Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 22, 2024, 11:53:31

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 209596 пъти)
 
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: март 11, 2012, 12:21:22 »

Ето я тортата за РД на сестра ми.Нямах време да я направя както исках.Идеята беше една получи се друго.В заключение мога да кажа, трябва да си купя хубави бои, за да не рисувам(не ме бива) а и защото така става твърд фондана.

Нещо не мога да намеря снимките на сушите, но ще търся още на един фотоапарат.А довечера ще ви кача и снимки на един ябълков сладкиш, на вид засега е супер, остава и да го опитаме smile


* torta.JPG (55.8 KB, 684x513 - видяно 168 пъти.)
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: март 11, 2012, 12:21:50 »

Ето я в разрез, пак с маслен крем smile


* torta1.JPG (62.39 KB, 684x513 - видяно 166 пъти.)
Активен
JANET_1
Професор
****
Публикации: 314



Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: март 11, 2012, 12:28:32 »

Маги ,тортата ти изглежда много вкусна  Bravo  Bravo give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: март 11, 2012, 12:45:20 »

Маги супер  е станала тортичката.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003



« Отговор #259 -: март 11, 2012, 12:48:34 »

Gucci, добруджанките ти изглеждат страшно вкусни smile Може ли рецепта?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: март 11, 2012, 13:33:24 »

Добружанки
2 и 1/2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч кисело мляко
1 с.л. сода
1-2 ч.ч. натрошено сирене

Гасиш содата в киселото мляко.Пресяваш брашното в купа.Добавяш в кладенче в средата киселото мляко и олиото и замесваш/силно казано-по скоро бъркане/ тесто.Добавяш натрошеното сирене.Загребваш с лъжицата и слагаш да печеш в тава покрита с хартия за печене.Може и с ръка да оформиш топчета,като солен кекс също,да добавиш колбас и други добавки.Много вкусно и лесно.Този път са още по вкусно защото са с домашно мляко и сирене директно от мандрата.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003



« Отговор #261 -: март 11, 2012, 14:05:14 »

Това е страхотна закуска, а и много лесна. Благодря, Гучи!

Мъжът в къщата заяви, че му се яде тутманик. Дайте моля някоя изпитана рецепта, искам да го изненадам smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #262 -: март 11, 2012, 14:21:45 »

Маги,супер тортичка иска ми се да я опитам
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: март 11, 2012, 15:39:07 »

Че е вкусна вкусна е, а и с масления крем е като от детството ни на вкус, на външния вид, хич не стана както исках и имам много още да се уча.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: март 11, 2012, 16:57:52 »

Че е вкусна вкусна е, а и с масления крем е като от детството ни на вкус, на външния вид, хич не стана както исках и имам много още да се уча.
Маги може да си пускала рецепта за масления крем и за тази торта,но моля пак просто нямам време изобщо да чета назад
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: март 11, 2012, 17:36:15 »

Довечера ще ти пусна всичко, с обяснение кое как се прави.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: март 11, 2012, 17:36:43 »

Довечера ще ти пусна всичко, с обяснение кое как се прави.
Благоодаря smile
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: март 11, 2012, 18:22:07 »

Страхотни работи сте сготвили момичета, давайте само така!

juji, давам рецептата за ризотото, което ни е любимо - лесно и бързо за правене!

