Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

След сватбата => Свършената и несвършена работа => Темата е започната от: michelle в октомври 06, 2010, 16:32:09Титла: Най-добрите фотографи
Публикувано от: michelle в октомври 06, 2010, 16:32:09
   :) Знам какво ще стане, когато се пусне тази тема, но рискувам, защото има толкова много професионалисти, които заслужават повече от благодарност.
    Откривам темата с името на един от най-добрите фотографи- Ангел Ненов . Невероятен човек и изключителен в своята работа.
    Едно от най-правилните решения, които взехме за сватбения си ден, беше да се обърнем към него. Малко са тези, които успяват да уловят всяка емоция, да направят така, че снимките да са пълни с живот. Гледаме ги, усмихваме се и сме истински щастливи. Защото на тях има много повече от това, което ние самите сме забелязали на сватбата си. Има толкова топлина и красота! Те са непресторени, няма позьорство, а са напълно естествени. За да съумееш да снимаш по този начин, се изисква повече от талант и умения. Иска се да имаш контакт с хората, да ги усетиш, да доловиш тяхната същност.
   Ангел Ненов го направи за нас, за което винаги ще сме му безкрайно признателни. Благодарим ти!
   


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: asseto в октомври 07, 2010, 10:23:43
Според мен темата може да продължи много културно, ако в нея пишат само и единствено булки, чиито сватби вече са минали и са качили/публикували поне по някоя и друга снимка. Не е тайна, че из форума се подвизават от време на време "фалшиви булки", хвалещи разни доставчици на килограм, ще е хубаво, ако можем да го избегнем тук.
Понеже отговарям на горните условия,  :) си позволявам да сложа в тази тема нашия сватбен фотограф Любомир Любенов. Споменаван е и преди във форума, така попаднах и аз на него. Но за него с пълна сила важи това, което michelle е писала за техния фотограф – благодарение на снимките си ние изживяваме отново и отново красотата на онзи ден, на който тогава не успяхме да се насладим напълно по една или друга причина. При всяко разглеждане откриваме нови детайли, емоции, нещо загатнато в израза на лицата... но преди всичко радостта ни, топлината и щастието, които са ни изпълвали и заобикаляли през този ден. Хванал е характерни изражения, погледи... уловил е "нашето" в този ден. Отношението му беше перфектно, това включва и периода след сватбата, след плащането, когато още се занимаваше с фото книгите ни, по които пък хвърли страшно много старание и огромно количество работа. Страхотен фотограф и страхотен човек!


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: D.J. Алекси в октомври 07, 2010, 12:29:31
Два страхотни албума на две прекрасни, реални булки, които са избрали наистина едни от най-добрите фотографи.

Сватбата на DoniM, снимки тук -> http://album.svatbata.bg/Doni_Konstantin/bg/photos.html (http://album.svatbata.bg/Doni_Konstantin/bg/photos.html)
Сватбен фотограф - Димитър Яков

Сватбата на Didiilko, снимки тук -> http://album.svatbata.bg/didi_ilko/bg/photos.html (http://album.svatbata.bg/didi_ilko/bg/photos.html)
Сватбен фотограф - Йонко Русев


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: lunno momiche в октомври 07, 2010, 12:35:39
Няма как да подмина тази тема и да не изкажа своето мнение.
За мен един от най-добрите фотографи, чийто услуги  имахме честта и удоволствието да ползваме за нашата сватба, е Йонко Русев  :photo: ! ВЕЛИК!  :judges:


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: stefania1981 в октомври 08, 2010, 13:21:42
Според мен,говоря за Пловдив,най-добрите са студио ДИТ,ЗАНИ СТУДИО И Гени Йончев и жена му Мима.


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: tsvetentse1 в октомври 09, 2010, 23:01:05
Ами аз също няма как да не изкажа моето мнение. За мен Петя Василева от http://blog.pefostudio.com (http://blog.pefostudio.com) е сред най-добрите фотографи за България :bravo: *THUMBS*. Тук са снимки от нашата сватба, които за мен са неповторими :loving::
http://blog.pefostudio.com/wedding-photography/tsveti-and-tomas-wedding/ (http://blog.pefostudio.com/wedding-photography/tsveti-and-tomas-wedding/)

Поздрави @}->--


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: Nina Style в октомври 10, 2010, 12:25:05
Според мен,говоря за Пловдив,най-добрите са студио ДИТ,ЗАНИ СТУДИО И Гени Йончев и жена му Мима.
  Тук има доста пропуски ! Фото - Димитър Яков , Тереза Якова , Руска Иванова , Георги Иванов , Николай Сираков , видео - Димитър Димитров , Пеьо Иванов , Георги Котов , Тодор Стойков и сигурно и аз пропускам някой ! Предварително се извинявам ! tsvetentse1 невероятни снимки ! Хареса ми !  :bravo:


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: veninceto в октомври 10, 2010, 14:06:55
Аз съм много доволна от нашия фотограф на сватбата - Иван Банчев от www.fototo.be (http://www.fototo.be) , имаме и много красив сватбен албум-книга от него. :)


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: Nina Style в октомври 10, 2010, 14:12:07
Аз съм много доволна от нашия фотограф на сватбата - Иван Банчев от www.fototo.be (http://www.fototo.be) , имаме и много красив сватбен албум-книга от него. :)
Знаех си ,че съм пропуснала някой ! С две ръце за Банчев ! Тази година имах възможноста да разгледам доста негови снимки и какво да кажа ....... Без думи !  *YAHOO*


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: niksis в октомври 11, 2010, 14:55:39
Аз искам да изкажа своите най-големи благодарности към Делийски студио http://www.deliysky.com/ (http://www.deliysky.com/) Нищо не бяхме чували за тях, но рискувахме. Резултата беше  O_O ...поразителен...Надминаха очакванията ни. До ден днешен използвам услигите им и с удоволствие ще продължа да ги търся. Те не спират да се развиват и да вървят нагоре. Всеки път с нещо ново и приятно ме изненадват. Няма такива мили, разбрани и усмихнати хора. Препоръчвам ги! @}->--


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: buboleche в октомври 14, 2010, 09:01:03
Камен Вълканов


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: mimidrago в октомври 14, 2010, 20:31:46
Искам горещо да препоръчам Делийски Студио - http://www.deliysky.com (http://www.deliysky.com).
Изключителни професионалисти, много точни хора и страхотно качество на снимките и видеото.
Много ни помогнаха и на самия ден около организацията на нашия най-щастлив ден *THUMBS*
Работят с много съвременна техника и това определено си личи в крайния резултат - няма толкова ясни и цветни снимки :bravo:
Убедете се в думите ми като разгледате нашия фотоалбум тук - http://album.svatbata.bg/mimi_drago (http://album.svatbata.bg/mimi_drago)
Благодарим им от все сърце за невероятните спомени, към които ще се връщаме и за в бъдеще @}->--


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: slance81 в октомври 18, 2010, 11:23:38
Аз съм супер доволна от моя фотограф- Николай Попов от никифото ,благодаря на момичетата от форума, които ми го препоръчаха!
Ники беше много всеотдаен, работи толкова усърдно,много се трудеше да хване всеки миг и така се получиха много добри снимки
Сега си получих снимките и ще кача малко в албума си!


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: Dinna в октомври 18, 2010, 17:42:14
Нашият фотограф също беше Любомир Любенов и сме безкрайно щастливи, че се спряхме на него. Любо е професионалист, безкрайно коректен и лоялен. Продължаваме и досега да гледаме снимките от сватбата и благодарение на него виждам моменти, които съм пропуснала, докато съм сновяла между гостите. С огромно удоволствие ще се възползваме от услугите му отново. :bravo:


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: divanetata в октомври 26, 2010, 19:32:26
Аз мога горещо да препоръчам Живка и Венци Фотеви от Фотеви стил (става въпрос за Варна). Невероятни професионалисти и много мили хора! Въпреки че не съм особено фотогенична, а и не умея да позирам, те успяха да ме предразположат, така че снимките да изглеждат естествено и прекрасно  :bravo:


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: Vesseto в ноември 02, 2010, 09:58:16
Не мога да не включа в списъка и нашия фотограф - Ники Митев. Направи поканите ни, а след сватбата имахме специална фотосесия на морето, подарък от кумувете. Имаме и сватбена книга, по която хълцат всичките ни приятели :) Много коректни взаимоотношения, препоръчваме го смело.


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: Violet в ноември 02, 2010, 12:58:36
Споделям лични впечатления, фотографи, чиито работи съм виждала от сватби, на които съм била гост:
Пловдив:
- Димитър Яков- http://www.koralmedia.com/Weddings.aspx (http://www.koralmedia.com/Weddings.aspx)
- Нина Николова -http://www.ninanik.com/photo-wedding.htm (http://www.ninanik.com/photo-wedding.htm)
София:
- Бони Бонев- http://joro.photo-forum.net/studio/svatbi/ (http://joro.photo-forum.net/studio/svatbi/)


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: anelcka80 в ноември 28, 2010, 23:38:08
Моят сватбен фотограф беше Ангел Ненов (Варна).  Снимките сами говорят за професионализма му!!! *THUMBS* Много дискретен беше през цялата сватба, ненатрапващ се. Гласувам с две ръце за него!


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: anelcka80 в януари 06, 2011, 19:11:57
За това има сватбени галерии. :) Аз не бих се доверила на нещо което не съм видяла. :\ Мисля,че така мислят всички! За това престанете с такива постове, смятам че са излишни... Хората не пасат трева  ;)


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: lawyer в януари 23, 2011, 21:00:59
За гр.Пловдив- Борислав Чепишев, снимаше сватбата, на която кумувах, сега ще снима и моята и ще кача снимките :) , а дотогава негови "произведения" може да се видят в сайта на Димитър и Тереза Якови!


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: Hekseskud в март 11, 2011, 11:08:04
И аз да си дам моята препоръка за една фотографка, която не бях срещала никога по сватбените форуми. Името й е Линда Александрийска. Една приятелка случайно ми прати линка докато си блъсках главата кой и как ще ни снима за сватбата ни февруари, тъй като имах и идея за по-шантава следсватбена фотосесия. Наистина изпълни всичките ни очаквания, да не говорим, че успя и да ги надмине. Изключително жизнерадостни снимки, с много живот в тях, естествени и без нагласени пози. Сайтът й е http://photolin.com/


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: panteryx в май 08, 2011, 10:29:59
Момичета препоръчвайте добри фотографи ,които в сайта имат и цени ,за да може едно бъдещо семейство да се орентира.Какво точно трябва и да плати за тази услуга,която предлагат?
Омръзна ми да попадам на сайтове на които трябва да се звъни по-телефона или да се пише e-mail ,за да ми кажат кое колко струва!Много е досадно!!


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: anelcka80 в май 08, 2011, 10:44:02
panteryx влез в интернетсайтовете им. Не мисля че иначе е коректно тук да се пишат цени...
Или прати на лични запитване до булките...
http://angelnenov.com/ (http://angelnenov.com/)


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: alek_stz в юни 05, 2011, 14:55:36
Не мога да не похваля Илия Дечев за мен е един от най-добрите за Стара Загора. Сега поствам сайта му, а след като мине сватбата ще кача и нашите снимки
http://dechevphotography.com/svatba/index.html (http://dechevphotography.com/svatba/index.html)


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: gerikink в юли 16, 2011, 19:16:33
Венци Йорданов. За Търново. Невероятен професионалист!!!
http://www.viordanov.com/bg/albums/view/72/gergana_i_nikola.html (http://www.viordanov.com/bg/albums/view/72/gergana_i_nikola.html)


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: ivanov24 в август 04, 2011, 11:26:10
Снимките и албума, който ни предложи Илия Дечев се супер.
Това е човека, който мога да препоръчам за сватбен фотограф.
Албумите които предлага са тип Фото книга, но са с много добро качество.

За всички които искат по-арт снимки, нещо различно от репортажна фотография.
Илия Дечев, Стара Загора
Ето сайта му http://dechevphotography.com/ (http://dechevphotography.com/)


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: ivanov24 в август 04, 2011, 11:49:11
Ето и нашето добро попадение Илия Дечев от Стара Загора http://dechevphotography.com/svatba/index.html (http://dechevphotography.com/svatba/index.html)


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: stoyanov в август 19, 2011, 19:25:52
Уважаеми съфорумци, Избирайте човека - фотограф не само по снимите (понякога чужди), а и това дали ще ми хареса аурата му (излъчването).  *THUMBS* Имате право на избор! Не се доверявайте на съмнителлни агенции да ви одерат кожата накрая! Те прибират проценти и препоръчват този, който им дава повече, а не по-добрия за вас.


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: silviq_milkova85 в август 20, 2011, 18:29:37
Здравейте и от мен, и аз искам да споделя свойте впечатления и да благодаря на фотографа Мариян Андреев ( http://www.dsvjt.com/index.html (http://www.dsvjt.com/index.html) ) за хубавите снимки и професионалното отношение към нас и на DJ Владо Русев ( http://www.djvlado.com/wedding.html (http://www.djvlado.com/wedding.html) ) за оригиналното водене на сватбеното тържество. Сватбата ни беше в гр. София и всичко мина добре благодарение на професионализма на двамата. Сърдечно ви  благодарим аз и моят съпруг.


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: mimi1809 в август 27, 2011, 10:25:41
Аз искам да похваля нашият фотограф казва се Евгений Андреев за гр.Плевен справи се страхотно и който има интерес може да види на сайта му.Благодарим от сърце. http://andreev-photo.alle.bg/ (http://andreev-photo.alle.bg/)


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: cherry_dream в октомври 19, 2011, 16:57:31
Най-накрая и аз да се разпиша тук.
Искам да похваля студио Делийски. Снимките, които са направили са наистина прекрасни, няма какво повече да се желае, особено имайки предвид как пристиснахме хората от към време. Всичките ми приятели и колеги са повече от очаровани, всички питат кой е снимал. В частност бяхме наели Цветелина Йовкова и Мартин Алексиев и сега, след като вече видях крайния резултат, съм повече от щастлива с избора си.
Благодаря им от сърце, че успяха да запечатат най-емоционалните мигове в живота ми до сега  @}->--Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: luce в ноември 02, 2011, 09:46:57
Не мога да не благодаря и тук на Любомир Любенов - http://www.lyubenov.com/main/ (http://www.lyubenov.com/main/) за прекрасните снимки, които ни направи. Дори и не сме разбрали кога е снимал и как. Аз лично го видях вкъщи, в ботаническата градина и в ресторанта сред гостите. Кога и как ни е снимал и как е успял да улови толкова хубави моменти просто не знам. За мен той е номер 1.

Любо, още веднъж, много благодарим за хубавите снимки и професинализма ти  @}->-- @}->-- @}->--   


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: MaryM в декември 07, 2011, 12:11:08
Само да уточня че се регистрирах в този форум след сватбата ни за да предупредя всички за сватбения фотограф Ники Митев - оставих подробен пост какво ни се случи с него в темата за отзиви за фоторгафи. Накратко - според мен този човек е антипрофесионалист и има сериозен проблем с нервите. Успя да ме разстрои 5 дена преди сватбата ни и се отказа от ангажимента си без дори да се обади, както обеща... Да не говорим, че е учудващо откъде има тези претенции за себе си - като разгледате сватбените книги, които гордо показва - в единия албум беше пълно със снимки на мръсни стълби, неприятни стени и други странни детайли, които все пак един фотограф не би трябвало да снима, а в другия младоженецът имаше на едър план снички с огромни пъпки по лицето... (аз не съм професионалист, но мога да обработя една снимка и да изчистя такова нещо за около 20 минути). Мисля си че един добър фотограф трябва да имат усет към красивото, детайлите и в крайна сметка да може да бъде съпричастен в хубото настроение към празника на двама души, а не да ги изнерви и побърка в последния момент. Не съм вярвала че има човек с който спокойно и с добро да не можеш да се разбереш - оказа се че има и такива. Усхех на всички и се радвайте на мига - това е вашия ден!


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: Pachoran в декември 07, 2011, 13:26:11
 Нееднократно съм отбелязвал, че фриволно и целенасочено негативно мнение спрямо физическо или юридическо лице в публичното пространство може да доведе до непредвидени последствия в психическо или материално отношение.
 Явно е възникнала конфликтна ситуация, която е довела до оттеглянето на една от страните от устния договор. Това е съвсем нормална практика и прави чест на оттеглилата се страна. Но не прави чест на тази страна, която дори не е ползвала услугите цялостно да изразява мнение, което да предостави на обществото. Уважаема Г-жо, вие сте наела този човек, въпреки че не сте харесала материалите ,които са ви предоставили при предварителните срещи. Вие лично сте се съгласили на условията, които са ви обявили, съгласили сте се с цената. Не се сърдете на професионалист, който се е оттеглил от договора в даден етап от договора. Някоя от страните е прекалила с добрия тон и поведение. Изявени са претенции, които със сигурност фотографа не е могъл да изпълни. Мръсни стълби, кофи за боклук, небоядисани стени, олющени фасади, пъпки, бемки, плешивост, цвят на косата ....мисля, че не са работа на фотографа. В крайна сметка може той това де е целял...
 Не е правилно да се злослови срещу професионалист, който дори не ви е снимал, вие не сте били негов обект.

 Да подчертая, че не познавам фотограф с това име и неговата работа. В крайна сметка и аз не съм фотограф. Въпреки това не съм съгласен с това злословене по адрес на някой.


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: stoyanov в декември 07, 2011, 14:16:02
Подкрепям мнението на Пачоран. Все пак MaryM не е ползвала услугите на фотографа и няма преки впечатления за работата му... Явно не са се харесали и затова се е получил конфликтът.


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: MaryM в декември 07, 2011, 14:37:09
Нека уточня че мнението ми не е фриволно и се регистрирах в този форум няколко месеца след сватбата ми за да предупредя други момичета - от тук нататък всеки си преценява! Щеше да ми е от полза да прочета нещо за този човек и да си спестя много нерви.  От всички хора с които работих за да организирам сватбата си това е единствения човек които без преувеличение скъса нервите на мен, на мъжа ми и на много приятелки, които търсиха заместник в последния момент, така че имам пълното право да се оплача и да разкажа какво ми се е случило. Който сам си е организирал сватбата и знае какво напрежение е последната седмица може да ме разбере. Ако за вас е нормално след два месеца разговори фотографът да се оттегли в последния момент просто нямам думи (честно казано мисля че доста добре го познавате явно, иначе е трудно обяснимо такова изказване). Какво значи че не съм ползвала услугите цялостно - бях в унизителното положение да се моля на човек който се държи отвратително да си спази уговорката, само защото вече беше много късно да търся друг фотограф. Освен това въпросните сватбени албуми ги видях на срещата ни с него в последния момент, защото беше "много зает" - и като качество на снимките  имаше разлика от тези качени в сайта му. Не съм изявила неосъществими претенции, а две съсем прости предпочитания (когато плахо помолих за същите следващият фотограф и му разказах случая, човекът се посмя... И в заключение - по мое мнение подборът на фон е работа на фотогфа - човекът който финално наех се справи чудесно.


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: MaryM в декември 07, 2011, 14:39:09
И аз да си дам моята препоръка за една фотографка, която не бях срещала никога по сватбените форуми. Името й е Линда Александрийска. Една приятелка случайно ми прати линка докато си блъсках главата кой и как ще ни снима за сватбата ни февруари, тъй като имах и идея за по-шантава следсватбена фотосесия. Наистина изпълни всичките ни очаквания, да не говорим, че успя и да ги надмине. Изключително жизнерадостни снимки, с много живот в тях, естествени и без нагласени пози. Сайтът й е http://photolin.com/
Наистина е много добра - гледах нейния сайт, за съжаление в последния момент и беше естествено заета.


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: matsinka в декември 07, 2011, 15:20:40
Може ли да ми препоръчате добър фотограф от Добрич?Искам наистина мотивиран фотограф,защото от сватбата снимките от причтелите ни станаха много по-хубави от тези на "професионалистката".Този път се надявам наистина да имаме хубави снимки.
Благодаря випредварително. @}->--


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: desideskata в януари 22, 2012, 14:15:21
Всички фотогарафи, споменати, са много добри.
Надявам се някои дами от Бургас също да опишав впечатленията си !

Предварително се извинявам за офф-топика  :offtopic:  :[


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: slavundi в януари 30, 2012, 17:01:45
За Плевен - Евгени 100%!


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: paradoxx в май 18, 2012, 17:04:43
Аз съм въпросният сватбен фотограф Николай Митев, за когото MaryM (Весела) е дала отзива си в тази, както и в още една тема. Ще си позволя да уточня как е протекоха взаимоотношенията ни с Весела и нейния съпруг Любомир.

Весела се свърза около 1 месец преди сватбата си с мен, по препоръка на моя приятелка, на която имах удоволствието да снимам сватбата няколко седмици преди това.  След разговора ни, на 1-ви юли й изпратих оферта по имейл и следното писмо:

Цитат
Здравейте, г-це Миркова,

Приложена ви изпращам оферта за заснемане на сватбеното ви тържество на 31 юли.

Можем да се срещнем следващата седмица в удобно за вас време. Като
място предлагам Бистро 53, находящо се на бул.България 53 между Била и
Джъмбо. На паркинга на Била се паркира без проблем. Срещите ми
обикновено протичат в рамките на между 1 и 3 часа, в което време се
обсъждат както въпроси непоредствено свързани със заснемането на
сватбата ви, така и други свързани с организацията като цяло, като
идеята ми е да ви предоставя  информация "от кухнята" на базата, на
които да вземете най-добрите решения.

На ваше разположение съм за допълнителни въпроси на този имейл, skype:
nmitev3, както и телефон :0887551378

Поздрави,
Н.Митев

В писмото беше приложена следната оферта от 3 страници, в която, както всеки може да се убеди всичко е описано много детайлно: http://nmitev.com/files/oferta-015-example.pdf (http://nmitev.com/files/oferta-015-example.pdf) (махнал съм единствено банковата сметка, както и офертата за сватбени покани, която не касае никого тук)

Понеже 1-ви юли беше петък, а снимах сватби в събота и неделя, най-ранния момент, в който можех да се срещна с двойката беше следващата седмица ВЪВ ВСЯКО УДОБНО ЗА ТЯХ ВРЕМЕ (правил съм срещи и в 21:00 часа).

Последва разговор, в който Весела поиска да се срещнем в близост до местоработата й - на съдебната палата, тъй като е прекалено заета в работата си.  Отказах й. Някои колеги предлагат дори и срещи в офиса на клиента, но аз не съм от тях - съжалявам.

В крайна сметка се разбрахме, когато те намерят време, да ми звъннат. След известно време (не помня вече колко дни преди сватбата на Весела), се чухме с тях и се разбрахме да се срещнем във въпросното Бистро 53. 


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: paradoxx в май 18, 2012, 17:06:18
Продължава :-)


Двойката закъсня ефектно с половин час (Весела, ти се сещаш, че се бяхте объркали за часа и си бяхте помислили, че срещата е от 11:00, а не от 12:00 и след като аз буквално изхвърчах от вкъщи за да съм при вас в 11:30, вие пазарувахте в Jumbo и дойдохте към 12:30 часа).

И така! Срещата започна по моему чудесно. Весела поиска снимки с предимно долен ракурс и повечко портрети на близките, много детайли, уточни, че харесва черно-бели снимки и поиска слайдшоуто да бъде със снимки по техен избор. Аз добавих, че ще се радвам да сложа и песни по техен избор. Уточни и че иска снимките в слайдшоуто да са по-продължително времетраене, тъй като беше гледала слайдшоуто на моята приятелка и не й беше харесало много. Всичко е записано в тефтера ми.

Независимо, че месец по-рано им бях изпратил ЯСНА оферта от 3 страници с описано всичко, след като обсъдихме какво се случва по време на сватбата,  те поискаха следните неща, които до този момент знаеха, че не предлагам, защото или не фигурираха в офертата ми или направо беше написано противното:

1. Да направя 5-6 снимки на кучето им на предишен ден в Бистрица, тъй като няма да искат заснемане на подготовка на булката. Аз им преложих да изпратя оферта за това, а те се учудиха, защо не им го предлагам като компенсация за по-малкото часове, за които ще ме ангажират.

2. Поискаха да се ангажирам за минимум 2000 кадъра, като предложиха да доплатят за това и посочиха, че на сватбата на моята приятелка съм предал над 2000 кадъра и ако не предам на тяхната толкова,това би било двоен стандарт.   Уточних, че сватбата на приятелката ми е била с над 120 гости и че е била с продължителност над 12 часа, при 80 гости на тяхната и продължителност от 15:00 до 00:00 часа.


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: paradoxx в май 18, 2012, 17:07:01
3. След като отказах да се ангажирам за минимум 2000 кадъра, поискаха да се ангажирам за 1500 и не приемаха за отговор, че мога да се ангажирам единствено за минимум 1000 кадъра.

4. Поискаха да им предоставя отпадналите в селекцията кадри. Отказах им.(В офертата ми ясно пише: Н.Митев Сватбена фотография не предоставя на младоженците отпадналите в пост-обработката кадри. Това си е мое право и който не е съгласен с него може да не ме наема.)

5. Поискаха Весела да присъства по време на обработката на кадрите. Бъдещият й съпруг тогава, заяви "Е какво толкова ще ти стане да дойде за 3 часа." Колегите пак ще ме разберат.

Изобщо концепцията, че "Като сме ти платили, ще правиш каквото ти кажем.", никак не ми допадна и не се съгласих с въпросните условия. Пак повтарям, Весела и Любомир имаха детайлно написана оферта, в която всичко това е посочено и разяснено.

След като им отказах, ми беше посочено:
- че се държа некоректно и поставям спънки пред сключването на договореност, когато времето на булката е оскъдно и сватбата е скоро;
- че не правя компромиси и отстъпки и конкретно, че не съм се съгласил с техните условия;
- че съм виновен, затова, че не сме осъществили среща на по-ранен етап, тъй като не съм се съгласил да направим срещата в близост до местоработата на клиента;
- че предоставям различни условия за различните клиенти (в случая сватбата на приятелката) и тяхната сватба (това не е вярно. Изпратените оферти са идентични.)
- че може би трябва да потърся проблема в комуникацията с тях и в мен;
- че се запъвам за "дребни неща" и че имаме съгласие на "95% и остава да изчистим останалите 5%";
- че това, което предлагам, в този вид, тях не ги устройва;

Тъй като тях не ги устройваше това, което аз им предлагах, а аз не бях готов да им предложа това, което искат, им казах най-логичното нещо: Отказах да снимам сватбата им. 

Мотивите да им откажа бяха също така настъпателното им държание и очакването "Като ти плащаме, ще правиш каквото ти кажем." (извинявам се за повторението)

Предвид наистина късото време до сватбата им Весела се отказа от всичките си претенции и каза, че се съгласява с всичко, което им предлагам, но на този етап вече всички бяхме доста изнервени и не знам как аз бих снимал след това при условие, че младоженеца ще ме гледа на кръв докато си слага вратовръзката примерно. 

Да уточня: до този момент, както и след това с Весела и Любомир нямахме сключен устен или писмен договор за това аз да снимам тяхната свабта. Както знае Весела, която също е юрист, като мен, при условие, че не сме договорили условията на договора и още повече, когато не сме съгласни по тях, няма как да сключим такъв. И още - те не ми бяха дали капаро, нито пък нищо друго. Със същия успех, ако някой ми звъннеше 10 дена по-рано  и кажеше "Ники, ела да ме снимаш на 31 юли в Ямбол, пращам ти капаро." аз можех без проблеми да взема неговата сватба, защото това е написано изрично в офертата ми. На практика не го правя и предупреждавам клиентите ми:

Цитат
-   При постъпили две или повече запитвания за една и съща дата, ангажимент се поема към клиента, който пръв е запазил датата, без задължение да се уведомяват клиентите направили запитване по-рано.

Предвид късото време до сватбата на Весела, аз им предложих да направя всичко по силите си да намеря друг фотограф. Щях да се чуя с всички колеги, които смятам за добри, да разбера дали са свободни за 31 юли и да пратя офертите на Весела. Весела ми каза, че  мъжа й Любомир познавал много фотографи и няма нужда. Също така им заявих следното нещо: "Ако смятате, че съм некоректен с вас, ще снимам сватбата ви, но искам да знаете, че не това е личното ми желание и не смятам, че ще постигнем оптимален резултат."

На края на срещата се разделихме стискайки си ръцете и Весела каза "Ако си промениш решението се обади.", аз казах "Едва ли." и не се чухме повече с нея.

Благодаря на всички колеги, които са отговорили разумно .

Весела, моля те, ако нещо от горенаписаното е лъжа или неточно, кажи кое е. Ако съм ти длъжен нещо юридически или морално посочи какво е.  Унищожаваш едно име, което се опитвам да градя с много пот и отношение от много време. Това име ми дава прехрана на мен и на семейството ми и затова давам всичко от себе си да го поддържам.  И смятам, че работя добре.  Всичко обаче има граници.

P.S. Ако се намери само един-единствен мой клиент, който съм снимал и който тук да каже, че аз съм обсъждал с него, какво да ми бъде менюто и съм изисквал някакви ястия, напитки или нещо друго или пък изобщо, че съм изисквал куверт  аз обещавам да спра да се занимавам със сватбена фотография!


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: emmmmmy в май 18, 2012, 17:29:37
Ето затова винаги историята има две страни, хубаво е когато има публично място на което да може да има право на отговор и другия участник в спора. Аз честно казано, си мисля че съответната булка е прекалила.


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: Christy в юни 06, 2012, 14:20:42
Тъй като нашата сватба мина и вече си получихме снимките мога да кажа, че Боян Павлов ни даде страхотни снимки! Няма какво да кажа снимките сами говорят - цветовете, как е уловил всички моменти и цялата сватба в движение... Мога само да се радвам, че заложих на него. Макар че аз вече съм споделяла, че след като видях работата му просто вече нищо не можа да ми хване окото и от първото разглеждане знаехме, че той трябва да е фотографът, който да заснеме този наш ден.  :)

В темата ми към момента има активен линк към албум във фейсбук, който иска може да ги погледне преди да го изтрия  *THUMBS*


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: svetli в юни 06, 2012, 15:20:32
Много съм доволна от работата на Георги Георгиев. Снима сватбата ни, а преди време и кръщенето на сина ми. Свърши си много професионално работата! Определено е един от най-добрите.
http://www.georgephotography.eu/gallery/wedding-book-sk/ (http://www.georgephotography.eu/gallery/wedding-book-sk/)  (https://www.facebook.com/#!/pages/Georgi-Georgiev-Wedding-Portrait-Photographer/113325845404127)


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: gucci в юни 06, 2012, 16:02:41
г-н Митев представи и неговата версия за случилото се .Моля престането да спамите темата и пишете по темата.Постовете са изтрити.


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: sunset в август 02, 2012, 14:05:00
Много сме доволни от Димитър Яков- невероятен професионалист. Няма момент от сватбата, който да не е запечатал, да не говорим за страхотната фотосесия, която направихме. *YAHOO*


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: punk_girl123 в август 02, 2012, 15:09:59
Забелязах, че не съм споменала колко съм доволна от нашия фотограф - Димитър Трендафилов гр. Пловдив.
Няма да хваля колко е добър, снимките му сами говорят за това. Само мога да кажа, че ако му се доверите няма да сгрешите, особено ако искате по-различни от стандартните снимки!


Титла: Отг: Най-добрите фотографи
Публикувано от: DaBulka в август 12, 2012, 09:26:12
Трябва да похваля и нашия фотограф, снимките надхвърлиха очакванията ни! Калоян Спасов от Бургас от 360bg.net, много благодарим за прекрасния спомен!  @}->--


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: mari_m в август 23, 2012, 09:49:06
Дойде време и аз да посетя секцията След Сватбата :'(
Огромни благодарности за най прекрасния фотограф: Георги Колов! Страхотна техника на снимане, страхотни кадри, и много креативни и нестандарни снимки! Благодарим ти Жоре!  :bravo:


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: emmmmmy в август 28, 2012, 09:46:39
Благодарности искам и аз да изкажа към нашия търпелив и креативен фотограф Петър Савов :bravo: :bravo:

http://peters-photo.net/?page_id=146

http://www.facebook.com/groups/344419195617258/

От кадрите които съм видяла до момента, се затвърди усещането, че без фотограф, сватба не става ! Аз половината ден не си го спомням, като в мъгла е, а тези прекрасни снимки връщат сватбата и я виждаме от дръг ъгъл! *INLOVE*


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: Bibsi8792 в август 28, 2012, 09:51:24
Фотографа със златните ръце - Здравко Петков - град Бургас!!!


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: nikolaycho в септември 02, 2012, 00:16:42
И нашата сватба мина 21.07.12г. Фотографът ни беше Любомир Любенов. Хубави снимки излезнаха и няма човек, който да ги е видял и да не е ахнал с кеф. А и момчето е скоромно, усмихнато и многоооо приятелски настроено. И двамата сме доволни от избора си за сватбен фотограф... :) :yes:


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: abrakadabra в октомври 13, 2012, 23:46:42
Благодаря на Димитър Яков! Нищо ново няма да кажа за него, човекът с най-сериозната реклама - предоволния клиент


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: aleksandroff в ноември 10, 2012, 12:53:27
www.studiovalkanov.com/

Камен Вълканов
Страхотен човек изключителен професионалист
снимките са унииикални и сами говорят за него


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: casky в януари 31, 2013, 00:35:11
Тони Перец - Фотостудио Х @}->--
Не сме доволни, направо сме очаровани...никога не ние минавало през главата, че може да получим точно това, което искаме и което е вътре в нашето съзнание...абсолютно точно това!


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: nikoletasss в февруари 13, 2013, 18:59:02
Венци Йорданов от Велико Търново *YAHOO* Не съм вярвала, че е възможно да имаме толкова красиви снимки. Всички роднини и познати са очаровани *INLOVE*


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: ani_ogbg в август 25, 2013, 15:04:35
Хайде да се включа и аз към най-добрите фотографи. Уви, за самата ни сватба нямахме късмет с фотографа. Само ще кажа, че някои от снимките на гостите ни бяха много по-хубави.. Ето защо се реших на следсватбена фотосесия с фотографката Ваня Томова (https://www.facebook.com/pages/%D0%92%D0%B0%D0%BD%D1%8F-%D0%A2%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%A1%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%A4%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F/129502257061921?fref=ts), която много исках за сватбата ни, но вече беше ангажирана. Направи ни една невероятна фотосесия, направо си ни направи една малка сватба. Снимките, които бях мечтала да имам за спомен от сватбата ни вече ги имам, благодарение на нея! Невероятен човек и невероятен и прекрасен професионалист, нямащ нищо общо с болшинството "професионалисти", плъзнали да се бият в гърдите колко са велики :)


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: adi4ko в септември 12, 2013, 10:59:37
И аз да се включа :[ Най-добрият фотограф, издържа до много късно с нас, и знам, че снимките ще са страхотни! Направи ни невероятни сесии, всичко беше супер изпипано и професионално!. Хиляди благодарности на Димитър Владимиров от BeLight Studio!!! http://belightstudio.com/фотографски-услуги/сватбена-фотография.html


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: Vikito_19 в август 31, 2014, 16:15:04
Вече мога и аз да се включа  ;)
фотограф - Йордан Пачев   http://www.danhillphoto.com/
видео оператор - Христо Кънчев

Бяха с нас повече от 12 часа , снимките, видеото и фотокнигите, които ни направиха са супер. Държаха се много професионално, не се наложи изобщо да се съобразяваме с тях или да се спъваме и преплитаме. Изобщо не ги забелязвах докато снимат - после като разглеждах направо се учудвах кога точно са снимали това и това   :bravo:


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: gerganasl в септември 22, 2014, 11:16:22
Чавдар Димитров и Георги Вачев - НАЙ-ДОБРИТЕ!


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: Radiant в ноември 13, 2014, 10:33:13
Искам да похваля моята фотографка Нина Николова или Nina Nikolova Photography

http://www.ninanik.com/

Прекрасни впечатления и още по-прекрасни снимки *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*

Цялото ми мнение тук (http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,36625.msg652622.html#msg652622).


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: XPuCuHkaTa в ноември 21, 2014, 13:49:17
Някой може ли да ми каже дали има някакви впечатления относно сватбения фотограф Ивелин Илиев от Плевен? Благодаря ви предварително! =]


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: Deliysky в февруари 03, 2015, 03:27:44
Този въпрос не е за тук, а за специализирана фотографска тема. Нека модераторите да го преместят, аз имам впечатления, ще ти отговоря. Но не тук за да не се развали темата за похвали и оплаквания.


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: Nijolovateddy в септември 05, 2017, 17:54:22
Димитър Дардов и екипът му  включително Тилко за видео в Пловдив са номер едно  :10x: *THUMBS* :bravo:


Титла: Re:Най-добрите фотографи
Публикувано от: Aleksche в януари 15, 2019, 00:27:57
Бях попаднала на тази дискусия и сега след като голямото събитие отмина искам да благодаря горещо на нашия сватбен фотограф - Ивайло и екипа му от https://eyecontact.bg (https://eyecontact.bg), и да използвам възможността да го препоръчам  :danceg:. Малко предистория, за да разберете защо съм толкова щастлива от факта, че именно той засне нашата сватба. Мъжът ми, в нетипичен за него романтичен изблик, реши че е дошъл моментът за дългоочакваното предложение *YAHOO* в началото на Декември, като беше категоричен, че трябва да започнем новата година като семейство. От една страна нещата се случиха лесно, но изпитахме затруднение с намирането на фотограф, който да не е със запълнен график между празниците ... Случайно попаднахме на Ивайло, но останах изключително доволна както от снимките, така и от видеото. Помогна ни с доста свежи идеи и най-вече се откликна в правилния момент за нашето младо семейство  *INLOVE*