Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Приготовления за сватбения ден => Всичко около сватбата => Темата е започната от: Wienerin в април 21, 2008, 18:41:46Титла: За най-малките гости!
Публикувано от: Wienerin в април 21, 2008, 18:41:46
Момичета, кажете ми за дечицата на сватбата какво трябва да се подготви? кой ги занимава по време на тържеството и после в ресторанта? дали да им подготвя нещо като малка масичка с фулмастери и листи да си рисуват и занимават едно друго или нещо друго трябва да се измисли  :huh: :[
а какво да им се сервира да хапнат? нашето меню ме съмнява, че ще е много подходящи за малките душички и сега са ме обзели един такива чуденки какво ли ядат деца до десет години  =]
 :HELP: :HELP: :HELP:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: didibaby в април 21, 2008, 19:21:59
Кът за децата на сватбата е много подходяща идея. Предлагам да подредиш една маса с флумастери, пастели, книжки за озветяване, и някакви лакомства.
На нашата сватба само моята малка шаферка беше под 10 години. Бях й подготвила един комплект с детски бижута на Барби, книжки за оцветяване с пастели и една подобна кошничка с лолипопс като на снимката. Отделно и бях поръчала специално детско меню от кейтъринг компанията.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: moiatasvatba в април 22, 2008, 08:36:17
Привет и от мен!
сега относно менюто-не мисля, че ако са над 4-5 годинки да речем малчуганите има какво да му мислиш-храна като за останалите.Децата на тази възраст обикновено вече се хранят като родителите си и сами, а и защо да се вкарваш в излишно приключение.
Определено колкото и да са малките сладури е хубаво и за тях да има особено внимание-така че в зависимост от броя и възрастта им-забавни игри, книжки за оцветяване,и каквото ви дойде на ум , ще зарадват не само тах-ще направят супер впечатление, че сте се сетили, а и със сигуност-и родителтие им ще ви бъдат благодарни!


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Wienerin в април 22, 2008, 12:33:04
 @}->-- благодаря за мненията!

най-голямото ще е на 10 годинки, а другите са едни дребосъчковци на по 3-4  годинки *YAHOO*
реших да им направя в ресторанта кът с разни работи за проявяване на творчество, в една купа ще им сложа бонбони, близалки и зрънчо и се надявам да седят мирни и кротки там поне докато изпапат лакомствата  :cap:

мислех си и за едно Лего да им се вземе, ама после какво ще го правя  =]


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Арлина в април 22, 2008, 14:44:46
На нашата сватба ще има само едно детенце. Говорих с леля ми, която и се пада баба и тя ми каза, че според нея няма нужда да правя каквото и да е и, че детето ще се чувства много специално и щастливо, че е шаферка и всички ще се радват. Може би само някакви бонбони ще и взема.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: блясъчко в април 22, 2008, 15:15:41
идеята за бонбонки е много хубава :)) аз ще си имам една сладка 3-годишна шаферка и може би двама 6-7 годишни сладури. нещо малко, нетрошливо, може би ядимо е най-добрият вариант  :P


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: kopche в април 22, 2008, 15:32:34
Ау, чудесна тема, Виенерин, не се бях замисляла за това. На нашата сватба ще има 7 деца под 10год.  =] Идеята за детския кът е наистина добра, а и мисля, че на децата ще им е много интересно да се занимават с нещо :) За менюто ... със сигурност нещо, което децата ядат (може да попиташ родителите?) :girl_wink: Не забравяй торта и за най-малките  :P


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: dafni85 в април 22, 2008, 15:43:18
Много готина темичка  :bravo: :bravo: и добри идеи давате за малчуганите  *THUMBS* и аз се замислих за децата които ще са на сватбата 3 са на по 9 години и 4 на на по 3-4 годинки,че ще има маса за деца ще има,но мисля за менюто има какво да е и ще попитам в ресторанта ако могат да има направят нещо като сандвичи-хапки от франзела  =] =]да има лакомства,може да има пуканки или чипс незнам и сокове и естедтвено и от тортата ще има,ще сложим на всеки стол по един балон за децата ама друго не се сещам *crazy* *crazy* но и те пък няма да седят мирни ще обикалят насам натам и на тях им е интерсно :girl_wink: :girl_wink:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: блясъчко в април 22, 2008, 15:51:27
за менюто ние харесахме варианта за свободна консумация за децата - майките да изберат на момента какво ще му е вкусно на детето. балоните са страхотна идея и тъй като няма да украсяваме ресторанта с балони, може да предвидим само няколко, за да се забавляват  :chee:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: dafni85 в април 22, 2008, 15:55:16
Това за менюто е добра идея *THUMBS* *THUMBS* ще помислим по въпроса,а препоръчвам ти балони да има за децата защото всяко дете се радвам на балони даже може три балона да се вържат заедно и да се закачи на стола и на самата маса може да се сложат няколко балона с хелий :girl_wink:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: kopche в април 22, 2008, 16:04:52
То е ясно, че децата постоянно ще тичат насам-натам. Бях на рожден ден наскоро, където имаше и няколко деца. В залата беше пълно с балони с хелий и обикновени и с дълги връвчици на тях и познайте - децата само с балоните си играеха - местеха ги и ги пренареждаха из цялата зала и накрая ги струпаха над и около дансинга. Най-веселото стана, когато се сетиха, че балоните могат да се пукат с вилиците  :girlhide: Иначе като храна им бяха приготвили хапки като тези, които дафни предлага, от кръгчета франзели с различни неща отгоре и натурални сокове. Беше много весело, защото децата си играеха на криеница под масите с дългите покривки и ... мда, беше интересно да усетиш, че някой се опитва да ти свали обувката  :sarcastic:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: KlaraFina в април 22, 2008, 17:25:12
Не че не обичам деца, дори напротив, ама аз не искам да присъстват на сватбата ми. Не знам защо, ама ги свързвам само с хаус и търчене на родителите по тях. А и нашея ресторант е на едни скали, едно чудо... За щастие, не се очертават много деца на нашата сватба, може би само две и аз се чудя как да кажа на родителите да си ги оставят вкъщи, без да ги обидя. Чела съм покани където малко закачливо, но иначе съвсем ясно си пише, че на сватбата могат да се вземат само кърмачетата, ама това не ми се струва удачен вариант.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: darling в април 22, 2008, 17:35:56
Момичета, дано не засегна някоя от вас, но ви казвам съвсем откровенно че бих се обидила, ако ми кажат че би било хубаво да не взема синът ни на нечиия сватба. Ами той откакто се е родил ходи навсякъде с нас и НИКОГА не съм тичала след него или да се притеснявам какво ще направи. Още повече, че ние нямаме къде да го оставим. При изключителни случаи свързани със закъсняване през нощта може да го оставя на приятелка.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: KlaraFina в април 22, 2008, 17:57:46
да darling, разбирам, че би се обидила. Аз точно от това се притеснявам, а не това е целта ми.
Всеки си знае децата и затова се надявам сами да си преценят, защото синът ти може и сам да се оправя, но има и много палави дечица.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Wienerin в април 22, 2008, 18:04:26
колко много идеи  :bravo: супер се  @}->--

то и дечицата на нашата сватба няма да са от най-големите ангелчета  :[  но пък не мога да си представя, да ги няма  :girl_in_love:
ще са пременени в костюмчета и роклички и всичките ще бъдат част от тържеството  :bravo:
най-големия калпазанин (притежава енергия за електроцентрала  8P) има по-голяма сестричка и се надявам тя да се справя с него

аз не искам да има в украсата на ресторанта балони, но пък вие сте прави, че ще са идеално "оръжие" за игра на мъниците
и тези хапки сандвичи ми харесаха  :bravo: може да нямат меню, а такива хапки и разни сладки изкушения и да си ядат когато искат, а не да чакат като на големите да им се сервира  ;)
и най-големите парчета от тортата ще са за тях, разбира се  8P


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: darling в април 22, 2008, 18:14:44
Наистина идеята  с хапките е добра. А на сватбата децата, някак си се "надушват" сформират си групичка и май на тях им е най-весело, а последното нещо за което се сещат е храната.На последната сватба, Жорко си щипна само малко от сухите мезета и нищо друго не хапна. Аз лично не бих се обидила ако няма специално меню за децата, все пак това не е детски празник. Но пък идеята с балоните е супер! Стига да не стане бой за тях  :funny: Както казва KlaraFina всеки си знае детето.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: ssiillvvyy в април 30, 2008, 12:57:21
Момичета, дано не засегна някоя от вас, но ви казвам съвсем откровенно че бих се обидила, ако ми кажат че би било хубаво да не взема синът ни на нечиия сватба. Ами той откакто се е родил ходи навсякъде с нас и НИКОГА не съм тичала след него или да се притеснявам какво ще направи. Още повече, че ние нямаме къде да го оставим. При изключителни случаи свързани със закъсняване през нощта може да го оставя на приятелка.

Така е, но не всички дечица са такива. Моя приятелка(бивша съученичка) ще води и двете си деца на нашата сватба- едното 1 клас, другото на 1 годинка. По принцип нямам нищо против децата, даже много си ги обичам тях двамата, но са невероятно палави - особено момченцето. При връчването на поканата бяхме в една сладкарница - то беше едно мазане на торти и чипсове, счупиха една чаша, крещяха непрекъснато и двамата :)! Имах неблагоразумието да им купя по едно шоколадово яйце :) - и малкото и голямото обаче искаха и двете играчики :) - пищене, дърпане, после каране и заплахи от родителите, накрая рев и при двамата - мен разбира се ми беше забавно, защото не е на моя глава, но при излизането забелязах как ни гледат околните :)! - явно сме били доста шумни. После вкъщи си помислих: те ще са на маса с други наши общи приятели- няма как разпределяме ги по това кой кого познава - да но другите 3 двойки изрично казаха, че ще дойдат без деца за да си починат и да си прекарат спокойно този ден - мисля си как ще почиват с тези две хлапета! :( Замислих се, че аз ако съм на нейно място никога не бих ги взела! Може да звучи невероятно грозно това, но все пак не човек трябва да се съобразява и с другите нали?


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: kopche в април 30, 2008, 18:12:34
силви, и аз мисля, че без палави деца всички е си изкарат много по-приятно :) Макар че ако има и други деца, може да се заиграят някъде в някой детски кът и изобщо да не ви пречат с пакостите си. Въпрос на организация.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Gery79 в май 08, 2008, 22:06:11
Матиас има четири племенничета на възраст от 7 до 10  (две момиченца и две момченца), а ще имаме и още две момченца.
Pешила  съм да им приготвя вместо подаръчетата kakто за другите гости,  за момиченцата един пакет пълен с различни цветове детски перли и ластик на макара и те сами да си правят бижута, на момченцата (а и на момиченцата) по едно пакетче пастели за рисуване по лицето.Да се мацат, а и родителите са ми казвали че им харесвало. Аh да и балони съм им сложила- да надуват и да си играят. А като наближи сватбата ще купия и някои по засукани лакомства като пукащи дъвки, много кисели и какви ли не .
Дано да се зарадват и да си играят извън шатрата и да не вдигат всички на главата си.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Wienerin в май 08, 2008, 22:14:25
да споделя сега вече след сватбата как беше при нас  :girl_wink: първоначалната ми идея да има отделен кът с балони и т.н. отпадна, защото въобще не се връзваше с визията на ресторанта и щеше да стои доста грозно и накрая те просто тичаха из ресторанта и фоайето на хотела и се забавляваха по детски и въобще не бих казала че скучаха, дори напротив. След сватбата управителката дори ни похвали, че сме имали много кротки дечица и не са направили и една беля  *THUMBS*
Ако трябва да решавам отново дали да има деца на сватбата, определено не бих се колебала и бих искала родителите им да ги вземат


Титла: Децата на сватбата...
Публикувано от: BeRa в септември 29, 2008, 15:24:52
Здравейте момичета... @}->--
гледах гледах и никъде не намерих повдигнат въпрос за детската аудитория на сватбата...освен ако не съм пропуснала някъде  :girl_impossible:

Очертава се на сватбата ми да има известна цифра от малчугани...може би м/у 5 и 7 но не се знае със сигурност...може би и малко повече...
мисълта ми е как се процедира в случая..с мениуто...и всичко останало...предвиждат ли се някакви подаръчета и за тях...
аз си мислех да направя една малка маса за децата...не6то като детски кът...с отделно може би детско мениу и детски някакви подаръчета...

как ви се струва идеята...има ли някой с опит  *db* или някакви идеи...каквото и да е...  :)


Титла: Отг: Децата на сватбата...
Публикувано от: Diavolitsa в септември 29, 2008, 15:31:37
Мила пропуснала си :P. Има такава тема тук, ама не е много развита.

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,11470.0.html (http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,11470.0.html)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в септември 29, 2008, 21:22:16
аз определено искам да има деца на сватбата ми...та ако 6те да правят бели...все пак...6антави емоции никога не са изли6ни... 8P 8P 8P
наистина има много интересни идеи и определено 6те съчетая доста от тях....  *THUMBS*
Дори си мислим на някои приятели които знаем със сигурност че 6те дойдат сами да им кажем да заберат децата...пък...да става каквото 6те...  :bravo: 8P 8P :bravo: 8P 8P :bravo: 8P 8P


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: expert в октомври 13, 2008, 11:12:36
Хубаво е да има деца, но в случая, ако са много палави постоянно ще трябва да ги мислим. Гери 79, много добре си го измислила! Точно така те трябва да имат определен кът и нещо, с което всички ще се занимават, макар, че нма цяла вечер само това да правят. Има и още едно решение - можем да поканим някоя аниматорка от театър или школа, или пък детска учителка,  която да се занимава с децата. Те имат опит. Била съм на такава сватба и беше много добре.  Сигурно ще  струва още 50-100 лева, но така ще си осигурим спокойствие.   


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в октомври 14, 2008, 23:05:57
това с детегледачката  *db* е добър вариант...така или иначе даваме цял човал с пари та 50-100 лв с тях и без тях...а и със сигурност и родителите ште останат много доволни а и децата ште се забавляват и ште изкарат един по различен ден...и п интересен...  :P


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: salasar в декември 05, 2008, 00:59:25
знаете ли.мисля.че е добра идеята да има един кът-ако мястото позволява разбира се-където да има възможност да се отделят децата и да си имат една или две-зависи от броя на децата-аниматорки.които да ги забавляват!


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: hoty в януари 03, 2009, 19:34:36
Момичета, кажете ми за дечицата на сватбата какво трябва да се подготви? кой ги занимава по време на тържеството и после в ресторанта? дали да им подготвя нещо като малка масичка с фулмастери и листи да си рисуват и занимават едно друго или нещо друго трябва да се измисли  :huh: :[
а какво да им се сервира да хапнат? нашето меню ме съмнява, че ще е много подходящи за малките душички и сега са ме обзели един такива чуденки какво ли ядат деца до десет години  =]
 :HELP: :HELP: :HELP:
Здравей, идеята ти е много интересна! :bravo: На нашата свтба имаше 4 деца на различна възраст. Нямахме подготвени специални забавления за тях, но се оказа, че те самите доста се забавляваха - намираха си с какво - особено с балоните от украсата ;) Относно менютата - управителката на рестранта предложи да не се предплащат менюта за децата, тъй като те не могат да изядат една порция. Но ние с милото решихме, че не е учтиво така и поръчахме и за тях. Иначе не ни предложиха вариант за детско меню или нещо подобно. Можеш да провериш във вашия ресторант дали предлагат подобна опция.
Веселе празник! @}->--


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mojebi в януари 04, 2009, 23:24:26
На нашата сватба се очертава да има доста деца :danceg: идеята за детцки кът е невероятна-БЛАГОДАРЯ! Само се надявам в ресторанта да има достатъчно място за една маса за малчуганите.Ще им накупя пастели...книжки за оцветяване...и малко лакомства няма да са в излишък (близалки,бонбонки...)Така ще се почустват забелязани и малко по специални от останалите гости,а то всъщност си е точно така :)Единствените ми притеснения са-дали в ресторанта ще има достатъчно място и дали на децата ще им е интересно,защото са от различна възрастова група.Но докато не пробваме няма как да разберм *THUMBS* така че стискайте палци! :torte: :write: Другият вариянт е да им се направи специала маса и всички да се хранят заедно със някакво детцко мену,но ще са прекалено много деца и се притеснявам,че ще се изпокарат ако са прекалено дълго време всички заедно,пък и мисля че ще предпочитат да хапнат с "Големите" на една маса. =]


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: eli_m в януари 05, 2009, 15:43:51
Ние имахме 7 деца на сватбата ни и всички на възраст 5-6 годинки!
Направихме им детско меню и те бяха доволни и родителите им, че им бяхме обърнали внимание! *THUMBS* Първоначално имах идея за детски кът, но после се оказа че няма да има достатъчно място. Но идеята с различно меню, нещо което всички деца обичат е много добра!


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: baloni в януари 07, 2009, 09:15:01
Здравейте,според мен проблема с палавите дребосъци е на родителите,защото те ще тичат подир тях през цялото време.Ако те решат да ги вземат на сватба със себе си,значи са си направили сметка,че ще имат ангажимент да ги гледат да не направят някоя беля.А за меню за деца се сещам за Макдоналдс,има си и играчка и на децата им харесва,само да не е в оригиналните макдоналдски опаковки,а в чинийки.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: deskatap в януари 10, 2009, 23:22:34
Здравейте, наистина е много интерсна темичката и смятам, че доста бъдещи младоженци не са замисляли за заангажираността на най-малките гости. Момичета, предложенията ви наистина са много интересни, но докато четох постовете ви се замислих за тези малки сладури, с тези толкова цветни и хубави флумастри на какво биха заприличали без някакъв родителски контрол. А какво би станало, ако децата решат да отидат с с пастел/флумастер при мама или хубавата какичка, която е булка да й покажат своите творения? Все пак колкото и егоистично да звучи всички на този ден буха желали да са издокарани и красиви, а допълнителната декорация от малкото съкровище може да не им допадне  особено много върху чисто новият костюм. За това си мисля, че идеята за допълнителен човек, който да ги наглежда е невероятна.
това с детегледачката  *db* е добър вариант...така или иначе даваме цял човал с пари та 50-100 лв с тях и без тях...а и със сигурност и родителите ште останат много доволни а и децата ште се забавляват и ште изкарат един по различен ден...и п интересен...  :P
Напълно те подкрепям, като ще правим нещо да е както трябва.
Относно детските менюта, повечето ресторанти предлагат "съкратен" вариант на това за останалите гости, тъкмо децата няма да ровят в чиниите на мама и тате, защото в тях има нещо по-различно :girl_wink:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: valia_diva в март 04, 2009, 15:46:00
Здравейте,според мен проблема с палавите дребосъци е на родителите,защото те ще тичат подир тях през цялото време.Ако те решат да ги вземат на сватба със себе си,значи са си направили сметка,че ще имат ангажимент да ги гледат да не направят някоя беля.А за меню за деца се сещам за Макдоналдс,има си и играчка и на децата им харесва,само да не е в оригиналните макдоналдски опаковки,а в чинийки.
Не съм много съгласна, защото собствената ми сестра има малко дете, а повярвай ми той е изключително живо и игриво дете и не бих искала сестра ми цяла вечер да се притесняма и да търчи след него, а да се забавлява заедно с мен. Аз също съм решила да има детско меню, както и вегетарианско. Отделен кът за децата за забавление, защото те не са никак малко, а и са горе долу на една възраст. Но варианта за човек, който да се грижи за тях и да ги занимава е най-приемлив. Все пак  50лв. за аниматор мисля че не са много, а и така ще бъдат доволни и родителите им.  Вариантите за забавление на малчуганите са наистина много и може да се измислят такива, с които да не се цапат или наранят. Едно време имаше една много забавна книжка с детски игри, а и аниматорите сигурно ще имат цял чувал с предложения :puppets:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: valia_diva в март 04, 2009, 15:52:27
И забравих още нещо. Понеже нашият ресторант е с две зали, но са в общо помещение едната, която няма да ползваме мисля цялата да я направя за децата, като наемем надуваеми фигури и пързалки, малък батут и подобни неща  с които ще им е забавно, но бих искала първо да се допитам за мнение до 1-2 майки за тази идея.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Su_to в март 05, 2009, 14:58:15
valia_diva Искам да съм дете (на години, защото сега ще продъня батутчето) и да съм на твоята сватба!  :[


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: valia_diva в март 06, 2009, 16:23:03
valia_diva Искам да съм дете (на години, защото сега ще продъня батутчето) и да съм на твоята сватба!  :[
ако взема голям батут дали сватбата няма да се премести направо в детският сектор и горките малчугани да има да се редят на опашка  :goody: :hurrah: :laugh:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: valia_diva в март 06, 2009, 16:28:42
и още нещо, за което моята майчица ме подсети. Понеже сватбата ще е в друг град, а ще имам доста малчугани - от групата на ходещите памперси, в хотела ще вземем няколко стаи, където ако им се приспи да има къде да легнат, а бабите ще се включат в наглиждането за да могат родителите им да се позабавляват повече. А и не всички от гостите ми ще остават в хотела, но най-малките са на почит.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mariana_popova в март 09, 2009, 22:48:29
valia_diva, направо ти се възхищавам за колко неща си помислила  :bravo:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: valia_diva в март 11, 2009, 10:35:46
valia_diva, направо ти се възхищавам за колко неща си помислила  :bravo:
благодаря. надявам се обаче да не забравя нещо от най-важните


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Amelia в март 22, 2009, 15:50:48
Здравейте, момичета!
На нашата сватба ще има деца по малко, но от различни възрасти. 2 на по 8-9, 3-4 на по 15, 2 на по 17-18/едното емомче и ще е при момчетата/, които май на са деца, ама аз към малките ги слагам. Какво да правя? Не са много, че да имат "детски кът", ако ги сложа на една маса няма ли да им е тъпо на по-големите, че стоят с лапетата на една маса. Какво да сложа на тая маса като са големи за моливи и оцветяване и т.н. Какво да измисля за тях???

Аз мислех за тях да има близалки, бонбони и целувки в купички, да има балони на столовете, да им подаря по някаква плюшена играчка на всички  и да има хвърляна на букета за тях отделно с друго малко букетче. Все пак не може при хвърлянето на букета да го хване 9 годишно хлапе. Вие как мислите? Дали ще им хареса? Какво друго мога да направя???

И последно ще имам 18-годишно момиче и него към коя група за букета да го сложа? Към "големите" или към "малките"? Май към големите, а?


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mariana_popova в март 22, 2009, 16:12:08
Амелия, 18 годишните са към големите вече... а вместо да хвърляш букет за децата... можеш да хвърлиш една плюшена играчка... която водещия или DJя да изтълкува така - ако я хване момче - първото ви дете ще е момченце, а ако я хване момиче - момиченце... Иначе децата могат да се включат като асистенти на водещия в някои игри, за да не им е скучно. Но говоря за най-малките. 17 годишните обичат да се правят на големи, така че може би не ги слагай на една маса с децата. А за тези по 15... може да поговориш родителите им... за да не се окаже, че после ще се сърдят задето  са попаднали в "детската градина". Така мисля аз.

Иначе могат да им се измислят викторини, лотария... или пък някакъв конкурс...


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Amelia в март 22, 2009, 16:41:23
Идеята е добра. Проблемът ще е, че имаме само мом :chee: *happy*иченца и нито едно момченце. :chee: *happy*  Не знам как така се получава, но имаме големи момчета около 20 годишни и момичета от най-различен калибър. Сега си написах списъка с гостите и видях децата - 3 на по 9-10 /на 8 до тогава няма да има, не знам и аз какво мислех преди малко/ и 3 на по 15. останалите ще са наистина големи и хубавото е, че се събират  точно на по 1 маса и момчетата, и момичетата и лапетата. Май няма да има проблем ако са на една маса така 6-те?

идеята за викторините е добра, друго мислех да им надуя балотите на столовете и вътре да има пожелания, късметчета и т..н и като ги пукат да им е интересно. Просто неми се ще да се правят някакви игри с тях и да се занимава цялата зала с лапешорите. Все пак не сме на детски рожден ден. За това нещо много кратичко - някаква бърза викторина или нещо такова е добра идея. Оххх, по-лесно е с по-малките деца. Тях поне знаеш с каккво да ги занимаваш. А 15-годишните?!? С какво?


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BASTET в март 24, 2009, 11:47:48
Момичета, а моето чудо? Очакваме 25 деца  O_O. Ще бъдем на горско-градинско парти насред парка, ресторантът има детска площадка. Всички, като разбраха къде ще сме, писнаха в един глас, че ще дойдат с хлапетата. Според мен децата ще имат достатъчно къде да тичат и с какво да се забавляват и няма да им взимам аниматорка. От една страна тя ще се надвиква с ДиДжея, от друга.. абе хайде моля ви се, аз като бях малка съм ходила поне на 10тина сватби с нашите и никога не ми е било скучно. Може да има балони (не с хелий, защото сме на открито) и подаръци-играчки, обаче.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Amelia в март 25, 2009, 00:26:42
Мислих, мислих за 15-годишните и се сетих, че това, което ми беше интересно близо до тази възраст бяха лексиконите, които бяха плъзнали навсякъде. И мисля, че като им бях на гости последния път на две от момичетата, те са ми братовчедки, и едното ме преследваше с един лексикон, но бързо и отказах. Някаква такава идея ми се върти в главата. Примерно една красива тетрадка да я направя с въпроси, за да им отнема време и после да могат да рисуват, да пожелават разни неща на младото семейство...нещо такова. Как ви се струва?


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: dodo23 в март 27, 2009, 15:36:10
Amelia от всичките ти идейки,последната ми звучи най-добре.
За мен 15 годишните вече не са малки деца и не е необходимо да им се създават специални занимания.
Освен това пишеш,че повечето са момичета-ами на тази възраст те всички ще мечтаят да са на твое място-онзи батко от 10 клас да им подари роза,да се влюбят и да стигнат до олтара.


Успех!


