Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 15, 2024, 06:20:15

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбената торта - 9 част  (Прочетена 172170 пъти)
 
mina_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 525



Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: август 08, 2014, 00:41:25 »

Кате, тортата ви е била наистина много красива!  give_rose Иначе и аз съм съгласна с теб, че фигурка за спомен не ни трябва. Ние за това и изобщо не искаме фигурка на нашата торта.
Активен
JustRain
Сватбар
***
Публикации: 187


« Отговор #256 -: август 09, 2014, 10:58:18 »

crazynelly, много неприятно се е получило с фигурките. Би ли ги показала или споделила от къде са били? Стана ми много интересно, след такива хубави думи.    give_rose

zai4e_kate, красива торта сте избрали.    danceg
Активен
bride_varna
Сватбар
***
Публикации: 256



« Отговор #257 -: август 10, 2014, 21:27:34 »

Здравейте, да питам има ли някой с впечатления за тортите в ''Сладко изкушение'' - гр. Варна  pardon
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 720


твоя аз съм..


Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: август 10, 2014, 22:05:12 »

crazynelly, много неприятно се е получило с фигурките. Би ли ги показала или споделила от къде са били? Стана ми много интересно, след такива хубави думи.    give_rose

zai4e_kate, красива торта сте избрали.    danceg
По - назад в темата съм писала за тях. От сладкарница Романс си взехме тортата и те ни направиха и фигурките,по снимка,която им пратих.  smile
Мисля,че имаше и снимка  на някоя от предните страници,но ще сложа една за всеки случай.  blum
http://2.mitev.info/host/clients/140601-nelly-slavcho/1305.jpg
Активен
JustRain
Сватбар
***
Публикации: 187


« Отговор #259 -: август 10, 2014, 22:47:07 »

Оййй, че сладки фигурки.    Girl_hide
Благодаря ти за включването и по двата въпроса!    give_rose
Активен
Ice_Princess
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 73



Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: септември 05, 2014, 08:50:55 »

И нашата торта вече е избрана - ще бъде от сладкарница в Панагюрище, но собственичката ни е позната и сме сигурни в качеството на 100%. 2 лв на парче излиза. Моята също ще бъде на 4 етажа, но на по-изчистена стойка и без фигурки отгоре - само някакви цветя.

Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #261 -: септември 07, 2014, 13:08:58 »

Снимката е доста подвеждаща. Някой може, без да иска да си помисли, че тази торта струва 2лв. на парче. Надявам се че не това е целта. Тази сладкарница в Панагюрище нямат ли си албумче, да показват снимки с нещо по-реално което предлагат и което е в техните възможности?
 pleasantry pleasantry pleasantry
Активен
Ice_Princess
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 73



Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: септември 07, 2014, 20:06:06 »

AIVEN, ти не беше ли тук, само за да "съветваш" булките по музикални въпроси?  crazy
Не знам защо сладкарницата няма каталог с техни снимки, но съм убедена, че ще постигнат резултат като от картинката. Собственичката е семеен приятел на родителите ми от над 20 години и сме били свидетели на цялата й кариера. Иначе цената си е 2 лв на парче и абсолютно смятам, че в сладкарница Неделя, например, тортите са ужасно надценени. Всяка булка си преценява изискванията и бюджета, но да се даде над 300 лв за торта ми изглежда безумно (тя и моята за 240 лв ми изглежда много, при условие, че роклята ми е под 500).
Активен
bride_varna
Сватбар
***
Публикации: 256



« Отговор #263 -: септември 07, 2014, 20:17:18 »

Ice_Princess ,игнорирай го и не обръщай внимание на подмятания. Убедена съм, че тортата ти ще е дори по-хубава направена от твоята позната, с цялото старание и професионализъм, на което е способна  good
Моята торта ще е 2,20 на парче, но мнение мога да дам единствено след сватбата за изработката и вкуса. Но получихме супер отношение, дори дегостирахме кремове и затова се спряхме на това място!  good
За мен също да се дават луди пари за торта е абсурдно, но всеки си преценя бюджета и макар и нашата сватба да се поема изцяло от родителите и да не са ни казали какъвто и да е бюджет за нея,така съм възпитана, такава съм, че  не обичам да пръскам пари тук и там, при условие че има начин да се намалят разходите за това от нещата покрай сватбата и пак всичко да е със стил и да  прекрасно....не съм с отворени пръсти, даже напротив.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #264 -: септември 08, 2014, 10:30:57 »

Ice_Princess Не се засягай, но не е честно спрямо онези, които предлагат наистина такива торти, а повярвай ми те не струват толкова. Само стойката и аксесоарите към тази торта струват няколко стотин лева. Друг е въпроса, че вероятно тортата от снимката е бутафорна, тоест макет, който не се яде. Ако беше разгледала моя профил щеше да забележиш, че освен с озвучаване се занимавам и с цялостна организация на сватби, и повярвай ми разбирам от торти по някога, доста често повече от тези които ги правят. На моята фейсбук страница може да разгледаш някой торти, направени основно от естествени продукти. Това което мога да споделя е, че за 2лв. на парче може само да получиш нещо, което е направено от някакъв инстантен крем или подсладена пяна, направена от емулгатори и подсладители с измисленото име  растителна сметана. За блатовете има ли смисъл да разказвам. Масово се правят като част от яйцата са заместени с емулгатор и вода. Емулгатора, който се използва за блатовете е вазелин. Среща се под името Овалекс или Велекс и още няколко имена, в зависимост от фирмата, която го дистрибутира. Вида и основната му съставна част е същата като тази на вазелина. Процента на влагане никак не е малък. По този начин при избиването в миксера водата се свързва (емулгира) с мазнината от яйцата и се получава хомогенна смес при която водата не може да се отдели. Трикове всякакви се прилагат при евтините торти. beating beating beating

В този ред на мисли, не е коректно да поствате чужди снимки, подобно на агенциите, които с чужда декорация си правят реклама.
Как да се чувстват фирмите, които наистина предлагат тези торти, чиито снимки вие лекомислено поствате тук, доста често с цел реклама. Не стига че снимката е чужда, но и това което се предлага въобще не същото.
В случая грешката ти, най-вероятно не е умишлена и не се сърдя, но не е редно да ме нападате, само защото внасям някаква корекция и разяснявам някой факти. Въпреки всичко ако аз греша ще се извиня публично на колегите.
Ще се радвам да видя снимка на тортата от вашата сватба.
 give_rose give_rose give_rose
« Последна редакция: септември 08, 2014, 10:56:34 от AIVEN » Активен
opice
Сватбар
***
Публикации: 291



Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: януари 20, 2015, 13:50:15 »

Някакви идеи къде биха могли да приготвят такава торта ][url=http://blog.pinkcakebox.com/rose-hydrangeas-wedding-cake-2012-07-03.htm][/url]
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: януари 20, 2015, 14:18:52 »

Съвет, като човек, който работи в сладкарски цех (счетоводител съм, но се занимавам и със запитванията за 3Д и сватбени торти), тези торти, чиито етажи са високи над 7-8см.. Те се правят от кексово тесто, с не много крем, а за да успее да се задържи хем висок етаж, хем поне 4-5 на брой етажи, се обличат с  много дебело захарно тесто. Така безспорно се получава внушителна и красива визия, но с вкуса се приключва. Накрая, когато се нарязват парчетата, госта получава високо и тънко парче (което в чинията изглежда ужасно) трябва да "обели" тортата, за да не яде само захар (каквото представлява фондана - захарното тесто)... Разбира се мнението е мое, не съм сладкар, казвам го като консуматор най-вече, но и човек, който се захласваше по подобен род високи торти... Колкото до декорацията, тя е напълно осъществима в поне 3-4 сладкарници в София, идва въпроса и за цената, като тя е различна smile  good
Активен
lorka888
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 677



Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: януари 20, 2015, 14:51:27 »

alexandrova_90 как би трябвало да изглежда торта за 200 човека,която да не е зле и в чинията. защото ако е кофти при сервирането според мен е по-добре да се поръчат някакви пасти примерно.
Активен
opice
Сватбар
***
Публикации: 291



Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: януари 20, 2015, 14:52:16 »

alexandrova_90, благодаря много за мнението, звучи логично наистина... Вие мислили ли сте за торта и на какво би се спряла, ако не на такъв вид със захарно тесто?
В кои салдкарници биха могли да ми направят подобна декорация, ако все пак останем на диеята за такъв вид торта?
lorka888, чувала съм, че понякога се поръчва една торта, която да е представителна за разразването (примерно 50-60 парчета) и други торти със стандартна големина (още Х по 16 парчета) със същия пълнеж, които се нарязват в кухнята и не се разбира, че не всеки е получил точно от "официалната"  торта.
« Последна редакция: януари 20, 2015, 14:55:06 от opice » Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: януари 20, 2015, 15:03:23 »

alexandrova_90, благодаря много за мнението, звучи логично наистина... Вие мислили ли сте за торта и на какво би се спряла, ако не на такъв вид със захарно тесто?
В кои салдкарници биха могли да ми направят подобна декорация, ако все пак останем на диеята за такъв вид торта?
lorka888, чувала съм, че понякога се поръчва една торта, която да е представителна за разразването (примерно 50-60 парчета) и други торти със стандартна големина (още Х по 16 парчета) със същия пълнеж, които се нарязват в кухнята и не се разбира, че не всеки е получил точно от "официалната"  торта.

Нашата торта със сигурност ще е със захарно тесто, но просто за да има вкус ще е максимум 7см висока, така тестото ще е максимално тънко. Колкото до това, което си написала към Лорка, за мен това е един доста удачен вариант, като се предлагат и сватбени пасти (с елемент от показана торта, които изглеждат идентично като нарязано парче). 

Ние се колебаем и за вариант, да имаме бутафорна торта, а после да сервираме въпросните пасти на гостите. Това, обаче е свързано с доста труд и средства smile

Отворена съм за въпроси, доколкото мога да съм полезна smile  Bravo
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines