Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 13, 2024, 15:54:41
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Ритуалът за настъпването
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
10
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ритуалът за настъпването (Прочетена 58927 пъти)
Bibobibo
Ентусиаст
Публикации: 73
Отг: Ритуалът за настъпването
«
Отговор #90 -:
юни 14, 2007, 13:00:26 »
А аз като не съм чела тази темичка настъпих моето момче още преди да е подписало
.
Подписах се аз, и го настъпих в момента в който той тръгваше да се подпише.
Голям гаф съм била направила, такъв беше коментара. Голяма работа ...
Активен
tonbu
Новак
«
Отговор #91 -:
юни 17, 2007, 08:37:31 »
Моят бъдещ мъж не е запознат с тая подробност
.
И за сега не мъсля да го светвам
Дано да опазя тайната до тогава
.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #92 -:
юни 17, 2007, 08:54:25 »
И моят мъж не знаеше за тази традиция, защото не е българин, но приятели издадоха и сега той се гласи да ме настъпи, но няма да успее
Активен
vlyubeni
Любопитен
Публикации: 22
«
Отговор #93 -:
септември 26, 2007, 15:44:58 »
Смятаме, че това е доста грозен ритуал. Ние не се настъпвахме, не чупехме питки и не се цапахме с торта. Ако човек се стреми към красиви и хармонични отношения с партньора си, не би трябвало да се забавлява от обичаи, в които се демонстрира надмощието на единия пол над другия.
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #94 -:
септември 26, 2007, 15:52:15 »
Зависи как гледаш на тези ритуали! Според мен пък са доста весели и забавни ако не взимаш значението им твърде насериозно, ами ако гледаш на тях само на шантави и закачливи игри. Ние с душито точно така и направихме! Аз го настъпах, а той взе почти цялата пита и нито единия, нито другия се е сърдил. Напротив, много се смяхме и гостите също!
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #95 -:
септември 26, 2007, 15:55:19 »
Цитат на: prin4ipessa в септември 26, 2007, 15:52:15
Зависи как гледаш на тези ритуали! Според мен пък са доста весели и забавни ако не взимаш значението им твърде насериозно, ами ако гледаш на тях само на шантави и закачливи игри. Ние с душито точно така и направихме! Аз го настъпах, а той взе почти цялата пита и нито единия, нито другия се е сърдил. Напротив, много се смяхме и гостите също!
Абсолютно съм съгласна...
*THUMBS*И без това се оказва, че днешните сватби, са един вид "мини- театри"...така, че колкото повече представления толкова по- добре...
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #96 -:
септември 26, 2007, 15:57:40 »
нас пък ни кефеха тези ритуали, ние сме хора с чуство за хумор и беше толкова весело когато го настъпих, после когато отчупих почти цялата питка "милото се бъзикаше, че вече няма да работи", а така се нахлепахме с тортата !!! беше такъв купон и толкова се радвахме и ние и хората, които ни обичат, че за нищо на света не бих ги пропуснала тези моменти !!!!!! и тук няма никакво демонстриране на надмощие
всичко е за да бъде празника ни весел и незабравим !!!!
))
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #97 -:
септември 26, 2007, 15:59:12 »
pleasure
все едно си ми взела думите от устата! Според мен почти никой в днешно време не се замисля за значението и символиката на тези игри и повечето хора, както и ние с душито, ги правят ей така за самото шоу и за разчупване на атмосферата.
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #98 -:
септември 26, 2007, 16:00:45 »
Цитат на: prin4ipessa в септември 26, 2007, 15:59:12
pleasure
все едно си ми взела думите от устата! Според мен почти никой в днешно време не се замисля за значението и символиката на тези игри и повечето хора, както и ние с душито, ги правят ей така за самото шоу и за разчупване на атмосферата.
именно точно за това са !!!
Активен
tanichka
Сватбар
Публикации: 223
«
Отговор #99 -:
септември 27, 2007, 19:09:12 »
Естествено, че са забавни тези ритуали и няма нищо вярно в тая символика. Понякога преди сватбата се вижда дали има водеща фигура във връзката или не /нямам предвид диктатор, а просто единия е по-деен в семейните дела/ Бях на една сватба, където булката съвсем беше забравила за настъпванката, но докато тя разписваше прияте напомниха на младоженеца и като отпиваха от шампанското той се опитваше да я настъпи, но тя беше с рокля с обръч и докато той се опитваше да си мушне крака под роклята, тя само леко се навеждаше настрани и младоженеца така и не успя да й намери някой крак да го настъпи. Голям смях падна докато тя само се поклаща с голямата рокля,а той се разчекна да рови с единия крак под полата и като се разсея от гостите младоженеца и булката набързо го настъпа. Нов ресторанта й го върна, защото той е доста по-висок от нея и като вдигна питата над главата си булката трябваше да подскочи, за да я стигне и пак си отчупи само една хапка, колкото да се каже, че е участвала
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #100 -:
октомври 03, 2007, 16:45:47 »
аз си мислех,че ще забравя да настъпя милото,но веднага след като се разписах и се сетих,изчаках го търпеливо да се подпише,повдигнах си роклята,че хубаво да ми се види крачето и започна едно настъпване,а той милия така жално ме гледаше
,а аз се развиках на фотографа"снимай сниай!!!"
и никой от гостите не се сети да ни подсети за настъпването,аааааааа
,добре че съм досетлива
Активен
Natalia Borisova
«
Отговор #101 -:
октомври 03, 2007, 17:34:15 »
Аз за малко да забравя да настъпя милото, но моите дружки се смееха, подшушваха ми да не забравя, чу се някой да тропа с крака...
и като го настъпах падна голям смях
цялата зала избухна в смях!
Активен
mandarinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #102 -:
октомври 03, 2007, 18:31:01 »
Ние пък си бяхме обещали да не се настъпваме, щото не мога да си преставя да ме настъпи с тия сандали, то ясно че аз щях да го настъпя и затова и не се настъпвахме, нищо че леля ми ме привика в ресторанта да ми се скара че не съм го настъпила, голям праз ;-) аз изпих шампанското първа а той отчупи питата
ама за ритуалите съм съгласна, колкото повече толкова по-весело, добре че не пропуснахме жартиера че там беше най-големият смях като се бутаха младежите 2,3минути, сорри за
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #103 -:
октомври 04, 2007, 08:11:12 »
Тъй като нашият ритуал беше изнесен, сутринта в 10 часа ходихме да се разпишем в грайданското и там аз толкова улисана - милото ме настъпи.
а после пред гостите в градината на църквата (където беше официалния ни граждански ритуал) демонстративно подаде краче да го настъпя.
Толкова е мил, че ме пита дали му се сърдя, че ме е настъпил. Ка ще му се сърдя нали съм му жена, той трябва да е силния вкъщи, въпреки, че само аз си знам кой истински командва
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #104 -:
октомври 04, 2007, 10:04:43 »
в интерес на истината и аз мислех че ще забравя, но милото сигурно пет пъти ме попита - "айде де няма ли да ме настъпваш, айде настъпвай" - и си подаде крачето дискретно под моята рокля, поотърка обувката си в моята и пак "ти няма ли да ме настъпиш" и за се съжалих над него и и щом толкова много искаше го настъпих
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
10