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Nina Style в март 27, 2009, 23:52:50
Мислих, мислих за 15-годишните и се сетих, че това, което ми беше интересно близо до тази възраст бяха лексиконите, които бяха плъзнали навсякъде. И мисля, че като им бях на гости последния път на две от момичетата, те са ми братовчедки, и едното ме преследваше с един лексикон, но бързо и отказах. Някаква такава идея ми се върти в главата. Примерно една красива тетрадка да я направя с въпроси, за да им отнема време и после да могат да рисуват, да пожелават разни неща на младото семейство...нещо такова. Как ви се струва?
Това е симпатична идея и много мила ! Нещо като сватбената книга в която пишат по големите гости / хихихи/ само че в по детски вариант ! Харесва ми не бих се сетила !  :banana: :DANCE:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Amelia в март 28, 2009, 00:28:49
Радвам се, че ви харесва. Като казах на кумата и сестра ми и те я харесаха. Дано се получи. Но те мислят, че ще е добре тетрадките да са 2, за да няма сърдити, че дълго чакат. Защото като познавам едната си ббратовчедка....не можете и да си представите за какво става дума...Но може и една да е. На мен така ми се иска именно, за да остане нещо като сватбена книга за малките гости. Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Amelia в април 15, 2009, 15:59:28
Момичета, писах и в темата за алкохола, но да пиша и тук  :[ Какво ще кажете на масата с децата да сложа една бутилка пина-колада  и безалкохолни? Няма да има друг олкохол, но ми се струва, че няма да е трагично да си пийнат малко от пина-коладката? АЗ ще питам майките им де, но има само 1 дете, за което се притеснявам, за другите знам, че ще дадат. Просто на вас как ви се струва? Да има ли изобщо? Никак не ми е подредена мисълта, но ми е едно объркано...и аз не знам как да си задам въпроса...


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mucito в април 15, 2009, 16:42:15
Ааа не, аз не мисля, че на маса на деца трябва алкохол какъвто и да е! Аз съм от лошите мами }:->


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Amelia в април 15, 2009, 17:20:54
 *happy* Ами те 3 ще са на 15, другите около 9-10.

а да се сещате за нещо леееко алкохолно, и да не е дутско шампанско. Защото тези на 15 са си големички.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Su_to в април 16, 2009, 07:24:11
Amelia, а няма ли как да ги сложиш едните на една масичка, а другите на друга? Не знам дали е много добре да са на една маса, защото хората на 15 са във възраст, в която се ужасяват да ги смятат за деца и вече имат малко по други интереси и приказки от тези на по 9 - 10 и може да им е тъпо с малките. Ако са на отделни, тогава може и пийване за големите. А за алкохола по - добре недей да слагаш на маса с 9 - 10 годишни, защото има шанс някое все още да не е опитвало и като докопа пиенето да направи беля (това е от лични наблюдения).


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Amelia в април 16, 2009, 07:59:22
За масите - зависи в кой ресторант ще сме. Но за сега така са разпределени, че се получава една маса с деца, една с момичета и една с момчета. Много добре се разпределят, но това разпределение го правих за Скай Уей, чиито маси са около 10 човека. Кой знае в кой ресторант ще сме реално  *crazy*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Amelia в април 18, 2009, 10:00:01
Момичета, помогнете ми да измисля нещо. Муцито беше пуснала един пост и в него споменаваше за игра с менче, от което излизат цветни лентички. За всяка е завързан стрък здравец, само за 1 пръстенче. Която го изтегли ще е следващата булка. Понеже аз страшно си държа на хвърлянето на букета и не искам да го правя това с менчето, реших да го направя за малките момичета на събитието.

/Както вече казах, много държа на хвърлянето и искам да го хване някое момиче, което реално може да стане булка и няма да правя хвърляне, на което и лапетата ще се бутат/ Преди мислех да има хвърляне на букет и за малките, но пък става повторение и ще е скучно... Помогнете ми да измисля играта с менчето за малките. Въпростъ ми е какво да е завързано при тях??? За женените измислих да е кукличка, символизираща бебе, но какво да е за малките  :scratch:


П.С. Вече им купих част от картинките, които ще им раздам да лепят в сватбения лексикон.  :P  Много са готини  :[ И на мен ми харесват. Остава тетрадката и после да мисля въпроситеееее :girl_impossible: Ще помагате и тогава, че не си спомням какво е пишело на тези, които съм попълвала.


Титла: Отг: Подарък за гостите като спомен от сватбата - 5 част
Публикувано от: valia_diva в май 30, 2009, 11:38:20
аз нещо взех да се замислям дали за децата да направя отделни подаръчета.


Титла: Отг: Подарък за гостите като спомен от сватбата - 5 част
Публикувано от: anbibian в май 30, 2009, 11:45:24
може със сигурност ще им хареса повече ако са предназначени за деца, поне така мисля
ние ще имаме само едно дете на сватбата и тя е вече голяма на 11-12 и мисля да й направя малък подарък отделно, нали ще й ставам вуйна  :girl_wink:


Титла: Отг: Подарък за гостите като спомен от сватбата - 5 част
Публикувано от: valka27 в май 30, 2009, 11:45:50
Ние имахме 6 деца, взехме им едни малки сладки топки с мотиви от Дисни (по 2лв от Джъмбо)


Титла: Отг: Подарък за гостите като спомен от сватбата - 5 част
Публикувано от: valia_diva в май 30, 2009, 11:49:52
давате ми чудесни идеи - нашите деца ще са около 7, като само 1 от тях е над 10. ще разгледам сайтовете за нещо интересно.


Титла: Отг: Подарък за гостите като спомен от сватбата - 5 част
Публикувано от: rosi09 в май 30, 2009, 12:02:59
И на мен ми харесва идеята за подаръчета за дечицата, ама като не знам колко деца ще имаме?!... По принцип разпитвам родителите, ама много малко си казват, повечето започват "Ами не знаам дали ще съм с децата", " Ми май ще сме с едното, ама може и с двете да сме..."  :angry:


Титла: Отг: Подарък за гостите като спомен от сватбата - 5 част
Публикувано от: anbibian в май 30, 2009, 12:03:14
валка дава чудесни идеи, в джъмбо има толкова много избор, само си направи списък момченца, момиченца ама ти сигурно си ги знаеш де, и тичай натам  :girl_wink:
можеш да им вземеш някой пъзел да редят или там каквото харесаш

rosi09 настоявай си да ти кажат дали ще ги водя и колко, това си е важно не само за подаръците ами и за ресторантът
моята е лесна, повечето ми приятели нямат дечица още, само кумовете имат един фъстък на 2 ама ще го оставят на бабата да го гледа, а на едната ми приятелка са по-големички, ама тя смята че е трябва да е луда да ги води на сватбата - нали иска да се забавлява не да тича подире им  =]


Титла: Отг: Подарък за гостите като спомен от сватбата - 5 част
Публикувано от: Mini в май 30, 2009, 12:56:01
И аз сега се замислям, че ще е много хубаво на децата да са детски подаръчета....и джъмбо май е добър вариант да се открие нещо...пък и не само за децата :)...май ще се ходииии до там...благодаря за идеята  @}->--


Титла: Отг: Подарък за гостите като спомен от сватбата - 5 част
Публикувано от: krisssy в май 31, 2009, 00:12:48
Ей,сега като подхванахте темата за децата,може не само отделни подаръчета,а може и да се направи една отделна маса като детски кът,където да има примерно книжки за оцветяване и пъзел и така на дечицата няма да им е скучно и ще се занимават,а майките ще могат да се насладят на сватбата.


Титла: Отг: Подарък за гостите като спомен от сватбата - 5 част
Публикувано от: siss в май 31, 2009, 13:52:30
При нас се получават 6 деца - 3 момичета  и 3 момчета, като 2 са 4г., 2 на 6 год. и 2 на 10год. - решихме да ги дсложим на отделна маса с отелно меню - детско, подаръците също ще са отделни за тях...естествено детски.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Amelia в май 31, 2009, 15:18:25
Момичета, имам проблем! онзи ден се видях с братовчедките ми, които мислех д аса на детската маса....ами те сега са на по 14, тогава ще са на 15 и като ги видях направо онемях! Ми те са си момичета в пубертета, доста големички и не знам къде ми е бил ума да мисля при децата да стоят!  ohmy Направо съм в шок!

Проблемът ми, обаче, не е че те с апораснали, а че децата стават 3 и не знам къде да стоят!!!  :GROAN: :GROAN: Къде да ги сложа да стоят??? Не искам да са при майките си, не са големи, за да са при 20-годишните. Къде да ги сложа?  :'( На отделна маса няма ли да се поучи гадно като са само 3??? Оххххх, помагайтеееее!


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: valia_diva в май 31, 2009, 22:07:42
защо не попиташ първо дале ще ги взимат на сватбата, аз днес питах и едно дете ми отпадна от списъка


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Amelia в май 31, 2009, 23:57:54
Вале, ще ги вземат 100% е сигурно. Едното е от родата, другото е на кумата сестричка и ще дойдат с майка и 1000%, а третото ще е с цялото си семейство - родители и сестра. Няма мърдане. Поне да са повече дечурлига, но не са и не знам какво да правя.  :girl_impossible: :girl_impossible:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в юни 07, 2009, 00:49:18
Amelia и при мен се получи нещо такова...
и аз смятах децата на отделна маса и в един момент като стигнах до братовчедите ми да ги сложа на детската маса и майка ми ми каза каква детска маса и какво детско меню като те ядат повече и от мен...децата си растат и като не съм ги виждала много време вече и от къде да знам на какъв акъл са и колко са пораснали...и смятам да питам родителите им как предпочитат...дали да садо тях на масата или да са отделно по някакъв начин...а аз си мислех и жена да наемем примерно за да ги занимава а то се оказва една съвсем друга...
по добре питай родителите в такъв случай дали за тях и за децата няма да е по удобно да са си заедно защото има и деца които са залепени до дупетата на майките сии не се делят а по някое време може и да си се отделят в някой ъгъл в който да се заномават...


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Amelia в юни 07, 2009, 20:45:22
Ами май така ще направя - като не мог ада измисля друго, ще ги турна при майките им. Единственото, което съм решила е да не са при хората наша възраст.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в юни 07, 2009, 20:52:44
определено ще е по добрия вариант да са при майките защото по ще има да си кажат нещо с тях от колкото с някой на нашата възраст  *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Kristinka в юни 13, 2009, 08:12:22
Ние имахме 6 деца общо-най- малката на 5 год, най-голямата 6-ти клас.Всички бяха на отделна детска маса, с детско меню( краставички на ивички, доматки на малки пърченца, палачинка, пил.шишчета, пастички,детско шампанско,натурални сокчета и ананас, набучен с най-различни плодове).Децата са останали много доволни, особено от ананаса.. *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Bianka в юни 13, 2009, 08:59:31
И ние имахме дечица на сватбата - 4 момченца, най-големия на 4 години. Много се забавляваха, тичаха, танцуваха. Естествено племенникът ни беше неотлъчно до мен - или за ръка или седнал в мен. Всичките откараха до към 1 часа с родителите си. За тях бяхме оставили майките да поръчват каквото преценят от менюто, а като видяха сватбената торта направо залепнаха. Не разбирам булките, които не искат деца на сватбата. Аз лично им се радвах страшно много.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: siss в юни 17, 2009, 20:14:20
Ние имахме 6 деца общо-най- малката на 5 год, най-голямата 6-ти клас.Всички бяха на отделна детска маса, с детско меню( краставички на ивички, доматки на малки пърченца, палачинка, пил.шишчета, пастички,детско шампанско,натурални сокчета и ананас, набучен с най-различни плодове).Децата са останали много доволни, особено от ананаса.. *THUMBS*
и аз така реших всички деца на отделна маса, с отделно меню - даже точно такова каквото си писала. Дано и при нас останат доволни. Успокоих се като прочетох....


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: sonya_georgieva в юли 11, 2009, 11:09:20
Доста от ресторантите в София предлагат детски менюта и кътчета, тай че и малките гостенчета да се чувстват комфортно. Може да се измисли и  нещо по въпроса  за подаръчета им :P


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: jearsy в юли 15, 2009, 14:48:07
При мене момичета ще има аниматор или аниматорка  , която ще забавлява децата .... Много съм доволна , агенцията ми го предложи като опция , понеже ще има около десетина дечица и ние решихме да се възползваме за да може всички страни да са доволни  - Ние , гостите , децата ........


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: nikol_80 в юли 22, 2009, 15:45:13
Ние също бяхме помислили са тази част от гостите :kinder: :kinder:, аниматор , спец. меню, е те са най-важните :P


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: pebbles в юли 24, 2009, 14:05:17
А пък аз, като по-глупава, хич не бях помислила за отделни работи за хлапетата. Бях Мимата - на 8 вече, две момченца на 10, 12, още 2 момченца на 4 и 7 и момиченце на 10. Еми, не спряха да търчат заедно цяла вечер. По-големите пасяха по-малките, наговаряха си се, имаше реплика "хайде да ги оставим тези да си вдигат дандания" и заминават заговорнически да търчат навън в градината. Мимата, която беше в специална шаферска рокличка, до първия ни танц се беше преоблякла, защото хлапето е фръцла и не искало да си изцапа рокличката, пък му се играе.
 Така че, те дребните ще се забавляват, големите са по-трудни


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: delpierod в юли 30, 2009, 08:38:42
момичета,помагайте.на нашата сватба ще има около 10 дечица и всичките са малки-под 10 години,даже като се замисля най-голямото е на 5.като в това число слагам  сина ми,който тогава ще е на 1,3 години.как да ги забавлявам?някакви идейки?аз си мислех за аниматор,ама в дряново където ще е сватбата няма такива екстри.явно ще трябва в търново да  търся,ама  не съм сигурна дали и там има????моля ако се сетите и за някакви други забавления за малките да споделите.+


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: gorska_feia в юли 31, 2009, 19:15:13
delpierod, най-добре според мен е да има отделен човек, който да се занимава с тях, или поне в по-голяма част от времето. Може това да е аниматор, може да ги настаните на отделна маса и да имат "детски кът" там. По този начин те ще се забавляват помежду си. :)


Титла: Отг: Подарък за гостите като спомен от сватбата - 5 част
Публикувано от: ♥_Veni_♥ в август 01, 2009, 21:22:23
Ей,сега като подхванахте темата за децата,може не само отделни подаръчета,а може и да се направи една отделна маса като детски кът,където да има примерно книжки за оцветяване и пъзел и така на дечицата няма да им е скучно и ще се занимават,а майките ще могат да се насладят на сватбата.

Еххехе това на мен много ми допадна Браво krisssy  :bravo:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в септември 03, 2009, 23:01:35
момичета,помагайте.на нашата сватба ще има около 10 дечица и всичките са малки-под 10 години,даже като се замисля най-голямото е на 5.като в това число слагам  сина ми,който тогава ще е на 1,3 години.как да ги забавлявам?някакви идейки?аз си мислех за аниматор,ама в дряново където ще е сватбата няма такива екстри.явно ще трябва в търново да  търся,ама  не съм сигурна дали и там има????моля ако се сетите и за някакви други забавления за малките да споделите.+

според мен най голямото занимание за децата ще е някой клоун...той е най интересен за децата а и ако няма аниматори под ръка измисли някакъв костюм ...по куку магазините може и да има такива за клоуни и хвани някой който да се занимае с това...


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: anbibian в септември 08, 2009, 21:11:21
В крайна сметка на нашата сватба имаше само едно детенце и аз му бях подготвила подарък книжка с пъзели. То беше толкова толкова щастливо, че цяла вечер сочи ту мен ту книжката и определено не се нуждаеше от други забавления, постоянно си танцуваше около мен и младоженеца  :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: dodo23 в септември 08, 2009, 21:15:32
Това с книжката с пъзели ми хареса.На моята сватба ще има само две дечица и много ми се иска да им купя нещо.При първа възможност ще погледна в книжарниците.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в декември 06, 2009, 23:11:20
е...след като предполагах и мислих за децата какво да им измисля сега е момента да кажа какво всъщност се получи...
малко ги пренебрегнах накрая сладурковците защото всичко стана на бързо спрямо подготовката и когато ми дойде на ума че трябваше да измисля нещо просто нямаше време...беше деня преди сватбата и реших да оставя въпроса така и каквото това...просто нямаше как...в крайна сметка на самата сватба ми дадоха да разбера че ако бях им взела книжки и завагалки нямаше да е същото или нямаше кой да им обърне внимание...толкова бяха емоционални и така танцуваха че не седнаха през цялата вечер...в същото време когато имаше някаква игхра или ритуал те бяха насядали на земята и гледаха в захлас...
ето някои от тях  :bravo:
(http://lh3.ggpht.com/_sSvEzYJMUbc/Ss9R455YnnI/AAAAAAAAAck/uWc4MIF2FsY/s720/IMG_7996%20%5B1600x1200%5D.JPG)

а най голямото им занимание се оказаха балоните с хелий които докато да влезем в ресторанта ние почти се бяха погрижили да свалят ..  :danceg: и с тях дансинга никога не оставаше празен...дори когато минавахме за наздравицата бяха там и си играеха
(http://lh3.ggpht.com/_sSvEzYJMUbc/Ss9UXheh3lI/AAAAAAAAAjg/ND0ywdk7a0A/s640/XP194319%20%5B1600x1200%5D.JPG)

общо взето...с две ръце съм за малчугани на сватбата...страхотни са  *YAHOO*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: melusina в януари 15, 2010, 11:30:44
И аз мисля, че е хубаво на сватбата да има дечица - макар и да създават суматоха, са много забавни и непосредствени! Освен това са добър знак за бъдещите младоженци  *THUMBS*
Ние още не знаем дали нашите гости с деца ще решат да си ги водят, но ще се радваме, ако стане така. По съвета на една приятелка няма да им поръчваме специално меню, а ще оставим майките и татковците им да им изберат на самото тържество.
Предишните постинги за балоните и пъзелите дават много добра идея - някой може ли да помогне с още съвети ?


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: savka в февруари 09, 2010, 09:20:41
 Ние също ще имаме досто малки дечица - две по на 10 месеца /който май няма да присъстват на цялата сватба по някое време ще бъдат предадени на бабите си/ и другите са на по 2 и 3 годинки който са изпитани на купони с нас и се справят чудесно  :) Най-големите ще са мойте първи братовчеди -в 2 и 4 клас
Не съм мислила за забавления за тях - незнам мисля че ще им е най-забавно ако участват в купона заедно с нас  :)
Мога да им взема   детски балони във формата на някое животно или нещо такова  с хелии и ако оживеят  :) до края да си ги вземат за тях  :) Съмнявам се да седнат мирно и да си играят на масата с нещо -толкова място и възможност имат за щуреене  :girl: :boy:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Anita81 в февруари 09, 2010, 21:12:50
На нашата сватба, имаше малко деца, понеже беше малка сватба, само най-близките и приятелите, но децата се забавляваха с балоните :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: manthebest в февруари 24, 2010, 12:55:26
Аз мисля че малки деца нямат място на сватбата. И без това нищо не разбират, защо да гълтат цигарен дим и да са подложени на такъв шум.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Vaqq в февруари 24, 2010, 22:49:38
BeRa е съвсем права,че клоун би свършил чудесна работа,но по - добре да си е истински клоун,който се занимава с това да забавлява децата защото на никой от гостите няма да му се прави на такъв по време на сватбата,ако пък ресторанта ви има градина ще е още по - добре тъкмо ще са на въздух и ще се забавляват наравно със възрастните и родителите ще разберат нещо от сватбата.Мисля си,че е хубаво да има дечица на сватбата нали това е смисъла на живота. :loving:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: raqraq в май 24, 2010, 20:57:25
Трябват ми примерни менюта за дечица 3-4 годинки. От ресторанта ми предложиха да са на отделна маса, но майките предпочитат да са около тях. Сега аз трябва да избера, какво да им се сервира и кога. Притеснява ме, че на възрастните ще се сервират 5 различни неща и не искам децата да се почувстват пренебрегнати. Предложете ми какво ще им е интересно и какво биха опитали с удоволствие, защото редовните пържени картофки и сандвичи, не ми се виждат никак подходящи.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: ivels в август 13, 2010, 10:09:07
Да се включа и аз в темата наистина е много подходящо за децата на сватбата да има една маса с разни сладки и бонбони като идеята може да се дообогати и с маса с разни фулмастри и книжки за оцветяване, хем няма да им е скучно и ще си се забавляват по техен си начин и няма и да пречат много на възрастните :) моята идея е да сложа и един шоколадов фонтан, който както разбрах и не е никак скъп с  кг шоколад  и котешки езичета излиза 50 лева :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: elivesko в септември 29, 2010, 17:16:40
Отделна маса за децата е страхотна идея !  *YAHOO* Детски подарьци и много лакумства .  *YAHOO*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Monikamaria в ноември 02, 2010, 17:03:09
 :huh: Не мисля, че да ги сложите на отделна маса е добра идея. Те няма да се познават повечето. Ще бъдат и на различни възрасти. При децата 3 години разлика е много съществена. А и от 13 години нагоре те съвсем не са деца. Нима сте забравили?!?! Определено няма да се чувстват добре в началото никои от тях според мен. Когато са готови за това те сами ще си се обособят в групичка. Бъдете сигурни. Но аз нямам намерение да ги принуждавам от началото. Давам съвет като психолог. :)
 За различното меню и различните подаръчета за тези под 10 години обаче гласувам с две ръце! *THUMBS* Само се чудя коя идея е по-добра - на майките да се каже да си избират те свободно или да има специално детско меню.  :scratch: Ще има консултация с управителя на ресторанта със сигурност. :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: gerimeri в декември 08, 2010, 23:08:43
Това с детски подаръчета за децата при нас беше пълен провал . Купихме различни за 4 деца ,а накрая се скараха . А аз бях толкова развълнувана ,че ще им подарим плюшени играчки . Идеята е страхотна ,но един съвет от мен . Взимайте еднакви за всички .


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: AnGeL oF lOvE в февруари 10, 2011, 02:12:21
Здравейте и от мен. Имам минимален опит с деца на сватба. Имам 2 по-големи сестри, които направиха сватбите си след като вече имаха деца. Съответно присъстват и още малчугани на тържеството. Те видаги се въртят около булката или тичат насам-натам. Мисля, че идеята с масичката за рисуване не е най-подходящият вариант. Може някоя булка да си тръгне по-шарена, отколкото е дошна. Обаче идеята за детските подаръчета е страхотна. Всички палавници ще ги харесат, стига наистина да са еднакви. В противен случай може да стане какафония  :angry: P-(


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Monikamaria в февруари 10, 2011, 20:50:05
Това за "шарената булка" не се бях сетила! :angry: Чак смешно ми стана, колко трагично би могло да бъде! :funny:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в февруари 11, 2011, 00:40:42
Всичко си зависи от самите деца...на нашата сватба децата бяха ангели  :partytime:
аз мислих тогава за подаръчета и за тях ама така запецнах...то всяко си бе с предпочитанията...имах някои които не оичат плюшени играчки  =] мислих за някакви хубави книжки за оцветяване с фолмастери...ама като се замислих за последиците които може да доведат на сватбата  :girl_impossible: и от мислене мислене се отказах да им подарявам каквото и да било...и дето ше е нещо тъпо , по добре да не им подарявам и си остана така...ама от тях по доволни нямаше...не се блъскаха не само в булката а на никой възрастен в краката...така си паснаха и се заиграха че не ги усетихме че са там...на отделната маса си имаха отделно меню и заемаха дансинга когато беше свободен... :girl_in_love: :girl_in_love: :girl_in_love:
не съжалявам за това че бяха там а съжалявам за децата които не бяха докарани от родителите си...не ги игнорирайте като гости...дори и да направят пакости то си истава хубав спомен...а улката и да я нашарят...ми че не е болка за умиране...поне моето мнение е такова...този ден е да се хареса на всички и всеки да се забавлява а не да търси кусури особено младоженците...нямаше по хубаво от това да видя доволните лица на родителите и семействата с деца които смятаха да дойдат за малко а останаха до края...и малчугани които трябваше да си ги прибират за да си лягат а не им се прибираше...и друго момиченце което бе с температура и цялото време си седя на стола но не му се тръгваше...пак дойдоха за малко и останаха до последно...така че...аз съм доволна от децата на сватбата си...  *THUMBS* *THUMBS* *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: alo_madona в февруари 21, 2011, 16:05:36
Ние нямаме много малки деца на сватбата и за това сме направили само децки куверти( салата , пилешко и пържени картофи, торта и лакомства) За игри и по-специални подараци не съм мислила още


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в февруари 22, 2011, 01:21:34
За игри и по-специални подараци не съм мислила още

то за по специални игри за децата няам и да има време...освен ако няма някой който да се занимава специално с тях...ние единственото което бяхме предвидили за тях беше по времето на вечерята им бяхме пуснаи детски песнички на които те си умряха от кеф...идеята ни дойде спонтанно след като ги видяхме какви са ни сладури и добре че диджея имаше някоя и друга в запас та им пусна... :danceg:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: AnGeL oF lOvE в февруари 22, 2011, 01:24:34
Понеже при нас ще има доооста малчугани, една приятелка на сестра ми се съгласи да ги занимава. Идеята за песничките по време на вечеря ми хареса и ще я споделя с DJ-я, за да се подготви предварително  *YAHOO* *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: soulless в февруари 22, 2011, 13:44:20
Хе-хе, добре, че погледнах в темичката - идеята за детските песни е страхотна! Иначе мисля да не предвиждаме нищо специално за децата, те няма да са толкова много, а по-развълнуваните - малките шаферки, ще имат кошнички с розови листа за хвърляне и други подобни "задължения", които мисля ще ги зарадват. За лакомства също не се бях сетила, но мисля да си останем само със сватбената торта и сватбените шоколадчета, които ще раздаваме на гостите - просто за децата ще предвидим повече.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в февруари 22, 2011, 15:30:00
аз все си представях че на детската маса ще имаме ей такива близалки
(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQGNgxjEGqDNCJv4wBOyUc4ZZrKrtxKWmxZR574njTP8HaWY7dU)(http://topkartinki.com/data/thumbnails/1/lollypop_39.jpg)(http://men.hotnews.bg/uploads/news/201006/big/00007841.jpg) или поне подобни...ама уви за наща сватба не стана...иначе са много весели и децата се подлудяват по тях ...но пък вместо близалки имахме много други чипсове, пуканки, бонбонки и други лакомства а най хубавото бе че всичко се изяде, което означава че им е харесало  :danceg:

на моите шаферки също бях дала задачки и кошнички...а милата ми едната в църквата беше натоварена с голямата задача да държи букета и чантичката ми, а както тежеше тоя букет после милата не си усещаше ръцете  :laugh: ама нали иска да помага и да е до булката  =] ..с.ега като я гледам на видеото как въздъхва и прекляка от крак на крак и подмята букета от ръка в ръка ...   *ROFL*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: posum в февруари 26, 2011, 22:57:27
аз все си представях че на детската маса ще имаме ей такива близалки
(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQGNgxjEGqDNCJv4wBOyUc4ZZrKrtxKWmxZR574njTP8HaWY7dU)(http://topkartinki.com/data/thumbnails/1/lollypop_39.jpg)(http://men.hotnews.bg/uploads/news/201006/big/00007841.jpg) или поне подобни...ама уви за наща сватба не стана...иначе са много весели и децата се подлудяват по тях ...но пък вместо близалки имахме много други чипсове, пуканки, бонбонки и други лакомства а най хубавото бе че всичко се изяде, което означава че им е харесало  :danceg:
Извинявай, ама ти на това "лакомства" ли казваш? Това за мен са, простете за грубия израз, БОКЛУЦИ и ако знам, че на нечия сватба ще сервират тази помия на детето ми изобщо кракът ми няма да стъпи на нея!


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: soulless в февруари 26, 2011, 23:08:43
Posum, не си ли малко крайна? Това са си обикновени близалки и повечето деца (момиченца основно) им се радват. Ако са научени от родителите си, че това не е здравословно - ок, със сигурност на една сватба могат да се предвидят и плодове за децата, примерно. Но чак пък да не отидеш на сватбата на някой, защото дава подобни "боклуци" *crazy*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: posum в февруари 27, 2011, 09:52:07
Защо да съм крайна?
Мнозина са хората, които смятат, че оцветената захар във форма на близалки, чипсът и безалкохолните са биклуци, следователно аз като бъдещ родител няма да давам тази помия на детето ми. А ако знам, че на детето ми ще му бъде сервирано нещо подобно - няма да го заведа, а щом то няма да отиде - е логично и аз.
Не трябва да си защитил професорантура по химия, за да можеш да прочетеш съдържанието на 1 чипс и да си направиш правилните изводи.
Плодове и зеленчуци с фреш - става.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Деница Звездица в февруари 27, 2011, 12:24:20
Всеки си има мнение и избира къде да води децата си. За мен лично, ако ходя на сватба, водещо е това дали искам да уважа събитието и младоженците, а не това дали за детето ми е осигурена бавачка и здравословно меню, все пак детето си е мое и аз трябва да се грижа за него, без това да вреди на отношенията ми с хора, които ми показват уважение, като ме канят. Сватбата е празник на младоженците, не само на гостите, така че и те би трябвало да се съобразят. Да не говорим, че поканите за сватба по принцип са за родителите, не за децата и ако само от детското меню се определя дали ще се уважи повода, то тогава явно тези гости и младоженците не са достатъчно близки, за да се налага да са заедно в този ден. Не ми се вярва, когато някой човек отива на сватба първо да разпитва за менюто и тогава да решава ще ходи ли, защото тогава излиза, че отива за яденето, а не за празника на едно семейство. По принцип булките се сещат дори и за детайли като детски менюта, но чак пък от това да им зависи идването на гостите на сватбата, ми се струва излишна грижа и показва отношение. 


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в февруари 27, 2011, 14:08:03
Извинявай, ама ти на това "лакомства" ли казваш? Това за мен са, простете за грубия израз, БОКЛУЦИ и ако знам, че на нечия сватба ще сервират тази помия на детето ми изобщо кракът ми няма да стъпи на нея!

Виж мила,
първо не сме тука за да се скандализираме и изказваме по този краен начин...след като не си съгласна с мнението ми ОК, но има хиляди начини да го изкажеш. Все пак тук сме за да изкажем мнение, да споделим идеи и на който му допада да се възползва, на който не да си прави своето  =]
Второ, защо си мислиш че с това ще храня децата  :funny: все пак моля ти се, предвидено беше и меню с вечеря и салата за тях, както и сокове вместо газирани напитки...не сме чак толкова неориентирани какво трябва да ядат децата  =]  ти го изкара че едва ли не само близалки и лакомства им е менюто.  :laugh:

Не знам дете което да не е яло в живота си поне веднъж някаква такава близалка. Дали точно такава или различна. Пуснах точно тези понеже на тези снимки попаднах, което не означава че ще са абсолютно същите, но както и да е... С една близалка която дори няма да бъде изядена цялата няма да му стане нищо на детето. Имахме пуканки и чипсове , но никой родител не си грабна детето и да се евакоира от сватбата, защото видиш ли не били полезни, а ако някой вземе да ме пита преди сватбата какво ми е менюто за да си прави сметка дали да идва...по добре да не си прави усилията не само да дойде ами и да ми се обади повече.  =]


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: fiibi_bg в февруари 27, 2011, 14:38:23
Я и аз да се изкажа тук  :)
Мисля ,че даже спора е безмислен :
1.Защото ако наистина уважаваш младоженците ще отидеш на сватбата им със и без детето
2.Ако заведеш детето и има такива неща като родител,който не иска отрочето му да ги консумира ще го ограничиш и просто няма да  му дадеш близалка.
3.Има близалки и близалки.Има близалки и лакомства от цигански сергии има и близалки ,произведени от реномирани фирми ,които съдържат само разрешените вещества.
Така,че ако сте майка с дете ,на което му е предложена такава близалка просто прочитате етикета ,вуждате кой е производител и преценявате дали става за консумация или не .Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: grey в февруари 28, 2011, 21:11:23
Искрено се надявам, че хората, които поканя, няма да приемат или отказват поканата, гледайки в менюто.
(има чипс който съдържа - картофи, олио, сол, и близалки със захар, вода и оцет - в нормални количества тези храни са си напълно ок.)

До каква и от каква възраст предвиждате детски менюта? Предвиждате ли бебешки столчета за най-малките? Предполагам, че дори те биха останали поне час.

Колко време всъщност се застояват децата по столовете, преди да им омръзне и да започнат да обикалят?

На моята сватба няма да се пуши, смятам да няма нито един пепелник в ресторанта. За сметка на това децата са добре дошли.

Предполагам, с цветни моливи вместо фулмастри поразиите ще са по малко. Някой има ли опит дали децата се заиграват с някакви игри, или предпочитат да тичат и танцуват?


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: CabuHka в март 01, 2011, 01:38:19
Според мен това е сватба и няма да отива да има играчки /колички, блокчета за рисуване и т.н/ - според мен ще им е достатъчно интересно да гледат и да танцуват - винаги има балони, с които да се заиграят. Като има и близалки и някакви залъгалки от типа "лапнеш нещо, глътнеш нищо" мисля, че ще се забавляват.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в март 01, 2011, 01:56:07
До каква и от каква възраст предвиждате детски менюта? Предвиждате ли бебешки столчета за най-малките? Предполагам, че дори те биха останали поне час.

ние бяхме предвидили менюта за децата над 3 годинки. Имахме само едно на годинка и друго на 2 и половина и родителите предварително ни предупредиха да не им правим меню понеже нямало да има нужда.Ако имаш малки деца под 3 годишна възраст може да питаш родителите какво може да им се предвиди като меню, а ако решат че няма смисъл ще си кажат  *THUMBS*

Цитат
Колко време всъщност се застояват децата по столовете, преди да им омръзне и да започнат да обикалят?


Не седнаха нашите! Сядане имаше само докато беше вечерята. В началото като са влезнали първата работа е била да свалят всички балони от тавана  :sarcastic: след което мамите са ги поскастрили да изчакат поне булката да си виси украсата  :sarcastic: после вечерта танцуваха сядаха в кръг около дансинга да гледат какво се случва или ако бяха на масата то не седяха а си играеха и си похапваха от тук от там. Но от деца до деца е различни, има някои които не спират да пречат, както се е случвало на други сватби...да се навират под масите, да досаждат на гостите и прочия.

Цитат
Някой има ли опит дали децата се заиграват с някакви игри, или предпочитат да тичат и танцуват?
ами ние нямаме, но ако са някакви диванета поне ще знаеш че з малко ще имате спокойтвие...докато им е интересно  =]

CabuHka по принцип аз смятам че теизи заигравки са в случай че децата досаждат много на възрастните, за да може да се кротнат за момент поне.  =]

ПП. grey Столчета нямахме предвидени понеже и ресторанта не знам дали и предлагаше де, но по принцип най малката ни сладурана си седеше при мамата или таткото, и то когато седеше. Тя тъкмо прохождаше и постоянно се вреше до каките и батковците и общо взето не се спря много много на масата за да има нужда от столче. А и като се замисля, ако ни се наложеше столче, щях да имам голям проблем да му намеря място  :huh:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: panteryx в март 09, 2011, 13:38:53
Ох и на нашата сватба ще има деца от всякакви възрасти и аз обмислям да им направя една маса ,специално за тях със всякакви вкусотии,за да може родителите им да не тичат след тях по време на цялата сватба ,ами да се забавляват със нас :danceg:
Иначе другото ,което сега ме затормозява са костюми за децата (понеже имаме едно наше и годеникът ми има още едно голямо момче от друг брак ) *crazy*
Главата ми се е запалила да подготвям сватбата да търся костюми и за тях и не знам вече.... :girl_impossible:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: kami2004 в март 18, 2011, 20:58:47
Здравейте и от мен! И на нашата сватба ще има доста деца. Едно от тях ще е нашето :danceg:! Тя е на 5 годинки, така че събирам мнения всякакви!


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: veninceto в март 22, 2011, 01:17:26
Според мен, Отделна маса за по-големите дечица е хубабо да има ако са повече от 3-4, а при нас имаше и 2 по-малки на които рано им се приспа и се размрънкаха, нямало е кой да ги гледа :( иначе големите си танцуваха и веселиха заедно с нас без проблеми, беше им интересо и забавно и търчаха любопитни :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в март 27, 2011, 15:05:35
Здравейте и от мен! И на нашата сватба ще има доста деца. Едно от тях ще е нашето :danceg:! Тя е на 5 годинки, така че събирам мнения всякакви!

Според мен няма по -подходяща шаферка от нея  *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: kami2004 в март 29, 2011, 19:49:05
Благодаря за мнението, но проблема ми е в това, че ще има многоооооо деца (а аз и искам да присъстват).
По някакъв начин да им окажа нужното внимание.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Susito в април 09, 2011, 09:22:56
Сега зачитам тази тема и като гледам при мен ще е лудница. Ще има много малко деца на нашата сватба, но са страшно различни.
Едното е на 4 и не говори български, другото е на 5 и е много енергично дете, моя племенник е на 7 и е доста муден, и последното дете е на 3, но майка му не се отделя за него и минута. Не виждам как ще се заиграят тези деца O_O. Иначе за храна ще питам подителите им, да не стане грешка.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Diavolitsa в април 09, 2011, 10:16:50
Здрвейте и от мен. Имам едно питане за децата. Не имаме няколко до 3 годинки, две на по 4 и едно на 9. Въпросът ми е за столовете в ресторанта. Ще ги сложа до родителите им, но на големи столове ли? Най - малките незнам как ще се чувстват. Другото е че на една от масите ще има 4 от тези деца и незнам как да нередя трима гости, едно дете, пак трима гости и пак едно дете. Вие как ги нареждате по масите.
За менютата питах майките на всички и ми казха да не им поръчвам порции (ще има само за най-голямото). Мисля само за някакви сокчета, че ще има само газирано иначе.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: lesito_999 в април 10, 2011, 14:21:22
Аз мисля че трябва децата да се забавляват .  Да хубави предложения дадохте . Обаче аз мисля че трябва да бъдат децата при нас защото на една свадба която ходих бяха направили кът за деца ама те само плакаха да отидат при нас . Затова по добре да направите само маса за малкита кадето да ядът а да си играят из нас ще им много весело .
 ;) ;) ;)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: olina в май 04, 2011, 14:31:09
другата седмица съм на сватба на брат ми, относно децата сме предвидили детско меню.
за занимавки още не сме, затова ви чета .но мисля отговорност на всеки от нас е да си занимава детето, така че да не пречи на гостите,та ако младоженците ми подготвят маса с лакомств абило те и вредни .......ще съм само благодарна.
 :danceg:аз ще разпечатам картинки за оцветяване и ще купя моливи ,за да занимавам моето момиче,ако й е скучно и за други деца ако проявят интерес.засега това съм измислила .моливите не цапат толкова колкото фулмастерите, понеже моето момиче ще е шаферка и трябва да пазим красивата рокля . *THUMBS* :girl_wink:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Princess_of_the_Dawn в юни 20, 2011, 21:31:06
Реших да потърся и вашето мнение по този въпрос. Иска ми се за децата да организирам фейс пейнтинг, имам и желаещ кой да го направи. Това, което ме притеснява е, че децата обичат да играят около булката и да не се залепи някое боядисано личице върху роклята. Как мислите има ли голяма вероятност това да се случи или ще съмуея да се пазя...като булката-беглец?  :[


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Monikamaria в юни 20, 2011, 21:38:06
Princess_of_the_Dawn, идеята ти е готина, но аз не бих рискувала.  =] Тези забавления аз лично ги оставям за детските рождени дни. На сватбата ще им е забавно и без допълнителни занимания. Но ако мислиш, че ще се справиш и държиш да го направиш, защо не! :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: love.net в юли 02, 2011, 17:28:13
Princess_of_the_Dawn както ти е казала Monikamaria  това не е детски рожден ден ,нито пък увеселителен парк...все пак като има и други деца те ще се заиграят.В такива ситуации,особено ако сватбата е лятна ресторанта да има отвън детски кът  :)(пързалки,люлки...) ако го има предполгам ,че родителите им няма да могат да ги намерят за да се нахранят ... :D Аз не се притеснявам за това ,ами какво да е тяхното меню? :huh: =]


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Monikamaria в юли 02, 2011, 22:05:51
На нас ни предложиха отделно детско меню, което се състои то пилешки филенца, картофки, салатка и сокче. Мисля, че е подходящо.  :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emocia_wa в август 05, 2011, 14:27:21
най-добрия вариант преди да поръчвате специално меню за децата да се консултирате с родителите. те си познават децата и навиците им и знаят най-добре.

за отделна детска маса-повечето родители искат децата да са при тях. а и зависи колко са големи, дали могат да се оправят сами. най-удобно е ако има едно (или няколко) по-голямо дете, което да занимава по-малките.
ако децата са много добър вариант е да се наеме аниматор. и децата ще са доволни и родителите ще могат да се забавляват.
рисунките по лицата според мен не са нужни, за децата самата сватба е голямо изживяване. най-много да осигурите нещо за рисуване/оцветяване и да, моливи  :) не фулмастери!
най-добре се запасете с балони  :) децата най-много им се радват на тях  *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Monikamaria в август 09, 2011, 13:19:31
Ние ще имаме някакви балони по дансинга, именно заради децата. Отделно им купихме играчки за сапунени мехури. :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emocia_wa в август 09, 2011, 19:33:00
децата много им се радват на мехурчетата :) само да не пречат на другите гости.. защото все пак ще е в затворено поещение


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Monikamaria в август 10, 2011, 13:08:51
Ами и аз това се надявам, но ги пробвах и правят много малки мехурчета.  :) И течността вътре също е малко. Ето ги: (http://gallery.svatbata.bg/users//main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=508466&g2_serialNumber=2&g2_GALLERYSID=4fbb94739524d59579002085b50b1898)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emocia_wa в август 10, 2011, 17:59:10
не се притеснявай, децата ще се оправят веднага  ;) вие сте им подготвили интересно занимание, не е задължително да е много течността. няма цяла вечер да се занимават с това  :) на децата бързо им омръзва и най-интересното нещо  ;) важно е вниманието  *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mariajoro1984 в декември 21, 2011, 00:23:16
Здравейте,на моята сватба ще има само две дечица:))Мисля да се посъветвам с управителката ,дали да не им сспретбнем детски менюта  или да ги оставим на свободна консумация:))Иначе съм запланувала книжки за оцветяване и шоколадов фонтан :danceg:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emocia_wa в декември 21, 2011, 11:00:09
щом са само две няма да има проблем да са на свободна консумация  *THUMBS* книжките са добър вариант, а пък шоколадовия фонтан .... ще бъде кефф  :torte:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: theone в декември 21, 2011, 15:42:42
ние все още не сме сигурни дали и колко деца ще присъстват. мисля, че ще е най-добре в самият ден родителите да решат какво да поръчат за тях.
идеята за аниматор, книжки, балони и т.н. е много добра.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mariajoro1984 в декември 21, 2011, 15:50:14
Оф ами аз сега се замислям ,за двете деца не съм предвидила и столове и куверти ,сега трябва ли да говоря да сложат още два стола но без куверти или O_O


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: theone в декември 21, 2011, 16:13:42
място на масата и отделен стол мисля, че е задължително... за куверт прецени дали ще са на възрастен, детски или свободна консумация


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emmmmmy в декември 21, 2011, 17:50:33
при мен ще има само една малка гостенка, но ако реша да е тип бюфет *db* почерпката, мисля че тя с помощта на майка й, сами ще могат да си изберат в този случай от кое и колко да й се сипе. :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Ariel в декември 22, 2011, 00:17:01
Оф ами аз сега се замислям ,за двете деца не съм предвидила и столове и куверти ,сега трябва ли да говоря да сложат още два стола но без куверти или O_O

Обикновено в ресторантите когато е за сватба имат и специално детско меню, тъй като дечицата не ядат колкото възрастните и обикновено избраните три или четири ястия никак не са подходящи за тях. Попитай във вашия ресторант какво са предвидили или дали вие можете сами да си съставите такова меню. Цената на детските менюта често е много по-ниска от нормалните. Ние имахме 2 дечица и за тях бяхме поръчали такива. А ако са под 5 години със сигурност трябва да им се осигури и собствено седящо място. За най-малките понякога осигуряват от ресторанта и специални детски столчета, при нас имаше. Пак трябва да се пита. Успех!  :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: MilenaOga в декември 22, 2011, 01:43:05
Ние имахме малки дечица с моята сестричка общо 7 деца.  :) За по-големите имаше детски куверт и бяха ги сложили на отделна маса.  :) Нямаше никакви проблеми през цялата вечер и си играха танцуваха, тичаха в закритата тераса на ресторанта и около нас често обикаляха на видеото няколко пъти са ги заснели в супер сладки пози и как ни зяпат, много интересно големи сладури. Хубаво е като има малки дечица на сватбата, но все пак трябва някой да ги наблюдава да не вършат пакости. Бяхме предупредили охраната на ресторанта да ги наблюдава да не излизат навън, че и басейна на хотела беше пълен. Проблеми с децата нямаше и няколко пъти като си гледаме вече видеото от сватбата има даже един много интересен момент на една моя приятелка нейното момиченце се целува с едно от момченцата  :) :bravo:, явно много са се харесали и после с тортичка ги хранихме всичките.  :)Определено си е забавно, като има малки дечица сладурчета на сватбата. :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Alleksia в декември 22, 2011, 10:27:09
Мария, шоколадовият фонтан специално за децата ли е предвиден? Аз лично бих ги държала по-далеч от него, защото доста ще се поизцапат :)) Зависи и на каква възраст ще са разбира се :)
При нас се очертава да има деца, но смятам ,че всяко, което не е в количка и може да седи самостоятелно на стол, трябва да си има място. За менюто -или ще имат детско меню, или ще са на свободна консумация. Повечето ни деца се очертават около 3 години, предполагам, че родителите ще кажат предпочитанията за храната им.
Ако се съберат повече от 5 фъстъка, сигурно ще има аниматор.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mariajoro1984 в декември 22, 2011, 12:48:19
Алексия,не мила,не е само за тях,за всички ни е :danceg:Едното детенце е на 6 другото на 5:))Ще има и едно бебе на 7 месеца и естествено моя прекрасен син,които ще ми е шафер  тои е на 1.2 месеца:))Ако знаете какъв костюм сам му предвидила хаха с фрак и цилиндър хаха


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: anna_karenina в януари 13, 2012, 02:40:59
Поредната страхотна тема! Почерпих доста идеи!

Първо искам само да ви кажа, че се изумих как слагате 17 и дори 20 годишните в групата на "децата"! не знам вие на колко сте, уж в темата за средна възраст повечето са дори по-малки от мен, по 23-25 години, как може тогава хора с 5 години по-малки от вас да искате да ги слагате на детска маса! Направо съм възмутена- аз имам приятелки на по 17, даже една от тях ще пее на сватбата ми (професионална певица е, прохождаща де). Аз самата съм на 26 и явно съм по-вдетинена от останалите...Но от мен съвет, всички над 13 години ИЗВЪН групата на децата! На масата с родителите няма да им е толкова тъпо, нали ще танцуват, хапват...

Сега по моята част. Аз честно казано очаквах, че всички с деца под 3 години ще измислят начин да не ги взимат, но явно не е така. Не че ми пречат,просто за родителите ми се струва много неудобно, това дете да е постояннно в скута ти, да плаче...И дори не мога да измисля какво яде едно дете на 1-2 години...Мисля децата до 3 години да нямат меню при мен- родителите ще ги хранят от тяхното ядене, а ако преценят, ще им поръчат (бих платила, разбира се).

При нас такива малки деца се очертават 3 броя, ако не пропускам някое. 2 от тях са на едни родители, които дори не са от София и наистина очаквам да не ги вземат. Лошото е, че тогава остава само един дребосък на 2-3 годинки, другите са на около 7-9 години. Двете шаферки са на по 9, едно момченце има на 7 и още едно на 8. Мисля и те двамата да са ми шафери, ако родителите се съгласят. Тогава всяко момиченце ще си има кавалер :) верно, 2 години разлика и то с голямо момиче не е малко, ще стърчи с 2 глави, ама ще е весело :))

И сега въпросът със замниманията- в нашия ресторант има кът, отделен като ъгъл, който няма да ползваме. Може там да сложа маса за децата и както педлагате вие- балони, пастели, играчки...Аз обожавам играчките и ще измисля доста неща :)) Но и мен ме притеснява да ги оставя без надзор- дали на  708 години са достатъчно големи да не направпт някоя беля? Предполагам, че родителите през 30 мин ще ги наглеждат. За аниматор мислех, но някак за 4 деца и то големи не си заслужава (трите малки не са сигурни).   Другият проблем е, че в този кът няма да виждат Ди Джея, нито нас и някак ще изпуснат празника- но пък сигурно за тях ще е скучно в по-голямата си част, а за игрите и ритуалите могат да ги викат...

Това се сещам засега, иначе като реша какви игри да им измисля, ще ви пиша пак (мисля да има не се сърди човече, пъзели, книжки за оцветяване, подаръците не знам още какви да са).

Забравих за менюто- според вас добра идея ли е детските да са половин порции и отделно да има лакомства на тяхната си маса? А салата има ли смисъл? Ще питам родителите де, но с някои от тях не съм близка и дори им нямам телефоните, само с тези на момиченцата съм по-близка...

Идеята с хвърляне на плюшена играчка е много готина, но дали да я правя при 4 деца? А и да не се скарат за нея?

А в къта мога да донеса и част от моите стари плюшени играчки- дали ще е проява на лош вкус, че не са чисто нови? И после да си ги искам ли, или да останат за ресторанта?

И последно: навън има катерушки, а сватбата е от 17 ч. през май. Да обърна ли внимание на родителите за катерушките, или няма да има много часове дневна светлина и ще затрудня родителите да тичат отвън?

Макар че пак се замислям, че деца на по 8 години са си доста самостоятелни..


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Ariel в януари 13, 2012, 15:34:20
Забравих за менюто- според вас добра идея ли е детските да са половин порции и отделно да има лакомства на тяхната си маса? А салата има ли смисъл? Ще питам родителите де, но с някои от тях не съм близка и дори им нямам телефоните, само с тези на момиченцата съм по-близка...

Идеята с хвърляне на плюшена играчка е много готина, но дали да я правя при 4 деца? А и да не се скарат за нея?

А в къта мога да донеса и част от моите стари плюшени играчки- дали ще е проява на лош вкус, че не са чисто нови? И после да си ги искам ли, или да останат за ресторанта?

И последно: навън има катерушки, а сватбата е от 17 ч. през май. Да обърна ли внимание на родителите за катерушките, или няма да има много часове дневна светлина и ще затрудня родителите да тичат отвън?

Макар че пак се замислям, че деца на по 8 години са си доста самостоятелни..

Според мен е много добра идея детските менюта да са половин порция и не само е добре, ами си е задължително. Децата ядат толкова малко и избирателно, че си е направо жалко за храната, а и за парите за цели менюта. Ще видиш (ако въобще на сватбата имаш време да гледаш такива неща  :P) че почти нищо няма да изядат. Относно салатата - ако зависи от дечицата няма и с пръст да я докоснат, но е хубаво мисля да има малко зеленчук в менюто, да не са само мазнотии.

Много е вероятно да се скарат, но аз бих предвидила една голяма плюшена играчка за хвърляне и 3 малки наградки (играчки) като утешителна награда за другите дечица. Че иначе ще им стане много кофти. Нали помните какво е да си дете?

Ако аз съм на твоята сватба няма да го счета за лош вкус, че си донесла от твоите играчки и даже ще се трогна, че си се сетила за такова нещо за моето дете. А ако съм дете - няма да ми пука дали нещо е ново или старо, те такива неща като си малък не се забелязват. Само че дано си готова да се лишиш от тези играчки, защото не мога да си представя, че след сватбата ще си ги вземеш - много тъпо ще се получи.

Според мен родителите имат толкова опит с катерушки, че сигурно ще ги забележат в първите части от секундата и преди да си им казала. А децата надушват такива неща отдалеч. Аз бих им казала, но както казах може да се окаже, че са те изпреварили. И ако дечицата са по-големи мисля, че няма да пречи, че ще излизат и влизат отвреме навреме и ще играят на катерушките. А и е чудесен отдушник ако някое детенце не го свърта на едно място да го хване родителят и да го изведе навън при катерушките.

Според мен чудесно си го помислила и няма да имате проблеми!  @}->--


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: anna_karenina в януари 13, 2012, 16:48:52
Хи хи мерси много за подкрепата :) За играчките разбира се, че няма да ги искам, няма да избирам любимите си просто  :P За хвърлянето на плюшени, май ще се откажа, все пак са само две момиченца и голяма работа, че ще се наредят за букета...Може да е още по-забавно така :)

А за менюто, чудя се и за предястието- при нас са палачинкови пънчета (вътре с шунка и кисели краставички), според мен ще им е вкусно. Но примерно сухите мезета не знам- кашкавали и пастарми...абе ще гледам по половин порция от всичко и така :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Kiwi в януари 13, 2012, 23:17:30
Момичета,вие за всичко сте помислили, докато ви четох ми хрумна, че за част от гостите (по-малките) искам да купя от онези нещица за сапунени мехурчета. Бихте ли ме посъветвали от къде?

Съмнявам се обаче, че само малките ще искат такива играчки, много готини снимки могат да се получат ако всички се включат в правенето на балони:)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Alleksia в януари 14, 2012, 00:13:14
kiwi, такива неща за балони мисля, че дори в левчетата има, лесно се намират. Аз мисля, че са по-подходящи за поне 4-5 годишни деца, на малките им е много трудно да правят балони.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Ariel в януари 19, 2012, 16:32:35
Попаднах на страхотна идейка за най-малките гости - защо не им подарите саморъчно направена книжка за оцветяване с ваши подбрани снимки - може да са смешни, забавни, каквито решите. Супер лесно е за правене и е оригинално! Трябват ви само снимки и програма като Фотошоп и едно клик!  :) А и не е нужно да е прекалено голяма (книжката) - няколко снимки биха били достатъчни. Можете да я комбинирате с комплект моливи като подарък.

(https://lh5.googleusercontent.com/-jQ1l9E-IHUs/TxgpEGew6GI/AAAAAAAAEqY/FbFApiKIbQ0/s600/main-img1.jpg)
(https://lh4.googleusercontent.com/-Skbb34Uk8Ho/TxgpI0XYguI/AAAAAAAAEqg/IzzVdMBVHW4/s464/DIY-coloring-book.jpg)

Ето тук има инфо как да го направите:
http://content.photojojo.com/diy/how-to-create-coloring-book-using-photos/ (http://content.photojojo.com/diy/how-to-create-coloring-book-using-photos/)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: stoyanov в януари 19, 2012, 19:15:00
Веднъж бях на една сватба, на която имаше около 10-12 малки деца на възраст около 5 до 10 години, бяха ги сложили всичките на една голяма маса. Понеже тук се споменават куверти - децата наистина не могат да консумират като възрастен човек и им правят половин порция или си поръчват каквото желаят. Прави ми впечатление, че любимото им е пържени картофки и Кока кола.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Andreina в януари 19, 2012, 20:10:44
С мъжа ми много го мислихме този въпрос и накрая решихме да правим сватба без деца - да ни е мирна главата и на нас и на гостите. Още повече, че сватбата ще бъде вечерна... Та така:)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Vivid в януари 19, 2012, 20:59:17
И ние искахме без деца, но все пак сеочертава да е с 2 деца и един тийнейджър, но не планирам нищо специално за тях. Ще ги оставя да се забавляват сами. Ще поръчам на малките детско меню и това е. Те са кротки и добри деца - единият ще е на 6, а другият на 4 мисля,  не вярвам да създават проблеми.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mariajoro1984 в януари 19, 2012, 23:13:31
О и нашата ще е без деца,тричките които ще присъстват са племеници на мъжа ми,а другия бандит е синът ми които е на годинка *YAHOO*Останалите гости съм предупредила без деца,че иначе ще стне лудница,общо децата са 32,представяте ли си да доидат всичките хаха :girl_impossible:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: sunset в януари 24, 2012, 14:48:31
На нашата сватба ще има най- много шест деца, като най- малкото ще бъде на годинка и нещо, а останалите са между 4 и 6 години. Честно казано ми харесва да има деца, но да не са много. Предвидили сме хубави подаръци за тях, даже на момичетата вече сме ги купили. Не мислим да ги слагаме на отделна маса. Мисля, че няма да им е скучно. И без това са доста буйни, ще намерят как да се забавляват. За тяхното меню не сме мислили, но вероятно няма да е като на възрастните.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: DG в февруари 08, 2012, 17:59:55
Лелеее като ви чета и ви завиждам. На моята сватба се очертава да има около 15 деца между 1г-15г.  ohmy.
И аз мисля да взема книжки за оцветяване за дребосъчковците.  *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mariajoro1984 в февруари 08, 2012, 18:06:34
Аз искам да вметна,че на първия рожден ден на синът ми имаше 7 деца(рождения ден беше повече за нас хах),ходих до Джъмбо купих книжки за оцветяване и флумастери,вързах ги с панделка и ги подарих на децата,цяла вечер е мръднаха от столчетата.Искам да кажа,че книжката за оцветяване е много добър варянт:)да ви попитам как казвате на гостите да дойдат ,но без децата,на мен ми е някак неудобно :[


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: famille в февруари 08, 2012, 19:47:28
Ох, и на нашата сватба се очертава стълпотворение от деца на каквито се сетите възрасти - ако дойдат всички, ще са 23.  O_O

В нашия ресторант ще има отделено място за малките, с детско меню, в пъти по-евтино от стандартното. Но мисля, че за толкова деца един аниматор ще ни излезе по-евтино, отколкото книжки и играчки за всички. Или пък някаква комбинация от двете.

Аз първоначално бях казала - ще каним гостите и изрично ще им кажем - без децата. Не за друго, но мястото ни е ограничено. Но като се замислих за тези деца какво вълнение ще е това събитие и...  =] айде 23 бройки.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: DG в февруари 09, 2012, 01:25:59
Аз искам да вметна,че на първия рожден ден на синът ми имаше 7 деца(рождения ден беше повече за нас хах),ходих до Джъмбо купих книжки за оцветяване и флумастери,вързах ги с панделка и ги подарих на децата,цяла вечер е мръднаха от столчетата.Искам да кажа,че книжката за оцветяване е много добър варянт:)да ви попитам как казвате на гостите да дойдат ,но без децата,на мен ми е някак неудобно :[
Амиии какво да ти кажа. След като си дала поканата, след време ще питай дали ще идват и децата им за да знаеш дали да има детско меню и така  :[


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: sunset в февруари 09, 2012, 14:04:00
На мен също ми е неудобно. Ако бройката на децата е приемлива за младоженците, по- добре нищо да не се казва на гостите. Ако пък са твърде много, може да се помисли за аниматор, който да ги забавлява.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: cveta_d86 в февруари 09, 2012, 14:12:20
момичета вие мислили ли сте за подаръци за най-малките и тук говоря за деца от 3-4 годинки нагореее.. на тях ще им подарявате ли нещо?


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: sunset в февруари 09, 2012, 14:18:05
Ние сме взели само за момиченцата.(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=512416&g2_serialNumber=3&g2_GALLERYSID=f99bf40bfaaf9b2702d9e19911560cf3) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sunset/IMG_0269.jpg.html?action=gallery)
(http://gallery.svatbata.bg/users/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=512413&g2_serialNumber=3&g2_GALLERYSID=f99bf40bfaaf9b2702d9e19911560cf3) (http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sunset/IMG_0275.jpg.html?action=gallery)

За момчетата още се чудим какво да купим, но със сигурност ще имат подаръци и ще гледаме да са хубави, за да могат да си играят с тях. Подаръците за възрастните се дават от уважение и са символични, но тези за децата трябва да стават за игра, за да ги оценят. Само да добавя, че тези кукли са за момиченцата над три години. За по- малките ще има нещо друго, което да е подходящо за възрастта им.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: juliet в февруари 09, 2012, 14:32:03
Да ви кажа едни мои познати как го изиграха с децата. Дадоха поканите и предупредиха, че сватбата е вечерна и в заведението ще се пуши и родителите сами да си преценят дали да си водят децата. Като трябваше да уточняват точната бройка се чуха с родителите за потвърждение на бройката.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: sunset в февруари 09, 2012, 14:37:12
След влизане в сила на забраната за пушене на обществени места това няма как да се използва. Все пак за тези, които ще се омъжват преди юни, това е добро средство.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emocia_wa в февруари 09, 2012, 19:30:28
sunset на момченцата може да подарите колички  :) всички им се радват. Другия вариант е да вземете на всички еднакви подаръци-например нещо за рисуване-всички деца обичат да рисуват  ;)
famille за вас най-добрия вариант е аниматор... за 23 деца няма как да измислите занимание...да не говорим, че дори и 3 луди-търчащи деца могат да се "забележат" от гостите  =] да не говорим за 23  :)
Не винаги е удобно да се каже на гостите да не водят децата.. :\ но пък може при потвърждението да питате кой ще ги води за да се подготвите. А за менюто-не винаги е удочно да се поръчва. ако децата са по-малки не ядат всичко, не ядат много... ако децата са малко, може да поръчват в самия ден-само трябва да съгласувате с ресторанта. така е най-добре-родителите си познават децата и знаят кое какво и колко яде  *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Mystique в март 02, 2012, 10:27:22
sunset, идеята с куклата много ми хареса! Аз ще имам две малки сладуранки засега - едната е прекалено малка за такъв подарък - на годинка и половина, а другата ще е на 3г. По - голямата е дъщеричка на кръстницата ми. Близки хора - ще потърся и аз някакви куклички, наистина много ще се зарадва, сигурна съм, всяко малко момиченце би се зарадвало на хубава кукла!  :bravo:
Въпросната малка принцеса има и братче, пак на 3г. - за него ще е по - сложно... предполагам ще огледам в JUMBO, там има адски много кукли и играчки.
Според вас задължително ли е куклата да е като булка или мога да избера всякакъв модел? Мерси!  @}->--


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: sunset в март 02, 2012, 10:46:46
Mystique, можеш да избереш всичко, каквото поискаш. При нас се получи така, защото майка ми и баща ми, докато обикаляли из магазините, видели тези кукли. За съжаление в магазина били останали само три бройки и майка ми се обади да ме пита дали да ги вземе. Аз много се зарадвах, понеже исках нещо подобно за децата, но никъде не намирах хубави кукли на приемливи цени. Тези наистина са много качествени и ако имаше още, щях да й кажа направо всичките да ги купи, за да имам да подарявам на децата на моите приятелки (ако някоя роди момиче,де, защото все момчета раждат :P). За момчетата нищо не сме решили още. Между другото, ако си се насочила към такива кукли, в повечето магазини продават отделно и дрехи, например няколко рокли в отделен пакет на ниски цени. Така че, ако ти хареса куклата, но не харесаш роклята, с която е, винаги можеш да прикрепиш към кутията и такъв пакет с дрехи. Ние ще имаме три момиченца, които са над три годинки, а за останалите ще трябва да търсим нещо друго. В Jumbo е царството на играчките, там няма начин да не намериш много неща. Аз ще обикалям пак магазините и обезателно ще ти пиша, ако видя някъде нещо хубаво. *THUMBS*

Малко :offtopic:, но аз съм направо изумена какви играчки има по магазините. Като дете имах страшно много кукли, играчки, къща на кукли. Просто имаше много голям избор и всичките бяха красиви. Сега ги правят едни несъразмерни, ставите им не се огъват хубаво. Когато бях малка, нашите ми бяха купили Ариел и куклата беше едно към едно с русалката от филмчето. Сега виждам същата Ариел с глава колкото картоф, абсолютно несъразмерна с тялото.
Да не говорим изборът за момчета колко е ограничен. За празниците подарихме на племенника на моя мъж хеликоптер с дистанционно управление. Много му се зарадва, макар че аз си играх повече с него, отколкото детето. Този подарък е подходящ за деца на около 5-6 години, но играта трябва да става на открито място, че иначе ще има отнесени лампи.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Mystique в март 02, 2012, 11:28:54
Благодаря, sunset, ако намериш нещо сподели. Аз попаднах на ето тези хубави кукли в интернет, но не зная дали когато получа куклата ще е точно толкова красива като на снимката.

(http://prikachi.com/images/710/4470710L.jpg)
(http://prikachi.com/images/711/4470711M.jpg)
(http://prikachi.com/images/712/4470712S.jpg)
(http://prikachi.com/images/812/4470812b.jpg)

Затова първо ще обиколя магазините за играчки и ако там не намеря това, което търся може да се пробвам и по интернет, но се съмнявам, понеже по магазините вече има толкова голям избор, че сигурно даже ще се колебая между няколко модела.

И аз като теб съм останала със същото впечатление за днешните играчки. Много са креативни, много идейни, но в повечето случаи са наблегнали повече на оригиналността, отколкото на качеството. И аз съм виждала въпросната Ариел, дори Жасмин и т.н., които нямат нищо общо с красивият образ, който можем да видим в рисуваните филмчета. Между другото, то вече дори детските филмчета не са същите... Нито Том и Джери, нито Снежанка, нито никой имат същото изражение. Всичко е изменено и според мен не към добро. Много пъти дори съм се шегувала, че ако имам дете /живот и здраве/ няма да му пускам тези филмчета, а ще намирам старите, които бяха по моето време. Днешните не водят към нищо добро. В старите имаше хумор, докато тези са откровено глуповати...
Съжалявам за OFF - топика   @}->--


Титла: Отг: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emetoem в март 06, 2012, 19:11:14
момичета вие мислили ли сте за подаръци за най-малките и тук говоря за деца от 3-4 годинки нагореее.. на тях ще им подарявате ли нещо?
Ние ще имаме също доста деца около тази възраст, но не сме мислили за подаръци за тях. Те нали ще си ловят от късметите, ние мислим да не купуваме, защото при нас децата са около 16 на брой и са различни възрасти и не може да им купим еднакви неща и за да няма сърдити, решихме да не правим подаръци.   =]


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emocia_wa в март 09, 2012, 09:22:27
emetoem децата винаги ще се зарадват на нещо сладко за хапване   :P *THUMBS* без значени от годините  ;) ако намерите хубава шоколадова фигурка или просто пакетче с бонбони/сладки/меденки...  =] торбичка с лакомства  :) за децата си е съкровище  *YAHOO*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: anna_karenina в март 09, 2012, 11:06:06
Ние сме първата сватба в компанията и като цяло повечето ни приятели са по-малки от нас...затова ще имаме само 5-6 дечица. 4 от тях са на почти еднаква възраст- 7-9 години, 2 момчета и 2 момичета, има и по едно момче и момиче на 2-3 годинки. Мисля за момиченцата да взема и аз булка, която по нещо да напомня за мен (например да е с дълга тъмна коса, ако има такива изобщо), че да помнят винаги откъде им е...евентуално и с младоженец...дали в Джъмбо ще има евтини?
За момченцата се чудя какво да е, че пак да е в сватбена тема...идеи? Може по един младоженец,а ма някои момчета са презрителни към куклите и не знам...


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: sunset в март 09, 2012, 11:48:03
Ние сме първата сватба в компанията и като цяло повечето ни приятели са по-малки от нас...затова ще имаме само 5-6 дечица. 4 от тях са на почти еднаква възраст- 7-9 години, 2 момчета и 2 момичета, има и по едно момче и момиче на 2-3 годинки. Мисля за момиченцата да взема и аз булка, която по нещо да напомня за мен (например да е с дълга тъмна коса, ако има такива изобщо), че да помнят винаги откъде им е...евентуално и с младоженец...дали в Джъмбо ще има евтини?
За момченцата се чудя какво да е, че пак да е в сватбена тема...идеи? Може по един младоженец,а ма някои момчета са презрителни към куклите и не знам...

Ние също се чудим какво да вземем за момчетата. Джъмбо си струва да се посети, има много играчки на най- различни цени. Моето мнение е, че кукла не е подходящ подарък за момче. Едва ли ще иска да си играе после с нея, а идеята е играчките да са такива, че след това децата да си играят с тях.
Иначе нашата цел не е играчката да напомня за сватбата ни, а просто да е такава, която ще се хареса.
Аз много се запалих по детските хеликоптери с дистанционно управление, ама ме е страх децата да не започнат да ги пускат още в ресторанта.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: anna_karenina в март 09, 2012, 12:11:04
О, 100% ще започнат ;)

Тези хеликоптери не бяха ли много скъпи- от 30 лв нагоре? Поне преди бяха така...

И аз не искам кукла за момчетата. може би количка...
Мислех си и за книжки или списания- различни за всяо дете и после ад си ги разменят?

За оцветяване не смея- не се знае как ще изцапат маси, дрехи, гости с тези флумастери...Нещо по-безопасно трябва :)

И да кажа пак, че балоните са голяма радост за децата. Аз още не знам дали ще имаме балони като украса, но в детския кът ще има поне по 2 на дете...На миналата сватба играха с тях цяла вечер :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: sunset в март 09, 2012, 12:36:29
В Джъмбо мисля, че имаше хеликоптери по 20лв., но не съм сигурна. Ако решим да вземем, ще е от тези, които са по 30-40лв., за да не се счупят на първото пускане. Но така или иначе идеята не е добра, поради причината, която посочих. За балоните съм напълно съгласна. Децата много си играят с тях, особено по- малките. Ние ще имаме балонен дъжд от 300-400 балона.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: anna_karenina в март 09, 2012, 12:45:44
30-40 лв за играчка е сериозна сума, ако има 5-6 дева- над 200 лв само за това...Аз бих взела подаръци за максимум 10-15 лв на дете, и то защото имам малко. При над 10 деца сигурно по 5 лв.
Тъй като освен това има и балони, лакомства, общи играчки за забавление, евентуално аниматор...само децата ако излизат към 4-500 лв, ми се вижда абсурд...


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: sunset в март 09, 2012, 12:52:25
При нас дечицата не са много. Със сигурност ще бъдат по- малко от десет. Може би ще са около седем, максимум осем, като момчетата ще са най- много три. Това е по сегашните сметки, може да има промяна.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emetoem в март 09, 2012, 17:16:34
emocia_wa разбира се лакомства ще има за всички, даже от ресторанта ни казаха, че могат да отворят една малка конферентна зала и да им окачат едно платно да рисуват на него...:)

И един въпрос търсим костюм за 2 годишно и 6 годишно момченце, занете ли къде продават или дават под наем, но съответно на приемливи цени. Аз видях в два магазина, но цената беше 120лв.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: rady17 в март 14, 2012, 13:06:25
На нашата сватба също ще има деца.....15бр. са за сега. Като даваме поканите им казваме, сами да си преценят дали ще взимат децата. Но им казвам, че ако ги вземат и заради тях не могат за се веселят и си тръгнат рано, защото детето трябва да си ляга... :\ да не ги взимат. Може да е грубо, но все пак това си е нашият ден и искам вс да са "свободни" и да се забавляват. Подаръчета за децата ще мислим.  =]


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: kami_bonbona в април 20, 2012, 11:44:01
Привет мацки,
ето че дойде време и аз да мисля за детския кът на нашето празненство...Първо да кажа, че не бих си представила денят без децата..толкова си ги обичам всичките/колкото и да са палави/! Сигурно ще имаме 7-8 деца на възраст 3-4год. и сега като носим поканите ще кажа ''децата -задължително''!
Имам детски магазин и от опит знам че момиценцата на кукли не се радват- веднага си събличат, раздърпват и оставят.. момчетата биха им обърнали повече внимание :) А хеликоптера е добра идея, ако ресторанта позволява и задължително трябва да са заредени и готови за използване!


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: _perlichkata в април 20, 2012, 11:51:40
emocia_wa разбира се лакомства ще има за всички, даже от ресторанта ни казаха, че могат да отворят една малка конферентна зала и да им окачат едно платно да рисуват на него...:)

И един въпрос търсим костюм за 2 годишно и 6 годишно момченце, занете ли къде продават или дават под наем, но съответно на приемливи цени. Аз видях в два магазина, но цената беше 120лв.
Здравей, ние онзи ден бяхме за лов за роклички и костюми за малките:) Купихме от илиенци, от магазин за конфекция, шити в БГ страхотни. Костюмчетата бяха от панталон, риза, вратовръзка, елек и сако и струваха само 28 лв., ние купихме светло сиви на раета :) Вижте там със сигурност има и други цветове :):):) Дано съм била полезна :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: sunset в април 20, 2012, 12:32:27
Момичета, друга идея за подарък е 3D пъзел. Тези пъзели са подходящи за по- големи деца (над 6г.), но са много интересни. То и аз така се запалих, че вкъщи вече си построих Великата китайска стена, Триумфалната арка и Пантеонът. :[

Ето и снимка как изглеждат.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: anna_karenina в април 24, 2012, 14:39:22
Ние купихме подаръци за децата-имаме 3 момичета и 3 момчета, по 1 на 3 години и по 2 между 7 и 9 години. Взехме на момичетата- булка и младоженец (11 лв в Джъмбо), на момчетата- състезателни коли (по 8 лв пак там) и отделно за всяко дете по едно за правене на сапунени мехури. Ще има и 10-15 балона в тяхната детска част. Отделно дано се сетя скоро да купя/намеря пъзели и книжки.

А детското меню какво ви е? Нашето е половин салата, картофи със сирене, пиле с корнфлейкс и по 2 сока, за 15 лв, не е зле според мен :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Tsutsi в май 11, 2012, 11:07:32
Аз не исках никакви деца на сватбата да ви кажа честно, но няма как. Нашите кумове имат дъщеря на 3 год. сега знам, че ще ме нападнете, ама такова разглезено дете няма. Те ще вземат тяхната тъща да гледа дъщеря им докато кумуват. Днес ме хванаха дяволите понеже те няма да могат да дойдат с нас до ресторанта понеже детето им е болно  :bqsnasym: Знам, че е дете, че не е виновно, обаче пак ме е яд  :bqsnasym: Изпитвам ужас да не вземе да се разболее за сватбата, че като нищо ще си останем без кумове докато си гледат детето. Имам гости дето ще дойдат с бебето си ( на 4 месеца е) обаче е пълен кротушан, щяло да спи, нямало да пречи. Една друга приятелка имам , нея също поканихме, те са с дете на 3 год , ще го водят и него - то също в последно време е все болно. Имам една приятелка, която има дете на година и тя няма да идва заради детето си, честно в казвам тия деца почват да ми бъркат в здравето  :bqsnasym: Знам, че не съм права, но не мога да сдържа яда си просто - знам, че не съм права, ама пак ме е яд.
Няма да им купуваме никакви подаръци, нито ще им поръчвам менюта, който си води детето да си поръча на ресторанта каквото си прецени и каквото детето му яде.  @=


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: grey в май 11, 2012, 11:31:57
Не си права, ти си знаеш. Ако кумовете ти знаят отношението как са се навили да ви кумуват?


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emmmmmy в май 11, 2012, 11:53:35
Имам гости дето ще дойдат с бебето си ( на 4 месеца е) обаче е пълен кротушан, щяло да спи, нямало да пречи. Една друга приятелка имам , нея също поканихме, те са с дете на 3 год , ще го водят и него - то също в последно време е все болно. Имам една приятелка, която има дете на година и тя няма да идва заради детето си, честно в казвам тия деца почват да ми бъркат в здравето  :bqsnasym: Знам, че не съм права, но не мога да сдържа яда си просто - знам, че не съм права, ама пак ме е яд.

Няма ли на кого да остави тази твоя приятелка детето си- мъж, баби, лели? Какво ще й стане, ако го остави за няколко часа? Говоря за тази която детето й е на година. Не мога да разбера, оправдава ли се с него за да не дойде?
А аз лично и да ме канят , ако имам дете, ще го оставя да се погрижи някой от семейството за него,няма да го водя на сватба. Това си е мое становище.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: AliTia в май 11, 2012, 12:00:10
На нашата сватба се очертава да има доста дечица. Много обичам децата и това че ще щъкат наоколо ми харесва. Все пак са деца, не можеш да ги вържеш за стола, за да не ти пречат O_O

Няма да им купуваме никакви подаръци, нито ще им поръчвам менюта, който си води детето да си поръча на ресторанта каквото си прецени и каквото детето му яде.  @=

Tsutsi , (не искам да звуча, като човек, който те напада)но децата не са виновни за това че ти явно просто не харесваш децата. Не бих си представила човек, който ги харесва да говори за тях по този начин  :\ На всеки може да се случи, да няма на кого да остави детето си, а да иска да отиде на сватба на близък за него човек. Момичета, това наистина е НАШИЯ ден, но не можем да бъдем толкова големи егоисти. Децата не са вещ!!!


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: svekarva в май 11, 2012, 12:01:00
Tsutsi , аз няма да те нападна ;), плюс това ти не си забранила на децата да идват. Когато нашите деца бяха малки, или не ходехме на събития по ресторанти, или намирахме кой да ги гледа. На мен ми е жал, като ги гледам да спят по столове или да беснеят из дансинга, а родителите им да не могат да подвият крак и да крещят по тях. Ако има детски кът и специални хора да ги гледат и забавляват е друго, но пък иска и доста средства. Стискаме палци малката кума да не се разболее и кумовете да се отпуснат и да се забавляват с вас! Излей си мъката, поне пред нас! Виждам, че съжаляваш, че го казваш, ама и да лицемерничиш - все тая. И самата ти, когато имаш собствени деца, пак ще те нападат такива "грешни" мисли и ще те е яд на тях. Хаха, една моя роднина казваше по този повод, преди да има деца, че ако правиш нещата с любов, няма да ти тежи. Ама сега си има две и като я попитам, всичко ли прави с любов, само се залива от смях, какви ги е говорила.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Tsutsi в май 11, 2012, 12:01:13
Честно да ти кажа изобщо не съм мислила, че детето ще се окаже някакъв проблем. Или просто късметът ми изневерява, ядосах се просто днес и реших да си излея яда, а вие да ми се накарате и готово.
Да кажат булките с минали сватби, как е протекло с децата положението. Ясно ми е, че за един родител детето му е на първо място, но все пак ... Тревожи ме и фактът, какво ще се случи ако ден преди самата сватба детето вземе да се разболее, като кумове те са главните действащи лица и явно трябва да обсъдим въпросът с тях, какво правим ако детето се разболее. Ето това ме тревожи. Вероятно от напрежението, че нещата наближават и искам всичко да е е перфектно и преувеличавам  :girl_wink:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emmmmmy в май 11, 2012, 12:09:59
Tsutsi , аз няма да те нападна ;), плюс това ти не си забранила на децата да идват. Когато нашите деца бяха малки, или не ходехме на събития по ресторанти, или намирахме кой да ги гледа. На мен ми е жал, като ги гледам да спят по столове или да беснеят из дансинга, а родителите им да не могат да подвият крак и да крещят по тях. Ако има детски кът и специални хора да ги гледат и забавляват е друго, но пък иска и доста средства. Стискаме палци малката кума да не се разболее и кумовете да се отпуснат и да се забавляват с вас! Излей си мъката, поне пред нас! Виждам, че съжаляваш, че го казваш, ама и да лицемерничиш - все тая. И самата ти, когато имаш собствени деца, пак ще те нападат такива "грешни" мисли и ще те е яд на тях. Хаха, една моя роднина казваше по този повод, преди да има деца, че ако правиш нещата с любов, няма да ти тежи. Ама сега си има две и като я попитам, всичко ли прави с любов, само се залива от смях, какви ги е говорила.
Браво, чудесен пост!  @}->--
Не обичам лицемерието по отношение на децата, колкото и майки да съм питала, насаме си признават че не обичат да си мъкнат отрочетата по увеселителни места за възрастни  и да не видят и една трета от забавата ! Другото което ми признават, че не всичко е захаросана приказка- да, обичаш го, но от време на време имаш нужда буквално да се оттървеш и да вземеш глътка въздух.
Затова, за мое добро и за добро на приятелките ми, на сватбата ще има максимум едно детенце. :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Tsutsi в май 11, 2012, 12:13:10
Мен децата изобщо не ми пречат, но са си деца. Родителите им трябва да са постоянно с тях, ами ако падне да се удари или се забута в кухнята на ресторанта да им изкара акъла? Гостите с деца така да се каже ми висът, ако се разболее детето няма да дойдат, ако не, ще дойдат ама няма да са на сватба, а на детски рожден ден. Само една приятелка ще ги остави у сватовете, както се изрази - аз на сватба ли отивам или на детска лудница. Колкото до менюто за децата - едното яде картофи, другото не яде домати, третото обичало само сирене - казала съм на ресторанта, каквото искат за децата да им сервират.
В градината на ресторанта има бутафорен кладенец и изкуствен водопад - ами ако някое дете реши да се изкъпе на водопада? Аз ако съм родител и имам малко дете не бих го мъкнала по сватби да ви кажа честно, само да му треперя


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: svekarva в май 11, 2012, 12:23:10
Ти пък сега, изглежда като филм на ужасите! Всичко ще е както трябва, майките имат очи и на гърба си, няма да има пострадали.  ;). Правилно си решила въпроса с храната, в ресторанта имат опит.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Tsutsi в май 11, 2012, 12:33:18
тресе ме нервата явно  :P


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: beb4eto_na_me4o в май 11, 2012, 13:15:04
Цуци, дано не се обидиш, че уж не пиша по тези теми ,а се намесвам в тази  :) Явно наистина нервата те е разтресла,за да си мислиш такива неща.
На нашата сватба имаше деца - имам доста малки братовчедчета,племеници и едно на познати. Нямаше едно с друго на еднаква възраст  :) Но да ти кажа,до голяма степен те допринесоха за доброто насторение на сватбата, не мога да си представя да ги нямаше! Създаваха толкова весели моменти, че и до ден днешен ги помним и се смеем с близките ( например,на кумата ми детето,тогава 2 клас,тъкмо да чупим питката с мъжа ми и то се провикна :Ама мамоо, той баткото е хванал по-малко,не е честно) Напикахме се от смях, през цялото време танцуваха с нас,смяха се,закачаха се,беше супер. А нито сме им купували подаръци,нито е имало специално меню за тях. те просто бяха щастливи, че има музика и могат да шуреят по дансинга. Най-малкото дете беше на около година, по-големите дечица се закачаха и с него,родители те му танцуваха с него и после той си спа в количката. Така че децата на сватба са по-скоро част от забавлението,според мен,но е и въпрос на нагласа. Колкото до разболяването- хайде сега, нека сме честни, а ако някой от гостите ти,дето няма дете, се разболее - нали е същото, какво ще правиш тогава? Болестите не питат за възраст или удобен момент, както може някой да ти отсъства заради детето, така може да е болен и самия той. Това не е повод за драми  :P Успех и гледа й по-леко и спокойно на нещата, предстои ти сватба, не изпит  :) :) :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emmmmmy в май 11, 2012, 13:23:41
бебчето на мечо, имали сте късмет и най-вече- възпитани и неглезени деца. Присъствала съм на сватба, а пък и Мунлайт е разказвала за друга, на която децата съсипаха целия празник, изпотрошиха сума ти чаши , спукаха балоните и накрая за капак бръкнаха в тортата буквално, преди да е нарязана.
Така че спрямо децата на гостите , нека младоженците си преценят, след като ги познават, дали да ги канят или не.
А, забравих да кажа, на една сватба едно толкова беше подивяло че настъпи и скъса на булката шлейфа- просто възрастните бяха много и трябваше да се направи театър...


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Tsutsi в май 11, 2012, 13:25:58
Аз изобщо не се обиждам, откачам честно...ужас ми е да стане нещо , да се разболее детето и кумовете да ми го кажат в деня на сватбата или да се случи някой инцидент с някое дете на сватбата.
Даже преди малко ми се обади младоженецът, да ме пита какво ще стане ако на дата 15 Юни ни се обадят кумовете и кажа, че няма да присъстват на сватбата понеже детето им е болно, а тя е на 16 Юни и аз тотално изперколясах. Кумата ми каза, че детето ще го гледа майка и през цялото време и на сватбата и за тях ще има и стая в хотела, много разчитам на това.
Сватбата ни е в градина, а не в затворен ресторант, ох  не знам, вероятно само си въобразявам постоянно някакви ужаси.  :girl_impossible:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Tsutsi в май 11, 2012, 13:29:54
Ох, Ем недей моля те, че тотално ме нападнаха ужасите  :girl_impossible:
За сега се очертават само две деца на по 3 години да идват и едно бебе, аз за това казвам, че ако децата са диваци не им е мястото по сватби, а от друга страна са такива сладкишчета в белите рокли и създават много смях ...  :girl_impossible:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Alleksia в май 11, 2012, 18:46:27
Tsutsi, надали кумувете ви ще ви се обадят на 15 да ви кажат, че на другия ден няма да ви кумуват, защото детето е болно. Със сигурност ще измислят начин да се справят със ситуацията.
Аз като с прясно минала сватба мога да кажа - имахме 5 деца, 3 съвсем малки (1,6, 2,8 и 4) и 2 малко по-големки - 6 и 8. Супер весело беше, не е имало проблеми с тях, не са пречили, макар и толкова много да тичаха.  Не бъди така негативно настроена към децата, надали някой ще ги пусне в кухнята или пък да разрушат ресторанта. Наистина не се филмирай точно за това ;)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: every_me в май 12, 2012, 11:05:05
Все още не знам точно колко ще бъдат дечицата на нашата сватба, обаче аз ще се радвам да са повече. Повечето и понеже са около 5-годишни и нагоре, т.е. ще участват активно - ще танцуват, ще са облечени официално и вярвам, че много ще се вълнуват. Ще има отделна маса само за тях, освен че ще си имат места при родителите, за да могат да рисуват, да си играят с играчки и изобщо да се съберат по детски.   :chee:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Christy в май 14, 2012, 11:09:09
Аз също не исках деца на сватбата ни, но нямаше как. Почти всеки дойде с децата си, добре че повечето бяха млади хора. Децата бяха около 10 и единствено те ми образуваха нерви, всичко друго беше прекрасно.

Моите 3 малки братовчедки ми бяха малките шаферки (две са близначки, а майка им, първа моя братовчедка ми е като сестра, брат й, също ми е като брат - негово беше другото дете). Кака ми и семейството й бяха дошли в нас и за всички шаферки имаше гривни и аз им ги закачих. Останаха 2 - за другата малка и за кумата, но беше такава лудница в деня, че последно ги видях в майка ми, после тя ги е забравила в нас. Голяма работа ще кажете, ама нейсе. Пускат хорото "Пий куме" и всички се хващат, ама всички, но мен вуйна ми (на кака ми и батко ми майка им) ме дърпа, защото малката изпаднала в полу-истерия и плакала цяла вечер, защото.... нямала гривничка! Занимавали майка ми, тя търсила, по едно време им казала, че не знае къде са, но това е вечерта на дъщеря й и не може да се занимава с гривнички повече и на другия ден ще я намери, ама не! Хорото върви аз търся шаферка да й взема гривната, за да спре рева. Спря, другата почна, само тя нямала снимка само с мен. Айде снимай се, ама светлината била лоша, ама чакай че тя още плачела... Изпуснах хорото и ми докривя. И още рев е имало - от погачата, която чупихме имаше фигурки - защо едната имала 2, а другите по една - рев! Изравнили им ги - пак рев от другата, защото тя имала само пилета, не и рози.... :angry:

Другите малки деца рязко решиха, че и те трябва да са шаферки и започнаха да ми дърпат роклята, моите малките поне това не правеха, знаеха какво трябва да правят. В ресторанта идеята беше да се наредят всички шафери и шаферки от двете страни на стълбите и ние да слезем с кумовете. Ами щях да пребия по стълбите едно дете, защото реши да ми хване роклята докато слизам, ама не слиза поне с мен, ами дърпа и аз си хванах шлейфа и така дръпнах надолу, че добре че се държеше, ама избеснях...

Тичаха много, досаждаха на моменти... деца са така е. Не са ми пречили иначе, но за първия танц без никакви скрупули пратих шаферките по масите да кажат на родителите да си приберат децата. Не искахме в този миг само за нас двамата да имам 3-4 хванати за полата ми деца, а и за краката на мъжа ми. Гледала съм на видео 100 пъти точно такива първи танци и ме ужасяваше.

Само искам да кажа, че така извадено от контекста, звучи ужасно, но това са моменти за по 1-2 минути, дори може да се каже, че тогава не ги и забелязах, сега връщайки лентата си припомням. Но наличието на деца не е чак такъв ужас, дори имаше и много забавни моменти, ако трябва да съм честна.  *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Tsutsi в май 14, 2012, 11:22:57
Кристи не мога да разбера такива несъобразителни родители, като си взел детето си на сватбата, ще си го гледаш. А те ги пускат да беснеят , пият , ядат и въобще не им обръщат внимание. При нас слава богу май няма да има деца, освен едно бебе. Но то щяло да си спи в количката.  *THUMBS*
Нямам нищо против децата, но не възнамерявам да им ставам бавачка на сватбата си, който си доведе детето да си се занимава с него.

Цитат
Не са ми пречили иначе, но за първия танц без никакви скрупули пратих шаферките по масите да кажат на родителите да си приберат децата. Не искахме в този миг само за нас двамата да имам 3-4 хванати за полата ми деца, а и за краката на мъжа ми. Гледала съм на видео 100 пъти точно такива първи танци и ме ужасяваше.

Напълно те подкрепям  *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: tifi в май 14, 2012, 20:45:53
Tsutsi да си отдъхнещ ще ти кажа аз в какъв филм съм. На кумовете едното дете сега се разбеля от шарка а годеника ми не я е карал и бяхме у тях на вечеря 2 дена преди да резберат сега треперя да не стане беля до сватбата ... днес той е с температура мен ме сърби на 2 места(аз съм я карала шарката) и май ве„е от нерви ме сърби....Сори за офф-а

сега по темата аз ще поръчвам кръгли маси и ще имам специална украса а децата ако дойдат всички са 20 съответно аке се сложат при родителите и те почти не седнат масите ще се наполовина пълни и ще стоят празни затова мисля да имаме една дълга маса за всички деца позиционирана близо до родителите как ви се струва.... още не знам колко от децата ще дойдат


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Tsutsi в май 15, 2012, 10:02:42
Tifi стискам палци всичко да е наред , с детето и с годеникът ти  *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mery_bery в май 16, 2012, 12:13:54
И аз като Tsuts,се притеснявам,не от самите деца като такива,а от безотговорността на родителите да ги докарат и не контролират,надявам се -да нямам такива проблеми,макар че имам известни опасения-"знам си стоката" дет се вика P-(-Мойте племенници всичките са от най-разглезения и палав вариант ,който можете да се сетите-при условие,че съм детска учителка-едва ги усмирявам, като ми дойдат вкъщи на гости :\,децата са толкова импулсивни-не можеш да им предвидиш действията-да не говорим,че и моята сватба ще е в градина,и при мен като Tsuts(между другото аз съм на 17.06 :danceg:),има водопад от стена,който се спуска,шадраван в центъра на дансинга с фонтани P-(-направо като се сетя-как децата не можеш да ги изкараш от водата ми става лошо:)ама съм им казала на родителите-който си доведе детето да си го гледа-понеже досега не съм останала с такива впечатления:).Така,че при мен ще са около 10 деца засега,ще има детска порция-не съм я уточнила още ,смятам да им взема от балончетата да си се занимават-тях най -много ги харесват,а да не говорим ,че очаквам да са нон стоп около мен да ми пипат роклята-те сега ми пипат пръстените ,обиците  и само да не ми попадне дамската  чанта в тях-търсят веднага гримовете:)-нищо ново не казвам засега-та какво ли остава като ме видят булка-много ще ми се радват със сигурност:))).Оставям се на течението-но не вярвам да не ги наблюдават родителите-защото после цялата рода ще ги говори,колко невъзпитани и нагли деца имат *db*.....пък и то това,което се очаква,май никога не става-все има изненади-и дано да са приятни-обръщайте внимание на приятелите си ,гостите-окупирайте дансинга и хич да не ви пука за децата-те си се веселят сами по-себе си-а как обичат да танцуват-голямо ще  е  зрелище.Така,че Tsuts не вярвам да имаш проблем с децата-те игратя,играят и се уморят-не са толкова-големи дивачета:)-по цял ден се занимавам с деца и съм им хванала цаката-всяко непослушно дете, с което съм работила си" плаче за внимание" горкото-това е истината.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: jenifer в май 16, 2012, 13:50:31
И на моята сватба ще има 10-тина деца, а както ме предупредиха от ресторанта- 10 деца сватба развалят. :D Младоженците не вярвали, че е така, а после им казвали, че са прави и е трябвало да ги послушат и да говорят в родителите, ако водят деца, да си ги гледат. Обикновено повечето родители сядали да пият и почти не се интересували от децата си. А те спокойно тичат, пукат балони, късат от украсата, пищят, искали да са център на внимание, пречели и често разваляли хорото и тн. Ясно е, че няма как без деца, защото някои родители много държат да ги взимат, но е добре да се предупредят да си ги гледат. Често казано съм била на много сватби и наистина си правят каквото искат, без някой да им се кара. Не искам да имам скачащи деца около мен още на първия сватбен танц, който трябва да си е само за нас.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Tsutsi в май 16, 2012, 14:52:18
Дженифър проблемът е, че всяка майка се обижда ужасно като и кажеш, че искаш да си контролира детето на сватбата ти. А защо не знам. Ние ще имаме две деца на 3 год., едно бебе - надявам се да не щуреят като откачени. А 10 деца не знам - помислете на наемане на аниматор , да се занимава с тях, да не дивеят и да не направят някоя беля.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: DG в май 16, 2012, 16:23:32
Tsutsi ти направо си за завиждане! На моята сватба се очертават 25 деца в интервала от 1година до 16-17годишни. Тинейджърите не ме притесняват, но малките ще ме подлудят. Миналата година на сватбата на кумовете 3 деца ни разказаха играта. Аз също много обичам деца, но има много безотговорни родители- зарязват детето да прави каквото си иска, а те ядат, пият и  се веселят. Аз затова казах на свекървата ( понеже всички тези деца са от тяхна страна) , че или предупреждава хората от сега, че са канени без децата или да наеме аниматор. В интерес на истината, когато хората потвърждават ще питаме дали ще присъстват и децата, за да може да им направим детски куверти. Силно се надявам бройката да падне под 10, защото в противен случай булката май първа ще напусне сватбата  }:->.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: InLove_Girl в май 16, 2012, 17:11:12
Много сте ми странни с тези изказвания... Говорите така сякаш тези деца не са на ваши близки, а са намерени случайно  :huh: ohmy
Аз не мога да си представя сватбения си ден без племенниците, кръщелницата ни и детето на кумовете. В крайна сметка щом не искате децата, не канете и родителите им  :ohah:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Kiwi в май 16, 2012, 17:15:35
Не се притеснявайте за децата, повечето родители се отказаха да ги взимат при нас. Аз на моите гостенчета съм им взела от играчките за сапунени балончета и мисля, че ще е им е интересна.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: DG в май 16, 2012, 17:30:39
Много сте ми странни с тези изказвания... Говорите така сякаш тези деца не са на ваши близки, а са намерени в гетото  :huh: ohmy
Аз не мога да си представя сватбения си ден без племенниците, кръщелницата ни и детето на кумовете. В крайна сметка щом не искате децата, не канете и родителите им  :ohah:

InLove_Girl, че и тези в гетото са човешки същества. Проблема с децата в цялата работа е с безотговорноста на повечето родители. Едва ли ще ти е приятно цяла вечер 30 деца да са закачени за роклята ти и да  те дърпат, да искат да ги вдигаш, да танцуваш с тях, да се сърдят, че обръщаш внимание на някой друг а не на тях, да те тъпчат с храна и да я размазват по дрехите ти ( точно това преживяхме на последната сватба с булката), а родителите да стоят отсрани и да се смеят или пък изобщо да не забелязват какво се случва, защото са на сватба и искат да се забавляват. Мисля, че в рамките на нормалното е да има 3-4 деца на една сватба за да е всичко ок и разбира се да има отговорни родители.
В крайна сметка, като се замисля проблема са не децата, а родители, който ги оставят да палуват прекалено много.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emmmmmy в май 16, 2012, 17:42:21
момичета, проблемът си е изцяло в родителите, но аз не бих го нарекла и проблем. те просто искат един път да се отпуснат и да се забавляват, а не се и сещат/или не им пука, че децата вилнеят.
Аниматорът оправя този проблем донякъде, но това е решение само за ресторанта, и то за хора които имат парички да наемат. Аз примерно не разполагам с излишни. %)
Именно за да не изкушавам родителите да оставят отрочетата си без надзор, ги моля всичките да ги оставят на роднини.  :yes:  Просто това е решение което се взима в началото на правене на списъка с гостите- но не може на едни хора да се канят децата, на други -не, примерно.
Децата са прелестни, но това което съм виждала по сватби, просто не искам да го усещам пак на нашата. затова и не ги каня. :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: InLove_Girl в май 16, 2012, 19:16:45
 :offtopic: Поправих поста, защото звучеше леко дискриминиращ, но беше неволно.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: jenifer в май 16, 2012, 19:40:40
Дженифър проблемът е, че всяка майка се обижда ужасно като и кажеш, че искаш да си контролира детето на сватбата ти. А защо не знам. Ние ще имаме две деца на 3 год., едно бебе - надявам се да не щуреят като откачени. А 10 деца не знам - помислете на наемане на аниматор , да се занимава с тях, да не дивеят и да не направят някоя беля.

Не ми допада идеята за аниматор, а и с цялото харчене около сватбата, остава да плащам и за да забавляват невъзпитаните деца. :D Освен това, те обикновено се наемат за 2 часа и после какво, нали сватбата е поне 6 часа.
Иначе аз тактично казах на родителите да си гледат децата, пък да видим. Ако много беснеят мога и аз да им се скарам, не ме притеснява, щом на родителите не им пука. :D


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mery_bery в май 17, 2012, 10:53:08
jenifer *THUMBS* на едно мнение сме по въпроса:) :bravo:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Tsutsi в май 17, 2012, 15:49:38
Ами не знам как е с вашият ресторант, нашият предлага аниматор 25 лв. на час май беше. Аз реших, че за две деца не си струва.
Колкото то 25 деца това просто е безумие! Това от сватба ще се превърне в детски рожден ден. На свекърва ти и кажи да си каже на гостите, че не може да си взимат децата или да намери начин да се занимава някой с тях и да не направят от играчка - плачка. Съгласна съм с Ем - има деца, които могат да превърнат сватбата ти в кошмар, аз не бих се церемоняла с тях, но не всеки е като мен, повечето са възпитани и си мълчат въпреки, че им се реве. Просто за съжаление това е - сватбата не е детски рожден ден в крайна сметка.
Ин лов - аз също много си обичах племениците като бяха деца, като ходя да ги гушкам по час - два, а не като трябва да играя ролята на Плашилото, която ми се наложи на една сватба. Като почнаха да рисуват стените на ресторанта с пастели и фулмастери и обръщаха чинийте на гостите по масите. Да видиш как си ги взех двечките по ръчичка и си тръгнах с тях посред сватба. Децата са прелесни - ама на картинка.
На сватба са едни малки дяволчета дето не ти трябва да знаеш.  8P


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: macituu в май 19, 2012, 15:38:10
Моите най-малки гости ще са ми шафери и искам на момиченцата да подаря кукли барби булка, но намирам все едни по 30-40лв ,ако сте виждали по ефтини кажете,че за 4бр не ми се дават 120-160лв


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Mrs.™ в май 19, 2012, 16:12:08
Провери в "Джъмбо", има кукли по 10лв, които изглеждат доста добре.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Christy в май 19, 2012, 18:59:04
Ами не е барби булка, ама все пак е барби - http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-EC1CBF08-9CD3521B/lidl_bg/hs.xsl/index_16033.htm (http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-EC1CBF08-9CD3521B/lidl_bg/hs.xsl/index_16033.htm)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: anna_karenina в юни 06, 2012, 13:31:50
Аз купих от Джъмбо булка с младоженец барби за 11 лв, трябваха ми 3 бройки.

Относно децата- ние имахме 4 на сватбата- на 3, 6, 8 и 9 години. С двете по-малки се занимаваха родителите, а двете по-големи се забавляваха сами, а и много танцуваха , но без да пречат- дори не ги забелпзвах през голяма част от времето.

Аз им бях купила барбита за момичетата, колички за момчетата и за всички- сапунени мехури. Освен това на една отделна маса в ъгъла оставих кубчета, пъзели и други занимавки. Една част от времето прекараха там и беше много добре.

Вариант е да помолите близък на ваш приятел/кумове да се занимава с децата без заплащане, срещу куверт (ако обича деца). Майката на кумата беше съгласна така, но в крайа сметка не видяхме нужда от нея за р-та и дойде само на подписването.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: irena_popova в юни 06, 2012, 13:42:21
Ние единственото нещо, което бяхме приготвили за малките бяха балони с хелии от украсата ни  :[
Всички деца се бяха побъркали по тях, обикаляха, танцуваха, много се забавляваха. Имахме 9 деца на възраст  между 2-8 години. Интересното беше, че някои не се познаваха, но по възраст направиха двойки :) 


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: MaHu в юни 06, 2012, 14:09:54
Ние за щастие ще имаме само едно малко детенце и то не чак толкова на 7 г.
Децата на близките ми приятелки са много мънички и няма да могат да ги доведат  :danceg:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mery_bery в юни 11, 2012, 21:09:01
и аз ще има около 9 дечица от 3-9г:) *db*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: rady17 в юни 13, 2012, 10:45:45
Ние бяхме осигурили за всички деца от тези шишенца със сапунена вода за да правят балончета. Но сега идва реда и да се оплача от тях!!!  :angry: С риск да обидя някой ще кажа от ЛИЧЕН опит децата не са за сватби!!! Първо са като развързани, 2ро всякаква украса издържа точно 2мин. след влизането им в ресторанта и всички усилия отиват по дяволите. Казаха ми че при нас за заградили със столове, пътеката при посрещането, защото децата са я направили на нищо. И не разбирам кой е винове децата или родителите им. Като не могат да ги укротяват да не ги взимат. После вечерта видях малките нахалници да хвърлят едни топчета по чашите от уелкъм дринка }:-> и ест имаше счупени чаши. За балони и друга подвижна декорация ест. все едно не е имало  :\ Аз не съм майка все още, но един ден живи и здрави знам, едно от сега, на такива мероприятя БЕЗ деца. Наистина не искам да обидя никой, просто споделям личния опит от нашата сватба.  :\

Звучи мн неприятно, но истината е че на самата сватба нямах мн време да разсъждавам в/у това, но не е и останало незабелязано от мен.  :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Christy в юни 13, 2012, 11:16:28
Олееее и при нас имаше диванета, обаче такова чудо не е било... макар че гасиха свещи, хвърляха лед по едно време от втория етаж, ама мъжът ми им се скара и престанаха, родителите им не реагираха...


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: rady17 в юни 13, 2012, 11:23:55
родителите им не реагираха...

Ето затова говоря!!! На никой не му пукаше и не го интересуваше къде и какво прави детето му, като цяло.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: sunset в юни 13, 2012, 12:37:32
Вината не е в децата, а в родителите. Който е решил да си води детето, си поема грижата за него за цялата вечер. Моята най- добра приятелка сама реши да не взема сина си, когото аз много обичам. Той скоро ще навърши 4 години, но тя самата ми каза, че няма да успее да се наслади на деня, ако е той е там, понеже непрекъснато ще тича след него.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: flyin в юни 13, 2012, 21:33:38
Момичета, много обичам дечица, ама съм в пълен потрес, че се очертават около 10 деца на нашата сватба  :girl_impossible:
Ако наистина всички решат да дойдат с децата си, ще имаме 7 деца на възраст около година-две, едно на 6 и едно на 5. Нито сме планирали детски менюта, нито знам какво можем да поръчаме (не искам да са на свободна консумация), нито ми се иска хаос и пищене точно на този ден.
Нищо не можем да направим, половината дечица няма кой да ги гледа, другата половина са на близки хора и не ни е удобно да кажем каквото и да било.  :girl_cray2:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Alleksia в юни 13, 2012, 22:07:38
flyin, по-добре да са на свободна консумация - няма смисъл да им поръчвате менюта, така или иначе няма да се изядат. Разберете се с ресторанта какви варианти могат дадат на родителите -филенца, картофки или нещо такова, но бъди убедена, че по всяка вероятност няма да поръчват.
Малките на по година-две ще се изморят бързо - много шум, много хора, ако са с колички вероятно бързо ще заспят в тях. На 5-6 годишните ще им е интересно :) Но по всяка вероятност родителите на малките ще намерят вариант да дойдат без тях.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: casky в юни 13, 2012, 22:18:34
Ние също ще имаме дечица :girl_wink: Едното е нашето - момче, доста палаво на 3г. 8м. :[ Кръстниците са с момиченце на 2г., но съм много щастлива от факта :danceg: Даже вече предупредих във фото студиото, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО искам сесия с двамата малчугани и ние :bravo: Имаме още 2 на 5-6г и вече по-големи :) Май ще са на свободна консумация по горе изброените причини :)
П.П. Като родител мога да кажа, че не винаги вината е в родителя :[ Просто няма как да се изтърсва по 50 пъти на ден колкото и да не слуша, а от приказки устата те заболява, но трябва време :( ...Но и вие един ден ща разберете, някой от вас ще имат послушни, други не чак толкова...съдба :) Никога няма да забравя думите ми преди като видех палаво дете и винаги казвах, че ако имам такова все ще е набито...да ама не, това не е решение :(


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: irena_popova в юни 14, 2012, 08:58:02
flyin по - добре не им взимайте менюта, ние взехме за малките менюта, от нашите деца нито едно не беше докоснало храната след сватбата, с която майка говорих, всяка една ми каза, че е било напълно излишно да взимаме куверти. А децата бяха на различна възраст, единственото на което се радваха бяха соковете и балоните  =]


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: rady17 в юни 14, 2012, 09:48:42
И нашите детски менюта бяха почти не докоснати. Като оформяхме детския куверт питахме всички родители дали одобряват менюто и ни казаха, че храната е много.  =]


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: jenifer в юни 14, 2012, 11:47:51
Нашите детски менюта са пилешки хапки с корнфлейкс, пържени картофки и сокчета. Децата са 8, на възраст от 3 до 10 години.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: casky в юни 14, 2012, 12:56:35
Нашите детски менюта са пилешки хапки с корнфлейкс, пържени картофки и сокчета. Децата са 8, на възраст от 3 до 10 години.
Звучи идеално *THUMBS* Ние мислим или да вземем нещо такова или да са на свободна консумация, защото може някое да се задърпа да има същото като на родителите...определено няма нужда от цял куверт. По добре за тези пари да се вземе нещо, с което да се забавляват ;)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: _Ezra_ в юни 14, 2012, 13:01:10
rady, съжалявам за случилото се, при нас май няма да има дечица, което е добре (повечето са бебета), кумовете имат две, но ще ги гледа баба им, защ. не искат да ги мъчат и знаят че ще им бъде трудно да ги гледат (едното е на почит 2, другото на 3г.)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Millie в юни 19, 2012, 09:45:20
При нас се очертава да имаме 7 дечица. По- големите не ме притесняват (въпреки, че имаме 3 момченца, които са на около 5 годинки и са палавички), но най-малките са две момченца на по една годинка, за които аз лично много държа да присъстват (едното е на сестра ми), но се опасявам, че ще има достааа рев. Хубавото е, че имаме запазени стай в хотела, за гостите извън града, ако много реват ще ги изпращаме да спинкат  =]  :baby_sleep:

Аз мисля, че дечицата внасят много настроение на една сватба..... е дано не запея друга песен след сватбата  :[


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: casky в юни 19, 2012, 13:34:57

Аз мисля, че дечицата внасят много настроение на една сватба..... е дано не запея друга песен след сватбата  :[
Абсолютно на същото мнение съм *THUMBS* А и никое дете не е дошло, за да ви развали празника. Ако има достатъчно неща, които да му грабват вниманието няма и да се сети да се върти около вас :) Мисля дори, че ние сме виновни за това доколко запавно ще им е на децата...ако никой не се е сетил за тях, нормално е те да си намерят занимание :P :P :P


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: bamce в юни 19, 2012, 15:10:09
Ние  също имахме  дечица,горе  долу на  еднаква  възраст,другите  бяха  поотраснали вече :))Та  по-малките бяха  заредени с  бутилките със сапунена  вода и  правеха  балони постоянно,търчаха  и  играеха  с нас,даже  не  съм  ги и усетила,че има  деца:) Когато  режехме  тортата се  наредиха  покрай  нас и  с едни очички  гледаха  тортата и чакаха да  им  дойде  реда.След  като ние  се омазахме и преди  да  викнем  другите им дадох розичките  от  отгоре и  парченца от  тортата.Бяха  много  щастливи.Имаше и  балони и  падна  игра:)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Tsutsi в юни 25, 2012, 15:58:24
Ние имахме три деца и понеже бяха на една възраст се държаха за ръце и си играеха през цялото време. По едно време ходеха да търсят съкровище и ми носеха разни монети от масите, големи сладури бяха  :kinder: :kinder:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Kiwi в юни 25, 2012, 18:02:13
На нашата сватба имаше две почти тригодишни принцеси, които бяха гвоздея на програмата като разрязахме тортата - наредиха се на опашка да си хапнат веднага след нас и така по два три пъти :) Порасналите принцеси ( 12-16) бяха шаферска подкрепа без драми с каква рокля да бъда и също така ни потанцуваха, доста профенсионално, аз така не мога :) Ние забравихме да им дадем сапунените балони (разсеяна булка P-(), обаче не се пречили на никого.

Твърдо съм ЗА децата на сватбата, те се радват не по-малко от младоженците и допринасят много за настроението на всички, после пък им е такъв приятен спомен, че са били на сватба, направо не мога да ви опиша... имам чувството, че севпечатляват повече  и от младоженците.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: every_me в юни 26, 2012, 15:45:25
Твърдо съм ЗА децата на сватбата, те се радват не по-малко от младоженците и допринасят много за настроението на всички, после пък им е такъв приятен спомен, че са били на сватба, направо не мога да ви опиша... имам чувството, че севпечатляват повече  и от младоженците.

Да. В събота бях със сестра му и дъщеря й, която е на 5 години, когато малката ме видя в сватбената рокля в магазина, не спря да повтаря колко съм красива, колко хубава рокля, дали може да я пипне, питаше майка си дали и тя ще има такава, изобщо много сладка такава. И определено се вълнува.
Не сме обикаляли много магазини, но и не попаднахме на хубави модели за малки момиченца. Малката иска да е в бяло и тя. Ако някоя от вас е срещала бели роклички за 5 годишни из София, моля да ми каже.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emmmmmy в юни 26, 2012, 15:49:49
Да. В събота бях със сестра му и дъщеря й, която е на 5 години, когато малката ме видя в сватбената рокля в магазина, не спря да повтаря колко съм красива, колко хубава рокля, дали може да я пипне, питаше майка си дали и тя ще има такава, изобщо много сладка такава. И определено се вълнува.
Не сме обикаляли много магазини, но и не попаднахме на хубави модели за малки момиченца. Малката иска да е в бяло и тя. Ако някоя от вас е срещала бели роклички за 5 годишни из София, моля да ми каже.
за съжаление и аз ударих на камък, всичко е или скъпо и еднотипно или няма цвят.
Затова си поръчах от ибей за малката племенница, от тафта страхотна рокля, само за 29 долара. *YAHOO*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: every_me в юни 26, 2012, 15:55:29
за съжаление и аз ударих на камък, всичко е или скъпо и еднотипно или няма цвят.

Да, розово имаше във всички нюанси например.
Аз от това, което видяхме, също оставам с впечатлението, че трудно ще намерим това, което търсим. Ще се разходим още няколко пъти и ако не намерим - купуваме плат и при шивач.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: emmmmmy в юни 26, 2012, 16:02:48
Да, розово имаше във всички нюанси например.
Аз от това, което видяхме, също оставам с впечатлението, че трудно ще намерим това, което търсим. Ще се разходим още няколко пъти и ако не намерим - купуваме плат и при шивач.

забравих да спомена че на илиенци, в молчето в дъното , има рокли всякакви шаферски, поне последия път имаше


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: plamik в юни 27, 2012, 09:32:54
http://carnivalkids.com/kolekciya_LYATO__MOMICHE__Roklya/0/0/40/3/7.html (http://carnivalkids.com/kolekciya_LYATO__MOMICHE__Roklya/0/0/40/3/7.html)
Момичета, разгледайте тук или идете в магазина им. Понякога имат добри попадения за официални рокли при това бели. Дано успеете да намерите, това което търсите.  *THUMBS*


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: every_me в юли 10, 2012, 12:27:30
plamik, благодаря ти за сайта. Има много приятни модели, дори харесах две бели рокли и щях да поръчам, но за съжаление нямаха и от двата модела по-голям размер.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: sunset в юли 16, 2012, 16:56:08
На нашата сватба имаше 11 дечица, едното от които беше още бебе. Наистина децата внасят съвсем различна атмосфера. Голяма атракция бяха, особено племенникът ни и шаферките. Подаръците бяха изцяло съобразени с възрастта им и не бяха еднакви. Децата не са ни създавали никакви проблеми, дори бяха от полза. Шаферките носеха кошниците с късметите, хвърляха листа от рози в ресторанта, непрекъснато се въртяха около мен, но без да пречат, държаха ми букета, когато се наложеше. Тъй като на дансинга имаше много балони, а имахме танцова формация, децата избутаха всички балони отстрани, така че да не пречат на танцьорите. Гостите много им се радваха. Честно казано аз очаквах да създават проблеми, но всъщност беше много приятно, че бяха на сватбата.


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: casky в юли 23, 2012, 05:58:59
http://carnivalkids.com/kolekciya_LYATO__MOMICHE__Roklya/0/0/40/3/7.html (http://carnivalkids.com/kolekciya_LYATO__MOMICHE__Roklya/0/0/40/3/7.html)
Момичета, разгледайте тук или идете в магазина им. Понякога имат добри попадения за официални рокли при това бели. Дано успеете да намерите, това което търсите.  *THUMBS*
Роклите са им невероятни :) Ние за малката кръстница взехме от там. Стана случайно, без да знаехме, че предлагат такива прелести и сега видях, че сте публикували сайта им :)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: flyin в юли 27, 2012, 20:14:00
Момичета, вижте каква жестока идея за шаферче, което да носи пръстените :D  *ROFL*
(http://media-cache-ec5.pinterest.com/upload/182677328605824893_ivDFHESY_c.jpg)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: mery_bery в юли 27, 2012, 21:51:51
хаххахах жестокооо:) :danceg:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Alichka в юли 30, 2012, 12:44:41
 :funny: :funny: :funny: Жалко, че нямаме момченце на подходящите години. Иначе щях да "открадна" идеята


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: casky в юли 30, 2012, 18:06:03
Ние имаме - нашето *INLOVE* И ще е по подобен начин облечено, поне за официалната част :girl_wink:


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: kafe в август 03, 2012, 12:18:18
И ние сме с дечица - два броя собствено производство  :danceg: Най-големите ми притеснения са свързани с тях - да не би нещо да се обърка в последния момент , пу-пу . Но пък съм много щастлива , че ще споделя този момент именно с тях , а голямото ще си го спомня как е било на сватбата на мама и тати  ;)


Титла: Отг: За най-малките гости!
Публикувано от: Alichka в август 04, 2012, 09:30:09
И ние сме с дечица - два броя собствено производство  :danceg: Най-големите ми притеснения са свързани с тях - да не би нещо да се обърка в последния момент , пу-пу . Но пък съм много щастлива , че ще споделя този момент именно с тях , а голямото ще си го спомня как е било на сватбата на мама и тати  ;)


Това беше една моя мечта, която няма да мога да осъществя  :'(  Нищо няма да се обърка, това е и техен празник и те ще се чувстват много специални ;)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: DVKZ в август 30, 2012, 19:43:10
Влизам и в тази тема само за да споделя един детайл от моята сватба. Когато чупехме питката на по-голямата част от малките деца им се е дояло, но естествено в този момент кой да се сети да им дадем по едно парченце. Чак сигурно час по-късно едната майка дойде изчервена да помоли за малко питка, защото детето се е разплакало.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: emmmmmy в август 30, 2012, 19:47:17
При нас веднага след това  я предложиха в панерчета на всяка маса, явно си зависи от ресторанта. :)
Децата си хапнаха.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: in_tears в септември 17, 2012, 19:07:10
Ето на какви детски бутониери се спрях за децата моята сватба  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=360692834009892&set=a.360691240676718.87385.360687597343749&type=3&theater (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=360692834009892&set=a.360691240676718.87385.360687597343749&type=3&theater)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: casky в септември 18, 2012, 12:02:06
Нашите детски бяха на ластички, така децата можеха да си ги слагат на косичките или на ръчичките...както искат :) А те бяха само момиченца и едно момченце - нашето *YAHOO* То си беше с роза от букета ми :) Ето го нашия шафер *INLOVE*


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: casky в септември 18, 2012, 12:06:47
Нашия мъник супер много ни разчупи фотосесиите :bravo: Една от любимите ми снимки :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: emocia_wa в септември 26, 2012, 10:02:50
casky  :bravo: жестока снимка! наистина е разчупена фотосесия  :bravo:


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: casky в септември 26, 2012, 11:18:57
Благодарим  :) Ами той по-принцип е доста енергичен и неуловим и отново беше почнал да се катери и тътри навсякъде и понеже не можахме да го спрем, фотографката реши да го използва :P То пък взе, че се получи :) Но като цяло си беше доста забавно... :P :P :P


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: emocia_wa в септември 27, 2012, 10:53:12
casky оо страхотно се е получило.. :) децата са толкова непринудени  :) изобщо не позират и излизат супер на снимка  :) а и няма след това "аз тук не се харесвам.."


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: rita_777 в декември 07, 2012, 10:13:23
Здравейте, отново се допитвам до форума с молба за съвет. На нашето тържество ще има 4-5 деца на възраст от 5г. до 12г (2годишното не го броя). Едни приятели вече ми намекнаха :\(настояха), че искат децата им да са на отделна маса с другите деца, а не с тях. Другите родители, не са сигурни как ще се държат децата им без тях на маса. Какво ще ме посъветвате - да рискувам ли да са на отделна маса или да са до родителите им (при положени, че залата е малка и сме около 40 човека).
Моля, споделете при вас как беше, как решихте този въпрос.
Благодаря!


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Mucka<3 в декември 07, 2012, 10:34:19
Лично аз мисля, че е по-добре децата да са си при родителите и сега ще се обоснова  ;) На сватбата на брат ми имаше така наречената "детска маса" :) Добре измислено, но повечето деца гушнаха майките си и не искаха да сядат на отделна от родителите им маса  :(  Получи се кофти ситуация защото детските куверти бяха сервирани на "детската маса" и съответно не бяха предвидени столове за тях на родителската им маса  :no:  И те трябваше да заемат мястото на някой възрастен и .....абе кофти ситуация...на родителите също им беше неприятно :( Естествено децата не седнаха цяла вечер.....то бяха игри, то беше тичане  :) Много им беше забавно :) Но все пак поразвалиха настроението на брат ми и жена му ;)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: casky в декември 07, 2012, 13:51:51
Аз мисля, че по-големите няма проблем да са на отделна (предполагам, че тези познати са с по-голямо дете), но дете на 5 няма начин да е надалеч :) Е, то и за тях може да има столчета на тази маса ако решат, но порциите им да се сервират при родителите и да са главно там (пак с места). Но това ако позволява мястото и обема.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: cveta_d86 в декември 07, 2012, 14:31:37
rita_777 при нас децата си бяха при родителите...а големи деца /12г. визирам/ си седяха мирно и кротко и малките м/у 4-6 г. дивееха из целия ресторант, но беше хубаво. Ти вече сама си предценяваш, кое е най-удачно за вашият ден  @}->--


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: rita_777 в декември 07, 2012, 15:09:05
Благодарение на вашите мнения и споделен опит, взех решение.За да избегна някои фалове и да не се вкарвам в разни филми в този ден, децата ще си бъдат при родителите, като места, ядене и т.н. Иначе да си ходят и щъкат където си искат и да се забавляват както им е добре  :), затова няма да има ограничение  *YAHOO*.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: emmmmmy в декември 07, 2012, 15:37:51
Благодарение на вашите мнения и споделен опит, взех решение.За да избегна някои фалове и да не се вкарвам в разни филми в този ден, децата ще си бъдат при родителите, като места, ядене и т.н. Иначе да си ходят и щъкат където си искат и да се забавляват както им е добре  :), затова няма да има ограничение  *YAHOO*.
Правилно решение ! И не  позволявай на гости или други орбитални планети да ти се бъркат  *THUMBS*


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: casky в декември 07, 2012, 15:59:28
Правилно решение ! И не  позволявай на гости или други орбитални планети да ти се бъркат  *THUMBS*
Точно *THUMBS*


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: ELCHOOOOOOO в януари 04, 2013, 16:53:07
И аз съм решила да са си при родителите за хранене  т.н пък да си щъкат където им душа иска , дори на сватбената маса ще има 5 стола - един м/у мама и тати и за моя две годишен хлапак. Друго се чудя аз - как да преценя за кого какъв куверт да поръчам - имам предвид детски или за възрастен тъй като имам малчугани от 2 до 12 годишни.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: casky в януари 04, 2013, 17:00:19
И аз съм решила да са си при родителите за хранене  т.н пък да си щъкат където им душа иска , дори на сватбената маса ще има 5 стола - един м/у мама и тати и за моя две годишен хлапак. Друго се чудя аз - как да преценя за кого какъв куверт да поръчам - имам предвид детски или за възрастен тъй като имам малчугани от 2 до 12 годишни.
Кръстниците имат ли деца? Ние бяхме с двете деца отстрани за да има симетрия, нашето от едната и тяхното от другата, ама те така и не седнаха там, а при бабите. Иначе нашия постоянно си щъкаше и при нас и помагаше за всичкооо *db* При нас децата бяха на свободна консумация и сервитьорите предупреждаваха родителите да си поръчат. Защото едното не ядяло това, другото пък нещо друго...по-добре мирна глава :)
Чакайте да се посмеете :P На мама помощника, бърз като стрела :D

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151152032672249&set=vb.741562248&type=3&theater


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: ELCHOOOOOOO в януари 04, 2013, 17:24:02
Ха- ха casky защо ли имам чувството и че и мен ще ме сполети подобно нещо :bravo: - той моя на всякъде се вре така че очаквам много смешни моменти. Онзи ден свекърва ми ми каза че като се замислила за сватбата се била притеснила какво ще го правим малкия че той все при мен се вре и да не се били карали в гражданското или в църквата - аз и казах с нас ако трябва - а и да посмеят да  ми се карат толкова пари им давам сметка за детето ще ми държат то си е част от нашето семейство - та сигурна съм и при нас ще има подобни моменти после ще показваме :-))

Кръстниците имат ли деца? Ние бяхме с двете деца отстрани за да има симетрия, нашето от едната и тяхното от другата, ама те така и не седнаха там,


Не нямат деца, а нашето при друг няма да седне - в такива моменти няма баба, няма дядо - трябва да е  с мама и тати. А за свободна консумация не ми се иска - искам всичко на дребосъците да има е готово да не гладуват докато чакат че ние в ресторанта ще сме чак в 14:00 и ми се струва късничко тепърва да се поръчва и да приготвят, пък ако не ядат нещо толкова храна ще има все ще ги нахраним, но искам да има готови неща че като го знам моя какъв е звяр като е гладен истински мъж не чака.  :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: casky в януари 04, 2013, 17:41:05
сигурна съм и при нас ще има подобни моменти после ще показваме :-))
[/quoteДа, децата правят доста оригинална сватбата *THUMBS*

Иначе при нас свободната консумация беше доста добро решение. То така или иначе се почва със салата, която бързо се приготвя. Ние имахме гъби в основното например, абе общо взето неща, които децата не обичат, а така всеки си поръча нещо, което детето му ще си хапне :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: DVKZ в януари 04, 2013, 23:23:14
Свободната консумация за деца е наистина най-добрият вариант, но трябва да бъде съобразено с ресторанта, защото не всички имат капацитет при голямо събитие да подготвят и допълнително поръчани ястия. За нашата сватба приятелка изрично ни предупреди да питаме в ресторанта за това, защото само два месеца преди това е била на сватба, където свободните поръчки за детските ястия са се забавили много дълго и се е налагало хора да излизат да им търсят сандвичи или да им дават салати, които не обичат. След като говорих с управителката на нашия ресторант тогава, тя ми каза, че е по добре ако може предварително да ги ориентирам за детските менюта, за да имат готовност, защото малките деца огладняват рано. Аз имах пет малки деца без куверт и тогава попитах майките поне за едно основно ястие да им поръчам предварително, всяка си поръча различно и ги дадох на ресторанта. По късно са поръчвали пържени картофки и разни такива допълнително, но поне си бях спокойна, че едно ястие ще имат пристигнало навреме. Още повече, че две от майките искаха супи, а вечер в ресторант трудното някой да готви точно супички.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: casky в януари 06, 2013, 11:06:38
Ами така погледнато може и да сте прави *THUMBS* При нас нямаше проблем с приготвянето, бяха изключително бързи. Даже имахме няколко несигурни куверта и казаха, че даже да им звънна час преди да влезем ще ги предвидят.
Иначе децата ядяха главно пилешки филенца...това поне повечето го обичат.
Всъщност забравих да отбележа, че за свободната консумация бяха деца до 7г (имахме пет такива), имахме и две на по 10-12 те си бяха със стандартни менюта :)

П.П. След няколко месеца кръстниците ходиха на друга сватба с организирани менюта за децата, ама малката не го искала и се наложило пак да вземат друго, което са си заплатили. Така, че и този вариант не е много удачен. Май наистина ако има предварително нещо е добре да се съгласува с родителите :)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: milenuity в февруари 03, 2013, 23:40:21
Момичета, дайте съвет как деликатно да кажем, че предпочитаме гостите да не водят малчуганите си, които са на по 3-4 годинки. Не зстава дума за роднини, а за колеги главно. Написахме г-н и г-жа Петрови (примерно), а не сем. Петрови, но сге не сме сигурни дали ще дойдат с деца или не. Мислех, че ще им е ясно от написаното, но май не е...Един коментар от сорта "то няма да мога много да видя от тичане насам-натам" ми даде да се разбера, че мислят да са с малките. Казах им шеговите, че ще могат повече да се забавляват ако са без дечурлига (което си е така), но незнам сега как ще дойдат. Пристеснението ми е не толкова какво ще правят дребосъците, а дали трябва да им предвиждаме куверти. Все пак, това си е едно 60тина лева на парче (:)). ох...ужас, незнам дали ако съм директна ще е кофти...


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: artemida777 в февруари 04, 2013, 03:16:31
Според мен за толкова малки деца няма нужда от куверт. Те през цялото време ще тичат напред-назад, а и при всяко положение не могат да изядат цяла порция като за възрастен. По-добре говори с родителите. И ние не искаме семействата да си водят децата и им го казахме директно, никой не се обиди.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: магито в февруари 04, 2013, 08:22:57
Говори директно с тях.Ако все пак водят децата, има вариянт за детски менюта и за това трябва да говорите с ресторанта, защото те са по-евтитни.

Не бъдете така ужасно строги и взискателни, направо понякога ме шашкате с неприемането на позицията на друг човек освен вашата.Ами ако няма на кой да оставят детето за вашата сватба?Да я пропуснат защото не трябва да са с деца?А после ще се сърдите, че не са дошло, заради децата!


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: casky в февруари 04, 2013, 09:01:14
И аз мисля като магито   :girl_wink: А и в края на краищата децата не са напаст :(

Аз също имам дете и мисля, че се предполага като ни канят, че и то е част от нашето семейство, вече аз ако реша ще го оставя в нас, но честно казано ще ми стане доста неприятно ако някой ми каже направо  - не ти искам детето :(

Ние на сватбата имахме доста дечица и мога да кажа, че те се радват много повече от възрастните и са супер сладки *INLOVE* Но определено за деца няма нужда от цяло меню, просто това са излишни разходи. Никое дете няма да изяде порция на възрастен, още повече на 3-4г. :) Да не говорим, че има много деца, които почти нищо не ядат и може да не го докоснат...

milenuity според мен ако децата идват говорете с ресторанта за свободна консумация. Предполагам, че на повечето ще им вземат пилешки филенца по 5лв, надали ще има салата и прочие. А и ако на някое му се дояде толкова, най-малкото родителите ще му дадат...колко ще изяде едно дете. Ние бяхме на свободна консумация за тези малките и всички бяха доволни, както и ние :)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Evriala в февруари 04, 2013, 09:43:15
Момичета мисля, че всеки има право да решава дали гостите да доведат и децата си или тържеството да премине без тях. Ако булките смятат, че е неподходящо половината от поканените да тичат след малчуганите през цялото време е редно да поискат децата да не се водят. В крайна сметка всички са на тържеството да отпразнуват любовта и радостта на младото семейство, а не на забавачница. Вероятно звуча доста крайно, но децата изискват много грижи и внимание, а ако все пак няма на кого да се оставят вероятно две три няма да са  проблем. Аз също не бих искала да има много деца, при нас за сега ще са три. Давам си сметка, че тези гости няма да се забавляват от сърце и най-вероятно ще си тръгнат рано именно заради децата. От друга страна осъзнавам, че целият свят на тези хора се върти около отрочетата им, но все пак могат да отделят малко време и за себе си като си позволят една вечер да са без тях.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: InLove_Girl в февруари 04, 2013, 09:53:06
На нашата сватба имаше 7 деца на възраст до 5 годинки, като най-малка беше племенницата ми на 1г. и 7 м. Ами никой не тичаше по тях - те бяха на дансинга с нас. Имаха подарък сапунени мехури и това ги забавлява близо 2 часа. После се отделиха на едната маса и около час смукаха близалки /които ние им бяхме приготвили/. Всички останаха до края на вечерта, родителите се забавляваха..Оставете родителите сами да преценят дали на децата ще им е забавно и дали да ги вземат - това е просто съвет  =]


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: casky в февруари 04, 2013, 09:57:54
 :) Аз по принцип говоря и от другата страна, както казах :)
Всъщност даже и да ни поканят тримата, аз ще подуча как стои въпрос, ще има ли други, даже вероятността да го взема е малка още повече за вечерна сватба. Ама наистина ще ми стане неприятно ако направо ми се каже не го искаме :[

Но пък всеки сам си решава. Това е вашия ден, така че правете нещата както ги чувствате :)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: emmmmmy в февруари 04, 2013, 10:09:03
Според мен за толкова малки деца няма нужда от куверт. Те през цялото време ще тичат напред-назад, а и при всяко положение не могат да изядат цяла порция като за възрастен. По-добре говори с родителите. И ние не искаме семействата да си водят децата и им го казахме директно, никой не се обиди.
При нас нямаше дечица на сватбата- освен една малка шаферка. Тя си тръгна по-рано с кака си, защото се умори. Бяхме помолили да не взимат деца, никой не се обиди, но и имаше неочакван гост - пак дете. Е, никой не го върна. Но искам да вметна, по този повод, че и да кажете, и да не кажете, ако гостите са решили да си правят каквото те решат- пак ще има изненади. %)
За да внеса смях в темата- някъде съфорумки се бяха оплакали какво се бе случило със сватбата и украсата,   *db*с помощта на поканените деца. :danceg:


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: casky в февруари 04, 2013, 10:19:04
Аз не бих си взела детето, ако предварително е споменато, по-скоро и тримата не бихме отишли... Но пък всичко това е въпрос на гледна точка и определено може да има всякакви изненади =]


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: магито в февруари 04, 2013, 10:21:10
Знаете ли, наистина всеки има право на избор как да постъпи за сватбата си, но пак казвам помислете и за хората от отсрещната страна.Малък пример, сватба на мой роднина, поканени съответно чичо и леля, който имат малки деца, те не могат да бъдат оставени на едната и баба и дядо, защото хората е могат да ги гледат по ред причини, а другите баба и дядо също бяха на сватбата.Какъв беше вариянта?

От друга страна съм доста отдавна във форума и съм наблюдавала феномена на булка която не иска деца на сватбата и същата след като е родила, се възмущава как са им казали да не взимат детето на сватба.

Всичко се променя...


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: milenuity в февруари 04, 2013, 10:27:59
artemida777 и магито, благодаря ви за съветите.

Що се отнася до
Не бъдете така ужасно строги и взискателни, направо понякога ме шашкате с неприемането на позицията на друг човек освен вашата.Ами ако няма на кой да оставят детето за вашата сватба?Да я пропуснат защото не трябва да са с деца?А после ще се сърдите, че не са дошло, заради децата!

Разбира се, че съм наясно дали има на кого да се оставят или не. Точно защото е опция не бих искала да идват с тях. Иначе, естествено ще им влезна в положението, нали искам да присъстват! Свекървата, какато и тъщата ги гледат от време на време и живеят в София..т.е. не е да няма как и не е да са хора, които не се отделят от децата си никога.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: emmmmmy в февруари 04, 2013, 10:33:20
След като има кой да ги гледа, а ти като булка не искаш деца на сватбата си, тогава спокойно може любезно да се обясни на гостите. *THUMBS*
Малката шаферка която присъстваше с  предварителна уговорка, нямаше как да не дойде именно защото всичките й роднини бяха на сватбата  ни :D .
Другите даже ни благодариха че сме ги откъснали за малко от реалността и са си потанцували както  като "младоженци" сами . :danceg:


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: casky в февруари 04, 2013, 10:40:11
Ами при нас имаше следния случай. Кръстниците са с малко дете, тогава беше на 2г. Никога не я бяха оставяли на баби и дядовци за цял ден и просто щеше да ги взриви, отделно и те нямаше да се чувстват добре постоянно да мислят колко плаче детето им. Поканихме родителите на кръстницата, за да гледат малката, а те са супер мили хора и ги познавам от както съм се родила. На тях им стана неудобно и отказаха. На самата сватба бяха през цялото време около нас и вземаха и връщаха малката (говоря по време на ритуалите  и сесиите защото искахме да имаме и с децата), разхождаха я в морската и къде ли не, за де не плаче и общо взето цял ден се ангажираха с нашата сватба, за да е всичко ОК. И накрая в ресторанта просто казах на сервитьорите да им слагат от същото като на останалите, защото ние така или иначе искахме да ги поканим.

П.П. А те даже ни бяха купили подарък и като ни го дадоха без малко да се разплача...
Та мисълта ми е, че ние даже поканихме "бавачките", за да има мир с малчуганите :P Ама просто се налагаше :)


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: punk_girl123 в февруари 04, 2013, 11:34:02
Това с децата е много деликатен въпрос. На нашата сватба имаше деца и беше забавно, но те бяха и по-големи и не правиха поразии. Като цяло си имаше куверт и за тях, а това са си разходи. Аз като цяло мисля, че малки деца работа на сватба нямат. Ако няма на кой роднина да ги оставиш, има и бавачки. За един ден все ще намерят някой да ги гледа, стига да има желние.
Ако аз получа покана за сватба, за мен най-добрия вариант е да звънна и директно да питам да взимам ли децата или не. Така всички ще са на ясно и няма да има сърдити. Но за мен да решиш, че щом ти си поканен това включва и децата ти си несъобразително.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: Thea в февруари 04, 2013, 12:42:41
milenuity, попитай в ресторанта за детски куверт. Ние имахме такъв - пил. филета, пържени картофи, млечна салата и сок.  На мен децата на сватба никога не са ми пречели, даже много исках да ги вземат, но някои родители си прецениха, че без деца е по-добре.

На сватбата изненадващо някои доведоха и децата си /шапка свалям на една позната, доиде с 3 месечното си бебе от друг град, цяла вечер детето не проплака и не се разшава, а тя беше чудесна компания. Голям жест ни направи/
От моя опит да кажа, че нито едно детско меню не беше изядено, а някои и не докоснати, цяла вечер децата играха, но никой не е тичал след тях, не съм усетила липсата на някой..
Щом си решил да правиш сватба, трябва да предвидиш такива ситуации. За мен лично не е правилно да кажа на някой да не води децата си.


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: casky в февруари 04, 2013, 15:03:35
И аз мисля, че трябва да се предвидят и то по-скоро, защото не можем да знаем какво е в главите на хората :) Аз както казах не бих си взела детето, ако ме предупредят, но пък със сигурност има такива, които могат да го направят и на самата сватба може да има големи изненади. Най-малкото поне психически е добре да се очакват :P

Иначе ако искате ги предупредете, вие си решавате :) Друг е въпроса кой ще ви послуша :) ...но пък и вие си познавате гостите и знаете кой на какво е способен =]

Според мен тези неща са си много относителни и най-добре всеки да се прави нещата както ги чувства...


Титла: Re:И хората, които НЕ поканихме
Публикувано от: flyin в февруари 04, 2013, 19:55:06
Май си има отделна тема за децата на сватбата, ама да си кажа и аз мнението - сега след като мина нашата сватба, съжалявам за това, че съм се изнервяла при мисълта, че някои от гостите ще дойдат с децата си. Имахме 4 деца на възраст между 2 и 5 годинки (и две момичета на 12 и 15г) и нямахме никакви ситуации, в които даже за секунда да съжаля, че са там, даже обратното.

Така че от личен опит - момичета, няма от какво да се притеснявате! Дори да има малко детски глъч и някоя и друга беля, няма да съжалявате, ако има деца на сватбата. Сега с усмивка гледам видеото, на което при разчупването на питката в ресторанта синът на едни приятели крещи името на мъжа ми, защото си мисли, че сме на състезание и иска той да спечели :D :D :D


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Мариелка в февруари 04, 2013, 20:56:18
На нашата сватба се очертава да има дечица и то на пакостливата възраст 4-5г :D . Но мен не ме притеснява това, а факта че родителите няма да могат да се отпуснат на 100%.Не мога обаче да им кажа да не си водят децата...Всеки си преценява ;)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: ELCHOOOOOOO в февруари 06, 2013, 19:21:08
На моята ще има както съм казвала много деца - да ще бъде лудница сигурно - но това и целта да се веселим - повечето са мъници до към 6 г, но не си представям как така ще поканя родителите, а децата не- та те са едно семейство. Лично ако на мен ми кажат че ме канят, но без детето няма да отида на сватбата - това за мен е неуважение към семейството ми и детето ми- все едно да поканят само мен или мъжа ми а другият не. Но всяка булка си има право на мнение - едно е сигурно има ли деца има риск и ред да няма . Иначе съм подготвила балони, сапунени мехури да се веселят- а пък за кувертите сме взели детски куверти за всички - да има какво да папат пък те да си решат ще папат ли.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: pavletutka в март 02, 2013, 17:05:49
Аз не бих си взела децата, но пък ако ме поканят на сватба и ме предупредят да не вземам децата си, бих се разсърдила и нямаше да отида изобщо.
Обидно е да кажеш на някого, че не му искаш децата.


Титла: Re:Сватбено меню - 3 част
Публикувано от: bbride в март 07, 2013, 12:08:15
Имам питане относно детските менюта? Как се процедира с децата? Имат ли различно меню и ако може някой да даде примерно. Една позната ми каза, че за децата не се предвиждало порция, но това не ми хареса, искам и те са имат място и храна.


Титла: Re:Сватбено меню - 3 част
Публикувано от: emmmmmy в март 07, 2013, 12:12:01
Имам питане относно детските менюта? Как се процедира с децата? Имат ли различно меню и ако може някой да даде примерно. Една позната ми каза, че за децата не се предвиждало порция, но това не ми хареса, искам и те са имат място и храна.
това зависи изцяло от вас и конкретния ресторант. трябва да говорите с тях какво предлагат- имат ли обособено детско меню за празнични събития .  това дето ти е го е казала познатата е смешно, децата гладни ли ще стоят.хич не им слушай глупостите. :)


Титла: Re:Сватбено меню - 3 част
Публикувано от: casky в март 07, 2013, 12:26:57
Имам питане относно детските менюта? Как се процедира с децата? Имат ли различно меню и ако може някой да даде примерно. Една позната ми каза, че за децата не се предвиждало порция, но това не ми хареса, искам и те са имат място и храна.
Аз съм го писала и по друга тема. Много зависи от децата ви, ако са по-капризни може да са на свободна консумация. Нашите бяха точно така, поръчват си каквото искат и каквото със сигурност ще хапнат! Ако пък държите на детско меню в повечето случаи пилешки филета са доста вървежни, така че повечето деца ще ги обичат предполагам :girl_wink: Но няма смисъл да им вземате стандартно меню! Никое дете няма да го изяде, а ако е и по-нестандартно (каквото беше нашето) повечето съвсем няма да го докоснат... И ти го казвам освен като "бивша" булка и като майка :girl_wink:


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Seagirl в март 09, 2013, 11:32:53
На нас от ресторанта ни предложиха детско меню, което е на половин цена от редовния куверт. Салата и пилешка пържолка с пържени картофи. Вместо безалкохолна напитка, имаше сок. При нас имаше две дечица и затова се обадих на майките да ги попитам дали е добър вариант. Оказа се, че обичат. Иначе и аз както каза casky ако бяха по-капризни щях да предупредя, че децата ще са на свободна консумация за наша сметка  *THUMBS* Мисля, че е по-добър вариант, отколкото да няма нищо за тях.  =]


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: MeryMery в март 09, 2013, 16:10:42
Аз работя с деца и от опит мога да ви кажа,че тези,които са под 8 години няма да изядат нищо от това,което сте поръчали за тях,а тези над 8-хапват.Ясно ми е,че варианта да няма детско меню не е приемлив.Лично мое мнение е,че плато с хапки или малки сандвичи е добър вариант.Другото,което съм забелязала,че много обичат и винаги отиват да хапнат от масата на родителите е панираните пилешки хапки(тези,които са като пръчици) и панираните сиренца.Ако има и още по-малки сладурковци,виждала съм различни видове детски бисквитки във формата на животни.Не поръчвайте големи индивидуални менюта.По-голям избор от дребни неща в общи плата.Казвам ви го,защото след всяко детско парти изхвърляме толкова много храна и ми се струва много жалко.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Daherova в март 09, 2013, 18:31:49
Това с малкото детско меню или с платото с хапки е много добра идея, моята сватба няма да е в бг и там е прието децата да не присъстват (даже си го пише на поканите), което обаче на мен изобщо не ми хареса :( Разбрахме се с мъжа ми да поканим най-близките ни хора с децата им и ще потърсим някой клоун, като тия дето ходят по детските рожденни дни, една масичка отделно за децата по-късно и така... И едната братовчедка на мъжа ми е по-заможна и има бавачка, мисля да говоря с нея да я докара и на цената на един куверт хем агнето цяло, хем вълкът сит... :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: angelova_29 в юли 19, 2013, 22:11:56
Аз честно да ви кажа не съм за това на сватба да има деца, с изключение, ако няма родителите на кого да ги оставят. Може би защото съм присъствала на ужасно държание на деца, което пречеше по време на ритуала и в ресторанта и нямаха спирачка за белите. Знам, че зависи от родителите, но все пак съм против. Относно менюто - ако за едно пилешко филе, сок и пържени картофи се плати 1/2 от цената, то по-добре да поръчате по 1/2 от менюто. Или вижте в менюто, дали ако на свободна поръчате филенце и картофки, то няма да излезе по-евтино от фиксирана цена.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: AliTia в юли 20, 2013, 15:03:27
Друг вариант е свободната консумация. Ние бяхме предупредили всички, които ще са с деца на сватбата, че могат да си поръчат каквото искат за децата. Имахме над 10 дечица и беше сложно да се прави детско меню, което не се знаеше дали ще се хареса. В крайна сметка се поръчваха какви ли не ястия, пържени картофи, солени палачинки, хапки, даже имаше и салата само от краставици :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Noir в юли 20, 2013, 20:00:02
Ние имахме две дечица и бяха с отделно меню, тъй като на гостите порциите бяха по 300-400 грама едната и това е много за малките. Имаха салата домати, краставици и плочка сирене, а за основно пилешка пържола с пържени картофи. Иначе и за тях имаше торта.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Vivi20 в юли 20, 2013, 23:50:29
Ние също ще имаме 2 дечица и ще имаме детско меню - пилешки хапки с пъжени картофи и сок. Те са мънички и да има салата няма да я ядат. Предвид какви емоции ще са и за тях едва ли ще са много гладни. Но ако бяха по-големи сигурно щяхме да им поръчаме повече нещица.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: milenuity в юли 22, 2013, 12:34:41
ох, ние се оказва, че ще имаме към 6-7 малки деца, под 4 години. Има 2, които са на по 2. Направо незнам как да процедираме. Най-проблемно е мястото, тъй като това са си 6-7 допулнителни места и ми разби изцяло разпределението на масите. Притеснявам се, че данцсинга ни много ще се стесни ако добавим още една маса :(...уффф

А за менюто, дали е неприемливо ако нямаме куверти за 2 годишните и те седят в родителите си,а само за 4 - 6 годишните има отделни столове и меню (от ресторанта ни предлагат за децата да има салата и основно или само основно)? Не е добре, знам, но какво да правим - не ми е проблем кувертите, но просто нямаме място....
Също така, ние вече сме уговорили тортата, а сега изведнъж трябват още 7 парчета..:( какво да правим?


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Vivi20 в юли 22, 2013, 12:42:09
Милениту, моите племеници са на 2 и 4. Мога да ти кажа, че малкото дете, което е на 2 седи на детско столче и е малко опасно да е на обикновен стол, така че спокойно можеш за най-малките да няма отделено място, а да са в родителите си. Вече 4 годишните ще им трябва стол. Относно менюто - пак имай предвид, че от 2-4 са доста претенциозни и няма да ядат почти нищо. Аз исках пилешки филенца, защото знам че ще ги ядат, но знам че няма как да ядат салати или нещо такова. Моят съвет е да предупредиш/попиташ родителите на малките дали ги устройва куверта и менюто на малките, ако кажат да, ок, ако кажат не, ги помоли да си донесат някаква лека храна за малките - едва ли ще ти се обидят предвид колко са малки дечицата и не всеки ресторант може да има специално меню за толкова малки деца. Примерно брат ми си носят едни опаковки с пюрета за спешни случаи - не цапат изобщо и децата ги ядат винаги - така че всеки родител си знае най-добре детето - не се колебай да попиташ тях, ако не си сигурна! :) И всичко ще е ок, малките обикновено не сядат много на масата, а и едва ли ще хапват много!


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: scilla в юли 22, 2013, 12:47:56
На нашата сватба имаше доста деца и бебета - поне 10. Имах отделна маса за най-малките (от 3 до 6-7) и за тях имаше детско меню - мисля че бяха някакви пилешки филенца с картофки. Както казва Vivi20 те почти няма да сядат на масата, през цялото време обикалят и не се спират и не знам колко от тях изобщо са яли нещо от храната си... но със сигурност няма да ядат основното на големите/салати и т.н. Повечето ресторанти предлагат детски менюта :) Ние също говорихме с родителите и попитахме какво предпочитат, тъй като най-добре си познават децата както е споменала и Vivi20, някои казаха, че няма нужда от отделен стол и че ще стоят при тях (деца на 2-3г.), а менюто ги устройваше и казаха дори, че това би било най-подходящо :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: svekarva в юли 22, 2013, 12:54:07
milenuity, ако бройката на парчетата торта е точна за гостите, винаги може да измислят някакъв десерт "специално" за деца от ресторанта.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: mariag в юли 22, 2013, 14:21:33
И при нас се оказва, че ще има 7-8 дечица от 2 год. и половина до към 8, всички момиченца. В тортата ще ги включваме естествено. От ресторанта предлагат детско меню, което аз не одобрих изобщо познавайки добре някои от моите малки гости. Затова аз им измислих меню - таратор, пърленки, пържени картофи, пилешки филенца със сусам, без кебапчета, пилешки пържоли и шопски салати. Не съм решила дали евентуално да им сложат и 2 пици, но не мисля, че изобщо даже ще обърнат внимание. Всичките са "супер" ящни:) А по отношение на забавленията и аз мисля да има мехурчета, близалки и някой балон може да поръчаме. Иначе съм убедена, че ще има доста танци по дансинга от тяхна страна:) Ама да се веселят е важно.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Allicia в юли 22, 2013, 14:34:05
Аз също за сега още умувам какво да правя с дечицата. Чудех се дали да не са на отделна маса, обаче не знам родителите как ще реагират :) Явно ще се консултирам с тях, когато се чуем за потвърждението. Имам вариант и за детско меню и за свободна консумация, но и това още не мога да преценя. Всяка малка подробност вече я обмислям и все измислям нови и нови варианти и не знам до къде ще стигна накрая *crazy*


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: milenuity в юли 23, 2013, 16:22:18
И аз си обмислях свободна консумация, но не е опция в нашия ресторант. Май ще ги питам за някакви хапки и аз, какво Виви препоръчва.
Идеята да има някакви близалки, балончета и т.н. е супер, особено за Welcome Drink-a, когато ще е навън и могат да си тичат и играят колкото си искат. За вътре, мисля техните подаръчета за гости да са някакви книжки (или играчка), но не за оцветяване, че ще отидат покривките :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: tsve4e в юли 23, 2013, 16:50:37
Аlli,Мilenuity,  и аз мислех за отделна маса, но в ресторанта ме убедиха, че това не било опция, защото родителите не спирали през цялото време да тичат на детската маса да се занимават с малчуганите си и да ги обслужват и следят къде са. А иначе в нашия ресторант ни предложиха детско меню, което да включва малка салатка с пържени картофи и някакво месо за основно + десерта и безалкохолни. Най-добре да се консултирате с екипа на ресторанта какъв е най-добрия вариант. Не съм сигурна, че свободната консумация е добра идея, особено при по-малките хлапета, които едва ли ще разберат какво предлага ресторанта и на тях какво им се яде. Това си е лично мое мнение, без да искам да го натрапвам.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Бела в август 21, 2013, 17:47:06
На една сватба ,на която присъствах бяха наели сватбен детски аниматор -много хубаво забавляваше децата и родителите спокойно си танцуваха и пийваха


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: emetoem в август 25, 2013, 23:12:35
Съвет от мен, не взимайте много неща за децата. На нашата сватба имаше около 15 деца на възраст м/у 2 и 13 години, нищо не ядоха бяхме им поръчали детски менюта, така си и останаха, ядоха от менюто на родителите си. Бяхме им купили сокове, само тях изпиха. Игреха само с балоните и украсата на ресторанта, нищо друго не им прикова вниманието,а и танцуваха много :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: crazynelly в октомври 21, 2013, 08:53:21
При нас няма да се взима куверт за децата,а пък и ще има достатъчно храна и за тях.  :danceg: Ако трябва нещо допълнително ще се поръча. Мен по-скоро ме притеснява въпроса дали да им наема аниматор или не? Чудя се много. Премислям го доста  време вече,но все още не мога да реша.  8P :'(


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Lorenna в октомври 22, 2013, 16:28:51
misspanda , защо не го обсъдиш с избрания ресторант? Със сигурност ще могат да ти споделят свой опит и да ти дадат насоки. Разбира се, крайното решение си го взимаш ти, но те са превили сватби и знаят неща, които и през ума не биха ти минали (това го установих на срещата с мениджъра на нашия ресторант  ;) ).


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: fiibi_bg в октомври 22, 2013, 16:55:22
misspanda всичко зависи от това колко деца ще има на сватбата ти.Другото нещо ,което трябва да съобразиш,че на децата на една сватба им е интересна булката.Дърпат я за роклята ,за булото.Искат да си играят с аксесоарите,абе типично по детски.И това ги радва.Другото нещо ,което отново трябва да съобразиш е родителите.Познавайки родителите най-вероятно сама ще можеш да прецениш дали децата ще са хаотично пуснати и ще са навсякъде или родителите им ще ги контролират.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: crazynelly в октомври 22, 2013, 21:11:11
misspanda , защо не го обсъдиш с избрания ресторант? Със сигурност ще могат да ти споделят свой опит и да ти дадат насоки. Разбира се, крайното решение си го взимаш ти, но те са превили сватби и знаят неща, които и през ума не биха ти минали (това го установих на срещата с мениджъра на нашия ресторант  ;) ).

Обсъдих го с управителката и тя е на мнение,че ми трябва задължително аниматор. Това обаче тя остави на мен да реша и да потърся сама човек. В този ресторант специално не са правени много сватби.  :[ Но правят много мероприятия и имат доста добро и качествено обслужаване. Та като цяло аз повечето неща ги научавам от форума или от майки,баби,братовчедки,приятелки. :) :[

 fiibi_bg - ще имаме може би към 10 деца или повече на сватбата. Доста са! Почти всеки наш приятел,роднина има деца и то бебенцата са доста. Между 1-7 годишни са ни дечицата. Това за мен е една причина,поради която трябва да потърся аниматор. Родителите ги знам като доста грижовни и си следят децата. Не ги оставят без надзор. Помислила съм да има кът с играчки. Иска ми се аниматор,за да не тичат все родителите след тях,все пак няма как все да седят на едно място децата. Чудя се дали да не обсъдя този въпрос с всичките хора,които са с деца.  :hmmm: Ще го помисля малко по-задълбочено,защото искам да им е добре на всички.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Aila в януари 17, 2014, 16:14:26
Съвет от мен, не взимайте много неща за децата. На нашата сватба имаше около 15 деца на възраст м/у 2 и 13 години, нищо не ядоха бяхме им поръчали детски менюта, така си и останаха, ядоха от менюто на родителите си. Бяхме им купили сокове, само тях изпиха. Игреха само с балоните и украсата на ресторанта, нищо друго не им прикова вниманието,а и танцуваха много :)
Много благодаря за споделеното, личният опит и преживяното е от огромна полза.
На моята сватба ще има доста дечица, така че се включвам с удоволствие в темата.
Моите дечица са три, на сватбата ще са на 8г, 8г и 5г. По списък засега общо децата са 30-тина, голяма част ще отпаднат, но най-вероятно ще останат поне 15-20  :)
Засега планирам аниматор, балони и детско меню. Колебаех се за по-големите дечица да поръчам меню като за възрастните, но ще преценя след дегустацията.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: strafi в януари 21, 2014, 17:38:30
Аз много се чудя как се настаняват децата,когато са по-големички, дали до родителите или на отделна маса? Когато са 10-13 годишни за детско меню ли са или не? Вие питахте ли родителите как предпочитат? Аз мислех на всички под 15 да е детско, но не съм съвсем сигурна колко ядат момчетата.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Aila в януари 23, 2014, 15:26:00
  Момчета на 13 според мен са за меню като за възрастен. Моите и трите са момичета на по 7,5 г каките и 4,5 малката. И трите са слабички, но едната спокойно си изяжда колкото мен, примерно 3-4 пълнени чушки вкъщи или пък огромна купа със спагети. Малката яде малко по-малко, а другата кака хапва колкото да оцелее, тоест няколко лъжички от нещо и две хапки от другото.
  При мен повечето деца ще са в интервала 5-9 г и все повече клоня към детско меню все пак, защото има значителна разлика в цената. Но ще изчакам дегустацията преди да взема решение.
  Всички деца мисля да ги настаня до възрастните които отговарят за тях. Моите със сигурност ще са при бабата, дядото и лелята. За децата на кумовете още не съм сигурна само кой ще отговаря. Останалите деца отново при семействата, поне за хапването. Пределно ясно ми е че няма дълго да се останат на масите и мисля с аниматор поне за кратко да им се задържи вниманието, както и диджея е обещал да подготви някаква игра и музика и за тях.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: InLove_Girl в януари 23, 2014, 19:36:17
Децата мисля, че ще им хареса повече детското, отколкото менюто за възрастни. Ние на всички до 15 години им поръчахме детско меню и родителите, и децата бяха много доволни. Според мен наблегнете сокчета да има, децата не обръщат внимание какво ядат. @}->--


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Aila в януари 24, 2014, 13:28:05
  Детското меню е салата, пилешки хапки с пържени картофки, торта и безалкохолно.
  Безалкохолното за всички е без лимит.
  След мненията най-вероятно ще остана на този вариант за дечицата все пак, благодаря много  :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: InLove_Girl в януари 24, 2014, 13:35:59
Всичко по менюто е ок, но безалкохолното включва ли и сокове, защото повечето родителите не дават на децата си газирани напитки.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Mashi в февруари 01, 2014, 22:02:31
Децата със сигурност ще наблегнат на сокчетата и тортата, така че не се притеснявайте много какво ще има в менюто им. Едва ли ще налитат на храна, по-скоро ще се забавляват и ще танцуват :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Aila в февруари 03, 2014, 14:27:31
  Благодаря.
  Менюто ще остане така за дечицата, за възрастните приключвам също с избора.
  Безалкохолното е на кока-кола, включва и сокчета, очаквам да разбера дали и праскова ще има  :)
  Последен въпрос. Тъй като ще има уелкъм дринк за възрастните, като се заплаща такса обслужване, смятате ли че трябва да включим и дечицата? За тях казаха, че ще предлагат от сокчетата безплатно, но ще се заплаща също и такса обслужване. Някак ми се струва странно за възрастните да има нещо, а за децата не. Вариант е да взема и някакво детско шапмпанско за тях за тогава? Тоест да включа ли и дечицата в уелкъм дринка?


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: svekarva в февруари 03, 2014, 15:17:23
Според мен, няма нужда децата да бъдат включени в  уелкъм дринк-а, все пак това не е детско парти, а сватбено тържество.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: momina_sulza в март 18, 2014, 15:27:01
Здравейте и от мен , аз съм пред същата дилема.На нашата сватба ще има около 20-на дечица и доста се чудя какво да им измисля като забавление... А също повечето дечица ще са на възраст между 3-5 годинки .Може ли малко помощ...


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: crazynelly в март 19, 2014, 16:14:43
Някой да има опит с наемането на аниматор за сватбата си?  :'( :[
За София става въпрос - ако има препоръки приемам всякакви.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Aila в май 19, 2014, 13:57:12
Аз се отказах от наемането на аниматор. Единият от гостите обича да се занимава с деца, редовно събираше всички от групата в ДГ на каките и обеща и на сватбата да ги забавлява. Диджея също обеща да им организира нещо. Отделно и родителите ще са там. Моите дъщери лично хич не обичат организираните забавления от аниматори по рождените дни и мисля, че така ще е по-удачно. Сигурна съм че те ще искат да участват и да присъстват на сватбата все пак.
Хубавото е че ресторанта има и тераса до него, на която се излиза директно, където децата ще може когато искат да излизат.
За уелкъм дринка последно реших да ги включа. Църковният ритуал започва в три и половина, а влизането в ресторанта е едва в 6. Преди това от 5 е изнесеният ритуал. Възрастните ще имат какво да пият след църквата преди изнесеният ритуал, тоест в интервала 4-5 часа, така че ми се струва нормално и за дечицата да има сокчета или водичка в този случай.
В момента равносметката е 60 възрастни и 24 деца :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: arnavonit в август 22, 2014, 08:56:22
За нашата сватба аз почти съм наела аниматор. Една от булките във Варненската тема сподели, че всички са останали много доволни от аниматора на сватбата. При нас проблема е, че няма тераса, където да се излиза, а понеже ресторанта е на последния етаж, и ако искат децата да слизат в градинката трябва все някой да е с тях. Очаквам да има 10-12хлапета на възраст 1-7години.

Мисля да ангажирам човек от 19:30 до 22:30ч. Уелкъма ще е от 17ч, после изнесения ритуал от 17:45ч, така че мисля към 19ч ще сме приключили с церемониите и настаняването. 
От парти агенцията предложиха да оформят детски кът, но реших да спестя този разход. Имам мека настилка от сина ми, имаме много готина палатка, голям куб с игри от всеки край и други разни обемни играчки, така че къта ще си го оформим ние.

Добри идеи давате за детското меню. Ще попитам в ресторанта как стоят нещата със соковете- дали те имат или можем да си внасяме. Ако внесем ще купя от Метро кашон с Капи кутийки.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: BeRa в октомври 06, 2014, 23:45:44
Някъде на зад в темата бяхме коментирали, ама пак ще го обобщя, понеже забелязвам ,че много много не се четат задните постове.

За тези ,които са в чуденка за детски аниматор, или какви забавления да измислят на децата...
абе пробвайте да съберете даден брой деца на едно място и вижте резултата. Не им трябват играчки, забавления или някой да им казва какво да правят. Това са деца и са способни да си намерят забавляние от невероятно безсмислени неща. Факта че не са едно или две деца, на които да им е скучно показва ,че след като са толкова много деца, едно на друго ще има да си играят на какви ли не игри и ще си изкарат страхотно дори и без аниматор.

Нямахме нито тераса на която да излизат децата на сватбата ни , нито някой да ги занимава, а в цялата какафония около сватбата ,най малко имах време да им измислям занимания. Единственото което направих е да ги събера на една детска маса ( без най малките разбира се) и да им направя детско меню и лакомства. Ми те сами си измисляха забавления и си изкараха страхотно, даже включиха и най малките в игрите си. Не видях родител да търчи след детето си, без да може да се наслади на танците или вечерята си, нито недоволно дете.

Единственото поражение (така биха го нарекли доста жени) е че ми събраха балоните от тавана за да си играят с тях. Имаха около 300 балона, с които удариха голяма игра, ама  и аз не съм от хората, дето ще тръгнат да се дразнят за дето са ми смъкнали украсата  *crazy* или пък че се навирали под масите, (макар че наще не го правеха, но не беше изключено че може да се случи) или каквито и да било други дяволии. Аз гледах да си изкараме и ние и гостит добре, па какви поражения щяха да ми нанесат децата, само щяха да са спомени, които после да разказваме.

От друга страна, гостите ни бяха супер доволни ,че не пренебрегваш децата им, защото ние си ги предупреждавахме да си доведат децата и че ще подготвяме детска маса.
Аз лично не бих се почувствала много доволно, ако някой ме покани на гости или сватба и ми каже че не иска да забера детето си ,за да не му пречи. Имайте в предвид ,че на всеки детето си му е мило и колкото и да е нямал намерение да го води на събитието, като му кажете че е нежелано ще го заболи. А ако си мислите че с меки намеци или в кръга на шегата като го кажете хората няма да се сетят се лъжете защото не са глупави

И не забравяйте в чуденката си как да забавлявате децата....те не искат забавление...те сами си го намират...


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Feli в октомври 07, 2014, 14:03:50
Съгласна съм!!!
На нашата сватба също се получи така. Децата сами си се забавляваха и в края на вечерта не искаха да се разделят /особено момиченцата/  =]
Събраха, кое само, кое с чужда помощ, още в началото /дори преди първият ни сватбен танц/ почти всички балони от тавана и тичаха с тях, играеха, хващаха се на хората... Като се сетя само, колко се чудех какво да ги правя децата на сватабта, сега чак ми е смешно :girl_wink:


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: vstambolska в октомври 24, 2014, 10:45:03
Ние също ще имаме дечица на сватбата. На приятели ни , които имат деца им казахме още в началото , че няма проблем да ги вземат със себе си ! Сега се  чудя за малките сладури какви подаръчета да има.Спряла съм се на два варианта , но не мога да реша .Едното е да им направим по едно пакетче с меденки (5 на брой) с различни детски мотиви , другото е от тези шишенцата с , които се правят балончета .  =]


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: svekarva в октомври 24, 2014, 10:49:03
Съседчето получи от сватба от онези чупещи се гривнички за ръце, които светят - има ги по дискотеките. Хвали се де когото срещне. :)
http://www.artlandbg.com/bg/products/category21/product2089.html


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: prikazendenbg в октомври 25, 2014, 10:00:06
vstambolska здравей
Аз мога да предложа един подарък за децата,изпитано е и мн се радват.Нашумелите парчета торта от картон.Всяко едно парче може да се напълни с лакомства.Нещо такова : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.442950739170036.1073741854.434984363300007&type=3 (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.442950739170036.1073741854.434984363300007&type=3)  като украсата на парчето може да бъде в тон със сватбата.Или това : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.183504718522197.1073741837.171961843009818&type=3 (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.183504718522197.1073741837.171961843009818&type=3)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Future_Bride в март 19, 2015, 11:41:57
Аз имам друга питанка, чисто от организаторска гледна точка: Децата на отделна маса ли ги сложихте или всяко при родителите си?


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: lorka888 в март 19, 2015, 11:44:16
Аз мисля всяко при родителите си. Те и без това няма да стоят на едно място.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: alexandrova_90 в март 19, 2015, 11:45:23
О, не прави грешката да ги слагаш на една маса.. Нека всяко си е при родителите, пък да се събират да си играят заедно, ако те решат.. Иначе родителите постоянно ще трябва да ходят на тяхната маса и ще е лудница  :\


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Future_Bride в март 19, 2015, 11:49:10
Хахах да, имате право. Наистина ще заприлича на детска занималня, ако ги сложа на една маса. А и как да ги спреш малчуганите на едно място, кръвта им кипи :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: karanesheva в март 19, 2015, 16:33:24
При мене децата ще са на отделна маса с отделно меню за тях. В хотела има и зала за игра, която е на 2 етаж. При мене най- малкото е на 4 години.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Cerise в март 30, 2015, 18:36:26
Ние, понеже сме едни от първите в обкръжението ни, които се женят - няма да имаме нито едно дете на сватбата. И аз всъщност се радвам. :danceg:


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: nansita в март 31, 2015, 09:31:17
При мен се очертават 2-3.
При една от срещите с агенцията ми разказаха за сватба от 60 човека - 20 деца и 40 възрастни. Кеф,а :) На децата са им организирали специални забавления.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: alexandrova_90 в март 31, 2015, 11:23:32
Уоууу, обожавам деца, ама от 60 човека - 20 деца ми се струва бая страшничко.. При нас ще са 1-2 макс..


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: lorka888 в март 31, 2015, 11:33:41

При една от срещите с агенцията ми разказаха за сватба от 60 човека - 20 деца и 40 възрастни. Кеф,а :) На децата са им организирали специални забавления.
ohmy Това да не е било детски рожден ден?


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: nansita в март 31, 2015, 11:35:34
Мне, сватба с приятелите на младоженците. В един момент се оказва, че всичките ти приятели имат по 1-2, някои и по 3 деца. Хората решили да се женят на по-зрял етап от живота си, явно :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Summertime в април 02, 2015, 09:59:37
На нашата сватба имаше 10 деца. Всяко беше настанено при родителите си. Самички намериха как да се забавляват и на никого не са пречили. По едно време бяха решили, че роклята ми е чудесно скривалище, но аз обожавам децата и това, че тичаха насам натам далеч не ми пречеше. Единственото, което ме подразни беше, че персонала не си беше направил труда да погледне разпределението на масите и съответната детска порция да бъде пред детето, а не пред някой възрастен.Наложило се е гостите да си прехвърлят чинии, тъй като все пак детското меню си личеше, че е такова със съответната украса. За да избегнете това Ви съветвам хубаво да наблегнете на тази част при уговорките в ресторанта.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: sladkata2 в април 08, 2015, 08:07:26
Момичета и на нашата сн
сватба ще има сигурно дечица. Някъде около 15-20 са по мой сметки,но още не ми е потвърдено кои ще дойдат.
Питанката ми е ще имате ли отделен куверт за децата? При нас повечето деца ще са на възраст 1 до 4 годинки. За тези които са по-големи със сигурност ще има,но се чудя за малките.
Вече съм поръчала подаръчетата за тях.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: nansita в април 08, 2015, 09:34:46
За най-малките говори с родителите, защото някои видове храни се включват по-късно в менюто на децата. Аз не бих дала на малко дете, което не е захранено с всички видове храна, нещо без да се консултирам с родителите.
Още повече, че в основното за възрастни се използват много подправки, които децата не консумират.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: lorka888 в април 08, 2015, 09:49:41
sladkata2 Консултирай се с родителите. На най-малките им носят пюретата и другите храни с тях и си ги хранят. За по-големите попитай какъв куверт да им поръчаш. На мен например ми казаха да не поръчвам за едно от децата на 4г. е.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: lorka888 в април 27, 2015, 10:55:39
Направихме вече менюто за дребосъците. Ще има пилешки хапки,пържени картофки,питка и сокче. Ще питаме родителите какво меню искат. А в ресторанта ни пердложиха да им направя отделна зала в която да стоят и да си играят,но на мен не ми допада особено идеята.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: InaMineva в април 27, 2015, 15:15:47
И ние ще имаме към 10-тина деца... Някои големи, на по 10-11, но имаме и малки :Р Искам да са на отделна маса по принцип, ама ми е хикс как ще се приеме от родителите на по-малките дечица :Р Ще видим, ще го измисля :Р Иначе още не сме уточнили кувертите, но със сигурност детските ще са различни. А за някои от децата и на нас ни казаха да не поръчваме куверт :Р Не съм предвиждала никакви забавления, мислех аниматор да наемем, но ММ каза, че били големи, мислех да им вземем моливи да оцветяват, ама щели да надраскат... И за сега сме без забавление :Р


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: karanesheva в април 28, 2015, 12:25:58
Моите са около 8. Ще бъдат на отделна маса и детско меню. На втория етаж има детски кът. И в двора има детски кът. Разбрала съм се с хотела, да покрият външния басейн, да не стане някаква беля. Мисля да им пъдаря по една меденка декорирана


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: sladkata2 в април 29, 2015, 08:26:31
По списък дечицата ще са около 20 с моята госпожица,но не знам дали всички ще дайдат. Купила съм за всяко дете подаръчета. Дори и да не дойдат с родителите си ще им ги дам,защото съм си решила да има за всяко дете.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Alichka в април 29, 2015, 08:35:59
lorka888, дано не прозвучи грубо @}->-- , но подобно меню само от пържени неща няма нищо детско в себе си. Не знам за колко големи деца става дума, но помисли върху вариант да са печени, а не пържени картофите например.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: lorka888 в април 29, 2015, 08:39:18
На ясно съм,че е само пържено,но статистиката сочи,че това най се яде от децата  =] Освен това,ако на някой не му хареса нещо може да си поръча каквото желае.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: InaMineva в април 29, 2015, 17:26:14
И на мен ми се струва много тъпо да се дава пържено на децата, при положение, че поне ние вкъщи с ММ не пържим и мн рядко хапваме пържено навън. Но, реално, всеки път, когато излезем с приятели, децата им ядат пържени картофи. Всеки път. Днес уточнявахме менюто, и управителя на ресторанта ни предложи същото, пилешки хапки с корнфлейкс, пържени картофки, малка салатка и сокче. И той каза, че децата това ядат. Така че и нашето детско меню е същото, колкото и вредно да ми звучи на мен :Р


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: djosi в юли 01, 2015, 15:50:23
Преди сватбата питах всички родители какво предпочитат да сервират на децата. И в крайна сметка детското меню беше:
- салата домати и краставици
- кюфте, пилешко шишче, пържени картофи и питка
- парче торта
- по едно сокче и вода

Имаше едно семейство, който доведоха едно дете без да ни предупредят и накрая бяха сърдити, че нямало място за него  *crazy* еми аз няма как да знам кой ще води деца или внуци, но на мен не ми пукаше  :danceg:


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: nansita в юли 01, 2015, 16:29:54
При нас имаше само 2 малки дечица. Разбрахме се с родителите им и ресторанта да изберат нещо от менюто сами. И двете двойки (не се познава и бяха на отделни маси) избраха панирани пилишки хапки, пържени картофки и сладолед.
Реално, децата са хапнали по 2 картофчета и по 1-2 хапки от пилешкото. През цялото време търчаха насам натам и правеха лудории покрай нас.  *INLOVE*


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: lolitkabg в юли 17, 2015, 01:54:16
Аз да си призная много обичам  децата, обаче на сватби ме изнервят много с тичането си и блъскането между гостите.На последната сватба  дори омазаха роклята на булката с шампанското разлято по пода.. и цяла вечер имаше детски ръчички върху дупето-това ме побърка.. разбира се децата не са виновни, а родителите, които фи оставят да правят каквото си искат..  Мислих да наема аниматор, но много бързо ще се отекчът, поне така си мисля


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Gehenna в юли 17, 2015, 09:00:39
Аз да си призная много обичам  децата, обаче на сватби ме изнервят много с тичането си и блъскането между гостите.На последната сватба  дори омазаха роклята на булката с шампанското разлято по пода.. и цяла вечер имаше детски ръчички върху дупето-това ме побърка.. разбира се децата не са виновни, а родителите, които фи оставят да правят каквото си искат..  Мислих да наема аниматор, но много бързо ще се отекчът, поне така си мисля


Абсолютно си права, че е от родителите.  :( На последната сватба, на която бяхме, родителите пуснаха децата да щъкат, а те седнаха да пият, при което децата почнаха да се въргалят на пода, разпиляха розовите листа, които бяха на бялата "пътека", щяха да катурнат менчето... Накрая един сервитьор трябваше да им казва да не правят така и да ги дръпне да играят настрани, защото младоженците щяха да влязат след 2 минути. Човекът пооправи малко розите и толкова. Родител наоколо- нито 1...
Е не клепаха роклята на булката, но това, че отиваш на сватба, не значи, че не трябва да гледаш детето ти какво прави. В крайна сметка ако са си твоите деца на твоята сватба и искаш така- ок, но на чуждите...

И да не наемате аниматор, можеш примерно да сложиш на техните места по една книжка за оцветяване и моливчета или нещо друго (според възрастта им). Пак няма да е за цялата вечер, но ще имат занимание  и т.н. :)

Единият фотограф ни разправя как редовното изпълнение обикновено е да ядат от тортата преди рязането, особено ако се вижда и не е скрита в някой хладилник до абсолютно последния момент. То да чопне малко- айде, но разправя за случаи когато директно забиват глава в нея  :)) :'( Сега торта- торта, не е края на света, но не е и приятно...

В крайна сметка са деца  :) това правят- забавляват си се.

От познатите ни с деца за сега не се очетрава някой да е с децата, решили са да се отдадат на купон, а малките при бабите и дядовците. Те си решават, нямам нищо против и с тях да са.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: nadelina88 в юли 17, 2015, 10:54:17
lolitkabg, аз съм ЗА  аниматор. Бях на една сватба, на която имаше аниматор и всички деца бяха в леко отделена от всички други маси обстановка - рисуваха, тя рисуваше върху лицата им, скачаха с някакви "скачала", обличаха различни тоалети на приказни герои и т.н. и цяла вечер си стояха при нея, без да тичат нагоре-надолу и да се случват подобни неща като мацаница по роклята на булката. Тогава много ми хареса идеята, а и на децата им хареса - по-готино е да има нещо специално за теб, което да ти привлича вниманието, отколкото сам да си търсиш занимания и игри по целия ресторант.

П.П. Аз мисля, че сме от един град с теб.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Cerise в юли 17, 2015, 18:02:57
Абсолютно съм ЗА аниматор, ние нямя да имаме деца, нито едно даже на сватбата. Защото сме първите женещи се в компанията ни, а роднини решихме да не каним. Но ако имахме, със сигурност щях да си реша проблема по тоя начин. Защото е двустранно решение - и за родителите и за младоженците.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: flutter в юли 17, 2015, 20:49:42
Момичета :) Ние нямахме аниматор - децата бяха общо 6 и нямахме никакви проблеми с тях, но ако сред децата има момичета, скъпи булки, пригответе се! :D Не знам каква е тази притегателна сила на бялата рокля у малките момиченца, но явно някъде в подсъзнанието ни е закодирано още от малки да се стремим, съвсем буквално, към бялата рокля :D Двете прекрасни малки момиченца на моменти направо ме подлудяваха! :D Постоянни кръжаха около мен и ми пипаха роклята, прегръщаха ме и ми казваха "Обичам те", караха се коя да ми пази букета и така нататък :D Беше хем много забавно, хем на два пъти им се скарах леко с "Оставете ме малко на мира!", но това не даде резултат. Прилагам и снимков материал:


(http://i877.photobucket.com/albums/ab338/stefanaargirova/20150606_210125_zpstf7xmbmi.jpg)

(http://i877.photobucket.com/albums/ab338/stefanaargirova/20150606_210404_zpsu8zzogh9.jpg)

(http://i877.photobucket.com/albums/ab338/stefanaargirova/20150606_214023_zps5ntmvait.jpg)

(http://i877.photobucket.com/albums/ab338/stefanaargirova/20150606_214329_zpsubc8vfmy.jpg)

Накрая скачаха и за букета, миличките :D Като гледам, повече от останалите моми:

(http://i877.photobucket.com/albums/ab338/stefanaargirova/20150606_224156_1_zpsdxjwv7hi.jpg)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: lolitkabg в юли 19, 2015, 23:42:23
lolitkabg, аз съм ЗА  аниматор. Бях на една сватба, на която имаше аниматор и всички деца бяха в леко отделена от всички други маси обстановка - рисуваха, тя рисуваше върху лицата им, скачаха с някакви "скачала", обличаха различни тоалети на приказни герои и т.н. и цяла вечер си стояха при нея, без да тичат нагоре-надолу и да се случват подобни неща като мацаница по роклята на булката. Тогава много ми хареса идеята, а и на децата им хареса - по-готино е да има нещо специално за теб, което да ти привлича вниманието, отколкото сам да си търсиш занимания и игри по целия ресторант.

П.П. Аз мисля, че сме от един град с теб.

nadelina88  Ако си от чудния южен град значи сме от едно градче ;)  и можеш да си представиш как тук се разбира понятието 'възпитание' и 'култура'


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: alexandrova_90 в август 04, 2015, 07:57:14
Доста е коментирано и аз съм за аниматор, но съм склонна да се съглася и с другата теза.. В момент, в който има булка на дансинга.. Родителите им се забавляват.. Аниматорът и децата трябва да са на друг етаж или някъде невиждащи, какво се случва, че да не дохвърчат малчуганите на дасинга хаха  =]

Снимките, flutter, снимкитееее  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Feribotka в август 13, 2015, 11:55:58
Ние ще имаме 3 момченца, които даже не са толкова малки вече и едно бебе на 1,5 години, ама него майка му да си го мисли  :[ Иначе за другите господа съм намислила панирани хапки, пържени картофки и евентуално някаква салата домати и краставици :) не мисля, че ще имат нужда от аниматор  :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: addicted_to_u в октомври 30, 2015, 13:51:48
Аз съм в голяма чуденка по мои сметки децата ще са 10ина. На мен обаче ми прави впечатление,че като кажем за сватбата и особено родителите на момичетата започват "Ти ще бъдеш шаферка...".Ясно ми е,че момичетата се впечатляваме от малки и се стремим да сме булки, но на мен никак не ми допада идеята да има поне 5 момиченца с бели роклички.Аз самата като дете съм ходила на много сватби, но само на 2 съм била облечена с бяла рокля при изричната молба на булката към майка ми. Неудобно ми е да кажа,че това не е моето желание,за да не ги обидя и не знам как да постъпя...


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Feribotka в октомври 30, 2015, 14:29:33
Според мен има начин тактично да им кажеш, че ще си имаш големи шаферки и не ти трябват малки, или че изобщо си решила без шаферки...или нещо подобно, ако трябва излъжи  :P Повтаряме едно и също всички - все пак това е твоята сватба и ти си ги правиш нещата, както на теб ти е кеф...който е от плиткообидчивите, негов проблем ;)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: nansita в октомври 30, 2015, 14:39:29
Според мен,ако са решили да ги облекат с такива роклички, ще го направят. Може би не всички, но някои от тях. Все пак са деца, радват се. В деня ще се въртят покрай теб, ще ти пипат роклята, ще те дърпат за внимание...не си хаби нервите точно за това, по-натам в подготовката ще изскочат доста по-големи грижи. :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Svatbena_agenciq_Melodica в ноември 01, 2015, 21:45:11
Здравейте!
Ако наистина не Ви допада идеята да имате деца шаферки в бели роклички, по-добре бъдете искрена с гостите си. Все пак наистина Вие сте най-важните в този ден и трябва да се чувствате добре. Би трябвало гостите Ви да уважат искането Ви. :)


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: mara_podrobnata в януари 10, 2016, 00:30:09
И ние ще имаме деца на сватбата, може би около 7-8. Лошото е, че са на различни възрасти и не вярвам да се заиграят помежду си, така че определено обмислям аниматор. Някой може ли да препоръча такъв за гр.София.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: blizna4kata87 в януари 30, 2016, 11:30:54
Аз ще имам и деца шаферки харесва ми идеята да щъкат дечица с бели роклички.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: djosi в януари 30, 2016, 13:01:38
Здравейте!
Ако наистина не Ви допада идеята да имате деца шаферки в бели роклички, по-добре бъдете искрена с гостите си. Все пак наистина Вие сте най-важните в този ден и трябва да се чувствате добре. Би трябвало гостите Ви да уважат искането Ви. :)

Малко са гостите, които ще уважат искането на булката. На моята сватба имаше 5 момиченца, не ми е пречило това. Общо бяха около 30 деца на възраст от 3 до 10 години. Проблема идва когато започнат да ти се бутат из краката, да ти дърпат роклята. А като изкарат тортата  :girl_impossible: Не се сърдя на децата и нямам нищо против тях, всичко идва от възпитанието на родителите..
Едни бяха довели внучето си без да ни кажат и се бяха разсърдили, че няма стол за него *crazy*
Други бяха казали, че ще доведат децата си, а после не ги бяха довели.. И ние си плащаме куверти..


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: kalina1988 в март 07, 2017, 11:07:46
Едни бяха довели внучето си без да ни кажат и се бяха разсърдили, че няма стол за него *crazy*
Други бяха казали, че ще доведат децата си, а после не ги бяха довели.. И ние си плащаме куверти..
Ехе 30 деца досега не бях чувала да има на сватба. Много ми се струват и би било странно ако не правят бели  }:-> А относно тези хора, които водят със себе си неканени гости и имат после претенции, това е супер нахално!!! И на нашата сватба имаше един двама такива самозабравили се гости, които съжалихме, че сме поканили, но беше вече късно. Имахме разбира се и гости, които както и при вас, казаха че ще доведат децата си, а накрая дойдоха сами. Само дето платихме кувертите...
Иначе за по-големите деца на нашата сватба взехме по едно малко подаръче за спомен. Ръчно изработени пръчки като от филма Хари Потър. Много се забавляваха  :bravo: http://podaracizasvatba.com/harry-potter-magic-wands/


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Mellie в април 01, 2017, 16:13:15
Леле, ама вие и за деца ли плащате куверти? При нас до 3 са безплатно, до 14 по 1 евро за всяка навършена година, от там на горе 50% от куверт за възрастен и над 18 нормално като за възрастен. Ние ще каним само близки хора и на поканите писахме, че при всички случаи децата и партньорите са поканени, само молим да ни кажат предварително колко възрастни+ деца ще дойдат.


Титла: Re:За най-малките гости!
Публикувано от: Mellie в април 01, 2017, 17:09:58
Иначе за по-големите деца на нашата сватба взехме по едно малко подаръче за спомен. Ръчно изработени пръчки като от филма Хари Потър. Много се забавляваха  :bravo: http://podaracizasvatba.com/harry-potter-magic-wands/

Страшни са прйчките!!  Много ми харесват!