Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 14, 2024, 03:51:26

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 32 33 [34] 35 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 182071 пъти)
 
Lupercola
Гост
« Отговор #495 -: ноември 04, 2009, 23:01:51 »

Ехтра Върджин е този,за който питаш,но той става само за салати!С него не се готви,става канцерогенен.

Много странно, защото в Италия (а и тук също) само с такъв готвят...  crazy Даже на Фабио техите ни пращат тенекии "за да имаме хубаво олио"  crazy
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #496 -: ноември 05, 2009, 09:19:24 »

Много странно, защото в Италия (а и тук също) само с такъв готвят...  crazy Даже на Фабио техите ни пращат тенекии "за да имаме хубаво олио"  crazy

чЕСТНО казано незнам и аз .....толкова се рових в нета и все това пише
Активен
Ble6tu4ka
Професор
****
Публикации: 463



Моят сватбен албум

« Отговор #497 -: ноември 05, 2009, 09:53:48 »

Цитат
Ехтра Върджин е този,за който питаш,но той става само за салати!С него не се готви,става канцерогенен.


Е, чак пък канцерогенен?  Wink

Просто губи част от добрите си своиства Extra Virgin-a, но определено не става отровен след термична обработка. Истината е, че на пазара има толкова много видове зехтин, че човек направо да се обърка кое за какви ястия и как е най-добре да се ползва.

Ето ви една статийка да прочетете за различните видове. smile

http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=1186
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2366



Моят сватбен албум

« Отговор #498 -: ноември 05, 2009, 14:27:47 »

Оф на мен малко ми е тъп въпроса като гледам тука какви чудесий показвате, а аз искам да питам за една елементарна манджичка - пиле с грах  girl_wink Мисля да запърва малко лук и моркови, да добавя пилешките мръвчици да досипя вода да поври и тогава грахта?  crazy На прав път ли съм, че ако нещо го съсипя ще си оставя мъжете гладни  blum
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #499 -: ноември 05, 2009, 14:30:30 »

Гери граха сигурно ти е от консерва или замразен ? аз го правя по същия начин, но добавям или консерва пасирани домати или малко доматено пюре, подправки и вече ако искаш да сгъстиш с брашно накрая !!!!

днес няма да готвя - почивка !!!!!  smile smile smile  Wink Wink
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2366



Моят сватбен албум

« Отговор #500 -: ноември 05, 2009, 15:19:19 »

Ахам Ели да права си и доматки или доматен сос  good

И другия ми въпрос е вдъхновен от едно руло на Данитка, дано ако тя е тук да пише,как всъщсност се навива рулото? Значи слагаме на мокра кърпа и навиваме, а после пак развиваме и мажем със сладко, така ли? И пак навиваме  girl_impossible
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #501 -: ноември 05, 2009, 15:23:58 »

Понеже аз го правих многократно това руло на Данитка, пояснявам: точно така, слага се на кърпата, навива се, постоява малко, за да свикне блата с тази форма, развива се, маже се и пак се навива  good

Иначе, Данитка, да знаеш това е златна пропорция. С тази рецепта го правя и на кекс, и на всичко. Не е мазно, стои пухкаво и свежо по една седмица, страшно сполучлива доза на съставките. Записала съм си я с червени букви  good good good

И съм ти много благодарна  give_rose give_rose give_rose
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2366



Моят сватбен албум

« Отговор #502 -: ноември 05, 2009, 15:38:45 »

И последен въпрос дали е подходяща тава с широчина около 24-25см (една педя и три пръста  blum ) и дължина две педи за пропрцията която Дани е дала?  crazy
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #503 -: ноември 05, 2009, 15:43:05 »

Хайде и аз с въпросче. Искам довечера да правя печено сирене. Мисля си за нещо във фолио, с подправки и зехтин и на фурната в тавичка. Някакви идеи?  smile
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1037


ЩАСТЛИВИ!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #504 -: ноември 05, 2009, 15:48:44 »

ето и от мен една идея, мн е добра с гъбки  smile


* Tekst--pecheno-sirene-s-gybi.jpg (50.47 KB, 525x448 - видяно 256 пъти.)
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #505 -: ноември 05, 2009, 15:48:55 »

И последен въпрос дали е подходяща тава с широчина около 24-25см (една педя и три пръста  blum ) и дължина две педи за пропрцията която Дани е дала?  crazy
На мен лично цялата доза за такъв размер тава, ми идва дебело и не може да се навие като хората после. Правя го половин доза в 26х26см
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1037


ЩАСТЛИВИ!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #506 -: ноември 05, 2009, 15:50:57 »

или
 Печено сирене

за 1 порция в гювече
150 гр настъргано сирене - бяло твърдо краве сирене, кашкавал, и ако имате възможност от Гауда. Пермезан, Едам, Ементал (колкото повече видове толкова по-добре)
1 яйце
40 мл течна сметана
1 скилидка чесън
черен пипер на вкус

--------------------------------------------------------------------------------

Чесънит счуквате в дървено гаванче и го подправяте с черния пипер. Настърганите сирена мразбърквате с яйцето и сметаната, добавяте чесъна, изливате в гювечето и запичате в гореща фурна докато яйцето стегне и се образува апетитна златиста коричка.

Поднася се със салата ит домати със заехтин и босилек, с прясно озпечен черен хляб и бутилка бяло вино.
 
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2366



Моят сватбен албум

« Отговор #507 -: ноември 05, 2009, 17:15:23 »

Ух готово е моето руло, на външен вид стана повече от добре, нави се идеално  good За вкус ще пиша по късно  blum


Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #508 -: ноември 05, 2009, 17:18:20 »

Мда, браво  Bravo Чудно ти е станало  good

А за вкуса изобщо нямай съмнения  Wink

ПП. С какво си го напълнила ?
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2366



Моят сватбен албум

« Отговор #509 -: ноември 05, 2009, 17:22:54 »

С мармалад от сливи че беше най-гъстото дето намерих в мазето  good
Активен
Страници: 1 ... 32 33 [34] 35 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines