Данък "Сватба"

<< < (2/5) > >>

didibaby:
Цитат на: fiibi_bg в януари 26, 2007, 00:11:32

Ами във Велико Търново без тържествена церемония само ние и кумовете.Даже беше в събота.Даже му казват "на бюро".Просто присъства служител разписвате се и толкова.Така просто имахме законният граждански брак,а гостите ни чакаха в църквата и четиримата отидохме после там!Стана добре според мен.Аз не обичам разните му грандиозни думички,които използват служителите с гражданското,никога не ги променят и казват едно и също на всички младоженци  :!Някак си все едно се женим на конвейр!

Това е много добра идея, fiibi! На мен ми харесва как сте се сетили да го направите. *THUMBS*

silverarrow:
Цитат на: tan4eto в януари 26, 2007, 01:05:55

Абсолютно съм съгласна Фииби, а освен че това което казват е едно и също имам чувството и че гласът  и начина на изговаряне на всички до една е един и същ |-0

Ааа, не  е така винаги - трябваше да видите нашата "бракосъчетателка" - такива думи извади, че сухо око не остана. Как знам, че думите и бяха уникални? Ами, страшно различно от всичко което  съм чувала досега примерно -

"Тук, в  тази красива градина, сред тези екзотични цветя, избрах за тебе, Елена, най-българското, здравец! /поднася ми здравец/. Всичко здраво да държиш в малките си ръце и до успешен край да довеждаш"

Някой път като преслушам сватбения филм, обещавам да публикувам цялото слово, сигурна съм че не е 100% уникално, но имаше елементи, които го направиха специално и незабравимо за нас, и това ни беше достатъчно.  :love_together:

и забравих да кажа - струваше 97лв (заради това, че беше извън съвета)

fiibi_bg:
Цитат

Ааа, не  е така винаги - трябваше да видите нашата "бракосъчетателка" - такива думи извади, че сухо око не остана. Как знам, че думите и бяха уникални? Ами, страшно различно от всичко което  съм чувала досега примерно -

Това е добре silverarrow!Винаги се намира по някой който да си гледа съвестно работата и да подхожда творчески. *THUMBS*Обаче ние още като ходихме да си подаваме документите и преценихме ,че всички служителки там са леко досадни и скучнички и решихме да се подпишем по този начин!Даже в самият ден доста се посмяхме ,импровизирахме си с кумовете и служителката ни гледаше доста недоумяващо.Разбира се,като не й дадохме пари не ни обърна специално внимание , но на нас въобще не ни пукаше.Бяхме щастливи!

zuzanka:
здравейте момичета. аз когато се записвах за граждански брак ми казаха, че таксата е 119,00 лв. прочетох статията във вестник стандарт и там пише, че бракосъчетанията с софия са безплатни. кое му е безплатното - тези 119,00 лв. за какво са тогава.

fiibi_bg:
Цитат на: zuza в януари 26, 2007, 10:27:12

здравейте момичета. аз когато се записвах за граждански брак ми казаха, че таксата е 119,00 лв. прочетох статията във вестник стандарт и там пише, че бракосъчетанията с софия са безплатни. кое му е безплатното - тези 119,00 лв. за какво са тогава.

А може да има някакъв тип процедура,която е безплатна?Пита ли за всички варианти? 8P

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница