Църковния брак да стане ли официален

<< < (5/7) > >>

MayaB:
Не, против съм. За мен гражданският брак е водещият и е нормално така да бъде. Да не говорим, че църковният брак е станал по-скоро мода, отколкото израз на вяра. А всъщност колко от хората, които се венчават, посещават редовно църква???....

a:
Цитат

Не, против съм. За мен гражданският брак е водещият и е нормално така да бъде. Да не говорим, че църковният брак е станал по-скоро мода, отколкото израз на вяра. А всъщност колко от хората, които се венчават, посещават редовно църква???....
аз не съм съгласна че църковният брак е по скоро мода за мен той даже е по важен от гражданския
когато двама човека са се врекли пред бога то е за винаги
аз постоянно чувам за разводи а за колко разстрогвания на църковния брак сте чули =]
пък и не е задължително всеки ден да посещаваш църква за да си вярващ.

lilsan/Лили:
Аз подкрепям идеята църковният брак да стане официален. И за мен той е по-важен. Нали при него "сливате душите си в една". Смятам, че човек има право на избор и ако иска да се венчае само в църква това трябва да бъде равносилно на подпис в гражданското.

Цитат на: MayaB в февруари 29, 2008, 17:10:04

Аз не съм съгласна с теб MayaB. И а смятам, че честотата на посещенията в църквата, не определят дали вярваш в Бог или не. Разбира се, уважавам мнението ти, но имам право да не се съглася с теб.

Арлина:
Според мен двете неща са доста различни. Все пак когато длъжностното лице те попита съгласен/а ли си да сключиш брак ти се съгласяваш с някаква законова рамка на семейството, описана в семейният кодекс, струва ми се неествствено това да се случва в църквата.

блясъчко:
аз бих се венчала само в църква, ако можеше, обаче не мога да си представя как ще се справят с всички формалности - все пак всичко трябва да е законно, а в църквата май даже не искат документите на кумовете.. ще стане голямо мазало ако трябва да водят подобна документация  =] малко като при личния ми лекар ще стане - ще има да се пише, пише, а за какво всъщност съм отишла.. не се знае

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница