Въпрос за халките-2 част
Бебче:
Даф, честити халки! Много са хубави @}->--
__MIMA__:
Днес поръчахме халките от Сара-Трейд. Модела би тябвало да е същия като този от каталога, но на моята халка исках 5 камъчета през равни разстояния по цялата халка. Не съм сигурна дали точно това е модела - забравих го :girlhide:
plamik:
Цитат на: dorina79 в май 21, 2008, 16:33:01
Plamik, мисля че не си разбрала въпроса ми. Аз имам в предвид дали след златната баня се заличават такива надрасквания? Или това става само чрез полиране? Естествено ми е ясно, че всяко едно бижу се драска или губи първоначалния си вид при носене - нали и аз нося бижута все пак!
Sorry, знам си аз, че трябва да чета по-бавно, ама на......бързам все. :[ В този случай най-добре питай inaxastra. Нещо ми се върти в главата, че се е занимавала с бижута. @}->--
gerjo_k:
Здравейте :)
Искам да споделя с вас нашите преживявания покрай търсене на златар, който да ни изработи халките.
Да започна с това, че си харесахме халки, които са изчистени и в никакъв случай сложен модел, от гледна точка на това, че има такива в които се слагат и прожинки и не знам си какви още работи (като този на булгари)...Та отидохме на няколко места, в сватбения център в София,Младост и в Скай Сити в 3-те бижутерски магазина и навсякъде получихме отговори, които определено не бяха особено професионални. На повечето места на въпроса "можете ли да ни изработите такива и такива халки" ни даваха отговор "ми...не знам, трябва да питаме, но трябва да си платите калъпа за изливката, който е по 90 до 120 лв на хакла и отгоре ще трябва да доплатите по 3лв на грам". Това с ускъпяването за ръчната изработка е ок, но да им плащам калъпа!!!!! В крайна сметка това си е техен проблем как изработват различните модели, нали затова им се плаща по-скъпо от цената на която предлагат вече изработените модели. Освен това те после този калъп ще го ползват отново и ще печелят от него.
Добре все пак, че не навсякъде обслужването е такова ;) За тези които все още са в процес на търсене на златарско ателие с по-нормални изисквание, им препоръчвам да потърсят на други места, защото има много добри ателиета, с не абсурдни правила. Слава богу и ние намерихме такова :)
plamik:
Едно важно инфо за бургаските булки и техните халки. Момичета бях ви говорила за едно ателие до "Билла" в "Славейков". Онзи ден минах от там и се оказа, че вече арменеца на работи там. Купили са го някакви други - мился, че турци. Това, което видях от вън е доста богат избор, предполагам пак си заслужава да се види. Но незнам как работят и на какви цени. Дано не съм :offtopic:
Навигация
[0] Списък на темите