Църковен брак в ресторанта

<< < (5/6) > >>

suny_girl_bg:
аз съм далеч от мисълта да викам попа в ресторанта.както ти каза няма да има никаква символика. но проблема е там, че ако подписваме в същия ден трябва да отидем до ресторанта за подписването, после в църквата и след това в ресторанта пак.адски тъпо ми изглежда и мисля въобще да не става така!!!

danieIa ☼:
Цитат на: kleo_20 в януари 10, 2008, 16:46:26

за мен лично (ама само мое мнение)църковния брак в ресторанта е "ресторантски брак"еми какво оженили сме с епреди това викаме за шоуто някоя жена в тога и после някой поп!а къде е символиката на цялата работа къде е магията как моя брак ще се е докоснал до Бога след като съм пренебрегнала убителта му!!църквата е свято място ако ще викам попа в ресторанта по добре да не правя църковен брак или нее да си го викна в къщи по тази логика!!това с еправи за шоуто и е вече прекалено НЕ православна и НЕ българкса традиция-измишльотина!!!традициите не са това което бяха но все пак!аз съм християнка кръстена съм в църква и се омъжих в църква ще кръстя и децата си там съжалявам дано никого не съм убидила

:bravo: :bravo: :bravo:

Цитат на: suny_girl_bg в януари 10, 2008, 16:51:55

аз съм далеч от мисълта да викам попа в ресторанта.както ти каза няма да има никаква символика. но проблема е там, че ако подписваме в същия ден трябва да отидем до ресторанта за подписването, после в църквата и след това в ресторанта пак.адски тъпо ми изглежда и мисля въобще да не става така!!!

Църковният брак може да се сключи и друг ден, но задължително след гражданския! Ако не държиш всички да те видят в църквата - какъв е проблема да отидете друг ден?

Alucinado:
клео, мисля, че проблема на suny идва точно от това, че ще се венчаят в църква (а не в ресторанта), а изнесен ще бъде гражданският им ритуал!
Освен това, не винаги венчавките са били в църква. Църквата може да е "светата обител", но бракът ти може да бъде благословен, дори и ако е сключен на полето, под открито небе. Църквата не е "офис". Това си е лично мнение, де. Въпреки, че според мен се губи тържествеността на ритуала, ако не е в църквата.

П.С. аз също съм против изнесен църковен брак в ресторанта, но има случаи когато е по-добре да е извън църквата и това не е забранено от църковните закони. Пример: сватбата на Принчипеса.

suny_girl_bg:
За мен денят е само един и затова се опитвам да направя всичко в един ден, но уви :( явно няма как да стане!!!

aniiii8:
Аз искам гражданският брак да е в обредния дом, църковният в църквата , а ресторанта сие за празнуване, похапване ,танци. Не е хубаво нещата да се смесват. Така се губи част от емоцията.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница