Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 11, 2024, 23:08:54

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 158058 пъти)
 
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: ноември 04, 2008, 11:26:14 »

момичета с тези яйца и аз се замислих за моя обяд
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: ноември 04, 2008, 11:37:24 »

 funnytooth funnytooth funnytooth И аз яйца на очи ще обядвам с таратор goody
За вечеря ще правя пица с айрян smile
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #32 -: ноември 04, 2008, 11:57:27 »

Като споменахте картофено пюре - аз направо го обожавам  Girl_hide И аз го правя с масло и мляко, а много го обичам и със сирене, правила съм и с лук, за мен това е едно от най-вкусните неща за хапване  tease
Светли, я разкажи повече за готвенето на пара, че аз имам такава тенджера с горна част за пара, но не съм я ползвала още, а и рецепти, които приготвяш по този начин може да споделиш   blush
Относно линковете с рецепти, мисля, че е най-добре да ги организираме по типове ястия - салати, сладкиши..... защото не винаги помним кой точно коя рецепта е дал, а и като ни се прияде супа например, може да кликнем върху линка Супи и да наизкочат рецептички само за супи. Ще помагаме ако трябва за подреждането  good
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: ноември 04, 2008, 12:02:58 »

Аз за довечера съм режила да спретна панилано пилешко с лимонов сос грах и моркови.

Готвенето на пара е страшно полезно но аз все още нямам такъв уред.

Милички за рецептите ще се опитам когато имам свободно време да почна да качвам рецептичките.Но ще става постепенно.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #34 -: ноември 04, 2008, 12:08:17 »

Гери, моята тенджера+приставка за пара е от Метро за някаква смешна цена, под 20 лв беше със сигурност. Аз ползвам само тенджерката засега, но мисля да изпробвам и това за парата  smile
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: ноември 04, 2008, 13:06:29 »

Да се върнем на парата. Моето не е специален уред, а една решетка, която си купих от Метро и не си спомням колко беше, но хич не беш скъпа. Отваря се като цвете и става за различни по големина тенджери. Мисля, че намерих в нета едни снимки е ще се опитам да ви я покажа. Аз иначе за готвене, замо зеленчуци правя на нея. Друго не съм се престрашила още. Ама то и как, като моя мъж само пърженичко търси! Но пък иначе вкусът на пара е съвсем различен от варените.


* IM000286_f50abdd89c1668e38c97871a662c2304.jpg (56.36 KB, 640x480 - видяно 395 пъти.)
« Последна редакция: ноември 04, 2008, 13:08:09 от svetli » Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: ноември 04, 2008, 13:06:53 »

и сега отворена


* IM000288_ac6026d373fdfb0fc2dfc2e56d7ddf82.jpg (57.34 KB, 640x480 - видяно 414 пъти.)
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2366



Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: ноември 04, 2008, 14:49:59 »

Абе момичета как да омеся питка?  crazy Знам че се слага брашно, кисело мляко, сода и хладка вода? Ама само това ли е, милото ми разправя по скайпа че се слага и яйце  crazy
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #38 -: ноември 04, 2008, 14:52:20 »

Абе момичета как да омеся питка?  crazy Знам че се слага брашно, кисело мляко, сода и хладка вода? Ама само това ли е, милото ми разправя по скайпа че се слага и яйце  crazy
Мога да ти дам някъкви рецепти но не знам каква искаш сладка или солена
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #39 -: ноември 04, 2008, 14:54:00 »

ето ти една рецепта
За тестото:
250 г топла вода
2 с.л.мед
20 г свежа(7 г суха) мая
500 г брашно
3 с.л. олио или мас
2 ч.л. сол
Ароматно олио:
100 мл.олио,чесън на прах,чубрица,наситнен магданоз,червен пипер или чили(според вкуса)
1. Топлата вода,меда и маята се смесват.Оставят се за 10 мин.Добавяме останалите продукти-сол,олио,брашно.Замесваме еластично тесто.
2. Поставяме тестото в намаслен съд.Втасва.
3. Разделяме тестото на 16 топки(при мен излязоха 20 бр.)
4. От всяка топка правим "фитил",който завързваме на възел.
5. Питките поставяме в намаслена тава.
6. Втасват,докато станат двойни.
7. Изпичат се в предварително сгорещена фурна на 220 градуса.Още горещи се намазват с ароматното олио.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #40 -: ноември 04, 2008, 14:56:05 »

А тази е изпробвана и е супер сега ще ти пусна и снимки мое производство
Продукти:

500 мл газирана вода
1 кубче прясна мая (42гр)
1 с л захар
1 с л сол
~ 1 кг брашно 


1 ч ч овесени ядки
по 1-2 лъж. сусам или мак за поръсване
олио за тавата и ръцете- около 3-4 л.
1 яйце за намазване


сирене  ~ 200 гр нарязано на кубчета прибл. 2х2см
кашкавал или моцарела ~ 200 гр  нарязан на кубчета прибл. 2х2см
1/2 пак масло (~60 гр)



Приготвяне:

* Маята се размива в част от водата - затоплена.
* Прибавят се захарта, солта и останалата вода
* Започва се прибавяне на брашното и осмесва (съвсем на две на три)   докато се събере на топка
* Намазва се с 1-2 лъж. олио и завива в найлонов плик/фолио и завива с кърпа
* Оставя се да втаса - за около 1ч. на топло удвои обема
* Премесва се и се разделя на 2 топки - излизат около 18 броя питки,  2 тави по 9,  затова и ползвах половината тесто снощи, другата половина днес.
* Тази половина част от тестото се разделя на 8-9 топчета, които се сплескват с намаслени ръце.
* Поставя се по кубче от сиренето, моцарелата и парче масло и затваря кръгчето.
* Така както е - с ръбчетата нагоре се поставя  в смес от овесените ядки и семената  - в купа, притиска се, за да полепнат добре по питката
* Обръщат се обратно и поставят с ядките и семената нагоре.
* Между оформените питки се оставя поне 2 пръста разстояние.
* Намазват се с разбитото яйце и пак завиват с фолио и кърпа.
* Оставят се около 15-20 мин. на топло да втасват пак.
* Фурната се загрява на 200* и пекат до покафеняване на коричката.
* След като се извадят се поръсват леко с вода (аз ползвам един пулвелизатор от магазините за лев - много е удобно с него, пръска по малко и  равномерно ) и завиват с кърпа за 10-на минути.


***Коричката им си остава хрупкава от семената и ядките, а вътре са пухкави
***Сиренето остава почти цяло, а моцарелата е разтопена   

Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2366



Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: ноември 04, 2008, 14:57:53 »

Чакам снимчици, за солена си пита става въпрос, такава....хлебна пита  blush
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #42 -: ноември 04, 2008, 14:58:35 »

ето и питките с моцарела
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #43 -: ноември 04, 2008, 15:02:42 »

350 гр.брашно
100 гр.меко масло
2 яйца
4 с.л. квасена сметана
20 гр. прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

1/2 ч.л. сол
50 гр. масло

риган за поръсване

разбито яйце за намазване

Приготвяне

* Направете квас от маята , захарта , малко вода и малко брашно. Покрийте с кърпа съда и оставете на топло да удвои обема си.

* Направете кладенче в брашното , изсипете шупналата мая и останалите продукти и замесете меко , еластично тесто. Ако е необходимо , добавете още малко брашно. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.
Тази скоро я правих ,но не беше питка а използвах тестото за да направя усуканица.Квасена сметана ако  нямаш слагаш  обикновенно кисело млеко .Става много вкусна.
Активен
блясъчко
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 415

щастлива звездичка


Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: ноември 04, 2008, 15:03:37 »

и сега отворена

това нещо го ползвам и резултатът е страхотен!!! много хубаво се варят зеленчуците на пара без да се разкашкват
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines