739282/1/tumblr_lv8v2quvvp1qzapjz)
(http://weddingbellsblog.com/wp-content/uploads/2011/08/white-wedding-cakes-2.jpg)
и моят фаворит!!!
(http://weddingbellsblog.com/wp-content/uploads/2011/08/white-wedding-cakes-1.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в януари 03, 2012, 17:56:08
ето още малко зимни торти в синьо, давам линкове за тези които не мога да пренеса като картинка ;) :
http://www.flickr.com/photos/torontocakes/4337926225/ (http://www.flickr.com/photos/torontocakes/4337926225/)
http://www.flickr.com/photos/26448223@N05/4199196432/ (http://www.flickr.com/photos/26448223@N05/4199196432/)
(http://www.prettycakesbymeg.com/Cake%20Pictures/Wedding%20Cakes/7.jpg)

(http://66.116.229.203/images/2007_Weddings/0712_snow_blue_cake2.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: tweety bird в януари 03, 2012, 22:34:01
Eto и от мен
(http://3.bp.blogspot.com/_qk-ZK_h1G-M/TVEXwuk9xjI/AAAAAAAAAc4/plCfPDkfHf0/s320/Winter%2BWonderland%2BWedding%2BCake%2BPictures.jpg)
(http://img2.timeinc.net/instyle/images/2009/weddings/063009-cake1-300x400.jpg)
(http://weddingcake.name/wp-content/uploads/2011/05/winter-cupcakes-wedding-cake.jpg)
(http://www-static.weddingbee.com/wp-content/uploads/2008/08/19/present.jpg)
(http://www.kiccacakes.com/Images/Mini_Wedding_Cupcakes/430/snow_mini_cake.jpg)
(http://momspark.net/wp-content/uploads/2011/11/Winter-Wonderland-Cupcakes.jpg)
(http://www.theswellelife.com/.a/6a00e54ef1680988330120a6a76c8e970b-600wi)
(http://i.istockimg.com/file_thumbview_approve/4733931/2/stock-photo-4733931-winter-cupcakes.jpg)
(http://hoosierhomemade.com/wp-content/uploads/Snowflake-Cupcakes.jpg)
(http://farm4.static.flickr.com/3205/3078845979_dcacb5d065.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: alexandrina_alexandrova в януари 04, 2012, 17:35:22
Благодаря ви за хубавите идейки :)))
tweety bird .. първата торта, която качи е страхоооотна! :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: bamce в януари 04, 2012, 18:29:55
ехаааааааааа,чак ми  се  прииска пак  да  се  омъжа


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Hecate в януари 04, 2012, 21:47:26
А на мен ми се прияде торта... Какви ли са всички тези отвътре?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: heruvimche в януари 05, 2012, 19:12:38
!!!!!!! Срахотни торти !!!!!!!!!! А очите ми останаха в тази с каляската!!!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Kiwi в януари 08, 2012, 09:58:59
Аз питах и в друга тема, но за по сигурно и тук - фигурката за тортата от къде може да си купя в София?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Vivid в януари 08, 2012, 10:17:22
За фигурките - намерих един сайт, но ми се виждат скъпички: http://www.prikazenden.com/magazin/categories.php?CategoryID=56 (http://www.prikazenden.com/magazin/categories.php?CategoryID=56)
На този са доста по-евтини: http://www.svatbite.bg/bg/ezine/svatbeni-figurki-za-torta.php (http://www.svatbite.bg/bg/ezine/svatbeni-figurki-za-torta.php)
А за магазини- в Сватбения мол в Младост май има, както и в други сватбени магазини, разбира се.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в януари 08, 2012, 10:34:23
фигурки за торти съм виждала в сладкарница Пчела, ако не се лъжа, от ядливите обаче  8P , ако такива имаш предвид, Киви .


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в януари 08, 2012, 20:34:32
Ето е фигурки за зимна сватба  :snow-man:

(http://farm3.static.flickr.com/2414/2344150126_0b57d81694.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в януари 08, 2012, 20:51:01
И една доста оригинална идея за мини тортичките  :girl_wink:

(http://www.cdvagabundo.com.br/wp-content/uploads/2010/10/bolo-de-casamento-do-morando.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: heruvimche в януари 09, 2012, 11:14:48
Някой беше споменал, че в Илиянци имало много голям избор от сватбени фигурки на разумни цени.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: tabakera в януари 17, 2012, 17:00:39
Да наистина има. Аз от там си купувах, едно малко магазинче е и има голямо разнообразие.....а и покани има и са много по евтини, аз ги купих по 1.20, а иначе в агенцията бяха по 3.00лв. същите.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: michelle в януари 19, 2012, 11:08:05
 Да споделя една малка елегантна торта с оранжев акцент  :)
(http://3.bp.blogspot.com/-wBVei98EnPM/TpxbI21RsWI/AAAAAAAAIaQ/0a6u1aTkOJs/s1600/vibrantmod26.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Денито в януари 19, 2012, 15:19:17
А ако ми позволиш, Гале, да уточня само, че оранжевия акцент всъщност е живо цвете - вид орхидея, който има трудното за запомняне (поне от мен) име Глориоза (или може би Глориоса?) и я внасят освен в оранжево, и в цикламено, и на живо е поразително красива!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Ariel в януари 19, 2012, 16:06:32
Уау, страхотна е! И за нищо на света не бих заподозряла, че оранжевото е цвете... *INLOVE* Ако ми го сервират заедно с тортата като нищо бих си го хапнала.  :funny: :DANCE: :sarcastic: *ROFL*

Ето няколко вдъхновителни идейки за cake toppers. И не е казано, че фигурките за торта трябва да са все човечета. Забележете, че последните три могат спокойно да бъдат изработени и у дома, ако не ви се дават пари за такова нещо. А и е голяма забава!  *THUMBS*

(https://lh6.googleusercontent.com/-hmo36jxRTeY/Txghq3W-R9I/AAAAAAAAEpg/IrGgZm4-4I0/s512/il_570xN.288628699.jpg)
(https://lh5.googleusercontent.com/-d8litarplLs/TxgmF80ZZ4I/AAAAAAAAEqI/qbtZu3_pqqc/s400/il_570xN.186841366.jpg)
(https://lh6.googleusercontent.com/-Kfb2aRxZ5lY/TxgmFwem3aI/AAAAAAAAEqM/2AQxBBAhTsI/s570/il_570xN.263316234.jpg)
(https://lh4.googleusercontent.com/-yaDSD9O3YnQ/TxghrWX2TkI/AAAAAAAAEpk/afdllyf5qqA/s512/il_570xN.226647905.jpg)
(https://lh5.googleusercontent.com/-NGNE91TMr00/TxghqnH2ssI/AAAAAAAAEpU/9gfkeHf6tLA/s512/il_570xN.259754198.jpg)
(https://lh4.googleusercontent.com/-UJ3Jt70sJ8M/TxghqctOz1I/AAAAAAAAEpQ/d_1iIJ1h0cI/s570/il_570xN.293938772.jpg)
(https://lh5.googleusercontent.com/-yM2hAqt24gw/TxghqgNSSJI/AAAAAAAAEpY/2J156y52HCU/s512/il_570xN.287957910.jpg)
(https://lh4.googleusercontent.com/-ppkhkbw4e44/TxghrAx33MI/AAAAAAAAEps/vdUpPE83zAY/s512/il_570xN.287248972.jpg)
(https://lh4.googleusercontent.com/-x2tzrYHb1Gw/TxghsdmWRAI/AAAAAAAAEp4/fwGYnX5biuc/s512/60s-vintage-pink-wedding-20.jpg)Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: mariajoro1984 в януари 19, 2012, 17:43:58
Момичета мислите ли,че мога да си намеря торта от 120 парчета за 200 лева,просто няма да имаме повече :'(


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в януари 19, 2012, 18:00:45
виж Малина сладкарница и тортите на Нилана , те са и много евтини и хубаво, пробвала съм им доста неща , ето линкове, само че разгледай всички странички и ги питай за по големи, със сигурност няма да ти откажат:
http://nilana.bg/products/cakes/page/4 (http://nilana.bg/products/cakes/page/4)
Малина имат каталог само на място , но са още по евтини :Адрес: кв. Гео Милев, ул. Лидице 14
Телефон: 029717272 , за тях иди на място, имат 5-6 сватбени торти, най скъпата е 180 лв !


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: alla в януари 19, 2012, 18:10:36
'Чочко' също е в Гео Милев. Може и там да погледнеш. Знам, че са доста по-евтини от другите места.
http://www.chochko.com/Main/?object=cake&event=main (http://www.chochko.com/Main/?object=cake&event=main)
http://bg-bg.facebook.com/tortichochko (http://bg-bg.facebook.com/tortichochko)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: mariajoro1984 в януари 19, 2012, 18:24:37
Благодаря ви момичета сега съм по спокойна,ще проверя и двете в Гео Милев,после ще дам отчет:)))


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в януари 21, 2012, 21:09:44
Момичета ето нещо оригинално,което може да измести мини тортичките :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Iztre6tqlka в януари 22, 2012, 20:42:54
http://www.funnyweddingmedia.com/wp-content/uploads/2010/10/funny-wedding-cake.jpg (http://www.funnyweddingmedia.com/wp-content/uploads/2010/10/funny-wedding-cake.jpg)
http://www.funnyweddingmedia.com/wp-content/uploads/2010/10/The-Bride-Falls-Into-the-Cake.jpg (http://www.funnyweddingmedia.com/wp-content/uploads/2010/10/The-Bride-Falls-Into-the-Cake.jpg)
 *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: yl в януари 22, 2012, 22:11:33
mariajoro1984 Провери ли вече "Чочко"? Интересно ми е какви са им цените и дали са хубави? Мернах, че предлагат 'единични торти' вместо на парче и имат симпатични модели... Някой да има коментар?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: slance11 в януари 23, 2012, 06:12:45
mariajoro1984 Провери ли вече "Чочко"? Интересно ми е какви са им цените и дали са хубави? Мернах, че предлагат 'единични торти' вместо на парче и имат симпатични модели... Някой да има коментар?

 В Чочко цената за парче торта е 3,30 стандартен крем и 4лева специален крем.Стандартния крем е по-лекия крем,а специалния по-тежкия.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: V_e_S_i в януари 23, 2012, 08:26:05
До колкото знам, когато ние поръчвахме торта в "Чочко" тази цена беше при положение, че искаш торта цялата с украса. При варианта от малка торта за ритуала и отделна, която се реже на гостите излизаше някъде към 2.20 парчето голямата и 3.3 малката. Разликата е само в украсата отгоре, иначе отвътре на вкус е една й съща. Нашата беше модел "шах-мат" и трябва да ви кажа, че на вкус е......мммммм страшна!:torte: :torte: Аз пробвах малко от нея и определено сме се наканили да отидем пак да си хапнем, но и всички гости казаха, че е била супер.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в януари 23, 2012, 10:10:07
mariajoro1984 Провери ли вече "Чочко"? Интересно ми е какви са им цените и дали са хубави? Мернах, че предлагат 'единични торти' вместо на парче и имат симпатични модели... Някой да има коментар?
Миме, като си готова, верно пиши за чочко и малина сладкарниците какво са ти казали, дали си опитала  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: mariajoro1984 в януари 23, 2012, 10:25:52
Момичета щом отида ще пиша веднага:)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: marinela777 в януари 25, 2012, 00:10:09
Момичета ето нещо оригинално,което може да измести мини тортичките :girl_wink:

Много красива идея, която ще използвам днес изпратих снимката на сладкарницата,с която искам да работя и ми казаха,че щя изпълнят идеята....много много благодаря нещо наистина полезно от този форум радвам се, че съм тук :) толкова са удобни индивидуални парчета, а и толкова оригинални в същото време  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в януари 25, 2012, 00:44:39
Много красива идея, която ще използвам днес изпратих снимката на сладкарницата,с която искам да работя и ми казаха,че щя изпълнят идеята....много много благодаря нещо наистина полезно от този форум радвам се, че съм тук :) толкова са удобни индивидуални парчета, а и толкова оригинални в същото време  @}->--

Радвам се,че е помогнала на някой  :) Дано да стане както искаш и да е много вкусна  :torte:
И да ни покажеш крайния резултат след сватбата  ;)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в януари 27, 2012, 22:23:43
Inlovegirl,видях тази и се сетих за теб :)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=288919287814180&set=a.288916111147831.66490.284821241557318&type=3 (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=288919287814180&set=a.288916111147831.66490.284821241557318&type=3)
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/386547_288919287814180_284821241557318_835091_967063643_n.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emi_1981 в януари 27, 2012, 23:25:40
Ние си харесахме тази  :danceg: пуснах и запитване в една сладкарница  :)

http://www.google.bg/imgres?q=sea+cake&hl=bg&sa=X&rlz=1C1CHKZ_enBG435BG435&biw=1600&bih=775&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=jDi1EEjAtw_H5M:&imgrefurl=http://www.cakesforwedding.net/2010/04/blue-wedding-cakes-with-sea-shell.html&docid=ORuIb_laoZfouM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/_U56yhynHDXY/S8q_bUzYzSI/AAAAAAAAAjc/0z7xB24Ekw0/s1600/cake_blue_shell_bar_harbor.jpg&w=300&h=400&ei=6xQjT-CbN8X5sgaeqr3OBw&zoom=1&iact=rc&dur=336&sig=117444146605897114100&page=1&tbnh=149&tbnw=110&start=0&ndsp=41&ved=1t:429,r:31,s:0&tx=92&ty=82 (http://www.google.bg/imgres?q=sea+cake&hl=bg&sa=X&rlz=1C1CHKZ_enBG435BG435&biw=1600&bih=775&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=jDi1EEjAtw_H5M:&imgrefurl=http://www.cakesforwedding.net/2010/04/blue-wedding-cakes-with-sea-shell.html&docid=ORuIb_laoZfouM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/_U56yhynHDXY/S8q_bUzYzSI/AAAAAAAAAjc/0z7xB24Ekw0/s1600/cake_blue_shell_bar_harbor.jpg&w=300&h=400&ei=6xQjT-CbN8X5sgaeqr3OBw&zoom=1&iact=rc&dur=336&sig=117444146605897114100&page=1&tbnh=149&tbnw=110&start=0&ndsp=41&ved=1t:429,r:31,s:0&tx=92&ty=82)

(http://2.bp.blogspot.com/_U56yhynHDXY/S8q_bUzYzSI/AAAAAAAAAjc/0z7xB24Ekw0/s1600/cake_blue_shell_bar_harbor.jpg)Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: alla в януари 28, 2012, 11:12:51
emi_1981, къде ще е сватбата? Аз бях попаднала на една сладкарница, която беше правила нещо подобно, но е в Бургас. Tази е като морско дъно, но лесно може да се направи с глазура.
(http://www.sladkoisoleno.com/Upload/600_photo-3.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emi_1981 в януари 28, 2012, 13:12:35
emi_1981, къде ще е сватбата? Аз бях попаднала на една сладкарница, която беше правила нещо подобно, но е в Бургас. Tази е като морско дъно, но лесно може да се направи с глазура.

Близо да София сме :) :)
пуснала съм запитване сега чакам оферта  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в януари 28, 2012, 16:57:00
идеи
(http://cdn2.mixrmedia.com/wp-uploads/girlybubble/blog/2011/08/rose-cupcakes.jpg)

(http://www.thecupcakestudio.co.uk/images/gallery/slides/vintage-rose-cupcake.jpg)

http://tcgcakes.com/USERIMAGES/Pink%20roses%20&%20cupcakes.jpg (http://tcgcakes.com/USERIMAGES/Pink%20roses%20&%20cupcakes.jpg)

http://data.whicdn.com/images/14606990/Vintage%252Bpearl%252Band%252Blace%252Bcupcakes-2_large.jpg (http://data.whicdn.com/images/14606990/Vintage%252Bpearl%252Band%252Blace%252Bcupcakes-2_large.jpg)

http://www.flickr.com/photos/cupcakepassion/4162922562/ (http://www.flickr.com/photos/cupcakepassion/4162922562/)

http://www.flickr.com/photos/cleverlittlecupcakes/5894059064/ (http://www.flickr.com/photos/cleverlittlecupcakes/5894059064/)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Vivid в януари 28, 2012, 17:11:25
Много красиви предложения... Ето едно по-забавно от мен, подходящо за сватбена тема "пътешествия".


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: MaHu в януари 29, 2012, 12:30:52
Искам да споделя с вас, че в сладкарница "Крамер" има страхотни фигурки на младоженци по 20 и няколко лв. Аз със сигурност ще си купя от тях, защото са много красиви, булките са с различни рокли - широки и тесни, в интересни пози и най-важното лицата им не са зловещо страшни, както на другите  :P


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в януари 29, 2012, 16:40:48
това в кой град  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Kiwi в януари 29, 2012, 17:23:55
това в кой град  :)

Google каза Варна, някъде из центъра на София има ли фигурки? Някой ако намери да се обади, моля. Не ми се ходи до Илиенци :(


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в януари 29, 2012, 17:32:07
това в кой град  :)

Сладкарница "Крамер" е в град Варна  ;) Първата е до пазар Чаталджа а втората в Гранд Мол Варна  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в януари 29, 2012, 18:01:14
Аз я знам, пия си кафето понякога там, има чуден сладолед и торти, но мислех че я има и в др.градове като Неделя  :) извинете ме  :) Ще идем да погледнем за тези фигурки.  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: veseto_87 в януари 29, 2012, 18:13:24
Дайте някакви други места, откъдето могат да се купят фигурки. Може и онлайн.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в януари 29, 2012, 18:16:46
Inlovegirl,видях тази и се сетих за теб :)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=288919287814180&set=a.288916111147831.66490.284821241557318&type=3 (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=288919287814180&set=a.288916111147831.66490.284821241557318&type=3)
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/386547_288919287814180_284821241557318_835091_967063643_n.jpg)

Емиии....това е тортата, която избрахме с милото преди седмица може би. :) Определено ми е любима от всичко гледано до сега


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: MaHu в януари 29, 2012, 18:54:25
Аз съм от Русе и тук има "Крамер"


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в януари 29, 2012, 18:59:28
Аз съм от Русе и тук има "Крамер"

Да сега видях в сайта им, че има и в Русе  @}->-- Имат много вкусни торти :torte:
http://www.kramer.bg/bg/torti.html (http://www.kramer.bg/bg/torti.html)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: formite в януари 29, 2012, 23:10:23
Едни различни фигурки на младоженци за морска сватба.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в януари 30, 2012, 00:58:01
Ето и нещо от мен  @}->--
Мисля, че е много подходящо за зимна сватба  :snow-man:
(http://betrothedbean.files.wordpress.com/2009/01/19153631.jpg?w=500)
А това е много романтично с ваша снимка:
(http://www.wedding-realsimple.com/wp-content/uploads/top-wedding-cake-trends-for-summer-2009.jpg)

И една торта произведение на изкуството  ;)
(http://1.bp.blogspot.com/_swR-rZbtS1U/TMnlwZyiRPI/AAAAAAAAAks/84-C2SyZnAM/s1600/Picture_3.png)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в януари 30, 2012, 01:13:34
И няколко интересни фигурки  :girlhide:
(http://img0.etsystatic.com/il_570xN.223773080.jpg)
(http://img3.etsystatic.com/il_570xN.238028731.jpg)
(http://img0.etsystatic.com/il_570xN.306933144.jpg)

Ето от този сайт са: http://www.etsy.com/shop/Garden4Arts?page=1 (http://www.etsy.com/shop/Garden4Arts?page=1)
Мисля, че са скъпички но според мен един добър сладкар би могъл да направи нещо подобно ;)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: punk_girl123 в януари 30, 2012, 15:06:39
Аз освен за дизейна се замислям и за вкуса. Много сладкарници правят много красиви торти ама с вкус на подметка. Аз искам моята да става и за ядене/все пак ще се поднесе за десерт/


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: magi_to в януари 30, 2012, 15:38:01
На булките от Варна препоръчвам сладкарски цех L'Amore на Галата, там са най-хубавите торти  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в януари 30, 2012, 19:20:35
Аз освен за дизейна се замислям и за вкуса. Много сладкарници правят много красиви торти ама с вкус на подметка. Аз искам моята да става и за ядене/все пак ще се поднесе за десерт/
аз затова ще ида да опитам , важно е кремът да не е тежък, особено лятото. поне за мен де. :torte:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: animal в януари 31, 2012, 21:57:52
Здравейте,

Нашата торта беше от сладкарница Athene (София) - много хубава - съвсем лек и много вкусен крем. Тортата се казва "Забьоне" :) Препоръчвам я с 2 ръце ;)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: gurgolina в февруари 02, 2012, 09:31:54
Здравейте,
аз съм нова тук и вие с вашите коментари във всички теми много ми помогнахте. Благодаря Ви!
Искам да попитам колко време преди сватбата трябва да се обърна към сладкарница за поръчка на торта?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: slance11 в февруари 02, 2012, 09:45:03
Здравейте,
аз съм нова тук и вие с вашите коментари във всички теми много ми помогнахте. Благодаря Ви!
Искам да попитам колко време преди сватбата трябва да се обърна към сладкарница за поръчка на торта?
  Здравей една-две седмици по-рано е хубаво да се поръча торта.Ти от каде смяташ да я поръчваш?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: gurgolina в февруари 02, 2012, 09:56:25
Благодаря ти slance11, за бързия отговор!
Моята сватба е на 28.04 и значи имам доста време за избор.
Не знам още от къде да поръчам чета всичките Ви мнения и събирам информация. Единствено съм решила, че искам да лека, за да може след всичкото ядене да могат хората да си я изядат, че на сватбите на които съм била много от парчетата торта остават.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: cveta_d86 в февруари 02, 2012, 10:02:46
Момичета аз гледах много хубави торти в сладкарница Папая. Яла техни торти и са супер ... надявам се и сватбените да са такива.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: michelle в февруари 02, 2012, 10:10:21
  Само да ви кажа за това колко време преди сватбата да се направи поръчката на торта. Ако сезонът е натоварен и искате да е от точно определена сладкарница, минимум месец преди това! В останалите случаи предполагам, че може и 1-2 седмици по-рано. При всички случаи проверете поне един-два месеца по-рано в желаната от вас сладкарница какви са техните условия за срок за поръчка.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в февруари 04, 2012, 21:43:38
Намерих в София евтини сватбени фигурки, 5-6 лв без ддс някъде, ето ако някойму върши работа  :)
http://geru.bg/index.php?m=320&lang=1&category=404&pc=402 (http://geru.bg/index.php?m=320&lang=1&category=404&pc=402)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: milinkata в февруари 08, 2012, 16:07:58
Страхотни предложения за фигурки :)) Точно за нещо такова като пингвините си мислех, обаче няма да е актуално за лятна сватба :D Продължавам да следя темата с интерес!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: sunset в февруари 08, 2012, 16:20:40
По повод фигурките вижте какви младоженци  (http://www.google.bg/imgres?q=%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D1%84%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0&num=10&um=1&hl=bg&biw=1024&bih=518&tbm=isch&tbnid=QHYCYmrPPrcXbM:&imgrefurl=http://www.prikazenden.com/magazin/product.php%3FProductID%3D97&docid=NeFBHbVHXamdEM&imgurl=http://www.prikazenden.com/magazin/userfiles/productimages/product_175.jpg&w=300&h=360&ei=9IMyT5SrD8nEtAaWy_CNBA&zoom=1&iact=hc&vpx=613&vpy=128&dur=4085&hovh=246&hovw=205&tx=145&ty=110&sig=105278112906722577323&sqi=2&page=1&tbnh=143&tbnw=119&start=0&ndsp=10&ved=1t:429,r:3,s:0) на плажа намерих. :sunshine:
А това  (http://www.google.bg/imgres?q=%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D1%84%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0&start=28&num=10&um=1&hl=bg&biw=1024&bih=518&tbm=isch&tbnid=yWDqRBbltWqBqM:&imgrefurl=http://www.fairymoments.eu/Svatbena%2520torta.html&docid=3OYLHBBeGkjc7M&imgurl=http://www.fairymoments.eu/Images/Cake%252520toppers/4.jpg&w=250&h=300&ei=_YMyT-HkIo6MswbA8dTzAw&zoom=1&iact=hc&vpx=677&vpy=148&dur=5876&hovh=240&hovw=200&tx=118&ty=169&sig=105278112906722577323&sqi=2&page=3&tbnh=159&tbnw=144&ndsp=15&ved=1t:429,r:8,s:28) е супер за една зимна сватба. :skiing:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: mariajoro1984 в февруари 08, 2012, 18:11:42
Момичета уредих се със сватбена торта от 120 парчета за по малко от 200 лева *YAHOO*Инфо на лични:)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Pepelqshka в февруари 09, 2012, 09:22:54
Здравейте ,момичета!В Торти"Чочко" ми казаха от 2-до 3,50 лв за парче..в зависимост от крема и украсата.А освен това за булките от Пловдив-на гърба на Военна болница има една сладкарница,там тортите са много вкусни,на добра цена и не са тежки.Скоро ще ходя и ще докладвам ;)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Мариелка в февруари 09, 2012, 11:10:43
Pepelqshka , на гърба на Военна наистина са невероятни тортите. Ще чакаме да пишеш как вървят цените там на сватбените торти (т.е на парчето) (може и в темата за сватба в Пловдив).


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Pepelqshka в февруари 09, 2012, 11:12:18
Оки :P др седмица сигурно ще отида да питам


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: macituu в февруари 15, 2012, 20:07:15
Момичета как вървят цените на мини тортичките в другите градове, аз съм от Ямбол и тук са 4,50лв виждат ми се множко


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в февруари 15, 2012, 20:17:11
Зависи от това, което искаш за тортичката. Моята я искам от с покритие от шоколад, а не с фондан, крема обаче ще е шампанско и това леко оскъпява. На няколко места попитах и без никой да ми даде категорична цена /защото не съм съвсем категорична в избора си/ варират между 2.50 и 5.00 лв, за Бургас става дума  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Ariel в февруари 18, 2012, 21:58:24
emmmmmy, цените на фигурките (от линка ти) наистина са доста приемливи, за пръв път виждам толкова добри цени. Обикновено са незаслужено скъпи.  :\

Есенна идея:
(https://lh6.googleusercontent.com/-OwAD42xK_LQ/T0AAQ-QivOI/AAAAAAAAE9M/gU8TzbUETv4/s420/big%2520%25282%2529.jpg)

(https://lh4.googleusercontent.com/-uGRdK51T6mU/T0AAQ6e86UI/AAAAAAAAE9Q/NzQyDNCxnlE/s420/big%2520%25281%2529.jpg)

Една нестандартна идея от истинска сватба:
(https://lh3.googleusercontent.com/-iMMA8zAMpiU/T0AARBLOuqI/AAAAAAAAE9I/CRfFOclu_Oc/s420/big.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: posum в февруари 19, 2012, 11:11:44
Здравейте ,момичета!В Торти"Чочко" ми казаха от 2-до 3,50 лв за парче..в зависимост от крема и украсата.А освен това за булките от Пловдив-на гърба на Военна болница има една сладкарница,там тортите са много вкусни,на добра цена и не са тежки.Скоро ще ходя и ще докладвам ;)
Аз Чочко ги отсвирих за отрицателно време. Ходихме в магазина пред военна болница и продавачките бяха ужасно некомпетентни. Не можеха да дадат конкретна информация нито за етажи, нито за цени, да не говорим за превоз. Тотално разочарование.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: V_e_S_i в февруари 19, 2012, 12:48:38
Аз пък съм много доволна от "Чочко" в Слатина/Гео Милев. Тортата ми беше точно каквото си я  бях поръчала, докараха ми я в уговорения час в ресторанта и беше толооолковааа вкусна...ммммм


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Pepelqshka в февруари 19, 2012, 13:11:23
За булките от Пловдив-в сладкарницата зад Военна болница правят торти за максимум 60 парчета..и не осигуряват транспорт.Дано съм полезна


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Мариелка в февруари 19, 2012, 17:11:15
За булките от Пловдив-в сладкарницата зад Военна болница правят торти за максимум 60 парчета..и не осигуряват транспорт.Дано съм полезна

А има ли каталог със сватбени торти или някакви по-интересни? Иначе не мисля, че не е проблем за парчетата-просто ще се поръчат 2 торти. Но това с транспорта не ми допада. Знаеш ли колко излиза парчето?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Pepelqshka в февруари 19, 2012, 17:59:56
Цените не са високи-имаше например една за 88лв,която беше 60 парчета..но няма голям избор.И казаха ,че имат само една стоика на 4 етажа..нямат други големи.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Christy в февруари 19, 2012, 19:17:24
За София - защо не проверите тортите на виенската сладкарница България (срещу Руската църква)? Не знам обаче как са като цена - но като външен вид и вкус са страхотни! Могат да направят и по снимка с избран от вас вкус...  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: ellimink в февруари 19, 2012, 20:06:09
Момичета, за София с две ръце ви препоръчвам сладкарски цех "Вега":
http://www.tortivega.com/bg/cakes/ (http://www.tortivega.com/bg/cakes/). На нашата сватба тортата беше от тях, уникална, лека и толкова вкусна. Направиха я по красива от това което я искахме даже. А вкусът на баварският крем все още по помня... :diner: :curtsey:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: posum в февруари 19, 2012, 21:21:57
Но това с транспорта не ми допада.
Само да ти кажа, че в нито един ресторант няма да се навият да приемат торта, докарана с обикновена кола, а не хладилна. Нас навсякъде ти предупреждаваха за това.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: ellimink в февруари 20, 2012, 10:50:06
Малко по ексцентрична идея за сватбена фигурка: :)
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/429229_331322546914459_124723134241069_952069_638844102_n.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Денито в февруари 20, 2012, 11:52:59
Сигурна съм че имаше две момичета с "лавандулова" тема на сватбата - ето една тематична торта, дано ви вдъхнови  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в февруари 20, 2012, 11:59:59
Момичета сестра ми вчера ми подари една книжка, за това как се организира сватба...Та в нея запърви път прочетох, че всеки етаж от тортата има своята символика  ohmy
Ако тортата е на три етажа:
 Най-горният е добре да е захаросан - символ на сладката любов
 Средният да е от марципан - символ на периода на годежа
 Основата е добре да е с плодов крем и парченца плодове - символ на брака - сладък и засищащ, но понякога труден за смилане
Никога не съм знаела, че може различните етажи, да са с различен вкус  :huh:
Ако тортата е на пет етажа, те символизират жизнения цикъл - раждане, младост, сватба, семеен живот, деца и смърт  :) Дано поста ви е интересен и полезен  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Iztre6tqlka в февруари 20, 2012, 12:03:21
 ohmy това и аз за първи пут го чувам.Много е интересно.Благодаря за поста @}->--А пише ли нещо за торта на един етаж,понеже аз мисля за  такава?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в февруари 20, 2012, 12:04:09
Благодаря ти , тази ми е любимата, но от ресторанта ни предлагат безплатна и има варианти само с рози, така че избрах подобна на картинката ,  с водопад от лилави рози, за да си отива с лавандулата  :torte:
(http://www.sweetpassions.com/sp_admin/upload/2-tier-wed2.gif)
Инлове гърл, много интересно наистина, при мен ще е само от лек млечен крем


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в февруари 20, 2012, 12:05:19
Нее...не пише, явно повечето са минимум на 3 етажа, поне на Запад..Авторката уж е българка, но е омъжена в Щатите  =]


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: sunset в февруари 20, 2012, 12:08:35
Аз искам да попитам момичетата, които ще правят сватби в Санкт Петербург в Пловдив дали са разглеждали каталога на ресторанта с торти. Само на място ли може да се разгледа, или го има някъде в интернет?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: danon в февруари 20, 2012, 14:03:17
Здравейте,

Някой дали има информация за тортите в сладкарница Фенси в Пловдив? Намира се на бул. Васил Априлов с/у Гео Милев. Сладкарницата е общо взето нова и е разкошна - направена е с много желание и вкус. Вчера бях там и жената, с която разговарях ми направи чудесно впечатление - много отзивчива и мила. Аз мисля да имам сладък бюфет, където да стои сватбената торта заедно с други сладки неща и цените им са повече от приемливи - 2 лв/парче торта + 0.59лв за мъфини, тарталетки и др. дребни нещица. Притеснява ме обаче, че почти няма отзиви за работата им. Ако някой е виждал тяхна торта на живо, моля да даде оценка :) Благодаря. 


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: michelle в февруари 23, 2012, 21:31:31
 Да споделя няколко красиви вкусотийки за вдъхновение - елегантна златисто-синя торта, трио в цвят "мока" със захарни брошки и копченца, шоколадова, покрита с френски макарони и мини лимонова с капкейкчета  :)
(http://www.thecakeblog.com/wp-content/uploads/2011/12/gold_navy_wedding_cake.jpg)(http://www.thecakeblog.com/wp-content/uploads/2011/10/mocha_cake_trio1.jpg)(http://www.thecakeblog.com/wp-content/uploads/2011/09/the_pastry_studio.jpg)(http://www.thecakeblog.com/wp-content/uploads/2011/07/macaron_cake_tower1.jpg)(http://www.thecakeblog.com/wp-content/uploads/2011/06/yellow_grey_wedding.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в февруари 24, 2012, 21:15:58
вчера хапвах сватбена торта за закуска. от сладкарският цех ни направиха малка пробна. препоръчвам такава да се направи предварително, за да може да видите и кажете какво ви харесва и какво да се подобри. така поне в денят ще сте спокойни за желаната торта.  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: sunset в февруари 25, 2012, 10:44:26
Ето малко предложения и от мен.
(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=513405&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=870295504db0229f6d960ea45ae62b6e) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sunset/Wedding+Cake18-203778205.jpg.html?action=gallery)(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=513409&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=870295504db0229f6d960ea45ae62b6e) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sunset/Wedding+Cake56.jpg.html?action=gallery)(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=513402&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=870295504db0229f6d960ea45ae62b6e) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sunset/torta3.jpg.html?action=gallery)

Ето малко и с морска тематика.
(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=513407&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=870295504db0229f6d960ea45ae62b6e) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sunset/Wedding+Cake+26.jpg.html?action=gallery)(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=513399&g2_serialNumber=2&g2_GALLERYSID=870295504db0229f6d960ea45ae62b6e) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sunset/svatbeni_podaraci_za_gosti_morska_jpg.jpg.html?action=gallery)(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=513397&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=870295504db0229f6d960ea45ae62b6e) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sunset/index_php.png.html?action=gallery)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: formite в февруари 26, 2012, 00:28:25
От мен още няколко интересни "върхове" на торти!
(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=513423&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=9b841550ba239d752b5f5ea7840dc710) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/formite/torti/cake1902.jpg.html?action=gallery)(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=513418&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=9b841550ba239d752b5f5ea7840dc710) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/formite/torti/cake556.jpg.html?action=gallery)(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=513425&g2_serialNumber=1&/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=513427&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=9b841550ba239d752b5f5ea7840dc710) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/formite/torti/4961093986_5913be2842.jpg.html?action=gallery)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в февруари 26, 2012, 00:40:40
нашата торта


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: rosito88 в февруари 26, 2012, 00:54:45
уникална торта, много е красива  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в февруари 26, 2012, 09:21:53
Много стилна торта, ама аз не съм се и съмнявала, Theone @}->--
нашата е подобен стил-водопад от рози , само че в лилаво  :torte: :xixixi:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: marina_kb в февруари 26, 2012, 13:22:10
theone, страхотна торта  :bravo:


emmmmmy,  вашата торта от ресторант ли ще бъде?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в февруари 26, 2012, 14:13:36
да мила, дала съм подобна в предишната страница, просто тази която ми предлагат безплатно от Холидей инн е в pdf- формат и не се сещам как бих могла да я кача тук, а не съм я виждала другаде.казва се водопад от рози :P


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: marina_kb в февруари 26, 2012, 14:31:02
ох, emmmmmy, много съм  зле :D  видях картинка, но не съм прочела текста  :[.  Много красива изглежда. И ние официално сме в Холидай инн, но ние се спряхме на вариант със сметаново покритие и рози и крем деликат (не ми харесва захарното тесто). Но тепърва ще пробваме тортата и се надявам да е вкусна


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mrs.™ в февруари 26, 2012, 15:01:35
Ние за сега сме се спрели на тази торта (http://s9.postimage.org/88zk6p6ej/3_tier_elegant_lace.jpg) (http://postimage.org/image/88zk6p6ej/)
Обмислям дали цветята по нея да не са златни, но това ще го решим като окончателно изберем цветовете на сватбата (дали ще е само лилаво, лилаво и златно или лилаво и сребърно)  *db*

 


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в февруари 26, 2012, 15:29:10
ох, emmmmmy, много съм  зле :D  видях картинка, но не съм прочела текста  :[.  Много красива изглежда. И ние официално сме в Холидай инн, но ние се спряхме на вариант със сметаново покритие и рози и крем деликат (не ми харесва захарното тесто). Но тепърва ще пробваме тортата и се надявам да е вкусна
и ние сме с крем деликат -все пак е лято-нека е лек крем, ванилови платки и захарно тесто - аз съм му голям фен :xixixi: :yea:
иначе съм намислила да има фигурка на котки младоженци отгоре, ще ги помоля допълнително, че в оригиналът има две халки , ама не ги предпочитам
(http://www.charmorigin.com/108-355-large/cake-toppers-cat-wedding-cake-toppers-wct083.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: marina_kb в февруари 26, 2012, 15:46:18
 :bravo: Супер. Аз даже не съм се замисляла за фигурките .... но имам време


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Vivid в февруари 26, 2012, 19:42:36
Такива красоти сте пуснали, а и аз гледам напоследък и по чужди сайтове. Сега клоня към варианта с мини тортичките. Харесва ми защото са много кокетни, всички получават абсолютно еднакъв по размер десерт, който изглежда завършено и красиво. Така се избягват и евентуалните злоупотреби с персонала (макар че ние избрахме хубаво място, където не мисля, че ще ни правят такива номера). Кажете, има ли този вариант на сватбена торта някакви недостатъци, за които не се сещам? Ето и снимка: както се вижда има горна част, която се реже, за да го има ритуалът разрязване на тортата.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mrs.™ в февруари 26, 2012, 19:58:23
Vivid,  *THUMBS* мини тортичките. Надявам се лятото да се договоря с ресторанта да ми разрешат да вкарам освен торта и мини тортички, понеже за сега са против  *crazy* Ако ми разрешат ще имам нормална торта(като от снимката,но в по малки размери) и отделно индивидуални тортички. За мен също е по практично дори за самият ресторант да са индивидуални тортички .


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Alleksia в февруари 26, 2012, 19:58:55
Vivid, недостатъци не мисля, че има. На мен много ми харесват, но не бих го предпочела, защото гостите не получават част от цялата сватбена торта, а отделно десертче. Аз лично с самата торта влагам смисъл, че младоженците я споделят с гостите се и от тази гледна точка искам цяла. Ако не влагаш този смисъл, мисля, че и отделни тортички е много симпатично, особено ако се притесняваш и от злоупотреби - малки парчета и тн.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: goldish в февруари 26, 2012, 20:45:27
На мен ми приличат на пастички, а не на торта. Имат различен вкус. Поне така беше на последната сватба, на която ни поднесоха мини тортички.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в февруари 26, 2012, 22:20:18
Аз също съм харесала малките тортички и определено на сватбата ще сме с такъв тип торта. Ние миналия месец бяхме на сватба и мини тортите бяха божествени, но не бяха с фондан отгоре, а целите  =]от шоколад. Не знам дали сте яли от шоколадовата торта на Старбъкс, но тези тортички бяха копие...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Lovelica в февруари 27, 2012, 09:15:49
след много размисли се спрях на това.. не е мечтата ми за торта .. но става.
http://tortiperla.com/photogallery.php?photo_id=114 (http://tortiperla.com/photogallery.php?photo_id=114)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Pepelqshka в февруари 27, 2012, 09:52:56
Аз съм си харесала тази.. :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mrs.™ в февруари 27, 2012, 10:02:40
На нас ако ни разрешат мини тортички, те ще са именно мини торта-със същите блатове и крем,а дори и със същата украса. Разлика с тортата няма да има.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Vivid в февруари 27, 2012, 11:51:41
Аз за пастичките вече размислям. Със същия крем и блат са, което е ок, но излизат доста по-скъпо, отколкото парче торта. А и тортата все пак е толкова красива, когато е цяла...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в февруари 27, 2012, 17:24:29
след много размисли се спрях на това.. не е мечтата ми за торта .. но става.
виждала съм подобна и много по -евтина в сладкарница Малина Слатина, виж я в гугъл и като ти е дойде времето , може да погледнеш-адски евтини са , а са вкусни. имаха каталог само на място за сватбени.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Medeia в февруари 27, 2012, 21:57:36
Някой има ли информация за актуалните цени в "100 грама сладки"?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Hecate в февруари 28, 2012, 00:23:43
Последно чух, че цените са от 4,20 до 5,20лв. парчето. Повечето бяха по 4,80лв., които бяха в каталога на Експото в Шератон тази година.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Deliysky в февруари 28, 2012, 04:15:34
Иййй това е доста - 100 човека  - 500 лева. Масовите цени са около 3.50 на парче ( не говоря за тази фирма)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mrs.™ в февруари 28, 2012, 10:31:35
Не знам колко струва парче торта, но спрямо офертата от 1.50-2лв/парче, цена от 5 лв ми се вижда многоооо  ohmy
Моята сладкарница не е в София, може и това да оказва влияние на по-ниската цена. Но пък от друга страна в София има много повече сватби и не би трябвало града да оказва влияние на цената  *crazy*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Ariel в февруари 28, 2012, 10:58:40
За 100 грама сладки - много хубаво изглеждат отвън, ама вкусът...  :angry: Не знам, въпрос на личен вкус предполагам. Затова и не ги избрахме.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в февруари 28, 2012, 13:09:55
Качвам две снимки (в галерията ми ) на торти на наши приятели като се жениха-може да ви харесат  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в февруари 28, 2012, 15:21:14
В Бургас цените варират м/у 2.50 и 5.50 за парче  =]


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: gucci в февруари 28, 2012, 15:53:02
Езра-Тази торта с куфарите много ми хареса.И другата е нежна ,но не ми хареса как лъщи.Къде са правени тортите.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в февруари 28, 2012, 16:08:01
Няма как да дам инфо-трябва да ги питам, а едното семейство не живее в Бг... Иначе помня, че бяха и вкусни  :girl_wink: като имам инфо ще пиша  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Vivid в февруари 28, 2012, 16:19:50
Нашата ще е от Гаврош - много са хубави и на вид и на вкус. 3,5-4.00 лв. върви парчето. Ако са индивидуални тортички е малко по-скъпо, защото всяка пастичка изисква индивидуална декорация.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: macituu в февруари 28, 2012, 17:10:21
Не знам колко струва парче торта, но спрямо офертата от 1.50-2лв/парче, цена от 5 лв ми се вижда многоооо  ohmy
Моята сладкарница не е в София, може и това да оказва влияние на по-ниската цена. Но пък от друга страна в София има много повече сватби и не би трябвало града да оказва влияние на цената  *crazy*
  O_O Къде има такива цени на мен в Ямбол ми казаха за мини тортички 4-4,50лв , а другите 3,50


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mrs.™ в февруари 28, 2012, 17:29:46
 сладкарница Йоанна,Благоевград http://www.yoannacakes.com/ (http://www.yoannacakes.com/) . Цена на парче е между 1,50 и 2лв., на мини тортичките не попитах, понеже не знам дали в ресторанта ще ни разрешат, но предполагам също са около 2лв.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Deliysky в февруари 28, 2012, 18:04:28
Цената е добра, не съм чувал такава в София.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelcka80 в февруари 28, 2012, 18:07:30
Във Варна цените вариират от 2.50 до 3.50, поне миналата година гонеха тези цени...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в февруари 29, 2012, 13:36:52
малко идеи
http://www.nutmegs.biz/wp-content/gallery/wedding-cakes/pict0002.jpg (http://www.nutmegs.biz/wp-content/gallery/wedding-cakes/pict0002.jpg)

http://www.nutmegs.biz/wp-content/gallery/wedding-cakes/cienna-wedding-3.jpg (http://www.nutmegs.biz/wp-content/gallery/wedding-cakes/cienna-wedding-3.jpg)

http://www.nutmegs.biz/wp-content/gallery/wedding-cakes/pict4547.jpg (http://www.nutmegs.biz/wp-content/gallery/wedding-cakes/pict4547.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emetoem в февруари 29, 2012, 18:01:19
Здравейте,
В София има и места , на които не са толкова високи цените. Например в Суходол дават 1.50лв на парче , което е доста приемлива цена :) и в Овча купел има цех, там дават 1.70лв на парче :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в февруари 29, 2012, 18:15:39
сладкарница Йоанна,Благоевград http://www.yoannacakes.com/ (http://www.yoannacakes.com/) . Цена на парче е между 1,50 и 2лв., на мини тортичките не попитах, понеже не знам дали в ресторанта ще ни разрешат, но предполагам също са около 2лв.

Нашата торта беше от там и сме страшно доволни  *THUMBS* :bravo: *YAHOO*
Торта за разрязването(това ни беше и десерта) беше 80 парчета + 5 отделни торти, защото нашите гости бяха 150 + декорацията всичко това излезе 296лв. *THUMBS* Доставката е базплатна за рамките на града. Мисля, че е много добра цена  :girl_wink: Но 5лв на парче  O_O  ohmy Това е най-извесната сладкарница в Благоевград(аз не съм от тук но всички мой познати ми я препъчаха) от доста време я има и тортите са много вкусни  :torte: за всеки повод взимаме от там  :girl_wink:

Ето я и нашата торта:

(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/320060_2170399864130_1370745599_31888298_1107496403_n.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: MaHu в февруари 29, 2012, 20:39:44
Прекрасна снимка и торта  :P


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Deliysky в февруари 29, 2012, 20:57:39
Аз бих дал съвет относно тортите, винаги проверявайте дали ресторанта има възможност да я изработи и предложи. Това е известно улеснение за вас. Вярно , че може да предложат някоя кофти торта, но ако са специалисти  и си разбират от работата, винаги е за предпочитане. Тортите който се носят от цеховете винаги са малко по -сухи, за да не се разпаднат при транспорта. Това означава, че ако в ресторанта има майстор сладкар, вашият избор ще е без ограничения.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в февруари 29, 2012, 21:13:12
делииски, ако въпросът не те притеснява къде в търново правихте вашата торта?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Deliysky в февруари 29, 2012, 21:22:22
Здравей, сватбата беше в София, тортата я правиха ресторант Флауърс. Това което виждаш по снимките ми от Търново е 2 дни след сватбата. Една приятна разходка заедно с фотографа.

Относно тортите дадох този съвет, защото нашата торта беше доста сочна и мека, с пълнеж от плодове и крем и в този си вид не може да се изработи на друго място, защото не може да се транспортира. Другото предимство беше, че в моя ресторант има много сериозен екип, който я изработи съвсем прясна, в деня на сватбата.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: sunset в март 01, 2012, 09:25:30
Аз бих дал съвет относно тортите, винаги проверявайте дали ресторанта има възможност да я изработи и предложи. Това е известно улеснение за вас. Вярно , че може да предложат някоя кофти торта, но ако са специалисти  и си разбират от работата, винаги е за предпочитане. Тортите който се носят от цеховете винаги са малко по -сухи, за да не се разпаднат при транспорта. Това означава, че ако в ресторанта има майстор сладкар, вашият избор ще е без ограничения.

Deliysky е прав. В нашия ресторант дори ни задължават тортата да е от тях. В началото не ми беше особено приятно, но с времето разбрах, че това си е един дерт по- малко.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mystique в март 01, 2012, 12:13:54
Подкрепям, тъй като нашата сватба също ще бъде в ресторанта, в който ще празнува sunset. Сватбената торта си влиза в куверта и изобщо е едно голямо улеснение! Не съм толкова запозната с торто-правенето, но това което каза Deliysky за тортите, които се правят по - сухи, понеже се транспортират е още една причина да се радвам, че сме се спряли на другият вариант.  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в март 01, 2012, 20:43:57
Благодаря ви момичета   @}->--  @}->-- @}->--
Аз винаги съм си представяла тортата голяма на 4 етажа и стана точно такава каквато я искахме  *YAHOO* Беше в тоновете на сватбата и многоооо вкусна  :torte: Тази снимка ми една от любимите  :girl_wink:
И нас искаха да ни задължат тортата да е от ресторанта,но аз имах точна определена идея как искам да изглежда тя и не знаех как работи техния сладкар дали ще е вкусна (аз съм голям любител на сладкото) и затова решихме, че ще я поръчаме от място където знаем как работят.
Но наистина ако сладкарят е добър това не е лош вариянт  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 01, 2012, 20:50:12
Виждам, че много често се коментира цената на тортите но не и качеството, което няма как да се види на снимките колкото и красиви да са те. Питам се никой ли не се интересува - какво яде. Много често тези красиви торти са от нискокачествени продукти, някой от които много вредни за здравето. В този ред на мисли същото важи и за цялото меню. От голямо значение за здравето е качеството на продуктите които се влагат в ястията. :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: MaHu в март 01, 2012, 21:00:00
За мен няма особено значение каква ще е на вкус тортата. Искам да има вид, нищо повече, не си падам по - сладкото, а и след всичкото ядене на сватбата повечето гости нямат място за торта.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Ariel в март 01, 2012, 21:00:21
AIVEN, разбира се, че има хора, които се интересуват и от качеството и от вкуса, както и от продуктите. Точно малко по-нагоре писах и за 100 грама сладки и какво ни спря нас. Никак не съм фен на залагане на външност, а какво е отвътре няма значение...

miauka, тортата ви е уникално сладка!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в март 01, 2012, 21:11:38
Мисля, че в днешни дни трудно можем да сме сигурни точно какво ядем, освен ако сами не си произвеждаме продуктите  :no: Това е истината!!! Нито месото е месо,нито млечните продукти, нито зеленчуците и плодовете!Мои роднити имат вили където си гледат зенчуци и овощни дръвчета и те нямат нищо общо с тези които продават нито на вид нито на вкус  :( Тези по магазините имат един "перфектен" вид все едно са от пластмаса, а когато ги разрежеш...нито мириз нито вкус!
За сватбените торти също не можем да сме сигурни от какво са направени!На нас ни дадоха сертификат за качество!Колко той отговаря на продукта никой не може да бъде сигурен...но беше много вкусна!По магазините продават една торта за 25-30лв а аз си правя домашна за 10л-15лв с домашни яйца,крем,блатове и е 100 пъти по-вкусна  :) Не винаги високата цена означава качество  :girl_wink:

П.П. Благодаря ти Ariel :*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Deliysky в март 01, 2012, 22:51:05
Ако искате да знаете каква ще ви е тортата, пробвайте и тогава изберете пълнежа. Ние пробвахме няколко , преди да изберем нашата.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в март 01, 2012, 23:08:00
ние отидохме в сладкарският цех, забъркаха ни на място различни пълнежи няколко вида да опитаме. ако не си бяхме избрали щяха да направят други видове за проба. харесахме един и добавихме още карамелизирани ядки към него. след това уточнихме с какви блатове да е, подробности относно декорация и т.н. за следващият ден ни направиха пробна - най-горният и малък етаж на реалната.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 02, 2012, 13:24:24
Един от основните продукти за торти е сметаната. Мисля, че не е все едно дали ще е естествена, животинска сметана или от изкуствената такава, която няма нищо общо като вкус и като съдържание по отношение на здравето. Едната е от естествени животински мазнини и мляко (тоест сметаната е каймака на млякото). А другата е от хидрогенирани растителни мазнини, емулгатори, подсладители, оцветители, овкусители и какво ли още....??? Много от съвременните болести са от това безхаберие на хората и незаинтересоваността им от това с какво се хранят и какво им продават за храна. :P


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 02, 2012, 13:33:55
Ок AIVEN, разбрахме мниенито ти, но всички се съобразяват с вкус, разбирания, външен вид и цени. Всеки един от тези елементи е важен и булките си имат приоритет, ако не могат да изпълнят всички надделяват част от критериите. Няма нужда да се убеждаваме в неща, които всеки знае.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 02, 2012, 13:44:47
Ок AIVEN, разбрахме мниенито ти, но всички се съобразяват с вкус, разбирания, външен вид и цени. Всеки един от тези елементи е важен и булките си имат приоритет, ако не могат да изпълнят всички надделяват част от критериите. Няма нужда да се убеждаваме в неща, които всеки знае.
Никой не убеждавам в нищо. Просто виждам, че се коментират само цени и красоти. Никой не обръща внимание на съдържанието и реших да напомня, защото мисля че е достатъчно важен елемент. :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelcka80 в март 02, 2012, 18:59:48
Ако тръгнем да задълбаваме, то млякото е реално погледнато също не толкова полезно, за колкото се взема... Хормони, антибиотици и какви ли не боклуци, яйцата също, рафинираната захар-според някои е утрова, а да не говорим за различните ароми които се ползват... Който е решил да следи какво яде, носи тежък кръст (аз го нося  :) ). Все пак става дума за празник и едва ли на някого ще му е до това. Естествено е важно какво се яде, но едва ли един единствен ден би променил с години трупаните всекидневни утрови  =]. Така че момичета, мислете си за нещата които са важни за вас, в кухнята няма как да знате какво се използва  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Deliysky в март 02, 2012, 22:10:33
Зависи от ресторанта. Аз за моя проверих, всичко беше в границата на нормалното.Например прясно охладено месо , а не замразено и още много други. Но това не е за тази тема


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 03, 2012, 18:34:23
Специално за тортата и дете може да различи естествените от изкуствените продукти. За ястията също не е невъзможно. Отровите в изкуствените храни напоследък взимат много жертви, и не разбирам защо се пренебрегват тези опасности. Аз веднъж бях свидетел как на една сватба почина Фотографа. Беше близък на младоженците и вероятно беше прекалил с консумацията. Човека е имал 2 или 3 инфаркта (не помня) но е всеизвестно, че причината за инфарктите, инсултите и още много други заболявания са химикалите които поглъщаме с храните. Явно е поел "капката която е била необходима да прелее чашата"
Жертвите на химикалите в храните можеби вече надминават тези от тютюнопушенето и тези от големите епидемии като чума, холера и т.н.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 03, 2012, 18:38:47
Добре AIVEN, как предлагаш да проверим качеството на тортата? Може би преди да я нарежем на гостите, да носим парче в лаборатория, в която се изследват храните?! Не те разбирам, какво трябва да направят булките, дай конкретен съвет???


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 03, 2012, 18:52:50
Добре AIVEN, как предлагаш да проверим качеството на тортата? Може би преди да я нарежем на гостите, да носим парче в лаборатория, в която се изследват храните?! Не те разбирам, какво трябва да направят булките, дай конкретен съвет???
Никой сладкар няма да отрече че слага изкуствена сметана. Достатъчно е да кажете, че желаете естествени продукти. Както вече казах и децата различават тези неща. Предполагам и Вие ги различавате???Едно време като ядях торта и си облизвах чинията, а сега като видя сметана и я отбутвам с вилицата и ям само блата. Така наречената сметана е отвратителна. И не само тя. @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 03, 2012, 19:06:35
Ок, сметаната....а какво правим с боите, подсладителите, овкусителите, есенциите?? Накрая трябва да си печем бисквити с домашни яйца и брашно, да си правим крем с домашно мляко, да правим опити да си рафинираме захар вкъщи  *crazy* и да сервираме бисквитена торта на хората?? Просто не разбирам такива разговори, момичетата коментират украси, вкусове и видове торти и се почва една тъпа дискусия за вредните храни. Малко  :offtopic:, но майка ми работи в РИОКОЗ и да ти кажа цял живот съм живяла с това е вредно, онова е лошо и т.н. Ако се съобразяваш с всичко, стоиш си гладен! Дори доматите на баба не са безвредни, защото семената им са обработвани, не са съвсем безвредни и домашните яйца, защото кокошките се хранят с разни глупави смески. Разводнява се темата супер много!!!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: goldish в март 03, 2012, 19:20:34
Специално за тортата и дете може да различи естествените от изкуствените продукти. За ястията също не е невъзможно. Отровите в изкуствените храни напоследък взимат много жертви, и не разбирам защо се пренебрегват тези опасности. Аз веднъж бях свидетел как на една сватба почина Фотографа. Беше близък на младоженците и вероятно беше прекалил с консумацията. Човека е имал 2 или 3 инфаркта (не помня) но е всеизвестно, че причината за инфарктите, инсултите и още много други заболявания са химикалите които поглъщаме с храните. Явно е поел "капката която е била необходима да прелее чашата"
Жертвите на химикалите в храните можеби вече надминават тези от тютюнопушенето и тези от големите епидемии като чума, холера и т.н.

Нали осъзнаваш, че отрова да бяха сипвали нямаше да умре човека. Не се получава смъртоносен инфаркт от емулгатори или консерванти. Иначе съм съгласна, че естествените продукти са за предпочитане, но чак такива небивалици  ohmy


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 03, 2012, 20:09:06
Нали осъзнаваш, че отрова да бяха сипвали нямаше да умре човека. Не се получава смъртоносен инфаркт от емулгатори или консерванти. Иначе съм съгласна, че естествените продукти са за предпочитане, но чак такива небивалици  ohmy
За съжаление е истина!!! Както за този случай, така и за хилядите други подобни където кръвоносните съдове на човек са задръстени с неразградени остатъци от хидрогенирани мазнини при които инфаркт, инсулт или нещо друго е неизбежно. Не знам защо пренебрегвате този факт до такава степен, че дори усещам сърказъм. Може и да греша но много от тукашните съфорумки след известно време преминават към един друг сайт (БГ МАМА) където темата за болестите е основна и застъпена в голям брой от дискусиите там. Дано не Ви се случва да стигнете до там, но с този начин на мислене се съмнявам да Ви се размине. И Въпреки това не го пожелавам на никой. @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 03, 2012, 20:12:23
Ето още една тема в сайта започва да се пълни с негативизъм и неща, които не са нея...
За да върна нещата към заглавието поствам това...
(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=512821&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=e77cb2cccba56a97414aa31119d64f43) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/InLove_Girl/TORTA/304.jpg.html?action=gallery)
Мислим това да е тортата за кумата  :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 03, 2012, 20:24:37
Така или иначе тортите вече са на половина пластмасови, поне да ги направят изцяло - само като подарък. И без това вече никой не ги яде. До там я докарахме. Аз мисля, че една торта трябва първо да става за ядене а след това да е красива до колкото е възможно. Виждам, че заради комерсиалните си цели  някой сладкари отдавна са пренебрегнали практичността, а именно че тортата преди всичко е за ядене. Вярно че постът ми е негативно настроен но смятам, че това е една градивна критика, върху която си заслужава да се помисли, от колкото да се отхвърли с "лека ръка" и сърказъм. :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Deliysky в март 03, 2012, 20:37:14
Ми добре за критиката, но до сладкарите няма да стигне, пък и те не четат тука.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 03, 2012, 20:50:39
Ми добре за критиката, но до сладкарите няма да стигне, пък и те не четат тука.
Все се надявам, че търсенето определя предлагането. Обаче в нашата държава май всеки се задоволява с това което му предлагат, без много да се интересува от качеството - щом на вид е хубаво, значи е качествено. Което обаче при тортите не е точно така. Тоест исках да кажа, че ако повече хора се интересуват от това с което е направена тортата вероятно ще се появят и торти които стават за ядене. :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: gucci в март 05, 2012, 09:06:33
AIVEN моля те прекрати дискусията за вредните храни.Ако толкова искаш да разискваш темата направи го в отделна тема.Така се разводнява излишно тази тема.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: goldish в март 05, 2012, 18:50:58
Днес бях в сладкарница Ни-кай в Надежда и реших за попитам за сватбени торти. Цените бяха много ниски- момичето сметна за торта 100 парчета по 94 стотинки за парче  O_O Включена е и украсата. Имате ли някакви отзиви за сватбените торти от там?
Проверих и в Маркрит и парчето е 3 лева, като се добавя  украса, която за цялата торта е около 50 лева.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 05, 2012, 21:06:57
Днес бях в сладкарница Ни-кай в Надежда и реших за попитам за сватбени торти. Цените бяха много ниски- момичето сметна за торта 100 парчета по 94 стотинки за парче  O_O Включена е и украсата. Имате ли някакви отзиви за сватбените торти от там?
Проверих и в Маркрит и парчето е 3 лева, като се добавя  украса, която за цялата торта е около 50 лева.
Ето това е темата която исках да обсъдим. На тая цена дали ще става за ядене - питам аз. Останалите поне са красиви. Идеята на темата не е някой да генерира постове като пуска красиви картинки които не стават за ядене и се правят само на няколко места в страната. По-голямата част от тези торти които се показват тук нямат нищо общо с действителността и тортите които гледам по сватбите.  Нека да дискутираме по-реални неща. Като, торта която е вкусна и се яде цялата, включително и украсата. Защото има случай на счупени зъби от разни перли върху крема. Да си нараниш небцето част от клечка за зъби с която е забивано някакво цвете в тортата, пластмасови ленти заради които не може да се отреже нормално парче и младоженците се мъчат по време на официалната част и т.н.
Тези картинки които се постват в повечето случай са безполезни поради факта че всяка сладкарница си има собствен каталог изготвен от техния майстор. Гледайки торта, която е правена в някоя Бургаска сладкарница, няма как да я занеса във вид на снимка на някой Софийски сладкар и да му кажа - Искам такава.
В този случай информацията е безполезна освен, че някой може да се изфука с красивата торта или просто картинка.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 05, 2012, 21:19:31
AIVEN айде сприи деее....еее имах друго мнение за теб, като професионалист  :offtopic:
Тортата, която съм постнала по-нагоре е абсолютно реална, вече сме поръчвали ТОЧНО същата и я получихме едно към едно. Не са малко местата, където ги правят!!! Напротив, избор и сладкарници бол. Тортата беше вкусна и се яде ЦЯЛАТА! Така че, стига вече! Всеки пуска това, което му харесва и търси мнение. Ти нито предлагаш нещо, даже напротив! Съжалявам за тона, но последния пост ми дойде леко в повече  :offtopic:
Това е тема за тортите и всеки може да си поства каквото иска! За всеки град си има тема и там си се дискутират конкретни сладкарници.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 05, 2012, 21:38:05
AIVEN айде сприи деее....еее имах друго мнение за теб, като професионалист  :offtopic:
Тортата, която съм постнала по-нагоре е абсолютно реална, вече сме поръчвали ТОЧНО същата и я получихме едно към едно. Не са малко местата, където ги правят!!! Напротив, избор и сладкарници бол. Тортата беше вкусна и се яде ЦЯЛАТА! Така че, стига вече! Всеки пуска това, което му харесва и търси мнение. Ти нито предлагаш нещо, даже напротив! Съжалявам за тона, но последния пост ми дойде леко в повече  :offtopic:
Това е тема за тортите и всеки може да си поства каквото иска! За всеки град си има тема и там си се дискутират конкретни сладкарници.
Благодаря за любезния начин по който изразяваш несъгласието си с мен. @}->--
За съжаление това което казвам е вярно и си заслужава да се помисли. Алтернатива ще дам. Само че ще ми трябва време понеже някой от снимките са на хартиен носител. Ще помисля и върху варианта за рецептите с безвредни и естествени продукти. ОБЕЩАВАМ @}->-- @}->-- @}->--

P.S. Само не знам после модераторите каква титла ще трябва да ми дадат. *db* *db* :P :P :danceg: :danceg:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 05, 2012, 22:07:52
Между другото InLove_Girl малко се унесох в критиката и пропуснах да спомена, че тортата която си избрала за кумата е МНООГО ЯКА и е една от най-красивите торти които съм виждал. @}->--  А повярвай аз съм виждал мноого торти. Бях на последното изложение iba в Дюселдорф. Жалко че един ден изтрих снимките защото реших, че само ми пълнят компютъра. ГОЛЯААМА ГРЕШКААА.  Но пък разполагам с много други които ще покажа скоро. *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 05, 2012, 22:10:03
AIVEN...не съм искала да звуча толкова грубо, колкотоо излезе написано...за което  :[ и се извинявам, но доста се подразних... @}->--
Много ще се радвам да качиш снимки на хубави торти, все пак ти наистина си виждал много  :girlhide:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 05, 2012, 22:17:22
AIVEN...не съм искала да звуча толкова грубо, колкотоо излезе написано...за което  :[ и се извинявам, но доста се подразних... @}->--
Много ще се радвам да качиш снимки на хубави торти, все пак ти наистина си виждал много  :girlhide:
Като чета своите постове и аз се дразня. :funny: но нямаше как да го кажа по друг начин.
Като любител на добрата кухня и доброто вино - много съм видял. Но крайно време е да спра само да говоря а да покажа нещо. ;) ;) ;)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mystique в март 05, 2012, 22:30:18
Нормално е да има дразнене след като имате коренно различни мнения и гледни точки. Аз пък ще се радвам да видя снимките на тортите.  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Deliysky в март 06, 2012, 03:08:29
За да прекратите препирнята, ще ви споделя какво видях в Англия на една сватба. Там има много красиви торти, но явно са много скъпи. Тортата беше бутафорна, само последните 2 етажа бяха истински. Младоженците рязаха само от тях, всичко за гостите беше във вид на пастички. Това за момента не се предлага никъде в БГ, защото не мисля, че ще излезе по евтино. Но пък е известен вариант, да направите торта каквато си искате на вид и да поръчате за гостите , каквото си искате на вкус.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: yl в март 06, 2012, 09:07:42
Deliysky Не е вярно, че не се предлагат бутафорни торти. Моите задачи са доста преди събитието и доста след него, но след една наистина голяма сватба (в София, не в Англия) видяхме долните 2 етажа от тортата - нещо, като стериопор обвит с фондан и украса :) Е, предполагам, че е трудничко да се направи N-етажна истинска торта за 300 човека  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mystique в март 06, 2012, 09:22:37
И аз имам някакви спомени, че изработват торти на пастички... но не съм много сигурна, понеже не искам такава и не ги гледа, та може и да е някакъв спомен от снимки в интернет...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: heruvimche в март 06, 2012, 12:11:31
Момичета, вижте на каква красота попаднах, дано не се повтарям с предишен пост:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AliTia в март 06, 2012, 13:11:26
Момичета, вижте на каква красота попаднах, дано не се повтарям с предишен пост:

Това си е вече произведение на изкуството @}->-- heruvimche от български сайт ли е тортата?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mystique в март 06, 2012, 13:55:52
heruvimche, тортата е много красива! Би ми дожаляло да я разрежа и изобщо да я изям. Да си призная, тортата е последното, на което държа, а може би така не е правилно, но в момента ме е обзела треска по другите неща и може би след месец - два ще започна да мисля по - сериозно и за нея.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 06, 2012, 14:25:55
Момичета, вижте на каква красота попаднах, дано не се повтарям с предишен пост:
Много красива торта!!! Технологията за направа на такъв тип торти позволява те да бъдат направени от наистина качествени и естествени продукти. ЕВАЛА за идеята на майстора. - Елементарно изпълнение с много добър и въздействащ ефект. Единствения недостатък е, че не може да е достатъчно сочна, (както е според българският вкус) за да не избие сиропа през фондана и да размаже цялата тази красота.
Технологията е следната: За картинките се използва компресор с пистолет (нещо като Пейнт Зум - този който рекламират по Телешоп), само че за сладкарски цели. Продават се готови шаблони със всякакви картинки, които се налагат върху тортата, след което се пръска с пистолета. Шаблона се отстранява и ефекта сами го виждате. :bravo: :bravo: :bravo:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Christy в март 06, 2012, 14:53:07
Ще има ли край това монотонно скрибуцане за неестествените продукти, смърт на хора яли торти по сватби... не мога да повярвам какво се налага да чета във всеки един пост! Моля ви пишете, че тортите ви ще са изцяло от био моркови (тортите от моркови не са хич лоши ххахах) и да се приключи с мъките на цяло едно форумско общество. Амин! (за темата, не на фотографа ял торта).

Много ми е интересно с какво последната торта е различна, че виждаш ли само нейната технология позволява качествени и естествени продукти - торта, покрита с фондан като останалите! И нарисувана с боя чрез шаблон... Някои хора започнаха много да прекаляват!

пп - не казвам нищо против за конкретната торта, много е хубава, за нещо съвсем друго говоря, вярвам че сте ме разбрали. Много държа на добрия тон, ама някой не си знае границата...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 06, 2012, 14:57:22
В Бургас има сладкарница, която прави такива торти и ги правят точно по начина, който AIVEN  е описал... @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mystique в март 06, 2012, 15:02:14
Имаше едно предаване по TLC - Ace of cakes. Най - добрите сладкари показват творенията си и как ги правят. Там показваха как правят такава торта, онези бяха много добри и със един спрей пръскаха, но без шаблони. Наистина е красиво, но откакто видях как процедират с фондана и все ме е гнус да го ям. Нещо си втълпих, че прекалено го мачкат и пипат, за разлика от сметаната.
А, някой може ли да ми разясни колко по - различна е технологията за този тип торти? Интересно ми е, защото все още не съм избрала торта и занапред ше ми бъде от полза. :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 06, 2012, 15:12:58
Аз не харесвам фондана, защото е много твърд, трудно се реже и не е вкусен...Ще искам моята торта да е от моделиращ шоколад или просто обикновен шоколад, но по-дебел слой, ако може. Инъче не правя разлика за вкуса на самите блатове, то и аз не обичам особено торти и може би за това..
Това беше тортичката за годежа и всички бяха очаровани, беше си покрита с шоколад..(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=513772&g2_serialNumber=2&g2_GALLERYSID=e77cb2cccba56a97414aa31119d64f43) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/InLove_Girl/PC261103.JPG.html?action=gallery)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в март 06, 2012, 15:19:35
тортата е уникална, това отстрани камеи ли са като изображения или аз така го виждам на снимката. Златисто и бяло е перфектно съчетание :) @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 06, 2012, 15:21:55
Нее, това от страни е жена...като статуя направена върху шоколадово блокче, направено като рамка, отгоре това сърце се отваря и вътре беше сложен пръстена /това за годежа де, само фиктивно  :cap:/ Идеална и е за предложение за брак  ;)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в март 06, 2012, 15:26:05
да де, този тип изображение на жена в рамка е Камея. :)
значи правилно съм се ориентирала :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 06, 2012, 15:28:13
Не знаех, че така се казва, извинявай  :[  :offtopic:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в март 06, 2012, 15:33:34
Ма не си длъжна да знаеш- и аз наскоро научих  8P. много ми се вижда стилно, ето още няколко с камеи
(http://exclusivelyyours.cc/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/picturegallery167516.tmp/SinaCameoCake.jpg)
(http://3.bp.blogspot.com/-R8XIiY15pbM/TZcjdlHrzII/AAAAAAAAABg/90Ycm5l7kag/s1600/90th+birthday+cameo+cake.JPG)
(http://media.cakecentral.com/gallery/744081/600-1292900565.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 06, 2012, 15:43:32
Да, много са красиви...аз бях очарована от вкуса на милото..
Ето една ръчно рисувана торта
(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=511395&g2_serialNumber=2&g2_GALLERYSID=e77cb2cccba56a97414aa31119d64f43) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/InLove_Girl/TORTA/brides-magazine-wedding-cake-ideas-016.jpg.html?action=gallery)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mystique в март 06, 2012, 16:27:19
Прекрасни торти! И много трудни за изработка!
Камея много ми хареса!
Много стилно!
От личен опит знам, че е много трудно да се направи хубав фондан и съответно такава торта. Не зная каква им е тайната, аз веднъж си закупих готов във кофичка и опитах, но беше пълен провал /не че изобщо можем да сравняваме моят опит с тези творения/...

Ръчно рисуваната торта също ми харесва! Дали тук някъде има подобни модели, защото аз съм ги вижсала само в гугъл като снимка.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 06, 2012, 16:30:10
Има разбира се...Щом в Бургас има място, където ги правят...Във всеки по-голям град трябва да се правят! От темата за ресторанта виждам, че в много от софийските ресторанти предлагат и даже задължават сватбената торта да е тяхно производство..това в Бургас го няма..Може би затова при нас има по-екстравагантни модели.. =]


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в март 06, 2012, 16:34:40
Мистик, ето тук правят рисувани :
http://zaharo.info/torti/risuvana (http://zaharo.info/torti/risuvana)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mystique в март 06, 2012, 16:37:22
Благодаря много, emmmmmy  @}->--
При нас тортата е включена в куверта, но не съм питала дали може да я изключим и да вземем от друго място. Май трябва да си направя устата...
Мерси още веднъж!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 06, 2012, 16:46:07
Еми, всички торти, които до сега постнах /без черно-бялата/ са от Захаро, годежната, за кумата  ;)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 06, 2012, 18:35:45
Е тука вече няма какво да кажа.....  *THUMBS* Тортите от последните постове са наистина красиви и стилни. Направени с голямо желание и Любов - което е най-важното. Личи си когато майстора си обича работата и го прави с мерак. Бях решил да поствам едни снимки, но те ще бледнеят на фона на тези красоти. Освен това не са правени в БГ. Хубаво е, че вече и в нашата мила Родина кулинарното майсторство догонва западното. Затова реших да не Ви нарушавам идилията с чужди снимки.  :bravo: :bravo: :bravo:

В отговор на тези които ме репликират, ще отговоря, че най-вероятно не познават вкуса на истинската сметанова торта, и за това така ревностно защитават изкуствените продукти на които аз съм върл противник - в което не виждам някаква драма. :danceg: :danceg: :danceg:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Christy в март 06, 2012, 18:46:49
Абе щом започнахме да разпознаваме какви продукти са ползвани само по снимка... това е нелепо, меко казано. Дано и другия професионализъм не се крепи на такива "познания". Сметанови хубави торти сме яли, ама да ги разпознаем по снимка - браво и евала в едно.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: AIVEN в март 06, 2012, 19:25:31
Абе щом започнахме да разпознаваме какви продукти са ползвани само по снимка... това е нелепо, меко казано. Дано и другия професионализъм не се крепи на такива "познания". Сметанови хубави торти сме яли, ама да ги разпознаем по снимка - браво и евала в едно.
В последния си пост не съм коментирал продуктите на въпросните торти. Технологията им е такава че позволява и двата варианта. - Може да е пълна с животинска сметана а може и с растителна. Мислех да намаля коментарите на тази тема но щом държиш на тях... няма проблем *THUMBS*
Има известни недостатъци по отношение на боите но вече и при тях има съвременни и модерни от към технологично ниво решения. Тоест на пазара съществуват безвредни оцветители за сметка на широко разпространените азо-багрила които вече са забранени в ЕС. но продължават да се употребяват в БГ.
Някой от добрите (нови) оцветители, не само че не са вредни но са и полезни. Като например: Бетакаротен - жълто (в по-големи количества оранжево) който се извлича от моркови и в организма се превръща във витамин А. За разлика от жълта боя - Тартразин, което е забранено азо-багрилно вещество, но все още широко разпространено в Българската хранителна индустрия. Влага се в: безалкохолни напитки, бира, сладкарство, кулинария, сладоледи, детски храни и мн. др.
Идеята ти за торта от моркови както спомена по назад, не е толкова лоша. Идеален подарък за Кума. :danceg: :danceg: :danceg:
Мога да дам идея за рецептата.
Една част от морковите се настъргват а друга се нарязват на шайби. Смесват се 1:1 вода и захар, прибавят се морковите и се вари до постигане на сладко с необходимата гъстота. Шайбите се отделят от така полученото сладко и се ползват за украса, а останалият конфитюр от стърготините се размазва по между блатовете със предварително избита животинска сметана. След като оформите тортата от горе, направете сметанови розички със шприц и върху тях поставете шайбите от свареното сладко.
За да е пълна идилията. Най-добре морковите да са Био, а захарта - кафява (тръстикова)  :banana: :banana: :banana:

P.S. Забравих! Яйцата за блатовете Да са от Щастливи кокошки!!! :P :P :P


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: heruvimche в март 06, 2012, 20:26:34
Това си е вече произведение на изкуството @}->-- heruvimche от български сайт ли е тортата?

Видях я във Фейсбук и реших да я постна. Иначе тук намерих интересни торти: http://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page.html (http://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page.html)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: heruvimche в март 07, 2012, 15:16:12
Ох, какви красоти видях...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: heruvimche в март 07, 2012, 15:16:48
Така и не се научих да поствам повече от една картинка...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: heruvimche в март 07, 2012, 15:17:19
...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: heruvimche в март 07, 2012, 15:18:33
За тематична черно-бяла сватба, много ме впечатли със семплата си идея...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Kiwi в март 11, 2012, 14:02:55
Търся торта в цветовете червено и златно -  попада ли ли сте на добри предложения?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в март 11, 2012, 14:21:33
(http://www.cakechannel.com/images/beyond-the-icing-wedding-novelty-cakes-and-more-17415.jpg)
(http://images.pinkcakebox.com/cake980.jpg)
(http://icemaidencakes.com/wp-content/uploads/2010/11/Navy-Blue-Silver-Star-Wedding-Cake.jpg)
(http://www.science.smith.edu/departments/Biology/lkatz/images/cakes/Stars.gif)
(http://munrocupcakes.co.uk/images/cake%20stars.jpg)

цветовете могат да се сменят,затова давам моделите само :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Kiwi в март 11, 2012, 14:23:50
Трябва ми многоетажна, сладкарницата е ясна, само трябва да реша какво точно искам.  Нещо със звезди да ли ви е попадало?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelcka80 в март 11, 2012, 18:19:17
(http://images.pinkcakebox.com/cake328.jpg)
(http://photos.erdbeerlounge.de/images/bookmarks/4/2/8/42809/AICS/fs/300/300/Torte_42809.jpg)
(http://www.heiner.co.at/uploads/pics/HL_Sterne_A2.jpg)
(http://2.bp.blogspot.com/_3-NhrEYv8dA/SW4YEhonN-I/AAAAAAAAAjQ/-BU7wzdHhPk/s400/star-cake.jpg)
ето тази е новогодипна, но може да се иползва като основа за многоетажна  :)
(http://4.bp.blogspot.com/-juOzu3Mt-1E/Tv3M8QJb7II/AAAAAAAAEfg/gqONltoYHLY/s1600/2012_4.JPG)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в март 11, 2012, 19:02:58
Киви, постът ми с торти с звездички за теб е на предишната страница, не съобразих и съобщението ми излезе преди твоето  @}->--
Ето едно предложение за сватбена почерпка
(http://cutestfood.com/uploads/2010/06/CutestFood_com_tumblr_l1wpo7xpfn1qz7ctmo1_500_large1.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Kiwi в март 11, 2012, 19:07:54
Em, Ane разгледах идеите ви,  вдъхновихте ме успешно, благодаря :)

А тези чашки са уникалниииииииии, обаче не знам дали биха се навили да направят около 100тина бройки (стандартна сватба според моите разбирания) на приемлива цена, доста трудоемки ми се виждат. За малки сватби, мисля, че е уникална идея!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в март 11, 2012, 19:18:02
мисля да питам април месец в онзи цех за торти Пилев в Сопот, дали не може да ми ги направят тез чашки  *INLOVE*- там ще сме не повече от 15 човека.
А ако някой има отзиви за този цех, нека ми пише.  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Kiwi в март 11, 2012, 19:20:12
Аз имам отзиви за една сладкарница в Карлово, най-вкусните торти :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: formite в март 11, 2012, 20:26:47
Тази ми е абсолютен фаворит за червена торта, от както я видях следя предавaнето Cake Boss.
http://www.carlosbakery.com/WeddingCakes/Modern.php (http://www.carlosbakery.com/WeddingCakes/Modern.php)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: ellimink в март 13, 2012, 07:55:27
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/424531_342670502441584_212084032166899_943430_489311033_n.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: aleksandroff в март 13, 2012, 09:03:37
ето и една вкусотия прекрасна и от мен


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: sunset в март 13, 2012, 09:10:36
(http://media.snimka.bg/0396/007047518.jpg?r=0)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: cveta_d86 в март 13, 2012, 09:11:45
ellimink много готина торта и ми е интересно дали някоя сладкарница би се навила да направи нещо такова или работят само с техните си модели  =]


Титла: Отг: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: heruvimche в март 13, 2012, 12:38:25
ellimink много готина торта и ми е интересно дали някоя сладкарница би се навила да направи нещо такова или работят само с техните си модели  =]

Невероятна торта!!! На мен честно казано не ми се вижда нещо невъзможно за изработване, ефекта е в цветовете според мен... това от напълно непрофесионално око


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Deliysky в март 13, 2012, 21:44:21
Много хубави торти сте напускали, но всички от чужди сайтове. Обсъждайте реални неща, за който ви дават гаранция и няма да съжалявате. Не си правете експерименти на собствената ви сватба, това не е рожден ден и няма да има повторение!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Tsutsi в март 13, 2012, 22:02:17
Делийски за твое успокоение доста сладканици вече правят торти по проект на клиента, като пълнежа го избираш предварително, както и всички останали компоненти на тортата. Това прозвуча все едно - не гледайте хубавото, вземете грозното, ама масовото  :no:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 13, 2012, 22:35:41
Да, аз скоро ходих до една сладкарница и ги питах за каталог за сватби и те: "Еми имаме каталог, но Вие нямате ли нещо, което да искате, така и за Вас и за нас ще е по-добре". В първия момент се зачудих, ноо...явно на доста места вече са свикнали лудите булки да пристигат със снимките  *crazy* =]


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Deliysky в март 13, 2012, 23:45:56
Делийски за твое успокоение доста сладканици вече правят торти по проект на клиента, като пълнежа го избираш предварително, както и всички останали компоненти на тортата. Това прозвуча все едно - не гледайте хубавото, вземете грозното, ама масовото  :no:

Ами разбирай го както си искаш. Но за твое успокоение  аз съм виждал доста хора, които са експериментирали на сватбата си и несполучливият резултат. И пак за твое сведение тортата не се пълни с каквото си поискаш, а само с каквото ти предложат, иначе резултата може да е плачевен. Освен това , казах го с добра умисъл, не че ме интересува толкова много. След като така си го разбрала приеми, че даже по би ми било забавно да снимам някоя разтичаща се торта по време на официалното разрязване, защото купона ще е по - голям.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в март 13, 2012, 23:56:06
аз лично отидох със снимка и попитах дали могат да я направят така. отговориха да. предложиха избор на пълнеж и т.н. направиха малка пробна, казах какво ми харесва и какво не. така че знам точно какво да очаквам на деня.
не е каприз да занесеш снимка и да кажеш какво искаш.  @}->--
разглеждането на каталога може само да помогне на преценката ви дали ще се справят с желанието или не.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Deliysky в март 14, 2012, 02:05:17
Не съм писал никъде , че не може, а че трябва да се внимава. Пуснаха се торти от чужди сайтове и от коментара " грозното", излезе, че едва ли не всичко  предлагано у нас е грозно. Това е обидно, познавам много хора който се опитват да работят качествено и добре. Тортите произвеждани у нас са с много добри вкусови качества, макар и не толкова екстравагантни на външен вид.За сравнение -   в чужбина ядох супер красиви и супер безвкусни торти.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Tsutsi в март 14, 2012, 08:19:33
Аз пък в Италия ядох супер красива и супер вкусна торта.
По темата - тъй като цветовете на сватбата ще са в червено и кафяво ще правим шоколадова торта.
Търся идеи  ;)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в март 14, 2012, 09:50:37
ето предложения за шоколадови с червено :)
тази е от чочко
(http://www.chochko.com/Main/?object=cake&event=viewBigImage&id=416)
тази е от скайлайн( предполагам че може да се направи и шоколадова-заради червеното я давам )
(http://www.skylinecakes.com/uploads/th448/file437.jpg)
от Неделя(розите могат да станат червени):
(http://nedelya.bg/cache/CakeImage_1088_620x620_11dbd12662431308a4e494ca26d84a50.png)
пак Неделя
(http://nedelya.bg/cache/CakeImage_1022_620x620_ab779426e34c3246f58a3a4c24222452.png)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelcka80 в март 14, 2012, 09:54:00
А какво ще кажеш за шоколкдова торта с ягоди, касис и всякакви горски червени плодове  :torte: Ааааааааааа текнаха ми лигите  :sarcastic:  8P
(http://www.wunderkuchen.de/produkte/bilder/schokotrtedrei_1.jpg)
(http://farm3.static.flickr.com/2113/2535815072_65ee59a8d1.jpg)
(http://www.dotcombride.com/images/cakes/chocolate-strawberries-cake.jpg)
(http://www.cakechannel.com/images/wedding-cake-with-strawberries-21285345.jpg)
(http://favim.com/orig/201106/15/cake-chocolate-chocolate-cake-strawberries-strawberry-Favim.com-77068.jpg)
(http://www.vegan-nutritionista.com/images/triple-chocolate-vegan-wedding-cake-with-fresh-strawberries-21262796.jpg)
(http://www.lovebitescookies.com.au/photos/cakes/image/640/Chocolate-Shards-Strawberries.jpg)
(http://data.whicdn.com/images/15584417/2+tier+chocolate+cake+with+chocolate-covered+strawberries_large.JPG)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: alla в март 14, 2012, 09:54:09
Шоколадовите торти как са като цена в сравнение с тези с фондан?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: tweety bird в март 14, 2012, 10:47:03
Аз не обичам шоколадови торти, но ет ови идеи:
(http://weddings-paradise.com/wp-content/uploads/2011/11/Chocolate-Wedding-Cakes-1.gif)
(http://beautyandthegroom.com/wp-content/uploads/2011/12/Chocolate-Wedding-Cakes.jpg)

(http://www.weddingthinker.com/wp-content/uploads/2011/09/chocolate-wedding-cake1.jpg)
(http://www.my-wedding-cake-ideas.com/images/stories/jreviews/wedding-cake-chocolate-florals-bwcc_e.jpg)
(http://4.bp.blogspot.com/_0S54osWekBc/SaWtGdyrdNI/AAAAAAAAAJU/EpbpiVm3iFA/s400/Choc-scroll-blog.jpg)
(http://stylishweddingideas.com/files/articles/chocolate-wedding-cake.jpg)
(http://blog.weddingpaperdivas.com/wp-content/uploads/2010/02/chocolate-truffle-cake.jpg)
(http://blog.weddingpaperdivas.com/wp-content/uploads/2010/02/layed-chocolate-wedding-cake.jpg)
(http://www.cakes4funshop.co.uk/images/_lib/magnolia-wedding-cake-6012962-0-1295912435000.jpg)
(http://static.weddingandcakes.com/wcakes/2010/05/mini-chocolate-wedding-cakes.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 14, 2012, 10:54:04
Това от мен..правят ги и големи - на по 3 етажа...Гарантирам за вкус и резултат  =]


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в март 14, 2012, 16:03:07
този шоколад и ягодки...  *THUMBS* моля ви, не пускайте такива вкуснотии, на диета съм  :'(  :torte:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: MaHu в март 14, 2012, 18:07:16
Много ми харесаха тези с бял и кафяв шоколад и на вкус и на вид  :P


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Deliysky в март 14, 2012, 19:19:36
На мен ми хареса тази с шоколадовата - кафяво-бялата , с папионките. Много би подхождала на едни стилни младоженци. Ние нашата торта я свързахме и тематично, последния етаж беше ретро фотоапарат.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в март 14, 2012, 21:17:04
делииски, пусни снимка моля на вашата торта  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Hecate в март 14, 2012, 21:29:30
Аз си мечтая за торта на точки, тук виждам най-различни хубави примери. Важно е и да е вкусна  :torte:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: V_e_S_i в март 15, 2012, 12:17:07
Оххх, като заговорихме за ягоди и шоколад..............леле, трябва ми салфетка направо :[ :[ Между другото има и аз едно предложение от торти Чочко: (http://www.chochko.com/Main/?object=cake&event=viewBigImage&id=277) Ние се чудехме между тази и нашата, но все пак септември месец беше по-вероятно ягодите да са замразявани, защото цената им е доста висока тогава и за това не избрахме тази торта. Иначе през пролетта и лятото, когато е сезона на ягодите, тази торта бих я избрала на 100%.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: veseto_87 в март 15, 2012, 12:21:13
Оххх, като заговорихме за ягоди и шоколад..............леле, трябва ми салфетка направо :[ :[ Между другото има и аз едно предложение от торти Чочко: (http://www.chochko.com/Main/?object=cake&event=viewBigImage&id=277) Ние се чудехме между тази и нашата, но все пак септември месец беше по-вероятно ягодите да са замразявани, защото цената им е доста висока тогава и за това не избрахме тази торта. Иначе през пролетта и лятото, когато е сезона на ягодите, тази торта бих я избрала на 100%.

Веси, и аз съм я заглеждала тази торта. Мислех я за кумата. Помниш ли каква е цената?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: aleksandroff в март 16, 2012, 13:23:41
леле момичета какви красоти и вкусотии
а съм на диета  :angry:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в март 16, 2012, 13:59:01
една красота (http://4.bp.blogspot.com/_My3SC9qEsRA/TSMpbdrKE7I/AAAAAAAAJj8/j6wq3fEP4K8/s1600/bride-and-wedding-cake.png)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: slance11 в март 22, 2012, 10:08:34
момичета от къде мислите да си поръчвате тортата?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Christy в март 22, 2012, 10:15:13
Аз от ресторанта (р-т България) - имат и виенска сладкарница и тортите им са страхотни и се включва към куверта ни  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: yl в март 22, 2012, 11:15:40
Аз от Чочко - вкусни са (взехме си парче за проба), а и са хубави и на добри цени :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: miauka в март 23, 2012, 01:44:35
Момичета попаднах на една много красива и свежа торта и искам да я споделя с вас  @}->--
Цветове на сватбата: жълто,зелено и кафяво
Тортата е от БГ сватба :)

(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/215166_228507197192256_112137365495907_639749_2593315_n.jpg)
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/228845_223766104333032_112137365495907_621871_2900181_n.jpg)
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/253213_223767204332922_112137365495907_621878_1341931_n.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: aleksandroff в март 23, 2012, 09:51:17
а какви са цените в 100 грама сладки ако тортата е правена по дадена от мен снимка
някой знае ли?!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: gothic_queen в март 23, 2012, 12:21:28
Аз от Чочко - вкусни са (взехме си парче за проба), а и са хубави и на добри цени :)

Би ли споделила какви са им цените?Убеждавам едни познати ,сватбената им торта да е от Чочко,обещах да питам,а последния път като купувах от там забравих  :[


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: yl в март 23, 2012, 12:33:42
Средната цена беше около 3лв(за лек крем), но имаше и за 2,80 и за над 4лв (при еклеров или друг "специален" крем).


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: V_e_S_i в март 23, 2012, 15:45:20
За цените на Чочко - септември 2011г. бяха около 2.20 - 2.40 парчето, но ние бяхме с малка торта сърце за ритуала, която беше около 3-3.50 лв парчето, а за гостите имаше същата на вкус, но просто без сватбена украса, цветчета и перлички. Между другото много са им вкусни и леки тортите Там ни дадоха и хубав съвет за това колко парчета да поръчаме, за да ни стигне тортата за гостите, която беше всъщност 2 правоъгълни големи торти.  *THUMBS* *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: gothic_queen в март 23, 2012, 16:09:03
Благодаря момичета @}->--
Веси ,много добра идея,ще им предложа твоя вариант,пък те да си преценят,свалих и снимка на вашата торта ,за да им я покажа,дано нямаш напротив...


 :offtopic:И ние с мъжа ми сме фенове на Чочкото,защото са лекички :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Etoile в март 25, 2012, 20:06:27
Нашата торта беше от сладкарски цех Вега, много вкусна -с баварски крем, и изглеждаше така


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: V_e_S_i в март 26, 2012, 10:59:23
gothic_queen , разбира се, че нямам против ;) Видях в твоите снимки една торта от Чочко, ако не се лъжа - "шах-мат", нашата беше точно тази! Мнгоооооого вкусна, много!!!Освен това не е тежка изобщо! *THUMBS* *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: flyin в март 29, 2012, 19:36:51
а какви са цените в 100 грама сладки ако тортата е правена по дадена от мен снимка
някой знае ли?!
Питах тази неделя в тяхна сладкарница за цената на парче торта, струват от 4 до 4.5 лв парчето, ако искаш да ти я направят по снимка, трябва да се срещнеш с техен специалист (дизайнер на торти? :D ) и могат да ти я направят.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelia_ в март 30, 2012, 22:16:43
 ohmy Ммммммммм, неве невероятна цена! А каква е гаранцията, че ще се получи същата торта, както на снимката, а да дадеш 400-500 лв. :girl_impossible:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: flyin в март 31, 2012, 00:52:48
Нали :D Ние обмисляме сериозно идеята да си вземем няколко обикновени и доказано вкусни торти и просто да разрежем една на тържеството.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в март 31, 2012, 09:41:22
Мен 400 лв ми се струват в рамките на нормалното за 100 човека   =] Реално ако седнеш на сладкарница, под 4 лв за парче торта няма да дадеш :huh: Поне така си мисля  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: heruvimche в март 31, 2012, 09:45:39
 *THUMBS* съгласна съм! Вярно е, че в сладкарница се купува "на дребно", но пък в случая има декорации, цветове... Според мен за торта не трябва да се пести. Една идейка от мен - винаги можете да си изберете от каталога на някоя фирма и да промените цветове, детайли... Ние поне така направихме и останахме супер доволни, защото по този начин те направиха торта, която познават, в същото време беше уникална по своему.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: formite в април 01, 2012, 00:29:55
За "пеперудените" сватби  :butterfly:
(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=514666&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=725dff82510bd65703fb3266108786e7) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/formite/peperuda.jpg.html?action=gallery)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: next2u в април 05, 2012, 16:13:16
Ето една много сладурска торта-:))
(http://media-cache6.pinterest.com/upload/178807047675288323_T2A5YMgn_c.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _perlichkata в април 05, 2012, 16:43:30
Момичета ние обиколихме доста сладкарници в София и всички ни обявяваха едни цени 400-500лв. за торта 150 парчета, на нас ни се виждат много. Онзи ден съвсем случайно приятел на мъж ми му казал за една сладкарница в сухата река и в Ни-кай, да ви кажа ние капарирахме торта от Ни-кай за 150 парчета на 5 етажа, с цвета на сватбата и можеше да избираш между изкуствени и вафлени цветя, ако искаш естествени ти си ги носиш. Тортата е 200лв.+250. стойка, но след като я върнеш ти дават парите обратно. Забравих да спомена, че имат транспорт в рамките на София(безплатен).


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: goldish в април 05, 2012, 21:53:50
Дааам! И аз бях писала по-назад в темата колко са евтини в Ни-кай тортите. И аз съм решила оттам да поръчваме. Само ме притеснява, че ми обясниха , че най-долният етаж е 50 парчета. Той наистина е с голям диаметър, но не си представям как ще се нареже на толкова парчета  *crazy*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: marina_kb в април 05, 2012, 22:49:36
тази тема с тортите ми е любима, толкова красиви неща сте предложили всички  :bravo:

Нашата торта е включена в куверта и даже не знам каква украса ще има  :[ и дали имам право на избор за украса, но иначе беше вкусна като я пробвахме и се радвам, че няма да тичам да избирам торта  :danceg: и ще имам един ангажимент по-малко


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в април 06, 2012, 09:11:12
Маринче, питай ги, на мен ми дадоха списък с няколко торти ! Избрах си :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в април 06, 2012, 09:28:37
идеи за готини фигурки за торта
http://www.flickr.com/photos/63189170@N04/6810344843/in/photostream/ (http://www.flickr.com/photos/63189170@N04/6810344843/in/photostream/)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: marina_kb в април 06, 2012, 13:26:04
Еми, и ние гледахме списък с няколко торти и си избрахме една по описание. На мен лично ми хареса, но може да поискаме да опитаме и от другите им варианти  :girl_wink: Ще питам и за украсата как стоят нещата, но още не съм на тази вълна. Вие пробвахте ли вече тортата и менюто?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в април 06, 2012, 13:31:16
не, ние нямаме право на този бонус дегустация, тъй като сме под 70 човека. Пълните бонуси се получавали само при и над тази бройка, повечето ни ги отстъпиха . ;)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: marina_kb в април 06, 2012, 14:11:28
Разбирам. Пиши ми, ако имаш въпроси, ние минахме дегустацията  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: malia в април 09, 2012, 21:10:50
здравейте момичета може ли да ми препоръчате торти за град Пловдив.Аз си мисля за тортите на Попимон някои ако има мнения моля да сподели.Също и техния адрес че не знам къде се намират.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Мариелка в април 10, 2012, 07:40:55
Попимони бях обсъждани- на Коматевско шосе се намират, на мен лично не ми допадат, по-тежички са ми. Другите обсъждани са Чочко (6-ти септемри и Хр.Ботев), Мон Шери (перпендикулярната на Лалута), Сладтък Рай (в Тракия и зад Халите май).


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Tsutsi в април 10, 2012, 15:56:43
Тортата дет се вика идва последна. Аз доста гледах за идеи и мисля, че това е моят фаворит .
(http://www.marthastewartweddings.com/sites/files/marthastewartweddings.com/ecl/images/content/pub/weddings/2003Q4/a99769_win03_nskcake_xl.jpg)
Ще обикалям сладкарниците по Пловдив да видя ще се справи ли някой с това  :nazdrave:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: bamce в април 10, 2012, 16:00:18
Tsutsi  страшна  торта :bravo:

Относно Попимони,и а з нямам  добри впечатления от  тях.Бях на  сватба  ,където  тортата  беше поръчана  оттам.Моята беше  доста  содена (блатовете  лъхаха на  сода бикарбонат).Иначе  добре  ги  бяха  оформили.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: cveta_d86 в април 10, 2012, 16:04:41
Момичета, вие колко време преди сватбата мислите да поръчвате тортата?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: bamce в април 10, 2012, 16:07:04
Аз  я поръчах  около 2-3  седмици преди  това.ПО-добре  по от  рано,защото имат  доста поръчки.Акои  стойката  ви е  от  тях,обикновенно  имат няколко,които  разпределят  за  сватбите.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emetoem в април 10, 2012, 16:44:56
Момичета, вие колко време преди сватбата мислите да поръчвате тортата?
И аз точно това исках да попитам  :)
А колко време преди сватбата почнахте да  обикаляте за торта :) =]


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Tsutsi в април 10, 2012, 16:48:39
Говорих с Чочко и Сладък рай, тортата се прави най-късно ден преди сватбата, но искат поръчката 2 седмици преди това. Мене ще ме чарджът за "внесен дизайн" вместо да ми плащат, че ще им давам идеи. :sarcastic: За сега не мисля, че друг ще се справи.  :P То до тортата ще са се нафиркали хорицата ама държа да е яка  :bravo:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Josephine® в април 10, 2012, 16:51:15
Момичета, погледнах снимки на сватбените торти на Мон шери, Чочко и Попимони /сайтове и фейсбук/ - далеч не се вписват в представата ми за добре направен фондан, прецизна декорация... Цветовете се губят, покритието с фондан не е равно  :no: Други предложения за Пловдив?  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Tsutsi в април 10, 2012, 17:01:42
В интерес на истината снимките на сайтовете им са ужасни, адски любителски. За това е добре да се отиде на място, да се разгледа и да се пробва  :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: cveta_d86 в април 10, 2012, 17:11:41
Аз съм с две ръце за торти чочко.....незнам за външния вид но на вкус определено го докарват много добре..много ги обичам тяхните торти :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: punk_girl123 в април 10, 2012, 17:59:57
Нашета ще е от скалата, реших че не си заслужава да се дават повече от 3 лв за парче, а на нас ни я предлагат за 2.10 така че ще се съобразя с каталога им!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Мариелка в април 10, 2012, 18:31:33
Края на април съм на сватба, на която тортата ще е от Скалата (Пловдив), ще пиша отзиви. Като цяло съм чувала добри отзиви за техните сватбени торти.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: theone в април 10, 2012, 21:28:00
Тортата дет се вика идва последна. Аз доста гледах за идеи и мисля, че това е моят фаворит .
(http://www.marthastewartweddings.com/sites/files/marthastewartweddings.com/ecl/images/content/pub/weddings/2003Q4/a99769_win03_nskcake_xl.jpg)
Ще обикалям сладкарниците по Пловдив да видя ще се справи ли някой с това  :nazdrave:

тортата не е сложна и мисля, че няма да има проблеми с дизайна. етажи облечени с бяло тесто (или както го наричат), сатенена панделка и естествени хортензии между етажите. определено е стилна  @}->--


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: plamak_ в април 11, 2012, 06:58:02
Определено тортата не е трудоемка ,дано лесно намериш кой да я направи Tsutsi.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Tsutsi в април 11, 2012, 08:50:09
Благодаря на всички. Нашият ресторант работи със Скалата ( Пловдив) , ходихме до там. Да си кажа честно, по-ужасни и безвкусни торти не бях яла. Иначе цените им са евтини, но пък тортата не само трябва да е красива, но и да се яде. Червената шапчица имат много вкусни торти също, но повече имат опит с детски торти. Това е за сега. Ще докладвам за сладкарниците.  :)

За тортата - искам и цветята да са ядливи, а не естесвени. панделките също да се ядат, а не да са за украса, това прави изработката и трудна. Искам и да е бял шоколад , но както казах тежката дума имат сладкарите.  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в април 11, 2012, 09:01:30
За да са ядливи и цветята, някой тряба да се занимава с тортата ти дни наред...Според мен ще ти излезе златна тази торта.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: plamak_ в април 11, 2012, 09:13:19
За да са ядливи и цветята, някой тряба да се занимава с тортата ти дни наред...Според мен ще ти излезе златна тази торта.

Определено ще си е доста скъпичка , фина изработка си е .Аз за моята сватба реших че всичко ще си се яде освен панделките и за това така си я направих , но моята си беше всяко парче като мини тортичка и това  не е проблем на всеки като му се сервира да си махне панделката.Обаче на големите торти за да я разрежиш трябва да я отлепиш и се деформира фондана, така че ако успеят да ти направят ефектно панделките определено е по добре да са ядливи.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Tsutsi в април 11, 2012, 09:34:32
Както казах тежката дума ще имат сладкарите. Цветята могат да се направят от захар, може да не са точно същите, а панделките от захарен фондан, бялата част от бял шоколад. Ще докладвам какво е станало.  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelcka80 в април 11, 2012, 11:04:45
Момичета, истинските ядливи цветя са по-малко работа, отколкото моделираните. Примерно ядливите се мажат с белтък и се поръсват със захар... Ето малко инфо за цветята...
http://margatyna.blogspot.de/2011/08/blog-post_18.html (http://margatyna.blogspot.de/2011/08/blog-post_18.html)
(http://1.bp.blogspot.com/-SHpLd9nu6dE/ThsBFr93X0I/AAAAAAAAAac/G5FAfa9YMHE/s1600/Picture+8.png)
(http://3.bp.blogspot.com/_pcekpT9Zd64/TDshdSjQQyI/AAAAAAAABnk/cHNNlmHKw3g/s1600/edible-flower-cupcakes.JPG)
(http://www.livingathome.de/essen_geniessen/tischdekoration/hochzeit/images/hochzeitstorte.jpg)
Ето това имам в предвид за захаросанит цветове
(http://sparkleandswish.com/wp-content/uploads/2012/04/Edible-Flowers-3.jpg)
(http://test3-img.ehowcdn.com/article-new-intro-modal/ehow/images/a04/f9/mb/coat-pansies-other-edible-flowers-800x800.jpg)
И тук намерих нещо много интересно  :)
(http://www.crystallizedflowerco.com/i/Big%20Pics/CrystallizedShoe.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: danon в април 11, 2012, 12:54:16
Мене ще ме чарджът за "внесен дизайн" вместо да ми плащат, че ще им давам идеи. :sarcastic:

Хахаха Чочко са големи гадове. Преди време имах идея тортата ми да е малка, а за гостите да има къпкейкчета. Видях, че Чочко правят хубави модели и ги продават по 2лв/бр в магазините си. Питах ги каква ще е цената за около 60 къпкейка за сватба, с мисълта, че ще има отстъпка за количество, и те ми казаха "3 лв". Попитах "Защо? Само защото е за сватба, нали?" и отговорът беше "Мииии...да". Еми аз няма да си купя торта от Чочко, ако ще и последната сладкарница в Пловдив да е...тарикати такива :D   


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: punk_girl123 в април 11, 2012, 13:34:32
Забелязвам че много булки държат на вкуса а не само на дизайна, но искам да ви споделя че аз досега вкусна сватбена торта не съм яла. Всичко е въпрос на вкус, но като цяло вкусните според мен торти са по сочни и с малко декорация/като цяло декорацията ми е ужасна на вкус/. Някой торти са леки, даже безвкусно, други пък са тежки с много тежък крем. Абе няма угодия...и за това реших да заложа на по-евтина торта, така или иначе и всеки гост е с различен вкус, за едни ще е супер, за други ще е суха, за трети ще тежка.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Tsutsi в април 11, 2012, 14:03:37
И това е вярно, да не говорим, че вече всички ще са преяли и препили  *db*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в април 11, 2012, 14:38:23
данон, за вс. е така
в повечето пъти за букета-същите зветя но в булчински вариант букет са в пъти повече
прическа също...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: roumyana в април 11, 2012, 15:27:08
ами да ви кажа аз обиколих всички сладкарници по 2 пъти и все опитвах, докато не харесах вкусна торта, не съм съгласна, че няма вкусни торти,има, просто повече търпение и обикаляне.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: punk_girl123 в април 11, 2012, 15:31:10
Идеята не е че на вкусни, а че всеки има различен вкус. Според теб може да е най-вкусната, а според мен да е подметка. Аз това имах предвид.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в април 11, 2012, 15:36:57
да, въпрос на вкус, затова поръчахме от това което ресторантът предлагаше, най-лекият вариант като блатове и крем. а на вид за щастие съвпада с нашите желания донякъде, само сменихме цветовете на лилаво, че бяха кафяви розите :torte:
В крайна сметка е безплатна, така че не му мислих много- няма да се занимавам да внасям торта от друго място.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: roumyana в април 12, 2012, 12:37:09
 punk_girl123  съгласна съм до някъде с теб, но все пак си има хубави утвърдени сладкарници, и там тортите се харесват на почти всички, като Неделя примерно или Бътрефлай, има и малки цехчета с по-евтини торти , с по-некачествени продукти, където се правят пасти. Няма как да сравниш едно парче за 1 лев и едно за 4лева.
аз честно казано исках да ми хареса на мен тортата, важно е да е с пресни продукти, не исках да е сметанова, избрах си крем брюле с фонданово покритие, защото е по-хубаво на външен вид и така. моят избор беше Сладък рай, за мен там е най-добро съотношение цена -вкус-външен вид.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: punk_girl123 в април 12, 2012, 12:43:33
Съгласна съм за утвърдените имена на сладкарници, но имам познати които не стъпват в неделя и техните торти хич не ги кефят, а пък си умират за чочко, които на мен пък не ми допадът


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: yl в април 12, 2012, 12:50:05
punk_girl123 Аз също предпочитам чочко  :) Въобще май предпочитам всичко пред неделята  =]


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: veseto_87 в април 12, 2012, 12:53:20
И аз харесвам тортите на Чочко, Неделя-та са ми много тежки. Нашата торта я правят от ресторанта и влиза в куверта, така че този въпрос не стои пред мен.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в април 12, 2012, 12:57:59
аз много харесвам тези на неделя и сладкарница пчела, но има хора които не ги понасят. в неделя ми харесаха доста торти от каталога им- изчистени и някак си хубави като вид.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в април 12, 2012, 15:00:26
На Неделя на вкус харесвам само Ягодовата торта, а в каталога всичките са много изчистени, наистина..Но  са бая тежички  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: sunset в април 12, 2012, 20:55:01
На Неделя на вкус харесвам само Ягодовата торта, а в каталога всичките са много изчистени, наистина..Но  са бая тежички  :)

Тази торта ми е най- любимата от всички. *YAHOO* От Неделя съм поръчвала торти за рождени дни и винаги съм оставала доволна и от вкуса, и от външния вид. Не е задължително тортата да е тежка, аз съм яла много приятни и леки на вкус торти от там.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: next2u в април 17, 2012, 10:51:04
Пробвайте в "Теа" в кв.Изток.
Малко са скъпи, но пък са много добре направени и наистина си заслужават.
Сладкарите им са просто супер.
Тук може да ги видите: http://www.tortitea.com/ (http://www.tortitea.com/)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelia_ в април 17, 2012, 15:05:26
 В сладкарница Неделя ми искат 325 лв за торта и въпреки, че страшно ми хареса, се отказах - тортите са им много вкусни - има и по-леки и много тежки.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: InLove_Girl в април 17, 2012, 15:48:23
За колко парчета е тази цена anelia_ ? Аз планирам да дам около 400 лв за 100 мини тортички. Поне за сега цените които ми дадоха ориентировачно са с тази средна цена  =]


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anna_karenina в април 17, 2012, 16:15:06
Здравейте, тази седмица и ние отиваме на лов за торта :)

Можете ли да ми кажете какво да очакваме от "Неделя" и "100 гр сладки"- мислим да поръчаме от едно от двете места, за 80 души. Как протича дегустацията- предполагам по един залък от всеки вид само? Плаща ли се? Трябва ли да се обадим предварително?

Аз за момента обмислям да им предложа примерно 3 етажа торта "Сахер" и толкова, без специални украси. Вкусът е по-важен, иначе грозна торта на 3 етажа няма :)

Средната цена в тези 2 сладкарници е около 3-4 лв на парче, така ли? Т.е. между 240 и 320 лв за 80 души? Ох, много ми се вижда,но пък искам вкусна торта...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: alla в април 17, 2012, 16:20:19
По-скоро 4лв, а може и на 4,5лв да отиде. :(


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: yl в април 17, 2012, 17:25:20
Поръчахме си тортата  :) от Чочко - новите ми любими   :bravo: Ще е само една малка за пред гостите, а останалите парчета ще се режат отзад - много е вкусна и дано стане и хубава, като на снимката от която си я харесахме - съвсем изчистена бяла с бели розички ще е  :)
Милото ми вчера имаше РД, та си взехме и една за почерпка - много е вкусна  :torte:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anna_karenina в април 17, 2012, 21:26:23
Ох много сме разочаровани...бяхме в "100 грама сладки" и "Неделя".И на двете места не може да се дегустират тортите! В 100 гр сладки имало начин да се поръча не знам си какво, а и имаха един подобен пълнеж. Но там нито една не ми хареса на външен вид.
А в "Неделя" ни застреляха- всички торти са с един и същи пълнеж с кайсия и сметана и няма НИКАКЪВ начин да се опита! Даваш 300 лв напълно на сляпо! Там харесахме много една торта с рози от бял и кафяв шоколад на 4 етажа, но без да опитаме...не ми се рискува. За мен вкусът е по-важен от вида, склонна съм просто да сложат 3 торти "Сахер" една върху друга и това е, но не можело :(

Дайте идея къде другаде да ходим където ИМА дегустация? Мисля си за Лагуна и Чочко, лошото е, че са ни далеч и можем чак в неделя (ние сме в младост, на работа до 6-7 вечерта). Ако имате идеи, кажете, не съм очаквала, че най-приятната задачка ще е таска трудна :(


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: alla в април 17, 2012, 21:56:28
Още един глас за Чочко.:) Имат каталог със страхотни торти и имат няколко пълнежа. Цената на парче почваше от 2,8лв. За съжаление май тортата ще бъде от ресторанта и няма да можем да се възползваме от услугте им. :'(


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Christy в април 17, 2012, 22:34:26
Опитай с нашия р-т "България" и по-точно с виенската сладкарница. Има много красиви торти на външен вид, дават ти каталог и може да се дегустира  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Vivid в април 18, 2012, 06:43:02
Защо не пробваш в Гаврош - там има дегустация. Просто, може би е добре да им звъннеш и да ги предупредиш, за да приготвят петифурите с различните вкусове. Ние като дегустирахме менюто в ресторанта, ни донесоха да пробваме там, защото тортата влиза в куверта, но после си писах малко с хората от сладкарницата, за да доуточня някои неща и понеже те не знаеха, че съм пробвала вече, ми казаха "най-добре елате на място да разглеждате, тъкмо ще пробвате и различните вкусове".


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: punk_girl123 в април 18, 2012, 07:29:02
Ние като ходихме в Чочко не казаха че може да се дегустира само, че като отиваш да поръчваш т.е. трябва от там да си вземеш торта за може да я опиташ!


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: alla в април 18, 2012, 07:46:45
А тези Гаврош къде се намират? Видях някакъв вдрес в Овча купел, това ли е?
И много интересно ми стана за размера на тортите спрямо пълнежа:
- японска – 100 гр./ 1 парче
- бейлис – 120 гр./ 1 парче
- трюфел – 175 гр./ 1 парче
- луи XIV – 125 гр./ 1 парче
- шампанско с ягоди – 115 гр./ 1 парче
- шоколадова със смокини – 100 гр./1 парче

Т.е. за една и съща цена може да получиш различни размери парчета ли?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: yl в април 18, 2012, 08:11:58
На Чочко пълнежите са като на "стандартните" им торти. Ние отидохме, обсъдихме с продавачката кои са по-леките пълнежи и си взехме за вкъщи няколко различни парчета, за да пробваме :) Всичките ми харесаха, но се спряхме на шах-мат - има и бял и кафяв крем за вкусовете на различните гости  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anna_karenina в април 18, 2012, 10:29:03
Открих какво не ми харесва в повечето сватбени торти- белият цвят. Изглеждат ми много безвкусни повечето. Реших, че искаме шоколадова и изчистена- да няма огромни изкуствени цветя или много цветове. Искам триетажна, шоколадова, евентуално с горски плодове или бели пеперуди за украса (темата на сватбата са пеперуди и шоколад, цветовете: бордо, бял и кафяв шоколад).

Имате ли идеи къде има такива торти? Харесах 4-5 от темите тук, но искам да събера още, преди да избера :) После идва проблемът дали ще ми направпт торта по снимка, на каква цена и дали мога да дегустирам пълнежа. Вижда ми се абсурд да избирам на сляпо, както в "неделя", не знам за вас.

Довечера съм набелязала да ходим във "Вега" и "Чочко"- надявам се или да харесаме от техните, или да ни направят по снимка на прилична цена.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: alla в април 18, 2012, 10:33:39
Ето една шоколадова торта. Само че си я представи с пеперуди вместо цветя.:)
Според мен всяка сладкарница, която прави хубави шоколадови торти може да ти я украси по твое желание.
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/226272_204685566231146_147230985309938_588972_2136763_n.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Tsutsi в април 18, 2012, 10:34:12
Свекърите проучват за тортата, казаха ни за някакъв нов сладкарски цех в Кършака, обаче не знам улицата, до църквата Св. Иван Рилски бил, ходили, опитали, питали, шест било, ние ще ходим да го видим, ако искаш пробвай там.  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: malia в април 18, 2012, 12:47:28
здравейте момичета някои има ли мнение за тортите на Сладък рай в Пловдив.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: roumyana в април 19, 2012, 08:04:02
аз вече писах за Сладък рай, за мен те са най- добри в съотношение качество-цена, тортата беше много вкусна, изглеждаше точно, както исках, всички много я харесаха, не мога да се оплача.Ето снимка на тортата, беше с крем брюле и фондан отгоре.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anna_karenina в април 20, 2012, 09:20:22
Момичета, вие във "Вега" дегустирали ли сте? Аз не намирам изобщо да имат сладкарница, всичко става по интернет май :( или знаете адрес на сладкарница?

Засега съм набелязала Росита, Дино и Чочко, като най-много разчитам на Чочко. Дано да имат изчистена шоколадова или да могат да направят по снимка...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: semantika в април 20, 2012, 09:23:10
Една красива тортичка, на лилава тематика  :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: semantika в април 20, 2012, 09:29:26
Още една :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _perlichkata в април 20, 2012, 11:02:49
Момичета вчера бях в сладкарски цех Калина в ж.к. Надежда имат много видове сватбени торти, съобразяват се с желанията на клиентите, избираш си пълнеж и всичко останало. Цените според мен са супер торта на 3 етажа-70лв. на 5-190лв., това което ни отказа нас е, че милото избра торта на 5 етажа и те казаха, че имат транспорт в рамките на град София само за 3 етажните торти и милото  P-( P-( побесня и си тръгнахме, иначе на мен ми харесаха, а и правят пасти с същият вкус като тортата, ако искаш повече парчета.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelia_ в април 20, 2012, 14:46:40
semantika - тортата е жесток, но кой ще може да я изработи? :\


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: desirer в април 20, 2012, 14:57:09
semantika, втората торта е много елегантна и съвпада и с моите цветове на сватбата, запазвам си я :) Иначе сме се спрели на торта с малки пастички за всеки гост, но първо ще проверим колко ще ни струва и ако ни е скъпо ще поръчваме цяла за рязане.


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: sunbunni в април 20, 2012, 15:20:30
Къде точно е този сладкарски цех Калина?
Ние май ще поръчаме от Ни Кай.  :P Аз обаче не искам да е на етажи, а да са обикновени торти на някаква по-разчупена стойка  :torte: :torte: :torte:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _perlichkata в април 20, 2012, 16:41:48
Къде точно е този сладкарски цех Калина?
Ние май ще поръчаме от Ни Кай.  :P Аз обаче не искам да е на етажи, а да са обикновени торти на някаква по-разчупена стойка  :torte: :torte: :torte:
Цеха се намира на гърба на 101 училище..... Ако идваш от Ломско шосе, завиваш на светофара на 8 поликлиника на ляво и за 200-300 метра от дясно виждаш у-щето и една зелена врата :):):) ето там е :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Mrs.™ в април 20, 2012, 17:00:04
Взимали сме от там торти и са вкусни. *THUMBS*
Ето една торта в розово (http://farm6.staticflickr.com/5133/5519710832_eaa8f16488.jpg) .


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: sunbunni в април 20, 2012, 18:15:26
Чувала съм за тази сладкарница  :torte: Ето повод да я посетим  :girl_wink: Мерси Перличка  :danceg:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: госпожица в април 20, 2012, 18:30:32
Момичета една моя колежка, която ще се жени ми показа този модел торти
(http://www.perfect-wedding-day.com/image-files/mini-wedding-cakes-11.jpg)
(http://static9.tellthebride.co.uk/images/thumbs/0001649_280_Wedding_Cakes___Beamish_Ball.jpeg)
(http://www.sugarandspicecreations.co.uk/USERIMAGES/13%20Unusual%20Dusky%20Pink%20Ball%20Shaped%20Wedding%20Cake,%20Mini%20Cakes.jpg)
На мен ми се се видяха много оригинални не бях виждала до сега *YAHOO*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: next2u в април 21, 2012, 11:33:07
Ехааа вижте на каква торта попаднах -:))) т.е торти-:))  *INLOVE*
(http://www.ohweddings.net/images/decoration-silhouette-wedding-cake-topper-1.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в април 22, 2012, 14:19:19
nexttou, аз точно такива камея торти избирам сега за почерпката след църковната церемония. :)
ето няколко житни торти . *db* По-страннички и интересни .
(http://2.bp.blogspot.com/-Y4-zipaV4aY/TgSyI4JEKXI/AAAAAAAACfo/vJfS-V6Tk2w/s1600/5.jpg)
(http://www.marthastewartweddings.com/sites/files/marthastewartweddings.com/ecl/images/content/pub/weddings/2009Q4/rw_2009_cara_spencer_30140003_xl.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anna_karenina в април 23, 2012, 09:09:06
Искам да похваля торти "Чочко"- не могат да се сравнят със "100 гр. сладки" и "неделя"- имаха редица пълнежи за дегустация, приемаха всякакви идеи и промени, огромен избор и мноого вкусни торти. За няма и 10 минути решихме какво искаме- поръчахме шоколадова, на 3 етажа, с накацали бели пеперуди и пълнеж "шах мат"- нещо като бял и кафяв шоколад, много лекичко и вкусно. И всичко ни излезе 200 лв за 80 души! Много съм доволна :) А бях скептична, понеже не ги бях чувала преди този форум...


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: fbvgb в април 23, 2012, 09:21:45
emmmmmy, много красиви торти - не бих променила нищо в тях.
Тортичките на next2u също са много оригинални, но ми се струват прекалено обикновени за сватба някак. Може би защото не съм виждала чак толкова изчистена торта на подобно празненство. Третата ми гали окото направо, фигурката е красива и много контрастира. Определено бих ги пробвала при някакъв повод, с подходяща фигурка. :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: rady17 в април 23, 2012, 10:58:40
Ние поръчахме също нашата торта, но имаме време да кажем за пълнежа, лек крем, но с какви плодове?  =] Аз не обичам торти, но със сигурност не искам банани вътре. Мислихме за ягоди, малини или нещо подобно което има и леко киселко, като вкус. :huh:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: punk_girl123 в април 23, 2012, 11:39:57
Ето това е нашата торта...не знам как е на вкус но и честно казано не ме интересува. Всеки от гостите си има вкус и едва ли е като моя, така се надявам на тях да им хареса


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: rady17 в април 23, 2012, 11:47:56
Това е нашата, но ще има промени по нея.  *YAHOO*
(http://prikachi.com/images/829/4502829O.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: emmmmmy в април 23, 2012, 12:52:08
Ние поръчахме също нашата торта, но имаме време да кажем за пълнежа, лек крем, но с какви плодове?  =] Аз не обичам торти, но със сигурност не искам банани вътре. Мислихме за ягоди, малини или нещо подобно което има и леко киселко, като вкус. :huh:
малините и къпините бързо ферментират в тортите, поне по мои наблюдения.
Bride, много интересно описваш, приятно ми е да те чета. :) Тези торти с фигурките са Камея торти, аз съм си подбрала редица такива като втора торта за второто тържество, само че моите са маалко по-украсени :
(http://www.pinkribbonbakery.ca/gallery/vintage-cameo-wedding-cake.jpg)
(http://olofsondesign.com/static/media/uploads/cameo_black_and_white_miniature_cake_detail.jpg)
(http://3.bp.blogspot.com/_26kTBdVnBW4/TH2GQbgxoiI/AAAAAAAACPk/qStl07ibYkM/s640/damask%20cake-makiscakes.com.jpg)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: Vivid в април 23, 2012, 12:59:12
rady17, много е нежна и красива, какви промени планираш да има по нея? За плодов крем е добра идеята, но не мога да ти препоръчам плод, може би ягода, кайсия, череша? Малините и къпините май наистина ферментират бързо. От най-киселите са вишните - много добре се съчетават, ако тортата е по-сладка.

госпожица, втората торта мнооого ме радва, само ме притеснява, защо мини тортичките са с различен размер?


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: rady17 в април 23, 2012, 13:08:43
Цвета ще е друг, ще бъде сьомга и бордо, а розите отгоре няма да ги има. Там ще си сложим фигурка, като цяло се доверяваме на майстора на тортите да видим как ще изглежда накрая. Това което му казах, че искам сподели, че щяло да стане мазало по тортата  =]


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelcka80 в април 23, 2012, 18:45:45
rady17 на лятна торта определено отиват плодове, нашата за съжаление беше съвсем различно от това за което си мечтах, но на вкус беше много добра- с вишни. С леко киселият вкус на вишните и йогурт крема се получи много лека и вкусна комбинация. Съчетахме ги с шоколадов блат...  :torte:


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: _Ezra_ в април 23, 2012, 19:56:21
anelcka, извини ме ако си писала но откъде е твоята торта  *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: anelcka80 в април 23, 2012, 20:27:55
Краси Бекярова във Варна. Аз не бях впечатлена от умението и да декорира, но беше много вкусна. Аз бях писала в една от предните теми, че нашата торта трябваше да се прави от наша позната, която се отказа почти в последният момент... та за нас беше спасение тази жена... Много съм и благодарна  :)


Титла: Отг: Сватбената торта - 6
Публикувано от: gucci в април 24, 2012, 12:38:51
Сватбената торта - 7   (http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,32420.msg529121.html#msg529121)