Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 14, 2024, 11:07:11

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 310128 пъти)
 
stranger
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 100



Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: юни 05, 2009, 11:38:32 »

Пюре от тиквички

2-3 тиквички се измиват и обелват. Рендосват се на едро.
На вкус добавям сол (не носят много на сол) и зехтин. Добавям и 2-3 скилидки чесън ситно скълцан.
Всичко това се изсипва в тенджерата, или направо целия процес на рендосване и смесване на продуктите се случва в нея, се слага на силен огън, докато заври. След като заври слагам на слаб (първо на 4 степен после на втора / от общо шест). Периодично се бърка, докато водата от тиквичките се изпари (вода не се добавя, те си пускат достатъчно). Малко преди да махна от котлона, добавям пресен копър (ситно нарязан).
Охлажда се и се консумира и като основно, и като гарнитура.

Според мен е много вкусно!
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 820


Love to be Loved


Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: юни 08, 2009, 11:58:16 »

                   кюфтета от Риба Тон
ПРОДУКТИ (за около 10-12 кюфтета) :  5 консерви риба тон филе в собствен сос (не в олио)
                            Лук
                           2 яйца
                           Чубрица
                           Червен пипер
                           Млян черен пипер
Рибата тон се отцежда добре от водата, върху нея се счупват двете яйца, добавят се нарязаният на ситно лук и подправките. Всичко се омесва добре и се оформят кюфтетата.
Пече се в гореща фурна около 20-30 минути, докато кюфтета придобият изгорял вид. Тъй като рибата тон е мокра и няма мазнина, кюфтета се сушат и пекат едновременно.Дори и да изглеждат готови отвън, отвътре са доста мокри.
По-вкусни стават, ако се пекат докато придобият изгорял вид, което е измамно, защото отвътре всъщност не са изгорели.




Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 972


Обичам те повече от всичко!!


Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: август 30, 2009, 17:33:49 »

да ви споделя и аз една рецептичка , която научих от моя колейка туркиня казва се пулнено коремче
4големи патладжана се разполовяват и  през ред се минажат с картофобелачката за да станат на ивици
след което се издлбават и се посоляват
така се оставят поне 20 мин
след което се изцейдат защото са пуснали горчивината си
и се запуржват  така издълбани до положение да омекнат но не много
след това се нареждат в тавичка
Пълнеж:
1/2кг кайма потправена според вашият вкус
2 глави лук
след като сместа се изпърже консистенцията да е като на мусака
се прибавя нарязн на кубчета кашкавал и сместаведнага се маха
Пълнят се патладжаните до горе
Пече се около 20 мин
като е готово се слага резен домат от горе
И ГОТОВО.....ДАНО ВИ ХАРЕСА
Активен
nmitev
Любопитен
*
Пол: Мъж
Публикации: 29



« Отговор #288 -: октомври 16, 2009, 17:18:02 »

:-) Ето това измъдрих преди време, жена ми много го харесва :-)

Пържени талиатели

Варя талиателите. След това в една тенжерка (имам тефлонова и е много гот с нея) запържвам в доста олио нарязан на дребно чесън със сладко къри. За почитателите на лютото и люто къри е вариант, а пък предполагам, че и червен пипер става. Та, когато започне да мирише на нещо индийско/ориенталско слагам отцедената паста и бъркам енергично.  Когато кърито и чесъна се разпределят равномерно добавям сирене и..... тук дори и аз сам се мразя, защото не обичам рецепти с крайни продукти, но фактът е че става много вкусно. Та добавям кетчуп Хайнц :-) ...около 200гр. След това понякога слагам и половин чаша гъбен бульон. 

Та не знам как звучи рецептата, но който е опитвал е казвал, че това е най-хубавата паста, която е ял :-)
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1058


Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: ноември 19, 2009, 14:13:56 »

Торта "Тирамису"
6 яйца
200г захар
500г Маскарпоне
200г течна сметана
кафе
150 червен ром
обикновено какао
1 пакет бишкоти
Разделят се жълтъците и белтъците на 6 яйца и се разбиват по отделно.Към всяка купа се прибавя 100г захар и се разбива още.Към белтъците се добавя кутийка Маскарпоне(500г).След това двете смеси-на жълтъците и белтъците се смесват.В трета купа се разбива 200г сметана и се прибавя към другата смес.Трите смеси се объркват до еднороднна смес.Правят се 8 двойни кафета и им се добавя 150 червен ром(препоръчително Атлантик).Взимат се бишкотите и всяка се потапя от долната страна (т.е. тази която няма захар) в кафетата с ром и се поставя в съда  за тортата със потопеното на горе.Реди се ред бишкоти,ред крем.Накрая се завършва с крем и се поръсва с обикновено какао на прах.Поставя се в хладилника за 12 часа,след което е готова за консумация.
За първи път пиша рецепта,дано  е разбираема.
« Последна редакция: ноември 19, 2009, 14:17:03 от angel4e » Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: ноември 27, 2009, 18:08:39 »

Кюфтенца по Цариградски:

Прави се кайма за пържени кюфтета, но самите кюфтенца като размер са малко по-големи от тези за супа топчета.
Прави се и картофено пюре.
Доматен сос: на ренде се настъргват около 1 кг. домати, като люспата накрая се хвърля. След това настърганите домати се варят на котлона на слаб огън, докато сосът се сгъсти. Накрая, по желание се слага счукан чесън със сол (сервира се заедно с готовото адене в отделен съд или се изсипва направо в доматения сос).

Слага се малко пюре, върху него - доматен сос и накрая, най-отгоре се подреждат кюфтенца. Украсява се по желание с магданоз.

Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: декември 02, 2009, 14:01:27 »

Панирани пилешки бутчета

1.кисело мляко
2.кутийка майонеза
3.пакетче галета

Смесваме киселото мляко и майонезата,сипваме галетата в една плитка чиния и след като са измити и готови бутчетата ги потапяме в киселото мляко и майонезата,а после ги овалваме и в галетата!Предварително се намзва тавата с малко олио и нареждаме бутчетата,след като ги наредим ги поръсваме отгоре с желана подправка!Аз лично поръсвам с черен пипиер и подправка за пиле!Печем до хубаво зачервяване и разбира се изпичанеее! good

Бон Апети!
Активен
van4ii
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 409



Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: декември 02, 2009, 16:02:41 »

И аз да споделя една рецепта, мъжа ми си облиза пръстите:
Пилешки бутчета в марината

4 бр. пилешки бутчета
 за марината: 1 лимон, настъргваме кората му и изстискваме сока; 1/4 ч. ч. зехтин; 2 ч. л. мед;1/2 ч.л. сол; магданоз, 1 скилидка пресован чесън.
Смесете съставките за марината в найлонов плик и сложете вътре пилешките бутчета. Така отлежават 24 часа. В намазнена тава нареждате бутчетата и заливате отгоре с останалата марина. Запичате 15-20 мин. в загрята фурна на 180 градуса.
Да ви е сладко! smile
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: декември 03, 2009, 11:56:34 »

Пилешки бутчета:

Продукти:
8 скилидки чесън, счукан
2 с.л. мед
2 с.л. горчица
1/2 с.л. соев сос
2 с.л. лимонов сок
1/4 ч.чаша зехтин
2 ч.л.сол
1 ч.л. едро млян черен пипер
20 пилешки бутчета

Измити и подсушени, бутчетата се заливат с марината и се оставят в хладилника за около час. Поставят се в намазнена тава и се пекат с фолио (а после и без него да хванат коричка) в предварително загрята фурна на 200 С.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1058


Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: декември 03, 2009, 12:23:31 »

Това последното много ми напомня на моите пилешки хапки
В тази марината ,която е дала lionelsa се оставят пилешки хапки.Когато ги извадите,разбивате яйце,брашно и малко вода,за да стане смес,подобна на тази за палачинки,но маааалко по-гъста.Пускате парченце,вадите го и го слагате в нагорещеното олио(пържат се).
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: декември 06, 2009, 16:14:11 »

Крем-супа от тиква

Необходими продукти
2 кубчета зеленчуков бульон
250 г картофи
750 г тиква
2 малки глави лук
1 ч.л. зехтин
7-8 черни маслини без костилки
50 мл течна готварска сметана
3 триъгълничета топено сирене
сол на вкус

Начин на приготвяне
1.В литър вода се слагат да се сварят нарязаните картофи, обелената и нарязана на парчета тиква и нарязаният лук. Сипва се зехтинът и отгоре се посипва с натрошения зеленчуков бульон.
2.Когато зеленчуците се сварят, се пасират. Прибавят се нарязаното топено сирене, нарязаните на кръгчета маслини и половината течна сметана. Сместа се слага да ври още 6-7 мин.
3.Супата се сипва в купи или супени чинии и се гарнира със струя сметана и кръгчета маслини.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: декември 07, 2009, 14:09:42 »

Една мноооого апетитна и лесна
Разядка със спанак

Спанак (лапад)
лук (1 глава)
чесънн (1 скилидка)
подправки
Спанака се попарва за 5 минути, след което се отцежда от водата и се накълцва на ситно. Нарязаните на много ситно лук и чесън се задушават в малко мазнина. Когато омекнат се прибавя отцедения спанак, който се запържва леко. Прибавят се червен пипер, сол и други подправки по вкус. Така полученото пюре се маже върху филийки, брускети или сухарчета.
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #297 -: януари 06, 2010, 15:31:18 »

Аз се включвам следновогодишно, но да споделя моята рецепта за баклава. Научих я от една моя колежка . Става убийствено вкусна:
баклава
Значи  продуктите :
500 гр. кори , аз взимам Белла Фамилия
доста орехи
375-400 гр. краве масло
2-3 ванилии
2 чаени чаши вода
2 чаени чаши захар

Взимам 2 листа кори, наръсвам оБилно с  по едро счупени орехови ядки. Навивам на руло и после режа охлювчета с дебелина 2 пръста. Подреждам ги  в леко намазнена с олио тава , но  като буренца, внимава се, защото орехите  падат, но пак поръсете отгоре да влязат в отворите. Реди се плътно докато се запълни тавата. Заливаме с разтопеното масло и печем до порозовяване.
Като изстине заливаме с топъл сироп от водата, захарта и ванилията. Оставяме за няколко часа и 
готово smile
« Последна редакция: януари 06, 2010, 15:33:26 от mimka25 » Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 842


Невероятно е да си родител....


Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: януари 22, 2010, 17:51:56 »

Ето една полезна и вкусна манджа, която аз много обичам и тъкмо приготвям:
Булгур с коприва и домати
Не посочвам грамажи за нищо, защото всеки си преценя за колко човека готви. Аз готвя за 7 души и за това правя много, като се замисля, пускам моя обем продукти, ама имайте предвид,че става много!

Продукти:
около 400гр коприва
един пакет булгур - 500гр
половин консерва или буркан белени домати, нарязват се наситно, така че можете да ползвате и готови нарязани на кубчета
една голяма глава лук
два големи моркова
зеленчукова Вегета, три пълни супени лъжици

Как се прави:
Нарязвам наситничко лука с морковите, слагам ги в незалепващ съд с две супени лъжици олио и половин водна чаша вода да се задуши. Копривата също нарязвам на средно - нито много ситно, нито много едро, като омекнат лука и морковчетата, слагам копривата и добавям още половин чаша вода. Като поври малко, добавям измития булгур, разбърквам и добавям вегетата. Като поомекне всичко, добавям и доматите и, ако има нужда, мъничко вода. След като заври и булгура леко набъбне, се сваля от котлона и се изсипва в тава. Разбърква се да стане равномерно разположено, подсолява се, добавя се още малко вода, и се слага да се пече докато стане готово - познава се също както при печения ориз, опитвате и ако е мекичък булгура и е вкусно - готово е  Wink

Добър апетит!
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 842


Невероятно е да си родител....


Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: януари 25, 2010, 16:55:53 »

Лесни дробчета

Аз готвя пилешки дробчета обикновено, но става с какъвто ползвате.
Измивам дробчетата, слагам ги в купа, отгоре поръсвам със сока на половин лимон, малко черен пипер и сол. Покривам с домакинско фолио за няколко часа, като преди това разбърквам добре. Като реша да ги готвя, слагам ги в една тава, отгоре поливам малко олио и поръсвам с царевично брашно или царевичен грис или обикновено брашно, каквото имам, разбъркавам и пека на 200 градуса за около 15 минути - да станат готови дробчетата. Междувременно нарязвам много лук - 3-4 големи глави на средни парченца, нито ситно, нито много едро, запържвам ги в тиган с олио, не много, просто колкото да омекне лука и да стане златисто-кристален. После като са готови дробчетата, изсипвам лука отгоре и разбърквам добре, да се смесят. Оставям после в изключената фурна да дообере топлината и готово. СТават на вкус като пържени, но са много по-леки и крехки, а и все пак не е всичкото пържено...Лука може да се задуши с вода и много малко мазнина, така рецептата става още по-диетична. В къщи само така ги правим, не ги пържа от години.
Да ви е сладко!
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines