Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 04:36:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Трябва ли да се пази булчинската рокля
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
26
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Трябва ли да се пази булчинската рокля (Прочетена 173236 пъти)
echy_
Сватбен ШАМАН
Отг: Трябва ли да се пази булчинската рокля
«
Отговор #240 -:
октомври 08, 2008, 12:21:27 »
мойта рокля е от 2 части: пола и бюстие. и два дни след сватбата дадох бюстието заедно с костюма на мъжа ми на химическо. от цветята които ми подаряваха и и ги гушках така се беше изцапало че ако не се изпере е равносилно да го изхвърля в кофата. а аз мисля по натам да си нося бюстието при някой официален повод.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #241 -:
октомври 08, 2008, 21:55:04 »
Мойта кума ми каза, че трябва да я прибера така както е, без да я пера или да я давам на химическо и една година да не я пипам. Така и направих. Само не съм решила къде точно ще я съхранявам, че заема доста място. Ще си я пазя определено. Не съм си помисляла да я продавам, а и тя не е годна, защото отдолу е леко скъсана (няколко пъти ме настъпваха на хората, а и аз се препъвах) и е доста мръсна в долната част (омела съм улиците ).
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #242 -:
октомври 08, 2008, 22:04:39 »
Аз я изчистих. Даже два пъти. И аз я бях унищожила отдолу, а като е копринена, ако не се почисти веднага е свършена.
Вторият път използвах една услуга, която предлага химическото - за съхранение - първо ти я почистват и след това я обвиват в ленено сукно и я слагат в кутия от специален материал (и тя не можа да ми каже точното му име), който предпазва от пожълтяването с времето. Самата кутия също е обвита в лен. Вътре сложих и жилетката на младоженеця. Беше ми много мъчно - той беше толкова хубав в сватбения си костюм и като си представих, че няма никога повече да го облече
Активен
a_iordanova
Професор
«
Отговор #243 -:
октомври 09, 2008, 08:39:43 »
Моята рокля е като нова, дори не се изцапа. Просто шлейфа се закачваше отзад и въобще не се влачеше, нито пък ми е пречил....беше пуснат само в ресторанта за известно време и след това като почнаха танците отново го закачихме, така че да не ми пречи. Просто роклята е в перфектно състояние и смятам да си е пазя така както е! Няма да е продавам.......
А относно обличането, аз също смятам на годишнини да си е пробвам от време на време. Грехота е да седи недокосвана в гардероба.....
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #244 -:
октомври 09, 2008, 09:52:02 »
Моята рокля я употребих максимално. Катерих се с нея по катерушки, по кораби, скачах, заплитах си краката...
Въпреки това не е съвсем неизползваема, след химическо сигурно ще придобие вид.
Дано имам някой ден дъщеричка да се прави на принцеса с нея. Коронката съм сигурна, че също ще бъде в обръщение за детски партита.
«
Последна редакция: октомври 09, 2008, 10:14:17 от snezhito
»
Активен
yovidimova
Регистриран
«
Отговор #245 -:
октомври 09, 2008, 13:58:59 »
Знам,че не трябва да се вижда една година след сватбата.А за пазенето-естествено.Няма нужда да се обсъжда,това е нещо много ценно за мен поне.Но че я скъсах ,изцапах,но бюстието със сигурност ще сложа пак
Активен
anitag
Новак
«
Отговор #246 -:
октомври 20, 2008, 21:50:36 »
все още не съм била булка,но определено след сватбата ще си запазя роклята,тъй като това ще бъде определено нещо много специално за мен.В момента все още я избирам и приятното чувство,което ме обзема сега,не бих рискувала да загубя никога.Така,че съм ТВЪРДО за опазването на булчинската рокля.
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423
www.album.bg/kate_to
«
Отговор #247 -:
октомври 28, 2008, 14:04:09 »
Здравейте и от мен! Не съм суеверна, но за сега смятам да запазя булчинската си рокля, а и емоцията от сватбата още не ме е напуснала.Все пак това е събитие в живота на човек което остава спомен за цял живот и освен снимките и видеото е хубаво да докосна нещо което ще ме върне отново в този вълшебен ден.А защо това нещо да не е сватбената ми рокля?
Активен
silvani
Ентусиаст
«
Отговор #248 -:
ноември 03, 2008, 20:33:19 »
Моята не съм я прибирала на скришно място, просто я прибрах в калъфа и стои закачена отстрани на секцията. Даже веднъж я отварях и й се наслаждавах. Не съм я носила на химическо, защото съм малко суеверна и нали нетрябва да се пере една година.....Не смятам да я продавам или да я давам на някого (освен ако ми е много близък) и немога да откажа. Тя просто си носи емоцията на моята сватба и ми е много скъп спомен, защо да не си я облека на някоя годишнина...а пък и както казва Val_ защо да не се направя на Снежанка. Все пак това е моето мнение, всеки сам за себе си решава какво да прави с роклята или костюма от сватбата си...
Активен
nudi
Любопитен
Публикации: 46
«
Отговор #249 -:
ноември 19, 2008, 11:49:04 »
Аз да си призная чесно, смятам да я пазя!
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
Щастието на човека е в малките събития!
«
Отговор #250 -:
ноември 19, 2008, 12:02:44 »
Аз реших моята да я дам на химическо и после да си я прибера в по-голяма кутия /или кашон/! Няма смисъл да я пазя на закачалка, само ще заема място!
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #251 -:
ноември 19, 2008, 17:18:09 »
Цитат на: silvani в ноември 03, 2008, 20:33:19
Моята не съм я прибирала на скришно място, просто я прибрах в калъфа и стои закачена отстрани на секцията. Даже веднъж я отварях и й се наслаждавах. Не съм я носила на химическо, защото съм малко суеверна и нали нетрябва да се пере една година.....Не смятам да я продавам или да я давам на някого (освен ако ми е много близък) и немога да откажа. Тя просто си носи емоцията на моята сватба и ми е много скъп спомен, защо да не си я облека на някоя годишнина...а пък и както казва Val_ защо да не се направя на Снежанка. Все пак това е моето мнение, всеки сам за себе си решава какво да прави с роклята или костюма от сватбата си...
абсолютно съм съгласна
Активен
¤ Enigma ¤
Професор
Публикации: 401
«
Отговор #252 -:
ноември 21, 2008, 09:14:08 »
silvani, и аз съм на същото мнение
. Всеки си решава сам за себе си, но и аз смятам да си пазя роклята. Тя ще е нещо много ценно за мен
Активен
Radost
Ентусиаст
усмивки и любов
«
Отговор #253 -:
ноември 25, 2008, 12:20:18 »
Аз също не мога да си представя да я продам или подаря. Затова и не си взех рокля под наем.
Все си мисля, че всяко момиче приема роклята "като нещо лично" и е сантиментална по отношение на нея.
Моята е прибрана в гардероба в калъф. Отвреме на време като я отворя и докосна си спомням толкова хубави моменти, че направо ми се оправя деня.
Активен
du6eva
Ентусиаст
nie sme du6etata
«
Отговор #254 -:
ноември 26, 2008, 12:59:59 »
здравей те момичета
според мен ,пък и това което съм чувала е че роклята се пази
и аз не бих я прадала или подарила
аз много си я харесвам