Ризото с пушена сьомга и копър
* За двама души

* Първо слагаш литър и половина вода да заври с едно кубче рибен бульон (или друг). Ние слагаме две кубчета, но тогава става доста по-солено, така че не го препоръчвам, защото и сьомгата е солена. Бульонът оставяш настрана с един черпак.
* Нагласяш на средно-силна температура котлона. Ние го готвим във вок. Запържваш 200 гр. ориз за ризото (важно е да е за ризото) с 5 или 6 стръка млад зелен лук нарязан на колелца (бялата част) в малко зехтин (около 1-2 с.л.) докато оризът стане като стъклен.
* После добавяш около 200 мл. бяло вино, бъркаш постоянно докато почти се изпари, но никога докато стане напълно сухо!!!
* После започваш да слагаш бульона с черпак по следния начин: половин черпак в тигана с ориза, постоянно бъркаш с две дървени лъжици докато водата се попие от ориза, но не да започне да загаря, никога не оставяй ориза да загори. Искаш да попие повечето течност и когато това стане слагаш следващия черпак. Бърка се постоянно! Така продължаваш около 20 мин. през, което време този процес се повтаря все така - добавяне, бъркане. Накрая когато пробваш ориза той трябва да е размекнат, да изглежда маслен и много да се лепят зрънцата едно за друго. Може да ти е останал бульон, това не е важно.
* В края на 20 мин. ако оризът е станал, както описах добавяш в тигана нарязаната на лентички пушена сьомга (200 - 300 гр.) омесена с накълцания пресен копър (около 2 стръка) и поръсена с черен пипер. Всичко се омесва за не повече от около 1 мин. когато сьомгата си смени леко цвета от червено на леко розово. Това може да стане и на изгасен тиган ако видиш, че ризотото е прекалено сухо. Сервираш! Много е вкусно!  smile


Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: март 11, 2012, 18:39:35 »

Ето и рецептата за вита торта с бадемов марципан.

За долния кръгъл блат:
25гр бадемов марципан
4 жълтъка
2 белтъка
50гр захар
35гр брашно
20гр какао на прах
25гр фино смлени, белени бадеми
ванилия

За големия блат:
50гр бадемов марципан
8 жълтъка
4 белтъка
100гр захар
70гр брашно
40гр какао на прах
50гр фино смлени, белени бадеми
ванилия

за крема:
170гр масло
3 белтъка
20гр захар за разбиване на белтъците
100гр захар + 60мл вода за приготвяне на сироп
щипка ванилия

Направа ба блатовете:
Като кръглия става за около 22 см тава.
Бадемовият марципан (сурова маса) се разбърква с два от жълтъците на кремообразна смес, последователно се добавят останалите жълтъци, ванилията и 1/3 от захарта. Разбъркват се на пяна. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. В трета купа се пресаяват и разбъркват брашното, смлените бадеми и какао. Белтъчената смес се добавя внимателно към жълтъчената и разбърква, накрая се прибавя и брашнено-бадемо-какаовата смес. Получената смес се изсипва и разстила в тава (30х40см), предварително застлана с готварска хартия. Пече се на средна скара, 230°C около десетина минути, но се проверява още след шестата. Изпеченото тесто с размери 30х40см. се обръща върху влажна кърпа, намазва се с масления крем и се разрязва на линии с широчина 4см, които се навиват една след друга тип "охлюв" върху кръглата основа. Стяга се в тортен ринг (подходящ е саморегулиращ се) и оставя да стегне в хладилник за няколко часа.

Крема:
Мекото масло (стайна температура) се разбива на крем. Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавя захарта. Паралелно с това се подготвя захарният сироп: захарта, водата и ванилията се изсипват в метален съд и завират до температура 116°C - течността ври с мехури, но е далеч от карамелизиране. Снема се от огъня и на тънка струйка с непрекъснато бъркане (да не се сипва във въртящите се приставки на миксера!) се добавя към белтъчения сняг. Разбърква се докато сместа се охлади с температура като на разбитото на крем масло, което се добавя последно - масленият крем е готов.

Ако се нарежат по-големи от 4 см лентите, става по-висока, но по-малка като диаметър торта.Може вместо с тортен ринг да се стегне с домакинско фолио, но формата не става идеално кръгла, личи си от снимката.

Покритието при мен е маслен крем, а отгоре фондан, но може да се покрие със всичко според мен.

http://dimitranas.blogspot.com/2009/01/blog-post_3049.html това е сайта от който съм я взела.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: март 11, 2012, 20:39:17 »

Ето и от мен обещания ябълков сладкиш.Много лек и не прекалено сладък.На мен ми харесва smile


* P3100076.JPG (30.14 KB, 400x300 - видяно 2678 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines