Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 11, 2024, 09:15:17

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 158027 пъти)
 
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: ноември 24, 2008, 12:20:17 »

Аз току що си спретнах на бързо едно оризче със зеленчуци smile


* 2008_112440001.JPG (66.53 KB, 350x261 - видяно 1908 пъти.)
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2366



Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: ноември 24, 2008, 12:25:44 »

Обожавам ориз със зеленчуци  blum
Я ми кажете търсих но не намерих, имам пилешко, но ми се щеше да го мариновам преди да го опека, някой би ли ми дал идея как да мариовам пилешко?  pleasantry
Активен
zlatomira__
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 457


Обичаме те малко Мишленце


Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: ноември 24, 2008, 12:31:00 »

хей момичета помогнете ми с някоя лесна рецепта за сладко-кисел сос
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: ноември 24, 2008, 12:35:13 »

Гери ето това намерих

1/4 ч.л. ситносмлян чимен
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. едросчукан бахар
1 ч.л. тъмен оцет балсамико
1 ч.л. кафява захар
2 скилидки чесън
2 ч.л. сол
сокът и настърганата кора от 1 лимон
100 мл. бял пелин
по желание: 1/4 чл. лют червен пипер

Най-напред в дървена гаванка добре счукваме и стриваме до кашичка чесъна, заедно с 1 ч.л. сол. Към получената кашичка добавяме чимена и кафявата захар, която също добре стриваме. Постепенно добавяме бахара и червения пипер и останалата сол. Разреждаме с балсамовия оцет, пелина и лимоновия сок, заедно с настърганата кора.
С тази ароматна рядка кашичка намазваме обилно месото и го оставяме да отлежи от 1/2 час до 12 часа в хладилник, за да поеме от аромата, разбира се, под капак.
Преди ползване на месото сместа се почиства добре с хартиена салфетка.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2366



Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: ноември 24, 2008, 12:38:02 »

Благодаря Майче, сега ще направя нещо подобно, но малко импровизирано  give_rose
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: ноември 24, 2008, 12:50:27 »

Гери, марината с мед и горчица ти предлагам аз става страшно вкусно пилешкото girl_wink
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: ноември 24, 2008, 13:08:25 »

Гери, марината с мед и горчица ти предлагам аз става страшно вкусно пилешкото girl_wink
да, тази марината е много добра, моят мъж заедно с колегите му си бяха правили по този начин пиле в работата и бяха много доволни от резултата  girl_wink
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: ноември 24, 2008, 13:29:13 »

Аз правя марината с кисело мляко, горчица, соев сос, един бульон маги за пилешко и подправки по избор.Оставям го около час да преседи в хладилника и после изтривам със салфетка, става много сочно.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2366



Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: ноември 24, 2008, 14:14:15 »

Аз на мойте пилешки бутчета им нашибах всичко дето намерих в шкафа и ще ги печа с бира Wink Ще направя бял сос после и така ще го сервирам бутчето с бял сос, а за гарнитура,....ще черпя Майчето, защото ме подсети за ориз със зеленчуци, само че аз го правя с моркови, грах и царевица  pleasantry
Активен
diavalo
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 283



Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: ноември 24, 2008, 15:05:55 »

Момичета искам да попитам дали мога да направя картофено пюре в блендер, защото нямам миксер?Пюре от тези напрах дето са?
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: ноември 24, 2008, 15:09:16 »

diavalo, аз не съм правила пюре в блендер, но мисля, че не би трябвало да има проблем. Иначе когато правя от пюретата на прах, ги правя с пасатора  good
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: ноември 24, 2008, 15:38:41 »

Ацз пюретата на прах ги правя само с лъжица или вилица и бъркам.Никога не съм ги разбила с друго.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: ноември 24, 2008, 15:43:22 »

Може да го разбиеш и с тези телените, които се ползват за яйца, ако имаш. Аз имам такава приставка към пасатора си и ползвам нея - само че на ръка бъркам с нея - наистина не става на бучки.
« Последна редакция: ноември 24, 2008, 16:07:18 от bubka » Активен
diavalo
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 283



Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: ноември 24, 2008, 15:57:26 »

Много ви благодаря за съветите  give_rose
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1317



Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: ноември 24, 2008, 16:36:27 »

Аз правя като Гучи  good
Веднъж направих грешката да го разбия с миксер и няма да ви казвам какво стана  bad Една гадна смес , лепкава и точеща се като слуз , неможеше да се яде , отврат ви казвам  bad

Аз вчера майсторих кекс , стана малко асиметричен ама е вкусен, ето го със захар и без захар

   


и с момичето което го представя  chee

« Последна редакция: ноември 24, 2008, 17:09:46 от Tеди » Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines