Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

След сватбата => Сватбата на... => Темата е започната от: Капризче в август 23, 2010, 21:21:13Титла: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Капризче в август 23, 2010, 21:21:13
Момичета,отдавна не съм пускала сватбена тема, но тази булка ми направи впечатление с интересната сватбена тема, а именно борчето. И въпреки че е супер нередовна във форума, за което ще и дърпаме ушите  P-( много бих се радвала да прочета как върви подготовката, как се чувства в последния си момински месец и как си представя сватбения си ден :)

Мила Trubadura пожелавам ти прекрасен сватбен ден и весела оставаща подготовка. Ти ми сподели че сватбата ще е 3 дни. Разкажи ни сега с подробности, кое, как, защо, кога и т.н.  8P
 *INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE**INLOVE*


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: evane в август 23, 2010, 23:42:31
честита тема! и на мен ми харесва стилизираното борче, създава ми някакво слънчево - пролетно усещане  =]
ще чакаме "включване"  ;)


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Lionelsa в август 24, 2010, 07:48:28
Включвам се и аз да следя с интерес сватбата на една много идейна булка *THUMBS*


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в август 25, 2010, 14:13:25
Имам си тема яхууууууууууууууууууу!

Капризче, благодаря ти много за темата! Страхотно много се зарадвах, чувствам се лично поласкана и с радост ще споделям всичко, свързано с подготовката на събитието, емоциите и страстните мисли!

Много ми се иска да си обещая по-голяма активност тук, свързана преди всичко с повече време за сватбата! Приемам коментара, че не съм особено редовна, но пък темата е повече от стимул :)

evane, lionelsa , благодара ви за интереса и милите думи за креативността!

Нека борческото настроение зарежда всички ви така, както и мен самата!

Целувки за всички, а аз започвам с конкретиката!Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: ♥ Тiama ♥ в август 25, 2010, 14:29:27
Честита темичка и от мен, Trubadura! Желая ти приятна и безпроблемна подготовка за най-прекрасния ден  :svatba:


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в август 25, 2010, 14:35:02
    Ужас - сега като си видях лентичката, установих колко малко време останало ...
    Ето всъщност какво кога къде ще се случва:

  • 17 септември 2010 г.: сключване на граждански брак
Ще се бракосъюзим в Обредна зала "Студентска", часът е 10:20 сутринта, за да сме росни, уснихнати и щастливи ... ще бъдем само с кумуве и родители, и още някой, който все още не вярва, че ще се женим :) след това отпътуваме към Боровец, където следва

  • 18 септември 2010 г.: църковен брак и сватбено веселие
Мястото е хотел "Айсберг" (съжалявам за рекламата, ако е неприемливо, ще я изтрия), където до обяд посрещаме гости. В 17:00+ започва църковният ритуал, като черквата се намира непосредствено до хотела и до нея ще отидем пеша - много съм въодушевена от тази възможност, защото се минава по кратка горска пътечка сред борове. След ритуала се връщаме в хотела и започва веселието. Иху!

  • 19 септември 2010 г.: блага ракия
За всички гости сме осигурили нощувки, така че на сутринта за закуска ще сервираме и блага ракия. Е, без хоро с развят чаршаф, но надявам се не по-малко емоционално.

След като кумът ни свърши парите за сватбата, всички си тръгваме от Боровец, а ние - младото ухилено семейство с кумувете се отправяме към Турция за медени емоции (още не сме сигурни къде точно, но посоката е ясна).

Това е в най-общи линии програмата. Ще се върна по-късно с още детайли, като започна с това защо борчето така се намърда в сватбата ни :)[/list]


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в август 25, 2010, 14:42:31
По-горе снимката на обредната зала "Студентска"

а, тук на черквата в Боровец


Титла: Отг: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Боги в август 25, 2010, 15:03:50
Честита тема Trubadura, успех с подготовката до края и една вълшебна сватба на  Боровец ти желая. Много интерсна се очертава сватбата ви, купона ще бъде на шест, както се казва.
За медения месец, не се съмнявам, че и той ще е прекрасен....Турция е  :judges:
Само да попитам, какво е това хоро с развят чаршаф, не ми се смей, но не съм го чувала явно?


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: reni_vn в август 25, 2010, 15:40:46
Честита темичка :)

Пожелавам ти да я напълниш с най-красивите емоции около приготовленията за сватбата, както и с вълнуващ разказ за самия ден. Идеята ти е страхотна и за темата и за самото празнуване..3 дни :) Много ми допада!

Чакаме с нетърпение да разказваш още !


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в август 25, 2010, 22:07:59
Благодаря ти за пожеланията, Боги!
Относно благата ракия и хорото с разветия чаршаф - копирам текст (малко дългичък), защото не бих могла да го пресъздам по-цветно:

"Нощно хоро при свождането на младоженците и хоро на блага ракия  /вж Ст. Генчев, сватбата, 1987, с. 99-100/. Осигуряването на успешно свождане на младоженците, установяването на девствеността на булката и пожеланията за зачеване, леко раждане и здрави деца се изразява също чрез танци във вечерните часове на сватбата. Това ставало след отделянето на младоженците в особена стая, където да се извърши ритуала на отнемането на девството. Девствеността в народната философия трябвало да се преодолее точно през тази нощ. Близките, които стоят и чакат резултата от свождането, са на трапезата. През това време се играе специален танц “Как се сади пиперо”, чиито движения имитират саденето на пипер, а всъщност движенията на половия акт. Когато ризата на невестата със знака за девственост се изнесе на решето и се покаже на присъстващите, като доказателство за успешно ритуално протичане на акта, отново се играе хоро. Свекървата играе буйно, весело хоро с решетото с ризата. После се играе смесено хоро, което изразява буйност и радост, около свекървата, която продължава да държи в ръце ситото с ризата. Интересно е, че на места това хоро се нарича “самодивско” /Ст. Генчев, Сватбата, С., 1987, с. 99/, може би свързано с нощния характер на танца, с оргиастичните, буйни елементи и с оплождащия му характер. След това се дава на всички присъстващи блага ракия, символ на девствеността на булката. Блага ракия се носи и на родителите на булката, на кума. На места благата ракия се изнася “насред село”, раздава се на всеки срещнат и с благата ракия  се играе отново хоро /пак там, с. 100/. Това хоро е също нощно. То е завършек на един ритуал, свързан с раждаемостта на жената и плодоносността на мъжа и не случайно времето за това е нощта. Тогава, в ритуалността на нощта се решават въпросите на житието и жизнените процеси, на зачеването на живота и философията на девството, раждаемостта и продължаването на рода. "

Е, дали ще е риза или чаршаф, няма значение ;)

reni_vn, благодаря ти, миличка и за твоите пожелания! Ще се постарая да бъда полезна и интересна!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: michelle в август 26, 2010, 11:31:40
 Няма нищо по-весело от сватба продължаваща 3 дена  *YAHOO* Като малко дете съм била на такава и определено е незабравимо. Поздравления за идеята  @}->--
 Много съм любопитна за всичко, свързано със сватбата ви  :) Украса, дреболийки, изненади. И най-вече да разкажеш какво се случва с роклята. Спомням си, че е изцяло по твоя идея  :)


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в август 26, 2010, 12:34:00
Хихихи, michelle, и аз винаги съм си мислила, че тридневните сватби са само по приказките, в ромски и турски общности, но явно и при нас така се подреди от само себе си - не съм го планирала специално, просто като сглобихме пъзела, така се получи  :danceg:

Относно роклята - като тръгнах да търся моята рокля, споделих мнения и терзания в съответната тема. С две думи: няма за мен готова рокля, не защото съм прекалено претенциозна, а защото не съм стандартна  :!

По-големичка съм на размер и за да прикрием това и онова, трябваше да мислим за сериозни промени по моделите, които ми допадаха в някаква степен. Най-големият проблем се оказа деколтето - имам белег точно отпред, който не позволява модели с гооооолеми деколтета. Както знаете, 70 - 80% от предлаганите модели са с горни части без рамене и дълбоки деколтета/корсети ... един от бисерите на продавач-консултант, които събрах, докато пробвах разни модели, беше "този модел е правен на компютър и не може да се променя"?!?!

Та, стана ясно, че ще шием рокля и в момента се шие - много семпла, надявам се, че ще се чувствам добре в нея. Утре съм на втора проба и тръпна в очакване. Моделът е от две части: разкроена пола на 6 парчета, горна част редингот (т.е. и то на 6 парчета, вталено). Платът е американски сатен, бял на цвят, не е много лъскав и е доста плътен. Върху горната част има дантела, в която се влюбих в момента, в който я видях. Деколте имам, но не чак толкова дълбоко, достатъчно, за да скрие каквото трябва и всички да ме гледат в очите, а не по-надолу ;)

Е, дано скоро мога да снимам, за да я покажа, защото дори и с много думи описана, няма как да се придобие конкретно впечатление.


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: tcveteto в септември 02, 2010, 13:45:24
Честита темичка и от мен! Поздравления за оригиналността ти. Звучи наистина като в приказките тази тридневна сватба, дано да ти донесе много приятни усещания, наслади се изцяло, защото това ще бъдат ВАШИТЕ ДНИ!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в септември 07, 2010, 08:54:16
Мерси за пожеланията, tcveteto!

Съжалявам, че не съм писала отдавна тук ... срамота е и много ме е срам ... не успявам да намеря време да снимам всичко, което до момента е готово, за да покажа и споделя с вас. Имах доста напрегната седмица с 48 часа неспане и трудно влизам в ритъм ... е, нямам повече извинения, така че ето какво е свършено до момента:

аз почти съм готова:
- роклята е готова и е вкъщи  *YAHOO* - имам снимка, но направена от телефона, и при това полата е с кърфички, но сега, след като е вече готова, ще я снимам и ще кача в галерията;
- имам два чифта обувки - ниски и високи (е, поне за мен са високи), като и двата чифта вече ми нашравиха мазоли, т.е. почти разгазени са;
- воал не съм решила дали ще слагам - предвид това, че бих искала да съм с плитка, може би не се връзва много;
- бижута - няма да имам, само моите си неща, които си нося винаги и разбира се халката

младоженецът:
- смокингът е готов и е вкъщи;
- риза, ръкавели, обувки и пр. - и те;
- останаха само пояс и папийонка - шивачките, които ушиха моята рокля, шият и неговите пояс и папийонка ... питате се защо чак шивач ги прави?!?! е, по магазините не намерихме готови такива в любимия цвят на момчето и затова ... дано да е доволен от крайния резултат и още по-важното, той да дойде по-скоро

халките:
- те са ни подарък, готови са и ние все още не сме ги виждали ... надявам се тази седмица все пак да успеем да ги видим и пробваме, защото съм силно притеснена дали са ок
- благодарение на evane, която сподели идеята за нейната кутийка, си купихма друга малка кутийка тип пиратски сандък, в която ще сложим халките

сценарият:
- по-горе подробно съм го записала - няма промяна засега

ресторант и украса:
всичко свързано с тях са задачите, които не съм свършла досега - имам идеи за повечето - кое как ще изглежда, купила съм какво ли не с идеята да ползвам за украсата, но не съм направила нищо от елементите ... следващата седмица ще съм в почивка и се надявам да успея с всичко, сестра ми ще си дойде и тя също ще ми помогне ...

това е за сега! до скоро със снимки!
Усмивки за всички ви!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: lunno momiche в септември 08, 2010, 10:32:28
Trubadura, честита темичка!  @}->--
Пожелавам ти една незабравима и весела приказна сватба!  :)


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Lilium в септември 08, 2010, 10:46:19
Trubadura, честита темичка и от мен !

Пожелавам ти положителни емоции и много много щастие. Наслади се на всеки един миг от подготовката  @}->-- На самото подписване, което ще ви бъде предния ден , със същата рокля ли ще бъдеш (тази която ти е за църковния ) или друга  =]


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в септември 08, 2010, 11:23:25
Благодаря ти за пожеланията, Lilium - красиво нежно цвете :)

За подписа си уших (сама!!! - първият в живота ми) един широк панталон от бял сатен и ще бъда с него. Не съм измислила какво нагоре ще имам, но реших да бъда така, за да не съм с роклята.

Нея ще я пазя за следващия ден, а тъй като имам съмнения, че ще успея да танцувам постоянно с полата, ще я подменя по някое време с панталона от предния ден ...

Ще се опитам да се щракна тези дни и ще кача снимки :)


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Lilium в септември 09, 2010, 09:29:37
Идеята ти е добра,  :bravo: може на горе да бъдеш с някакво бюстие или пък потник , по-официален с тънки презрамки и гол гръб, нещо такова, защото на самата сватба ще замениш роклята с този тоалет и трябва да е нещо подходящо и за двата случая  :) не си ме питала, за мнение, но аз си го дадох =]


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: evane в септември 09, 2010, 22:24:45
мила, следим те с нетърпение - качи снимки, когато можеш (аз обещавам събота и неделя ;))
поздравления за панталона, аз съм прохождаща шивачка, може да обменяме опит (ти към мен, де  @}->--)
много ми харесва идеята за пояс и папионка, издължава силуета и стои много изискано... ще покажеш снимки
едно мъничко съветче - някои момичета си мислят, че на сватбения ден ще има много проблеми и нерви... и те идват - като ги очакваш
аз си повтарях, че ще съм много щастлива и спокойна, и наистина бях такава - без никаква причина (може би малко се дължеше на неспането, беше ми като на филм ;))
завиждам ти за турция - МНОГО...


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в септември 10, 2010, 08:32:41
Lilium , благодаря ти за идеите за бюстие и потник към панталона - точно така си го представям, НО имам големи затруднения да намеря подобни с високо деколте.

В темите за роклята описах проблема си и колко трудно намирам нещо подходящо ... така де все нещо ще намеря - по сутиен няма да отида ;) все пак го дават да е леко хладно  8P

evane , миличка, много на място идва твоята препоръка  @}->--
от време на време ми се свива стомахът само като се представя какво още не сме подготвили и как сценарият куца поради това, че не е написан и обсъден с DJ и т.н. Иска ми се всичко да наред, а не мога да посвета достатъчно време. Гледам обаче да съм настроена позитивно и гледам розово ...

Относно снимките - имах намерение да облека отново роклята, да се понаправя - генерална репетиция и да се снимам, да споделя с вас и други близки, но една приятелка като ми каза НЕЕЕЕЕ и аз се гипсирах..... Принципно гледам по-отвисоко на разни суеверия и вътрешната ми нагласа е, че каквото правим, го правим за хубаво, а когато черна котка ни мине път, значи ще ни се случи нещо хубаво :) но явно моментът е такъв - леко стресиращ.

Въпреки всичко, мисля, че имам промяна в талията, та ще трябва да пробвам отново полата - в случай че ми е широка, да измисля вариант за корекция ;) за да съм сигурна в крайния резултат случайно ще се щракна, ако ме разбирате какво искам да кажа ....

До скоро, момичета - кокичета, розички и всички други останали цветя! Помислете си нещо хубаво, за да ви се случи!!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: evane в септември 10, 2010, 09:50:38
усещам как всички ще нападнем темата ти - май ще се жениш скоро - скоро  *YAHOO*
ще те успокоя - колкото и задачи да имате, обещавам ти поне един от онези вълшебни дни, в които животът се подрежда само за теб - за два три часа неусетно се получава всичко което искаш  @}->--
ако много закъсате - раздавай задачки и на близките, (ние всичко вършихме сами, ама ни се поразсърдиха, че не ги включваме - не искахме да им създаваме допълнителни грижи, не за друго)


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: michelle в септември 17, 2010, 12:15:46
 От днес започва вашата тридневна приказка  ;) Пожелавам ви всичко да мине добре, да е много, много красиво и истинско!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: lunno momiche в септември 19, 2010, 08:32:28
ЧЕСТИТО, мила Trubadura!  :svatba:
Пожелавам ви много семейно щастие и попътен вятър!  :weddingday:


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: conflate в септември 19, 2010, 16:02:14
Пожелавам дълъг и щастлив семеен живот на още едно младо семейство!
Честито!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Lionelsa в септември 20, 2010, 08:21:26
Много слънчеви дни и страстни нощи пожелвам на новото семейство!
Обичайте силно и лудешки! Прощавайте си малките прегрешения! Горчиво!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: asseto в септември 20, 2010, 14:03:38
Честито, мило семейство!
Вървете винаги рамо до рамо и ръка за ръка, гледайте в една посока, но не забравяйте да погледнете и в очите на другия... Обичайте се безкрайно много и бъдете щастливи заедно!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: ♥ Тiama ♥ в септември 20, 2010, 14:07:46
Честито, мило семейство  @}->-- Желая ви много обич и разбирателство, много щастие и сбъднати мечти!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: jivetoo в септември 20, 2010, 14:11:06
Честото мило семейство,всичко най-хубаво ви пожелавам.


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: evane в септември 21, 2010, 10:29:30
ЧЕСТИТО, МИЛО СЕМЕЙСТВО! Да сте вечно влюбени, да се преоткривате всеки ден и всеки път като се погледнете първото, което ви идва на ума да е "обичам те"  ;) много, много щастие!
(http://media.picfor.me/001103423/BEST-heart-love-heart-SWEETS-CHOCOLATE-DESSERT-I-like-christmas-002-my-album-Love-MUNCH-AND-DRINK-emi-sweet-Chocolate-valentines-Herzen_large.jpg)


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: vilenceto в септември 21, 2010, 10:38:38
Честито ново начало Trubadura !!!
Пожелавам ви мноооогоооо любов, разбирателство и семейно щастие  :dance:


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в октомври 03, 2010, 15:52:04
Мили момичета, michelle, lunno momiche, conflate, lionelsa, asseto, Тiama, jivetoo, evane, vilenceto,             
благодаря ви за хубавите пожелания!

Извинете ме за късното ми появяване - сватбата ни беше преди 15 дни, а аз чак днес успях да разопаковам част от багажа ни ...  :[ и в този ред на мисли и едва днес успях да подготвя снимчици и да ги споделя тук с вас!

Всичко мина невероятно бързо с много емоции и страхотно веселие. Все още не всички снимки са дошли при мен, но като имам по-различни от тези, които вече качих, ще ги споделя с вас.

Преди да опиша по-подробно как приключи подготовката и как премина всичко бих искала да БЛАГОДАРЯ на всички ви!  :flower:
Толкова мили и внимателни сте, а съветите и идеите, които споделяте, ме подкрепяха през цялото време. Лудост или не, но дори и в много напрегнат момент от подготовката си спомнях какво сте споделяли във форума, как усмихнати и щастливи изглеждате на сватбените ви снимки! Това ме окуражаваше и си казвах, че за нищо на света не бих искала да пропусна един от най-значимите моменти в живота ми и в нито един спомен не бих искала да бъда тъжна точно тогава.....

Силно ви прегръщам всички и до скоро четене!

ТеодораТитла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: ♥ Тiama ♥ в октомври 03, 2010, 16:42:48
Мила Trubadura, била си прекрасна булка! Снимките, които си качила, са толкова жизнени и изпълващи с положителни емоции... Сигурна съм, че тържеството ви е било чудесно! А за украсата на шампанското, просто нямам думи! Адмирации за цялата концепция и украса  @}->--


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: vilenceto в октомври 03, 2010, 18:50:44
прекрасни сте Trubadura, толкова много обич лъха от снимките, бъдете винаги така озарени от пламъка на любовта помежду ви !!!!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: evane в октомври 04, 2010, 10:15:54
Прекрасни снимки :)
и на мен украсата на шампанското много ми хареса - много е забавна и свежа  :bravo:


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Lionelsa в октомври 05, 2010, 15:24:02
Разгледах и аз снимките с голям интерес. Много хубаво се е получило всичко. Не, че съм се съмнявала. И както на останалите, мой фаворит е бутилката шампанско =] Много ми харесва и роклята ти. А любимата ми снимка е тази, на която надничате, дали е време да влизате в ресторанта :girl_wink:


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в октомври 05, 2010, 20:11:19
Благодаря ви за хубавите думи, момичета, мили дами :)

Украсата на шампанското стана от третия път - със сестра ми започнахме с тривиалното увиване, връзване и ядосване, след което, просто водена от борческото настроение, се получи -

всъщност сега толкова време след, си давам сметка, че всеки един детайл може да стане по хиляда начина, с 2 или 200 лева бюджет - много е важна обаче концепцията и какво искаме - аз исках да се почуствам на сватбата си като на детски рожден ден на две хлапета, които винаги ще бъдат влюбени ... ей така по детскиму чисто и непреднамерено ... отчасти се получи ... не е случайна и снимката, която lionelsa отбеляза - фотографът ни, който умишлено не беше професионалист, много добре усети моментите, на които най-много държим  8P 


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в октомври 05, 2010, 20:37:45
да взема да разкажа малко, а?

за всички вас, които бихте имали търпение да ме изчетете и съпреживеете емоциите ни:

седмицата преди сватбеното трианале беше упомрачително динамична:

понеделник: пазаруване на дреболийки, за които трите месеца на подготовка мислих ;)
резултат: мазоли от ходене и страхотно главоболие, но затова пък доволна

понеделник вечерта: доизмисляне на хореографията за първия ни танц (за уточнение - направих микс със скрач звуци от Валс № 2 на Шустакович, Бийонсе "single ladies", Врабчета "бански на лалета' - изборът на музика не е случаен, но това е за друга тема :)
резултат: легнахме си в 3 през нощта

вторник: пътуване до свиленград, откъдето взехме виното и ракията - знам, че звучи като лудост да шофирам до другия край на б-я за един багажник с алкохол, но и това е друга тема (в момента ви пиша от тутракан, така че само илюстрирам факта, че съм почти непрекъснато на път из краищата на б-я)
резултат: имахме 70% от алкохола, който даже на връщане от свиленград оставих в боровец

сряда: сутринта рано-рано бяхме на пазара "Димитър Петков" за оглед на цветя; през останалото време правих табелки, връзвах панделки, тествах букет, бутониери и пр.; разбрах, че гостите ни се увеличават с 4ма + 2 деца
резултат: една идея по-близо до състояние на "почти готови"

сряда вечерта: репетиции на първия ни танц
резултат: младоженецът е леко ранен в крака, поради вихърния валс и ограниченото пространство; легнахме си в 2 часа през нощта

четвъртък: ходих до офиса, защото имах задачи, които не бях свършила и ми тежаха на съвестта; вечерта си изправих косата от нерви, а и за да съм по-така за подписа
резултат: бях супер изнервена, а младоженецът не беше благоразположен за репетиции за танца

петък: 10:00 бяхме пред обредната зала натъкмени с натъпкана кола с багаж за боровец; 10:45 вече бяхме семейство според бг законодателството; отидохме в боровец и аз продължих с разни дребни нещица, като подмяна на етикетите за бутилките-подаръци за гостите; вечерта - репетиции на танца
резултат: нямахме първа брачна нощ, но затова пък спахме добре

следва ...


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в октомври 05, 2010, 21:13:54
събота: в 10:00 всичко се завихри - започнахме да украсяваме ресторанта, да посрещаме гости, да си гледаме часовниците и питаме "дали ще успеем"

в 16:00 часа управителката на хотела ме видя, че все още ръкомахам по дънки и тениска из ресторанта със зачервени бузи, дойде при мен и ме попита "драга госпожо, вие булка ли ще сте тази вечер или част от персонала?"

в 16:20 влетях в стаята при едната ми братовчедка по бельо и обувки, за да ми сплете косата

в 16:45 вече бях облечена (честно да ви призная до последно не вярвах, че ще успеем в 17:00 за църковния ритаул), гримирана (само да подчертая - приложих всичко, което научих за самогримирането и също така мазилата, които специално си купих вкл. и основа за лицето, моля ви се) и усмихната се скрих в една от стаите на апартамента, където бяха нашите; междувременно бях пратила агенти да закачат 10-ина табелки "булка" на 10-ина различни врати (младоженецът и кумувете така и не бяха запомнили номера на апартамента на нашите хихихих)

обаче бързо ме надушиха и докато се опитваха да омайят сестра ми да ги пусне в съответната стая, аз прелетях по балкона от едната стая в другата и им излязох в гръб ...

е, всичко започна и протече поне за мен като насън.

ето и някои от флаш моментите;

в църквата имаше объркване на халките ни - коя на кого е и за кой пръст е, доста забавно е да те напуши смях, когато трябва да си сериозен ...

в ресторанта - точно преди да влезем направихме последна репетиция на квадратчето за валса, тъй като младоженецът се беше стегнал като на изпит и само повтаряше "веднъж да свърши танцът и ще започне купонът". изключително признателна съм му, че не се отметна и се държа много мъжки

последствие всичко се разви така, както трябваше да се случи ... е, имаше някои моменти, които не си бях пожелала - дребни такива, дето за момента ме дразнеха, но си казвах, че това е наашият ден и само от нас зависи какъв ще го помним ... имахме страхотни изненади - моите колеги ни подариха суперска палатка, която бяха разпънали отвън пред ресторанта, украсена с балони и фенери, заведоха ни до нея със затворени очи ... кумата ни беше подготвила много трогателни моменти ... почти всички танцуваха и пяха като за последно и не искаха да се прибират по стаите като намалихме съвсем музиката ....

трябваше да си тръгнем от ресторанта в 1:30 часа, след което се преносохме за малко в нощния клуб, а оттам във фоайето, където до 3:30 седяхме една солидна групичка и бъбрихме за живота, любовта и други непреходни и преходни състояния :)

легнахме си в 4:30 и 8:00 вече бяхме на крак

почти всички се бяхме събрали за закуска, когато сестра ми дойде при мен и ми подари кецове с думите "кака (от 10 години не ме е наричала така), както традицията повелява, когато по-малката сестра прежени кака си, й подарява обувки"... трябваха ми 10 секунди, за да осъзная какво ми казва и вече сълзите сами рукнаха ... подариха ми за сватбата зет хихихихи невероятен момент - нашите почти изпаднаха в нервна криза - това, че сестра ми и нейният приятел, французин, са подписали малко преди тя да се прибере от Щатите, им дойде като гръм и не само на тях - всички ни гръмнаха, дълго бяхме чакали някакво развитие при тях и ей на - случило се е ... и така благата ракия се превърна в шампанско и сълзи от щастие ...

следобяд по някое време потеглихме към кърджали, откъдето в понеделник сутринта в 4:00 часа тръгнахме за Турция, където 5 дни се опитвахме да възстановим мазолите на краката, мускулната треска, пъзела от сватбения спомен и преживявахме отново и отново ...


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: evane в октомври 06, 2010, 10:02:09
как ме развесели :)
прекрасна новина, да й е честито и на сестричката ти ;) неведнъж съм казвала - най - красивите неща са спонтанни и непланирани
много, много любов и настроение!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Деница Звездица в октомври 06, 2010, 10:30:54
Здравей, Теди!

Не съм писала досега в твоята тема, но хвърлях поглед на мненията ти във форума. Днес прочетох разказа ти за сватбата и той ми подейства толкова нахъсващо, че просто не се сдържах да не напиша. Гледах снимките от тържеството ви и трябва да призная, че макар че не съм вярвала, че без професионален фотограф може да има добре уловени моменти, тук ти ме обори - и ти, и всички гости на сватбата ти, изглеждате изключително енергични, усмихнати и искрени. Също така четях и преди, че си правиш всичко за сватбата сама и действително - всичко изглежда красиво и премерено, никакви излишни финтифлюшки. Поздравления за организацията!

Моля те, разкажи повече за избора на песните за сватбата, за това как решихте фотографът да не е професионален, въобще... всички неща, които показват, че човек може да има хубава сватба и без да възлага това на координатори, агенции, украси и т.н. Направи ми впечатление, че май халките ви са бели, от какво са направени? Наистина действаш вдъхновяващо!

Желая ти много щастлив семеен живот и да си все така креативна!  :bravo:


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: ♥ Тiama ♥ в октомври 06, 2010, 11:20:17
Изключително зареждащо разказче  @}->-- Чрез него и снимките успях да се потопя в атмосферата на вашия ден! А сестра ти ти е подарила невероятен подарък :) Бъдете все така лъчезарни и се обичайте много  *INLOVE*


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: roxanne в октомври 06, 2010, 21:27:08
Миличка Trubadura, макар с доста закъснение, честитоооо!  :bravo:
Отдавна не съм чела разказ, който да ме зареди с толкова много положителни емоции  *THUMBS* Имала си страхотна, незабравима сватба и дано от тук нататък животът ви предлага все такива моменти, все такива дълго чакани изненади  :bravo: Признавам, че моментът с най-неочаквания сватбен подарък ме просълзи - може би защото си представих и моето "какино" (братовчедка ми, която ми беше шаферка и ми е като сестра) как след някоя друга година ще ме кани на сватба  ;)
Снимките ви са уловили цялата емоция и добро настроение от вашия ден - браво! Дълги години да си ги гледате и докато двамата се променяте под тежестта на времето, нека влюбените ви погледи винаги си останат същите!  @}->--


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Lionelsa в октомври 07, 2010, 08:31:46
Ето това е филм с неочакван край :P Имаш страхотен стил на разказване.  *THUMBS* Определено ме разведри и повдигна духа ми. Пожелавам много семейно щастие и на теб, и на сестра ти!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в октомври 09, 2010, 13:57:22
Здравейте, булки :)

Много сте мили с всички тези коментари и пожелания - като влизам тук, все се усмихвам и ви прегръщам силно  @}->--

Директно в отговор на Деничка Звездичка:

Моля те, разкажи повече за избора на песните за сватбата, за това как решихте фотографът да не е професионален, въобще... всички неща, които показват, че човек може да има хубава сватба и без да възлага това на координатори, агенции, украси и т.н. Направи ми впечатление, че май халките ви са бели, от какво са направени?

Концепцията за музиката ни беше да има за всеки вкус по нещо, като тънко избегнем така актуалния поп фолк. затова и трак листата ни включваше любими песни от категориите: бг фолклор, ретро и модерен поп и танцувална музика, рок балади, рок едн рол, ретро гръцка, ретро сръбска и ретро чалга ;) няма как А и друго си е да пееш боса "Ти си мой грех" ...

Относно избора за първия ни танц - още в самото начало предложих да е микс, за да не е тривиално една песен, а и за да зададе общото музикално оформление на сватбата - последствие идеята, за да бъде приета поетапно надградих с любима песен на младоженеца "Бански на лалета", към която съвсем "естествено" предложих валс. За да се приеме (тъй като трябваше да учим стъпки), предложих да е от руски композитор, както и да звучи по-драматично ;) За да има рязка граница помежду им, вметнахме бийонсе (песента и по-скоро клипа към нея ми е много любим), а и тя си е тематична, така да се каже - тъй че стратегията ми проработи - консултативно и с усещане за личен избор младоженецът подкрепи идеята за първия танц.

Фотото и видеото - първото ни беше предоставено от двама от нашите гости, а видео въобще нямахме. Фотографите ни не са проесионалисти, но като любители от доста време практикуват скъпото си хоби. Единият от тях, след като му предложихме да снима, каза "опасявах се, че няма да ми предложите. с удоволствие ще снимам, иначе ще се чудя какво да правя". Другият е започнал стаж в едно студио за фотография и като реверанс към тях, се отказахме от професионално заснемане. Видеото въобще не сме го коментирали - младоженецът не пожела, поради това, че пред камера всеки щял да се притеснява, и така. усетих, че ще бъде прекалено да искам и това от него, и напълно подкрепих желанието му.

Халките ни са от бяло злато. Аз нося само сребро, а младоженецът каза, че не иска друг метал за халките ни - и, хоп - готово - имаме пресечна точка.

В интерес на истината ние двамата сме доста различни - имаме различно виждане за детайлите, но като цяло, искайки всеки да се чувства комфортно и щастлив с другия, търсим пресечната точка. Така беше и с подготовката на цялата сватба - всяко решение е взето от двама ни с обсъждане. Имаше въпроси, към които аз имах по-конкретни желания, и съответно действах по мой начин, за други младоженецът беше водещ, без последствие да му държа сметка, защо едно или друго нещо е било еди как си...

Още в самото начало на подготовката си уточнихме кои са нещата, с които не искаме да правим компромис и всичко останало беше лесно. Аз не исках да се чувствам като гост на сватбата ни, затова и всичко мина през ръцете ми - нямам претенции за най-вълшебната майсторка, просто исках да преживея истински всеки детайл. Това ми костваше време и здравословни нервни трусчета.

дори 5 мин. преди да дойдат да ме вземат, терапевтирах майка ми :), която милата след като шивачката й беше съсипала роклята, се налижи да си купува нова в последния момент. не я беше пробвала, и като я облече, трябваше да я пооправяме ... в резултат, не супях да се лакирам!!! но какво от това - това не ми попречи да радвам хората около мен, а и сега съм лакирана, а пък майка ми на снимките е шеметна в танците в роклята си с корекции :)


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: svekarva в октомври 17, 2010, 15:57:29
Здравей Трубадура,
Идеята с дръвчето- булка  е много хубава, ще ми позволиш ли да взаимствам някои неща? Потребителското ми име е съвсем истинско, ще ставам свекърва /живот и здраве/ на 23.12.2010, малко преди Коледа и идеята на сватбата е "Булка по Коледа". Нещата трябва да са хем предколедни, хем булчински. Налага се аз да "натъкмя" сватбата, защото младоженците ще си дойдат в България за няколко дни по празниците.


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в октомври 18, 2010, 17:00:11
Здравей, svekarva!

Няма как да пропусна да отбележа, че е похвално за една бъдеща свекърва, нагърбена със задачки за организация на сватба, да седи тук във форума и да черпи идеи най-различни!

Поздравления за креативния подход, темата е страхотна "Булка по Коледа"  *THUMBS*

С радост ще споделя различни идеи, както и какво по какъв начин направихме. Първото, което ми светва обаче, е предизвикателството как една сватба на Коледа да не заприлича съвсем на коледно тържество - с други думи добре трябва да се помисли как да се избегне традиционната коледна украса, за да се получи зимна сватбена феерия, изпълнена с коледна топлина и усещане за магия :) това са моите асоциации ... ех, размечтах се пак за сватба. Успех и до скоро!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Lionelsa в октомври 19, 2010, 12:44:50
Trubadura, кажи как се чувствате след месец семеен живот? По думите ти разбирам, че празничната еуфория още ви държи *INLOVE*


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: evane в октомври 19, 2010, 15:50:59
svekyrva - на правилното място си, с правилния човек:) успех с подготовката!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: svekarva в октомври 19, 2010, 18:06:26
Снаха ми не се притеснява от евентуалното сливането на двата празника, тя много обича Коледа, защото тогава се прибира задължително в България при мама и татко. Нищо чудно да вярва и в Дядо Коледа още.  Явно и синът ми харесва това време от годината, защото първата им официална среща е била по Нова Година пак тук, в България, а тази ваканция и даде годежен пръстен точно на зарята в София на връх Нова Година. Тя дори предложи да влезнат в ресторанта на песента Елхичката - О кристмас три... /нали се пише само на кирилица  :'(/, която да премине плавно в Менделсон. На елхичката може да се гледа и като на коледен символ и като на родословно дърво, на което те слагат началото. С две думи - символика. Аз изпратих линкове към различни сватбени декорации и твоята елхичка като отделна снимка /не знае, че съм във форума и мисли, че съм страшно креативна - то вие младите изобщо не си и помисляте, че "ние сме стари пушки" и се врем където не ни е работата/ и тя веднага се влюби в нея. Виждам, че си компютърно страхотна и си се "разкрасила" с пиленце на борчето. Как става? М., така се казва снахата, иска цветовете на сватбата да са зелено и бяло, което чудесно включва коледни елементи и борчето. Ще те поразпитам как направихте поканите. Аз си мислех да разпечатам картинката и да я залепя на луксозна хартия. За да не личи контурът, смятах да изрисувам някакви завъртулки със сребърна боя /халките им са бяло злато/. Може да промуша панделката през прегънатата покана и така да я завържа като було от лицевата страна. Искам да опитам да завъртя като спирала - конус нещо зелено /тел/, та да стане триизмерно борче и вътре да сложим свещ като част от украсата на масите. Чашите може да са изрисувани със спирала в зелен цвят. По- трудно ми е да въведа елемента в букета и в украсата на колата  :\Моля, помагайте с идеи! А, в ресторанта и без това ще трябва да има коледна украса, очакват коледни партита предните дни. Обещаха ми да я съобразят с нашите искания.


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в октомври 21, 2010, 09:18:49
lionelsa, толкова ми е мъчно, че сватбата отмина безобразно бързо - искам още и още. липсва ми трепетът по подготовката - какво как да направим, това къде да мушнем, кой къде ще седне, колко секунди има до еди какво си .... иначе все повече свиквам с новата фамилия и се забавлявам на рекацията на разни хора, с които работя, когато разберат, че междувременно съм се омъжила .. хихихи

като цяло няма промяна - ние сме си все същите

evane, много си мила - Благодаря ти  @}->--

svekarva, благодарение на теб сватбената еуфория се възвръща! стимулираш креативността ни и това ме прави изключително жива  *YAHOO*

относно борчето с пиленцето - самото пиленце го няма в концепцията - така се е получило, тъй като избрах в лентичката за отброяване на времето до/от събитието маркерът да бъде пиленце. мое си е само борчето и цветятя и воала, пиленцето самичко кацна ;) иначе борчето сама си го направих - бих могла да помисля за различни варианти - например моите цветенца да подменим с Коледна звезда или нещо друго ...

цветовете зелено и бяло са страхотни - представям си перлено тъмно зелено и снежно бяло дори с добавка сребристо, ако ще е коледна сватба, да е искряща.

поканите - избрахме сами хартията - тя е перлен, релефен картон за самите покани и същата, но по-тъкна хартия за плика - има много голямо разнообразие - само да знаеш къде да търсиш - след това си напечатахме/принтирахме борчетата без воала и цветенцата, сгънахме и налепихме пликовете, след което аз вързах панделки от органза и залепих по едно цветенце. за поканите много ми помогнаха колегите на моя съпруг - той работи в печатница. бих могла да съдействам за контакт, ако проявявате интерес :)

относно идеята ти за отпечатване на картинка и залепването й върху хартия - доста трудоемко е - не е ли по-добре директно да се напечата - така ще избегнеш ръбчетата на картинката, а и кривото изрязване, след това маскиране на контурите и ако тук - там е излязло лепило ...

за "триизмерните" борчета - също бих могла да споделя доста неуспешни опити - след различни варианти от хартия, по-дебел картон, тел, се спряхме на едни борчета, които сестра ми откри в ХИТ - те са от вълнен плат и на тях залепих панделката и цветенцето от поканата - не се получи много добре, но все пак беше оптимално решение. след като вие искате да има свещ в основата на борчето - това ми се струва по-възможно - ние просто нямахме добра основа - предполагам, че сега по магазините има разнообразно предлагане на борчета всякакви, така че може да намериш нещо готово, което да се приспособи доста удачно.

букетът може да съдържа само бели цветя и зеленина с разни кристалчета или малки кристализирани снежинки - даже може да се направи да е сферичен - като снежна топка :)

идеи много, сигурна съм, че  и останалите момичета ще споделят страхотни хрумки.

до скоро


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: svekarva в октомври 24, 2010, 09:11:09
Благодаря ти Трубадура! Да минеш по извървян път е много по- лесно, чудесно е че си готова да ми дадеш всичко, постигнато с много ентусиазъм, любов, труд и знания. Нямаш представа колко успешно сте постигнали замисъла на вашата сватба /аз исках да се почуствам на сватбата си като на детски рожден ден на две хлапета, които винаги ще бъдат влюбени ... /, дори в очите на хора, които изобщо не са "на вашата вълна"! От все сърце ви пожелавам, да си останете такива /е, малко след раждането на децата компромисите са повечко, но както виждате, на стари години емоциите пак се връщат/  - хем разумно гонещи пресечната точка, хем по детски усмихнати и палави! Да подкрепя и мнението си с "железни факти". Съпругът ми не проявява голямо желание да участва в подготовката на сватбата, казва, че ще се включи последен, при плащането  ;) и няма да се меси. Той обаче ми е като Мефистофел - онази сила, която рушейки създава. Та направих аз страхотни борчета /ще им викам елхички, защото такава е темата/, като навих зелена градинска тел върху калъп за конусна пружина с основа диаметър 10см. и височина 25см. Станаха здрави и устойчиви, поставих вътре голяма бяла ароматна свещ, запалих я и ефектът хич не беше лош. Той погледна опита ми за покана и после елхичката и отсече: " Май гласиш детски рожден ден........."  8P. Естествено се скапах, но се върнах и към твоята първа реакция - опасения от неясно послание за СВАТБА ПО КОЛЕДА. Початихме със М. и тя се съгласи, че сме малко в облаците и съответно се скапа. Мислихме няколко дни и решихме, че поканата елхичка с було е достатъчно насочваща, няма нужда да се повтаря като елемент и в украсата. Там ще има само нещо сребристо и живи борови клонки /най- много и малка саксийка с жива, бяла коледна звезда/. Времето е Коледа и няма нужда да се преекспонира. Аз плахо се опитвам да предложа и табелки с елхичката, но ще мислим.... При всяко положение обаче ще търся пак помощ за поканите и пликовете, моите изпълнения не ми харесват. Ако имаш време и вдъхновение ще те помоля да сложиш двете цветчета /същите от булото/ на мястото над сърцето на борчето, нещо като мъжка елхичка с бутониера  :). Аз така и не успях да намеря време да се науча на фото шоп, а и ти си повече от страхотна. Пак ти благодаря за всичко!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: Trubadura в октомври 26, 2010, 11:57:28
включвам се с предложение за "мъжко" борче/елхичка :)

svekarva,
ако е ок за теб, прати ми на лични мейл, на който да ти пратя картинката с добро качество

поздрави на всички!


Титла: Отг: Сватбата на Trubadura- 18 септември 2010 г
Публикувано от: svekarva в октомври 26, 2010, 17:49:38
Чудесно мъжко борче/елхичка! Точно така си го представях. Може ли контурът на цветчетата да е малко по- тъмен за да се откроят по- ясно? То и така вероятно би се получило на снежно бял фон.......