Църковния брак да стане ли официален
fanimira:
честно казано момичета май нашите са атеисти :danceg:и не съм присъствала на сватба в джамия! Иначе съм гледала на диск такъв ритуал в турция, :mad_girl:но не е интересно, защото ходжата пее само на арабски и почти не му се разбира, но мисля че и там не е официален. А доколкото знам при арабите, понеже мъжа може да има повече от 1 жена, питат само него дали я взима и родата на булката дали я дават!!!!!!!! ohmy Представяте ли си!!!!!
prin4ipessa:
Аз тук имам една колежка мароканка и тя ми каза, че при тях традицията била много интересна както и самия ритуал. Булката и младоженеца се обли4али в златни одежди и сядали на трон (от онези преносимите тронове дето в миналото робите са ги носили на раменете си) и така ги носели към джамията, но дали там брака в джамията е официален не съм я питала.
Ох, май взех да се отплесвам от темата... :[
vanessa:
За мен църковния брак е много по-важен,при него се венчаем пред Бог,а гражданския-един подпис.
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙:
Цитат на: vanessa в май 26, 2007, 18:44:36
За мен църковния брак е много по-важен,при него се венчаем пред Бог,а гражданския-един подпис.
Все едно са мои думи това!!! :bravo: Много съм съгласна!!! *THUMBS*
katia:
така е!и аз съм съгласна,че църковния е по-важен!
дори в Гърция хората като правят сватба правят само в църквата.всички гости идват там само.а в ресторанта идват само най-близките-50,60 човека!
а граждански въобще не правят-направо носят в общината свидетелството за църковен брак и те директно им дават граждански-без да се подписват!
де да беше и тук така..... :girlsigh:
Навигация
[0] Списък на темите