Взимане на булката
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙:
Аз съм "ЗА", но само за ритуала с взимането на булката, който е в къщи!!! *DRINK* :dance: Иначе като се излезе навън, само това с поливането на вода пред колата на младоженците и счупването на каната зад колата и после направо към съвета за подпис!!! :dance: :hiphip:
Katerina:
Определено съм за шумотевицата около това радостно събитие, но мисля че има и по-удачни начини за това от гайдите и тъпаните :-) Не може ли да вдигнем врява с клаксоните на автомобилите например ;-)
Харесвам традициите, но нали всички ние искаме нашата сватба да бъде съвременна. А и някакси традициите не са това което са били едно време........ Те пак остават неизменна част от празненството, но малко поизменени :-)
dgudge:
На нашата сватба имаше музиканти и то по мое желание. Това наистина си е традиция при българските сватби и е ясно че като има сватба няма да излезне булката като на погребение. Според мен това допринася много за настроението на гостите даже и хорото пред блока беше супер забавно и въобще не сме гледали дали комшийте са наизлезли. Те не просто свирят всяка песен е с предназначение- кат осе извежда булката се свири мома с рода се разделя , после долу се свири булчинското хоро което води булката разбира се и след това вече с а клаксоните.Аз лично подкрепям традицийте защото прекалено много неща от българското се заличават . ние бяхме в най-горещият ден на лятото 20,08 и въпреки това на хорото се хванаха почти всички :dance:
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙:
Нямахме музика! А и не искахме! При излизането бързичко се шмугнахме в колата, защото малко валеше!
А иначе в нас спазихме традицията с "купуването на булката" и беше доста весело!!! :hiphip: @}->-- 8P :look: :love_together: имеше и :CHEERS:
Ali:
Мен ме взеха с гайда, акордеон и тъпан. Получи се много добре, дори ме изненадаха приятно, че през цялото време пяха типично български песни. После получих поздравления за музикантите от хора, които преди това бяха скептично настроени да има музика / младоженеца и свекървата/ :tongue:
Създаде невероятно настроение, при това не толкова пред блока, колкото у нас.
Навигация
[0] Списък на темите